Boek zonder titel. Bert van der Beek MD Doctor of Medicine. Copyright 2004, Naam: Bert van der Beek MD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boek zonder titel. Bert van der Beek MD Doctor of Medicine. Copyright 2004, DirectCentreHolland@hotmail.com Naam: Bert van der Beek MD"

Transcriptie

1 Boek zonder titel. Bert van der Beek MD Doctor of Medicine Copyright 2004, Naam: Bert van der Beek MD ISBN 90- Omslagontwerp: Bert van der Beek Drukwerk: Boekenmaker.nl, Zaandam Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

2 Voorwoord Wat er allemaal in een mensenleven gebeurt weten we niet bewust van te voren. We maken plannen, denken van alles te kunnen doen in ons leven, tot het leven anders loopt dan verwacht. Dan kan het gebeuren dat we in plaats van controle over alles wat gebeurt in de situatie komen dat we met de stroom van het leven mee gaan. Soms in hoge golven, soms in volkomen rust. De ontmoeting met mensen brengt ons steeds nieuwe mogelijkheden. Als mens besluiten we er al dan niet iets mee te doen. De samensteller van dit boek maakte grote veranderingen in zijn leven mee en kwam in een totaal andere wereld terecht. De grootste verandering was de ontwikkeling als (trance-) medium. De gevolgen waren groot, omdat met de verkregen informatie ook iets werd gedaan. Aan de verzamelde informatie is moeilijk een naam te geven. Het zijn verschillende delen, die weliswaar met elkaar samenhangen, maar ook goed afzonderlijk kunnen worden gelezen. Vandaar de titel die gekozen is. Dit boek is in 2004 verschenen in gedrukte vorm. Alle exemplaren zijn uitverkocht. Dit is de electronische versie die in 2016 is gemaakt aan de hand van het origineel. Daar waar personen zijn genoemd is een pseudoniem opgenomen in plaats van de echte namen.

3 Met dank aan alle mensen die op mijn pad kwamen en die hebben bijgedragen aan mijn ontwikkeling of de mogelijkheid gaven iets te doen met de kennis. Daardoor leverden zij een bijdrage aan het ontstaan van dit boek.

4 Inhoudsopgave Deel 1 Inleiding Deel 2 Trance-boodschappen 1999 Deel 3 Trance boodschappen Deel 4 Doctorate thesis Hogere Aspecten van Universele Energie Deel 5 RSI bestrijding door energie-behandeling Deel 6 Verminderen rookgewoonte Deel 7 11 augustus 1999 Deel 8 Literatuurlijst Deel II omvat gedeelte van de 2 e versie van dit boek, dat in 2008 verscheen, na deelname aan Het Zesde Zintuig RTL4 Deel III is in 2016 samengesteld uit info sinds 2009

5 Deel 1 Inleiding

6 Het begin van een nieuw boek Er zijn al zoveel boeken.. Alles is al geschreven Wie zal dit willen lezen. Het zijn de vragen die in me opkomen als ik begin te schrijven met dit boek. Ik besef dat er niet veel geschreven hoeft te worden om dit boek te laten ontstaan, want de meeste informatie staat al op papier. Mijn drang om ervaringen en kennis openbaar te maken zijn ontstaan nadat mij is gebleken dat ik veel bijzondere informatie heb verzameld in de loop van een aantal jaren, waarmee nodig iets gedaan moet worden. Het mag niet langer verstopt worden en in de kast blijven liggen, de mensen moeten het weten, althans het moet beschikbaar komen voor degenen die er behoefte aan hebben of er iets mee willen doen. Waar gaat het over.. Tientallen bladzijden met boodschappen van Hogere Wezens. 400 mensen met RSI klachten met succes behandeld. 22 juiste voorspellingen van gebeurtenissen op aarde. De verbinding van aardse en kosmische energiecentra. Een complete doctoraal scriptie. 16 nieuwe behandelmethoden. Een nieuwe manier om te stoppen met roken

7 Hoe het allemaal begon Astrologie Toen ik in het begin van de jaren 80 van de 20 e eeuw interesse kreeg voor astrologie kwam er iets in mij in beweging. Twijfel over de juistheid van horoscopen en hoe dat dan wel kon was het begin van een zoektocht naar de waarheid. Na het lezen van boeken over Westerse en Chinese astrologie werd door mij een computer-programma ontwikkeld waarin die beide schijnbaar onverenigbare vormen met elkaar zijn gecombineerd. Nadat zo n 40 proefpersonen een horoscoop hadden laten maken met behulp van dit programma, was ik voldoende overtuigd dat er een grond van waarheid in zat. Het meeste klopte gewoon, ik schat toch wel 80 procent van de informatie die er uit rolde. De teksten had ik uit allerlei boeken verzameld en in het programma gestopt. Het waren leesbare horoscopen, zonder voor de meeste mensen te ingewikkelde tekeningen van planeetstanden. Voor het eerst op een paranormale beurs In 1994 kreeg ik de vraag of ik met mijn programma op een Paranormale Beurs wilde staan om daar mijn horoscopen te verkopen. Na wat twijfel of ik wel voldoende kennis had om zoiets te doen, ging ik op het voorstel in. Ik verkocht veel horoscopen en het werden meer beurzen. Niet alleen verkocht ik er mijn horoscopen, maar ook ontmoette ik er allerlei mensen die met andere interessante dingen bezig waren.

8 Reiki In 1996 zat ik op dansles en vroeg een vrouw die ik daar had ontmoet of ik zin had mee te gaan naar een Reiki cursus. Kort daarvoor had ik een eerste Reiki behandeling gekregen en dat was wel prettig. Ik besloot mee te gaan voor de gezelligheid, want ik dacht dat ik zoiets nooit zou kunnen leren en dat je er aanleg voor moet hebben. In een groepje van 4 mensen maakte ik kennis met Reiki en met JoHO, die als Reiki master de cursus gaf, maar bovendien daarbij muziek speelde op een keyboard en dat raakte mij, mijn ziel werd geraakt, het ontroerde me, ik wist niet wat me overkwam, dit had ik niet verwacht. Universele Energie Na de Reiki cursus belde iemand die ik daar had leren kennen me op. Ze wilde me attent maken op iets dat nog verder ging volgens de informatie die ze had gekregen. Haar verhaal boeide me zo dat ik direct kontakt opnam met degene die cursus ging geven. De cursus was volgeboekt, maar er was elders wellicht nog plaats. In mijn woonplaats van dat moment bleek diezelfde avond nog een cursus te beginnen. Dat kon geen toeval zijn, dus gelijk er naar toe. Dat bleek naar ik nu kan zeggen het begin van grote veranderingen in mijn leven en naar een verdere ontwikkeling die ik daarvoor niet had kunnen bedenken. In 2003 kreeg ik mijn Master Degree, doctor of medicine, van de universiteit van Colombo, Sri Lanka. De scriptie die ik daarvoor schreef is opgenomen in dit boek.

9 Wat er in dit boek te vinden is Inleiding Een beschrijving van een aantal begrippen, ervaringen en zienswijzen, zoals die zijn gevormd in de loop van een aantal jaren. Boodschappen van hogere wezens Boodschappen welke door mij in trance of half-trance werden doorgekregen, alsmede een aantal geschreven boodschappen. De boodschappen zijn onverkort weergegeven, veel daarvan werd op band opgenomen en vervolgens woord voor woord uitgetypt. Er is dus niets aan toegevoegd of afgedaan, in gevallen dat het niet woordelijk werd vastgelegd is het vermeld. De behandelmethode voor RSI kwam uit één van de boodschappen voort. De scriptie In de opleiding voor Universele Energie van prof. Dr. Master Luong Minh Dáng werd sinds 1997 de mogelijkheid gegeven een scriptie te maken en te laten beoordelen, op basis waarvan een Master Degree kan worden verkregen. Inmiddels is dit wat gewijzigd. Ik besloot in 2000 een scriptie te schrijven. Deze is onverkort in dit boek opgenomen. Rapportage van RSI behandelingen en Stoppen met roken Om gegevens voor de scriptie te verzamelen werd kontakt gezocht met een groot bedrijf, waar een nieuwe behandelmethode voor RSI kon worden getest. De methode werd in een van de meditatie-boodschappen gekregen en maakt dus officieel geen deel uit van de UE opleiding.

10 Het behandelen van RSI klachten kreeg een vervolg vanwege de goede resultaten. Tot begin 2004 zijn ongeveer 500 mensen behandeld met deze methode. De rapportages geven een duidelijk beeld van de bijzondere resultaten. Ook is een kort proef-project beschreven waarbij energiebehandeling werd gecombineerd met een speciale Shiatsu stoel behandeling. 11 augustus 1999 Een tekst welke werd geschreven in 3 delen. De dag van de grote zonsverduistering hield me bezig gedurende lange tijd. Het vormt de verbinding tussen de interesse voor astrologie en de verdere ontwikkeling, de meditaties in die periode en alle informatie in de vorm van trance boodschappen. Verbindende teksten Tussen de verschillende delen is verbindende tekst opgenomen. Soms zijn het losse onderwerpen, soms toelichtingen op de beschreven onderwerpen.

11 Spiritualiteit een veelomvattend begrip Wat er met het woord spiritualiteit wordt bedoeld, is vaak onduidelijk. Een onduidelijkheid die samenhangt met de ontwikkeling van de betreffende persoon. Ook de omgeving waarin het gebruikt wordt kan van invloed zijn. Het kan ook een modewoord zijn. Bijvoorbeeld als nieuw etiket op traditionele religie. In het woord zit het woord spirit, wat in het Engels geest betekent. Maar in de meeste gevallen is het een verzamelwoord voor alles wat met innerlijke ontwikkeling te maken heeft. Of ook wel de ontwikkeling van de mentale kracht of de geestelijke vermogens. Spiritualiteit als esoterie vinden we bij zaken als astrologie, I Ching, (tarot) kaartleggen, aura reading, vormen van orakeltekst, Feng Shui. Dit zijn vaak de zaken waarmee mensen het eerst kennis maken. Wie een sterke intuïtie heeft wordt al gauw spiritueel genoemd, maar het waarnemen van zaken die met de normale zintuigen niet zijn waar te nemen, door het zien van beelden, het horen van een boodschap, het automatisch schrift, moeten daarmee niet verward worden. Het volgen van de één of andere Meester wordt ook gezien als spiritueel, maar is in feite niet meer dan het luisteren naar een ander mens, ook al is die nog zo ontwikkeld.

12 Zelf ervaren en ontwikkelen Het zelf ervaren en ontdekken van waarheden is waar het in feite om gaat, niet de kaart laten leggen voor jezelf, maar het zelf gaan leren. Niet een horoscoop laten maken, maar zelf de astrologie bestuderen en interpreteren. Niet jezelf laten behandelen, maar zelf een opleiding volgen om het vervolgens zelf te kunnen. Dit alles ligt binnen het bereik van ieder mens, maar je moet wel de stap zetten op de weg van ontwikkeling, dan volgt de rest vanzelf. Er zijn vele helpers, geleidegidsen, meesters, hogere wezens die willen helpen, maar het is en blijft wel helpen. Dus om hulp vragen is goed, maar je moet vooral zelf wat doen, wil er iets kunnen ontwikkelen. Alles is in beginsel in de mens zelf aanwezig, maar het is vaak niet duidelijk hoe het te ontwikkelen, het kost tijd en moeite, het gaat niet vanzelf en het is soms ook moeilijk de weg te vinden in de doolhof van allerlei cursussen en aanbiedingen. Begin eens met het 5 minuten per dag naar een brandend kaarsje te kijken, alleen maar concentreren, verder niets. De mentale kracht zal hierdoor zeker groeien. Maar verwacht niet dat het al na 2 dagen resultaat heeft, heb geduld en vertrouwen. Doe ook eens regelmatig een meditatie.

13 Wat deed ik zelf Naast de astrologie, de universele energie en meditatie, hield ik mij in de loop der jaren bezig met kaartleggen, Feng Shui, pendelen en wichelroede lopen. Ik was ook een tijd lang lid van een spirituele vereniging, had enkele jaren een eigen spiritueel centrum en organiseerde beurzen. De meditaties brachten vrijwel alle informatie in de vorm van de boodschappen, zoals elders in dit boek beschreven. Dat heeft mijn leven veranderd. Toch heb ik op een gegeven moment gevraagd om het even te stoppen, toen het wat te veel werd, want soms was het heel intensief. Dat is ook gebeurd. Nu komt er af en toe nog nieuwe informatie. Wat gebleven is, dat is het weten wat iemand, die bij mij zit, als lichamelijke of andere klachten heeft, maar soms ook informatie uit het verleden of in de toekomst, hoe dingen zich zullen ontwikkelen. Het kan handig zijn, maar soms ook lastig. De verschillende delen van dit boek De volgorde van de verschillende delen van dit boek is zo gekozen, omdat het de volgorde is waarin de dingen gebeurden en zich ontwikkelden. Een uitzondering is het geschrift over 11 augustus 1999, dat als laatste is opgenomen. Dit bevat een opsomming van allerlei informatie, maar is inmiddels toch voor het grootste deel historie.

14 Het werken in trance Series (trance) boodschappen De boodschappen zijn verdeeld per periode, de eerste serie betreft de periode in 1999, waarbij het sturen van energie naar bepaalde gebieden op de aarde het centrale thema was. Het bleek mogelijk om voordat rampen plaatshadden, door het sturen van de energie de gevolgen te verzachten. De indruk bestaat dat ook een aantal rampen werden voorkomen, maar hoe moet je dat bewijzen. Het enige wat je daarvan nog kunt zeggen is dat in zo n groot aantal gevallen, kort voor de gebeurtenis bekend was dat er iets ging komen, dat het aannemelijk is dat in de andere gevallen de ramp voorkomen werd. Soms is dit ook in de boodschappen terug te vinden. De rest van de informatie in de boodschappen is wellicht van groter belang omdat het universeel en tijdloos is en de informatie is zeer divers. Het ontvangen van boodschappen Het ontvangen gebeurt in een soort energie-vorm, die door het medium (in dit geval door mij), vertaald moet worden in gewone mensentaal. Soms is het moeilijk de juiste woorden te vinden voor wat gevoeld wordt. Dit is met name in de gevallen van half-trance merkbaar geweest, omdat dan het bewustzijn niet geheel weg is. Vragen en antwoorden tijdens de sessies In diverse sessies werden ook vragen gesteld door één of enkele aanwezigen, waarop meestal direct een antwoord kwam. Soms is het alsof het antwoord geen direct antwoord is op de vraag, maar in die gevallen wordt de informatie

15 gegeven zoals die vanuit de geest kennelijk van belang wordt geacht. Als mens ontbreekt soms nog het juiste inzicht om dit te kunnen begrijpen. Dit was een leerzaam deel van het hele proces. Vragenstellers De vragen werden gesteld door verschillende mensen in de meditatie-groep. In een bepaalde periode was dat vooral ELI. Dit is in de tekst te lezen. ELI was vele jaren getrouwd met een in 1994 overleden paragnost. Zij kon door haar jarenlange ervaring met hem en kennis van zaken, voor mij een belangrijke steun zijn, in dit voor mij nieuwe gebeuren. Hij werkte ook als trance-medium en was bekend als genezer en vele andere dingen die hij deed. Waar gebeurde het De boodschappen zijn, voorzover mogelijk, voorzien van een datum waarop deze werden doorgegeven. Vooral in de begin-periode gebeurde het soms enkele keren per week, later werd het minder intensief. Het was kennelijk nodig om de aarde te helpen. Ik had er ook de tijd voor, want in die periode had ik het spiritueel centrum in Apeldoorn, onder de naam DirectCentre. Daar werden toen ook de meditatiebijeenkomsten gehouden, tot medio Daarna was er een periode dat de meditaties werden gedaan in de Yoga ruimte van AGS en vervolgens bij MAI thuis.

16 Toelichting op de eerste serie boodschappen In het begin werd opgeroepen om de aarde te helpen. Tijdens de meditaties is toen een soort beschermlaag om de aarde gelegd, omdat de aarde door een moeilijke periode ging in Later werd dit omschreven als een soort wattendeken van energie om de aarde. Vaak werd gesproken over de kracht, dit is niet hetzelfde als energie. De kracht is de bron. Door concentratie, al dan niet in meditatie, is het mogelijk verbinding te maken. Door dit met een groep te doen wordt het sterker, dit is het bundelen van energiën waarover vaak werd gesproken. Het beschikbaar zijn wil zeggen, niet met andere dingen bezig zijn in gedachten, dus er even rustig voor gaan zitten. Over het al dan niet hebben van effect, moet geen twijfel bestaan, de energie werkt, heb daar vertrouwen in. Soms heeft het tijd nodig om het te gaan zien, maar in feite werkt het direct. We kunnen dit soms maar moeilijk geloven, maar geloven is wat dit betreft wel essentieel. Nogmaals heb vertrouwen. Uit de boodschappen is voor een ieder wat te halen, de interpretatie wordt daarom aan een ieder persoonlijk overgelaten.

17 Deel 2 Trance-boodschappen 1999

18 De voorbereidende boodschap Op 2 juli 1999 om 20.40u. schreef ik de volgende boodschap op, het was alsof het werd gedicteerd in mijn hoofd, heel duidelijk. Met het deel over de wezens van andere planeten had ik wel moeite, want daar had ik eigenlijk niets mee. Toch heb ik het opgeschreven zoals ik het hoorde. De boodschap: Visualiseer de aarde met daaromheen een pyramide volgens het model van Dang. Stuur daarin energie met C6, met zoveel mogelijk mensen, zo kan de aarde beschermd worden en kan de inslag van de meteoriet wellicht afgewend worden, door de enorme energie-uitstraling als het ware worden tegengehouden. Doe dit dagelijks, samen of ieder op zijn eigen plek vanaf 24 juli t/m 17 augustus. Vraag in gedachten de wezens van andere planeten die om ons heen zijn om hulp, dit kan meehelpen om het doel te realiseren. Zij beschikken over veel grotere krachten, alleen zijn ze niet zichtbaar voor ons, in de huidige dichtheid. Ze kunnen zichzelf tot op zekere hoogte zichtbaar maken voor mensen die een voldoende hoog trillingsnivo hebben. De boodschappen in 1999 De verdere boodschappen zijn op volgorde van datum weergegeven waarop deze doorkwamen.

19 17 augustus 1999 Na de meditatie en het energie sturen naar de aarde om 12.30u ben ik in half-trance geraakt (ELI en MAI waren er bij) en daarbij het inzicht gekregen omtrent een energie-laag die nu om de aarde is gelegd als bescherming. We hoeven er nu niet meer mee verder te gaan, het is voldoende. Er zijn plekken die niet beschermd kunnen worden. Er gaat een soort bal van negatieve energie die om de aarde stuitert. Deze bal kan de aarde treffen op zwakke plekken, maar kan ook mensen treffen die daar gevoelig voor zijn (ze zijn kwetsbaar door negatieve gedachten). Door de beschermende laag, die een soort wattenlaag is van positieve energie, is bereikt dat de gevolgen minder ernstig zijn, omdat het als het ware de negatieve krachten opvangt. De bal van negatieve energie is niet te zien met het blote oog maar merkbaar in zijn gevolgen (het is een soort zwart gat). Zo kunnen op plekken die daar gevoelig voor zijn aardbevingen, overstromingen en andere rampen ontstaan, maar ook plotseling onverwachte windhozen, harde regenbuien, enz. Via mensen kan de negativiteit zich uiten, als mensen nog niet een hoog energie-nivo hebben (chakra s open e.d.) of als ze zelf negatief denken. Ze kunnen elkaar plotseling aanvallen, slaan, schieten, enz., dit geldt zowel voor individuen als voor groepen of bijvoorbeeld een bevolking (- (-sgroep) De bal van negatieve energie is niet weg te sturen en daar waar hij is kan ook niet geholpen worden met positieve energie. Pas wanneer hij weer weg is van een bepaalde plek kan positieve energie worden gestuurd.

20 De bal komt ergens ver uit het universum en blijft nog een aantal maanden rond de aarde stuiteren. Daarna verdwijnt hij weer en hebben we er op de aarde geen last meer van. Deze bal zou wel eens de koning der verschrikking van Nostradamus kunnen zijn en ook kan dit het fenomeen zijn dat helderzienden hebben gezien als een meteoriet die op de aarde komt. De kennis hiervan kwam van heel ver weg, namelijk van Sirius. De baan (streep) waar de zonsverduistering over trok op 11 augustus 1999 is extra gevoelig voor mogelijke rampen door de bal. De daaraan grenzende gebieden eveneens, maar in wat mindere mate, dus in feite een brede strook. 23 september u Deze middag waren we vanaf 12u in Direct Centre om energie te sturen naar het aardbevings gebied in Taiwan. Daarbij waren MAI, ELI, WEN en ik aanwezig. Daarna raakte ik in half-trance. Els stelde een aantal vragen, nadat ik eerst spontaan wat informatie had doorgegeven. Degene die de boodschap doorgaf kwam van ergens ver weg buiten ons zonnestelsel en had ook met Egypte te maken gehad. Ik omschreef hem als groter als de mensen en een groter hoofd, een soort breed/vierkant achterhoofd, alsof het een pruik was, maar het was een hoofd. Er gebeurt nog meer met de aarde. Vooral op het zuidelijk halfrond. 1 India (aardbeving, dat kreeg ik op 22 sept. door) 2 Australie

21 3 de Zuidpool (komt omhoog, waardoor het ijs scheurt), als gevolg daarvan problemen in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika 4 Japan (vuur) We worden dan opgeroepen om preventief energie naar die plekken op de aarde te sturen en niet alleen achteraf energie te sturen. Daarom worden de plaatsen doorgegeven. We moeten proberen zoveel mogelijk groepen te vormen in verschillende plaatsen en samen de energie te bundelen omdat het dan veel sterker is. Per gebied 5 minuten energie sturen. Wij richten de energie die overal reeds aanwezig is, maar alleen mensen kunnen dit doen. Opmerking: Ik kreeg ruim voor de aardbeving in Griekenland een signaal na een meditatie, maar deed daar niets mee! De aardbevingen voel ik in het algemeen in mijn lichaam meestal enkele dagen van te voren. Ook vandaag 23 september voelde ik een heel heftige die nog moet komen. Wat ook nog komt is Californie, de zwaarste van deze eeuw. Er breekt ijs af van de Zuidpool (heel groot), veel groter dan het stukje dat nu op drift is (en dat is zo groot als de provincie Noord-Holland) Dat kan een vloedgolf naar Zuid- Afrika, Zuid-Amerika en Australië veroorzaken, maar de aarde zal omhoog komen en dat is onmetelijk groot. Op de vraag wanneer? Werd gezegd: in november, we kunnen het merken aan de honden. 23 september u Na de boodschappen van vanmiddag hoor ik nu direct na het eten de oproep om op te schrijven wat mij gezegd wordt. Het is wat indringend maar het is nodig dat de mensen beseffen dat het niet voor niets was dat we de vorige keer

22 werden opgeroepen om energie te sturen naar de aarde als geheel. Het duurde een poosje voordat het tot enkelen is doorgedrongen dat het werkelijk van belang is voor de aarde. De anderen die allemaal op 7 juli het verhaal over 11 augustus hebben aangehoord hebben het maar voor een deel begrepen. Of ze hebben het niet geloofd, omdat ze blijven twijfelen aan de juistheid van wat je hen te vertellen hebt. Maar er is inmiddels toch genoeg gebeurd op de aarde. En de laatste dag dat jullie mediteerden werd toch duidelijk een signaal gegeven op 17 augustus door in half-trance te geraken en wat ook daarna op papier aan verschillende mensen is aangereikt om duidelijk te maken wat er op en rond de aarde gebeurt. Dat was niet zomaar iets, neem het toch serieus en roep de mensen nogmaals op om samen de energie te bundelen in groepen en zo de plekken op de aarde te helpen waar dat te gebeuren staat. Jullie kunnen niet alles voorkomen maar net als met de wattendeken om de hele aarde, kun je plekken op de aarde extra bescherming geven en zo de gevolgen verzachten. Die energie stuurt vanuit de geestelijke wereld de helpers naar die gebieden, zo kun je dat zien. Het sturen van energie is een daad van pure liefde voor de mensen, de aarde en het universum. Doe het met liefde en vol vertrouwen, twijfel niet steeds weer aan je eigen kunnen, want alleen de mensen kunnen bewust energie sturen. In de geest wordt erop gewacht, door te bundelen wordt het vele malen krachtiger, wordt als het ware een grotere kracht aangeroepen, in menselijke termen een groter leger van helpers in beweging gezet.

23 Nogmaals. Roep de mensen op, maar laat ze zelfde vrije keuze om het te doen. Het gaat erom dat men gaat beseffen welk een belangrijke taak de mens in deze situatie heeft. Begin zo gauw mogelijk want er komt nog meer en jullie zullen het druk hebben. Als het de tijd er voor is dan komen meer signalen. Werk nu aan wat nu bekend is, alles in een keer kan niet. Wees niet bevreesd, wij omstellen jullie met kracht en bescherming. Wees gegroet, Kothom 25 september 1999 Boodschap via Bert van der Beek Na het energie sturen in trance geraakt. Aan de hand van aantekeningen van ELI is achteraf zo goed mogelijk uitgewerkt wat gezegd werd. Er werd geen bandopname van gemaakt. Mensen hebben zich te veel gefocust op Jezus. Dat was maar 2000 jaar geleden. Zijn energie is er nog. Er waren meer grote meesters, maar mensen waren te veel gefocust op Jezus. Vóór die tijd waren er ook veel meesters, er was een andere beschaving, men kon andere krachten aanroepen. Daarmee kunnen mensen creëeren/sturen/helpen. Krachten van een heel andere orde. Er is onvoorstelbaar veel ingehamerd/opgelegd, wat wel of niet mag. Door... mensen opgelegd. Vroeger luisterden mensen naar wat ze van binnen hoorden/voelden. Men gebruikte veel hogere krachten, van heel ver, uit een andere dimensie. Het is moeilijk te zeggen, van een andere orde. De liefde van Jezus is belangrijk. Deze kracht is neutraal, niet verbonden aan de liefde van Jezus. Het is neutraal, het is onafhankelijk, het is van een andere orde.

24 ELI: waar komt u vandaan, komt deze energie uit de Atlantische tijd. Ook groter/ruimer denken, nog daarvoor de Lumerische tijd, en daarvoor, het is een groter perspectief en grotere krachten. ELI: in welk tijdsbestek moeten we denken Grote tijdperken/periodes. Tienduizenden jaren en in ieder tijdperk zijn er meesters geweest. Die krachten zijn er nog. Die zijn er altijd geweest en kunnen altijd aangeroepen worden via mensen. ELI: zijn er energiepunten op de aarde (chakra's), die aandacht moeten krijgen Ja, er zijn energiepunten, ze verschuiven. Het verandert in de loop der tijd, alles is in beweging. Plaatsen waar de energie voor de aarde ontvangen wordt. ELI: wat kunnen wij daar aan doen De kracht moet verder ontwikkeld worden, zal veel "schonen" voor de aarde, de aarde wordt geschoond. ELI: er zijn nog veel mensen die onder dwang en zware omstandigheden werken Er moet veel opgeruimd worden. Alles wat uit de verkeerde intentie gebeurt, moet opgeruimd. ELI: wat is verkeerd Niet opleggen, niet dwingen, mensen beperken, mensen dwingen, mensen beperken in hun ontwikkeling. Dat veroorzaakt dingen die niet nodig zijn. Zij gaan ziek worden. Mensen verzetten zich, individueel, in groepen en landen. ELI: wie bent u, wie is die kracht die door Bert heen praat. Het is geen persoon, het zijn energiën, die zich uiten via mensen, het kan door ieder mens. ELI: komt u van het licht

25 Het is neutraal. het is niet licht en niet donker, het is niet beter en niet slechter, het is niet hoger en niet lager, het heeft geen goed en geen slecht, het is neutraal. 26 september 1999 Opgenomen tijdens bijeenkomst 's avonds, nadat IKO een boodschap van "de groep" had gelezen, was ik (Bert) in trance. Wat ik doorkreeg werd op de band opgenomen. "We kunnen energieën verbinden. Op vele wijzen. We kunnen zelf kiezen. We kunnen ook zelf belemmeringen opwerpen door gedachten, niet alleen eigen gedachten, maar ook gedachten die van anderen zijn, die opgelegd worden, ingelegd worden. Dat is iets van binnenuit, datgene wat van de mens zelf is, van die ene mens persoonlijk, dat is hetgeen dat bij die mens past. Maar, mensen hebben moeite om daarnaar te luisteren. Het eigene, datgene wat bij de mensen past, om datgene gehoor te geven. Soms is de kracht van het denken van een ander mens sterker en werpt zo blokkades op voor het innerlijke van de mens. Daardoor kan een mens zich dan niet volledig ontplooien en wordt hij geremd. De tijd is bijna daar, dat de mensen gaan zien en voelen en weten dat het niet meer nodig is, het is nooit nodig geweest, maar dat het eigene, het innerlijke voor laten gaan boven datgene wat hen is en wordt opgelegd en wat heel lang en heel sterk is gebeurd en waar een einde aan zal komen. Dat zal werkelijk de opening zijn naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe energieën, nieuwe krachten. Waardoor de mens werkelijk datgene kan doen waarvoor hij er is. Werkelijk de mogelijkheden van de mens tot uitdrukking te laten komen, werkelijk datgene waartoe de mens in staat is. In liefde er voor de ander te zijn, maar ook werkelijk grootse, tot nu toe onge-

26 dachte mogelijkheden creëren, tot stand brengen, tot ontwikkeling laten komen. Dat zal de mens een bevrijd gevoel geven, omdat er een lange tijd is geweest dat de mensen niet hebben kunnen luisteren naar datgene wat van binnen leeft. Het moment is bijna daar. Het is aan het ontwaken, het is aan het komen en dit zal de opening zijn voor heel veel. Door dan de energieën te verbinden zullen grote krachten ontstaan en werkelijk geheel nieuwe denkbeelden ontstaan, nieuwe mogelijkheden. Tot een nieuwe vorm van samen ontwikkelen en leven te komen. Tot zo ver. ELI: Waar komt deze informatie vandaan die Bert door mag geven, via Bert mag komen Het is een tinteling die doorkomt. Het is een trilling. Het is moeilijk weer te geven. ELI: Ik begrijp het De woorden zijn er eigenlijk niet ELI: Het is goed zo, dank u wel Het is van ver, het is ook heel dichtbij, het is om ons, niet te ver, het is in onze directe omgeving, het is om de mens heen het is hier, het is bijna te pakken. Het is. Het besef is nodig. Acceptatie dat het hier is, maak ruimte, maak ruimte... dan komt het, maak ruimte in jezelf, dat is het enige wat nodig is. Dan komt het binnen, dan is de verbinding mogelijk, dan kan het binnenstromen en dan kan het...wisselen. ELI: wisselwerking? ja, wisselen (stem van iemand anders?) woorden zijn moeilijk ELI: dat weten we, heel veel dank

27 terug uit trance Bert: het is veel moeilijker onder woorden te brengen dan ik voel ELI: er was blauw/wit licht achter je. 28 september 1999 Tijdens de meditatie gevoeld:.paniek in India.Zuid-Amerika is aan de beurt (in de bergen zal een gat ontstaan).zuid-afrika wordt behoed Na meditatie u. op de band opgenomen. Boodschap via Bert van der Beek iets onduidelijks ELI: is er voldoende licht om door te kunnen komen iets onduidelijks "Het is een grote kracht, die kan worden aangeroepen door energie te bundelen. Er zijn mensen die willen helpen. Ze worden geroepen om te helpen. Ze weten niet altijd waar naar toe en daarom zijn boodschappers onderweg om hen voor te bereiden. Er zijn mensen nodig om de boodschappen door te geven, bekend te maken, zodat mensen bewust kunnen zijn/worden van hetgeen hen te doen staat, hun taak in deze. De mens is de enige die kan helpen, zonder tussenkomst van de mens kan de aarde, kunnen de mensen niet geholpen worden. Er is een enorme kracht, een kracht groter dan tot nu toe voorstelbaar was. Het aanroepen kan door de energie te bundelen, de energieën van mensen, maar ook de verbinding leggen tussen de mensen en de energieën die om de mens, om de aarde, in het universum aanwezig is. Door die verbinding kan het sterker worden, kan geholpen worden. Er is veel hulp nodig, het is dringend nodig. Er staat veel te gebeuren. Maar wees niet bevreesd. Er is hulp, er is

28 kracht. Het enige wat te doen staat, is het aanroepen, het verzamelen, het bundelen en het sturen van de energie. Laat gedachten niet hinderen, volg datgene wat van binnen gevoeld wordt. Gedachten kunnen belemmerend zijn, kunnen vertragend zijn,... kunnen de krachten bundelen, mogelijkheden brengen. Het is niet nodig om dat te laten gebeuren. Volg het eigen gevoel, volg het innerlijke, datgene wat van binnen is, dat zegt wat de waarheid is, dat zegt wat er te doen staat. Er zullen mensen zijn die anderen proberen te weerhouden. Zij hebben nog niet de boodschap ontvangen, zij hebben zich nog niet opengesteld, voor datgene wat werkelijk van belang is in deze. Het gaat om het grote belang, het belang voor allen en dat kan alleen door bundeling geholpen worden. Er is veel mogelijk, meer dan mensen nu kunnen bevatten. wie dat wil, die kan zich openstellen daarvoor en kan zo zelf voelen/weten/zien wat te doen is. U hoeft niet als mensen te wachten tot iemand spreekt, tot iemand zegt wat te doen is. Luister naar de stem binnen in u, die zegt het u ook en duidelijk zoals het voor ieder mens persoonlijk bedoeld is. Dat kan voor mensen persoonlijk verschillend zijn. Leg dus niets op aan anderen, want de ander heeft soms een andere taak. Eis niet, verwacht niet, stel u open en help. 1 oktober 1999 Tijdens de meditatie gevoeld:.paragay.venezuela Na meditatie u. op de band opgenomen. Boodschap via Bert van der Beek Ik ben in trance, maar zeg nog niets ELI: is het de bedoeling dat er wat gezegd gaat worden. ja ELI: welkom hier.

29 Het is goed om energie te blijven bundelen, door te gaan om de aarde en de mensen te helpen, het duurt nog kort dan zal nog meer hulp nodig zijn. Er komen meer mensen die beseffen dat hulp dringend nodig is, door wat er gebeurt. Het duurt nog kort dan zal het duidelijk zijn. Er zal een keuze gemaakt dienen te worden, welke delen geholpen moeten worden, omdat er veel gebieden zijn waar hulp nodig is. Het zal veranderen, het zal wijzigen. Een aantal plaatsen zijn reeds beschermd, maar het is onmogelijk om alles te voorkomen. Mensen gebruiken veel mogelijkheden van alles wat aanwezig is, maar kunnen daarbij fouten maken, vergissingen begaan, zonder te weten wat de gevolgen zijn. Er kan geholpen worden door de energieën te blijven bundelen. (opm. kennelijk Japan bedoeld) ELI: is de werkwijze waarop wij nu de meditaties doen, de meest juiste. U werkt goed, uw werk is goed. U kunt samen helpen, verbindt de energieën met elkaar en ook met anderen. Anderen zullen opgeroepen worden te helpen. Zelf kunnen mensen krachten aanroepen, door energieën te bundelen en die krachten te zenden waar nodig. Mensen hebben veel hulp nodig, er is/er komt veel leed. Mensen dienen tot het besef te komen dat leven in liefde nodig is, dat is wat nodig is om te kunnen leven zoals bedoeld. Maar er zijn veel mensen die het besef niet hebben, die niet weten, die onbewust zijn. Zij dienen eerst bewust te worden, voor ze kunnen helpen. Maar ook zijn er mensen die eerst bewust dienen te worden dat ze geholpen kunnen worden. De aarde wordt schoon, maar er is nog veel nodig voordat de aarde schoon zal zijn. Maar het duurt niet lang meer, dan zal

30 het duidelijk worden. Het is zeer nabij, het moment, dat velen bewust worden dat verandering nodig is. ELI: voor u is tijd anders dan voor ons Het is zeer nabij, het is zeer nabij. Het is niet lang meer dan zal het komen. Dat is het begin, dan is het nog niet gereed, maar dan is er een aanvang. ELI: u heeft over krachten gesproken die we aan kunnen roepen, mogen we die krachten benoemen, kunt u daar een naam aan geven. Het is een kracht uit het universum, van ver weg, die u kunt aanroepen. Door aan een ver licht te denken, kan die kracht aangewend worden, gezonden worden, gericht worden, daar waar nodig. Richt u met gedachten op een ver licht. ELI: mogen we weten met wie we nu gesproken hebben Het is een kracht. Het is geen mens, het is van ver. Het is moeilijk te benoemen met een naam zoals mensen doen. Het is een oude, een zéér oude kracht. Mensen worden bewust, dat deze kracht er is, er altijd geweest is, maar lange tijd ongebruikt is gebleven. Maar het zal nog tijd nodig hebben voor mensen beseffen, dat die kracht aangeroepen kan worden, dat hij benut kan worden, dat de kracht kan helpen. Alleen door mensen kan de kracht benut worden, door tussenkomst van mensen. Niet in de mens, maar door de mens. ELI: we vroegen ons af, of het iedere keer dezelfde energie of kracht is, die door dit medium heen komt Ja. De kracht is dezelfde. De manifestatie kan soms anders zijn:. door de aanwezige energiën. door datgene wat begeleid. door degene die aangewend/gebruikt wordt, die spreekt Zodoende kan er verschil zijn.

31 Soms is het niet mogelijk om te spreken, de informatie duidelijk te maken. Het is; de woorden van de aarde zijn beperkt. ELI: het moet heel moeilijk zijn De kracht heeft geen moeite. Het is de mens die moeite heeft de woorden te vinden. ELI: welke bijdrage kunnen wij daarin leveren, dat het beter gaat Door de energie te bundelen en door afwezigheid van gedachten. ELI: dat valt niet mee, maar we doen ons best ja ELI: dank u wel voor de duidelijke informatie Er komt nog. Het is nog onduidelijk waar de grote, waar mogelijke een grote... een grote... een materie die nu in het heelal aanwezig is, het is onduidelijk nog, óf de aarde daarmee/daardoor geraakt wordt, of het kan. Het is onduidelijk of er voldoende besef is, dat wel geholpen kan worden met energieën. Het is voor mensen moeilijk de energie juist te richten. Er wordt gezocht naar een mogelijkheid het aan de mensen duidelijk te maken, zodat nog geholpen kan worden. Want mensen zijn nodig om te kunnen helpen. Maar het is zeer nabij, zeer nabij. Het is de materie uit het universum, zeer nabij, zeer nabij. ELI: ik begrijp waar u over spreekt, zover ik het bevatten kan Het is moeilijk de woorden te vinden ELI: toch gaat het naar mijn idee best wel goed Maar het is niet duidelijk te maken aan de mensen, hoe zij de materie kunnen waarnemen. Dat is de moeilijkheid, dat is nog niet mogelijk. Daarom kunnen mensen die willen helpen, de kracht, de energieën bundelen, zenden naar, niet naar een

32 bepaalde plaats, maar naar de materie uit het universum die de aarde bedreigt. Zo kan het gericht worden. U kunt; de mensen kunnen snel beginnen, nu bekend is hoe de energie gericht kan worden. Laat mensen zo mogelijk niet uitstellen, het is dringend noodzakelijk, de tijd is zeer nabij. ELI: de landen waar wij nu (en de werelddelen) waar we nu energie naar sturen, zijn dat nog de juiste. Het kan gewijzigd worden. Er kan toegevoegd worden: Mexico, Paragay Wat minder nodig is: Australië Wat nog zeer nodig is: Zuidpool De overige delen kunnen blijven, maar door het richten van de energieën, van de kracht naar Paragay en Venezuela, is het niet nodig nog langer geheel Zuid-Amerika in het energie sturen op te nemen. Dank u wel ELI: u ook hartelijk dank Tot zo ver 5 oktober 1999 Na meditatie u. op de band opgenomen. Boodschap via Bert van der Beek ELI: wil je weer wat zeggen Ja ELI: welkom in deze groep Mensen hebben een eigen energie. Het lichaam en die energie zijn verbonden. De energie is los van het lichaam zodra het leven eindigt. Het lichaam is dan niet langer verbonden met de energie, maar de energie blijft en voegt zich bij andere energieën. Er zijn energieën die geen lichaam hebben en ook nooit gehad hebben. Maar ook die energieën kunnen zich

33 verbinden met de energieën van mensen en/of de energieën die met het menselijk lichaam verbonden zijn geweest. Door de bundeling van al die energieën is het mogelijk om het richten van de kracht sterker te maken, als het ware te vermenigvuldigen. De groep mensen die de energie richt groeit, wordt groter. Velen zijn inmiddels geroepen en hebben de boodschap ontvangen, maar het is nog niet bij allen geheel duidelijk, dat het heel belangrijk is, dat de energieën verbonden worden en op die manier de kracht gericht wordt. Het werk van alle groepen tezamen kan helpen het leed te verzachten en soms dreigingen af te wenden. Dat is van belang voor de aarde, voor de mensen en het universum. Vele energieën wachten om ingeschakeld te worden, om betrokken te worden, te helpen dit werk te doen. Velen zijn nog niet bewust van wat noodzakelijk is en velen weten wel, zijn inmiddels voorbereid, maar zijn nog niet bereid te helpen. Zij beseffen nog onvoldoende het belang van dit werk, zij hebben nog geen besef van de kracht, van de zeer oude kracht, die aangeroepen kan worden. Soms zoeken mensen naar een naam voor de kracht. Mensen hebben altijd getracht een naam te geven aan alles. Dat is soms moeilijk, maar het is ook vaak een oorzaak geweest van veel problemen, omdat mensen niet begrepen of konden begrijpen dat het om dezelfde en één en dezelfde kracht ging, terwijl men er verschillende namen aan gaf. Zo ontstonden veel problemen, gingen mensen strijden, in naam van de kracht. Daarom tracht niet een naam te geven aan deze kracht, dat is niet nodig. Het is slechts nodig om de kracht aan te roepen en te richten, zoals reeds is verteld. Dat is de manier waarop u allen, mensen, verbonden met de energieën kunnen helpen.

34 ELI: doen wij het op deze manier goed U werkt goed, maar er zijn mensen die ook kunnen helpen, maar nog niet op dit moment beseffen het te kunnen. Want er is geen mens uitgezonderd om te kunnen helpen. Het is niet nodig om een speciale voorbereiding te hebben, het is nodig om niet te denken en open te stellen en bereid te zijn te helpen. Dat is wat van belang is. Blijf helpen. Blijf helpen. Er is nog veel hulp nodig. Het is goed door te gaan te helpen, maar mensen hebben zelf de keuze om te helpen of het niet te doen. Dwing nooit mensen, leg niets op, dat is onnodig. Maar zorg dat mensen weten dat ze kunnen helpen en dat een ieder opgeroepen is te helpen. Dan kunnen de mensen zelf kiezen. En laat ook die vrijheid van de keuze zelf te maken. Dat is wat voor de mens is. ELI: dat is te begrijpen, zijn de landen waar we energie naar toe sturen en de werelddelen nog steeds de juiste Er kan gewijzigd worden: Japan is minder nodig, dat is reeds voldoende beschermd Ook Paraguay is voldoende beschermd en reeds is toegevoegd dat is Nederland, dat is juist. Verder is het goed zo door te gaan voorzover dat mogelijk is Tot zover ELI: dank u wel voor deze boodschap 8 oktober 1999 Na meditatie u. op de band opgenomen. Boodschap via Bert van der Beek Het bundelen van de energiën om de kracht te sturen helpt daar waar nodig en is goed. De vraag of het werk goed is, is een voor mensen begrijpelijke vraag, maar dat wat de mens doet is goed. In die zin dat er in

35 menselijk begrip een verschil is, tussen wat goed is en wat niet goed is, maar dat is een ander begrip van goed. Het is goed wat de mens doet, als het in overeenstemming is met de opdracht/de taak die de mens van binnen voelt. Dat is wat goed is voor de betreffende mens. Zolang de mens dat doet, wat past bij wat van binnen gevoeld wordt, wat daarbij past, dan is het goed. De mens heeft altijd een keuze, een vrije keuze, om datgene te doen of niet te doen. Dat is niet éénmalig, maar blijft steeds zo, dat blijft in de periode dat de mens leeft. Mensen hebben soms gedacht, dat keuzes eenmaal gemaakt, voor altijd zijn. Dat is niet in overeenstemming met zoals het leven is. Alles wat is, verandert/ontwikkelt en zo blijft niets hetzelfde. Dat is altijd zo geweest en zal ook zo blijven. In deze periode, in dit tijdperk/tijdsperiode lijkt of er veel verandert. Er is altijd veel veranderd, het gaat sneller, er verandert veel in menselijke begrippen. Mensen kunnen helpen de ontwikkelingen te bepalen, door hun energieën te bundelen en te helpen waar nodig. Het begrip keuze/kiezen/vrije keuze is wat voor mensen van groot belang is voor verdere ontwikkeling en om de eigen opdracht, die ieder mens persoonlijk heeft te doen uitkomen/uitwerken. Als mensen een keuze gemaakt hebben, kan na verloop van tijd een andere keuze nodig zijn in de levenstijd. Er is geen vaste tijd voor. Dit geldt voor alle aspecten van het leven. Mensen hebben in de voorbije tijd vaak met goede bedoelingen elkaar opgelegd, dat een éénmaal gemaakte keuze niet kon veranderen. Dat is een misvatting. Respect voor de ander, voor andere mensen, voor al wat is, is van belang. Ook het begrip dat mensen verschillende opdrachten hebben is van belang.

36 Niet ieder mens heeft dezelfde opdracht. Dat te zien maakt dat mensen kunnen accepteren, dat andere mensen een andere opdracht hebben en dus anders/andere besluiten nemen en soms andere werken doen/anders leven. Wat van belang blijft is het verbinden van de energieën. Dat is altijd van belang geweest. Het besef groeit, dringt steeds meer door, dat dit van een hoger belang is, dan vasthouden aan een eenmaal gemaakte keuze. Dat maakt het mogelijk, dat mensen verder ontwikkelen, door te kunnen verbinden met andere energieën, door zich niet op te sluiten in (of bij) en zich zo te bepalen tot enkele energieën. In menselijke begrippen is reeds enige tijd daar verandering aan het ontstaan. Er is altijd beweging geweest, nu is het sterker. Daardoor kan de mens groeien en zich ontplooien, zoals bedoeld. Dit gaat nog verder. (Verre tijd) In een voorbije tijd konden mensen volstaan te eten, zorgen dat er eten was. Door de ontplooiing en de ontwikkeling van mensen zijn er grote veranderingen gekomen, dat zal verder gaan dan nu te zien is. Soms is het voor mensen moeilijk te accepteren, dat die veranderingen op alle gebieden verder gaan. Maar mensen kunnen helpen in die ontwikkelingen. Soms kunnen mensen moeilijk begrijpen, dat dat van belang is, van een hoger belang is dan het behouden van wat er is. Het verbinden van de energieën brengt grote mogelijkheden. De mensen samen hebben ook een gezamenlijke opdracht, zo zijn er opdrachten voor groepen en voor groepen gezamenlijk. Die opdrachten zijn van een andere soort, als de opdrachten die mensen persoonlijk hebben. In vele facetten van, zoals mensen op aarde leven, komt de verandering sterker tot uitdrukking. Door zich te verbinden met de energieën van anderen, maar ook met de energieën van datgene wat geen lichaam heeft en nooit gehad heeft, kunnen

37 mensen verder ontplooien/ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden creëren. ELI: als ik wat kan vragen, wilt u het dan zeggen Ja ELI: Dank u wel voor de informatie, het ziet er zo uit dat u bepaalde structuur aanbrengt in de boodschap die doorkomt, is dat juist. Er is structuur in alles. ELI: wij zullen zorgen dat de boodschap daar komt waar mensen daar oor voor hebben. Mensen zullen geleidelijk beseffen dat het van belang is een ieder vrije keuzemogelijkheden te laten (elkaar), dat mensen niet elkaar dingen verplichten iets te doen, dat te doen wat niet bij de opdracht van die mens past, dat is van belang. ELI: uw medium heeft dat soort eigenschappen en denkwijze ook heel duidelijk, komt dat door de verbinding met u Daardoor, door die eigenschappen, zoals u dat noemt, is het mogelijk gebruik te maken van deze persoon, kan het zo uitgesproken worden. Maar er zijn meer mensen, die de mogelijkheden hebben. Het is niet beperkt tot één persoon. ELI: heeft deze persoon een sterke kosmische verbinding met de energie die u nu doorgeeft Alle mensen hebben een verbinding met de kracht. Door niet te denken, open te staan, kunnen alle mensen de verbinding openen/krijgen en zo weten wat de bedoeling is. Het helpen van de aarde met de energie is goed, maar de tijd die nodig is, in menselijke begrippen, kan beperkt worden. Wat van belang is, is volledig géén gedachten hebben en het richten/het concentreren, volledig daarmee bezig zijn. Dan is korte tijd voldoende. ELI: korter dan we nu doen.

38 U kunt beperken, korter is mogelijk, mits er voldoende concentratie is. ELI: is er nog verandering nodig aan de plaatsen waarop geconcentreerd moet worden. Ja. Wat minder nodig is: Venezuela, toegevoegd kan worden: Californië, Spanje. ELI: en Colombia dan Op dit moment is dat nog voldoende beschermd. Zoals u weet kunnen situaties wijzigen, zoals u duidelijk is gemaakt op deze wijze; dat alles verandert en wijzigt. Zo ook verandert, kan dit veranderen, kan de noodzaak/de behoefte veranderen. Niet alles kan voorkomen worden. Mensen kunnen helpen, alléén mensen. Tot zover. ELI: dank u wel voor de aanwezigheid. P.S. Vanaf vandaag: 2 minuten per gebied: "de materie uit het universum die de aarde bedreigt" Zuidpool, India, Tsjetsjenië, Nederland, Mexico, Spanje, Californië. 11 oktober 1999 Na meditatie u. op de band opgenomen en gedeeltelijk opgeschreven door ELI. Boodschap via Bert van der Beek Door regelmatig energiën te bundelen groeit de eenheid. Mensen worden meer bewust van mogelijkheden die zij hebben om de wereld en andere mensen te helpen. Dit proces gaat nog verder. Meer mensen zullen bewust worden van die mogelijkheden. Groepen worden gevormd, maar het is belangrijk dat de groepen ook weten/beseffen, dat regelmatig wijzigingen zijn in die gebieden die hulp nodig hebben.

39 Mensen kunnen daarbij helpen om andere mensen daarmee bekend te maken. Ook nu kan gewijzigd worden: India is minder nodig, Nederland is minder nodig Wat toegevoegd kan worden: Italië Verder ongewijzigd en wat ook voldoende beschermd is nu, dankzij de bundeling van alle energieën: de materie uit het universum, de dreiging is afgenomen. Mensen hebben tijdig begrepen dat zij werkelijk konden bijdragen om die dreiging te verminderen. Door energie te sturen. Lange tijd heeft het geduurd dat mensen hiervan bewust werden. Het is goed om dit bewust te blijven, dat zodra er nieuwe dreigingen zijn, dat nieuwe behoefte is aan hulp, op die manier te kunnen helpen. Alleen mensen kunnen op die wijze helpen. Nog niet alles is voldoende beschermd. Situaties wijzigen. Het is goed om verder te gaan, om voort te gaan met het verbinden van de energieën. Mensen zullen merken dat omstandigheden veranderen. Doordat mensen helpen, zal ook de mens zelf geholpen worden. Dat is verbonden aan het helpen. Mensen kunnen dat voelen op verschillende wijzen, ze kunnen dat weten, ze kunnen aanwezigheid voelen, ze kunnen zien. Zien in die zin dat ze van binnen zien. Op de aarde zijn beschavingen geweest, zoals mensen dat noemen. Vele tijdperken zijn geweest, vele meesters zijn geweest. Maar meesters zijn nog aanwezig. Mensen kunnen hulp vragen aan meesters en aan krachten, de kracht. Het zal nog tijd vragen voordat voldoende mensen beseffen dat dit mogelijk is. Dat mensen accepteren dat dit mogelijk is. Het neemt toe, het groeit.

40 Geheimen zijn verborgen in bouwwerken door mensen gemaakt met hulp van meesters en de kracht. De bouwwerken zijn verspreid over de aarde. Soms denken mensen dat die geheimen slechts op één plaats zijn. Dat is onjuist. Vanuit verschillende richtingen zijn geheimen gebracht naar bepaalde plaatsen, weergegeven of verborgen op bepaalde plaatsen. De geheimen zijn niet altijd op dezelfde plaats geweest. Er komen nog belangrijke geheimen die bekend worden. Dat zal nog tijd vragen. Zodra geheimen bekend zijn, in die zin dat mensen begrijpen wat bedoeld is, zullen mensen nieuwe mogelijkheden kennen, door het combineren van geheimen die bekend worden. Het heeft tijd nodig. In die geheimen zullen mensen vinden dat krachten gebruikt kunnen worden op een nieuwe manier, die nu nog niet bij mensen bekend is. Die wel bekend waren lange tijd geleden en ook door de mensen gebruikt werden. Tot zo ver. Na de trance: Egypte/Peru/een eiland van Indonesië (gebieden met bouwwerken met geheimen) 14 oktober 1999 Tijdens en na meditatie u. wordt mij duidelijk: Mexico vloedgolven, we kunnen weinig doen voor Mexico. Spanje hoeft niet meer. Wat er bij komt: De Rode Zee bij Egypte, Chili, de bovenste helft. Binnenkort hoeven we niet meer iedere dag energie te sturen, zoals tot nu toe, maar voorlopig nog wel. 15 oktober 1999 Na de meditatie in trance, boodschap op de band opgenomen.

Wees wijs met licht. Leo Cheizoo. We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht?

Wees wijs met licht. Leo Cheizoo. We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht? Wees wijs met licht Leo Cheizoo We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht? Plato ISBN: 90-76564-63-9 NUR-code: 720 NUR-omschrijving: Esoterie algemeen

Nadere informatie

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Bron: http://ninabrackman.blogspot.nl/p/de-alchemist-paulo-coelho.html Dit is een deel van een blog over De Alchemist van Paulo Coelho door Nina Brackman.

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Het instappen in de Paranormale Wereld

Het instappen in de Paranormale Wereld Het instappen in de Paranormale Wereld Eerste druk, 2014 2014 Johanna de Vos isbn: 9789048432189 nur: 728 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze

Nadere informatie

Doel van Bijbelstudie

Doel van Bijbelstudie Bijbelstudie Hebreeën 4:12 Want het woord Gods is levend en krachtig en scherper dan enig tweesnijdend zwaard en het dringt door, zó diep, dat het vaneen scheidt ziel en geest, gewrichten en merg, en het

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.]

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] 2011 Life Coach Désirée Snelling Berg Desirée [IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] Leer de technieken om met behulp van je onderbewuste en het universum je ex weer terug te krijgen. Inleiding Het is geen geheim

Nadere informatie

Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige.

Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige. Burn out Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige. Ik was al een tijd druk met mijn werk en mijn gezin. Het viel mij zwaar, maar ik moest dit van mezelf doen om aan de omgeving te laten zien

Nadere informatie

God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus: Zijn opstanding De Heilige Geest

God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus: Zijn opstanding De Heilige Geest Basiscursus Christelijk geloof Module 1 Les 1: Les 2: Les 3: Les 4: Les 5: Les 6: Les 7: Les 8: God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus:

Nadere informatie

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we weer een tekst lezen. Daarbij gaan we een nieuwe strategie leren. Deze strategie heet vragen stellen. We gaan

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk GEWASSEN IN WATER Inhoud: Vanuit de dopeling gezien een statement dat hij in het watergraf alles wat oud is achter zich laat. Hij weet niet alles, kent nog niet

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 God en je naasten liefhebben LES 3 DEEL 5 DISCIPLE OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 Wat leer

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Denkfouten. hoofdstuk 6. De pretbedervers. De zwarte bril

Denkfouten. hoofdstuk 6. De pretbedervers. De zwarte bril hoofdstuk 6 Denkfouten We hebben al gezien dat sommige van onze brandende automatische gedachten ons in de weg zitten. Ze geven ons een onprettig gevoel of weerhouden ons ervan dingen te doen. Het probleem

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Ideeën presenteren aan sceptische mensen. Inleiding. Enkele begrippen vooraf

Ideeën presenteren aan sceptische mensen. Inleiding. Enkele begrippen vooraf Ideeën presenteren aan sceptische mensen Inleiding Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat het moeilijk kan zijn om gehoor te vinden voor informatie of een voorstel. Sommige mensen lijken er uisluitend

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

F r a n c i s c u s. v a n. Leven met aandacht. w e g D e. Erfgoed Congregatie Zusters Franciscanessen van Oirschot

F r a n c i s c u s. v a n. Leven met aandacht. w e g D e. Erfgoed Congregatie Zusters Franciscanessen van Oirschot Leven met aandacht Erfgoed Congregatie Zusters Franciscanessen van Oirschot w e g D e v a n F r a n c i s c u s 2 Leven met aandacht Inhoud 1 De weg van Franciscus 9 2 De oprichting van de congregatie

Nadere informatie

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo. Relaties HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Relaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het omgaan

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Vraag 1 Hoe heb je zielsliefde ontdekt, en ontdekte je zielsliefde het ook op dat moment? Ik ontmoette haar op mijn werk in de rookruimte. We konden

Nadere informatie

Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen,

Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen, Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen, over fondsenwerving (Bron The Spirituality Of Fundraising

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde.

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde. Mt.5:16 De Week van gebed voor de eenheid van alle kerken. Ieder jaar is dit gebed in dezelfde week in januari. Het zal puur toeval zijn, maar ieder jaar valt ook de actie Kerkbalans in deze periode. Met

Nadere informatie

HC zd. 22 nr. 32. dia 1

HC zd. 22 nr. 32. dia 1 HC zd. 22 nr. 32 een spannend onderwerp als dit niet waar is, valt alles duigen of zoals Paulus het zegt in 1 Kor. 15 : 19 als wij alleen voor dit leven op Christus hopen zijn wij de beklagenswaardigste

Nadere informatie

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb hoofdstuk 8 Kernovertuigingen Kernovertuigingen zijn vaste gedachten en ideeën die we over onszelf hebben. Ze helpen ons te voorspellen wat er gaat gebeuren en te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit.

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

W E R K B O E K E X T R A

W E R K B O E K E X T R A W E R K B O E K E X T R A Attunement Diary S C H I J N J E L I C H T M O O I E V R O U W, D E W E R E L D H E E F T J E N O D I G! Ik stem me af op het Universum zodat ik Eenheid en Harmonie ervaar 2016

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

De essentie van het geluk

De essentie van het geluk De essentie van het geluk Ook verschenen van Zijne Heiligheid de Dalai Lama bij Xander Uitgevers De diepte van het zijn (2013) De kunst van relaties (2013) Geloven in harmonie (2013) Open je hart (2013)

Nadere informatie

EVANGELIE. 25 ste zondag door het jaar. Bidden met het Evangelie. Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde

EVANGELIE. 25 ste zondag door het jaar. Bidden met het Evangelie. Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde EVNGELIE 25 ste zondag door het jaar I MTTHEÜ 20:1-16 n die tijd vertelde Jezus aan zijn leerlingen de volgende gelijkenis: Want met het koninkrijk der hemelen

Nadere informatie

De Inner Child meditatie

De Inner Child meditatie De Inner Child meditatie copyright Indra T. Preiss volgens Indra Torsten Preiss copyright Indra T. Preiss Het innerlijke kind Veel mensen zitten met onvervulde verlangens die hun oorsprong hebben in hun

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie

DE GROTE LERAREN ALS SPIEGEL VOOR ZELFREFLECTIE?.

DE GROTE LERAREN ALS SPIEGEL VOOR ZELFREFLECTIE?. DE GROTE LERAREN ALS SPIEGEL VOOR ZELFREFLECTIE?. Amersfoort, 21 augustus 2007 John van den Hout Geachte aanwezigen, Toen ik me voorbereidde om voor u dit verhaal te houden, was mijn eerste gedachte: Wat

Nadere informatie

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente Bijbelstudie 1 Korintiërs Diversiteit in de kerk is van alle tijden. En nu onze cultuur en de kerk minder goed op elkaar aansluiten dan wel eens gedacht, worden we vaker bepaald bij de verschillen tussen

Nadere informatie

Academie Psychosofia. Een onafhankelijke academie in oprichting, gericht op onderzoek van spirituele energieën.

Academie Psychosofia. Een onafhankelijke academie in oprichting, gericht op onderzoek van spirituele energieën. E E N N I E U W E O N A F H A N K E L I J K E G E E S T E L I J K E S T R O M I N G Academie Psychosofia Een onafhankelijke academie in oprichting, gericht op onderzoek van spirituele energieën. Onderzoek

Nadere informatie

Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée

Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée Life Coach Désirée Snelling Berg Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée 2011 Magie voor het verkopen van je huis

Nadere informatie

Jaar Werkboek 4 weken Challenge

Jaar Werkboek 4 weken Challenge Coach jezelf naar succes Jaar Werkboek 4 weken Challenge 10 Focus Sociaal zijn, jezelf kunnen wegcijferen en altijd klaar staan voor anderen zijn mooie eigenschappen, en... Jij bent ook belangrijk Hij

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag lijden voor de Kerk van Jezus Christus

Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag lijden voor de Kerk van Jezus Christus AVONDMAALSVIERING KONINGSKERK 13-09 - 2009 door ds. L. Krüger Schriftlezing: Koloss. 1: 24-29 (NBV) Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag

Nadere informatie

Bij u schuil ik, u bent mijn schild,

Bij u schuil ik, u bent mijn schild, Bij u schuil ik, u bent mijn schild, in uw woord stel ik mijn hoop. Psalm 119:114 inleiding Laten we eerlijk zijn: het is niet zo eenvoudig om regelmatig uit de Bijbel te lezen en te bidden. Onze volle

Nadere informatie

Bijlage interview meisje

Bijlage interview meisje Bijlage interview meisje Wat moet er aan de leerlingen gezegd worden voor het interview begint: Ik ben een student van de Universiteit van Gent. Ik wil met jou praten over schrijven en taken waarbij je

Nadere informatie

Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool

Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool NAAM September 2009 In september en oktober 2009 was de Levend evangelie Gemeente bezig met het onderwerp 40 DAGEN GEBED. Om gemeente breed

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Spiritueel dagboek. Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits

Spiritueel dagboek. Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits Spiritueel dagboek Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits Voorwoord: Een spiritueel dagboek 5 Waarom een spiritueel dagboek? 7 Om bewuster te leven en te handelen Aandachtspunten

Nadere informatie

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31 1 januari OOGGETUIGE Johannes 20:30-31 Een nieuw jaar ligt voor ons. Wat er gaat komen, weten we niet. Al heb je waarschijnlijk mooie plannen gemaakt. Misschien heb je goede voornemens. Om elke dag uit

Nadere informatie

Het koninkrijk van God vlakbij

Het koninkrijk van God vlakbij Het koninkrijk van God vlakbij Dit werkboek is van : Cellessen voor kinderen van 8-12 jaar Serie lessen voor kleine groepen; leeftijd 8-12 jaar Lessen zijn geschreven op basis van het boek Natuurlijk BOVENnatuurlijk

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afgelopen maandag hebben we met de deelnemers van de kring Eigentijds Bijbellezen Paasverhalen gelezen. Vier verhalen van de opstanding, verteld door

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen

Nadere informatie

Het WOORD van GOD. Emmaus Correspondence School te Dubuque, U.S.A. (Dutch The Word of God )

Het WOORD van GOD. Emmaus Correspondence School te Dubuque, U.S.A. (Dutch The Word of God ) Het WOORD van GOD Alle rechten voorbehouden, niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Info/Contact Postbus

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het gaat om aanraken vandaag. Aanrakingen die mensen beter maken. Heilzame, helende aanrakingen.

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het gaat om aanraken vandaag. Aanrakingen die mensen beter maken. Heilzame, helende aanrakingen. Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het gaat om aanraken vandaag. Aanrakingen die mensen beter maken. Heilzame, helende aanrakingen. De verhalen van vandaag uit het evangelie van Marcus

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Die Jezus volbracht in zijn leven, toen hij in de wildernis leefde

Die Jezus volbracht in zijn leven, toen hij in de wildernis leefde Kunt u een verhaal over Jezus vertellen dat veel voor u betekent? Ja, Jezus is erg belangrijk voor mij en anderen die geloven dat hij onze redder en heer der levenden is Een belangrijk verhaal voor mij

Nadere informatie

Voorwoord Met oprechte blijdschap schrijf ik het voorwoord voor dit boek. Ik ken Henk Rothuizen al vele jaren en heb hem zien opgroeien tot een man van God, met een bediening die verder reikt dan zijn

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Inleiding. Autisme & Communicatie in de sport

Inleiding. Autisme & Communicatie in de sport Sanne Gielen Inleiding Starten met een nieuwe sport is voor iedereen spannend; Hoe zal de training eruit zien? Zal de coach aardig zijn? Heb ik een klik met mijn teamgenoten? Kán ik het eigenlijk wel?

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT

HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT DOOR ANN VAN RIET WWW.ALTHEA-COACHING.BE Hallo! In dit e-book ga je leren hoe je echt zelfvertrouwen kan opbouwen. En daarmee bedoel ik dus niet gewoon denken

Nadere informatie

Zondag 8 november 2015 Sint Maarten de oogst van ons leven

Zondag 8 november 2015 Sint Maarten de oogst van ons leven Zondag 8 november 2015 Sint Maarten de oogst van ons leven Lezing: Marcus 12 : 28 34 De herfst brengt voor veel mensen een zekere weemoedigheid.: de bladeren vallen, de zomer is echt voorbij. In de herfst

Nadere informatie

Doorbreek je belemmerende overtuigingen!

Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Herken je het dat je soms dingen toch op dezelfde manier blijft doen, terwijl je het eigenlijk anders wilde? Dat het je niet lukt om de verandering te maken? Als

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind MEE Nederland Raad en daad voor iedereen met een beperking Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Inhoudsopgave

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Gemeente in Christus,

Gemeente in Christus, meditatie voor 3 mei 2015 thema geloof EN wetenschap Gemeente in Christus, Misschien heb je wel eens gehoord van de film The Matrix, of misschien heb je m zelfs wel eens gezien. De film gaat over een kleine

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

Waarom we een derde van ons leven missen 17. 2 Nieuwe wegen naar het innerlijke leven. Hoe de wetenschap dromen grijpbaar maakt 24

Waarom we een derde van ons leven missen 17. 2 Nieuwe wegen naar het innerlijke leven. Hoe de wetenschap dromen grijpbaar maakt 24 Inhoud inleiding Nieuw inzicht in onze dromen 11 i wat dromen zijn 1 Terugkeer naar een vergeten land Waarom we een derde van ons leven missen 17 2 Nieuwe wegen naar het innerlijke leven Hoe de wetenschap

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Bevriend met Bram of met een autist

Bevriend met Bram of met een autist Bevriend met Bram of met een autist Eerste druk, januari 2010 2010 Nanno Ymus isbn: 978-90-484-0990-7 nur: 283 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl De namen, plaatsen en gebeurtenissen

Nadere informatie

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God?

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God? Geliefde mannen, Nog een poosje en dan wordt de mannenconferentie van 2015 gehouden. Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar

Nadere informatie

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Met dit Ebook wil ik je graag inzichten geven in hoe je van jezelf kunt (leren) houden. Dit bereik je (wellicht helaas) niet door even een knop

Nadere informatie

Gal. 5, 13-26 preek NGKO 20-09-2015

Gal. 5, 13-26 preek NGKO 20-09-2015 Gal. 5, 13-26 preek NGKO 20-09-2015 Serie: Mooie mensen zoals Jezus 1. Vrucht van de Geest Idealist? Toen ik klein was dacht ik echt dat kerkmensen alleen maar goed voor elkaar waren. Toen ik een jongere

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding. Wegwezen hier 7. Wat is een kerk? 10. Maar die schandalen dan? 17. In je eentje geloven? 24. Wat doet een kerk?

Inhoud. Inleiding. Wegwezen hier 7. Wat is een kerk? 10. Maar die schandalen dan? 17. In je eentje geloven? 24. Wat doet een kerk? Inhoud Inleiding. Wegwezen hier 7 Wat is een kerk? 10 Maar die schandalen dan? 17 In je eentje geloven? 24 Wat doet een kerk? 30 Is het niet saai daar? 37 Hoe vind je een geschikte kerk? 45 Bijlage. Om

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Pinksteren 2015 -- oogst van de vruchten. Bij Exodus 20 : 1 20 - Handelingen 2 : 1-11

Pinksteren 2015 -- oogst van de vruchten. Bij Exodus 20 : 1 20 - Handelingen 2 : 1-11 Pinksteren 2015 -- oogst van de vruchten Bij Exodus 20 : 1 20 - Handelingen 2 : 1-11 Als wij Pinksteren vieren, dan vieren we toch ook dat de boodschap van Gods liefde wereldwijd rondgaat. Dat we in het

Nadere informatie

Mijn dochter; boulimia en borderline

Mijn dochter; boulimia en borderline Mijn dochter; boulimia en borderline Mijn dochter; boulimia en borderline E.M. van der Linden Schrijver: E.M. van der Linden Coverontwerp: via Brave New Books ISBN: 9789402130331 E.M. van der Linden Dit

Nadere informatie

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2 NIEUWSBRIEF 14 februari 2015 1 Lieve mensen, Iedere dag is een dag van de liefde, om degenen om je heen te vertellen hoeveel je van ze houdt, het leven in je hart te koesteren en te genieten van de grote

Nadere informatie

13 Jij en pesten. Ervaring

13 Jij en pesten. Ervaring 82 13 Jij en pesten Wat doe ik hier vandaag? P Ik word me ervan bewust hoe erg het is om iemand te pesten en gepest te worden. P Ik leer dat ik met anderen steeds weer respectvol moet omgaan. P Ik ken

Nadere informatie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagendagboek Discipelen van Jezus Leren dienen in de gaven van de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente Geloven kun je niet alleen! Stap 1 Jouw kijk op de wereld 15 min. Kijken in de spiegel naar jezelf Wat vind je van je eigen lichaam? Wat vind je mooi? Als je zou mogen kiezen, welk deel zou je dan weghalen?

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie