EINDEJAARSRAPPORTAGE 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EINDEJAARSRAPPORTAGE 2018"

Transcriptie

1 1 EINDEJAARSRAPPORTAGE Inleiding Na vaststelling van de begroting blijkt dat in de praktijk door onvoorziene omstandigheden of beleidswijzigingen de begroting gedurende het jaar bijgesteld dient te worden. Daarom worden er jaarlijks twee tussenrapportages gemaakt: een voorjaarsrapportage en een eindejaarsrapportage. Voor u ligt de eindejaarsrapportage, de laatste tussenrapportage van De begroting wordt op totaalniveau vastgesteld (dus niet per programma). Hierdoor kunnen overschrijdingen op een programma worden gecompenseerd door onderschrijdingen op een ander programma zonder consequenties voor de rechtmatigheid. Wij hebben er voor gekozen om de financiële gevolgen van het voorstel Actualisatie Natuur- en Recreatieplan Westfriesland dat geagendeerd staat voor de vergadering van het algemeen bestuur van 12 december 2018 al in deze rapportage te integreren. Wij werken vanaf juli 2016 aan de uitvoering van het Natuur en Recreatieplan (NRP). Verschillende projecten zijn al uitgevoerd of in uitvoering of in voorbereiding. De uitvoering gaat via een vastgesteld uitvoeringsprogramma en de kosten voor de uitvoering worden gedekt vanuit de hiervoor ingestelde reserves. De realisatie wijkt soms af van het programma. Bijvoorbeeld omdat er zich kansen voordoen voor projecten die bijdragen aan het doel maar (nog) geen onderdeel waren van het uitvoeringsprogramma, de kosten afwijken van de ramingen of de planning in tijd aangepast moet worden. Het verwachte resultaat in de Begroting 2018 is Na de mutaties in deze rapportage is dit De mutaties en de toelichting op de mutaties staan in het volgende hoofdstuk.

2 2 2. Mutaties Hieronder een toelichting op de mutaties. jaar Primitieve begroting Eindejaarsrapportage Voorjaarsrapportage Verwacht resultaat voor de Eindejaarsrapportage Mutaties Eindejaarsrapportage 2018 Pr. omschrijving Lasten 1. Onderhoud terreinen Personeelslasten Afschrijving Overheveling budgetten projecten Afschrijving Beheer fietsroutenetwerk Noord-Kennemerland Projectplan wandelroutenetwerk Impactanalyse spoorbrug Rustenburg Onderhoud terreinen Overheveling budgetten projecten Personeelslasten Overheveling budgetten projecten Baten 1. Onderhoud terreinen Huur gebouwen Bijdrage beheer fietsroutenetwerk Noord-Kennemerland Subsidie Impactanalyse spoorbrug Rustenburg Storting in reserves Onttrekkingen aan reserves Saldo mutaties Verwacht resultaat na de Eindejaarsrapportage Programma 1 Recreatieterreinen Onderhoud terreinen (lasten en baten ) Voor een bedrag van wordt budget overgeheveld van programma 3. Algemeen beheer en beleid. Het RSW heeft werkzaamheden uitgevoerd voor een derde voor een bedrag van Deze kosten zijn in rekening gebracht. Personeelslasten (lasten -/ ) Budgetoverheveling naar programma 3. Afschrijving (lasten 2.000) Dit jaar is een nieuwe terreinwagen aangeschaft. De vorige is ingeruild. De boekwaarde hiervan was

3 3 Overheveling budgetten projecten (lasten ) In het Uitvoeringsprogramma zijn projecten benoemd welke in de begroting 2018 zijn opgenomen, maar nog niet zijn uitgevoerd. Deze budgetten worden overgeheveld naar 2019 en Zie voor een onderbouwing hoofdstuk 4. Afschrijving (lasten 5.000) Dit jaar is het fietspad op de Vooroever Vlietsingel aangelegd. De jaarlijkse afschrijvingslast is en deze wordt gedekt middels de Reserve afschrijvingslasten NRP. Huur toiletgebouw Streekbos (baten ) In 2018 wordt door de ondernemers in het Streekbos geen bijdrage wordt geleverd aan de schoonmaak van het nieuwe toiletgebouw. Het toiletgebouw is aan het einde van het seizoen opgeleverd en de aanpassing aan de opslag wordt in november 2018 wordt afgerond. Er is voor de ondernemers geen profijt geweest van de nieuwe gebouwen. Eerder overlast door het ontbreken ervan. Programma 2 Recreatieve netwerken Beheer fietsroutenetwerk Noord-Kennemerland (lasten -/ en baten -/ ) Het RSW is gestopt met het beheer van het fietsroutenetwerk in opdracht van de gemeenten in Noord-Kennemerland.. De kosten van het beheer werden in rekening gebracht. De kosten van het beheer en de bijdrage van de desbetreffende gemeenten worden afgeraamd. Projectplan wandelroutenetwerk (lasten 5.000) De kosten voor het opstellen van het projectplan en de subsidieaanvraag in 2018 zijn De kosten worden gedekt door de Reserve NRP. Impactanalyse spoorbrug Rustenburg (lasten en baten 8.000) De kosten zijn en worden gedekt door een subsidie. Onderhoud terreinen (lasten ) Voor een bedrag van wordt budget overgeheveld naar programma 1. Recreatieterreinen. Overheveling budgetten projecten (lasten ) In het Uitvoeringsprogramma zijn projecten benoemd welke in de begroting 2018 zijn opgenomen, maar nog niet zijn uitgevoerd. Deze budgetten worden overgeheveld naar 2019 en Zie voor een onderbouwing hoofdstuk 4. Programma 3 Algemeen beheer en beleid Personeelslasten (lasten ) Budgetoverheveling van programma 1. Inhuur derden (lasten ) In het Uitvoeringsplan NRP is een budget van opgenomen. De lasten in 2018 zijn Het restantbudget wordt overgeheveld naar 2019 en Mutaties in reserves De budgetten voor de projecten welke zijn geraamd in 2018 maar nog niet zijn uitgevoerd worden overgeheveld naar 2019 en De dekking middels een onttrekking aan de diverse reserves worden voor deze projecten voor 2018 afgeraamd. Voor de investering Fietspad Vooroever wordt een bedrag van en voor de investering Toiletgebouw Streekbos een bedrag van (zie hoofdstuk 3) overgeheveld van de Reserve NRP naar de Reserve afschrijvingslasten NRP.

4 4 3. Investeringen In 2018 zijn de volgende kredieten geaccordeerd: Omschrijving Bedrag begroot Bedrag werkelijk Stand van zaken Kwaliteitsimpuls afvalinzameling realisatie in 2019 Kade Vooroever afgerond Toiletgebouw Streekbos afgerond Aanschaf auto (Toyota) afgerond Kubota eind 2018 Speeltoestellen realisatie in 2019 Bruggen loopt Beschoeiing realisatie in 2019 Fietspad Vooroever afgerond Totaal De projecten kwaliteitsimpuls afvalinzameling, het fietspad op de Vooroever en het toiletgebouw in het Streekbos zijn projecten van het Uitvoeringsprogramma NRP. De kapitaallasten hiervan worden gedekt uit de Reserve afschrijvingslasten NRP. Deze reserve wordt gevoed door een storting vanuit de Reserve NRP. Voor het Toiletgebouw Streekbos was in het Uitvoeringsplan rekening gehouden met een bedrag van Daarvan was al als krediet beschikbaar gesteld op basis van de eerste globale ramingen. Nu de werkelijke kosten bekend zijn wordt een extra krediet van gevraagd welke wordt gedekt door de Reserve NRP. De kredieten van afgeronde investeringen kunnen worden afgewikkeld.

5 5 4. Uitvoeringsprogramma Natuur- en Recreatieplan Westfriesland In onderstaand overzicht zijn de projecten uit het NRP opgenomen die in de begroting 2018 zijn geaccordeerd. Voor de projecten is de stand van zaken aangegeven en waar van toepassing de overheveling of bijstelling van budgetten. Over deze projecten is in een separaat voorstel aan het algemeen bestuur besloten. Realisatie Overhevelen Overhevelen Stand van Projectnr Omschrijving project Budget 2018 naar 2019 naar 2020 zaken WF-06 Routeportal WF gerealiseerd WF-11 Verbetering routenetwerk *) WF-12 Belevingsroute *) WF-14 Wandelnetwerk Centraal Gebied *) WF-15 Wandelroutes WF Omringdijk *) WF-16 Uitbreiding kwaliteitsimpuls routenetwerken *) WF-53 Afronden wandelnetwerk Westfriesland gedeeltelijk gerealiseerd WF-25 Pilot maaibeheer gedeeltelijk gerealiseerd WF-30 Aanpassing naamgeving terreinen WF-31 Marktconsultatie recreatieterreinen WF-32 Kwaliteitsimpuls Uiterdijk-Schellinkhout WF-34 Ontwikkeling Vooroever Koopmanspolder WF-35 Kwaliteitsimpuls De Hulk WF-39 LF-route Westfriesland WF-40 Duikers vaarroutes Hoorn WF-41 Onderzoek knelpunten vaarroute de Gouw gerealiseerd WF-44 Fietspad Vooroever Medemblik gerealiseerd WF-45 Passantenplaatsen Opmeer gerealiseerd WF-47 Knelpunt vaarverbinding regionaal netwerk WF-48 Voorzieningen langs vaarroutes WF-49 Meetpunten gebruik routes en TOP s WF-51 Kwaliteitsimpuls toiletgebouw Streekbos WF-52 Tijdelijke inhuur Brug- en sluisbediening Rustenburg gerealiseerd Warmte-installatie paviljoen Streekbos gerealiseerd Totaal *) De projecten WF-11, WF-12, WF-14, WF-15, WF-16 (WF-16 voor een bedrag van ) hebben allen betrekking op het wandelroutenetwerk. We stellen voor deze samen te voegen tot het project WF-53 Afronden wandelroutenetwerk en het budget aan te passen tot een totaal van De kosten worden gedekt door de Reserve NRP. In 2018 zijn 7 projecten (gedeeltelijk) gerealiseerd. De lasten worden gedekt door een onttrekking aan een reserve. Het project Fietspad Vooroever is een investering met maatschappelijk nut. Het actief wordt afgeschreven in 15 jaar. De afschrijvingslasten van worden gedekt door de Reserve afschrijvingslasten NRP. Vanuit de Reserve NRP wordt een bedrag van gestort in de Reserve afschrijvingslasten NRP.

6 6 5. Reserves De projecten uit het Uitvoeringsprogramma NRP worden gedekt door de Reserves Reserve NRP, de reserve NRP fase 2 en de reserve Gelabelde en in uitvoering zijde projecten. In de Begroting 2019 is besloten deze drie reserves samen te voegen tot de Reserve Natuur- en Recreatieplan. De geplande projecten Hieronder het verloop van deze reserves: Reserve Stand Natuur- en Recreatieplan Natuur- en Recreatieplan - fase Gelabelde en in uitvoering zijnde projecten Totaal reserves Kosten projecten uit het NRP Kosten warmte-installatie Streekbos Totaal kosten projecten NRP Vrij in te zetten Besluitvorming Wij stellen u voor: de Eindejaarsrapportage 2018 vast te stellen en in te stemmen met de mutaties die leiden tot aanpassing van de Begroting 2018 en de meerjarenraming; een krediet beschikbaar te stellen van voor de investering Fietspad Vooroever. De jaarlijkse afschrijvingslasten van wordt gedekt middels de Reserve afschrijvingslasten NRP; een extra krediet beschikbaar te stellen van voor de investering Toiletgebouw Streekbos. Dit wordt gedekt door de Reserve NRP. Vanuit de Reserve NRP wordt een storting gedaan in de Reserve afschrijvingslasten NRP ter dekking van de jaarlijkse afschrijvingslast van 650; akkoord te gaan met de afwikkeling van de kredieten voor de afgeronde investeringen; akkoord te gaan met het nieuwe project Afronden wandelroutenetwerk (WF-53) met een budget van en de projecten welke betrekking hebben op het wandelroutenetwerk (WF-11, WF-12, WF-14, WF-15 en WF-16) hieronder brengen en akkoord te gaan dat de lasten van het project Afronden Wandelroutenetwerk worden gedekt door de Reserve NRP.

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van het Recreatieschap Westfriesland van 15 december 2016.

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van het Recreatieschap Westfriesland van 15 december 2016. Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van het Recreatieschap Westfriesland van 15 december 2016. Aanvang: 15.00 uur Locatie: Kantoor Recreatieschap Westfriesland (Gemeentehuis Stede Broec)

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 13 december 2017, in het gemeentehuis van Stede Broec.

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 13 december 2017, in het gemeentehuis van Stede Broec. Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 13 december 2017, in het gemeentehuis van Stede Broec. Aanvang: 16.00 uur Agendapunt Doel bijlage 1 Opening en vaststellen agenda 2 Verslag van de

Nadere informatie

BEGROTING 2015 Recreatieschap Westfriesland

BEGROTING 2015 Recreatieschap Westfriesland BEGROTING 2015 Recreatieschap Westfriesland 1 Inhoudsopgave Aanbiedingsbrief 2 Beleidsbegroting 4 Programmaplan 4 Paragrafen 6 Financiële begroting 8 Uitgangspunten 8 Nieuw beleid 9 Financieel meerjarenperspectief

Nadere informatie

CONCEPT Begroting Concept Programmabegroting 2019

CONCEPT Begroting Concept Programmabegroting 2019 CONCEPT Begroting 2016 Concept Programmabegroting 2019 Vastgesteld in de vergadering van het Dagelijks Bestuur d.d. 7 maart 2018 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Leeswijzer... 3 Beleidsbegroting... 4 Programmaplan...

Nadere informatie

CONCEPT Begroting Concept Programmabegroting

CONCEPT Begroting Concept Programmabegroting CONCEPT Begroting 2016 Concept Programmabegroting 2020 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Leeswijzer... 3 Beleidsbegroting... 4 Programmaplan... 4 Programma 1 - Recreatieterreinen... 4 Programma 2 - Recreatieve

Nadere informatie

CONCEPT Begroting Programma- Begroting 2016

CONCEPT Begroting Programma- Begroting 2016 CONCEPT Begroting 2016 Programma- Begroting 2016 2 Inhoudsopgave Aanbiedingsbrief 3 Inleiding 3 Leeswijzer 3 Programmaplan 4 Programma 1 Recreatieterreinen 4 Programma 2 Recreatieve netwerken 4 Programma

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 27 september 2017 in het gemeentehuis van Stede Broec.

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 27 september 2017 in het gemeentehuis van Stede Broec. Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 27 september 2017 in het gemeentehuis van Stede Broec. Aanvang: 16.00 uur Agendapunt Doel Bijlage 1 Opening en vaststellen agenda 2 Verslag van 13

Nadere informatie

CONCEPT Begroting Concept Programmabegroting 2017

CONCEPT Begroting Concept Programmabegroting 2017 CONCEPT Begroting 2016 Concept Programmabegroting 2017 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Leeswijzer... 3 Beleidsbegroting... 4 Programmaplan... 4 Programma 1 Recreatieterreinen... 4 Programma 2 - Recreatieve

Nadere informatie

Aagenda voor de openbare vergadering van het algemeen bestuur van 14 april, in het Gemeentehuis van Stede Broec, De Middend 2, 1611 KW Bovenkarspel

Aagenda voor de openbare vergadering van het algemeen bestuur van 14 april, in het Gemeentehuis van Stede Broec, De Middend 2, 1611 KW Bovenkarspel Aagenda voor de openbare vergadering van het algemeen bestuur van 14 april, in het Gemeentehuis van Stede Broec, De Middend 2, 1611 KW Bovenkarspel Aanvang: 15.00 uur Agendapunt Doel bijlage 1 Opening

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 14 maart 2018 in het gemeentehuis van Stede Broec (kamer 1.14)

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 14 maart 2018 in het gemeentehuis van Stede Broec (kamer 1.14) Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 14 maart 2018 in het gemeentehuis van Stede Broec (kamer 1.14) Aanvang: 16.00 uur Agendapunt Doel bijlage 1 Opening en vaststellen agenda 2 Verslag

Nadere informatie

Jaarverslag...2. Algemeen...3. Programmaverantwoording...5. Programma 1 - Recreatieterreinen...5. Programma 2 - Recreatieve netwerken...

Jaarverslag...2. Algemeen...3. Programmaverantwoording...5. Programma 1 - Recreatieterreinen...5. Programma 2 - Recreatieve netwerken... Jaarstukken 2018 Inhoudsopgave Jaarverslag...2 Algemeen...3 Programmaverantwoording...5 Programma 1 - Recreatieterreinen...5 Programma 2 - Recreatieve netwerken...6 Programma 3 - Algemeen beheer en beleid...7

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *16.0005531* 16.0005531 Raadsvergadering: 9 juni 2016 Voorstel: 4.50 Agendapunt: 17 Onderwerp Jaarstukken 2015 en concept begroting 2017 Recreatieschap

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur op 10 april 2019 in het gemeentehuis van Stede Broec

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur op 10 april 2019 in het gemeentehuis van Stede Broec Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur op 10 april 2019 in het gemeentehuis van Stede Broec Aanvang: 16.00 uur Agendapunt Doel bijlage 1 Opening en vaststellen agenda 1 2 Verslag van de vergadering

Nadere informatie

Aan het algemeen bestuur van het Recreatieschap Westfriesland. Grootebroek : 8 juni : Reactie Verslag van bevindingen.

Aan het algemeen bestuur van het Recreatieschap Westfriesland. Grootebroek : 8 juni : Reactie Verslag van bevindingen. Aan het algemeen bestuur van het Recreatieschap Westfriesland Grootebroek : 8 juni 2017 Onderwerp Bijlagenummer : Reactie Verslag van bevindingen : 2c Geachte leden van het algemeen bestuur, Door de accountant

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Uitvoeringsprogramma

Uitvoeringsprogramma Uitvoeringsprogramma Uitvoeringsprogramma 2016-2018 Uitvoeringsprogramma 2016-2018 Colofon Opdrachtgever Opdrachtnemer Auteurs Mieke Coenen Kenmerk: 344197 Versie 4.1 Inhoud 1 Inleiding 1 2 Uitvoeringsprogramma.3 2.1 Algemene

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 13 juli 2017 in het gemeentehuis van Stede Broec.

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 13 juli 2017 in het gemeentehuis van Stede Broec. Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 13 juli 2017 in het gemeentehuis van Stede Broec. Aanvang: 15.30 uur Agendapunt Doel bijlage 1 Opening en vaststellen agenda 2 Verslag van de vergadering

Nadere informatie

acc Jaarstukken 2016

acc Jaarstukken 2016 acc Jaarstukken 2016 Inhoud 1. Jaarverslag 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Programmaverantwoording 4 1.2.1 Programma 1 - Recreatieterreinen 4 1.2.2 Programma 2 - Recreatieve netwerken 5 1.2.3 Programma 3 - Algemeen

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 50 00 Agendapunt: - ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) 57 50 00 Agendapunt: - ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Meijer, Jacco FIN S3 RAD: RAD150701 woensdag 1 juli 2015 BW: BW150526 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 1 juli 2015 Portefeuillehouder : H.A. Litjens Behandelend ambtenaar : Jacco

Nadere informatie

*Z00DC82ADBB* documentnr.: INT/M/15/15913 zaaknr.: Z/M/15/19062

*Z00DC82ADBB* documentnr.: INT/M/15/15913 zaaknr.: Z/M/15/19062 *Z00DC82ADBB* documentnr.: INT/M/15/15913 zaaknr.: Z/M/15/19062 Raadsvoorstel Onderwerp : Vaststelling jaarstukken 2014 gemeente Mill en Sint Hubert Datum college : 26 mei 2015 Portefeuillehouder : H.P.W.M.

Nadere informatie

Bestuursrapportage 2015-I. actief en betrokken. dewolden.nl

Bestuursrapportage 2015-I. actief en betrokken. dewolden.nl actief en betrokken dewolden.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Financiële uitkomsten op hoofdlijnen... 2 3. Uiteenzetting financiële positie... 4 3.1 Begrotingssaldo... 4 3.2 Reserve investeringsprojecten...

Nadere informatie

Bijlage 2. 7 e wijziging Begroting 2016

Bijlage 2. 7 e wijziging Begroting 2016 Bijlage 2. 7 e wijziging Begroting 2016 1 2 PROVINCIE GRONINGEN Nr. XX/2016 Gewone dienst Dienstjaar: 2016 7e wijziging Provinciale Staten van Groningen: BESLUITEN: de begroting van lasten en baten te

Nadere informatie

VOORSTEL AB AGENDAPUNT :

VOORSTEL AB AGENDAPUNT : VOORSTEL AB AGENDAPUNT : PORTEFEUILLEHOUDER : T.J. Boersma AB VERGADERING D.D. : 24 juni 2014 NUMMER : WM/MFI/NKu/8247 OPSTELLER : N. Kuper, 0522-276740 FUNCTIE : Afdelingshoofd Financiën VERGADERING MT

Nadere informatie

B1303722. 28 november 2013 7. Datum: Agendapunt nr: Aan de Verenigde Vergadering. Burap 2-2013

B1303722. 28 november 2013 7. Datum: Agendapunt nr: Aan de Verenigde Vergadering. Burap 2-2013 Datum: Agendapunt nr: 28 november 2013 7. B1303722 Aan de Verenigde Vergadering Burap 2-2013 Aard voorstel Besluitvormend voorstel met investerinq Aantal Bijlagen 2 Voorstel behandeld door Datum Verenigde

Nadere informatie

Begrotingswijziging. Saldo primitieve begroting (2016 is incl. onvoorzien)

Begrotingswijziging. Saldo primitieve begroting (2016 is incl. onvoorzien) Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 30 juni 2016 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren; 2. De wijzigingen

Nadere informatie

Onderwerp: Raadsmededeling over: Voorlopig saldo Jaarrekening 2015 - Besluitvormend

Onderwerp: Raadsmededeling over: Voorlopig saldo Jaarrekening 2015 - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00263 Onderwerp: Raadsmededeling over: Voorlopig saldo Jaarrekening 2015 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Vooruitlopend op

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Raadsstuk Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/802709 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Afdeling Concerncontrol Auteur Geffen, M. van Telefoonnummer

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 11 juli 2018 in het gemeentehuis van Stede Broec

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 11 juli 2018 in het gemeentehuis van Stede Broec Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 11 juli 2018 in het gemeentehuis van Stede Broec Aanvang: 16.00 uur Agendapunt Doel bijlage 1 Welkom door de secretaris 2 Verkiezing voorzitter en

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Datum Raadsvergadering: Bestuurlijk hoofdthema: Programma F Middelen en Economie BBVnummer: 134653 Raadsvoorstel: 134948 Portefeuillehouder: Bert Euser Onderwerp 2e Tussenrapportage

Nadere informatie

januari 2012 BBV Notitie Investeringen/Kredieten 1. Inleiding.

januari 2012 BBV Notitie Investeringen/Kredieten 1. Inleiding. BBV Notitie Investeringen/Kredieten 1. Inleiding. In de praktijk blijkt het moeilijk te zijn investeringskredieten te beheersen. Het is weerbarstiger dan de regelgeving doet vermoeden. Investeringskredieten

Nadere informatie

Tweede begrotingswijziging 2017

Tweede begrotingswijziging 2017 Tweede begrotingswijziging 2017 Colofon Uitgave Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant Datum januari 2017 Adresgegevens Spoorlaan 181 5038 CB Tilburg Telefoon (013) 206 01 00 www.omwb.nl info@omwb.nl

Nadere informatie

Onderwerp Elektrobootroute: aanvullend krediet voor het project 2 e fase elektrisch varen, infrastructuur en pleisterplaatsen

Onderwerp Elektrobootroute: aanvullend krediet voor het project 2 e fase elektrisch varen, infrastructuur en pleisterplaatsen LANDSCHAP WATERLAND Adviescommissie 5 november 2012 agendapunt 7 Dagelijks bestuur 15 november 2012 Algemeen bestuur 5 december 2012 Aantal bijlagen 2 Onderwerp Elektrobootroute: aanvullend krediet voor

Nadere informatie

Gemeente Provincie Dienstjaar Nummer Volgbladen. Goirle Noord-Brabant 2012 3

Gemeente Provincie Dienstjaar Nummer Volgbladen. Goirle Noord-Brabant 2012 3 Begrotingswijziging Ter goedkeuring/kennisgeving gezonden aan Gedeputeerde Staten op: aantal exemplaren: nummer: aantal bijlagen: Gemeente Provincie Dienstjaar Nummer Volgbladen Goirle Noord-Brabant 2012

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Openbare Raadsvergadering. datum 18 december 2012

Raadsvoorstel. Openbare Raadsvergadering. datum 18 december 2012 Raadsvoorstel Openbare Raadsvergadering datum 18 december 2012 agendapunt Onderwerp 3e raadsrapportage 2012 Portefeuillehouder(s) ir. J.L.M. Smolenaars Inhoudelijk voorstel - 3e raadsrapportage 2012 voor

Nadere informatie

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016 Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30 Corsa kenmerk Portefeuillehouder Ambtenaar Afdeling 16.0004079 / 2015Z00147 *16.0004079* wethouder R. Bergsma de raad G. Vonk Datum voorstel

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 7 juli 2016 in het gemeentehuis van de gemeente Medemblik.

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 7 juli 2016 in het gemeentehuis van de gemeente Medemblik. Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 7 juli 2016 in het gemeentehuis van de gemeente Medemblik. Aanvang: 15.00 uur Agendapunt Doel bijlage 1 Opening en vaststellen agenda door vice-voorzitter

Nadere informatie

8 februari Begrotingswijziging

8 februari Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 8 februari 2018 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren. Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

RECREATIE - NATUURLIJK - WEST-FRIESLAND

RECREATIE - NATUURLIJK - WEST-FRIESLAND Datum : 15-4-15 Verzonden : 15-4-15 Uw brief van : Uw kenmerk : Ons kenmerk : Aan de gemeenteraadsleden van de Westfriese gemeenten Inlichtingen bij : De heer K. Schoenaker Doorkiesnummer : 0228-565760

Nadere informatie

2e wijziging programmabegroting

2e wijziging programmabegroting 2e wijziging programmabegroting 2014 Datum : 4 augustus 2014 Versie : 1.0 Datum: 4 augustus 2014 Versie: 1.0 Registratienummer: 2014021298 Inhoudsopgave 1 Inhoud wijziging programmabegroting... 3 2 Begrotingswijziging

Nadere informatie

VOORSTEL AB AGENDAPUNT :

VOORSTEL AB AGENDAPUNT : VOORSTEL AB AGENDAPUNT : PORTEFEUILLEHOUDER : T.J. Boersma AB VERGADERING D.D. : 25 juni 2013 NUMMER : WM/MFI/NKu/7725 OPSTELLER : N. Kuper, 0522-276740 FUNCTIE : Afdelingshoofd Financiën VERGADERING MT

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 - Inleiding en leeswijzer Hoofdstuk 2 Financiële mutaties Hoofdstuk 3 Reserves en voorzieningen... 8

Hoofdstuk 1 - Inleiding en leeswijzer Hoofdstuk 2 Financiële mutaties Hoofdstuk 3 Reserves en voorzieningen... 8 Najaarsnota 2017 Inhoud Hoofdstuk 1 - Inleiding en leeswijzer... 3 Hoofdstuk 2 Financiële mutaties... 4 Hoofdstuk 3 Reserves en voorzieningen... 8 Hoofdstuk 4 Investeringen... 10 Hoofdstuk 5 Besluitvorming...

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 8 maart 2017, in het gemeentehuis van Stede Broec.

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 8 maart 2017, in het gemeentehuis van Stede Broec. Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 8 maart 2017, in het gemeentehuis van Stede Broec. Aanvang: 15.00 uur Agendapunt Doel bijlage 1 Opening en vaststellen agenda 2 Verslag van de vergadering

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 24 september 2013 Registratienummer: 2013/49 Agendapunt nummer: 17

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 24 september 2013 Registratienummer: 2013/49 Agendapunt nummer: 17 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 24 september 2013 Registratienummer: 2013/49 Agendapunt nummer: 17 Onderwerp Overheveling budgetten van 2012 naar 2013 Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

Bestuursvoorstel. Onderwerp 3 e begrotingswijziging 2016

Bestuursvoorstel. Onderwerp 3 e begrotingswijziging 2016 Bestuursvoorstel Onderwerp 3 e begrotingswijziging 2016 Status Gevraagd besluit Intrekken van eerdere besluitvorming Portefeuillehouder bestuur Besluitvormend Het Algemeen Bestuur wordt gevraagd: 1. In

Nadere informatie

Avalex Verkorte jaarrekening 2011 Balans, Resultatenoverzicht en beknopte toelichting

Avalex Verkorte jaarrekening 2011 Balans, Resultatenoverzicht en beknopte toelichting Avalex Verkorte jaarrekening 2011 Balans, Resultatenoverzicht en beknopte toelichting Den Haag 28 juni 2012 Inleiding Dit document bevat jaarcijfers van Avalex over het boekjaar 2011. Het bevat een balans

Nadere informatie

: Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005

: Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005 RAADSVOORSTEL Onderwerp : Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005 Toelichting Bij de interne controles in het kader

Nadere informatie

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Nummer : R2017.037 Onderwerp : Vaststellen perspectiefnota 2017 Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel

Nadere informatie

Najaarsnota saldo mutaties nadeel voordeel voordeel voordeel voordeel

Najaarsnota saldo mutaties nadeel voordeel voordeel voordeel voordeel Najaarsnota 2016 1. Inleiding 1.1 Algemeen Voor u ligt de Najaarsnota 2016. De Najaarsnota betreft een actualisatie van de begroting en is een van de documenten van de planning en controlcyclus. In deze

Nadere informatie

acc Jaarstukken 2017

acc Jaarstukken 2017 acc Jaarstukken 2017 Inhoud 1. Jaarverslag 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Programmaverantwoording 4 1.2.1 Programma 1 - Recreatieterreinen 4 1.2.2 Programma 2 - Recreatieve netwerken 5 1.2.3 Programma 3 - Algemeen

Nadere informatie

Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 11

Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 11 Adviescommissie 3 november 2011 Dagelijks bestuur 9 november 2011 Algemeen bestuur 1 december 2011 Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 11 Onderwerp Toeristische Overstappunten Laag Holland Het algemeen bestuur

Nadere informatie

1. Inleiding. De financiële gevolgen van de Septembercirculaire 2018 zijn verwerkt in de cijfers van deze nota. 3/19

1. Inleiding. De financiële gevolgen van de Septembercirculaire 2018 zijn verwerkt in de cijfers van deze nota. 3/19 Najaarsnota 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Financiële mutaties... 4 3. Reserves... 9 4. Investeringen... 10 5. Besluitvorming... 11 Bijlage 1 - Meerjarenraming... 12 Bijlage 2 Najaarsnota SED...

Nadere informatie

B en W - advies. Bouwen 81 Milieu. Jans Drost en Hettie Tychon. Financiën en Personeel Nummer. Ter bespreking. Ter besluitvorming

B en W - advies. Bouwen 81 Milieu. Jans Drost en Hettie Tychon. Financiën en Personeel Nummer. Ter bespreking. Ter besluitvorming B en W - advies Gemeente Elburg Afdelingshoofd Portefeuillehouder Afdeling Advies van Datum advies Advies O.R. I.o.m. afdeling(en) I.o.m. wijkcontactambtenaar M. Boukema Bouwen 81 Milieu Jans Drost en

Nadere informatie

Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 10

Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 10 Adviescommissie 10 oktober 2011 Dagelijks bestuur 27 oktober 2011 Algemeen bestuur 21 november 2011 Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 10 Onderwerp Toeristische Overstappunten Laag Holland Het algemeen bestuur

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: 2e Bestuursrapportage 2015 DE GEMEENTERAAD WORDT VOORGESTELD TE BESLUITEN OM:

Raadsvoorstel. Onderwerp: 2e Bestuursrapportage 2015 DE GEMEENTERAAD WORDT VOORGESTELD TE BESLUITEN OM: Raadsvoorstel Zaakkenmerk: 1570977 Raad 10 november 2015 Documentkenmerk: 1570979 B. en W. 29 september 2015 Behandeld door: mw. G.J. Jansonius E-mail: Gedda.Jansonius@ommen-hardenberg.nl Onderwerp: 2e

Nadere informatie

Groenalliantie Midden-Holland

Groenalliantie Midden-Holland Groenalliantie Midden-Holland VOORSTEL DAGELIJKS BESTUUR GROENALLIANTIE MIDDEN-HOLLAND EN OMSTREKEN Onderwerp Najaarsrapportage 217 en 2 e begrotingswijziging 217 Kenmerk GA/217-379-6 Bijlage -2- Besluitdatum

Nadere informatie

15 maart Begrotingswijziging

15 maart Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 15 maart 2018 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren. Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

: Dhr. H.J. van Wiggen

: Dhr. H.J. van Wiggen 4 "r '\V J eemeentc /- Monifoorl 0 9 JULI2016 RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 3 juli 2018 Zaaknummer : 563956 Datum Raadsvergadering : 9 juli 2018 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied Raadsvoorstel *Z033D51A932* Aan de raad Documentnummer : INT-16-30494 Afdeling : Ontwikkeling Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader en kredieten korte termijn ontwikkeling

Nadere informatie

Gemeenteraden in Noord-Holland Noord. Geachte leden van de raad,

Gemeenteraden in Noord-Holland Noord. Geachte leden van de raad, Gemeenteraden in Noord-Holland Noord Telefoon 06-23951634 Onze referentie 2014/309/WKO E-mail wkoning@veiligheidsregio-nhn.nl Uw referentie - Bijlagen 2 Uw bericht van Jaarstukken 2013 Veiligheidsregio

Nadere informatie

RECREATIESCHAP. Jaarstukken 2014 van het Recreatieschap Westfriesland S 1. * K D

RECREATIESCHAP. Jaarstukken 2014 van het Recreatieschap Westfriesland S 1. * K D . 5 o c1) > a L Q t t c 0 1 RECREATIESCHAP S 1. * K D Jaarstukken 2014 van het Recreatieschap Westfriesland In dit document treft u de verantwoording over het gevoerde beleid en beheer over dienstjaar

Nadere informatie

NOTA BUDGETHOUDERSCHAP 2015 GEMEENTE UITGEEST

NOTA BUDGETHOUDERSCHAP 2015 GEMEENTE UITGEEST NOTA BUDGETHOUDERSCHAP 2015 GEMEENTE UITGEEST Versie 4 september 2015 versie 4 september 2015-1 - Hoofdstuk 1 Inleiding. 1.1. Algemeen De gemeenteraad heeft in de Financiële verordening Uitgeest (ex. artikel

Nadere informatie

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet INT-19-47971 Raadsvoorstel Aan de raad Documentnummer : INT-19-47971 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet Inleiding Op

Nadere informatie

Onderwerp: Eenmalige bijdrage groot onderhoud Gebouw Irene, Willemstad

Onderwerp: Eenmalige bijdrage groot onderhoud Gebouw Irene, Willemstad RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 329069 Raadsvergadering van 28 juni 2012 Agendanummer: 10.3 Onderwerp: Eenmalige bijdrage groot onderhoud Gebouw Irene, Willemstad Verantwoordelijk portefeuillehouder: L.M.

Nadere informatie

Een aantal financiële ontwikkelingen zijn aanleidingen de begrotingcijfers 2015 bij te stellen.

Een aantal financiële ontwikkelingen zijn aanleidingen de begrotingcijfers 2015 bij te stellen. Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Vaststellen wijziging begroting 2015 Soort: Besluitvormend Opsteller: J.H.M. Sonnemans Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen Zaaknummer: SOM/2015/020833 Documentnummer:

Nadere informatie

2e BEGROTINGSWIJZIGING 2018: Actualisering begroting 2018

2e BEGROTINGSWIJZIGING 2018: Actualisering begroting 2018 2e BEGROTINGSWIJZIGING 2018: Actualisering begroting 2018 Toelichting: Zie bijlage 1 UITGAVEN INKOMSTEN Bedrag Bedrag Codering Omschrijving van de post Verhoging Verlaging Codering Omschrijving van de

Nadere informatie

GEME. VeiligheidsRegio 2 0 NOV Zeeland. AfdeHng(e Afdoen/advies Kennisnemsr»;i «, r t h. Ontwerp- 4 e begrotingswijziging 2013

GEME. VeiligheidsRegio 2 0 NOV Zeeland. AfdeHng(e Afdoen/advies Kennisnemsr»;i «, r t h. Ontwerp- 4 e begrotingswijziging 2013 GEME 2013.15824 2 0 NOV. 2013 VeiligheidsRegio Zeeland AfdeHng(e Afdoen/advies Kennisnemsr»;i «, r t h. Ontwerp 4 e begrotingswijziging 2013 Inleiding Onlangs heeft u de 3 e begrotingswijziging 2013, met

Nadere informatie

Adviescommissie 2 april 2013 agendapunt 15 Dagelijks bestuur 11 april 2013 Algemeen bestuur 4 juli Aantal bijlagen 1

Adviescommissie 2 april 2013 agendapunt 15 Dagelijks bestuur 11 april 2013 Algemeen bestuur 4 juli Aantal bijlagen 1 Adviescommissie 2 april 2013 agendapunt 15 Dagelijks bestuur 11 april 2013 Algemeen bestuur 4 juli 2013 Aantal bijlagen 1 Onderwerp Besluit Korte toelichting Ruiterpaden en -route Groengebied Purmerland-Purmerbos

Nadere informatie

Aan Verenigde Vergadering JAARREKENING 2010. Gevraagd besluit Verenigde Vergadering 30-6-2011

Aan Verenigde Vergadering JAARREKENING 2010. Gevraagd besluit Verenigde Vergadering 30-6-2011 agendapunt B.01 927470 Aan Verenigde Vergadering JAARREKENING 2010 Gevraagd besluit Verenigde Vergadering 30-6-2011 1. De jaarrekening 2010 vast te stellen. 2. Het tekort van 18.240.832 van de taak watersysteembeheer

Nadere informatie

De kapitaallasten van genoemde investeringen kunnen worden opgevangen binnen de bestaande budgetten van beide meldkamers.

De kapitaallasten van genoemde investeringen kunnen worden opgevangen binnen de bestaande budgetten van beide meldkamers. Voorstel AGP 6 Aan : Algemeen Bestuur Datum : 10 november Bijlage(n) : 1 Steller : P.J.M. Hector / Investeringsplan GMC meldkamer Oost-Brabant en A. Hellings Onderwerp : 2 e begrotingswijziging Programmabegroting

Nadere informatie

Informatienota KENNISNEMEN VAN: Neerijnen

Informatienota KENNISNEMEN VAN: Neerijnen Datum : 16 december 2013 Van : College Bijlagen : Onderwerp : Financiën Kulturhus Haaften Zaak- / Docnummer : 06/09892 KENNISNEMEN VAN: Financiële tussenstand Kulturhus Haaften Inleiding Op 11 februari

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Concept Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 29 maart 2011 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten april 2011 Voorgesteld besluit: De comptabiliteitsbesluiten voor april

Nadere informatie

Twee keer per jaar (in de Zomernota en de Najaarsnota) informeren wij u over de voortgang van de uitvoering van de begroting.

Twee keer per jaar (in de Zomernota en de Najaarsnota) informeren wij u over de voortgang van de uitvoering van de begroting. Raadsvoorstel Nummer: 178757 Behandeld door: H. van der Wel Datum: 30 oktober 2018 Agendapunt: 18 Onderwerp: Najaarsnota 2018. Geachte raad, Samenvatting: Dit voorstel betreft de najaarsnota 2018, hierbij

Nadere informatie

voorstel aan de raad Kadernota 2015 Aan de raad van de gemeente Werkendam 1. Inleiding

voorstel aan de raad Kadernota 2015 Aan de raad van de gemeente Werkendam 1. Inleiding voorstel aan de raad onderwerp Kadernota 2015 samenvatting De Kadernota 2015 vormt de opzet voor het opstellen van de Begroting 2015 en de Meerjarenraming 2016-2018 en heeft vooral een globaal financieeltechnisch

Nadere informatie

Voorgestelde wijzigingen begroting (December)

Voorgestelde wijzigingen begroting (December) Voorgestelde wijzigingen begroting (December) LASTEN Naam raming 1 Dienstverlening en Veiligheid 6.140.30 Uitvoering Bijzondere wetten 7.5000 doorberekende kosten VTH 52.598 59.430 6.832 Op basis van de

Nadere informatie

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas Raadsvoorstel raadsvergadering 04/07/2017 portefeuillehouder J. Hordijk L. Evers behandelend ambtenaar datum 24/05/2017 bijlagen Openbaar Geheim 8 ja nee Aan de raad van de gemeente Toelichting op de beslispunten

Nadere informatie

Jaarstukken Jaarstukken JAARSTUKKEN 2014 Recreatieschap Westfriesland Jaarstukken 2013

Jaarstukken Jaarstukken JAARSTUKKEN 2014 Recreatieschap Westfriesland Jaarstukken 2013 Jaarstukken 2014 Jaarstukken 2014 JAARSTUKKEN 2014 Recreatieschap Westfriesland Jaarstukken 2013 Jaarstukken 2014 J 1 Jaarstukken 2014 van het Recreatieschap Westfriesland In dit document treft u de verantwoording

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN VOOR DE SAMENSTELLING VAN DE BEGROTING 2016

UITGANGSPUNTEN VOOR DE SAMENSTELLING VAN DE BEGROTING 2016 UITGANGSPUNTEN VOOR DE SAMENSTELLING VAN DE BEGROTING 2016 A. CIJFERMATIG (AANTALLEN / PERCENTAGES / BEDRAGEN EN DATA) 1 Personeelslasten 1.1 Voor de begroting 2016 wordt uitgegaan van 1% salarisverbetering

Nadere informatie

Betreft : RAADSVOORSTEL - vaststelling jaarrekening 2006

Betreft : RAADSVOORSTEL - vaststelling jaarrekening 2006 Betreft : RAADSVOORSTEL - vaststelling jaarrekening 2006 Datum voorstel : 5 juni 2007 Raadsvergadering d.d. : 5 juli 2007 Volgnummer : 2007R0031, agendanummer 6 Taakveld : Financiën Portefeuillehouder

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet en wijze van financiering IBA-project. 5 maart 2009. Status.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet en wijze van financiering IBA-project. 5 maart 2009. Status. Aan de Gemeenteraad Raad Status : : 5 maart 2009 Besluitvormend Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet en wijze van financiering IBA-project Punt no. : 12 Korte toelichting Op de agenda voor uw vergadering

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar Harry Schaaphok, 0595 447721 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Harry Schaaphok)

Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar Harry Schaaphok, 0595 447721 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Harry Schaaphok) Vergadering: 7 februari 2012 Agendanummer: 3 Status: Informerend Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar Harry Schaaphok, 0595 447721 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Harry Schaaphok)

Nadere informatie

Gemotiveerde reactie op zienswijzen jaarrekening 2017

Gemotiveerde reactie op zienswijzen jaarrekening 2017 DB-Besluit Aan: Datum vergadering: Auteur: Onderwerp: Agendapunt: Het Algemeen Bestuur 11 juli 2018 Ed Langereis (directiesecretaris) Gemotiveerde reactie op zienswijzen jaarrekening 2017 8 (Nazending)

Nadere informatie

1 e HERZIENING BEGROTING Omgevingsdienst Brabant Noord

1 e HERZIENING BEGROTING Omgevingsdienst Brabant Noord 1 e HERZIENING BEGROTING 2017 Omgevingsdienst Brabant Noord 1. ALGEMEEN 1.1 Algemene uitgangspunten Op basis van de meest actuele ontwikkelingen is de op een aantal onderdelen bijgesteld. Bij de herziening

Nadere informatie

Nr Houten, 12 april 2011

Nr Houten, 12 april 2011 Raadsvoorstel BARCODE STICKER Nr. 2011-021 Houten, 12 april 2011 Onderwerp: Jaarstukken 2010 - resultaatbestemming Beslispunten: 1. In te stemmen met het opheffen van de voorziening Straatmeubilair per

Nadere informatie

: krediet verbouwing aanpassing Dorpshuis Valkenburg

: krediet verbouwing aanpassing Dorpshuis Valkenburg Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2013-008473 Programma : Cultuur, recreatie en sport Onderwerp : krediet verbouwing aanpassing Dorpshuis Valkenburg Katwijk, 18 februari 2014. Inleiding De gemeenteraad

Nadere informatie

De raad van de gemeente Bladel; gelezen het voorstel R van burgemeester en wethouders van 9 september 2014;

De raad van de gemeente Bladel; gelezen het voorstel R van burgemeester en wethouders van 9 september 2014; GEMEENTEBLAD Nr. 64658 19 november Officiële uitgave van gemeente Bladel. 2014 Financiële verordening gemeente Bladel 2015 De raad van de gemeente Bladel; gelezen het voorstel R2014.104 van burgemeester

Nadere informatie

Besluit: vast te stellen navolgende Financiële Verordening RUD Utrecht

Besluit: vast te stellen navolgende Financiële Verordening RUD Utrecht STAATSCOURANT 16 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 59288 oktober 2017 Financiële Verordening RUD Utrecht Besluit van het Algemeen Bestuur van de RUD Utrecht Overwegende

Nadere informatie

Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV)

Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Datum: Onderwerp Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Status Besluitvormend Voorstel Akkoord te gaan: 1. met het concept resultaatverdeling 2015 waarbij het verlies

Nadere informatie

1. Mutaties Themabegroting 2017

1. Mutaties Themabegroting 2017 1. Mutaties Themabegroting 2017 Totaal per thema Mutaties Omschrijving thema Bedrag afwijking 1 Financiën en Bedrijfsvoering 17.200 2 Sociaal Domein 0 3 Onderwijs en Sport (accommodaties) -92.000 4 Eigen

Nadere informatie

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling Statenvoorstel P r o v i n c i e F l e v o l a n d Statenvoorstel *450788* Aan: Provinciale Staten Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Nadere informatie

CHECKLIST STUKKEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING. BEGROTING EN MEERJARENRAMING Samenwerkingsverband Oosterschelderegio 2016

CHECKLIST STUKKEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING. BEGROTING EN MEERJARENRAMING Samenwerkingsverband Oosterschelderegio 2016 CHECKLIST STUKKEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BEGROTING EN MEERJARENRAMING Samenwerkingsverband Oosterschelderegio 2016 = aankruisen wat van toepassing is BEGROTING Artikel 7 t/m 21 BBV Beleidsbegroting

Nadere informatie

Gemeente Bladel. Aan de raad. Nummer : R Onderwerp : Vaststellen (voorlopige) jaarstukken 2016

Gemeente Bladel. Aan de raad. Nummer : R Onderwerp : Vaststellen (voorlopige) jaarstukken 2016 Gemeente Bladel mi linn in i ii iiii ii Nummer : R2017.003 Onderwerp : Vaststellen (voorlopige) jaarstukken 2016 Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel Aan de raad Samenvatting Het college legt verantwoording

Nadere informatie

14it Verschillenmatrix financiële verordening 2015 versus financiële verordening 2008

14it Verschillenmatrix financiële verordening 2015 versus financiële verordening 2008 14it.02602 Verschillenmatrix financiële verordening 2015 versus financiële verordening 2008 Artikel 1 Begripsbepaling In deze verordening wordt verstaan onder: a. afdeling: iedere organisatorische eenheid

Nadere informatie

B en W voorstel. 13int03024. Onderwerp Voorstel tot budgetoverhevelig jaarrekening 2013

B en W voorstel. 13int03024. Onderwerp Voorstel tot budgetoverhevelig jaarrekening 2013 G E M E E N T E B O R N E B en W voorstel 13int324 Onderwerp Voorstel tot budgetoverhevelig jaarrekening 213 Samenvatting voorstel Het college van B&W verzoeken in te stemmen met het overhevelen van budgetten

Nadere informatie

Verder werd in 2013 duidelijk dat er vanaf 2015 niet aan een derde ombuigingstranche is te ontkomen.

Verder werd in 2013 duidelijk dat er vanaf 2015 niet aan een derde ombuigingstranche is te ontkomen. G E M E E N T E B O R N E Raadsvoorstel raadsvergadering 20-5-2014 agendapunt nummer 14int00903 onderwerp Jaarstukken 2013 Aan de gemeenteraad. Samenvatting voorstel 2013: De verandeńng in volle gang Vanuit

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Aanvullende akoestische voorzieningen Sporthal de

Nadere informatie

Wat zijn de argumenten? De financiële rechtmatigheid is een belangrijk criterium bij de beoordeling van de jaarrekening door de accountant.

Wat zijn de argumenten? De financiële rechtmatigheid is een belangrijk criterium bij de beoordeling van de jaarrekening door de accountant. Raadsvoorstel Registratienummer: CONCEPT Onderwerp: 2e Managementrapportage 2017 Portefeuillehouder: wethouder W.A.R. Visser Te nemen besluit: - De begroting 2017 te wijzigen volgens de in de 2e managementrapportage

Nadere informatie

Onderwerp: Actualisatie reserves voorjaar 2018

Onderwerp: Actualisatie reserves voorjaar 2018 Vergadering gemeenteraad d.d. 21 juni 2018 Agenda nummer 5 Portefeuillehouder: wethouder de heer J.H. Menninga Onderwerp: Actualisatie reserves voorjaar 2018 Korte inhoud: De gemeentelijke reserves zijn

Nadere informatie

NOTA RESERVES EN VOORZIENINGEN. Gemeente Nieuwkoop

NOTA RESERVES EN VOORZIENINGEN. Gemeente Nieuwkoop NOTA RESERVES EN VOORZIENINGEN Gemeente Nieuwkoop Afdeling Bedrijfsvoering April 2017 1 Inhoud 1. BEGRIPPEN EN KADERS... 4 ARTIKEL 1.1 RESERVES... 4 ARTIKEL 1.2 VOORZIENINGEN... 4 ARTIKEL 1.3 RENTE...

Nadere informatie

340.415. algemene reserve; bestemmingsreserve; overige bestemmingsreserve.

340.415. algemene reserve; bestemmingsreserve; overige bestemmingsreserve. 340.415 Naam van de voorziening/reserve: Reserve salarisadministratie Netwerkstad Soort reserve/voorziening: voorziening; algemene reserve; bestemmingsreserve; overige bestemmingsreserve. Beschrijving

Nadere informatie

Gemeente Langedijk Kaderbrief 2012

Gemeente Langedijk Kaderbrief 2012 Kaderbrief BEVAT DE RICHTLIJNEN VOOR DE TOTSTANDKOMING VAN DE INSTRUMENTEN VOOR DE PLANNING & CONTROLCYCLUS Vastgesteld door het College van B&W van Langedijk op 31 januari. 1 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen

Nadere informatie

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling jaarstukken 2013 Datum voorstel 29 april 2014 Datum raadsvergadering 10 juni 2014 Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Ter inzage

Nadere informatie