Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 9 juni 2013 Battle type: Premium Battle. Bedenk een slimme marketing actie voor Nuon!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 9 juni 2013 Battle type: Premium Battle. Bedenk een slimme marketing actie voor Nuon!"

Transcriptie

1 Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 9 juni 2013 Battle type: Premium Battle Bedenk een slimme marketing actie voor Nuon!

2 Introductie Nuon, onderdeel van Vattenfall, is een energieonderneming die elektriciteit, gas, warmte en koude produceert en levert aan circa 2,3 miljoen consumenten en organisaties in Nederland. Als energie onderneming streeft Nuon naar een betrouwbare, betaalbare en zo duurzaam mogelijke energievoorziening. Naast energie levert Nuon daarom ook energiebesparende producten en diensten. In het verlengde hiervan verkoopt en verhuurt Nuon cv-ketels. Is een ketel namelijk 12 jaar of ouder dan is de kans groot dat hij onnodig veel energie verbruikt. Bovendien worden de reparaties aan zo n oude ketel steeds duurder. Met een nieuwe ketel kunnen huishoudens flink op hun stook- en reparatiekosten besparen. Aanleiding Een nieuwe uitdaging Jaarlijks voorziet Nuon gemiddeld Nederlandse huishoudens van een nieuwe cv-ketel (verhuur en verkoop samen). In 2013 wil Nuon dit aantal gaan verhogen naar ketels. Om haar ambitie te realiseren heeft Nuon dit jaar naar schatting zo n extra adviesaanvragen nodig. Maar hoe kan Nuon deze adviesaanvragen het best genereren? Op welke moment, waarmee en op welke wijze kan Nuon huiseigenaren die op dit moment een oude (12+ jaar) cv ketel hebben het beste benaderen om die extra adviesaanvragen van serieus geïnteresseerde huiseigenaren te ontvangen? Huidige marketing activiteiten Om de oude doelstelling van ketels te realiseren worden de bestaande marketingkanalen van Nuon, zoals direct mail, internet, door to door, radio, tv en print al intensief door Nuon benut met een aantal actie- en seizoengebonden campagnes (zie bijlage 1 voor meer informatie en voorbeelden). Via deze kanalen en met deze bestaande marketinginspanningen kan Nuon waarschijnlijk geen grote winst meer behalen voor de nieuwe ambitie. Aan jou daarom de uitdaging om (ter aanvulling) een slimme originele actie (medium + benaderingswijze) te bedenken om in contact te komen met de doelgroep en hen te prikkelen een adviesgesprek bij Nuon aan te vragen! Bedenk een slimme actie waarmee huiseigenaren met een oude cv ketel massaal naar Nuon gaan om een (vrijblijvend) cv-ketel adviesgesprek aan te vragen!

3 De Battle Hoe kan Nuon op simpele, slimme wijze (kwalitatief goede) adviesaanvragen genereren voor de vervanging van een oude CV ketel? In deze Battle is Nuon op zoek naar originele acties (medium + benaderingswijze) om in contact te komen met mensen uit onderstaande doelgroep en hen te activeren daadwerkelijk een adviesgesprek bij Nuon aan te vragen. Het gaat hierbij om: Huiseigenaren met: 1. een rammelende cv-ketel (12 jaar of ouder) 2. interesse in het kopen of huren van een nieuwe cv ketel (al dan niet reeds op zoek) Het uiteindelijke doel van deze Battle is dat Nuon dankzij de door jou bedachte actie nog dit jaar extra adviesaanvragen kan genereren. Omdat de geschetste ambitie voor dit jaar geldt is het voor Nuon van belang dat jouw concept binnen 3 maanden uitgerold zou kunnen worden. Nuon wordt dan ook blij van slimme, originele acties die direct te implementeren zijn en direct kwalitatief goede leads op gaan leveren! Randvoorwaarden: De door jou bedachte actie moet passen bij het merk Nuon. In deze Battle is Nuon niet op zoek naar acties die gebruiken maken van het tv kanaal. Aan het productaanbod zelf (verkoop en verhuuraanbod) kan niets veranderd worden. Zo verkoopt en verhuurt Nuon alleen ketels inclusief installatie en laat zij vooraf áltijd eerst een adviseur langskomen. Projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen etc. (zakelijke markt) behoren niet tot de doelgroep van deze Battle. Ook particuliere huiseigenaren van een portiekwoning, appartement of nieuwbouwwoning behoren niet tot de doelgroep. Het gaat dus echt om mensen met een zelfstandige woning van 12 jaar of ouder met rammelende cv ketel. Let op: het gaat in deze Battle om het genereren van aandacht én actie onder de doelgroep. Vergeet de bijlage van deze Battle niet te lezen, hierin staat belangrijke achtergrond informatie waaronder een impressie van de huidige marketingactiviteiten!

4 Jouw concept Onderdeel 1: Onderzoek (max. 1 A4) 1a. Bekijk de huidige presentatie van het cv-aanbod van Nuon en vergelijk dat eens met een of meerdere communicatie-uitingen van concurrenten. Wat valt je op? Wat vind je goed? Waar zie jij kans voor verbetering? 1b. Ga het gesprek aan met twee of drie huiseigenaren met een (liefst oude) cv-ketel en bespreek met hen wat de beste benaderingswijze zou zijn om hen te prikkelen een adviesgesprek bij Nuon aan te vragen. Tip: als input voor deze gesprekken kun je de huiseigenaren enkele marketinguitingen/acties van CV verkopers/verhuurders voorleggen om zo te ontdekken wat hen wel/niet aan zou spreken en waarom. Vraag hen met name: wat hen wel/niet aanspreekt in de manier waarop Nuon potentiële klanten nu aanspreekt hoe (op welk moment, waarmee en op welke wijze) zij zelf graag geattendeerd zouden willen worden op de dienstverlening van Nuon en waarom. wat hen uiteindelijk zou overtuigen/activeren om een gratis adviesgesprek aan te vragen bij Nuon en waarom Werk jouw onderzoekresultaten uit op 1 A4. Onderdeel 2: Jouw concept (max. 3 A4) Gebruik jouw verworven inzichten om een slimme (effectief en aansprekend) concept te creëren waarmee huiseigenaren met een oude cv ketel massaal naar Nuon gaan om een (vrijblijvend) cv-ketel adviesgesprek aan te vragen! Bedenk een originele actie (medium + benaderingswijze) om in contact te komen met de juiste doelgroep en van hen daadwerkelijk te activeren een cv adviesgesprek bij Nuon aan te vragen! Geef hierbij duidelijk aan welk kanaal je gebruikt en hoe je dit inzet. Let op: Nuon wordt blij van concepten die direct te implementeren zijn en direct kwalitatief goede leads op gaan leveren! De Beoordelingscriteria - Effectiviteit: Kan het concept naar verwachting echt een grote toename van aantal aanvragen creëren? - Uitstraling: Past het concept bij het merk Nuon? - Uitvoerbaarheid: Is het concept uitvoerbaar binnen 3 maanden - Businesscase: Interessante verhouding tussen de verwachte opbrengsten & kosten

5 Het wedstrijdreglement Jouw inzending Jouw inzending (inclusief eventuele afbeeldingen) bestaat uit maximaal 4A4. Jouw inzending is een PDF-bestand (Klik hier voor gratis PDF converter) van maximaal 10 MB groot. Het is niet toegestaan om persoonlijke en/of studiegegevens in jouw inzending te verwerken. Inzendingen worden anoniem aan de jury voorgelegd. Deelname Deelname is uitsluitend mogelijk via de website van Battle of Concepts. De Battle is exclusief voor studenten en young professionals (HBO en WO t/m 30 jaar). Deelname in groepen (max. vier personen) is mogelijk. Het prijzengeld wordt aan de hoofddeelnemer uitgekeerd. De punten worden gelijkmatig over de groepsleden verdeeld. Alle groepsleden dienen zich in te schrijven i.v.m. uitnodigingen voor een eventuele prijsuitreiking/brainstormsessie. Medewerkers van Nuon zijn uitgesloten van deelname. Inzending Uitslag Een Battle account is vereist om jouw idee in te zenden. Inzendingen moeten voor de deadline via de website van Battle of Concepts worden geüpload. Na de deadline 9 juni 2013 kunnen geen ideeën meer worden ingezonden. Te laat of anders ingediende inzendingen worden uitgesloten van deelname. Na succesvolle verzending ontvang je direct een bevestiging. Zo niet, stuur dan zo snel mogelijk maar uiterlijk vóór de deadline een naar Het is niet mogelijk om jouw idee na inzending te vervangen en/of aan te passen. De uitslag van de Battle wordt vier weken na de deadline bekendgemaakt op de website. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Uiterlijk twee weken na bekendmaking van de uitslag wordt het prijzengeld uitgekeerd. Het prijzengeld is in totaal euro en wordt verdeeld over de beste 10 inzendingen: o 1e prijs: 2000,- euro o 2e prijs: 1150,- euro o 3e prijs: 450,- euro o nrs. 4 t/m 10: 200,- euro- Voorwaarden Door inzending ga je akkoord met de (dan geldende) algemene voorwaarden van Battle of Concepts. Zie: Ook ga je er mee akkoord dat jouw idee na inzending de CC0 licentie van Creative Commons krijgt toegewezen. Met een CC0 licentie kan jouw idee door Nuon voor alle doeleinden gebruikt worden en naamsvermelding kan daarbij niet worden geëist. Meer informatie:

6 Bijlage 1: Achtergrondinformatie Nuon aanbod + impressie huidige marketingactiviteiten Achtergrond informatie: Het verkoopproces: Als een huiseigenaar een nieuwe cv-ketel zoekt die voldoet aan al zijn persoonlijke wensen, dan kan hij voor hulp bij het kiezen van de juiste cv-ketel terecht bij Nuon. Na aanvraag van een adviesgesprek komt een van de Nuon adviseurs vrijblijvend bij de huiseigenaar thuis, inventariseert de woonsituatie, de behoeften van de bewoner(s) en bekijkt de huidige cv-installatie. Op basis hiervan vertelt hij de huiseigenaar welke cv-ketel het beste bij zijn woonsituatie past en brengt een offerte uit op maat. ** Deze vrijblijvende adviesgesprekken biedt Nuon ook aan huishoudens die géén energieklant van Nuon zijn. Productaanbod Nuon: Voor mensen die een nieuwe cv-ketel zoeken heeft Nuon twee proposities: Verkoop nieuwe cv-ketels: Koop en cv-ketel met deskundig en eerlijk advies De prijzen van cv-ketels lopen uiteen. Afhankelijk van type, vermogen en merk betaalt de klant meer of minder. Nuon verkoopt alleen ketels inclusief installatie en (vrijblijvend/gratis) adviesgesprek. Nuon biedt een all-in prijs. Deze aanbod bestaat uit: Cv-ketel & kamerthermostaat Installatie ketel & bijbehorend materiaal Twee jaar garantie op de hele cv-ketel Verwijderen en afvoeren van de oude cv-ketel Verhuur nieuwe cv-ketels: Huur een cv-ketel vanaf 25,- per maand Bij Nuon kan vanaf 25,- per maand een cv ketel gehuurd worden. Hierbij zijn alle kosten inbegrepen; van installatie tot onderhoud én eventuele reparaties. Dus: Inclusief kamerthermostaat Inclusief installatie (oude cv ketel wordt meegenomen) Inclusief storings- en onderhoudscontract Storing voor uur gemeld, dezelfde dag geholpen... Belangrijk om te beseffen: vergelijk géén appels met peren: Nuon verkoopt alléén ketels inclusief installatie. Hierbij komt áltijd een adviseur langs. Het is bij de concurrentievergelijking dus belangrijk dat er geen appels met peren vergeleken worden. De een biedt aan exclusief installatie, wij vervangen ook alles binnen 2 meter van de ketel kosteloos, anderen een beperkte installatie, etc.

7 Marketingactiviteiten: Om aanvragen voor adviesgesprekken te genereren wordt op dit moment gebruik gemaakt van: 1. Internet: Productdossier op Nuon.nl Banners Google 2. Direct mail Directe mail naar mensen waarvan Nuon weet dat ze een oude ketel hebben Directe mail naar energieklanten van Nuon 3. Door to door (= face to face) Verkopers die langs de deuren gaan in een specifieke wijk Promotiebus die in een wijk staat waarvan bekend is dat er veel oude ketels zijn 4. Above the line marketing: Advertenties, antwoordkaarten en folders in wijkkranten en dagbladen (o.a. AD) Builboards langs de snelweg of in een targetwijk Tv commercial Radio spotje 5. Inbound crossselling: Als de klant voor iets anders belt met het callcenter (bijvoorbeeld om een energiecontract af te sluiten) kan men door de agents geattendeerd worden op de mogelijkheid voor een cv adviesgesprek 6. Partnershap Met Vereniging Eigen Huis, bestaande uit een gezamenlijk aanbod voor hun leden, advertenties in hun magazine en productdossier op de site van Vereniging Eigen Huis Voorbeelden van campagnes: Zie volgende pagina Let op: Bovenstaande kanalen worden al heel intensief benut met de verschillende campagnes. Als we hetzelfde blijven doen op dezelfde kanalen is er waarschijnlijk geen grote winst meer te behalen. Aan jou daarom de uitdaging om (ter aanvulling) een slimme, originele actie (medium + inhoudelijke benaderingswijze) te bedenken om in contact te komen met de doelgroep en hen te prikkelen een adviesgesprek bij Nuon aan te vragen.

8 Voorbeelden marketinguitingen Voorbeeld advertentie in het AD Voorbeeld Huis aan huis folder + antwoordkaart voor cv-ketel verhuur

9 Voorbeeld direct mail naar aanleiding van de verhuuraanbieding:

10 Voorbeeld van een advertentie in het Vereniging Eigen Huis magazine

Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken?

Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken? Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken? Prijzengeld: 5000,- Deadline: 24 april 2010 Battle Type: Private Introductie Media Markt heeft meer dan

Nadere informatie

Hoe kunnen we risico s beter voorspellen?

Hoe kunnen we risico s beter voorspellen? Hoe kunnen we risico s beter voorspellen? Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 2 november 2014 Battle type: Premium Battle Introductie ABZ (onderdeel van Solera) is de IT-dienstverlener op het gebied van schade,

Nadere informatie

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 5 juli 2009. My first energy contract.

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 5 juli 2009. My first energy contract. Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 5 juli 2009 My first energy contract. Inleiding Nuon produceert, levert en handelt in (duurzame) energie. Ook bieden we aanvullende diensten en technische innovaties. Daarnaast

Nadere informatie

Hoe wordt KPN Top of Mind bij jonge mensen die gaan verhuizen?

Hoe wordt KPN Top of Mind bij jonge mensen die gaan verhuizen? Hoe wordt KPN Top of Mind bij jonge mensen die gaan verhuizen? Prijzengeld: 5000,- Deadline: 21 februari 2010 Introductie KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland

Nadere informatie

Hoe kan de Rabobank studenten helpen om onnodig hoge (studie)schulden te voorkomen?

Hoe kan de Rabobank studenten helpen om onnodig hoge (studie)schulden te voorkomen? Hoe kan de Rabobank studenten helpen om onnodig hoge (studie)schulden te voorkomen? Prijzengeld: 5000,- Deadline: zondag 11 september 2011 Introductie Als coöperatieve bank staat de Rabobank al meer dan

Nadere informatie

Bedenk een concept waardoor jongeren zich bewust worden van het belang van een uitvaartverzekering

Bedenk een concept waardoor jongeren zich bewust worden van het belang van een uitvaartverzekering Bedenk een concept waardoor jongeren zich bewust worden van het belang van een uitvaartverzekering www.gezondheidsnet.rnews.be Prijzengeld: 5000,- Deadline: zondag 20 juni 2010 Battle type: Introductie

Nadere informatie

Bedenk een nieuw format voor cursussen voor jonge professionals.

Bedenk een nieuw format voor cursussen voor jonge professionals. Bedenk een nieuw format voor cursussen voor jonge professionals. Deadline: 12 december 2010 Prijzengeld: 5.000,- euro Battle type: Introductie Euroforum is marktleider in het ontwikkelen van congressen,

Nadere informatie

Gen e r a l i ve r z e k e r i n g s g r o e p Bat t l e of Co n c e p t s. Hoe krijg je de ondernemer zover dat hij bij een intermediair binnen komt?

Gen e r a l i ve r z e k e r i n g s g r o e p Bat t l e of Co n c e p t s. Hoe krijg je de ondernemer zover dat hij bij een intermediair binnen komt? Gen e r a l i ve r z e k e r i n g s g r o e p Bat t l e of Co n c e p t s Hoe krijg je de ondernemer zover dat hij bij een intermediair binnen komt? Pri j z e n g e l d: 5.000,- Sl u i t i n g s d at

Nadere informatie

Gen e r a l i Bat t l e. Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten

Gen e r a l i Bat t l e. Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten Gen e r a l i Bat t l e Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten Generali Battle Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten. Generali Battle Inleiding Generali Generali

Nadere informatie

BAttle vraag: Bedenk een visvriendelijk gemaal

BAttle vraag: Bedenk een visvriendelijk gemaal BAttle vraag: Bedenk een visvriendelijk gemaal neem me niet in de maling! Totaal prijzengeld: 15.000 EURO 1e ronde: 5.000 euro verdeeld over de 20 winnaars 5.000 euro verdeeld over de 3 studieverenigingen

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

Samen Online Ondernemen Startersgids

Samen Online Ondernemen Startersgids Samen Online Ondernemen Startersgids Google Adwords voor Ondernemers Editie 2015 Index Index... 1 1. Hoe past Google AdWords binnen mijn marketingstrategie?... 2 1.1 Het bepalen van een goede AdWords-strategie...

Nadere informatie

Inbound Marketing. Voor meer traffic & gekwalificeerde leads DEEL DIT E-BOOK!

Inbound Marketing. Voor meer traffic & gekwalificeerde leads DEEL DIT E-BOOK! Inbound Marketing Voor meer traffic & gekwalificeerde leads 1 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE 3 Wat is inbound marketing? 4 Van Outbound naar Inbound 5 Kostenbesparing 6 Inbound Marketing Middelen 7 De voordelen

Nadere informatie

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus:

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus: Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën Bonus: Hoe verzamel je adressen zonder te spammen. Prijs 29,95 wwwwwwwwwwww De auteur Jan Kosters is geboren in 1980 en vanaf 1998

Nadere informatie

Marktonderzoek: E-Sportive

Marktonderzoek: E-Sportive Marktonderzoek: E-Sportive Kiek Oudelaar Sasho Pramatarov MM2A 1 van 21 WEBSTYLES INHOUD BEDRIJFSOMSCHRIJVING 3 WET KOOP OP AFSTAND 4 BRANCHE VERKENNING 5 CONCURRENTEN 6 OVERZICHT VAN CONCURRENTEN 7 CONCLUSIE

Nadere informatie

Samenwerkingen die werken

Samenwerkingen die werken Alfred Griffioen Samenwerkingen die werken Praktische gids voor ondernemers die willen samenwerken de Ondernemerscoöperatie 1 Steeds meer ondernemers beseffen dat ze moeten samenwerken om succesvol te

Nadere informatie

Ebook Internet Marketing Strategie

Ebook Internet Marketing Strategie Websiteontwerp Huisstijl Fotografie Copywriting Internet marketing Ebook Internet Marketing - website - content - social media - nieuwsbrieven Inclusief handig stappenplan en checklists Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

DE 7 GEHEIMEN VAN WEBSITES DIE ECHT VERKOPEN

DE 7 GEHEIMEN VAN WEBSITES DIE ECHT VERKOPEN BOSS NEDERLAND DE 7 GEHEIMEN VAN WEBSITES DIE ECHT VERKOPEN "Hoe uw website 400% Meer Business kan aantrekken dan uw concurrenten - Zonder extra kosten!" Jennifer Segerius www.bossnederland.com Inhoud

Nadere informatie

Bibliotheek Hilversum

Bibliotheek Hilversum Onderzoek 1-2014 Tarieven en leenvoorwaarden Bibliotheek Hilversum Een onderzoek onder klanten over het lidmaatschap van de bibliotheek Inhoud Samenvatting 2 Aanbevelingen en overwegingen 6 1. Lidmaatschap

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

De 9 stappen naar integraal klantcontact en marketing op maat

De 9 stappen naar integraal klantcontact en marketing op maat De 9 stappen naar integraal klantcontact en marketing op maat Een praktisch stappenplan voor verzekeraars en intermediairs bij het omschakelen van massale marketing naar een persoonlijke benadering via

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Trends Final 4 april 2012. Inhoudsopgave... 2. Deel 1... 4. 1.1 Wat zijn verdienmodellen... 4

Trends Final 4 april 2012. Inhoudsopgave... 2. Deel 1... 4. 1.1 Wat zijn verdienmodellen... 4 TRENDS Final Opdrachtgever: Vernon Gielen Instituut: Hogeschool Utrecht, Creative Industries Groep: 6 Projectleden: Patrick Venendaal - 1553805 Emiel Blonk - 1568980 Romano van der Zwet - 1528711 Justin

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

NIEUW ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS. Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink

NIEUW ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS. Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS NIEUW Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink INHOUDSOPGAVE Inleiding Blz. t/m. Content (blogging) Blz. 5 t/m. Diensten

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

De 10 Geheimen Van Succesvolle Makelaars Waag de sprong en laat de concurrentie achter je

De 10 Geheimen Van Succesvolle Makelaars Waag de sprong en laat de concurrentie achter je De 10 Geheimen Van Succesvolle Makelaars Waag de sprong en laat de concurrentie achter je Jannetta Dorsman Algemeen Versie 1.6 16 november 2009 Dit is versie 1.6. Klik hier om de laatste versie te downloaden.

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie