Alternatief Product. Reclamepraktijk. Jelle Eyckens 2 CC. Axe Breath

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alternatief Product. Reclamepraktijk. Jelle Eyckens 2 CC. Axe Breath"

Transcriptie

1 Alternatief Product Reclamepraktijk Jelle Eyckens 2 CC Axe Breath

2 Inhoudsopgave 1. ANALYSE MARKETINGDOELGROEP 3 2. ANALYSE PROPOSITIE PRIJS 3 3. SWOT- ANALYSE STERKTES ZWAKTES OPPORTUNITEITEN BEDREIGINGEN 4 4. DISTRIBUTIE 4 5. COMMUNICATIESTRATEGIE COMMUNICATIEDOELSTELLING COMMUNICATIEDOELGROEP MEDIAGEBRUIK RADIO TELEVISIE PRINT OUTDOORRECLAME BIOSCOOP DIRECT MAIL ONLINE SOCIALE MEDIA EXTRA TOOLS 8 6. VERPAKKING 8 7. BRONNEN 9 Jelle Eyckens Axe Breath 2

3 1. Analyse marketingdoelgroep De doelgroep van Axe is duidelijk mannen. De leeftijd van de doelgroep gaat ongeveer van 15 tot 35 jaar. Axe richt zich vooral op vrijgezellen. De jonge mannen die Axe fixeert zijn op zoek naar een eerste ervaring op relatievlak. De doelgroep van kunnen we opdelen in twee delen. Jongeren van 15 tot 20 jaar. Zij kopen vooral de deodorant en de bodyspray. De andere groep, van 20 tot 35 jaar kopen vooral de anti- transpiratieproducten. De monddeo richt ik ook vooral op de jongere doelgroep van Axe. De monddeo zal vooral gebruikt worden om indruk te maken wanneer ze uitgaan. De oudere doelgroep van Axe gaat minder uit en daarom richt ik me ook minder op hun. 2. Analyse propositie De propositie is een deodorant die dient in de mond te spuiten. De monddeo is vooral gericht aan jongeren. Om de lichaamsgeur van jongeren te verdoezelen kennen en gebruiken jongeren gewone body deodorant al langer. Maar om hun mondgeur te maskeren hebben ze enkel tandpasta. En tanden poesten kun je ook niet overal. Een kauwgom heeft ook geen doeltreffend en langdurig effect. Wanneer jongeren een stapje in de wereld gaan zetten en ze hebben geen tijd meer om hun mondhygiëne te verzorgen is de monddeo het perfect middel. Na de monddeo gebruikt te hebben ruikt je adem opnieuw verfrissend. Daarom is de nieuwe monddeo van Axe voor jongeren zo interessant. De naam van de monddeo zal Axe Breath noemen. Al de producten van Axe hebben een Engelse naam, dus ook deze nieuwe monddeo. De naam is simpel. Het betekent in het Nederlands adem. Zo weten de gebruikers direct dat het voor een frisse adem is. Er zullen verschillende smaken zijn Prijs De prijs van de nieuwe monddeo zal 1 /20 ml. Axe lanceert nieuwe geuren altijd aan een iets hogere prijs. Axe is een A- merk en het is de duurste van de markt. Na enige tijd kunnen er nog andere geuren komen en zal de eerste geur(en) lichtjes in prijs dalen. 3. SWOT- analyse 3.1. Sterktes Duidelijk afgelijnde doelgroep, Marktleider op deodorantmarkt, Grote aanhang op sociale media, Kennis om elk jaar een aantrekkelijke geur op de markt te brengen, Staat bekend om de verleiding. Heeft vele prijzen gewonnen met verschillende campagnes (Effie Awards) Jelle Eyckens Axe Breath 3

4 3.2. Zwaktes Hoge prijs Komen soms (bij bepaalde groepen) vrouwonvriendelijk over, Taboeonderwerp 3.3. Opportuniteiten Als eerste deomerk een monddeo op de markt brengen. Nieuwe markt creëren 3.4. Bedreigingen CB12 heeft ook pas een product gelanceerd tegen slechte adem. Economische crisis treft ook de jongeren. Hoog jongerenwerkloosheidcijfer. 4. Distributie De nieuwe monddeo zal verspreid worden via de grote retailers (Delhaize, Colruyt, Carrefour, GB). Jongeren zijn veel bezig online, ze kopen ook meer en meer online. Daarom bieden we de monddeo ook aan op het internet. Via onze site zal men Axe Breath kunnen aanschaffen, maar ook via andere onlinestores. 5. Communicatiestrategie 5.1. Communicatiedoelstelling De eerste doelstelling is om de awareness op te bouwen. De doelgroep moet weten dat Axe een nieuwe vorm van deodorant heeft. Awareness opbouwen doen we door de klanten te bereiken en ze daarna de voordelen van de monddeo duidelijk maken. De woordvoerder van Axe heeft in een interview het volgende gezegd over de communicatiedoelstellingen. Onze communicatie richt zich met name op 17 jaar en ouder. We willen ervoor zorgen dat we altijd cool en nieuw zijn, dat er over ons gesproken wordt. De emotionele factor is belangrijk en wij claimen wat dat betreft dat we de koning zijn van het verleidingsspel (marketingtribune.nl) Communicatiedoelstelling : Drie maanden na de lancering moet 30% van de doelgroep weten dat Axe een nieuwe monddeo op de markt heeft. Zes maanden na de lancering moet 60% van de doelgroep weten dat Axe een nieuwe monddeo op de markt heeft. Op het einde van de campagne bij de doelgroep (15-20 jarigen) top- of- mind merkbekendheid: 35% spontane merkbekendheid: 70% geholpen merkbekendheid: 95% herkenning van de campagne: 65% spontane merkbenoeming: 95% (Deze testen doen ze oa bij JC Decaux) Jelle Eyckens Axe Breath 4

5 5.2. Communicatiedoelgroep De communicatiedoelgroep is groter dan de marketingdoelgroep. Omdat de kopers niet altijd de gebruikers zijn van het product, richten we onze communicatie op een grotere massa. We richten ons op vooral jongeren/mannen tussen 15 en 35 jaar. Vooral de mannelijke bevolking willen we bereiken. Maar de vrouwen mogen we zeker niet vergeten. De communicatie mag zeker niet vrouwonvriendelijk zijn. Het mag de ouderen (35+ ers) ook niet choqueren want het zijn vaak de ouders van de jongeren die de producten kopen Mediagebruik Radio Axe maakt normaal gezien geen reclame op de radio. Volgens mij luisteren jongeren toch nog redelijk veel naar de radio. De jongeren onderscheiden zich door middel van hun favoriete radiozenders. Dus is radio nog een goed medium om te adverteren. Zenders: StuBru, Qmusic, MNM Tijdstip: De jongeren moeten de spots vooral horen net voor ze op stap gaan. De spots plaatsen we dus vooral in het weekend en s avonds. Boodschap: Een koppeltje ligt in bed. De jongen wilt het meisje kussen, maar het meisje wilt niet. Jongen: Wat scheelt er? Meisje: Er scheelt niets met mij! J: Ligt het dan aan mij? M: Ja jouw adem ruikt uhmm niet zo fris. Maar ik heb hier Axe Breath, Dat helpt. De jongen spuit de monddeo in zijn mond. Daarna horen we de jongen en meisjes kussen. Het bed horen we ook kraken. Als laatste horen we de slogan Televisie Zender: Jim, VIER, 2BE, VTM Jim omdat het een echte zender is voor jongeren. Het is de grootste jongerenzender van Vlaanderen. Jim bereikt elke dag gemiddeld kijkers. Dat is een marktaandeel van 1,5% op de doelgroep jarigen. Dit is het hoogste cijfer van alle jongerenzender in Vlaanderen (totaaltv.nl). Via Jim bereik je direct en alleen maar jongeren. VIER, 2Be, VTM: Dit zijn de commerciële zenders van Vlaanderen. Samen hebben ze een marktaandeel van meer dan 30 percent. Via deze zenders kan je ook de oudere doelgroep bereiken. Tijdstip: Zeker uitzenden na uur, want de meeste jongeren hebben les tot dit uur. s Avonds en in het weekend zou ik uitzenden. Want jongeren kijken meestal s avonds tot uur televisie. Boodschap: We bevinden ons in een discotheek waar jongens en meisjes vrolijk zitten te dansen. Een jongen heeft een knap meisje gezien. Ze zitten vanop een afstand te flirten met elkaar. Uiteindelijk stapt de jongen naar het meisje toe. Hij begint met haar praten, maar het meisje draait zich na de eerste zin al om. De jongen heeft Jelle Eyckens Axe Breath 5

6 namelijk niet zo n frisse mondgeur. Dan komt de productvoorstelling met de slogan: Met Axe Breath had deze jongen wel succes! Als laatste hebben we een beeld dat de jongen wel Axe Breath gebruikt en er dansen nu vier/vijf knappe meisjes rond hem in de discotheek. We kunnen het filmpje ook laten afspelen in een gewoon cafe,.. Of andere plaatsen waar veel jongeren komen. We kunnen nog een andere reclamevideo maken. Deze zal doorgaan op het strand. Een jongeman gaat surfen in de mooie blauwe oceaan. Hij is al aan het flirten met de knappe redster in bikini. De jongen dreigt te verdrinken en de redster snelt hem te hulp. Ze haalt hem uit de zee en wilt mond- op- mondbeademing doen. Maar de jongen ruikt niet echt fris uit zijn mond. Daarom zal de redster eerst Axe Breath spuiten in de jongen zijn mond. Daarna begint ze mond- op- mondbeademing te doen en redt ze toch de jongen. De slogan zal dan zijn Axe Breath redt je leven! Print We gaan niet adverteren in kranten omdat jongeren de gedrukte krant niet meer lezen. Titels: P- magazine, Ché, Menzo, Humo, Metro P- magazine, Ché, Menzo: Deze magazines zijn vooral mannenbladen. Onze doelgroep (ongeveer lezers maandelijks) bereiken we hier goed mee. Humo: Een totaal van lezers wekelijks bereiken we hierin. De lezers zijn vooral de oudere doelgroep van Axe. Metro: Dit wordt verspreid aan de stations, scholencampussen, Veel jongeren en ook de oudere doelgroep lezen deze gratis krant. Via de Metro bereiken we dagelijks ongeveer lezers. Boodschap: Een foto van een knap meisje die een Axe Breath- spuitbusje kust. De slogan is dan Ik kus alleen maar met Axe Breath. De foto kan op verschillende plaatsen genomen worden zoals café, discotheek, straat, We kunnen ook met verschillende knappe meisjes werken. Zo kan elke jongen zijn ideale meisje op de affiches zien Outdoorreclame Net zoals alle andere producten van Axe, de monddeo promoten in samenwerking met JC Decaux. De affiches zullen dan in alle drukke plaatsen hangen. Vooral waar jongeren aanwezig zijn moeten de affiches hangen. Zoals op campussen, hogescholen, universiteiten, treinstations, (grote) bushaltes, Jongeren komen hier vaak omdat ze (op weg) naar school gaan. Omdat de affiches dan in drukbezochte plaatsen hangen, zullen we een veel groter publiek bereiken dan enkel de jongeren. Ook de iets oudere (doelgroep van Axe) zullen we hierdoor bereiken. Dit is zeker een pluspunt. Het beeld op deze affiches zal dezelfde zijn als die in de printmedia. We kunnen ook adverteren op (lijn)bussen. Achteraan op de bus plakken we een affiche met de volgende boodschap: Stinkt jouw vriend zijn adem even hard als deze uitlaat? Gebruik dan de nieuwe Axe Breath! De uitlaat is de mond van een persoon Bioscoop Veel jongeren bezoeken vaak de bioscoop. Daarom is dit medium zeer interessant om de monddeo te promoten. We kunnen voor de echte film een korte reclamevideo laten zien. In het filmpje laten we een koppeltje zien dat samen op date gaat naar een film. De Jelle Eyckens Axe Breath 6

7 jongen eet graag nacho s en zijn vriendin heeft dit niet zo graag, maar ze zegt er niets over. Later in de film wil de jongen het meisje kussen. Het meisje wil de jongen wel kussen, maar omdat hij een stinkende adem heeft doet het meisje dit niet. De jongen is teleurgesteld. Daarna laten we Axe Breath zien met de tekst Met de Axe Breath had deze jongen succes gehad! Direct Mail Ook versturen we een nieuwsbrief naar alle mensen die zich hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief. In deze direct mailing zal de nieuwe monddeo uitgelegd worden a.d.h.v. een filmpje (ongeveer dezelfde als in de bioscoop), een poster (zoals die in de outdoor reclame) en zal ook een link bij staan naar de sociale media. Er zal de wedstrijd die via Facebook loopt er worden toegelicht Online Axe.be Op de site zal meer informatie te lezen zijn over de nieuwe monddeo. Ook zal er het filmpje in aanwezig zijn zoals die op tv. Er zijn ook links die verwijzen naar de sociale media, de wedstrijd. Ook zal er de mogelijkheid zijn op monddeo te kopen. Externe sites Sites: Clint.be, Clint.be: online magazine dat te vergelijken is met P- Magazine (van dezelfde mediagroep namelijk Think Media). Dagelijks unieke bezoekers en maandelijks maar liefst één miljoen!. Boodschap: Bij de lancering de achtergrondwallpaper van de site een week lang Axe Breath laten promoten. Hiermee promoten we de website en de wedstrijd op Facebook via een link. Daarna adverteren we er met banners die overeenstemmen met de affiches en printadvertenties Sociale Media Facebook Via Facebook loopt er een wedstrijd. Ook zetten we er elke dag een foto, nieuwsfeit of iets dergelijks op dat we kunnen linken aan de nieuwe monddeo. Zoals Axe met elk nieuw product doet. YouTube Hier zetten we de filmpjes op die we gebruiken in de bioscoop en op televisie. De consumenten kunnen er ook zelfgemaakte filmpjes opzetten die te maken hebben met Axe Breath. De beste filmpjes zetten we dan op onze Facebookpagina. Twitter Via Twitter worden er het actuele nieuws gekoppeld aan de monddeo, zoals men ook op Facebook doet. Jelle Eyckens Axe Breath 7

8 5.4. Extra tools We kunnen ook op de grote Belgische festivals aanwezig zijn. Daar kunnen we flyers uitdelen. We zetten er ook een promostand. Daar kunnen de festivalgangers testen of ze een frisse adem hebben. Als ze dit hebben, geven we ze een gewone bodyspray. Indien ze toch een onfrisse adem hebben, krijgen ze Axe Breath. Op de festivals en ook in de winkels gaan we ook free samples uitdelen zodat de consumenten Axe Breath leren kennen. Zo vergroten we de awareness. 6. Verpakking In een studie naar de impact van verschillende verpakkingsvormen op de koopintentie, onderzocht neuromarketing bureau Neurensics de deodorantflesjes van Axe en Rexona. De variatie was het verschil in kleur en opschrift. Er werd gekeken naar de reactie van het brein op de positieve en negatieve emoties die een belangrijke invloed hebben op de uiteindelijke keuze van de consument. Zowel bij Axe als Rexona scoorden de verpakkingen significant hoger wanneer er een zinspeling werd gemaakt naar het campagnethema. Voor Axe was dat verleiding en voor Rexona vertrouwen. Productgerelateerde connotaties als krachtig en veilig deden het daarentegen een stuk minder. Volgens de onderzoekers van Neurensics zouden marketeers moeten denken in merkverpakking in plaats van productverpakking. De heersende gedachte onder ontwerpers dat tekst op de verpakking er niet zoveel toe doet, wijst dit onderzoek dan ook tot het rijk der fabelen, zo meldt Neurensics. Het onderzoek is een van industrieel designer Petra Barelds van de Universiteit van Twente en werd uitgevoerd onder begeleiding van Walter Limpens en Steven Scholte, beiden verbonden aan Neurensics. (adformatie, 2013) De verpakking zal het formaat hebben zoals op de foto s. In het flesje zal ongeveer 20 ml deo zitten. Het past perfect in een broekzak of handtas. In de winkel zal de monddeo in apart verkocht worden. Ook zullen er smaakpakketten verkocht worden. Hierin zitten alle monddeo s van Axe met alle verschillende smaken. De hoofdkleur van het spuitbusje zal zwart zijn (zoals de foto). Het rood in de visual heeft ook een betekenis. Rood straalt verleiding uit. Het brengt een chemische reactie in de hersenen voort die een opwindend gevoel geven. De verpakking moet vooral verleiding uitstralen. Door de golven en dunne streepjes in het ontwerp zal de consument dit ook aanvoelen als verleiding, speels. Het ontwerp komt zeker niet over als stijf, zakelijk en saai. Jelle Eyckens Axe Breath 8

9 7. Bronnen op- de- verpakking- verhoogt- koopintentie wat- de- vallende- engelen- deden/ Jelle Eyckens Axe Breath 9

Mediaplanning. Jelle Eyckens en Jeroen Vaesen

Mediaplanning. Jelle Eyckens en Jeroen Vaesen Mediaplanning Jelle Eyckens en Jeroen Vaesen Lector: B.Hoebers Schooljaar: 2012-2013 Inhoudsopgave 1. Mediabudget... 3 2. Mediadoelgroep... 3 3. Mediadoelstellingen... 3 4. Periode... 3 5. Mediastrategie...

Nadere informatie

Marketing & Research Multi Media Impact Barometer (Multi-MIB) reclame-impact diverse media Insites Consulting posttest 300 respondenten,

Marketing & Research Multi Media Impact Barometer (Multi-MIB) reclame-impact diverse media Insites Consulting posttest 300 respondenten, MULTI-MIB DELA De Marketing & Research afdeling binnen VMMa, onderzoekt de impactresultaten van reclamecampagnes. Dit onderzoek, genaamd Multi Media Impact Barometer (Multi-MIB), is EFFIE Approved. Sinds

Nadere informatie

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Vandaag de dag heb je verschillende media ter beschikking om je doelgroep te bereiken. Maar welk medium kies je? Dat hangt af van je doel, doelgroep en de context

Nadere informatie

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar 011 - 3. Introductie 4. VOC Lokaal Radio 6. VOC Lokaal Televisie a. TV Spot b. Kabelkrant c. Billboarding 8. VOC Lokaal Online 9. Tarieven 10. Wie, wat, waar 11. Contact 2. VOC Lokaal is het samenwerkingsverband

Nadere informatie

WHYTV PARTNER- SHIPS WORK.

WHYTV PARTNER- SHIPS WORK. WHYTV PARTNER- SHIPS WORK. De Sponsoring Impact Monitor Plus (SPIM+) is een onderzoek van vmmtv, uitgevoerd door het onafhankelijk onderzoeksbureau InSites Consulting. SPIM + Zoals de naam het aangeeft

Nadere informatie

CASESTUDIE? HOE KRIJG IK MIJN WINKEL VOL? 12 februari 2014, Richard van Hoorn

CASESTUDIE? HOE KRIJG IK MIJN WINKEL VOL? 12 februari 2014, Richard van Hoorn CASESTUDIE? HOE KRIJG IK MIJN WINKEL VOL? Hoe krijg ik mijn winkel vol? Inzet marketingbudget Hoe meet je of de kosten van printmedia opwegen tegen het effect? Het commercieel effect De klassieke commerciële

Nadere informatie

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl NieuwsRegio.nl is hét platform om uw bedrijf in de regio Nieuwkoop digitaal op de kaart te zetten. NieuwsRegio heeft dagelijks meer dan 1.500 bezoekers en meer

Nadere informatie

Dé plek om te praten over alles wat je op TV hebt gezien

Dé plek om te praten over alles wat je op TV hebt gezien Dé plek om te praten over alles wat je op TV hebt gezien : Dit is pas een site die echt alles heeft. Copyright: Disney ABC Television Alles over televisie is het unieke, interactieve platform

Nadere informatie

Hoorcollege. Strategische Media. Week 7, 10 januari 2012

Hoorcollege. Strategische Media. Week 7, 10 januari 2012 Hoorcollege Strategische Media Week 7, 10 januari 2012 Inhoud Media-onderzoek Succesvolle cases MC-instrumenten vs MC-doelstellingen Tapwedstrijd Heineken Beertender in Bijenkorf: categoriebehoefte Print

Nadere informatie

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Voor bedrijven en organisaties www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Ieder communicatiemiddel heeft een eigen effect. Het is belangrijk te bepalen welke communicatiemiddelen

Nadere informatie

Vergelijk het dagblad eens met andere mediumtypen...

Vergelijk het dagblad eens met andere mediumtypen... 1 Vergelijk het dagblad eens met andere mediumtypen... Een effectstudie naar de toegevoegde waarde van dagbladen aan de hand van de Unilever s A-merk campagne: Niet voor niets Amsterdam, oktober 2009 2

Nadere informatie

APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR. Promotiemiddelen 15

APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR. Promotiemiddelen 15 APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR Promotiemiddelen 15 1 MAAKT JE ZICHTBAAR Promoot je evenement of onderneming via Apeldoorn Promotie Apeldoorn Promotie maakt je activiteiten zichtbaar Apeldoorn Promotie

Nadere informatie

MEDIAKIT 2015 4de kwartaal

MEDIAKIT 2015 4de kwartaal MEDIAKIT 2015 4de kwartaal In 2009 introduceerde Ellen Diermanse, als onderdeel van haar online mediabedrijf Femmedia, Vrouwblog.nl. De website groeide uit tot één van de grootste vrouwen communities van

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni 13/6/2012 INTERVIEW TRANSCRIPT RIET Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Datum interview 30-05-2012 Plaats interview Alkmaar Begintijd interview 12.00 Eindtijd interview 13.20 Leeftijd

Nadere informatie

Media voor en door jongeren

Media voor en door jongeren ThesisTools Maak en verspreid gratis je online enquete op www.thesistools.com Media voor en door jongeren Dit is een enquête voor jongeren van de leeftijd 12 tot 18 jaar. Aan de hand van deze enquête willen

Nadere informatie

Kinderen en jongeren bereik je met

Kinderen en jongeren bereik je met INFORMATIE EN TARIEFKAART 2012 Kinderen en jongeren bereik je met Wilt u kinderen en jongeren doeltreffend bereiken? Schakel dan Kidsweek of 7Days in, de twee weekkranten van Uitgeverij Young & Connected.

Nadere informatie

Claudia Kuijken 2CC2. Alternatief merk: Explode. Explore the world

Claudia Kuijken 2CC2. Alternatief merk: Explode. Explore the world Claudia Kuijken 2CC2 Alternatief merk: Explode Explore the world Explode Explode is een combinatie van deodorant en parfum in 1 verpakking. Iedereen heeft er wel eens last van: de geur van je dagelijkse

Nadere informatie

Communicatiemiddelenmix met argumentatie.

Communicatiemiddelenmix met argumentatie. Communicatiemiddelenmix met argumentatie. De vorige week uitgekozen middelen worden in dit document voorzien van argumentatie en nader uitgewerkt en toegelicht waar nodig. Concept Kies je actie! 1. Advertentie

Nadere informatie

The power of the mix Radio & Internet. Var & Pebblemedia

The power of the mix Radio & Internet. Var & Pebblemedia The power of the mix Radio & Internet Var & Pebblemedia new ways to listen to radio personalisation is a key benefit of digital media De VRT radio s hebben een hoog marktaandeel en bieden een pla?orm voor

Nadere informatie

Clear Channel Hillenaar Informatie media 2012. Subtitel hoofdstuk. Studi s

Clear Channel Hillenaar Informatie media 2012. Subtitel hoofdstuk. Studi s Titel hoofdstuk Subtitel hoofdstuk 77 Xxxx Xxx \ 78 79 Totaal: 760 Noord-Holland 238 212 Alkmaar 11 Hilversum 3 Diemen 12 Zuid-Holland 128 74 Den Haag 3 Leiden 41 Delft 10 Zeeland 8 Vlissingen 8 114 110

Nadere informatie

Lucky Gamblerss. Connecting Vibes: Promotieplan. Project groep: Lucky Gamblers Datum: 26 oktober 2011. Kellyann Myers 0844413. Jeffrey Saija 0847763

Lucky Gamblerss. Connecting Vibes: Promotieplan. Project groep: Lucky Gamblers Datum: 26 oktober 2011. Kellyann Myers 0844413. Jeffrey Saija 0847763 Connecting Vibes: Promotieplan Project groep: Lucky Gamblers Datum: 26 oktober 2011 Jeffrey Kellyann Connecting Vibes Lucky Gamblerss Wim Rieneke Kellyann Myers 0844413 Jeffrey Saija 0847763 Rieneke Honders

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN Communicatieplan 1 april 2016 2 1 INLEIDING Dit communicatieplan dient ter ondersteuning van bibliotheken bij het plannen en uitvoeren van hun communicatie-activiteiten

Nadere informatie

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT 1 4 jaar geleden begon Frits Kok met een gratis platform voor jongeren over belastingteruggave. Hij had toen nooit durven dromen dat Hoeveelkrijgjij.nl binnen een paar jaar

Nadere informatie

Introductie. Televisie. Samenvatting

Introductie. Televisie. Samenvatting 011 - 3. Introductie 5. Radio 7. Televisie 10. Website 12. Samenvatting 2. Kijkcijfers zijn erg belangrijk voor mediaomroepen. Programma formats, die intern bedacht worden kunnen door een kijkonderzoek

Nadere informatie

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Virtual Popstar is in het kort een gratis te spelen online dress-up community game. Het is een website gericht op tieners

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

The power of the mix Radio & Internet. Var & Pebblemedia

The power of the mix Radio & Internet. Var & Pebblemedia The power of the mix Radio & Internet Var & Pebblemedia new ways to listen to radio personalisation is a key benefit of digital media De VRT-radio s hebben een hoog marktaandeel en bieden een platform

Nadere informatie

Enquête 'Media voor en door jongeren': Verwerking resulaten (in percentages)

Enquête 'Media voor en door jongeren': Verwerking resulaten (in percentages) Enquête 'Media voor en door jongeren': Verwerking resulaten (in percentages) Geslacht man 58 vrouw 42 Leeftijd 12 tot 13 20 14 tot 15 23 16 tot 17 42 18 tot 19 15 Studierichting ASO 29 TSO 36 BSO 31 KSO

Nadere informatie

MEDIAPACK GAY.NL GAY MARKETING

MEDIAPACK GAY.NL GAY MARKETING MEDIAPACK GAY.NL GAY MARKETING Uit onderzoek blijkt dat homo s relatief hoogopgeleid zijn, meer dan gemiddeld vrij te besteden hebben en graag merken kopen die adverteren in homomedia. Vaak worden trends

Nadere informatie

GfK Group Media RAB Radar- Voorbeeldpresentatie Merk X fmcg. Februari 2008 RAB RADAR. Radio AD Awareness & Respons. Voorbeeldpresentatie Merk X

GfK Group Media RAB Radar- Voorbeeldpresentatie Merk X fmcg. Februari 2008 RAB RADAR. Radio AD Awareness & Respons. Voorbeeldpresentatie Merk X RAB RADAR Radio AD Awareness & Respons Voorbeeldpresentatie Inhoud 1 Inleiding 2 Resultaten - Spontane en geholpen bekendheid - Herkenning radiocommercial en rapportcijfer - Teruggespeelde boodschap -

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2015

Het Fair Fashion Festival 2015 Het Fair Fashion Festival 2015 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor F air T rade fashion te verhogen door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

*Thema s 2010. Vraagt u ons naar de specifieke promotionele mogelijkheden in onze nieuwsbrieven, specials of themanummers. www.hifi.

*Thema s 2010. Vraagt u ons naar de specifieke promotionele mogelijkheden in onze nieuwsbrieven, specials of themanummers. www.hifi. Internetconcepten HiFi.nl b2b.hifi.nl Muziek.nl High Fidelity Discs AV & Domotica SAVA-Award Nieuwsbrieven HiFi-zine HiFi.nl B2B AV & Domotica e-zine Muziek.nl e-zine High Fidelity Discs e-zine Partner-

Nadere informatie

Kids at the Movies. 1. Kinepolis Group 2. Inleiding 3. Concept 4. Kalender 5. Communicatie 6. Partnership

Kids at the Movies. 1. Kinepolis Group 2. Inleiding 3. Concept 4. Kalender 5. Communicatie 6. Partnership Kids at the Movies 1. Kinepolis Group 2. Inleiding 3. Concept 4. Kalender 5. Communicatie 6. Partnership 1. Kinepolis Group Over Kinepolis : Missie : Opgericht in 1997, fusie Bert-Claeys, beursnotering

Nadere informatie

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online.

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online. 95 Lokaal adverteren op het netwerk van Telegraaf Media Groep NIEUW! UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! Ontdek de voordelen Gericht Bereik de doelgroep die u ook echt wilt

Nadere informatie

INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN

INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN APPLEFIELD : THE BEST LOCAL DEALS! Applefield brengt uw product of dienst tot leven door gebruik te maken van video aanbiedingen in plaats van statische teksten en

Nadere informatie

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 1 Pagina 1 Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 MBO ECONOMIE BRIEFING: Elke groep maakt een reclamecampagne voor

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstukken. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3. 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6.

Inhoudsopgave. Hoofdstukken. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3. 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6. Communicatieplan Inhoudsopgave Hoofdstukken Blz. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6. 6. Organisatie 7. 7. Financieel overzicht 8,9. 8.

Nadere informatie

Hebben we nog wel vragenlijsten nodig?

Hebben we nog wel vragenlijsten nodig? Mwg: van fictie naar feiten? Lucas Hulsebos November 2015 Hebben we nog wel vragenlijsten nodig? 2 Zekeralsmensenietsandersdoendanzezeggen De vergelijking tussen wat mensen zeiden en wat ze daadwerkelijk

Nadere informatie

Mediarepertoire. Mediagebruik in Vlaanderen. 1. Mediatoestellen. 2. Media inhoud. Ike Picone & Alexander Deweppe SMIT VUB. 3. Online activiteiten

Mediarepertoire. Mediagebruik in Vlaanderen. 1. Mediatoestellen. 2. Media inhoud. Ike Picone & Alexander Deweppe SMIT VUB. 3. Online activiteiten 1. Mediatoestellen Mediarepertoire Mediagebruik in Vlaanderen. Media inhoud Ike Picone & Alexander Deweppe SMIT VUB. Online activiteiten 4. Nieuwsrepertoire 1 Mediatoestellen in Vlaanderen 1 Mediatoestellen

Nadere informatie

Presentatie Peet van de Wiel & Ignas van Schaick

Presentatie Peet van de Wiel & Ignas van Schaick Presentatie Peet van de Wiel & Ignas van Schaick Peet van de Wiel (Podium) Ignas van Schaick (EMS FILMS) Trailer De Nieuwe Wildernis De Nieuwe Wildernis, het merk De waarde en de impact van het medium

Nadere informatie

AANBOD 2016 CHARITATIEVE INSTELLINGEN. Aanbod 2016 charitatieve instellingen 1

AANBOD 2016 CHARITATIEVE INSTELLINGEN. Aanbod 2016 charitatieve instellingen 1 AANBOD 2016 CHARITATIEVE INSTELLINGEN Aanbod 2016 charitatieve instellingen 1 AANBOD 2016 TELEVISIE 2016 wordt hoe dan ook een mooi jaar. Met nu al een legendarische sportzomer. En de publieke omroep is

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle Wat is RTV Focus Zwolle? RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle

Nadere informatie

Adverteren op Marketingmed.nl

Adverteren op Marketingmed.nl 1. Online? - profiteer van scherpe prijzen Adverteren kost u altijd geld, de vraag is vooral: wat levert het op? Is dat meetbaar wanneer u in een krant of tijdschrift adverteert? Niet echt. U kunt uiteraard

Nadere informatie

Beoordeling Using Media. Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten

Beoordeling Using Media. Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten Briefing mediaplan Beoordeling Using Media Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten Mediaplan Parship: Tijdslijn Week 3 jan: def. briefing mediaplan in werkcollege Week 10 jan: geen werkcollege

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN. The Bounty Hunter. Groep 13 Abyian Zimmerman, Daphne van Schie, Lisanne Niessen, Tim van Dam, Cardy Wirosono

PROMOTIEPLAN. The Bounty Hunter. Groep 13 Abyian Zimmerman, Daphne van Schie, Lisanne Niessen, Tim van Dam, Cardy Wirosono PROMOTIEPLAN The Bounty Hunter Groep 13 Abyian Zimmerman, Daphne van Schie, Lisanne Niessen, Tim van Dam, Cardy Wirosono Opdracht Wij gaan een eigen filmproject opzetten de bedoeling is dat we zelf gaan

Nadere informatie

Bijna niet te geloven, maar iedereen leest. Uniek in Nederland!

Bijna niet te geloven, maar iedereen leest. Uniek in Nederland! Bijna niet te geloven, maar iedereen leest Uniek in Nederland! Het is bijna niet te geloven, maar iedereen leest Brabants Centrum! Brabants Centrum is al 70 jaar dé krant van Boxtel met een bereik van

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

Seminar. Essay conceptstores

Seminar. Essay conceptstores Seminar Essay conceptstores Marlies van den Bos 1622703 Concept Design Eng JDE-SCONE.3V-13 Marvin Fernandes 19-12-2014 1 CONTENT IntroductiE Conceptstores Communicatie Conclusie uitwerking infographic

Nadere informatie

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Virtual Popstar is in het kort een gratis te spelen online dress-up community game. Het is een website gericht op tieners

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING VOORWOORD Content marketing is uitgegroeid tot één van de meest populaire

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle P3. Wat is RTV Focus Zwolle? P4. Banners op nieuwssite P5. Nieuwspagina P6. Homepagina P7. Video commercial P9. Wekelijkse nieuwsupdate Zwolle P10. Radiocommercial

Nadere informatie

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Tweezijdige marketing Van oudsher gebruiken organisaties verschillende marketingtechnieken om hun producten of diensten onder de aandacht van potentiële

Nadere informatie

Toegevoegde waarde pre-roll naast een televisiecampagne

Toegevoegde waarde pre-roll naast een televisiecampagne Toegevoegde waarde pre-roll naast een televisiecampagne Agenda 1. Wat weten we al? 2. Doelstelling onderzoek 3. Opzet onderzoek 4. Resultaten 5. Advies Pre-rolls krijgen meer aandacht, worden beter onthouden

Nadere informatie

Internet Radio. Intomart GfK. GfK. Growth from Knowledge. Leendert van Meerem

Internet Radio. Intomart GfK. GfK. Growth from Knowledge. Leendert van Meerem GfK. Growth from Knowledge Internet Radio Leendert van Meerem Radio, het oudste elektronische medium 2 - Gestart, 100 jaar geleden op de Amplitude Modulatie : AM - Voor de oorlog al krakend met de Korte

Nadere informatie

De partyscene. Strand Zuid. Tom Wehkamp

De partyscene. Strand Zuid. Tom Wehkamp De partyscene Strand Zuid Tom Wehkamp Onderwerp: PartyScene op Ibiza en in Amsterdam Filmtitel: Ibiza123 Cast: 123 Doelgroep film: jongeren en volwassenen tot 35 jaar Doelgroep Premiere: Een selectief

Nadere informatie

Inhoud Les 2. 1. Mediaselectie 2. Mediaplan 3. Voorbeeld Case 4. Opdracht 1 Mediavoorstel MMR

Inhoud Les 2. 1. Mediaselectie 2. Mediaplan 3. Voorbeeld Case 4. Opdracht 1 Mediavoorstel MMR Mediaplanning Les 2 Inhoud Les 2 1. Mediaselectie 2. Mediaplan 3. Voorbeeld Case 4. Opdracht 1 Mediavoorstel MMR In de media Mediaselectie Mediumbeoordelingscriteria Dekking / bereik Communicatievermogen

Nadere informatie

Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen

Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen Super leuk dat jullie vereniging meedoet aan de Jeugd Sponsor Actie 2014! We zijn er van overtuigd dat de vernieuwde Jeugd Sponsor Actie een

Nadere informatie

Presentatie Irena Petric

Presentatie Irena Petric Presentatie Irena Petric NOM KIDS MONITOR NOM GfK 2014 NOM Kids Monitor 4 februari 2014 1 Even voorstellen Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM) Joint Industry Committee: samenwerking van uitgevers van

Nadere informatie

2015 EEN VOORUITBLIK1

2015 EEN VOORUITBLIK1 2015 EEN VOORUITBLIK1 H&C IN 2014 In 2014 bracht Horse & Country TV onze kijkers in vier Europese landen meer nationale en internationale sport dan ooit tevoren. Enkele hoogtepunten waren de prachtige

Nadere informatie

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN STAPPENPLAN REPUTATIESCAN EN WEBCARE SENTIMENTANALYSE Sentiment positief Sentiment neutraal Sentiment negatief Zowel bij sentiment positief, neutraal als negatief

Nadere informatie

Schrijf in 5 kernwoorden de kernboodschap van je vereniging neer!

Schrijf in 5 kernwoorden de kernboodschap van je vereniging neer! EVEN VOORSTELLEN Ga per 2 zitten Stel jezelf binnen je vereniging voor Vertel over een succeservaring in de zoektocht naar een nieuwe vrijwilliger Doorvragen: Waarom was het een succes? Wat was je eigen

Nadere informatie

COMMERCIËLE POLITIEK 2013 VTMKZOOM

COMMERCIËLE POLITIEK 2013 VTMKZOOM COMMERCIËLE POLITIEK 2013 VTMKZOOM VMMTV is de regie van VTM, 2BE, JIM, VTMKZOOM en Vitaya en behoort tot de Vlaamse Media Maatschappij 1. INTRO DOELGROEPEN Bij VTMKZOOM richten we ons specifiek op 2 kidsgroepen:

Nadere informatie

Platform. Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl

Platform. Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl Presentatie 2014 Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl g De Telegraaf mobiel De Telegraaf tablet De Telegraaf tablet De Telegraaf glossy s De Telegraaf specials De Telegraaf specials Het platform

Nadere informatie

Algemeen beeld van het Belgische media landschap ten opzichte van het Nederlandse thuisland. Door Joost Istha & Marijke Haccour

Algemeen beeld van het Belgische media landschap ten opzichte van het Nederlandse thuisland. Door Joost Istha & Marijke Haccour Algemeen beeld van het Belgische media landschap ten opzichte van het Nederlandse thuisland Door Joost Istha & Marijke Haccour Inleiding vs. Er is veel vergelijkbaar. Maar er zijn wel degelijk verschillen.

Nadere informatie

Het afzien van 2008 verschijnt: 27 november 2008

Het afzien van 2008 verschijnt: 27 november 2008 Het afzien van 2008 verschijnt: 27 november 2008 voorlopige cover Uitgeverij Catullus, ISBN 9789078753209 paperback 14,5 X 20 CM, 112 pagina s 8,95 Fokke & Sukke - Het afzien van 2008 Reid, Geleijnse &

Nadere informatie

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES WHITEPAPER ONLINE MAGAZINES Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme INTRODUCTIE Je hebt deze whitepaper gedownload omdat je geïnteresseerd bent in online magazines.

Nadere informatie

Streetvertising Chalkvertising Sand- & Snowmarking Green Advertising CleanLab

Streetvertising Chalkvertising Sand- & Snowmarking Green Advertising CleanLab Innovatieve media Streetvertising Chalkvertising Sand- & Snowmarking Green Advertising CleanLab Prijs vanaf 500 500 1000 325 0 Weken zichtbaar* 16 1 0,1 0,5-4 1-52 Levertijd in dagen 6 6 21 14 verschillend

Nadere informatie

Lesprogramma Strategische media

Lesprogramma Strategische media Strategische Media Strategische media Is een vervolg op Marketing Communicatie in de propedeuse. In dit vak wordt dieper ingegaan op de mediamix binnen het marketingcommunicatie- plan. Zaken die aan bod

Nadere informatie

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe Marcomplan ZZPPS Merkant Communicatie Het Marcomplan Wat, waarom en hoe Inleiding: in het kort de theorie Marketing Product (dienst) Plaats (distributie) Prijs Personeel Promotie (verkoop, PR, reclame)

Nadere informatie

Wedstrijdnaam: Wedstrijdtype: Bedrijfsomschrijving: Doelgroep: Behoefte: J. Koeleman wil moderniseren. Openbaar

Wedstrijdnaam: Wedstrijdtype: Bedrijfsomschrijving: Doelgroep: Behoefte: J. Koeleman wil moderniseren. Openbaar Wedstrijdnaam: J. Koeleman wil moderniseren. Wedstrijdtype: Openbaar Bedrijfsomschrijving: J. Koeleman is een bedrijf dat twee disciplines in huis heeft waarbij een duidelijke scheiding gemaakt kan worden.

Nadere informatie

Advertentietarieven International Film Festival Rotterdam. Het festival in cijfers IFFR 2015

Advertentietarieven International Film Festival Rotterdam. Het festival in cijfers IFFR 2015 Advertentietarieven International Film Festival Rotterdam Het festival in cijfers IFFR 2015 International Film Festival Rotterdam (IFFR) is het grootste filmfestival van Nederland dat dankzij het brede

Nadere informatie

YOUNG PROFESSIONALS. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders.

YOUNG PROFESSIONALS. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders. YOUNG PROFESSIONALS Automotive Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders Eten & Drinken Familie & Gezin Health & Personal Care Kids Nieuws & Informatie Reizen Websites:

Nadere informatie

Clear Channel Hillenaar Informatie media 2015 Studi s. Titel hoofdstuk Subtitel hoofdstuk. Xxxx Xxx \ Studi s

Clear Channel Hillenaar Informatie media 2015 Studi s. Titel hoofdstuk Subtitel hoofdstuk. Xxxx Xxx \ Studi s Titel hoofdstuk Subtitel hoofdstuk 71 Xxxx Xxx \ Dagbereik 60% Studentenmedium met impact Midden in de doelgroep Studenten 17-25 jaar Universiteiten Hogescholen Hét jongerenmedium Locaties Locaties Locaties

Nadere informatie

Campagne lancering e-bookplatform

Campagne lancering e-bookplatform Campagne lancering e-bookplatform In opdracht van de Vereniging Openbare Bibliotheken - BNL Update Utrecht, 25 september 2013 Norbert Koopen We willen de bibliotheken een centrale positie in de Nederlandse

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

4x V vwo Maastricht 3x V vwo Zwolle 2x M mbo Hilversum 1x M vwo Zuthpen

4x V vwo Maastricht 3x V vwo Zwolle 2x M mbo Hilversum 1x M vwo Zuthpen Ah, Nu snap ik het! Op 18 mei kregen we een mailtje binnen van een VWO scholiere uit Maastricht die ons schreef over moeilijk te begrijpen nieuwsberichten. Een van de pijlers van NOS op 3 is het uitleggen

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

5 erkende vrouwenmerken

5 erkende vrouwenmerken 5 erkende vrouwenmerken Libelle.nl Viva.nl Styletoday.nl Vrouwonline.nl Online proposities Display Contentintegratie Prijsberekening Cases Online Display proposities advertising Display advertising kent

Nadere informatie

Inhoudstafel. Inleiding 2. Wat is ik.be spelletjes? 3. Doelgroep? 4. Statistieken 7. Conclusie 7. Bedrijfsgegevens 8

Inhoudstafel. Inleiding 2. Wat is ik.be spelletjes? 3. Doelgroep? 4. Statistieken 7. Conclusie 7. Bedrijfsgegevens 8 Inhoudstafel Inleiding 2 Wat is ik.be spelletjes? 3 Doelgroep? 4 Leden algemeen 4 Facebook gegevens 5 Statistieken 7 Conclusie 7 Bedrijfsgegevens 8 1 Inleiding In deze brochure willen we u kennis laten

Nadere informatie

Bakery Management Award

Bakery Management Award Bakery Management Award 4de editie, 2014 INSCHRIJVINGSDOSSIER Categorie Marketing- en BMA: Categorie Marketing- en Combineer jij een algemeen doordacht marketing- en met durf, visie en leiderschap? Haal

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

Profiel van informatiezoekers

Profiel van informatiezoekers Profiel van informatiezoekers Kritisch denken Ik ben iemand die de dingen altijd in vraag stelt 20,91% 45,96% 26,83% 6,3% Ik ben iemand die alles snel gelooft 0% 25% 50% 75% 100% Grondig lezen Ik lees

Nadere informatie

TRAVEL! CAMPAGNEPRESENTATIE! Rick Bolding Martijn van den Heuvel Ruby Verhoeveı

TRAVEL! CAMPAGNEPRESENTATIE! Rick Bolding Martijn van den Heuvel Ruby Verhoeveı TRAVEL! CAMPAGNEPRESENTATIE! Rick Bolding Martijn van den Heuvel Ruby Verhoeveı INTRO! WIE ZIJN WIJ?! WIE:! Bijenkorf Travel DOELGROEP:! 25 65 jaar met bovenmodaal inkomen! WAT:! Chique Zakelijk Kwaliteit

Nadere informatie

Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl

Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl Creative Marketing 1 Introductie wat is marketing? 2 Ken je klant wie is je klant en wat denkt/voelt/wil hij/zij? 3 Creative marketing kan

Nadere informatie

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU EEN BUREAU MET EEN DUIDELIJK DOEL Adson is een full service reclame- en designbureau, met als doel merken te voorzien van een eigen identiteit en deze bekend te maken.

Nadere informatie

print Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! websites games marketing e-newsletters social media content

print Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! websites games marketing e-newsletters social media content Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! Maak kennis met de Vipmedia sportviscommunity. Via dit mediaplatform kunt u uw doelgroep gepassioneerde sport- en wedstrijdvissers direct

Nadere informatie

Verenigings-communicatie

Verenigings-communicatie 1 / Verenigings-communicatie 5 mei 2009 Bocholt mario.knippenberg@vormingplus.be 2 / Weet wat je wil Wie wil je bereiken? Wat wil je hen vertellen? Hoe ga je dat doen? Wat mag het kosten? publiek product

Nadere informatie

Ouder Blog Kerkstraat 71 9120 VRASENE Tel +32479/99.11.79 http:/www.ouderblog.be MEDIAKIT

Ouder Blog Kerkstraat 71 9120 VRASENE Tel +32479/99.11.79 http:/www.ouderblog.be MEDIAKIT Ouder Blog Kerkstraat 71 9120 VRASENE Tel +32479/99.11.79 http:/www.ouderblog.be MEDIAKIT Ouderblog.be is een onafhankelijk platform dat er is voor alle ouders en zich niet richt tot enkel de mama s of

Nadere informatie

IP Interactief INTERNET TARIEFKAART 1 januari t/m 31 december 2004

IP Interactief INTERNET TARIEFKAART 1 januari t/m 31 december 2004 1 januari t/m 31 december 2004 RTL Nederland Interactief, een dochteronderneming van RTL Nederland, heeft een netwerk van sites met een hoog entertainmentgehalte. Deze sites zijn qua vormgeving en uitstraling

Nadere informatie

Digital Radio+ Publieke omroepen Commerciële omroepen RAB & Het Ministerie van Economische Zaken hebben krachten gebundeld

Digital Radio+ Publieke omroepen Commerciële omroepen RAB & Het Ministerie van Economische Zaken hebben krachten gebundeld Digital Radio+ Publieke omroepen Commerciële omroepen RAB & Het Ministerie van Economische Zaken hebben krachten gebundeld 26 maart 2014 Jacqueline Bierhorst 1 Inhoud De vergunninghouders Geschiedenis

Nadere informatie

Google Adwords INTRODUCTIE ADWORDS IS HET TE VERTROUWEN?

Google Adwords INTRODUCTIE ADWORDS IS HET TE VERTROUWEN? Google Adwords INTRODUCTIE Online advertising of online adverteren stijgt de afgelopen jaren absurd snel. Mensen gebruiken nu meer dan ooit het medium internet. Men bereikt meer mensen dan via radio, TV

Nadere informatie

Adverteren in Logeren in Vlaanderen Vakantieland, ook iets voor jou? Karen François, Sector- en logiescoördinator Westtoer

Adverteren in Logeren in Vlaanderen Vakantieland, ook iets voor jou? Karen François, Sector- en logiescoördinator Westtoer Adverteren in Logeren in Vlaanderen Vakantieland, ook iets voor jou? Karen François, Sector- en logiescoördinator Westtoer Exclusieve kans in 2015 Zet je logies een jaar lang in de kijker! Adverteren via

Nadere informatie