Agenda. november 2010 nr. 9

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda. november 2010 nr. 9"

Transcriptie

1 november 2010 nr. 9 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Activiteiten deze maand Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Nieuw leden Kroonjaren Activiteiten De voorzitter aan het woord Kolommetje Tentoonstelling over werkende armen! Zwaan kleef aan Uw aandacht waard ANBO-leden werven leden In het Alzheimer café maandag: 8 november Wat verder ter tafel komt Afscheid Belangrijke adressen ANBO OSS/Maasland Agenda Activiteiten in: De Kortfoort elke maandag uur kleine zaal elke dinsdag uur tekenen en schilderen (1) elke woensdag uur tekenen en schilderen (2) donderdag 4 november uur biljarten donderdag 11 november uur biljarten donderdag 18 november uur bingo donderdag 25 november uur biljarten De kleine zaal maandag 1 november uur geen activiteit maandag 8 november uur computercafé maandag 15 november uur computercafé + fotobewerking maandag 22 november uur virtuele stadswandeling maandag 29 november uur computercafé + fotobewerking

2 Activiteiten deze maand 1 december uur eten in De Ruif Overige activiteiten Bijna elke donderdagochtend oefent het ensemble Divertimento in buurthuis de Krinkelhoek in Oss. De afdeling heeft een leesgroep, informatie hierover bij Ton van den Bosch, telefoon Activiteiten lange termijn 13 en 20 december kerststukjes maken 16 december ochtend decemberviering Personalia Nieuw leden We verwelkomen nieuwe leden hartelijk bij de ANBO afdeling Oss/Maasland. Kroonjaren Ook in de maand november zijn er weer een aantal mensen die een kroonjaar vieren. Wie dat zijn leest u in ANBO Actief N.B. Wilt u uw naam niet bij de kroonjaren laten vermelden, laat het ons tijdig weten, wij zullen u dan niet in de lijst opnemen. Activiteiten Virtuele stadswandeling op 22 november De virtuele stadswandeling is verschoven van 15 november naar 22 november. U hoeft zich niet meer aan te melden voor deze gratis rondwandeling, de voorstelling gaat door en wordt in de Kortfoort gehouden van tot uur; iedereen is van harte welkom. Het Maaslandgilde is uitgenodigd om digitale foto s uit Oss maar ook uit de omgeving te laten zien. U maakt vanaf uw stoel een wandeling langs bekende en onbekende plekjes en gebouwen en drinkt er een kopje koffie of thee bij. Eten in Brasserie De Ruif op woensdag 1 december Het begint een goede gewoonte te worden, om met elkaar te gaan eten. Een vertrouwde en gezellige locatie is Brasserie De Ruif. De brasserie heeft een nieuwe menukaart met afzonderlijke voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten, waarbij je voor een redelijke prijs je eigen menu kunt samenstellen in één, twee of drie gangen. En natuurlijk bieden wij u weer een kopje koffie of thee aan. Eten van de kaart met veel mensen kost tijd, bestel uw vervoer naar huis dus niet te vroeg! Om de tafels gezellig en gericht op het aantal personen te kunnen dekken, is het noodzakelijk, dat we vooraf weten hoeveel mensen er komen. Dus geef je op en als je b.v. met het eigen schilderclubje bij elkaar aan tafel wilt zetten vermeldt dat dan. Opgeven bij Aad Wildenburg telefoon of Aad Wil graag op maandag 29 november weten wie er komen.

3 Kerststukjes maken Dit jaar gaan we weer kerststukjes maken op de maandagmiddagen 13 en 20 december in de kleine zaal van de Kortfoort. Per middag kunnen 10 mensen meedoen, waardoor iedereen voldoende ruimte heeft om te werken. de middag staat onder deskundige leiding van 2 personen die ervaring hebben in bloemschikken en kerstversieringen maken. Je kunt kiezen om het kerststukje in een eigen potje maken of een potje, dat met de andere materialen wordt gekocht, geef dit bij je aanmelding op. De kosten voor deze middag zijn slechts 2 euro en dat is inclusief de te gebruiken materialen. Geef je op bij Will de Vreede, telefoon of , vergeet niet de datum en of je wel of geen eigen potje meeneemt. Opgeven tot uiterlijk 1 december 2010 Decemberviering 2010 Dit jaar houden we de decemberviering op donderdagochtend 16 december. Het wordt een kerstontbijt, maar er is zeker ook tijd voor een kerstverhaal, kerstmuziek en samenzang. Natuurlijk willen we graag weten hoeveel mensen er komen, dus geeft u op, liefst zo spoedig mogelijk maar uiterlijk vóór 6 december bij Will de Vreede, telefoon of De voorzitter aan het woord FNV contacten Het is al weer twee jaar geleden, dat de verenigingsraad akkoord is gegaan met het samengaan met de FNV. De eerste tijd waren er op afdelingsniveau weinig of geen contacten, maar langzaam zijn die op gang gekomen. Wat ga je als afdeling doen? We hoeven ons niet meer in te spannen voor zaken op de werkvloer, de meeste leden zijn gepensioneerd en die zaken worden goed behartigd door de vakbond. Maar er zijn nog vele zaken, die niet meer of alleen met werk van doen hebben en waar wij als senioren ook mee te maken hebben. Onlangs is een samenwerking van de FNV-bonden in Oss gestart FNV Lokaal. Door de FNV is een lokale monitor opgesteld over werk, inkomen en zorg. Inkomen en zorg zijn punten die ook voor ons belangrijk zijn. De gemeente Oss kwam hier behoorlijk uit de bus. Deze monitor is zonder ons opgesteld, maar sinds kort maakt doet ook het afdelingsbestuur mee in dit FNV Lokaal. Wij zullen ons o.a. met zorg en inkomen gaan bemoeien. Duidelijk is, dat we hiermee meer ingangen hebben en ook alerter kunnen reageren op zaken die voor ons senioren belangrijk zijn. Uiteraard zullen wij de huidige contacten zoals b.v. de seniorenraad niet los laten en daarin volop meewerken. In deze ANBO Actief staat een uitnodiging om een tentoonstelling te bezoeken die gehouden wordt in de hal van het gemeentehuis. De tentoonstelling gaat over armoede en is juist naar Oss gehaald in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast organiseert FNV Lokaal een verkiezingsdebat met de lijsttrekkers van alle politieke partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen. U bent bij beide evenementen van harte welkom.

4 Sponsors ANBO Actief Wolfskooi 5 Oss Kolommetje Eppo van Veldhuizen Spoorboekje Het spoorboekje gaat verdwijnen. Er verdwijnt in ons land, in ons leven heel veel. Het welt in ons op. De kolenboer, de oliekan, het gaskousje, de landarbeiders, dienstbodes, massale armoede in de stad en op het platteland - ze zijn verdwenen. De mijnwerkers, hangop, boekweit en grutten, polkabrokken, morgenwijdingen, avondsluitingen, voordrachtskunst, salmiak uit de palm van je hand - weg. Verdwenen de geklede excellenties, de borstrok, korset, plusfour en bolhoed, t vaste Holland-België, het Algemeen Beschaafd Nederlands op de radio en de universiteiten, het schippertje, de zwoegers op het jaagpad, de ULO, MMS en PTT, de beleefdheid op weg en straat, de tweede postbestelling. Kolommen zouden te vullen zijn. De grote Achterhuisboom, de stevige achtebannen van stabiele partijen, vertrouwde huisartshulp na werktijd, persoonlijke service. Weg. Nu gaat dus ook het spoorboekje verdwijnen. Als ik treurnis zou voelen, ik zou het melden. Maar dat is niet zo. Schoorvoetend moet ik bekennen, dat ik in dat boekje het gewenste spoor snel bijster was, dat ik het zelfs niet kon vinden. - Ik zat in de trein Leiden- Utrecht en moest naar Assen. Hoe laat ging dié trein? Ik vroeg het m n overbuurman in de coupé. Die keek me aan, leek m n intelligentie te metenen gaf me z n spoorboekje: Kijkt u zelf maar even. Ik was niet moedig genoeg om hem mijn onvermogen te bekennen, nam het boekje aan, bladerde er doelbewust in, nam een ruime leespauze en gaf het niets wijzer terug. Mocht hij vragen en, hoe laat? dan zou ik antwoorden: hij sluit mooi aan. Hij vroeg niets en ik ben toch in Assen gekomen. Het verdwijnen van het spoorboekje laat bij mij geen leegte achter. De kleine, slinkende schare trouwe gebruikers wens ik sterkte toe. Wat van al dat verdwijnende missen we het meest? Ik zou het niet weten. Het zou de som van al die verdwijningen kunnen zijn, die mensen onzeker maakt, ontevreden, ontredderd, opstandig zelfs, met neigingen tot radicalisering. Dat inzicht werd o.a. door Karin Armstrong dé oorzaak genoemd voor - soms natuurlijk - radicale tendensen in Islamitische kring. Het zou een maning kunnen zijn om met wezenlijke veranderingen op te passen. Ik moest maar eens eindigen. Met een vers van Pieter van de Kasteele ( ) dat als gezang ook aan het verwijnen is. Het is van lang voor er een trein reed en toch een soort spoorboekje Ieder woelt hier om verand ring en betreurt ze dag aan dag hunkert naar hetgeen hij zien zal wenst terug t geen hij eens zag.

5 Tentoonstelling over werkende armen! Onzeker bestaan Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur willen wij FNV Lokaal Oss de problematiek van gezinnen die werken maar toch onder het bestaansminimum leven onder u aandacht brengen. Wist u dat; In een welvaart Nederland met circa 16,5 miljoen inwoners het aantal werkende armen toeneemt. Sinds 1990 is het aantal werkende armen verdubbeld van naar nu Zelfstandige armen nu zelfs op Een op de tien minderjarige kinderen opgroeien in armoede! In Nederland nu al meer dan arme huishoudens zijn. Bijna Nederlanders is 9% van onze landgenoten leven van minder dan het minimum loon. De opening van de tentoonstelling op dinsdag 9 november om uur in het gemeentehuis Oss. Bezichtiging van 10 tot 17 november tijdens openingstijden gemeentehuis. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De economische crisis en de miljarden bezuiniging die eraan zitten te komen zullen deze groep extra treffen. De lokale politiek kan daar iets aan doen. Daarom heeft FNV Lokaal Oss een aantal voorstellen gestuurd naar de lokale politieke partijen. Voorstellen die in de verkiezingsprogramma s opgenomen zouden moeten worden als het aan FNV Lokaal ligt. Wat de Osse politiek daar van vind, zullen we de lijsttrekkers vragen tijdens het verkiezingsdebat van 17 november in Vivaldi Molenstraat 81 Oss aanvang uur. Ook daar nodigen we u van harte uit om aanwezig te zijn. Zwaan kleef aan Leden van onze ANBO afdeling wonen in het hele Maasland een goede reden om eens een bustocht door dat Maasland te maken om bij de leden op bezoek te gaan. Een lang gekoesterde wens van het bestuur zou op 20 oktober werkelijkheid worden. Ondanks het minder fraaie weer rijden we om ongeveer half een uit Lith weg om de rondrit te beginnen. Het is soms even langer wachten dan gepland en moet je een hagelbui trotseren, maar uiteindelijk zal de bus bij jouw opstapplaats arriveren. De chauffeur kent de omgeving goed en rijdt ons via binnenwegen van plaats naar plaats, over bekende en onbekende wegen. Ondanks dat de bus niet vol zit, is het gezellig en wordt er heel wat gebabbeld, regelmatig onderbroken voor de wetenswaardigheden die onze reisleidster voor die dag allemaal via internet heeft opgezocht. Om ongeveer half vier zijn we terug in Lith, waar koffie/thee met appelgebak op ons staat te wachten. Na een gezellig half uurtje stappen we weer in de bus om iedereen weer naar de opstapplaats terug te brengen.

6 Uw aandacht waard ANBO-leden werven leden November is de laatste maand van de ledenwerfactie van de ANBO. Er zijn afdelingen met veel nieuwe leden, bij onze afdeling zijn dat er een paar. Een goede reden om u deze actie nog eens warm aan te bevelen. Ook voor onze afdeling is het belangrijk, dat er regelmatig nieuwe leden bijkomen, waardoor ons ledenbestand op peil blijft, nog mooier zou zijn dat we groeien. Daarnaast maakt elk nieuw lid onze stem in o.a. Den Haag belangrijker en dat kan de komende jaren wel eens heel belangrijk worden. Dus kent u nog familie, vrienden of kennissen die wellicht lid willen worden van de ANBO, neem contact op met onze ledenadministrateur Lieke Gijsbers. En vergeet niet, de ANBO heeft met veel zorgverzekeraars afspraken gemaakt over collectiviteitkorting, dit kan al gauw 50 euro premie schelen. In het Alzheimer café maandag: 8 november Hoe is het om mantelzorger te zijn van iemand met dementie? Eef Rubbens en Thea Pittens. Je partner/familielid verandert, de toekomst wordt onzeker, je gaat taken overnemen en praktische zorg bieden. De psychische belasting kan groot zijn, je neemt al afscheid van iemand die er nog is. Maar er zijn ook positieve ervaringen van mantelzorgers. Hier praten we over en u krijgt ook tips over waar u terecht kunt voor hulp en ondersteuning. Het Alzheimer Café Oss-Maasland in ontmoetingscentrum de Binnenstad, St. Barbaraplein LK in Oss is open vanaf uur en het programma start om uur en duurt tot uur. De toegang en de koffie zijn gratis. U bent van harte welkom! Wat verder ter tafel komt Afscheid De huisartsenpost Binnenkort gaat ons zeer gewaardeerd lid Ton van den Bosch verhuizen en daarmee onze afdeling verlaten. Ton heeft veel voor onze afdeling betekend, is bestuurslid en voorzitter geweest en heeft in roerige tijden de afdeling mede op de been gehouden. De leeskring ligt hem nauw aan het hart, ik hoop, dat deze ook zonder Ton blijft doorgaan. Ton is kritisch, wellicht wel eens ietsje te, maar dat houdt bestuurders scherp. Ook in het gewest is hij actief, voor ledenwerving kun je hem bij wijze van spreken uit z n bed bellen. Ik wens Ton en natuurlijk ook echtgenote Bep nog vele goede jaren in hun nieuwe woonomgeving in goede gezondheid. Aad Wildenburg, voorzitter. Eén van onze leden schrijft een bericht over zijn ervaring met de huisartsenpost en die is niet geweldig. Het duurt lang voordat iemand de telefoon opneemt omdat er 32 wachtenden voor hem waren. De dokter komt beslist niet, je moet zelf naar de post komen, ook al lijkt dat voor jou onverstandig. Op de post gekomen merk je, dat er weinig communicatie is geweest, de assistente weet niet dat je zou komen. Daarna duurt het nog lang voordat je bij de dokter terechtkunt. Dan komt er nog een rit naar de apotheker, waar je in een koud halletje op de medicijnen moet wachten. Na 2½ uur ben je weer thuis! Hebt u ook zulke ervaringen? Meld ze ons, wellicht dat wij met de ouderenbonden hierover eens aan de bel kunnen trekken!

7 Sponsors ANBO Actief Belangrijke adressen ANBO OSS/Maasland Secretariaat Esdoornstraat 12, 5342 XE Oss, , Activiteiten De Kortfoort Floraliastraat 93, 5342 BH Oss Voorzitter Dhr. A.J.M. Wildenburg (Aad), Kasteleinstraat 20, 5345 PT, Oss, ; Penningmeester Dhr. B. den Brok (Bert) Braakstraat WX, Oss Secretaris Mevr. W. de Vreede (Will), Esdoornstraat 12, 5342 XE Oss, ; Coördinatie activiteiten Mevr. A. Roelofs (Annelies), Condorstraat 30, 5348 XT Oss Ledenadministratie Mevr. L. Gijsbers (Lieke), Schaepmanlaan 262, 5344 BK, Oss, ; Coördinator Lief en Leed Mevr. Wildenburg-Saalbrink (Cilian) Kasteleinstraat 20, 5345 PT, Oss, ; Bestuurslid Mevr. J. Kuitert, (Joke), Kiezel 39, 5345 ST Oss ; Redactie (voorlopig) Zie voorzitter Girorekening t.n.v. ANBO VOOR VIJFTIG-PLUS OSS- MAASLAND Website N.B. Om privacy-redenen en ter vermijding van spam worden adressen van de bestuursleden niet gepubliceerd op de website; U vindt ze in ANBO Actief. Sponsors ANBO Actief

Agenda. Personalia. Activiteiten in: De Kortfoort elke maandag.

Agenda. Personalia. Activiteiten in: De Kortfoort elke maandag. november 2011 nr. 9 Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Nieuw leden Kroonjaren Activiteiten Cursus bestanden en mappen Cursus

Nadere informatie

Van de redactie. De redactie gaat even met vakantie, uw volgende ANBO nieuwsbrief verschijnt op 20 augustus.

Van de redactie. De redactie gaat even met vakantie, uw volgende ANBO nieuwsbrief verschijnt op 20 augustus. juli / augustus 2011 nr. 6 Inhoudsopgave Van de redactie De redactie gaat even met vakantie, uw volgende ANBO nieuwsbrief verschijnt op 20 augustus. Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De

Nadere informatie

Inhoudsopgave. april 2011 nr. 3

Inhoudsopgave. april 2011 nr. 3 april 2011 nr. 3 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Nieuw leden Kroonjaren Activiteiten Paasstukjes maken Biljarten Bonbons in

Nadere informatie

Van de redactie In deze Nieuwsbrief veel aandacht voor de Algemene Vergadering, maar ook weer voor activiteiten.

Van de redactie In deze Nieuwsbrief veel aandacht voor de Algemene Vergadering, maar ook weer voor activiteiten. maart 2011 nr. 2 Van de redactie In deze Nieuwsbrief veel aandacht voor de Algemene Vergadering, maar ook weer voor activiteiten. Inhoudsopgave Algemene afdelingsvergadering 1 maart 2011 Agenda Activiteiten

Nadere informatie

Agenda. juli - augustus 2010 nr. 6

Agenda. juli - augustus 2010 nr. 6 juli - augustus 2010 nr. 6 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Kroonjaren Uit eten in de Kookerij De vakantieperiode Na de vakantie

Nadere informatie

Agenda. oktober 2010 nr. 8

Agenda. oktober 2010 nr. 8 oktober 2010 nr. 8 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Activiteiten deze maand Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Nieuw leden Kroonjaren Zwaan kleef

Nadere informatie

Agenda. mei 2010 nr. 4

Agenda. mei 2010 nr. 4 mei 2010 nr. 4 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Activiteiten de komende tijd Dagje Leerdam op 26 mei 2010 Personalia Nieuw leden Kroonjaren

Nadere informatie

September 2008 nr. 7. Agenda. Uw aandacht waard. Inhoudsopgave. Activiteiten in: De Kortfoort

September 2008 nr. 7. Agenda. Uw aandacht waard. Inhoudsopgave. Activiteiten in: De Kortfoort September 2008 nr. 7 Inhoudsopgave Agenda Uw aandacht waard Personalia Dineren in brasserie de Ruif De voorzitter aan het woord Kolommetje door Eppo van Veldhuizen De Pen TV-serie Mantelzorg en respijt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. mei 2011 nr. 4

Inhoudsopgave. mei 2011 nr. 4 mei 2011 nr. 4 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Activiteiten Personalia Nieuw leden Kroonjaren Activiteiten 25 mei Bustocht Bonbons in België Cursus adresbestand

Nadere informatie

Agenda. Personalia. Activiteiten in: De Kortfoort elke maandag.

Agenda. Personalia. Activiteiten in: De Kortfoort elke maandag. oktober 2011 nr. 8 Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Nieuw leden Kroonjaren Activiteiten Cursus bestanden en mappen Computercafé

Nadere informatie

juni 2011 nr. 5 Inhoudsopgave

juni 2011 nr. 5 Inhoudsopgave juni 2011 nr. 5 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Nieuw leden Kroonjaren Activiteiten Een dagje oude ambachten

Nadere informatie

Van de redactie. juli / augustus 2009 nr. 6

Van de redactie. juli / augustus 2009 nr. 6 juli / augustus 2009 nr. 6 Inhoudsopgave Van de redactie Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Uw aandacht waard Personalia Kroonjaren Voorlopig programma 2009-2010 De voorzitter aan

Nadere informatie

Van de redactie. november 2009 nr. 9. Inhoudsopgave

Van de redactie. november 2009 nr. 9. Inhoudsopgave november 2009 nr. 9 Inhoudsopgave Van de redactie Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Personalia Nieuw leden Kroonjaren Uw aandacht waard De voorzitter aan het woord Kolommetje De

Nadere informatie

Agenda. Uw aandacht waard. Personalia

Agenda. Uw aandacht waard. Personalia april 2009 nr. 3 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Uw aandacht waard Personalia Kroonjaren Activiteiten 8 april thema Pasen 13 mei thema thuis blijven wonen 14 mei

Nadere informatie

februari 2012 nr.1 februari 2012 1 Jaarvergadering Energiecollectief De OV-chipkaart Uw aandacht waard! Gezocht: secretaris V/M In het Alzheimer café

februari 2012 nr.1 februari 2012 1 Jaarvergadering Energiecollectief De OV-chipkaart Uw aandacht waard! Gezocht: secretaris V/M In het Alzheimer café februari 2012 nr.1 Jaarvergadering De OV-chipkaart Gezocht: secretaris V/M Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Activiteiten Computercursus

Nadere informatie

Kerstmis 2010 / nieuwjaar 2011

Kerstmis 2010 / nieuwjaar 2011 Kerstmis 2010 / nieuwjaar 2011 Van de voorzitter Kerstmis, een moment met veel gezichten. Voor veel mensen een feest dat uitbundig gevierd wordt, voor anderen een tijd om moeilijk door te komen. Ik wens

Nadere informatie

Agenda. september 2009 nr. 7

Agenda. september 2009 nr. 7 september 2009 nr. 7 Inhoudsopgave Van de redactie Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Bijzondere activiteiten Overige activiteiten Personalia Kroonjaren Uw aandacht waard Activiteitenprogramma De voorzitter

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Van de redactie. februari 2011 nr. 1

Van de redactie. februari 2011 nr. 1 februari 2011 nr. 1 Inhoudsopgave Algemene afdelingsvergadering 1 maart 2011 Personalia Nieuw leden Kroonjaren Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Overige activiteiten Activiteiten lange

Nadere informatie

Juli/augustus 2008 nr. 6

Juli/augustus 2008 nr. 6 Juli/augustus 2008 nr. 6 Inhoudsopgave * Agenda * Personalia * Van de voorzitter * Activiteiten * 50-plusbeurs en Guido s Orchestra * Alzheimer café op maandag 11 augustus * De Pen * Lokaal gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Aanvang: 16:00 uur Einde: 20:30 uur Zaal open vanaf 15:30 uur. Uw bijdrage: 15,00. Deze uitnodiging is alléén voor onze vaste

Nadere informatie

Het volgende bericht gaat over belastingen over vermogen dat in 2016 zal veranderen. Dat bericht hebben we overgenomen van de afdeling Tilburg.

Het volgende bericht gaat over belastingen over vermogen dat in 2016 zal veranderen. Dat bericht hebben we overgenomen van de afdeling Tilburg. Secretariaat Afdeling Nuenen Jacob Catsstraat 16 5671VR Nuenen 040-2906744 w.stegeman@onsnet.nl Nieuwsbrief Juli-Aug 2015 Beste leden van onze afdeling Op het moment dat u deze nieuwsbrief ontvangt zitten

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Wintersluiting Helaas is er al weer een einde aan het speelseizoen gekomen.

Nadere informatie

februari 2013 nr. 1 Inhoudsopgave

februari 2013 nr. 1 Inhoudsopgave februari 2013 nr. 1 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in de kleine zaal van de De Kortfoort Activiteiten in de grote zaal van de De Kortfoort Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Thema 4 Communicatie. Taalhulp Telefoneren. Informele situaties - opbellen en opnemen. Hoi, Diana. Hallo, Diana van Someren. Hi, met. Hé, met John.

Thema 4 Communicatie. Taalhulp Telefoneren. Informele situaties - opbellen en opnemen. Hoi, Diana. Hallo, Diana van Someren. Hi, met. Hé, met John. Thema 4 Communicatie Taalhulp Telefoneren Informele situaties - opbellen en opnemen Hoi, Diana. Hallo, Diana van Someren. Hi, met. Hé, met John. Met Diana. Met Diana van Someren. Is John ook? Is Diana

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

HET GROTENHUIS TRIMENZO. April en Mei Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen,

HET GROTENHUIS TRIMENZO. April en Mei Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen, APRIL en MEI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden April en Mei 2019 We hopen dat u allen

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

FEBRUARI en MAART 2018

FEBRUARI en MAART 2018 FEBRUARI en MAART 2018 Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programmaoverzicht voor de maanden Februari en maart 2018 We hopen dat u allen veel gebruik

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Dagbehandeling De Horst

Dagbehandeling De Horst Dagbehandeling De Horst U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar zonder extra ondersteuning lukt dat niet meer. U wordt ouder en krijgt geheugenproblemen. Het is niet meer zo gemakkelijk

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof Zondag 19 januari 2014 Viering in de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen Paulusgemeenschap en Protestantse Gemeente de Eshof Hoevelaken Thema: Is Christus dan verdeeld? (1 Kor. 1,13) 1 / 7

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest

een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s), pleeg- of adoptieouder(s) U kunt wijzigingen of aanvullingen op deze informatie door

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Kroonjaren Inloopavond 13 mei Diner 10 juni Programma Biesbosch Buren Mijn Hobby s

Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Kroonjaren Inloopavond 13 mei Diner 10 juni Programma Biesbosch Buren Mijn Hobby s Mei 2009 nr. 4 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Uw aandacht waard Personalia Kroonjaren Activiteiten Inloopavond 13 mei Diner 10 juni Programma Biesbosch 1000x Juul

Nadere informatie

Wij hopen u op deze manier in Het Grotenhuis veel gezelligheid te bieden. -Een middag of avond is pas echt geslaagd als u er bent geweest-.

Wij hopen u op deze manier in Het Grotenhuis veel gezelligheid te bieden. -Een middag of avond is pas echt geslaagd als u er bent geweest-. Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello TRIMENZO Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden Oktober en November 2017 We hopen dat u allen veel gebruik zult maken

Nadere informatie

Gastles muziek groep 5/6

Gastles muziek groep 5/6 Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2014 2015 02 maart 2015 Inhoud: Pagina 1: Daltondag Aanmelden

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

De Vraagwijzer Maaltijdservice Weert

De Vraagwijzer Maaltijdservice Weert De Vraagwijzer Maaltijdservice Weert Informatie Gezond eten kan ook lekker zijn Gezond eten levert een belangrijke bijdrage aan een gezond leven. Kies bewust voor een gezonde voeding, maar geniet ook van

Nadere informatie

Informatie-uitwisseling contractvervoer

Informatie-uitwisseling contractvervoer Nieuwsbrief voor bestuursleden Hoofdredactie: Lidia van den Eijnde Eindredactie: Tabitha Poolen E-mail: informatief@anbo.nl ANBO Informatief staat ook op Intranet Postadres: Postbus 18003 3501 CA Utrecht

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 Ontmoetingscentrum De Verbinding O T M ACTIVITITAABOD JUI 2016 O T O O T W I K K L L T S P A Ontmoetingscentrum De Verbinding Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 deverbinding@stgsamenzorgen.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Kan zorg nog beter? Laat het ons weten! Wat betekent CQI? Waar kunnen cliënten terecht bij klachten over de zorg?

Kan zorg nog beter? Laat het ons weten! Wat betekent CQI? Waar kunnen cliënten terecht bij klachten over de zorg? Wat gebeurt er met de resultaten? De uitkomsten van het onderzoek helpen: zorgverleners bij het verbeteren van de zorg die zij geven de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de gezondheidszorg beter

Nadere informatie

Inknippen van je tongriempje

Inknippen van je tongriempje Wilhelmina Kinderziekenhuis Inknippen van je tongriempje Wat staat er in deze folder Inleiding voor ouders 2 Informatie voor jongeren vanaf 12 jaar 4 Inknippen van het tongriempje 6 Tips 9 Wil je meer

Nadere informatie

Wijkcentrum De Gasterij

Wijkcentrum De Gasterij Wijkcentrum De Gasterij Wat gezellig dat u gekomen bent Wijkbewoners ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten of organiseren zelf een activiteit.

Nadere informatie

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze?

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Korte omschrijving workshop In deze workshop ontdekken de deelnemers

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

HET GROTENHUIS TRIMENZO. Juni en Juli Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen,

HET GROTENHUIS TRIMENZO. Juni en Juli Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen, JUNI en JULI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden Juni en Juli 2019 We hopen dat u allen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Voorjaar 2017 Respijtdagen

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Voorjaar 2017 Respijtdagen Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Voorjaar 2017 Het is alweer tijd voor de nieuwsbrief van voorjaar 2017. Een hartelijk welkom voor de nieuw geregistreerde mantelzorgers. U ontvangt hopelijk al de andere

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a.

Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a. Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a. Wat is onafhankelijke cliëntondersteuning Misverstanden over WMO 2015 Mantelzorgcompliment aanvragen Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG

Nadere informatie

Samen zijn wij sterk. Even voorstellen... Donateur worden? Kijk op www.buddyhulp.nl

Samen zijn wij sterk. Even voorstellen... Donateur worden? Kijk op www.buddyhulp.nl Donateur worden? Kijk op www.buddyhulp.nl Samen zijn wij sterk Even voorstellen... Foto: Roy Beusker Buddyhulp is voor mij een winnaar. Ze hebben een plan. Ze denken in mogelijkheden. En ze laten iets

Nadere informatie

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7 OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur Nieuwsbrief 1 Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode december 2013 jaargang 1 In deze nieuwsbrief Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Meenedelingen 163 1 november 2015

Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS Daltonschool de Meene - Frans Halsstraat 25 7021 DL Zelhem Tel. 0314-622 002 - info@cbsdemeene.nl - www.cbsdemeene.nl Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS "De Meene" - Frans Halsstraat 25-7021 L Zelhem

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Jouw toekomst. Havo 5

Jouw toekomst. Havo 5 Jouw toekomst. Havo 5 2011-2012 LOB havo 5 Havo 5 Fase 4 = Beslissen: Deze fase ga je in als je in Havo 5 zit. Je stelt nu je definitieve top 2 vast. Je gaat nog een keer naar de beroepenavond, je organiseert

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 8 Oktober/november 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht

Nadere informatie

THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel

THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel Een architect, krr krr* (potlood slijpen) elektricien, klik klak (schakelaar) een schilder, timmerman, klop klop (hamer) ze bouwen aan een

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

FEBRUARI en MAART 2019

FEBRUARI en MAART 2019 FEBRUARI en MAART 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht voor de maanden Februari en Maart 2019 We hopen

Nadere informatie

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Activiteitenkrant augustus 2015 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Bij Pannenkoekenboerderij De Ponthoeve in Vianen Kijk voor meer informatie in deze krant. ZOMERMARKT 2015 GROOT SUCCES. Mooi

Nadere informatie

Tevredenheid van familieleden en mantelzorgers met casemanagement bij dementie

Tevredenheid van familieleden en mantelzorgers met casemanagement bij dementie Tevredenheid van familieleden en mantelzorgers met casemanagement bij dementie (in te vullen door mantelzorgers) Codering tevredenheidsonderzoek : _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Datum verzending : _ _ - _ _ - _

Nadere informatie

Afdeling VeluwerandMeer

Afdeling VeluwerandMeer Afdeling VeluwerandMeer Nieuwsbrief Nr. 4 2014 Van de bestuurstafel Dit is een bijzondere nieuwsbrief, want het is voor het eerst dat de nieuwsbrief terecht komt bij alle ANBO leden in de gemeenten Ermelo,

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Odensehuis Hoeksche Waard no.3. 1 e kwartaal 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Odensehuis Hoeksche Waard no.3. 1 e kwartaal 2015. Inleiding Nieuwsbrief Odensehuis Hoeksche Waard no.3. 1 e kwartaal 2015 Inleiding Over 3 maanden is het Odensehuis al weer een jaar open. We beginnen goed op gang te komen. Het is duidelijk dat er behoefte is aan

Nadere informatie

Activiteitenplanning Intermezzo December 2015

Activiteitenplanning Intermezzo December 2015 Activiteitenplanning Intermezzo December 2015 Datum Ochtend Middag/Avond Dinsdag 1 Woensdag 2 Vrijdag 4 Vrijdag 4 Vrijdag 4 cliënten van etage 3 met de Vriendenbus. Zin om er even uit te gaan. Geeft u

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in april!! De maanden april en mei hebben de thema Armoede.

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 27 november 2015 Ma 30 Di 1 Woe 2 Do 3 Vrij 4 Za 5 Sinterklaas Oud Papier

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Stap dichter naar huis. Zo fit mogelijk blijven tijdens uw verblijf in het ziekenhuis

Stap dichter naar huis. Zo fit mogelijk blijven tijdens uw verblijf in het ziekenhuis Stap dichter naar huis Zo fit mogelijk blijven tijdens uw verblijf in het ziekenhuis 2 Waarom deze folder? Een ziekenhuisverblijf is een hele gebeurtenis, waarbij onderzoek en behandeling veelal centraal

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 14

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 14 Activiteiten Walcheren September 14 zon 7 sept Rondje fietsen op Walcheren Zou u best mooie fietstochten willen maken, maar doet u dat liever niet alleen? Fiets dan mee met 'Fietsen op Walcheren'. Dit

Nadere informatie

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven.

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven. O.B.S. De Vuurtoren Locatie: Heerenduinweg 45, 1971 JA IJmuiden Telefoon: 0255-514452 E-mail: directie@obs-devuurtoren.nl Website: www.obs-devuurtoren.nl Sinterklaasfeest morgenochtend! Eindelijk is het

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie