Het betreft een aanbestedingsprocedure 2B-diensten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het betreft een aanbestedingsprocedure 2B-diensten."

Transcriptie

1 Vraag en antwoord n.a.v. publicatie inkoopdocumenten Tilburg lokaal De antwoorden zijn in de periode 1 12 september per mail verzonden aan vragenstellers. Hieronder hebben we de gestelde vragen en antwoorden gebundeld. Vraag Antwoord 1 Inkoopdocument, paragraaf 2.1, pagina 10 Welke inkoopprocedure past u voor dit inkooptraject toe? Het betreft een aanbestedingsprocedure 2B-diensten. 2 Inkoopdocument, paragraaf 2.1, pagina 10 Het is ons niet duidelijk op basis van welke gunningsystematiek u gaat komen tot geselecteerde zorgaanbieders, graag uw toelichting? De Inschrijvers die voldoen aan alle Eisen en Wensen en op wie geen uitsluitingsgronden van toepassing zijn, komen in aanmerking voor een contract in Inkoopdocument, paragraaf 2.1, pagina 10 U spreekt in paragraaf 2.1 over een beoordeling. Hoe gaat u de aanbiedingen beoordelen om te komen tot geselecteerde aanbieders? De Inschrijvers die voldoen aan alle Eisen en Wensen en op wie geen uitsluitingsgronden van toepassing zijn, komen in aanmerking voor een contract in Inkoopdocument, paragraaf 2.1, pagina 10 U geeft aan dat na het beoordelen van de offerte een inkoopgesprek KAN volgen. Wanneer zal dit gesprek wel plaatsvinden en wanneer niet? 5 Inkoopdocument, paragraaf 2.2, pagina 10 In de Jeugdwet staat dat gemeenten in 2015 de zorg voor bestaande cliënten blijven afnemen van de bestaande jeugdhulpaanbieder. Is de gemeente Tilburg dit ook voornemens? De Inschrijvers die voldoen aan alle Eisen en Wensen en op wie geen uitsluitingsgronden van toepassing zijn worden uitgenodigd voor een Inkoopgesprek in de periode zoals aangegeven het Inkoopdocument (periode 1 oktober - 1 november). Uitgangspunt daarbij is dat Inkoopgesprekken in ieder geval met alle Grote jeugdhulpaanbieders gevoerd zullen worden. Als Grote Jeugdhulpaanbieder is gedefinieerd: een jeugdhulpaanbieder die met betrekking tot 2014 voor een bedrag van of meer aanspraak kan maken voor de in 2014 geleverde jeugdhulp, jegens zorgverzekeraars, zorgkantoren en/of de provincie, niet zijnde jeugdhulp waarvoor een vergoeding is verkregen uit een persoonsgebonden budget. Ja, zie paragraaf 2.2 Inkoopdocument. 6 Inkoopdocument, paragraaf 2.2, pagina 10 U geeft aan dat u om bovenstaande reden niet volledig vrij bent in het selecteren van jeugdhulpaanbieders. Dit impliceert dat u wel voornemens bent om buiten de huidige jeugdhulpaanbieders ook nieuwe jeugdhulpaanbieders wenst te contracteren, graag uw Op dit moment richten we ons op de jeugdhulpaanbieders die al zorg leveren aan Jeugdigen, dit vanwege de landelijke afspraken over zorgcontinuïteit. Voor nieuwe aanbieders ontwikkelt de gemeente Gilze en Rijen 'inkoopbeleid 2015', met mogelijk een additioneel inkooptraject regionale jeugdhulp najaar 2014.

2 toelichting? 7 Inkoopdocument, paragraaf 2.2, pagina 10 Betreft onderliggende opdracht de jeugdhulpverlening voor de huidige hulpbehoevende jeugd of ook de nieuwe instroom vanaf 1 januari 2015? De aanvraag heeft zowel betrekking op jeugdzorg voor de huidige cliënten als voor nieuwe cliënten. Zie in dit kader ook het aanvraagformulier, waarin u wordt aangegeven een splitsing te maken voor doorlopende zorg vanuit 2014 en nieuwe cliënten. 8 Inkoopdocument, paragraaf 2.5, pagina 11 U geeft aan dat er sprake is van een eenzijdige verlenging aan de zijde van de gemeente. Hoe staat u er tegenover om deze optie tot verlenging wederkerig te maken, gezien de vele veranderingen binnen de zorg? 9 Inkoopdocument, paragraaf 2.5, pagina 11 Wij nemen aan dat indien de situatie zich voordoet dat u op 31 december 2015 gebruik wilt maken van optie tot verlenging er een prijsindexatie zal plaatsvinden, correct? 10 Inkoopdocument, paragraaf 2.7.3, pagina 12 De inschrijver dient op verzoek van de Opdrachtgever relevante bewijsstukken behorende bij de eigen verklaring te overleggen binnen een termijn van 15 dagen na verzending van dit verzoek. Conform artikel 2.13 dienen wij deze bewijsstukken bij het inkoopgesprek te overleggen, conform de planning in paragraaf 2.11 kunnen deze gesprekken vanaf 1 oktober ingepland worden. Indien gegadigden op 24 september de inschrijving indienen en pas hierna worden uitgenodigd voor een inkoopgesprek hebben gegadigden geen 15 dagen de tijd om deze bewijsstukken te overleggen, maar in het meest negatieve geval maar 6 dagen. Hoe dienen gegadigden hiermee om te gaan? In het inkoopdocument en de concept overeenkomst is opgenomen dat Opdrachtgever eenzijdig kan besluiten de overeenkomst te verlengen. In de concept overeenkomst staat: Indien Opdrachtgever gebruik wenst te maken van de optie tot verlenging, treedt Opdrachtgever idealiter uiterlijk zes maanden maar tenminste vier maanden voor het einde van de looptijd in overleg met Opdrachtnemer. Indien wij de overeenkomst willen verlengen, geven wij, zoals in artikel 5.2 is vermeld, vóór 1 oktober inzicht richting Opdrachtnemer over de gewenste aantallen, tariefsaanpassingen, de beleidskeuzes en speerpunten voor het volgende jaar. U kunt dan vóór 1 november een voorstel indienen voor het volgende jaar. Dit is wel de intentie, mits de uitkering vanuit het Rijk dit toelaat. Zoals in het inkoopdocument en de overeenkomst opgenomen treden wij, indien wij de overeenkomst willen verlengen, met u in overleg. De tarieven en indexering zullen dan ter sprake komen. Wij gaan na 1 oktober data voor inkoopgesprekken publiceren (een overzicht met beschikbare data/ tijdstippen). Na het indienen van de offerte kunnen zorgaanbieders zich bij Germaine de Wit melden voor een datum. Mocht blijken dat het aanleveren van de bewijsstukken op de geplande datum niet te realiseren is, dan komen wij in overleg met u tot een termijn waarop dit wel realiseerbaar is.

3 11 Inkoopdocument, paragraaf 2.7.3, pagina 12 U spreekt in deze paragraaf over een verklaring omtrent gedrag. Wij nemen aan dat u hier de gedragsverklaring aanbesteden bedoelt, correct? 12 Inkoopdocument, paragraaf 2.7.4, pagina 12 Om te zien of wij voldoen aan de eisen willen wij u vragen specifieker te zijn ten aanzien van de eisen omtrent de beroepsbekwaamheid, technische bekwaamheid en de eisen ten aanzien van de financiële en economische draagkracht? 13 Inkoopdocument, paragraaf 2.8, pagina 12 Kunt u ons de bijlagen (invulformulieren) in word-format doen toekomen, zodat wij deze digitaal kunnen invullen en eenvoudig aan onze offerte kunnen toevoegen? 14 Inkoopdocument, paragraaf 2.10, pagina 13 Hieronder volgt een overzicht waarin wordt aangegeven onder welke tabbladen inschrijver de in dit inkoopdocument gevraagde gegevens dient toe te voegen. Helaas hebben wij dit overzicht niet aangetroffen in het inkoopdocument (uitsluitend een overzicht van de bijlagen), graag ontvangen wij een checklist met daarin per tabblad aangegeven welke documenten gegadigden in de offerte aan de gemeente Tilburg dienen te overleggen? Dat is correct. Voor de geldende wensen en eisen verwijzen wij u naar hoofdstuk 5 van het Inkoopdocument. Nee, wij verzoeken u de beschikbaar gestelde documenten te hanteren. Wij ontvangen van u graag een ingevuld exemplaar van: Bijlage 1 Eigen verklaring uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen Bijlage 2 Invulformulier beschrijving Aanbieder Bijlage 3 Invulformulier productieomvang en tarieven Bijlage 4 Verklaring Onderaanneming (voorzover van toepassing) 15 Inkoopdocument, paragraaf 2.11, pagina 14 Indien uw antwoorden op de vragen in nota van inlichtingen 1 aanleiding geven voor verder aanvullende vragen, om misverstanden achteraf te voorkomen, willen wij u vragen om een extra tweede vragenronde in te lassen, waarbij gegadigden uitsluitend vragen mogen stellen over de door u gepubliceerde nota van inlichtingen, graag uw reactie? Daarnaast ontvangen wij graag een aparte bijlage van u waarin u aangeeft op welke wijze u invulling geeft aan onze wensen 1 t/m 6 en de eisen 8, 9 en 67. Wij vertrouwen erop dat de antwoorden in de Q&A u in staat stellen de offerte adequaat in te vullen. Mochten er nog vragen resteren, dan kunnen we deze voor het Inkoopgesprek agenderen.

4 16 Inkoopdocument, paragraaf 2.18, pagina 16 Is het toegestaan in te schrijven in een combinatie waarbij de combinanten beide vallen onder dezelfde holding/ moedermaatschappij? 17 Inkoopdocument, paragraaf 2.20, pagina 17 Gezien in de huidige situatie de door u gevraagde zorg verdeeld is over meerdere bedrijfsentiteiten willen wij u het volgende vragen. Is het toegestaan om in te schrijven met een hoofdonderaannemerconstructie, waarbij de hoofdaannemer en meerdere onderaannemers allen vallen onder dezelfde holding/ moedermaatschappij? 18 Inkoopdocument, paragraaf 2.11, pagina 14 Is het toegestaan in te schrijven in een hoofdonderaannemerconstructie waarbij de hoofd- en onderaannemer beide vallen onder dezelfde holding/ moedermaatschappij? 19 Inkoopdocument, paragraaf 2.11, pagina 14 Is het toegestaan om in te schrijven in een hoofonderaannemerconstructie, waarbij de onderaannemer ook zelfstandig inschrijft op deze aanbesteding en dus ook zelfstandig gecontracteerd zal worden door de gemeente? 20 Inkoopdocument, paragraaf 2.11, pagina 14 Op dit moment kunnen wij door alle ontwikkelingen nog niet aangegeven welke onderaannemers wij gaan inzetten. Is het toegestaan om achteraf (na ingang contract) onderaannemers op te geven die wij graag willen inzetten voor deze opdracht? 21 Inkoopdocument, paragraaf 5.1 tot en met 5.4, pagina 22 en 23 Ten aanzien van de wensen. Hoe gaat u deze wensen beoordelen om te komen tot een score op dit onderdeel? In principe is dit mogelijk. Indien een inschrijver een beroep wenst te doen op de financiële/economische draagkracht van een derde en/of een beroep wenst te doen op de technische bekwaamheid en/of beroepsbekwaamheid van een derde, dient de inschrijver dat in paragraaf 8 van de Eigen Verklaring aan te geven. De betreffende inschrijver dient echter door middel van een extra verklaring aan te tonen dat de inschrijver daadwerkelijk kan beschikken over de voor de uitvoering van de opdracht noodzakelijke middelen van die derde(n). Uit die verklaring dient eveneens te blijken dat die derde bereid is de betreffende middelen ter beschikking te stellen. De aanvullende verklaring dient samen met de overige bewijsmiddelen tijdens het inkoopgesprek te worden overgelegd. In principe is dit mogelijk. Via de Verklaring Onderaanneming dient u inzichtelijk te maken voor welke zorgvormen u deze constructie toepast. Daarnaast verwijzen wij naar het antwoord op vraag 16. In principe is dit mogelijk. In principe is dit mogelijk. Via de Verklaring Onderaanneming dient u inzichtelijk te maken voor welke zorgvormen u deze constructie toepast. Ook horen wij in het Inkoopgesprek graag een toelichting over de reden van deze werkwijze. Verder verwijzen wij u naar de antwoorden op vraag 16 en 17 en willen u wijzen op het mededingingsrecht in geval van toepassing van een dergelijke constructie. Wij willen voor ingang van het contract graag weten welke onderaannemers u waarvoor wilt inzetten. Indien u een beroep wenst te doen op de financiële/economische draagkracht van een onderaannemer en/of een beroep wenst te doen op de technische bekwaamheid en/of beroepsbekwaamheid van de onderaannemer, bent u verplicht dit in paragraaf 8 van de Eigen Verklaring aan te geven. Tevens dient u volgens onze procedure de Verklaring Onderaanneming in te dienen bij de aanvraag, als u onderaannemers wilt inzetten. Zoals in het inkoopdocument aangegeven dient de dienstverlening van Inschrijver volledig te voldoen aan de Eisen en Wensen zoals deze beschreven staan in hoofdstuk 5. Indien u niet aangeeft hoe u met de dienstverlening concreet uitvoering geeft aan de gestelde wensen kan de offerte worden

5 afgewezen. Daarnaast zal de wijze waarop u invulling geeft aan de wensen ook van invloed zijn op de besluitvorming over verlenging van de overeenkomst. 22 Inkoopdocument, paragraaf 5.1 tot en met 5.4, pagina 22 en 23 Weegt de beoordeling van de wensen mee om te komen een selectie van jeugdhulpaanbieders, zo ja hoe? 23 Inkoopdocument, paragraaf 5.1 tot en met 5.4, pagina 22 en 23 Wegen alle wensen even zwaar mee in de beoordeling? Zie antwoord vraag Kunt u aan de hand van een rekenvoorbeeld aangegeven hoe gaat komen tot een score op de wensen en zo ook tot een selectie van jeugdhulpverleners waarmee u voornemens ben een contract aan te gaan? 25 Inkoopdocument, paragraaf 5.1 tot en met 5.4, pagina 22 en 23 Gegadigden dienen 6 wensen te beantwoorden in 10A4, dit is naar onze mening erg weinig. Bent u bereid het aantal A4 uit te verruimen? 26 Inkoopdocument, paragraaf 5.1 tot en met 5.4, pagina 22 en 23 Kunt u per wens aangegeven op welke aspecten u deze wens gaat beoordelen? Inkoopdocument, paragraaf 5.5.5, eis 29 Opdrachtgever dient gedurende de opdracht over een kwaliteitscertificaat te beschikken, dus nog niet bij indiening van de offerte? 27 Inkoopdocument, paragraaf 5.10 onderdeel f, pagina 28 De producten en diensten van jeugdhulp zijn in principe vrij van BTW. Wanneer zijn de producten en diensten van jeugdhulp en wel en wanneer niet vrij van BTW? Wij willen uw vragen kort en bondig te zijn in uw antwoorden. Op een aantal aspecten van de zorgverlening wordt aangegeven waar wij van u beleid verwachten, dit betreft eigen kracht, mantelzorg, ketenaanpak, innovatie en afschaling zorg. Wij verwachten dat u aangeeft welk beleid u hierop heeft ontwikkeld en op welke wijze u dit in 2015 en verder implementeert. In de eis is aangegeven dat u voor de voorgenomen gunning een certificaat moet kunnen voorleggen. Zoals in het inkoopdocument aangegeven zijn de producten en diensten van jeugdhulp in principe vrijgesteld van BTW. Dit uitgangspunt is door Opdrachtgever gehanteerd bij het vaststellen van de gecontracteerde tarieven. Echter, ook indien Opdrachtnemer aan Opdrachtgever BTW in rekening brengt, zijn de gefactureerde tarieven gelijk aan de gecontracteerde tarieven.

6 28 Conceptovereenkomst Jeugdhulp, artikel 6.1, pagina 7 Is het mogelijk dat ook jeugdhulpaanbieders onder dezelfde voorwaarden het contract kunnen laten ontbinden indien hier aanleiding toe is? 29 Conceptovereenkomst Jeugdhulp, artikel 6.6, pagina 8 Dit artikel lijkt ons niet redelijk, maar we zouden dit per situatie dienen te bekijken. Zou u dit willen aanpassen of het artikel laten vervallen? 30 Conceptovereenkomst Jeugdhulp, artikel 9, pagina 10 Indien er fraude zou worden geconstateerd dan dient de zorgaanbieder de dienstverlening voort te zetten zonder dat zij daarvoor betaald krijgt. Wij stellen voor om de zinsnede dat geleverd dient te worden zonder dat zij daarvoor betaald krijgt te laten vervallen, graag uw reactie? 31 Conceptovereenkomst Jeugdhulp, artikel 12, pagina 10 Gezien ook de gemeente Tilburg beschikt over privacy gevoelige informatie stellen wij voor om artikel 12 ook van kracht te laten zijn voor de gemeente Tilburg, akkoord? 32 Conceptovereenkomst Jeugdhulp, artikel 14, pagina 12 Wat verstaat u onder een substantiële wijziging? 33 Conceptovereenkomst Jeugdhulp, artikel 14.3, pagina 12 Wij vinden de boetclausule buitensporig bij dit artikel, zeker gelet op de subjectiviteit bij substantiële wijzigingen. Wij stellen voor deze boetclausule te laten vervallen. 34 U vraagt opgave van onderaannemers en daarbij vraagt u ook dat onderaannemers uw verklaring ondertekenen. Wij vragen ons af wat daarvan de toegevoegde waarde is. De hoofdaannemer accepteert de opdracht. Hij is altijd eindverantwoordelijk voor de geleverde zorg en ondersteuning. Hij regelt, in overleg met en met instemming van de client, de juiste, adequate en kwalitatief goede ondersteuning. Vanzelfsprekend zal hij hierover verantwoording afleggen. Wij verzoeken u daarom uw eis van opgave van onderaannemers te De voorwaarden waaronder wij het contract kunnen ontbinden, waarvan wij overigens hopen dat de situaties om de gespecificeerde redenen zich niet zullen voordoen, gelden niet voor opdrachtnemer. Wij passen de concept overeenkomst in principe niet aan. De verplichting om zorg te verlenen zonder vergoeding lijkt ons, indien er sprake zou zijn van fraude, niet het grootste zorgpunt. In art is aangegeven dat ook de opdrachtgever gehouden is aan behandeling van de persoonsgegevens conform de Wet bescherming persoonsgegevens. In art 14.2 worden al twee voorbeelden genoemd. Wij passen de concept overeenkomst in principe niet aan. Als hoofdaannemer bent u inderdaad eindverantwoordelijk. Gegeven de dienst die wij aanbesteden, jeugdzorg, willen wij als opdrachtgever echter zicht hebben op de onderaannemers die worden ingezet.

7 laten vervallen. 35 Pag 30, eis 62 U eist dat zorgaanbieders in de maand februari verantwoording afleggen inclusief accountantsverklaring. Binnen de AWBZ zorg in een termijn van 1 juni gebruikelijk. Eerdere verantwoording leidt tot extra kosten van in ieder geval de accountantscontrole. Wij verzoeken u daarom uw termijn aan te passen aan hetgeen thans gebruikelijk is. 35 Pag 30, eis 62 U eist dat zorgaanbieders in de maand februari verantwoording afleggen inclusief accountantsverklaring. Binnen de AWBZ zorg in een termijn van 1 juni gebruikelijk. Eerdere verantwoording leidt tot extra kosten van in ieder geval de accountantscontrole. Wij verzoeken u daarom uw termijn aan te passen aan hetgeen thans gebruikelijk is. 36 Artikel 19.1 Gezien het gestelde onder vraag 1 zijn wij van mening dat schriftelijke toestemming niet noodzakelijk is. 37 In paragraaf 5.1 Eis 9 wordt ingegaan op de VOG waarbij staat aangegeven dat de opdrachtnemer dient te beschikken over een actuele VOG. Wat verstaat u onder actueel (blz. 21)? 38 In paragraaf 5.6 Eis 36 wordt aangegeven dat de opdrachtnemer actief samenwerkt met andere professionals in de lokale teams. Welke eisten worden gesteld aan deze samenwerking en hoe wordt deze samenwerking vormgegeven (blz. 25)? 39 In paragraaf 5.10 uitgangspunt d en e wordt aangegeven dat er een budgetreservering van 85% ten opzichte van de productie 2014 wordt gedaan. Wat wordt hiermee bedoeld? Wordt in dat geval 85% uitbetaald (blz. 28)? 40 Paragraaf 2.7.5: Wij onderschrijven het belang van SROI. Kunt u aangegeven op welke wijze de bepaling zich verhoudt tot de uitgangspunten in de participatiewet (blz. 12 lokaal bijv.) De verantwoording die wij hier vragen betreft niet de jaarrekening maar slechts een productieoverzicht gecontroleerd door de accountant. Bij de WMO heeft de gemeente Tilburg gekozen voor een termijn van 1 april voor een dergelijk overzicht. Een dergelijke termijn is ons inziens te realiseren. De termijn van 1 februari zullen wij aanpassen naar 1 april. De verantwoording die wij hier vragen betreft niet de jaarrekening maar slechts een productieoverzicht gecontroleerd door de accountant. Bij de WMO heeft de gemeente Tilburg gekozen voor een termijn van 1 april voor een dergelijk overzicht. Een dergelijke termijn is ons inziens te realiseren. De termijn van 1 februari zullen wij aanpassen naar 1 april. Als hoofdaannemer bent u inderdaad eindverantwoordelijk. Gegeven de dienst die wij aanbesteden, jeugdzorg, willen wij als opdrachtgever echter zicht hebben op de onderaannemers die worden ingezet. Niet ouder dan zes maanden bij het moment van indiening van de offerte Zie inkoopdocument paragraaf 1.2 t/m 1.11 Zoals aangegeven in onze budgetbrief van 30 juni en in onze inkoopdocumenten kunnen bestaande jeugdhulpaanbieders in 2015 een contract krijgen waarvan de hoogte is gemaximeerd tot 85% van de productie(realisatie) 2014, voor zover deze productie 2014 betrekking heeft op jeugdigen uit de regio Hart van Brabant (niet zijnde jeugdhulp waarvoor een vergoeding is verkregen uit een persoonsgebonden budget). Hiermee kunt u zorg leveren voor cliënten met overgangsrecht en nieuwe cliënten. Het overeengekomen budget wordt vergoed, voor zover ook daadwerkelijk gerealiseerd. Met uw huidige financiers had, voor zover ons bekend, soortgelijke afspraken. Social Return on Investment en de participatiewet hebben beiden als doel mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te helpen.

8 41 In paragraaf wordt ingegaan op SROI. Hier wordt genoemd dat het uitgangspunt 5% van de totale opdrachtsom is. Dit betreft een inspanningsverplichting. hoe gaat de gemeente om met de situatie waarin een organisatie geen of niet voldoende vacatures heeft i.v.m. krimp in personeel en verplichtingen op grond van het sociaal plan waarin eigen medewerkers op de herplaatsingslijst voorrang hebben (blz. 12 lokaal bijv.)? 42 In paragraaf 2.6 wordt ingegaan op evaluaties. Welke evaluatiecriteria worden er vastgesteld (blz. 11 lokaal bijv.)? 43 Er is geen hoofdstuk opgenomen over privacy. Wordt hier nog een privacy beleid voor gepubliceerd? 44 Eis 45/46/53 Samenwerking/ De Frontlijn, Inkoopdocument: Opdrachtnemer mag in zwaarwegende gevallen weigeren. Valt capaciteitsgebrek hieronder? Als wij het budgetplafond hebben bereikt dan kunnen wij geen cliënten meer opnemen. Hoe wordt hiermee omgegaan (v.a. pagina 25 lokaal document)? 45 Wordt het budgetplafond gebaseerd op de uitvraag welke 24 september ingediend wordt? 46 In de overeenkomst is geen algemene opzegmogelijkheid voor opdrachtnemer terug te vinden. Gezien de eenzijdige verlengingsen wijzigingsmogelijkheden van de gemeente, maar ook buiten dat, zou de opdrachtnemer de mogelijkheid moeten hebben om de overeenkomst met een redelijke opzegtermijn op te zeggen. Is de gemeente bereid om deze opzegmogelijkheid op te nemen? 47 O.b.v. de door u gepubliceerde tarieven bedraagt de korting voor onze instelling 14,9%. Hoe verhoudt zich dit tot de landelijk afgesproken korting van 3% (tarieven jeugdzorg (L)VB)? Zoals in het Inkoopdocument aangegeven treden wij, na gunning van de opdracht, met u in overleg op welke wijze invulling zal worden gegeven aan de SROI-paragraaf. Wij zullen met u evalueren op welke wijze wordt voldaan aan de criteria uit de inkoopdocumenten en de overeenkomst. In welke mate levert u de overeengekomen productie en rapportages, in welke mate gebeurt dit binnen de afgesproken termijnen en hoe scoort u op de prestatie-indicatoren. Wij verwijzen u naar artikel 12 van de concept overeenkomst en eis 7 van het Inkoopdocument. Capaciteitsgebrek valt hier niet onder. Wij verwachten dat, door de dialoog die wij met u opzetten komend jaar, tijdig een signaal ontvangen voordat overschrijding van het budgetplafond dreigt, zodat wij hierop maatregelen kunnen inzetten. Zoals in de stukken is aangegeven, is de hoogte van het contract gemaximeerd tot 85% van de productie(realisatie) 2014, voor zover deze productie 2014 betrekking heeft op jeugdigen uit de regio Hart van Brabant (niet zijnde jeugdhulp waarvoor een vergoeding is verkregen uit een persoonsgebonden budget). De definitieve hoogte zal daarom volgend jaar helder zijn. Indien u de overeenkomst niet wenst te verlengen, is dit mogelijk. Zoals in de stukken aangegeven zullen wij, indien wij gebruik wensen te maken van de optie tot verlenging, idealiter uiterlijk zes maanden maar ten minste vier maanden voor het einde van de looptijd in overleg met u treden. Voor 1 oktober van het lopende jaar geven wij dan onze eisen en wensen aan m.b.t. volumes, prijzen, kwaliteit, etc. U kunt dan voor 1 november een offerte indienen. Of niet. Mocht u al eerder weten geen verlenging van de overeenkomst te wensen, dan vragen wij u dit in een zo spoedig mogelijk stadium aan te geven. Gegeven de door het Rijk aan gemeenten opgelegde kortingen zijn de door ons opgestelde kortingen benodigd. In een eerder stadium hebben de gemeenten in de Regio Hart van Brabant aangeven een korting van 15% te zullen doorvoeren, wij verwijzen u onder andere naar het regionaal Transitie Arrangement.

9 48 Gezien de intensiteit van de zorg is ons inziens het product dagactiviteit JLVG en het bijbehorende product vervoer geen lokale, maar een bovenregionale aangelegenheid. Zou 49u dit nog nader willen heroverwegen (tarieven jeugdzorg (L)VB)? 50 In paragraaf 5.1 Eis 9 wordt ingegaan op de VOG waarbij staat aangegeven dat de opdrachtnemer dient te beschikken over een actuele VOG. Wat verstaat u onder actueel (blz. 21)? 51 In paragraaf 5.10 uitgangspunt d en e wordt aangegeven dat er een budgetreservering van 85% ten opzichte van de productie 2014 wordt gedaan. Wat wordt hiermee bedoeld? Wordt in dat geval 85% uitbetaald (blz. 28)? 52 Is er sprake van bevoorschotting van het beschikbare budget? Zo ja, hoe gaat dit in zijn werk? 53 Wat bedoeld u met de producten en diensten van jeugdhulp zijn in principe vrijgesteld van BTW (zie 5.10 f)(blz. 28)? 54 Wat bedoeld u met de niet-fatale termijn van 30 kalenderdagen (zie 5.10 g)? Is de gemeente niet gehouden aan de genoemde termijn van betaling richting aanbieders (blz. 28)? 55 M.b.t. bijlage 6, de tarieven. Wat zijn de tarieven voor de Z993 precies. Onze huidige afspraak hierover met het zorgkantoor is 28,39 per dag plus 3 begeleidingsuren code H300. Graag uw reactie vernemend. 56 M.b.t. het invulformulier, bijlage 2. Wij leveren behandeling, verblijf en begeleiding in 8 zorgkantoorregio's. Dit betreffen dus zowel diensten in het kader van de nieuwe Wmo, Jeugdhulp als toekomstige Wlz/versmalde AWBZ. Is het de bedoeling om het totaal aantal jeugdigen (18-) in al deze regio's gezamenlijk vallend binnen al deze stelsels over 2013 bij vraag 1 op te geven? Deze afspraken zijn op deze wijze gemaakt met de andere gemeenten en ook zo aan andere aanbieders voorgelegd. Dit kunnen wij niet meer wijzigen. Niet ouder dan zes maanden bij het moment van indiening van de offerte Zoals aangegeven in onze budgetbrief van 30 juni en in onze inkoopdocumenten kunnen bestaande jeugdhulpaanbieders in 2015 een contract krijgen waarvan de hoogte is gemaximeerd tot 85% van de productie(realisatie) 2014, voor zover deze productie 2014 betrekking heeft op jeugdigen uit de regio Hart van Brabant (niet zijnde jeugdhulp waarvoor een vergoeding is verkregen uit een persoonsgebonden budget). Hiermee kunt u zorg leveren voor cliënten met overgangsrecht en nieuwe cliënten. Het overeengekomen budget wordt vergoed, voorzover ook daadwerkelijk gerealiseerd. Met uw huidige financiers had, voor zover ons bekend, soortgelijke afspraken. Voor de financiering verwijzen wij naar paragraaf 5.10 van het inkoopdocument. Er is geen sprake van bevoorschotting. Zoals in het inkoopdocument aangegeven zijn de producten en diensten van jeugdhulp in principe vrijgesteld van BTW. Dit uitgangspunt is door Opdrachtgever gehanteerd bij het vaststellen van de gecontracteerde tarieven. Echter, ook indien Opdrachtnemer aan Opdrachtgever BTW in rekening brengt, zijn de gefactureerde tarieven gelijk aan de gecontracteerde tarieven. Financiering vindt in principe plaats binnen de genoemde termijn. Mocht onverhoopt de termijn niet gehaald kunnen worden (in geval van 'calamiteiten ), dan informeren wij u hierover zo snel mogelijk en volgt betaling zo spoedig mogelijk. Zoals u in bijlage 6 kunt lezen is het tarief voor Z993 24,42. Afhankelijk van de behoefte kunnen daar uren begeleiding H300 ( 49,30) aan worden toegevoegd. Het aantal uren wordt bepaald door de frontlijn. Graag alleen de jeugdigen uit de regio Hart van Brabant vermelden

10 57 M.b.t. het invulformulier, bijlage 2. Wordt met het vakje "Wmo" ook de toekomstige nieuwe Wmo bedoeld? 58 M.b.t. het invulformulier, bijlage 2. Vragen 7 tot en met 11: Deze vragen lijken te gaan over de GGZ en niet over (L)VB. Waar kunnen wij vermelden hoeveel beschikbare fte wij hebben m.b.t bijvoorbeeld.: -AVG-artsen; hoeft u niet te vermelden -GZ-psychologen; bij vraag 10 -jeugdprofessionals HBO ambulant; hoeft u niet te vermelden -orthopedagogen; hoeft u niet te vermelden -therapeuten? hoeft u niet te vermelden 59 M.b.t. het invulformulier, bijlage 2. Vraag 12: Wordt bij deze vraag het totaal aantal fte van de gehele organisatie bedoeld (ongeacht functie, werkplek enz?) 59 M.b.t. het invulformulier, bijlage 2. Wat wordt precies verstaan onder "aanwezigheidspercentage"? En worden hier alleen intramurale plaatsen incl. logeren mee bedoeld? 60 M.b.t. het inkoopdocument a. bladzijde 9, paragraaf 1.5. Ook ten behoeve van de lokale inkoop wordt een bijdrage in de vorm van expertise gevraagd. Vraag: Valt het expertiseteam feitelijk onder de regionale óf onder de lokale inkoop? b. bladzijde 36, eis nummer 55: In deze eis wordt verwezen naar bijlage 4. Vraag: dient dit niet bijlage 3 te zijn? c. bladzijde 38, eis 68: 61 M.b.t. het aanleveren van de offerte Het is ons niet geheel duidelijk wat precies ingeleverd dient te worden in de offerte. Ja. -AVG-artsen; hoeft u niet te vermelden. -GZ-psychologen; bij vraag 10. -jeugdprofessionals HBO ambulant; hoeft u niet te vermelden. -orthopedagogen; hoeft u niet te vermelden. -therapeuten? hoeft u niet te vermelden. Ja. Hier wordt bedoeld het % dat de bedden bezet zijn. Ja, er worden alleen intramurale plaatsen incl. logeren mee bedoeld a. Het expertiseteam valt onder de lokale inkoop. De verdeling van de taken, werkzaamheden en inzet van expertise zal zich in de praktijk verder ontwikkelen. Elke individuele gemeente maakt waar nodig hierover werkafspraken met Jeugdhulpaanbieders. b. Dat klopt, dit is een typefout, het gaat hier om bijlage 3. c. Ja, dat mag u als bijlage toevoegen bij de aanvraag. Naast de invulformulieren (eigen verklaring, beschrijving aanbieder en het invulformulier productieomvang) verzoeken wij u de overige gevraagde informatie in een bijlage te verwerken. Hiervoor is geen apart invulformulier beschikbaar gesteld.

11 Het gaat om de uitwerking van Wensen: in de Offerte mag in totaal maximaal 10 pagina s gebruikt worden voor de beantwoording van de Wensen. Uitwerking van speerpunten: in de Offerte wordt ook het aanbod op de gemeentelijke speerpunten zichtbaar opgenomen. Uitwerking van de bezuinigingsdoelstelling: hierbij neemt Opdrachtnemer ook nadrukkelijk op hoe hij gaat bijdragen aan de bezuinigingsdoelstelling. Al deze informatie mag als aparte bijlage in de Offerte worden opgenomen. 62 M.b.t. bijlage 6. Concept-overeenkomst a. bladzijde 6, art Hierin wordt bepaald dat de hulp gelijkmatig over het jaar verdeeld dient te worden. Dit is o.i. een beetje onhaalbaar omdat wij -willen wij dat kunnen bereiken- in voorkomende gevallen een wachttijd zouden moeten gaan instellen als er een piek in de vraag komt. b. bladzijde 6, art. 3.5.: In dit artikel is bij a. een 1) opgenomen die in de voetnoot nog niet beschreven/toegelicht is. Deze 1) kunt u als niet-bestaand beschouwen. 63 Enkelvoudige ambulante begeleiding, wat verstaat u hieronder? Wij werken nu ambulant maar meestal aan meerdere hulpvragen tegelijk. 64 Dag activiteiten niet complex, wat verstaat u hieronder? Onze dag(deel) activiteiten zijn gericht op ontwikkeling en vaardigheden vaak voor jeugdigen met complex/moeilijk gedrag. 65 wij werken nu via de grondslag vg voor jeugd-ggz/psy, soms in combi met lvg omdat het zorgkantoor dit het meest passend vond. Is dit voor u een probleem bij verwijzing/beschikking en de verantwoording? 66 Onze organisatie en ons werk is voor de gezinnen nog moeilijk vindbaar, mogen we nu al suggesties doen? 67 Onze clientenraad is minder enthousiast over de inzet van mantelzorg en vrijwilligers omdat ze niet voor niets bij een professionele organisatie zijn. Heeft u meer van deze geluiden gehoord? 68 Eis 24, wordt voor dit vervoer dan ook een beschikking c.q. betaling afesproken naast de begeleidingscode? a. Wij vragen u inderdaad de zorg regelmatig over het jaar te verspreiden. Hierbij dient u rekening te houden pieken en dalen in de productie. b. Deze kunt u als niet bestaand beschouwen. De ambulante begeleiding die wij hieronder verstaan, wordt met codes omschreven in het inkoopdocument. (pag. 18) De dagbegeleiding die wij hieronder verstaan, wordt met codes omschreven in het inkoopdocument. (pag. 18) Over de precieze vorm van verwijzing informeren wij u nog. Wij gaan er van uit dat in uw verantwoording helder is te herleiden welke zorg u hebt geleverd, op basis van welke grondslag. Zoals in het inkoopdocument aangegeven, bespreken wij dit graag komend najaar met u. Nee, deze signalen hebben wij van andere aanbieders niet gehoord. Als de Jeugdige is aangewezen op begeleiding in groepsverband gedurende een dagdeel in een instelling, dan omvat de jeugdhulp ook het vervoer naar en van de instelling. U kunt een aanvraag

12 69 ons hkz is gebaseerd op ggz-normen, niet gehandicaptenzorg. Is dit een probleem voor de gemeente? 70 Spreekt gemeente voorkeur uit voor bepaalde gevalideerde meetinstrumenten voor doelrealisatie en clienttevredenheid zodat vergeleken kan worden? 71 De tarieven gaan omlaag en het budget krimpt tot 85% t.o.v. productie 2014 terwijl er binnen onze organisatie een explosie heeft plaatsgevonden aan aanmeldingen in 2014 omdat er niet meer geïndiceerd is in pgb en het budget zin chronisch te klein is gebleken. m.i. komt begin 2015 niet alleen continuïteit in gevaar maar is er geen ruimte voor nieuwe aanmeldingen. waar ligt voor onze organisatie de prio? 72 Omdat we nu ook verantwoordelijk zijn voor overproductie en we dit in 2014 ruim hebben, is er een wachtlijst ontstaan. Mogen deze cliënten bij aanvang 2015 in zorg worden genomen? Dir kan alleen als budgetafspraak ruimte geeft. 73 Als zorgaanbieder geeft alleen de gemeente Tilburg enige aanwijzing op welk budget de organisatie zich moet aanpassen. Voor de overige 8 gemeenten is dit afwachten ook al is er een overeenkomst. Op zich is dit gegeven al een risicovolle omstandigheid. houdt de regio hier rekening mee? 74 Paragraaf 5.1 Eis 9 wordt ingegaan op de VOG waarbij staat aangegeven dat de opdrachtnemer dient te beschikken over een actuele VOG. Wat verstaat u onder actueel (blz. 21)? indienen via code H896. Dit is in principe geen probleem. Conform eis 27 gaan wij er wel vanuit dat u de kwaliteitskaders, standaarden, richtlijnen en best practices van de HKZ Gehandicaptenzorg toepast (naast de andere kaders en protocollen genoemd in deze eis). Onze voorkeur gaat uiteraard uit naar gevalideerde meetinstrumenten. Over de beoogde instrumenten komen we komende periode nog bij u terug. PGB-zorg vormt geen onderdeel van deze inkoopprocedure. De hoogte van de budgetreservering is conform hetgeen in het inkoopdocument is opgenomen. De hoogte is gemaximeerd tot 85% van de productie(realisatie) 2014, voor zover deze productie 2014 betrekking heeft op jeugdigen uit de regio Hart van Brabant (niet zijnde jeugdhulp waarvoor een vergoeding is verkregen uit een persoonsgebonden budget). Voor de lokale inkoop is elke gemeente zelf verantwoordelijk. Wij verwijzen u naar betreffende gemeenten. Zie inkoopdocument paragraaf 1.2 t/m In paragraaf 5.10 uitgangspunt d en e wordt aangegeven dat er een budgetreservering van 85% ten opzichte van de productie 2014 wordt gedaan. Wat wordt hiermee bedoeld? Wordt in dat geval 85% uitbetaald (blz. 28)? Zoals aangegeven in onze budgetbrief van 30 juni en in onze inkoopdocumenten kunnen bestaande jeugdhulpaanbieders in 2015 een contract krijgen waarvan de hoogte is gemaximeerd tot 85% van de productie(realisatie) 2014, voor zover deze productie 2014 betrekking heeft op jeugdigen uit de regio Hart van Brabant (niet zijnde jeugdhulp waarvoor een vergoeding is verkregen uit een persoonsgebonden budget). Hiermee kunt u zorg leveren voor cliënten met overgangsrecht en nieuwe cliënten. Het overeengekomen budget wordt vergoed, voor zover ook daadwerkelijk gerealiseerd. Met uw huidige financiers had, voor zover ons bekend, soortgelijke afspraken. Door de gemeenten is mede beoogd uitvoering te geven aan het overgangsrecht door het uitgangspunt te hanteren dat met bestaande jeugdhulpaanbieders (jeugdhulpaanbieders die jeugdzorg leveren aan

13 cliënten die onder het overgangsrecht vallen) overeenkomsten worden gesloten. 77 Is er sprake van bevoorschotting van het beschikbare budget? Zo ja, hoe gaat dit in zijn werk? 78 Wat bedoeld u met de producten en diensten van jeugdhulp zijn in principe vrijgesteld van BTW (zie 5.10 f)(blz. 28)? 79 Wat bedoeld u met de niet-fatale termijn van 30 kalenderdagen (zie 5.10 g)? Is de gemeente niet gehouden aan de genoemde termijn van betaling richting aanbieders (blz. 28)? 80 Inkoopdocument, 2.1, bladzijde 10 Hoe en op basis van welke criteria gaat u de offertes beoordelen en komen tot een selectie van aanbieders waarmee u een contract gaat afsluiten? 81 Inkoopdocument, 2.1, bladzijde 10 Uit uw omschrijving blijkt dat inschrijvers kunnen worden uitgenodigd voor een inkoopgesprek, wanneer worden inschrijvers hier wel en wanneer niet voor uitgenodigd? 82 Inkoopdocument, 2.2, bladzijde 10 Bent u voornemens om buiten de huidige jeugdzorgaanbieders ook nieuwe jeugdzorgaanbieders te contracteren? Voor de financiering verwijzen wij naar paragraaf 5.10 van het inkoopdocument. Er is geen sprake van bevoorschotting. Zoals in het inkoopdocument aangegeven zijn de producten en diensten van jeugdhulp in principe vrijgesteld van BTW. Dit uitgangspunt is door Opdrachtgever gehanteerd bij het vaststellen van de gecontracteerde tarieven. Echter, ook indien Opdrachtnemer aan Opdrachtgever BTW in rekening brengt, zijn de gefactureerde tarieven gelijk aan de gecontracteerde tarieven. Er is inderdaad sprake van een niet-fatale termijn. Betaling vindt in principe plaats binnen de genoemde termijn. Mocht onverhoopt de termijn niet gehaald kunnen worden, dan informeren wij u hierover zo snel mogelijk en volgt betaling zo spoedig mogelijk. De Inschrijvers die voldoen aan alle Eisen en Wensen en op wie geen uitsluitingsgronden van toepassing zijn, komen in aanmerking voor een contract in Hierbij geldt dat de hoogte is gemaximeerd tot 85% van de productie(realisatie) 2014, voorzover deze productie 2014 betrekking heeft op jeugdigen uit de gemeente Tilburg (niet zijnde jeugdhulp waarvoor een vergoeding is verkregen uit een persoonsgebonden budget). Tijdens het Inkoopgesprek staat de beantwoording op de Eisen en Wensen centraal en het door u geoffreerde zorgvolume. De Inschrijvers die voldoen aan alle Eisen en Wensen en op wie geen uitsluitingsgronden van toepassing zijn worden uitgenodigd voor een Inkoopgesprek in de periode zoals aangegeven het Inkoopdocument (periode 1 oktober - 1 november). Uitgangspunt daarbij is dat Inkoopgesprekken in ieder geval met alle Grote jeugdhulpaanbieders gevoerd zullen worden. Als Grote Jeugdhulpaanbieder is gedefinieerd: een jeugdhulpaanbieder die met betrekking tot 2014 voor een bedrag van of meer aanspraak kan maken voor de in 2014 geleverde jeugdhulp, jegens zorgverzekeraars, zorgkantoren en/of de provincie, niet zijnde jeugdhulp waarvoor een vergoeding is verkregen uit een persoonsgebonden budget. Graag verwijzen wij u naar de website okale_inkoop_jeugdhulp.pdf "Ik ben een nieuwe aanbieder in de gemeente Tilburg. Kan ik meedoen aan de aanvraag lokale jeugdhulp? Het aanvraagformulier lokale jeugdhulp is de basis voor de digitale contracten die Tilburg met aanbieders gaat afsluiten. In eerste instantie start Tilburg het inkooptraject met aanbieders die al zorg in natura leveren aan inwoners van de gemeenten in de regio Hart voor Brabant. Dit heeft prioriteit vanwege de wettelijke verplichting om bestaande cliënten continuïteit van zorg te bieden. Voor nieuwe

14 aanbieders ontwikkelt de gemeente Tilburg 'inkoopbeleid 2015', met de mogelijkheid van een extra inkooptraject regionale jeugdhulp najaar Nieuwe aanbieders die zich inmiddels gemeld hebben, worden op dat moment benaderd. Heeft u zich nog niet gemeld, stuur dan een e- mail naar germaine.de.wit@tilburg.nl." 82 Inkoopdocument, 2.2, bladzijde 10 Ten aanzien van deze aanbesteding vragen wij ons af of het slechts jeugdzorg voor huidige cliënten betreft of betreft het ook zorg voor nieuwe cliënten? In de Jeugdwet is bepaald dat, indien dit redelijkerwijs mogelijk is, gemeenten in 2015 de zorg voor bestaande cliënten blijven afnemen van de Bestaande Jeugdhulpaanbieders waarvan die betreffende Jeugdigen de zorg ontvangen. In het kader van het afgesproken overgangsrecht richten wij ons op het behouden van de huidige relatie tussen zorgvrager en aanbieder. Voor cliënten die op 1 januari 2015 een indicatie hebben, geldt het overgangsrecht, met inachtneming van het overgangsrecht met betrekking tot bestaande cliënten als bedoeld in artikel 10.1, lid 3 en 4 van de Jeugdwet. De aanvraag heeft zowel betrekking op jeugdzorg voor de huidige cliënten als voor nieuwe cliënten. Zie in dit kader ook het aanvraagformulier, waarin u wordt aangegeven een splitsing te maken voor doorlopende zorg vanuit 2014 en nieuwe cliënten. 83 Inkoopdocument, 2.5, bladzijde 11 U geeft aan dat er sprake is van een eenzijdige verlenging aan de zijde van de gemeente. Gedurende looptijd van de overeenkomst evalueert ook opdrachtnemer de verplichtingen die zij aan gaat. Mogelijk dat omstandigheden die buiten de, directe, macht van de opdrachtnemer liggen op langere termijn nopen tot een aanpassing van het bedrijfsbeleid. In dat kader lijkt het ons gepast om de optie tot verlenging wederkerig te maken, desgewenst met opnemen van een passende opzegtermijn, opdat ook opdrachtnemer van de mogelijkheid tot opzegging gebruik kan maken. Hoe staat u daar tegenover? In het inkoopdocument en de concept overeenkomst is opgenomen dat Opdrachtgever eenzijdig kan besluiten de overeenkomst te verlengen. In de concept overeenkomst staat: Indien Opdrachtgever gebruik wenst te maken van de optie tot verlenging, treedt Opdrachtgever idealiter uiterlijk zes maanden maar tenminste vier maanden voor het einde van de looptijd in overleg met Opdrachtnemer. Indien wij de overeenkomst willen verlengen, geven wij, zoals in artikel 5.2 is vermeld, vóór 1 oktober inzicht richting Opdrachtnemer over de gewenste aantallen, tariefsaanpassingen, de beleidskeuzes en speerpunten voor het volgende jaar. U kunt dan vóór 1 november een voorstel indienen voor het volgende jaar. 84 Inkoopdocument, 2.5, bladzijde 11 U geeft aan dat bij een mogelijke verlenging de opdrachtgever met opdrachtnemer in overleg zal treden over de tarieven en over mogelijke wijzigingen in volumes. Hoe dienen wij dit te interpreteren, gezien er geen afnamegaranties zijn? Er geldt inderdaad geen afnamegarantie. Uitgangspunt is echter wel dat we voorhands afspraken over het beoogd volume Indien we besluiten tot verlenging van de overeenkomst, lijkt het ons logisch en zinvol om (opnieuw) afspraken over het verwachte zorgvolume te maken. 85 Inkoopdocument, 2.7.3, bladzijde 12 Wij gaan na 1 oktober data voor inkoopgesprekken plannen. Na het indienen van de offerte kunnen

15 In artikel 2.13 geeft u aan dat wij bewijsstukken bij het inkoopgesprek dienen te overleggen. In de planning bij paragraaf 2.11 geeft u aan dat deze gesprekken vanaf 1 oktober ingepland worden. Als inschrijvers op 24 september de inschrijving indienen hebben inschrijvers, in tegenstelling tot wat u aangeeft in paragraaf 2.7.3, geen 15 dagen de tijd om deze bewijsstukken aan de gemeente Tilburg te overleggen, maar slechts 6 dagen. Graag uw reactie. 86 Inkoopdocument, 2.7.3, bladzijde 12 De verklaring omtrent gedrag is binnen aanbestedingen niet meer gebruikelijk. Wij nemen aan dat u hier de gedragsverklaring aanbesteden wenst te ontvangen? 87 Inkoopdocument, 2.8, bladzijde 12 Graag ontvangen wij voor de volledigheid de invulformulieren in een Word document. 88 Inkoopdocument, 2.8, bladzijde 12 Wij nemen aan dat de offerte die u in een Word document wenst te ontvangen niet getekend hoeft te zijn, alleen de gescande offerte in PDF. Is dit een correcte aanname? 89 Inkoopdocument, 2.10, bladzijde 13 Gezien u geen structuur heeft aangegeven voor het opstellen van de offerte en gegadigde zeker wil weten niets te vergeten, vragen wij u alsnog een structuur volgens tabbladen op te geven waar u in paragraaf 2.10 over spreekt. zorgaanbieders zich bij Germaine de Wit melden voor een datum. Mocht blijken dat het aanleveren van de bewijsstukken op de geplande datum niet te realiseren is, dan komen wij in overleg met u tot een termijn waarop dit wel realiseerbaar is.op voorhand is onze gedachte dat u dan 1 week na het inkoopgesprek de betreffende stukken aanlevert. Dit klopt. Wij verzoeken u de beschikbaar gestelde formulieren toe te passen. Dat klopt Wij ontvangen van u graag een ingevuld exemplaar van: Bijlage 1 Eigen verklaring uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen Bijlage 2 Invulformulier beschrijving Aanbieder Bijlage 3 Invulformulier productieomvang en tarieven Bijlage 4 Verklaring Onderaanneming (voorzover van toepassing) 90 Inkoopdocument, 2.11, bladzijde 14 Ervaring leert dat antwoorden op gestelde vragen in de Nota van Inlichtingen nieuwe vragen kunnen oproepen die direct gerelateerd zijn aan de gegeven antwoorden nu er nieuwe informatie wordt Daarnaast ontvangen wij graag een aparte bijlage van u waarin u aangeeft op welke wijze u invulling geeft aan onze wensen 1 t/m 6 en de eisen 8, 9 en 67. Wij vertrouwen erop dat de antwoorden in de Q&A u in staat stellen de offerte adequaat in te vullen. Mochten er nog vragen resteren, dan kunnen we deze voor het Inkoopgesprek agenderen.

16 gedeeld die eerder niet voorzien kon worden. Hoe staat u er tegenover om een tweede, korte vragenronde in te lassen die enkel gericht is op het stellen van aanvullende vragen, direct gerelateerd aan de gegeven antwoorden in Nota van Inlichtingen 1 nu dit mogelijke bezwaren in de ''standstill'' periode kan voorkomen? 91 Inkoopdocument, 2.18, bladzijde 16 Gegadigde is voornemens om vanaf heden een groot gedeelte van de diensten en bijbehorende contracten voortvloeiend uit de transitie WMO, jeugdwet en participatiewet onder te brengen in een, recent opgerichte, nieuwe entiteit vallend onder de moedermaatschappij van waaruit wij tot op heden de diensten hebben geleverd voortkomend uit de AWBZ. Wij nemen aan dat, voor het voldoen aan de geschiktheidseisen financiële bekwaamheid en technische bekwaamheid, wij ons kunnen beroepen op de bekwaamheden van de moeder- en of zustermaatschappij, van waaruit wij tot op heden diensten geleverd hebben voortvloeiend uit de AWBZ, door middel van dit aan te geven onder paragraaf 8 van de Eigen Verklaring. Is deze aanname correct?` 92 Inkoopdocument, 2.20, bladzijde 14 Is het toegestaan om in te schrijven volgens een hoofd- /onderaannemer constructie, waarbij de hoofd- en onderaannemer beide vallen onder dezelfde holding/ moedermaatschappij? 93 Inkoopdocument, 2.20, bladzijde 14 Is het toegestaan om een jeugdzorgaanbieder die ook zelfstandige inschrijft op onderliggende aanbesteding in te zetten als onderaannemer, niet vallend onder hetzelfde concern, bij een hoofdaannemer die eveneens inschrijft op onderliggende aanbesteding? 94 Inkoopdocument, 2.11, bladzijde 14 Op dit moment kunnen wij door alle ontwikkelingen nog niet aangegeven welke onderaannemers wij gaan inzetten. Is het toegestaan om achteraf, na ingang contract, onderaannemers op te geven die wij graag willen inzetten voor deze opdracht? Indien een inschrijver een beroep wenst te doen op de financiële/economische draagkracht van een derde en/of een beroep wenst te doen op de technische bekwaamheid en/of beroepsbekwaamheid van een derde, dient de inschrijver dat in paragraaf 8 van de Eigen Verklaring aan te geven. De betreffende inschrijver dient echter door middel van een extra verklaring aan te tonen dat de inschrijver daadwerkelijk kan beschikken over de voor de uitvoering van de opdracht noodzakelijke middelen van die derde(n). Uit die verklaring dient eveneens te blijken dat die derde bereid is de betreffende middelen ter beschikking te stellen. De aanvullende verklaring dient samen met de overige bewijsmiddelen tijdens het inkoopgesprek te worden overgelegd. In principe is dit mogelijk. Indien een inschrijver een beroep wenst te doen op de financiële/economische draagkracht van een derde en/of een beroep wenst te doen op de technische bekwaamheid en/of beroepsbekwaamheid van een derde, dient de inschrijver dat in paragraaf 8 van de Eigen Verklaring aan te geven. De betreffende inschrijver dient echter door middel van een extra verklaring aan te tonen dat de inschrijver daadwerkelijk kan beschikken over de voor de uitvoering van de opdracht noodzakelijke middelen van die derde(n). Uit die verklaring dient eveneens te blijken dat die derde bereid is de betreffende middelen ter beschikking te stellen. De aanvullende verklaring dient samen met de overige bewijsmiddelen tijdens het inkoopgesprek te worden overgelegd. In principe is dit mogelijk. Via de Verklaring Onderaanneming dient u inzichtelijk te maken voor welke zorgvormen u deze constructie toepast. Ook horen wij in het Inkoopgesprek graag een toelichting over de reden van deze werkwijze. Verder verwijzen wij u naar de antwoorden op vraag 14 en 15 en willen u wijzen op het mededingingsrecht in geval van toepassing van een dergelijke constructie. Wij willen voor ingang van het contract graag weten welke onderaannemers u waarvoor wilt inzetten. Indien u een beroep wenst te doen op de financiële/economische draagkracht van een onderaannemer en/of een beroep wenst te doen op de technische bekwaamheid en/of beroepsbekwaamheid van de onderaannemer, bent u verplicht dit in paragraaf 8 van de Eigen Verklaring aan te geven. Tevens dient u volgens onze procedure de Verklaring Onderaanneming in te dienen bij de aanvraag, als u

17 95 Inkoopdocument, 5.1 tot en met 5.4, bladzijde 22 en 23 Ten aanzien van de wensen Wegen de wensen mee in de beoordeling van de offertes, zo ja op welke manier? 96 Inkoopdocument, 5.1, bladzijde 21 Ook hier spreekt u over de verklaring omtrent gedrag, bedoelt u hier ook de gedragsverklaring aanbesteden? 97 Inkoopdocument, 5.5, bladzijde 25 U vraagt jeugdhulpaanbieder 3 maandelijks een rapportage te overleggen inzake cliënttevredenheid. Hoe dienen wij dit te realiseren, gezien iedere 3 maanden een cliënttevredenheidsonderzoek een grote belasting voor zowel de jeugdhulpaanbieders als de cliënten met zich meebrengt? 98 Inkoopdocument 5.10 onderdeel f, bladzijde 28 Welke tarieven zijn vrij van btw en welke tarieven zijn niet vrij van btw? 99 Inkoopdocument, 5.14, bladzijde 30 Gezien de prijzen en de kwaliteit in uw inkoopdocument is vastgesteld, vragen wij ons af waarom wij vervolgens in een plan van aanpak dienen aan te geven hoe wij de bezuiniging gaan realiseren en welke efficiencyslagen wij zullen gaan maken. Graag uw toelichting. 100 Inkoopdocument, bijlage 2 Wij nemen aan dat de informatie die wij dienen op te geven in bijlage 2 niet als selectiecriteria zal worden gehanteerd. Is dit een correcte aanname? 101 Inkoopdocument, bijlage 2 Indien u de opgegeven informatie bijlage 2 wel als selectiecriteria gaat toepassen wat zijn dat de criteria waaraan jeugdhulpaanbieder moeten voldoen? 102 Inkoopdocument bijlage 6 Zijn de tarieven, zoals vermeld in bijlage 6, de definitieve tarieven? onderaannemers wilt inzetten. Zoals in het inkoopdocument aangegeven dient de dienstverlening van Inschrijver volledig te voldoen aan de Eisen en Wensen zoals deze beschreven staan in hoofdstuk 5. Indien u niet aangeeft hoe u met de dienstverlening concreet uitvoering geeft aan de gestelde wensen kan de offerte worden afgewezen. Daarnaast zal de wijze waarop u invulling geeft aan de wensen ook van invloed zijn op de besluitvorming over verlenging van de overeenkomst. Correct. Indien het in uw sector gebruikelijk is slecht eenmaal per jaar de cliënttevredenheid te meten, dan kunt u niet per kwartaal rapporteren.in diverse jeugdsectoren wordt bij beëindiging behandeling de cliënttevredenheid gemeten. Dan is een rapportage per kwartaal mogelijk en ontvangen we deze graag. Zoals in het inkoopdocument aangegeven zijn de producten en diensten van jeugdhulp in principe vrijgesteld van BTW. Dit uitgangspunt is door Opdrachtgever gehanteerd bij het vaststellen van de gecontracteerde tarieven. Echter, ook indien Opdrachtnemer aan Opdrachtgever BTW in rekening brengt, zijn de gefactureerde tarieven gelijk aan de gecontracteerde tarieven. De bezuinigingstaakstelling van het Rijk wordt deels ingevuld met de prijsstelling. Daarnaast zijn er door middel van andere manieren van zorgverlening, trajectduurversnelling, andere samenwerking met andere zorgaanbieders/frontlijn/cliënten ook besparingen te realiseren. Graag vernemen wij van u op welke wijze u in 2015 en verder bijdraagt aan de transitiedoelstellingen door middel van dergelijke, of andere, verbeteringen te realiseren. Bijlage 2 is, zoals ook in het document aangegeven, met name bedoeld om een beter beeld van u als aanbieder te krijgen. Er wordt over meerdere aspecten van uw organisatie vragen gesteld. Sommige van deze aspecten komen ook terug in onze wensen en eisen. Zo is een eis (eis 8) dat uw organisatie financieel en economisch draagkrachtig is. Mocht uit de antwoorden in bijlage 2 blijken dat dit niet het geval is, dan heeft dit uiteraard consequenties voor de selectie. Dat klopt.

Nota van inlichtingen Overeenkomst Overgangsrecht

Nota van inlichtingen Overeenkomst Overgangsrecht Nota van inlichtingen Overeenkomst Overgangsrecht Vraagnr. Artikel Vraag Antwoord 1 Kostprijs Waarom kort u meer dan de landelijk taakstelling van 11% in uw geval op de tarieven? Dit is niet het geval.

Nadere informatie

Inkoop Wmo 2016. Ambulante ondersteuning & Dagbesteding

Inkoop Wmo 2016. Ambulante ondersteuning & Dagbesteding Inkoop Wmo 2016 Ambulante ondersteuning & Dagbesteding 19 juni 2015 Introductie Hessel van Kordenoordt Projectleider inkoop Wmo Afdeling Zorg Onderwijs, Jeugd & Zorg (OJZ) Gemeente Amsterdam Voorbehoud

Nadere informatie

Inkoopproces. Maatwerkvoorzieningen Jeugdhulp voor het jaar

Inkoopproces. Maatwerkvoorzieningen Jeugdhulp voor het jaar Inkoopproces ten behoeve van Maatwerkvoorzieningen Jeugdhulp voor het jaar 2017 Gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk Gouda Krimpenerwaard Waddinxveen Zuidplas Ten behoeve van dit traject samenwerkend binnen

Nadere informatie

Vraag en antwoord n.a.v. publicatie inkoopdocumenten regio Hart van Brabant

Vraag en antwoord n.a.v. publicatie inkoopdocumenten regio Hart van Brabant Vraag en antwoord n.a.v. publicatie inkoopdocumenten regio Hart van Brabant De antwoorden zijn in de periode 1 12 september per mail verzonden aan vragenstellers. Hieronder hebben we de gestelde vragen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten

Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Status: Definitief Datum: 14-10-2015 Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Erratum Naam # document Bladzijde Paragraaf

Nadere informatie

AWBZ Extramurale Begeleiding Utrecht West Nummer 1

AWBZ Extramurale Begeleiding Utrecht West Nummer 1 Betreft aanbesteding: Nota van Inlichtingen: AWBZ Extramurale Begeleiding Utrecht West Nummer 1 De (geanonimiseerde) vragen en de daarop gegeven antwoorden moeten worden beschouwd als integraal onderdeel

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB)

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Infoblad PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Na 1 januari 2015 blijft het pgb mogelijk voor verschillende vormen van zorg en ondersteuning. u Wat is een pgb? Een pgb is een persoonsgebonden budget dat ingezet

Nadere informatie

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en Overeenkomst Gemeente Eindhoven en. Aanbesteding Deelproject 1a Tweedelijns specialistische zorg 2015 Overeenkomst aanbesteding Jeugdzorg Tweedelijns specialistische zorg 2015 pag 2 van 6 De ondergetekenden:

Nadere informatie

Het ABC van aanbesteden met voorbeelden uit Noord- Nederland

Het ABC van aanbesteden met voorbeelden uit Noord- Nederland Het ABC van aanbesteden met voorbeelden uit Noord- Nederland info@bureaulagro.nl 06-25 51 38 51 Kennisdagen november 2014 Wat gaat waarheen? Het ABC van aanbesteden Korte inventarisatie WMO 2015 (18+)

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

behorend bij: Overeenkomst Jeugdhulp met Verblijf Pleegzorg Overeenkomst Jeugdhulp met Verblijf Residentieel2016-

behorend bij: Overeenkomst Jeugdhulp met Verblijf Pleegzorg Overeenkomst Jeugdhulp met Verblijf Residentieel2016- Addendum 2 behorend bij: Overeenkomst Jeugdhulp met Verblijf Pleegzorg 2016- [ ] Overeenkomst Jeugdhulp met Verblijf Residentieel2016- [ ] Overeenkomst Jeugdhulp met Verblijf Gezinsgericht 2016-[ ] Overeenkomst

Nadere informatie

Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren

Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Nota van Inlichtingen Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Gemeente Middelburg

Nadere informatie

Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect

Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect Realisatie Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect Bijlage 02 Dienstverleningsverbetering Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Den Haag, juni 2019 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...4 2 Kenmerken van de

Nadere informatie

factureren zorgaanbieders bij het ontbreken van een overeenkomst met de gemeente

factureren zorgaanbieders bij het ontbreken van een overeenkomst met de gemeente Collegevoorstel Inleiding Gemeenten zijn volgens het overgangsrecht 1 verantwoordelijk voor de continuïteit van zorg voor overgangscliënten. Overgangscliënten zijn cliënten die voor de transitie al zorg

Nadere informatie

HEAD Congres. Persoonsvolgende inkoop begeleiding Jeugdwet & Wmo 2015 CONCEPT

HEAD Congres. Persoonsvolgende inkoop begeleiding Jeugdwet & Wmo 2015 CONCEPT HEAD Congres Persoonsvolgende inkoop begeleiding Jeugdwet & Wmo 2015 CONCEPT Aanpak inkoop begeleiding / kdv 1. Algemeen: A. 8 gemeenten B. 3.000 cliënten C. 80 aanbieders 2. Interactief proces: A. Projectteam

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

Onderwerp: (Voorlopige) gunningen jeugd GGZ en dyslexiezorg

Onderwerp: (Voorlopige) gunningen jeugd GGZ en dyslexiezorg Collegebesluit Onderwerp: (Voorlopige) gunningen jeugd GGZ en dyslexiezorg BBV nr: 2014/365068 1. Inleiding Op 24 juni 2014 heeft het college ingestemd met de Offerteaanvraag Zorg voor Jeugd (onderdeel

Nadere informatie

= = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr. 15. No.ZA.14-28270/DV.14-354, afdeling Samenleving.

= = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr. 15. No.ZA.14-28270/DV.14-354, afdeling Samenleving. *ZE9A51840CC* = = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr. 15. Aan de Raad No.ZA.14-28270/DV.14-354, afdeling Samenleving. Sellingen, 19 juni 2014 Onderwerp: Continuïteit van AWBZ zorg in 2015 1. Inleiding

Nadere informatie

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz juni 2018

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz juni 2018 Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz 2019 29 juni 2018 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen. 3 Hoofdstuk 2 Wijzigingen Inkoopdocument Wlz 2019. 4 Hoofdstuk 3 Vragen Inkoopdocument

Nadere informatie

Nota van inlichtingen: Concept deelovereenkomst Individuele voorziening ambulante Jeugdhulp Kenmerk Bizob-2014-DB-BU-004

Nota van inlichtingen: Concept deelovereenkomst Individuele voorziening ambulante Jeugdhulp Kenmerk Bizob-2014-DB-BU-004 Nota van inlichtingen: Concept deelovereenkomst Individuele Kenmerk Bizob-2014-DB-BU-004 Vragen tot en met 15 augustus 2014 Vraag Paragraaf Vraag Antwoord nr. 1 Deelovereenkomst Individuele 14) Regionaal

Nadere informatie

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Naar aanleiding van de op 30 juli jl. gepubliceerde Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang Algemeen Gemeenten zijn op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van zelfstandig thuiswonende mensen die beperkt kunnen participeren. Hieronder

Nadere informatie

Gouda, 11 september 2014. Geachte lezer,

Gouda, 11 september 2014. Geachte lezer, Gouda, 11 september 2014 Geachte lezer, In dit document wordt op basis van voorstellen aangegeven op basis van welke productparameters de gemeenten in Midden-Holland voornemens zijn om de zorg voor de

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015 2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer 31107984 d.d. 30 november 2015 Deze 2e nota van inlichtingen (hierna te noemen 2e NvI) bevat de vragen en antwoorden, welke

Nadere informatie

Aanvullende TOELICHTING OP HET AANBOD EN DE CONCEPTOVEREENKOMST VOOR HET OVERGANGSREGIME 2015

Aanvullende TOELICHTING OP HET AANBOD EN DE CONCEPTOVEREENKOMST VOOR HET OVERGANGSREGIME 2015 Aanvullende TOELICHTING OP HET AANBOD EN DE CONCEPTOVEREENKOMST VOOR HET OVERGANGSREGIME 2015 Gemeente Leeuwarden, Juli 2014 Blad 2 I. Inleiding De afgelopen periode zijn enkele vragen gesteld over het

Nadere informatie

Met deze aanbieders wordt in dialoog bekeken of en op welke wijze de uitkomsten van de proeftuin meegewogen kan worden. 1

Met deze aanbieders wordt in dialoog bekeken of en op welke wijze de uitkomsten van de proeftuin meegewogen kan worden. 1 TOELICHTING MONITOR 2017 Onderdeel Kwaliteit Thema/onderdeel 1. Basis versterken Toelichting a. Het resultaat van het meest recente IGZonderzoek is voldoende Als voldoende wordt beschouwd dat de zorgaanbieder

Nadere informatie

Bijeenkomst Zorgaanbieders Wlz inkoopbeleid 2017

Bijeenkomst Zorgaanbieders Wlz inkoopbeleid 2017 Bijeenkomst Zorgaanbieders Wlz inkoopbeleid 2017 Juni 2016, team zorginkoop Wlz Inhoud van vandaag Cliënt Blok I: Inbreng vanuit cliënt Zorgaanbieder Blok II: Kwaliteit van de zorg Blok III: Financiering

Nadere informatie

NOTULEN / VOLGNR.: (Voorlopige) gunningen JeugdzorgPlus, Jeugd- en Opvoedhulp, Jeugdbescherming en Jeugdreclassering.

NOTULEN / VOLGNR.: (Voorlopige) gunningen JeugdzorgPlus, Jeugd- en Opvoedhulp, Jeugdbescherming en Jeugdreclassering. ONDERWERP : NOTULEN / VOLGNR.: (Voorlopige) gunningen JeugdzorgPlus, Jeugd- en Opvoedhulp, Jeugdbescherming en Jeugdreclassering. Voorgesteld besluit: 1. Voor de levering van de voorzieningen op het vlak

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018

Pagina 1 van 5. Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018 Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018 Vraag en antwoord inkoop Tijdelijk Beschermd Wonen LVB 18+ ISD Bollenstreek-Gemeente Katwijk Vragen Antwoord Algemeen

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling transitiearrangement (RTA) regio Noordoost Brabant.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling transitiearrangement (RTA) regio Noordoost Brabant. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling transitiearrangement (RTA) regio Noordoost Brabant. Nummer: 6f. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 oktober 2013 Aanleiding Door de decentralisatie

Nadere informatie

GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE

GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE ONDERWERP : NOTULEN / VOLGNR: (Voorlopige) gunningen Jeugd GGZ en Dyslexiezorg Voorgesteld besluit: 1 Voor de levering van de voorzieningen op het vlak van Jeugd-

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen regionale jeugdhulp 2016 24 augustus 2015

Nota van Inlichtingen regionale jeugdhulp 2016 24 augustus 2015 Nota van Inlichtingen regionale jeugdhulp 2016 24 augustus 2015 Deze Nota van Inlichtingen heeft betrekking op het Programma van Eisen en bijbehorende bijlagen voor de regionale inkoop jeugdhulp Hart van

Nadere informatie

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned.

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned. Nota van Inlichtingen SSBU Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: SSBU Schoonmaak Gemeente Utrecht 13.SSBU.055 Omschrijving: De Stadsschouwburg Utrecht is voornemens een raamovereenkomst

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein INFORMATIEPAKKET voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Maart 2014 Blad 2 Blad 3 Algemene informatie Deze informatie

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Nr. 83924 31 december 2014 Regeling PGB jeugdhulp Bodegraven-Reeuwijk 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk;

Nadere informatie

Inkoopdocument versie 7.4

Inkoopdocument versie 7.4 Inkoopdocument 2019-2020 versie 7.4 Datum: 28 april 2019 Pag. Paragraaf Onderwerp Toelichting Reden 7 Definitie Definitielijst De definitie van cliënt is uitgebreid: Een inwoner van de Opdrachtgever die

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Kenmerk: EA 2B/Pool HR-Manager/OM/2013 Aanbestedende dienst: Openbaar Ministerie Datum: 16-04-2013 versie 1 Nota van Inlichtingen nummer I Pool

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Zorg Muziek Organisatie Noord

Algemene Voorwaarden Zorg Muziek Organisatie Noord ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG MUZIEK ORGANISATIE NOORD Dit zijn de Algemene Voorwaarden Zorg van. Versie: 09-12-2014. Deze datum is ook verwerkt in de document-identificatie onderaan elke bladzijde. Artikel

Nadere informatie

categorie agendanr. Stuknr. Raad B. en W RA B 4 17/419

categorie agendanr. Stuknr. Raad B. en W RA B 4 17/419 Raadsvoorstel jaar stuknr. categorie agendanr. Stuknr. Raad B. en W. 2017 RA17.0050 B 4 17/419 Onderwerp: Wijziging Verordening jeugdhulp gemeente Emmen Portefeuillehouder: R.E. Kleine Afdeling: Maatschappelijke

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

Technische briefing Gemeenteraad Wmo/Jeugdhulp Beleidsplan Jeugdhulp / Inkoopproces

Technische briefing Gemeenteraad Wmo/Jeugdhulp Beleidsplan Jeugdhulp / Inkoopproces Technische briefing Gemeenteraad Wmo/Jeugdhulp Beleidsplan Jeugdhulp / Inkoopproces 14 april 2014 Waar staan we? Door de Raad vastgesteld beleid: Meedoen naar Vermogen Nota Visie & uitgangspunten Transitie

Nadere informatie

1. Afronding contracten aanbieders Jeugd Awbz binnen beschikbaar budget: inclusief innovatiebudget 2. De vier zijn Lijn 5, De Waerden, s

1. Afronding contracten aanbieders Jeugd Awbz binnen beschikbaar budget: inclusief innovatiebudget 2. De vier zijn Lijn 5, De Waerden, s 1 2 1. Afronding contracten aanbieders Jeugd Awbz binnen beschikbaar budget: 6.532.103 inclusief innovatiebudget 2. De vier zijn Lijn 5, De Waerden, s Heeren Loo en EsDeGe Reijgersdaal. Middelgrote en

Nadere informatie

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Annex A) Administratieve Bijlage Moderniseren van de koelinstallatie

Nadere informatie

1. Onderwerp Nadere contractering Jeugdhulp 2015

1. Onderwerp Nadere contractering Jeugdhulp 2015 In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectiefase

Nota van Inlichtingen Selectiefase Niet Openbare Europese aanbesteding Communicatieadviseurs en diensten 2015 1 ste Nota Nota van Inlichtingen Selectiefase Datum: 7-12-2017 1 Nr. Document/ Hoofdstuk/ paragraaf/ artikel Pagina nr. Vraag

Nadere informatie

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de Nota van Inlichtingen Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de (buiten)schilderwerken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese niet openbare aanbesteding

Nadere informatie

Administratiekantoor Bouw-Mouw

Administratiekantoor Bouw-Mouw ALGEMENE VOORWAARDEN Administratiekantoor Bouw-Mouw Zoomweg 55 8071 EH Nunspeet Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel 08147387 Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1. Deze voorwaarden gelden

Nadere informatie

Onderwerp : Transitiearrangement Jeugdzorg regio Noordoost Brabant.

Onderwerp : Transitiearrangement Jeugdzorg regio Noordoost Brabant. Zaaknummer Documentnummer Z-12-02024 INT/005217 Raadsvergadering : 9 december 2013 Agendapunt : 8 Onderwerp : Transitiearrangement Jeugdzorg regio Noordoost Brabant. Samenvatting voorstel Door de decentralisatie

Nadere informatie

Bij vraag vermelden op welk perceel de vraag betrekking heeft. Indien van toepassing.

Bij vraag vermelden op welk perceel de vraag betrekking heeft. Indien van toepassing. Inkoop 2016 Jeugdhulp Midden-Limburg-oost en Midden-Limburg-west Nota van inlichtingen (NvI) 9 juni 2015 Nota van inlichtingen behorend bij de Procedure Inkoop en aanbesteding, (publicatiedatum 27 mei

Nadere informatie

Inkoopproces jeugdhulp en Wmo Informatiebijeenkomst Hart van Brabant

Inkoopproces jeugdhulp en Wmo Informatiebijeenkomst Hart van Brabant Inkoopproces jeugdhulp en Wmo Informatiebijeenkomst Hart van Brabant Programma 17.00 Opening Door Gijs Weenink, gespreksleider 17.10 Toelichting inkoopproces Door Pieterjan van Delden, AEF 17.45 Mogelijkheid

Nadere informatie

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)?

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)? Datum publicatie Nota v Inl: 14-12-2012 Nota van Inlichtingen programmamanager "Castricum volop in beweging" 1.3 Inschrijver vermoedt dat er sprake is van een verschrijving. Is de aanname correct dat gedoeld

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Nota van Inlichtingen 1 Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 31-08-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014.

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 V&V en GZ Disclaimer De documenten opgesteld door het zorgkantoor ten behoeve van de inkoop van langdurige zorg 2015 zijn onder voorbehoud van wijzigend beleid

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden GSG plus

Algemene Voorwaarden GSG plus Algemene Voorwaarden GSG plus Dit zijn de Algemene Voorwaarden van GSGplus Artikel 1: Definities GSGplus De stichting GSGplus zoals ingeschreven bij de Kamer van Koophandel voor Noord Nederland onder nummer

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen behorende bij. Zorginkoopdocument 2016 Wlz SECTOR GZ

Nota van Inlichtingen behorende bij. Zorginkoopdocument 2016 Wlz SECTOR GZ Nota van Inlichtingen behorende bij Zorginkoopdocument 2016 Wlz SECTOR GZ Publicatiedatum: 1 juli 2016 1 Voorbehouden, tegenstrijdigheden, rechtsmiddelen en vervaltermijn Dit document met alle bijbehorende

Nadere informatie

Toelichting monitor 2015. Onderdeel Kwaliteit. 1. Cliënten - gehandicaptenzorg

Toelichting monitor 2015. Onderdeel Kwaliteit. 1. Cliënten - gehandicaptenzorg Toelichting monitor 2015 Onderdeel Kwaliteit Thema/onderdeel 1. Cliënten - gehandicaptenzorg Toelichting a. Op pijler 1 op de selectie van de vragen is geen enkele score 'rood'? b. Op pijler 2a voor de

Nadere informatie

Inkoopdocument. Pleegzorg voor het jaar

Inkoopdocument. Pleegzorg voor het jaar Inkoopdocument ten behoeve van Pleegzorg voor het jaar 2017 Gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk Gouda Krimpenerwaard Waddinxveen Zuidplas Ten behoeve van dit traject samenwerkend binnen het NSDMH 0 Datum: 1

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Alétho Versie:

Algemene Voorwaarden Alétho Versie: Algemene Voorwaarden Dit zijn de Algemene Voorwaarden van Alétho. Artikel 1: Definities Alétho De onderneming Alétho zoals dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel voor Noord- Nederland onder nummer

Nadere informatie

Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz 2017 sector GGZ en Overeenkomst 2017 sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen:

Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz 2017 sector GGZ en Overeenkomst 2017 sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen: Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz sector GGZ en Overeenkomst sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen: Indien een vraag betrekking had op tekst die letterlijk terug te

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2 (deel 2) Inkoop maatwerkvoorzieningen Jeugdhulp Regio Midden Holland 2017

Nota van Inlichtingen 2 (deel 2) Inkoop maatwerkvoorzieningen Jeugdhulp Regio Midden Holland 2017 Nota van Inlichtingen 2 (deel 2) Inkoop maatwerkvoorzieningen Jeugdhulp Regio Midden Holland 2017 Nota van inlichtingen 1 (deel 2) is gepubliceerd op vrijdag 16 september 2016 Datum publicatie: 30 september

Nadere informatie

Jeugdhulp Utrecht West 4 e Nota van Inlichtingen d.d. 6 augustus 2014

Jeugdhulp Utrecht West 4 e Nota van Inlichtingen d.d. 6 augustus 2014 Betreft aanbesteding: Nota van Inlichtingen: Jeugdhulp Utrecht West 4 e Nota van Inlichtingen d.d. 6 augustus 2014 De (geanonimiseerde) vragen en de daarop gegeven antwoorden moeten worden beschouwd als

Nadere informatie

Contractering Sociale Domein Regio. Viola Zevenhuizen 20 augustus 2015

Contractering Sociale Domein Regio. Viola Zevenhuizen 20 augustus 2015 Contractering Sociale Domein Regio Arnhem 1 Viola Zevenhuizen 20 augustus 2015 Agenda contractering 2016 Terugblik 2015 Belangrijkste punten contractering sociale domein Korte toelichting proces Gecontracteerde

Nadere informatie

Onderdeel Inspraakreactie Reactie Dienst Sozawe

Onderdeel Inspraakreactie Reactie Dienst Sozawe Bijlage 1: Inspraakreacties Verordening Wmo 2015 Organisatie en datum Onderdeel Inspraakreactie Reactie Dienst Sozawe Voorinspraak augustus/ september 2014 1 Koepel Wmo 13 augustus 2014 1.1 Art. 1, lid

Nadere informatie

1. Hoe stap ik het (her)indicatiegesprek in bij een cliënt met een gerichte PGB-vraag?

1. Hoe stap ik het (her)indicatiegesprek in bij een cliënt met een gerichte PGB-vraag? IK KRIJG DE VRAAG OM EEN PGB TE INDICEREN, WAT DOE IK? 1. Hoe stap ik het (her)indicatiegesprek in bij een cliënt met een gerichte PGB-vraag? Als verpleegkundige kom je nooit bij een cliënt om een PGB

Nadere informatie

aanbesteding en inkoop 3D

aanbesteding en inkoop 3D aanbesteding en inkoop 3D 9 juli 2015 1 inleiding In het onderzoeksprogramma dat de Rekenkamer Lansingerland op 20 februari 2015 aan de raad heeft gestuurd, is een onderzoek aangekondigd naar de aanbesteding

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Focomp-PhotoStudio6 Webdesign

Algemene Voorwaarden Focomp-PhotoStudio6 Webdesign Algemene Voorwaarden Focomp-PhotoStudio6 Webdesign Artikel 1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt onder de opdrachtgever verstaan: de wederpartij van Focomp webdesign en onder overeenkomst:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaaknr:

Raadsvoorstel Zaaknr: Raadsvoorstel Zaaknr: 43.979 Onderwerp: Regionaal Transitie Arrangement (RTA) jeugdzorg regio Noordoost-Brabant Samenvatting: Door de decentralisatie van de jeugdzorg met ingang van 1 januari 2015 worden

Nadere informatie

BEHANDELINGSFORMULIER AB

BEHANDELINGSFORMULIER AB BEHANDELINGSFORMULIER AB Onderwerp Portefeuillehouder Beleidstaak Voorgesteld besluit Aanbesteding accountantsdiensten W.A. Mateman Vergadering 24-11-2010 Agendapunt 6 Financiën Het advies van de rekeningcommissie

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over ZZP

Veel gestelde vragen over ZZP Veel gestelde vragen over ZZP Wat is het standpunt van Coöperatie VGZ over ZZ ers na 1 januari 2015? Ondanks de hoge klanttevredenheid van cliënten van ZZP ers heeft Coöperatie VGZ desondanks een aantal

Nadere informatie

Het Persoonsgebonden budget voor kinderen

Het Persoonsgebonden budget voor kinderen Het Persoonsgebonden budget voor kinderen Inhoud Het persoonsgebonden budget 3 Over het Pgb 4 Een Pgb aanvragen 5 Inkopen met een Pgb 9 Overige regels bij een Pgb 11 Aan de inhoud van deze uitgave kunnen

Nadere informatie

Nadere regeling. persoonsgebonden budget

Nadere regeling. persoonsgebonden budget Nadere regeling persoonsgebonden budget citeertitel: nadere regeling persoonsgebonden budget 2015 vastgesteld bij besluit van 17 maart 2015 Beleidsregels persoonsgebonden budget Opdrachtgever: gemeente

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Aanbesteding postdiensten Nota van inlichtingen Kenmerk: 2016-150 Status: Definitief Aantal pagina s: 8 Datum: 11-11-2016 1 Deze nota van inlichtingen behoort bij en maakt integraal onderdeel uit van de

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Projectgroep Versie: Definitief Datum: 16 oktober 2014 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Overeenkomst Maatwerkdiensten Participatie Limburg-Noord

Overeenkomst Maatwerkdiensten Participatie Limburg-Noord Overeenkomst Maatwerkdiensten Participatie Limburg-Noord Contractnummer MGR2018.4 Regio Partijen: De gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Bijlage 5 Bewijsstukken nieuwe zorgaanbieders en bestaande aanbieders bij andere Wlz uitvoerder

Bijlage 5 Bewijsstukken nieuwe zorgaanbieders en bestaande aanbieders bij andere Wlz uitvoerder Bijlage 5 Bewijsstukken nieuwe zorgaanbieders en bestaande aanbieders bij andere Wlz uitvoerder TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG (Wlz) 2017 Zorgverzekeraars Nederland Juni 2016 na nota van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM. Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden

Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM. Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door

Nadere informatie

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van praktijk Andersopvoeden. Versie: 17-10-2013

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van praktijk Andersopvoeden. Versie: 17-10-2013 Algemene Voorwaarden Dit zijn de Algemene Voorwaarden van praktijk Andersopvoeden. Versie: 17-10-2013 Artikel 1: Definities Andersopvoeden: De onderneming Praktijk Andersopvoeden zoals dat is ingeschreven

Nadere informatie

Beschrijving bestuurlijke aanbestedingsprocedure Tijdelijk Beschermd Wonen LVB 18+

Beschrijving bestuurlijke aanbestedingsprocedure Tijdelijk Beschermd Wonen LVB 18+ Aan Geïnteresseerde aanbieders tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Van Inlichtingen ISD Bollenstreek Gemeente Katwijk Tahnee Dikken en Aldert Haasnoot (via aanbesteding@isdbollenstreek.nl) Onderwerp Procesdocument

Nadere informatie

Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland. i-sociaal Domein 20 maart 2018

Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland. i-sociaal Domein 20 maart 2018 Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland i-sociaal Domein 20 maart 2018 Even voorstellen Gert Luisman Contractmanager Maatschappelijk Domein Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Lid werkgroep contractering Jeugdhulp

Nadere informatie

Jeugdzorg Brabant Noord Oost. 11 november 2013

Jeugdzorg Brabant Noord Oost. 11 november 2013 Jeugdzorg Brabant Noord Oost 11 november 2013 Betrokken partijen Regionaal Transitie-arrangement Noordoost- Brabant Gemeenten Zorginstellingen Financiers, Provincie, Zorgkantoor VGZ en Zorgverzekeraar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015 JEUGD

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015 JEUGD NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015 JEUGD Beste zorgaanbieders, Dit is de tweede nieuwsbrief van Zorg om Tafel Jeugd. Met een nieuwsbrief informeren wij u actief over de stand van zaken en ontwikkelingen. Besluitvorming

Nadere informatie

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600 Nota van Inlichtingen EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbesteding EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

Nadere informatie

Advies 157. 1.2 In de Selectieleidraad is in Hoofdstuk 5, in de paragrafen 5.2 t/m 5.4, het volgende

Advies 157. 1.2 In de Selectieleidraad is in Hoofdstuk 5, in de paragrafen 5.2 t/m 5.4, het volgende Advies 157 1. Feiten 1.1 Beklaagde heeft een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor een opdracht met betrekking tot het verrichten van engineeringswerkzaamheden ten behoeve van een

Nadere informatie

JEUGDHULP DRENTHE * * Het bestuur van BEZINN t.a.v. de heer J. Nijland, voorzitter Vredeveldseweg CD ASSEN. Geachte heer Nijland,

JEUGDHULP DRENTHE * * Het bestuur van BEZINN t.a.v. de heer J. Nijland, voorzitter Vredeveldseweg CD ASSEN. Geachte heer Nijland, Het bestuur van BEZINN t.a.v. de heer J. Nijland, voorzitter Vredeveldseweg 2 9404 CD ASSEN JEUGDHULP R E G I O DRENTHE ** DATUM 19 november 2015 ONDERWERP contractuele verplichtingen en budgetoverschrijding

Nadere informatie

Concept Raamovereenkomst. inzake. Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost. tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST <NAAM LEVERANCIER>

Concept Raamovereenkomst. inzake. Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost. tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST <NAAM LEVERANCIER> Concept Raamovereenkomst inzake Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST en Kenmerk: EG.I2014_20 : Inhoudsopgave ARTIKEL 1: AARD VAN DE RAAMOVEREENKOMST...

Nadere informatie

Inhoud. ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden. ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden

Inhoud. ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden. ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden Inhoud 1. Algemeen ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden ARTIKEL 5 - Duidelijke informatie

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor het leveren van diensten door Marloes van Nies Studiekeuzecoach.KvK 58245243

Algemene Voorwaarden voor het leveren van diensten door Marloes van Nies Studiekeuzecoach.KvK 58245243 Leveringsvoorwaarden Algemene Voorwaarden voor het leveren van diensten door Marloes van Nies Studiekeuzecoach.KvK 58245243 Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: opdrachtnemer:

Nadere informatie

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Steenwijkerland. Januari 2018

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Steenwijkerland. Januari 2018 Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Steenwijkerland Januari 2018 Toetsingskader Steenwijkerland Aandachtspunten / bronnen voor de toezichthouder zijn in alle gevallen: Dossieronderzoek; Vraaggesprek met

Nadere informatie

FAQ Informatiebijeenkomsten VGZ Inkoop 2014 Versie 1 Juli 2013

FAQ Informatiebijeenkomsten VGZ Inkoop 2014 Versie 1 Juli 2013 SGGZ - Inkoop proces Offerte 1. Wat gaat VGZ doen met de extra bezuinigingen? Alle partijen betrokken bij het convenant i.s.m. het ministerie van VWS hebben een gedeelde verantwoordelijkheid voor het bereiken

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Af r MAASDRIEL Raadsvoorstel Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Kerkdriel, 11 april 2013 Onderwerp Benoeming accountant Beslispunten 1. Instemmen met de uitkomst van de regionale Europese aanbesteding accountantscontrole;

Nadere informatie

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Gemeente Utrecht, StadsOntwikkeling en ARS Traffic & Transport Technology B.V. Gemeente Utrecht Partijen: 1. De gemeente Utrecht,

Nadere informatie

Aantal cliënten per stelsel nu en. Straks 18.400. Figuur 1 - Aantal cliënten (18-) naar huidig en toekomstig stelsel

Aantal cliënten per stelsel nu en. Straks 18.400. Figuur 1 - Aantal cliënten (18-) naar huidig en toekomstig stelsel Gehandicaptenzorg van AWBZ naar Jeugdwet Vanaf 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor de volledige jeugdzorg. Vanuit verschillende domeinen wordt dan de zorg voor kinderen en jongeren onder de 18

Nadere informatie

2. OFFERTES, OPDRACHTBEVESTIGINGEN EN WIJZIGING IN GEGEVEN OPDRACHTEN

2. OFFERTES, OPDRACHTBEVESTIGINGEN EN WIJZIGING IN GEGEVEN OPDRACHTEN ALGEMENE VOORWAARDEN Bianca Moolman - Personal Organiser Den Haag, 1 oktober 2015 1. TOEPASSING Deze algemene voorwaarden, zijn, tenzij anders is overeengekomen, van toepassing op alle offertes en overeenkomsten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Bouwformae v.o.f.

Algemene voorwaarden Bouwformae v.o.f. Algemene voorwaarden Bouwformae v.o.f. Artikel 1. Toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle dienstverlening in de ruimste zin van het woord, die door Bouwformae v.o.f.,

Nadere informatie