Human Resources Management in (spiegel)beeld. Executive Summary

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Human Resources Management in (spiegel)beeld. Executive Summary"

Transcriptie

1 Human Resources Management in (spiegel)beeld Resultaten van een onderzoek naar het zelfbeeld van HR-professionals en hoe andere professionals de HR-functie percipiëren. Een enquête van HRM Net i.s.m. The House of Marketing. Mei Inleiding Situering. Tijdens de maand februari voerde HRM Net in samenwerking met The House of Marketing en met de medewerking van Randstad, SD Worx en Questionmark een on line enquête onder de HR-professionals en niet-hr-professionals. Met dit onderzoek willen de initiatiefnemers inzicht te krijgen in het zelfbeeld van de HR-manager en hoe de HR-functie door andere professionals wordt gepercipieerd. Ook werd nagegaan welke de belangrijkste actuele en toekomstige trends en topics binnen HR zijn. Daarnaast is gepeild naar de behoefte aan vakinformatie, het gebruik van vakmedia en naar de inspiratiebronnen, inspirerende voorbeelden en rolmodellen. Vragen over deze laatste onderwerpen werden voor eigen marketingdoeleinden van HRM Net gesteld en zullen uiteraard niet worden teruggekoppeld naar de markt. Steekproef en recrutering. In totaal namen respondenten deel aan de enquête. 952 onder hen vulden de vragenlijst volledig in. Enkel met deze antwoorden werd rekening gehouden. Er werd op deze steekproef een double check uitgevoerd met de niet volledig ingevulde enquêtes. Via de volgende media werd er opgeroepen om te participeren aan het onderzoek: hrm.net (en zijn e-zine HRM Focus), references.vacature.com en jobscareer.be, Pub Magazine (vakblad voor de reclame en maketingwereld), Zakelijk Internet/ZI Report (algemene zakelijke website en e-zine), De Tijd, L'Echo, 6 minutes.net (meer bepaald zijn b2b-publicaties) en Data News (vakblad voor ICTers). 53 procent van de 952 weerhouden respondenten zijn actief binnen HR. Met de deelname van 496 HR-professionals is dit onderzoek het grootste dat ooit onder HRM-ers in dit land is gevoerd. De niet-hr-professionals onder de respondenten zijn vooral werkzaam op het vlak van sales, communicatie en marketing, ICT en finance. Van de respondenten is 75 procent Nederlandstalig. Dit percentage betekent een oververtegenwoordiging van Nederlandstaligen ten opzichte van de Belgische bevolking, maar ligt wel min of meer in lijn met de internetpenetratie in beide taalgemeenschappen. De enquête werd, zoals eerder gesteld, exclusief on line gevoerd. 37,5 procent van de deelnemers bezit een universitair diploma, 24 procent een postuniversitair.

2 Resultaten Waar ligt de toegevoegde waarde van HR? Met de eerste vraag werd zowel bij HR als niet-hr professionals gepolst naar welke terreinen men ziet als een terrein van toegevoegde waarde voor HR. Hierbij konden we vaststellen dat zowel HR- als niet HR professionals er dezelfde topdrie op na hielden. Deze topdrie bestaat uit: werving en selectie, carrièremanagement en opleiding en training. Hoewel beide groepen er dezelfde topdrie op na houden is er blijkbaar een verschil in de mate waarin HR en niet-hr-professionals bepaalde terreinen als toegevoegde waarde zien voor HR. Hoe verschilt de visie van HR-professionals van die van andere professionals? Ongeveer 65 % van de niet-hr-professionals meent dat werving en selectie hét terrein van toegevoegde waarde is. Slechts 55 % van de HRM ers beaamt dit. Daarnaast zien we dat HR-professionals meer toegevoegde waarde in carrièremanagement zien dan de niet-hr-professionals (HR 19 % en niet-hr: 11 %). Ook bij het aspect opleiding en training merken we hetzelfde maar dan in de andere richting. Niet-HR-professionals erkennen meer toegevoegde waarde voor HR in opleiding en training dan HR-professionals (12 % versus. 8 %) Bij Nederlandstalige niet-hr-professionals geldt dat hoe lager iemand op de hiërarchische ladder staat hoe meer toegevoegde waarde deze ziet voor HR in opleiding en training. Wat denkt de CEO? Verder konden we eveneens vaststellen dat CEO s heel veel toegevoegde waarde weggelegd zien in werving en selectie (75 % van de CEO s ziet werving en selectie als hét terrein van toegevoegde waarde voor HR). Binnen de Franstalige enquête konden we merken dat slechts 45 % van de CEO s werving en selectie als een terrein van toegevoegde waarde zien. Aan de andere kant merken we dat CEO s ook belang hechten aan belonings- en arbeidsvoorwaarden (18 %). Beïnvloedt leeftijd de kijk op HR? Afhankelijk van de leeftijd kunnen we eveneens een trend zien in de resultaten. Hoe ouder iemand wordt, hoe lager de toegevoegde waarde van werving en selectie. Vanaf de leeftijd van 55 jaar neemt dit element plots opnieuw in belang toe (69 % voor 25 jarigen, 53 % voor 44-55jarigen en dan een plotse stijging naar 68 %) Bovendien kunnen we dezelfde trend vaststellen voor het terrein opleiding en training (van 20 % naar 7.5 % en dan plots een stijging tot 10 %). Dit is vrij logisch te verklaren: afhankelijk van de leeftijd daalt de nood aan opleiding en training en daalt eveneens de nood aan werving en selectie tot op het moment dat de nood om zich opnieuw bij te scholen of de nood aan opvolging zich opwerpt. We mogen hieruit wel besluiten dat de terreinen van toegevoegde waarde voor HR verschillen afhankelijk van het moment waarin men zich bevindt binnen zijn/haar carrière.

3 Welk rapport geeft HR zichzelf? Over het algemeen geeft de Nederlandstalige groep van mensen die binnen HR actief zijn, zichzelf een 6.5/10 voor zijn/haar eigen personeelsbeleid. Dit is een vrij lage score. Wanneer we kijken hoeveel niet HR-professionals geven aan de HRM voor zijn/haar personeelsbeleid, dan zien we dat deze score verder daalt tot 5.5/10. De Franstalige groep van HR-professionals, geeft zichzelf een 6.1/10. Vergeleken met de Franstalige niet-hr-respondenten zien we dat ook daar de score lager is dan bij de HR professional (5.24/10). Er is een duidelijk verschil tussen de tevredenheid bij de verschillende groepen. Laten we even dieper ingaan op deze scores: Nederlandstalige HR-professionals Gemiddelde op alle elementen: 6.5/10 Hoogste scores: Transparante salarispolitiek en het verzorgen van de interne communicatie (beide 6.8/10), zorgen dat de werknemers trouw blijven aan het bedrijf (7.59/10). Laagste scores: Oplossen van problemen (5.61/10) en Organiseren van beoordelingsgesprekken (5.68/10) Franstalige HR-professionals Gemiddelde op alle elementen: 6.1/10 Hoogste scores: Regeling van de werkuren en zorgen dat de werknemers trouw blijven aan het bedrijf (7.2/10 in beide gevallen) Laagste scores: Zorgen voor loopbaanbegeleiding en ontwikkeling en het verbeteren en organiseren van mobiliteit van en naar het werk (5.3/10 en 5.2/10) Nederlandstalige niet HR-professionals Gemiddelde op alle elementen: 5.5/10 Hoogste scores: Verzorgen van trouw aan het bedrijf en andere (7/10 Laagste scores: Loopbaanbegeleiding (4.9/10) Franstalige niet-hr-professionals Gemiddelde op alle elementen: 5.2/10 Hoogste scores: Correcte administratie (6.7/10), regeling van de werkuren en vakantie (6.5/10) Laagste scores: Trouw aan het bedrijf verzorgen (4.7/10), interne communicatie verzorgen (4.8/10), problemen oplossen en regelen en verzorgen van de mobiliteit van en naar het werk(4.9/10)

4 Over HRM Net HRM Net is de uitgever van onder meer HRM Focus, een gratis veertiendaags e-zines over en voor personeelsmanagement. HRM Focus brengt vooral de achtergronden van het vaknieuws, maakt diepgaande analyses van de 'knikkers en het spel' - de actoren en ontwikkelingen in de HR-wereld. Ook worden regelmatig enquêtes opgezet (b.v. over online rekruteren en e-learning, de impact van 11 september op het wervingsbeleid van de ondernemingen, HR-beleidsplannen enz.). Met abonnees - situatie op 23 mei is HRM Focus de belangrijkste publicaties voor HRprofessionals in België. Meer info & aanmelding voor een gratis abonnement: Daarnaast geeft HRM Net ook betalende elektronische publicaties uit (Vademecum, Witboek, HRM Debat, Report, Sector Scan - die in het corporate lidmaatschap van de HRM Club begrepen zijn maar ook afzonderlijk kunnen gekocht worden), voert onderzoek uit (meestal in samenwerking met een partner) en organiseert evenementen (congres, workshops, debatten). Meer info & bestelling: De website hrm.net is een informatie- en kennisplatform voor HR-professionals, waarvan sommige gegevens en documenten vrij toegankelijk zijn en andere enkel voorbehouden voor de leden van de HRM Club. Meer info & aanmelding: HRM Net telt betalende gebruikers (situatie op 23/5/2005), leden van de HRM Club (vergelijkbaar met de betalende abonnees van de gedrukte vakbladen. Ter vergelijking: de marktleider van de gedrukte vakbladen, HRMagazine, telde eind 2004 volgens het CIM abonnees. De website hrm.net wordt maandelijks aangedaan door minimaal unieke bezoekers. Hrm.net is de enige website voor HR-professionals wiens bereik is gecontroleerd en gecertificeerd is geweest door CIM/Metriweb (periode ). Vandaag wordt het aantal bezoekers gemeten middels de Awstad-software. Contact: Marc Ernst (Director/publisher HRM Net) T: +32 (0) Mobile: +32 (0) me@hrm.net

5 Over The House of Marketing The House of Marketing is de eerste Marketing Expertise Hub in België. Sinds 1995 inspireert en ondersteunt een ervaren team van marketing consultants klanten bij hun marketingstrategie en de implementatie ervan. De activiteiten van The House of Marketing omvatten: 1. Marketing Consultancy: consultants verlenen strategisch marketingadvies 2. Marketing Project Management: consultants begeleiden klanten bij de implementatie van marketingprojecten 3. Interim Management in Marketing: interim marketing managers vangen op tijdelijke basis onderbezetting in de marketingorganisatie op Alle marketing consultants hebben een uitstekend en bewezen track record in een specifieke marketingdiscipline of sector. Samen verzekeren ze The House of Marketing van een uitgebreide sectorexpertise o.a. in FMCG, IT, Telecom, Farma en Services. Website: Ontdek ook de Marketing Mingle Zone op het grootste online netwerk van Belgische marketeers (meer dan marketing professionals gebruiken de Marketing Mingle Zone als networking tool). Contact: Michele Mees (Partner) T.:

Tuin & landschap Auto & transport Human resources Retail food & horeca Technology Ondernemen Retail mode Bouw Pharma & medical

Tuin & landschap Auto & transport Human resources Retail food & horeca Technology Ondernemen Retail mode Bouw Pharma & medical Tuin & landschap Auto & transport Human resources Retail food & horeca Technology Ondernemen Retail mode Bouw Retail non-food Pharma & medical Marcom www.wemedia.be SURVEY DIGEST Online survey Recrutering:

Nadere informatie

business www.gamesinbusiness.nl Amsterdam, juli 2011 Erik Heemskerk, Managing Partner 1

business www.gamesinbusiness.nl Amsterdam, juli 2011 Erik Heemskerk, Managing Partner 1 in @ business www.gamesinbusiness.nl Amsterdam, juli 2011 Erik Heemskerk, Managing Partner 1 Inhoudsopgave Doelstellingen DMU bezoekers DMU leveranciers Bereik Games in Business Deelname Achtergrond informatie

Nadere informatie

12/10/2017 Group S - Sociaal Secretariaat 1

12/10/2017 Group S - Sociaal Secretariaat 1 12/10/2017 Group S - Sociaal Secretariaat 1 Presentatie Group S Sociaal Secretariaat Anja Van Houtvinck Inhoudstafel 1. Inleiding / trends 2. Interacties en gegevensstromen 3. Schema s 4. Aangiften 5.

Nadere informatie

Factsheet Mismatch tussen vraag en aanbod kenmerkt arbeidsmarkt

Factsheet Mismatch tussen vraag en aanbod kenmerkt arbeidsmarkt 1 Inhoud Pagina Bronvermelding & Verantwoording 3 Werving - algemeen 4 Werving beeld per sector 5 Werving beeld per functie-familie 6 Werving beeld per functie-familie naar opleidingsniveau 6 Werving beeld

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Verwater Industrial Services Noord Oost B.V. ( onderdeel Verwater Group)

FUNCTIEPROFIEL. Verwater Industrial Services Noord Oost B.V. ( onderdeel Verwater Group) FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: Afdeling: Standplaats: Verwater Industrial Services Noord Oost B.V. ( onderdeel Verwater Group) HRM Business Partner Human Resources Emmen 1. ORGANISATIE Algemene

Nadere informatie

Rapportage. Trendonderzoek Interne Communicatie 2013 Resultaten online enquête

Rapportage. Trendonderzoek Interne Communicatie 2013 Resultaten online enquête Rapportage Trendonderzoek Interne Communicatie 2013 Resultaten online enquête Suzanne Janssen Universiteit Twente Bas van Glabbeek Involve Joyce Ribbers Universiteit Twente Achtergrond van het onderzoek

Nadere informatie

Voorstelling resultaten Bevraging Febelfin Academy. November 2017

Voorstelling resultaten Bevraging Febelfin Academy. November 2017 Voorstelling resultaten Bevraging Febelfin Academy November 2017 Inhoud Voorstelling van de respondenten Hoe bij Febelfin Academy terecht gekomen? Van welke diensten gebruik gemaakt in het afgelopen jaar?

Nadere informatie

Presentatie dotconnectgroup. Presentatie dotconnectgroup

Presentatie dotconnectgroup. Presentatie dotconnectgroup Presentatie dotconnectgroup Presentatie dotconnectgroup 1 Wat is Rent a-recruiter? Het uitbesteden van de werving-& selectie procedure voor één of meerdere specifieke vaste vacature(s) aan een ervaren

Nadere informatie

AAN DE ACHTERDEUR BEN JE TE LAAT! Restultaten Nationaal Klantretentie Onderzoek

AAN DE ACHTERDEUR BEN JE TE LAAT! Restultaten Nationaal Klantretentie Onderzoek AAN DE ACHTERDEUR BEN JE TE LAAT! Restultaten Nationaal Klantretentie Onderzoek Auteurs: Jill Eekhart, Arjen Krom en Magiel Tak Eurogroup Consulting December 2013 NATIONAAL KLANTRETENTIE ONDERZOEK Loyale

Nadere informatie

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei managing people meeting aspirations Natuurlijke groei geloof Wij hebben een gemeenschappelijke visie pagina - managing people, meeting aspirations Vandaag verhoogt CPM de prestaties op elk niveau van uw

Nadere informatie

Bedrijfsvoering benchmark onderzoek tussenpersonen. Ir. Laurens van Graafeiland Juli 2013

Bedrijfsvoering benchmark onderzoek tussenpersonen. Ir. Laurens van Graafeiland Juli 2013 Bedrijfsvoering benchmark onderzoek tussenpersonen Ir. Laurens van Graafeiland Juli 2013 1 Toelichting onderzoek 2012 Het landelijk bedrijfsvoering benchmark onderzoek is voor het 2 e jaar afgenomen, dit

Nadere informatie

maakt er werk van Europe s Leader in Online Career Services and Recruitment Solutions 2009, StepStone

maakt er werk van Europe s Leader in Online Career Services and Recruitment Solutions 2009, StepStone maakt er werk van 2009, StepStone StepStone maakt er werk van Laten we ons even voorstellen In 1996 ontstond StepStone in Noorwegen met de missie: het vervullen van de online rekruteringswensen van werkgevers.

Nadere informatie

Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer

Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer 1 2 Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer 3 Indelen in groepjes van 3 Het is maandagmorgen 30 oktober 2017.gisteren was de closingparty van DDW 2017, staan kan je amper

Nadere informatie

Stand van zaken van de Smart City -dynamiek in België: een kwantitatieve barometer

Stand van zaken van de Smart City -dynamiek in België: een kwantitatieve barometer Stand van zaken van de Smart City -dynamiek in België: een kwantitatieve barometer AUTEURS Jonathan Desdemoustier, onderzoeker-doctorandus, Smart City Institute, HEC-Liège, Universiteit van Luik (België)

Nadere informatie

Interne communicatie wordt professioneler maar kent nog onaangeboord terrein

Interne communicatie wordt professioneler maar kent nog onaangeboord terrein Persbericht Interne communicatie wordt professioneler maar kt nog onaangeboord terrein Brussel, 6 december 2012 - Wie beheert de interne communicatie in e bedrijf? Welke instrumt word het meest gebruikt?

Nadere informatie

ONLINE VIDEO MONITOR 2013 CUSTOMER TOUCHPOINT

ONLINE VIDEO MONITOR 2013 CUSTOMER TOUCHPOINT 2013 CUSTOMER TOUCHPOINT 1. INLEIDING 2 1A. RESPONDENTEN Distributiematerialen onderzoek Het onderzoek voor de Online Video Monitor is in december 2012 uitgevoerd onder de lezers van Marketingfacts. De

Nadere informatie

beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom!

beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom! beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom! Agenda Introductie Performance Management Stellingen Afsluiting Luciano

Nadere informatie

VRIJWILLIGE VERTREKINTENTIES. Een onderzoek onder managers en directeuren in techniek en industrie

VRIJWILLIGE VERTREKINTENTIES. Een onderzoek onder managers en directeuren in techniek en industrie VRIJWILLIGE VERTREKINTENTIES Een onderzoek onder managers en directeuren in techniek en industrie INLEIDING Wanneer het economische vertrouwen stijgt, stijgen ook de vertrekintenties. Dit biedt een uitdaging

Nadere informatie

Welkom. Investeren in talent loont

Welkom. Investeren in talent loont Welkom Investeren in talent loont Symposium Investeren in talent loont Uw gastheer: Chris van Bokkum TechniekTalent.nu Investeren in talent Hans van der Spek Manager Kenniscentrum HRM / Berenschot Actuele

Nadere informatie

Maak de juiste keuze. Coaching. Selectie/Promotie. Management Ontwikkeling. Loopbaanbegeleiding. Copyright 2005 Alert Management Consultants

Maak de juiste keuze. Coaching. Selectie/Promotie. Management Ontwikkeling. Loopbaanbegeleiding. Copyright 2005 Alert Management Consultants Maak de juiste keuze - Selectie/Promotie Coaching Management Ontwikkeling Loopbaanbegeleiding Waarschijnlijk vindt u het net als de meeste mensen in uw vakgebied wel eens moeilijk om iemands persoonlijkheid

Nadere informatie

Ordina ICT Talent Development. Zijn uw ICT medewerkers klaar voor de toekomst?

Ordina ICT Talent Development. Zijn uw ICT medewerkers klaar voor de toekomst? Ordina ICT Talent Development Zijn uw ICT medewerkers klaar voor de toekomst? Waarom het thema ICT Talent Development? 2 Onze klanten hebben een structurele behoefte aan gekwalificeerde ICT professionals

Nadere informatie

Hotsheet Oktober - December 2012

Hotsheet Oktober - December 2012 Hotsheet Oktober - December 2012 StepStone feiten en cijfers StepStone feiten en cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 4.841.739 Aantal bezoeken 1.377.466 Unieke bezoekers 948.607 Aantal vacatures 3.597

Nadere informatie

Hotsheet september 2013

Hotsheet september 2013 Hotsheet september 2013 StepStone feiten & cijfers StepStone feiten & cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1,649,870 Aantal bezoeken 535,112 Unieke bezoekers 348,222 Aantal vacatures 1,380 September

Nadere informatie

Strategic Decisions Monitor Juni 2014 De Teamleider. In samenwerking met

Strategic Decisions Monitor Juni 2014 De Teamleider. In samenwerking met Strategic Decisions Monitor Juni 2014 De Teamleider In samenwerking met KIRC 2014 Niets uit deze publicatie mag geheel of gedeeltelijk op enigerlei schriftelijke, elektronische of andere wijze openbaar

Nadere informatie

Onderzoeksopzet. Trends in Service 2010

Onderzoeksopzet. Trends in Service 2010 Onderzoeksopzet Trends in Service 2010 Utrecht, oktober 2010 1. Inleiding De sociale netwerken nemen een steeds belangrijker plaats in in de communicatie tussen bedrijven en hun (potentiële) klanten en

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Human Resource Analytics De cursus Human Resource Analytics duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek bij klanten van interim management (providers)

Tevredenheidsonderzoek bij klanten van interim management (providers) FEDERGON OPDRACHTGEVERS BEOORDELEN INTERIM MANAGEMENT PROVIDERS POSITIEF Tevredenheidsonderzoek bij klanten van interim management (providers) Tevredenheidsonderzoek bij de klanten van interim management

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken is vooral nog een mannenzaak

Het Nieuwe Werken is vooral nog een mannenzaak Het Nieuwe Werken is vooral nog een mannenzaak Enquêteresultaten Kluwer Opleidingen 2011 Dit document bevat de enquêteresultaten over het onderzoek rond Het Nieuwe Werken dat in België werd gevoerd. Kluwer

Nadere informatie

StepStone in cijfers Augustus 2014

StepStone in cijfers Augustus 2014 StepStone in cijfers Augustus 2014 StepStone feiten & cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 961,662 Aantal bezoeken 342,486 Unieke bezoekers 236,063 Aantal vacatures 957 Afgelopen maand in een notendop

Nadere informatie

Rapport Onderzoek Visie en ambitie van ICT professionals. In opdracht van:

Rapport Onderzoek Visie en ambitie van ICT professionals. In opdracht van: Rapport Onderzoek Visie en ambitie van ICT professionals In opdracht van: IDG Nederland Arianna Ardia Sr Marktonderzoeker/ Marketing & Sales analist Mei 2011 1 Inhoudsopgave 1. Samenvatting p. 2 2. Opzet

Nadere informatie

HR Praktijk Dag 2013

HR Praktijk Dag 2013 HR Praktijk Dag 2013 Hét congres om uw organisatie te profileren onder HR-professionals Sponsorkit Datum: Thema: Locatie: 30 mei 2013, www.hrpraktijkdag.nl Kasteel de Vanenburg in Putten Uw persoonlijk

Nadere informatie

Analyses NIDAP bedrijfsopleidingen en trainingen onderzoek 2012-2013. Overzicht

Analyses NIDAP bedrijfsopleidingen en trainingen onderzoek 2012-2013. Overzicht Analyses NIDAP bedrijfsopleidingen en trainingen onderzoek 2012-2013 Overzicht Kerncijfers opleidings- en trainingsproducten Dit overzicht kan worden verbijzonderd voor branche, bedrijfsgrootte, regio,

Nadere informatie

Meet the global leader with the personal touch

Meet the global leader with the personal touch Meet the global leader with the personal touch Wereldwijd toonaangevend op het gebied van werving & selectie Sinds Michael Page in 1976 in Londen werd opgericht, heeft zij zich ontwikkeld tot een toonaangevende

Nadere informatie

proces dat vandaag reeds ingang vindt binnen de rechterlijke organisatie.

proces dat vandaag reeds ingang vindt binnen de rechterlijke organisatie. Omdat we de korpschefs graag in contact brengen met andere managers die met dezelfde problemen geconfronteerd worden, organiseert het IGO halfjaarlijks zijn nieuw concept, namelijk de Management lunch.

Nadere informatie

IT Job market report. IT Job Board, Januari 2013

IT Job market report. IT Job Board, Januari 2013 IT Job market report 2013 IT Job Board, Januari 2013 De Nederlandse IT kandidaat Freelance 39% Werkzaam in 85% 15% Man Vrouw 61% Vaste dienst 74% Private sector 26% Publieke sector Top 15 Skills 1 Helpdesk

Nadere informatie

Bedrijfsvoering benchmark onderzoek tussenpersonen. Ir. Laurens van Graafeiland Juli 2013

Bedrijfsvoering benchmark onderzoek tussenpersonen. Ir. Laurens van Graafeiland Juli 2013 Bedrijfsvoering benchmark onderzoek tussenpersonen Ir. Laurens van Graafeiland Juli 2013 1 Toelichting onderzoek 2012 Het landelijk bedrijfsvoering benchmark onderzoek is voor het 2 e jaar afgenomen, dit

Nadere informatie

Hoe zet ik een MBO in als. managementtool? Effectief gebruik maken van onderzoek. Inge Beckers

Hoe zet ik een MBO in als. managementtool? Effectief gebruik maken van onderzoek. Inge Beckers Hoe zet ik een MBO in als managementtool? Effectief gebruik maken van onderzoek Inge Beckers Inhoud Introductie Yacht Waarom is onderzoek noodzakelijk? Showcase Yacht Technology Hoe maak je er een managementtool

Nadere informatie

Stand van HR. De arbeidsmarkt voor HR-professionals

Stand van HR. De arbeidsmarkt voor HR-professionals Stand van HR De arbeidsmarkt voor HR-professionals Ontwikkeling HR-vacatures per kwartaal 2010 2016 De vraag naar HR-professionals in Nederland groeit fors. In het vierde kwartaal van 2016 is er een nieuw

Nadere informatie

VRAGENLIJST. Als u op verder klikt verlaat u deze vragenlijst.

VRAGENLIJST. Als u op verder klikt verlaat u deze vragenlijst. VRAGENLIJST 1. Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking!! Allereerst een vraag om te bepalen of het onderzoek voor u relevant is. Welke van de onderstaande mogelijkheden is het meest op u van toepassing?

Nadere informatie

Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld

Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld Persbericht Yacht, 23 februari 2010 Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld Trends en ontwikkelingen op de financiële arbeidsmarkt Door: mr.drs. E. Kolthof, Yacht, Competence

Nadere informatie

Hét carrière-evenement voor de financiële branche. Zaterdag 21 mei 2011 Stadion Galgenwaard Utrecht

Hét carrière-evenement voor de financiële branche. Zaterdag 21 mei 2011 Stadion Galgenwaard Utrecht Hét carrière-evenement voor de financiële branche Zaterdag 21 mei 2011 Stadion Galgenwaard Utrecht Carrière-evenement voor de financiële branche Marcommunity organiseert op zaterdag 21 mei 2011 de eerste

Nadere informatie

ONDERZOEK HR TRENDS 2015-2016

ONDERZOEK HR TRENDS 2015-2016 ONDERZOEK HR TRENDS 2015-2016 Partners HR Trends 2015-2016 Populatie Ruim 800 HR-professionals Werkzaam in uiteenlopende functies 12% ZZP Kennisintensieve dienstverlening Overheid 19% 6% 18% Collectieve

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Merkstrategie & Reputatie De cursus Merkstrategie & Reputatie Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Vertrek uit pole positie met de KMO inspiratiesessies

Vertrek uit pole positie met de KMO inspiratiesessies Vertrek uit pole positie met de KMO inspiratiesessies September Sociale inspectie? Zo kan het ook: goed voorbereid! Weet u als werkgever welke verschillende soorten inspecties u mag verwachten? Kent u

Nadere informatie

Leading Professional Recruitment in the Technology Industry

Leading Professional Recruitment in the Technology Industry Leading Professional Recruitment in the Technology Industry People Linking Performance Strategy Wie is Top Job TOP JOB is een Belgisch, internationaal wervings-en selectiekantoor gespecialiseerd in het

Nadere informatie

Bijna 7 Belgische werknemers op 10 hebben een goed evenwicht tussen werk en privéleven

Bijna 7 Belgische werknemers op 10 hebben een goed evenwicht tussen werk en privéleven Bijna 7 Belgische werknemers op 10 hebben een goed evenwicht tussen werk en privéleven Een goed evenwicht tussen werk en privéleven bij werknemers heeft een positieve invloed op de resultaten van het bedrijf.

Nadere informatie

Inleiding: De vragenlijst wordt afgesloten met de vraag om uw kennisvraag 2 ledig in maximaal 100 woorden te formuleren.

Inleiding: De vragenlijst wordt afgesloten met de vraag om uw kennisvraag 2 ledig in maximaal 100 woorden te formuleren. Inleiding: Deze vragenlijst bestaat uit 45 vragen en dient ertoe om het innovatietraject strategischeen zoekmachine marketing zo Efficiënt, Effectief en Educatief mogelijk te laten verlopen. Deze kunt

Nadere informatie

Introductie workshop Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper

Introductie workshop Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper Introductie workshop Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper Tom Zoethout Internet Marketing Specialist Internet Marketing als onderdeel van de bedrijfsvoering 2 1 Internet Marketing als onderdeel van de

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens Bedrijfsprofiel Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. Hun ideeën, motivatie en vaardigheden, hun normen en waarden, maar ook hun persoonlijkheden zijn de belangrijkste

Nadere informatie

ICT vormt sleutelfunctie binnen de bedrijfsvoering: als de ICT uitvalt, ligt de business plat.

ICT vormt sleutelfunctie binnen de bedrijfsvoering: als de ICT uitvalt, ligt de business plat. ICT vormt sleutelfunctie binnen de bedrijfsvoering: als de ICT uitvalt, ligt de business plat. Voor 26% van het MKB vormt ICT een bijrol binnen de business, terwijl voor het overige deel ICT een sleutelfunctie

Nadere informatie

Nationale Social Media Onderzoek 2017

Nationale Social Media Onderzoek 2017 Nationale Social Media Onderzoek 2017 Het grootste trendonderzoek van Nederland naar het gebruik en verwachtingen van social media #NSMO Uitgevoerd door: Newcom Research & Consultancy B.V. Auteurs: drs.

Nadere informatie

Hotsheet november 2013

Hotsheet november 2013 Hotsheet november 2013 StepStone feiten & cijfers StepStone feiten & cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1,730,386 Aantal bezoeken 553,732 Unieke bezoekers 369,601 Aantal vacatures 1,430 November

Nadere informatie

inhoudsopgave naar een strategy driven hr beleid 1. Inleiding...4 1.1 Het historisch perspectief... 5

inhoudsopgave naar een strategy driven hr beleid 1. Inleiding...4 1.1 Het historisch perspectief... 5 Deel i naar een strategy driven hr beleid 1. Inleiding...4 1.1 Het historisch perspectief... 5 2. Strategisch HR beleid...8 2.1 Van strategie naar instrument... 9 3. Meten is weten...13 4. Ken- en stuurgetallen

Nadere informatie

Strategic Decisions Monitor Juli 2014 Net Promoter Score. In samenwerking met

Strategic Decisions Monitor Juli 2014 Net Promoter Score. In samenwerking met Strategic Decisions Monitor Juli 2014 Net Promoter Score In samenwerking met KIRC 2014 Niets uit deze publicatie mag geheel of gedeeltelijk op enigerlei schriftelijke, elektronische of andere wijze openbaar

Nadere informatie

Strategic Decisions Monitor Januari 2015 Trends in Customer Service

Strategic Decisions Monitor Januari 2015 Trends in Customer Service Strategic Decisions Monitor Januari 2015 Trends in Customer Service In samenwerking met KIRC 2015 Niets uit deze publicatie mag geheel of gedeeltelijk op enigerlei schriftelijke, elektronische of andere

Nadere informatie

HRM-index maart: 66,5 (+ 3,5) HR-managers zien stevige groei van moeilijk vervulbare vacatures.

HRM-index maart: 66,5 (+ 3,5) HR-managers zien stevige groei van moeilijk vervulbare vacatures. HRM-index maart: 66,5 (+ 3,5) HRM-index maart 20 HR-managers zien stevige groei van moeilijk vervulbare vacatures. Hoofdindex: De verwachte ontwikkeling van de werkgelegenheid De HRM-index van maart is

Nadere informatie

MKB Monitor Onderzoek. Leer ondernemers echt kennen en weet wat er speelt in ondernemend Nederland!

MKB Monitor Onderzoek. Leer ondernemers echt kennen en weet wat er speelt in ondernemend Nederland! MKB Monitor Onderzoek Leer ondernemers echt kennen en weet wat er speelt in ondernemend Nederland! Waarom Mkb onderzoek? Ondernemers echt kennen en weten wat er speelt. Weten wat hen drijft en waarvoor

Nadere informatie

Data en betere credit managementbeslissingen. Frans van den Heuvel 5 november 2015

Data en betere credit managementbeslissingen. Frans van den Heuvel 5 november 2015 Data en betere credit managementbeslissingen Frans van den Heuvel Agenda Waarom dit onderzoek? Wat was de scope? Wat zijn de voornaamste onderzoeksconclusies? Wat betekenen deze conclusies voor u? Wat

Nadere informatie

MotivatieMonitor voor HR-professionals

MotivatieMonitor voor HR-professionals MotivatieMonitor voor HR-professionals Een onderzoek naar de ambities en verwachtingen van studenten en starters betreffende de arbeidsmarkt en het beeld dat HR-professionals van deze nieuwe generatie

Nadere informatie

Opleidingen Personeel & Arbeid

Opleidingen Personeel & Arbeid VOORJAAR 2015 Zo investeer ik in mijn eigen toekomst... Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement Bekijk alle Opleidingen Personeel & Arbeid klik hier 2 Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement

Nadere informatie

Strategic Decisions Monitor. Meten van klantbeleving

Strategic Decisions Monitor. Meten van klantbeleving Strategic Decisions Monitor Meten van klantbeleving december 2017 2 KIRC 2018 Niets uit deze publicatie mag geheel of gedeeltelijk op enigerlei schriftelijke, elektronische of andere wijze openbaar worden

Nadere informatie

E-learning ontwikkelingen onderzocht

E-learning ontwikkelingen onderzocht E-learning ontwikkelingen onderzocht Uitslagen van online enquete op e-learning.nl Wilfred Rubens E-learning land is volop in beweging. De redactie van e-learning.nl vroeg zich af hoe haar bezoekers die

Nadere informatie

Als het goed is bent u onze interimmer weer snel vergeten

Als het goed is bent u onze interimmer weer snel vergeten Als het goed is bent u onze interimmer weer snel vergeten Het gemak waarmee sommige organisaties interimmers aan het werk houden verbaast ons wel eens. De essentie van waar interim management om draait

Nadere informatie

Tevredenheidsmeter.be. Een praktisch, eenvoudig en bruikbaar antwoord op de wetgeving inzake psychosociale risico-analyses

Tevredenheidsmeter.be. Een praktisch, eenvoudig en bruikbaar antwoord op de wetgeving inzake psychosociale risico-analyses Tevredenheidsmeter.be Een praktisch, eenvoudig en bruikbaar antwoord op de wetgeving inzake psychosociale risico-analyses Waarom? Productiviteit en rendement Enquête SD Worx bij 2500 Belgische werknemers:

Nadere informatie

Profiling Elevate Consulting Group

Profiling Elevate Consulting Group Profiling Elevate Consulting Group Elevate Consulting Group Profiling Profiles Screening Elevate Consulting Group Stationsplein NO 422 1117 CL SCHIPHOL phone: 020-7951820 Fax: 020-7951829 Website: www.elevate-consulting.com

Nadere informatie

De Nieuwe Professional komt eraan!

De Nieuwe Professional komt eraan! De Nieuwe Professional komt eraan! Impact van een maatschappelijke trend op innovatie Mr Hylke Oldenboom Webber Vitae Juni 2007 Amsterdam overheid Arnhem Sales Banken/Verz. MOS F&ICT ICT Acc./Fisc. Eindhoven

Nadere informatie

Bron: NIDAP, in samenwerking met Springest

Bron: NIDAP, in samenwerking met Springest Bron: NIDAP, in samenwerking met Springest NIDAP onderzoeken - samenwerking met NRTO De informatie op de volgende sheets heeft uitsluitend betrekking op organisaties met meer dan 100 werknemers én een

Nadere informatie

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE Consulting Exit #VACATURE STRATEGY MANAGER De meeste mensen kennen Exact als één van de partners van Formule 1-coureur Max Verstappen. Maar Exact is ook en vooral de nummer 1 aanbieder van business software

Nadere informatie

FULL-TIME MASTER MASTER IN HUMAN RESOURCE MANAGEMENT WORD EEN HR PROFESSIONAL DIE STRATEGISCH EN DUURZAAM KAN MEEDENKEN MET DE ORGANISATIE

FULL-TIME MASTER MASTER IN HUMAN RESOURCE MANAGEMENT WORD EEN HR PROFESSIONAL DIE STRATEGISCH EN DUURZAAM KAN MEEDENKEN MET DE ORGANISATIE FULL-TIME MASTER MASTER IN HUMAN RESOURCE MANAGEMENT WORD EEN HR PROFESSIONAL DIE STRATEGISCH EN DUURZAAM KAN MEEDENKEN MET DE ORGANISATIE CURRICULUM CREDITS HRM: introductie 3 E-Uitdagingen voor HRM 3

Nadere informatie

Sociale media: tools en mogelijkheden

Sociale media: tools en mogelijkheden Inspiratiedag Lokale besturen hebben zorgambitie Workshop sociale media in de ouderenzorg Sociale media tools en mogelijkheden - Nieuwe media of sociale media? Trend - Schets Sociale media: tools en mogelijkheden

Nadere informatie

StepStone in cijfers Juni 2015

StepStone in cijfers Juni 2015 StepStone in cijfers Juni 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.120.283 Aantal bezoeken 425.093 Unieke bezoekers 304.291 Aantal vacatures 1172

Nadere informatie

Functietitel: Junior Accountant die zal worden opgeleid tot Assistant Head of Finance. Uiterste sollicitatiedatum: zo snel mogelijk

Functietitel: Junior Accountant die zal worden opgeleid tot Assistant Head of Finance. Uiterste sollicitatiedatum: zo snel mogelijk SJABLOON Werken via KdG Gelieve dit ingevulde sjabloon te mailen naar: werken-via-kdg@kdg.be Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. Functietitel: Junior Accountant

Nadere informatie

Digitale (r)evolutie in België anno 2009

Digitale (r)evolutie in België anno 2009 ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK EN ECONOMISCHE INFORMATIE PERSBERICHT 9 februari Digitale (r)evolutie in België anno 9 De digitale revolutie zet zich steeds verder door in België: 71% van de huishoudens in

Nadere informatie

Bijlage III: en enquête

Bijlage III:  en enquête Bijlage III: e-mail en enquête E-mail Beste werving- en selectiebureau Ik ben Maarten Vandebeek, laatstejaarsstudent personeelswerk op het departement Social Work aan de PXL te Hasselt. Aangezien ik in

Nadere informatie

STEPSTONE IN CIJFERS. April

STEPSTONE IN CIJFERS. April April 2019 1/7 Informatie over de bezoekers van StepStone Bezochte pagina s 4.524.587 Bezoeken 1.358.796 Unieke bezoekers 808.529 Jobs online 6846 Bij StepStone zetten we alles in het werk om nog meer

Nadere informatie

Uitkomsten onderzoek Drivers & Barriers van zzp-/interim-professionaldienstverlening vanuit opdrachtgevers

Uitkomsten onderzoek Drivers & Barriers van zzp-/interim-professionaldienstverlening vanuit opdrachtgevers Factsheet 26-2-2018 - Patricia Honcoop Uitkomsten onderzoek Drivers & Barriers van zzp-/interim-professionaldienstverlening vanuit opdrachtgevers De flexibilisering van de arbeidsmarkt zet onverminderd

Nadere informatie

RITA BECKER PARTNER-CONSULTANT 1957

RITA BECKER PARTNER-CONSULTANT 1957 RITA BECKER PARTNER-CONSULTANT 1957 CONTACTGEGEVENS Adres E-mail Profondo Antwerp Grotesteenweg 445 2600 Antwerpen-Berchem Tel 03/230.36.15. rita.becker@profondo-antwerp.be STUDIES 1975-1978 Katholieke

Nadere informatie

Human Resources Management Voor studenten met een bachelordiploma Officemanagement

Human Resources Management Voor studenten met een bachelordiploma Officemanagement Human Resources Management Voor studenten met een bachelordiploma Officemanagement VERKORT TRAJECT HRM START AJ 2019-2020 SEMESTER 1 SEMESTER 2 Inleiding Human Resources Management 5 Strategisch Human

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Kengetallen 3. 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4

Inhoudsopgave. 1. Kengetallen 3. 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4 Inhoudsopgave 1. Kengetallen 3 2. DM Barometer 4 2.1. Onderzoeksopzet 4 2.2. Respondenten 4 3. Dialoogmarketingbudget 5 3.1. Percentage dialoogmarketing binnen het marketingbudget 5 3.2. Dialoogmarketingbudget

Nadere informatie

salarisadministratie?

salarisadministratie? Verder komen in de salarisadministratie? Abonnees op één van de Rendement-edities of Rendement.nl krijgen 100 korting Premium-abonnees krijgen 130 korting Nieuwe diplomalijn loonadministratie EEN SALARISOPLEIDING

Nadere informatie

Klaar staan voor de bewegende klant

Klaar staan voor de bewegende klant Klaar staan voor de bewegende klant 23 Maart 2016 Jaarbeurs - Utrecht Ger Nijkamp Sr. Online Marketeer Ricoh Nederland Marketing is niet veranderd Wat is mijn doel..? Waar zit mijn doelgroep..? Hoe ga

Nadere informatie

content blz 4 blz 5 BLz 6-12 nebo wie zijn wij? partnerschap 2

content blz 4 blz 5 BLz 6-12 nebo wie zijn wij? partnerschap 2 content blz 4 blz 5 nebo wie zijn wij? 2 blz 7 hoe kunt u bijdragen? blz 8 + 9 general partner BLz 6-12 partnerschap blz 10 + 11 premium partner blz 12 + 13 main partner blz 14 + 15 partner op maat 3 nebo

Nadere informatie

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017 Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, Textkernel s Big Data tool voor online vacatures. 1. Introductie 2.

Nadere informatie

MotivatieMonitor voor HR-professionals

MotivatieMonitor voor HR-professionals MotivatieMonitor voor HR-professionals Een onderzoek naar de ambities en verwachtingen van studenten en starters betreffende de arbeidsmarkt en het beeld dat HR-professionals van deze nieuwe generatie

Nadere informatie

Inhoud. Waar vind je ons? Contacteer Ons. Wie zijn we? Onze Referenties. Hoe werken we?

Inhoud. Waar vind je ons? Contacteer Ons. Wie zijn we? Onze Referenties. Hoe werken we? Inhoud Waar vind je ons? Contacteer Ons Wie zijn we? Onze Referenties Hoe werken we? Wie zijn we? Wil de meest GERENOMMEERDE naam zijn in Marketing & Sales Recruitment and Interim Management. Onze klanten

Nadere informatie

OfficeTeam Salary Guide 2011. Nederland

OfficeTeam Salary Guide 2011. Nederland OfficeTeam Salary Guide 2011 Nederland Inleiding Als de economie aantrekt, is het voor bedrijven nog belangrijker om hun jaarlijkse beloningen en secundaire arbeidsvoorwaarden te vergelijken met die van

Nadere informatie

Strategic Decisions Monitor Maart 2014 Betaald versus gratis servicenummers

Strategic Decisions Monitor Maart 2014 Betaald versus gratis servicenummers Strategic Decisions Monitor Maart 2014 Betaald versus gratis servicenummers In samenwerking met KIRC 2014 Niets uit deze publicatie mag geheel of gedeeltelijk op enigerlei schriftelijke, elektronische

Nadere informatie

Bedrijfsmodel en Omzet Verbeteraar (BOV)

Bedrijfsmodel en Omzet Verbeteraar (BOV) Bedrijfsmodel en Omzet Verbeteraar (BOV) Branchevergelijkend onderzoek tussenpersonen Performance verbetering door benchmarking Amsterdam, januari 2012 Ir. L. van Graafeiland Dr. P. van Gelderen Baken

Nadere informatie

CORPORATE DEVELOPMENT MANAGER

CORPORATE DEVELOPMENT MANAGER Digital Consulting Exit #VACATURE CORPORATE DEVELOPMENT MANAGER Als rechterhand van de bol.com CEO krijgt de Corporate Development Manager een ongekend inzicht in alle aspecten van Nederlands meest succesvolle

Nadere informatie

HRM-index februari: 63,0 (- 4,6) HR-managers verwachten iets lagere groei van werkgelegenheid.

HRM-index februari: 63,0 (- 4,6) HR-managers verwachten iets lagere groei van werkgelegenheid. HRM-index februari 20 HRM-index februari: 63,0 (- 4,6) HR-managers verwachten iets lagere groei van werkgelegenheid. Hoofdindex: De verwachte ontwikkeling van de werkgelegenheid De HRM-index van februari

Nadere informatie

Belgische marketeers geloven massaal in groei van live communication

Belgische marketeers geloven massaal in groei van live communication PERSBERICHT MEI 2013 Belgische marketeers geloven massaal in groei van live communication Live Communication bureau The Oval Office peilt naar het belang van merkbelevingen bij Belgische marketing- en

Nadere informatie

ROULARTA LEAD GENERATION

ROULARTA LEAD GENERATION ROULARTA LEAD GENERATION CONCEPT DATABASE Alle opt-in profielen binnen de database van Roularta Media Group Abonnees RMG titels RMG events RMG online contacts Gesegmenteerd content e-letters per subsegment

Nadere informatie

CONSUMER CONFIDENCE SCAN

CONSUMER CONFIDENCE SCAN CONSUMER CONFIDENCE SCAN September 2014 Stephan Dijcks GfK 2014 Consumer Confidence Scan augustus 2014 1 Inhoud 1. Inzichten consumentenvertrouwen 2. Consumentenvertrouwen in beeld 3. Onderzoeksverantwoording

Nadere informatie

StepStone maakt er werk van

StepStone maakt er werk van teps Januari 2010 StepStone maakt er werk van www.stepstone.be info@stepstone.be +32 2 209 98 00 StepStone facts and figures Enkele cijfers Bezochte pagina s 4.773.956 Aantal bezoeken 913.139 Unieke bezoekers

Nadere informatie

Welkom! Dinsdag 13 maart 2018 HTH Amsterdam campus. In de horeca

Welkom! Dinsdag 13 maart 2018 HTH Amsterdam campus. In de horeca Welkom! Dinsdag 13 maart 2018 HTH Amsterdam campus Voorstellen Huub Ruël Lector International Business and Global Talent Management Innovations H.ruel@Hotelschool.nl 2 Programma (3-gangen menu) Deel 1:

Nadere informatie

Werken bij Reed Business

Werken bij Reed Business Kies een vakgebied of klik op een locatie en kijk welke vacatures er bij Reed Business voor je zijn, of bekijk direct alle vacatures. Trefwoord akgebied estiging Alle vakgebieden Alle een vestiging Beschikbare

Nadere informatie

Onderzoeksmethodologie

Onderzoeksmethodologie Onderzoeksmethodologie Online vragenlijst bij 15 opleidingsverantwoordelijken * 73% van de ondervraagde onderneming heeft 2 of meer werknemers (in voltijdse equivalenten) 9% heeft een opleidingsbudget

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Salaris inleveren en demotie populair

Salaris inleveren en demotie populair Salaris inleveren en demotie populair HR-Trends onderzoek: reorganisaties nemen af; arbeidsvoorwaarden versoberen Factsheet behorend bij persbericht salaris inleveren en demotie populair d.d. 1 oktober

Nadere informatie