SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO BLUES

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO BLUES"

Transcriptie

1 SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO BLUES

2

3 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Radio Radio - Overzicht Belangrijke informatie Diefstalbeveiliging Basisinstelling Radiomodus Cd-speler Bediening

4 2 Radio Radio Radio - Overzicht A1 Draai-/drukknop in- en uitschakelen (drukken) Volumeregeling (draaien) Verdere functionele instellingen in verschillende menu's A2 Tuimelschakelaar MENU voor het opvragen van de menu-instellingen van de parameters voor radio of cd-speler A3 A4 A5 Tuimelschakelaar voor het instellen van de klank Tuimelschakelaar AS voor het automatisch opslaan van de zenders Tuimelschakelaar SCAN voor het activeren van de AM-radiomodus Snelzoeken in de betreffende frequentieband Inhoud van de cd bekijken A6 A7 A8 A9 A10 Cd-uitwerptoets CD-schacht Toets CD voor het activeren van de cd-modus Tuimelschakelaar TP om de ontvangst van verkeersmeldingen te activeren Tuimelschakelaar A/F voor het omschakelen tussen de frequentiebanden A11 AM/FM Tuimeltoetsen, Handmatig zenders zoeken, snelzoeken zenders Titels kiezen in de CD-modus, snel vooruit en achteruit in de CD-modus Selecteren van de menu-items A12 A13 Display Zendertoetsen 1-6 Opslaan en selecteren van de radiozenders Cd-selectie Code invoeren Tekens in de tekst * Delen van de uitrusting met dit teken zijn standaard alleen in bepaalde modellen gemonteerd of als speciale uitrusting verkrijgbaar. Eind van de alinea. De alinea wordt op de volgende bladzijde voortgezet. Belangrijke informatie Garantie Dezelfde garantie condities gelden voor de uitrusting als voor nieuwe voertuigen. Na afloop van de garantie wordt, indien reparatie nodig is, het apparaat voor een concurrerende prijs door een gereviseerd nieuw apparaat vervangen, waarbij de onderdelengarantie weer van toepassing is. Een voorwaarde alhoewel is dat er geen behuizingsschade aanwezig is en geen niet toegelaten reparaties zijn ondernomen. Een defect in het kader van de garantie mag niet zijn te wijten aan een verkeerde behandeling of door onvakkundig uitgevoerde reparaties. Bovendien mogen geen uiterlijke schades aanwezig zijn. Radiobediening De radio zal alleen gebruikt worden, als het verkeer het werkelijk toelaat. Het volume moet zo zijn ingesteld, dat akoestische signalen van buitenaf, zoals bijv. de sirene van hulpdiensten (politie, ambulance en brandweer), op elk moment duidelijk hoorbaar zijn.

5 Radio 3 Uitgangsvermogen 4x20 W ATTENTIE! Richt in eerste instantie uw aandacht op het besturen van de auto! Als bestuurder draagt u de volle verantwoordelijkheid voor verkeersveiligheid. Gebruik de functies van de radio alleen op een manier dat u in alle verkeersituaties de controle over uw voertuig behoud! Omgang met het display Behandel het display voorzichtig, omdat door het met een vinger hierop drukken of door contact met een spits voorwerp deukjes of krassen kunnen ontstaan. Vingerafdrukken op het display kunnen met een zachte doek zo nodig met pure alcohol worden verwijderd. Gebruik geen oplosmiddelen zoals benzine of terpentine, omdat deze het displayoppervlak kunnen beschadigen. Diefstalbeveiliging Anti-diefstal-codering Uw radio is uitgerust met een Comfort-codering. Bij de eerste ingebruikneming wordt de veiligheidscode niet alleen in de radio, maar ook in de auto opgeslagen. Na het losmaken en weer aansluiten van de accukabels, moet eerst het contact worden ingeschakeld en pas dan de radio. Als u de radio in een andere auto wilt inbouwen, moet de veiligheidscode worden ingevoerd. Neem in dit geval contact op met een Škoda-dealer of een Škodaimporteur. Omdat de radio/cd-speler alleen na het invoeren van de veiligheidscode werkt, is gebruik na diefstal praktisch uitgesloten - een bijdrage tot een efficiënte diefstalbeveiliging. De code is opgeslagen in het instrumentenpaneel. Hierdoor wordt het automatisch gedecodeerd (Comfort-codering). Het met de hand invoeren van de code is normaal gesproken dan ook niet nodig. Code invoeren Schakel bij ingeschakeld contact de radio in. Eerst verschijnt SAFE en daarna Voer met behulp van de zendertoetsen 1-4 de veiligheidscode in. Bevestig de veiligheidscode door de zendertoets 6 langdurig in te drukken. Als een verkeerd ingevoerde code wordt bevestigd kan de complete procedure nog eenmaal worden herhaald. Indien de code voor een tweede keer verkeerd werd ingevoerd, wordt het apparaat ca. een uur geblokkeerd. Na het verloop van een uur, terwijl het apparaat en het contact ingeschakeld zijn, is het mogelijk om de invoer van de veiligheidscode te herhalen. De cyclus - twee pogingen, een uur geblokkeerd - geldt hierna opnieuw. Basisinstelling Apparaat in- en uitschakelen Door het indrukken van de draai-/drukknop A1 wordt het systeem in-, respectievelijk uitgeschakeld.

6 4 Radio Als bij een ingeschakeld apparaat de contactsleutel uit het contactslot wordt getrokken wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld. De radio kan door het indrukken van de draai-/drukknop A1 weer worden ingeschakeld. Bij uitgeschakeld contact schakelt het apparaat zich na ca. een uur automatisch uit (bescherming tegen ontladen van de accu). Als de radio door de contactsleutel uit het contactslot te trekken wordt uitgeschakeld, zal deze na het opnieuw inschakelen van het contact weer worden ingeschakeld. Audio-instellingen Door de tuimelschakelaar opnieuw in te drukken wordt de gewenste parameter geselecteerd. Door het draaien van de draai-/drukknop A1 wordt de gewenste waarde ingesteld. Er kan worden gekozen tussen de volgende parameters: TRE - instelling hoge tonen; BASS - instelling lage tonen; BAL - Instelling tussen de linkse en rechtse luidsprekers; FAD - instelling van de volumeverhouding tussen voor en achter; Instelling van de speciale functies Druk de tuimelschakelaar MENU in om het setup menu te activeren. Individuele functies van de menus kunt u selecteren door de tuimelschakelaars MENU of, in te drukken. Door aan de bedieningsknop A1 te draaien stelt u de gewenste waarde in. REG AUTO / REG OFF Een aantal programma's van de radiostations worden op bepaalde tijdstippen in regionale programma's opgedeeld. Daarom kunnen in afzonderlijke regio's regionale programma's met een verschillende inhoud worden uitgezonden. Het apparaat probeert eerst alleen alternatieve frequenties van de gekozen zender in te stellen. Als de kwaliteit echter zo slecht wordt, dat een programmaverlies dreigt op te treden, aanvaardt de radio verwante frequenties. Bij selectie van REG AUTO vindt de overschakeling naar een regionaal verwante zender alleen plaats als de zender verloren dreigt te gaan. Bij selectie van REG OFF zal de ontvanger op de regionaal verwante zender terugvallen zonder beperkingen. GALA Uw radio - verhoogt automatisch het volume bij toenemende snelheid. Een hoger instelling veroorzaakt een sterkere verhoging in het volume. LOUD Bij een laag volume versterkt deze functie het gebied van de lage en hoge frequenties. BEEP In- of uitschakelen van het toonsignaal bij het opslaan van radiozenders. ON VOL Uw radio bewaart het volume dat het laatst voor de uitschakeling werd ingesteld. Als deze waarde groter is, wordt het volume na het opnieuw inschakelen van de radio verlaagd naar de waarde van de parameter ON VOL. PHONE* Als uw auto met een handsfreesysteem is uitgerust, vindt de monofone weergave van de telefoongesprekken via de luidsprekers van uw auto plaats. PDC AT* Als uw voertuig met parkeerhulp is uitgeust, wordt het volume automatisch op een vooraf ingestelde waarde gelagerd, wanneer de parkeerhulp actief is.

7 Radio 5 PDC AT0 - begrenst het geluidsvolume niet; PDC AT1 - begrenst het actuele geluidsvolume tot een middelmatig niveau; PDC AT2 - begrenst het actuele geluidsvolume tot een laag niveau; PDC AT3 - schakelt het geluid compleet uit (mute). AUX* Instellen van de ingangsgevoeligheid AUX LEV: AUX LEV 1 - hoog niveau, gebruik vooral voor notebooks; AUX LEV 2 - middenniveau, gebruik voor cassettes of cd-speler; AUX LEV 3 - laag niveau, gebruik voor mp3-speler; Elke wijziging van de instelling wordt opgeslagen door naar een ander item van het menu te gaan. Radiomodus Frequentiebandomschakeling Uw radio is met de frequentiebanden FM en AM uitgerust; om van frequentieband te veranderen dient u langdurig op de tuimelschakelaar A/F te drukken. De golfbereiken FM1/FM2 en AM1/AM2 beschikken elk over 6 geheugenposities; de omschakeling is mogelijk door kortstondig op de tuimelschakelaar A/F te drukken. Zoeken en opslaan van radiozenders Handmatig zoeken Door het indrukken van de wiptoets of wordt de frequentie van de gewenste radiozender ingesteld. Automatisch zoeken van radiozenders SEEK Door het indrukken van de tuimelschakelaar of zoekt de radio de op dat moment sterkste radiozender voor de gekozen frequentieband. SCAN-functie Door op de tuimelschakelaar SCAN te drukken, worden de radiozenders van de huidige frequentieband gedurende korte tijd (10 seconden) weergegeven. Door nogmaals op de tuimelschakelaar SCAN te drukken, wordt deze functie beëindigd en wordt de huidige zender weergegeven. Zenders opslaan Na het selecteren van de radiozender moet de zendertoets A13 waarop deze zender moet worden opgeslagen, zo lang worden ingedrukt dat deze even wordt stomgeschakeld en er een kort signaal hoorbaar is. Automatisch zoeken en opslaan van radiozenders Druk op de tuimelschakelaar AS. Het automatisch zoeken van zenders wordt gestart, waarbij de 6 zenders met het sterkste signaal op het geheugenniveau FM2 of AM2 worden opgeslagen. Op het display wordt STORE weergegeven. Dat geldt echter alleen voor de frequentiebanden FM2 en AM2. Als het opslaan van de radiozenders op de zendertoetsen A13 is afgesloten, kan de gewenste radiozender worden opgeroepen door een zendertoets A13 in te drukken. Steeds na het indrukken van de tuimelschakelaar AS worden de in het geheugen opgeslagen radiozenders van de actuele frequentieband geactualiseerd en opnieuw opgeslagen.

8 6 Radio Radiotekst Enkele radiozenders zenden extra tekstinformatie - die als radiotekst wordt aangeduid. De tekstinformatie is niet bij alle radiozenders beschikbaar. Afhankelijk van de kwaliteit van het ontvangen signaal heeft de radio een bepaalde tijd nodig om alle karakters correct in te lezen. Verkeersberichten Activeren en deactiveren van verkeers meldingen Druk de tuimelschakelaar TP in, op het display verschijnt TP. Als de radio op een zender is ingesteld die geen verkeersinformatie uitzendt, zoekt de radio een zender die deze wel uitzendt. Op het display verschijnt de melding TP-SEEK. Als er geen radiozender met verkeersinformatie wordt gevonden, verschijnt op het display NO TP. Binnenkomende verkeersinformatie onderbreekt automatisch het weergeven van cd's of het beluisteren van andere zenders die geen verkeersinformatie uitzenden. Op het display wordt INFO en zendernaam weergegeven. Na het beëindigen van de verkeersmelding keert de radio automatisch terug naar de oorspronkelijke radiozender. Als u de verkeerszender wilt deactiveren, moet opnieuw de tuimelschakelaar TP worden ingedrukt, op het display verschijnt de melding TP.

9 Cd-speler 7 Cd-speler Bediening Cd laden Druk op de toets CD om de bron voor de weergave te selecteren: CD (intern cd-station), EXT (cd-wisselaar, indien aangesloten op de radio) of AUX. Schuif een cd voorzichtig in de cd-schacht A7 tot de cd automatisch verder naar binnen wordt getrokken. De weergave start automatisch. Gebruik van de cd-speler Audio CD: Titel kiezen Tijdens de weergave van de cd moet u op de wiptoets of drukken om de vorige of volgende titel te selecteren. Voor snelle weergave van de vorige, respectievelijk de volgende titels drukt u de tuimelschakelaar of langer. De weergave wordt voortgezet na het loslaten van de toets. MP3-data: Titel kiezen Tijdens de weergave van de cd moet u op de wiptoets of drukken om de vorige of volgende titel te selecteren. Voor snelle weergave van de vorige, respectievelijk de volgende titels drukt u de tuimelschakelaar of langer. De weergave wordt voortgezet na het loslaten van de toets. Voor het bladeren in mappen of playlists (indien op de CD aanwezig) de tuimelschakelaar of kort indrukken. SCAN-functie Druk de tuimelschakelaar SCAN in om het doorzoeken van de cd te starten. Van iedere titel worden de eerste 10 seconden afgespeeld. Om naar de normale modus terug te keren, drukt u nogmaals op de tuimelschakelaar SCAN. Wanneer u de vorige of volgende titel wilt selecteren, druk dan de tuimelschakelaar of in. Weergave van de cd stoppen Om de weergave van de cd te beëindigen en de radio te activeren, drukt u op de tuimelschakelaar A/F. De cd blijft in het apparaat zitten. Cd uitwerpen Druk op de toets A6, de cd wordt uitgeworpen. Weergave van aanvullende informatie (MP3 bestanden) Met behulp van de zendertoetsen 1-6 kunt u de weergave van extra informatie over MP3 bestanden op het display selecteren: 1 - Nummer van de map en nummer van het titel; 2 - Naam van het titel; 3 - Naam van de artiest; 4 - Naam van het album; 5 - Naam van het bestand; 6 - Naam van de map. Als de uitgeworpen cd niet wordt weggenomen, wordt deze om veiligheidsredenen weer in het apparaat getrokken.

10 8 Cd-speler Als de radio vóór de overschakeling naar de cd-modus in de TP-modus werkt, wordt de weergave van de cd tijdens de verkeersberichten onderbroken en schakelt het apparaat naar de radiomodus over. Na afloop van de verkeersberichten keert het apparaat weer naar de cd-modus terug. Titel in willekeurige volgorde weergeven Druk de tuimelschakelaar MENU in om het setup menu te activeren. Met behulp van de station toetsen kiest u een functie van het menu MIX. Door aan de bedieningsknop A1 te draaien stelt u de gewenste waarde in. De naam van de artiest, het album en de titel van de weergegeven MP3- bestanden kunnen worden weergegeven, indien deze informatie als een ID3-tag aanwezig is. Als er geen ID3-tag aanwezig is, wordt de directorynaam of de bestandsnaam weergegeven. Afspeellijsten worden niet ondersteund. Bit ratio (gegevensstroom per tijd eenheid) De uitrusting ondersteund MP3 data met een gegevensstroom van 32 tot 320 kbits/s en ook MP3 data met een veranderlijke gegevensstroom. Bij dossiers met een variabele bitsnelheid kan de weergave van de speelduur onnauwkeurig zijn. MIX Weergave van titels in willekeurige volgorde. MIX OFF - de functie van het menu is uitgeschakeld; MIX CD - om de titels van een cd in een willekeurige volgorde weer te geven; MIX FLD - weergave van de titels in willekeurige volgorde in een bepaalde map (folder); MIX PLS - Weergave van de playlist (bestand van de verkozen titels uit individuele bestanden die zijn opgeslagen op de CD). Wordt alleen aangegeven, wanneer er een afspeellijst aanwezig is op de teruggegeven CD. Algemene aanwijzingen voor de MP3-modus Voorwaarden voor de MP3-data en -datadrager Cd-rom, cd-r, cd-rw met een capaciteit van 650 MB en 700 MB. De cd's moeten voldoen aan de norm ISO 9660 niveau 2, alsook aan het het Joliet-datasysteem (single session en multisession). Bestandsnamen mogen niet langer zijn dan 64 tekens. De directorystructuur is beperkt tot 8 directoryniveaus.

11 Cd-speler 9 Opeenvolging van afspelen van MP3 data en bestanden en voor de omgang met cd's Overslaan Op slechte wegen en bij heftige trillingen kan de cd overslaan. Condensvorming Bij koud weer en bij regenbuien kan vocht ontstaan in de cd-speler (condensatie). Dit kan zorgen voor het overslaan of de weergave verhinderen. In dit soort gevallen moet worden gewacht tot het vocht is verdwenen. en met betrekking tot het onderhoud van cd's Als een cd vuil is, de cd niet met een draaiende beweging schoonmaken, maar van binnen naar buiten met een zachte pluisvrije doek schoonwrijven. Bij sterke vervuiling adviseren wij, om de cd met een universele cd-reiniger schoon te maken. Maar ook in dit geval mag de cd niet met een draaiende beweging (cirkelvormig) worden schoongemaakt, maar van binnen naar buiten en moet deze aansluitend drogen. Beveiliging tegen oververhitting Als de temperatuur in het apparaat groter wordt dan 85 C, wordt de weergave van de cd om veiligheidsredenen gestopt. Afb. 1 Opeenvolging van afspelen van MP3 data en bestanden Het apparaat speelt de op een datadrager opgeslagen MP3-dossiers in een bepaalde volgorde af afb. 1. De afbeelding geeft als voorbeeld een typische MP3-CD, de titel (tracks ), map (folder ) en submap onthoudt. Voorzichtig! Gebruik nooit vloeistoffen zoals benzine, verfverdunner of grammofoonplaatreiniger, omdat deze het oppervlak van de cd kunnen beschadigen! Stel de cd nooit bloot aan direct zonlicht! Schrijf of plak nooit een sticker op de cd! Elke verontreiniging of beschadiging van een cd kan tot problemen leiden bij het lezen van de informatie. De ernst van de leesfout is afhankelijk van de vervuiling, respectievelijk van de ernst van de mechanische beschadiging. Diepe krassen veroorzaken leesfouten, waardoor de cd kan overslaan of blijft hangen. Alle cd's moeten zorgvuldig worden behandeld en altijd in een beschermhoes worden bewaard.

12 10 Cd-speler Ingang AUX-IN* De ingang voor een externe audiobronnen AUX-IN bevindt zich onder de armleuning van de voorstoelen en is gecodeerd met. Activeren van een externe audiobron Druk de toets CD in en druk de toets CD opnieuw in om de externe ingang te selecteren. Na het aansluiten van de externe bron start de weergave automatisch. Weergave van de externe bron beëindigen Druk op de tuimelschakelaar A/F. De radio start met de weergave van de laatst gekozen radiozender. Druk op de toets CD en selecteer de CD bron voor de weergave. Eeen externe radiobron die is aangelsoten op de AUX-IN stekker wordt alleen weergegeven via de radio en de luidsprekers. Externe audiobronnen kunnen niet via de radio bediend worden. U kunt altijd een ander audiobron kiezen op de radio. Zolang u de externe audiobron niet uitschakeld, blijft deze actief op de achtergrond. Voor bediening van de externe audiobron raadpleeg svp de handleiding van de respectievelijke fabrikant. Voor de AUX-IN stekker wordt de standaard stekker 3.5 mm toegepast. Heeft de externe audiobron deze stekker niet, dan moet u een adaptor gebruiken. Weergave volume van de externe audiobron aanpassen Het weergave volume van de externe audiobron kan door het volumecontrole van de radio veranderd worden. Afhankelijk van de aangesloten audiobron kan het volume veranderd worden via de externe audiobron. U kunt bovendien de ontvangstgevoeligheid van de AUX-IN stekker veranderen bladzijde 4, om zodoende het volume van de extern radiobron aan te passen aan de andere audiobronnen of om distorties te vermijden. ATTENTIE! Plaats de extern audiobron in geen enkel gaval op het instumentpaneel. Het kan bij een plotseling manoeuvre onder het rijden in de ruimte van de passagier vliegen en deze kwetsen. Externe audiobronnen in geen enkel geval in de buurt van de airbags plaatsen. Ze kunnen bij het activern van de airbags terug geslingerd worden in de ruimte van de passageir en deze kwetsen. Onder het rijden mag u de externe audiobron niet in de hand of op de knieën houden. Het kan bij een plotseling manoeuvre onder het rijden in de ruimte van de passagier vliegen en deze kwetsen. Geleid de aansluitkabel vande externe audiobron altijd op dusdanige manier, dat het u onder het rijden niet belemmerd. Voorzichtig! De AUX-IN stekker mag alleen voor audiobronnen gebruikt worden! Uw radio heeft geen controle over de niveau-instelling van de externe bron; Houd er rekening mee dat de hoogste kwaliteit door een passende combinatie van de ingangsgevoeligheid en de uitgangsgevoeligheid van de externe bron (meestal met behulp van de volumeregelaar) wordt verkregen. Gedetailleerde informatie met betrekking tot deze instelling staat in de handleidingen van de apparaten. Indien er via AUX-IN een externe audiobron met een adapter voor externe voeding aangesloten is, kan het gebeuren dat het audiosignaal gestoord wordt. Dit hangt van de kwaliteit van de gebruikte adapter af. De luidsprekers in de auto zijn afgestemd op een uitgangsvermogen van de radio van 30 W.

13 Aantekeningen 11

14

15 Skoda Auto werkt continue aan de doorontwikkeling van alle typen modellen. Heeft u er alstublieft begrip voor, dat daarom ten alle tijde veranderingen van de levering in vorm, uitrusting en techniek mogelijk zijn. De gegevens met betrekking tot de leveringsomvang, het voorkomen, de prestaties, maten, gewichten, brandstofverbruik, normen en functies van de auto beantwoorden aan de stand van de informatie op het moment van sluiting van de redactie. Enkele van de uitvoeringen zijn mogelijkerwijs pas later leverbaar (informatie geeft uw lokale Škoda-dealer) of worden slechts op bepaalde markten aangeboden. Daarom kan er niet gereclameerd worden naar aanleiding van de aanduidingen, afbeeldingen en beschrijvingen in deze gebruiksaanwijzing. Nadruk, kopiëren, vertaling of een ander gebruik, ook uitzonderingen, is zonder schriftelijk toestemming van Skoda Auto niet toegestaan. Alle rechten volgens het auteursrecht blijven uitdrukkelijk aan Skoda Auto voorbehouden. Onder voorbehoud van veranderingen van dit werk. Uitgegeven door: ŠKODA AUTO a.s. ŠKODA AUTO a.s. 2009

16 Autorádio Blues Octavia, Yeti holandsky S Z CF

AUTORADIO BLUES INSTRUCTIEBOEKJE

AUTORADIO BLUES INSTRUCTIEBOEKJE AUTORADIO BLUES INSTRUCTIEBOEKJE Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Radio........................................ Radio - Overzicht............................. Belangrijke informatie........................

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Instructieboekje

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Instructieboekje SIMPLY CLEVER Radio Blues Instructieboekje Inhoudsopgave Algemene aanwijzingen Instructieboekje 2 Tekens in de tekst van het instructieboekje 2 Radio - Overzicht 2 Belangrijke informatie 2 Diefstalbeveiliging

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SKODA AUTORADIO SWING

Uw gebruiksaanwijzing. SKODA AUTORADIO SWING U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Radio....................................... Radio - Overzicht............................. Belangrijke informatie........................

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SKODA AUTORADIO DANCE

Uw gebruiksaanwijzing. SKODA AUTORADIO DANCE U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY INSTRUCTIEBOEKJE

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY INSTRUCTIEBOEKJE SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY INSTRUCTIEBOEKJE Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Algemene aanwijzingen................ 2 Instructieboekje................................... 2 Belangrijke aanwijzingen.........................

Nadere informatie

Radio Blues Instructieboekje

Radio Blues Instructieboekje SIMPLY CLEVER Radio Blues Instructieboekje Inhoudsopgave Algemene aanwijzingen Instructieboekje 2 Tekens in de tekst van het instructieboekje 2 Overzicht apparaat 2 Belangrijke aanwijzingen 2 Diefstalbeveiliging

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Instructieboekje

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Instructieboekje SIMPLY CLEVER Radio Funky Instructieboekje Inhoudsopgave Algemene aanwijzingen Instructieboekje 2 Belangrijke aanwijzingen 2 Overzicht apparaat 3 Apparaat in- en uitschakelen 3 Volume instellen 3 Klankinstellingen

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Instructieboekje

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Instructieboekje SIMPLY CLEVER Radio Swing Instructieboekje Inhoudsopgave Algemene aanwijzingen Instructieboekje 2 Tekens in de tekst van het instructieboekje 2 Overzicht apparaat 2 Belangrijke aanwijzingen 2 Diefstalbeveiliging

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudsopgave 02 INHOUDSOPGAVE 03 INFORMATIE 04 OVERZICHT FRONTPANEEL 06 OVERZICHT ACHTERPANEEL 08 BEDIENING VAN DE R5 08 WEKKERINSTELLINGEN 09 SLEEP TIMER INSTELLINGEN 09 DIM 09

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Instructieboekje

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Instructieboekje SIMPLY CLEVER Radio Blues Instructieboekje Opbouw van dit instructieboekje (toelichtingen) Dit instructieboekje is systematisch opgebouwd, om zo het vinden van de benodigde informatie te vergemakkelijken.

Nadere informatie

Bediening van de CD-speler

Bediening van de CD-speler Bediening van de CD-speler Over compact discs De cd wordt door een laserstraaltje gelezen; het CD-oppervlak komt dus met niets in aanraking. Krassen op de cd of een kromme cd veroorzaken een slechte geluidskwaliteit

Nadere informatie

Gebruik van de afstandsbediening

Gebruik van de afstandsbediening Gebruik van de afstandsbediening Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van de afstandsbediening Wees voorzichtig met de afstandsbediening, hij is licht en klein. Als hij valt kan hij kapot gaan, de batterij

Nadere informatie

DUTCH GEBRUIKSAANWIJZING SCD-21 MP3 PORTABLE RADIO CD/MP3 PLAYER LENCO

DUTCH GEBRUIKSAANWIJZING SCD-21 MP3 PORTABLE RADIO CD/MP3 PLAYER LENCO DUTCH GEBRUIKSAANWIJZING SCD-21 MP3 PORTABLE RADIO CD/MP3 PLAYER LENCO WAARSCHUWING STEL DIT APPARAAT NOOIT BLOOT AAN REGEN OF VOCHT, OM HET ONTSTAAN VAN BRAND EN ELEKTRISCHE SCHOKKEN TE VOORKOMEN. BELANGRIJK

Nadere informatie

Inhoud van de handleiding

Inhoud van de handleiding BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Inhoud van de handleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen zich vertrouwd te maken met uw Bang & Olufsen-product. De Het bedie- referentiehandboeningshandleiding

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

Bediening van de Memory Stick-speler

Bediening van de Memory Stick-speler Bediening Bediening van de Memory Stick-speler Over Memory Sticks Stel Memory Sticks niet bloot aan statische elektriciteit en elektrische bronnen. Dit om te voorkomen dat gegevens op de stick verloren

Nadere informatie

Bediening van de CD-speler

Bediening van de CD-speler Bediening van de CD-speler Over compact discs De cd wordt door een laserstraaltje gelezen; het CD-oppervlak komt dus met niets in aanraking. Krassen op de cd of een kromme cd veroorzaken een slechte geluidskwaliteit

Nadere informatie

BeoSound 9000. Bedieningshandleiding

BeoSound 9000. Bedieningshandleiding BeoSound 9000 Bedieningshandleiding BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Inhoud van de bedieningshandleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen vertrouwd te raken met

Nadere informatie

BeoSound Handleiding

BeoSound Handleiding BeoSound 3000 Handleiding BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Inhoud van de handleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen vertrouwd te raken met uw Bang & Olufsen-product.

Nadere informatie

Veiligheid ! WAARSCHUWING. ! VOORZICHTIG i. Beoogd gebruik. Pictogrammen in deze handleiding. Algemene veiligheidsvoorschriften

Veiligheid ! WAARSCHUWING. ! VOORZICHTIG i. Beoogd gebruik. Pictogrammen in deze handleiding. Algemene veiligheidsvoorschriften 35 1. 1.1 Veiligheid Beoogd gebruik 1.2 Pictogrammen in deze handleiding! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG i 1.3 Algemene veiligheidsvoorschriften! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG i L 14

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. LENCO SCD-37 USB http://nl.yourpdfguides.com/dref/2822930

Uw gebruiksaanwijzing. LENCO SCD-37 USB http://nl.yourpdfguides.com/dref/2822930 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor LENCO SCD-37 USB. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de LENCO SCD-37 USB in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER RADIO SWING INSTRUCTIEBOEKJE

SIMPLY CLEVER RADIO SWING INSTRUCTIEBOEKJE SIMPLY CLEVER RADIO SWING INSTRUCTIEBOEKJE Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Algemene aanwijzingen................ 2 Instructieboekje................................... 2 Tekens in de tekst van het instructieboekje.....

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. BLAUPUNKT RIO RCR 87 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3310440

Uw gebruiksaanwijzing. BLAUPUNKT RIO RCR 87 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3310440 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor BLAUPUNKT RIO RCR 87. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de BLAUPUNKT RIO RCR 87 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Bediening van de MP3-speler

Bediening van de MP3-speler Bediening Bediening van de MP3-speler Over MP3 MP3 bestanden die zijn opgenomen van bronnen zoals uitzendingen, platen, bandopnames, video's en live optredens zonder toestemming van de copyrighthouder,

Nadere informatie

PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252

PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252 PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252 NL HANDLEIDING NL HANDLEIDING WAARSCHUWING: OM HET RISICO OP BRAND OF ELEKTRISCHE SCHOKKEN TE REDUCEREN, STEL HET APPARAAT NIET BLOOT AAN REGEN OF VOCHT. LET OP Het

Nadere informatie

Nederlands Tiny Audio C11 DAB+ digitale adapter met ingebouwde antenne bypass FM-modulator HANDLEIDING Lees dit aandachtig door voor gebruik

Nederlands Tiny Audio C11 DAB+ digitale adapter met ingebouwde antenne bypass FM-modulator HANDLEIDING Lees dit aandachtig door voor gebruik Nederlands Tiny Audio C11 DAB+ digitale adapter met ingebouwde antenne bypass FM-modulator HANDLEIDING Lees dit aandachtig door voor gebruik 1 Veiligheidsinstructies Stel deze radio niet bloot aan regen

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Easi-Listener of het openen van de eenheid zullen de

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING MODE D EMPLOI BEDIENUNGSANLEITUNG INSTRUCTIEHANDLEIDING BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING KÄYTTÖOHJE ISTRUZIONI PER L USO MANUAL

GEBRUIKSAANWIJZING MODE D EMPLOI BEDIENUNGSANLEITUNG INSTRUCTIEHANDLEIDING BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING KÄYTTÖOHJE ISTRUZIONI PER L USO MANUAL R2 GEBRUIKSAANWIJZING MODE D EMPLOI BEDIENUNGSANLEITUNG INSTRUCTIEHANDLEIDING BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING KÄYTTÖOHJE ISTRUZIONI PER L USO MANUAL DEL USUARIO MANUAL DO UTILIZADOR Inhoudsopgave 02INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

AUTORADIO SWING INSTRUCTIEBOEKJE

AUTORADIO SWING INSTRUCTIEBOEKJE AUTORADIO SWING INSTRUCTIEBOEKJE B1Z-6000F Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Algemene aanwijzingen........... Instructieboekje.............................. Tekens in de tekst van het instructieboekje Overzicht

Nadere informatie

SonicHub Audio Server. Gebruiksaanwijzing

SonicHub Audio Server. Gebruiksaanwijzing SonicHub Audio Server Gebruiksaanwijzing NL Inhoud Inleiding... 3 Instellen van de SonicHub... 6 Audio activeren... 6 Selecteren van AM/FM tuner regio... 6 SonicHub mediabalk panelen... 7 Bediening van

Nadere informatie

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Welkom bij uw nieuwe Sound Rise! Wij hebben Sound Rise ontwikkeld voor muziekliefhebbers zoals u. Begin de dag met uw favoriete muziek,

Nadere informatie

AR280P Clockradio handleiding

AR280P Clockradio handleiding AR280P Clockradio handleiding Index 1. Beoogd gebruik 2. Veiligheid o 2.1. Pictogrammen in deze handleiding o 2.2. Algemene veiligheidsvoorschriften 3. Voorbereidingen voor gebruik o 3.1. Uitpakken o 3.2.

Nadere informatie

FIAT PUNTO. 603.46.648 NL AUTORADIO HANDSFREESYSTEEM MET SPRAAKHERKENNING EN Bluetooth -TECHNOLOGIE

FIAT PUNTO. 603.46.648 NL AUTORADIO HANDSFREESYSTEEM MET SPRAAKHERKENNING EN Bluetooth -TECHNOLOGIE FIAT PUNTO 603.46.648 NL HANDSFREESYSTEEM MET SPRAAKHERKENNING EN Bluetooth -TECHNOLOGIE INHOUD... 4 Tips... 4 - Verkeersveiligheid... 4 - Ontvangstomstandigheden... 4 - Voorzorgsmaatregelen en onderhoud...

Nadere informatie

Hi-Fi Muzieksysteem. Gebruikershandleiding

Hi-Fi Muzieksysteem. Gebruikershandleiding Hi-Fi Muzieksysteem Gebruikershandleiding Lees deze handleiding aandachtig alvorens het apparaat te gebruiken en bewaar hem voor toekomstig gebruik. op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Touch & Go Touch & Go Plus. Handleiding audio, navigatie, Bluetooth en achteruitrijcamerasysteem

Touch & Go Touch & Go Plus. Handleiding audio, navigatie, Bluetooth en achteruitrijcamerasysteem Touch & Go Touch & Go Plus Handleiding audio, navigatie, Bluetooth en achteruitrijcamerasysteem 1. BASISINFORMATIE Inleiding UITVOERING touchscreen CONTROLEREN Deze handleiding bestaat uit 2 delen. In

Nadere informatie

F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S

F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S Raadpleeg voor een uitvoerige beschrijving en meer informatie, of in noodgevallen, het instructieboek. DASHBOARD 1 Linker hendel: bediening buitenverlichting

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Instructieboekje

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Instructieboekje SIMPLY CLEVER Radio Swing Instructieboekje Opbouw van dit instructieboekje (toelichtingen) Dit instructieboekje is systematisch opgebouwd, om zo het vinden van de benodigde informatie te vergemakkelijken.

Nadere informatie

Bestnr. 95 37 31 AIPTEK Digitale fotolijst 7 inch

Bestnr. 95 37 31 AIPTEK Digitale fotolijst 7 inch Bestnr. 95 37 31 AIPTEK Digitale fotolijst 7 inch Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

FIAT SCUDO NL AUTORADIO

FIAT SCUDO NL AUTORADIO FIAT SCUDO 603.46.374 NL AUTORADIO AUTORADIO RD1 F0F0590m INHOUD INLEIDING... 4 TIPS EN AANWIJZINGEN... 5 AUTORADIO RD1... 7 BESCHRIJVING VAN HET BEDIENINGSPANEEL... 8 BEDIENINGSKNOPPEN OP HET STUURWIEL...

Nadere informatie

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET CTS Afstandsbediening Infrarood Let op! 1 Zorg ervoor dat er niets tussen de ontvanger en de afstandsbediening

Nadere informatie

BeoSound 4. Aanvulling

BeoSound 4. Aanvulling BeoSound 4 Aanvulling Menusysteem Deze aanvulling bevat correcties voor uw BeoSound 4-handleiding. Dankzij nieuwe software is uw muzieksysteem nu uitgerust met nieuwe functies. Het menusysteem is gewijzigd

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING. Art. 866 DRIVERCARD 06DE1939A - 03/04. Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA

GEBRUIKSHANDLEIDING. Art. 866 DRIVERCARD 06DE1939A - 03/04. Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA GEBRUIKSHANDLEIDING Art. 866 DRIVERCARD 12 Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA 06DE1939A - 03/04 1 06DE1939A.pmd 1 GARANTIE Garantie bepaling INHOUD Introductie... pagina 2 1. DriverCard

Nadere informatie

Bediening van de MP3/WMA-speler

Bediening van de MP3/WMA-speler Bediening Bediening van de MP3/WMA-speler Over MP3/WMA MP3/WMA bestanden die zijn opgenomen van bronnen zoals uitzendingen, platen, bandopnames, video's en live optredens zonder toestemming van de copyrighthouder,

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. LENCO RT-2 CD

Uw gebruiksaanwijzing. LENCO RT-2 CD U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor LENCO RT-2 CD. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de LENCO RT-2 CD in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

FIAT PUNTO 603.46.814 NL AUTORADIO

FIAT PUNTO 603.46.814 NL AUTORADIO FIAT PUNTO 603.46.814 NL AUTORADIO INHOUD INLEIDING... 3 Tips... 3 - Verkeersveiligheid... 3 - Ontvangstomstandigheden... 3 - Voorzorgsmaatregelen en onderhoud... 4 - CD... 4 Technische gegevens... 5 BEKNOPTE

Nadere informatie

Bediening van de tuner

Bediening van de tuner Bediening Bediening van de tuner FM ontvangstkenmerken Over het algemeen biedt FM een veel betere klankkwaliteit dan AM. FM en FM stereo hebben met andere karakteristieke problemen te kampen die AM niet

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS. Gebruiksaanwijzing ACR 3250

ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS. Gebruiksaanwijzing ACR 3250 Gebruiksaanwijzing ACR 3250 1 ESPAÑOL SVENSKA ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH 1 2 3 4 5 6 7 = < ; : 9 8 3 ESPAÑOL SVENSKA ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH Inhoudsopgave Beknopte gebruiksaanwijzing... 45 Belangrijke

Nadere informatie

CD-Radio-Wekker DB 72026

CD-Radio-Wekker DB 72026 G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 33 02 03 CD-Radio-Wekker DB 72026 Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

OPEL Movano / Vivaro Handleiding Infotainment

OPEL Movano / Vivaro Handleiding Infotainment OPEL Movano / Vivaro Handleiding Infotainment Inhoud Inleiding... 4 Radio... 30 Cd-speler... 39 AUX-ingang... 44 USB-poort... 46 Streaming audio via Bluetooth... 49 Navigatie... 56 Stemherkenning... 74

Nadere informatie

DT-220. NL Version 1

DT-220. NL Version 1 DT-220 NL Version 1 Display symbolen FM/LG radio band Radio AM band en AM /PM (in 12 uurs versie) RDS station Tijd symbool A B C D E 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Continu-RDS kloktijd Knipperend-manuele tijdinstelling

Nadere informatie

QUICK GUIDE - RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM VOLVO WEB EDITION

QUICK GUIDE - RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM VOLVO WEB EDITION VOLVO QUICK GUIDE - RSE WEB EDITION REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSE-systeem)

Nadere informatie

Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+

Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+ Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+ Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische

Nadere informatie

BE 1000 Brand BEDIENINGS INSTRUCTIE INHOUDSOPGAVE 30.0221.9535 A3

BE 1000 Brand BEDIENINGS INSTRUCTIE INHOUDSOPGAVE 30.0221.9535 A3 BEDIENINGS INSTRUCTIE BE 1000 Brand 30.0221.9535 A3 INHOUDSOPGAVE Inleiding en aanwijzingen voor de veiligheid............. 2 Toelichting weergave en bedieningselementen Display en toetsen.....................................

Nadere informatie

Let op: - Houd, zoals hieronder getoond, voor een goede ventilatie, genoeg ruimte rondom het apparaat vrij: (add line drawing)

Let op: - Houd, zoals hieronder getoond, voor een goede ventilatie, genoeg ruimte rondom het apparaat vrij: (add line drawing) Let op: - Houd, zoals hieronder getoond, voor een goede ventilatie, genoeg ruimte rondom het apparaat vrij: (add line drawing) - Verwijder a.u.b. niet het plastic kapje van de FM-antenne (A) aan de achterzijde

Nadere informatie

8075-000-048 - April 2010. Handleiding infrarood afstandsbediening

8075-000-048 - April 2010. Handleiding infrarood afstandsbediening 8075-000-048 - April 00 Handleiding infrarood afstandsbediening x 9V Batterij x x I zonder geheugen A, B, C + D S I met geheugen A, B, C + E I met massage A, B, C + F, G A Ontvangstinstelling A. Verwijder

Nadere informatie

Uitsluitend aansluiten op de spanning en frequentie zoals aangegeven op het typeplaatje.

Uitsluitend aansluiten op de spanning en frequentie zoals aangegeven op het typeplaatje. MODELLEN 1221 AANSLUITINGEN 1 kanaal 2 kanalen VEILIGHEIDSINSTRUCTIES In verband met brandgevaar of het risico op een elektrische schok dient inbouw en montage uitsluitend door een elektro vakman te geschieden.

Nadere informatie

F I A T S C U D O 530.03.688 NL A U T O R A D I O

F I A T S C U D O 530.03.688 NL A U T O R A D I O F I A T S C U D O 530.03.688 NL A U T O R A D I O De vormgeving en specificaties van de autoradio zijn aangepast aan het interieur en sluiten aan bij het ontwerp van het dashboard. De autoradio heeft een

Nadere informatie

AV-2720 Car Audio Radio CD-speler Montage/gebruiks aanwijzing.

AV-2720 Car Audio Radio CD-speler Montage/gebruiks aanwijzing. AV-2720 Car Audio Radio CD-speler Montage/gebruiks aanwijzing. Afneembaar antidiefstal frontpaneel. Vermogen 4 x 10W. Electronische volumeregeling. EQ tonen regeling. LCD display / Klok functie. Loudness

Nadere informatie

Radio R 4.0 IntelliLink Veelgestelde vragen

Radio R 4.0 IntelliLink Veelgestelde vragen Inhoud 1. Audio... 1 2. Telefoon... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Films en foto's... 8 6. Overige vragen... 8 1. Audio V: Hoe kan ik overschakelen tussen verschillende audiobronnen (bv.

Nadere informatie

FIAT DUCATO 603.46.882 NL AUTORADIO

FIAT DUCATO 603.46.882 NL AUTORADIO FIAT DUCATO 603.46.882 NL AUTORADIO INHOUD INLEIDING.................................. 2 TIPS....................................... 3 VERKLARENDE WOORDENLIJST.............. 6 AUTORADIO MET CD-SPELER..........................

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Nokia Display-hoofdtelefoon HS Uitgave 1

Gebruikershandleiding voor Nokia Display-hoofdtelefoon HS Uitgave 1 Gebruikershandleiding voor Nokia Display-hoofdtelefoon HS-6 9232426 Uitgave 1 CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA CORPORATION verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat het product HS-6 conform is aan de bepalingen

Nadere informatie

Opel Movano Infotainment System

Opel Movano Infotainment System Opel Movano Infotainment System Inhoud Inleiding... 4 Radio... 23 Cd-speler... 31 AUX-ingang... 36 USB-poort... 38 Streaming audio via Bluetooth... 40 Navigatie... 43 Stemherkenning... 61 Telefoon...

Nadere informatie

TREX 2G Handleiding Pagina 2

TREX 2G Handleiding Pagina 2 Informatie in deze handleiding is onderhevig aan verandering zonder voorafgaande kennisgeving. NEAT Electronics AB behoudt zich het recht hun producten te wijzigen of te verbeteren en wijzigingen aan te

Nadere informatie

MP3/CD/USB/SD speler UD Gebruiksaanwijzing. Falco TT bvba, Scharestraat 48, 8020 Ruddervoorde Pagina 1

MP3/CD/USB/SD speler UD Gebruiksaanwijzing. Falco TT bvba, Scharestraat 48, 8020 Ruddervoorde Pagina 1 MP3/CD/USB/SD speler UD 1001 Gebruiksaanwijzing Falco TT bvba, Scharestraat 48, 8020 Ruddervoorde Pagina 1 Installatie en de set-up instructies Voor een betrouwbare werking van de eenheid, dient u deze

Nadere informatie

1. RDS-TMC-informatie

1. RDS-TMC-informatie 1. -informatie (afkorting van Radio Data System Traffic Message Channel) geeft verkeersinformatie over o.a. files, ongelukken en wegwerkzaamheden op de kaartschermen weer via ontvangst van FM multiplex

Nadere informatie

AV-3720 Radio CD-speler Met RDS EON - AV Car Audio Montage/gebruiks aanwijzing.

AV-3720 Radio CD-speler Met RDS EON - AV Car Audio Montage/gebruiks aanwijzing. AV-3720 Radio CD-speler Met RDS EON - AV Car Audio Montage/gebruiks aanwijzing. Afneembaar antidiefstal frontpaneel. Vermogen 4 x 15W Electronische volumeregeling. Gescheiden hoog/laag tonen, fader regeling.

Nadere informatie

web edition quick guide RSE

web edition quick guide RSE web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSEsysteem) breidt

Nadere informatie

HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding. 9355495 Uitgave 2

HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding. 9355495 Uitgave 2 HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding 9355495 Uitgave 2 CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA CORPORATION verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat het product HS-2R conform is aan de bepalingen

Nadere informatie

voordat u zal de aansprakelijkheid zijn van de eigenaar. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door service monteurs van Baumatic.

voordat u zal de aansprakelijkheid zijn van de eigenaar. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door service monteurs van Baumatic. OPMERKING: Deze gebruikers handleiding bevat belangrijke informatie, zoals veiligheid & installatie punten, die u er toe zal leiden om het beste uit uw apparaat te halen. Hou het op een veilige plaats,

Nadere informatie

2.1-KANAALS TORENLUIDSPREKER MET CD/MP3/USB/ BLUETOOTH/AUX IN/FM-RADIO T600CD HANDLEIDING

2.1-KANAALS TORENLUIDSPREKER MET CD/MP3/USB/ BLUETOOTH/AUX IN/FM-RADIO T600CD HANDLEIDING 2.1-KANAALS TORENLUIDSPREKER MET CD/MP3/USB/ BLUETOOTH/AUX IN/FM-RADIO T600CD HANDLEIDING Inhoudsopgave Veiligheidsinstructies... 27 Beschrijving van onderdelen... 28 Afstandsbediening & installatie...

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem VM-320 VM-670 VM-372M1 VM-670M1 / VM-670M4 AX-361 GEBRUIKERS HANDLEIDING 2 Functies VM-320 VM-670 VM-372M1 VM-670M1 / VM-670M4 AX-361 1 Microfoon 8 Luidspreker 2 Indicatie-led s

Nadere informatie

HANDLEIDING. Victor ClassicX Daisy speler Daisy speler om het gesproken boek mee te beluisteren

HANDLEIDING. Victor ClassicX Daisy speler Daisy speler om het gesproken boek mee te beluisteren HANDLEIDING Victor ClassicX Daisy speler Daisy speler om het gesproken boek mee te beluisteren Hartelijk dank voor uw aanschaf van de Daisy speler Victor Classic. Wij hopen dat u plezier zult beleven aan

Nadere informatie

LightBoy DIGI 12V. Bestnr.: Omwille van het milieu 100% recyclingpapier

LightBoy DIGI 12V. Bestnr.: Omwille van het milieu 100% recyclingpapier G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 84 46 08 LightBoy DIGI 12V Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

FIAT FUN NL RADIO

FIAT FUN NL RADIO FIAT FUN 603.46.875 NL RADIO INHOUD... 3 Tips... 3 - Verkeersveiligheid... 3 - Ontvangstomstandigheden... 3 - Voorzorgsmaatregelen en onderhoud... 3 - CD... 4 Technische gegevens... 5... 6 Algemene informatie...

Nadere informatie

INTERFACE-ADAPTER VOOR D.SPELER KS-PD500 Alvorens deze adapter in gebruik te nemen

INTERFACE-ADAPTER VOOR D.SPELER KS-PD500 Alvorens deze adapter in gebruik te nemen INTERFACE-ADAPTER VOOR D.SPELER KS-PD500 Alvorens deze adapter in gebruik te nemen Laatste update: 1 maart 006 1 Geschikte JVC auto-receivers Deze adapter is geschikt voor de volgende JVC auto-receivers*

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Informatie voor de gebruiker: HD (High Definition) en HFR (High Frame Rate) video-opname apparaten, zijn een zware belasting voor geheugenkaarten. Afhankelijk van de gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding. Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen.

Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding. Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. NL Gebruiksaanwijzing TOETS AANDUIDINGEN 9 1 3 2 5 6 4 8 7 1 Vermogen AAN/UIT

Nadere informatie

BeoSound 1. Gebruikershandleiding

BeoSound 1. Gebruikershandleiding BeoSound 1 Gebruikershandleiding Een draagbaar muziekcentrum 3 Plaats de BeoSound 1 waar u maar wilt. Dankzij het compacte ontwerp kunt u het apparaat overal mee naartoe nemen. De BeoSound 1 biedt altijd

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. LENCO MES-221 http://nl.yourpdfguides.com/dref/2321283

Uw gebruiksaanwijzing. LENCO MES-221 http://nl.yourpdfguides.com/dref/2321283 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor LENCO MES-221. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de LENCO MES-221 in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ACR 3231

Gebruiksaanwijzing ACR 3231 Gebruiksaanwijzing ACR 3231 1 2 3 4 10 9 8 7 6 5 3 Inhoud Belangrijke aanwijzigingen... 25 Verkeersveiligheid... 25 Inbouw/aansluiting... 25 Radio-gebruik... 25 Golfband kiezen... 25 Zoekafstemming...

Nadere informatie

ENA 50-60 Bijlage. Installatie- en bedieningsinstructies. Flamco www.flamcogroup.com

ENA 50-60 Bijlage. Installatie- en bedieningsinstructies. Flamco www.flamcogroup.com ENA 50-60 Bijlage Installatie- en bedieningsinstructies Flamco www.flamcogroup.com Editie 2010 / NL Inhoud Pagina 1. Inbedrijfstelling 3 1.1. Inbedrijfstelling ENA 50/60 3 1.2. Parameters instellen voor

Nadere informatie

Modell MCD Read instructions carefully before using the unit

Modell MCD Read instructions carefully before using the unit Modell MCD-9700 Read instructions carefully before using the unit 1 VOORBEREIDINGEN VOOR GEBRUIK. 2.1 Accessoires: (controleer of de volgende accessoires compleet zijn na het openen van de doos). 2 X LUIDSPREKERDRAAD

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

DT-210/DT-210L/DT-210V. NL Revision 1

DT-210/DT-210L/DT-210V. NL Revision 1 DT-210/DT-210L/DT-210V NL Revision 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 A B C D E F G H Plaats van de bedieningsorganen Keuzeschakelaar Stereo/Mono/Luidspreker Toets memory (geheugen) Afstemming Omhoog/Omlaag

Nadere informatie

ESN bedieningsprocedure beveiliging

ESN bedieningsprocedure beveiliging ESN bedieningsprocedure beveiliging ESN bedieningsprocedure beveiliging Over ESN Dit deck is voorzien van ESN (Eclipse Security Network). Een voorgeregistreerde muziek CD (Key CD), veiligheidscode met

Nadere informatie

A. Opgelet. B. Shuffle functie. C. Toetsfuncties en bediening

A. Opgelet. B. Shuffle functie. C. Toetsfuncties en bediening Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b. zorgvuldig door, zodat u het correct weet te gebruiken. A. Opgelet 1) Schakel

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Het plaatsen van de batterij in de Linio Pocket 1. Draai de Linio Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen.

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 205 7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het verzamelen van geluidsbestanden. Ook het downloaden van muziekbestanden vanaf internet

Nadere informatie

1. Werking en gebruik van ESN

1. Werking en gebruik van ESN 1. Werking en gebruik van ESN Info over ESN (ECLIPSE Security Network) Dit product is voorzien van ESN (ECLIPSE Security Network). Wanneer de accu van het voertuig wordt losgekoppeld en weer wordt aangesloten,

Nadere informatie

Radio - werking RADIO - WERKING

Radio - werking RADIO - WERKING M 4 0 - werking - werking RADIO - WERKING Hoofdmenu Instellingen Navigatie N.B. Als de geluidsinstallatie wekt in functie "1-HOUR" (1 UUR), kunnen de bedieningsknoppen op het stuurwiel niet worden gebruikt.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS

GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS RC UNIVERS34 8-in-1 LCD afstandsbediening GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS www.hqproducts.com 2 De RC UNIVERS34 universele afstandsbediening bedient vrijwel alle merken TV s (TV), DVD spelers en DVR spelers

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

DT-F1/DT-F1V. NL Revision 1

DT-F1/DT-F1V. NL Revision 1 DT-F1/DT-F1V NL Revision 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Plaats van de bedieningsorganen Toets AAN/UIT (dient ook als FM/TV golfbereikschakelaar op DT-F1V) Keuzetoets zendergeheugenplaats en opslaggebied

Nadere informatie

Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30

Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30 Radio / CD Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30 Gebruiksaanwijzing Bitte aufklappen Open here Ouvrir s.v.p. Aprite la pagina Hier openslaan a.u.b. Öppna Por favor, abrir Favor abrir 2 ENGLISH DEUTSCH

Nadere informatie

Veiligheidsinformatie

Veiligheidsinformatie Veiligheidsinformatie Dit product mag uitsluitend worden gebruikt in landen waarvoor door de bevoegde wetgeving specifieke toestemming is afgegeven. Dit is herkenbaar aan de sticker aan de achterzijde

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR D A C * B * Afbeelding van de AYCT-102 (niet inbegrepen) A: Zoekmodus-knop B: Aansluiting wandschakelaar C: Aansluiting verlichting D: Indicator

Nadere informatie

Thermo-klok. Bestnr.: Omwille van het milieu 100% recyclingpapier

Thermo-klok. Bestnr.: Omwille van het milieu 100% recyclingpapier G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 10 28 57 Thermo-klok Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie