Veiligheid in en om school

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veiligheid in en om school"

Transcriptie

1 In deze Link: - veiligheid school - fietsstalling - sloop gemeentehuis - nieuws Peel en Maas - hulp gezocht - bericht MR - carnaval op Violier - kalender - uit de schoolgids Uit de groepen: - Gr. 8 Vormsel - Gr. 7-8 veilig internetten en cyberpesten Bijlagen: Vrijdag 13 februari 2015 Jaargang 11 nr KVW - Padxpress Veiligheid in en om school Twee weken geleden is door de gemeente de eindinspectie gedaan van het nieuwe gebouw. Het gebouw voldoet aan alle eisen van een veilige speel- en leer omgeving voor kinderen. Dit zijn harde gegevens. Echter kan het gevoel van veiligheid, zoals dit door enkele ouders wordt ervaren, anders zijn. Hier hebben we begrip voor. We bieden hier graag een luisterend oor voor en zoeken waar mogelijk met u naar oplossingen. De missie en visie van de Violier en de koers die we samen varen, is daarbij uitgangspunt. Door samen in gesprek te gaan, kunnen veel zaken duidelijk gemaakt worden en veelal praktische oplossingen gevonden worden. De komende periode worden er nog veranderingen aangebracht aan de trap binnen en buiten, de buitendeuren en er komen nog kapstokken bij. Natuurlijk gebeuren er ook nog werkzaamheden achter de schermen. Een aantal werkzaamheden wordt in de vakantie uitgevoerd, Mocht er dus iets zijn: loop binnen, bij leerkrachten, teamleider of directeur! Fietsstalling Zoals jullie wellicht gemerkt hebben, heeft de sloper in overleg met de gemeente onze toch al beperkte ruimte bij de fietsstalling nog verder ingeperkt. Vervelend! We zijn dus op zoek gegaan naar andere mogelijkheden om de fietsen te parkeren. Na de carnaval gaan we dit als volgt doen: de fietsen van de kinderen van de groepen 1 t/m 6 worden, zoals nu, geparkeerd in de huidige fietsstalling. Ook ouders kunnen hier hun fiets parkeren. De kinderen van groep 8 zorgen er mede voor dat ze netjes gestald worden. Dit gaan we opnieuw met de kinderen van groep 8 bespreken. De kinderen van de groepen 7 en 8 parkeren hun fiets in de parkeervakken bij de Schout. Doordat de straten zijn afgezet, mogen daar nu geen auto s komen. De kinderen die buiten willen blijven of eerder zijn dan 8.20 uur, lopen dan achterom (Hoera) richting speelplaats. Wil je direct naar de groep dan kan dat via de ingang van de Schout.

2 Slopen gemeentehuis Zoals jullie vast gezien hebben, is ook de sloop van het gemeentehuis gestart. Hierdoor is Op de Kemp afgesloten. Hier zijn we als school niet blij mee! De gemeente en de sloper hebben ons echter verzekerd dat de Violier bij calamiteiten altijd bereikbaar is. Mocht u hier ongerust over zijn, laat dit dan weten bij de gemeente. Ook wij houden dit goed in de gaten! Op dit moment wordt er op diverse plaatsen gewerkt in het centrum van Maasbree. Nieuws van de gemeente Peel en Maas Twee van de oude locaties van de basisschool worden nu afgebroken en staan voor de veiligheid van een ieder in de bouwhekken. Hierdoor is het Kennedyplein alleen bereikbaar via het nieuwe voetpad langs de school, dat uitkomt op de Schout en via het voetpad voor bij de Bibliotheek. In de week van carnaval zal de locatie aan Op de Kemp gesloopt zijn en daar wordt dan direct de draad opgepakt van de civiele werkzaamheden. Er wordt riolering aangelegd en daarna parkeerplaatsen. Dit alles zal naar verwachting tot eind april duren. Tot die tijd blijft de Schout afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Na de sloop van locatie oude gemeentehuis zal de sloper ook aan de slag gaan met de locatie Broekstraat. Op de locatie van het oude gemeentehuis zal dan snel gestart worden met de bouw van het MFA. Op korte termijn wordt er een bord verboden in te rijden geplaatst op Op de Kemp nabij het oude klooster. Verder is het tijdelijk mogelijk om fietsen te parkeren op de parkeerplaatsen bij de school aan de Schout. De Schout is nu tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer waardoor deze ruimte nu beschikbaar is. Gezocht: handige enthousiastelingen We zijn op zoek naar enkele enthousiastelingen, die de bekabeling van de computers mee helpen wegwerken. Dat houdt in, dat de kabels zoals die op dit moment onder de computerbladen liggen allemaal geordend moeten worden, opnieuw moeten worden aangesloten en in beugels moeten worden opgehangen. Ook worden ze gebundeld met klittenband. Hoe meer mensen een handje willen helpen, hoe lichter dit werk is. Een begin is al gemaakt. Een aantal groepen zijn al gereed. Wilt u een ochtend, enkele ochtenden, een middag, enkele middagen of een dag hulp daarbij verlenen, geef dat dan even aan via of , Jos Smeets. Het zou fijn zijn, als we dit uiterlijk 1 maart gereed hebben. Jos Smeets

3 Carnaval Afgelopen dinsdag is op de Violier de Carnaval van start gegaan. Prins Daan en prinses Chiara en adjudanten Michelle en Quinten hebben zich op de trappen van de Violier gepresenteerd aan alle kinderen en leerkrachten. Tot vrijdag uur zijn zij de heersers van onze prachtige basisschool! Dinsdagmiddag is ook het nieuwe boerenbruidspaar bekend gemaakt. In een (2x) bomvolle speelzaal zijn Luc en Lieke voor de onecht getrouwd. Getuigen waren Martijn en Laura. Allemaal proficiat! Het team van BS de Violier wenst jullie allemaal een fijne vakantie en eine schoène vestelaovend!

4 Bericht van de MR Op maandag 23 februari is de eerstvolgende MR vergadering. We gaan met elkaar in gesprek over de veiligheid in en om onze nieuwe school; een onderwerp dat zeer frequent op onze agenda een plek heeft. Verder zal een groot gedeelte van de vergadering besteed worden aan de nieuwe cao en de gevolgen die deze voor onze stichting en school zal gaan hebben. De vergadering start om uur in de personeelskamer. Wilt u de vergadering bijwonen als toehoorder, dan kunt u zich aanmelden bij de secretaris en ontvangt u een agenda. De notulen van voorgaande vergaderingen zijn altijd op te vragen bij de secretaris. Met vriendelijke groet, Angelique Schreurs, secretaris MR de Violier. Kalender 23 februari informatieavond Vormsel (gr.8) februari luizencontrole 10 maart informatieavond Cyberpesten (gr. 7 en 8) Uit de schoolgids! Hoofdluiscontrole Na iedere officiële schoolvakantie vindt er een hoofdluiscontrole plaats in de groep van uw kind. Dit is altijd de eerste maandag, dinsdag of woensdag na de vakantie. Dit is groepsafhankelijk. Iedere groep heeft minimaal 2 ouders die deze controle uitvoeren. Het is belangrijk dat uw kind op de dag van de controle geen ingewikkeld kapsel heeft en vooral geen gel in de haren. Wanneer er tijdens de controle hoofdluis bij uw kind geconstateerd is, dan neemt de school contact met u op. Er wordt dan gehandeld zoals beschreven in het luizenprotocol dat te vinden is op onze website. Wanneer u in de thuissituatie hoofdluis bij uw kind constateert, vragen wij u dringend om hier melding van te maken. U kunt uw kind, na behandeling, gewoon naar school laten gaan. De schoolgids bevat veel praktische informatie en is terug te vinden op de website van de Violier: algemeen schoolgids/jaarkalender.

5 Nieuws uit groep 7en 8 Vormsel Op maandagavond 23 februari om 19.00uur zal pastoor Verbong informatie verstrekken omtrent het vormsel. Deze bijeenkomst vindt plaats in lokaal 8a (plein geel) van meester Rik. U bent van harte uitgenodigd. Voor ouders waarvan de leerlingen het vormsel niet doen is deze avond niet van belang. Gezien de beperkte ruimte willen wij u vragen om per leerling slechts één ouder af te vaardigen om deze avond bij te wonen. Wij vragen uw begrip hiervoor. Met vriendelijke groet, mede namens Pastoor Verbong, Marjo, Daniëlle, Jacqueline en Rik leerkrachten groepen 8 Veilig internetten en Cyberpesten. Dinsdag avond 10 maart willen we de ouders van de groepen 7 en 8 graag uitnodigen voor een avond over cyberpesten en veilig internetten. De avond begint om uur. Vorige week vrijdag is Lei Seuren met de groepen 8 in gesprek gegaan over veilig internetten, sociale media en cyberpesten. Lei is wellicht voor veel ouders geen onbekende. Zijn jaren lange ervaring als politieman bij jeugd en zede zet hij in om kinderen en ouders meer bekend te maken met de digitale snelweg. De begeleiding van ouders op die digitale snelweg is hierbij belangrijk. Echter we weten als ouder vaak niet goed hoe we dit moeten aanpakken. Tijdens deze avond krijgt u hiervoor handreikingen. Vorig jaar is Lei Seuren op uitnodiging van de oudervereniging op de Violier geweest. Als school willen we dit thema samen met ouders oppakken. We doen dit door de ouders van de groepen 7 en 8 uit te nodigen. Voor de huidige groep 7 leerlingen staat het thema in groep 8 weer op het programma. Aanmelden kan t/m 3 maart via De bijeenkomst wordt gehouden in de speelzaal.

6 Opgeven kan via onze website: Maasbree, februari 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), De zomer lijkt nog ver weg, maar de hoofdleiding van Kingerverkansiewerk (KVW) is al weer volop bezig met de voorbereidingen zodat de kinderen van de groepen 2 t/m 8 ook dit jaar weer kunnen genieten van een gevarieerde, leuke en spannende week. Het KVW van 2015 zal plaatsvinden in de week van 27 juli t/m 1 augustus Opgave 2015 U kunt uw kinderen opgeven via het digitale opgaveformulier dat op onze website staat. Opgeven kan van 23 februari t/m 22 maart, daarna wordt het inschrijfgeld verhoogd volgens onderstaand overzicht: - Na 22 maart 5,- per kind extra. - Vanaf 1 juli 10,- per kind extra. - Laatste week 15,- per kind extra. Heeft u geen mogelijkheid om de opgave digitaal door te geven, neem dan contact op met Lieke Koopmans (na uur Tel ). Kosten: 1 kind: 29,50 2 kinderen: 49,50 3 of meer kinderen uit een gezin: 60,- Over KVW Het is alweer tijd voor het 53 e KVW. In de zomervakantie nemen zo n 500 kinderen deel aan deze zesdaagse week waarin elk jaar een ander thema de rode draad vormt. Wat het thema van dit jaar zal zijn, wordt pas op de woensdag voor KVW bekendgemaakt. Elke dag begint om 9.00u en zal meestal ook weer gezamenlijk worden afgesloten om 16.00u Alleen op zaterdag beginnen we om 9.30u en zit het er rond de klok van 15.00u al weer op. Gedurende de week zullen de kinderen veel buiten spelen en zijn er regelmatig waterspellen. Oude kleding, badkleding en handdoek, maar ook een petje en zonnebrandcrème bij warm weer zijn dan ook een must! Van buitenspelen krijg je honger, dus vergeet ook het lunchpakket niet! Programma: Wat gaat er gebeuren? Maandag Na een grootse opening in de kerk worden alle kinderen per basisschoolgroep verdeeld over de KVW-groepen (10 à 12 kinderen). Daarna gaan ze naar hun homes om de groepsleiding beter te leren kennen. s Middags gaan alle remmen los tijdens de activiteiten voor de basisschoolgroepen 2 en 3, de groepen 4, 5 en 6 en de groepen 7 en 8. Dinsdag s Ochtends is er eigen vermaak waarbij er ook geknutseld kan worden voor de lawaaioptocht. s Middags wederom drie grote activiteiten. Woensdag Waar brengt het uitstapje ons naar toe? Het maakt niet uit, als er maar gespeeld en/of gezwommen kan worden! Figuranten / Spelleiders U kunt als ouder ook meedoen aan KVW! Elk jaar zoeken we voor de activiteiten op maandag, dinsdag en vrijdag en voor de bossen op donderdag spelleiders en figuranten! Zonder uw hulp kunnen er spellen misschien niet gespeeld worden. Geef u dus op via het opgaveformulier! Homes Tijdens de week hebben circa 45 homes nodig voor de groepen. Woont u in de bebouwde kom en heeft u een garage of andere ruimte ter beschikking, laat het ons weten via het opgaveformulier! Donderdag = bosdag. Er gebeuren spannende dingen in de themabossen en de hulp van de kinderen is er dan ook hard nodig! Vrijdag s Ochtends is er eigen vermaak en s middags is er een groot spellenfestijn waaraan alle groepen deelnemen. Zaterdag Na de opening is het tijd voor de theatervoorstellingen en daarna kunnen de laatste voorbereidingen getroffen worden voor de lawaaioptocht, want ja, dan zit KVW er al weer bijna op. Alleen de afsluiting nog Meer weten? Neem dan (het liefst na 18.00u) contact op met: Lieke Koopmans: Tel Natasja Vaasen: Tel Kijk eens op onze website: hier vindt u ook de veelgestelde vragen.

7 Wat doe jij na schooltijd in Maasbree? BLOK 4 SCHOOLJAAR Tennis Groep 3-4 Maandag 16, 23, 30 maart en 6 april uur Robert Hesen & Tom Maassen, trainers personal tennis. Locatie: Tennispark L.T.C Maasbree (Breetse peelweg 1) Minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers (vol = vol) Benodigdheden: Halverwege de les hebben we een korte pauze. Voor deze pauze mag je van thuis uit iets te drinken mee nemen. Trek makkelijk zittende kleren of sportkleding aan. De kinderen van BSO Sportief worden zowel na schooltijd als na afloop van de buitenschoolse activiteit bij BSO sportief, locatie MVC 19 opgevangen. In de clinic Tennis! van 4 weken leer je kennis maken met diverse technieken, spelvormen, posities noem maar op! Trainers van LTC Maasbree gaan jullie in deze korte periode op verschillende manieren leren hoe je de basis van tennis onder de knie kunt krijgen. Streetdance Groep 5-6 Dinsdag 17, 24, 31 maart en 7 april 15: uur Ernie Smits-Heldens dansdocente bij sportcentrum Balance. Locatie: Sportcentrum Dynamic (Breetse Peelweg 1c Maasbree). Minimaal 8 en maximaal 20 deelnemers (vol = vol) Benodigdheden: Halverwege de les hebben we een korte pauze. Voor deze pauze mag je van thuis uit iets te drinken mee nemen. Zorg ervoor dat je niet te warme kleding aan trekt en bij voorkeur gymschoenen. De kinderen van BSO Sportief worden zowel na schooltijd als na afloop van de buitenschoolse activiteit bij BSO sportief, locatie MVC 19 opgevangen. Hou jij ook zo Everybody Dance Now? En kun je ook niet stil blijven zitten zodra je muziek hoort. Kom dan gezellig met andere kinderen mee dansen bij de Streetdance speciaal voor kids. Gedurende 4 weken krijgen de deelnemers een dans aangeleerd. Elke week herhalen we de uitleg van de vorige keer en daarna leren ze er weer een nieuw stukje bij. Zo ontstaat er gedurende de 4 weken een stoere streetdancechoreografie. Aan het einde van het blok is er een speciale demonstratie voor alle nieuwsgierige ouders, broertjes, zusjes, familie enz... Rots & Water Groep 7-8 Dinsdag 17, 24, 31 maart en 7 april 15: uur Bertha van den Drink, Gecertificeerd trainer Rots en Water. Locatie: BSO Sportief, locatie Dynamic (breetse peelweg 1c Maasbree) Minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers (vol = vol) Benodigdheden: We werken op blote voeten, eventueel kun je antislipsokken aantrekken. Gemakkelijke kleren zijn wel fijn. De kinderen van BSO Sportief worden zowel na schooltijd als na afloop van de buitenschoolse activiteit bij BSO sportief, locatie MVC 19 opgevangen. Speciaal voor kinderen uit groep 7 en 8! Met plezier naar de grote school, wil je leren om voor jezelf op te komen? Dan is de Rots en Water kennismakingstraining iets voor jou. Dat is een training, waarbij je werkt aan je zelfvertrouwen en zelfbeheersing. Rots betekent dat je stevig in je schoenen staat, voor jezelf kunt opkomen en je grenzen stelt. Water is rekening houden met elkaar, rust en vertrouwen kunnen uitstralen. Soms heb je rots nodig, maar het is beter je als water te gedragen. Dat leer je bij de Rots en Waterlessen. We doen dat op een ontspannen manier met veel bewegen. Ouders mogen komen meekijken.

8 Run For Fun Groep Woensdag 4,11 en 18 Maart. (let op! deze activiteit begint twee weken eerder i.v.m. de Venloop zondag 22 maart) 16:30-17:00 uur Riet Kessels initiatiefneemster & Sharon Hendriks combinatiefunctionaris Maasbree. Verzamelplaats: molenstraat 34(bij Duijf Installatiebedrijf) Minimaal 10 en maximaal 30 deelnemers (vol = vol) Heb jij je al ingeschreven voor de Venloop en zit jij in groep f 8? Dan is "Run for Fun" (Venloop training Maasbree) echt iets voor jou! Hebben jij en je klasgenootjes, vriendjes/vriendinnetjes op woensdagmiddag een half uurtje tijd? Doe dan mee en zorg dat jij om 16:30 uur bij de molenstraat 34(bij Duijf Installatiebedrijf) bent & Ren samen met ons de 500 of 1000 meter route. Ga 3 weken lang met Riet kessels en Sharon Hendirks de uitdaging aan. Zodat jij en je vriendjes/vriendinnetjes klaar zijn voor de Venloop zondag 22 maart. Doe mee en schrijf je nu in! (deelname is gratis ) Thai-Boxing Groep Donderdag 19, 26 maart en 2,9 april uur Ricardo Geeraets sportinstructeur sportcentrum Balance Locatie: speelzaal van Bs. De Violier, locatie Kennedyplein 60 Minimaal 9 en maximaal 20 deelnemers (vol = vol) Benodigdheden: Halverwege de les hebben we een korte pauze. Voor deze pauze mag je van thuis uit iets te drinken mee nemen.zorg dat je een T-shirt en een korte broek bij je hebt. De trainingen vinden plaats op blote voeten. Jeugd Thai-boxing onderleiding van Ricardo Geeraets, waarbij ze leren hoe zichzelf te verdedigen. Dit heeft een positief effect op de weerbaarheid en de gezondheid. Motoriek, reactie, coördinatie en uiteraard de conditie wordt beter. Daarbij krijgen de kinderen door de vechtsport discipline, zelfbeheersing en respect voor anderen. TKD-Tiger Groep 1-2 Vrijdag 20, 27 maart en 3,10 april uur John van Dam, ervaren meester & instructeur bij TKD Tigers Locatie: speelzaal van Bs. De Violier, locatie Kennedyplein 60 Minimaal 8 en maximaal 20 deelnemers (vol = vol) Benodigdheden: Trek gemakkelijk zittende (sport)kleding aan waarin je je soepel kunt bewegen. TKD (Total Kids Defence) Tigers is meer dan sport en bewegen. Ook worden kinderen tussen 3 en 8 jaar getraind in sociale vaardigheden die wellicht ooit hun leven kunnen redden. Geen enkele sport in de Benelux heeft zo n uniek programma voor zulke jonge kinderen. BIJ TKD TIGERS LEERT UW KIND: - Omgaan met vreemden -Omgaan met pesten - Gevaarlijke situaties -Samenwerken en Leiderschap - Gezondheid en Voeding Kom eens voor enkele proeflessen in de lessen van Meester John en ervaar de populaire TKD Tigerslessen met uw kind(eren). Reeds 150 enthousiaste Tigertjes uit 8 van onze vaste groepen gingen jullie voor. Wil je graag meedoen aan een buitenschoolse activiteit? Ga dan snel naar en schrijf je uiterlijk maandag 9 maart in! Bij vragen kunt u contact opnemen met Sharon Hendriks, combinatiefunctionaris Maasbree M: E:

Beste Ouders, Verzorgers

Beste Ouders, Verzorgers 22 januari 2015 Nieuwsbrief: 7 Belangrijke data: 23-01 Gr. 1/2 Alle kinderen vrij 03-02 Kunst Centraal,gr.1/2 05-02 Kunst Centraal gr. 6 05-02 Oud Papier 11-02 Catechese viering Alle groepen 12-02 Kunst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Naschools Aanbod Pieterskerkhof

Naschools Aanbod Pieterskerkhof Naschools Aanbod Pieterskerkhof Herfst 2012 Kerst 2012 Beste ouders, Hierbij ontvangt u de tweede brochure van het Naschools Aanbod Pieterskerkhof. Diverse instanties bieden hun diensten aan. Het aanbod

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Het Blaadje. Schooljaar 2009-2010 editie september. Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Het Blaadje digitaal. Deze maand...

Het Blaadje. Schooljaar 2009-2010 editie september. Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Het Blaadje digitaal. Deze maand... Het Blaadje Schooljaar 2009-2010 editie september mededelingenblad voor ouders/verzorgers van leerlingen van De Wingerd Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Deze maand.... Het eerste Blaadje van dit schooljaar...

Nadere informatie

OBS De Vlonder schoolgids 2013-2014

OBS De Vlonder schoolgids 2013-2014 1.0 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 1.1 Algemeen voorwoord vanuit het bestuur 5 1.2 Voorwoord schoolleiding en team 5 1.3 Inhoud 5 2 Visie Basisschool De Vlonder 6 3 Visie op Leren 7 3.1 Opvoeden 7 3.2

Nadere informatie

Cursusaanbod. Maatschappelijke Dienstverlening. Dichtbij, Betrokken, Professioneel

Cursusaanbod. Maatschappelijke Dienstverlening. Dichtbij, Betrokken, Professioneel Cursusaanbod Maatschappelijke Dienstverlening MeerWaarde is een maatschappelijke onderneming voornamelijk werkzaam in de gemeente Haarlemmermeer. We werken aan sociale samenhang, gemeenschapszin en tolerantie

Nadere informatie

Klassenkr@nt. GROEP 8b 2014-2015

Klassenkr@nt. GROEP 8b 2014-2015 Klassenkr@nt GROEP 8b 2014-2015 1. Inhoudsopgave 1.Inhoudsopgave 2. Voorwoord (door de leerkracht) 3. Inleiding 3a. leerkrachten stellen zich voor. 3b. Teamleiders 4. De groep 4a. Pedagogisch klimaat 4b.

Nadere informatie

Schoolgids 2013/2014

Schoolgids 2013/2014 Schoolgids 2013/2014 Hauwert 80 1691 EJ Hauwert 0229-201535 info@obsdevijzel.nl www.obsdevijzel.nl 1 Voorwoord In deze schoolgids treft u informatie aan die betrekking heeft op het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

De Dromenvanger. Schoolgids. Basisschool. - Durven dromen - Dromen najagen - Dromen verwezenlijken

De Dromenvanger. Schoolgids. Basisschool. - Durven dromen - Dromen najagen - Dromen verwezenlijken 1 Schoolgids Basisschool De Dromenvanger - Durven dromen - Dromen najagen - Dromen verwezenlijken Als je een droom hebt, en je wilt dat hij uitkomt, ga er dan voor. Doe je uiterste best en geef niet op.

Nadere informatie

GRAAN VOOR VISCH. 1e HELFT 2014 12-18 0-12 18+ JAAR JAAR JAAR

GRAAN VOOR VISCH. 1e HELFT 2014 12-18 0-12 18+ JAAR JAAR JAAR GRAAN VOOR VISCH 1e HELFT 2014 0-12 JAAR 12-18 JAAR JAAR 1 Beste wijkbewoners, In deze folder vindt u een overzicht van de activiteiten georganiseerd door verschillende aanbieders in de wijk. De activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

BRUNSSUM. Brunssum Beweegt! Jeugdsport: jong geleerd is oud gedaan. 55+ of chronisch ziek? Beweeg dan juist mee!

BRUNSSUM. Brunssum Beweegt! Jeugdsport: jong geleerd is oud gedaan. 55+ of chronisch ziek? Beweeg dan juist mee! BRUNSSUM Toch zijn er nog steeds teveel volwassenen en kinderen die de gezonde norm voor bewegen per dag niet halen. Daarom heeft de gemeente Brunssum besloten om extra sport- en beweegactiviteiten te

Nadere informatie

Mijn school onder de loep

Mijn school onder de loep Mijn school onder de loep Leerlingen doen onderzoek naar veiligheid op de Sint Janschool te Amsterdam Mijn school onder de loep Leerlingen doen onderzoek naar veiligheid op de Sint Janschool te Amsterdam

Nadere informatie

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers,

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers, 8 juni 2015 14 Beste ouders en verzorgers, Vertrek In dit Schoolnieuws wil ik maar meteen met de deur in huisvallen met het volgende bericht: Afgelopen week heb ik het bestuur gevraagd mij ontslag te verlenen,

Nadere informatie

Barten 11 8447 BS Heerenveen INFORMATIEGIDS. Postbus 56 8440 AB Heerenveen 0513-627552 OBS VAN KLEFFENS. directie.kleffensschool@debasisheerenveen.

Barten 11 8447 BS Heerenveen INFORMATIEGIDS. Postbus 56 8440 AB Heerenveen 0513-627552 OBS VAN KLEFFENS. directie.kleffensschool@debasisheerenveen. Barten 11 8447 BS Heerenveen Postbus 56 8440 AB Heerenveen 0513-627552 directie.kleffensschool@debasisheerenveen.nl INFORMATIEGIDS OBS VAN KLEFFENS 2014-2015 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Afscheid groep

Nadere informatie

CURSUSAANBOD 2014-2015

CURSUSAANBOD 2014-2015 CURSUSAANBOD 2014-2015 0 Het Activiteitencentrum, een plek waar mensen samen komen. Gevestigd in de oude huishoudschool, is het Activiteitencentrum een plek waar van alles gebeurt. Er worden o.a. cursussen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2-3

Informatieboekje groep 1-2-3 Informatieboekje groep 1-2-3 Welkom op de Vlieger! De basisschool is een stukje van je leven. Voor de kinderen en ouders. Jarenlang is er diezelfde weg, van huis naar school en weer terug. In de loop van

Nadere informatie

UITGEWERKT DRAAIBOEK VOOR TRAINERS REALISTEN ROADMOVIE

UITGEWERKT DRAAIBOEK VOOR TRAINERS REALISTEN ROADMOVIE UITGEWERKT DRAAIBOEK VOOR TRAINERS REALISTEN ROADMOVIE Op www.derealisten.nu bij het kopje methodiekboek vindt u alle benodigde trainingsmaterialen. De prezi presentatie voor de trainingsbijeenkomsten

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE!

NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE! De Witte Vogel Digitale nieuwsbrief maart/april 2014 Snel naar: algemeen nieuws nieuws kdc nieuws so & vso overig nieuws bijzondere dagen NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE! Bij het schrijven van deze nieuwsbrief

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE Brede school het Eiland 2014 2015 (Blok 1)

PROGRAMMABOEKJE Brede school het Eiland 2014 2015 (Blok 1) PROGRAMMABOEKJE Brede school het Eiland 2014 2015 (Blok 1) Voorwoord Dit is het activiteitenprogramma van de Brede School het Eiland 2014 2015, BLOK 1 (september t/m december 2014). De activiteiten worden

Nadere informatie

Woord vooraf. Beste ouders en/of verzorgers*,

Woord vooraf. Beste ouders en/of verzorgers*, Woord vooraf Beste ouders en/of verzorgers*, Voor u ligt de schoolgids van basisschool de Cirkel in Haarlem. In deze gids wordt beschreven waar basisschool De Cirkel voor staat. Verder kunt u lezen wat

Nadere informatie

Inleiding 3 - Eureka - Wie op De Werkplaats is, houdt zich hieraan. Team 4 5 - De teamleden - De invliegers

Inleiding 3 - Eureka - Wie op De Werkplaats is, houdt zich hieraan. Team 4 5 - De teamleden - De invliegers WP wijzer team 4 Schooljaar 2014-2015 Voor de werkers van klas 1G, G1A, G1B, 2G, G2A, G2B Beste werker van team 4, Het boekje dat voor je ligt is een gids met informatie over de leerjaren 1 en 2 havo/vwo

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 15 maart 2013

BRONNIEUWS. 15 maart 2013 BRONNIEUWS 15 maart 2013 *Trefwoord Week 12 t/m 14 (18 maart t/m 5 april): Het verhalen waard! Inhoud: Over verhalen die het waard zijn om bewaard en doorverteld te worden. Verhalen over naastenliefde,

Nadere informatie

De leerlingen zijn maandag 6 oktober dus vrij.

De leerlingen zijn maandag 6 oktober dus vrij. Van Goghlaan 8 4703 JB ROOSENDAAL Tel. 0165-538151 www.hetdriespan.nl defakkel@driespan.koraalgroep.nl September 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s) Het schooljaar is inmiddels alweer enkele weken van start

Nadere informatie