Opdracht 1 : Vragenlijst voor intakegesprek

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opdracht 1 : Vragenlijst voor intakegesprek"

Transcriptie

1 Opdracht 1 : Vragenlijst voor intakegesprek 1. Wat voor soort promotiemateriaal wilt u gebruiken? (poster,dm-brief etc.) 2. Wilt u ook dat er dm-brieven worden gestuurd naar de bewoners en bedrijven? 3. Hoe groot is het budget hiervoor? 4. Wilt u het promotiemateriaal goed laten opvallen of hoeft dat niet perse? 5. Naar welke kleur gaat u voorkeur uit voor het promotiemateriaal? 6. Moet er veel promotiemateriaal komen te hangen in Heerlen zelf of weinig en heel opvallend? 7. Moet er ook promotie komen buiten Heerlen? 8. Moet het logo van gemeente Heerlen in het promotiemateriaal komen te staan? en eventueel meerderen bedrijven? 9. Wilt u de nadruk leggen op Serious Request of op de kinderen en jongeren in oorlogsgebieden? 10. Welke informatie wilt u verder nog in het promotiemateriaal vermelden wat u belangrijk vindt? 11. Mag het promotiemateriaal gewoon op straat komen te hangen of heeft u hiervoor een voorkeur? 12. Wilt u het promotiemateriaal ook in scholen hangen? 13. Mag de dm-brief met uw naam eronder worden toegestuurd? 14. Wilt u op de plek waar het glazen huis komt te staan meer promotiemateriaal? 15. Wat is de deadline van het promotiemateriaal?

2 Inleiding Paul Postuma heeft een opdracht gekregen om voor de wethouder Barry Braken van de Gemeente Heerlen communicatiewerkzaamheden te verrichten. Deze wethouder wil graag dat de bewoners en bedrijven van de gemeente Heerlen op de hoogte zijn van het Serious Request evenement. De gemeente wil ook dat iedereen die serious request bezoekt ook na serious request de mooie plekken van Heerlen zullen ontdekken. Beschrijving evenement 3FM Serious Request is een samenwerking van 3FM en het Rode Kruis. Elk jaar vragen zij samen aandacht voor een stille ramp en proberen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen. Het geld dat wordt opgehaald gaat rechtstreeks naar het Rode Kruis. Dj's sluiten zich vrijwillig op in een Glazen Huis en draaien de week voor kerst request plaatjes voor geld. Tegelijkertijd informeren de DJ's het publiek over de noodzaak van de actie. Deze gehele week eten zij helemaal niks. De DJ's in het Glazen Huis in Heerlen zetten zich in december 2015 samen met Nederland in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Opdrachtnemer Opdrachtnemer : Paul Postuma Uitvoer door : Manon van der Kraan Mail : Tel : Functie : Ontwikkelen promotiematerialen Opdrachtgever Opdrachtgever : De gemeente Uitvoer door : Barry Braken Mail : Tel : Functie : Wethouder Doelstelling De wethouder van de gemeente Heerlen (Barry Braken) wil dat de promotie die wij voor hun maken van goede kwaliteit is en dat we veel bezoekers naar Heerlen kunnen trekken. Hij wil niet dat de bezoekers alleen voor serious request naar Heerlen komen maar dat ze ook Heerlen zelf bezoeken. De doelstelling is dan ook dat de bezoekers worden aangetrokken om naar Heerlen te komen door serious request maar dat ze na serious request ook nog Heerlen komen bezoeken. De bewoners van Heerlen en omstreken kunnen met de stempelkaart die zij in ontvangst krijgen de verschillende restaurants blijven bezoeken voor en na serious

3 request. Voor de bedrijven die in Heerlen en omstreken zijn gevestigd, hebben we verschillende acties bedacht waarmee ze meer naamsbekendheid krijgen tijdens het event. De pers ziet na de verschillende opnames die ze maken van Heerlen ook andere hotspots en meer van de stad zelf. Doelgroep Bij serious request zijn er 4 verschillende doelgroepen. We hebben de bewoners van Heerlen zelf, de leeftijd varieert van jaar hun woonplaats Heerlen wordt helemaal omgetoverd tot de plek voor serious request de bewoners krijgen hierdoor veel door van wat er allemaal gebeurt. De kwantitatief van de bewoners is Als 2 e doelgroep zijn er de bedrijven in de omgeving en in Heerlen zelf. Er zijn ongeveer 8170 bedrijven dit is de kwantiteit van de bedrijven. Kwalitatief zitten er veel bedrijven in Heerlen er zit in Heerlen bijv. een speelgoed winkel die knuffels kunnen verkopen voor serious request. Er zitten verschillende restaurantjes in Heerlen die speciale menu s op kunnen zetten voor deze week. Een massage bedrijf in Heerlen kan voor een klein bedrag mensen tijdens serious request masseren. De bezoekers die naar serious request komen variëren in leeftijd van 0-95 in de ochtend en middag zullen er meer kinderen komen van bijv. bassischolen en in de avond zullen er meer jongeren en ouderen komen. De kwantiteit van de bezoekers is ongeveer per dag. Ook tijdens serious request zal de pers aanwezig zijn, doordat de pers aanwezig is zullen er meer mensen naar Heerlen komen. De pers zijn volwassen personen tussen de jaar. Ze interviewen of filmen deze dag om zo heel Nederland te laten weten dat zij in Heerlen zijn en hoe Heerlen eruit ziet op dit moment. De pers komt uit heel Nederland speciaal naar Heerlen toe. Voorstel Voor de doelgroep bewoners heb ik het volgende als voorstel genomen : elke bewoner die het huis aan huis blad 1Heerlen ontvangt krijgt een stempelkaart in week 47. Deze kunnen ze bij elk restaurant in Heerlen krijgen en bij elke maaltijd krijgen ze een stempel. Bij een volle stempelkaart krijgen ze 1 menu gratis bij een van de restaurants en kunnen ze een lied aan vragen bij serious request dat een waarde heeft van 10,-. Communicatie middel : Huis aan huis blad Media : 1Heerlen Kosten : 504,- voor 4 weken 1 artikel voor stempelkaarten Planning : week 45 stempelkaarten gedrukt. week 47 produceren bij de klant, tot week 51. Voor de doelgroep bedrijven heb ik het volgende als voorstel genomen : de restaurants in Heerlen doen vanaf week 47 mee met de stempelkaart actie voor de bewoners. Hierbij hebben de restaurants speciale menu s samen gesteld. Communicatie middel : Flyers Media : Street teams (verspreiding flyers in Heerlen)

4 Kosten : 124,80 voor flyers 1.195,- personeel kosten 50 personen over heel Nederland (16-17 jaar) Planning : week 46 Voor de doelgroep bezoekers heb ik het volgende als voorstel genomen : voor en na serious request zijn er verschillende voordeel bonnen die door Street teams over heel Nederland worden uitgedeeld. Deze kunnen worden gebruikt voor en na de week van serious request. Communicatie middel : Flyers Media : Street teams Kosten : 183,60 voor flyers 1.195,- personeel kosten 50 personen over heel Nederland (16-17 jaar) Planning : week 48 Voor de doelgroep pers heb ik het volgende als voorstel genomen : de pers een dm-brief sturen of ze voor tijdens en na serious request verschillende opnames kunnen maken en verschillende gesprekken hebben met de andere doelgroepen en uiteraard ook met u de wethouder over Heerlen en wat er allemaal te doen is en was. Nadat ik de pers de dmbrieven heb gestuurd, komt er een persbijeenkomst bij de persbijeenkomst worden 5 persbedrijven uitgekozen om voor tijdens en na serious request opnames te maken. Communicatie middel : dm-brief, persbijeenkomst Media : dm-brief Kosten : 90,- voor 100 brieven incl. verzenden 9,- voor 10 brieven uitnodiging persbijeenkomst. 560,- voor zaalverhuur inclusief drinken en eten. 294,90 voor de pers max. 5 personen Planning : week 47 Totale kosten : ,10 Dit budget staat nog niet vast, dit zou nog kunnen veranderen met extra ideeën in de loop van de procedure. Street team Locatie persbijeenkomst stempelkaart

5 Den Haag, 16 september 2015 = PERSBERICHT = De gemeente Heerlen pakt uit 3FM Serious Request on tour in Heerlen Serious request is een samenwerking van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Van 18 tot 24 december vindt 3FM Serious Request plaats in het centrum van Heerlen. Elk jaar vragen zij aandacht voor een stille ramp en proberen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen. Thema Serious Request 2015 Deze actie van Serious Request werd voor het eerst georganiseerd in Dj s sluiten zich vrijwillig op in een glazen huis en draaien de week voor kerst plaatjes voor geld. De Dj's mogen geen vast voedsel eten, in plaats daarvan krijgen ze groente- en fruitsappen. Tegelijkertijd informeren de Dj s het publiek over de noodzaak van de actie. Dit jaar is de actie kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. Leren in tijden van oorlog is niet gemakkelijk. Door traumatische ervaringen en door tekort aan eten kunnen concentratieproblemen ontstaan en met gevolg leerachterstanden. De volgende generatie verliest hierdoor uitzicht op de toekomst. Radiostation 3FM In de week voorafgaand aan Kerstmis nemen 3 Dj's van het radiostation 3FM gedurende zes dagen plaats in een glazen huis, om radio te maken voor het goede doel. De drie presentatoren maken afwisselend radio, waarbij de liedjes die ze afspelen zijn gebaseerd op door het publiek aangevraagde muziek. Voor zo'n aanvraag wordt een geldbedrag betaald, meestal zo'n 10 tot 25 euro met uitschieters tot enkele duizenden euro's. Het eerste jaar dit was in 2004 waren het de Dj s Giel Beelen, Wouter van der Goes en Claudia de Breij die afwisselend radio maakte. Het Nederlandse Rode Kruis Het Nederlandse rode kruis maakt deel uit van het grootste netwerk ter wereld: de internationale Rode Kruis-beweging. Het embleem van het Rode Kruis staat voor directe hulp aan mensen in nood: in conflictgebieden, na rampen en in eigen land. Het Nederlandse Rode Kruis zorg voor mensen in nood in hun eerste levensbehoeften: een onderkomen, water, voedsel, toegang tot medische voorzieningen, veiligheid en het herstellen van contact met familie. De kracht van het Rode Kruis zijn de vele vrijwilligers Noot voor de reactie : Voor meer informatie neemt u contact op met Manon van der kraan, medewerker Ontwerpstudio 2. Tel: Fax :

6 Dit jaar staat de stad Heerlen in het teken van serious request. Voor u als bewoner zijn er allerlei verschillende acties voor en na serious request. Grijp nu deze kans en steun serious request en zet Heerlen op de kaart. Bij het blad 1Heerlen krijgt u een stempelkaart die u kunt besteden bij alle deelnemende restaurant. In week 47 ontvangt u de stempelkaart bij uw blad, mocht u de stempelkaart niet ontvangen kunt u contact opnemen met het blad 1Heerlen. De restaurants hebben verschillende menu s voor u opgesteld waarbij u de stempelkaart kunt gebruiken. Klik hier voor informatie over de deelnemende restaurants. Bij een volle stempelkaart krijgt u 1 menu gratis bij een van de restaurants en kunt u een lied aanvragen bij serious request. Een volle stempelkaart heeft een waarde van 10,- voor serious request. Voor meer informatie over hoe u een lied aan kunt vragen bij serious request via de stempelkaart klik hier. Bewaar u stempelkaart dus goed en zorg dat u alle stempels heeft en geld ophaalt voor de kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Voorwaarden Uw volle stempelkaart is nog te gebruiken na serious request voor een gratis menu bij een van de restaurants. U kunt na serious request uw volle stempelkaart nog wel inleveren maar dat kunt u dan doen bij het rode kruis de volle stempelkaart heeft dan nog steeds de waarde van 10,-. Voor meer informatie klik hier. De hoofdpagina van de site van de gemeente Heerlen vind ik de geschikte plek voor de informatie over serious request dan kunnen ze daarop klikken en worden ze daarbij doorverwezen naar de informatie over het evenement. Als bezoekers van de site Heerlen valt hun dit als eerste op en zullen ze door klikken voor verdere informatie.

7 Hoofdpagina Op de hoofdpagina komt onder het kopje Serious Request Heerlen 2015 het volgende te staan : - Van 18 t/m 24 december staat het Glazen Huis op het Pancratiusplein in Heerlen. Kom allemaal langs, en zorg voor de mooiste sfeer die Heerlen kent. U klikt hierna op bekijk het programma. Pagina Op de pagina komt de bovenstaande gemaakte tekst te staan over serious request. De achtergrond kleur wordt zwart en het lettertype blijft hetzelfde en de kleur van het lettertype wordt blauw.

8 Heerlen heeft in totaal inwoners. Heerlen telt huishoudens met een gemiddelde grootte van 2 gezinsleden. Er moeten dus flyers worden gedrukt. Criteria offertes : Prijs : Als eerste komt de criteria prijs aan de orde hiervoor zal ik voor de 1 ste offerte gaan. Het prijsverschil is hierbij groot. Bij offerte 2 betaal je 533,55 inclusief BTW. Bij offerte 1 betaal je 328,88 inclusief BTW. Leveringsvoorwaarden : Zal ik ook voor de 1 ste offerte gaan deze offerte heeft een leveringstijd van 6 werkdagen. Bij offerte 2 is de levering geen exacte datum wel kun je voor de spoed levering gaan dan komt die wel op een exacte datum binnen en sneller maar wordt de prijs weer hoger. Betalingsvoorwaarden : Bij offerte 1 moet je eerst betalen voordat je bestelling wordt verstuurd. Je hebt 1 dag om te betalen en dat dan voor 10:00 gedaan te hebben dan komt de bestelling binnen 6 dagen binnen. Bij offerte 2 geldt ook eerst betalen en dan heb je 1 dag om te betalen en dat dan voor 11:30 dan komt de bestelling binnen ongeveer 9 13 dagen binnen. Bij offerte 1 & 2 is de verzending gratis. Bij offerte 1 & 2 kun je betalen met IDeal. Bij de betalingsvoorwaarden ga ik toch ook voor offerte 1 omdat de bestelling sneller binnenkomt. Kwaliteit : Bij offerte 1 & 2 kan ik ze allebei in FC, dubbelzijdig en in A5 verkrijgen. Je kunt bij allebei een eigen bestand toevoegen met hoe je flyer eruit komt te zien. Al met al ga ik voor offerte 1 met de criteria die ik belangrijk vond de prijs en de leveringsvoorwaarden.

9 Draaiboek Serious Request 18 tot 24 December Manon van der Kraan

10 Inhoudsopgave Algemene informatie... 2 Over het evenement... 2 Mijn uitvoering... 2 Stempelkaarten... 2 Flyers menu s restaurants... 2 Flyers voordeel bonnen... 2 Dm-brief & persbijeenkomst... 2 Uw uitvoering... 3 Stempelkaarten... 3 Flyers menu s restaurants... 3 Flyers voordeel bonnen... 3 Dm-brief en persbijeenkomst... 3 Globale planning... 3 Budget

11 Algemene informatie Opdrachtnemer : Opdrachtnemer : Paul Postuma Uitvoer door : Manon van der Kraan Mail : Tel : Functie : Ontwikkelen promotiematerialen Opdrachtgever : Opdrachtgever : De gemeente Uitvoer door : Barry Braken Mail : Tel : Functie : Wethouder Over het evenement Van 18 tot 24 december vindt 3FM Serious Request plaats in het centrum van Heerlen. Serious Request is een samenwerking van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis Elk jaar vragen zij aandacht voor een stille ramp en proberen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen. Voor de gemeente Heerlen moeten Ontwerpstudio 2 promotie materiaal ontwikkelen om de bezoekers, pers, bewoners en de bedrijven meer informatie te geven over Heerlen. Heerlen moet hierdoor meer op de kaart komen te staan bij de doelgroepen, ze zien hierdoor de vele faciliteiten die Heerlen te bieden heeft. Mijn uitvoering Voor de gemeente Heerlen heb ik de volgende activiteiten uitgevoerd. Stempelkaarten - Het huis aan huis blad 1Heerlen is geïnformeerd en in week 47 komt de krant uit waarbij de stempelkaarten zitten. Stempelkaarten zijn ontworpen. - Restaurants waar de stempelkaarten worden gebruikt zijn op de hoogte. - Serious request is op de hoogte van de stempelkaarten die een waarde hebben van 10,- Flyers menu s restaurants - Speciale menu s voor de restaurants worden door de restaurant beheerder samengesteld. - Ze zijn op de hoogte dat er vanaf week 47 gebruik van wordt gemaakt. - Het Street team is op de hoogte om de flyers in Heerlen te verspreiden. - Ik heb verschillende vergelijkingen gedaan bij offertes hierbij kun je het beste bestellen via belangrijk criteria waren hier de prijs en leveringsvoorwaarden. Flyers voordeel bonnen - De voordeelbonnen zijn al gemaakt, de bedrijven zijn hiervan op de hoogte. - De verschillende Street teams door heel Nederland zijn op de hoogte om de flyers in week 48 te verspreiden. - Ik heb verschillende vergelijkingen gedaan bij offertes hierbij kun je het beste bestellen via belangrijk criteria waren hier de prijs en leveringsvoorwaarden. Dm-brief & persbijeenkomst - De tekst van de dm-brieven staan op de bijgeleverde USB-stick. 2

12 - De postzegels en enveloppe met adressen liggen al klaar bij het postkantoor. - Brief voor de persbedrijven die ja hebben gezegd is ook klaar. Op de USB-stick onder het naambestand brief persbijeenkomst. - Persbijeenkomst locatie is al geregeld. (Datum donderdag 19 november 2015) Uw uitvoering Voor de gemeente Heerlen moet de volgende activiteiten nog worden uitgevoerd. Stempelkaarten - Stempelkaarten moeten nog worden besteld stuks. (In week 45) - Stempelkaarten in week 46 aan het huis aan huis blad 1Heerlen leveren, zodat het blad in week 47 met de stempelkaarten kan worden gepubliceerd Flyers menu s restaurants - Flyers moeten nog worden besteld stuks. (In week 45) - In week 46 moeten de flyers klaar zijn voor verspreiding. - In week 46 moeten de flyers worden verspreid in de gemeente Heerlen. - Bestellen via op basis van prijs en leveringsvoorwaarden. Flyers voordeel bonnen - De flyers moeten worden bedrukt. (In week 47) - In week 48 moeten de flyers klaar zijn voor verspreiding. - In week 48 moeten de flyers bij de verschillende Street teams aangekomen zijn. - Bestellen via op basis van prijs en leveringsvoorwaarden. Dm-brief en persbijeenkomst - Het bestand Dm-brief openen op USB-stick, doorsturen naar drukkerij. (In week 43) - Bij drukkerij vermelden dat het om 100 stuks gaat. - De 100 brieven naar het postkantoor brengen en versturen. (In week 44) - Reacties van de persbedrijven verwerken. (In week 45) - Persbedrijven die ja hebben gezegd een brief toesturen voor een persbijeenkomst. Bestand open op USB-stick brief persbijeenkomst (In week 46) - Persbijeenkomst vindt plaats op donderdag 19 november. (In week 47) - Er moeten maximaal 5 persbedrijven worden uitgekozen. - Er moet een brief gemaakt worden voor de uitgekozen persbedrijven. (In week 46) - De brief overhandigen tijdens de persbijeenkomst. Globale planning Activiteit Wanneer Dm-brief toesturen drukkerij Week brieven brengen naar postkantoor en versturen Week 44 Reacties persbedrijven verwerken Week 45 Flyers menu s restaurant bestellen Week 45 Stempelkaarten bestellen Week 45 Brief persbijeenkomst versturen naar persbedrijven die ja hebben gezegd Week 46 Flyers voordeel bonnen bestellen Week 47 Persbijeenkomst (19 november) Week 47 3

13 Budget Voor de promotiematerialen die nog moeten worden ontwikkeld heeft de gemeente een budget van ,- ter beschikking. Ik heb een lijst van de gemaakte kosten gemaakt en dan kom ik uit op een budget van ,10 dat nodig is voor de promotiematerialen. De kosten die worden gemaakt mogen dus wat uitwijken. Als u nog vragen heeft of er onduidelijkheden zijn kunt u mij altijd bereiken op

Ontwerpstudio 2. Serious Request. Sharini Ramautar ZLMC14

Ontwerpstudio 2. Serious Request. Sharini Ramautar ZLMC14 Ontwerpstudio 2 Serious Request Sharini Ramautar ZLMC14 Opdracht 1 Vragenlijst 1. Op welke manier wilt u, uw evenement promoten? (door middel van social media, posters of flyers) 2. Wat is het doel van

Nadere informatie

Rode Kruis. OLWilet F7zij4Ma. helpt direct. Domien, Giel en Paul in Glazen Huis Heerlen. Noordstra, lepie

Rode Kruis. OLWilet F7zij4Ma. helpt direct. Domien, Giel en Paul in Glazen Huis Heerlen. Noordstra, lepie Noordstra, lepie Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Rode Kruis District Fryslân namens Rode Kruis District Fryslân dinsdag 01 december 2015

Nadere informatie

ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio

ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio Opdracht 1 moodboard verslag H 2 0 Ontwerpstudio Als u opzoek bent naar een conceptueel sterk ontwerp met gevoel voor detail dan kunt u bij h 2 0 ontwerpstudio

Nadere informatie

Stappenplan X-ZJON! activiteit

Stappenplan X-ZJON! activiteit Stappenplan X-ZJON! activiteit Je wilt een X-ZJON! activiteit organiseren met behulp van subsidie van de gemeente. In dit plan vind je zes stappen die jou helpen bij de voorbereidingen. Deze stappen zijn

Nadere informatie

CHEF` SPECIALS EERSTE VINYL PLAAT

CHEF` SPECIALS EERSTE VINYL PLAAT CHEF` SPECIALS EERSTE VINYL PLAAT Judy Westenberg MM1B Media college Amsterdam INHOUDSOPGAVE De opdracht 3 De kick-off vergadering & afspraken. 4 De controle brief. 5 De planning/het draaiboek. 6 Productie

Nadere informatie

Serious Dining ANNE GIJSBERS PROJECTPLAN

Serious Dining ANNE GIJSBERS PROJECTPLAN Serious Dining ANNE GIJSBERS PROJECTPLAN Stichting Serious Dining Projectplan Voorzitter Penningmeester Secretaris Algemeen bestuur Anne Gijsbers Sterre Daans Colin Roos Hoefgeest Samara Hutting Kees Matthes

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Onze voorwaarden

Algemene voorwaarden. Onze voorwaarden Algemene voorwaarden Onze voorwaarden Hieronder staan de algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van AtChrissys te Moordrecht Als u bij AtChrissys artikelen bestelt, verklaart u zich akkoord

Nadere informatie

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Voor bedrijven en organisaties www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Ieder communicatiemiddel heeft een eigen effect. Het is belangrijk te bepalen welke communicatiemiddelen

Nadere informatie

INLEIDING MOGELIJKHEDEN DM-MARKETING: 1. BANNER. Algemeen

INLEIDING MOGELIJKHEDEN DM-MARKETING: 1. BANNER. Algemeen INLEIDING Uitgangspunt voor een succesvolle samenwerking is ons digitaal marktplein voor de GWW entreeding.com dat over een groot aantal leden en niet leden beschikt die zeer frequent onze site bezoeken

Nadere informatie

[STUDIEHANDLEIDING PROJECT SERIOUS REQUEST]

[STUDIEHANDLEIDING PROJECT SERIOUS REQUEST] 2014/2015 ROC van Amsterdam Project leerjaar 3 Kerntaak 3 en 4 Schooljaar 2014/2015 Annika Morrice [STUDIEHANDLEIDING PROJECT SERIOUS REQUEST] Een project draaien kunnen velen. Het ontwikkelen ervan is

Nadere informatie

WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD

WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD BETAALBARE WEBSITE MET MOGELIJKHEDEN VOOR DE TOEKOMST STABIEL, KWALITEIT, PROFESSIONEEL

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

De schoolact Een optreden organiseren

De schoolact Een optreden organiseren De schoolact Een optreden organiseren Leerlingenopdracht Checklists per subgroep Het is belangrijk dat iedereen weet wat de taakverdeling is en wie waarvoor verantwoordelijk is. Schrijf dus jullie taakverdeling

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Concept Tik en Tel. Esmay Smidt MM1B Projectbegeleiding

Concept Tik en Tel. Esmay Smidt MM1B Projectbegeleiding Concept Tik en Tel Esmay Smidt MM1B Projectbegeleiding Inhoudsopgave Het voorblad 1 De inhoudsopgave 2 De briefing 3 De debriefing 4 Het concept van Tik en Tel 5 De planning 6 De begroting 7 De feedback

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

INHOUD. RSIN- identificatienummer: NL 8504 01 422 KVK 52337707

INHOUD. RSIN- identificatienummer: NL 8504 01 422 KVK 52337707 INHOUD Ontstaan van de Stichting... 3 Activiteiten 2012... 3 Publiciteit... 4 Hulpvragers naar afkomst... 4 Vrijwilligers werkzaam in Vlissingen en Goes.... 4 Hulpvragen... 5 Tegenvallers in 2012... 5

Nadere informatie

portal gebruikershandleiding

portal gebruikershandleiding portal gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. Aan de slag Wat is de net10 portal? Aanmelden als net10 partner Inloggen Startpagina Mijn account Mijn account Een krediet account aanvragen Mijn account Gebruikersbeheer

Nadere informatie

Onderzoek. Project WNF. NDD periode - B CMD 2014-2015 Laura Hellegers - 1603189

Onderzoek. Project WNF. NDD periode - B CMD 2014-2015 Laura Hellegers - 1603189 Onderzoek NDD periode - B CMD 2014-2015 Laura Hellegers - 1603189 Second screen toepassing Op welke manier wordt second screen toegepast? Er zijn inmiddels een aantal programma s en organisaties die een

Nadere informatie

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Inhoudsopgave Voorwoord Blz. 3 Inhoud en planning Blz. 4 Draaiboek Blz. 5 t/m 8 Doelgroepen specificatie Blz. 9 t/m 12 Benaderen doelgroepen

Nadere informatie

s-hertogenbosch Koning Willem I College I Stichting Abinbono I Donderdag 17 januari 2013

s-hertogenbosch Koning Willem I College I Stichting Abinbono I Donderdag 17 januari 2013 Offerte Stichting Abinbono s-hertogenbosch Koning Willem I College I Stichting Abinbono I Donderdag 17 januari 2013 Kerngegevens In opdracht van Stichting Abinbono Naam Emke Molnar Telefoonnummer - Email

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. intersectoraal CSPE BB technologie en commercie. gedurende 420 minuten

Examen VMBO-BB. intersectoraal CSPE BB technologie en commercie. gedurende 420 minuten Examen VMBO-BB 2010 gedurende 420 minuten intersectoraal CSPE BB technologie en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 9 opdrachten. Voor

Nadere informatie

DRAAIBOEK Prijsbreker kassabonactie

DRAAIBOEK Prijsbreker kassabonactie DRAAIBOEK Prijsbreker kassabonactie WEEK 2 en 3 4 januari t/m 17 januari Inleveren t/m 24 januari DEEN Prijsbrekerweken Vanaf zondag 4 januari t/m zaterdag 24 januari zijn het weer. Tijdens deze actie

Nadere informatie

Grote bestanden versturen

Grote bestanden versturen Grote bestanden versturen Foto s bijvoorbeeld De foto s die je op het laatste familie feestje hebt genomen met je digitale camera, zou je graag naar de rest van je familie toesturen. Normaal gesproken

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014.

Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014. Algemene voorwaarden Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014. 1) Definities 1.1 Opdrachtgever Onder opdrachtgever

Nadere informatie

Richtlijnen Longpunt

Richtlijnen Longpunt Project: Longpunt Projectleider: Larissa Exalto Richtlijnen Longpunt In dit Longfonds document worden de richtlijnen rondom de praktische uitvoering van het opstarten en organiseren van een Longpunt besproken.

Nadere informatie

Sponsorpakketten & Exposure

Sponsorpakketten & Exposure Sponsorpakketten & Exposure Intocht van Sinterklaas Scheveningen De intocht wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Den Haag DB AKTIVITEITEN Perenstraat 153 2564 RX Den Haag www.dbaktivitieten.nl

Nadere informatie

myevent EVENTSOFT EVENT & FESTIVAL SOFTWARE VOOR CREW EN GASTEN REGISTRATIE EVENTSOFT T: +31 (0)6 23 1110 67 E: info@eventsoft.nl W: www.eventsoft.

myevent EVENTSOFT EVENT & FESTIVAL SOFTWARE VOOR CREW EN GASTEN REGISTRATIE EVENTSOFT T: +31 (0)6 23 1110 67 E: info@eventsoft.nl W: www.eventsoft. myevent EVENT & FESTIVAL SOFTWARE VOOR CREW EN GASTEN REGISTRATIE EVENTSOFT EVENT MANAGEMENT SOFTWARE Registratie van vrijwilligers, gasten, pers, artiesten inclusief uitgifte module. POLSBAND-DB Zelf

Nadere informatie

Format checklist bijeenkomst

Format checklist bijeenkomst Format checklist bijeenkomst Betreft : Datum : Team : Taken Projectleider/Coördinator Projectplan schrijven Bepalen en verantwoordelijk voor budget Vergoeding (reiskosten) deelnemers? Projectgroep samenstellen

Nadere informatie

Nieuw in versie Autoflex 9.1

Nieuw in versie Autoflex 9.1 Nieuw in versie Autoflex 9.1 Onderstaande items zijn veranderd dan wel toegevoegd in versie 9.1. De geel gearceerde items worden erna wat verder uitgediept met schermvoorbeelden. Verkoop Mogelijkheid voor

Nadere informatie

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f!

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f! E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek - distributielijst

Nadere informatie

-Word ik op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn bestelling?

-Word ik op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn bestelling? Klantenservice Productinformatie: Welke producten gebruikt Picture On The Wall. Bestellen: Veel gestelde vragen. Hoe doe ik een besteling. Bestellen en retourneren: Veel gestelde vragen. Verzendkosten.

Nadere informatie

HetSchoolvoorbeeld.nl

HetSchoolvoorbeeld.nl HetSchoolvoorbeeld.nl maakt websites voor het onderwijs die u zelf met het bekroonde en gebruiksvriendelijke programma Word- Press inhoudelijk kunt beheren. De vakkundigheid van het team van HetSchoolvoorbeeld.nl

Nadere informatie

Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Bronckhorst

Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Bronckhorst Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Bronckhorst datum 28 augustus 2013 aan Ine Heesink Gemeente Bronckhorst van Brenda Boerema Ingenieursbureau Oranjewoud project Participatie zwerfafval projectnummer

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. 1. Betalingsvoorwaarden 1.1 ideal 1.2 Verzendkosten 1.3 Veiligheid

Algemene voorwaarden. 1. Betalingsvoorwaarden 1.1 ideal 1.2 Verzendkosten 1.3 Veiligheid Algemene voorwaarden 1. Betalingsvoorwaarden 1.1 ideal 1.2 Verzendkosten 1.3 Veiligheid 2. Leveringsvoorwaarde 2.1 Veiligheid 2.2 Gebruik van je persoonlijke gegevens 2.3 Orderbevestiging 2.4 Levertijd

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je komst naar de Kick-off van de Museumnacht 2015!

Hartelijk dank voor je komst naar de Kick-off van de Museumnacht 2015! Amsterdam, 18 juni 2015 Beste Museumnachter, Hartelijk dank voor je komst naar de Kick-off van de Museumnacht 2015! In deze map vind je een aantal bijlagen die je kunnen ondersteunen in de voorbereidingen

Nadere informatie

Pakket 2: Newborn fotoshoot + 10 foto s op cd-rom 250,- Pakket 3: Newborn fotoshoot + 25 foto s op cd-rom 350,-

Pakket 2: Newborn fotoshoot + 10 foto s op cd-rom 250,- Pakket 3: Newborn fotoshoot + 25 foto s op cd-rom 350,- Prijzen 2012 Newborn fotografie Een newborn fotoshoot is een fotosessie met een pasgeboren baby tussen de 5 en 10 dagen oud, een uitgebreide en bijzondere fotoshoot van jullie grote wonder! De eerste dagen

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie. gedurende 380 minuten

Examen VMBO-BB. intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie. gedurende 380 minuten Examen VMBO-BB 2010 gedurende 380 minuten intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten.

Nadere informatie

PR-BEGELEIDING. Na initiatie van een evenement

PR-BEGELEIDING. Na initiatie van een evenement PR-BEGELEIDING Na initiatie van een evenement Voorwoord Jouw evenement gaat er komen bij SETUP! Naast de productie en inhoud is de PR & Communicatie van het evenement bij SETUP een belangrijk onderdeel.

Nadere informatie

Rode Krui. OIWLICL FÎtlj4Ma. helpt direct. Looienga, Martina. A part of the nternationai Red Cross and Red Crescent Movement

Rode Krui. OIWLICL FÎtlj4Ma. helpt direct. Looienga, Martina. A part of the nternationai Red Cross and Red Crescent Movement Looienga, Martina Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Rode Kruis District Fryslân namens Rode Kruis District Fryslân donderdag 24 december

Nadere informatie

wegwijs op onze nieuwe website

wegwijs op onze nieuwe website wegwijs op onze nieuwe website HOE VINDT U UW WEG OP DE NIEUWE WEBSITE Op de nieuwe Janssen-Fritsen website vindt u ons aanbod aan producten voor bewegingsonderwijs, turnen en zaal- en buitensporten.

Nadere informatie

email bevestiging, herinnering en uitnodiging

email bevestiging, herinnering en uitnodiging email bevestiging, herinnering en uitnodiging Het gebeurt iedereen wel eens: de afspraak helemaal vergeten... Maar voor u betekent dat een een lege stoel. Daarom kunt u nu automatisch per email een bevestiging

Nadere informatie

3: Inhoudsopgave Duidelijk overzicht. Strakke lay-out. Eerst lettertype, tab, pagina beschrijving?

3: Inhoudsopgave Duidelijk overzicht. Strakke lay-out. Eerst lettertype, tab, pagina beschrijving? OPZET DRAAIBOEK: Alle onderdelen waaraan gedacht kan worden nog eens op een rijtje gezet. Te gebruiken voor alle evenementen en activiteiten binnen de opleiding. 1: Voorkant - flyer evenement Dag + datum

Nadere informatie

Het kopen van een los product: We gaan het patroon van aap Jacobus kopen. Stap 1: Ga naar de winkel daar op winkel in het menu te klikken

Het kopen van een los product: We gaan het patroon van aap Jacobus kopen. Stap 1: Ga naar de winkel daar op winkel in het menu te klikken Handleiding Zijmaakthet Website In deze handleiding word uitgelegd hoe je een product besteld in de webwinkel van zijmaakthet. In deze webwinkel zijn 2 soorten producten te koop: Losse producten (bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2014-2015

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2014-2015 Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2014-2015 Beste geïnteresseerde, Dat je deze informatiebrochure nu voor je hebt liggen betekent dat je interesse hebt in een parttime bestuursjaar

Nadere informatie

IJsbaan, wintercafe, kerstmarkt, drijvend restaurant, carrousel www.kerstaandemaas.nl

IJsbaan, wintercafe, kerstmarkt, drijvend restaurant, carrousel www.kerstaandemaas.nl kom deze winter naar Kerst aan de Maas 3 december 2010-2 januari 2011 IJsbaan, wintercafe, kerstmarkt, drijvend restaurant, carrousel www.kerstaandemaas.nl Van 3 december 2010 tot en met 2 januari 2011

Nadere informatie

Verspreiden van flyers. - Scholen - Sportscholen - Sportclubs - Winkelcentrum

Verspreiden van flyers. - Scholen - Sportscholen - Sportclubs - Winkelcentrum Verspreiden van flyers. - Scholen - Sportscholen - Sportclubs - Winkelcentrum Scholen: Scholen uit de deelgemeenten Kralingen, Crooswijk en De Esch willen wij als eerste gaan bezoeken. Het is de bedoeling

Nadere informatie

APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR. Promotiemiddelen 15

APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR. Promotiemiddelen 15 APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR Promotiemiddelen 15 1 MAAKT JE ZICHTBAAR Promoot je evenement of onderneming via Apeldoorn Promotie Apeldoorn Promotie maakt je activiteiten zichtbaar Apeldoorn Promotie

Nadere informatie

Wij hopen op een goede samenwerking. Met vriendelijke groet, Emile Janssens

Wij hopen op een goede samenwerking. Met vriendelijke groet, Emile Janssens Comité Démarrage du Demarrage Festival In het jaar 2015 zal de Tour de France zijn start vinden in Utrecht. Om die reden zal de hele stad in het teken staan van de wielersport. Naar verwachting van de

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie bij kwaliteitsvisitatie Dit document is een handleiding voor het gebruik van het online auditsysteem ADAS, gebruikt voorkwaliteitsvisitaties georganiseerd door de NVvP. Inhoudelijke informatie over de

Nadere informatie

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 HANDLEIDING TRACK & INHOUDSOPGAVE Trigger Based Track & Trace e-mails 1. Track & Trace e-mails bewerken 2 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 2. Track

Nadere informatie

Aanbodhandleiding Het verkopen van 2 e hands studiemateriaal

Aanbodhandleiding Het verkopen van 2 e hands studiemateriaal 1. 2 e hands studiematerialen verkopen via hlbookshop.nl hlbookshop.nl is een website speciaal voor studenten van de Hogeschool Leiden en biedt online alle materialen aan die nodig zijn voor een studie

Nadere informatie

Handleiding Merge items

Handleiding Merge items Handleiding Merge items Copyright, Connexys Versie 3.2.0.1-30 september 2013 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of

Nadere informatie

Evaluatie adviesgesprek

Evaluatie adviesgesprek Evaluatie adviesgesprek Het verkrijgen van de uitnodigingen. Opzet De enquêtes worden uitgevoerd m.b.v. de online mogelijkheden op tevreden.nl. Elke apotheek heeft hier zijn eigen account en kan ook zelf

Nadere informatie

Samenwerkingsmogelijkheden. INKOM Maastricht

Samenwerkingsmogelijkheden. INKOM Maastricht Samenwerkingsmogelijkheden INKOM Maastricht Nieuwe start voor duizenden studenten Voor de aankomende student is in Maastricht vaak alles nieuw: Een nieuwe stad, nieuwe mensen. De INKOM betekent voor velen

Nadere informatie

Welkom op onze website

Welkom op onze website Welkom op onze website Onze nieuwe website is gekoppeld met onze nieuwe leden- en financiële administratie en is geleverd door het bedrijf AllUnited. De website is een zgn. adaptieve website die zich aanpast

Nadere informatie

Copyricht Schepers Audiotechniek 2014 Goudenregenstraat 10 9581 KS Musselkanaal +31 (0) 6 5229 8804 www.schepers-audiotechniek.nl

Copyricht Schepers Audiotechniek 2014 Goudenregenstraat 10 9581 KS Musselkanaal +31 (0) 6 5229 8804 www.schepers-audiotechniek.nl Checklist evenementen Een checklist voor evenementen helpt u om uw evenement succesvol te plannen, te organiseren en te evalueren. Om u te helpen uw evenement tot een succes te maken, bieden we u graag

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL Voorbeeld uitvoeringsprotocol faciliterende regierol Algemeen Het uitvoeringsprotocol heeft betrekking op de volgende onderwerpen: A. Het

Nadere informatie

UITNODIGINGSKAART OPMAKEN REGIO BUSINESS DAGEN ZUIDOOST-BRABANT 2013 HANDLEIDING: In eenvoudige stappen

UITNODIGINGSKAART OPMAKEN REGIO BUSINESS DAGEN ZUIDOOST-BRABANT 2013 HANDLEIDING: In eenvoudige stappen UITNODIGINGSKAART OPMAKEN REGIO BUSINESS DAGEN ZUIDOOST-BRABANT 2013 HANDLEIDING: In eenvoudige stappen uw gepersonaliseerde uitnodigingskaart voor de Regio Business Dagen! Uw logo uw tekst Uw klantenbestand!

Nadere informatie

Aanleiding. vragenlijst Erflanden Pagina 2

Aanleiding. vragenlijst Erflanden Pagina 2 Digitale enquête Aanleiding De Smederijen is een samenwerkingsverband van de gemeente Hoogeveen, verenigingen van Plaatselijk Belang, drie woningstichtingen (Actium, Woonconcept, Domesta), SWW Hoogeveen

Nadere informatie

Checklist CHECKLIST T.B.V. OPZETTEN VAN MIJNWEBWINKEL.NL. Check. 1. Businessplan. Strategie en doelstelling, kosten en planning.

Checklist CHECKLIST T.B.V. OPZETTEN VAN MIJNWEBWINKEL.NL. Check. 1. Businessplan. Strategie en doelstelling, kosten en planning. Checklist 1. Businessplan Strategie en doelstelling, kosten en planning. Check 2. Juridische Voorwaarden KvK, Belastingdienst formulieren downloaden en invullen. Handelsnaam verzinnen. Domeinnaam registreren.

Nadere informatie

Om verder te gaan naar de persoonlijke omgeving wordt de aanmeld module beschikbaar gesteld.

Om verder te gaan naar de persoonlijke omgeving wordt de aanmeld module beschikbaar gesteld. Ontwerp Percussion Friends pagina Mijn lessen Inleiding. Vanuit de homepage van http://www.percussionfriends.com wordt in het menu de menu link item Mijn Lessen beschikbaar gesteld. Deze pagina voorziet

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 4 2015. Afscheid van het jaar 2015 en afscheid van de voorzitter.

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 4 2015. Afscheid van het jaar 2015 en afscheid van de voorzitter. Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 4 2015 Afscheid van het jaar 2015 en afscheid van de voorzitter. Elk jaar kijken we in de laatste nieuwsbrief van het jaar terug op wat

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

PVA Housewarming Podium de Koog. Mei 2015

PVA Housewarming Podium de Koog. Mei 2015 PVA Housewarming Podium de Koog Mei 2015 Naam: Nicky Roos Klas: MM2C Jaar: 2014/2015 Inhoudsopgave ACHTERGRONDEN... 3 PROJECTOPDRACHT... 3 PROJECTNAAM... 3 OPDRACHTGEVER... 3 OPDRACHTNEMER... 4 FORMULERING

Nadere informatie

Samenaankoop glazen karaffen, plastic kannen en herbruikbare bekers met het embleem vriend van den tap

Samenaankoop glazen karaffen, plastic kannen en herbruikbare bekers met het embleem vriend van den tap Dienst Duurzaam Milieu- en Natuurbeleid Fiche 1 Samenaankoop glazen karaffen, plastic kannen en herbruikbare bekers met het embleem vriend van den tap Zet personeel en bezoekers aan tot het drinken van

Nadere informatie

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Klant- en Partner Web

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Mamut Business Software Introductie Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Introductie in uitbreiding van Mamut Enterprise System Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Versjon: 12 Innhoud KLANT- EN PARTNER

Nadere informatie

Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014

Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Sinds mei 2011 fungeert het Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort ( VIP-Zandvoort) als een soort TOMTOM die bezoekers wegwijs maakt in het vrijwilligerswerk.

Nadere informatie

Een tuinschets? Zo gaat dat in zijn werk

Een tuinschets? Zo gaat dat in zijn werk Een tuinschets? Zo gaat dat in zijn werk Account aanmaken (1) Ga naar 'Aanmelden' en vul uw gegevens in Neem kennis van ons privacy-beleid Uw gegevens worden veilig verzonden via SSL Cookies: alleen functioneel

Nadere informatie

Publish. Handleiding 1.0. 11 december 2012. Opzet

Publish. Handleiding 1.0. 11 december 2012. Opzet Publish Handleiding 1.0 11 december 2012 Opzet 1 Inhoud Inleiding Advertenties Kaarten en enveloppen Inloggen en aanmaken nieuw dossier Advertentie maken Advertentie uploaden Rouwkaart maken Overzicht

Nadere informatie

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing Workshop Facebook voor bedrijven Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken

Nadere informatie

Handleiding Cursisten

Handleiding Cursisten Handleiding Cursisten Inloggen op de cursus... 2 Inloggen:... 2 Wachtwoord vergeten:... 2 Profielpagina... 3 Profiel aanpassen:... 3 Profielfoto gebruiken:... 3 Berichten... 4 Berichten:... 4 Berichten

Nadere informatie

Hoi, ik ben Bart Snoek, grafisch- en webdesigner. Dit is mijn portfolio.

Hoi, ik ben Bart Snoek, grafisch- en webdesigner. Dit is mijn portfolio. Hoi, ik ben Bart Snoek, grafisch- en webdesigner. Dit is mijn portfolio. portfolio / Blader eens door mijn werk. Een verzameling van web en print. Gemaakt tijdens mijn studie, werk of uit mezelf. p. simon

Nadere informatie

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken!

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken! Outlook 2011: E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek

Nadere informatie

Handleiding Webshop bestelling

Handleiding Webshop bestelling Handleiding Webshop bestelling 1 Inhoud valk.com/webshop... 3 Stap 1 Een productcategorie kiezen... 4 Stap 2 Product in Winkelmandje... 5 Stap 3 Aantal Producten Bestellen... 6 Stap 4 Inloggen... 7 Stap

Nadere informatie

kalender Woon-zorgcentrum Rustoord: maart 2014 MAANDKALENDER WOON-ZORGCENTRUM April 2014

kalender Woon-zorgcentrum Rustoord: maart 2014 MAANDKALENDER WOON-ZORGCENTRUM April 2014 MAANDKALENDER WOON-ZORGCENTRUM April 2014 Dinsdag 01 Woensdag 02 Donderdag 03 09.15-10.15 uur Bibliotheek is geopend Bibliotheek 09.30 uur-10.30 uur Inschrijven Diner Rustorant. Het diner is op 8 April

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen Stichting Earlybirds fotografie Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave: Voorwoord Activiteiten Publiciteit Externe contacten Interne contacten Financiën Conclusies en aanbevelingen Voorwoord Earlybirds fotografie

Nadere informatie

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2016

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2016 Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2016 Stichting Nacht van de Fooi Kromme Nieuwegracht 58, 3512 HL Utrecht contact@nachtvandefooi.nl www.nachtvandefooi.nl Beste geïnteresseerde, Dat

Nadere informatie

M I K E R U B I O K E R N T A A K

M I K E R U B I O K E R N T A A K M I K E R U B I O E X A M E N 2 0 1 4 K E R N T A A K 1 1 Inhoudsopgave Verslag Briefing & Advies...03 Plan van Aanpak...04 Onderzoekverslag...06 Onderbouwd Concept...09 Fonts/Lettertype...10 Logo s...11

Nadere informatie

Migratie Mondriaan College naar Stichting Carmelcollege

Migratie Mondriaan College naar Stichting Carmelcollege Migratie Mondriaan College naar Stichting Carmelcollege Inhoud Mail... 1 OneDrive... 3 Nieuwe Office 365 omgeving toevoegen... 3 Je Microsoft-account... 5 Mail Je schoolmail verandert van 101010@mocdrive.nl

Nadere informatie

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden!

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! 3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! Dit jaar organiseert de KNMvD voor de vierde keer de Landelijke Open Dag Dierenartsen.

Nadere informatie

Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland

Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland Algemeen Badminton Nederland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de door verenigingen verzonden mailberichten. Het is niet toegestaan dreigende,

Nadere informatie

Voor wie: Trevler Fleet is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met een wagenpark van meer dan 10 (grijskenteken)auto s.

Voor wie: Trevler Fleet is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met een wagenpark van meer dan 10 (grijskenteken)auto s. Trevler Fleet: Voor wie: Trevler Fleet is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met een wagenpark van meer dan 10 (grijskenteken)auto s. Waarom: De Belastingdienst heeft in veel gevallen de controle op het

Nadere informatie

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Wat wil je met je bedrijf bereiken? En hoe helpt communicatie daarbij? Wij hebben speciaal voor startende en kleine bedrijven een communicatie traject:

Nadere informatie

GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN

GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN Tips en checklist Tips en checklist 1. Aan de slag: Wat is het doel van het evenement? Wat hoopt u de gasten mee te geven? Heeft u een voorlopige datum

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum donderdag 24 april 2014 Jaargang 8, nummer 1 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode (IBAN: NL30 INGB 0002 879507) Nieuws vanuit de stichting Om u op de hoogte

Nadere informatie

Handleiding Dance.nl CMS Systeem

Handleiding Dance.nl CMS Systeem Handleiding Dance.nl CMS Systeem 1 Voorwoord 3 Introductie 3 Aantal vooraf gestelde regels.3 Goed om te weten..3 Promotionele mogelijkheden.3 Vragen en/of opmerkingen..3 Registreren voor gebruik van het

Nadere informatie

Welkom op onze nieuwe website

Welkom op onze nieuwe website Welkom op onze nieuwe website Onze nieuwe website is gekoppeld met onze nieuwe leden- en financiële administratie en is geleverd door het bedrijf AllUnited. De website is een zgn. adaptieve website die

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2015

Het Fair Fashion Festival 2015 Het Fair Fashion Festival 2015 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor F air T rade fashion te verhogen door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

Opzet Draaiboek Symposium Februari 2008

Opzet Draaiboek Symposium Februari 2008 Opzet Draaiboek Symposium Datum Programma TITEL (Overgang VMBO-ROC) Ondertitel. Locatie,,. Doelgroep Leerlingen van het. Communicatiedoelen Door vervolgopleidingen op het ROC vanuit diverse gezichtspunten

Nadere informatie

Naam: Richard Schoot Uiterkamp Klas: MM1A Vak: COV Docent : Hillie de Jong

Naam: Richard Schoot Uiterkamp Klas: MM1A Vak: COV Docent : Hillie de Jong Naam: Richard Schoot Uiterkamp Klas: MM1A Vak: COV Docent : Hillie de Jong Inhoudsopgaven 1. Debriefing 3 2. Offerte grafisch vormgever 5 3. Voorstel 6 4. Planning 7 5. Begroting 8 6. Verslag klantgesprek

Nadere informatie

Handleiding Mijn StyleMathôt klantenlogin

Handleiding Mijn StyleMathôt klantenlogin Handleiding Mijn StyleMathôt klantenlogin Logistiek DTP Drukwerk Ontwerp Inhoudsopgave Pagina Inleiding... 3 Samenvatting... 4 Website onderdelen Home/Login... 5 Administratie... 6 Standaard artikelen...

Nadere informatie

Concept WHAT S UP, LATER?!

Concept WHAT S UP, LATER?! Omgevingsverkenning Toen ik aan mijn vrienden vroeg hoe ze denken over later en pensioen was de eerste reactie van allemaal: nee ik denk alleen over nu na eigenlijk. Vervolgens zei ik dat ze later als

Nadere informatie

INHOUD. RSIN- identificatienummer: NL 8504 01 422 KVK 52337707

INHOUD. RSIN- identificatienummer: NL 8504 01 422 KVK 52337707 INHOUD Ontstaan van de Stichting... 3 Anbi... 3 Activiteiten 2013... 3 Publiciteit... 4 Hulpvragers naar afkomst... 4 Vrijwilligers.... 4 Hulpvragen... 5 Agenda 2014... 5 Jaarrekening 2013... 6 2 ONTSTAAN

Nadere informatie