Wie valt (mee) uit de boot?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie valt (mee) uit de boot?"

Transcriptie

1 Wie valt (mee) uit de boot? Vierdaagse in Drongen 5-8 mei 2016

2 Op welke plek in de wereld, in welk gezin, in welke situatie je geboren wordt, dat heb je zelf niet te kiezen. Maar het maakt een wereld van verschil: je hebt veel mogelijkheden, of je stoot vooral op grenzen. Hoe een samenleving omgaat met die ongelijkheid, bepaalt de mate van menselijkheid. Van gerechtigheid ook. We kunnen als gemeenschap daarin solidaire keuzes maken, of we kiezen voor ieder voor zich. Maar in beide gevallen, steekt de angst om onze eigen bestaanszekerheid de kop op. Het voorbije jaar was er veel te doen rond vluchtelingen. We zagen beelden van mensen die in tentjes in een modderig park moesten kamperen, vrijwilligers die voedsel en kleren verdeelden, lange rijen van mensen die aanschoven voor papieren, overvolle treinen, grenzen die met hekkens werden afgesloten, politici die met elkaar in de clinch gingen, aangespoelde lijken van mensen die de overtocht over zee niet overleefden, Deze beelden en verhalen raken ons diep. Ze roepen allerlei gevoelens op: verontwaardiging, bezorgdheid, angst, medeleven, onmacht, bedreiging, Soms zitten we met dubbele gevoelens. Enerzijds vinden we allemaal wel dat elke mens recht heeft op een veilige woonplaats en een menswaardig inkomen. Maar anderzijds vragen we ons af hoe dit ook te organiseren valt en hoe de problemen die deze mensen proberen te ontvluchten op te lossen zijn. Hun nood roept ook allerlei lastige vragen op: Wie is verantwoordelijk voor de oorlog, het geweld en de armoede die deze mensen ontvluchten? Wat kunnen wij daar aan doen? Wie betaalt de hulp die deze mensen moeten krijgen? Zal het opvangen van vluchtelingen ertoe leiden dat de uitkeringen kleiner zullen worden en dat er nog meer mensen uit de boot zullen vallen in hun zoektocht naar een sociale woning? Als we niet iedereen kunnen helpen, wie heeft dan eerst recht op hulp? We voelen dat de sfeer bitsiger wordt, dat mensen tegenover elkaar komen te staan als concurrenten. We merken hoe gesprekken hierover vaak discussies worden waar we ons niet goed bij voelen. We horen mensen elkaars ideeën afschieten als naïef, onhaalbaar, hardvochtig of racistisch. We weten dat we niet alles moeten geloven wat in de media over vluchtelingen wordt verteld. Maar wie of wat moeten we wel geloven? Hoe willen we ons opstellen? Hoe gaan we om met onze dubbele gevoelens? Waar heeft ieder van ons angst voor en wat zegt dat over eigen onze positie? Daarover willen we het op de vierdaagse hebben. Door naar elkaar te luisteren zonder al te snel oordelen. Door elkaars angsten te leren zien en te leren begrijpen. Door elkaars verlangens te horen en te versterken. Door het probleem in de bredere context te bekijken en scherper te zien welke belangen er allemaal spelen, welke machten ons beïnvloeden. Om ons niet uit elkaar te laten spelen.

3 Hoe werken we? We houden steeds 3 invalshoeken onder de aandacht: het eigen persoonlijk verhaal, het maatschappelijke verhaal en het levensbeschouwelijke verhaal (motivatie, inspiratie, politieke overtuiging) We oefenen ons - met hoofd en hart- in het ontwikkelen van heilzame verandering in onze eigen leefwereld en hoopvolle toekomstperspectieven voor ons allen. We maken daarbij gebruik van wat ons inspireert, motiveert, uitdaagt en doet dromen. We maken ten volle gebruik van de diversiteit die onder deelnemers aanwezig is (leeftijd, gezinssamenstelling, gender, socio- economische achtergrond, levensbeschouwing,...) en betrekken die ook uitdrukkelijk in onze benadering van het thema. We putten uit getuigenissen van mensen en organisaties, uit krant en film, uit politieke en ideologische visies en uit levensbeschouwingen... We werken afwisselend in grote en kleine groepen, en gebruiken erg diverse werkvormen (inleiding, gesprek, creatieve werkvormen, uitstap,...) om rond het thema te leren. Er zijn werktijden in de voormiddag, namiddag en avond (ten laatste tot 21.30u). Om het groepsproces goed en zorgvuldig op te opbouwen, is het noodzakelijk dat iedereen aan het volledige programma, van donderdag tot zondag, deelneemt. We besteden veel zorg aan het aangenaam samen leven en leren tijdens de vierdaagse en aan ruimte voor ontmoeting, gezelligheid en ontspanning.

4 Voor wie is deze vierdaagse bedoeld? We richten ons tot: mensen die in hun dagelijks leven geconfronteerd worden met bestaansonzekerheid omwille van armoede of een hoge prestatiedruk. mensen die op zoek zijn naar meer kwaliteit van leven voor zichzelf en hun omgeving. mensen die in hun eigen omgeving aan de slag willen gaan met ervaringen van ongelijkheid, bestaansonzekerheid en concurrentie. mensen die gemotiveerd zijn om een intens leerproces te gaan samen met mensen met een heel andere maatschappelijke positie en achtergrond. Begeleiding Rosalie Heens, educatief medewerker Motief Ina Koeman, protestantse theologe, stadspredikante Antwerpen Mieke Mariën, gepensioneerd vormingswerker en coach Bob ter Haar, protestants theoloog, vroeger werkzaam in oude wijken pastoraat Rotterdam Elke Vandeperre, vormingswerker, coördinator Motief Organisatie Motief is een gespecialiseerde vormingsinstelling, erkend door het Ministerie van Cultuur. Motief is een pluralistische organisatie met een breed en divers vormingsaanbod voor volwassenen rond het thema levensbeschouwing en samenleving. Voor deze vierdaagse werkt Motief samen met Jona Kortrijk en Welzijnsschakels. vzw Motief Boomsesteenweg 269 B Antwerpen Tel: 0032 (0)

5 Datum Van donderdag 5 mei (10u) tot zondag 8 mei (14u30) 2016 Cursuslocatie We verblijven in de prachtig gerenoveerde Oude Abdij, Drongenplein 26, 9031 Drongen (Gent). De Oude Abdij ligt in een rustige en groene omgeving, waar we tijdens pauzemomenten zeker van zullen genieten. Meer info over de cursuslocatie en de wegbeschrijving vindt u op Deelnemers die gebruik maken van het openbaar vervoer kunnen afgehaald en teruggebracht worden naar het station van Gent- Sint- Pieters. Contacteer Motief hiervoor ten laatste op 7 mei. Accomodatie Je verblijft in een comfortabele éénpersoonskamer met douche en toilet. Kinderbedjes dienen zelf meegbracht te worden. Maaltijden Het is mogelijk om vegetarisch te eten. Gelieve dit bij je inschrijving door te geven. Kinderopvang Tijdens de werktijden (van 9u tot aan het avondeten, en van 20 tot 21u30) is er kinderopvang mogelijk via de Gezinsbond. Ouders betalen voor deze opvang en het verblijf een bijdrage afhankelijk van de leeftijd van het kind. Inschrijven voor deze kinderopvang is noodzakelijk voor 14 april. Contacteer Motief voor meer informatie.

6 Deelnameprijs De deelnameprijs is afhankelijk van je inkomen. We onderscheiden drie inkomenscategorieën: Inkomenscategorie U heeft recht op een verhoogde tegemoetkoming of u bent alleenstaande met een maandelijks netto- inkomen lager of gelijk aan euro of u bent lid van een gezin waarvan het maandelijks netto- inkomen lager of gelijk is aan euro U bent alleenstaande met een maandelijks netto inkomen lager of gelijk aan euro of U bent lid van een gezin waarvan het maandelijks netto- inkomen lager of gelijk is aan euro U bent alleenstaande met een maandelijks netto inkomen hoger dan euro of U bent lid van een gezin waarvan het maandelijks netto- inkomen hoger is dan euro Deelnameprijs Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming kan via het Fonds voor Vrijetijdsparticipatie 80% van de deelnemersbijdrage terugtrekken. Neem voor meer info hierover contact met ons op. De cursusprijs mag nooit een rem zijn voor deelname. Uw bijdrage is steeds bespreekbaar. Neem contact met ons op voor vragen hierover.

7 Hoe inschrijven? Uw inschrijving (uiterlijk op 20 april 2016) is pas volledig na de volgende 2 stappen: Stap 1: De inschrijving doorgeven aan vzw Motief. Dit kan op verschillende manieren: Telefonisch: 03/ Via e- mail: zahide.sandal@motief.org Via de website: Geef bij je inschrijving door of je vegetarisch wenst te eten en of je gebruik wilt maken van de kinderopvang. Stap 2: Overschrijving van de deelnameprijs Schrijf de deelnameprijs over op het rekeningnummer (BIC GEBABEBB en IBAN: BE ) van vzw Motief, Boomsesteenweg 269, B Antwerpen. Vermeld cursuscode naam van de deelnemer(s) Voorwaarden Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 20 april Je inschrijving is pas volledig wanneer de deelnemersbijdrage overgemaakt is. Bij inschrijving verbind je je tot deelname aan het volledige vormingsprogramma. Wie zijn/haar inschrijving annuleert voor 20 april 2016 wordt automatisch 15 administratiekosten aangerekend. Het resterende bedrag van de overgemaakte deelnemersbijdrage wordt terugbetaald. Opgelet! Wie zijn/haar inschrijving annuleert nà 20 april 2016 kan geen aanspraak maken op terugbetaling van de deelnemersbijdrage. Dit heeft te maken met de boeking van je verblijf op de cursuslocatie.

Op en top mens Ontdek de supersamenwerker in jezelf

Op en top mens Ontdek de supersamenwerker in jezelf Op en top mens Ontdek de supersamenwerker in jezelf Vierdaagse in Drongen 25-28 mei 2017 Beter dan gelijk welk ander leven wezen, zijn wij als mens in staat tot de meest complexe vormen van samenwerking.

Nadere informatie

Stemexpressie in verbinding !!! INTENSIEVE ZANGCURSUS! «LUISTER EN ZING»! GEÏNSPIREERD OP DE FILM! «AS IT IS IN HEAVEN»!!

Stemexpressie in verbinding !!! INTENSIEVE ZANGCURSUS! «LUISTER EN ZING»! GEÏNSPIREERD OP DE FILM! «AS IT IS IN HEAVEN»!! S O U N D X P E R I E N C E Stemexpressie in verbinding INTENSIEVE ZANGCURSUS «LUISTER EN ZING» GEÏNSPIREERD OP DE FILM «AS IT IS IN HEAVEN» TER LOO- 27 EN 28 DECEMBER 2014 Els Cuypers - Jan Davidtsstraat

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. December 2014

Uitvliegerskrant. December 2014 De Uitvliegerskrant December 2014 Maandelijks tijdschrift - jaargang 15, nr. 10 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon

Nadere informatie

Wat is het CAW? Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Ook voor jongeren. Het CAW versterkt welzijn. Daarvoor is het CAW er

Wat is het CAW? Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Ook voor jongeren. Het CAW versterkt welzijn. Daarvoor is het CAW er Wat is het CAW? Iedereen heeft het wel eens moeilijk Dat hoort bij het leven. Soms kan je terecht bij vrienden en familie. Of vind je er zelf een weg doorheen. Maar iedereen kent ook momenten dat het helemaal

Nadere informatie

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS is een spaarkaart voor vrijetijdsactiviteiten. Met UiTPAS kan iedereen UiTpunten sparen en ze omruilen voor een korting, cadeau of ander voordeel.

Nadere informatie

LANDELIJKE ONTMOETINGSDAG ZATERDAG 19 OKTOBER 2019 ONTHAAL

LANDELIJKE ONTMOETINGSDAG ZATERDAG 19 OKTOBER 2019 ONTHAAL O.V.O.K. OUDERS VAN EEN OVERLEDEN KIND LANDELIJKE ONTMOETINGSDAG ZATERDAG 19 OKTOBER 2019 ONTHAAL 9.30 u. EINDE 18 u. we verleggen een steen met de steun van: in samenwerking met: V.U. Anja Ruysseveldt

Nadere informatie

04 tot 07 April 2016 PAASVOETBALKAMP KFC HELSON

04 tot 07 April 2016 PAASVOETBALKAMP KFC HELSON 04 tot 07 April 2016 PAASVOETBALKAMP KFC HELSON Trainingen tussen 09uur30 tot 16uur30 Trainingen door gediplomeerde trainers Prijs? 110 euro alles inbegrepen (2 de kind 60 euro) Fiscaal aftrekbaar Inschrijven:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gekkoo vzw

Algemene voorwaarden Gekkoo vzw Algemene voorwaarden Gekkoo vzw Door in te schrijven voor een activiteit van Gekkoo vzw verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden. Inhoud 1 Speelpleinbende en Kampbende... 1 1.1. Inschrijven...

Nadere informatie

4. Wat zijn de rechten en plichten van een asielzoeker in België?

4. Wat zijn de rechten en plichten van een asielzoeker in België? 4. Wat zijn de rechten en plichten van een asielzoeker in België? Sinds 12 januari 2007 is in België de 'opvangwet' van kracht. Dit is een bundel van bepalingen die de asielopvang regelen. De opvangwet

Nadere informatie

Aangepaste Vakantiekampen. Aanbod

Aangepaste Vakantiekampen. Aanbod Aangepaste Vakantiekampen 2018 Aanbod Inhoud Doelgroep en vakantieaanbod...2 Aanmelden...3 Vakantieverblijf...4 Praktisch...6 Inleiding Rode Kruis-Vlaanderen organiseert reeds meer dan 25 jaar Vakantiekampen

Nadere informatie

Heeft u geen burgerservicenummer? Vul dan het registratienummer SVB in.

Heeft u geen burgerservicenummer? Vul dan het registratienummer SVB in. Kinderbijslag Wijziging doorgeven Wijzigingen in uw gezinssituatie kunnen gevolgen hebben voor uw kinderbijslag. Geef een wijziging daarom binnen vier weken door met dit formulier. Voor mensen die buiten

Nadere informatie

Aanmelding adoptie intrafamiliaal Pagina 1 van 10

Aanmelding adoptie intrafamiliaal Pagina 1 van 10 AANMELDING VOOR DE ADOPTIE VAN EEN KIND VAN DE FAMILIE UIT HET BUITENLAND Met dit formulier start je de adoptieprocedure voor een kind van je familie dat in het buitenland verblijft. In te vullen door

Nadere informatie

KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES

KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES 3 KENA organiseert kampen in hartje Limburg voor 8 tot 12-jarigen en voor 12 tot 16-jarigen tijdens de schoolvakanties. Een kamp duurt één week. De kampen worden gedragen

Nadere informatie

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!?

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw is... op stap gaan bijleren nieuwe mensen Bijleren op een plezante manier. Nieuwe dingen uitproberen. Nieuwe mensen leren

Nadere informatie

De Loodsen vzw. De missie van De Loodsen. Wat doet De Loodsen? Hoe kan jij De Loodsen helpen? Financiële steun. Vrijwilligers in België

De Loodsen vzw. De missie van De Loodsen. Wat doet De Loodsen? Hoe kan jij De Loodsen helpen? Financiële steun. Vrijwilligers in België Vrijwilligersorganisatie voor geïsoleerde en eenzame mensen aan de rand van de maatschappij. Gevolgd door Donorinfo sinds: 2015 03/234.05.11 info@deloodsen.be http://www.deloodsen.be PDF versie Doe een

Nadere informatie

Aangepaste Vakantiekampen. 2016-2017 Aanbod

Aangepaste Vakantiekampen. 2016-2017 Aanbod Aangepaste Vakantiekampen 2016-2017 Aanbod Inhoud Doelgroep en vakantieaanbod...2 Aanmelden...3 Vakantieverblijf...4 Praktisch...6 Inleiding Rode Kruis-Vlaanderen organiseert reeds meer dan 25 jaar Vakantiekampen

Nadere informatie

Bezinning voor wie wil stilstaan bij de campagne Een toekomst zonder armoede. Om te combineren met de dvd, een infoavond of ander campagne-aanbod.

Bezinning voor wie wil stilstaan bij de campagne Een toekomst zonder armoede. Om te combineren met de dvd, een infoavond of ander campagne-aanbod. Bezinning voor wie wil stilstaan bij de campagne Een toekomst zonder armoede. Om te combineren met de dvd, een infoavond of ander campagne-aanbod. Kom en duw mee Beste begeleider, Deze korte bezinning

Nadere informatie

Aangepaste Vakantiekampen Info afdelingen

Aangepaste Vakantiekampen Info afdelingen Aangepaste Vakantiekampen 2016-2017 Info afdelingen Inhoud Inleiding...1 Doelgroep en vakantieaanbod...2 Taken van de afdeling...4 De deelnemer...6 Nazorg...9 Praktisch... 10 De vakantievrijwilliger...

Nadere informatie

1 Maart apr il 201 9

1 Maart apr il 201 9 Maart april 2019 1 13 Even voorstellen Hoi, ZOEF is een samenwerking tussen Alderande, De Hagewinde, Emiliani en De Sperwer vzw. Vanaf januari 2013 organiseren wij activiteiten. Tijdens de activiteiten

Nadere informatie

Financiële steun equivalent aan het leefloon

Financiële steun equivalent aan het leefloon Versie nr.: 1 Laatste wijziging: 22-09-2008 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Wat is financiële steun equivalent aan het leefloon? 3) Wie heeft recht op het equivalent leefloon? 4) Aan welke 2 verplichte

Nadere informatie

Nawoord. Armoede vandaag

Nawoord. Armoede vandaag Nawoord Via hun levensverhaal laten Emilie en Nico ons binnenkijken in de leefwereld van mensen in armoede. Het is een beklijvend getuigenis over hun dagelijkse strijd om te overleven, ook over hun verlangen

Nadere informatie

W O N E N I N p l a n W a t e r s c h o u w, A s s e n d e l f t. 14 Ruime bouwkavels aan het water

W O N E N I N p l a n W a t e r s c h o u w, A s s e n d e l f t. 14 Ruime bouwkavels aan het water W O N E N I N p l a n W a t e r s c h o u w, A s s e n d e l f t 14 Ruime bouwkavels aan het water U bent op zoek naar een bouwkavel waar u een woning op maat kunt realiseren... Wanneer u een uitgesproken

Nadere informatie

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2 September 2011 Naam Adres Woonplaats Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van Sociale Zaken van dit jaar. In elke nieuwsbrief behandelen we onderwerpen die voor u van belang kunnen zijn. Hieronder vindt u

Nadere informatie

FLANDERS CELTIC HARP MEETING zondag 8 februari 2015 in GENT

FLANDERS CELTIC HARP MEETING zondag 8 februari 2015 in GENT FLANDERS CELTIC HARP MEETING zondag 8 februari 2015 in GENT Al voor de vijfde keer wijden we een hele dag aan de Keltische harp met professionele harpisten uit binnen- en buitenland. Deze keer strijken

Nadere informatie

een weg is, als we maar genoeg mogen proberen.

een weg is, als we maar genoeg mogen proberen. Het heeft allemaal met jonge mensen te maken, heftig op zoek naar zichzelf, naar wat ze willen, naar waar de grenzen liggen, naar hoe het nu toch moet. Stappen is een begeleidingstehuis in de bijzondere

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

Kinderateliers Kinderateliers wijkafdelingen Naschoolse opvang Jongerenateliers Volwassenenateliers Inschrijvingen & Info Vakantiedagen

Kinderateliers Kinderateliers wijkafdelingen Naschoolse opvang Jongerenateliers Volwassenenateliers Inschrijvingen & Info Vakantiedagen Kinderateliers Kinderateliers wijkafdelingen Naschoolse opvang Jongerenateliers Volwassenenateliers Inschrijvingen & Info Vakantiedagen Muziekacademie op achterzijde schooljaar 2017-2018 Kinderateliers

Nadere informatie

DEPARTEMENT ONDERWIJS EN OPVOEDING - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR OPVANG EN HET VERSTREKKEN VAN MAALTIJDEN EN EXTRA MUROS-ACTIVITEITEN.

DEPARTEMENT ONDERWIJS EN OPVOEDING - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR OPVANG EN HET VERSTREKKEN VAN MAALTIJDEN EN EXTRA MUROS-ACTIVITEITEN. - gh DEPARTEMENT ONDERWIJS EN OPVOEDING - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR OPVANG EN HET VERSTREKKEN VAN MAALTIJDEN EN EXTRA MUROS-ACTIVITEITEN. Goedgekeurd door de gemeenteraad op 18 december 2013. Gewijzigd

Nadere informatie

Intern reglement + overeenkomst

Intern reglement + overeenkomst Algemene informatie + overeenkomst Intern reglement + overeenkomst Partijen: - Kinderdagverblijf B.V.B.A De Hummeltjes, gelegen in Nieuwstraat 28, 9340 Lede. Telefoon: 0476 86 20 58 En hierna genoemd als

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE

FACILITEITEN ACCOMMODATIE JH Sankt-Vith Het aangename stadje Sankt-Vith en zijn omgeving liggen op het kruispunt van Eifel en Ardennen. De gemeente is al generaties lang bekend om haar gastvrijheid en haar kwalitatief hoogstaand

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE. maaltijden worden verzorgd door de JH

FACILITEITEN ACCOMMODATIE. maaltijden worden verzorgd door de JH JH Bokrijk Bokrijk ligt in het hartje van de provincie Limburg, tussen Hasselt en Genk. De Roerdomp" is een gezellige en moderne jeugdherberg die haar gasten een aangenaam verblijf biedt in volle natuur,

Nadere informatie

Festival van de Waarden voor groot & klein

Festival van de Waarden voor groot & klein DE LICHTBRON VZW Festival van de Waarden voor groot & klein Een multicultureel en feestelijk gebeuren van ontmoeting, ontspanning en muziek Zondag 10 september 2017 in het mooie Park van Wijnegem Samen

Nadere informatie

Gelieve de voorwaarden grondig door te lezen. U dient akkoord te gaan met deze voorwaarden vooraleer u een boeking wenst te maken.

Gelieve de voorwaarden grondig door te lezen. U dient akkoord te gaan met deze voorwaarden vooraleer u een boeking wenst te maken. ALGEMENE VOORWAARDEN KATTENHOTEL ZOO EASY Gelieve de voorwaarden grondig door te lezen. U dient akkoord te gaan met deze voorwaarden vooraleer u een boeking wenst te maken. 1. RESERVEREN Reserveren is

Nadere informatie

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Anneke (Emiliani)

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Anneke (Emiliani) 1 Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Anneke (Emiliani) * * Januari februari 2017 *. * 19 Hoi, Even voorstellen Contact ZOEF is een samenwerking

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Meer zorg op maat via de digitale weg. Wij kunnen de wereld niet veranderen, maar wel inzichtelijker maken. Met het oog op het volgende:

Nieuwsbrief. Meer zorg op maat via de digitale weg. Wij kunnen de wereld niet veranderen, maar wel inzichtelijker maken. Met het oog op het volgende: Nieuwsbrief Meer zorg op maat via de digitale weg Met het oog op het volgende: Wij kunnen de wereld niet veranderen, maar wel inzichtelijker maken. Hebben we binnenkort een geheel vernieuwde website. Natuurlijk

Nadere informatie

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt.

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt. De Kar Folder Wat is De Kar? Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag (ziekte, werkloosheid, scheiding, een overlijden binnen je gezin...) en word je verplicht om met weinig geld rond

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. juni 2015

Uitvliegerskrant. juni 2015 De Uitvliegerskrant juni 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 6 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

Kinderateliers Kinderateliers wijkafdelingen. Jongerenateliers Volwassenenateliers Inschrijvingen & Info Vakantiedagen. Muziekacademie op achterzijde

Kinderateliers Kinderateliers wijkafdelingen. Jongerenateliers Volwassenenateliers Inschrijvingen & Info Vakantiedagen. Muziekacademie op achterzijde Kinderateliers Kinderateliers wijkafdelingen Jongerenateliers Volwassenenateliers Inschrijvingen & Info Vakantiedagen Muziekacademie op achterzijde schooljaar 2016-2017 Beste vrienden, beste ouders, Te

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking 1 Er zíjn in zorg Ieder mens is uniek. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak wat meer hulp nodig om hun eigen,

Nadere informatie

Januari - februari 2019

Januari - februari 2019 Januari - februari 2019 1 17 Even voorstellen Hoi, ZOEF is een samenwerking tussen Alderande, De Hagewinde, Emiliani en De Sperwer vzw. Vanaf januari 2013 organiseren wij activiteiten. Tijdens de activiteiten

Nadere informatie

110% bijstandsnorm 120% bijstandsnorm

110% bijstandsnorm 120% bijstandsnorm Toelichting aanvraagformulier minimabeleid Waarom dit formulier? Als u inwoner bent van Wijdemeren en weinig inkomen heeft, kunt u extra geld krijgen. Bijvoorbeeld voor een computer voor schoolgaande kinderen

Nadere informatie

HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER?

HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER? HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER? Wij voorzien een tegemoetkoming in de kostprijs! 3 Wij zijn echt met je gezondheid bezig! Wie komt in aanmerking voor deze tegemoetkoming? Alle leden die al 6 maanden bijdragen

Nadere informatie

Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht...

Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht... Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... 2 Tijd (duur)... 2 Locatie... 2 Materiaal...

Nadere informatie

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Gilles (Emiliani).

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Gilles (Emiliani). 1 Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Gilles (Emiliani). Januari - februari 2018. 11 Hoi, Even voorstellen Contact ZOEF is een samenwerking tussen

Nadere informatie

Als je ouders uit elkaar gaan

Als je ouders uit elkaar gaan Scheiding Als je ouders uit elkaar gaan Alles over scheiden Bemiddelen in familiezaken www.bemiddelingvzw.be Als je ouders apart gaan wonen www.tweehuizen.be De Scheidingsschool www.descheidingsschool.be

Nadere informatie

Job- en Stage-event. Voorwoord. Geachte heer, Geachte mevrouw,

Job- en Stage-event. Voorwoord. Geachte heer, Geachte mevrouw, Job- en Stage-event Voorwoord Geachte heer, Geachte mevrouw, Wij zijn zeer verheugd om u in naam van de studentenkring Hermes ons jaarlijkse Job - en Stage-event te mogen voorstellen. Dit evenement hebben

Nadere informatie

LEDENBRIEF afdeling Petegem 4/2017

LEDENBRIEF afdeling Petegem 4/2017 LEDENBRIEF afdeling Petegem 4/2017 juli/augustus 2017 Beste leden, bij het begin van de vakantiemaanden, bieden wij u volgende agendapunten aan: - petanque, elke donderdagavond in juli en augustus - stedelijke

Nadere informatie

! In deze brochure vindt u nog enkele praktische richtlijnen.!

! In deze brochure vindt u nog enkele praktische richtlijnen.! Beste ouder, We ontvingen van u een inschrijving voor één van onze voetbalstages. Dit betekent dat uw toekomstige topvoetballer op het punt staat om de week van zijn leven te beleven. In deze brochure

Nadere informatie

Jaartraject- Praktisch Singing Village Academy 2015-2016. Singing Village vzw

Jaartraject- Praktisch Singing Village Academy 2015-2016. Singing Village vzw Jaartraject- Praktisch Singing Village Academy 2015-2016 W: www.singingvillage.org M: singingvillage@gmail.com T: +32 (0) 478-25.48.32 Informatie MODULES 1 AANVANG 1 CURSUSLOCATIE/VERBLIJF 1 MAALTIJDEN

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE

FACILITEITEN ACCOMMODATIE JH Sankt-Vith Het aangename stadje Sankt-Vith en zijn omgeving liggen op het kruispunt van Eifel en Ardennen. De gemeente is al generaties lang bekend om haar gastvrijheid en haar kwalitatief hoogstaand

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli, augustus, september 2016 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Lokaal dienstencentrum Far-West Buurtbewoners, Ik nodig iedereen in de buurt uit om eens langs

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE 1 ALGEMEEN - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

GEZINSBELEID. Het gezin in al zijn vormen

GEZINSBELEID. Het gezin in al zijn vormen VRIJE BASISSCHOOL HERZELE Kerkstraat 12 9550 Herzele Telfax: (053)62 36 98 info@vsbh.be www.vbsh.be Vestigingen: Kerkstraat Station Woubrechtegem GEZINSBELEID Het gezin in al zijn vormen Een groot aantal

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. 18 december 2014. 25 juni 2015. 24 september 2015. Dit reglement treedt

Nadere informatie

Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen

Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen Inhoud 1. Een antwoord op al uw vragen... 2 1.1. Wie kan inloggen?... 2 1.2. Hoe moet ik inloggen?... 2 1.3. Hoe ziet mijn gebruikersnaam/wachtwoord

Nadere informatie

Preek 10jan2016, Opstandingskerk Tilburg - Licht in onze ogen. Gemeente van onze Heer Jezus Christus

Preek 10jan2016, Opstandingskerk Tilburg - Licht in onze ogen. Gemeente van onze Heer Jezus Christus Preek 10jan2016, Opstandingskerk Tilburg - Licht in onze ogen Gemeente van onze Heer Jezus Christus - Drie wijzen uit het Oosten komen om Jezus te aanbidden. - Drie vreemdelingen, uit een andere cultuur,

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST April, mei, juni 2016 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Centrumleider Far West Buurtbewoners, Ik ben Lore Tilley en vanaf februari heb ik de taak van Marijke

Nadere informatie

GRONDHOUDINGEN IN HET OMGAAN MET (KANSARME) MENSEN

GRONDHOUDINGEN IN HET OMGAAN MET (KANSARME) MENSEN GRONDHOUDINGEN IN HET OMGAAN MET (KANSARME) MENSEN We vragen ons vaak af hoe we op een goede manier kunnen omgaan met gekwetste mensen. Dit is een vraag waarop we geen pasklaar antwoord kunnen geven. We

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op

Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen.

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. Aanpassingen vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Folder zesdaagse opleiding

Folder zesdaagse opleiding ACT Academie Doen wat werkt! Folder zesdaagse opleiding Deze opleiding bestaat uit 6 volledige opleidingsdagen. U kan een zesdaagse volgen in Ranst, Mortsel of Hasselt. Inhoud Er is voldoende ruimte om

Nadere informatie

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z Samen doen Zorgvisie Zorg- en dienstverlening van A tot Z Wat en hoe? 3 W Samen met de cliënt bepalen we wát we gaan doen en hóe we het gaan doen. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op diverse

Nadere informatie

Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw

Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw 1. Inschrijven doet u via onze website www.kindervreugd.be. U kan ook inschrijven op het secretariaat van Kindervreugd vzw (Limburgstraat 49-53, 2020

Nadere informatie

PESTPROTOCOL DE BOOG. Koudenhovenseweg Zuid 202 5641 AC Eindhoven T: 040-2811760 E: deboog@skpo.nl

PESTPROTOCOL DE BOOG. Koudenhovenseweg Zuid 202 5641 AC Eindhoven T: 040-2811760 E: deboog@skpo.nl PESTPROTOCOL DE BOOG Pestprotocol De Boog Dit pestprotocol heeft als doel voor De Boog: Alle kinderen moeten zich op school veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Door regels

Nadere informatie

zomeraanbod WWW.KAPRIJKE.BE

zomeraanbod WWW.KAPRIJKE.BE WWW.KAPRIJKE.BE zomeraanbod 2012 In deze brochure krijg je een overzicht van de vele ontspannende, sportieve en vooral superleuke activiteiten die de gemeentelijke diensten organiseren tijdens de zomervakantie.

Nadere informatie

Stille Omgang: Vingeroefeningen in het lezen van psalmen

Stille Omgang: Vingeroefeningen in het lezen van psalmen Abdijweekenden 2018 De monniken bieden ook in 2018 weer enkele weekends rond verschillende spirituele thema s. Binnen het kader van het kloosterleven en op het ritme van het getijdengebed van de monniken

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Eerst je eigen toekomst bedenken, voordat je samen een toekomst bedenkt. Aantrekkelijk voelen Pak je echte wens

Eerst je eigen toekomst bedenken, voordat je samen een toekomst bedenkt. Aantrekkelijk voelen Pak je echte wens Trainen en coachen Psycholoog Mirella Brok Skype Tilburg Made Den Bosch psycholoog@psycholoogmirellabrok.nl 06 1771 2728 KvK 51743256 Lid Nederlandse Beroepvereniging voor Toegepaste Psychologie Opwarmoefening

Nadere informatie

Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt

Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt Een vraag over thuiszorg? Info en advies Thuiszorgdiensten bieden ondersteuning zodat u langer thuis kan blijven wonen. Ze staan u ook bij als u pas het ziekenhuis verlaten

Nadere informatie

ontdek de kracht van het geven

ontdek de kracht van het geven ontdek de kracht van het geven Berghummerstraat 15 7591 GX Denekamp T 053 53 75 777 F 053-53 75 760 E gerardusmajella@zorggroepsintmaarten.nl ontdek de kracht van het geven 02 Welkom. Ontdek de kracht

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Situatie 2. Situatie 1. Opdracht

Situatie 2. Situatie 1. Opdracht Budgetoefening Situering Als grootste armoedebestrijdingsorganisatie van Vlaanderen en Brussel laat Welzijnszorg niet los aan de armoedethematiek. Armoede is de dagelijkse realiteit voor 1 op 7 Belgen.

Nadere informatie

Wanneer? Wie? Contactpersoon

Wanneer? Wie? Contactpersoon Doelstellingen armoedeforum Het biedt een overlegplatform aan partners die werken rond armoede. Het coördineert de verschillende verenigingen en diensten die aan armoedebestrijding werken. Het vormt een

Nadere informatie

Belgische bahá í-zomerschool 2017 van 20 tot 23 juli 2017 van 9 tot 14 Kalimat 174

Belgische bahá í-zomerschool 2017 van 20 tot 23 juli 2017 van 9 tot 14 Kalimat 174 Belgische bahá í-zomerschool 2017 van 20 tot 23 juli 2017 van 9 tot 14 Kalimat 174 Gîte d'etape van Villers-Sainte-Gertrude Thema van de school: "Onze harten sterker verbinden met Bahá u lláh en het goddelijk

Nadere informatie

info voor patiënten en familie kritieke diensten Vriendenkring van brandwondenpatiënten

info voor patiënten en familie kritieke diensten Vriendenkring van brandwondenpatiënten info voor patiënten en familie kritieke diensten Vriendenkring van brandwondenpatiënten Inhoud 01 De bewogen start... 4 02 De enthousiaste reis... 4 03 Het André Scheers Huis... 5 04 Gezond naar lichaam

Nadere informatie

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni Dag allemaal, Ik hoop dat jullie net zoals de mensen van OnderOns genieten van het mooie weer. Net zoals zovele organisaties gaan we het de maanden juli en augustus iets kalmer aan doen bij OnderOns. De

Nadere informatie

Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen

Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen Toen er in 2015 veel mensen asiel aanvroegen in België, kon de overheid de druk niet aan. Niet iedereen kon terecht voor registratie bij de dienst Vreemdelingenzaken

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Oktober, November, December LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Oktober, November, December LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Oktober, November, December 2016 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Lokaal dienstencentrum Far-West Buurtbewoners, Ik nodig iedereen in de buurt uit om eens

Nadere informatie

November - december 2017

November - december 2017 November - december 2017 1 15 Even voorstellen Hoi, ZOEF is een samenwerking tussen Alderande, De Hagewinde, Emiliani, Wunian en De Sperwer vzw. Vanaf januari 2013 organiseren wij activiteiten. Tijdens

Nadere informatie

MANAGEMENT LUNCH Alignment, een sleutelbegrip in het hedendaags management

MANAGEMENT LUNCH Alignment, een sleutelbegrip in het hedendaags management MANAGEMENT LUNCH Alignment, een sleutelbegrip in het hedendaags management Programma Vrijdag 24 april 2015 11:45 14:30 Gastspreker: Michel Damar Management lunch Omdat we de korpschefs graag in contact

Nadere informatie

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS is een spaarkaart voor vrijetijdsactiviteiten. Met UiTPAS kan iedereen UiTpunten sparen en ze omruilen voor een korting, cadeau of ander voordeel.

Nadere informatie

Betreft: Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België

Betreft: Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België MOD. 19_Fisc dienst datum onze ref. uw ref. contact telefoon telefax De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging van het recht op kinderbijslag en de betaling ervan. Ze

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Bijlage 1: Samenstelling van het team

Bijlage 1: Samenstelling van het team Bijlage 1: Samenstelling van het team Het team bestaat uit: Anja (32 u per week) en Leen (28 u per week) zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en het zorgbeleid. Onze begeleidsters staan in

Nadere informatie

Informatie voor ouders, pleegouders en hulpverleners

Informatie voor ouders, pleegouders en hulpverleners Informatie voor ouders, pleegouders en hulpverleners Als ouders een tijdje niet zelf voor hun kinderen kunnen zorgen Het kan dat ouders door omstandigheden in moeilijkheden verkeren, of dreigen te komen,

Nadere informatie

UITDAGING 5: Justine helpt de buren

UITDAGING 5: Justine helpt de buren Dit werkblaadje is van... UITDAGING 5: Justine helpt de buren Solidariteit in je eigen omgeving Individuele oefening Heb jij al eens iemand geholpen? Schrijf op wat je deed om die persoon te helpen. Voorbeeld:

Nadere informatie

ACT Academie Doen wat werkt!

ACT Academie Doen wat werkt! ACT Academie Doen wat werkt! Folder zesdaagse opleiding te Mortsel & Ranst Een zesdaagse opleiding bestaat uit 6 volledige opleidingsdagen: 1) 8-10 aug en 22-24 aug. 2013 (deze zit volzet, er is een wachtlijst)

Nadere informatie

Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,?

Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,? ONTHAALOUDERS Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,? Lukt het je niet zo goed om voor je kindje te zorgen, heeft je gezin nood aan extra ondersteuning? Ben je van plan

Nadere informatie

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Gilles (Emiliani).

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Gilles (Emiliani). 1 Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Gilles (Emiliani). * * *. November - december 2018 * 17 Hoi, Even voorstellen Contact ZOEF is een samenwerking

Nadere informatie

Ik geloof, geloof ik. Levensbeschouwelijk dossier Griftland college Bovenbouw. Mijn naam en klas:

Ik geloof, geloof ik. Levensbeschouwelijk dossier Griftland college Bovenbouw. Mijn naam en klas: Ik geloof, geloof ik Levensbeschouwelijk dossier Griftland college Bovenbouw Mijn naam en klas: Bezinningsmomenten In de godsdienstlessen stonden de afgelopen jaren verhalen centraal en de verschillende

Nadere informatie

Iedere tijd heeft zijn handvatten. Ultieme huisartsenzorg? Palliatieve zorg. Hoe noemen we het?

Iedere tijd heeft zijn handvatten. Ultieme huisartsenzorg? Palliatieve zorg. Hoe noemen we het? Ultieme huisartsenzorg? Iedere tijd heeft zijn handvatten NHG, 23 Mei 2013 Prof dr Carlo Leget, Universiteit voor Humanistiek www.zorgethiek.nu Palliatieve zorg Hoe noemen we het? Palliatieve zorg is een

Nadere informatie

Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw

Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw 1. Inschrijven doe je bij voorkeur via onze website www.kindervreugd.be. Je kan ook inschrijven op het secretariaat van Kindervreugd vzw (Limburgstraat

Nadere informatie

Kinderopvang IBO Het Wespenestje. Wespelaar

Kinderopvang IBO Het Wespenestje. Wespelaar 4 Kinderopvang IBO Het Wespenestje Wespelaar De achtergrond De kinderopvang streeft ernaar de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling op zowel persoonlijk, cognitief, motorisch als sociaal vlak. Het

Nadere informatie

WELZIJNSSCHAKELS, SAMEN DELEN WE......EEN MISSIE

WELZIJNSSCHAKELS, SAMEN DELEN WE......EEN MISSIE WELZIJNSSCHAKELS, SAMEN DELEN WE......EEN MISSIE Beste Welzijnsschakel, Jullie lokaal engagement is erg betekenisvol. Het geeft erkenning aan mensen en schept kansen op betere leefomstandigheden. Jullie

Nadere informatie

In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang.

In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang. Infobrochure schoolopvang Sint-Victor te Alsemberg In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang. In deze brochure vind je alvast meer informatie.

Nadere informatie

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Château Montchoix & Caballo Consultancy Ruimte voor jezelf Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Coaching in Frankrijk Een kasteel, bossen, paarden, zon. Ruimte en tijd voor jezelf, voor

Nadere informatie

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Gilles (Emiliani).

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Gilles (Emiliani). 1 Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Gilles (Emiliani). * * September - oktober 2017 *. * 15 Hoi, Even voorstellen Contact ZOEF is een samenwerking

Nadere informatie

het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON

het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON HET RECHT OP EEN LEEFLOON in twaalf stappen... Een leefloon, wat is dat? Wanneer krijg ik het leefloon? Waar moet ik het leefloon aanvragen? Wat zal er na de

Nadere informatie