T SPUIGAT MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT. Scoutsjaar Jaargang 14 (10/jaar) - nr. 4 WAASLAND. December 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "T SPUIGAT MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT. Scoutsjaar 2014-2015 Jaargang 14 (10/jaar) - nr. 4 WAASLAND. December 2014"

Transcriptie

1 MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT afgiftekantoor Sint-Niklaas - P T SPUIGAT Scoutsjaar Jaargang 14 (10/jaar) - nr. 4 December 2014 V.U. Jelle Bosmans, SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND

2 1 Nieuw Met veel dank aan onze sponsors: Drukkerij Kris Van Proeyen Familiedrukwerken Eindwerken Digitaal drukwerk Large format prints Statiestraat Zwijndrecht

3 Voorwoord 2 Beste scoutsjes, beste ouders, beste sympathisanten, Met november voorbij is ook het vaarseizoen afgesloten. Op Sluiting Vaarseizoen hebben we ons goed volgegeten met spaghetti dus hoogtijd om het materiaal eens onderhanden te pakken. De boten verdienen een nieuw lage verf, de roeiriemen wat vernis, tafels en banken die geschuurd moeten worden veel werk dus. December wil ook zeggen examens Veel succes als je met deze kloefers te maken hebt. Ge kunt da!! Met leden die examens hebben en leiding van wie de blok begint, zal het deze maand niet meer altijd van half twee tot vijf op zondagnamiddag zijn. Maar we maken dat goed met eens een gezellige film, wat gezelschapspelletjes, een kerstfeestje Vergeet dus zeker niet te verwittigen als je eens niet kan komen. Ook voor deze activiteiten is het belangrijk. De bouw loopt verder. Op het gemak maar zeker krijgt ons lokaal meer en meer vorm. Dankjewel aan de stam die vorig maand onze containers verder hebben geschilderd. Deze maand gaan we isoleren, chappen, vloeren We kunnen altijd hulp gebruiken, dus ken je je weg rond een bouwwerf, ben je handig, steek je graag je handen uit de mouwen laat dan zeker je gegevens achter bij de eenheidsleiding. Zij zorgen ervoor dat dit bij de juiste personen terechtkomtenalshetdaneenspast. Nog even over de lidgelden. Hopelijk zijn deze al betaald maar moest dit toch nog niet gebeurd zijn, haast je dan zo snel mogelijk naar je pc of de bank. Anders zitten we met problemen voor verzekering Veel succes met de examens, prettige feesten, zalige kerst en een gelukkig Nieuwjaar!! De leiding

4 3 Zondag 7 December: Sintspel Een dag na datum, wij allen zijn overstroomd geweest met geschenken en mandareintjes tot vervelens toe. Het is dus geen overbodige luxe om de goede man te eren met een spel. Waar: het lokaal Wanneer: van 13u30 tot 17u00 Zondag 14 December: Knutselen. Vorige week hebben we half België vernield dus deze week zullen we ons creatieve breinen bijeen moeten steken voor de wederopbouw. Help jij ons mee? Meneer de Burgemeester zal u dankbaar zijn. ;) Waar: Aan ons lokaal Wanneer: van 13u30 tot 17u00 Meebrengen: Uniform(stuk) en je een hoop creativiteit Zaterdag 20 December: Kerstfeestje De titel zegt genoeg, het is weer eens tijd voor een feest!!!! Zet die zotte kerstmutsen maar op en stof je feestkledij maar af, want wij hebben een afspraak! Waar: Aan ons lokaal Wanneer: van 18u00 tot 20u00 Meebrengen: Uniform(stuk), kerstsfeer enzoverder Zondag 28 December: geen activiteit! Prettige feestdagen! Kan je niet komen? Graag verwittigen!

5 4 Panda: 04/ Agoeti: 04/ Lena: 04/

6 5 Zondag 7 December: Sintspel Een dag na datum, wij allen zijn overstroomd geweest met geschenken en mandareintjes tot vervelens toe. Het is dus geen overbodige luxe om de goede man te eren met een spel. Waar: het lokaal Wanneer: van 13u30 tot 17u00 Zondag 14 December: Samenspel Over deze vergadering schrijf ik geen sarcastisch ge-droedel op wat soms zijn er ook sereuze zaken in FOS. U grenzen verleggen en leren omgaan met anderen zijn twee cruciale elementen die wij u stap per stap mede aanleren, daarom nodigden we een andere scouts uit op de thee. Dus gedraag u en laat zien dat wij waardig zijn onzelf met trots welpen te noemen. Waar: het lokaal Wanneer: van 13u30 tot 17u00 Meebrengen: u beste sociale vaardigheden Zondag 21 December: Kerstfeestje Aanzie dit als een persoonelijke uitnodeging op onze kerst-soiree. In de gezellige stulp die wij het lokaal noemen zal dit prachtfeest doorgaan, een event ingekleed door de beste partyplanners en in aanwezigheid van de voornaamste scoutsleden. Het wordt reeds nu al als het feest van het jaar omschreven dus wees van de partij. Waar: het lokaal Wanneer: van 13u30 tot 17u00 Meebrengen: een cado van e2 zondag 28 December geen activiteit Aangezien we ons allen een Indigestie gegeten hebben bij de oma s,verre tantes en overige nonkels. Waarna we onze tijd moesten vullen met geschenken te openen aan lichtsnelheid vonden wij dat onze feestzwijnen wel een korte pauze verdiend hebben om bij te slapen. Slaap en wees paraat voor de beste na nieuwjaarse scoutsactiviteit. Kan je niet komen? Graag verwittigen!

7 6

8 7 Zondag 7 december: Sinterklaasspel Om deze Heilige man te eren spelen wij vandaag een spel dat zijn naam draagt. Leef je in in de leefwereld van zijne heiligheid en win! Waar: Ons terrein Wanneer: 13h30 tot 17h Meebrengen: Themaoutfit Zateredag 13 december: Schaatsen Jeeeej! Het was al veel te lang geleden en het was tot nu toe ook nog te warm MAAR vandaag komt daar verandering in! Bij deze vriestemperaturen kunnen we niet anders dan onze pirouette-lift-schuif-radslag kunsten op het ijs demonstreren aan heel Sint-niklaas! Waar: standbeeld van sinterklaas op de grote markt van Sint-niklaas Wanneer: 17h30 tot 19h30 Meebrengen: Handschoenen!!! En 5 eurootjes Zaterdag 20 december: Griezeltocht Om het jaar in schoonheid af te ronden en jullie nog een paar jaar van jullie leven te ontnemen gaan we vandaag op griezeltocht! Prepare to be scared! Waar: Ons terrein Wanneer: 18h30 tot 20h30 Meebrengen: Een anti angst tablet en een pampertje om eventuele ongelukjes op te vangen. Zondag 28 december: Geen activiteit We weten dat jullie zware feestdagen voor de boeg hebben en gunnen jullie dan ook een weekendje om jullie daarop voor te bereiden! Nog een dagje vasten (om die grote hoeveelheiden nieuwjaarseten te kunnen verteren), nog een dagje om cadeautjes in te pakken, de juiste outfit zoeken,,activiteiten genoeg om jullie bezig te houden! Waar: je eigen kleerkast, keukentafel, en niet-ijskast Wanneer: Heel de dag Meebrengen: geen eten, inpakpapier en cadeautjes om in te pakken, veel kleren om uit te kiezen Kan je niet komen? Graag verwittigen!

9 8 kwartierverdeling Boot; Boeleken Kwartiermeester: Mandarine Bootsman: Dali Jelle Kaïn Pieternelle Boot: Seadevil Kwartiermeester: Louis Bootsvrouw: Lola Hannah Xander Charlotte Opdracht: verzin een naam voor je kwartier en een vaste kwartierkreet. De naam van het aspirantenkwartier is de naam van een dier en wordt in de kwartierkreet verwerkt. De kwartiermeester: Is de leider van het kwartier. De kwartiermeester zorgt samen met de leiding dat de sfeer, motivatie, opkomst, en samenwerking goed zitten. Om aan te duiden dat je de kwartiermeester bent, hang je 2 witte lintjes op je linker borstzak, aan weerszijde van het wereldbeweging kenteken. de Bootsman/bootsvrouw: De bootsman/bootsvrouwis verantwoordelijk voor de boot van het kwartier. De bootsman zorgt samen met de leiding voor de inventaris, het onderhoud en het goed afmeren van zijn boot. Als bootsman of bootsvrouw vervang je de kwartiermeester als die niet aanwezig is. Om aan te duiden dat je de bootsman/bootsvrouw bent, hang je 1 wit lintje op je linkerborstzak achter het wereldbeweging kenteken. En na deze interessante lectuur een tekening om in te kleuren (op vraag van de aspiraten een tomaat)

10 9 5 december: filmpkeuu De examens zijn bezig of gaan beginnen, tis al vroeg donker, koud... Perfecte moment om knus bij elkaar te kruipen en te genieten van een filmpje :) Natuurlijk ook wel veel succes met de examens, ge kunt dat allemaal (hopelijk)!! Waar: Ons terrein Wanneer: 19u30-22u00 Meebrengen: Een snackje, misschien iets zelf gebakken ;), een dekentje en films 13 december: proberen schaatsen :p Schaats je voor het eerst dan sla je een flater, trek het je niet aan ga door want later. geniet je des te meer (niet geloven) van ijs en van sneeuw, van ijs en van sneeuw van sneeuw en van ijs!! Tis dus schaatsen op de markt en we kunnen dat allemaal kei goe... :p Waar: Sint-Nicolasbeeld voor het stadhuis Wanneer: 17u30 tot 19u30 Meebrengen: HANDSCHOENEN!! Zonder kom je de schaatsbaan niet op. 4 eurootjes voor het schaatsen en nog iets om er na te drinken 20 December: een kerstfeestje Op Kerstmis of Christus-mis vieren we de geboorte van Christus. Dit op 25 december. Wat dus eigenlijk volledig fout is. Constantijn en wat bisschoppen hebben dit besloten zodat zijn verjaardag wat populairder zou zijn. tof he. Als machtige juniorleiding hebben wij besloten dat deze verjaardag veel beter op 20 december valt. Ergens staat er een kerstboom met eten, drinken, spellekes... maar als jullie deze niet vinden, heb je dikke pech!! :p Waar: Voorkant station Sint-Niklaas Wanneer: 17u00-23u00 Meebrengen: kerst-verkleedkleden, warme kleren 28 december: helemaal niets jonge!! Dit weekend geen scouts... Doe maar wat familiebezoeken om cadeautjes te incasseren, hou u derna bezig met deze cadeautjes. Maak een sneeuwman, ga cadeautjes halen voor je leiding. Die krijgen dat ook graag. Moesten dan eens een extra vieruurtje willen, kunnen we dat wel bespreken...:p Kan je niet komen? Graag verwittigen!

11 10

12 11 Vrijdag 5 december: Kampavond! Vanavond vergeten we even dat het buiten koud en guur is en dromen we al weg naar de zomer. We gaan de eerste stappen richting het kamp van deze zomer zetten zodat jullie ook deze zomer een vette tijd zullen beleven. Locatie en tijdstip volgen nog. Zaterdag 13 december: Schaatsen Het is ondertussen een traditie, een uur lang in oncomfortabele schoenen staan glibberen op een ijspiste terwijl de leiding je van aan de kant toelacht, kortom SCHAATSEN! Waar: Sint-Nicolasbeeld voor het stadhuis Wanneer: 17u30 tot 19u30 Meebrengen: HANDSCHOENEN!! Zonder kom je de schaatsbaan niet op. 4 eurootjes voor het schaatsen en nog iets om er na te drinken Vrijdag 19 december: Cinema! Nog zo n klassieker in de wintermaanden: een filmke gaan checken in de cinema! Wordt het horror, actie, humor of een melige romcom? Kom af en ontdekt het. Waar: Siniscoop Wanneer: 19u45 tot (ongeveer) 22u Meebrengen: 7evoor de film, studentenkaart, eventueel wat snacks Zondag 28 december: geen activiteit Prettige feestdagen! Kan je niet komen? Graag verwittigen!

13 12 Kamp 1.0 Deze vragenlijst dient om jullie een beetje te doen nadenken over welke kampformules je in geïnteresseerd bent. Hij bevat een paar vragen die de grote lijnen van jullie kamp zullen bepalen. 1. Met wie gaan we op kamp? Seniors only! Groepskamp natuurlijk! 2. Hoe gaan we op kamp? Vaste kamplocatie Trekkamp met de boot Trekkamp over land (te voet, fiets, trein,...) 3. Wanneer gaan we op kamp?... (vul hier data in) Ter informatie: het groepskamp vindt plaats van 9 tot 19 juli. 4. Wat verwacht je van het kamp? (rangschik deze naar je eigen verwachtingen) Culturele beleving Uitwisseling met andere scouts en gidsen Ontdekken van een andere omgeving (ter land) Ontdekken van een andere omgeving (ter zee) Teamwork Iets anders? Vul maar aan...

14 13 Contact Zeehonden Elegante Panda (TL) (Tine Roelant): 0493/ Agoeti (Joris van Oppens): 0473/ Lena Van Heerde: 0471/ Welpen Mus (Daan van Oppens): 0473/ Astrid Prinsen: Jolien Dehandschutter: 0473/ Aspiranten Standvastige Dolfijn (TL) (Michèlle Dentant): 0471/ Anhinga (Cedric Bohi): 0493/ Kameleon (Jarno Dewachter): 0474/ Bram Geldmeyer: 0476/ Juniors Secretarisvogel (TL) (Jasmijn Geldmeyer): 0477/ Olifant (Anton van Avermaet): 0479/ Alpaca (Stan Meuser): 0478/ Pinguïn (Rémi Dombrecht): 0491/ Seniors Karaktervolle Wasbeer (Jelle Bosmans): 0496/ Markhoor (Lisa Holvoet): 0493/ Eenheidsleidingsploeg Eenheidsleiders: Olifant (Anton van Avermaet): 0479/ Karaktervolle Wasbeer (Jelle Bosmans): 0496/ Assistent-eenheidsleiders: Secretarisvogel (Jasmijn Geldmeyer): 0477/ Avontuurlijke Patrijs (Joris Raemakers): 0487/ Rekening Eenheid IBAN: BE BIC: BBRU BE BB

15 14

16 Het prikbord Zeehonden Welpen Aspiranten Juniors Seniors Zondag 7 December: Sintspel het lokaal van 13u30 tot 17u00 Zondag 7 December: Sintspel het lokaal van 13u30 tot 17u00 Zondag 7 december: Sinterklaasspel Ons terrein 13h30 tot 17h 5 december: filmpkeuu Ons terrein 19u30-22u00 Vrijdag 5 december: Kampavond! Zondag 14 December: Knutselen. Aan ons lokaal van 13u30 tot 17u00 Zondag 14 December: Samenspel het lokaal van 13u30 tot 17u00 Zateredag 13 december: Schaatsen standbeeld van sinterklaas op de grote markt van Sint-niklaas 17h30 tot 19h30 13 december: proberen schaatsen :p Sint-Nicolasbeeld voor het stadhuis 17u30 tot 19u30 Zaterdag 13 december: Schaatsen Sint-Nicolasbeeld voor het stadhuis 17u30 tot 19u30 Zaterdag 20 December: Kerstfeestje Aan ons lokaal van 18u00 tot 20u00 Zondag 21 December: Kerstfeestje het lokaal van 13u30 tot 17u00 Zaterdag 20 december: Griezeltocht Ons terrein 18h30 tot 20h30 20 December: een kerstfeestje Voorkant station Sint-Niklaas 17u00-23u00 Vrijdag 19 december: Cinema! Siniscoop 19u45 tot (ongeveer) 22u Zondag 28 December: geen activiteit! zondag 28 December geen activiteit Zondag28december: Geen activiteit je eigen kleerkast, keukentafel, en niet-ijskast Heel de dag 28 december: helemaal niets jonge!! Zondag28december: geen activiteit 15

T SPUIGAT MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT. Scoutsjaar 2014-2015 Jaargang 14 (10/jaar) - nr. 10 SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND JUNI

T SPUIGAT MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT. Scoutsjaar 2014-2015 Jaargang 14 (10/jaar) - nr. 10 SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND JUNI V.U. Jelle Bosmans, afgiftekantoor Sint-Niklaas - P 309139 Molenberg 88, 9150 Kruibeke MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT T SPUIGAT Scoutsjaar 2014-2015 Jaargang 14 (10/jaar) - nr. 10 SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND

Nadere informatie

T SPUIGAT. Sluiting Vaarseizoen was weer heerlijk! MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT. Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 4

T SPUIGAT. Sluiting Vaarseizoen was weer heerlijk! MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT. Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 4 V.U. Jelle Bosmans, afgiftekantoor Sint-Niklaas - P 309139 Molenberg 88, 9150 Kruibeke MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT T SPUIGAT Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 4 SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND

Nadere informatie

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT T SPUIGAT OKTOBER 2015. Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 2 SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT T SPUIGAT OKTOBER 2015. Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 2 SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND V.U. Jelle Bosmans, afgiftekantoor Sint-Niklaas - P 309139 Molenberg 88, 9150 Kruibeke MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT T SPUIGAT Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 2 SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND

Nadere informatie

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT T SPUIGAT NOVEMBER 2015. Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 3 SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT T SPUIGAT NOVEMBER 2015. Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 3 SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND V.U. Jelle Bosmans, afgiftekantoor Sint-Niklaas - P 309139 Molenberg 88, 9150 Kruibeke MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT T SPUIGAT Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 3 SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND

Nadere informatie

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT T SPUIGAT SEPTEMBER 2015. Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 1. 15 jaar! SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT T SPUIGAT SEPTEMBER 2015. Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 1. 15 jaar! SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND V.U. Jelle Bosmans, afgiftekantoor Sint-Niklaas - P 309139 Molenberg 88, 9150 Kruibeke MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT T SPUIGAT Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 1 15 jaar! SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR

Nadere informatie

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT T SPUIGAT FEBRUARI 2016. Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 6 SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT T SPUIGAT FEBRUARI 2016. Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 6 SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND V.U. Jelle Bosmans, afgiftekantoor Sint-Niklaas - P 309139 Molenberg 88, 9150 Kruibeke MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT T SPUIGAT Scoutsjaar 2015-2016 Jaargang 15 (10/jaar) - nr. 6 SEASCOUTS 7E FOS MERCATOR WAASLAND

Nadere informatie

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken Lieve Jogi s Na een bangelijk scoutsjaar met vele niet-te-doen-crazy vergaderingen, zotte weekends en een awesome kamp is het weer tijd voor een nog vetter scoutsjaar om nooit te vergeten! We hebben voor

Nadere informatie

t Spuigat Nr. 04 December Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 17 Stationstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks

t Spuigat Nr. 04 December Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 17 Stationstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks V.U. Daan Van Oppens Afgiftekantoor Sint-Niklaas - P 309139 Stationstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks December Nr. 04 2017 t Spuigat Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 17 Voorwoord

Nadere informatie

Voorwoord. - vrijdag 5 januari (schaatsen) - vrijdag 12 januari - vrijdag 19 januari - vrijdag 26 januari

Voorwoord. - vrijdag 5 januari (schaatsen) - vrijdag 12 januari - vrijdag 19 januari - vrijdag 26 januari Voorwoord Beste ouders, leden en sympathisanten De eerste maand van 2018 is aangebroken! Hopelijk heeft iedereen fijne feestdagen achter de rug. Januari betekent niet alleen het begin van het nieuwe jaar,

Nadere informatie

t Spuigat Nr. 01 September Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 17 Stationstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks

t Spuigat Nr. 01 September Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 17 Stationstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks V.U. Daan Van Oppens Afgiftekantoor Sint-Niklaas - P 309139 Stationstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks September Nr. 01 2017 t Spuigat Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 17 Voorwoord

Nadere informatie

Liefste chirovrienden,

Liefste chirovrienden, Liefste chirovrienden, DECEMBER is aangebroken, We hebben ons stoveke aangestoken. Het koude weer staat voor de deur, Neem alvast die warme muts en sjaal, zonder gezeur. Het wordt kouder en kouder, De

Nadere informatie

t Spuigat Nr. 05 Januari Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 16 Sta onstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks

t Spuigat Nr. 05 Januari Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 16 Sta onstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks V.U. Daan Van Oppens Afgi ekantoor Sint-Niklaas - P 309139 Sta onstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks Januari Nr. 05 2017 t Spuigat Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 16 Voorwoord Beste

Nadere informatie

t Spuigat Nr. 07 Maart Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 16 Stationstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks

t Spuigat Nr. 07 Maart Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 16 Stationstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks V.U. Daan Van Oppens Afgiftekantoor Sint-Niklaas - P 309139 Stationstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks Maart Nr. 07 2017 t Spuigat Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 16 Voorwoord Beste

Nadere informatie

JRKRANT December Januari

JRKRANT December Januari JRKRANT December Januari 2016 2017 Voorbije activiteiten Deze maand in onze JRKRANT Voorbije activiteiten 1 Volgende activiteiten 1 Junior Helper + initiaties Nieuws van de afdeling Verjaardagen 3 Woordzoeker

Nadere informatie

t Spuigat Nr. 03 November Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 16 Sta onstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks

t Spuigat Nr. 03 November Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 16 Sta onstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks V.U. Daan Van Oppens Afgi ekantoor Sint-Niklaas - P 309139 Sta onstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks November Nr. 03 2016 t Spuigat Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 16 Voorwoord Beste

Nadere informatie

Periodiek Maandblad 30e Jaargang Nr. 4 DECEMBER 11. scougi@scoutsengidsenbeerse.be

Periodiek Maandblad 30e Jaargang Nr. 4 DECEMBER 11. scougi@scoutsengidsenbeerse.be ! Periodiek Maandblad 30e Jaargang Nr. 4 SCOUGI DECEMBER 11 WWW.Scoutsengidsenbeerse.be scougi@scoutsengidsenbeerse.be! Lieve Sint, Omdat u bijna langskomt hebben wij onze wensen voor de activiteiten van

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht.

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. November December 2014 Zondag 2 November 2014 Klaar voor een mega spel gemaakt door onze nieuwe leiding? Zorg dan dat je er bij bent want wij hebben

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 2 NOVEMBER - DECEMBER. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 2 NOVEMBER - DECEMBER. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 2 NOVEMBER - DECEMBER V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo scouties Ja 't is gebeurd, het nieuwe scoutsjaar heeft zijn start genomen.

Nadere informatie

Aftellen naar X X X Camille Verheyden X X X Remko Dehertogh X X X Lauren Lambrecht. Hier zijn we weer met de laatste Paretter van 2018.

Aftellen naar X X X Camille Verheyden X X X Remko Dehertogh X X X Lauren Lambrecht. Hier zijn we weer met de laatste Paretter van 2018. PARETTER DECEMBER Aftellen naar 2019 Hier zijn we weer met de laatste Paretter van 2018. December is gewoonlijk de maand dat er wel eens een scoutsvergadering op vrijdag- of zaterdagavond wordt georganiseerd.

Nadere informatie

t Spuigat Nr. 09 Mei Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 17 Stationstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks

t Spuigat Nr. 09 Mei Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 17 Stationstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks V.U. Daan Van Oppens Afgiftekantoor Sint-Niklaas - P 309139 Stationstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas Maandelijks Mei Nr. 09 2018 t Spuigat Seascouts 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 17 Voorwoord Beste

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en leden, De maand november is alweer voorbij gevlogen! Tijd om de leukste momenten op een rijtje te zetten. De kapoenen trokken op ontdekkingstocht doorheen Brussel

Nadere informatie

Maandlijst December Januari

Maandlijst December Januari Maandlijst December Januari Jaarthema 2013-2014 Algemene informatie - Zoals in de infobundel staat, zal de maandlijst enkel nog via onze site verkrijgbaar zijn (www.kljstrijtem.be). Moest dit een probleem

Nadere informatie

December-Januari-Februari 2014-2015

December-Januari-Februari 2014-2015 December-Januari-Februari 2014-2015 GROEPSLEIDING Groepiewoordje De blaadjes zijn ondertussen van de bomen gevallen en de winterjassen komen tevoorschijn. Na een fantastische pannenkoekenslag met weer

Nadere informatie

Maandlijst december-januari

Maandlijst december-januari Maandlijst december-januari Algemene informatie Heb je nog geen sjaaltje, tshirt of pull en wil je er graag ééntje kopen? Laat dit dan weten aan iemand van de leiding en dan bestellen wij dit voor jou.

Nadere informatie

De leiding. KAPOENEN Daphné Lesuisse 0484/ Evelien Mermans 0495/ Yasser Abdul Rasol 0485/97.10.

De leiding. KAPOENEN Daphné Lesuisse 0484/ Evelien Mermans 0495/ Yasser Abdul Rasol 0485/97.10. DECEMBER - JANUARI De leiding KAPOENEN (kapoenen@gidsenkapellen.be) Daphné Lesuisse 0484/55.46.55 Evelien Mermans 0495/66.62.31 Yasser Abdul Rasol 0485/97.10.55 Sam van Lommel Alexander Goossens 0479/12.79.85

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

Maandlijst December - Januari

Maandlijst December - Januari Maandlijst December - Januari Algemene informatie Aangezien er in December en Januari veel examens zijn, en er dus veel gestudeerd moet worden, gaan er deze 2 maanden minder activiteiten zijn. Maar geen

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 40 nummer 2 KAPOENEN Piratenschattenvergadering 03/12/2017 14u-17u PC Wij zoeken de schat! Vandaag gaan we op schattenjacht. Kom verkleed als piraat

Nadere informatie

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI MAANDLIJST Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI Algemene informatie vrij! Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Aarschot van 2 tot 11 augustus dus hou deze data zeker Heb je nog geen sjaaltje, t-shirt

Nadere informatie

Evenementenblaadje. Voor onze brave tito s, keti s en aspi s staan de zwarte pieten klaar van 6 tot 8 uur.

Evenementenblaadje. Voor onze brave tito s, keti s en aspi s staan de zwarte pieten klaar van 6 tot 8 uur. Evenementenblaadje December, het vriest zo hard dat uw oren erbij van zouden afvallen en u billen zien blauw van het vallen op de gladde stoep. Maar geen nood, de Chiro is daar om u van binnenuit te verwarmen

Nadere informatie

Voorwoord groepsleiding

Voorwoord groepsleiding TARSIVAT December Voorwoord groepsleiding Van 13 tot 15 november lag de volledige Tarsi-vloot aangemeerd op Linkeroever. Met 110 waren we, verkleed als woeste zeerovers, piraten, matroosjes en papegaaien.

Nadere informatie

Chiroboekje December!

Chiroboekje December! Chiroboekje December! Hoi Allemaal, Hier zijn we weer! * We willen iedereen die komen genieten is van onze Christus Koning viering bedanken. Hopelijk was het voor jullie ook een beetje feest. Wij hebben

Nadere informatie

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI SNUFFEL. December 11

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI SNUFFEL. December 11 MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI SNUFFEL December 11 Beste ouders, December loert om de hoek, de langste nacht van het jaar. En tegelijk ook de laatste van dit

Nadere informatie

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal Zondag 27 september K3 zoekt K3 Karen, Kristel en Josje zijn op zoek naar hun opvolgers. Vandaag komen we te weten wie van jullie geschikt is om in de voetsporen van deze dames te treden. Warm je stembanden

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Inho u d s ta fe l. Belangrijke Informatie 3 Speelclub-programma 4 Rakwi-programma 5 Tito-programma 6 Keti-programma 7 Aspi-programma 8

Inho u d s ta fe l. Belangrijke Informatie 3 Speelclub-programma 4 Rakwi-programma 5 Tito-programma 6 Keti-programma 7 Aspi-programma 8 1 Inho u d s ta fe l Belangrijke Informatie 3 Speelclub-programma 4 Rakwi-programma 5 Tito-programma 6 Keti-programma 7 Aspi-programma 8 2 Belangrijke informatie Zondag 11 November: Vandaag is het jammer

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

DECEMBER 2012. Hiep.. hiep.. HOERA aan volgende Gusten:

DECEMBER 2012. Hiep.. hiep.. HOERA aan volgende Gusten: DECEMBER 2012 Hiep.. hiep.. HOERA aan volgende Gusten: Jonathan Meylemans wordt 20 jaar op 6 december Kevin Van Rooy wordt 16 jaar op 10 december Lars Van Regenmortel wordt 7 jaar op 11 december Lorenz

Nadere informatie

28 september. 5 oktober. Sien heeft een date met een knappe bink te pakken! Maar Maria gelooft er niet veel van. Ze wilt foto s zien!

28 september. 5 oktober. Sien heeft een date met een knappe bink te pakken! Maar Maria gelooft er niet veel van. Ze wilt foto s zien! 28 september 5 oktober Sien heeft een date met een knappe bink te pakken! Maar Maria gelooft er niet veel van. Ze wilt foto s zien! Ja en hij is knap, lief, grappig, slim, Maria neemt haar goede vriendin

Nadere informatie

Hallo allerliefste kapoenen, hier is de lelie voor november december. 4 november: 14-17 uur

Hallo allerliefste kapoenen, hier is de lelie voor november december. 4 november: 14-17 uur Hallo allerliefste kapoenen, hier is de lelie voor november december 4 november: 14-17 uur Zoals iedereen wel weet, is het juist Halloween geweest. En wat doen we zoal bij Halloween?? Knutselen met pompoenen,

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro.

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro. Lieve mini s Welkom op onze safaritocht door chiroland. Jullie gidsen voor dit jaar zijn Enya, Domi & Cor. We spreken elke zondag af om 14u om met de dieren uit het oerwoud te spelen. Jullie mogen terug

Nadere informatie

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!!

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!! Dag liefste scoutsvrienden! De maand februari gaat gepaard met enkele typische weerspreuken. We sommen ze graag even op: Al is de sprokkel nog zo fel, ze heeft vijf schone dagen wel. Is februari nat en

Nadere informatie

JUNI 2014 BELANGRIJKE DATA!! Planning juni / juli

JUNI 2014 BELANGRIJKE DATA!! Planning juni / juli v JUNI 2014 BELANGRIJKE DATA!! Planning juni / juli JUNI 1 juni: gewoon chiro voor elke afdeling 8 juni: SPE/RA massaspelen van 14u 17u, KE/TO/ASP: 17u-19u 15 juni: SPE/RA: gewoon chiro dus tot 18u Toppers/Kerels/Aspis:

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders Agenda: 6-8/11: Leidingsweekend Tak van dienst: 24/10: Verkenners 31/10: JIN Het Schilderhofke Jaargang: 2015-2016 Redactie: Eline Debrock Mail: groepsleiding@schilderhof.be Website: www.schilderhof.be

Nadere informatie

DECEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

DECEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. DECEMBER 2014 Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Beste ouders, leden Het jaar zit er al weer eens op! Voor velen onder jullie is december

Nadere informatie

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Maandprogramma APRIL Zeehonden 31 maart, 1,2 april: paasweekend ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Deze week doen we het een beetje anders, de activiteit vindt namelijk plaats

Nadere informatie

Met de feestdagen voor de deur wensen wij jullie al een vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar.

Met de feestdagen voor de deur wensen wij jullie al een vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar. DECEMBER Hallo iedereen, Om te beginnen willen wij iedereen die kwam genieten van onze Christus Koning viering bedanken. Hopelijk was het voor jullie ook een beetje feest. Ook een dikke merci aan onze

Nadere informatie

Hieronder krijgt u nogmaals een overzicht met alle data voor het komende scoutsjaar. Zo kan u zich al inplannen voor de komende maanden.

Hieronder krijgt u nogmaals een overzicht met alle data voor het komende scoutsjaar. Zo kan u zich al inplannen voor de komende maanden. Voorwoord december Beste ouders, leden en sympathisanten, December is traditiegetrouw een speciale maand in het scoutsjaar. Om de leiding wat te ontlasten met deze drukke blokperiode en omdat de opkomst

Nadere informatie

Programma Jongverkenners. November December 2017

Programma Jongverkenners. November December 2017 Programma Jongverkenners November December 2017 Beste ouders, Beste JongVerkenners, Nu de herfstvakantie bijna op zijn einde loopt en jullie even hebben kunnen recupereren van de dropping en het weekend,

Nadere informatie

Jonghernieuwers. Liefste jonghernieuwers,

Jonghernieuwers. Liefste jonghernieuwers, Jonghernieuwers Liefste jonghernieuwers, Als we terugkijken op het jaar 2015 kijken we terug op een jaar vol plezier, selfies, liefde en genegenheid. We dartelden met zijn allen door de bossen en de velden,

Nadere informatie

Jongknapen. Liefste jongknapen,

Jongknapen. Liefste jongknapen, Jongknapen Liefste jongknapen, Het is weer zover, hier hebben we 2 maanden op moeten wachten: het nieuwe boekje openslaan en het woordje van de banleider snel lezen om dan al eens te spieken wat er jullie

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts, sympathisanten, kortom mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar en hopelijk wordt dat ook de beste maand van

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 38 nummer 3 Voorwoord Een tijdje geleden lanceerde Scouts & Gidsen Vlaanderen een enquête waarin ze aan ongeveer 2000 actieve medewerkers vroegen

Nadere informatie

DECEMBER

DECEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere G.Bergmannlaan 115 1050 Brussel - Groepsnr: B1212G Niet op de openbare weg gooien. DECEMBER 2013 http://www.reynaert-beatrijs.be Beste leden, ouders en anderen

Nadere informatie

maandlijst Oktober-november

maandlijst Oktober-november maandlijst Oktober-november 1 Algemene informatie Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Limburg, meer bepaald in Meeuwengruitrode. Het kamp zal begin augustus zijn, de juiste datum moeten we nog beslissen.

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Februari

Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Februari Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Februari Xaverius-St.Rita A21/46G Februari 2015 Beste ouders, leden en sympathisanten

Nadere informatie

t Spuigat Nr. 01 September Seascout 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 16 Sta onstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas

t Spuigat Nr. 01 September Seascout 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 16 Sta onstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas V.U. Daan Van Oppens Afgi ekantoor Sint-Niklaas - P 309139 Sta onstraat 144, 9170 Sint-Gillis-Waas September Nr. 01 2016 t Spuigat Seascout 7de FOS Mercator Waasland Jaargang 16 Voorwoord Beste leden,

Nadere informatie

Vergadering: Die gaat door op zondag van 14u tot 17u30 tenzij anders vermeld in de trimesterplanning. Op tijd komen is een must!

Vergadering: Die gaat door op zondag van 14u tot 17u30 tenzij anders vermeld in de trimesterplanning. Op tijd komen is een must! Beste Verkenners, Het scoutsjaar is weer van start gegaan en daar hoort uiteraard een trimesterplanning bij. De leiding heeft er alvast veel zin in en we hopen jullie ook want er staan ons een heleboel

Nadere informatie

DE GOEIEN INDRUK. Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten

DE GOEIEN INDRUK. Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten DE GOEIEN INDRUK Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten Kijk in januari altijd goed het maandboekje na, want deze zullen afwijken van de normale zondag vergadering door examens! Elke

Nadere informatie

De Sint komt naar de Scouts! Sint-Aloysiusscouts @ Kerstmarkt Geel BESTE WENSEN! Zaterdag 6 december. Zaterdag 13 & zondag 14 december

De Sint komt naar de Scouts! Sint-Aloysiusscouts @ Kerstmarkt Geel BESTE WENSEN! Zaterdag 6 december. Zaterdag 13 & zondag 14 december Zaterdag 6 december De Sint komt naar de Scouts! 34 ste jaargang: 2014-2015 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: December 2014 Nummer: 4 P409906 Zaterdag 13 & zondag 14 december Sint-Aloysiusscouts @ Kerstmarkt

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar. Hopelijk wordt het ook de beste maand van het jaar. Goed opletten voor

Nadere informatie

Totem. www.reynaert-beatrijs.be

Totem. www.reynaert-beatrijs.be Totem Afgiftekantoor: Oudergem Verschijnt maandelijks: december 2006 Uitgezonderd juli en augustus Verantwoordelijke uitg.: Eline en Anneleen De Vooght G. Merjaylaan 32 1160 Oudergem www.reynaert-beatrijs.be

Nadere informatie

Sint-Janske. December. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. December. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske December 2016 Voorwoord December December

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste kleine kindjes, grote kindjes en heel grote kindjes Beste kleine kindjes, grote kindjes en heel grote kindjes Wij zijn al bijna op het einde van het jaar

Nadere informatie

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit!

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! enthousiast oktober Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! Zaterdag 10 oktober kan je op de Chiro lekkere kip eten

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 2

De Kapoenen seintoren 2 De Kapoenen seintoren 2 Lieve kapoenen en beste ouders, Het eerste semester is alweer voorbij. Wij hopen dat jullie het al heel leuk vonden. Wij in ieder geval wel. Wat vliegt de tijd toch hé? Maar niet

Nadere informatie

Voorwoord. Stevige linker Cédric en Senne

Voorwoord. Stevige linker Cédric en Senne Voorwoord Beste verkenners Er staat de komende maanden weer heel wat te gebeuren, de dagen worden korten en de temperatuur daalt onder het vriespunt. De natuur wil ons hiermee vertellen dat de feestdagen

Nadere informatie

maandlijst December-januari

maandlijst December-januari maandlijst December-januari Algemene informatie Deze zomervakantie gaan we op kamp van 1 t.e.m. 10 augustus naar het landelijke Meeuwen-gruitrode. Het dorpje ligt in de Limburgse Kempen. Hopelijk houden

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

Zwitserse Eetavond. zaterdag 5 maart. We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities.

Zwitserse Eetavond. zaterdag 5 maart. We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities. Zwitserse Eetavond zaterdag 5 maart We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities. De jaarlijkse eetavond voor ouders, leden, oud-leden, sympathisanten

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders en al de anderen, Allereerst wil ik jullie een fantastisch nieuwjaar wensen. Dat is natuurlijk niet alleen van mij maar ook van de volledige

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo allemaal Het einde van het scoutsjaar is weer in zicht, nog twee maanden te gaan. Zoals

Nadere informatie

DE MASTWORP. Ledenblad van scoutsgroep Jan Van Haelewijn. Haelewijn. Jaargang 34 2015-2016 nr. 2

DE MASTWORP. Ledenblad van scoutsgroep Jan Van Haelewijn. Haelewijn. Jaargang 34 2015-2016 nr. 2 DE MASTWORP Ledenblad van scoutsgroep Jan Van Haelewijn Haelewijn Jaargang 34 2015-2016 nr. 2 In deze mastworp vind je: Allerlei De groepsleiders Takgedeelte Scouts online Data kamp Info Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Ons eerste weekend samen is van 27/10-29/10. Dus houdt deze data zeker vrij!! De kampdata zijn;

Ons eerste weekend samen is van 27/10-29/10. Dus houdt deze data zeker vrij!! De kampdata zijn; JONGGIDSEN 2017-2018 Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan! Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke

Nadere informatie

Kerstkoekjes Er zijn veel goede redenen om in december kerstkoekjes te bakken, bijvoorbeeld omdat het te koud is om buiten te gaan spelen, of omdat je even wilt ontspannen tijdens de examens, of gewoon

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, De maand december is een feestmaand, maar ook het begin van de examens voor sommigen onder ons. Voor anderen, en dan vooral de leiding betekent dit dat de blokperiode

Nadere informatie

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera!

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Zoals jullie allen wel zullen weten betekend dat dit jaar we met de verkenners naar het buitenland trekken. Naar waar? Voor jullie alvast nog een groot

Nadere informatie

Hmm, tiens toch wel?!

Hmm, tiens toch wel?! Dit is geen voorblad Hmm, tiens toch wel?! Voorwoord INLEIDING Dit is het allerlaatste voorwoord, de allerlaatste tweede pagina en vooral het allerlaatste boekje (allemaal wenen in koor). Dat wil dus zeggen

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

Groepspraatje. Beste leden, ouders en symphatisanten

Groepspraatje. Beste leden, ouders en symphatisanten Groepspraatje Beste leden, ouders en symphatisanten Eerst en vooral wilt heel de leidingsploeg van Mooibos- Lievens U een fantastsich en spetterend 2012 wensen en dat u goed gevierd heeft. Ik kan u al

Nadere informatie

6 maart geen vergadering

6 maart geen vergadering Kapoenen eum Verkenners Sorry manne we hebben ons effe vergist, vergissen is menselijk hé. Bij den ene mens komt da al wa meer voor dan bij den andere en nog andere die doen niks anders. Maar nu zijn we

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!!

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs April Xaverius-St.Rita A21/46G April

Nadere informatie

Onafhankelijk programmaboekske van Chiro Joka

Onafhankelijk programmaboekske van Chiro Joka Onafhankelijk programmaboekske van Chiro Joka t JOKSKE november- december 2017 1 Inhoudstabel Belangrijke data 3 Ribbels 4 Speelclub 5 Rakwi 6 Tito 7 Ketaspi 8 2 Belangrijke Data Zondag 26 November: vandaag

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden maar natuurlijk ook de ouders, De lente is begonnen. Dus vanaf nu is het altijd mooi weer, tenzij je natuurlijk in België woont, daarom vergeet deze

Nadere informatie

DE JOGI S:

DE JOGI S: DE JOGI S: 2018-2019 Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan. Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke

Nadere informatie

Dag scouters. Een Stevige Linker!!

Dag scouters. Een Stevige Linker!! Dag scouters De lente komt alweer volop binnengedraafd en daar zijn we zeer blij mee. De maand mei heeft weer heel wat voor ons in petto. Een boel verlengde weekends die voor de meesten een scoutig kleurtje

Nadere informatie

23November: 11u-17u. Tot dan!

23November: 11u-17u. Tot dan! 23November: 11u-17u Ja, jullie hebben het goed gelezen. Dit jaar gaat Kristus Koning helemaal anders zijn. We doen het dit jaar alleen met onze Chiro en niet met alle Chiro s van Brasschaat samen. Kom

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik

Scouting Frederik Hendrik Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen September t/m December 2017 Hoi allemaal! Het eerste deel van het scouting seizoen is weer begonnen. Dit programma boekje is voor september 2017 t/m december

Nadere informatie

BESTE WENSEN. Op zaterdag 5 december komt de Sint langs in de lokalen van Winkelomheide!

BESTE WENSEN. Op zaterdag 5 december komt de Sint langs in de lokalen van Winkelomheide! Op zaterdag 5 december komt de Sint langs in de lokalen van Winkelomheide! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: December 2015 Nummer: 4 P409906 Zaterdag 12 en zondag 13 december

Nadere informatie

Chiro Mik-Mak Sterrebeek Presents. Boekje januari februari 2016

Chiro Mik-Mak Sterrebeek Presents. Boekje januari februari 2016 Chiro Mik-Mak Sterrebeek Presents Boekje januari februari 2016 Belangrijke data om te onthouden zijn; - ITA: 18 maart 2017 Een hele dag vol heerlijke, vers gemaakte Italiaanse gerechten waaronder Spaghetti

Nadere informatie

Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Beste ouders, leden, en vrienden, Ten eerste wenst het hele leidingsteam u een vrolijk kerstfeest en een

Nadere informatie

Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar

Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar DECEMBER 2018 Beste ketten en ouders Onze derde Chiromaand staat voor de deur. De feest maand van het jaar. Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar het

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en sympathisanten, Groepspraatje Lise Stijn Twee maanden zijn er al voorbij in dit scoutsjaar, wat vliegt de tijd toch voorbij als je je amuseert. De herfst is gearriveerd en het wordt voelbaar

Nadere informatie

HET EIKELTJE -DECEMBER-

HET EIKELTJE -DECEMBER- HET EIKELTJE -DECEMBER- Beste leden, ouders & sympathisanten We kunnen het zelf bijna niet geloven maar de vierde scoutsmaand van het jaar is alweer aangebroken: december! Het specialleke van deze maand:

Nadere informatie