GR 57 DIEKIRCH - LUIK. april - augustus 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GR 57 DIEKIRCH - LUIK. april - augustus 2007"

Transcriptie

1 GR 57 DIEKIRCH - LUIK april - augustus 2007

2 Kaarten en hoogteprofielen staan aan het eind van het verslag. I.v.m. openbaar vervoer zijn niet alle etappes in dezelfde richting gelopen. Tekst: Trudi; foto s: Wim Donderdag 26 april Diekirch - Michelau 11 km Laagste punt: 186 m Totale stijging: 260 m Hoogste punt: 381 m Totale daling: 230 m Weer: zonnig We gaan vandaag weer beginnen aan een nieuw pad en wel de GR57. Daar we op het punt dat het verste weg ligt willen beginnen, lopen wij dit pad in de omgekeerde richting. Ons plan is om van Diekirch tot Angleur te lopen. Wij verwachten dat dit geen problemen oplevert. Om kwart voor 8 vertrekken wij uit Heel. Onderweg hebben we geen last van files, behalve bij Maastricht, daar zorgen de stoplichten voor de nodige opstoppingen. Maar we zijn keurig op tijd, 10 minuten voor 11 uur, bij het stationnetje in Michelau. We drinken wat en eten nog een broodje voordat we om 5 voor half 12 op de trein stappen ( 1,50). Inmiddels is het al behoorlijk warm geworden. Na een treinreisje van 5 minuten komen we aan in Ettelbrück. Hier stappen we over op de trein naar Diekirch. Ook dit ritje duurt 5 minuten en om 10 voor 12 beginnen we aan de GR57. We lopen via het centrum naar de kerk op de place des Récollets waar voor ons de GR57 officieel begint. In Luxemburg volgt de GR57 het Luxemburgse pad: Sentier du Nord. Het is aangegeven met gele ruiten.

3 Hierna lopen we al snel Diekirch uit en ons pad gaat gelijk al behoorlijk stijl omhoog. Boven gekomen hebben we een mooi zicht over de omgevingen met veel gele velden. Na ongeveer een uur gaat onze route over in een bos. Even later kunnen we genieten van een mooi panorama op een meander in de vallei van de Sûre. We vervolgen ons pad en lopen stijl naar beneden en overbruggen in korte tijd 160 m. Eenmaal beneden blijkt dat we verkeerd gelopen zijn. We besluiten niet terug te gaan maar over de weg richting Michelau te lopen.

4 Het is een mooie weg langs het water waar zo nu en dan een visser te zien is. Als we bijna bij de camper zijn lopen we langs deze blauwe druif die een heerlijke geur verspreidt.

5 Het is pas kwart voor 3 als we richting de camping in Kautenbach vertrekken. Daar vinden we een mooi plekje aan het riviertje de Clerve. Het is vandaag behoorlijk warm geweest, daar moeten we nog aan wennen. Vrijdag 27 april Michelau - Kautenbach 20 km Laagste punt: 220 m Totale stijging: 740 m Hoogste punt: 462 m Totale daling: 230 m Weer: zonnig Om kwart over 10 verlaten we deze morgen de camping om lopend naar het station van Kautenbach te gaan. Daar nemen we de trein van 20 over 10 naar Michelau ( 1,50). Na een korte treinreis beginnen we om 5 over half 11 aan onze etappe van vandaag. We lopen al heel gauw het plaatsje uit en ons pad gaat gelijk al fors omhoog. In de verte, op een andere heuvel, zien we het kasteel van Bourscheid liggen.

6 Al lopend door de bossen hebben we zo nu en dan mooie vergezichten. Hier zien we beneden ons de campings van Bourscheid-Moulin liggen.

7 Om half 2 komen we aan in het plaatsje Goebelsmuhle en zien dit oude bord. Op het stationnetje van deze plaats vullen wij onze flessen met heerlijk koud water. Het blijft vandaag behoorlijk op en neer gaan en soms kijken we behoorlijk in de diepte. In het smalle dal van de Wiltz zien we af en toe de spoorlijn uit een tunnel opduiken.

8 We lopen vandaag veel door bos met heel veel prachtige smalle paadjes. Om een uur of 3 komen we uit op weer een uitzichtpunt met beneden ons Kautenbach. Hierna is het nog ongeveer 3 kwartier lopen naar de camping en daar aangekomen pakken we een koud glas bier en een koude rosé. Het was vandaag erg heet, maar gelukkig brachten de bossen verkoeling. s Avonds zien we een slang van wel een meter lang in de Clerve zwemmen, wellicht op zoek naar een rat. Zaterdag 28 april Kautenbach - Clervaux 21 km Laagste punt: 261 m Totale stijging: 660 m Hoogste punt: 472 m Totale daling: 560 m Weer: zonnig / s middags licht bewolkt Als we vandaag om 9 uur vanaf de camping vertrekken schijnt de zon alweer uitbundig. Toch is de temperatuur nog niet te hoog en we hebben er dan ook een aardig tempo in als we net buiten Kautenbach omhoog lopen. We lopen voorbij een prachtig huis middenin de natuur. Een bord laat ons zien wie de wacht houdt over het domein.

9 Als we wat verder zijn geklommen komen we bij het kasteel Schuttburg. Op dit moment wordt er druk gerestaureerd. Het kasteel is privé-bezit en niet te bezichtigen. We lopen het bos weer uit en stuiten op een weiland vol met uitgebloeide paardenbloemen.

10 Maar ook vandaag wisselen bos en open landschap elkaar regelmatig af. Hier lopen we in het bos door een haag van bremstruiken. En even later hebben we weer een schitterend uitzicht over een weiland vol met de gele kleur van paardenbloemen.

11 Na iets meer dan 2 uur gelopen te hebben komen we aan bij het plaatsje Lellingen. Wij lopen door en zien al snel het kerkje van Pintsch in de verte liggen.

12 In Pintsch is de weg opgebroken maar voor wandelaars is er altijd wel een weg te vinden. We duiken algauw weer het bos in, stijgen weer en zien dan beneden ons het plaatsje Drauffelt liggen waar onze route net langs afloopt.

13 Als we het laatste stuk bos voor vandaag achter ons laten, zien we in de verte de benedictijnerabdij Sint-Maurits voor ons liggen. Deze abdij torent hoog boven de stad Clervaux uit. Vlak voordat we in Clervaux aankomen hebben we een mooi zicht over een gedeelte van de stad.

14 We lopen via het centrum richting het station dat een eindje buiten het centrum ligt. Na een half uurtje wachten nemen we de trein van 3 uur richting Kautenbach ( 5,00). Als we uitstappen in Kautenbach horen we een knal en de motor van de trein houdt er mee op. Ondanks verwoede pogingen krijgt de machinist de trein niet meer aan de gang. Op de camping drinken we weer ons welverdiende glas bier en rosé en laten we ook de schoenen in de schaduw tot rust komen. Voor het openbaar vervoer zijn in Luxemburg twee verschillende kaartjes te koop: Billet Courte Distance (Kuerzstreckebilljee) voor afstanden van maximaal 6 zones; dit kaartje is een uur geldig en kost 1,50 Billet Réseau (Oeko-billjee)voor heel Luxemburg; dit kaartje is geldig tot de volgende morgen 8 uur en kost 5,00 Het is leuk om te zien dat voor de kaartjes niet de Franse of Duitse taal gebruikt wordt, maar het Lëtzebuergesch (Luxemburgs). Deze taal wordt niet alleen in Luxemburg, maar ook in een deel van België, Duitsland en Frankrijk gesproken.

15 Zondag 29 april Clervaux - Gouvy 27 km Laagste punt: 361 m Totale stijging: 640 m Hoogste punt: 538 m Totale daling: 540 m Weer: zonnig / s middags licht bewolkt Voor het eerst deze vakantie staan we erg vroeg op. Om kwart over 6 gaat de wekker, we ontbijten en gaan om kwart over 7 richting Gouvy. Daar pakken we om 5 over half 9 de trein naar Clervaux.; een duur grapje ( 10,60), want we moeten de grens over. Om 9 uur precies beginnen we aan de wandeling. Even buiten Clervaux zien we deze vijver met een brugje waar geen mens meer durft over te lopen. Al met al een mooi plaatje.

16 Hierna duiken we het bos in en lopen langs een wel heel bijzonder steenmannetje. Veel wandelaars hebben een aandenken neergelegd. Even later komen we bij een merkwaardig monument, het SRA-monument. Dit monument bestaat wrakstukken van een Engels vliegtuig dat hier bij terugkeer van een missie door een vijandig vliegtuig neergeschoten werd. Op de grafstenen lezen we dat ook een Antwerpenaar en een Brusselaar deel uitmaakten van de omgekomen bemanning.

17 Deze klaphekjes vinden wij altijd weer prachtig staan op een foto. We lopen gelijk langs weer een bijzonder gebouw, het klooster van Cinqfontaines. We zien hier het hoofdgebouw van het klooster, dat tijdens de tweede wereldoorlog als interneringskamp gebruikt werd voor joden die gedeporteerd werden naar Auschwitz.

18 Tegen 12 uur komen we aan in Troisvierges en gaan we op zoek naar de drie maagden. We vinden deze in de in 1640 gebouwde parochiekerk en ze staan symbool voor geloof, hoop en naastenliefde.

19 We lopen richting het station en zetten deze kunstkoe ook maar even op de foto. Vandaag lopen we veel door open gebied en zien dan ook diverse dorpjes liggen. Een van deze dorpjes is Wathermael, net over de Belgische grens, waar we het kerkje op de foto zetten.

20 Onze route loopt verder langs de grens van België en Luxemburg wat te zien is aan de gietijzeren grenspaal 282. Hierna blijft ons pad in België. Om kwart voor 4 zijn we bij het station van Gouvy. Het is nog droog maar het ziet er wel dreigend uit. We rijden naar de camping Du Viaduc in Houffalize waar de baas nog geen tijd voor ons heeft omdat hij het slot van de wielerkoers Luik-Bastenaken-Luik wil zien. Wij zoeken dus zelf een plaatsje en nadat de camper staat ga ik ook het slot van de wielerwedstrijd bekijken. s Avonds onweert het en regent het lange tijd behoorlijk hard. De eerste regen van de maand april. Maandag 30 april Gouvy - Houffalize 23 km Laagste punt: 488 m Totale stijging: 500 m Hoogste punt: 329 m Totale daling: 630 m Weer: zonnig Vandaag gaan we weer eens met de bus. We vertrekken vanuit Houffalize om 10 voor 9 en om kwart over 9 stappen we uit bij het station van Gouvy. Voordat we vertrekken koop ik bij de Spar nog een paar yoghurtjes en snoepjes voor mijn keel die al dagen behoorlijk pijnlijk is. Even buiten het dorp zien we een boer die zijn koeien naar het land brengt. Hij wordt perfect geholpen door zijn hond die ervoor zorgt dat de koeien niet de verkeerde kant oplopen. We hebben dit veelvuldig bij schapen gezien, maar bij koeien

21 Onderweg passeren we de ruïne van een vroegere watermolen. Nadat we een poosje door de velden hebben gelopen duiken we al snel het bos in. De bossen waar we doorheen lopen zien er slecht uit. En dat heeft zo zijn gevolgen. Veel bomen zijn door de afgelopen stormen omgewaaid en soms is ons pad ook niet te belopen en wij moeten dan ook zo nu en dan op zoek naar een andere weg.

22 In het plaatsje Steinbach houden we een pauze en ik eet met smaak mijn yoghurtje op. Gezeten in het zonnetje onder een wel heel modern kruisbeeld en dat in zo n oud dorpje. We lopen al weer snel het bos in en soms zien we een vreemd aanplakbiljet op een boom. In het dorpje Cetteru bevindt zich de Sint-Sebastiaankerk uit Ook bevindt zich bij het kromme kerkje een oud kerkhof met talrijke uit leisteen gebeeldhouwde grafzerken.

23 In heel het dorpje Cetteru staan veel oude huizen waarvan dit er één is. Nadat we nog even genieten van de bloeiende weilanden duiken we weer het bos in. We komen voorbij de plaats waar de Ourthe en de Cowan samenkomen.

24 Even later laten we de bossen voor vandaag achter ons en we zien al snel de huizen van Houffalize. Om een uur of drie zijn we weer bij de camper en hier vandaan hebben we een mooi zicht op een aantal huizen van dit toeristische plaatsje. Nadat we nog een kop koffie hebben gedronken gaan we richting huis en na ongeveer 1 uur en 50 minuten zetten we de camper naast ons huis. Vrijdag 15 juni Erezée - Hotton 13 km Laagste punt: 181 m Totale stijging: 230 m Hoogste punt: 376 m Totale daling: 380 m Weer: bewolkt met zo nu en dan een flauw zonnetje We vertrekken deze morgen rond kwart over 9 voor een 4-daagse wandeling. Het is gelijk een mooie gelegenheid om onze nieuwe camper uit te proberen. Tijdens deze 4-daagse lopen we de route in de andere richting dan de vorige keer omdat dat beter uitkomt met het openbaar vervoer. Ons eerste doel van dit lange weekend is het plaatsje Hotton. We zijn ruim op tijd voor de bus en eten voordat we vertrekken nog een boterham. Helaas verschijnt de bus niet op het op internet aangegeven tijdstip. We krijgen even later te horen van een andere buschauffeur dat de halte wegens werkzaamheden is verplaatst en dus missen we daardoor de bus. We besluiten te liften en al snel stopt er een auto, maar helaas moet hij niet naar Erezée. Er stoppen nog 5 auto s voordat we een lift krijgen van een man die ook niet naar Erezée moet, maar die ons wel even wil brengen. En zo beginnen we dan om kwart voor 2 toch aan onze wandeling.

25 Even buiten Erezée lopen we langs dit oorlogsmonument ter nagedachtenis aan verzetslieden die in september 1944 door terugtrekkende Duitse SStroepen zijn vermoord. Bij de Saint-Rochskapel in Soy houden we een pauze. Deze kapel dateert uit Vroeger was hier een begraafplaats voor de slachtoffers van de pest.

26 Nadat we er weer ruim een uur wandelen op hebben zitten zien we een bordje dat aangeeft dat er even buiten ons pad een grot moet zijn. We gaan even kijken maar we vinden de grot weinig spectaculair. Even later dalen we af naar de Ourthe en we vervolgen onze weg over een rotsachtig pad langs het water.

27 Vlak voordat we in het plaatsje Hotton aankomen lopen we langs een oude watermolen; de Faberwatermolen uit Om 5 uur rijden we weg uit Hotton richting La Roche waar we een plekje vinden op de camping de l'ourthe.

28 Zaterdag 16 juni Hotton - La Roche 30 km Laagste punt: 181 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 407 m Totale daling: 830 m Weer: zo nu en dan korte regenbuitjes We stappen vandaag om kwart voor 9 in La Roche in de bus richting Hotton. Om kwart over 9 vertrekken we voor een lange dag. Na een uurtje komen we aan in het plaatsje Werpin. Hier staat de kapel Sainte-Anne met het 11 m hoge beeld van O.-L.-V. van Lourdes. Ondanks het bewolkte weer is het zicht prima. Hier zien we in de verte het plaatsje Marcoury liggen.

29 De wandeling van vandaag is behoorlijk afwisselend. Deze foto is gemaakt vanaf de Ourthebrug in het plaatsje Marcourt. Even buiten het plaatsje Marcourt gaat het alweer behoorlijk steil omhoog richting de kapel en de kluizenaarswoning van Saint- Thibaut. Helaas is deze kapel uit 1639 niet te bezichtigen ondanks dat er staat aangeplakt dat dit wel het geval is.

30 Wel hebben we een prachtig uitzicht over de omgeving. Onze wandeling gaat verder door open veld en door bos met zo nu en dan een veld met prachtige bloemen.

31 Op deze foto is goed te zien hoe het weer vandaag is geweest. Donkere wolken waaruit regen valt en met soms toch een stukje blauw. Het is inmiddels al bijna kwart voor 5 als we La Roche binnenwandelen. Een belangrijk toeristisch plaatsje met een oude ruïne die boven het plaatsje uitsteekt.

32 Zondag 17 juni La Roche - Nadrin 20 km Laagste punt: 225 m Totale stijging: 570 m Hoogste punt: 413 m Totale daling: 390 m Weer: zonnig Even na 9 uur vertrekken we voor onze wandeling naar Nadrin. In La Roche pikken we de GR57 weer op en beginnen gelijk aan een klim van ongeveer 160 m. Tijdens de steile afdaling zien we het plaatsje Maboge, waar we naar toe moeten, al liggen. We lopen een stukje over de N.860 en dalen dan weer af via een bospad af naar de Ourhe.

33 Tijdens onze lunchpauze genieten we van kanoërs die het soms moeilijk hebben om de juiste vaarroute te vinden.

34 We lopen via een prachtig maar moeilijk te belopen pad verder langs de rivier. Voordat we aan het eind van onze wandeling zijn, wacht ons nog een steile klim naar de Hérou. Bovenop deze rotsmuur is er een mooi zicht op de Ourthe en men kan ook goed zien hoe steil de rotsen hier zijn. Via een schitterende kam klimmen we naar Belvédère du Hérou, een panoramatoren die wij links laten liggen.

35 Even later komen we aan in het plaatsje Ollomont met zijn uit de 12 e eeuw stammende Romaanse kapel Sainte-Marguerite. In Ollomont gaan wij richting het plaatsje Nadrin waar we om 20 minuten voor 3 op de bus stappen naar La Roche. In La Roche aangekomen trakteren we ons op ijs alvorens naar de camping te lopen. Maandag 18 juni Nadrin - Houffalize 18 km Laagste punt: 262 m Totale stijging: 490 m Hoogste punt: 444 m Totale daling: 560 m Weer: zonnig Nadat we hebben ontbeten en onze 3 overnachtingen hebben betaald aan de campingbaas vertrekken we naar Nadrin. Hier zetten we onze camper neer op het parkeerterrein bij de plaatselijke VVV en omstreeks kwart voor 9 vertrekken we voor onze laatste dag. Het eerste stuk van de wandeling voert ons over een smal paadje waarvan de struiken en het gras een hoogte hebben bereikt van ongeveer 1,50 m en het pad volledig hebben overwoekerd. Daar het vannacht hard heeft geregend betekent dit dat wij dan ook kletsnat de oever van de Ourthe bereiken.

36 We blijven een poosje het pad langs de Ourthe volgen om vervolgens aan te komen bij de stuwdam van Nisramont. Een indrukwekkend bouwwerk met een groot stuwmeer. Hierna volgt een klim en via enkele trappen bereiken we de kam waar we dit schuilhutje passeren.

37 Daar het zomer is en de bomen zijn begroeid, zijn de uitzichten helaas beperkt, maar gelukkig hebben we toch een prachtig zicht op de samenvloeiing van de Westelijke Ourthe die van Sainte Marie komt (plateau van Recogne) en de Oostelijke Ourthe die ontspringt nabij het dorpje Ourthe. Ons pad loopt verder door een prachtig bos over smalle paadjes.

38 Zo komen we even later aan bij de Oostelijke loopbrug van de Nasse en hier steken we de Ourthe over om aan de andere kant onze weg te vervolgen. Vlak voor het plaatsje Engreux fotograferen we dit idyllische boerderijtje. De bank nodigt uit om te pauzeren maar wij lopen toch maar verder.

39 Even later zien we middenin het dorpje de hoefsmid zijn werk doen. Ons pad loopt vanaf Engreux door open veld richting het plaatsje Bonnerue en van daaruit gaat het richting Houffalize waar we om ongeveer kwart voor 2 aankomen. Om kwart over 2 nemen we de bus naar Nadrin om vandaar weer naar huis te gaan. We hebben er weer 4 prachtige GR57 dagen opzitten. Vrijdag 10 augustus Erezée - Barvaux 14 km Laagste punt: 162 m Totale stijging: 300 m Hoogste punt: 379 m Totale daling: 470 m Weer: mistig Deze morgen vertrekken wij om kwart over 7 richting Barvaux. Na 2 uur rijden komen wij aan bij het stationnetje en hebben we nog ruim een half uur voordat de trein van 6 voor 10 aankomt. We drinken een kop koffie en pakken onze rugzakken in. Door werkzaamheden aan het spoor komt onze trein een half uur later, maar voor ons is dat geen probleem want de bus die ons naar Erezée moet brengen gaat pas om 10 voor 11. Ook de bus rijdt niet op tijd en om ongeveer 20 over 11 gaan we dan eindelijk op stap voor de eerste van de 4 wandeldagen. Het weer is vandaag wat minder dan wij gewend zijn. Het is erg mistig en zo nu en dan miezert het. Maar toch houden we onze eerste pauze in de buitenlucht in Eveux vlakbij de brug over de Aisne.

40 In het plaatsje Weris zetten we een paar opvallende objecten op de foto. Door de mist krijgt de omgeving iets geheimzinnigs.

41 We stijgen even later door het bos en komen aan bij Pierre Haina. De naam van deze merkwaardige monoliet komt uit het Keltisch en betekent: steen der voorouders. Volgens een oude legende zou deze steen de kurk op een gang naar het middelpunt van de aarde zijn. We zien een plaatselijke Kelt moeite doen om de kurk los te krijgen. Iets verder zien we het Lit du Diable. Op deze steen zou volgens een legende de duivel zelf zich s nachts ter ruste leggen. Het laatste stuk lopen we door het bos om vervolgens weer aan te komen bij het station van Barvaux. Van daaruit rijden we naar de camping in Hamoir en zetten de camper neer aan de rand van de camping met uitzicht op de vele vaste staanplaatsen. Maar toch zijn we zeer tevreden met onze plek.

42 Zaterdag 11 augustus Barvaux - Hamoir 27 km Laagste punt: 121 m Totale stijging: 760 m Hoogste punt: 281 m Totale daling: 800 m Weer: eerst mistig, later zonnig We ontbijten, doen onze rugzakken om en lopen via de bakker, waar we brood voor onderweg kopen, naar het station van Hamoir. Daar pakken we om 9 uur de trein naar Barvaux. De treinreis duurt niet lang en om kwart over 9 beginnen we met lopen onder veel betere weersomstandigheden dan gisteren. Soms kan zelfs een pad in de Ardennen gevaarlijk zijn en door de veelvuldige regenval van de afgelopen dagen is het pad dan ook behoorlijk glad. Diep beneden ons zien we het toeristische plaatsje Durbuy liggen.

43 In Durbuy wijken wij even af van de route om wat meer te zien van dit mooie stadje.

44 Soms zijn de doorsteekjes wel wat smal, nat en modderig. Deze paddenstoelen zien er nog heel erg wit uit en hebben de overvloedige regenval goed overleeft. Na onze 2 e pauze gaat het richting Sy maar daarvoor moeten we wel voor de zoveelste keer weer behoorlijk steil omhoog. Even voorbij het plaatsje Sy zien we deze rots waar een Mariabeeld een plaatsje heeft gekregen. Vlak voordat we weer in Hamoir aankomen rest ons nog een laatste steile klim. Als beloning zou er een mooi uitzicht zijn, maar helaas de bomen ontnemen al het zicht. We belonen ons daarom zelf maar door een ijsje te kopen in de ijssalon van Hamoir. Om kwart over 5 zijn we weer terug op de camping.

45 Zondag 12 augustus Esneux - Hamoir 29 km Laagste punt: 91 m Totale stijging: 730 m Hoogste punt: 282 m Totale daling: 710 m Weer: s morgens zonnig, s middags bewolkt Vandaag lopen we de route in tegengestelde richting. Dit doen we omdat we dan op de camping kunnen blijven staan en dat is wel zo gemakkelijk. Voordat we met de trein van 9 uur vertrekken naar Esneux gaan we weer eerst naar de bakker. Heerlijk dat de bakkers ook op zondag open zijn. Gelukkig zien we ook dat de zon al probeert door de dichte mist heen te dringen. Ook zetten we nog even dit straatje in Hamoir op de foto waar we al diverse keren doorheen zijn gelopen. Als we na zo n 20 minuten in Esneux arriveren, kijken we eerst naar een geschikte parkeerplaats voor morgenochtend. En die blijken er voldoende te zijn. Dus ook morgen lopen we de route omgekeerd. Hierna gaan we snel op pad en gaan richting de GR57 die bijna 1 km van het station moet liggen. We hebben deze al snel gevonden en lopen even later door het parc du Mary waar we een reiger fotograferen die de vijver maar tot zijn eigendom heeft gemaakt.

46 Ook vandaag lopen we weer afwisselend door bos en weilanden en heel vaak hebben we prachtige vergezichten. We lopen door een gedeelte van het Parc National des Roches Noires. Een groot gedeelte van dit park is alleen maar toegankelijk onder begeleiding. Als we achterom kijken hebben een mooie terugblik op de rotsen.

47 Even later lopen wij door een park dat het decor vorm voor een permanente tentoonstelling van beeldhouwwerken.

48 Aan het einde van het park ligt hoog boven het plaatsje Comblain-au-Pont een oud en compleet vervallen kerkhof. In Comblain-la-Tour zien we deze oude wegwijzer. Onze wandeling blijft de rest van de dag voor afwisseling zorgen. En natuurlijk ontbreken de stijgingen niet. Na het plaatsje Comblainla-Tour hebben we onze laatste stijging van vandaag. Om ongeveer kwart over 5 komen we weer aan op de camping. De campinggasten zijn massaal petanque aan het spelen. Wij halen onze luie stoelen te voorschijn en drinken een glas wijn en een pilsje op deze lange maar mooie dag.

49 Maandag 13 augustus Angleur (Luik) - Esneux 17 km Laagste punt: 67 m Totale stijging: 410 m Hoogste punt: 264 m Totale daling: 390 m Weer: s morgens zonnig, s middags bewolkt We vertrekken om kwart over 8 van de camping in Hamoir en gaan richting het station van Esneux. Om 20 voor 9 zijn we al bij het station, dus tijd genoeg voordat de trein vertrekt. Als we om 20 over 9 de trein instappen schijnt de zon al weer volop. Vandaag reizen we gratis want als wij in Angleur uitstappen is de conducteur nog niet langs geweest, de treinreis duurt ook maar 15 minuten. Als we het plaatsje Angleur verlaten gaat het al snel bergop. Tijdens de klim hebben we zicht op de stad Luik. Bovengekomen zien we dit tentje op een plek staan waar kamperen eigenlijk niet is toegestaan. Maar wie zal zich daar druk om maken.

50 We klimmen nog iets verder en hebben een mooi zicht over de Ourthevallei en de autosnelweg E25. We lopen vandaag er veel door bos waar deze beeldengroep in graniet met de naam Groupe heeft een mooi plaatsje gekregen in het gras langs een weg.

51 We zijn al weer een behoorlijk eind gevorderd met onze wandeling als we ineens deze ringslang op ons pad zien. Hij maakt ruim baan voor ons maar geeft ons toch alle gelegenheid om hem te fotograferen. Ons pad voert ons via een rotsachtige kam naar de top van de rots La Roche aux Faucons. Van hieruit hebben we een schitterend uitzicht op de vallei van de Ourthe: de bocht van Fèchereux.

52 Hier is het oppassen geblazen voor brandnetels. Voordat we Esneux bereiken zien we het kasteel van Fy uit 1904, al boven het plaatsje uitsteken. Even voor half 3 bereiken we het centrum van Esneux en hebben we de GR 57 voltooid. Om dit te vieren kopen wij in een prachtige ijssalon een heerlijke beker ijs. Daarna gaan we huiswaarts en na 5 kwartier zetten we de camper naast ons huis. De GR 57 is een prachtig pad en goed te doen met het openbaar vervoer, al is het soms wel even zoeken op internet en moeten sommige etappes omgekeerd worden gelopen. Wij hebben er in ieder geval ontzettend van genoten.

53 Hoogte (m). Diekirch - Michelau ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km) GR 57

54 Hoogte (m). Michelau - Kautenbach ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km) GR 57

55 Hoogte (m). Kautenbach - Clervaux ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

56 Hoogte (m). Clervaux - Gouvy ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

57 Hoogte (m). Gouvy - Houffalize ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

58 Hoogte (m). Erezée - Hotton ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

59 Hoogte (m). Hotton - La Roche ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

60 Hoogte (m). La Roche - Nadrin ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

61 Hoogte (m). Nadrin - Houffalize ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

62 Hoogte (m). Erezée - Barvaux ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

63 Hoogte (m). Barvaux - Hamoir ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

64 Hoogte (m). Esneux - Hamoir ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

65 Hoogte (m). Angleur - Esneux ,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0 Afstand (km)

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

DEELNEMERS INLEIDING. Maandag 24 januari : Malmedy : Basse-Bodeux

DEELNEMERS INLEIDING. Maandag 24 januari : Malmedy : Basse-Bodeux DEELNEMERS Staf Ludwig INLEIDING De GR 14 is in België beter gekend als het Sentier de l Ardenne of het Ardennenpad. Eerst steekt men dwars de Ardennen door om vervolgens door te trekken tot de Franse

Nadere informatie

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km.

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. We rijden met de trein naar Manternach in Luxemburg. Normaal gezien hebben we 15 minuten

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Saarland 18 t/m 24 februari 2012

Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Wandern mit der Bahn Konz Saarburg Taben Saarhölzbach Bessingen Beckingen Zaterdag 18 feb Heel - Saarburg 240 km Voor deze vakantie gaan we naar het Saarland, een gebied

Nadere informatie

Luxemburgse Ardennen 4 dagen per trein

Luxemburgse Ardennen 4 dagen per trein Luxemburgse Ardennen 4 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 298 Het Sentier du Nord in Europa's kleinste landje Hoe kunt u beter dan te voet het onbedorven landschap van het kleinste landje

Nadere informatie

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 totaal 93 km Vrijdag 19 maart 2004-23,5 km Dit wordt ons allereerste weekend met de rugzak en we hebben er allebei heel erg veel zin in. De keuze is

Nadere informatie

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005 Fränkische Schweiz 30 april t/m 8 mei 2005 Zaterdag 30 april Deze meivakantie is voor ons een bijzondere vakantie. Onze eerste vakantie nadat wij een week geleden samen zijn gaan wonen. Wij hebben deze

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont - Ourthe - Uitzichtpunt 'Twee Ourthes' - Uitzichtpunten Barrage de Nisramont - Filly - Grande Mormont ***** - 11,5 Km - 400 Hm - 4:00 uur Deze

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Tukhut. Algemene informatie

Tukhut. Algemene informatie Tukhut Algemene informatie Slechts 40 km ten zuiden van Luik kun je de sfeer van een echte berghut beleven. In Sy, een plaatsje in het beboste dal aan de rivier de Ourthe, vind je de berghut van de NKBV.

Nadere informatie

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006 De Allgäu 14 t/m 21 oktober 2006 Kaarten en hoogteprofielen staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim (meestal) Zaterdag 14 oktober Heel - Füssen 650 km De herfstvakantie is weer aangebroken

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

Verslag groep 18 ( Montélimar Avignon )

Verslag groep 18 ( Montélimar Avignon ) Verslag groep 18 ( Montélimar Avignon ) Blanc-Rouge brengt ons waar we willen lopen! Op zaterdag 28 mei vertrekken we vroeg met het busje vanuit Edam. Wij zijn: Tiny Janssens en Dirk de Waart, Jaap en

Nadere informatie

Streekpad Nijmegen. 20 t/m 23 mei december januari 2007

Streekpad Nijmegen. 20 t/m 23 mei december januari 2007 Streekpad Nijmegen 20 t/m 23 mei 2004 10 december 2006 14 januari 2007 Donderdag 20 mei - 28 km. Hemelvaart en dat betekent extra vrije dagen. We gaan dan ook 3 van de 4 dagen gebruiken om een gedeelte

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Wandeling n 20 : De toeristische weg : Durbuy Bewegwijzering :

Wandeling n 20 : De toeristische weg : Durbuy Bewegwijzering : Wandeling n 20 : De toeristische weg : Durbuy Bewegwijzering : Deze wandeling neemt je mee van Barvaux naar Durbuy langs de kronkelingen van de Ourthe. Deze meanders hebben zich een weg gebaand tussen

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme.

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. 24-10-2012. St.Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. We zijn er laat uit vandaag. Na 798 km rijden we om 9.50 van de camperplaats weg. 10.10 le Mayet d'ecole. Via Gannat

Nadere informatie

Routebeschrijving. Mountain bike. Hives

Routebeschrijving. Mountain bike. Hives Routebeschrijving Mountain bike Hives Route 01-10 km Route 01-10 km GRAVIER - CROIX DE CIELLE BOIS DE LA ROCHE - over de brug «pont du Gravier» gaan. - neem rechts «rue de la Gare». - je rijdt over een

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 13,5 km.(± 3,5 uur) 429 meter (laagste punt is

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. Korte Struin 2. Uitgave: december De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven

STRUIN BULLETIN. Korte Struin 2. Uitgave: december De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven STRUIN BULLETIN Korte Struin 2 Uitgave: december 2009 De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven Door: Frans Sijben - Nijmegen

Nadere informatie

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004 Wandelen in de Rhön 27 april t/m 6 mei 2004 Woensdag 28 april Onze meivakantie gaat naar het gebied de Rhön in Duitsland. Dit gebied ligt ongeveer 400 km rijden vanaf Heel. Ons plan om met de rugzak in

Nadere informatie

Gemarkeerde wandelingen in de directe omgeving van Sy

Gemarkeerde wandelingen in de directe omgeving van Sy In de buurt van Sy zijn door de lokale V.V.V. een negental gemarkeerde rondwandelingen uitgezet, variërend van 2,5 tot 11,0 km. In de directe nabijheid van de Tukhut bevinden zich een vijftal van die rondwandelingen.

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Russbach - Traunwaldalm - Angerkaralm - Rinnbergalm - Russbach ***** - 9 Km - 740 Hm - 4:30 uur Deze rondwandeling ten noorden van Russbach am Pass Gschütt is

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

België Weekend 5 t/m 8 september 2014

België Weekend 5 t/m 8 september 2014 België Weekend 5 t/m 8 september 2014 Een kort vooraf. Omdat het buitenland evenement naar Engeland helaas is komen te vervallen heb ik het verzoek gekregen om, op korte termijn, alsnog een buitenland

Nadere informatie

Mormont. Op weg van Houffalize naar la Roche moet je eerst door Mormont (ongeveer 10 km van Houffalize). Het heeft slechts een handvol huizen.

Mormont. Op weg van Houffalize naar la Roche moet je eerst door Mormont (ongeveer 10 km van Houffalize). Het heeft slechts een handvol huizen. Mormont Op weg van Houffalize naar la Roche moet je eerst door Mormont (ongeveer 10 km van Houffalize). Het heeft slechts een handvol huizen. Vanuit Mormont vertrek een flinke wandeling langsheen de Ourthe.

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Dit deel wordt beschreven vanuit het gehucht Le Chemin (gemeente Anthien) en gaat naar de camping van Saint-Père. Vanaf Le Chemin kun je de heuvels van de Morvan

Nadere informatie

Wandeling n 4 Fond Vedeur : Durbuy Bewegwijzering :

Wandeling n 4 Fond Vedeur : Durbuy Bewegwijzering : Wandeling n 4 Fond Vedeur : Durbuy Bewegwijzering : Deze routebeschrijving laat je de typische weilanden en bossen van de regio doorkruisen, als het ware in de sporen van een Ardeens everzwijn. De wandeling

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Dit deel wordt beschreven vanuit het gehucht Le Chemin (gemeente Anthien) en gaat naar de camping van Saint-Père. Vanaf Le Chemin kun je de heuvels van de Morvan

Nadere informatie

Wandeling n 5 : De ronde van Durbuy : 5/1 : De begijntjestrappen 5/2 : Belvédere Durbuy Bewegwijzering :

Wandeling n 5 : De ronde van Durbuy : 5/1 : De begijntjestrappen 5/2 : Belvédere Durbuy Bewegwijzering : Wandeling n 5 : De ronde van Durbuy : 5/1 : De begijntjestrappen 5/2 : Belvédere Durbuy Bewegwijzering : Op deze wandeling van 6 km rond het kleinste stadje ter wereld ontmoet u enkele zeer mooie uitzichten.

Nadere informatie

GR 573 VESDER-HOEGNE-HELLE-HOGE VENEN. februari / mei 2007

GR 573 VESDER-HOEGNE-HELLE-HOGE VENEN. februari / mei 2007 GR 573 VESDER-HOEGNE-HELLE-HOGE VENEN februari / mei 2007 Kaarten en hoogteprofielen staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zaterdag 2 februari 2007 Angleur - Pepinster 28 km Laagste

Nadere informatie

Bouirex. Hoogtemeters:

Bouirex. Hoogtemeters: Bouirex Afstand: Hoogtemeters: 30 km 1300 m Algemeen Een wolf in schaapskleren. Slechts 30 km lang maar wel 1300 hoogtemeters die in de eerste 15 km worden gemaakt. De tocht begint vanaf de parkeerplaats

Nadere informatie

Van Overloon naar de Christinehoeve.

Van Overloon naar de Christinehoeve. Van Overloon naar de Christinehoeve. Carnavalsbeeld in Overloon. Ons eten bij de Heksenboom. Het eten is goed, de bediening heel attent en aardig, de lucht is weer blauw aan het worden en kinderen van

Nadere informatie

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -??

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -?? Maximiliansweg Lindau - Berchtesgaden 19 oktober 2007 -?? Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Vrijdag 19 oktober Heel - Stromberg 237 km Weer: half bewolkt Deze vakantie

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

De bossen tussen Manhay en Mormont

De bossen tussen Manhay en Mormont De bossen tussen Manhay en Mormont Grandmenil - Petite-Hoursinne - Mormont - Grandmenil ***** - 17,5 Km - 530 Hm - 5:30 uur Wandelen langs de bosranden is vaak veel interessanter dan door de bossen zelf,

Nadere informatie

Bure en het dal van de Lomme

Bure en het dal van de Lomme Bure en het dal van de Lomme Bure - Lomme dal - Bois de Dessous - Lomme dal - Bure 12,5 Km (Optie 7Km) 330 Hm Deze wandelroute laat ons het prachtige dal van de Lomme zowel vanonder uit het dal als ook

Nadere informatie

Beaugency, 18 mei 2007

Beaugency, 18 mei 2007 Beaugency, 18 mei 2007 30 kilometer, totaal 303 kilometer Negenentwintig kilometer vanaf de kathedraal, zegt mijn routebeschrijving. Daar zie ik wel tegenop, vooral omdat de route helemaal de GR3 volgt.

Nadere informatie

Peellandpad. s Hertogenbosch - Roermond. september - december 2007

Peellandpad. s Hertogenbosch - Roermond. september - december 2007 Peellandpad s Hertogenbosch - Roermond september - december 2007 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zondag 16 september s-hertogenbosch -Kasteel Heeswijk 15 km Weer:

Nadere informatie

De Allgäu. 23 t/m 30 oktober 2004

De Allgäu. 23 t/m 30 oktober 2004 De Allgäu 23 t/m 30 oktober 2004 Zaterdag 23 oktober Het is herfstvakantie en we gaan er weer een weekje opuit. Deze keer hebben we ons oog laten vallen op de Allgäu, een gebied in het zuidwesten van Bayern.

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

1. Start route Wijlre:

1. Start route Wijlre: Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 12 KM : Limburg : Wijlre-Gulpen : Wijlre of Gulpen : Wijlre P Marchierstraat : Gulpen P Zwembad : Heuvels met enkele klimmetjes, en mooi vergezichten

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac.

Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac. Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac. Maandag 30-7-2007. Casteljaloux - la Roque-Gageac - Sarlat-la-Caneda - Rouffignac. We zijn vandaag er al weer vroeg uit. Het regent ietsjes

Nadere informatie

Inhoud. Inhoud 1. Inleiding 2. Deulin 3. Activiteiten 4. Kampkosten 6. Uitrusting 7. Zakgeld 8. Gegevens & Route 9. Contact 10

Inhoud. Inhoud 1. Inleiding 2. Deulin 3. Activiteiten 4. Kampkosten 6. Uitrusting 7. Zakgeld 8. Gegevens & Route 9. Contact 10 Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 Deulin 3 Activiteiten 4 Kampkosten 6 Uitrusting 7 Zakgeld 8 Gegevens & Route 9 Contact 10 1 Inleiding Beste ouder(s), Verzorger(s), We hebben besloten om dit jaar met de Verkenners,

Nadere informatie

Frankrijk. Deel 2: De Cevennen. 17 april t/m 1 mei 2016

Frankrijk. Deel 2: De Cevennen. 17 april t/m 1 mei 2016 Frankrijk Deel 2: De Cevennen 17 april t/m 1 mei 2016 Zondag 17 april Saint Remy de Provence - Nant 203 km Om half 10 verlaten we de camping La Bastide en vertrekken richting Nant in de Cevennen. Na zo

Nadere informatie

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld.

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We horen ook regelmatig marmotten en af en toe krijgen we er ook

Nadere informatie

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera 1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera Een prachtige afwisselende wandeling vanuit Kala Nera, een toeristisch kustplaatsje, naar Milies dat 400 meter hoger tegen de helling ligt, en vervolgens via een

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

III Hinterzarten-Wiedener Eck

III Hinterzarten-Wiedener Eck III Hinterzarten-Wiedener Eck Afstand 28.5 km; stijgen 860 m; dalen 650 m. Na een uitgebreid ontbijt namen we afscheid van Schwarzwaldhuesli. Vandaag is het de Koningsetappe van de Westweg, de overschrijding

Nadere informatie

Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg.

Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg. Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg. Zaterdag 31-5-2008. Wandeling naar Valkenburg en over de Keutenberg. Na het ontbijt stappen we om 10.15 uur op. We lopen nu de andere kant op

Nadere informatie

Wandeling vanuit het Feriendorf-Frankenau naar Frebershausen

Wandeling vanuit het Feriendorf-Frankenau naar Frebershausen Wandeling vanuit het Feriendorf-Frankenau naar Frebershausen Lengte van de wandeling: 11,4 km.(± 3 uur) Hoogte verval: 209 meter (laagste punt is 361 meter; hoogste punt is 570 meter) Korte omschrijving:

Nadere informatie

Door de heuvels langs kapelletjes

Door de heuvels langs kapelletjes ROUTE 7 afstand: DUUR: type: ZWAARTE: LAAGSTe punt: 12,0 km 3,5 uur rondwandeling 2 (afstand, klimmen) 0m, Hoogste punt: 300m kokkari Door de heuvels langs kapelletjes Er naar toe Kokkari ligt aan de noordkust

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Voettocht Pont de Molins Llers

Voettocht Pont de Molins Llers Voettocht Pont de Molins Llers ± 10 km. Kaart 8 3 uur 30 min à 4 uur. Omgeving: langs rivier Muga, heuvelachtig, soms steil klimmen en dalen. Stevige wandelschoenen nodig (geen bergschoenen) Voorzien van

Nadere informatie

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur Reißrachkopf Rauris Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn ***** - 5,5 Km - 570 Hm - 4:00 uur Deze rondwandeling over de Schwarzwand en Reißrachkopf is geen

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Drie lussen route Herbeumont

Drie lussen route Herbeumont Drie lussen route Herbeumont Herbeumont - BBQ plaats - Roche de Moulin - Spoorbrug - Tombeau du Chevalier - Burcht ruïne 11 km - 400 hoogtemeters Een rondwandeling zonder een wat saaier moment kom je eigenlijk

Nadere informatie

Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te

Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te regenen. Tegen de avond zijn we door en door nat en dit ondanks

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

Dörenther Klippen II

Dörenther Klippen II Dörenther Klippen II Dörenther Berg - Hockendes Weib - Kletterwand - Trimmpfad - Brochterbeck - Dörenther Berg ***** - 12,5 Km - 300 Hm - 4:00 uur Over onze eerste Dörenther Klippen rondwandeling krijgen

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Alicante - Spanje. Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007

Alicante - Spanje. Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007 Alicante - Spanje Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zaterdag 22 december Heel - Hondón de las Nieves Weer:

Nadere informatie

273KM. Luik Bastenaken Luik

273KM. Luik Bastenaken Luik 273KM Luik Bastenaken Luik Het is zaterdag 22 April, en 3u50 loopt mijn wekker af. Deze keer geen snooze knop, want ik spring direct uit bed, en ga snel de badkamer in om mijn fietskleren aan te schieten.

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

Terug naar het Grenslandpad-overzicht. Camping Oud Heille

Terug naar het Grenslandpad-overzicht. Camping Oud Heille Terug naar het Grenslandpad-overzicht. Camping Oud Heille Groot streepzaad, Crepis biennis. Knolboterbloem, Ranunculus Grenslandpad Vrijdag 25-5-2007. Sluis - Heille. Na een week Sharm El Sheik èn daarna

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Joke Beers-Blom. 18 Tom Price Nanutarra Roadhouse. Wat je over deze route moet weten. Tom Price - Nanutarra

Joke Beers-Blom. 18 Tom Price Nanutarra Roadhouse. Wat je over deze route moet weten. Tom Price - Nanutarra 18 Tom Price Nanutarra Roadhouse Tom Price - Nanutarra Auto: 4WD Deze route voert je door het fraaie afgesleten berglandschap van de Pilbara. Het is geen druk bereden route. Onderweg zijn er vele plekken

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie