Beste ouders/verzorgers.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste ouders/verzorgers."

Transcriptie

1 p/a Akkerpad TL Eemnes KvK.: Bank: NL 54 RABO Beste ouders/verzorgers. Hierbij ontvangt u de uitslag van het oudertevredenheidsonderzoek. Hieruit blijkt dat u tevreden bent, met enkele aandachtspunten. Dit heeft ons weer even aan het denken gezet. En daar was het onderzoek ook voor bedoeld. Wij geven graag uitleg over de opmerkingen. Mocht u aan de hand van deze brief nog vragen hebben dan kunt u altijd bij de leidsters terecht. Overzicht response onderzoek Totaal hebben 31 ouders het onderzoek ingevuld, waarvan 29 volledig. Dat is iets meer dan 50% van de ouders. Dit is een goede score voor een tevredenheidsonderzoek. Wij willen u dan ook hartelijk bedanken voor uw reactie.

2 Informatievoorziening Vier ouders zeggen geen goed inzicht te hebben over de het programma en de activiteiten. Ook hebben we een aantal opmerkingen hierover gehad. Volgend schooljaar gaan we een andere kalender maken. In die kalender staat welk thema aan de beurt is, wat u thuis kunt doen met de kinderen en enkele liedjes die we zingen met de kinderen. Helaas kunnen we geen kopie van de gebaren er bij doen, omdat het gebarencentrum erg strikt is in hun copyrights. Via onze Facebookpagina wordt wekelijks verteld over de dingen die we doen, ondersteund met foto`s. Op deze wijze kunt u ook op de hoogte blijven wat er in een week zoal gebeurd is. Ook hebben we de vraag gehad of we voor elk kind een schriftje bij kunnen houden. Wij hebben voor elk kind een eigen portfolio. In de portfolio`s wordt geregeld het een en ander geschreven over de ontwikkeling (observaties) en hoe een kindje heeft meegedaan met de kleine kring of een tutor. Deze krijgt u aan het eind van de peutertijd mee naar huis. Als u daar behoefte aan heeft kunt u de portfolio`s altijd inzien. Eén ouder gaf aan het idee te hebben dat wij niet altijd op één lijn zitten met de betreffende ouder. Wij willen altijd ons best doen om aan de wensen van de ouders tegemoet te komen.

3 Helaas is het inderdaad niet altijd mogelijk met een groep kinderen. Mocht u hier over willen praten met een leidster dan kunt u dit altijd bij ons aangeven. Samenstelling en kwaliteit team/leidsters U beoordeelt ons team als prettig. Dat is altijd fijn om te horen. Toch bent u kritisch over onze vrijwilligsters en dat mag natuurlijk. De directie en bestuur stellen hoge eisen en inzet aan het personeel, de vrijwilligsters en de stagiaires. Alleen als je aan die eisen voldoet, kun je bij ons werken. Tenslotte krijgen wij uw kostbaarste bezit onder onze hoede. De vrijwilligsters zijn er om ons te ondersteunen tijdens de ochtenden. Zij gaan met de kinderen plassen, doen een puzzeltje, een spelletje e.d. Dat de vrijwilligsters de Nederlandse taal niet volledig beheersen, heeft voor de kinderen geen nadelige gevolgen. Tijdens de momenten dat de kinderen met de vrijwilligsters bezig zijn, draait het voor het kind om wat zij aan het doen zijn, niet om de taal. De vaste leidsters draaien het programma. Zij zijn opgeleid om een eventuele (taal)achterstand zoveel mogelijk op

4 niveau te krijgen. Onze vrijwilligsters hebben allebei een pedagogische achtergrond. Wij zijn er van overtuigd dat veel kinderen onze vrijwilligsters graag zien, zo ook andersom. Een viertal ouders stelt dat wij geen goed beeld geven van de ontwikkeling van hun peuter. Wij zullen er aan denken wat vaker met ouders over de ontwikkeling van hun kind te praten. Wij komen hier nog op terug. Het is altijd mogelijk een gesprek aan te vragen. U hoeft niet te blijven lopen met vragen. Drie ouders gaven aan niet te weten waar zij met een klacht terecht kunnen. Wij hopen van harte dat u niet met uw klacht blijft lopen en zo snel mogelijk naar de leidsters of directie toekomt. Mocht u dat niet kunnen of willen, dan kunt u natuurlijk ook bij de oudercommissie terecht of eventueel de klachtencommissie. De klachtencommissie bestaat uit een onafhankelijk persoon, de voorzitter van het bestuur en de voorzitter van de oudercommissie. Zij zijn te bereiken via klacht@stichtingbelhamels.nl. Via de website kunt u de klachtenbrief downloaden en in het boekje dat u krijgt op de eerste speeldag vindt u deze klachtenbrief ook. Oudercommissie Zonder onze oudercommissie zijn veel feesten niet mogelijk. U kunt denken aan het moederdagfeest, Sinterklaas, juffenfeest. Maar de oudercommissie fungeert ook als klankbord. Als zij in de wandelgangen iets horen kunnen zij, zonder naam en toenaam te noemen, ons hiervan op de hoogte brengen. Ook u als ouder kunt bij de oudercommissie terecht als u een klacht of opmerking heeft. Wij zijn op dit moment op zoek naar een ouder die de taak van voorzitter op zich wil nemen. De voorzitter zorgt ervoor dat de vergaderingen in goede banen lopen en neemt tevens plaats in het klachtencomité, samen met een onafhankelijke persoon en de voorzitter van het bestuur. Mocht

5 u eens met de oudercommissie willen praten hierover dan kan dat. De ouders van de oudercommissie zijn te bereiken via Op de prikborden hangt een foto van de oudercommissieleden en op de website staat ook een stukje over de oudercommissie. Gebruik van gebaren Helaas is gebleken dat het Gebarencentrum zeer strikt is in hun copyrights. Wij mogen u geen kopietjes mee geven. Wel hangen wij de gebaren van het thema op de prikborden. Wat wij vaker willen doen is het boekje dat wij het meest voorlezen en verder uitdiepen met interactief voorlezen voordoen in een filmpje en dit op Facebook en de website zetten. Via Facebook kunt u ook het gebaar van de dag bekijken. Volgend schooljaar gaan wij in ieder geval een workshop organiseren. Eén ouder gaf aan bang te zijn dat haar/zijn zoon/dochter niet begrepen wordt op de basisschool als hij/zij daar met gebaren verder gaat. In veel gevallen zullen kinderen snel met gebaren stoppen als dat niet wordt onderhouden. Daarbij gebruiken wij altijd het woord met het gebaar. Zo kan iemand die de gebaren niet kent, altijd begrepen worden.

6 Extra service/activiteiten Met ingang van maandag 16 juni is de lunch ook op maandag en vrijdag beschikbaar. U kunt per dag aangeven of uw kind een broodje blijft eten. Ook willen wij starten met een middaggroep. De middaggroep start als er meer dan 6 kinderen zijn opgegeven. U kunt uw kind opgeven voor maandag, dinsdag of donderdagmiddag. De kosten zijn 28,50 per maand. De tijden: brengen van uur tot uur en halen van uur tot uur. Meer informatie kunt u vinden in de nieuwsbrief of bij de leidsters. Het onderzoek wijst uit dat u heel graag gebruik wilt maken of overweegt gebruik te maken van een strippenkaart voor extra dagdelen. Gezien de recente groei van de groepen en de verwachte instroom in de komende maanden (met name bij De Bengeltjes) kunnen wij u op korte termijn helaas niet garanderen, dat u daadwerkelijk gebruik kunt maken van uw strippenkaart. Daarom hebben we besloten nog even te wachten met het aanbieden van de strippenkaart. Natuurlijk kunt u nog wel aangeven als u uw kind een keertje extra wilt brengen. Als de groepsgrootte het toelaat, is dat altijd mogelijk, bijvoorbeeld als er een kindje ziek is. Wij zijn inmiddels in gesprek met een aantal bedrijven over het verzorgen van divers workshops. Wij houden u daarvan op de hoogte.

7 Inrichting peuterspeelzaal en beschikbare materialen Hier hebben wij wat opmerkingen gekregen over de buitenruimte. Hij is inderdaad groot genoeg om lekker uit te kunnen rennen, maar daarnaast misten ouders klimtoestellen en materiaal voor in de zandbak. Klimtoestellen zijn erg kostbaar. Er moet een ruime valruimte omheen zitten en is aan veel veiligheidseisen gebonden. We hebben er voor gekozen, mede door de kosten, geen klimtoestel te plaatsen Het zand in de zandbak is onlangs verschoond en er is nu een groot net om erover te doen. Zo kunnen de katten er niet meer in. Dat was helaas de reden dat de kinderen niet in de zandbak mochten. Wij hebben veel spullen voor in de zandbak, die hebben we nu ook weer uit de schuur gehaald. Wij zijn bezig met een aanvraag bij de het Rabobank Stimuleringsfonds om onze buitenruimte op te knappen. De tekening is gemaakt, het plan is klaar. Het belooft een mooie tuin te worden waar de kinderen zich kunnen verstoppen, lekker zitten en ravotten. Nu het geld nog. Daar zijn we druk mee bezig. Eén ouder wilde graag meer boekjes om voor te lezen. Wij lenen boekjes van de bibliotheek, over het thema waar wij op dat moment mee bezig zijn. Deze boekjes wisselen wij met de beide peuterspeelzalen af. Zo zijn er elk thema nieuwe boekjes om te lezen. Zelf controlerend materiaal zoals Bambino Loco materiaal voor binnen zal worden aangeschaft.

8 Overig Fijn dat er veel mensen zijn die ons aanraden bij vrienden/kennissen. Mocht u in de toekomst een extra dag willen, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk aangeven? Ook als u pas over een paar maanden wilt. Dat helpt de planning up to date te houden en voorkomt vervelende verassingen. Eén ouder gaf aan niet te begrijpen waarom wij studiedagen hebben. Volgens onze cao hebben wij recht op 2 hele studiedagen. Wij hebben er voor gekozen om deze dagen te splitsen en zo elk kwartaal een ochtend dicht te kunnen. Op deze dagen worden er handelingsplannen geschreven, toetsgegevens besproken, observaties uitgeschreven en worden alle kinderen doorgenomen. Voorheen deden wij dit in onze eigen tijd, maar inmiddels hebben wij zoveel kinderen dat dit voor ons niet meer te doen is. De studiedagen worden ruim van te voren aangekondigd zodat u weet waar u aan toe bent. Ook in de agenda staan ze vermeld. Na een studiedag volgt er altijd een ronde oudergesprekken. Daar krijgt u een uitnodiging voor als uw kind getoetst is. De toetsmomenten zijn met 3 jaar en 3 maanden en met 3 jaar en 9 maanden.

9 Ontwikkeling van mijn peuter Over het algemeen wordt de peuterspeelzaal het meest gezien als een goede voorbereiding op de basisschool. Ook met de motoriek zijn wij bezig tijdens het gymmen. Eén ouder gaf aan dat hij/zij het gevoel heeft dat de jongste kinderen teveel moeten in plaats van zelf bepalen waar zij mee spelen. Met de inrichting van ons programma houden wij hier zoveel mogelijk rekening mee. Naast de gezamenlijke onderdelen waar alle peuters aan moeten meedoen zoals de kring, het opruimen en het eten en drinken, wordt er voor de jongste kinderen veel tijd ingeruimd voor vrij spel. Wij hebben verschillende onderdelen in ons programma voor de peuters, met name bij het voorlezen wordt er onderscheid gemaakt in jongste (2 jaar) en oudste (3 jaar) peuters. Zij beleven een boekje anders en krijgen dus ook een ander boekje voorgelezen. De rest van het programma is vooral gericht op de 3-jarigen. Dit houdt in dat er themagerichte spelletjes gedaan worden in een kleine kring met 5-6 peuters waar meer verdieping van het thema aan bod komt. Wij zullen hier in de nieuwsbrief uitgebreid op terug komen. De 2-jarigen doen mee als zij dat willen of als wij denken dat zij meer uitdaging nodig hebben. De 2-jarigen met een taal/spraakachterstand krijgen ook hun eigen programma. Zo wordt de dag ingedeeld naar leeftijd, kunnen en kennen per peuter.

10 Hoe bekend geraakt met Stichting BELhamels Het blijkt dat internet het meest gebruikt wordt om te zoeken naar een peuterspeelzaal. Ook vrienden en familie worden veel gevraagd of zij een leuke peuterspeelzaal weten. Mond op mondreclame is daarbij voor ons belangrijk. Daar doen veel ouders aan mee. Daar zijn wij erg blij mee. Eén ouder gaf aan zich te storen aan de rol van het Noorderlicht, met name omdat wij een onafhankelijke peuterspeelzaal zijn. Dat zijn wij zeker. Alleen als u aan ons advies vraagt over een basisschool zullen wij u een advies geven. Daarbij houden wij rekening met het kind en uw wensen. Er zijn in Eemnes 6 zeer verschillende basisscholen. Wij zijn niet gebonden aan het Noorderlicht. Wij hebben wel een samenwerking. Dat houdt in dat wij 3 keer per jaar een weeksluiting mee doen. Dan wordt er door de kinderen van het Noorderlicht gedanst en gezongen op het podium. Onze peuters kijken daarnaar, maar genieten er ook van. Soms dansen er een paar peuters mee op hun plekje. Ook als de peuters het willen, mogen zij op het podium een liedje doen. Eens in de maand komen er kinderen uit groep 5/6 voorlezen. Ook hier genieten de kinderen van. Soms doen we een feest op dezelfde dag als het Noorderlicht. U kunt denken aan Sinterklaas en het juffenfeest. Daarbij is vaak een klein deel gezamenlijk en de rest van het feest houden wij de peuters afgeschermd van de rest. Hierbij wennen de peuters ook aan het gebeuren op de basisschool. 2 tot 3 keer per jaar hebben wij een ouderavond of iets dergelijks met het Noorderlicht. Als dit gezamenlijk gebeurd wordt dit altijd van te voren aangegeven. Onze intentie daarachter is niet anders dan praktisch. We kunnen zo de kosten delen en een grote opkomst is alleen te bereiken door dit gezamenlijk te doen. Wij vinden het jammer als wij een avond organiseren en er komen slechts een handje vol ouders. Wij zullen er in de toekomst voor zorgen dat er geen uitnodigingsbriefjes van Noorderlichtactiviteiten in de laatjes worden gedaan, maar op het prikbord worden opgehangen. Ook gaf 1 ouder aan dat wij meer promotie voor onze peuterspeelzalen mochten maken. Wij hebben onze folders in een ruime stapel een keer bij de Coop neergelegd, maar de dag er na was de hele stapel weg. Dat vinden wij zonde. Daarom hebben wij ervoor gekozen om vooral bij de

11 bibliotheek, het consultatiebureau e.d. onze folders neer te leggen. Wij zijn ook zeer actief met Facebook en Twitter en sturen af en toe een stukje in om in de Rotonde te zetten. Helaas wordt dat niet altijd geplaatst. Onze website wordt goed bekeken. Alle informatie over Stichting BELhamels is daar te vinden.

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Conclusies en aanbevelingen Tevredenheidsonderzoek 2016

Conclusies en aanbevelingen Tevredenheidsonderzoek 2016 Conclusies en aanbevelingen Tevredenheidsonderzoek 2016 Op de eerste plaats kunnen we concluderen dat ouders/verzorgers tevreden zijn. Deze tevredenheid komt op elk onderdeel goed tot sterk terug. Er zijn

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage Informatieboekje van Peuterspeelschool De Plantage Dit boekje informeert u over de huisregels van ; Peuterspeelschool De Plantage. De leidsters op de Dreumeldoos zijn: Kitty Delsink Migo Kitty werkt op

Nadere informatie

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Peuteractiviteiten gedurende het hele schooljaar: Verjaardagen: Als uw peuter jarig is mag hij/zij dit vieren,

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

HKZ Kinderopvang - BIJLAGEN. 08-01-2014 Versie: 1 Pagina 1 van 6

HKZ Kinderopvang - BIJLAGEN. 08-01-2014 Versie: 1 Pagina 1 van 6 08-01-2014 Versie: 1 Pagina 1 van 6 Bijlage Beleid peutermoment Inleiding Om tegemoet te komen aan de behoefte(s) van kind(eren) en ouder(s) is ervoor gekozen om oudere kinderen in een apart lokaal extra

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN Juli 2018 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen en mentorschap...

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Datum: december 2013 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van wat

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje JULI 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang t Wakertje) p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Speeldoos Peuterspeelzaal De Speeldoos 0345-580582 Oranje Nassaustraat 21 speeldoos@telfort.nl 4191 EC Geldermalsen www.spgg.nl Beste ouders/verzorgers In de eerste

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

Oosterstreek NA Oosterstreek Tel Website:

Oosterstreek NA Oosterstreek Tel Website: Adres peuterspeelzaal Het Klavertje: Oosterstreek 23 8388 NA Oosterstreek Tel. 0561-433497 E-mail: pszhetklavertje@gmail.com Website: www.peuterspeelzaalhetklavertje.nl Bereikbaarheid: Na de peutermorgens

Nadere informatie

Inhoud. Groepen 1, 2. blz

Inhoud. Groepen 1, 2. blz 1 Inhoud - Voorwoord 2 - Groepsverdeling en leerkrachten 3 - Van peuter naar kleuter 4 - OND-kinderen 5 - Dagindeling 6 - Thema s en ontwikkelingsgebieden 7 - A-B-C groepen - Zelfstandigheid - Regels en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Jaarplan schooljaar 2014 2015

Jaarplan schooljaar 2014 2015 Jaarplan schooljaar 2014 2015 Naam van de peuterspeelzaal: het Luchtkasteel Leidsters: Tineke Loth Vastgesteld op: 09-09-2014 Activiteiten Hoe Wie Wanneer Thema s Dieren Herfst Winter De Bakker Lente Kleur

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon:

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: Informatieboekje Peuterspeelzaal De Grutterij Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: 06-44397688 www.psz-steenwijkerland.nl Beste ouder/verzorger, In dit informatie boekje vindt u alles wat u moet weten

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over de Boomhut Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en Pagina 1 van 5 De Boomhut De Boomhut is een kleine, gezellig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JAARGANG 4, NUMMER 5 1/5

NIEUWSBRIEF JAARGANG 4, NUMMER 5 1/5 JAARGANG 4, NUMMER 5 1/5 Woord van de Directie Beste ouders, Het laatste kwartaal 2012 heeft alweer zijn intrede gedaan. Er is het afgelopen jaar veel gebeurd voor het kinderdagverblijf en er staat ons

Nadere informatie

ANALYSE ENQUETE 2016

ANALYSE ENQUETE 2016 ANALYSE ENQUETE 2016 Aantal ontvangen: Van de 120 zijn er 49 enquêtes terug gekomen. -Ceresstraat/ Het Talent: 14..C -Het 17 L -Ommel:0 -Ostade/ Horizon: 8 O - 10..H Onvoldoende wordt gegeven op de volgende

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel December 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Knuffel p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 3 3. kennismaking en wennen p. 3

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc.

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc. Informatie groep ½ Informatie Vooral voor ouders wiens kind voor het eerst naar school gaat is het fijn om te weten hoe alles reilt en zeilt. Vandaar dat we u graag wat praktische en inhoudelijke informatie

Nadere informatie

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Deurne, 14-10-2015 Nummer 4 Beste ouders, graag maken wij u attent op het

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.2 4. Het Personeel Pag.3 4.1 Management Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Torenmolen, versie november 2015 Selma Schalkwijk, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Torenmolen, versie november 2015 Selma Schalkwijk, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 16 kinderen per dag worden opgevangen op kinderdagverblijf De Torenmolen. De samenstelling van de en Naam van de Maximaal

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Ot en Sien September 2016 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien p. 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. Kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Peuterspeelgroep Op de Wip

Jaarverslag 2014 Peuterspeelgroep Op de Wip Jaarverslag 2014 Peuterspeelgroep Op de Wip Voorwoord Kinderopvang Op de Wip is nu twee jaar open en we kijken met veel plezier en tevredenheid terug naar afgelopen jaar en het jaar daar voor. We zijn

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

10 maart 2015 19 FEBRUARI 2015 AGENDA:

10 maart 2015 19 FEBRUARI 2015 AGENDA: JAARGANG 14, 8 19 FEBRUARI 2015 Herhaald bericht: Het Tevredenheidsonderzoek Eens in de drie à vier jaar doen we een onderzoek naar tevredenheid op school onder ouders, leerlingen (vanaf groep 5) en teamleden.

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

Ienie Mienie. Peuterspeelzaal. Nieuwsbrief september Pag 1 Start nieuwe schooljaar Pag 2 Verjaardagen. Pag 3 Deelnemen oudercommisie en tips

Ienie Mienie. Peuterspeelzaal. Nieuwsbrief september Pag 1 Start nieuwe schooljaar Pag 2 Verjaardagen. Pag 3 Deelnemen oudercommisie en tips Peuterspeelzaal Ienie Mienie Nieuwsbrief september 2016 Pag 1 Start nieuwe schooljaar Pag 2 Verjaardagen Pag 3 Deelnemen oudercommisie en tips Pag 4 Vacature P&O Pag 5 Terugkoppeling tevredenheidsonderoek

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

bij de Maansteentjes

bij de Maansteentjes Welkom bij de Maansteentjes Kindercentrum Schateiland is onderdeel van Spelenderwijs SPELENDERWIJS www.kindercentrumschateiland.nl Dudoklaan 10 Wageningen 0317-420777 ONTMOETEN SPELEN LEREN Bij Schateiland

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Pedagogisch werkplan Peuteropvang Buurse. Oktober 2015. Pedagogisch werkplan Peuteropvang Buurse

Pedagogisch werkplan. Pedagogisch werkplan Peuteropvang Buurse. Oktober 2015. Pedagogisch werkplan Peuteropvang Buurse 1 Pedagogisch werkplan Oktober 2015 2 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Algemene gegevens locatie 3 3. Doelen van de locatie 3 4. Vormen van opvang en groepen 4 5. Dagindeling 4 6. Achterwacht 4 7. Spelen onder

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van De BSO en de samenstelling van de en Er worden momenteel op maandag, dinsdag en donderdag niet meer dan 20 kinderen opgevangen op BSO De Wilgenboom. Op vrijdag worden er momenteel niet meer

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel Juli 2018 1 Inhoud 1. Informatie over peuterspeelzaal Knuffel... 2 2. Groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel... 2 3. Kennismaking,wennen en mentorschap...

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Belangrijke data Vrijdag 13 juli: start zomervakantie Maandag 27 augustus: start schooljaar 2018 2019 Maandag 3 september: Dinsdag 4 september: Donderdag 6 september: Maandag

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Informatieboekje. Voorschool

Informatieboekje. Voorschool Informatieboekje Voorschool email: directie@pionier.nl website: www.obsdepionier.nl OBS de Pionier Zeislaan 3 4904 VC Oosterhout 0162-437832 Versie: juni 2017 Voorschool OBS de Pionier De voorschool van

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

1 februari 2016 7 e jaargang nr. 22

1 februari 2016 7 e jaargang nr. 22 1 februari 2016 7 e jaargang nr. 22 Leuke open dag De open dag is goed verlopen. Er hebben leuke gesprekken plaatsgevonden met verschillende ouders. Graag wil ik de ouders die de hele ochtend aanwezig

Nadere informatie

ABBW Kinderopvang en Buitenschoolse opvang. Klanttevredenheidsmeting

ABBW Kinderopvang en Buitenschoolse opvang. Klanttevredenheidsmeting ABBW Kinderopvang en Buitenschoolse opvang Klanttevredenheidsmeting Inhoud Inleiding... 3 De werkwijze... 3 Respons gegevens... Algemene aspecten dienstverlening... 6 De communicatie met de pedagogisch

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Steffie. Pedagogisch werkplan SPL / SJWB 2019

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Steffie. Pedagogisch werkplan SPL / SJWB 2019 1 Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Steffie September 2018 2 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Steffie p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 5 3. kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Kinderdagverblijf LOULOU Klanttevredenheidsonderzoek 2012

Kinderdagverblijf LOULOU Klanttevredenheidsonderzoek 2012 Kinderdagverblijf LOULOU Klanttevredenheidsonderzoek 2012 Rapport klanttevredenheidsonderzoek Den Haag, Februari 2013 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Opbouw rapport 3 1.2 Werkwijze onderzoek 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

Resultaten enquête. Schriftelijke en mondelinge communicatie van Basisschool de Gansbeek naar ouders

Resultaten enquête. Schriftelijke en mondelinge communicatie van Basisschool de Gansbeek naar ouders Resultaten enquête Schriftelijke en mondelinge communicatie van Basisschool de Gansbeek naar ouders 1. Inleiding Naar aanleiding van de enquête die is gehouden onder de ouders van Basisschool de Gansbeek

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peutercentrum De Mors

Pedagogisch werkplan. Peutercentrum De Mors Pedagogisch werkplan Peutercentrum De Mors Juni 2017 1 Inhoud 1. informatie over peutercentrum de Mors p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Peuterspeelzaal Viooltjes Stockholm 1 3124 SG Schiedam 06-44726350. violierkids@komkids

Peuterspeelzaal Viooltjes Stockholm 1 3124 SG Schiedam 06-44726350. violierkids@komkids Themabrief Wij gaan voorlezen Maart en april 2014 Peuterspeelzaal Viooltjes Stockholm 1 3124 SG Schiedam 06-44726350 violierkids@komkids Wat willen wij? In het begin van de zomer gaan wij in de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief.

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief. Weekbrief 23 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 23 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 7 en dinsdag 24 november

Nadere informatie

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk 19 juni Thema ochtend

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Pedagogisch werkplan Peuteropvang Buurse. november Pedagogisch werkplan Peuteropvang Buurse

Pedagogisch werkplan. Pedagogisch werkplan Peuteropvang Buurse. november Pedagogisch werkplan Peuteropvang Buurse 1 Pedagogisch werkplan november 2018 2 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Algemene gegevens locatie 3 3. Doelen van de locatie 3 4. Vormen van opvang en groepen 4 5. Dagindeling 4 6. Achterwacht 5 7. Spelen onder

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 23 november 2017

Nieuwsbrief 7 23 november 2017 Nieuwsbrief 7 23 november 2017 Sinterklaas Sint is weer in het land. Gisteren ontvingen de kinderen een brief van Sinterklaas. Sint heeft dit jaar een groot probleem. De bakpieten blijven maar pepernoten

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax:

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax: welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan 2 3601 bm maarssen telefoon: 0346-562120 fax: 0346-554851 e-mail: directie@kbspionier.nl www.kbspionier.nl 4Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Piramide in Kinderdagverblijf Oase

Piramide in Kinderdagverblijf Oase Piramide in Kinderdagverblijf Oase Informatie voor ouders over vroegschoolse educatie binnen Oase Inhoud 1. Oase en vroegschoolse educatie 2. Wat is Piramide 3. Totaalprogramma 4. Zelfstandig leren en

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

Evaluatieformulier peuterspeelzaal 118

Evaluatieformulier peuterspeelzaal 118 Evaluatieformulier peuterspeelzaal 118 De formulieren zijn ingevuld in de periode september 2014 tot september 2015. Achter het antwoord staan de aantallen vermeld. Het kan zijn dat het totaal van de antwoorden

Nadere informatie