Als wij samen naar de kerk gaan, vieren wij met Jezus feest. Amélie, Maxime en Michiel, doen hun Communie voor het eerst.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Als wij samen naar de kerk gaan, vieren wij met Jezus feest. Amélie, Maxime en Michiel, doen hun Communie voor het eerst."

Transcriptie

1 Eerste communie: We maken er iets moois van. Intredelied: vrolijke vrienden (Als de kinderen vooraan op de trede staan beginnen zingen.) Vrolijke, vrolijke vrienden, vrolijke vrienden dat zijn wij (2X) Als wij samen naar de kerk gaan, vieren wij met Jezus feest. Amélie, Maxime en Michiel, doen hun Communie voor het eerst. Vrolijke, vrolijke vrienden, vrolijke vrienden dat zijn wij (2X) Welkom en kruisteken: pr.: Welkom aan jullie allemaal op dit feest waar Maxime, Amélie en Michiel voor de eerste keer met Jezus aan tafel mogen gaan. Welkom Maxime, welkom Amélie, welkom Michiel, welkom aan alle mama s en papa s, broertjes en zusjes, oma s en opa s, meters en peters, familie, vriendjes, klasgenootjes, juf Gill, mensen van Ten Bos. Welkom ook aan Jezus, want het is met hem dat we vandaag feest willen vieren. En als we feest vieren met Jezus, dan beginnen we altijd met een kruisteken: in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Welkom: ELs: Samen met de kinderen hebben we naar deze dag toegeleefd. Het scheppingsverhaal liet ons zien dat we deze mooie aarde van God gekregen hebben, en ook ons mooie lichaam. Wij hebben de taak gekregen om verder te doen met scheppen. Zo mogen wij ook een beetje God zijn. Wij mogen met onze handen mooie dingen maken, en wij mogen ook zorg dragen voor Moeder Aarde, en voor de andere mensen, en zo misschien veel vrienden maken.

2 Michiel, Maxime en Amélie, komen jullie eens vertellen wie jullie zijn, en wat jullie allemaal gemaakt hebben. (Kinderen halen elk 2 dingen die ze gemaakt hebben uit hun kistje) Hallo, ik ben Michiel, en wij hebben een kaars en een versierde steen gemaakt. Welkom op ons feest! Hallo, ik ben Amélie, en wij hebben een regenboog en handgeschept papier gemaakt. Welkom op ons feest! Hallo, ik ben Maxime, en wij hebben een broodje en een mannetje van klei gemaakt. Welkom op ons feest! Vergevingsmoment: Pr. God houdt veel van alle mensen. Hij droomt ook dat ieder van ons meebouwt aan een huis waarin het goed is om te wonen, aan een wereld die mooi en liefdevol is. Maar dat doen we niet altijd. Daarom willen we God om vergeving vragen. Candy: mijn hart is net een huisje met kamertjes en gangetjes, een voordeur en een ruit. Er hangt een fris behangetje, het ziet er keurig uit. Maar als dan Jezus aanklopt, dan kijkt hij in mijn keukentje, dat is nog niet gesopt. Daar ligt een heel klein leugentje dat ik ergens had verstopt. Hij vindt een lelijk woord, een stukje ongehoorzaamheid, en nog een nare mop. En toch is Hij niet boos op mij, we ruimen alles op. Jouw hart is net een huis, met ramen en een deur ervoor. Jezus kijkt zo naar binnen. Je hoeft je niet te schamen, hoor, je mag opnieuw beginnen. Lied Jouw hand helpt mij op te staan, jouw voet helpt mij verder gaan en in jou klopt het hart van mijn bestaan Openingsgebed: samen Goede God, Jij kent elk van Jouw kinderen bij hun naam. Jij houdt van hen zoals ze zijn:

3 hun stralende ogen, hun lieve lach, hun spelende handen, hun goede en minder goede kanten. Wij danken Je voor al dat moois, voor al die schitterende talenten die zij rijk zijn. God, geef ons dat wij dankbaar zijn en dat we hen bijstaan om hun talenten goed te gebruiken. Amen. Eerste lezing: Eigen Wijs (Marjet de Jong): Juf Gill Ben jij anders dan een ander? Ja, natuurlijk, jij bent jij, want je bent apart geschapen uit een ander hoopje klei. Kijk gerust eens in de spiegel naar het kunstwerk dat je bent: jouw gezicht, jouw lijf en leden, jouw karakter, jouw talent. Zie je wel, je bent een wonder, niets aan jou is saai en grijs! Wees maar jij en blijf bijzonder, zing gewoon je eigen wijs! Iedereen is anders (Elly en Rikkert) (Lisa zingt stroofjes) Iedereen is anders, niemand is als jij. Iedereen is anders, jij bent jou en ik ben mij. Iedereen is anders, dat is nou eenmaal zo. Iedereen is anders, Okido! Je bent misschien wat eigenzinnig: Alleen jouw manier is goed. Maar je moet goed begrijpen dat iemand anders het anders doet! Want, Iedereen is anders, niemand is als jij. Iedereen is anders, jij bent jou en ik ben mij. Iedereen is anders, dat is nou eenmaal zo. Iedereen is anders, Okido! God heeft ieder mens geschapen, bijzonder en heel speciaal, met een uniek karakter, en zo verschillen we allemaal! Iedereen is anders, niemand is als jij. Iedereen is anders, jij bent jou en ik ben mij.

4 Iedereen is anders, dat is nou eenmaal zo. Iedereen is anders, Okido! Evangelie: Jezus en de zaaier: pr.: Eens ging een man uit om te zaaien. Hij zaaide het zaad zo dat het overal terecht kwam. Er waren zaadjes die op de harde stenen weg vielen. Kunnen ze daar groeien? Neen, want op de weg lagen stenen en die zijn zo hard dat er geen enkel zaadje op kan groeien. De vogels kwamen ze oppikken. Er waren ook zaadjes die langs de weg vielen, op hele grote stenen. En op die stenen lag een beetje aarde. Als het geregend had, was dat beetje aarde vochtig en warm. Dan schoten de zaadjes snel op. Nog sneller dan de andere zaadjes. Maar als de zon heel warm begon te schijnen, dan werd de aarde zo droog dat de worteltjes geen water meer hadden. En het plantje droogde uit. Neen, hier konden de zaadjes ook niet groeien. Want als het hard regende, stroomde het water al de grond van de stenen af en het plantje spoelde met het water mee weg. Weer andere zaadjes vielen onder de netels en de distels. De netels en de distels groeiden zo hard en kregen zoveel bladeren, dat de zaadjes geen licht meer kregen van de zon. Is het een goede plaats voor de zaadjes? Neen, hier kunnen de zaadjes ook niet groeien want de zaadjes verstikten. Werd het nu een verdrietig verhaal dat Jezus vertelde? Neen, want er vielen ook vele zaadjes in de goede grond. In die goede aarde konden de zaadjes groeien. Het was mooi graan met grote aren vol met vele dikke zaden. Heel veel! En als die aren werden afgesneden en alle zaden werden eruit gehaald, dan kon je er bloem van maken om brood te bakken. En dat brood konden de mensen delen met elkaar. Zo werden ze dan vrienden. Woordje door de priester Voorbeden: Priester: Bidden is praten met God; laten we dat nu ook samen doen. Bidden jullie mee? Samen: ja, wij bidden mee.

5 Anne: Lieve God, Jezus heeft ons verteld dat U heel van ons houdt en altijd voor ons zorgt. Wilt U mij helpen daarop te vertrouwen? samen: onze Vader hemelhoog, maak een grote regenboog. Rood, oranje, geel en blauw, die me zegt: ik hou van jou! Jezus heeft gezegd dat U ons nodig hebt, en dat wij U mogen helpen om de aarde mooi te maken. Wilt U mij daarom helpen om het licht in mijn hartje helder te laten schijnen? samen: onze Vader hemelhoog, maak een grote regenboog. Rood, oranje, geel en blauw, die me zegt: ik hou van jou! Wilt U ook zorgen voor alle mensen die verdriet hebben, en voor de dieren, de bomen en de planten? samen: onze Vader hemelhoog, maak een grote regenboog. Rood, oranje, geel en blauw, die me zegt: ik hou van jou! Ik wil U ook nog zeggen dat ik de aarde heel mooi vind: Ik vind het heel knap zoals U alles gemaakt hebt. Dank U wel, daarvoor! samen: onze Vader hemelhoog, maak een grote regenboog. Rood, oranje, geel en blauw, die me zegt: ik hou van jou! Blijft U alstublieft goed voor ons zorgen? Voor papa, mama, mijn zusje en mijn broertje, en voor alle mensen van wie ik houd? En God, ik hou ook van U! Dag God, tot de volgende keer. samen: onze Vader hemelhoog, maak een grote regenboog. Rood, oranje, geel en blauw, die me zegt: ik hou van jou! Offerande: aanbrengen wat we gemaakt hebben in catechese (kinderen gaan naar achter) Pr: kinderen, als het thuis feest is zorgen mama en papa ervoor dat het huis en de tafel mooi zijn versierd.

6 Vandaag is het feest, want jullie mogen voor de eerste keer het grote feestmaal vieren met Jezus. Daarom mogen jullie nu de feesttafel van Jezus helpen klaarzetten. Gaven aanbrengen (elk 2X iets aanbrengen) Els: Wat we met onze handen gemaakt hebben in de voorbereiding van deze dag, willen we nu bij Jezus aan tafel brengen. Brood: wij brengen een brood aan, want we willen delen zoals Jezus het brood breekt en deelt Mannetjes van klei: wij brengen mannetjes van klei die elkaar een hand geven, want wij willen vrienden zijn van elkaar en van Jezus. Kaars: wij brengen een kaars aan, want wij willen lichtje zijn voor anderen. Tekening van regenboog: wij brengen een regenboog aan, die de hemel met de aarde verbindt en die er ons aan herinnert dat Jij ons altijd nieuwe kansen geeft. Geschept papier: wij brengen handgeschept papier aan. Uit iets oud kan iets nieuws gemaakt worden. Wij hebben handen gekregen waarmee wij nieuwe creaties mogen maken. Bewerkte steen: wij brengen een versierde steen aan. Wij zijn dankbaar voor alles wat Moeder Aarde ons geeft. Wij willen goed voor de aarde zorgen, en haar iets teruggeven wanneer wij iets van haar nemen. (Rond het altaar gaan staan) Offerandelied: windje waai, molen draai (3 kinderen zingen alleen aan de micro)

7 Gebed over de gaven: samen Aarde droeg het in haar schoot Zonlicht bracht het rijp en groot Zon en aarde die ons dit schenken Dankbaar willen wij aan U denken En ook de mensen niet vergeten Die het bereiden tot ons eten Dankgebed: Pr.: Heer, brood en wijn staan op tafel. Dat doet ons denken aan Jezus. Hij heeft ons geleerd hoe we kunnen geven en delen. Heer, nu nemen deze kinderen voor de eerste keer plaats aan jouw tafel. Help hen, dat zij in het teken van dit brood en deze wijn de kracht vinden om te leven naar het voorbeeld van jouw zoon. Samen: Amen Pr.: Jezus is met jullie Samen: En ook met jou Pr.: Willen jullie nu meedoen? Samen: Ja dat willen wij. Pr.: Dan gaan we samen de Vader bedanken. U hoort en ziet ons grote en kleine mensen, blij met elkaar, blij vooral met de kinderen die vandaag voor het eerst samen met ons aan tafel gaan. Wij danken U voor ons leven en vooral voor ons samenzijn.

8 Samen: Dank U, Goede Vader, omdat Gij van ons houdt, omdat Gij onze Vader zijt, nu en altijd. Pr.: Goede vader, heel bijzonder willen wij U danken voor Jezus, onze beste vriend. Samen: Hij heeft ons geleerd hoe we met elkaar moeten leven. [rechtstaan] Pr.: Vlak voor zijn dood gebeurde dit grote wonder, toen Hij met zijn vrienden aan tafel zat en het laatste avondmaal met hen vierde. Jezus vertelde hen dat Hij weg zou gaan naar zijn Vader. Toen werd het stil aan tafel. Iedereen hield zijn adem in. Wat zou Hij verder gaan vertellen? Maar toen gebeurde het en dat werd het mooiste ogenblik van die avond, want Jezus zei: Ik wil toch bij jullie blijven, maar op een andere manier. Toen nam Hij het brood in zijn handen en dankte zijn Vader. Hij brak het brood en deelde het rond terwijl Hij zei: Neem en eet hiervan, gij allen, want dit ben Ik voor u. Dan nam Hij de beker met wijn. Hij dankte zijn Vader opnieuw en liet de beker rondgaan bij zijn vrienden terwijl Hij zei: Neem deze beker en drink hier allen uit, want op deze manier wil ik altijd bij jullie blijven. Wanneer ik ben heengegaan, moeten jullie dit blijven doen om aan Mij te denken. Samen: samen gaan wij nu het brood breken en delen. Samen doen wij wat Jezus deed. Niemand kan Jezus ooit vergeten als hij hiervan eet. Pr.: Jezus ging eens de bergen in om te bidden. De leerlingen hadden dat gezien. Ze vroegen aan Jezus: Heer, leer ons bidden. Jezus leerde hen toen het Onze Vader. Laten wij nu ook eerst bidden zoals Jezus het geleerd heeft (Onze Vader zeggen NIET uitbeelden) Samen: Onze Vader, die in de hemelen zijt, geheiligd zij uw naam. Uw Rijk kome. Uw wil geschiede op aarde als in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren En leid ons niet in bekoring,

9 maar verlos ons van het kwade. Vredewens: Pr.: Jezus, wij bidden Je, schenk ons Jouw vrede. Laat ze groeien in ons hart en laat ons die vrede uitdragen in de wereld. Laten wij die vrede nu aan elkaar doorgeven met een kus of een handdruk. (Kinderen laten rondgaan met vredewens bij familie en vriendjes daarna terug op hun stoel) Lied: Ik wens je vrede van God (3x) Ik wens je vrede, vrede, vrede van de Heer Hevenu shalom aleichem (3x) Hevenu shalom, shalom, shalom aleichem. Communie Pr.: Als we nu het brood van Jezus gaan eten en gaan drinken van de wijn, dan komt Jezus dicht bij ons. Dat zal ons helpen wat op Jezus te gaan lijken, te spreken en te doen zoals Jezus. samen: Kom bij ons Jezus, laat ons leven zoals Jij. Pr.: Kijk naar Jezus, die vandaag bij jullie komt. samen: Dank U Jezus, dat U mijn vriend wil zijn. Tijdens communie: instrumentale muziek door Kaat en Tom Coessens

10 Communielied Maak een vrolijk geluid voor de Heer, of je thuis bent of buiten op straat, maak een vrolijk geluid voor de Heer, met de bel van je fiets op de maat. Want een vrolijk geluid maakt je blij, doe je mee, want ook jij hoort erbij, zing en fluit, roep het uit, maak een vrolijk geluid voor de Heer. Maak een vrolijk geluid voor de Heer, of je bruin bent of sproetig of blond, maak een vrolijk geluid voor de Heer, met je hand of je voet of je mond, want een vrolijk geluid maakt je blij, ben je ziek of gezond, kom erbij, ook je stem, is van Hem, maak een vrolijk geluid voor de Heer. Maak een vrolijk geluid voor de Heer, of je thuis bent of buiten op straat, maak een vrolijk geluid voor de Heer, met de bel van je fiets op de maat. Want een vrolijk geluid maakt je blij, dat Hij jubelt met jou en met mij, zing en fluit, roep het uit, maak een vrolijk geluid voor de Heer! Maak een vrolijk geluid voor de Heer!

11 Slotgebed: Wim Het leven, kleine mens, is toch zo mooi: vol warmte en lieve dingen. En blijft het niet altijd als een droom, toch blijven de vogeltjes zingen. De zon, die komt op en gaat onder voor jou, de sterretjes blijven gloeien, de zee speelt met eb en vloed, heel getrouw, en de bloempjes blijven bloeien. Het leven, kleine mens, is een gave van God, dat legt Hij in twee kleine handjes, en jij mag het nu kneden, met volle genot, en versieren met kleurrijke kantjes. Het leven, kleine mens, is onzichtbare kracht die jou stuurt naar een veilige haven. De zeilen staan bol, de liefde die wacht, "goede vaart" en dat de reis je moge behagen.

12 Dankwoord: Els Attenties afgeven Zending en zegen Pr.: Beste kinderen, het was een fijn feest. Een eenvoudig mandje met brood leerde ons vandaag hoe belangrijk het is te delen met elkaar. Laten wij dit ook proberen. En dat we af en toe bij Jezus komen kijken hoe dat kan gebeuren. Beste ouders, beste familie: van harte wens ik jullie ook geluk met deze blije kinderen. Ga in vrede met hen naar huis. Omring ze met uw liefde en wees gelukkig met elkaar. Daartoe zegen ik jullie in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Ga nu allen heen in vrede. Samen: Wij danken God. Slotlied: We are one big happy family, Gods family. Kinderen gaan naar achter in de kerk en delen bloemzaadjes uit samen met broers, zussen, Frederic.

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan.

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan. Eerste Communie: Vlieg met ons mee Kinderen verzamelen achterin de kerk. Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Kruisteken. Intredelied: Welkom. Welkom, welkom, kom erbij, Jezus houdt van jou een mij. Samen vieren is pas fijn, als ook jij erbij wilt zijn.

Kruisteken. Intredelied: Welkom. Welkom, welkom, kom erbij, Jezus houdt van jou een mij. Samen vieren is pas fijn, als ook jij erbij wilt zijn. Kruisteken. Intredelied: Welkom. Welkom, welkom, kom erbij, Jezus houdt van jou een mij. Samen vieren is pas fijn, als ook jij erbij wilt zijn. 1. Hier is plaats voor iedereen, we vergeten er niet één.

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 Welkom Kinderen: Dag lieve mensen allemaal, wij heten jullie heel hartelijk welkom in deze viering van onze Naamopgave. Wij komen vandaag aan Jezus zeggen dat ons hartje klaar

Nadere informatie

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje IK KOM NAAR JE TOE BINNENKOMEN OP INSTRUMENTALE MUZIEK OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje VERWELKOMING DOOR DE PRIESTER EN KRUISTEKEN VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN: KIND 1: ONS HARTJE KLOPT TOCH

Nadere informatie

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering)

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) DE EERSTE KEER Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) Verwelkoming door de priester en kruisteken Verwelkoming door de kinderen Ons hartje klopt toch

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

Zacheüs. (Jongerenviering) 1.Welkom door ouder

Zacheüs. (Jongerenviering) 1.Welkom door ouder Zacheüs 1.Welkom door ouder Goedemorgen allemaal! Hé, hier zit al veel volk! Zijn jullie allemaal gekomen om mee te vieren met de eerste communicantjes? Dat is tof, dat zullen ze leuk vinden! Maar waar

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouw ten Poel

Onze Lieve Vrouw ten Poel Eerste Communie Pinksteren, 8 juni 2014 Onze Lieve Vrouw ten Poel Verwelkoming Priester: Hartelijk welkom, allemaal, groot en klein, in deze mooi versierde kerk. Want het is feest vandaag! Ja, groot feest,

Nadere informatie

Viering eerste communie: sterretjes in onze ogen als de kleur van regenbogen

Viering eerste communie: sterretjes in onze ogen als de kleur van regenbogen Viering eerste communie: sterretjes in onze ogen als de kleur van regenbogen Decoratie: Regenboogkaarsen staan op het altaar uit elkaar ballonnen vormen regenboog kistjes staan vooraan grote kralenketting?

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

Eerste Communie: Jezus kleurt je leven

Eerste Communie: Jezus kleurt je leven Eerste Communie: Jezus kleurt je leven Kinderen verzamelen achterin de kerk (wachten in doopkapel), ouders gaan naar hun voorbehouden plaats. Rondgang met mand VOOR aanvang viering om viering niet te storen!

Nadere informatie

Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering. Kleuren. Voorgangers: pastoor R.M. Kuipers pastor L.

Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering. Kleuren. Voorgangers: pastoor R.M. Kuipers pastor L. Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering Kleuren Voorgangers: pastoor R.M. Kuipers pastor L. Meijer m.m.v. het kinderkoor o.l.v. Jolanda Konings piano: Henry de Wolf slagwerk:

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Het onze Vader. Naam:

Het onze Vader. Naam: Het onze Vader Naam: Onze Vader Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, zoals in de hemel zo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood.

Nadere informatie

Kinderen als bloemen. Eerste Communie 9 mei 2002. St. Gabriëlkerk Marolle. Intredelied Instrumentale muziek (dwarsfluit): Jolien Berlamont.

Kinderen als bloemen. Eerste Communie 9 mei 2002. St. Gabriëlkerk Marolle. Intredelied Instrumentale muziek (dwarsfluit): Jolien Berlamont. Kinderen als bloemen Eerste Communie 9 mei 2002 St. Gabriëlkerk Marolle Intredelied Instrumentale muziek (dwarsfluit): Jolien Berlamont Welkom Lk: In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest.

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen.

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen. Ellen en Patrick Nooit meer je stem, nooit meer je lach, Alles gaat terug, naar die éne dag. De pijn vanbinnen, het doet zo n zeer, Ze zeggen dat het mindert, maar wanneer... Intredelied: M n oma is gestorven

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk. Thema: Spoorzoekers: Bram: David Baak

LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk. Thema: Spoorzoekers: Bram: David Baak LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk Thema: Spoorzoeken Voorganger: Organist: Spoorzoekers: ds Ad van Houwelingen Jaco van Leeuwen Sara: Sanne Heemskerk Bram:

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

Gebeden voor jongeren

Gebeden voor jongeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebeden voor jongeren... 2 Gebed van het licht... 2 Mijn leven tot een licht... 2 Gebed voor sterke benen... 2 Dankgebed... 3 Gebed van Franciscus... 3 Dankgebed als je

Nadere informatie

Dankviering schooljaar 2013-2014 donderdag 26 juni 2014

Dankviering schooljaar 2013-2014 donderdag 26 juni 2014 Dankviering schooljaar 2013-2014 donderdag 26 juni 2014 OPENING N DE DIENST Intredelied Laten wij danken Kruisteken en welkom lsof het gisteren was, maakten we in deze kerk samen plannen om een goed schooljaar

Nadere informatie

Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013

Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013 Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013 Verwelkoming Welkom op deze derde zondag van de advent. Vandaag zijn we halfweg op onze tocht naar Kerstmis toe. Kruisteken Vieren we samen rond de

Nadere informatie

Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren

Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren Voorganger: Organist: m.m.v. ds. Nita van der Horst-Kattenberg Marco 't Hart leiding van de kinderkerk -------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Zondag 7 februari 2016, 10.00 uur Stadswijk - Kerk School Gezinsdienst thema: Jaloezie

Zondag 7 februari 2016, 10.00 uur Stadswijk - Kerk School Gezinsdienst thema: Jaloezie Zondag 7 februari 2016, 10.00 uur Stadswijk - Kerk School Gezinsdienst thema: Jaloezie Met medewerking van kinderen en leerkrachten van de Jan Jaspersschool Woord van welkom Openingslied: Nieuwe Liedboek

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Oase viering 22 oktober 2016 Bidden Liedje: Wees eens even stil Wees eens even stil,

Nadere informatie

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank locatie De Ontmoeting Laetare Verheugt u, Dienst van Schrift en Tafel Welkom en aansteken tafelkaarsen Stil gebed Zingen aanvangslied:

Nadere informatie

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd.

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd. Bezinning Thema Andes, harmonie, schepping Aankleding Op de grond ligt een Wipalavlag of een mooie doek met erop een ondiepe schaal. Bij het binnenkomen krijgt iedereen een kommetje water, een brandend

Nadere informatie

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Avondmaalsviering in het kader van Wereldvoedseldag Voorgangers: ds. Dick Steenks en Marja van der Horst Organist: Sander Booij Mmv: de cantorij o.l.v.

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Tafeldienst, Voorganger: Mia Versteege Thema: Miscommunicatie m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE VIERING VIERING: IK

EERSTE COMMUNIE VIERING VIERING: IK EERSTE COMMUNIE VIERING VIERING: IK BEN EEN ZONNETJE! Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit het groene boekje (Jongerenviering) VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN Kind 1: Kind 2: Kind

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Kleuren. Mededelingen. Zending en zegen. Slotlied. Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering

Kleuren. Mededelingen. Zending en zegen. Slotlied. Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering Mededelingen Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering Zending en zegen Slotlied Onderweg Altijd zijn we onderweg. Onderweg naar morgen. Met de dromen van vandaag, met

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Vastenviering 2017 t Kompas

Vastenviering 2017 t Kompas Vastenviering 2017 t Kompas Intredemuziek Quand fleurit le colsat & Bij volle maan (cd Omzwervingen liedjes zonder woorden, Willem Vermandere, nr. 8 & 9) Welkom Openingsgebed Laura (zesde leerjaar): Jezus,

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 15 oktober 2017, schoolkerkdienst Is dat Eerlijk? - over werken en waardering, delen en dankbaarheid Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist:

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 20 februari 2011 thema: adem voorganger: Dik Mook organist: Erik Visser cantorij o.l.v. Leenke de Lege Orde van de dienst . orgelspel:. luiden van de klokken.

Nadere informatie

Kinderdienst 15 maart. Dominee: Anne ter Schuur. Muziek: Arie Bestebreur

Kinderdienst 15 maart. Dominee: Anne ter Schuur. Muziek: Arie Bestebreur Kinderdienst 15 maart Dominee: Anne ter Schuur Muziek: Arie Bestebreur 1 Introductie 2 Votum en groet 3 Bidden 4 Zingen Dit is de dag (Opwekking 32) Dit is de dag, (2x) die de Heer ons geeft. (2x) Weest

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Liturgie voor de Gezinsdienst. Thema: In de wolken!

Liturgie voor de Gezinsdienst. Thema: In de wolken! Liturgie voor de Gezinsdienst op 26 oktober 2014 om 10,00 uur in De Ark Thema: In de wolken! Met medewerking van: Elly Maarsingh Renny Post Leden van de KiWi Voor de dienst zingt Ludgrut: Wees welkom allemaal

Nadere informatie

OPENING. Welkom door de ouderling van dienst. Intochtslied NLB 218

OPENING. Welkom door de ouderling van dienst. Intochtslied NLB 218 OPENING Welkom door de ouderling van dienst Intochtslied NLB 218 2 Dank U voor deze mooie aarde, dank U voor sterren, maan en zon. Dank U dat U ons wilt bewaren, kracht en levensbron. 3 Dank U dat alle

Nadere informatie

tv-mis 18 december de zondag van de advent

tv-mis 18 december de zondag van de advent onze-lieve-vrouw van goede bijstand kreta, kritsa, panagía kerá, fresco ca. 1400 tv-mis 18 december 2016 4de zondag van de advent 16 1 zending en zegen slotlied een nieuw marialied t. m. steehouder m.de

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Startdienst 11 september 2016 om 9.30 uur Thema: Deel je leven -2- Welkom en mededelingen Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Zal dit een huis, een plaats zijn waar de hemel open gaat, waar Gij ons met uw eng'len

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Naamopgave 18 maart 2018

Naamopgave 18 maart 2018 Naamopgave 18 maart 2018 Welkom mensen! Goedemorgen, welkom allemaal Ik met mijn en jij met jouw verhaal Lachen, huilen, vrolijkheid en pijn, alles mag er zijn. God, ik vraag U, kom in onze kring, wees

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april 2014 19. 00 uur in de Emmaüskerk te Lewenborg de kinderen die catechese hebben gevolgd werken mee: Jelle Hoft Jesse Gerrits

Nadere informatie

Sterzingen

Sterzingen Sterzingen 2017-2018 Viering Intredelied Nu sijt wellekome (ZJ 201) Welkomstwoord door de voorganger Welkom door sterzanger (s) S. Jezus is geboren voor iedere mens, voor elk kind. Al vierend willen we

Nadere informatie

Gebedsmoment. Openingslied. Openingsgebed

Gebedsmoment. Openingslied. Openingsgebed Gebedsmoment Ondanks alles goed proberen zijn, goed proberen doen is een teken van Gods liefde. Doorheen het licht dat andere mensen voor ons betekenen en het licht dat wij voor andere mensen zijn, kunnen

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

11e zondag B, het mosterdzaadje Kinderviering 14 juni 2009

11e zondag B, het mosterdzaadje Kinderviering 14 juni 2009 11e zondag B, het mosterdzaadje Kinderviering 14 juni 2009 Intredeprocessie: voorgangers en enkele kinderen met zaadjes en plantjes - lied: Wil je wel geloven welkom en kruisteken Schuldbeden 1. Het is

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Kerk en Schooldienst Zondag 15 oktober 2017 Predikant: Organist: Pianist: Met medewerking van: ds. Klaas Meijer en ds. Bram Verduijn Margriet Withaar Gea Wolters alle kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld Avondwake Mientje van Dijk - van Halteren Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld 1 2 Begroeting Tijdens begroeting steken zusjes van Mientje kaarsen aan: Nel, Joke, Corry, Marjan en

Nadere informatie

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse 21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse Votum en groet Ps. 65,1 (U luistert als wij bidden) De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag.

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217 Protestantse gemeente De Bron Groningen Zondag: 15 november 2015 Aanvang 10:00 uur 9e van de herfst kleur: rood Voorganger: da Alberte van Ess Piano: Yohanes Siem Wilt U zich voorzien van een liedboek!

Nadere informatie

Kinderliedboekje Inhoudsopgave

Kinderliedboekje Inhoudsopgave Kinderliedboekje Inhoudsopgave Jezus is de goede herder...2 Hoor de vogels zingen weer...2 Dank U voor deze nieuwe morgen...3 Jezus is geboren...4 Zit je deur nog op slot...4 Dank U voor uw liefde Heer...4

Nadere informatie

Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag

Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag Met medewerking van Deo Gratias Voorganger : ds. Jaap Jonk Orgelspel: Stefan Potman De Voorbereiding Orgelspel Woord van welkom Moment van stilte Aansteken van

Nadere informatie

Kinderdienst zondag 7 juni 2015

Kinderdienst zondag 7 juni 2015 Kinderdienst zondag 7 juni 2015 Aanvang: 9.30 uur De dienst wordt geleid door jongerenwerker Aafke Stegeman-van Dijk Organist: Hans van Noord Thema: Gastvrijheid, wees welkom! Aan de zijkanten in de kerkzaal

Nadere informatie

Verwen(d) met talent. K-kampmateriaal 2015. Kampbezinning

Verwen(d) met talent. K-kampmateriaal 2015. Kampbezinning Verwen(d) met talent K-kampmateriaal 2015 Kampbezinning TALENTEN BUNDELEN Opdracht voor de bezinning: - Iedereen zoekt een tak. De tak mag niet van een boom getrokken worden. Hij moet op de grond liggen.

Nadere informatie

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN E R E D I E N S T 25 december 2014 Kerstmorgen KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN Protestantse gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Anke Dekker ouderling Rienk Koopmans organist Marco t Hart

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Orde van dienst voor de gemeentezondag Thema: (Toekomst)-dromen -2- welkom en mededelingen intocht: lied 81 : 1, 2 en 4 zondag 3 april 2016 om 9.30 uur Laat de harpen slaan, klinken de trompetten. Vier

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Zand erover. verzoeningsviering voor de tweede graad. VAN IN 2013 Tuin van Heden.nu - Viering

Zand erover. verzoeningsviering voor de tweede graad. VAN IN 2013 Tuin van Heden.nu - Viering Zand erover verzoeningsviering voor de tweede graad Zand erover Verzoeningsviering voor de tweede graad Vooraf in de klas Wat heb je nodig? - twee grote bladen papier, schrijf op het eerste blad het kernwoord

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 1 november 2015, themadienst Mag ik dan bij je schuilen? - over vluchtelingen Met muzikale medewerking van koor Reborn o.l.v. Esther van der Heijden Koffie drinken na de dienst

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Praten met God. ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 6 september 2015 Gezinsdienst. Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager: Wibo Rib Pianist: Theo van de Woude

Praten met God. ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 6 september 2015 Gezinsdienst. Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager: Wibo Rib Pianist: Theo van de Woude ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 6 september 2015 Gezinsdienst Praten met God Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager: Wibo Rib Pianist: Theo van de Woude Muziek Welkom en mededelingen Muziek en beeld: Praat

Nadere informatie