Opa Bakkebaard heeft een huisje en in dat huisje daar is het goed. Opa Bakkebaard is aan 't werken en weet jij wel wat hij doet?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opa Bakkebaard heeft een huisje en in dat huisje daar is het goed. Opa Bakkebaard is aan 't werken en weet jij wel wat hij doet?"

Transcriptie

1 Klap eens in je handjes, blij, blij, blij op je boze bolletje, allebei. Armpjes in de hoogte, armpjes in je zij zo varen de scheepjes voorbij zo varen de scheepjes voorbij. In de maneschijn, in de maneschijn klom ik langs het trapje naar het raamkozijn. En je raadt het niet, en je raadt het niet zo vliegt een vogel en zo zwemt een vis zo doet een duizendpoot die schoenenpoetser is. En dat is één, en dat is twee en dat is dikke, dikke, dikke tante Kee. En dat is recht, en dat is krom en nu draaien we het wieltje nog eens om, rom bom! Opa Bakkebaard heeft een huisje en in dat huisje daar is het goed. Opa Bakkebaard is aan 't werken en weet jij wel wat hij doet? Hij veegt de vloer met een bezem, met een bezem hij veegt de vloer zo veegt hij de vloer. Opa Bakkebaard heeft een huisje en in dat huisje daar is het goed. Opa Bakkebaard is aan 't werken en weet jij wel wat hij doet? Hij bakt een taart in de oven, in de oven hij bakt een taart zo bakt hij een taart. Opa Bakkebaard heeft een huisje en in dat huisje daar is het goed. Opa Bakkebaard is aan 't werken en weet jij wel wat hij doet? Hij gaat naar bed met een slaapmuts, met een slaapmuts

2 hij gaat naar bed zo gaat hij naar bed. Goedenavond speelman mijn vader wou vragen of u t' avond spelen kan voor de kleine poppedijne en de grote bim-bam. Grote klokken zeggen: bimbam, bimbam. Kleine klokken zeggen: bimbam, bimbam, bimbam, bimbam. En het kleine polshorloge: tikketakke tikketakke tikketakke tik! Ik stond laatst voor een poppenkraam oh, oh, oh! Daar zag ik mooie poppen staan zo, zo, zo! De poppenkoopman ging op reis de poppen raakten van de wijs ze deden allemaal zo ze deden allemaal zo ze deden allemaal zo! Drie kleine kleutertjes die zaten op een hek boven op een hek. Drie kleine kleutertjes die zaten op een hek op een mooie zomerse dag in september. Waarover spraken zij, die drie daar op dat hek boven op dat hek? Waarover spraken zij, die drie daar op dat hek op die mooie zomerse dag in september? 't Was over krekeltjes en korenbloemen blauw

3 korenbloemen blauw. 't Was over krekeltjes en korenbloemen blauw op die mooie zomerse dag in september. Boer, wat zeg je van mijn kippen boer, wat zeg je van mijn haan? Hebben ze dan geen mooie veren of staat jou de kleur niet aan? Boer, wat zeg je van mijn kippen boer, wat zeg je van mijn haan? Onder hele hoge bomen in het groot kabouterbos staat een heel klein aardig huisje zomaar midden op het mos. 'k Zou er graag in willen wonen maar ik ben toch veel te groot 't is gemaakt voor de kabouters met hun jasjes, mutsjes rood. Als het nacht is en heel donker is het helemaal niet naar want dan zitten de kabouters heel gezellig bij elkaar. Ieder zit er op een stoeltje met een kaarsje in zijn hand en dan zie je allemaal lichtjes in kabouter-sprookjesland. In een groen, groen, groen, groen knollen-knollen-land daar zaten twee haasjes heel parmant en de één die blies de fluite-fluite-fluit en de ander sloeg de trommel. Toen kwam opeens een jager-jager-man en die heeft er een geschoten en dat heeft naar men wel denken denken kan de ander zeer verdroten.

4 variant: In een groen, groen, groen, groen knollen-knollen-land daar zaten twee haasjes heel parmant en de één die blies de fluite-fluite-fluit en de ander sloeg de trommel. Toen kwam de kleine Julia er aan en die ging leuk met ze spelen en dat ging naar je wel denken denken kan hun echt niet snel vervelen! Op een grote paddestoel rood met witte stippen zat kabouter Spillebeen heen en weer te wippen. Krak, zei toen de paddestoel met een diepe zucht allebei de beentjes hoepla in de lucht! Er zaten zeven kikkertjes al in een boerensloot. De sloot die was bevroren de kikkertjes half dood. Ze kwekten niet, ze kwakten niet van honger en verdriet. Er zaten zeven kikkertjes al in een boerensloot. De koster is geschrokken bim bam bom door 't luiden van de klokken bim bam bom. Want de klokken van de toren bim bam bom die kun je heel ver horen bim bam bom.

5 Rijen, rijen, rijen in een wagentje en als je dan niet rijen wil dan draag ik je! Rijen, rijen, rijen in een wagentje en als je dan niet rijen wil dan draag ik je! De uil zat in de olme bij het vallen van de nacht en op de gindse heuvels daar klonk het antwoord zacht: koekoek, koekoek, koekoe koekoe koekoek koekoek, koekoek, koekoe koekoe koekoek. 'k Zag twee beren broodjes smeren o het was een wonder! 't Was een wonder boven wonder dat die beren smeren konden. Hi hi hi, ha ha ha 'k stond erbij en ik keek ernaar. Alle eendjes zwemmen in het water falderalderiere, falderalderare alle eendjes zwemmen in het water fal, fal, falderalderalderaldera. Schaapje, schaapje, heb je witte wol? Ja baas, ja baas, drie zakken vol. Een voor de meester en een voor zijn vrouw een voor het kindeke dat bibbert van de kou. Schaapje schaapje heb je witte wol? Ja baas, ja baas, drie zakken vol.

6 Als de grote klokke luidt, de klokke luidt de reuze komt uit. Kere weerom, reuze, reuze kere weerom, reuzegom. Moeder, hang de pot op 't vier, de pot op 't vier de reuze komt hier. Kere weerom, reuze, reuze kere weerom, reuzegom. Die daar zegt die reus die kom, die reus die kom die liegen erom. Kere weerom, reuze, reuze kere weerom, reuzegom. Altijd is Kortjakje ziek midden in de week maar 's zondags niet. 's Zondags gaat zij naar de kerk met een boek vol zilverwerk. Altijd is Kortjakje ziek midden in de week maar 's zondags niet. Berend Botje ging uit varen met zijn scheepje naar Zuidlaren. De weg was recht, de weg was krom nooit kwam Berend Botje weerom. Een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven waar is Berend Botje gebleven? Hij is niet hier, hij is niet daar hij is naar Amerika! Amerika, Amerika drie maal in de rondte van je hopsasa!

7 Bim, bam, beieren de koster lust geen eieren. Wat lust hij dan? Spek in de pan daar wordt de koster dik en vet van! Daar was laatst een meisje loos die wou gaan varen, die wou gaan varen daar was laatst een meisje loos die wou gaan varen als lichtmatroos. Zij moest klimmen in de mast maken de zeilen, maken de zeilen zij moest klimmen in de mast maken de zeilen met touwtjes vast. Maar door storm en tegenweer sloegen de zeilen, sloegen de zeilen maar door storm en tegenweer sloegen de zeilen van boven neer. De bezem, de bezem wat doe je ermee, wat doe je ermee? Je veegt ermee, je veegt ermee de vloer, de vloer. Een treintje ging uit rijden van Amsterdam naar Rotterdam en achter al die raampjes daar zaten zoveel kindertjes en die deden zo en die deden zo achter al die raampjes en die deden zo en die deden zo hi ha ho!

8 Een, twee, drie, vier hoedje van, hoedje van een, twee, drie, vier hoedje van papier. Heb je dan geen hoedje meer maak er één van bordpapier een, twee, drie, vier hoedje van papier. Een, twee, drie, vier hoedje van, hoedje van een, twee, drie, vier hoedje van papier. Als het hoedje dan niet past zet het in de glazenkast een, twee, drie, vier hoedje van papier. Een veldmuis vond in het beukenbos een lege notendop. Hij poetste hem met vochtig mos en zand een beetje op. Hij maakte er twee wieltjes aan en zei: mijn fiets is klaar! Nu rijd ik van de heuvel af zonder het minst bezwaar, nu rijd ik van de heuvel af zonder het minst bezwaar! Hij deed zoals hij had gezegd en ging bij volle maan met fiets en al op het topje van een hoge heuvel staan. Hij trok zijn pootjes in en: hoeps! daar ging hij naar omlaag! Da's voor een muis in elk geval toch al een hele waag, da's voor een muis in elk geval toch al een hele waag! Maar halverwege: AUW! daar kwam zijn staartje tussen het wiel! De notendop sloeg om en om zodat de veldmuis viel.

9 Beneden sprong hij hinkend rond maar 't allergekste was: zijn fiets zat aan zijn staart geklemd zo kwam de muis te pas, zijn fiets zat aan zijn staart geklemd zo kwam de muis te pas! Schuitje varen, theetje drinken varen wij naar de Overtoom drinken wij zoete melk met room zoete melk met brokken kindje mag niet jokken! Elsje, Fiederelsje zet je klompjes bij 't vuur. Moeder bakt pannekoeken maar het meel is zo duur. Tingelingelinge pannekoek stroop met rozijnen, tingelingelinge pannekoek kom op bezoek! Er was er eens een mannetje dat was niet wijs dat bouwde zijn huisje al op het ijs. Maar toen ging het dooien en niet vriezen en toen moest dat mannetje zijn huisje verliezen. O, o, o, dwars door het ijs want dat mannetje was niet wijs. Er was er eens een vrouw die koekenbakken wou maar het meel dat wou niet rijzen. De pan viel om en de koeken waren krom en haar man heette Jan van Gijsen.

10 Er zat een aapje op een stokje achter moeders keukendeur. Hij had een gaatje in zijn rokje en daar stak zijn staartje deur. Hannes loopt op klompen zimpe zampe zompe door de plassen dat het spat broek en kousen worden nat! Moeder zegt: "Hans laat dat hoor!" Hannes die stapt stevig door hij laat zich niet lompen! Hansje pansje kevertje klom eens op een hek. Neer viel de regen die spoelde Hansje weg. Toen kwam de zon en die maakte Hansje droog. Hansje pansje kevertje klom toen weer omhoog. Helikopter, helikopter mag ik met jou mee omhoog? Hoog in de wolken wil ik wezen hoog in de wolken wil ik zijn. Helikopter, helikopter vliegen is zo fijn!

11 Het regent, het regent de pannetjes worden nat. Daar kwamen twee boerinnetjes die vielen op hun kinnetjes. Het regent, het regent, de pannetjes worden nat. Hop Marjanneke stroop in het kanneke laat de poppetjes dansen! Gisteren was er de prins in het land en nu die kale Fransen. Hop Marjanneke stroop in het kanneke hop Marjanneke Jansen! Hij wiegt het kind en hij roert de pap en laat de poppetjes dansen. Ik ben geboren in Frieseland Frieseland, Frieseland ik ben geboren in Frieseland en daarom ben ik hier. Van jampot jampot likkelikkelik van jampot jampot likkelikkelik en daarom ben ik hier! Ik heb geen vader of moeder meer moeder meer, moeder meer ik heb geen vader of moeder meer en daarom ben ik hier. Van jampot jampot likkelikkelik van jampot jampot likkelikkelik en daarom ben ik hier!

12 Ik zou zo graag een koeike kopen Annemarie Katrien Katrien. Ik zou zo graag een koeike kopen Annemarie Katrien. Wat zou je met dat koeike doen Annemarie Katrien Katrien? Wat zou je met dat koeike doen Annemarie Katrien? Melken, melken Annemarie Katrien Katrien. Melken, melken Annemarie Katrien. In Den Haag daar woont een graaf en zijn zoon heet Jantje. Als je vraagt: Waar woont je pa? dan wijst hij met zijn handje. Met zijn vingertje en zijn duim op zijn hoed draagt hij een pluim aan zijn arm een mandje. Dag, mijn lieve Jantje! Klein klein kindeke waarom huil je nou? Kom bij ons in ons midden wij hebben hier een schouw. We zullen een vuurtje stoken we zullen een pappeke koken je krijgt er ook je speentje bij dan ben je alweer blij! Klein klein kindeke heb je zulke kou? Kom bij ons in ons midden wij hebben hier een schouw. We zullen een vuurtje stoken we zullen een pappeke koken je krijgt er ook je speentje bij dan ben je alweer blij!

13 Klein, klein kleutertje wat doe je in mijn hof? Je plukt er alle bloempjes af en maakt het veel te grof. O, mijn lieve mamaatje zeg het niet tegen papaatje! Ik zal zoet naar school toe gaan en de bloemetjes laten staan. Maantje, maantje sta je daar stil op wacht tussen de sterrenpracht? Maantje, maantje kijk ik je aan is het net of je lacht. Meiregen, maak dat ik groter word, groter word groot zijn dat wens ik zozeer! Moederlief was ik maar groot genoeg, groot genoeg 'k liep in de regen niet meer. Moederlief was ik maar groot genoeg, groot genoeg 'k liep in de regen niet meer. Onder moeders paraplu liepen eens twee kindjes Hanneke en Janneke dat waren dikke vrindjes. En hun klompjes gingen klik, klak, klik en de regen deed van tik, tak, tik op moeders paraplu op moeders paraplu.

14 Op een klein stationnetje 's morgens in de vroegte stonden zeven wagentjes keurig op een rijtje en het machinistje blies al op zijn fluitje hakke, hakke, puf, puf weg zijn wij! Oze wiezewoze wieze walla kristalla kristoze wiezewoze wieze wies wies wies wies. Poesje mauw kom eens gauw ik heb lekk're melk voor jou! En voor mij rijstebrij o, wat heerlijk smullen wij! Varen varen over de baren varen varen over de zee varen varen over de baren varen varen over de zee hoezee! Vader Jacob, vader Jacob slaapt gij nog, slaapt gij nog? Alle klokken luiden, alle klokken luiden bim bam bom, bim bam bom. Zagen, zagen, wiedewiedewagen Jan kwam thuis om een boterham te vragen. Vader was niet thuis, moeder was niet thuis "Piep" zei de muis in het voorhuis.

15 Roodborstje tikt tegen 't raam, tin, tin, tin laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin laat mij erin, tin, tin, tin. 't Meisje deed open en nam op haar schoot kruimeltjes suiker en kruimeltjes brood. Dat was het roodborstje wel naar de zin vloog toen het bos weder in. Rosalinda ging uit wandelen en zij nam haar zusje mee en zij kocht een pond amandelen en die deelde ze in twee. Slaap, kindje, slaap daar buiten loopt een schaap. Een schaap met witte voetjesbr> dat drinkt zijn melk zo zoetjes. Slaap, kindje, slaap daar buiten loopt een schaap. Maantje tuurt, maantje gluurt al door de venster-ruiten. 't Is alsof hij ons zeggen wil: 't Is in de kamer zo stil, zo stil... Zijn de kinderen al naar bed of lopen ze nu nog buiten? Zijn de kinderen al naar bed of lopen ze nu nog buiten? Lieve maan, kijk 'r es aan ze liggen allang in de veren. Mooi, zegt maantje en lacht en lacht 'k wens jullie allen een goede nacht. Morgen komt er een nieuwe dag van spelen en van leren, morgen komt er een nieuwe dag van spelen en van leren.

16 Schattekind, schattekind knuffel- knuffel- knuffel- knuffelkind zonnekind, sterrekind jij bent m'n liefste kind! Lentekind, zomerkind brabbelkind en babbelkind liedjeskind, boekenkind jij bent m'n liefste kind! Wiegekind, wandelkind tranenkind en schaterkind hapjeskind, trappelkind jij bent m'n liefste kind! Ochtendkind, avondkind lieve kleine doedeldijnekind schattekind, knuffelkind jij bent m'n liefste kind!

Liedjes uit oma s tijd

Liedjes uit oma s tijd Liedjes uit oma s tijd 1. Altijd is Kortjakje ziek Altijd is Kortjakje ziek midden in de week maar zondags niet. Zondags gaat zij naar de kerk met een boek vol zilverwerk. Altijd is Kortjakje ziek midden

Nadere informatie

Een lied van mij voor jou - kinderen

Een lied van mij voor jou - kinderen LIEDTEKSTEN - 1 Berend Botje Berend botje ging uit varen Met z n scheepje naar Zuid-Laren De weg was recht, De weg was krom Nooit kwam Berend Botje weerom 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Waar is Berend Botje gebleven?

Nadere informatie

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten:

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten: Liedjes Zingen Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Stop het nu maar in je mond Fruit, dat is gezond! En jullie krijgen een bakje fruit Dan worden jullie sterk en stoer Bewegingen

Nadere informatie

Ik heb de zon zien zakken

Ik heb de zon zien zakken Ik heb de zon zien zakken Ik heb de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zakken, de zon zien zakken, de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zeeën

Nadere informatie

Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes

Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes J.J.A. Goeverneur bron. A.W. Sijthoff, Leiden ca. 1870-1880 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/goev001kind03_01/colofon.php 2011 dbnl i.s.m.

Nadere informatie

Liedjesboek. Zing maar lekker mee!!!

Liedjesboek. Zing maar lekker mee!!! Liedjesboek Zing maar lekker mee!!! Alle eendjes Alle eendjes zwemmen in het water, Falderalderiere, falderalderare. Alle eendjes zwemmen in het water. Fal, fal, falderalderalderalderarara Midden in de

Nadere informatie

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal!

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Wij komen om te zingen, Te dansen en te springen, Goeiemorgen! Goeiemorgen!

Nadere informatie

Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM

Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM Berend Botje Berend Botje ging uit varen Met zijn scheepje naar Zuid-Laren De weg was recht, de weg was krom Nooit kwam Berend Botje weerom Eén

Nadere informatie

Liedjes van de Beiler Sprookjesboom

Liedjes van de Beiler Sprookjesboom Liedjes van de Beiler Sprookjesboom Opruimliedjes Onderstaand liedje zingen we voordat we beginnen met opruimen. Doe je handen maar omhoog Maak daarvan een mooie boog Zet ze netjes in je zij en luister

Nadere informatie

Liedjes waarbij de combinatie zingen en bewegen centraal staan. Denk hierbij aan: wij maken een kringetje, hoofd schouders knie en teen.

Liedjes waarbij de combinatie zingen en bewegen centraal staan. Denk hierbij aan: wij maken een kringetje, hoofd schouders knie en teen. De liedjes In mijn kast staan minstens vijf bundels met liedjes en versjes die ik zou kunnen gebruiken in het onderwijs. Ondanks al deze boeken merk ik dat ik, maar ook andere (aankomend) leerkrachten

Nadere informatie

Liedjes van vroeger. Rie Cramer en Alex de Jong. Zie voor verantwoording:

Liedjes van vroeger. Rie Cramer en Alex de Jong. Zie voor verantwoording: Liedjes van vroeger Rie Cramer en Alex de Jong bron Rie Cramer, Liedjes van vroeger. W. de Haan, Utrecht 1928 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/cram006lied01_01/colofon.php 2014 dbnl /

Nadere informatie

Zie verder: Daar kun je ook dit document downloaden.

Zie verder:   Daar kun je ook dit document downloaden. 1 Ram sam sam 10 oefenliedjes In dit document zie je wat er in het brailleboekje 10 kinderliedjes staat. Dat boekje kun je bestellen op: https://educatief.dedicon.nl/products/157929. Blauw braille is gewone

Nadere informatie

KABOUTER BIM Mijn naam is kabouter Bim Ik wil zingen Ik wil spelen Mijn naam is kabouter Bim Ik wil spelen Bom bam bim

KABOUTER BIM Mijn naam is kabouter Bim Ik wil zingen Ik wil spelen Mijn naam is kabouter Bim Ik wil spelen Bom bam bim IN DE MANESCHIJN in de maneschijn, in de maneschijn klom ik op het trapje door het raamkozijn maar je waagt het niet, maar je waagt het niet zo doet de vogel, zo doet de vis zo doet de duizendpoot die

Nadere informatie

De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes

De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes 1.KOK dat gun je mij Gaat mama werken, ja dan brengt ze mij naar KOK Dat vind ik echt niet erg, want daar is het altijd top Met vriendjes en vriendinnen,

Nadere informatie

Papegaaitje leef je nog Ieja deeja Ja, meneer ik ben er nog Ieja deeja 'k Heb m'n eten opgegeten En m'n drinken laten staan

Papegaaitje leef je nog Ieja deeja Ja, meneer ik ben er nog Ieja deeja 'k Heb m'n eten opgegeten En m'n drinken laten staan Papegaaitje leef je nog Ieja deeja Ja, meneer ik ben er nog Ieja deeja 'k Heb m'n eten opgegeten En m'n drinken laten staan Kinderliedjes algemeen. 'k Zag twee beren broodjes smeren o het was een wonder!

Nadere informatie

1. In de Maneschijn. 2. Berend Botje. In de maneschijn, in de maneschijn, Klim ik op een trapje naar het raamkozijn.

1. In de Maneschijn. 2. Berend Botje. In de maneschijn, in de maneschijn, Klim ik op een trapje naar het raamkozijn. 1. In de Maneschijn In de maneschijn, in de maneschijn, Klim ik op een trapje naar het raamkozijn. En je raadt het niet, en je raadt het niet: Zo doet een vogel, en zo doet een vis. Zo doet een duizendpoot,

Nadere informatie

Deze liedjes zingen we met de kinderen

Deze liedjes zingen we met de kinderen Deze liedjes zingen we met de kinderen Klein rood autootje Klein rood autootje, waar breng je ons naar toe? Naar opa en naar oma en naar de koetjes boe En de handjes gaan van klap, klap, klap! En de voetjes

Nadere informatie

Onze oude versjes. C. Spoor. bron C. Spoor, Onze oude versjes. H. Meulenhoff, Amsterdam 1906. 2010 dbnl

Onze oude versjes. C. Spoor. bron C. Spoor, Onze oude versjes. H. Meulenhoff, Amsterdam 1906. 2010 dbnl Onze oude versjes C. Spoor bron. H. Meulenhoff, Amsterdam 1906 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/spoo015onze01_01/colofon.php 2010 dbnl 5 [Onze oude versjes] Daar was ereis een vrouw Die

Nadere informatie

Net als mensenkindjes sluit je visjes niet op Laat ze goed bewegen En zwemmen Hop hop hop hop hop hop hop (x2)

Net als mensenkindjes sluit je visjes niet op Laat ze goed bewegen En zwemmen Hop hop hop hop hop hop hop (x2) Hoera, Kortjakje is niet meer ziek! We maakten 5 kinderliedjes actiever, gezonder en positiever door ze in een nieuw jasje te steken. Want niets beter voor je kind dan samen bewegen op leuke muziek. Eén

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Zien en zingen. Een bundel oude kinderliedjes

Zien en zingen. Een bundel oude kinderliedjes Zien en zingen. Een bundel oude kinderliedjes Hugo de Groot bron. Met illustraties van Corina. A.J.G. Strengholt, Amsterdam 1945 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/groo172zien01_01/colofon.php

Nadere informatie

We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld.

We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld. Thema Lente 1 Hierbij presenteren wij het thema lente! We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld. Het boek dat dit thema centraal staat is Moederdag valt ook

Nadere informatie

Ik en mijn familie. Hoe ziet dit thema eruit? >>> DOEN DOEN DOEN! <<<

Ik en mijn familie. Hoe ziet dit thema eruit? >>> DOEN DOEN DOEN! <<< Ik en mijn familie Hoe ziet dit thema eruit? Vanaf week 18 (maandag 29 april) t/m week 23 (vrijdag 7 juni) gaan we bezig met het thema Ik en mijn familie. In dit thema staat familie centraal. De kinderen

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Alle liedjes met een strik erom

Alle liedjes met een strik erom Stichting Theater Van Santen / per 10 januari 2017 Alle liedjes met een strik erom 1 - Zeg Roodkapje DPKL - 2 Zeg Roodkapje, waar ga jij henen, zo alleen, zo alleen? Zeg Roodkapje, waar ga jij henen, zo

Nadere informatie

Bennie's prentenboek

Bennie's prentenboek Bennie's prentenboek B. Midderigh-Bokhorst en S. Maathuis-Ilcken bron B. Midderigh-Bokhorst, Bennie's prentenboek. G.B van Goor Zonen, Gouda ca. 1920 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/midd035benn01_01/colofon.php

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen...... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente... 5 Liedje over twee hazen:... 5 Bolletjes:... 5 Een koetje

Nadere informatie

Hansje en Fransje. F.A. Haak-Ochsendorf. Zie voor verantwoording:

Hansje en Fransje. F.A. Haak-Ochsendorf. Zie voor verantwoording: Hansje en Fransje F.A. Haak-Ochsendorf bron. J. Philip Kruseman, Den Haag 1947 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/haak018hans01_01/colofon.php 2012 dbnl / F.A. Haak-Ochsendorf i.s.m. binnenkant

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Torentje torentje bossekruid, of het eerste prentenboek op Moeders schoot

Torentje torentje bossekruid, of het eerste prentenboek op Moeders schoot Torentje torentje bossekruid, of het eerste prentenboek op Moeders schoot Jan Schenkman bron. J. Vlieger, Amsterdam 1880 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/sche039tore01_01/colofon.php

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

\C-o. Hansje en Fransje wonen boven op een berg Naar boven is het sjouwen, maar naar beneden is het niet erg.

\C-o. Hansje en Fransje wonen boven op een berg Naar boven is het sjouwen, maar naar beneden is het niet erg. iom Ocksinóoxf Hansje en Fransje wonen bovenop een berg, Naar boven is het sjouwen, maar naar beneden is 't niet erg. Hun pappie is kabouter en hakt hout in het bos, Hun mammie maakt de kleren uit spinrag

Nadere informatie

Kindjes boek. Rie Cramer. bron Rie Cramer, Kindjes boek. De Boekerij, Amsterdam 1987 (eerste druk 1909)

Kindjes boek. Rie Cramer. bron Rie Cramer, Kindjes boek. De Boekerij, Amsterdam 1987 (eerste druk 1909) Kindjes boek Rie Cramer bron. De Boekerij, Amsterdam 1987 (eerste druk 1909) Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/cram006kind01_01/colofon.htm 2004 dbnl / erven Rie Cramer 5 [Kindjes boek]

Nadere informatie

Daar zaten zeven kikkertjes al in een boerensloot

Daar zaten zeven kikkertjes al in een boerensloot Daar zaten zeven kikkertjes al in een boerensloot Jan Pieter Heije bron. Johannes Müller, Amsterdam 1910-1920 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/heij007daar01_01/colofon.php 2011 dbnl 2

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

Hompeltje en Pompeltje

Hompeltje en Pompeltje Hompeltje en Pompeltje Kleur onderstaande Hompeltje en Pompeltje en knip ze uit. Vouw het randje op de stippellijn en plak de uiteindes aan elkaar. Plak met watten de baard. Stop je duim in Hompeltje en

Nadere informatie

Sport Vereniging De BrugCOLIJNSPLAAT

Sport Vereniging De BrugCOLIJNSPLAAT Sport Vereniging De BrugCOLIJNSPLAAT Ouder/kindgym Renate Dourleijn-Beijaard S.V. de Brug Inhoudsopgave 1. Doelstelling 2. Wat is ouder/kindgym? 3. Hoe ziet een ouder/kind gymles eruit? 4. Beweegliedjes

Nadere informatie

Appeltje. Spinnetje.

Appeltje. Spinnetje. Liedjesbundel Appeltje Appeltje dik, appeltje rond,. appeltje,m,m,m lekker gezond! Ham!! Spinnetje. Er was eens een spinnetje, dat had een vriendinnetje. Ze liepen naar hier, ze liepen naar daar. Ze liepen

Nadere informatie

1. Tekeningen behorende bij Basisles groep 1-2 en groep 3-4. 2. Landschapstypen in Groningen, inclusief bijbehorende cartoons

1. Tekeningen behorende bij Basisles groep 1-2 en groep 3-4. 2. Landschapstypen in Groningen, inclusief bijbehorende cartoons Bijlagen 1. Tekeningen behorende bij Basisles groep 1-2 en groep 3-4 2. Landschapstypen in Groningen, inclusief bijbehorende cartoons 3. Tekening van Teun met extra grote neus, hand, oog, tong en oor 4.

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 LEOPOLD / AMSTERDAM

H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 LEOPOLD / AMSTERDAM H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 V E R B E E L D D O O R T E D V A N L I E S H O U T LEOPOLD / AMSTERDAM KAATJE KOE 1 Ik ben het zat! Wat doe ik hier!

Nadere informatie

KINDEREN VOOR KINDEREN CONCERT. ZONDAG 24 JUNI 2012 PURMEREND. Met het Stedelijk Orkest.

KINDEREN VOOR KINDEREN CONCERT. ZONDAG 24 JUNI 2012 PURMEREND. Met het Stedelijk Orkest. KINDEREN VOOR KINDEREN CONCERT. ZONDAG 24 JUNI 2012 PURMEREND. Met het Stedelijk Orkest. WAKKER MET EEN WIJSJE Als ik door de stad loop Vraag ik me vaak af Waarom zijn alle mensen Zo nors en zo kortaf?

Nadere informatie

Liedjesboek met gebaren

Liedjesboek met gebaren Liedjesboek met gebaren 15 liedjes met ondersteunende gebaren 2017 Baby- en kindergebaar Illustraties: Liedee (Lisanne van Osch) Uitgegeven door: Baby- en kindergebaar, www.babygebaar.nl Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Makkers en rakkers. Nel Ooievaar. bron Nel Ooievaar, Makkers en rakkers. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940. 2010 dbnl

Makkers en rakkers. Nel Ooievaar. bron Nel Ooievaar, Makkers en rakkers. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940. 2010 dbnl Makkers en rakkers Nel Ooievaar bron. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/ooie002makk01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 [Makkers en rakkers] 3 Een mus

Nadere informatie

Lente. Rie Cramer. bron Rie Cramer, Lente. W. de Haan, Utrecht 1910. 2014 dbnl / erven Rie Cramer

Lente. Rie Cramer. bron Rie Cramer, Lente. W. de Haan, Utrecht 1910. 2014 dbnl / erven Rie Cramer Lente Rie Cramer bron. W. de Haan, Utrecht 1910 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/cram006lent02_01/colofon.php 2014 dbnl / erven Rie Cramer 4 5 [In de Mei] In de Mei, in de Mei, Zijn de

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Mamma vliegt steeds hoger.

Mamma vliegt steeds hoger. MEEUWTJE Meeuwtje is het verhaal van een jonge meeuw die zijn leefwereld verkent. Zijn moeder helpt hem daarbij, vooral door aan het eind van de dag nog eens na te gaan wat er allemaal voor dieren, kleuren

Nadere informatie

Kinderliedboekje Inhoudsopgave

Kinderliedboekje Inhoudsopgave Kinderliedboekje Inhoudsopgave Jezus is de goede herder...2 Hoor de vogels zingen weer...2 Dank U voor deze nieuwe morgen...3 Jezus is geboren...4 Zit je deur nog op slot...4 Dank U voor uw liefde Heer...4

Nadere informatie

thema: Huis Opzegliedje: we bouwen een huis We bouwen een huis, een heel groot huis Deurtje open en deurtje toe; Kiekeboe!

thema: Huis Opzegliedje: we bouwen een huis We bouwen een huis, een heel groot huis Deurtje open en deurtje toe; Kiekeboe! thema: Huis Beste ouders, verzorgers, Het huis is een plaats die veiligheid biedt en bescherming, een basisbehoefte van een kind. Het project huis staat dichtbij de ervaringswereld van ieder kind. Voor

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Verleden.. Heden.. Toekomstmuziek? iek?

Verleden.. Heden.. Toekomstmuziek? iek? Verleden.. Heden.. Toekomstmuziek? VERLEDEN.. Filmpje?? ZANGLES.. Twee emmertjes water halen: Twee emmertjes water halen Twee emmertjes pompen De meisjes op de klompen De jongens op hun houten been Rij

Nadere informatie

Teksten van liedjes en verhaaltjes

Teksten van liedjes en verhaaltjes Teksten van liedjes en verhaaltjes Eigendomsrechten Alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de informatie die dit artikel bevat (inclusief, maar niet beperkt tot

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

VERSJES: In de herfst zijn alle blaadjes rood en bruin en geel. Kijk, ze komen van de bomen. 't Zijn er lekker veel.

VERSJES: In de herfst zijn alle blaadjes rood en bruin en geel. Kijk, ze komen van de bomen. 't Zijn er lekker veel. VERSJES: Zie je de takken wiegen Alle blaadjes vliegen Kleine blaadjes bruin en geel Oei, oei, oei, wat zijn er veel! IN DE HERFST In de herfst zijn alle blaadjes rood en bruin en geel. Kijk, ze komen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Oetsiekoetsie. Leuk om thuis ook mee te zingen! Oetsiekoetsie s dagelijks en meest gezongen liedjes,

Kinderdagverblijf Oetsiekoetsie. Leuk om thuis ook mee te zingen! Oetsiekoetsie s dagelijks en meest gezongen liedjes, Kinderdagverblijf Oetsiekoetsie Leuk om thuis ook mee te zingen! Oetsiekoetsie s dagelijks en meest gezongen liedjes, KDV Oetsiekoetsie Koningstraat 2a 6641 KS Beuningen Tel: 024-6771688 Dagelijks gezongen

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink Poekie is verdrietig Want zijn papa en mama gaan scheiden Geschreven door Mariska van der Made Illustraties van Dick Rink Poekie is een lief klein monstertje van vijf jaar oud. Hij woont samen met zijn

Nadere informatie

JAN STEVENS. Voorjaarsdroom. De Wielewaal" Dordrecht 1945

JAN STEVENS. Voorjaarsdroom. De Wielewaal Dordrecht 1945 JAN STEVENS Voorjaarsdroom De Wielewaal" Dordrecht 1945 r JAN STEVENS 4 Voorjaarsdroom De Wielewaal" Dordrecht 1945 voor Minke « Die lentemorgen, vroeg - ben ik door de boomgaard gegaan en het was of

Nadere informatie

LIEDJES VOOR IEDERE DAG

LIEDJES VOOR IEDERE DAG LIEDJES VOOR IEDERE DAG Clowntje Piet, heeft verdriet, hij vertoont zijn kunstjes niet. Zijn ballon die ging stuk, tjonge, jonge, jonge wat een ongeluk. Toen kwam de circusdirecteur met een hele dikke

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

Winter. Rie Cramer. bron Rie Cramer, Winter. W. de Haan, Utrecht dbnl / erven Rie Cramer

Winter. Rie Cramer. bron Rie Cramer, Winter. W. de Haan, Utrecht dbnl / erven Rie Cramer Winter Rie Cramer bron. W. de Haan, Utrecht 1911 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/cram006wint01_01/colofon.php 2014 dbnl / erven Rie Cramer 4 5 [Wiesje, wil jij rijen] Wiesje, wil jij

Nadere informatie

Moshi gaat met het vliegtuig naar Malawi

Moshi gaat met het vliegtuig naar Malawi Malawi Auditieve analyse: 1.2 Eén en twee lettergrepen 1.3 Drie of meer lettergrepen Auditieve synthese 4.1 Lettergrepen samenvoegen tot een woord 4.2 Letters samenvoegen tot een woord Zon varken Malawi

Nadere informatie

Kiekeboenieuws Februari 2012

Kiekeboenieuws Februari 2012 Bewegen en gezond eten tijdens vakantieopvang Ochtendgymnastiek Tussendoor een gezond eitje Deze vakantie had als thema: lijf en leden. Elke morgen hebben we 20 minuten ochtendgym gedaan in de gymzaal

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste tabberd aan. Rijd er mee naar Amsterdam, van Amsterdam naar Spanje.

Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste tabberd aan. Rijd er mee naar Amsterdam, van Amsterdam naar Spanje. Voor de melodie: www.sinterklaasliedjes.nl Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, dáág, dáág Zwarte Piet. Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, luister naar ons afscheidslied. Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste

Nadere informatie

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen Geboortegedichtjes Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien Die moet beslist met eigen ogen Dit schitterende wonder komen zien We hebben ze geteld Je armpjes en je

Nadere informatie

Sambo, ga je mee? Leonard Roggeveen. Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/rogg009samb01_01/colofon.htm

Sambo, ga je mee? Leonard Roggeveen. Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/rogg009samb01_01/colofon.htm Sambo, ga je mee? Leonard Roggeveen bron G.B. van Goor Zonen's Uitgeversmaatschappij N.V., Den Haag/Batavia z.j. [1939] Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/rogg009samb01_01/colofon.htm 2005

Nadere informatie

Liedjesbundel Teksten Boek 1 Suzuki Flute School

Liedjesbundel Teksten Boek 1 Suzuki Flute School Liedjesbundel Teksten Boek 1 Suzuki Flute School Dag klein vogeltje Dag klein vogel-tje, dag klein vogel-tje Zing een liedje, zing een liedje Dag klein vogel-tje Mieke heeft een lammetje Mieke heeft een

Nadere informatie

Gertrude van Walstijn

Gertrude van Walstijn Gertrude van Walstijn 21 lange dagen 21 lange dagen zat ik in een kippenei, Ik wil eruit, ik wil vrij, Ik prik een gaatje in het ei. Ik wil eruit, ik wil vrij, Ik prik een gaatje in het ei. Nog een stukje,

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Op een avond besloot Dolfje naar de dierentuin te gaan. Er stond een mooie volle maan aan de hemel, dus Dolfje was geen gewone jongen.

Op een avond besloot Dolfje naar de dierentuin te gaan. Er stond een mooie volle maan aan de hemel, dus Dolfje was geen gewone jongen. 6-9 jaar Dolfje Weerwolfje en de verdwenen dierentuindieren Op een avond besloot Dolfje naar de dierentuin te gaan. Er stond een mooie volle maan aan de hemel, dus Dolfje was geen gewone jongen. Hij had

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

In den hoenderhof. Betsy Blitz-Kater. bron Betsy Blitz-Kater, In den hoenderhof. Uitgevers-Maatschappij "De blauwvoet", Hilversum ca

In den hoenderhof. Betsy Blitz-Kater. bron Betsy Blitz-Kater, In den hoenderhof. Uitgevers-Maatschappij De blauwvoet, Hilversum ca In den hoenderhof Betsy Blitz-Kater bron. Uitgevers-Maatschappij "De blauwvoet", Hilversum ca. 1925 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/blit013inde01_01/colofon.php 2011 dbnl 3 In den Hoenderhof.

Nadere informatie

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in.

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in. Oosterkerk, Zondag 27 januari 2013, Kinderdienst Het verhaal van de verloren zoon (Lucas 15:11-32) door de ogen van het varken Meditatie in woord en beeld ds.wim Hortensius Roodborstje tikt tegen 't raam,

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich 1942-1943 1 Rivka! Het is tijd om te gaan!, roept vader. Rivka is blij. Ze gaat logeren. Ze weet niet bij wie. En ze weet ook niet hoe lang. Maar ze heeft er wel zin in. Vader heeft gezegd: Je gaat in

Nadere informatie

gedichtjes herfst 2 Egeltje Prikkebol Egeltje, egeltje Prikkebol, Kruip maar in je warme hol. Holletje van gras en mos, Tussen stad en tussen bos.

gedichtjes herfst 2 Egeltje Prikkebol Egeltje, egeltje Prikkebol, Kruip maar in je warme hol. Holletje van gras en mos, Tussen stad en tussen bos. gedichtjes herfst 2 Slakje Langzaam, langzaam, langzaam aan Slakje, kun je niet sneller gaan? Heb je geen voetjes, zoals ik? Wacht maar slakje, een ogenblik, Dan haal ik mijn speelgoed wagen En zal ik

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Dank u wel lieve Heer

Dank u wel lieve Heer Dank u wel lieve Heer Dank U wel, lieve Heer, U kwam op de aarde neer, als een baby arm en klein. Dank U wel, lieve Heer, t Is een wonder zo fijn. Omdat U onze Redder wil zijn. 2009 Ans Heij - de Boer

Nadere informatie

Waar zit het: memoryspel huis heel mooi Ingekleurd - dak - schoorsteen - deur en ramen

Waar zit het: memoryspel huis heel mooi Ingekleurd - dak - schoorsteen - deur en ramen Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 25 september 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

sept 2012 vanaf 4 jaar De dagen van de week tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte

sept 2012 vanaf 4 jaar De dagen van de week tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte sept 2012 vanaf 4 jaar De dagen van de week tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte De dagen van de week Refrein: Vrouw Holle werkt de hele dag. Een dag is zo voorbij. Een week heeft zeven dagen. Dit

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 4 De familie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 4 De familie Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 4 De familie 1 Woorden 1 de baby 2 de broer 3 de familie 4 de fles 5 de luier 6 de melk 7 de moeder 8 de oma 9 de opa 1 10 de vader 11 de zus 12 de hond 2 Schrijf de

Nadere informatie