Meerjarenplan Cultuur Oostende

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Meerjarenplan Cultuur Oostende"

Transcriptie

1 Meerjarenplan Cultuur Oostende

2 Organisatiedoelen stad Oostende 1. Oostende is een aantrekkelijke en nette stad waar mensen trots op zijn en zich veilig voelen. 2. Oostende is een levendige stad met kansen voor iedereen. De Stad biedt een klantgerichte en toegankelijke dienstverlening. 3. Oostende is een efficiënt georganiseerde stad met kwaliteit als belangrijkste waarde.

3 ORGANISATIEDOEL 2 Oostende is een levendige stad met kansen voor iedereen. De Stad biedt een klantgerichte en toegankelijke dienstverlening. 5 hoofddoelstellingen zijn van belang voor Cultuur, Bibliotheek en Archief

4 ORGANISATIEDOEL 2 Hoofdbeleidsdoelstelling 2.3: De stad Oostende zet in op participatie als instrument voor gemeenschapsvorming, sociale samenhang en diversiteit.

5 Hoofdbeleidsdoelstelling 2.3 Bevat 2 beleidsdoelstellingen: 2.3.1: De wijk- en ontmoetingscentra uitbouwen als centrale spil voor participatie en gemeenschapsvorming : Participatietrajecten opzetten in beleidsvoorbereidende en -uitvoerende fase.

6 2.3.1 De wijk- en ontmoetingscentra 1. Actieplan cultuur: De betrokkenheid en participatie van wijkbewoners stimuleren. Actie: Kleinschalige buurtinitiatieven subsidiëren

7 2.3.2 Participatietrajecten 1. Actieplan cultuur: Gerichte evaluaties en indien wenselijk vernieuwing van de werking van adviesgroepen realiseren. Actie: De cultuurraad ondersteunen en de vernieuwde werking ontplooien.

8 2.3.2 Participatietrajecten 2. Actieplan cultuur: Burgers stimuleren om een actieve rol op te nemen. 1. Actie: Een eenvormig en transparant vrijwilligersbeleid uitwerken 2. Actie: Het project cultuurambassadeurs van 2013 evalueren en verder uitwerken.

9 ORGANISATIEDOEL 2 Hoofdbeleidsdoelstelling 2.4: De stad Oostende biedt een aantrekkelijk, divers, complementair en toegankelijk vrijetijdsaanbod zowel voor inwoner als bezoeker.

10 Hoofdbeleidsdoelstelling 2.4 Bevat 2 beleidsdoelstellingen: 2.4.1: Een laagdrempelig, kwalitatief, duurzaam en divers vrijetijds- en activiteitenaanbod ontwikkelen, coördineren en stimuleren : Participeren aan diverse netwerken

11 2.4.1 vrijetijds- en activiteitenaanbod 1. Actieplan cultuur: Een kwalitatief en geïntegreerd eigen vrijetijdsaanbod realiseren. Actie: Culturele activiteiten (expo s, lezingen en manifestaties) organiseren.

12 2.4.1 vrijetijds- en activiteitenaanbod 2. Actieplan cultuur: Individuen, verenigingen en organisaties ondersteunen bij het organiseren van een vrijetijdsaanbod. 1. Actie: Verenigingen 2. Actie: CC De Grote Post 3. Actie: Gemeenschapsvormende initiatieven

13 2. Actieplan: Individuen, verenigingen en organisaties ondersteunen bij het organiseren van een vrijetijdsaanbod. 1. Actie: (Socio-)culturele activiteiten van derdenorganisaties ondersteunen.

14 2. Actieplan: Individuen, verenigingen en organisaties ondersteunen bij het organiseren van een vrijetijdsaanbod. 2. Actie: Het CC De Grote Post ondersteunen om cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding te bevorderen.

15 2. Actieplan: Individuen, verenigingen en organisaties ondersteunen bij het organiseren van een vrijetijdsaanbod. 3. Actie: Gemeenschapsvormende initiatieven beoordelen en financieel honoreren.

16 2.4.1 vrijetijds- en activiteitenaanbod 3. Actieplan cultuur: Een vrijetijdsaanbod aanbieden in nauwe samenwerking met derden. 1. Actie: Een transversaal, beleidsdomeinoverschrijdend aanbod realiseren in samenwerking met diverse partners.

17 3. Actieplan: Een vrijetijdsaanbod aanbieden in nauwe samenwerking met derden. 2. Actie: Het internationale kunstevenement Beaufort ondersteunen voor het onderdeel Oostende.

18 2.4.1 vrijetijds- en activiteitenaanbod 4. Actieplan: Drempels voor deelname aan vrijetijdsgebeuren verlagen. Actie: De toeleiding van kansengroepen naar het vrijetijdsaanbod optimaliseren en een overkoepelende UIT-pas ontwikkelen.

19 2.4.1 vrijetijds- en activiteitenaanbod 5. Actieplan bib: De bib verder uitbouwen als laagdrempelige basisvoorziening die zich aanpast aan de nieuwe uitdagingen van de maatschappij. 8 acties

20 5. Actieplan: De bib als laagdrempelige basisvoorziening die zich aanpast aan de nieuwe uitdagingen van de maatschappij. 1. Een actuele bibliotheekcollectie verwerven die inspeelt op hedendaagse tendensen en vragen rond informatie, cultuur, kennis en ontspanning.

21 5. Actieplan: De bib als laagdrempelige basisvoorziening die zich aanpast aan de nieuwe uitdagingen van de maatschappij. 2. Een aanbod van professionele hedendaagse basisdiensten garanderen in alle vestigingen van de bib en een digitale toegang tot basisdiensten.

22 5. Actieplan: De bib als laagdrempelige basisvoorziening die zich aanpast aan de nieuwe uitdagingen van de maatschappij. 3. Een open huis creëren met kansen voor ontmoeting, ontdekking, studie,...

23 5. Actieplan: De bib als laagdrempelige basisvoorziening die zich aanpast aan de nieuwe uitdagingen van de maatschappij. 4. Verder bouwen aan een aangepaste dienstverlening op maat van de moeilijk bereikbare doelgroepen en personen met een beperkte mobiliteit. 5. In functie van de evolutie van het dossier 'gevangenis' onderzoeken of er een bibliotheekaanbod op maat uitgewerkt kan worden.

24 5. Actieplan: De bib als laagdrempelige basisvoorziening die zich aanpast aan de nieuwe uitdagingen van de maatschappij. 6. Een regierol opnemen rond leesbevordering, stimuleert leesmotivatie en ondersteunt diensten en organisaties die hierop inzetten.

25 5. Actieplan: De bib als laagdrempelige basisvoorziening die zich aanpast aan de nieuwe uitdagingen van de maatschappij. 7. De digitale instrumenten in de bibliotheek vervangen en actualiseren.

26 5. Actieplan: De bib als laagdrempelige basisvoorziening die zich aanpast aan de nieuwe uitdagingen van de maatschappij. 8. De bib zet in op aangepaste dienstverlening voor scholen en leerkrachten.

27 Hoofdbeleidsdoelstelling 2.4 Bevat 2 beleidsdoelstellingen: 2.4.1: Een laagdrempelig, kwalitatief, duurzaam en divers vrijetijds- en activiteitenaanbod ontwikkelen, coördineren en stimuleren : Participeren aan diverse netwerken

28 Participeren aan diverse netwerken 1. Actieplan: Actief instappen op en initiëren van samenwerkingsverbanden en overleg op lokaal, bovenlokaal en internationaal niveau. 1. Actie: De dienst Cultuur en bibliotheek treden toe tot lokale, bovenlokale en internationale leerpartnerschappen en territoriale programma s 2. Actie: De bibliotheek treedt toe tot bovenlokale portalen in functie van de ontwikkelingen in de sector

29 ORGANISATIEDOEL 2 Hoofdbeleidsdoelstelling 2.5: De stad Oostende zorgt voor een kwaliteitsvolle vrijetijdsinfrastructuur, aangepast aan de functie en de doelgroep(en).

30 Hoofdbeleidsdoelstelling 2.5 Omvat 2 beleidsdoelstellingen: 2.5.1: Het beleid rond de ter beschikkingstelling van lokalen aan verenigingen rationaliseren, optimaliseren en vereenvoudigen 2.5.2: Voldoende, veilige en toegankelijke vrijetijdsinfrastructuur voorzien

31 2.5.2 vrijetijdsinfrastructuur 1. Actieplan cultuur: Kwalitatieve overdekte vrijetijdsinfrastructuur voorzien 1. Actie: Beschikbare infrastructuur waar mogelijk inzetten als tentoonstellingsruimte 2. Actie: De mogelijkheden onderzoeken tot ontwikkeling en realisatie van een maritiem museum en aquarium op het grondgebied Oostende

32 ORGANISATIEDOEL 2 Hoofdbeleidsdoelstelling 2.6: De stad Oostende stimuleert de ontsluiting van zowel eigen collecties en de collecties van derden en creëert een klimaat voor kunstcreatie.

33 Hoofdbeleidsdoelstelling 2.6 Omvat 1 beleidsdoelstelling: 2.6.1: Ons roerend erfgoedpatrimonium verwerven, bewaren, onderzoeken, ontsluiten en toegankelijk maken en het publiek sensibiliseren.

34 2.6.1 Het roerend erfgoedpatrimonium 1. Actieplan: De collecties Ostendiana, Stadsmuseum en Stadsarchief ontsluiten door inventarisatie, catalogeren en digitaliseren.

35 1. Actieplan: De collecties Ostendiana, Stadsmuseum en Stadsarchief ontsluiten door inventarisatie, catalogeren en digitaliseren. 1. Actie: Een collectiebeheersplan opstellen. 2. Actie: Een publiekswerking ontwikkelen voor het stadsmuseum.

36 2.6.1 Het roerend erfgoedpatrimonium 2. Actieplan cultuur: Relevant roerend erfgoed verwerven dat past binnen de collecties Actie: Het aanbod van derden onderzoeken en desgevallend aankopen.

37 2.6.1 Het roerend erfgoedpatrimonium 3. Actieplan cultuur: Geschikte ruimtes voorzien om onze eigen erfgoedcollecties professioneel te bewaren Actie: Het erfgoeddepot in de Oud- Stationsstraat kwaliteitsvol inrichten in complementariteit met het depot in het Stadsmuseum.

38 2.6.1 Het roerend erfgoedpatrimonium 4. Actieplan cultuur: Ons erfgoedpatrimonium preserveren, conserveren en restaureren zowel indoor als in de openbare ruimte 1. Actie: Preservatie, conservatie, restauratie 2. Actie: Koninklijke Heem- en Geschiedkundige Kring De Plate

39 4. Actieplan: Ons erfgoedpatrimonium preserveren, conserveren en restaureren zowel indoor als in de openbare ruimte 1. Actie: De kunstwerken preserveren, conserveren en restaureren.

40 4. Actieplan: Ons erfgoedpatrimonium preserveren, conserveren en restaureren zowel indoor als in de openbare ruimte 2. Actie: De Koninklijke Heem- en Geschiedkundige Kring De Plate financieel ondersteunen.

41 2.6.1 Het roerend erfgoedpatrimonium 5. Actieplan cultuur: Initiatieven organiseren en ondersteunen die gericht zijn op toegankelijk erfgoed, sensibilisatie en het stimuleren van onderzoek. 1. Actie: bezoekerscentrum Ensorhuis 2. Actie: sensibilisatie brede publiek

42 5. Actieplan: Initiatieven organiseren en ondersteunen die gericht zijn op toegankelijk erfgoed, sensibilisering en het stimuleren van onderzoek 1. Actie: Een bezoekerscentrum voor het Ensorhuis realiseren en de werking optimaliseren.

43 5. Actieplan: Initiatieven organiseren en ondersteunen die gericht zijn op toegankelijk erfgoed, sensibilisering en het stimuleren van onderzoek 2. Actie: Diverse acties ondernemen en ondersteunen met het oog op sensibilisatie van het brede publiek.

44 2.6.1 Het roerend erfgoedpatrimonium 6. Actieplan cultuur: Een regionaal erfgoedsamenwerkingsverband aangaan met de gemeenten van de Middenkust. Actie: Samen met de andere gemeenten de juridische structuur van een projectvereniging oprichten die een gezamenlijk erfgoedbeleid voorbereidt.

45 2.6.1 Het roerend erfgoedpatrimonium 7. Actieplan cultuur: Op een gunstig klimaat voor kunstcreatie inzetten Actie: In samenwerking met de sector een onderzoekstraject opzetten hoe we kunnen inzetten op een gunstig klimaat voor kunstcreatie.

46 2.6.1 Het roerend erfgoedpatrimonium 8. Actieplan cultuur: Tot de uitbouw bijdragen van het Kunstmuseum aan Zee Actie: De financiële verplichtingen aan de vzw Mu.ZEE vervullen op basis van de beheersovereenkomst.

47 ORGANISATIEDOEL 2 Hoofdbeleidsdoelstelling 2.8: De stad Oostende geeft elk individu kansen op onderwijs, persoonsvorming en toegang tot het onderwijs en/of de arbeidsmarkt.

48 Hoofdbeleidsdoelstelling 2.8 Bevat 1 beleidsdoelstelling voor Cultuur, Bibliotheek en Archief 2.8.4: Levenslang leren onderschrijven als een recht en als middel voor emancipatie en competentieverwerving en e-inclusie bevorderen.

49 2.8.4 Levenslang leren en e-inclusie 1. Actieplan cultuur: Het aanbod aan educatieve acties promotioneel ondersteunen Actie: Een performante website aanbieden waarin alle educatieve acties in Oostende zijn opgenomen Actie: Een kunsteducatief aanbod uitwerken en/of ondersteunen

50 2.8.4 Levenslang leren en e-inclusie 2. Actieplan cultuur: In overleg met relevante partners de blinde vlekken inzake inhoudelijke thema s, doelgroepen en spreiding wegwerken Actie: Het overleg organiseren en een complementair aanbod uitbouwen

51 2.8.4 Levenslang leren en e-inclusie: Bibliotheek 3. Actieplan: De bib inzetten als unieke leeromgeving en multimediaal kenniscentrum waar mensen nieuwe digitale media kunnen ontdekken Actie: de bibliotheek is een digi-proeftuin waar mensen digitale tools en apps kunnen ontdekken.

52 Vragen? Suggesties?

Meerjarenplan Seniorenbeleid

Meerjarenplan Seniorenbeleid Meerjarenplan 2014 2019 Seniorenbeleid Organisatiedoelen stad Oostende 1. Oostende is een aantrekkelijke en nette stad waar mensen trots op zijn en zich veilig voelen. 2. Oostende is een levendige stad

Nadere informatie

DEPARTEMENT VRIJE TIJD

DEPARTEMENT VRIJE TIJD DEPARTEMENT VRIJE TIJD Vrije tijd betrekt mensen bij het sociale leven, het versterkt de sociale cohesie. De vrijetijdsdiensten van de stad Harelbeke staan voor een ruim, kwalitatief en divers aanbod aan

Nadere informatie

Strategisch Meerjarenplan Gemeente Wielsbeke NIS-code: 37017

Strategisch Meerjarenplan Gemeente Wielsbeke NIS-code: 37017 Strategisch Meerjarenplan 2014-2019 NIS-code: 37017 Rijksweg 314 8710 Wielsbeke info@wielsbeke.be Secretaris: Debrabandere Bruno Financieel beheerder: Seyns Guy Strategisch meerjarenplan 2014-2019 STRATEGISCHE

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel NIS-code : 13037 DOELSTELLINGENNOTA 2014

Gemeente Rijkevorsel Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel NIS-code : 13037 DOELSTELLINGENNOTA 2014 Gemeente Rijkevorsel Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel NIS-code : 13037 DOELSTELLINGENNOTA 2014 Secretaris Adams Bart Financieel beheerder Janssens Manu Interne organisatie en burgerzaken Rijkevorsel wil

Nadere informatie

Naar een team Jeugd en Vrijetijdsparticipatie

Naar een team Jeugd en Vrijetijdsparticipatie Naar een team Jeugd en Vrijetijdsparticipatie Waarom was dit nodig? Structuur al 25 jaar ongewijzigd: wel steeds uitgebreid en aangebouwd, maar niet consequent, verkokerd Doelstellingen organisatie Modern

Nadere informatie

Vers Bloed. diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum. A-ha Mee-maken en Samen

Vers Bloed. diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum. A-ha Mee-maken en Samen Vers Bloed diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum A-ha Mee-maken en Samen Rechterboezem - bewaren Archief Musea Gemeente Bibliotheek Gemeenschappelijk

Nadere informatie

GEÏNTEGREERD ACTIEPLAN CULTUUR 2013

GEÏNTEGREERD ACTIEPLAN CULTUUR 2013 GEÏNTEGREERD ACTIEPLAN CULTUUR 2013 Inleiding Het cultuurbeleidsplan 2008-2013 van de stad Vilvoorde heeft de krachtlijnen uitgezet voor het culturele beleid dat de stad wenst te voeren. Er werden strategische

Nadere informatie

Brede school BREDE SCHOOL

Brede school   BREDE SCHOOL Brede school WWW.ANTWERPEN.BE/ONDERWIJS BREDE SCHOOL STRATEGISCHE DOELSTELLINGEN: ONDERWIJS Alle scholen werken samen met de stad opdat kinderen, tieners en jongeren de kans krijgen en grijpen om competenties

Nadere informatie

De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de

De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de OCMW s met regels voor de financiële aspecten van de

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, SPORT, BRUSSELSE AANGELEGENHEDEN EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING,

DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, SPORT, BRUSSELSE AANGELEGENHEDEN EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING, Ministerieel besluit van 29 mei 2002 houdende vastlegging van de structuur van een gemeentelijk cultuurbeleidsplan, een beleidsplan van een bibliotheek en een beleidsplan van een cultuurcentrum DE VLAAMSE

Nadere informatie

5 november 2012. Vlaamse beleidsprioriteiten voor het lokaal cultuurbeleid

5 november 2012. Vlaamse beleidsprioriteiten voor het lokaal cultuurbeleid Vlaamse beleidsprioriteiten voor het lokaal cultuurbeleid Lokaal Cultuurbeleid: wetgevend kader Decreet van 6 juli 2012 betreffende het lokaal cultuurbeleid Besluit van de Vlaamse Regering van 26 oktober

Nadere informatie

Functiebeschrijving bibliothecaris nr 520/01

Functiebeschrijving bibliothecaris nr 520/01 1/5 Functiebeschrijving bibliothecaris nr 520/01 Technische Fiche Via aanwerving: contractueel Tijdsregime: voltijds Weddeschaal: A1a-A2a-A3a Afdeling: Vrije Tijd Dienst: Bibliotheek Functietitel: bibliothecaris

Nadere informatie

BUDGET AGB PATRI Kazernestraat SINT-TRUIDEN NIS-code : 71053

BUDGET AGB PATRI Kazernestraat SINT-TRUIDEN NIS-code : 71053 AGB PATRI Kazernestraat 13 38 SINT-TRUIDEN NIS-code : 7153 BUDGET 219 Voorzitter Raad van Bestuur : Veerle Heeren Algemeen directeur : Kathleen Bergoets AGB PATRI / BUDGET 219 - Beleidsnota 1 AGB PATRI

Nadere informatie

Speerpunt 2018 Cultuur in Balen. Cultuur in Balen

Speerpunt 2018 Cultuur in Balen. Cultuur in Balen Cultuur in Balen 1 2 Woord vooraf Een gemeente die zijn Cultureel aanbod serieus neemt, streeft ernaar dat dit gedragen wordt door de meerderheid van zijn inwoners. Om draagkracht te verkrijgen is er voorlichting,

Nadere informatie

2 De organisatie geeft aan welke actuele maatschappelijke ontwikkelingen relevant zijn in relatie tot haar missie en visie.

2 De organisatie geeft aan welke actuele maatschappelijke ontwikkelingen relevant zijn in relatie tot haar missie en visie. BEOORDELINGSELEMENTEN, BEOORDELINGSCRITERIA EN EVALUATIECRITERIA VAN DE SOCIAAL- CULTURELE ORGANISATIES MET EEN WERKING BINNEN SPECIFIEKE REGIO DECREET EN MEMORIE VAN TOELICHTING ARTIKEL 35, UITVOERINGSBESLUIT

Nadere informatie

2 De organisatie geeft aan welke actuele maatschappelijke ontwikkelingen relevant zijn in relatie tot haar missie en visie.

2 De organisatie geeft aan welke actuele maatschappelijke ontwikkelingen relevant zijn in relatie tot haar missie en visie. BEOORDELINGSELEMENTEN, BEOORDELINGSCRITERIA EN EVALUATIECRITERIA VAN DE SOCIAAL- CULTURELE ORGANISATIES MET EEN WERKING BINNEN SPECIFIEKE REGIO DECREET EN MEMORIE VAN TOELICHTING ARTIKEL 35, UITVOERINGSBESLUIT

Nadere informatie

[ew32] 4 SUG s. Serious Game vs. Urban Game vs. Serious Urban Game. Nieuwe tendensen binnen digitale participatie

[ew32] 4 SUG s. Serious Game vs. Urban Game vs. Serious Urban Game. Nieuwe tendensen binnen digitale participatie Nieuwe tendensen binnen digitale participatie [ew32] Serious Game vs. Urban Game vs. Serious Urban Game 4 SUG s SUG GROOTSTE AANDACHT NAAR HET PROCES Het ParticipatieProces DE TOOLS LearningLabs #WORK

Nadere informatie

Meerjarenplan Zutendaal 2014-2019 Overzicht beleidsdoelstellingen en actieplannen

Meerjarenplan Zutendaal 2014-2019 Overzicht beleidsdoelstellingen en actieplannen Meerjarenplan Zutendaal 2014-2019 Overzicht beleidsdoelstellingen en actieplannen BD = beleidsdoelstelling AP = actieplan Vet = prioritaire doelstelling Gewone opmaak = overig beleid De beleidsdoelstellingen

Nadere informatie

Ouderenbeleidsparticipatie in Gent. Hoe pakken we het aan?

Ouderenbeleidsparticipatie in Gent. Hoe pakken we het aan? Ouderenbeleidsparticipatie in Gent Hoe pakken we het aan? Trefdag ouderen en lokaal beleid 07/05/2019 Participatie van ouderen wordt steeds belangrijker: waarom? Maatschappelijke uitdagingen worden complexer

Nadere informatie

Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006

Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006 Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006 1 1. Cultuurparticipatie 1.1. De bibliotheek moet de culturele participatie van de inwoners verhogen: - Leesclub : praktische organisatie Minimaal 6 leden,

Nadere informatie

Er was eens. in 2012

Er was eens. in 2012 Er was eens in 2012 Hoe het allemaal begon Bibliotheekweek 2012 met website ww.bibstevanhetland.be Verwendag met de interactieve brunch XXL vooraf brainstorm met wat willen we te weten komen, waaruit

Nadere informatie

Strategisch meerjarenplan in een notendop

Strategisch meerjarenplan in een notendop Strategisch meerjarenplan 2014-2019 in een notendop PBD 1: Harelbeke wil een levendig en aantrekkelijk stadscentrum creëren, waar bewoners fier op zijn. AP1.1: De Leiewerken voorzien het centrum van meer

Nadere informatie

Beleidslijnen

Beleidslijnen Beleidslijnen 2013-2014 De Spil is er klaar voor! Wij willen de komende 6 jaar gestaag werken aan de kwaliteit van onze werking zodat De Spil in Roeselare een cultuurcentrum van en voor iedere Roeselarenaar

Nadere informatie

16.01.01 Leeskring ism Davidsfonds 2008-2009 "De grote x aanbod aan activiteiten wordt

16.01.01 Leeskring ism Davidsfonds 2008-2009 De grote x aanbod aan activiteiten wordt .01 Het bestaand gemeentelijk cultureel.01.01 Leeskring ism Davidsfonds 2008-2009 "De grote aanbod aan activiteiten wordt revoluties" op 05/01; 12/01 en 19/01 geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd of vernieuws.01.02

Nadere informatie

Cultuureducatie in Dendermonde

Cultuureducatie in Dendermonde Cultuureducatie in Dendermonde 2014-2020 Workshop Peter Rogiers 2012 - CC Belgica Mensen zullen maar deelnemen aan culturele activiteiten als ze interesse hebben en de bagage om ervan te genieten. Als

Nadere informatie

JEUGDWERKER met focus op speelpleinwerk Cultuur & Samenleven Dilbeek vzw Team jongeren

JEUGDWERKER met focus op speelpleinwerk Cultuur & Samenleven Dilbeek vzw Team jongeren 1. Doel van de functie Het organiseren van Speelpleinwerking Begijnenborre om kinderen van 3 t.e.m. 14 jaar een speelse vakantie aan te bieden onder begeleiding van animatoren en hoofdanimatoren Het ontwikkelen,

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

Lokale jeugddiensten en het participatiedecreet

Lokale jeugddiensten en het participatiedecreet Lokale jeugddiensten en het participatiedecreet Inhoud 1. Van waar komen we? 2. Vrijetijdsparticipatie: Drempels 3. Het Participatiedecreet 4. De lokale afsprakennota vrijetijdsparticipatie Van waar komen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/2 Samenwerkingsovereenkomst 2014-2019 tussen

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname Functie Graadnaam: Deskundige Functienaam: Deskundige Vrije Tijd Functionele loopbaan: B1-B3 Functiegroep: Code: Afdeling: Vrije tijd Dienst: Subdienst: Doel van de entiteit De dienst Vrije tijd coördineert

Nadere informatie

Krachtlijnen voor een nieuwe organisatie opvang en vrijetijd van kinderen. Ronde van Vlaanderen 2016

Krachtlijnen voor een nieuwe organisatie opvang en vrijetijd van kinderen. Ronde van Vlaanderen 2016 Krachtlijnen voor een nieuwe organisatie opvang en vrijetijd van kinderen Ronde van Vlaanderen 2016 2 - VVSG - Ronde van Vlaanderen maart 2016 Inhoud Op Vlaamse regering (18 december 2015) goedgekeurde

Nadere informatie

Beleidsparticipatie. Van inspraak tot actieve participatie. Weten, zeggen en doen

Beleidsparticipatie. Van inspraak tot actieve participatie. Weten, zeggen en doen Beleidsparticipatie Van inspraak tot actieve participatie Weten, zeggen en doen Ge moogt het weten Informeren via nieuwsbrieven, infovergaderingen, infomarkten, informatieve tentoonstellingen en geleide

Nadere informatie

Dia 1. Dia 2. Dia 3 BESTUURLIJKE UITDAGINGEN VOOR LOKALE BESTUREN. Een keten perspectief. Professor Dr. E. Wayenberg HoGent & UGent BLOSO

Dia 1. Dia 2. Dia 3 BESTUURLIJKE UITDAGINGEN VOOR LOKALE BESTUREN. Een keten perspectief. Professor Dr. E. Wayenberg HoGent & UGent BLOSO Dia 1 BESTUURLIJKE UITDAGINGEN VOOR LOKALE BESTUREN Professor Dr. E. Wayenberg HoGent & UGent Dia 2 2 Dia 3 Een keten perspectief BLOSO Gemeente/ Sportdienst Sportvereniging 3 Dia 4 Sectorale beleidsketen

Nadere informatie

Overzicht prioritaire en overige beleidsdoelstellingen MJP

Overzicht prioritaire en overige beleidsdoelstellingen MJP Overzicht prioritaire en overige beleidsdoelstellingen MJP 2014-2019 1. Vilvoordenaars trots maken op hun stad door Vilvoorde als ideale woonstad, als stad aan het water, en als innovatieve stad maximaal

Nadere informatie

De Vlaamse beleidsprioriteiten (LCBVBP02) voor bibliotheken zijn letterlijk :

De Vlaamse beleidsprioriteiten (LCBVBP02) voor bibliotheken zijn letterlijk : 1 Toelichting bij de budgetten gehanteerd in de meerjarenplanning en bij de omschrijving van de bibliotheekacties. De bibliotheek kent een uitgebreide werking en speelt voortdurend in op occasionele, actuele

Nadere informatie

Praktisch! Hoe worden de subsidies lokaal cultuurbeleid toegekend?

Praktisch! Hoe worden de subsidies lokaal cultuurbeleid toegekend? Praktisch! Hoe worden de subsidies lokaal cultuurbeleid toegekend? Vanaf 2014 zullen lokale besturen hun beleid vorm geven door middel van de strategische meerjarenplanning. Ook het lokaal cultuurbeleid

Nadere informatie

Vraagstelling over de interne staatshervorming

Vraagstelling over de interne staatshervorming Vraagstelling over de interne staatshervorming Hoorzitting Commissie Binnenlands Bestuur Vlaams Parlement 24 november 2010 Vereniging Vlaamse Cultuur en gemeenschapscentra Paul Sergier, directeur Invalshoek

Nadere informatie

Decreet Bovenlokale Cultuurwerking

Decreet Bovenlokale Cultuurwerking 2020 Decreet Bovenlokale Cultuurwerking Van 15 juni 2018 Decreet Bovenlokale Cultuurwerking Traject besluitvorming: Goedkeuring Vlaamse Regering op 15 juni 2018 Uitvoeringsbesluit goedkeuring Vlaamse Regering

Nadere informatie

Het informatieplan: instrument voor een succesvolle omgang met je digitale. collecties en archieven. #informatieplan

Het informatieplan: instrument voor een succesvolle omgang met je digitale. collecties en archieven. #informatieplan Het informatieplan: instrument voor een succesvolle omgang met je digitale collecties en archieven #informatieplan Het informatieplan: instrument voor een succesvolle omgang met je digitale collecties

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT TURNHOUT GEMEENTE HERSELT CULTUURBELEIDSPLAN

PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT TURNHOUT GEMEENTE HERSELT CULTUURBELEIDSPLAN Dit cultuurbeleidsplan is gebaseerd op: Gegevens over onze gemeente Bevraging van inwoners Gegevens van de socio-culturele verenigingen Evaluaties van culturele activiteiten, georganiseerd door de cultuurdienst

Nadere informatie

Cultuur is geen luxe. Het behoort wezenlijk tot het menselijk leven. De Culturele armoede is wellicht de zwaarste vorm van uitsluiting.

Cultuur is geen luxe. Het behoort wezenlijk tot het menselijk leven. De Culturele armoede is wellicht de zwaarste vorm van uitsluiting. Cultuur is geen luxe. Het behoort wezenlijk tot het menselijk leven. De Culturele armoede is wellicht de zwaarste vorm van uitsluiting. (Algemeen Verslag over de Armoede, 1994) Recht op ontspanning, vrije

Nadere informatie

Gekozen thema s/ kwantitatieve indicatoren LEADER MAK+

Gekozen thema s/ kwantitatieve indicatoren LEADER MAK+ Gekozen thema s/ kwantitatieve indicatoren LEADER MAK+ Thema 1:Landbouw- en natuureducatie D1: Inzetten op educatie die landbouw als belangrijke economische sector in de streek in de kijker zet, met bijzondere

Nadere informatie

DOELSTELLINGENNOTA 2014

DOELSTELLINGENNOTA 2014 AG Infrastructuur Maaseik Markt 1 3680 Maaseik NIS-code : null DOELSTELLINGENNOTA 2014 Secretaris Peter Graux Financieel beheerder Voorzitter: Dirk Verlaak Maaseik Maaseik wil een optimale, klantvriendelijke

Nadere informatie

Bibliotheek Venlo, onmisbaar voor een toekomstbestendige gemeente Venlo. Samen bouwen aan onze maatschappelijke bibliotheek

Bibliotheek Venlo, onmisbaar voor een toekomstbestendige gemeente Venlo. Samen bouwen aan onze maatschappelijke bibliotheek Bibliotheek Venlo, onmisbaar voor een toekomstbestendige gemeente Venlo Samen bouwen aan onze maatschappelijke bibliotheek Inhoud Kernboodschap De Openbare Bibliotheek Venlo Missie Facts en figures (2016)

Nadere informatie

De maatschappelijke opbrengst van de bibliotheek. Marjolein Oomes, Koninklijke Bibliotheek Amersfoort,

De maatschappelijke opbrengst van de bibliotheek. Marjolein Oomes, Koninklijke Bibliotheek Amersfoort, De maatschappelijke opbrengst van de bibliotheek Marjolein Oomes, Koninklijke Bibliotheek Amersfoort, 02-11-2015 Gegevensverzameling Naam en/of datum Agenda Doel en opbouw van het onderzoeksprogramma Inzichten

Nadere informatie

werksessie: verborgen ISB- congres 20 maart 2013

werksessie: verborgen ISB- congres 20 maart 2013 werksessie: verborgen armoede ISB- congres 20 maart 2013 Typ hier Wat de titel Samenlevingsopbouw Oost- Vlaanderen Grondrechtenboom Meetjesland Cultuur, sport en vrije tijd Drempels Aanpak in 3 plattelandsgemeenten

Nadere informatie

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking)

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestaties : Naam organisatie : Stichting Amersfoort in C Maatschappelijk doel (betreft outcomedoelstellingen) Het bieden

Nadere informatie

DIVERSITEIT VERBINDINGEN PARTICIPATIE. Kijkwijzer Brede School in Brussel 1

DIVERSITEIT VERBINDINGEN PARTICIPATIE. Kijkwijzer Brede School in Brussel 1 LOKALE CONTEXT BS Omgevingsanalyse Kinderen en jongeren Partners De BS brengt bij de omgevingsanalyse zowel de noden als kansen van de lokale kinderen en jongeren in kaart: houdt hierbij rekening met de

Nadere informatie

Dienstencentra & ouderenverenigingen Van samenspraak naar samenwerking!

Dienstencentra & ouderenverenigingen Van samenspraak naar samenwerking! Dienstencentra & ouderenverenigingen Van samenspraak naar samenwerking! Doelstelling: Deze nota heeft als doel om het overleg en de samenwerking op gemeentelijk niveau tussen de lokale dienstencentra en

Nadere informatie

Actieplan Cultuurbeleid

Actieplan Cultuurbeleid Actieplan Cultuurbeleid 2010 Het cultuurbeleidsplan 2009-2013 Toegespitst en uitgelijnd naar 2010 Strategische doelstelling 1 De verenigingen en de bevolking kunnen beroep doen op een volwaardige en professioneel

Nadere informatie

Planningsrapport: Budget 2016 (BP2016-1_0) Periode: 2016. Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 12749 Investering: 1324 Andere: 40

Planningsrapport: Budget 2016 (BP2016-1_0) Periode: 2016. Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 12749 Investering: 1324 Andere: 40 Doelstellingennota Planningsrapport: Budget 2016 (BP2016-1_0) Periode: 2016 Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 12749 Investering: 1324 Andere: 40 Gemeentebestuur Kaprijke (NIS 43007) Veld 1-9970 Kaprijke

Nadere informatie

Presentatie UiTPAS Jeugdraad Beerse 13 november 2015

Presentatie UiTPAS Jeugdraad Beerse 13 november 2015 Presentatie UiTPAS Jeugdraad Beerse 13 november 2015 Van vrijetijdspas naar UiTPAS - Vrijetijdspas verdwijnt in 2016 - Overgangsperiode van 1 januari 2016 tot 1 juni 2016 - Geldigheidsduur vrijetijdspas

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN

STRATEGISCH BELEIDSPLAN Gelijke Rechten voor Iedere Persoon met een handicap STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2016 2019 GRIP neemt zijn rol op als voortrekker en aanjager om te komen tot een omslag in de kijk op handicap en meer inclusie

Nadere informatie

Cultureel erfgoed = roerend en immaterieel erfgoed = Cultuur => Gemeenschapsmaterie

Cultureel erfgoed = roerend en immaterieel erfgoed = Cultuur => Gemeenschapsmaterie Cultureel Erfgoed Cultureel erfgoed = roerend en immaterieel erfgoed = Cultuur => Gemeenschapsmaterie Onroerend erfgoed = monumenten, landschappen, archeologie = Grondgebonden => Gewestmaterie 2 3 Cultureel-erfgoeddecreet

Nadere informatie

De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School

De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School Opdracht Steunpunt Gok Ontwikkelen visietekst Opvolgen proefprojecten Formuleren beleidsaanbevelingen Brede School? Verkenning van enkele

Nadere informatie

Polyvalent podiumtechnicus Cultuur & Samenleven Dilbeek vzw Team Jongeren

Polyvalent podiumtechnicus Cultuur & Samenleven Dilbeek vzw Team Jongeren 1. Doel van de functie Organseren en uitvoeren van verschillende operationele technische taken waaronder decoropbouw, belichting, geluidsversterking, projectie, binnen het team Jongeren van de stroom Vrije

Nadere informatie

Functiekaart. De bibliotheek werkt steeds in een geest van objectiviteit en vrij van levensbeschouwelijke, politieke en commerciële invloeden.

Functiekaart. De bibliotheek werkt steeds in een geest van objectiviteit en vrij van levensbeschouwelijke, politieke en commerciële invloeden. Functie Graadnaam: Bibliotheekassistent Functienaam: Bibliotheekassistent Functionele loopbaan: C1-C3 Code: Afdeling: Vrije tijd Dienst: Bibliotheek FB-08-08 Doel van de entiteit De missie van de bib is

Nadere informatie

Vacature erfgoedcoördinator (B1 B3) ondersteuning en vrijwilligerswerking erfgoedcel Pajottenland Zennevallei. - contract onbepaalde duur -

Vacature erfgoedcoördinator (B1 B3) ondersteuning en vrijwilligerswerking erfgoedcel Pajottenland Zennevallei. - contract onbepaalde duur - Vacature erfgoedcoördinator (B1 B3) ondersteuning en vrijwilligerswerking erfgoedcel Pajottenland Zennevallei - contract onbepaalde duur - De projectvereniging Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei is

Nadere informatie

Vind je netwerk opnieuw uit

Vind je netwerk opnieuw uit Vind je netwerk opnieuw uit Verandering realiseren vanuit de principes van het Waarderend Onderzoek (Appreciative Inquiry) Ben Verstreyden en Astrid De Bruycker Dēmos vzw 1. Waarderend Onderzoek: de basis

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Cultuur. Functienaam: deskundige cultuur en erfgoed

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Cultuur. Functienaam: deskundige cultuur en erfgoed Functie Graadnaam: deskundige Functienaam: deskundige cultuur en erfgoed Functiefamilie: Deskundigen Functionele loopbaan: B1-B3 Afdeling: Vrije Tijd Dienst: Cultuur Subdienst: Code: Doel van de entiteit

Nadere informatie

Operationele aansturing en ondersteuning van de medewerkers

Operationele aansturing en ondersteuning van de medewerkers FUNCTIEBESCHRIJVING Afdeling/Dienst: Sociale zaken en rapporteert aan het afdelingshoofd personen Functietitel: Diensthoofd sociale zaken Hoofddoel: Coördineren van de activiteiten en projecten van de

Nadere informatie

Uitgangspunt van deze omzendbrief is het subsidiëren van projecten van bepaalde duur.

Uitgangspunt van deze omzendbrief is het subsidiëren van projecten van bepaalde duur. Omzendbrief voor de subsidiëring van projecten in het kader van Samenlevingsinitiatieven 1. Wat zijn de Samenlevingsinitiatieven? De erkenning en subsidiëring van Samenlevingsinitiatieven gebeurt op basis

Nadere informatie

Opvang en vrije tijd van schoolgaande kinderen kleurt lokaal. Samen voor een lokaal gezinsbeleid maart 2017

Opvang en vrije tijd van schoolgaande kinderen kleurt lokaal. Samen voor een lokaal gezinsbeleid maart 2017 Opvang en vrije tijd van schoolgaande kinderen kleurt lokaal Samen voor een lokaal gezinsbeleid maart 2017 Ann Lobijn Diensthoofd Kinderopvang VVSG 02 211 55 73 Ann.lobijn@vvsg.be Leen Walravens Stafmedewerker

Nadere informatie

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Fiches. Titel initiatief: Caleidoscoop. Initiatiefnemer: GC De Vaartkapoen. Projectomschrijving

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Fiches. Titel initiatief: Caleidoscoop. Initiatiefnemer: GC De Vaartkapoen. Projectomschrijving BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiches Titel initiatief: Caleidoscoop Initiatiefnemer: GC De Vaartkapoen Caleidoscoop is een zelforganisatie die is ingebed in het gemeenschapscentrum. Een 8-tal vrouwelijke, allochtone

Nadere informatie

Flandrica.be De virtuele Vlaamse erfgoedbibliotheek

Flandrica.be De virtuele Vlaamse erfgoedbibliotheek Flandrica.be De virtuele Vlaamse erfgoedbibliotheek David Coppoolse Stafmedewerker ontsluiting en digitalisering Anet Gebruikersdag 2011 06 15 v1.2 2011 06 15 Vlaamse Erfgoedbibliotheek Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening.

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. Werkgroep dienstverlening 23.03.2013 Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. 1) Algemeen: burgerzaken en communicatie Onthaaldag voor nieuwe inwoners Koppeling

Nadere informatie

Leren & ontwikkelen. doe je samen

Leren & ontwikkelen. doe je samen Leren & ontwikkelen doe je samen VIER SpeerpunteN Onze missie en visie bepalen, samen met externe ontwikkelingen (zoals wet- en regelgeving, nieuwe inzichten en technologische ontwikkelingen), ons beleid

Nadere informatie

M0 Strategische nota

M0 Strategische nota Rapport M0 Strategische nota Periode 2014-2019 Bestuur Provincie Vlaams-Brabant NIS Code 20001 Adres Provincieplein 1, 3010 Leuven 1/5 D In een duurzame, welvarende regio iedereen meenemen in opleiding,

Nadere informatie

Decreet van 30 april 2004 houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van ouderen

Decreet van 30 april 2004 houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van ouderen BIJLAGE 2 Decreet van 30 april 2004 houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van ouderen Dit decreet wil onder meer de ontwikkeling van een lokaal ouderenbeleid

Nadere informatie

Interview met minister Joke Schauvliege

Interview met minister Joke Schauvliege Interview met minister Joke Schauvliege over de rol en de toekomst van etnisch-culturele federaties in Vlaanderen. Dertien etnisch-cultureel diverse federaties zijn erkend binnen het sociaalcultureel werk.

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel; BESLUIT: Ontwerp van decreet tot oprichting van het privaatrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen in de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk

Nadere informatie

ACTIES DIE BETREKKING HEBBEN OP DE PROGRAMMAONTWIKKELING

ACTIES DIE BETREKKING HEBBEN OP DE PROGRAMMAONTWIKKELING BI JLAGE Bijlage nr. 04/ 02 Besluit houde nde het indiene n van de VGC actieplanne n 2005 Cultuur, Cultuurce ntrum Brussel, Hoofdstedelijke Ope nbare Bibliotheek en Streekgericht Bibliotheekbeleid met

Nadere informatie

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014 2. Beleidsterrein Cultuur Zo groot en breed mogelijk cultuurparticipatie Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Talentontwikkeling en ontplooiing jeugdige

Nadere informatie

Toelichting kwaliteitslabel

Toelichting kwaliteitslabel Toelichting kwaliteitslabel Toelichting kwaliteitslabels Waarom worden er kwaliteitslabels toegekend? Binnen welk kader worden kwaliteitslabels toegekend? Wie komt in aanmerking? Wat zijn de voorwaarden

Nadere informatie

Participatieprojecten voor. kansengroepen: cultuur, jeugd & sport. Juni Yves De Backer Lynn Moerenhout

Participatieprojecten voor. kansengroepen: cultuur, jeugd & sport. Juni Yves De Backer Lynn Moerenhout Participatieprojecten voor kansengroepen: cultuur, jeugd & sport Yves De Backer Lynn Moerenhout Departement Cultuur, Jeugd en Media Afdeling Sociaal-Cultureel Werk Juni 2017 Inhoud Regelgeving Wat en voor

Nadere informatie

Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1]

Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1] Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1] Ten gevolge van de goedkeuring van de bisconceptnota betreffende de organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen,

Nadere informatie

Reflectie over de criteria uitvoeringsbesluiten Museumoverleg. Gezamenlijk standpunt landelijk en regionaal ingedeelde musea

Reflectie over de criteria uitvoeringsbesluiten Museumoverleg. Gezamenlijk standpunt landelijk en regionaal ingedeelde musea Reflectie over de criteria uitvoeringsbesluiten 2016 Museumoverleg Gezamenlijk standpunt landelijk en regionaal ingedeelde musea 20.02.2017 LANDELIJKE EN REGIONALE MUSEA: BELANG VAN SOLIDARITEIT Deze tekst

Nadere informatie

Toelichting decreet van 6 juli 2012 betreffende het Lokaal Cultuurbeleid

Toelichting decreet van 6 juli 2012 betreffende het Lokaal Cultuurbeleid Toelichting decreet van 6 juli 2012 betreffende het Lokaal Cultuurbeleid hebben vanaf 2014 meer vrijheid om een eigen lokaal beleid vorm te geven. Tijdens de volgende bestuursperiode (2013-2018) zullen

Nadere informatie

KINDERARMOEDE. 21 mei 2014 OCMW LANAKEN

KINDERARMOEDE. 21 mei 2014 OCMW LANAKEN KINDERARMOEDE 21 mei 2014 SALK 13 meest getroffen gemeenten (waaronder Lanaken) 50.000 /jaarbasis: kinderarmoedebeleid 2014-2017 (4 jaren) Geen Vlaamse middelen op basis van de kinderarmoedebarometer.

Nadere informatie

Een gemeentelijk dorpenbeleid. Plattelandsacademie Leuven, 28 april

Een gemeentelijk dorpenbeleid. Plattelandsacademie Leuven, 28 april Een gemeentelijk dorpenbeleid Plattelandsacademie Leuven, 28 april Trends in de dorpen Wonen In het buitengebied neemt bevolking tot 2030 globaal toe In sommige gemeenten zal er krimp zijn Groei zal ook

Nadere informatie

Strategische visie. van de Drentse bibliotheken 2012-2015

Strategische visie. van de Drentse bibliotheken 2012-2015 Strategische visie van de Drentse bibliotheken 2012-2015 Al deze veranderingen hebben ingrijpende gevolgen De bibliotheken in Drenthe krijgen te maken met bezuinigingen en veranderende politieke opvattingen.

Nadere informatie

Inhoud: Wat is UiTpas? Overstap vrijetijdspas naar UiTpas UiTpas als spaarkaart - Praktische werking - Soorten voordelen + voorbeelden UiTpas als

Inhoud: Wat is UiTpas? Overstap vrijetijdspas naar UiTpas UiTpas als spaarkaart - Praktische werking - Soorten voordelen + voorbeelden UiTpas als Presentatie UiTpas Inhoud: Wat is UiTpas? Overstap vrijetijdspas naar UiTpas UiTpas als spaarkaart - Praktische werking - Soorten voordelen + voorbeelden UiTpas als kortingskaart - Mensen in armoede -

Nadere informatie

HANDLEIDING PROJECTOPROEP VAN 15 MEI 2019 VOOR PROJECTEN DIE VAN START GAAN VANAF 1 JANUARI Decreet Bovenlokale Cultuurwerking

HANDLEIDING PROJECTOPROEP VAN 15 MEI 2019 VOOR PROJECTEN DIE VAN START GAAN VANAF 1 JANUARI Decreet Bovenlokale Cultuurwerking / handleiding HANDLEIDING PROJECTOPROEP VAN 15 MEI 2019 VOOR PROJECTEN DIE VAN START GAAN VANAF 1 JANUARI 2020 Decreet Bovenlokale Cultuurwerking 14.03.2019 cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 Toelichting... 3

Nadere informatie

Cultureel-erfgoedconvenant tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband van het Land van Waas

Cultureel-erfgoedconvenant tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband van het Land van Waas Cultureel-erfgoedconvenant tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband van het Land van Waas Tussen: de Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering in

Nadere informatie

Inspiratiedag VVSG Ouderen- en thuiszorg. Cis Dewaele

Inspiratiedag VVSG Ouderen- en thuiszorg. Cis Dewaele Inspiratiedag VVSG Ouderen- en thuiszorg Cis Dewaele Inhoud 1. Waarom outreach 2. Quickscan 3. De visie 4. De cirkel 1. Waarom outreach Niet bereikte groepen De relatie werkt! (leefwereld, waarden en normen)

Nadere informatie

Vertrouwen in de toekomst - Regeerakkoord oktober 2017

Vertrouwen in de toekomst - Regeerakkoord oktober 2017 Vertrouwen in de toekomst - Regeerakkoord oktober 2017 Monumenten, kunstwerken en archieven willen we beschermen en toegankelijk maken, ook met behulp van digitalisering. Speciale aandacht voor monumentale

Nadere informatie

Organiek reglement gemeentelijke adviesraad voor cultuur en bibliotheek Zwevegem

Organiek reglement gemeentelijke adviesraad voor cultuur en bibliotheek Zwevegem Organiek reglement gemeentelijke adviesraad voor cultuur en bibliotheek Zwevegem I. Opdracht Artikel 1: Er wordt een gemeentelijke adviesraad voor cultuur en bibliotheek opgericht die de inrichtende overheid,

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

Beleidsplan AUHL

Beleidsplan AUHL Beleidsplan AUHL 2019-2024 S I T U E R I N G Associatie Universiteit Hogescholen Limburg (AUHL) is één van de 5 Vlaamse associaties en heeft als partnerinstellingen: Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt,

Nadere informatie

organisatie kan hier bepalen en toelichten of en in welke mate ze een werking ontplooit in een internationale context.

organisatie kan hier bepalen en toelichten of en in welke mate ze een werking ontplooit in een internationale context. BEOORDELINGSELEMENTEN, BEOORDELINGSCRITERIA EN EVALUATIECRITERIA VAN DE SOCIAAL-CULTURELE VOLWASSENENORGANISATIES MET EEN WERKING VOOR HET NEDERLANDSE TAALGEBIED EN HET TWEETALIGE GEBIED BRUSSEL-HOOFDSTAD

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

BBC EN PLANNING IN GEEL

BBC EN PLANNING IN GEEL BBC EN PLANNING IN GEEL Geel? GEEL? Geel? 38.000 inwoners Antwerpse Kempen Gezinsverpleging - Barmhartige Stede Uitgestrekt grondgebied: ca 11.000 ha Stedelijke kern versus landelijk buitengebied Aanwezigheid

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES GO! Basisschool Vogelzang (2221)

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES GO! Basisschool Vogelzang (2221) VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES GO! Basisschool Vogelzang (2221) 1 IN WELKE MATE ONTWIKKELT DE SCHOOL HAAR EIGEN KWALITEIT? K1 K6 K2 K5 K3 K4 K1. Visie en strategisch beleid

Nadere informatie

Strategische nota. 15 december 2014

Strategische nota. 15 december 2014 Strategische nota 15 december 2014 De strategische nota geeft een beschrijving van de beleidsdoelstellingen en de beleidsopties van het bestuur voor de periode van het meerjarenplan. Enkel de prioritaire

Nadere informatie

Synergieën zoeken. VLAAMSE ERFGOEDBIBLIOTHEEK vzw. A. Netwerk van erfgoedbibliotheken I. ORGANISATIE. II. PROJECTEN III.

Synergieën zoeken. VLAAMSE ERFGOEDBIBLIOTHEEK vzw. A. Netwerk van erfgoedbibliotheken I. ORGANISATIE. II. PROJECTEN III. VLAAMSE ERFGOEDBIBLIOTHEEK vzw Synergieën zoeken I. ORGANISATIE II. PROJECTEN III. DO s AND DON Ts 30.05.11 - Genk Eva Wuyts I. ORGANISATIE A. Netwerk van erfgoedbibliotheken A. Netwerk B. Missie C. Doelstellingen

Nadere informatie

Gekozen thema s/ kwantitatieve indicatoren LEADER Kempen Oost. D1: Vernieuwende vormen van landbouweducatie, met bijzondere aandacht voor scholen

Gekozen thema s/ kwantitatieve indicatoren LEADER Kempen Oost. D1: Vernieuwende vormen van landbouweducatie, met bijzondere aandacht voor scholen Gekozen thema s/ kwantitatieve indicatoren LEADER Kempen Oost Thema 1:Landbouw- en natuureducatie D1: Vernieuwende vormen van landbouweducatie, met bijzondere aandacht voor scholen - Updaten en ontwikkelen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 november 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 4/16 Vierde reeks wijzigingen van 2016 Departement

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplanning 2014 2019 Budget 2015. Gemeenteraad 18 december 2014

Aanpassing meerjarenplanning 2014 2019 Budget 2015. Gemeenteraad 18 december 2014 Aanpassing meerjarenplanning 2014 2019 Budget 2015 Gemeenteraad 18 december 2014 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 Meerjarenplan 14-19: vastgesteld 19/12/2013 Jaarlijks te actualiseren in functie van

Nadere informatie

Ontwikkelingen in het

Ontwikkelingen in het Ontwikkelingen in het Cultureel-erfgoedbeleid Departement CJSM Afdeling Cultureel Erfgoed Katrijn Van Kerchove Cultureel-erfgoedbeleid Vlaamse Overheid: 1. Erkennen en subsidiëren 2. Beschermen roerend

Nadere informatie