1. In de Maneschijn. 2. Berend Botje. In de maneschijn, in de maneschijn, Klim ik op een trapje naar het raamkozijn.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. In de Maneschijn. 2. Berend Botje. In de maneschijn, in de maneschijn, Klim ik op een trapje naar het raamkozijn."

Transcriptie

1 1. In de Maneschijn In de maneschijn, in de maneschijn, Klim ik op een trapje naar het raamkozijn. En je raadt het niet, en je raadt het niet: Zo doet een vogel, en zo doet een vis. Zo doet een duizendpoot, die schoenenpoetser is. En dat is één, en dat is twee, en dat is dikke dikke dikke tante Kee. En dat is recht, en dat is krom, 2. Berend Botje Berend Botje ging uit varen met zijn bootje naar Zuid Laren. De weg was recht, de weg was krom, nooit kwam Berend Botje weer om! 1,2,3,4,5,6,7, waar is Berend Botje gebleven? Hij is niet hier, hij is niet daar, hij is naar Amerika! Amerika! Amerika! Eén keer in de rondte, van je hopsasa! Amerika! Amerika! Twee keer in de rondte, van je hopsasa! Drie keer in de rondte, van je hopsasa! En zo draaien wij het wieltje nog eens om. Rom! Bom!

2 3. Ze kunnen zeggen wat ze willen Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar de olifant, die heef de dikste billen van het hele land! En de giraffe de allerlangste nek, En het nijlpaard de allergrootste bek, bek bek! De flamingo heeft de aller dunste poten, De palmboom de aller hardste noten. De krokodil de allergrootste mond En de baviaan de aller roodste kont. Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar de olifant, die heeft de dikste billen van het hele land! En de giraffe de aller langste nek, En het nijlpaard de allergrootste bek, bek bek! Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar de olifant, die heef de dikste billen van het hele land! En de giraffe de aller langste nek, En het nijlpaard de allergrootste bek, bek bek! De papagaai heeft de aller gekleurdste kleren, de pauw de allermooiste veren. De mier heeft de allersterkste rug en de ergste prik komt van de mug, mug, mug.

3 4. Vingertjes Met de vingertjes, met de vingertjes, met de platte, platte, platte handjes! Met de vuistjes, met de vuistjes, met de elle, elle, elleboogjes klap, klap, klap! Met de teentjes, met de teentjes, met de platte, platte, platte voetjes. Met de knietjes, met de knietjes, met je billen, billen, billen stap, stap, stap! 5. Poesje mauw Hondje waf, Waf, waf, waf. Blijf jij van mijn lekkers af. Deze koek is voor mij, maar voor jou is er ook wat bij! Poesje mauw kom er eens gauw. Ik heb lekkere melk voor jou en voor mij rijstebrij O, wat heerlijk smullen wij Kippie tok, Tok, tok, tok. Blijf jij in je kippenhok. Leg voor mij, Een lekker ei. O, wat heerlijk smullen wij.

4 6. Smakelijk eten, smakelijk drinken Smakelijk eten, smakelijk eten. Hap hap hap, hap hap hap. Dat zal lekker smaken! Dat zal lekker smaken! Eet maar op, hap, hap, hap Smakelijk drinken, smakelijk drinken. Slok slok slok, slok slok slok. Dat zal lekker smaken! Dat zal lekker smaken! Drink maar op, slok slok slok 7. Poets je tanden Poets, poets Poets je tanden, altijd heel erg goed. Poets, poets Poets je tanden, weet je hoe dat moet. Eerst de linkerkant, dan de rechterkant, Dan de bovenkant en de onderkant. Nu de binnenkant en de buitenkant ohhhhhhhh Poets, poets Poets je tanden, altijd heel erg goed. Poets, poets Poets je tanden, weet je hoe dat moet. Pak je tandenborstel, haal wat water uit de kraan. Wat van pasta smeren, pas op voor je kleren. Laat die borstel maar gaan.

5 Poets, poets Poets je tanden, altijd heel erg goed. Poets, poets Poets je tanden, weet je hoe dat moet. Poets, poets Poets je tanden, altijd heel erg goed. Poets, poets Een frisse adem als je zoenen moet. 8. De krokodil De krokodil zwemt in het water. De krokodil ligt even stil. De krokodil kruipt dichter bij en hap, daar bijt hij in je bil. Au, auw 9. Visje in het water Visje, visje in het water. Visje, visje in de kom. Visje, visje, kan niet praten. Visje, visje, draai je om. Visje heeft zich omgekeerd, omgekeerd, omgekeerd. Visje heeft zich omgekeerd, dat heeft die van jou geleerd. Daag visje!

6 10. De kapper Knip knip knip, knip zegt de schaar. Kappertje wat doe je met mijn haar. Hou je t lang of maak je het kort. Ik hoop maar dat het netjes wordt. Knip knip knip, knip zegt de schaar. Kappertje wat doe je met mijn haar. Verf je t paars of knipje erop. Of krijg ik een krullenkop. Knip knip knip, knip zegt de schaar. Kappertje wat doe je met mijn haar. Hou je t lang of maak je het kort. Ik hoop maar dat het netjes wordt. 11. Zevensprong Heb je wel gehoord van de zeven, de zeven. Heb je wel gehoord van de zevensprong. Ze zeggen dat ik niet dansen kan, ik kan dansen als een edelman. Dat is één. Heb je wel gehoord van de zeven, de zeven. Heb je wel gehoord van de zevensprong. Ze zeggen dat ik niet dansen kan, ik kan dansen als een edelman. Dat is één. Dat is twee... tot zeven!

7 12. Alle eendjes zwemmen in het water Alle eendjes zwemmen in het water Falderal de riere, Falderal de rare Alle eendjes zwemmen in het water Fal de ral de ral de ral de ral de ral de ral ral ral. Ook zo met: Jongens, meisjes, mama s, papa s 13. Deze vuist op deze vuist Deze vuist op deze vuist, deze vuist op deze vuist, deze vuist op deze vuist en zo klim ik naar boven. Joepie de poepie! 14. Daar komt een olifant Jongens, meisjes, aan de kant, want daar komt een olifant. Dikke poten, grote oren, en een lange slurf van voren. Jongens, meisjes, aan de kant, want daar komt een Olifant. Jongens, meisjes, aan de kant, daar komt baby olifant. Dunne pootjes, kleine oortjes, en een mini slurf van voren. Jongens, meisjes, aan de kant, want daar komt een Olifant. Jongens, meisjes, aan de kant, daar komt papa olifant. Dikke poten, grote oren, en een lange slurf van voren. Jongens, meisjes, aan de kant, want daar komt een Olifant.

8 Jongens, meisjes, aan de kant, daar komt mama olifant. Mooie poten, lieve oren, en een lange slurf van voren. Jongens, meisjes, aan de kant, want daar komt een Olifant. Jongens, meisjes, aan de kant, de familie Olifant. 15. Op een grote paddenstoel Op een grote paddestoel rood met witte stippen. Zat kabouter Spillebeen heen en weer te wippen. Krak, zei de paddenstoel met een diepe zucht. Vloog kabouter Spillebeen, met zijn beentjes in de lucht. Maar kabouter Spillebeen hield niet op met wippen. Op die grote paddestoel rood met witte stippen. Daar kwam Vader Langbaard aan en die zei toen luid: "Moet dat stoeltje ook kapot? Spillebeen, schei uit!" Rood met witte stippen, heen en weer te wippen.

9 Op een grote paddenstoel rood met witte stippen. Zat kabouter Spillebeen heen en weer te wippen. Krak, zei de paddenstoel met een diepe zucht. Vloog kabouter Spillebeen, met zijn beentjes in de lucht. 16. Dit zijn mijn wangetjes Dit zijn m n wangetjes en dit is mijn kin. Dit is mijn mondje met tandjes erin. Dit zijn mijn ogen, mijn oren, mijn haar. Nu nog mijn neusje en dan ben ik klaar. 17. Twee handjes Twee handjes op de tafel Twee handjes in je zij Twee handjes op je schouders Op je hoofdje allebei Maar kabouter Spillebeen hield niet op met wippen. Op die grote paddenstoel rood met witte stippen Daar kwam Vader Langbaard aan en die zei toen luid: "Moet dat stoeltje ook kapot? Spillebeen, schei uit!" Schei nu toch eens uit! Nu maken we twee vuistjes Zo stevig als het maar kan Daar gaan we fijn mee trommelen Van je rommeldebommeldebom

10 De duimpjes zijn de dikste De pinkjes zijn maar klein Nu moeten onze handjes Vlug op het ruggetje zijn Kindjes waar zijn jullie handjes gebleven. Ik heb ze aan mijn ruggetje gegeven. Van je één, twee, drie. Daar zijn ze weer. 18. Hop hop hop Hop, hop, hop paardje in galop. Hop, hop, hop paardje in galop. Over hekke, slootte henen, maar voorzichtig breek geen benen. Hop, hop, hop paardje in galop. Hop, hop, ho paardje eet geen stro. Hop, hop, ho paardje eet geen stro. Zal het paardje haver kopen, dat het in galop kan lopen. Hop, hop, ho paardje eet geen stro. Hop, hop, hop paardje in galop. Hop, hop, hop paardje in galop. Over hekke, slootte henen, maar voorzichtig breek geen benen. Hop, hop, hop paardje in galop. Hop, hop, hop paardje in galop.

11 19. Ik zag twee beren k Zag twee beren, broodjes smeren. Oh, het was een wonder. t was een wonder, boven wonder, dat die beren smeren konden. Hi hi hi, ha ha ha, ik stond er bij en ik keek er naar. 'k Zag twee apen, lekker slapen, o, dat was een wonder. 't Was een wonder, boven wonder, dat die apen, slapen konden. Hi, hi, hi! Ha, ha, ha! 'k Stond erbij en ik keek ernaar. Zag twee bijen autorijden, O het was een wonder. 't Was een wonder, boven wonder, dat die bijen rijden konden. Hi hi hi, ha ha ha! 'k Stond erbij en ik keek er naar. 'k Zag twee koeien bootje roeien, o, dat was een wonder. 't Was een wonder, boven wonder, dat die koeien, roeien konden. Hi, hi, hi! Ha, ha, ha! 'k Stond erbij en ik keek ernaar. k zag twee mussen, de juffrouw kussen. O, dat was een wonder. 't Was een wonder, boven wonder, dat die mussen kussen konden. Hi hi hi, ha ha ha! 'k Stond erbij en ik keek er naar. 'k Zag twee poezen, samen douchen, o, dat was een wonder. 't Was een wonder, boven wonder, dat die poezen, douchen konden. Hi, hi, hi! Ha, ha, ha! 'k Stond erbij en ik keek ernaar.

12 k Zag twee beren, broodjes smeren. Oh, het was een wonder. t was een wonder, boven wonder, dat die beren smeren konden. Hi hi hi, ha ha ha, ik stond er bij en ik keek er naar. Hi hi hi, ha ha ha, ik stond er bij en ik keek er naar. 'k Zag twee leeuwen, lekker geeuwen, o, dat was een wonder. 't Was een wonder, boven wonder, dat die leeuwen, geeuwen konden. Hi, hi, hi! Ha, ha, ha! 'k Stond erbij en ik keek ernaar. 20. De molen Zo gaat de molen, de molen, de molen. Zo gaat de molen, de molen. Zo gaan de wieken, de wieken, de wieken. Zo gaan de wieken, de wieken. Zo gaan de handjes, de handjes, de handjes. Zo gaan de handjes, de handjes. Zo gaan de voetjes, de voetjes, de voetjes. Zo gaan de voetjes, de voetjes.

13 21. Zakdoekje leggen 22. Klap eens in je handjes, blij, blij, blij Klap eens in je handjes, blij, blij, blij. Op je boze bolletje, allebei Twee handjes in de hoogte, twee handjes in je zij. Zo varen de scheepjes voorbij. Zakdoekje leggen, niemand zeggen. k heb de hele nacht gewaakt. Vier paar schoenen heb ik afgemaakt. Twee van doek en twee van leer, hier leg ik mijn zakdoekje neer.

14 23. Jan Huygen in de ton Jan Huygen in de ton, met een hoepeltje er om. Jan Huygen, Jan Huygen. En de ton, die viel in duigen 24. Even stampen Even stampen, even stampen, even stampen, ja,ja. Even klappen, even klappen, even klappen, ja, ja. Zo ook met: Springen Kijken Zwemmen Vliegen Draaien Zwaaien Even stampen, even stampen, even stampen, ja,ja. Even klappen, even klappen, even klappen, ja, ja. Zo ook met: Springen Kijken Zwemmen Vliegen Nog even stampen, nog even stampen, nog even stampen, ja, ja. Nu is t over, is t over, is t over, ja, ja.

15 25. Aankleedlied Trek je trui maar aan, trek je broek dan aan. Want je wil toch niet, in je nakie staan. Trek je sokken aan, doe je schoenen aan, Want je wilt niet in je blootje naar buiten gaan. Buiten is het koud, buiten is het nat. Buiten waait de wind en een koudje is dan zo gevat. Trek je jas maar aan, pak een warme sjaal. Want je wilt toch niet, iin de kou gaan staan. Zet je muts dan op, trek je wanten aan Want je kunt niet in je blootje naar buiten gaan. Buiten is het koud, buiten is het nat. Buiten waait de wind,en een koudje is dan zo gevat. Trek je tui aan, trek je broek aan. Trek je sokken en je schoenen en je jas aan. Doe je sjaal om, zet je muts op. Pak je wanten en je tas en ga klaar staan. Doe je jas maar uit, trek je schoenen uit. Want het is nu tijd om naar bed te gaan. Trek je trui maar uit, trek je pyjama aan. Want je wilt niet in je nakie naar bed toe gaan. Je wilt niet in je nakie naar je bed toe gaan, je wilt niet in je nakie naar je bed toe gaan, je wilt niet in je nakie naar je bed toe gaan. Buiten is het koud, binnen is het warm. Buiten is het koud, binnen is het droog. Buiten waait de wind,binnen is het knus. Buiten is het koud, binnen is het warm. Buiten is het koud, binnen is het warm. Buiten is het koud, binnen is het droog. Binnen is het knus, binnen is het warm. Binnen is het warm, binnen is het droog. Binnen is het knus, binnen is het warm Buiten is het koud, buiten is het nat. Buiten waait de wind,en een koudje is dan zo gevat.

16 26. Naar binnen We gaan naar binnen, kom allemaal binnen. We maken een rij, dus kom maar dichterbij. Iedereen gaat mee, we lopen twee aan twee. Hoor je wat ik zei, kom maar dichterbij. Handen op je hoofd en handen in je zij. We gaan naar binnen, kom allemaal binnen. Hoog tijd om te gaan, sluit maar achteraan. Iedereen gaat mee, we lopen twee aan twee. Kom maar dichterbij, wat kijken jullie blij. Handen op je hoofd en handen in je zij. We gaan naar binnen, kom allemaal binnen. Handen op je hoofd en handen in je zij. Handen in de lucht en daarna op je dij. Handen op je hoofd en handen in je zij. Handen in de lucht en handen op je dij. We gaan naar binnen, kom allemaal binnen. 27. Dromenland Als ik zit te knikkebollen en m n ogen vallen dicht. Is het tijd om te gaan slapen, kijk daar is het maanlicht. En ik denk aan jou en mij. Slaap, trek je pyjama aan. Kijk even naar de maan en dan de oogjes toe. Slaap, ga mee naar dromenland. Samen hand in hand, we zien wel waar naar toe. Als ik daar zo lig te snurken met mijn ogen heel stijf dicht. Ben ik stilletjes aan t dromen, maneschijn op m n gezicht. Dan gaat de nacht heel snel voorbij. Slaap, trek je pyjama aan. Kijk even naar de maan. En dan de oogjes toe. Slaap, ga mee naar dromenland. Samen hand in hand. We zien wel waar naar toe. Heel ver weg in dromenland, wonen alle knuffeldieren. In het grote sprookjesbos, lopen ze te fantaseren. Over jou en mij.

17 Als ik s ochtends wakker wordt. Merk ik dat ik niets meer weet. Van al die mooie avonturen. Dat je die zo snel vergeet. Ze gingen vast over jou en mij. Slaap, trek je pyjama aan. Kijk even naar de maan en dan de oogjes toe. Slaap, ga mee naar dromenland. Samen hand in hand, we zien wel waar naar toe. Slaap, trek je pyjama aan. Kijk even naar de maan en dan de oogjes toe. Slaap, ga mee naar dromenland. Samen hand in hand, we zien wel waar naar toe.

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten:

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten: Liedjes Zingen Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Stop het nu maar in je mond Fruit, dat is gezond! En jullie krijgen een bakje fruit Dan worden jullie sterk en stoer Bewegingen

Nadere informatie

Deze liedjes zingen we met de kinderen

Deze liedjes zingen we met de kinderen Deze liedjes zingen we met de kinderen Klein rood autootje Klein rood autootje, waar breng je ons naar toe? Naar opa en naar oma en naar de koetjes boe En de handjes gaan van klap, klap, klap! En de voetjes

Nadere informatie

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal!

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Wij komen om te zingen, Te dansen en te springen, Goeiemorgen! Goeiemorgen!

Nadere informatie

De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes

De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes 1.KOK dat gun je mij Gaat mama werken, ja dan brengt ze mij naar KOK Dat vind ik echt niet erg, want daar is het altijd top Met vriendjes en vriendinnen,

Nadere informatie

Liedjes van de Beiler Sprookjesboom

Liedjes van de Beiler Sprookjesboom Liedjes van de Beiler Sprookjesboom Opruimliedjes Onderstaand liedje zingen we voordat we beginnen met opruimen. Doe je handen maar omhoog Maak daarvan een mooie boog Zet ze netjes in je zij en luister

Nadere informatie

Liedjesboek. Zing maar lekker mee!!!

Liedjesboek. Zing maar lekker mee!!! Liedjesboek Zing maar lekker mee!!! Alle eendjes Alle eendjes zwemmen in het water, Falderalderiere, falderalderare. Alle eendjes zwemmen in het water. Fal, fal, falderalderalderalderarara Midden in de

Nadere informatie

Liedjesboek met gebaren

Liedjesboek met gebaren Liedjesboek met gebaren 15 liedjes met ondersteunende gebaren 2017 Baby- en kindergebaar Illustraties: Liedee (Lisanne van Osch) Uitgegeven door: Baby- en kindergebaar, www.babygebaar.nl Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen...... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente... 5 Liedje over twee hazen:... 5 Bolletjes:... 5 Een koetje

Nadere informatie

Ik heb de zon zien zakken

Ik heb de zon zien zakken Ik heb de zon zien zakken Ik heb de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zakken, de zon zien zakken, de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zeeën

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

KABOUTER BIM Mijn naam is kabouter Bim Ik wil zingen Ik wil spelen Mijn naam is kabouter Bim Ik wil spelen Bom bam bim

KABOUTER BIM Mijn naam is kabouter Bim Ik wil zingen Ik wil spelen Mijn naam is kabouter Bim Ik wil spelen Bom bam bim IN DE MANESCHIJN in de maneschijn, in de maneschijn klom ik op het trapje door het raamkozijn maar je waagt het niet, maar je waagt het niet zo doet de vogel, zo doet de vis zo doet de duizendpoot die

Nadere informatie

Een lied van mij voor jou - kinderen

Een lied van mij voor jou - kinderen LIEDTEKSTEN - 1 Berend Botje Berend botje ging uit varen Met z n scheepje naar Zuid-Laren De weg was recht, De weg was krom Nooit kwam Berend Botje weerom 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Waar is Berend Botje gebleven?

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Hompeltje en Pompeltje

Hompeltje en Pompeltje Hompeltje en Pompeltje Kleur onderstaande Hompeltje en Pompeltje en knip ze uit. Vouw het randje op de stippellijn en plak de uiteindes aan elkaar. Plak met watten de baard. Stop je duim in Hompeltje en

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Oetsiekoetsie. Leuk om thuis ook mee te zingen! Oetsiekoetsie s dagelijks en meest gezongen liedjes,

Kinderdagverblijf Oetsiekoetsie. Leuk om thuis ook mee te zingen! Oetsiekoetsie s dagelijks en meest gezongen liedjes, Kinderdagverblijf Oetsiekoetsie Leuk om thuis ook mee te zingen! Oetsiekoetsie s dagelijks en meest gezongen liedjes, KDV Oetsiekoetsie Koningstraat 2a 6641 KS Beuningen Tel: 024-6771688 Dagelijks gezongen

Nadere informatie

ALGEMEEN. Versjes en liedjes van Pinokkio. Op gaan ruimen, op gaan ruimen Help je mee Alles in de kisten Alles in de kasten Goed idee, goed idee

ALGEMEEN. Versjes en liedjes van Pinokkio. Op gaan ruimen, op gaan ruimen Help je mee Alles in de kisten Alles in de kasten Goed idee, goed idee Versjes en liedjes van Pinokkio ALGEMEEN Op gaan ruimen, op gaan ruimen Help je mee Alles in de kisten Alles in de kasten Goed idee, goed idee Hap hap hap, slok slok slok Drink je Roosvicee maar op. Klop

Nadere informatie

Timpe tampe tovenaar

Timpe tampe tovenaar Timpe tampe tovenaar Timpe tampe tovenaar Kom vertoon je kunsten maar Timpe tampe tovenaar Wij zijn klaar Hotsie kielekiele knotsie boem Bim bam basie paardenbloem Bim bam basie paardeblom k Maak van jullie

Nadere informatie

Sport Vereniging De BrugCOLIJNSPLAAT

Sport Vereniging De BrugCOLIJNSPLAAT Sport Vereniging De BrugCOLIJNSPLAAT Ouder/kindgym Renate Dourleijn-Beijaard S.V. de Brug Inhoudsopgave 1. Doelstelling 2. Wat is ouder/kindgym? 3. Hoe ziet een ouder/kind gymles eruit? 4. Beweegliedjes

Nadere informatie

Het grote KOKO liedjesboek. Zing je mee?

Het grote KOKO liedjesboek. Zing je mee? Het grote KOKO liedjesboek Zing je mee? Beste ouder(s), verzorger(s), Op de kinderdagverblijven van KOKO wordt er veel gezongen. Bij elk thema, feestje of gebeurtenis zingen wij een liedje. Wij horen vaak

Nadere informatie

Zuid Amerika. Zeg jongens, ga opzij Want de meisjes gaan voorbij Lang le-he-ve Lang le-he-ve Lang leve de scoutingclub Hup, hup!

Zuid Amerika. Zeg jongens, ga opzij Want de meisjes gaan voorbij Lang le-he-ve Lang le-he-ve Lang leve de scoutingclub Hup, hup! Liedjes NPK Tijdens het kampvuur wordt een verhaal verteld, waarbij we op safari gaan langs verschillende werelddelen. Per werelddeel hebben we meerdere liedjes. Sommige gaan we zingen, anderen worden

Nadere informatie

Teksten van liedjes en verhaaltjes

Teksten van liedjes en verhaaltjes Teksten van liedjes en verhaaltjes Eigendomsrechten Alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de informatie die dit artikel bevat (inclusief, maar niet beperkt tot

Nadere informatie

Appeltje. Spinnetje.

Appeltje. Spinnetje. Liedjesbundel Appeltje Appeltje dik, appeltje rond,. appeltje,m,m,m lekker gezond! Ham!! Spinnetje. Er was eens een spinnetje, dat had een vriendinnetje. Ze liepen naar hier, ze liepen naar daar. Ze liepen

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Alle liedjes met een strik erom

Alle liedjes met een strik erom Stichting Theater Van Santen / per 10 januari 2017 Alle liedjes met een strik erom 1 - Zeg Roodkapje DPKL - 2 Zeg Roodkapje, waar ga jij henen, zo alleen, zo alleen? Zeg Roodkapje, waar ga jij henen, zo

Nadere informatie

Bewegen! Spelletjes voor aan tafel met een baby of dreumes

Bewegen! Spelletjes voor aan tafel met een baby of dreumes Bewegen! Kinderen hebben plezier in bewegen en doen dat het liefst de hele dag. Helaas bewegen kleine kinderen tegenwoordig steeds minder. Overgewicht komt bij steeds meer jonge kinderen voor, evenals

Nadere informatie

Papegaaitje leef je nog Ieja deeja Ja, meneer ik ben er nog Ieja deeja 'k Heb m'n eten opgegeten En m'n drinken laten staan

Papegaaitje leef je nog Ieja deeja Ja, meneer ik ben er nog Ieja deeja 'k Heb m'n eten opgegeten En m'n drinken laten staan Papegaaitje leef je nog Ieja deeja Ja, meneer ik ben er nog Ieja deeja 'k Heb m'n eten opgegeten En m'n drinken laten staan Kinderliedjes algemeen. 'k Zag twee beren broodjes smeren o het was een wonder!

Nadere informatie

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ De bijen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ En kom je redden Vertrouw op ons We gaan je beschermen Van dit bos Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ Bijen marcheren Bijen springen Bijen dansen Bijen zoemen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ We gaan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

Toen ze buiten stond, knipperde Sabien met haar ogen. Overal zag ze sneeuw en ijs, zelfs op de vijver en op de heuvel.

Toen ze buiten stond, knipperde Sabien met haar ogen. Overal zag ze sneeuw en ijs, zelfs op de vijver en op de heuvel. Aaoh, gaapte meneer Schildpad. Het wordt winter. Vooruit Sabien, je moet naar bed. Maar ik heb helemaal geen slaap, zei Sabien. Belachelijk! riep meneer Schildpad uit. Alle schildpadden slapen in de winter.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf programma Dit ben ik

Kinderdagverblijf programma Dit ben ik Kinderdagverblijf programma Dit ben ik Week 5 Datum 27 t/m 31 januari 09.15 uur - Kring: Kern 0 1½ het gezicht van Puk. Spiegeltje in Puk zijn rugzak. Wat is dat nou? 09.20 uur - Voorleesboek: Kikker is

Nadere informatie

Ik wil de eerste dagen 8 tot 12 keer aan de borst

Ik wil de eerste dagen 8 tot 12 keer aan de borst Ik wil de eerste dagen 8 tot 12 keer aan de borst omdat mijn maagje niet groter dan een knikker is; omdat ik vaak kleine beetjes voedsel beter kan verteren; hoe meer en hoe vaker ik drink, hoe meer melk

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen 1 Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren groot en klein. Help je mee, heb jij een idee wat al die namen zijn? Spelidee: Zing de raadsels. De kinderen noemen de namen van de

Nadere informatie

Spel 0 Adam woont in het paradijs. God praat elke dag met Adam. Hij mag alle dieren een naam geven. Wij gaan Adam helpen.

Spel 0 Adam woont in het paradijs. God praat elke dag met Adam. Hij mag alle dieren een naam geven. Wij gaan Adam helpen. Genesis 2:18-20 0 Leeftijd: 4-8 jaar Wat heb je nodig? 0 Lied: Adam geeft de dieren namen 0 Estafette: touw en attributen, bijvoorbeeld: pionnen, emmers, tafel 0 Speel het spel in 2 groepen Spel 0 Adam

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

HANDLEIDING. Karaoke Vriendje. 2010 VTech Printed in China 91-002489-004-000

HANDLEIDING. Karaoke Vriendje. 2010 VTech Printed in China 91-002489-004-000 HANDLEIDING Karaoke Vriendje 2010 VTech Printed in China 91-002489-004-000 Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische, educatieve producten

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren die er zijn. Help je mee, heb jij een idee hoe al die namen zijn? Spelvorm: Zing de raadsels, de laatste zin is een spreektekst. De kinderen

Nadere informatie

Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes.

Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters lopen, lachen, roepen, bulderen en zingen, ze proesten, dansen, hollen, tieren, vallen om

Nadere informatie

Noach. moest een ark gaan bouwen. 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl

Noach. moest een ark gaan bouwen. 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl Noach moest een ark gaan bouwen 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl 1 2 De ark van Noach Vouw een ( bruin) vel karton dubbel. Vouw de beide zijkanten 3 cm om. Plak deze plakstroken (A) tegen de

Nadere informatie

Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele

Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele De bekende kinderliedjescomponist en zanger Dirk Scheele heeft speciaal voor Peuterplein 8 themaliedjes geschreven. De liedjes staan op de Peuterplein liedjes-cd.

Nadere informatie

Lesideeën groep 1 en 2

Lesideeën groep 1 en 2 2 Doelstellingen Na het project kunnen de kinderen vertellen hoe een tandarts en een tandheelkundige praktijk eruitzien. Ook kunnen de kinderen vertellen hoe, wanneer en hoe vaak ze tandenpoetsen. Werkwijze

Nadere informatie

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen Dit ben ik! Weekprogramma: Week 1; 0 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken. 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen 2 jaar Aanwijzen en benoemen delen van het gezicht. 3 jaar

Nadere informatie

LIEDJES VOOR IEDERE DAG

LIEDJES VOOR IEDERE DAG LIEDJES VOOR IEDERE DAG Clowntje Piet, heeft verdriet, hij vertoont zijn kunstjes niet. Zijn ballon die ging stuk, tjonge, jonge, jonge wat een ongeluk. Toen kwam de circusdirecteur met een hele dikke

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Thema hatsjoe Kleine Puk wat is er nou... 4 Au! Mijn vinger doet zeer... 4 Dag dokter... 5 Kortjakje... 5 Waar heb je pijn?...

Thema hatsjoe Kleine Puk wat is er nou... 4 Au! Mijn vinger doet zeer... 4 Dag dokter... 5 Kortjakje... 5 Waar heb je pijn?... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo...... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

De Ringkantertjes. Nieuwveen, oktober 2015

De Ringkantertjes. Nieuwveen, oktober 2015 Nieuwsbrief De Ringkantertjes Nieuwveen, oktober 2015 Welkom nieuwe peuters: Thijs v.d. Meer (vr), Bryan v.d. Weijden (ma/do), Lot Spring in t Veld (ma), Gerrit Gerrits (ma), Jill Hoogervorst (do) Agenda

Nadere informatie

De kinderen zochten zelf informatie op over de dieren die ze dagelijks verzorgen.

De kinderen zochten zelf informatie op over de dieren die ze dagelijks verzorgen. Dag kinderen, om jullie weer te zien! Deze krant staat volledig in het teken van! De kinderen zochten zelf informatie op over de dieren die ze dagelijks verzorgen. 1 zochten info over Ik heb honger. Weten

Nadere informatie

Moshi gaat met het vliegtuig naar Malawi

Moshi gaat met het vliegtuig naar Malawi Malawi Auditieve analyse: 1.2 Eén en twee lettergrepen 1.3 Drie of meer lettergrepen Auditieve synthese 4.1 Lettergrepen samenvoegen tot een woord 4.2 Letters samenvoegen tot een woord Zon varken Malawi

Nadere informatie

Waar zit het: memoryspel huis heel mooi Ingekleurd - dak - schoorsteen - deur en ramen

Waar zit het: memoryspel huis heel mooi Ingekleurd - dak - schoorsteen - deur en ramen Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 25 september 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Het Verloren Ei. Geschreven door. Judie McEwen www.rogueartistsspeak.blogspot.com. Illustraties van. Dick Rink www.blog.dickrink.

Het Verloren Ei. Geschreven door. Judie McEwen www.rogueartistsspeak.blogspot.com. Illustraties van. Dick Rink www.blog.dickrink. Het Verloren Ei Geschreven door Judie McEwen www.rogueartistsspeak.blogspot.com Illustraties van Dick Rink www.blog.dickrink.nl Copyright 2011 Uil was net wakker geworden uit zijn dagelijkse middag dutje,

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

hebben verzorgde tanden An Melis

hebben verzorgde tanden An Melis CAS EN KATO hebben verzorgde tanden An Melis M O N D I N A C T I E! tekst bij de volgende plaat: Dit is Cas. Cas is blij. Vandaag is de leukste dag van de hele week! Kato komt spelen en vannacht mag ze

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin

Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin Boek van de week: 1; Nijntje in de dierentuin 2; De dierentuin 3; 4; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Het feest van de olifant

Het feest van de olifant Het feest van de olifant door Marike Jongsma In een land hier ver vandaan leefde eens een mooie olifant. Olifant had vele vrienden in het woud. Maar zijn vrienden hadden olifant al een poosje niet meer

Nadere informatie

U bent op de pagina van groep 1/2 Apen en Giraffen.

U bent op de pagina van groep 1/2 Apen en Giraffen. U bent op de pagina van groep 1/2 Apen en Giraffen. Hier kunt u lezen hoe het komende schooljaar van de kleuters eruit zal zien. Wij werken altijd in thema s. Met het werken in thema s stimuleren wij de

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren die er zijn. Help je mee, heb jij een idee hoe al die namen zijn Spelvorm: Zing de raadsels, de laatste zin is een spreektekst. De kinderen

Nadere informatie

Ik heb geen zin om op te staan

Ik heb geen zin om op te staan Liedteksten De avonturen van mijnheer Kommer en mijnheer Kwel Voorbereiding in de klas: meezingen refrein Het Dorp Het is weer tijd om op te staan Maar ik heb geen zin Hij heeft geen zin Om naar m n school

Nadere informatie

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Bruin &Wit Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Mireille de Vries - Numbi A mani zit nog even bij haar papa. Ze hebben net twee geweldige vakantieweken met elkaar doorgebracht. Ze zijn tien dagen naar Afrika

Nadere informatie

KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN

KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN Vul de benamingen van onderstaande dieren in rooster 1 in. 10 3 6 18 16 12 8 23 21 22 19 5 9 17 4 15 14 20 27 1 7 2 13 26 24 25 11 KRUISWOORDRAADSEL

Nadere informatie

Ik help je wel. illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder

Ik help je wel. illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder Ik help je wel illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder Deze uitgave is een cadeau van ViaViela aan al onze opvangkinderen en (gast)ouders. Veel voorleesplezier! Juul doet de deur open.

Nadere informatie

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht.

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht. 1. Te laat thuis Wanneer gaan we eten, mam? Thomas loopt de keuken in en tilt de deksel van een pan. Mmm! Macaroni! Daar heb ik wel zin in. Mama pakt de deksel uit Thomas hand en doet hem weer op de pan.

Nadere informatie

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto.

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. Schaapje Schaap en de Wolkjes Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. De schaapjes hebben een mooie stal, met zacht stro om in te slapen. Kom, zegt Nina, we gaan slapen, ik ben moe. Maar

Nadere informatie

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink Poekie is verdrietig Want zijn papa en mama gaan scheiden Geschreven door Mariska van der Made Illustraties van Dick Rink Poekie is een lief klein monstertje van vijf jaar oud. Hij woont samen met zijn

Nadere informatie

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen Geboortegedichtjes Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien Die moet beslist met eigen ogen Dit schitterende wonder komen zien We hebben ze geteld Je armpjes en je

Nadere informatie

Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes

Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes J.J.A. Goeverneur bron. A.W. Sijthoff, Leiden ca. 1870-1880 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/goev001kind03_01/colofon.php 2011 dbnl i.s.m.

Nadere informatie

Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste tabberd aan. Rijd er mee naar Amsterdam, van Amsterdam naar Spanje.

Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste tabberd aan. Rijd er mee naar Amsterdam, van Amsterdam naar Spanje. Voor de melodie: www.sinterklaasliedjes.nl Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, dáág, dáág Zwarte Piet. Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, luister naar ons afscheidslied. Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste

Nadere informatie

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting Dierenvrienden? door Nellie de Kok Samenvatting De hond is de baas in het huis, totdat er een kat bijkomt. Ze proberen allebei om bij de bazin in een goed blaadje te komen. De kat krijgt het voor elkaar

Nadere informatie

Dit dier lijkt op mij

Dit dier lijkt op mij Dit dier lijkt op mij Ik heb een vos gekozen omdat ik meestal wel slim ben en soms een beetje sluw ben en als ik boos ben ga ik in de aanval. En ik ben erg nieuwsgierig net als een vos. Gemaakt door Rosalie

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

THEMA LENTE Auditieve oefeningen

THEMA LENTE Auditieve oefeningen THEMA LENTE Auditieve oefeningen Auditieve synthese Lettergrepen samenvoegen tot een woord Tulp Gras Wei Letters samenvoegen tot een woord Kalfje Krokus Lente Narcis Zaaien Veulen Groeien Paashaas je Poesje

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Makkers en rakkers. Nel Ooievaar. bron Nel Ooievaar, Makkers en rakkers. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940. 2010 dbnl

Makkers en rakkers. Nel Ooievaar. bron Nel Ooievaar, Makkers en rakkers. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940. 2010 dbnl Makkers en rakkers Nel Ooievaar bron. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/ooie002makk01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 [Makkers en rakkers] 3 Een mus

Nadere informatie

H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 LEOPOLD / AMSTERDAM

H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 LEOPOLD / AMSTERDAM H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 V E R B E E L D D O O R T E D V A N L I E S H O U T LEOPOLD / AMSTERDAM KAATJE KOE 1 Ik ben het zat! Wat doe ik hier!

Nadere informatie

Ronny de pony en Hein het konijn gaan naar het ziekenhuis. Urologie. Tekst: Ann Danckaert. Originele tekeningen: Hilde Mattheeuws

Ronny de pony en Hein het konijn gaan naar het ziekenhuis. Urologie. Tekst: Ann Danckaert. Originele tekeningen: Hilde Mattheeuws Urologie Ronny de pony en Hein het konijn gaan naar het ziekenhuis Urologie Tekst: Ann Danckaert Originele tekeningen: Hilde Mattheeuws Het is heel vroeg in de morgen. Samen met zijn mama stapt Ronny de

Nadere informatie

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan. Geelzucht Toen ik 15 was, kreeg ik geelzucht. De ziekte begon in de herfst en duurde tot het voorjaar. Ik voelde me eerst steeds ellendiger worden. Maar in januari ging het beter. Mijn moeder zette een

Nadere informatie

Eerste yoga les voor de kinderen. Dinsdag 10 juli 2012. Tijdsduur: 2x 30 minuten. Locatie: Hoppas, Woudrichem. Aantal kinderen: max: 4

Eerste yoga les voor de kinderen. Dinsdag 10 juli 2012. Tijdsduur: 2x 30 minuten. Locatie: Hoppas, Woudrichem. Aantal kinderen: max: 4 Eerste yoga les voor de kinderen. Dinsdag 10 juli 2012. Tijdsduur: 2x 30 minuten. Locatie: Hoppas, Woudrichem Aantal kinderen: max: 4 Toestemming van de ouders? Aandachtspunt: Observeren niveau, behoefte

Nadere informatie

VERSJES: In de herfst zijn alle blaadjes rood en bruin en geel. Kijk, ze komen van de bomen. 't Zijn er lekker veel.

VERSJES: In de herfst zijn alle blaadjes rood en bruin en geel. Kijk, ze komen van de bomen. 't Zijn er lekker veel. VERSJES: Zie je de takken wiegen Alle blaadjes vliegen Kleine blaadjes bruin en geel Oei, oei, oei, wat zijn er veel! IN DE HERFST In de herfst zijn alle blaadjes rood en bruin en geel. Kijk, ze komen

Nadere informatie

Themabrief. Reuzen en kabouters. 8 mei t/m 7 juli 2017

Themabrief. Reuzen en kabouters. 8 mei t/m 7 juli 2017 Themabrief Reuzen en kabouters 8 mei t/m 7 juli 2017 VKV De Klinker Bernardus IJzerdraatsingel 1 3123 CC Schiedam 0648277489 klinkerkids@komkids.nl Wat willen wij? De komende periode werken we aan het

Nadere informatie

We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld.

We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld. Thema Lente 1 Hierbij presenteren wij het thema lente! We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld. Het boek dat dit thema centraal staat is Moederdag valt ook

Nadere informatie

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum Luister maar Met illustraties van Rike Janssen Arie van der Veer & Ellen Laninga Boekencentrum Verhalen uit het Oude Testament 4 Het begin van de wereld God maakt de wereld Genesis 1:1-2:4 Lang, heel

Nadere informatie

De arme man en zijn parkiet

De arme man en zijn parkiet De arme man en zijn parkiet deel 3/3 Iedereen op straat is blij dat de arme straatmuzikant niet arm meer is. s Avonds brengt hij zijn volle buideltjes met geld naar de bank. Dat is heel veel en thuisgekomen

Nadere informatie

Kabouterpad herfst. www.jufanke.nl. - www.jufanke.nl -

Kabouterpad herfst. www.jufanke.nl. - www.jufanke.nl - Kabouterpad herfst www.jufanke.nl Uitleg van het kabouterpad Dit kabouterpad is gemaakt voor een herfstwandeling door het bos. De wandeling kan met kleine groepjes of de hele klas tegelijk gelopen worden.

Nadere informatie

De allerliefste oppas

De allerliefste oppas De allerliefste oppas Met de ene oppas ga ik buiten spelen door de andere wordt altijd thee gezet bij de derde zal ik mij echt nooit vervelen en van de vierde mag ik lekker laat naar bed Met de ene oppas

Nadere informatie

Net als mensenkindjes sluit je visjes niet op Laat ze goed bewegen En zwemmen Hop hop hop hop hop hop hop (x2)

Net als mensenkindjes sluit je visjes niet op Laat ze goed bewegen En zwemmen Hop hop hop hop hop hop hop (x2) Hoera, Kortjakje is niet meer ziek! We maakten 5 kinderliedjes actiever, gezonder en positiever door ze in een nieuw jasje te steken. Want niets beter voor je kind dan samen bewegen op leuke muziek. Eén

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Op pad met. kabouter Wouter en kabouter Lilly. Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde bos.

Op pad met. kabouter Wouter en kabouter Lilly. Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde bos. Op pad met kabouter Wouter en kabouter Lilly. Dag kaboutertjes! Ik ben kabouter Wouter. Ik ben 250 jaar. Oud hé? Maar ik kan nog veel ouder worden! Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

Kioki op ontdekking is geschreven in Vlaamse Gebarentaal (VGT). We kozen er bewust voor om Kioki op ontdekking niet te ondertitelen, zo komt de

Kioki op ontdekking is geschreven in Vlaamse Gebarentaal (VGT). We kozen er bewust voor om Kioki op ontdekking niet te ondertitelen, zo komt de Kioki op ontdekking is geschreven in Vlaamse Gebarentaal (VGT). We kozen er bewust voor om Kioki op ontdekking niet te ondertitelen, zo komt de poëzie van het VGT verhaal het beste tot zijn recht. Voor

Nadere informatie

KINDEREN VOOR KINDEREN CONCERT. ZONDAG 24 JUNI 2012 PURMEREND. Met het Stedelijk Orkest.

KINDEREN VOOR KINDEREN CONCERT. ZONDAG 24 JUNI 2012 PURMEREND. Met het Stedelijk Orkest. KINDEREN VOOR KINDEREN CONCERT. ZONDAG 24 JUNI 2012 PURMEREND. Met het Stedelijk Orkest. WAKKER MET EEN WIJSJE Als ik door de stad loop Vraag ik me vaak af Waarom zijn alle mensen Zo nors en zo kortaf?

Nadere informatie

Dierentuin. Inleiding. Warming-up klassikaal. Warming-up groepjes. Introductie Dierentuin. Brullen als een leeuw

Dierentuin. Inleiding. Warming-up klassikaal. Warming-up groepjes. Introductie Dierentuin. Brullen als een leeuw Dierentuin Inleiding Introductie Dierentuin De kleuters maken in deze dramales een reisje naar de dierentuin. Ze beginnen met het nabootsen van dierengeluiden, waarbij ze goed naar elkaar luisteren. Hierna

Nadere informatie