Voorwoord. Van dienstindeling naar dienstverlening De planningsregels samengevat Productie Eenheid Amsterdam Centraal. September 2012.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord. Van dienstindeling naar dienstverlening De planningsregels samengevat Productie Eenheid Amsterdam Centraal. September 2012."

Transcriptie

1 September 2012 Van dienstindeling naar dienstverlening De planningsregels samengevat Productie Eenheid Amsterdam Centraal Voorwoord Beste collega, Het is gebleken dat niet in alle gevallen voor iedereen duidelijk is hoe het nu precies zit met afspraken over bijvoorbeeld verlofaanvraag, amplitudediensten en het ruilen van diensten. Daarom hebben wij in dit boekje de afspraken die tussen het management van de productie-eenheid Amsterdam Centraal en de POC gemaakt zijn omtrent planningsregels samengevat. Het betreft in principe geen nieuwe regels. Wel zijn sommige regels vanaf heden aangepast of verscherpt. Wij hopen datje na het lezen van dit boekje een helder beeld hebt over de gemaakte afspraken. Het is verstandig om dit overzicht als naslagwerkje te bewaren. Mocht je behoefte hebben aan meer informatie, dan kun je terecht bij je Teammanager. Met vriendelijke groet, Paulette van den Broek Manager Service en Operations Amsterdam Centraal Georgia de Haas Voorzitter POC Amsterdam Centraal Arbeidstijdenwet (ATW) De arbeidstijdenwet, het arbeidstijdenbesluit en de CAO (zie hierna) worden altijd gevolgd. Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO) Van de CAO kan in individuele gevallen in voor het personeelslid positieve zin worden afgeweken. Dit wordt vastgelegd. Communicatie algemeen Dienstwijziging vóór de donderdagse weekindelinq (DW) Bij dienstwijzigingen vóór DW waarbij aanvang en/of einde dienst wijzigt met l uur of meer, wordt door de dienstindeler (Did) met je overlegd, (dit overleg kan, indien de medewerker niet te bereiken is voor het uitkomen van de DW, ook na het uitkomen van de DW plaatsvinden.)

2 Dienstwijziging na de DW Bij dienstwijzigingen na de DW waarbij aanvang en/of einde dienst wijzigt, wordt altijd door de Did met je overlegd. Dienst volgens basisrooster Je mag altijd rekenen op je dienst volgens rooster (ook als de tijden niet verschillend zijn) mits er een reden is dat hiervan afgeweken moet worden, (dienst vervalt, dienstinhoud). Als er toch van de dienst afgeweken wordt gebeurd dit na overleg met medewerker, (evaluatie na 4 maanden) Maximum aantal aaneengesloten diensten (CAO tekst) In de basisplanning mogen maximaal 7 aaneengesloten diensten worden ingepland. WTV en RO dagen worden niet als dienst aangemerkt. Feestdagen Iedereen heeft recht op een gelijk aantal feestdagen (Fdagen) vrij van dienst. Een deeltijdwerker naar rato. Op jaarbasis komt het erop neer dat deeltijdwerkers op basis van hun werktijdpercentage naar rato worden ingezet op feestdagen. Voor een aantal processen is een feestdagenregeling van kracht: Dienst doen en/of vrijmaken op feestdagen gebeurt dan conform de feestdagenregeling. Voorafgaand aan een F dag wordt daar waar mogelijk geen nachtdienst gepland. Aanwijzen CF (CAO tekst) Werkgever verleent CF in overleg met werknemer in het kalenderjaar waarin het recht op CF is ontstaan. Werknemer dient CF uiterlijk 31 oktober aan te vragen. Werkgever kan bij niet aanvragen en/of niet verlenen in dat jaar, CF in januari aanwijzen. Aanspraken op CF in verband met de kerstdagen worden in het daaropvolgende jaar verleend. Amplitudediensten (en vergelijkbare diensten bv. 80O nummers) Er wordt maximaal één amplitudedienst per week per medewerker ingepland. Deze dienst mag een tijdspanne van twaalf uur bestrijken. De aanvangstijd van een amplitudedienst moet bij uitkomen van de DW bekend zijn. Inhoud van de dienst wordt geregeld door NSR Logistiek middels LPW/ DATP

3 Diensten op feestdagen decembermaand Het facilitair bureau brengt twee weken voor de kerstdagen en nieuwjaarsdag een conceptrooster uit waarin de roostergebonden personeelsleden hun diensten kunnen zien. Aan personeelsleden in een rooster met dienstnummers deelt het facilitair bureau mede welke dienst zij hebben en welke aanvangs -en eindtijd daarbij hoort. Personeelsleden die ziek zijn, vermelden de dienstindelers als 'ziek' in het concept rooster. Deze medewerkers kunnen bij hersteld melding voor de betreffende feestdag wel rekenen op hun roosterpatroon (vroeg, laat, nacht), maar niet op de roosterdienst. Bij vervangers geven de dienstindelers in het schema aan of zij 'vroeg', 'laat' of' nacht' hebben of vrij zijn. Bij wijzigingen op het laatste moment bestaat de mogelijkheid om van de begin-en/of eindtijd van de dienst af te wijken. Na het uitbrengen van de DW geldt het gestelde onder communicatie algemeen. Extra diensten Het streven is dat bij de DW alle diensten gesteld zijn. Vervolgens wordt aan iedereen die verlof heeft gevraagd (indien mogelijk) verlof verstrekt. Daarna zal de planner uit bedrijfseconomische overwegingen zijn uiterste best doen om zo min mogelijk extra diensten (EDO) bij DW te laten staan. Terugkomst na ziekte Als een personeelslid zich vóór donderdag uur beter meldt, kan hij rekenen op een DW (voor de daaropvolgende week) conform zijn rooster. Doet men dit op donderdag na uur, dan krijgt men de diensten die vrij zijn gekomen door bijvoorbeeld verlofverlening. Het personeelslid kan wel rekenen op zijn roosterpatroon. Bijzondere Afwezigheidsdagen Bijzondere Afwezigheidsdagen (BA) worden alleen verleend na een schriftelijke opdracht van de Teammanager.CO-dagen Voor degene die in het keuzeplan heeft aangegeven CO in tijd te willen genieten gelden de volgende regels: Daar staat in het rooster kan het personeel mits er 8 uren zijn opgebouwd rekenen op de vrije CO-dag. Indien het aantal uren onvoldoende is. zal de Did in.overleg, de betrokkene voor deze dag in het verlofboek plaatsen. CO uren blijven staan Voor degene die in oktober via het keuzeplan switcht (geswitcht is) van tijd naar geld, worden de resterende tegoeden/tekorten per 31 december verrekend met verlofuren.

4 Vroege en late roosters Roosters Hc: Vroeg: V en VPT. Laat: L, LN en LPT. Roosters Mcn : Vroeg: V en EV. Laat: L en EL. De beschikbare dagen in de vroege en late roosters worden conform het rooster ingedeeld. Voor de vroege roosters gelden diensten tot uur. Voor de late roosters gelden diensten met aanvang dienst na uur. Bij terugkomst van ziekte zal voor de week waarvoor het rooster al is ingedeeld zoveel mogelijk rekening worden gehouden met het soort dienst, (zie ook terugkeer na ziekte). In de overige roosters worden de beschikbare dagen zo veel mogelijk conform het karakter van de betreffende roosterregel ingedeeld. Reservediensten conducteurs en machinisten (VL reserve) De reservediensten conducteurs en machinisten moeten altijd worden gesteld en mogen geen geplande werkzaamheden bevatten. Ruilen van diensten (CAO tekst) Vanuit de gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer bij het toezien op de naleving van de arbeid- en rusttijden is het ruilen van diensten alleen toegestaan met inachtneming van relevante regelgeving en personen. Het ruilen van diensten mag niet leiden tot situaties die strijdig zijn met de Arbeidstijdenwet en/of deze cao. Vergoedingen bij ruilen Ruilen van diensten op verzoek van de medewerker mag nooit leiden tot het maken van extra kosten voor NSR boven de normale vergoedingen. Rustdag terug Als een rustdag, in overleg, wordt ingetrokken, krijgt het personeelslid een rustdag terug. De verlening van deze Rust Terug (RT) dient plaats te vinden in de twee weken volgend op de week van het ontstaan. De werknemer mag hierbij zijn voorkeur kenbaar maken. Gebeurt dit niet, dan wordt de RT als normale VTA bijgeschreven. Er wordt maximaal één RT per week verleend.

5 Vervangers deeltijd Vervangers die streepjesdagen hebben kunnen deze aanvragen middels het verlofboek. Op feestdagen mogen geen streepjesdagen worden aangevraagd. Streepjesdagen vallen buiten de verlofregelingen. Vervangers Als een vervanger een R-dag per week wil vastleggen, kan hij dit doen middels het verlofboek. Voor vervangers die hebben gekozen voor het vaste rustpatroon geldt dat het verplaatsen van een rustdag geschiedt op volgorde van aanvraag volgens het verlofboek. Aanvragen Jokerdagen Het is mogelijk om per kalenderjaar maximaal drie dagen (niet aaneengesloten) aan te vragen, waarop de medewerker gegarandeerd vrij van dienst wordt gemaakt, de zogenoemde "Jokerdagen". Het vrij van dienst maken gebeurt door het verplaatsen van een R/WR dag uit diezelfde week. Uiteraard mag dit niet leiden tot overtreding van de ATW/CAO en zou het roosterpatroon (in overleg met did) aangepast kunnen worden. Een eenmaal aangevraagde dag kan niet worden geruild. De Jokerdag(en) dient minimaal drie weken van te voren aangevraagd te worden middels het speciale aanvraagformulier. Jokerdagen kunnen NIET ingezet worden op door NS erkende feestdagen en op oudejaarsdag in de late- en nachtdienst. Om de garantie te kunnen waarborgen geldt een maximum van 10 Jokerdagen per dag door de week en 5 Jokerdagen per dag in het weekend voor het rijdend personeel en 3 Jokerdagen per dag voor de overige groepen. Streepjes dag aanvragen (deeltijdrooster) Indien een deeltijder (in een voltijdsrooster) zelf een streepjes dag aanvraagt op een korte of lange dienst, zal in die week zo mogelijk een aanpassing van de overige dienst(en) plaatsvinden. Op deze manier bereiken we dat er conform het contract wordt gewerkt. Werkwijze planning RO, dag (streepjes dag): Voor RO dagen is de werkwijze dat de WTV dag in het rooster een RO dag wordt. De 2de RO dag mag door de medewerker gevraagd worden (als wens) op een willekeurige dag (ma-vr). Ook mogen medewerkers hiervoor een rooster inleveren bij hun TM met de wens wanneer zij de RO of beide RO dagen willen genieten (ma-vr). Medewerker zal gebeld worden door de DID lange termijn als de wens niet kan doorgaan en de medewerker een alternatieve dag aanbieden.

6 Voor -- dagen: is de werkwijze dat WTV dag in het rooster een--dag wordt. De overige dagen mogen door de medewerker gevraagd worden (als wens) op een willekeurige dag (ma-vr). Ook mogen medewerkers hiervoor een rooster inleveren bij hun TM met de wens wanneer zij de -- dag of beide/meerdere-- dagen willen genieten (ma-vr). Voor collega's met een vast parttimerooster zal niets veranderen. Verlofverzoeken Verlofverzoeken worden behandeld conform de verlofregeling. VTA wordt niet negatief verstrekt door de planner. Dat wil zeggen dat er geen VTA verstrekt wordt als het tegoed op is. Hetzelfde geldt voor de overige Vrijetijdsaanspraken. Afwijkende verzoeken worden behandeld door de TM in overleg met betrokkene. Ruilen VTA Ruilen en/of weggeven van Vrijetijdsaanspraken (VTA) tussen personen is niet toegestaan. Vrijetijdsaanspraken (CAO tekst) De bepalingen met betrekking tot het kunnen aanwijzen van oud verlof vervallen voor rooster gebonden medewerkers. In plaats daarvan wordt vastgelegd dat aan het eind van het kalenderjaar max. 160 uur oude VTA kunnen worden meegenomen naar het volgende kalenderjaar en dat eventuele meerdere VTA worden uitbetaald dan wel worden ingezet voor in de CAO benoemde doelen. Deze regeling gaat in per l januari Van l januari 2012 tot en met 31 december 2012 is er een overgangsregeling van toepassing waarin 50% van de uren boven de 160 wordt uitbetaald. Werkgroepen Voor werkgroepen kunnen mensen extra worden vrijgemaakt. Opgave wordt uiterlijk dinsdag voorafgaand aan de DW aan de Did doorgegeven. Eerste dienst na verlof cq afwezigheid Vóór ( langdurig) verlof cq afwezigheid maakt betrokken personeelslid afspraken met de Did omtrent de eerste dienst na het verlof/afwezigheid.

7 Snipperdagen aanvragen Snipperdagen kunnen tot 8 weken voor de week waarin de snipperdag wordt gewenst, schriftelijk worden aangevraagd via op het facilitair bureau verkrijgbare inschrijfformulieren. Per week moet een apart formulier ingevuld worden. De verstrekking van het snipperverlof in de periode, die in de verlofregeling aangegeven staat als zomerverlofperiode, zal plaatsvinden op basis van de lettervolgorde en unieke nummering tegengesteld aan de volgorde die gehanteerd is bij het gegarandeerde verlof voor deze periode. De verstrekking van het snipperverlof in de overige periodes zal plaatsvinden op basis van de lettervolgorde en unieke nummering tegengesteld aan de volgorde die gehanteerd is bij het gegarandeerde verlof bij het voor- en najaarsverlof. De schriftelijke inschrijving wordt telkens maandag om 8.00 uur afgesloten. Je ontvangt vervolgens zo spoedig mogelijk een kopie van je inschrijfformulier als schriftelijke bevestiging van de voor jou ingeschreven dagen. Door de inschrijving zijn deze niet per definitie gegarandeerd. Eventuele gegarandeerde verlofdagen worden op je inschrijfformulier apart aangeven. Snipperdagen die minder dan 8 weken van te voren worden aangevraagd, zullen op volgorde van aanvraag ingeschreven worden en worden niet meer schriftelijk bevestigd. Bij het aanvragen dienen de volgende beperkingen in acht genomen te worden: geen aanvragen voor dagen die opgenomen zijn in de lokale feestdagenregeling bij een aanvraag van snipperdagen op diensten die eindigen tussen en uur geldt de verlofinstructie Amsterdam Centraal. Verlofaanvraag na de DW gehonoreerd Een VTA aanvraag die na het uitkomen van de DW alsnog kan worden gehonoreerd, wordt doorgebeld naar je huistelefoon en mobiele diensttelefoon. Als je niet te bereiken bent, krijgt het eerstvolgende personeelslid conform volgorde verlofboek deze dag aangeboden. In dit geval wordt je voic dus niet ingesproken.

8 Verlofstandoverzicht Het Verlofstand overzicht is op te vragen via "digitaal zaken doen", Disysweb of kan worden uitgeprint op het FB. De verlofstand kan afwijkingen vertonen als het personeelslid langdurig ziek is of net weer aan het werk is na een langdurige afwezigheid door ziekte. Definitie Harde nachtdienst (CAO tekst) Harde nachtdienst: een dienst die de periode van tot uur geheel of gedeeltelijk omvat. Diensten langer dan 9 uur (CAO tekst blz 32 en 134) Rijdend Personeel mag per (kalender)jaar niet meer dan 12 geplande diensten werken met een lengte langer dan 9 uur. Geplande diensten zijn diensten die per DW bekend gemaakt worden, inclusief de wijzigingen op de diensten na de DW door de afdeling logistiek. Werkgever zorgt er voor dat geplande diensten volledig geregistreerd worden. Verkoop WTV en eventueel gevolg voor roosters Als je besloten hebt WTV dagen te verkopen, dan kunnen hier gevolgen aan zitten voor je rooster. Het kan gebeuren dat, door het weghalen van je WR dagen, er een serie diensten van zeven of meer achter elkaar komt te staan. Hier mag geen dienst bij zitten die vóór uur begint of na uur eindigt. Gebeurt dit wel, dan past de dienstindeler de diensten aan. Het kan ook gebeuren datje door het weghalen van een WR dag teveel dagen aaneengesloten werkt en er een ATW/CAO overtreding ontstaat. In dat geval zal er een R dag in die week worden verschoven door de dienstindeler. Heb je nog vragen neem dan contact op met de POC: Telefoon: NSR.ASD-OC@ns.nl 10

In het navolgende vind je informatie over het roosterproces, de werkwijze van het medewerkerportaal en de bereikbaarheid van 2Match!.

In het navolgende vind je informatie over het roosterproces, de werkwijze van het medewerkerportaal en de bereikbaarheid van 2Match!. Start Aysist en 2Match! Na een intensieve periode van voorbereiding start per 1 oktober 2Match! met het plannen van medewerkers voor alle afdelingen waar in 24-uurs diensten of onregelmatig gewerkt wordt.

Nadere informatie

JUS. Jaarurensystematiek. een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg. JaarUrenSystematiek (JUS)

JUS. Jaarurensystematiek. een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg. JaarUrenSystematiek (JUS) JUS Jaarurensystematiek een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg JaarUrenSystematiek (JUS) Inleiding In de CAO Gehandicaptenzorg 2007-2008 (CAO) is opgenomen dat per 1 januari

Nadere informatie

Voorstel nieuwe roostersystematiek. G4S Aviation Security - januari 2017

Voorstel nieuwe roostersystematiek. G4S Aviation Security - januari 2017 Voorstel nieuwe roostersystematiek G4S Aviation Security - januari 2017 Huidige situatie Jaarrooster is de basis voor ruilingen: 39% van de diensten wordt door collega s geruild Huidige tijdvakken van

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. - mede gelet op het gestelde in artikel 125 Ambtenarenwet juncto artikel 160 Gemeentewet,

Gemeente Den Haag. - mede gelet op het gestelde in artikel 125 Ambtenarenwet juncto artikel 160 Gemeentewet, RIS151950_30-JAN-2008 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2007.4102 RIS 151950 REGELING 36-URIGE WERKWEEK HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gelet op het bepaalde in artikel 4:2 van de Arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Werktijden 2 Vaststelling van werkroosters geschiedt voor voltijders met inachtneming van de volgende voorwaarden:

Werktijden 2 Vaststelling van werkroosters geschiedt voor voltijders met inachtneming van de volgende voorwaarden: HOOFDSTUK 3 ARBEIDSDUUR EN ARBEIDSTIJDEN ARTIKEL 8 ARBEIDSDUUR, WERKTIJDEN EN COMPENSATIE-UREN Arbeidsduur 1 Op kalenderjaarbasis bedraagt de arbeidsduur van een voltijdwerknemer gemiddeld 36 uur per week.

Nadere informatie

In de dienstnota van 17/5/2017 werd bepaald dat de verlofregeling voor assymetrische ploegen werd ingetrokken.

In de dienstnota van 17/5/2017 werd bepaald dat de verlofregeling voor assymetrische ploegen werd ingetrokken. Brandweerzone Vlaams-Brabant West Algemene Dienst nota l via hiërarchische weg 14/2/2018 Aan: Alle operationele medewerkers Verlofregeling Onze referentie DN 2018-02 Bijlagen: Uw contactpersoon: Maj. Bert

Nadere informatie

VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq.

VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq. Werkwijzer Innotiq VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq. Deze werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst, de bevestiging en de CAO voor Uitzendkrachten de basis van

Nadere informatie

Notitie Arbeidstijden Uitvaartbranche

Notitie Arbeidstijden Uitvaartbranche Notitie Arbeidstijden Uitvaartbranche I Waar is de regelgeving over arbeidstijden te vinden? In de Arbeidstijdenwet (ATW) staan de algemene wettelijke bepalingen (normen) voor werknemers van 18 jaar en

Nadere informatie

2013, nr. 19. Rechtspostieregeling chauffeurs personenvervoer Provincie Fryslân

2013, nr. 19. Rechtspostieregeling chauffeurs personenvervoer Provincie Fryslân Uitgegeven: 3 april 2013 2013, nr. 19 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN Rechtspostieregeling chauffeurs personenvervoer Provincie Fryslân Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet op de Arbeidstijdenwet, het arbeidstijdenbesluit,

Nadere informatie

COLLECTIEVE REGELING AANVULLENDE ARBEIDSVOORWAARDEN

COLLECTIEVE REGELING AANVULLENDE ARBEIDSVOORWAARDEN COLLECTIEVE REGELING AANVULLENDE ARBEIDSVOORWAARDEN De naamloze vennootschap Centraal Bureau Slachtverzekeringen; De besloten vennootschap Centraal Bureau Slachtveediensten; De besloten vennootschap Controle

Nadere informatie

AANGEPASTE CAO TEKST Op de volgende pagina s staat de vanaf 1 januari 2017 geldende cao artikelen in dit verband.

AANGEPASTE CAO TEKST Op de volgende pagina s staat de vanaf 1 januari 2017 geldende cao artikelen in dit verband. AANGEPASTE CAO TEKST Op de volgende pagina s staat de vanaf 1 januari 2017 geldende cao artikelen in dit verband. Artikel 3.3 Binnendienst Tot de categorie Binnendienst behoren de werknemers die uitsluitend

Nadere informatie

verlof en cao Alle in dit document vermelde berekeningen en verwijzingen naar de CAO zijn gebaseerd op de CAO voor het kappersbedrijf 2010-2011.

verlof en cao Alle in dit document vermelde berekeningen en verwijzingen naar de CAO zijn gebaseerd op de CAO voor het kappersbedrijf 2010-2011. verlof en cao Salonhub biedt werkgevers gereedschap om op eenvoudige wijze de verlofkaart van medewerkers bij te werken. Het bijwerken van de verlofkaart gebeurt vrijwel geheel automatisch op basis van

Nadere informatie

Gids arbeidstijden en gladheidbestrijding

Gids arbeidstijden en gladheidbestrijding Gids arbeidstijden en gladheidbestrijding Chauffeurs die in de winterperiode worden ingezet om te strooien, kunnen dit niet zomaar doen. Zij moeten rekening houden met wet- en regelgeving, zoals de zogenoemde

Nadere informatie

1 januari 2005 tot 1 april Bijlage NS Internationaal bij CAO NS

1 januari 2005 tot 1 april Bijlage NS Internationaal bij CAO NS 1 januari 2005 tot 1 april 2007 Bijlage NS Internationaal bij CAO NS Inhoudsopgave 8 Bedrijfsspecifieke bepalingen 1 8.4 Bedrijfsspecifieke bepalingen voor NS Internationaal 1 8.4.1 Arbeids- en rusttijden

Nadere informatie

Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV

Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV Preambule KIDS WONDERWORLD streeft er naar alle ingeschreven kinderen een passende plaats te bieden op de gewenste ingangsdatum, voor de gewenste dagen en op de gewenste

Nadere informatie

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl Werken in de horeca 12 meest gestelde vragen door werknemers INTRODUCTIE Een (bij)baan in de horeca. Sinds april 2014 is er geen horeca CAO, maar wat betekent dat voor jou als werknemer? Je wilt natuurlijk

Nadere informatie

Nr: 3 Burgemeester en wethouders van de gemeente Menameradiel;

Nr: 3 Burgemeester en wethouders van de gemeente Menameradiel; Nr: 3 Burgemeester en wethouders van de gemeente Menameradiel; Overwegende dat het college nadere regels kan opstellen ter uitwerking van het daartoe bepaalde in hoofdstuk 3, 4, 4a en 6 van de CAR-UWO;

Nadere informatie

Personeelshandboek. el&p Payrolling

Personeelshandboek. el&p Payrolling Personeelshandboek el&p Payrolling Maart 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Algemene Beschrijving Organisatie... 3 3. Indiensttreding:... 3 4. Salaris:... 3 1. Salaris:... 3 2. Onkostenvergoeding:... 3 3.

Nadere informatie

CAO UITVAARTBRANCHE Aangepaste cao tekst inzake werkdruk, roosters en beschikbaarheid geldend vanaf 1 januari 2017

CAO UITVAARTBRANCHE Aangepaste cao tekst inzake werkdruk, roosters en beschikbaarheid geldend vanaf 1 januari 2017 CAO UITVAARTBRANCHE Aangepaste cao tekst inzake werkdruk, roosters en beschikbaarheid geldend vanaf 1 januari 2017 INLEIDING De bonden ontvangen vanuit hun achterban signalen over werkdruk in relatie tot

Nadere informatie

Werken bij Innotiq. Werkwijzer medewerkers Innotiq ONDERWIJS

Werken bij Innotiq. Werkwijzer medewerkers Innotiq ONDERWIJS Werken bij Innotiq Werkwijzer medewerkers Innotiq ONDERWIJS Voorwoord Voorwoord Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq Onderwijs. De werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst,

Nadere informatie

Hieronder worden eerst de bepalingen uit de Wet arbeid en zorg behandeld en daarna volgen de aanvullende bepalingen uit de CAO.

Hieronder worden eerst de bepalingen uit de Wet arbeid en zorg behandeld en daarna volgen de aanvullende bepalingen uit de CAO. Ouderschapsverlof Het recht op ouderschapsverlof is in hoofdstuk 6 van de Wet arbeid en zorg geregeld. De CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening kent een aantal aanvullingen op de wet. Deze zijn

Nadere informatie

Technische wijzigingen Cao SW 2019

Technische wijzigingen Cao SW 2019 Technische wijzigingen Cao SW 2019 Cao-partijen, de VNG, de FNV en het CNV zijn onderstaande technische wijzigingen van de Cao SW overeengekomen: 1. Aanpassing in de definitie van werknemer, artikel 1.1

Nadere informatie

Voorbeelden van flexibele 5 ploegendienstroosters

Voorbeelden van flexibele 5 ploegendienstroosters Voorbeelden van flexibele 5 ploegendienstroosters In deze notitie hebben we een aantal voorbeelden opgenomen hoe zonder overwerk toch pieken en dalen in de bezetting in volcontinurooster ingebouwd kunnen

Nadere informatie

In onderstaande tabel is de jaarlijkse arbeidsduur van een reeks jaren weergegeven:

In onderstaande tabel is de jaarlijkse arbeidsduur van een reeks jaren weergegeven: BIJLAGE IX VORMGEVING 36-URIGE WERKWEEK 1 Inleiding: In artikel 8 is de arbeidstijd gedefinieerd. Per week werkt een werknemer met een fulltime contract gemiddeld 36 uur. Er zijn diverse mogelijkheden

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren; gelet op de instemming van de Ondernemingsraad;

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren; gelet op de instemming van de Ondernemingsraad; Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren; gelet op de instemming van de Ondernemingsraad; gelet op artikel 160 van de gemeentewet alsmede artikel 4:1 en 4:2 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Werktijdenregeling Tilburg University

Werktijdenregeling Tilburg University Werktijdenregeling Tilburg University Artikel 1 Inhoud regeling Naast algemene regels voor de invulling van de werktijden bevat deze regeling nadere regels ter uitwerking van de CAO-bepalingen over de

Nadere informatie

VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq.

VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq. Werkwijzer Innotiq VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq. De werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst, de bevestiging en de CAO voor Uitzendkrachten de basis van onze

Nadere informatie

Gelet op artikel 27 lid 1, aanhef en sub b van de Wet op de ondernemingsraden (instemmingsrecht);

Gelet op artikel 27 lid 1, aanhef en sub b van de Wet op de ondernemingsraden (instemmingsrecht); CVDR Officiële uitgave van Vught. Nr. CVDR347943_1 6 februari 2018 Regeling arbeidsduur en werktijden 2014 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vught Gelet op artikel 27 lid 1, aanhef en sub b van

Nadere informatie

Naam document Soort document. Werkinstructie Roosterregels werkinstructie. Definitieve versie 01. d.d 15-07- 2015. Bijbehorende processen

Naam document Soort document. Werkinstructie Roosterregels werkinstructie. Definitieve versie 01. d.d 15-07- 2015. Bijbehorende processen Naam document Soort document Contactpersoon Autorisator Eigenaar Vastgesteld op Instemming OR Bijbehorende processen Laatste wijzigingen Werkinstructie Roosterregels werkinstructie Claudia Bakker Jan Windey

Nadere informatie

Werken bij Djopzz. Werkwijzer medewerkers Djopzz ONDERWIJS

Werken bij Djopzz. Werkwijzer medewerkers Djopzz ONDERWIJS Werken bij Djopzz Werkwijzer medewerkers Djopzz ONDERWIJS Voorwoord Voorwoord Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Djopzz Onderwijs. De werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst, de

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS. Datum: 9 oktober 2013

TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS. Datum: 9 oktober 2013 TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS Datum: 9 oktober 2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 1.1 Payrolling... 3 1.2 Online- People... 3 2. Rechten en plichten... 4 2.1 Opbouw van je rechten... 4 2.2 Vakantieregeling...

Nadere informatie

Algemene voorwaarden StapvoorStap

Algemene voorwaarden StapvoorStap Algemene voorwaarden StapvoorStap (Gastouderopvang) Art. 1 Openingstijden Gastouderopvang StapvoorStap is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag (gesloten op woensdag) van 7.00-18.30 uur (behalve

Nadere informatie

Gelet op artikel F. 4, eerste lid, van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies;

Gelet op artikel F. 4, eerste lid, van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 8 december 2015, nr. 690296, tot wijziging van de Regeling werktijden en rechtspositie chauffeurs Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Nadere informatie

INSTRUCTIE UREN DIRECTE MEDEWERKERS

INSTRUCTIE UREN DIRECTE MEDEWERKERS INSTRUCTIE UREN DIRECTE MEDEWERKERS Uren In je weekstaat verwerk je altijd je werkelijk gewerkte uren (Dag) Dienst Wat moet je invullen: - Taakcode (een taakcode is een verplicht veld) - Bij directe uren

Nadere informatie

Verlof rond zwangerschap, adoptie, pleegzorg en geboorte

Verlof rond zwangerschap, adoptie, pleegzorg en geboorte Verlof rond zwangerschap, adoptie, pleegzorg en geboorte Op hoeveel weken verlof heeft een werknemer recht in verband met zwangerschaps-, bevallings-, adoptie- en pleegverlof? Behoudt de werknemer recht

Nadere informatie

A l g e m e n e v o o r w a a r d e n

A l g e m e n e v o o r w a a r d e n A l g e m e n e v o o r w a a r d e n Hartelijk welkom bij De Hoekse Dolfijn. U heeft gekozen voor een bedrijf dat streeft naar een hoge kwaliteit. Duidelijkheid is ook een vorm van kwaliteit. Daarom hebben

Nadere informatie

Handleiding arbeidstijdenwet AIOS s van het azm

Handleiding arbeidstijdenwet AIOS s van het azm Handleiding arbeidstijdenwet AIOS s van het azm Stafdirectoraat Personeelszaken/ARBO Datum: november 2010 1 Handleiding roosteren van arbeidstijden van artsassistenten azm De regels over hoe lang een werknemer

Nadere informatie

1. Wanneer komt een personeelslid in aanmerking voor BAPO?...2. 2. Hoeveel uren BAPO-verlof kan een personeelslid krijgen?...2

1. Wanneer komt een personeelslid in aanmerking voor BAPO?...2. 2. Hoeveel uren BAPO-verlof kan een personeelslid krijgen?...2 BAPO: VEEL GESTELDE VRAGEN. 1. Wanneer komt een personeelslid in aanmerking voor BAPO?...2 2. Hoeveel uren BAPO-verlof kan een personeelslid krijgen?...2 3. Hoe dient een personeelslid, dat gebruik wenst

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN)

ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN) ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN) DE ONDERGETEKENDEN: De heer/mevrouw.., geboren op 201, wonende aan de. te.., hierna werkgever, Of: De besloten vennootschap

Nadere informatie

Wettelijke feestdagen en vervangende feestdagen in UZ Brussel

Wettelijke feestdagen en vervangende feestdagen in UZ Brussel Wettelijke feestdagen en vervangende feestdagen in UZ Brussel Wettelijke feestdagen en vervangingsdagen Page 1 of 20 Inhoudstabel 1 DOELSTELLING... 4 2 DEFINITIES / BEGRIPPEN ARBEIDSDUUR... 4 2.1 Jobtime...

Nadere informatie

Verzuimprotocol: ziekteverlof aanvragen

Verzuimprotocol: ziekteverlof aanvragen Bij verzuim ligt het accent op wat je nog wel kan. Ziek is ziek, maar betekent niet automatisch dat je niet kunt werken. Ziekteverzuim is minder vrijblijvend en vraagt van werkgever en medewerker meer

Nadere informatie

WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN

WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN Ieder jaar krijgen in Nederland 30.000 werknemers dat is 1 op de 250 - te horen dat zij kanker hebben. Een nog groter aantal, 1 op de 79 mannelijke

Nadere informatie

Werk en rusttijden. Wat regelt de Arbeidstijdenwet? Wat regelt de CAO GHZ? Wat regel je met de werkgever? CNV Vakcentrale

Werk en rusttijden. Wat regelt de Arbeidstijdenwet? Wat regelt de CAO GHZ? Wat regel je met de werkgever? CNV Vakcentrale Werk en rusttijden Wat regelt de Arbeidstijdenwet? Wat regelt de CAO GHZ? Wat regel je met de werkgever? Sonja Baljeu Eur. Erg. Beleidsadviseur CNV Vakcentrale Drs. A. Mellema Bestuurder Zorg Wat regelt

Nadere informatie

Korte handleiding ouderlogin

Korte handleiding ouderlogin 1 Korte handleiding ouderlogin Inloggen - Ga naar http://www.kchetgroenehuis.nl en kies rechtsboven voor de ouderlogin de groene button. - Er kan standaard worden ingelogd met uw mailadres en het wachtwoord:

Nadere informatie

Provinciaal blad. vast te stellen de Algemene werktijdenregeling provincie Noord-Holland 2008

Provinciaal blad. vast te stellen de Algemene werktijdenregeling provincie Noord-Holland 2008 Provinciaal blad 2007 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord- Holland van 1 november 2007, nr. 2007-64538, tot afkondiging van hun besluit inzake de vaststelling van de Algemene werktijdenregeling provincie

Nadere informatie

Regeling arbeidsduur en werktijden gemeente Waddinxveen 2014

Regeling arbeidsduur en werktijden gemeente Waddinxveen 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waddinxveen. Nr. 23928 30 april 2014 Burgemeester en wethouders van Waddinxveen; gelet op hoofdstuk 3 en 4 CAR-UWO; gelet op het instemmende advies van de Ondernemingsraad

Nadere informatie

Handleiding arbeidstijdenwet AIOS s van het azm

Handleiding arbeidstijdenwet AIOS s van het azm Handleiding arbeidstijdenwet AIOS s van het azm Stafdirectoraat Personeelszaken/ARBO Versie: 2 definitief Datum: januari 2015 Handleiding arbeidstijdenwet AIOS s van het azm jan 2015 Handleiding roosteren

Nadere informatie

Verzuimverlof aanvragen

Verzuimverlof aanvragen In dit protocol staan de door [naam organisatie] verplicht gestelde voorschriften en procedures als je door ziekte arbeidsongeschikt bent en je eigen werk niet kunt doen. 1. Verzuimverlof aanvragen Verzuimverlof

Nadere informatie

Planning Information Book

Planning Information Book Planning Information Book - Planning van het rooster - Check-in en Check-out - regelementen / wetten - verzoeken / vrije dagen aanvragen - vakantie aanvragen - ruilen van diensten - de diensten - vertragingen

Nadere informatie

Rechtspostieregeling chauffeurs personenvervoer Provincie Fryslân

Rechtspostieregeling chauffeurs personenvervoer Provincie Fryslân CVDR Officiële uitgave van Fryslân. Nr. CVDR281086_3 28 mei 2018 Rechtspositieregeling chauffeurs personenvervoer Provincie Fryslân Rechtspostieregeling chauffeurs personenvervoer Provincie Fryslân Gedeputeerde

Nadere informatie

Hoe werkt het? Mocht je na het lezen van dit boekje toch nog vragen hebben, staan onze medewerkers op de vestiging natuurlijk graag voor je klaar.

Hoe werkt het? Mocht je na het lezen van dit boekje toch nog vragen hebben, staan onze medewerkers op de vestiging natuurlijk graag voor je klaar. WERKWIJZER Hoe werkt het? Welkom bij Flexion Uitzendbureau. In dit boekje behandelen we de meest gestelde vragen die voorkomen wanneer je voor het eerst via ons aan het werk gaat. Mocht je na het lezen

Nadere informatie

Bijlage bij B&W-flap d.d. 16 december 2014 BD versie 2 december Aanpassing in het kader van de CAO

Bijlage bij B&W-flap d.d. 16 december 2014 BD versie 2 december Aanpassing in het kader van de CAO Bijlage bij B&W-flap d.d. 16 december 2014 BD2014-013269 versie 2 december 2014 Aanpassing in het kader van de CAO 2013-2015 Huidige tekst NRGA Nieuwe tekst NRGA Toelichting bij wijziging Wijzigingen Vakantie

Nadere informatie

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen  Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte VERZUIMPROTOCOL Ziekmeldingen De medewerker moet zich voor 9.00 uur telefonisch ziekmelden bij zijn / haar direct leidinggevende. Indien de direct leidinggevende niet aanwezig is, moet de ziekmelding doorgegeven

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST CAO-I AKZONOBEL NEDERLAND

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST CAO-I AKZONOBEL NEDERLAND COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST CAO-I AKZONOBEL NEDERLAND (versie juli 2013) De werkingssfeer van de CAO-I AkzoNobel Nederland omvat: (stand per 1 januari 2013) - Akzo Nobel Nederland B.V. De ondergetekenden:

Nadere informatie

Huidige tekst NRGA Nieuwe tekst NRGA Toelichting bij wijziging. Toelichting artikel 1.1, onder n en p

Huidige tekst NRGA Nieuwe tekst NRGA Toelichting bij wijziging. Toelichting artikel 1.1, onder n en p Bijlage bij B&W-flap d.d. 15 december 2015, BD2015-010709 Wijzigingen van hoofdstuk 1, 4 en 6 van de Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam in verband met de invoering van de Nieuwe Werktijdenregeling:

Nadere informatie

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Gewijzigde CAO-artikelen Artikel 1.3 Structuur 1. Voor de bedrijven geldt tevens een bedrijfs-cao waarin nadere

Nadere informatie

Decentrale vaststelling werktijden (de kanteling)

Decentrale vaststelling werktijden (de kanteling) Decentrale vaststelling werktijden (de kanteling) 1. Inleiding Decentrale vaststelling werktijden (hierna: kanteling). CAO VVT Artikel 5.1.A lid 1: De decentralisatie van de vaststelling van de werktijden

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray

Nadere informatie

Lisv Ziekengeldreglement 1997

Lisv Ziekengeldreglement 1997 Lisv Ziekengeldreglement 1997 Het Landelijk instituut sociale verzekeringen; Gelet op artikel 54 van de Ziektewet; Besluit het navolgende ziekengeldreglement vast te stellen: Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen

Nadere informatie

Overzicht van besprekingspunten en de verschillen daarin tussen werkgever en vakbonden bij Feenstra Verwarming per 14-10-2014

Overzicht van besprekingspunten en de verschillen daarin tussen werkgever en vakbonden bij Feenstra Verwarming per 14-10-2014 Overzicht van besprekingspunten en de verschillen daarin tussen werkgever en bij Feenstra Verwarming per 14-10-2014 Huidige regeling volgens De ATW rooster overeenkomst is tussen directie, en OR afgesproken

Nadere informatie

Bijlage gemeente Houten: IS

Bijlage gemeente Houten: IS Bijlage gemeente Houten: IS18.00294 Burgemeester en wethouders van Houten; Gelet op artikel 160, eerste lid sub c van de Gemeentewet; Gelet op hoofdstuk 4, 4a en 6 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Verzuim & preventieprotocol

Verzuim & preventieprotocol Protocol/Proces/Procedure: Uitgiftedatum: Oktober 2018 Definitief Concept Revisienummer: Verzuim & preventieprotocol Datum vaststelling directie overleg: 27 november 2018 Evaluatiedatum: Januari 2020 Inleiding

Nadere informatie

Extra en bijzonder verlof

Extra en bijzonder verlof Extra en bijzonder verlof (verlofaanvragen inzake leerlingen) CBS de Hoeksteen Well, maart 2019 1 A. Inleiding Het komt zeer regelmatig voor, dat ouders vrij komen vragen voor hun kind buiten de reguliere

Nadere informatie

Reglement Vakantiefonds. de Stichting Vakantiefonds Waterbouw. de Stichting Fondsenbeheer Waterbouw. het bestuur van het vakantiefonds

Reglement Vakantiefonds. de Stichting Vakantiefonds Waterbouw. de Stichting Fondsenbeheer Waterbouw. het bestuur van het vakantiefonds Reglement Vakantiefonds Artikel 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Vakantiefonds: Stichting: Bestuur: Collectieve Arbeidsovereenkomst: Werkgever: Werknemer: Vakantiejaar: Vakantierechten:

Nadere informatie

Van de T salarisschalen T22 t/m T33 vervalt de garantie-lijn. Hiervoor in de plaats komt één bedrag

Van de T salarisschalen T22 t/m T33 vervalt de garantie-lijn. Hiervoor in de plaats komt één bedrag Bijlage 1 cao Grond: Ontkoppelen van belonen en beoordelen in het A&T salarissysteem AMS/GG.16.090 d.d. 18 juli 2016 I. Aanpassing salarissysteem A&T per 1 lanuari 2017 T salarisschalen: Van de T salarisschalen

Nadere informatie

3 Salaris en vergoedingsregelingen. Bezoldiging

3 Salaris en vergoedingsregelingen. Bezoldiging 3 Salaris en vergoedingsregelingen Bezoldiging Artikel 3:1 1 Met inachtneming van artikel 1:2:1 wordt aan de ambtenaar binnen het kader van een lokaal vast te stellen bezoldigingsregeling een bezoldiging

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST AKZONOBEL CHEMICALS. Akzo Nobel Chemicals B.V. te Amersfoort, ten deze mede handelend voor en uit naam van:

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST AKZONOBEL CHEMICALS. Akzo Nobel Chemicals B.V. te Amersfoort, ten deze mede handelend voor en uit naam van: COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST AKZONOBEL CHEMICALS (versie juli 2013) De ondergetekenden: Akzo Nobel Chemicals B.V. te Amersfoort, ten deze mede handelend voor en uit naam van: (stand per 1 januari 2013)

Nadere informatie

Regeling werktijden, vakantie en verlof OOP Pontes Scholengroep

Regeling werktijden, vakantie en verlof OOP Pontes Scholengroep Regeling werktijden, vakantie en verlof OOP Pontes Scholengroep Regeling werktijden, vakantie en verlof OOP Pontes Scholengroep De regeling werktijden, vakantie en verlof is per 1 januari 2012 aangepast

Nadere informatie

Een werknemer mag maximaal 12 uur per dienst werken. Per week mag hij maximaal 60 uur werken.

Een werknemer mag maximaal 12 uur per dienst werken. Per week mag hij maximaal 60 uur werken. DE NIEUWE ARBEIDSTIJDENWET Op 1 april 2007 is de nieuwe arbeidstijdenwet in werking getreden. De regels in de Arbeidstijdenwet zijn vereenvoudigd. Hierdoor krijgen werkgever en werknemer meer mogelijkheden

Nadere informatie

Verlofsoorten NS Afwezigheid in verband met persoonlijke omstandigheden

Verlofsoorten NS Afwezigheid in verband met persoonlijke omstandigheden Verlofsoorten NS Afwezigheid in verband met persoonlijke omstandigheden Adoptieverlof Bijzonder verlof Bloed -en aanverwantschap Calamiteitenverlof Kortdurend zorgverlof Kraamverlof Langdurend zorgverlof

Nadere informatie

Toelichting. Inhoud. Relevante cao-artikelen : 3, 8, 10,12, 16, 25, 26, 27, 29, 32, 33, 36, 37, 40 en 64

Toelichting. Inhoud. Relevante cao-artikelen : 3, 8, 10,12, 16, 25, 26, 27, 29, 32, 33, 36, 37, 40 en 64 Toelichting In deze toelichting wordt aan de hand van voorbeelden uitleg gegeven over de loonberekening volgens de Cao Beroepsgoederenvervoer over de Weg en de Verhuur van Mobiele Kranen. Het gaat om de

Nadere informatie

Werk en kanker: je hoeft er niet alleen voor te staan.

Werk en kanker: je hoeft er niet alleen voor te staan. Kanker, waarbij het verleden, het heden en de toekomst niet langer met elkaar verbonden lijken. Kanker... je hebt het niet alleen en je hoeft er niet alleen voor te staan Werk en kanker: je hoeft er niet

Nadere informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T Inleiding Wanneer u een werknemer zelf in dienst neemt, sluit u samen een arbeidsovereenkomst af. Net als iedere andere overeenkomst kan een arbeidsovereenkomst zowel mondeling als schriftelijk aangegaan

Nadere informatie

gaan een overeenkomst aan betrekking hebbende op NAAM, geboren op DATUM, hierna te noemen Gedetacheerde ;

gaan een overeenkomst aan betrekking hebbende op NAAM, geboren op DATUM, hierna te noemen Gedetacheerde ; DETACHERINGOVEREENKOMST ONDERGETEKENDEN 1. NAAM Gemeente of Vennootschap, ADRES, ten deze vertegenwoordigd door NAAM, hierna te noemen Uitlener, en 2. Gemeente Arnhem, statutair gevestigd te Arnhem, ten

Nadere informatie

Koninklijke Luchtvaart Maatschappij nv

Koninklijke Luchtvaart Maatschappij nv k Koninklijke Luchtvaart Maatschappij nv PROTOCOL Uitwerking Vereenvoudiging Verlof management (2 categorieën dagen) De onderhandelingsdelegaties van de KLM enerzijds en de CNV Vakmensen, De Unie, FNV

Nadere informatie

Inzetgids Kantoren 2.0

Inzetgids Kantoren 2.0 Inzetgids Kantoren 2.0 Gebundelde Regelgeving voor personeelsinzet Oktober 2012 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Basisregels 1 Samen plannen; wederzijdse taken en verantwoordelijkheden 1 De kwartaal cyclus

Nadere informatie

Start nieuwe contractenreeks Tussenliggende periode van opvolgende contracten voor bepalen van de reeks jaren: 3 maanden en 1 dag

Start nieuwe contractenreeks Tussenliggende periode van opvolgende contracten voor bepalen van de reeks jaren: 3 maanden en 1 dag Horeca Gilde (NHG) Bepaalde tijd contracten keten van 4 jaar/6 contracten bij bijzondere functies (o.a. invalkrachten) opvolgend werkgeverschap tijdelijk uitgesloten, dus wisselen tussen werkgevers is

Nadere informatie

Regeling bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst gemeente Overbetuwe 2014

Regeling bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst gemeente Overbetuwe 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Overbetuwe. Nr. 26527 13 mei 2014 Regeling bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst gemeente Overbetuwe 2014 Ons kenmerk: 12BB00004 De burgemeester van de

Nadere informatie

De Lichtenvoorde Werktijdenregeling Nieuwe Stijl 2015

De Lichtenvoorde Werktijdenregeling Nieuwe Stijl 2015 De Lichtenvoorde Werktijdenregeling Nieuwe Stijl 2015 1 Status Beleidsnotitie Notitie: werktijdenregeling nieuwe stijl Auteur(s) J.E.M. Abbink Datum Juni 2015 Datum bespreking MT Juli 2015 Datum vaststelling

Nadere informatie

Nedap healthcare CAO signaleringen voor het roosteren in Ons

Nedap healthcare CAO signaleringen voor het roosteren in Ons CAO signaleringen voor het roosteren in Ons In Ons Planning en in het zelfroosterscherm van het medewerkerportaal worden, mits niet uitgeschakeld bij de instellingen van de dienst, signaleringen getoond

Nadere informatie

gelet op de artikelen 4:1, 4:2, 4:3, 4:4, 4:5 en 4:6 van de CAR-UWO, zoals die per 1 januari 2014 luiden;

gelet op de artikelen 4:1, 4:2, 4:3, 4:4, 4:5 en 4:6 van de CAR-UWO, zoals die per 1 januari 2014 luiden; BESLUIT WERKTIJDENREGELING GEMEENTE HEUSDEN 2014 Het college van burgemeester en wethouders van Heusden; gezien de afspraken die in de CAO Gemeenten 2011-2012 zijn gemaakt over modernisering en flexibilisering

Nadere informatie

vast te stellen de 19e wijziging van de Rechtspositieregeling Brandweer Brabant Noord als volgt:

vast te stellen de 19e wijziging van de Rechtspositieregeling Brandweer Brabant Noord als volgt: AGP 4e DBVRBN 20140430, bijlage 1 Het Dagelijks Bestuur van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, - gelet op het bepaalde in de Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord 2011; - gelet op

Nadere informatie

Artikel Wijzigingen (V) Communicatie Artikel 19B.1, onder definitie consignatie is ter verduidelijking

Artikel Wijzigingen (V) Communicatie Artikel 19B.1, onder definitie consignatie is ter verduidelijking Hoofdstuk 19B Arbeidsvoorwaarden personenchauffeurs Voorblad A. Opmerkingen Artikel Wijzigingen (V) Communicatie Artikel 19B.1, onder definitie consignatie is ter verduidelijking Ja, P&O FBA b opgenomen

Nadere informatie

Vereenvoudiging Bijzondere Beloningen (hoofdstuk 5 cao)

Vereenvoudiging Bijzondere Beloningen (hoofdstuk 5 cao) Vereenvoudiging Bijzondere Beloningen (hoofdstuk 5 cao) 12 april 2017 1. De invoeringsdatum van de nieuwe set bijzondere beloningen is 1 januari 2018. 2. De salarissen en salarisschalen van de groepen

Nadere informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T Inleiding Wanneer u een werknemer zelf in dienst neemt, sluit u samen een arbeidsovereenkomst af. Net als iedere andere overeenkomst kan een arbeidsovereenkomst zowel mondeling als schriftelijk aangegaan

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Winsum. Nr. 7483 22 januari 2016 Werktijdenregeling Winsum 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum heeft op 15 december 2015 de

Nadere informatie

ARBEIDSTIJDEN VOOR AIOS EN ANIOS

ARBEIDSTIJDEN VOOR AIOS EN ANIOS ARBEIDSTIJDEN VOOR AIOS EN ANIOS 2 inhoud BELANGRIJKE DEFINITIES 4 ARBEIDS- EN RUSTTIJDEN OVERZICHT 6 CAO S 8 CAO GGZ 14 SLOTWOORD 19 Per 1 augustus 2011 is het Arbeidstijdenbesluit gewijzigd. De wijziging

Nadere informatie

Regeling Werktijden gemeente Oldambt 2010

Regeling Werktijden gemeente Oldambt 2010 Regeling Werktijden gemeente Oldambt 2010 Doel: Regeling vaststellen betreffende de werktijden van de medewerkers van de gemeente Oldambt. Datum en nummer ingetrokken collegebesluiten N.V.T. Datum en nummer

Nadere informatie

Reglement Vakantiefonds

Reglement Vakantiefonds Reglement Vakantiefonds voor het Schilders,- Afwerkings- en Glaszetbedrijf HOOFDSTUK I ALGEMEEN Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: het Fonds: de Stichting Vakantiefonds voor

Nadere informatie

REGLEMENT KEURMERK STICHTING GARANTIEWONING

REGLEMENT KEURMERK STICHTING GARANTIEWONING REGLEMENT KEURMERK STICHTING GARANTIEWONING Artikel 0: Definities Artikel 1: Stichting GarantieWoning Artikel 2: Reglement Artikel 3: Keurmerk Artikel 4: Het verlenen van het keurmerk GarantieWoning Artikel

Nadere informatie

Tjellens en je opdrachtgever stellen indien van toepassing persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar.

Tjellens en je opdrachtgever stellen indien van toepassing persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar. Inhoudsopgave Salaris... 2 Vakantietoeslag... 2 Beschermingsmiddelen... 2 Ziek... 3 Detachering... 3 Uitzenden... 3 Procedure ziekmelding... 4 Loonaanvulling door uitzendonderneming... 4 Vakantie en feestdagen...

Nadere informatie

1 januari 2005 tot 1 april Bijlage NedTrain bij CAO NS

1 januari 2005 tot 1 april Bijlage NedTrain bij CAO NS 1 januari 2005 tot 1 april 2007 Bijlage NedTrain bij CAO NS Inhoudsopgave 8 Bedrijfsspecifieke bepalingen 1 8.2 Bedrijfsspecifieke bepalingen voor NedTrain BV 1 8.2.1 Arbeids- en rusttijdenbepalingen 1

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR417372_1. Werktijden en vakantieverlof

CVDR. Nr. CVDR417372_1. Werktijden en vakantieverlof CVDR Officiële uitgave van Eijsden-Margraten. Nr. CVDR417372_1 3 april 2018 Werktijden en vakantieverlof Werktijden en vakantieverlof Artikel 1 Begripsbepaling Voor de toepassing van deze regeling wordt

Nadere informatie

tot 1-1-2015 vanaf 1-1-2015 Bepaalde tijd contracten 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 3 jaar

tot 1-1-2015 vanaf 1-1-2015 Bepaalde tijd contracten 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 3 jaar Bepaalde tijd contracten 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 2 jaren 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 2 jaren Start nieuwe contractenreeks 6 maanden

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van Nummer Directie Dienst BD2010-004737 concern organisatie College van burgemeester en wethouders Hamervoordracht voor de collegevergadering van 24 augustus 2010 Portefeuille 23 Agendapunt B1 Tekst wordt

Nadere informatie

Kort voorstellen. Waar gaan we het niet over hebben. Eenmalige wijzigingen. Nieuwe manier van plannen

Kort voorstellen. Waar gaan we het niet over hebben. Eenmalige wijzigingen. Nieuwe manier van plannen Titel Tekst Kort voorstellen Waar gaan we het niet over hebben Eenmalige wijzigingen Nieuwe manier van plannen Kort voorstellen Reinier Asberg 1 van de 2 eigenaren van Huschka Beveiligers sinds oktober

Nadere informatie

Regeling tachograafkaarten

Regeling tachograafkaarten Geldend van 02-03-2016 t/m heden Regeling houdende regels met betrekking tot de verstrekking en het gebruik van tachograafkaarten () De Minister van Verkeer en Waterstaat en de Minister van Sociale Zaken

Nadere informatie

Dit protocol geldt voor een periode tot en met 4 weken na afloop van de arbeidsovereenkomst.

Dit protocol geldt voor een periode tot en met 4 weken na afloop van de arbeidsovereenkomst. Verzuimprotocol Werkgever en werknemer zijn volgens de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) samen verantwoordelijk voor een zo spoedig mogelijke werkhervatting in geval van arbeidsongeschiktheid door ziekte.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en Huishoudelijk regelement Gastouderbureau Rondomkids

Algemene voorwaarden en Huishoudelijk regelement Gastouderbureau Rondomkids Algemene voorwaarden en Huishoudelijk regelement Gastouderbureau Rondomkids A Algemeen 1 Het is vereist dat op de opvanglocatie aanwezig zijn: Pedagogisch beleidsplan Rondomkids. Protocol kindermishandeling

Nadere informatie