BeTergooi Publieksverslag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BeTergooi Publieksverslag"

Transcriptie

1 BeTergooi Publieksverslag T Locatie Blaricum Rijksstraatweg AN Blaricum Locatie Hilversum Van Riebeeckweg XZ Hilversum 2013 Locatie Weesp C.J. van Houtenlaan 1b 1381 CN Weesp

2 Allergieën, een groeiend probleem. Is immuunmodulatie het antwoord? Werken, leren en studeren. Een week met aio Marieke Huys. Dit is mijn passie Tergooi lanceert het Wetenschapsjournaal Tergooi behaalt het VMS-certificaat (Veiligheidsmanagementsysteem). W E T E N S C H A P S 01/ 2013 J O U R N A A L voor huisartsen, specialisten, anios, opleiders en andere medische professionals In Tergooi in Hilversum nemen we de nieuwe MRI-scanner in gebruik die meer onderzoeksmogelijkheden en een betere beeldkwaliteit biedt Tergooi voert de eerste acute dotterbehandeling uit Tergooi vernieuwt zijn Polikliniek Urologie.

3 De afdeling Anesthesie van Tergooi start met een mobiele screener : een speciaal opgeleide anesthesiemedewerker die patiënten vóór een operatie op de afdeling bezoekt Tergooi gaat over naar één centraal telefoonnummer: T Tergooi doorloopt succesvol de audit voor bevolkingsonderzoek darmkanker De huisartsen van GHO-GO (Gemeenschappelijke Huisartsenorganisatie Gooi en Omstreken) en HAP (Huisartsenpost) tekenen, in het kader van ketenafspraken, een convenant en samenwerkingsovereenkomst over de continuïteit en kwaliteit van zorg en thuiszorg De dermatologen van Tergooi gaan op de Nationale Huidkankerdag de straat op en checken ter plaatse verdachte plekjes op de huid.

4 Arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG) Mano Theunissen, van Abrona, houdt vanaf 5 juni twee wekelijks op woensdagmiddag spreekuur in Tergooi in Blaricum De Hilversumse gemeenteraad stelt unaniem het bestemmingsplan Monnikenberg vast Tergooi wordt gecertificeerd als screeningscentrum voor het Bevolkingsonderzoek darmkanker Tergooi opent de geheel vernieuwde poli kliniek Fertiliteit Tergooi lanceert nieuwe koers en huisstijl De Amerikaanse kinderarts Harvey Karp houdt een workshop in Tergooi voor ouders van huilbaby s.

5 Tergooi voegt de afdelingen Orthopedie samen in Hilversum Tergooi vraagt in de Donorweek aandacht voor het donorschap en de registratie daarvan Op de Landelijke Dag van de Duurzaamheid legt Tergooi een duurzaamheidsbelofte af Tergooi bereikt de vijfde plaats in de AD Top 100 van beste ziekenhuizen Tergooi en Meander Medisch Centrum tekenen een intentieverklaring voor de invulling van een strategische alliantie Het Mammacentrum van Tergooi bestaat 1 jaar Tergooi maakt het sterftecijfer (101) over 2012 bekend Tergooi, Merem en Nationaal Groenfonds ondertekenen een intentieverklaring voor samenwerking bij de ontwikkeling van Zorgpark Monnikenberg Het Technasium van het Goois Lyceum ontwikkelt apps voor de kinderpoli Tergooi voert de 1000ste dotterbehandeling uit Tergooi start Step Down Unit. De afdeling is een tussenstap tussen de Intensive Care en de verpleegafdeling.

6 Klaar voor de toekomst Tergooi, in Hilversum, Blaricum en Weesp, heeft de ambitie uit te groeien tot een speler in de voorhoede van de zorg. In een sector waarin alles beweegt, blijven wij onze zorg constant verbeteren. In ons meerjarenbeleidsplan boden wij afgelopen jaar daarom een visie op de ontwikkelingen in de sector, in onze regio en in ons eigen ziekenhuis. De belangen van onze patiënten blijven daarbij centraal staan. Onze patiënten kunnen ons aanbod zelf regisseren : zij kunnen op ieder moment van onze diensten gebruikmaken. Daarom kiezen wij voor zinvolle samenwerkingen met andere partijen, een herkenbare aanwezigheid in het Gooi, het doorlopend ontwikkelen van onze medewerkers en een duurzame en zinvolle opvatting van hoe wij onszelf organiseren en gedragen. Strategische alliantie De raden van bestuur van Meander Medisch Centrum en Tergooi tekenden in 2013 een intentieverklaring voor een strategische alliantie. De ziekenhuizen hebben de bedoeling nader te gaan samenwerken op het gebied van medische zorg, opleiding/onderwijs en ondersteunende faciliteiten. Uitgangspunt voor de strategische alliantie is dat er twee ziekenhuisorganisaties zijn en blijven, met hun eigen identiteit, die op specifieke terreinen een verbinding met elkaar aangaan om meer te kunnen betekenen voor patiënten in de regio. Een Regiovisie beschrijft hoe de alliantie een antwoord geeft op de zorgbehoefte. Tergooi en Meander streven daarbij naar goedschalige zorg: de beleving van kleinschalige zorg met een grootschalige, efficiënte organisatie daarachter. Een nieuwe naam en een nieuwe stijl Vanaf 2013 heet Tergooiziekenhuizen kort en krachtig Tergooi. Een naam die beter bij ons past, omdat we tenslotte één ziekenhuis zijn. Maar vooral een naam die beter past bij onze ambitie om méér te zijn dan een ziekenhuis: Tergooi wil een rol spelen voor de gezondheid van de inwoners van de Gooi en Vechtstreek. Ook het merk en de huisstijl voldeden niet meer aan de nieuwe ambities en kregen een nieuwe, krachtige en heldere vorm en uitstraling. En ten slotte hanteert Tergooi voortaan een motto dat onze ambitie kort weergeeft: Tergooi zorgt vooruit. Eén telefoonnummer De vervanging van onze telefooncentrale was het moment om voor beide locaties één centraal nummer in te voeren: T Tevens kregen alle poliklinieken, afdelingen en medewerkers een nieuw telefoonnummer.

7 Samen werkt beter In 2013 werkte Tergooi op vele manieren aan patiëntgerichte zorg. Een belangrijke stap daarin was de overeenkomst tussen huisartsen, internisten en longartsen over chronische zorg, getekend in april. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de zorg voor patiënten in de regio met diabetes mellitus (DM), chronische bronchitis en longemfyseem (COPD). Bij deze zorg zijn meerdere partners betrokken. Hiertoe behoren onder andere de longartsen en internisten van Tergooi. De verwachting is dat door deze overeenkomst de afstemming tussen alle betrokken hulpverleners in de regio verbetert. Daardoor zullen patiënten met diabetes of COPD een betere zorg aangeboden krijgen. Hart- en vaatziekten Op woensdag 24 april is in Tergooi de eerste acute dotterbehandeling succesvol uitgevoerd. De behandeling vond plaats in de nieuwe hart - katheterisatiekamer van Tergooi in Blaricum. Verder is de internationaal vermaarde interventie cardioloog Ferdinand Kiemeneij sinds maart 2013 verbonden aan Tergooi. En ook dit jaar ontving Tergooi het Vaatkeurmerk van de Hart & Vaatgroep. Maag-Darm-Leverziekten Het RIVM start in 2014 het bevolkingsonderzoek darmkanker, een breed opgezette screening. Wanneer uit die screening een vermoeden rijst dat er iets mis is, wordt de patiënt doorverwezen naar een geautoriseerd coloscopiecentrum. Tergooi wil graag zo n centrum zijn en werd daartoe in 2013 gecertificeerd. Dat betekent dat we nu deelnemen aan het bevolkingsonderzoek. Fertiliteit Tergooi opende zijn vernieuwde polikliniek Fertiliteit en breidde het team uit met een tweede fertiliteitsarts, Carolien Tiemessen. Vrouwen die zwanger willen worden, kunnen bij ons met hun partner terecht voor onderzoek en behandeling als een spontane zwangerschap uitblijft. Het fertiliteitsteam van Tergooi houdt ook op zaterdagochtend spreekuur. Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, hield een landelijke enquete over patiëntvriendelijkheid. Tergooi kwam daar als derde uit.

8 Voor u het beste Tergooi zette in 2013 stevig in op weten - schappelijk onderzoek en lanceerde het Wetenschapsjournaal: een nieuw tijdschrift bestemd voor (interne en externe) medisch specialisten, a(n)ios, huisartsen, opleiders en andere geïnteresseerden. Het Wetenschapsjournaal toont dat in ons ziekenhuis veel wetenschappelijk onderzoek plaatsvindt, onder meer in samenwerking met het AMC Amsterdam en UMC Utrecht. Verder reikte de Commissie Wetenschap van Tergooi op 5 juni prijzen uit aan de beste wetenschappelijke publicatie en het beste proefschrift. De winnaars waren internist Carin Daemen-Gubbels voor een onderzoek naar trombocytopenie (te weinig bloedplaatjes in het bloed) en voormalig a(n)ios Sutesh Sivapalaratnam, die mogelijk nieuwe genen voor hart- en vaatziekten ontdekte. Keurmerken en certificeringen Op 28 maart ontving Tergooi het VMSaccreditatie certificaat. Dit certificaat geeft aan dat Tergooi voldoet aan de eisen die het NIAZ stelt aan het veiligheidsmanagementsysteem. De polikliniekapotheek van Tergooi is opnieuw voor drie jaar HKZ-gecertificeerd. Het HKZkeurmerk maakt zichtbaar dat het kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan eisen die de sector zelf, financiers, patiënten en de overheid hieraan stellen. De CCKL-accreditatie voor het onderzoekslab van Tergooi in Blaricum werd met vijf jaar verlengd, voor de vierde keer op rij. Laboratoria die erkend zijn door CCKL en een accreditatie hebben ontvangen, gaan gegarandeerd zorgvuldig om met de aan hen toevertrouwde lichaamsmaterialen. Het lab van Tergooi in Hilversum kreeg recent ook een verlenging van de accreditatie en is sinds 2004 geaccrediteerd. De afdeling Klinische Farmacie van Tergooi bezit ook de komende drie jaar het keurmerk ISO , het keurmerk voor kwaliteitshandhaving. Tergooi in de lijstjes Tergooi neemt in de AD top 100 van beste ziekenhuizen 2013 de vijfde plaats in. Vorig jaar was dat een elfde plaats. Ons ziekenhuis scoorde erg goed op veiligheid. In oktober publiceerde Elsevier de resultaten van het onderzoek De beste ziekenhuizen Elsevier beoordeelde in totaal 91 ziekenhuizen aan de hand van 542 indicatoren voor de kwaliteit van de zorg. Tergooi behaalde een totaalscore van drie uit vier punten, een vol punt meer dan vorig jaar. In de beide lijstjes scoorde Tergooi dit jaar goed op de onderdelen patiëntgerichtheid, veiligheid en transparantie.

9 Een warm welkom Op 1 juli startte op de Spoedeisende Hulp in Tergooi een project om de service voor geriatrische patiënten op de SEH te verbeteren. Een van de doelstellingen is ervoor te zorgen dat geriatrische patienten die worden opgenomen op de SEH zo snel mogelijk worden geholpen. Daarom is afgesproken dat onderzoek, diagnose en opname op de afdeling binnen 2,5 uur plaatsvinden. Over de te hanteren werkwijze zijn daarom ook afspraken gemaakt. Geriatrische patiënten en hun begeleiders worden hierbij goed geïnformeerd over wat er gaat gebeuren en hoe lang het gaat duren. Alle verbeteringen vinden plaats volgens de Lean Six Sigma- en Kaizen-methodiek. Apps voor Kinderpoli Tergooi In 2012 bedachten leerlingen van het Technasium van het Goois Lyceum het Digitale Kinderpoliplan. Dat richt zich op de inzet van moderne, digitale middelen. Die moeten een bezoek aan de Kinderpoli een persoonlijk karakter geven en informatie toegankelijker maken voor kinderen en hun ouders. In november waren bijna 130 Technasiumleerlingen uit de eerste en tweede klas te gast in Tergooi. De leerlingen hebben de opdracht om de komende tijd een app te bedenken voor de Kinderpoli. Informatie en communicatie Onze huis-aan-huiskrant In Tergooi verscheen twee keer. De introductie van de nieuwe huisstijl kreeg vorm in onder andere een regiobrede campagne. De afdelingen Dermatologie en Chirurgie en het Spatadercentrum vernieuwden hun webpagina s, onderdeel van tergooi.nl. De pagina s bieden een schat aan informatie over aandoeningen en behandelingen en geven informatie over onze specialisten.

10 Morgen nog beter De nieuwbouw voor Hilversum De nieuwbouw voor Tergooi in Hilversum is een stap dichterbij nu de Hilversumse gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan voor Monnikenberg vaststelde. In dit gebied mogen een zorgpark en nieuwe woningen worden gebouwd in combinatie met behoud en verdere ontwikkeling van de natuur. Tergooi wil een volledig energieneutraal gebouw neerzetten en daarbij voldoen aan de strenge criteria van BREEAM, een programma dat prestaties van vastgoed meet op het gebied van duurzaamheid. Tergooi, Merem Behandelcentra en Nationaal Groenfonds ondertekenden een intentieverklaring tot samenwerking. Daarmee committeerde Nationaal Groenfonds zich aan het actief bijdragen aan de financiering van de groene en duurzame onderdelen van het nieuwe zorgpark op Monnikenberg. Koeling en warmte met één pomp In Tergooi in Blaricum werd een nieuw inventief type warmtepomp geïnstalleerd. Tergooi Blaricum is het eerste Nederlandse ziekenhuis waar deze pomp is geïnstalleerd. De pomp levert zowel de warmte als de koeling die Tergooi nodig heeft. De pomp is onder meer geplaatst als pilot voor de geplande nieuw - bouw van Tergooi op Monnikenberg, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Voeding De restaurants op beide locaties in Tergooi zijn overgestapt op biologische melk, karnemelk, yoghurt, nagerechten en kaas. De zuivel is van Nederlandse bodem en met respect voor mens, dier en milieu geproduceerd. Onze patiënten kiezen nu s morgens wat ze s avonds willen eten. Dat is goed voor onze patiënten, omdat zij zelf kunnen bepalen waar zij zin in hebben en daardoor beter eten. Ook ontstaat hierdoor minder overproductie en afval. Verder schenken we voortaan MVO-geproduceerde koffie, wordt ons gebruikt frituurvet verwerkt tot biodiesel en zorgen broodbuffetwagens ervoor dat patiënten alleen bestellen wat ze echt gebruiken. Groene stroom Vanaf 1 januari 2014 koopt Tergooi de stroom groen in. De stroom die Tergooi volgend jaar geleverd krijgt, is voor honderd procent opgewekt door windmolens in Hollandse windparken. Tergooi zet hoog in op duurzaamheid en probeert zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met het milieu. De keuze voor groene energie past binnen dit beleid.

Intensive care locatie Hilversum

Intensive care locatie Hilversum Patiënteninformatie Intensive care locatie Hilversum Specifieke informatie over de afdeling Intensive Care voor familie en naasten Inhoudsopgave Pagina De afdeling 5 De contactpersoon 5 Informatie 5 Vragen

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Spatader Centrum. Spataders: onze zorg terTER_

Patiënteninformatie. Spatader Centrum. Spataders: onze zorg terTER_ Patiënteninformatie Spatader Centrum Spataders: onze zorg 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Wat zijn spataders? 4 Spatadercentrum: expertise en ervaring 5 Onderzoek 5 Behandeling 6 Vlot en veilig

Nadere informatie

Als regioziekenhuis heeft het IJsselland Ziekenhuis veel aandacht voor de samenwerking met de partners uit de regio.

Als regioziekenhuis heeft het IJsselland Ziekenhuis veel aandacht voor de samenwerking met de partners uit de regio. Jaarbeeld 2016 Het IJsselland Ziekenhuis kijkt terug op een goed 2016. Met onze medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers werken wij samen elke dag en elk moment aan de best denkbare zorg. Dit

Nadere informatie

Verpleegkundig maag-, darmen leverspreekuur

Verpleegkundig maag-, darmen leverspreekuur Patiënteninformatie Verpleegkundig maag-, darmen leverspreekuur Informatie over wat het verpleegkundig maag-, darm- en lever (MDL) spreekuur is en wat wij voor u kunnen betekenen 1234567890-terTER_ Verpleegkundig

Nadere informatie

interactie@tergooi Intensivist Gerard Innemee lid raad van bestuur Tergooi Nieuwe website orthopedie in de lucht Actueel

interactie@tergooi Intensivist Gerard Innemee lid raad van bestuur Tergooi Nieuwe website orthopedie in de lucht Actueel interactie@tergooi Nieuwsbrief voor huisartsen en specialisten van Tergooiziekenhuizen Nummer 3 maart 2010 Intensivist Gerard Innemee lid raad van bestuur Tergooi [1] Nieuwe Telefoonkaart Tergooi [2] Thomas

Nadere informatie

Electro Convulsie Therapie (ECT)

Electro Convulsie Therapie (ECT) Patiënteninformatie Electro Convulsie Therapie (ECT) 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Inleiding 4 Voorbereiding 5 De opname 6 De behandeling 7 Na de behandeling 8 Risico's van de behandeling 9

Nadere informatie

Eigen risico in de zorg

Eigen risico in de zorg Patiënteninformatie Eigen risico in de zorg Wat is het eigen risico en wanneer is dat van toepassing? 1234567890-terTER_ Eigen risico in de zorg Wat is het eigen risico en wanneer is dat van toepassing?

Nadere informatie

Actueel Informatie over het belang van het actuele medicatieoverzicht uit Therapy

Actueel Informatie over het belang van het actuele medicatieoverzicht uit Therapy Patiënteninformatie Actueel medicatieoverzicht Dialyse Informatie over het belang van het actuele medicatieoverzicht uit Therapy Actueel medicatie-overzicht Dialyse Informatie over het belang van het

Nadere informatie

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee we de snelheid van het ontledigen van de maag bepalen

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee we de snelheid van het ontledigen van de maag bepalen Patiënteninformatie Maagontlediging Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee we de snelheid van het ontledigen van de maag bepalen 1234567890-terTER_ Maagontlediging Informatie over

Nadere informatie

Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan. Nieuw Cardicare

Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan. Nieuw Cardicare Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan Nieuw Cardicare St. Antonius Cardicare Gooi en Vechtstreek St. Antonius Cardicare, locatie Gooi & Vechtstreek is een nieuwe kliniek op het gebied van hart- en

Nadere informatie

Polikliniek Geriatrie

Polikliniek Geriatrie Patiënteninformatie Polikliniek Geriatrie Informatie over een bezoek aan de polikliniek Geriatrie 1234567890-terTER_ Polikliniek Geriatrie Informatie over een bezoek aan de polikliniek Geriatrie. U heeft

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Nierfalenpolikliniek. Informatie over de nierfalenpolikliniek terTER_

Patiënteninformatie. Nierfalenpolikliniek. Informatie over de nierfalenpolikliniek terTER_ Patiënteninformatie Nierfalenpolikliniek Informatie over de nierfalenpolikliniek 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Nierfalenpolikliniek 4 Doel van de nierfalenpolikliniek 5 Zorgverleners tijdens

Nadere informatie

Besnijdenis (of circumcisie) bij kinderen

Besnijdenis (of circumcisie) bij kinderen Patiënteninformatie Besnijdenis (of circumcisie) bij kinderen Informatie voor ouders over de voorbereiding, de ingreep en de nazorg bij een besnijdenis 1234567890-terTER_ Besnijdenis (of circumcisie)

Nadere informatie

Allergie- en astmacentrum voor kinderen

Allergie- en astmacentrum voor kinderen Patiënteninformatie Allergie- en astmacentrum voor kinderen Informatie over het allergie- en astmacentrum van Tergooi Allergie- en astmacentrum voor kinderen Informatie over het allergie- en astmacentrum

Nadere informatie

Standscorrectie van de versleten knie

Standscorrectie van de versleten knie Patiënteninformatie Standscorrectie van de versleten knie Informatie over de operatie, voorbereiding en nabehandeling Standscorrectie van de versleten knie Informatie over de operatie, voorbereiding en

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Medische Psychologie. Algemene informatie terTER_

Patiënteninformatie. Medische Psychologie. Algemene informatie terTER_ Patiënteninformatie Medische Psychologie Algemene informatie 1234567890-terTER_ Medische Psychologie Algemene informatie. Tergooi geeft u met deze folder graag algemene informatie over de afdeling Medische

Nadere informatie

Preoperatief onderzoek kinderen

Preoperatief onderzoek kinderen Patiënteninformatie Preoperatief onderzoek kinderen Voorbereiding op de operatie 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Voorbereiding 4 Medicatie en pijnbestrijding 5 Emla pleister 5 Het aanbrengen van

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Medische Psychologie. Informatie voor ouders over onderzoek en/of behandeling van uw kind terTER_

Patiënteninformatie. Medische Psychologie. Informatie voor ouders over onderzoek en/of behandeling van uw kind terTER_ Patiënteninformatie Medische Psychologie Informatie voor ouders over onderzoek en/of behandeling van uw kind 1234567890-terTER_ Medische Psychologie Informatie voor ouders over onderzoek en/of behandeling

Nadere informatie

Bloedafname/ laboratoriumonderzoek

Bloedafname/ laboratoriumonderzoek Patiënteninformatie Bloedafname/ laboratoriumonderzoek Informatie over het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium 1234567890-terTER_ Bloedafname/ laboratoriumonderzoek Informatie over het Klinisch

Nadere informatie

Lichttherapie bij huidziekten

Lichttherapie bij huidziekten Patiënteninformatie Lichttherapie bij huidziekten 1234567890-terTER_ Lichttherapie bij huidziekten U heeft een afspraak in Tergooi voor een behandeling. Onze artsen en medewerkers doen er alles aan om

Nadere informatie

Lymfescintigrafie. Patiënteninformatie

Lymfescintigrafie. Patiënteninformatie Patiënteninformatie Lymfescintigrafie Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee het transport door de lymfebanen vanuit de handen of voeten naar de oksels of het bekken wordt bepaald

Nadere informatie

Polikliniek Reumatologie

Polikliniek Reumatologie Patiënteninformatie Polikliniek Reumatologie Informatie over uw onderzoek op de polikliniek Reumatologie 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Reumatologie 4 Op de polikliniek Reumatologie 5 Waar moet

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Verpleegafdeling. Cardiologie terTER_

Patiënteninformatie. Verpleegafdeling. Cardiologie terTER_ Patiënteninformatie Verpleegafdeling Cardiologie 1234567890-terTER_ Verpleegafdeling Cardiologie U heeft een afspraak in Tergooi gehad voor een behandeling. Onze artsen en medewerkers doen er alles aan

Nadere informatie

Cholescintigrafie. (ook wel HIDA-scan genoemd)

Cholescintigrafie. (ook wel HIDA-scan genoemd) Patiënteninformatie Cholescintigrafie (ook wel HIDA-scan genoemd) Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee zowel de galproductie als de galafgifte van de lever worden bepaald 1234567890-terTER_

Nadere informatie

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee de functie van de nieren wordt bepaald

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee de functie van de nieren wordt bepaald Patiënteninformatie Renografie Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee de functie van de nieren wordt bepaald 1234567890-terTER_ Renografie Informatie over een nucleair geneeskundig

Nadere informatie

De afdeling Medische psychologie

De afdeling Medische psychologie Patiënteninformatie De afdeling Medische psychologie Algemene informatie 1234567890-terTER_ De afdeling Medische psychologie Algemene informatie. U heeft een afspraak in Tergooi bij de afdeling Medische

Nadere informatie

(Mictie)cystografie/ urethrografie voor volwassenen

(Mictie)cystografie/ urethrografie voor volwassenen Patiënteninformatie (Mictie)cystografie/ urethrografie voor volwassenen Informatie over het doel, de voorbereiding en de werkwijze bij een onderzoek van de blaas 1234567890-terTER_ (Mictie)cystografie/

Nadere informatie

Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan. Nieuw Cardicare

Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan. Nieuw Cardicare Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan Nieuw Cardicare St. Antonius Cardicare Gooi en Vechtstreek St. Antonius Cardicare, locatie Gooi en Vechtstreek is een nieuwe kliniek op het gebied van hart- en

Nadere informatie

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee afwijkingen aan de nieren kunnen worden opgespoord

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee afwijkingen aan de nieren kunnen worden opgespoord Patiënteninformatie DMSA-scan Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee afwijkingen aan de nieren kunnen worden opgespoord 1234567890-terTER_ DMSA-scan Informatie over een nucleair geneeskundig

Nadere informatie

Preoperatief onderzoek kinderen

Preoperatief onderzoek kinderen Patiënteninformatie Preoperatief onderzoek kinderen Voorbereiding op de operatie, ingreep of onderzoek 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Anesthesie/verdoving 4 Infuus en kapje 4 Emla pleisters 5

Nadere informatie

Menopauze Polikliniek

Menopauze Polikliniek Patiënteninformatie Menopauze Polikliniek Informatie over uw bezoek aan de menopauze polikliniek 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Menopauze polikliniek 4 De menopauze verpleegkundige 4 Wat kunt

Nadere informatie

Verpleegafdeling Orthopedie B1

Verpleegafdeling Orthopedie B1 Patiënteninformatie Verpleegafdeling Orthopedie B1 Praktische informatie over de verpleegafdeling Orthopedie 1234567890-terTER_ Verpleegafdeling Orthopedie B1 Praktische informatie over de verpleegafdeling

Nadere informatie

Standscorrectie van de versleten knie

Standscorrectie van de versleten knie Patiënteninformatie Standscorrectie van de versleten knie Informatie over de operatie, voorbereiding en nabehandeling 1234567890-terTER_ Standscorrectie van de versleten knie Informatie over de operatie,

Nadere informatie

Nieuwe visuele identiteit Tergooiziekenhuizen

Nieuwe visuele identiteit Tergooiziekenhuizen Nieuwe visuele identiteit Tergooiziekenhuizen Start: februari 2006 Introductie: 14 oktober 2006 Budget: ca. 200.000,- Missie: Mensen de veiligheid bieden dat de beste medische zorg altijd binnen handbereik

Nadere informatie

Maagoperaties bij ernstig overgewicht

Maagoperaties bij ernstig overgewicht CHIRURGIE Maagoperaties bij ernstig overgewicht BEHANDELING Maagoperaties bij ernstig overgewicht U hebt deze folder meegekregen omdat u erover denkt een maagoperatie te ondergaan om uw overgewicht te

Nadere informatie

Een onderhuidse verbinding tussen slagader en ader

Een onderhuidse verbinding tussen slagader en ader Patiënteninformatie Shunt Een onderhuidse verbinding tussen slagader en ader 1234567890-terTER_ Shunt Een onderhuidse verbinding tussen slagader en ader. U heeft een afspraak in Tergooi voor een behandeling.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Crossectomie. met en zonder strippen en perforantectomie terTER_

Patiënteninformatie. Crossectomie. met en zonder strippen en perforantectomie terTER_ Patiënteninformatie Crossectomie met en zonder strippen en perforantectomie 1234567890-terTER_ Crossectomie (met en zonder strippen) en perforantectomie U heeft een afspraak in Tergooi gehad voor een

Nadere informatie

Endoveneuze coagulatie

Endoveneuze coagulatie Patiënteninformatie Endoveneuze coagulatie 1234567890-terTER_ Endoveneuze coagulatie U heeft een afspraak gehad of u krijgt een afspraak in Tergooi. Onze artsen en medewerkers doen er alles aan om u met

Nadere informatie

Behandelwijzer cardiologie

Behandelwijzer cardiologie Patiënteninformatie Behandelwijzer cardiologie 1234567890-terTER_ Behandelwijzer cardiologie Voorwoord Hart voor onze patiënten De afdeling Cardiologie van Tergooi staat voor de combinatie van onze medische

Nadere informatie

Lichttherapie bij huidziekten

Lichttherapie bij huidziekten Patiënteninformatie Lichttherapie bij huidziekten 1234567890-terTER_ Lichttherapie bij huidziekten U bent op de polikliniek Dermatologie van Tergooi geweest. Onze artsen en medewerkers doen er alles aan

Nadere informatie

Informatie over beide verpleegafdelingen Chirurgie

Informatie over beide verpleegafdelingen Chirurgie Patiënteninformatie Kliniek Chirurgie Informatie over beide verpleegafdelingen Chirurgie 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Algemeen 3 Afdelingsinformatie 3 Hoofdbehandelaar 4 Patiënttoewijzing 5

Nadere informatie

Informatie over een kijkoperatie van de bijholten van de neus

Informatie over een kijkoperatie van de bijholten van de neus Medewerkerinformatie Neusbijholten Informatie over een kijkoperatie van de bijholten van de neus 1234567890-terTER_ Neusbijholten Informatie over een kijkoperatie van de bijholten van de neus. U heeft

Nadere informatie

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee eventuele afwijkingen aan de nieren van uw kind kunnen worden opgespoord

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee eventuele afwijkingen aan de nieren van uw kind kunnen worden opgespoord Patiënteninformatie DMSA-scan kinderen Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee eventuele afwijkingen aan de nieren van uw kind kunnen worden opgespoord 1234567890-terTER_ DMSA-scan

Nadere informatie

Actueel medicatie-overzicht Dialyse

Actueel medicatie-overzicht Dialyse Patiënteninformatie Actueel medicatie-overzicht Dialyse Informatie over het belang van het actuele medicatieoverzicht 1234567890-terTER_ Actueel medicatie-overzicht Dialyse Informatie over het belang

Nadere informatie

Stoppen met roken voor een operatie. Rookvrij! Ook jij? terTER_

Stoppen met roken voor een operatie. Rookvrij! Ook jij? terTER_ Medewerkerinformatie Patiënteninformatie Stoppen met roken voor een operatie Rookvrij! Ook jij? 1234567890-terTER_ Stoppen met roken voor een operatie Rookvrij! Ook jij? U heeft een afspraak in Tergooi

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Isotretinoine

Patiënteninformatie. Isotretinoine Patiënteninformatie Isotretinoine 2 Isotretinoine U heeft een afspraak in Tergooi voor een behandeling met isotretinoine. Onze artsen en medewerkers doen er alles aan om u met de beste zorg te omringen

Nadere informatie

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee het volume van de linker hartkamer wordt bepaald

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee het volume van de linker hartkamer wordt bepaald Patiënteninformatie Ejectiefractie Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee het volume van de linker hartkamer wordt bepaald 1234567890-terTER_ Ejectiefractie Informatie over een nucleair

Nadere informatie

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee een eventuele bloeding in de buikorganen kan worden aangetoond

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee een eventuele bloeding in de buikorganen kan worden aangetoond Patiënteninformatie Erytrocyten labeling Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee een eventuele bloeding in de buikorganen kan worden aangetoond 1234567890-terTER_ Erytrocyten labeling

Nadere informatie

Lever/miltscintigrafie

Lever/miltscintigrafie Patiënteninformatie Lever/miltscintigrafie Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee de lever en de milt worden afgebeeld 1234567890-terTER_ Lever/milt-scintigrafie Informatie over een

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Borstamputatie. Informatie over een borstamputatie (ook wel ablatio of mastectomie genoemd) terTER_

Patiënteninformatie. Borstamputatie. Informatie over een borstamputatie (ook wel ablatio of mastectomie genoemd) terTER_ Patiënteninformatie Borstamputatie Informatie over een borstamputatie (ook wel ablatio of mastectomie genoemd). 1234567890-terTER_ Borstamputatie Informatie over een borstamputatie (ook wel ablatio of

Nadere informatie

Endoveneuze coagulatie

Endoveneuze coagulatie Patiënteninformatie Endoveneuze coagulatie 1234567890-terTER_ Endoveneuze coagulatie U heeft een afspraak gehad of u krijgt een afspraak in Tergooi. Onze artsen en medewerkers doen er alles aan om u met

Nadere informatie

Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf. 11 april 2013 Welkom VOC

Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf. 11 april 2013 Welkom VOC Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf 11 april 2013 Welkom VOC Hoogwaardige en persoonlijke patiëntenzorg Máxima Medisch Centrum: het grootste ziekenhuis in Zuidoost-Brabant Ruim 3.300 medewerkers,

Nadere informatie

Bloedvatonderzoek (DSA, PTA en stentplaatsing)

Bloedvatonderzoek (DSA, PTA en stentplaatsing) Medewerkerinformatie Bloedvatonderzoek (DSA, PTA en stentplaatsing) Informatie over het doel, de voorbereiding en de werkwijze bij het onderzoek 1234567890-terTER_ Bloedvatonderzoek (DSA, PTA en stentplaatsing)

Nadere informatie

3-fase botscan. (ook wel dynamische botscan genoemd)

3-fase botscan. (ook wel dynamische botscan genoemd) Patiënteninformatie 3-fase botscan (ook wel dynamische botscan genoemd) Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee diverse afwijkingen aan het skelet kunnen worden opgespoord 3-fase botscan

Nadere informatie

Patiënteninformatie. JJ-stent. Informatie over het plaatsen van een JJ-stent terTER_

Patiënteninformatie. JJ-stent. Informatie over het plaatsen van een JJ-stent terTER_ Patiënteninformatie JJ-stent Informatie over het plaatsen van een JJ-stent 1234567890-terTER_ JJ-stent Informatie over het plaatsen van een JJ-stent. U heeft een afspraak in Tergooi voor een behandeling.

Nadere informatie

Afdeling Longgeneeskunde (pulmonologie) / A3

Afdeling Longgeneeskunde (pulmonologie) / A3 Patiënteninformatie Afdeling Longgeneeskunde (pulmonologie) / A3 Informatiereader voor patiënten van afdeling A3 Inhoudsopgave Pagina 1 Algemeen 5 2 Afdeling Longgeneeskunde (pulmonologie) / A3 5 Korte

Nadere informatie

Moedervlekken, Naevus

Moedervlekken, Naevus Patiënteninformatie Moedervlekken, Naevus Informatie over het ontstaan, de diagnose en behandeling van moedervlekken 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Wat zijn moedervlekken? 5 Hoe ontstaan moedervlekken?

Nadere informatie

Een goed alternatief voor maag-, darm-, lever-, reuma- en dermatologiepatiënten

Een goed alternatief voor maag-, darm-, lever-, reuma- en dermatologiepatiënten Patiënteninformatie Biosimilars Een goed alternatief voor maag-, darm-, lever-, reuma- en dermatologiepatiënten 1234567890-terTER_ Biosimilars Een goed alternatief voor maag-, darm-, lever-, reuma en

Nadere informatie

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee we een ontsteking kunnen opsporen

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee we een ontsteking kunnen opsporen Patiënteninformatie Leucocytenscan Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee we een ontsteking kunnen opsporen 1234567890-terTER_ Leucocytenscan Informatie over een nucleair geneeskundig

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Opname. op verpleegafdeling Geriatrie (B14) terTER_

Patiënteninformatie. Opname. op verpleegafdeling Geriatrie (B14) terTER_ Patiënteninformatie Opname op verpleegafdeling Geriatrie (B14) 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina 1 Verpleegafdeling Geriatrie 4 2 Wat is klinische geriatrie? 4 3 Het doel van de afdeling 5 4 Onderzoek

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Wortelblokkade terTER_

Patiënteninformatie. Wortelblokkade terTER_ Patiënteninformatie Wortelblokkade 1234567890-terTER_ Wortelblokkade U heeft een afspraak in Tergooi voor de behandeling van pijnklachten door middel van een wortelblokkade. Onze pijnspecialisten en medewerkers

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Geheugenpoli. In één dag veilig uw onderzoeken naar geheugenklachten ondergaan terTER_

Patiënteninformatie. Geheugenpoli. In één dag veilig uw onderzoeken naar geheugenklachten ondergaan terTER_ Patiënteninformatie Geheugenpoli In één dag veilig uw onderzoeken naar geheugenklachten ondergaan 1234567890-terTER_ Geheugenpoli In één dag veilig uw onderzoeken naar geheugenklachten ondergaan U heeft

Nadere informatie

Gemeenteraad Oosterhout. Amphia Ziekenhuis. 24 mei 2011 O. Suttorp, arts MBA voorzitter Raad van Bestuur. Amphia Ziekenhuis

Gemeenteraad Oosterhout. Amphia Ziekenhuis. 24 mei 2011 O. Suttorp, arts MBA voorzitter Raad van Bestuur. Amphia Ziekenhuis Gemeenteraad Oosterhout Amphia Ziekenhuis 24 mei 2011 O. Suttorp, arts MBA voorzitter Raad van Bestuur Amphia Ziekenhuis Programma Het Amphia Ziekenhuis presenteert zich Vernieuwbouw Amphia: zorg voor

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Defaecografie. Informatie over het doel, de voorbereiding en de werkwijze bij dit darmonderzoek terTER_

Patiënteninformatie. Defaecografie. Informatie over het doel, de voorbereiding en de werkwijze bij dit darmonderzoek terTER_ Patiënteninformatie Defaecografie Informatie over het doel, de voorbereiding en de werkwijze bij dit darmonderzoek 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Doel 4 Afspraak 4 Voorbereiding 5 Melden 5 Het

Nadere informatie

Mechanochemische ablatie

Mechanochemische ablatie Patiënteninformatie Mechanochemische ablatie 1234567890-terTER_ Mechanochemische ablatie U heeft een afspraak gehad of u krijgt een afspraak in Tergooi. Onze artsen en medewerkers doen er alles aan om

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Verpleegafdeling. Informatie over verpleegafdeling Neurologie en Neurochirurgie

Patiënteninformatie. Verpleegafdeling. Informatie over verpleegafdeling Neurologie en Neurochirurgie Patiënteninformatie Verpleegafdeling B26 Informatie over verpleegafdeling Neurologie en Neurochirurgie Verpleegafdeling B26 Informatie over verpleegafdeling Neurologie en Neurochirurgie. U heeft een afspraak

Nadere informatie

Medische Tergooigegevens met uw huisarts

Medische Tergooigegevens met uw huisarts Patiënteninformatie Medische Tergooigegevens delen met uw huisarts Deze folder gaat over het delen van uw medische Tergooi-gegevens met uw huisarts. 1234567890-terTER_ Medische Tergooi-gegevens delen

Nadere informatie

Patiëntendagboek Hartfalenpoli

Patiëntendagboek Hartfalenpoli Patiënteninformatie Patiëntendagboek Hartfalenpoli Een dagboek voor de patiënt met hartfalen Inhoudsopgave Pagina Het gebruik van dit dagboek 5 Dieet, vochtbeperking en wegen 5 Medicijnen en hun (mogelijke)

Nadere informatie

Specifieke informatie over de afdeling Intensive Care voor familie en naasten

Specifieke informatie over de afdeling Intensive Care voor familie en naasten Patiënteninformatie Intensive care locatie Hilversum Specifieke informatie over de afdeling Intensive Care voor familie en naasten 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina De afdeling 5 Contactpersoon

Nadere informatie

Spoedeisende Hulp en triage

Spoedeisende Hulp en triage Spoedeisende Hulp en triage Welkom op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Laurentius Ziekenhuis. Op de afdeling SEH komen dagelijks 40 tot 70 patiënten. Een kwart van deze personen wordt met de

Nadere informatie

Synchroon en Bernhoven. Substitutie in de praktijk. dinsdag 17 oktober 2017

Synchroon en Bernhoven. Substitutie in de praktijk. dinsdag 17 oktober 2017 Synchroon en Bernhoven Substitutie in de praktijk dinsdag 17 oktober 2017 Zorggroep Synchroon Zorggroep door huisartsen opgericht 2007 Doel: verbetering van samenwerking en kwaliteit in de chronische zorg

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Fumaraat. Informatie over het gebruik van fumaraat terTER_

Patiënteninformatie. Fumaraat. Informatie over het gebruik van fumaraat terTER_ Patiënteninformatie Fumaraat Informatie over het gebruik van fumaraat 1234567890-terTER_ Fumaraat Informatie over het gebruik van fumaraat. In overleg met uw behandelend dermatoloog heeft u besloten fumaraat

Nadere informatie

ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0 ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Wie sturen de patiënten: ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Opvang basis acute zorg: Ons Streven:

ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0 ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Wie sturen de patiënten: ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Opvang basis acute zorg: Ons Streven: Ons Streven: Kwalitatief goede en veilige zorg Dichtbij en makkelijk toegankelijk Duurzaam en tegen lagere kosten 24/7 beschikbaar, dan ook Dokterswacht bestaansrecht! Wie sturen de patiënten: Huisartsen

Nadere informatie

Renografie met furosemide kinderen

Renografie met furosemide kinderen Patiënteninformatie Renografie met furosemide kinderen Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee de functie van de nieren van uw kind kan worden bepaald 1234567890-terTER_ Renografie

Nadere informatie

Informatie voor kinderen en jongeren over Het portaal voor kinderen en jongeren met luchtwegklachten of allergie

Informatie voor kinderen en jongeren over Het portaal voor kinderen en jongeren met luchtwegklachten of allergie Patiënteninformatie Informatie voor kinderen en jongeren over Het portaal voor kinderen en jongeren met luchtwegklachten of allergie 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Wat is een portaal? 5 Het portaal

Nadere informatie

Sclerocompressietherapie

Sclerocompressietherapie Patiënteninformatie Sclerocompressietherapie 1234567890-terTER_ Sclerocompressietherapie U heeft een afspraak gehad of u krijgt een afspraak in Tergooi. Onze artsen en medewerkers doen er alles aan om

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Proctoscopie. Informatie over een kijkonderzoek van de endeldarm en anus terTER_

Patiënteninformatie. Proctoscopie. Informatie over een kijkonderzoek van de endeldarm en anus terTER_ Patiënteninformatie Proctoscopie Informatie over een kijkonderzoek van de endeldarm en anus. 1234567890-terTER_ Proctoscopie Informatie over een kijkonderzoek van de endeldarm en anus. U heeft een afspraak

Nadere informatie

Opnamebeleid geriatrie vanaf 15 juni Nieuwe werkafspraken Actueel

Opnamebeleid geriatrie vanaf 15 juni Nieuwe werkafspraken Actueel interactie@tergooi Nieuwsbrief voor huisartsen en specialisten van Tergooiziekenhuizen Nummer 6 juni 2009 Tergooiziekenhuizen heeft primeur met HistoScan [2] Eén maatschap Radiologie Tergooiziekenhuizen

Nadere informatie

Prednison/ prednisolon

Prednison/ prednisolon Patiënteninformatie Prednison/ prednisolon Informatie over dit medicijn bij reumatische aandoeningen 1234567890-terTER_ Prednison/ prednisolon Informatie over dit medicijn bij reumatische aandoeningen.

Nadere informatie

OK voorbereiding okay

OK voorbereiding okay Informatiekrant voor alle inwoners van het Gooi en omstreken November 2013 / Editie 10 OK voorbereiding okay 2 Vooruit zorgen 4 Tergooi in beeld 5 Geriatrie 6 Nieuwe kinderpoli Goede voorbereiding voor

Nadere informatie

Slokdarmen/of maagonderzoek

Slokdarmen/of maagonderzoek Medewerkerinformatie Slokdarmen/of maagonderzoek Informatie over het doel, de voorbereiding en de werkwijze bij dit slokdarm- en/of maagonderzoek 1234567890-terTER_ Slokdarm- en/of maagonderzoek Informatie

Nadere informatie

Informatie over een perfusiescan; een nucleair geneeskundig onderzoek om de longen af te beelden

Informatie over een perfusiescan; een nucleair geneeskundig onderzoek om de longen af te beelden Patiënteninformatie Perfusiescan Informatie over een perfusiescan; een nucleair geneeskundig onderzoek om de longen af te beelden 1234567890-terTER_ Perfusiescan Informatie over een perfusiescan; een

Nadere informatie

Endo-echografie. (van de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm)

Endo-echografie. (van de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm) Patiënteninformatie Endo-echografie (van de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm) Informatie over endo-echografisch onderzoek dat we uitvoeren op de afdeling Endoscopie van locatie Hilversum Endo-echografie

Nadere informatie

De Polikliniekapotheek. van Tergooi. Zorg, kwaliteit, service en gemak

De Polikliniekapotheek. van Tergooi. Zorg, kwaliteit, service en gemak De Polikliniekapotheek van Tergooi Zorg, kwaliteit, service en gemak Welkom bij de Polikliniekapotheek van Tergooi Zorg, kwaliteit, service en gemak: daar staat de Polikliniekapotheek van Tergooi voor.

Nadere informatie

Epidurale infiltratie

Epidurale infiltratie Patiënteninformatie Epidurale infiltratie 1234567890-terTER_ Epidurale infiltratie U heeft een afspraak in Tergooi voor de behandeling van pijnklachten door middel van een epidurale infiltratie. Onze

Nadere informatie

Neuspoliepen. Medewerkerinformatie

Neuspoliepen. Medewerkerinformatie Medewerkerinformatie Neuspoliepen Informatie over operatieve behandeling van uitstulpingen van het neusslijmvlies door een KNO-arts van locatie Hilversum en Blaricum 1234567890-terTER_ Neuspoliepen Informatie

Nadere informatie

Het doel van een Myoview-ergometrie is inzicht te krijgen in de doorbloeding van de hartspier bij inspanning en (meestal ook) in rust.

Het doel van een Myoview-ergometrie is inzicht te krijgen in de doorbloeding van de hartspier bij inspanning en (meestal ook) in rust. Medewerkerinformatie Myoviewergometrie Het doel van een Myoview-ergometrie is inzicht te krijgen in de doorbloeding van de hartspier bij inspanning en (meestal ook) in rust. 1234567890-terTER_ Myoview-ergometrie

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Bloedtransfusie terTER_

Patiënteninformatie. Bloedtransfusie terTER_ Patiënteninformatie Bloedtransfusie 1234567890-terTER_ Bloedtransfusie Binnenkort ondergaat u een behandeling of ingreep, waarbij er een kans bestaat dat u bloed toegediend moet krijgen (een bloedtransfusie).

Nadere informatie

Een goed alternatief voor maag-, darm-, lever-, reuma- en dermatologiepatiënten

Een goed alternatief voor maag-, darm-, lever-, reuma- en dermatologiepatiënten Patiënteninformatie Biosimilars Een goed alternatief voor maag-, darm-, lever-, reuma- en dermatologiepatiënten 1234567890-terTER_ Biosimilars Een goed alternatief voor maag-, darm-, lever-, reuma en

Nadere informatie

Dunne darmpassage. (volgens Sellink) Patiënteninformatie. Informatie over het doel, de voorbereiding en de werkwijze bij het onderzoek

Dunne darmpassage. (volgens Sellink) Patiënteninformatie. Informatie over het doel, de voorbereiding en de werkwijze bij het onderzoek Patiënteninformatie Dunne darmpassage (volgens Sellink) Informatie over het doel, de voorbereiding en de werkwijze bij het onderzoek 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Doel 4 Afspraak 4 Voorbereiding

Nadere informatie

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee afwijkingen van de schildklier kunnen worden opgespoord

Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee afwijkingen van de schildklier kunnen worden opgespoord Patiënteninformatie Schildklierscan Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee afwijkingen van de schildklier kunnen worden opgespoord 1234567890-terTER_ Schildklierscan Informatie over

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Huidkanker ExpertiseCentrum

Patiënteninformatie. Huidkanker ExpertiseCentrum Patiënteninformatie Huidkanker ExpertiseCentrum Inhoudsopgave Pagina Huidkanker: Onze zorg 4 Huidkanker komt veel voor 4 Topteam Dermatologie Tergooi 4 UV-licht en huidkanker 5 Wat is huidkanker? 5 Actinische

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Actinische keratose. Informatie over deze huidafwijking en de mogelijkheden er iets aan te doen

Patiënteninformatie. Actinische keratose. Informatie over deze huidafwijking en de mogelijkheden er iets aan te doen Patiënteninformatie Actinische keratose Informatie over deze huidafwijking en de mogelijkheden er iets aan te doen Actinische keratose Informatie over deze huidafwijking en de mogelijkheden er iets aan

Nadere informatie

Renografie met furosemide

Renografie met furosemide Patiënteninformatie Renografie met furosemide Informatie over een nucleair geneeskundig onderzoek waarmee de functie van de nieren wordt bepaald 1234567890-terTER_ Renografie met furosemide Informatie

Nadere informatie

INTERNE GENEESKUNDE. De diabetesverpleegkundige

INTERNE GENEESKUNDE. De diabetesverpleegkundige INTERNE GENEESKUNDE De diabetesverpleegkundige De diabetesverpleegkundige In het St Antonius ziekenhuis werken op de poli Interne Geneeskunde diverse diabetesverpleegkundigen. Zij zijn gespecialiseerd

Nadere informatie

Informatie over diagnose, behandeling en gevolgen van een trombosebeen

Informatie over diagnose, behandeling en gevolgen van een trombosebeen Patiënteninformatie Trombosebeen Informatie over diagnose, behandeling en gevolgen van een trombosebeen 1234567890-terTER_ Trombosebeen Informatie over diagnose, behandeling en gevolgen van een trombosebeen.

Nadere informatie

Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging Patiënteninformatie Geestelijke verzorging Informatie over begeleiding en ondersteuning 1234567890-terTER_ Geestelijke verzorging Informatie over begeleiding en ondersteuning. U heeft een afspraak in

Nadere informatie

Hysteroscopische sterilisatie (Essure-sterilisatie)

Hysteroscopische sterilisatie (Essure-sterilisatie) Patiënteninformatie Hysteroscopische sterilisatie (Essure-sterilisatie) 1234567890-terTER_ Hysteroscopische sterilisatie (Essure-sterilisatie) U heeft een afspraak in Tergooi voor een hysteroscopische

Nadere informatie

Claudicatio intermittens Informatie over looptraining voor patiënten met etalagebenen

Claudicatio intermittens Informatie over looptraining voor patiënten met etalagebenen Patiënteninformatie Claudicatio intermittens Informatie over looptraining voor patiënten met etalagebenen Inhoudsopgave Pagina Algemeen 4 Wat is claudicatio intermittens? 4 Hoe ontstaan de klachten? 5

Nadere informatie

Operatieve ingreep via de polikliniek Dermatologie

Operatieve ingreep via de polikliniek Dermatologie Patiënteninformatie Operatieve ingreep via de polikliniek Dermatologie 1234567890-terTER_ Operatieve ingreep via de polikliniek Dermatologie U heeft een afspraak in Tergooi voor een operatieve behandeling.

Nadere informatie