Wij wensen u een gezellig kerstfeest en een heel mooi 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij wensen u een gezellig kerstfeest en een heel mooi 2016"

Transcriptie

1 N E W M A N C O L L E G E agenda december 2015 Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 4-17 december oudernieuwsbrief 4 18 kerstlunch personeel 21 kerstvakantie t/m vrijdag 1 januari 2016 januari brugklas: Scapino en basketbaltoernooi 7 brugklas: Scapino en basketbaltoernooi mavo 3: voorlichtingsavond MBO (Scala) 8 Nieuwjaarsbal 11 t/m 15 januari verkort lesrooster van uur i.v.m. leerlingbespreking rekentoets 2F wordt afgenomen in de periode t/m 20 januari uur: ckv-workshop Streetdance voor leerlingen uit V4a, V4b en H4e uur: ICT-project mavo 2 met het Radius College 13 rekentoets 3F wordt afgenomen in de periode t/m 26 januari oudercommissie uur: ICT-project mavo 2 met het Radius College uur: CKV workshop Streetdance voor leerlingen uit H4a, H4c, H4d en H4f uur: CKV workshop Djembe voor leerlingen uit V4 en H4 18 toetsweek eindexamenleerlingen t/m 22 januari 19 centrale voorlichting Florijn College uitreiking rapporten m.u.v. examenklassen 20 centrale voorlichting Florijn College 21 mavo 2: bezoek Radius College in de ochtend uur: mavo 3 pakketkeuze en informatie Londenreis uur: havo/vwo 3, pakketkeuze en informatie UK 28 leerlingen vrij i.v.m. studiedag personeel oudernieuwsbrief 5 29 NIO/DAT-test Jongerenlagerhuisdebatten uur: open dag Wij wensen u een gezellig kerstfeest en een heel mooi 2016

2 Algemene activiteiten en mededelingen Algemeen leerlingbespreking: januari 2016 In de week van 11 tot en met 15 januari vindt de leerlingbespreking plaats. De docententeams bespreken de resultaten en het functioneren van de leerlingen. Op basis van de besprekingen worden de rapporten definitief vastgesteld. In de week van de leerlingbespreking draaien we met een verkort lesrooster. Er worden maximaal 5 lessen van 45 minuten gegeven. rapport 2 Op 19 januari worden de rapporten uitgereikt aan de leerlingen (met uitzondering van de examenkandidaten). U kunt zich tot en met 26 januari inschrijven voor de mentoravond. mentoravond Op 2 februari worden de ouders/verzorgers in de gelegenheid gesteld om de mentor te spreken. U krijgt daarvoor een uitnodiging van de mentor. start D-uren periode 2 Op 7 januari 2016 start de tweede periode van het D-uur. Op maandag 4 januari sluit de inschrijving. Later inschrijven is niet meer mogelijk. Inschrijven gebeurt via Magister Elo inschrijvingen. Deze periode duurt tot en met de week voor de carnavalsvakantie. Daarna start periode 3. De leerlingen kunnen zich in de week voor de vakantie opnieuw inschrijven. examenklassen rekenexamen In januari wordt het examen rekenvaardigheid afgenomen bij de examenkandidaten. De kandidaten hebben zich in december ingeschreven voor dit examen. Het rooster van afname wordt nog nader bekend gemaakt. Voor de vwo-kandidaten telt de uitslag van het rekenexamen mee in de uitslagregeling. Voor de mavo- en havokandidaten telt de uitslag dit schooljaar niet mee in de uitslagregeling. Het resultaat van het rekenexamen wordt wel opgenomen in de cijferlijst bij het diploma. Voor de mavokandidaten heeft het Ministerie van OCW besloten het reeds behaalde resultaat op te hogen met 1 punt om te voorkomen dat voor het behalen van het 2F-niveau aan de mavoleerlingen hogere eisen zouden worden gesteld dan aan de leerlingen uit de kaderberoepsgerichte leerweg. De afnameperiode is voor - de mavokandidaten van januari (niveau 2F). - de havokandidaten en vwo-kandidaten van januari (niveau 3F) Leerlingen die zich intensief willen voorbereiden op het rekenexamen kunnen gebruik maken van de volgende link: oefenen.duo.nl Het College voor Toetsen en Examens heeft een kort filmpje laten maken over de constructie, afname en normering van de rekentoets vo en het rekenexamen mbo. Bekijk het filmpje hier:

3 schoolexamen toetsen (SET 2): januari De examenkandidaten krijgen in de week van 18 tot en met 22 januari toetsen die meetellen voor de uitslag van het examen: de schoolexamentoetsen. In deze periode worden ook de kijk- en luistervaardigheidstoetsen voor de moderne vreemde talen afgenomen. ziekmelden van leerlingen tijdens PTA-toetsen Indien een kandidaat in verband met ziekte of door andere ernstige omstandigheden één of meer zittingen van het schoolexamen c.q. centraal examen niet kan bijwonen, dient hij vóór de aanvang van de examenzitting de secretaris van het eindexamen, mw. W.A.J. van den Bemd-Buijs, in kennis te stellen van zijn afwezigheid. De leerling levert zo spoedig mogelijk een door de ouders/verzorgers getekend formulier verhindering toetsen in. Het formulier verhindering toetsen is te vinden onder het kopje op het Newman > PTA en centraal examen > verhindering bij toetsen. Mist de kandidaat meer dan 1 toets op de reguliere momenten van toetsafname in de toetsweek dan vervalt het recht op herkansing voor die periode. mavo 2 naar ict Radius College De leerlingen uit mavo 2 werken op 12 en 14 januari aan een ict-project dat wordt verzorgd door de ict-afdeling van het Radiuscollege. Hierbij wordt inzicht gegeven in de mogelijkheden van een vervolgopleiding in de ict (beheer en programmaontwikkeling). De leerlingen voeren ook ict-opdrachten uit onder begeleiding van de eigen docenten en docenten/ studenten van het Radius College. mavo 2 naar media & vormgeving Radiuscollege Op 21 januari maken de leerlingen uit mavo 2 kennis met de studie media & vormgeving van het Radius College. Ook op deze dag worden er opdrachten uitgevoerd. voorlichting op het Florijncollege Op 19 en 20 januari presenteert het Newmancollege zich aan alle leerlingen van groep 8 op de jaarlijkse voorlichtingsavonden voor de basisscholen. Ook dit jaar hopen we op een grote belangstelling.

4 studiedag personeel: 28 januari: Op 28 januari staat de tweede studiedag van dit schooljaar gepland. De leerlingen zijn die dag lesvrij. Leerlingen hebben recht op 5 extra vrije dagen in het schooljaar door de verkorting van de zomer- vakantie. Het personeel buigt zich deze dag o.a. over het toetsbeleid en het thema taalvaardigheid. DAT-en NIO-test: 29 januari Een aantal geselecteerde leerlingen zal op 29 januari de DAT-test of de NIO-test maken. De uitslag van de test kan, naast de al beschikbare gegevens, worden gebruikt voor de advisering van de leerlingen met betrekking tot hun schoolloopbaan. voorlichtingsavond studiefinanciering Op dinsdag 2 februari vindt er een voorlichting plaats voor eindexamenleerlingen van havo 5 en vwo 6 en hun ouders over de studiefinanciering en het Studentenreisproduct. Een medewerker van DUO zal een presentatie geven over het huidige systeem en er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Wij nodigen leerlingen en ouders van harte uit. De voorlichting start om uur. loopbaanoriëntatie en begeleiding in mavo 3 In mavo 3 worden de leerlingen voorbereid op het kiezen van een vakkenpakket en het kiezen van een opleiding. Daartoe worden verschillende activiteiten georganiseerd in samenwerking met andere mavoscholen, het MBO en het bedrijfsleven. Een Opleiding Goed Bekeken voor mavo 3 Op dinsdag 16 februari volgen alle leerlingen van mavo 3 een programma naar keuze op één van de colleges van het ROC West-Brabant. De leerlingen maken kennis met een van de sectoren administratie, handel, gastvrijheid en dienstverlening, groen, techniek en zorg en welzijn. Het project Een Opleiding Goed Bekeken heeft vooral een praktisch karakter. In de vorm van spelopdrachten en praktijkopdrachten krijgen de leerlingen zicht op het werk in de door hun gekozen sector. De leerlingen ontvangen vlak voor de kerstvakantie of in de week na de kerstvakantie een boekje met een overzicht van de programma s. Half januari maken ze hun definitieve keuze, dit gebeurt digitaal op school.

5 Begin februari ontvangen de leerlingen de uitnodiging waarop vermeld staat waar en hoe laat ze op het MBO verwacht worden. Leerlingen worden met bussen naar de locaties van het ROC buiten Breda vervoerd. De leerlingen gaan zelfstandig naar de locaties in Breda. De programma s beginnen om uur en eindigen om uur. De lessen op het Newmancollege vervallen op deze middag vanaf uur. BOP (Beroepenoriëntatie Project) voor mavo 3 In samenwerking met Markenhage, De Nassau, het Michaëlcollege, het bedrijfsleven en verschillende instellingen hebben we een aantal snuffelstages geregeld die leerlingen beter zicht geven op het werk in een bepaald beroep of een bepaalde sector. De snuffelstages vinden plaats in de periode van november tot en met mei en duren meestal twee tot drie uur. De leerlingen hebben een boekje ontvangen met alle informatie over de snuffelstages (zie ook de vorige nieuwsbrief). Deze snuffelstages zijn bedoeld voor geïnteresseerde leerlingen, zij kunnen uit het aanbod een eigen keuze maken. De leerlingen gaan zelfstandig naar het bedrijf toe. Ze ontvangen van te voren een brief met daarin de exacte datum, tijd en locatie. De lessen voor de andere leerlingen gaan altijd gewoon door volgens het rooster. open dagen in het MBO In de komende periode vinden er op de verschillende MBO-instellingen open dagen plaats. Met name voor de leerlingen van mavo 3 en 4 is het heel belangrijk om zoveel mogelijk scholen te bezoeken. Op deze manier kunnen ze zich oriënteren op hun vervolgmogelijkheden. U kunt de data van de open dagen vinden op de websites van de betreffende scholen. aanmelding leerlingen van mavo 4 op het MBO Leerlingen van mavo 4 die na dit schooljaar willen doorstromen naar het MBO dienen zich voor 1 maart aan te melden bij de betreffende opleiding. Het is belangrijk om de aanmelding op tijd weg te sturen. Komt de aanmelding na 1 maart binnen, dan kan de leerling op de wachtlijst geplaatst worden, plaatsing is dan onzeker. De aanmelding bestaat uit twee onderdelen: - de leerling meldt zich digitaal aan via de website van de betreffende MBO-opleiding - de leerling vult een Digitaal DoorstroomDossier in en stuurt dit naar de opleiding De leerlingen ontvangen in januari van de decaan via de ELO een account dat toegang biedt tot dit Digitale Doorstroomdossier. De aanmelding wordt pas in behandeling genomen als dit DDD is verstuurd naar de betreffende opleiding. In dit DDD vullen de leerling, de ouders en de mentor gegevens in die van belang zijn voor de vervolgopleiding. Met deze informatie kan men de begeleiding op het MBO optimaal vorm geven. De leerlingen dragen er zelf zorg voor dat dit formulier volledig ingevuld wordt en op tijd digitaal verzonden wordt. Het DDD en het digitale aanmeldingsformulier moeten vóór 1 maart 2016 aanwezig zijn bij de betreffende opleiding. Op het MBO vindt altijd een intakegesprek plaats. Het is niet vanzelfsprekend dat een leerling aangenomen wordt op de opleiding van zijn of haar keuze. Indien nodig hanteren opleidingen een z.g. verdiepte intakeprocedure. Mocht u nog vragen hebben over bovenstaande of wilt u een gesprek samen met uw zoon of dochter, neemt u dan contact op met de decaan.

6 aanmelding voor havo 4 (van mavo 4 leerlingen) Leerlingen van mavo 4 die over willen stappen naar havo 4 dienen zich aan te melden op 8 of 9 maart 2016 vanaf uur op het Newmancollege. De leerlingen leveren het aanmeldingsformulier en de profielkeuze op dat moment in. De voorwaarden om toegelaten te worden tot de havo zijn: - de eindcijfers moeten minimaal 6.8 zijn, - de adviezen van de vakdocenten moeten positief zijn, - in de vakken Nederlands, Engels en wiskunde mag geen onvoldoende voorkomen. In februari brengen de vakdocenten voor elke leerling die wil overstappen naar de havo een voorlopig advies uit. Op de aanmelddatum worden deze adviezen besproken met de ouders en de leerling door de afdelingsleider van de havo en de decaan. Na de uitslag van het examen wordt een definitief advies uitgebracht, daarna volgt het besluit over plaatsing in de havo. aanmelding voor vwo 5 (van leerlingen van havo 5) Leerlingen van havo 5 die over willen stappen naar vwo 5 dienen zich aan te melden op 8 of 9 maart 2016 op het Newmancollege vanaf uur. De leerlingen leveren het aanmeldingsformulier en de profielkeuze op dat moment in. Het definitief besluit over plaatsing in vwo 5 vindt plaats na de uitslag van het examen. basketbaltoernooi brugklassen 6 en 7 januari 2016 Op woensdag 6 en donderdag 7 januari vindt het Newman-brugklas-basketbaltoernooi plaats. Op beide dagen begint het toernooi om 8.30 uur. Op woensdag 6 januari spelen: BT1A, B1D, B1E, T1B, T1C. Op donderdag 7 januari : B1B, B1C, B1F, T1D, T1E. Een klas die toernooi heeft, heeft op die dag geen reguliere lessen. Het toernooi eindigt beide dagen rond 15:00 uur. Alle leerlingen doen mee aan dit toernooi! De kinderen moeten in sportkleding naar school komen. De organisatie is mede in handen van leerlingen uit de bovenbouw, die hiermee hun handelingsdeel Bewegen en Regelen kunnen afsluiten. bibliotheek Sinds enige tijd is de bibliotheek overgestapt van een Windows- naar een online-versie van het uitleen- en catalogusprogramma van Aura. Dit houdt in dat leerlingen nu ook buiten de school de catalogus van de schoolbibliotheek kunnen raadplegen via een zoekprogramma. Op de website van het Newmancollege is dit programma te vinden (nadat je bent ingelogd) onder het kopje op het Newman -> bibliotheek. Op deze mooi ingerichte catalogus pagina vind je o.a. een carrousel-overzicht van de nieuwste aanwinsten. Je kunt je hier ook aanmelden voor Mijn AuraSpace en de Aura Library app. Het school adres van de leerlingen zal voortaan worden gebruikt om herinneringsbrieven, boetebrieven en meldingen van klaargelegde reserveringen van de bibliotheek te sturen. Let dus ook goed op deze mail!

7 Mijn AuraSpace Dit is het persoonlijk domein van de bezoekers van de mediatheek. Je kunt hier zien wat je op dit moment hebt geleend en wanneer je het weer moet inleveren. Je kunt je geleende materialen online verlengen en reserveren, recensies schrijven en favorietenlijsten onderhouden. De beheerder van de Aura Online Zoeken site bepaalt welke onderdelen van Mijn AuraSpace wel/niet beschikbaar zijn. Aura Library app Met de gratis Aura Library app kun je als leerling, docent en medewerker Aura Online altijd en overal benaderen met je smartphone en/of tablet. De Aura Library app is geschikt voor ios vanaf versie 6 (iphone en ipad) en Android vanaf versie 4.0, zowel smartphones als tablets. Android en ios bedienen samen 94 procent van de smartphonemarkt. De Aura Library app zal daarom niet beschikbaar worden voor andere besturingssystemen zoals Windows of Blackberry. Met de app kun je: - aanwinsten en themalijsten bekijken - zien welke boeken je hebt geleend - zien welke boeken te laat zijn - de materialen die te laat zijn verlengen - zien hoeveel boete je nog moet betalen - zien of je gereserveerde boek al binnen is - zoeken in de catalogus - items reserveren - een recensie schrijven - pushberichten ontvangen die melden dat een gereserveerd item klaar ligt. - pushberichten ontvangen als je geleende items bijna moeten worden ingeleverd - je smartphone of ipad gebruiken om je in de bieb te identificeren met de barcode handig! Kijk op de home page van Aura Online Zoeken op de website van het Newmancollege (na inloggen, onder Op het Newman Bibliotheek ) hoe je de app kunt installeren. Kom je er niet uit of heb je problemen met aanmelden dan kun je contact opnemen met mevrouw Den Boer van de bibliotheek. Zij kan je helpen. ouderavond derde leerjaar op 26 januari Op 26 januari staat de ouderavond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen uit het derde leerjaar gepland. Tijdens deze ouderavond wordt aandacht besteed aan de pakketkeuze van de leerlingen, de planning daarvan en het belang van deze keuze. We gaan er vanuit dat de leerlingen ook met de ouders grondig bespreken wat hun wensen zijn ten aanzien van het pakket van hun keuze. Daarnaast wordt op deze avond voorlichting gegeven over de buitenlandreizen: Voor havo 3 en vwo 3 gaat het om de uitwisseling met Italië en Denemarken en de reis van de technasiumleerlingen naar Engeland. Voor de mavoleerlingen wordt informatie gegeven over de reis naar Londen. Programma: uur: mavo 3 pakketkeuze en Londenreis, inloop uur uur: havo en vwo 3 pakketkeuze en uitleg reizen, inloop uur

8 voorleeswedstrijd Elke brugklas stuurde een voorleeskampioen en deze kampioenen streden tegen elkaar in een spannende finale. Degene die zich voorleeskampioen van het Newmancollege mag noemen is Georgette van der Wouden uit B1a Ze heeft prachtig voorgelezen! Hartelijk gefeliciteerd! adventskrans De adventskrans hangt weer in de hal. Omdat we steeds de vraag krijgen waarom er maar één kaars brandt, lijkt het ons zinvol om de traditie eens uit te leggen. Een adventskrans is een hangende ronde krans van gevlochten dennen- of sparrengroen als symbool van hoop, met vier kaarsen waarvan tijdens de advent er elke week één meer wordt aangestoken. Op de laatste zondag voor Kerstmis branden dus alle kaarsen. De kaarsen staan symbool voor het komende licht, de geboorte van Jezus. Het woord 'advent' is afkomstig van het Latijns woord adventus wat komst betekent. De adventskrans symboliseert de aarde, de wereld. Hij staat ook voor het terugkomen van de jaargetijden. De vier kaarsen op de krans geven niet alleen de vier weken van voorbereiding aan, maar ook de vier windstreken noord, zuid, oost en west.

9 opnamen tv-programma Op dinsdagochtend 5 januari maakt RTL4 opnamen op onze school voor het programma LifestyleXperience. Het wordt een filmpje van 2 minuten dat op zondag 21 februari om uur bij RTL4 en op zaterdag 27 januari om bij RTL5 zal worden uitgezonden. Voor ons een mooie kans om onze school van haar beste kant te laten zien. We hebben begrepen dat in het programma een aantal scholen in Nederland geportretteerd wordt en zal het, wat betreft onze school, vooral gaan over het technasium (havo en vwo) en het Bèta Challenge Programma (mavo). Het is te verwachten dat er op de beelden die op televisie worden uitgezonden ook leerlingen voorkomen. We denken dat veel leerlingen en ouders dat leuk vinden maar dat hoeft niet voor iedereen te gelden. Daarom hierbij het verzoek om te melden wanneer u er bezwaar tegen maakt dat uw zoon/dochter zichtbaar in beeld zal zijn tijdens het programma LifestyleXperience. Wij verzoeken u uw bezwaar bij voorkeur per mail aan ons mee te delen. Stuurt u uw mail naar: secretariaat@newmancollege.nl Fijne vakantie!

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 Scapino 2016 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 januari 28 leerlingen vrij i.v.m. studiedag personeel oudernieuwsbrief 5 29 NIO/DAT

Nadere informatie

newman college agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 4 22 december 2016

newman college agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 4 22 december 2016 newman college Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 4 22 december 2016 agenda december 23 voorleeswedstrijd brugklassen kerstlunch personeel 26 kerstvakantie t/m 6 januari

Nadere informatie

college Inschrijvingen 2016 newman agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 6 23 februari 2017 februari

college Inschrijvingen 2016 newman agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 6 23 februari 2017 februari Inschrijvingen 2016 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 6 23 februari 2017 februari 23 oudernieuwsbrief 6 24 20.00 23.00 uur: carnavalsfeest NIO-Dattest

Nadere informatie

newman college agenda december januari Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 4 21 november 2017

newman college agenda december januari Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 4 21 november 2017 newman college Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 4 21 november 2017 agenda december 21 brugklas: Scapino en basketbaltoernooi oudernieuwsbrief 4 22 deadline inleveren

Nadere informatie

agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 3-26 november 2015 november

agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 3-26 november 2015 november N E W M A N C O L L E G E Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda agenda Nummer 3-26 november 2015 november 26 oudernieuwsbrief 3 27 pta-rapport eindexamenklassen

Nadere informatie

newman college zwart/wit-feest onderbouw agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 2 20 oktober 2016 oktober

newman college zwart/wit-feest onderbouw agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 2 20 oktober 2016 oktober zwart/wit-feest onderbouw newman college Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 2 20 oktober 2016 agenda oktober 20 oudernieuwsbrief 2 21 hockeytoernooi 2e klassen 24 herfstvakantie

Nadere informatie

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017 newman college Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 10 29 juni 2017 agenda juni 29 oudernieuwsbrief 10 30 uitslag examen tweede tijdvak 30 20.00 23.00: slotfeest juli 3 leerlingbesprekingen,

Nadere informatie

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 30 maart 2017 maart 30 Newman Star Event oudernieuwsbrief 7 t/m 4 april verkort lesrooster i.v.m. leerlingenbesprekingen

Nadere informatie

agenda bijlagen personalia Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 6 31 januari 2013

agenda bijlagen personalia Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 6 31 januari 2013 Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 6 31 januari 2013 januari agenda 31 oudernieuwsbrief 6 februari 1 20.00 24.00 uur: carnavalsfeest; NIO-test

Nadere informatie

agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda

agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 2 25 september 2014 agenda september 25 oudernieuwsbrief 2 oktober 6 ouderpanel 7 oudercommissie 10

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda

agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 3 30 oktober 2014 agenda oktober 30 oudernieuwsbrief 3 31 leerlingbespreking, verkort lesrooster; 13.00

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda

agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 4 27 november 2014 agenda november 27 oudernieuwsbrief 4 28 provinciale jeugddebatten december 1 inschrijven

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat,

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat, Aan alle examenkandidaten en hun ouder(s)/verzorger(s) KENMERK : examen\265-xm.ni19 GELDROP, 10 april 2019 ONDERWERP : mededelingen CE en regelingen eindexamen VWO, HAVO en VMBO-t Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

agenda personalia Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 6 21 januari 2011

agenda personalia Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 6 21 januari 2011 Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 6 21 januari 2011 agenda januari 21 oudernieuwsbrief 6 galafeest (was oorspronkelijk gepland voor vrijdag

Nadere informatie

newman college GALA 2018 agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 9 31 mei 2018

newman college GALA 2018 agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 9 31 mei 2018 GALA 2018 newman college Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 9 31 mei 2018 agenda mei 31 11 juni rekentoets afname 3 oudernieuwsbrief 9 juni 1 excursie Xanten leerlingen

Nadere informatie

HAVO Voorlichting Tweede Fase

HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO 5 (2014-2015) Het officiële PTA is te vinden op It s Learning. Slechts aan dat PTA kunnen rechten worden ontleend. Gegevens Mentor Naam: Email: Telefoon: KWT-uren Aansluiten

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 BB/KB. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 BB/KB. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 BB/KB Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Basis- en Kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Gemengde en Theoretische leerweg

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Planning rondom CSE. 27 februari 2019

Planning rondom CSE. 27 februari 2019 Planning rondom CSE 27 februari 2019 woensdag 13 t/m vrijdag 22 maart (week 11 en 12) Laatste proefwerkweek voor de eindexamenkandidaten. maandag 1 april t/m vrijdag 5 april (week 14) PROEFEXAMENS maandag

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6 Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 13vwo6 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op

Nadere informatie

Montessori Nieuwsbrief oktober 2016

Montessori Nieuwsbrief oktober 2016 Montessori Nieuwsbrief oktober 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), We staan vlak voor de herfstvakantie. Dat betekent dat we er al weer zeven weken op hebben zitten. We merken dan ook dat veel leerlingen

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al flink

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster februari 1-feb Nieuw basisrooster voor alle leerlingen Na het 6 e lesuur geen lessen meer i.v.m. voorbereiding

Nadere informatie

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018 31 januari 2018 Eén sigaret per dag Het nieuwe jaar is alweer een maand oud, maar graag wil ik alsnog de hoop uitspreken op een positief en succesvol 2018. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens.

Nadere informatie

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar 2016 2017. Het Programma van Toetsing en Afsluiting Het bevoegd gezag van de school stelt jaarlijks vóór 1 oktober een programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2017 2018 Herkansing In geval van herkansing geldt het hoogst behaalde cijfer. Algemene vakken: Elke examenkandidaat heeft het recht om na schoolexamenperiode 4 in

Nadere informatie

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4)

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Toetsweek 3: gewijzigde toetstijden Afgelopen keren bleek dat zowel leerlingen als collega s de pauze tussen twee toetsen erg kort vonden: leerlingen hebben recht op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 2 26 oktober 2017 oktober november december

newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 2 26 oktober 2017 oktober november december newman college Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 2 26 oktober 2017 agenda oktober 26 oudernieuwsbrief 2 30 havo 3: kennismaking en techniekweek november 6-10 SET-week

Nadere informatie

Studiewijzer. 12vwo6

Studiewijzer. 12vwo6 Studiewijzer 12vwo6 2017 / 2018 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 HAVO 4 en 5 VWO 4, 5 en 6 cursus

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 HAVO 4 en 5 VWO 4, 5 en 6 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 HAVO 4 en 5 VWO 4, 5 en 6 cursus 2016-2017 1 Algemeen deel van het PTA MAVO/HAVO/VWO Meander College - 2016-2017 1 Het onderwijsaanbod

Nadere informatie

Ouderavond 4 e leerjaar 4 september 2014

Ouderavond 4 e leerjaar 4 september 2014 Ouderavond 4 e leerjaar 4 september 2014 Programma Opening en info examenjaar Info L.O.B. Mw. van Esch teamleider examenjaar Decaan Kennismaking met mentoren Het examen naar het CE in mei 2015 Schoolexamens

Nadere informatie

newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 28 februari 2019 februari 28 oudernieuwsbrief 7

newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 28 februari 2019 februari 28 oudernieuwsbrief 7 newman college Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 28 februari 2019 agenda februari 28 oudernieuwsbrief 7 maart 1 afname NIO en profielkeuze 4 8 carnavalsvakantie 11

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van Het Schoter Datum: 21 juni 2019 Kenmerk: 18190368/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. Klas 9th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. Klas 9th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer Klas 9th 2015/2016 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 9 th. Voor het eerst zal dit jaar ook in 9th voor een

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2017 1 2 3 4 5 6 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 7 8 9 10 11 12 13 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 33 14 15 16 17 18 19 20 Zomervakantie

Nadere informatie

Informatieavond 5 HAVO

Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 havo Programma informatieavond Voorstellen / rol van mentor Bovenbouw: het karakter van de 5 e klas Belangrijke data dit jaar Organisatorische zaken Ons motto:

Nadere informatie

Nieuwbrief. Jaargang 2, februari 2014 edi e 2. Geachte ouders/verzorgers,

Nieuwbrief. Jaargang 2, februari 2014 edi e 2. Geachte ouders/verzorgers, Nieuwbrief Jaargang 2, februari 2014 edi e 2 Geachte ouders/verzorgers, De dagen worden weer langer en wat op een winter zou moeten lijken is bijna weer achter de rug. Op school zijn we inmiddels begonnen

Nadere informatie

Studiewijzer 10t 2018/2019

Studiewijzer 10t 2018/2019 Studiewijzer 10t 2018/2019 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt

Nadere informatie

Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6

Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6 Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6 Onderweg naar het eindexamen Deze powerpoint zal na deze avond ook op de site te vinden zijn onder de kop ouders en op de ELO van magister Indeling van de avond

Nadere informatie

Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016

Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016 JAARAGENDA de Passie 2016-2017 - ouders DATUM BEGIN EINDE ACTIVITEIT WEEK 33 Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016 rooster online zondag 21 augustus 2016 Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

PROGRAMMA. > VERVOLGONDERWIJS Mogelijkheden Aanmelden. > DOORSTROMING 4 VMBO-t naar 4 HAVO > PROFIELWERKSTUK > ENKELE OPMERKINGEN

PROGRAMMA. > VERVOLGONDERWIJS Mogelijkheden Aanmelden. > DOORSTROMING 4 VMBO-t naar 4 HAVO > PROFIELWERKSTUK > ENKELE OPMERKINGEN INFO - AVOND 4 VMBO PROGRAMMA > VERVOLGONDERWIJS Mogelijkheden Aanmelden > DOORSTROMING 4 VMBO-t naar 4 HAVO > PROFIELWERKSTUK > ENKELE OPMERKINGEN AANDACHT VOOR: > WERKEN OP TWEE FRONTEN Diploma halen

Nadere informatie

Week 18 en 19: MEIVAKANTIE 27 APRIL T/M 8 MEI. Donderdag 14 mei Hemelvaart Vrijdag 15 mei Vrije dag. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag

Week 18 en 19: MEIVAKANTIE 27 APRIL T/M 8 MEI. Donderdag 14 mei Hemelvaart Vrijdag 15 mei Vrije dag. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag AGENDA PERIODE 4 VAN HET SCHOOLJAAR 2014-2015 Week 15 Deze week: Aula gesloten ivm toneel Maandag 6 april Tweede Paasdag Dinsdag 7 april 4 e lesuur Zorgteam Vwo 5 e lesuur Zorgteam Mavo 15.15 17.00 u BT

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2015/2016 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2014-2015 3 VMBO TL Coornhert Lyceum 1 Voorwoord Beste leerling en beste ouders / verzorgers, Hierbij heeft u / heb je het PTA van 3 vmbo TL in handen. In 3 vmbo TL

Nadere informatie

Kempenhorst College. Welkom op de ouderavond van leerjaar 3

Kempenhorst College. Welkom op de ouderavond van leerjaar 3 Kempenhorst College Welkom op de ouderavond van leerjaar 3 Algemene informatie De heer Mol, teamleider Programma Aandachtspunten bovenbouw De heer Van de Steen, teamleider Examenzaken De heer Van Gorp,

Nadere informatie

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren?

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding Mededelingen & vragen Lokaal Mentor 110 Sophie van der Heiden

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Dhr J. Albers, afdelingsleider vwo (3-6) en examensecretaris Mw A. Hupkens, afdelingsleider havo (3-5) Mw W. Terpstra, decaan havo Mentoren + Lokaalverdeling

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer +

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer + Havo bovenbouw Havo 4 en 5 is één geheel. Alle behaalde resultaten zijn onderdeel van het schoolexamen. Goede cijfers zijn belangrijk. Eindcijfer havo 4 = startcijfer havo 5. Het HAVO-examen School examen

Nadere informatie

Studiewijzer. 12havo5

Studiewijzer. 12havo5 Studiewijzer 12havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12 havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum 2012-2013 3 september 2012 AUGUSTUS 2012. Ma di wo do vr za zo

Onze Lieve Vrouwelyceum 2012-2013 3 september 2012 AUGUSTUS 2012. Ma di wo do vr za zo 31 AUGUSTUS 2012 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 33 34 35 13 14 15 16 17 18 19 Zomervakantie

Nadere informatie

Voorlichtingsavond. havo 5 en vwo 6

Voorlichtingsavond. havo 5 en vwo 6 Voorlichtingsavond havo 5 en vwo 6 Programma Onderwijstijd Schoolexamen P.T.A. Voortgang Het centraal examen Ontwikkelingen binnen school Begeleiding Studiekeuzevoorlichting Kennismaking mentor/coach Onderwijstijd

Nadere informatie

Welkom. Welkom. Ouderavond TGL3 31 augustus 2015. Programma van Toetsing en Afsluiting. Onderwijs op VMBO de Spindel. Examen:

Welkom. Welkom. Ouderavond TGL3 31 augustus 2015. Programma van Toetsing en Afsluiting. Onderwijs op VMBO de Spindel. Examen: Welkom Ouderavond TGL3 31 augustus 2015 Welkom Opening door dhr. R. Overbeek (teamleider PKS) - Onderwijs op VMBO de Spindel - Examen Rekenen door dhr. A. Wesselink (coördinator Rekenen) Toptraject door

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4 MAVO

Ouderavond leerjaar 4 MAVO 27-9-2017 1 Ouderavond leerjaar 4 MAVO Mentor 4 MAVO Erik ter Burg Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding bovenbouw Marjo Vullings Marijn Bernards

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Kempenhorst College. Welkom op de ouderavond van klas 4

Kempenhorst College. Welkom op de ouderavond van klas 4 Kempenhorst College Welkom op de ouderavond van klas 4 Algemene informatie De heer Mol, teamleider Programma Aandachtspunten bovenbouw en Examenzaken De heer Van der Steen, teamleider / plv. voorzitter

Nadere informatie

Welkom informatieavond vervolgonderwijs 14 oktober 2014

Welkom informatieavond vervolgonderwijs 14 oktober 2014 Welkom informatieavond vervolgonderwijs 14 oktober 2014 Programma: 19.15 19.30 uur : inloop met koffie/thee 19.30 20.00 uur : informatie met betrekking tot klas van uw zoon/dochter door de eigen mentor

Nadere informatie

Voorlichtingsavond. havo 5 en vwo 6

Voorlichtingsavond. havo 5 en vwo 6 Voorlichtingsavond havo 5 en vwo 6 16/9/2013 Programma Onderwijstijd Schoolexamen P.T.A. Voortgang Het centraal examen Ontwikkelingen binnen school Begeleiding Studiekeuzevoorlichting Kennismaking mentor/coach

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 Meneer van Rijn 4B Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Meneer

Nadere informatie

INFORMATIE-AVOND KLAS 3 EN KLAS 4

INFORMATIE-AVOND KLAS 3 EN KLAS 4 INFORMATIE-AVOND KLAS 3 EN KLAS 4 NIEUWE DIRECTEUR Hans Schapenk Rector OMO Scholengroep Helmond Dr.-Knippenbergcollege Carolus Borromeus College Vakcollege Helmond Directeur Vakcollege sinds februari

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 3

Ouderavond leerjaar 3 Ouderavond leerjaar 3 Welkom Mentor - Welke vakken geef je als docent? Wie bent u? Samen Mentor Mentorles Wat kunt u verwachten? Verschil Onderbouw Bovenbouw Cijfermatig volgen Huiswerkhouding Rol ouders

Nadere informatie

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt?

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt? Oudermailing 2018-2019 nr. 03 november 2018 1 INHOUDSOPGAVE: Voorwoord van de rector 2 Leerlingbesprekingen 3 Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3 Toetsweekrooster 3 Wat als een leerling te laat komt? 3 Wat

Nadere informatie

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb Dag Begintijd Code Activiteit woensdag 21-12-2016 19:00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag 22-12-2016 0:00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb donderdag 22-12-2016 9:00 S Mentorenactiviteit leerjaar 2 t/m

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl

JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 7 september wekelijks geactualiseerd.

Nadere informatie

HAARLEM COLLEGE LWT, BB, KB en MAVO (TL) VOORLICHTING PTA 4e leerjaar maandag 24 september Haarlem College

HAARLEM COLLEGE LWT, BB, KB en MAVO (TL) VOORLICHTING PTA 4e leerjaar maandag 24 september Haarlem College HAARLEM COLLEGE LWT, BB, KB en MAVO (TL) VOORLICHTING PTA 4e leerjaar maandag 24 september 2018 Opzet voorlichting 1. Algemene uitleg Schoolexamen en Centraal Examen 2. Programma van Toetsing en Afsluiting

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 4

Informatieavond Leerjaar 4 Informatieavond Leerjaar 4 Programma: Schoolexamen en Examen Programma van Toetsing en Afsluiting (P.T.A.) Algemene informatie leerjaar 4 Uitstroom naar MBO/HAVO LOB Informatie van de mentor SE en CSE

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Op naar het diploma!

Op naar het diploma! Informatie voor examenkandidaten 4 vmbo basis/kader 2016-2017 Inleiding Beste leerlingen van 4 vmbo, Je bent nu bezig met de laatste lesweken op de RSG Tromp Meesters. Je hebt nog een paar weken om je

Nadere informatie

Voorlichtingsavond VWO 6. 17 september 2014

Voorlichtingsavond VWO 6. 17 september 2014 Voorlichtingsavond VWO 6 17 september 2014 2 juli 2015 Team vwo-6 Conrector Onno Arts Decaan Marijke Godwaldt Examensecretaris Betty van der Winden Zorgteam Schoolmaatschappelijk werk Anne van der Hoeven

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4 VMBO Pascal Zuid Ouderavond leerjaar 4 Presentatie Ouderavond 4 31 augustus 2015 Programma Kennis maken met de mentor Welkom in het 4 e jaar Het PTA en de examens Programma LOB Het examenjaar Kort jaar

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 JAARAGENDA 2014-2015 1 34 MAANDAG 18-8-2014 ZOMERVAKANTIE (t/m 22-08-2014) DINSDAG 19-8-2014 WOENSDAG 20-8-2014 DONDERDAG 21-8-2014 VRIJDAG 22-8-2014 Vrijdag 22 augustus: bijeenkomst nieuwe docenten met

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do-vrij Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg Patrick Tonnaer

Nadere informatie

Wat een ieder moet weten over het eindexamen

Wat een ieder moet weten over het eindexamen Wat een ieder moet weten over het eindexamen examen 2011/2012 Schoolexamens De schoolexamens komen als volgt tot stand: zij worden gevormd door het geheel van alle behaalde cijfers van alle examentoetsen

Nadere informatie

NSE. newman. college. Scapino december agenda. Algemene activiteiten en mededelingen

NSE. newman. college. Scapino december agenda. Algemene activiteiten en mededelingen Scapino december 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 5 25 januari 2018 januari 25 oudernieuwsbrief 5 27 10.00-14.00 uur: open dag 29 studiedag

Nadere informatie

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4 VMBO Pascal Zuid Ouderavond leerjaar 4 Presentatie Ouderavond 4 11 september 2018 Programma Kennis maken met de mentor Welkom in het 4 e jaar Alles over de examens De weg naar een vervolgopleiding Het

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

KENMERK : examen\265-xm.ni17 GELDROP, 5 april 2017 ONDERWERP : mededelingen SE en regelingen Eindexamen HAVO

KENMERK : examen\265-xm.ni17 GELDROP, 5 april 2017 ONDERWERP : mededelingen SE en regelingen Eindexamen HAVO Aan alle examenkandidaten HAVO en hun ouder(s)/verzorger(s) KENMERK : examen\265-xm.ni17 GELDROP, 5 april 2017 ONDERWERP : mededelingen SE en regelingen Eindexamen HAVO Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste

Nadere informatie

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 vmbo theoretische leerweg Reuver ORGANISATIE CENTRAAL SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van het

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie