Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 3-2014. Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Beste leden, vrijwilligers en sponsoren van onze afdeling Midden en West Zeeuws-Vlaanderen ligt weer bijna achter ons. Wat achter ons ligt kunnen we niet meer veranderen, gelukkig maar! Maar we kunnen er wel van leren, want goed kan altijd beter. Voor ons als afdeling kunnen we terugzien op veel activiteiten en een groei van het aantal vrijwilligers. Dit kwam mede door de grote actie AED in Oostburg welke in het voorjaar werd afgesloten. Ook door de vele sponsoren die dit hebben mogelijk gemaakt is deze actie geslaagd. Voor 2015 willen we proberen een dergelijke actie in Terneuzen op te zetten. Er zijn veel evenementen geweest waar onze vrijwilligers hun inbreng hebben geleverd. Dank aan allen die dit hebben mogelijk gemaakt. Dit jaar hebben we nog wat kleine evenementen uit te voeren en twee hele bijzondere staan nog op de agenda. Natuurlijk Serious Request in de week van 15 december( 18 en 19) en op het eind van het jaar, 27 december, de Urban Trail te Sluis. Serious Request heeft als doel: Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden onder de aandacht te brengen en te helpen. Dit vindt landelijk plaats via de uitzending van 3FM in het bekende glazenhuis, dit jaar in Haarlem. Vooral het Zwincollege in Oostburg zet zich hier uitermate groots voor in. De hele school is hierbij betrokken en de opbrengst schat men nu al in op ,-- De Urban Trail in Sluis is een wandel- en hardloop evenement waarbij de mooie plaatsen en gebouwen in Sluis bezocht worden. De start van de goede voornemens in 2015! Een unieke beleving die voor het eerst in Nederland wordt gehouden. Er worden minimaal 1000 deelnemers verwacht. Evenementen zetten het Rode Kruis in de kijker. Er wordt naar ons gekeken hoe we er uit zien en hoe we ons werk doen. Dit moet dan ook een stimulans zijn om ook vrijwilliger te worden. Het is belangrijk dat we ons daarvan bewust zijn! Het is onmogelijk alle inzet van onze vrijwilligers en ons bestuur in dit voorwoord te noemen. In het jaarverslag zullen we veel uitgebreider de werkzaamheden benoemen. En zijn er vragen? Zend even een of een telefoontje. In deze laatste nieuwsbrief van dit jaar wenst uw bestuur, coördinatoren, vrijwilligers en leden u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2015 toe. Namens het bestuur van uw afdeling, Bram Moerman. Voorzitter. Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen van het Nederlandse Rode Kruis 2014, nummer 3. Bladzijde 1.

2 Mededelingen van de portefeuille Noodhulp. Er is in het verleden al een hoop gecommuniceerd naar de vrijwilligers O&V over de veranderingen die de hulpverlening van het Rode Kruis ondergaat. Er zijn een paar echte veranderingen en veel blijft bij het oude (ongeveer 20 en 80 procent). Echt nieuw is het feit dat zelfredzaamheid van mensen en het herstel hiervan zeer centraal staan in de werkzaamheden. Ook het inschakelen van burgerhulp bij een inzet is nieuw. Er wordt regionaal gewerkt en niet meer met vaste teams, ook een belangrijke verandering. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat wordt verteld in een avond bijscholing voor de gecertificeerde O&V collega s. Inmiddels zijn er twee bijscholingsavonden geweest en de kleine oefening zal naar alle waarschijnlijkheid plaats hebben in januari en zal het certificaat omgezet worden van O&V naar Bevolkingszorg. Vooraf zal er op 12 december a.s. een overleg plaats vinden met alle cursisten O&V / Bevolkingszorg, Albert Kuipers de CN en Cor Bos de manager RK van Zeeland over de vele onduidelijkheden die er zijn. Hopelijk is er daarna wat rust en duidelijkheid binnen de vrijwilligers Bevolkingszorg, Jeanne de Hoogen Bestuurslid Noodhulp, Afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen De nationale Collecte Week van het Rode Kruis 2015 De collecte week zal weer in juni worden gehouden, van 14 t/m 20 juni. Maar we melden nu al dat we op zoek zijn naar collectanten en wijkcoördinatoren in diverse kernen. Iets voor u? Denk ook eens aan bekenden binnen de eigen familie, vrienden- en kennissenkring en organisaties waar u deel van uit maakt! Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met: mevrouw Lien Vermeire (coördinator Terneuzen), lienv@zeelandnet.nl, tel of en mevrouw Jenny Steijaert (coördinator Oostburg), jsteijaert@hetnet.nl, tel of Hebt u al eens gekeken op onze site? Daar vindt u allerlei informatie over onze afdeling, nieuwtjes, aankondigingen en cursussen. Acties van Scalda voor Serious Request 2014 De scholen voor mbo en volwasseneneducatie Scalda (CIOS) Goes, Scalda Middelburg en Scalda Terneuzen organiseren tot 18 december diverse acties om geld in te zamelen voor Serious Request Op 18 december wordt de gezamenlijke opbrengst bekend gemaakt. Het streefbedrag is ,--. Daarna wordt de cheque op sportieve wijze via een estafette tour naar het Glazen Huis in Haarlem gebracht. De tour start op 18 december om uur en bestaat uit: Hardlopen van Goes naar Hoek van Holland (90 km) Strandwandelen van Hoek van Holland naar Scheveningen (20 km) Fietsen van Scheveningen naar Haarlem (80 km) Verwachte aankomst in Haarlem op 19 december is om uur. Er doen ongeveer 50 leerlingen mee. Onze Rode Kruis bus zal een deel van de tour begeleiden. Cor Zwanenburg Nieuwsbrief Pagina 2 van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen van het Nederlandse Rode Kruis 2014, nummer 3. Bladzijde 2.

3 Bezoek Chinese delegatie aan Terneuzen Op 1 september 2014 heeft een delegatie uit het district Minhang (bij Shanghai) een bezoek gebracht aan de gemeente Terneuzen. Het district is een gebied waar miljoenen mensen wonen en werken. Naast het uitwisselen van ervaringen zijn er twee presentaties gegeven. Een door de gemeente Terneuzen over de verbeterde service aan het publiek door de publieksbalie (front office-taken). En door mij namens onze afdeling de presentatie how is the Red Cross Society in Terneuzen operating openly and efficiently to win public trust? In de presentie is te zien hoe het Rode Kruis in Nederland is georganiseerd en wat wij als afdeling doen en hoe we dat organiseren. Ons uitgangspunt hierbij is werken voor en dicht bij de mensen in Zeeuws Vlaanderen. Het Rode Kruis in het district Minhang houdt zich ook bezig met noodhulp, hulp bij evenementen en ook met sociale activiteiten/zelfredzaamheid. Het grote verschil met ons: het Rode Kruis daar is onderdeel van de gemeentelijke organisaties. De betrokken mensen zijn geen vrijwilligers maar medewerkers van de gemeente. De foto s zijn gemaakt in het stadhuis van Terneuzen. De mevrouw links op de foto is directeur van het Rode Kruis in het district Minhang. Cor Zwanenburg Vacatures Wij zoeken een (Extra) chauffeur voor de regio Terneuzen. Voor sociaal vervoer beschikt de afdeling over o.a. een rolstoelbus. Deze wordt gebruikt voor vervoer van gasten naar plaatselijke activiteiten, naar de aanlegplaats van de Henri Dunant, de Vakantiehotels van het Rode Kruis en het maandelijkse rondje Zeeuws Vlaanderen. We zoeken een (extra) chauffeur, die ook door de week overdag beschikbaar is. Vereist is het rijbewijs BE en een diploma reanimatie en AED. De opleiding voor dit diploma is gratis en vergt twee avonden. Wij bieden: - prettig teamwork - uitdagende activiteiten waarin uw creativiteit, improvisatie- en doorzettingsvermogen gewaardeerd worden - een onkostenvergoeding op basis van werkelijk gemaakte kosten - tijdens de uitvoering van uw activiteiten bent u verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen, schade en aansprakelijkheid Aanmeldingen bij Lien Vermeire, (lienvermeire@zeelandnet.nl), Jeanne de Hoogen, (bdehoogen@zeelandnet.nl) of Cor Zwanenburg (kimaco@zwanenburg.demon.nl) Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen van het Nederlandse Rode Kruis 2014, nummer 3. Bladzijde 3.

4 Lief en Leed. Als u weet dat een van uw collega vrijwilligers in het ziekenhuis ligt, ernstig of langdurig ziek is, een huwelijksverjaardag viert of zijn of haar partner heeft verloren en wilt u dat onder de aandacht brengen van onze afdeling, neemt u dan voor Midden Zeeuws-Vlaanderen contact op met: Leny van Loo : pcvanloo@zeelandnet.nl en voor West Zeeuws-Vlaanderen met: Judith de Groote: judithdeg@zeelandnet.nl Het is al een tijdje geleden maar het volgende stukje willen wij u toch niet onthouden: Gezelligheid troef tijdens de Uitreiking EHBO diploma s in Oostburg. Na het succes van de gratis cursus reanimatie met gebruik AED, en mede op verzoek van de deelnemers aan die cursus organiseerde het Rode Kruis een aantal EHBO cursussen op de locatie in Oostburg. Tijdens 3 zaterdagochtenden of 6 dinsdagavonden werden de belangrijkste vaardigheden op het gebied van eerste hulp bij ongevallen, o.a. stabiele zijligging, brandwonden, verbandleer, beademen en het werken met de AED. Aansluitend werden de examens afgenomen conform de eisen van Het Oranje Kruis. Op donderdag 3 juli was het dan zo ver: de uitreiking van de EHBO diploma s. Onder het genot van koffie of thee met een heerlijke appelpunt kon het officiële gedeelte beginnen. Na een welkomst woord van Erwin en de woorden van Jeanne die iedereen namens het bestuur feliciteerde met het behalen van het diploma, gingen we over tot de uitreiking. Het aantal geslaagden was 33 en alle aanwezigen werden persoonlijk gefeliciteerd door Marco en Erwin, en de behaalde diploma s werden overhandigd. Na de uitreiking van de diploma s was er nog een workshopje over het nieuwe Rollend materiaal (o.a. rolbrancard, spoedtas) wat is aangekocht door de vereniging. Na afloop was er nog een hapje en een drankje en was het nog gezellig bijkletsen, en kennismaken met andere cursisten. Van de geslaagden hebben zich er 27 aangemeld als vrijwilliger. Vele vrijwilligers hebben zich ondertussen ingezet op verschillende evenementen in de regio o.a.: De havendagen Terneuzen, Weitje Rock IJzendijke, landbouwdag Schoondijke, voetbaltoernooi Breskens, visserijfeesten Breskens, avondmarkten Sluis, Fier op Zeeuws-Vlaanderen, de rommelmarkt Groede enz. enz. te veel om op te noemen.. Judith de Groote Zonder vrijwilligers is een organisatie niets! Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen van het Nederlandse Rode Kruis 2014, nummer 3. Bladzijde 4.

5 Wij mochten 25 EHBO dozen op komen halen bij het bedrijf Kroon Electro techniek van de Westerschelde tunnel. Onnodig te zeggen dat wij dit gebaar erg op prijs stellen en dat we deze dozen goed kunnen gebruiken. Heel veel dank aan dhr. Hans van t Oor voor de bemiddeling! Nog een verslag van een van onze vrijwilligers: Zaterdag 4 Oktober gingen we met een groepje van het Rode Kruis naar het MFC de Statie in Sas van Gent. Daar was wegens het 75 jarig bestaan van de EHBO een demonstratie i.s.m. met onze zuiderburen en andere verenigingen. Verschillende ongelukken werden in de oude sporthal nagebootst en wij mochten daar ter plekke hulp bieden. De letsels liepen uiteen van een snee in de hand door een Stanleymes, tot het vallen van een ladder. Ieder deed zo goed mogelijk zijn/haar best om de gewonden hulp te bieden en te voorzien van een verband en door zo nodig een mitella aan te leggen. Zo leerde je ook hoe de anderen te werk gingen, en kon je nog van elkaar leren. Zelf had ik de opdracht een mevrouw te helpen die zich met een Stanleymes had gesneden. Zij was bezig met een doos open te maken, toen plotseling het mes wegschoot en in haar hand terecht kwam. De eerste hulp die ik bood was: kijken naar omgeving, i.v.m. veiligheid. Mevrouw aangesproken en het mes uit haar hand genomen, weggelegd en haar verzorgd. De wond schoongemaakt, en ontsmet... een verband aangelegd en om haar hand rust te geven en een mitella aangelegd. In de tussentijd met Mevrouw gesproken, haar zoon opgebeld om te zeggen, wat er met zijn moeder was gebeurd en dat hij beter even met haar naar de HAP kon gaan,omdat de snijwond toch wel gehecht moest worden. De HAP ingelicht en op hun advies Mevrouw daarheen gestuurd. Als nieuwelinge heb ik het als een zeer leerzame middag ervaren! Corrie Thelen. Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen van het Nederlandse Rode Kruis 2014, nummer 3. Bladzijde 5.

6 Komende en gaande vrijwilligers. Vertrokken zijn : P. Pauwels, A. van Halst, R. Vermeire- de Clerck, P.J.J. de Voldere, P.J. Fisher en N.A. van de Ree-Verlinde. Wij danken u hartelijk voor wat u voor het Rode Kruis heeft gedaan. Als nieuwe vrijwilliger begroeten wij: B.J. Albregtse, M.L.D. Franssens- Cunanan, S.A. Pielaet, K.C. Grahame- Basting, E.A.C. Jansen, W. Jansen, K.M.J. Jansen, E.W. Laseur, M.J. de Lijzer en J.G.M. Vleugels. Heel hartelijk welkom en veel succes en plezier gewenst met uw werkzaamheden voor onze afdeling. Voor aanvragen voor hulp bij evenementen en vervoer door het Rode kruis kunt u contact opnemen met: rk.oostburg@gmail.com Tot slot. Wilt u zelf een bijdrage leveren aan die nieuwsbrief? Hebt u ergens een reactie op? Dat kan, graag zelfs! De volgende nieuwsbrief verschijnt in het eerste kwartaal van 2015 en uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Stuur een berichtje naar Marjanne Zwanenburg: kimaco@zwanenburg.demon.nl of bel: Wij wensen u gezellige kerstdagen en een goede jaarwisseling! Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen van het Nederlandse Rode Kruis 2014, nummer 3. Bladzijde 6.

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 4 2015. Afscheid van het jaar 2015 en afscheid van de voorzitter.

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 4 2015. Afscheid van het jaar 2015 en afscheid van de voorzitter. Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 4 2015 Afscheid van het jaar 2015 en afscheid van de voorzitter. Elk jaar kijken we in de laatste nieuwsbrief van het jaar terug op wat

Nadere informatie

Nationale collecte week Nederlandse Rode Kruis 15 t/m 21 juni 2014

Nationale collecte week Nederlandse Rode Kruis 15 t/m 21 juni 2014 Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 2-2014 Nationale collecte week Nederlandse Rode Kruis 15 t/m 21 juni 2014 Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen

Nadere informatie

We hebben weer een voorzitter: Jeroen Tollenaar!

We hebben weer een voorzitter: Jeroen Tollenaar! Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 3-2017 We hebben weer een voorzitter: Jeroen Tollenaar! In de bestuursvergadering van het Rode Kruis District Zeeland van 5 september

Nadere informatie

Afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Collectanten gezocht!

Afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Collectanten gezocht! Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 1-2018 Jeroen Tollenaar stopt met voorzitterschap Hoewel nog maar net aangetreden heeft Jeroen onlangs het voorzitterschap van onze afdeling

Nadere informatie

Nieuwe afdeling Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen

Nieuwe afdeling Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 4-2017 Nieuwe afdeling Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen De besturen van de Rode Kruis afdeling en Midden en West Zeeuws Vlaanderen en de

Nadere informatie

AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN

AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN JAARVERSLAG 2014 1 INHOUDSOPGAVE Pag. 1. Voorwoord 3 2. Bestuur 4 3. Doelstelling 4 4. Vergaderingen/ bijeenkomsten 5 5. Algemeen 5 6. Nationaal en Internationaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer Landelijke Collecte Rode Kruis 2016

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer Landelijke Collecte Rode Kruis 2016 Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 2-2016 Landelijke Collecte Rode Kruis 2016 Van 19 t/m 25 juni is weer de landelijke collecte voor het Rode Kruis gehouden. Het startsein

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 3 2015 ATTENTIE ATTENTIE ATTENTIE ATTENTIE!

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 3 2015 ATTENTIE ATTENTIE ATTENTIE ATTENTIE! Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 3 2015 ATTENTIE ATTENTIE ATTENTIE ATTENTIE! Aan: alle vrijwilligers van onze Rode Kruis afdeling die eerder met goed gevolg deelgenomen

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen. Nummer Vacature bestuursvoorzitter

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen. Nummer Vacature bestuursvoorzitter Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen. Nummer 1-2017 Vacature bestuursvoorzitter Wij zijn nog steeds zoekende naar een bestuursvoorzitter. Hebt u belangstelling voor deze interessante

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 1-2015. van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 1-2015. van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 1-2015 Serious Request Nieuwsbrief 2014 van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Op donderdag 18 en vrijdag 19 december mochten

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Nieuwsbrief december 2015 Openingswoord van de voorzitter Geachte lezer, Hierbij onze 2e nieuwsbrief van de EHBO vereniging Westerbork. In deze nieuwsbrief staan de activiteiten die geweest zijn en die

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer Beste lezers: wij zoeken collectanten!

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer Beste lezers: wij zoeken collectanten! Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 1-2016 Beste lezers: wij zoeken collectanten! Van 19 t/m 25 juni is er weer de landelijke Rode Kruis collecte. Zoals jullie weten is

Nadere informatie

AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN JAARVERSLAG 2016

AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN JAARVERSLAG 2016 AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN JAARVERSLAG 2016 1 INHOUDSOPGAVE Pag. 1. Voorwoord 3 2. Bestuur 4 3. Doelstelling 4 4. Vergaderingen/ bijeenkomsten 4 5. Algemeen 5 6. Nationaal en Internationaal

Nadere informatie

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:De Pleisterplaats. Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Voorzitter Harold Soffner 5941442 Secretaris Henriëtte

Nadere informatie

H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g

H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g Van de voorzitter. Beste hondenliefhebber(ster). Alweer de laatste nieuwsbrief voor dit jaar. Wat gaat zo n jaar toch snel. December

Nadere informatie

www.ehbomiddelburg.nl

www.ehbomiddelburg.nl KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING EERSTE HULP BIJ ONGELUKKEN Programma Herhalingslessen Seizoen 2014 2015 www.ehbomiddelburg.nl EHBO afdeling Middelburg Secretariaat: Bianca Wiessner Nieuwe Vlissingseweg

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel:

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel: In deze nieuwsbrief Regel van de week Hulp tijdens Sinterklaas Pietengym GGD flits (ingezonden bericht) Vergadering ouderbetrokkenheid Serious Request Kom in actie voor 3FM Serious Request Dance & Ballet

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 VOORWOORD

Jaarverslag 2018 VOORWOORD Afdeling Utrecht VOORWOORD In 2018 vierden we als ons 150 jarig bestaan. Ter ere hiervan vond in juni een feest plaats met onze vrijwilligers. Zij zorgen er mede voor dat we de doelstelling kunnen blijven

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

Van de voorzitter. Beste leden,

Van de voorzitter. Beste leden, december Nr. 12-2014 Backhand Nieuwsbrief TTV Olympia Van de voorzitter Beste leden, Hierbij de laatste nieuwsbrief van 2014, de kerst en nieuwsjaarseditie. Een jaarwisseling is altijd een mooi moment

Nadere informatie

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Deze wedstrijd is niet door zwemmers van Aquarijn gezwommen.. dus geen uitslag Het Merwestein Gala Van allerlei over het Merwestein Zwemgala (door Janien Kamperman en

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015

Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015 Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015 Beste ouders, Terwijl de kortste dag snel nadert en een lange kerstvakantie voor de deur staat, gaan onze gedachten terug naar schooljaar 2015. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 2 2015

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 2 2015 Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 2 2015 Dames en heren, Het bestuur heeft besloten om per 1 juli j.l. de coördinatie evenementen en opleidingen helemaal van elkaar te

Nadere informatie

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan:

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan: Nummer 2 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Dit is alweer de tweede nieuwsbrief van dit jaar. Wij

Nadere informatie

Bijlage: Huisgenoten gezocht St. wooninitiatief Villande Apeldoorn Speurdersmenu en Schatten van Zutphen

Bijlage: Huisgenoten gezocht St. wooninitiatief Villande Apeldoorn Speurdersmenu en Schatten van Zutphen Nieuwsbrief nummer 15 17 Mei 2016 Pagina 1 van 2 Inhoudsopgave: Algemeen: Oproep! Algemeen: Oproep! Algemeen: Gezocht Ouderraad leden. SO: Nogmaals aankondiging wisseling data handelingsplan bespreking

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF De nieuwsbrief die hier voor je ligt is samengesteld door het bestuur van de EHBO vereniging afdeling Smilde.

NIEUWSBRIEF De nieuwsbrief die hier voor je ligt is samengesteld door het bestuur van de EHBO vereniging afdeling Smilde. NIEUWSBRIEF De nieuwsbrief die hier voor je ligt is samengesteld door het bestuur van de EHBO vereniging afdeling Smilde. De nieuwsbrieven worden in augustus en in maart van elk jaar per mail verstuurd.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015 Van de voorzitter Het nieuwe jaar is al weer ruim 2 maanden oud en we zijn weer druk aan het bewegen. Allemaal goede voornemens. Dat is goed te merken, want het is gezellig

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2014-2015. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2014-2015. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2014-2015 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81. Van de schoolraad: OPEN DAG

Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81. Van de schoolraad: OPEN DAG Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81 Agenda Van de schoolraad: 24 september 2015 Personeels vergadering 28 september Viering met ouders in de kerk te Surhuisterveen. Startvergadering

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

AGENDA nr. 7 NIEUWS. JARIG Maurits Bos groep 2 Derk Zwanenburg groep 3

AGENDA nr. 7 NIEUWS. JARIG Maurits Bos groep 2 Derk Zwanenburg groep 3 AGENDA nr. 7 Dinsdag 5 december Sinterklaas, alle leerlingen om 12.00 uur vrij Woensdag 6 december Studiedag, alle leerlingen vrij Vrijdag 8 december Nieuwsbrief 8 JARIG Maurits Bos 28-11 groep 2 Derk

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

~ 91 ~ Noordwijkerhouts Weekblad Vervolgles Eerste Hulp aan Kinderen

~ 91 ~ Noordwijkerhouts Weekblad Vervolgles Eerste Hulp aan Kinderen Noordwijkerhouts Weekblad Vervolgles Eerste Hulp aan Kinderen De vervolgles Eerste Hulp aan Kinderen op maandag 28 november 2011 werd druk bezocht. Hulp bij ziekten en ongevallen van kinderen stond centraal;

Nadere informatie

Evaluatie Collecteweek 2012 Collecte Coördinatoren

Evaluatie Collecteweek 2012 Collecte Coördinatoren Evaluatie Collecteweek 2012 Collecte Coördinatoren Achtergrond De collecte coördinatoren zijn een belangrijke spil in het succesvol laten verlopen van de collecteweek. Het verenigingskantoor biedt de coördinatoren

Nadere informatie

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar.

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Vogelwaarde, januari 2014. Beste ouders/verzorgers en leden, Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Even terugkijken

Nadere informatie

EHBO Vereniging DONGEMOND

EHBO Vereniging DONGEMOND EHBO Vereniging DONGEMOND 1 DE TIPGEVER 33e jaargang nr. 2 december 2001 Redactieadres: Secretariaat Benraatshoef 42 4941 TM Raamsdonksveer Telf./ faxnr. 513215 E-mail: info@ebho-dongemond.myweb.nl Homepage

Nadere informatie

AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN JAARVERSLAG 2017

AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN JAARVERSLAG 2017 AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN JAARVERSLAG 2017 1 INHOUDSOPGAVE Pag. 1. Voorwoord 3 2. Bestuur 4 3. Doelstelling 4 4. Vergaderingen/ bijeenkomsten 4 5. Algemeen 5 6. Nationaal en Internationaal

Nadere informatie

Jaargang 3 nummer 5-22 mei 2015

Jaargang 3 nummer 5-22 mei 2015 Jaargang 3 nummer 5-22 mei 2015 Algemeen nieuws In deze nieuwsbrief kunt u informatie lezen over diverse activiteiten die de komende weken plaatsvinden. Houdt u ook de website en onze Facebook pagina in

Nadere informatie

PROGRAMMA VRIJWILLIGERSACADEMIE NAJAAR 2014. Cursus Datum + tijd Locatie Aantal plekken Snelcursus

PROGRAMMA VRIJWILLIGERSACADEMIE NAJAAR 2014. Cursus Datum + tijd Locatie Aantal plekken Snelcursus Augustus PROGRAMMA VRIJWILLIGERSACADEMIE NAJAAR 2014 Cursus Datum + tijd Locatie Aantal plekken Snelcursus De Noordster EHBO Maandag 18-08 & 25-08 19.30u-21.30u Dinsdag 19-08 13.00u-14.30u Landsmeerstraat

Nadere informatie

Voorwoord: Meppel, augustus 2012.

Voorwoord: Meppel, augustus 2012. Seizoen 2012/2013 Voorwoord: Meppel, augustus 2012. Het is nu zaterdagavond. Mijn vakantie zit er bijna op. Na een heerlijke 3 weken, waarvan deels op de camping, mag ik maandag weer aan het werk. Op de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Theorie wordt de gehele dag afgewisseld met praktijkopdrachten. Er is plek voor maximaal 16 deelnemers waardoor er voldoende ruimte is voor vragen.

Theorie wordt de gehele dag afgewisseld met praktijkopdrachten. Er is plek voor maximaal 16 deelnemers waardoor er voldoende ruimte is voor vragen. Eerste hulp bij ongelukken op school Cursus Maandag 24 september 2018 Stel je vraag aan de congresontwikkelaar Judith van den Engel In het kort Een leerling met een epilepsieaanval of een brandwond door

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012 BESTE VRAAG- EN GASTOUDERS Hierbij ontvangt u de winter editie van de nieuwsbrief van het gastouderbureau SKB. We wensen u veel plezier met lezen. DESKUNDIGHEIDSAVONDEN Tijdens de deskundigheidsavonden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Piereweetjes

Nieuwsbrief Piereweetjes Nieuwsbrief Piereweetjes april 2018 In deze nieuwsbrief lees je over: 1. Workshop Zonder Gum voor gastouders en vraagouders op 17 mei a.s. 2. EHBO voor vraagouders en andere belangstellenden 3. Keukentafelgesprek

Nadere informatie

Rode. Kruis. District Fryskin. helpt direct. +c A part of the international Red Cross and Red Crescent Movernent

Rode. Kruis. District Fryskin. helpt direct. +c A part of the international Red Cross and Red Crescent Movernent Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Rode Kruis District Fryslân namens Rode Kruis District Fryslân dinsdag 12september2017 14:44 Statengriffie

Nadere informatie

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL SCHIEHAVEN 11 TEL. 010 476 02 12 3024 EC ROTTERDAM www.c5jazz.nl INTRO NIEUWSBRIEF U ontvangt hier de eerste nieuwsbrief van C5 Jazz. Wij gaan ook moderniseren.

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer Wijzigingen in het bestuur.

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer Wijzigingen in het bestuur. Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 2 2017 Wijzigingen in het bestuur. Na het een aantal jaren zonder voorzitter te hebben moeten stellen waren we opeens in de luxe positie

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 24 april 2015

Nieuwsbrief vrijdag 24 april 2015 Nieuwsbrief vrijdag 24 april 2015 Agenda: 27 april Kinderen vrij i.v.m. Koningsdag 28 april Kinderen vrij i.v.m. studiedag van de leerkrachten 2 mei Start Meivakantie 17 mei Einde Meivakantie 18 mei Weer

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015 C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015 Terugkijken op de informatie-inloopavond Op dinsdagavond

Nadere informatie

27 december 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter Serenades Koninklijke Onderscheiding eerder bekend

27 december 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter Serenades Koninklijke Onderscheiding eerder bekend 27 december 2014 Agenda - reminder 30 december 2014 Extra repetitie harmonieorkest 20.00 uur 4 januari 2015 Nieuwjaarsconcert harmonieorkest in Nia Domo Boekel met Eendracht Maakt Macht 11.30 uur 17 januari

Nadere informatie

Jaarverslag Afdeling Utrecht. 1

Jaarverslag Afdeling Utrecht.   1 Afdeling Utrecht Jaarverslag 2017 Het afgelopen jaar 2017 werd gekenmerkt door grote veranderingen binnen onze afdeling. Door de nieuwe strategie van het Rode Kruis, in combinatie met de aanhoudende financiële

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Inschrijfnummer Kamer van Koophandel: 40047794 Bank ING: NL10INGB0001162288

Inschrijfnummer Kamer van Koophandel: 40047794 Bank ING: NL10INGB0001162288 Seizoen 2014/2015 Algemene informatie: Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp bij Ongelukken AFDELING MEPPEL Secretariaat: Westeinde 19 7941 EK Meppel telefoon: 06-40061915 Website: www.ehbomeppel.nl

Nadere informatie

Voorwoord: Meppel, juni 2010.

Voorwoord: Meppel, juni 2010. Voorwoord: Meppel, juni 2010. Dit is de laatste keer dat ik het voorwoord mag schrijven. Na zeven jaren voorzitter van onze EHBO vereniging te zijn geweest geef ik het stokje door aan een nieuwe voorzitter.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. DVD presentatie GGMD ism SUDO 22 januari 2013. LEVEN MET EEN PSCYHISCH PROBLEEM voor doven en slechthorenden

NIEUWSBRIEF. DVD presentatie GGMD ism SUDO 22 januari 2013. LEVEN MET EEN PSCYHISCH PROBLEEM voor doven en slechthorenden NIEUWSBRIEF Voorzitter: Op 22 januari 2013 was er lezing in het gebouw GGMD te Utrecht gehouden, helaas was de opkomst bedroevend te laag misschien wegens sneeuw. Toch heeft Anouska van GGMD presentatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2013-2014. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2013-2014. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2013-2014 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Agenda 13 t/m 15 juni 15 t/m 17 juni 22 juni 1 juli Schoolkamp groepen 3, 4 en 5 Schoolkamp groepen 6, 7 MR vergadering, 19.30 uur Uitgifte nieuwsbrief 18 Het groene schoolplein

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers Nieuwsbrief 20 7 juli 2015 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: - Opbrengst doekoe actie - Luizenzakken niet meer op school - Schoonmaakavond - Zwemmen groep 3/4 - Laatste schooldagen - Eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De zomer is aangebroken en daarmee voor de vereniging een wat rustiger periode. Dat betekent niet dat er op de manege niets te doen is! Afgelopen

Nadere informatie

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen Zuidwillemsvaart S ochtends moesten wij om 8 uur op school zijn om in de bus te stappen richting Den Bosch. Toen wij daar aankwamen kregen wij een lekker bakske koffie, en mochten wij het museum van het

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010 Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010 Rapport klanttevredenheidsonderzoek Den Haag, Februari 2011 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Opbouw rapport 3 1.2 Werkwijze onderzoek

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Meenedelingen 163 1 november 2015

Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS Daltonschool de Meene - Frans Halsstraat 25 7021 DL Zelhem Tel. 0314-622 002 - info@cbsdemeene.nl - www.cbsdemeene.nl Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS "De Meene" - Frans Halsstraat 25-7021 L Zelhem

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012. afdeling Doetinchem. Nederlandse Rode Kruis, BESTUURSZAKEN

JAARVERSLAG 2012. afdeling Doetinchem. Nederlandse Rode Kruis, BESTUURSZAKEN 1 JAARVERSLAG 2012 afdeling Doetinchem Nederlandse Rode Kruis, BESTUURSZAKEN Het bestuur maakt een kort Jaarverslag van het jaar 2012, waarbij gesteld kan worden dat, hoewel in hoofdlijnen de activiteiten

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Meld u ook aan als vrijwilliger! 2 Het waarom van vrijwilligerswerk De één doet het om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. De ander doet het om andere

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2010

Nieuwsbrief april 2010 Openbare Basisschool Cornelis Jetses Jaargetijden 6 1109 AR Driemond telefoon: 0294-414370 e-mail:info@cjetses.nl www.cjetses.nl Nieuwsbrief april 2010 Agenda Zaterdag 24 april Geinloop Meivakantie 30

Nadere informatie

Augustus 2013. Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure.

Augustus 2013. Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure. Augustus 2013 Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure. Ik ben Marianne Groenink, geboren in Steenwijk Na 10 jaar in de zorg te hebben gewerkt was ik aan iets nieuws toe... Ik kwam op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Twa yn Ien

Nieuwsbrief Twa yn Ien Uit de jaarkalender 27 april Koningsdag vrij 4 t/m 8 mei mei vakantie 11 mei luizencontrole 11 mei schoolreisje groep 1,2 en 3 12 mei schoolreisje groep 4, 5 en 6 13 mei marge dag kinderen vrij 14 en 15

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Eindverslag SLB module 12

Eindverslag SLB module 12 Eindverslag SLB module 12 Marthe Verwater HDT 3C 0901129 Inhoudsopgave: Eindreflectie.. Blz.3 Reflectieverslag les 1.. Blz.4 Reflectieverslag les 2.. Blz.6 Reflectieverslag les 3.. Blz.8 2 Eindreflectie

Nadere informatie