EFT. Een gratis basishandleiding om zelf te leren EFTen. Laat oude emoties los en hervind je persoonlijke vrijheid en levenslust.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EFT. Een gratis basishandleiding om zelf te leren EFTen. Laat oude emoties los en hervind je persoonlijke vrijheid en levenslust."

Transcriptie

1 EFT voor jezelf Een gratis basishandleiding om zelf te leren EFTen. Laat oude emoties los en hervind je persoonlijke vrijheid en levenslust. Nienke van Ketel 2014

2 Wat is EFT? 2 EFT (Emotional Freedom Technique) is een methode waarmee je emotionele bagage kunt loslaten en lichamelijke klachten kunt verminderen. Het is snel, eenvoudig en duurzaam klachten komen over het algemeen niet meer terug! Resultaat: je zit lekkerder in je vel, en zelfs wanneer je een dipje hebt... dan heb je EFT als tool om daar zelf snel iets mee te doen. EFT kun je in korte tijd leren, en daarmee heb je de sleutel in handen om je dagelijks leven een stuk aangenamer te maken. Met EFT kun je emotionele bagage loslaten in plaats van ermee te moeten leren leven. EFT werkt: snel eenvoudig duurzaam universeel (iedereen kan het leren) bij vrijwel alle klachten lichamelijk, mentaal én emotioneel ook voor het verbeteren van prestaties, bijv. op zakelijk of sportief vlak Bedenk dat het soms beter is om de begeleiding over te laten aan een expert, zodat je je helemaal kunt overgeven aan je eigen proces. Maak in dat geval vooral een afspraak. Wil je eerst een kennismakingsgesprek om te kijken of EFT wel bij jou past? Dat kan, gratis en vrijblijvend. Op de laatste pagina van dit ebook vind je meer informatie. EFT helpt o.a. bij: angsten en fobiën zoals bloosangst, spreekangst, vliegangst, autorij-angst, hoogtevrees, pleinvrees, claustrofobie, spinnenangst, faalangst etc stressklachten en stress-gerelateerde klachten zoals hartkloppingen, uitstelgedrag, burnout, overspannenheid, perfectionisme heftige emoties n.a.v. heftige voorvallen en trauma s, zoals boosheid, frustratie, verdriet, paniekaanvallen, hyperventilatie, machteloosheid, depressie, slachtoffergevoel, schaamte rouwverwerking Maar je kunt nog veel meer met EFT. Het is niet alleen een methode om mentale en emotionele bagage los te laten, EFT werkt ook bij een heel scala aan lichamelijke klachten, zoals: migraine en andere vormen van hoofdpijn rugklachten spastische darm, ziekte van Crohn en andere darmklachten maagklachten zoals brandend maagzuur, maagzweer herstel na lichamelijk trauma, bijv. gebroken botten en/of verwondingen, hersenschudding, whiplash menstruatieklachten etcetera EFT is bij uitstek ook geschikt om prestaties te verbeteren, op sportief maar ook op zakelijk vlak. Wanneer je een plateau bereikt, kun je die vaak doorbreken door te kijken naar thema s als prestatie-angst of juist faalangst, bel- of presentatie-angst (zakelijk), angst voor blessures (sport), zelftwijfel, jezelf negatief vergelijken met anderen, angst voor succes, het gevoel dat je het (nog) niet verdient, enzovoorts.

3 Emoties hebben invloed op ons lichaam. Wanneer we ons gestrest voelen, is dat meetbaar in ons lichaam door een verhoogde hartslag en bloeddruk, we zweten meer, etc. De stresshormonen die vrijkomen bij angst, spanning en depressie onderdrukken ons immuunsysteem. En dat is de reden waarom EFT vaak kijkt naar de emotionele aspecten van de klacht (zelfs bij lichamelijke klachten). De methode zelf bestaat uit het kloppen op een aantal punten op je gezicht en romp, terwijl je een aantal zinnetjes herhaalt die te maken hebben met je klacht. Het is nodig om deze zinnen te herhalen, omdat deze je helpen je aandacht te houden op de emotie die je los wilt laten. Stel dat je wilt EFTen op je angst voor honden, maar je denkt aan dat heerlijke kopje koffie dat je net gedronken hebt... dan is je aandacht niet bij de negatieve emotie (de angst) en kun je er dus ook niet mee werken. 3 Het is net als met een tv: alle emoties zijn in ons aanwezig, zoals een tv ook constant alle zenders beschikbaar heeft. Om die ene film te kunnen kijken terwijl je de sportzender aan hebt staan, moet je eerst overschakelen naar de zender die de film uitzendt. Tijdens het EFTen stem je dus af op je probleem, anders kun je er niets aan veranderen.

4 De kloppunten 4 EFT is een heel eenvoudige handeling. Je klopt zachtjes met 2 vingers, ongeveer 5-7 keer per punt. Je kunt op beide kanten van het lichaam kloppen, zie ook de Tips (blz 5). De vaste punten en optionele punten worden hieronder beschreven en staan aangegeven in de illustraties. 1 kc: de karate chop op het vlezige deel van de zijkant van de hand 2 kruin: boven op het hoofd 3 bw: de binnenkant van de wenkbrauw (boven de neusbrug) 4 zo: de zijkant van het oog (op de oogkas) 5 oo: onder het oog (op de oogkas, onder de pupil wanneer je recht vooruit kijkt) 6 on: onder de neus 7 k: op de kin 8 sb: bij het sleutelbeen (voel middenin het zachte kuiltje tussen de 2 sleutelbenen, en ga dan met je vingers dan 2cm naar beneden en 2cm richting je arm) 9 ok: onder de oksel, precies op de middellijn van de zijkant van je lichaam en ongeveer 10 cm onder de oksel. Voor de heren: ter hoogte van de tepel. Voor de dames: het midden van je beha-bandje. 10 pv: pols vasthouden. Omvat je pols met duim en wijsvinger. Je hoeft niet hard te knijpen, alleen maar vast houden. Je begint met kloppen op de zijkant van je hand (karate chop) en daarbij spreek je de opstartzin uit. Daarna klop je op de andere punten, terwijl je het herinneringszinnetje zegt (zie De 5 stappen van EFT). Illustratie van de kloppunten:

5 Tips 5 Je kunt zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant van je lichaam kloppen, of zelfs aan beide kanten tegelijk. Wanneer je wat vaker klopt, zul je merken dat je een voorkeur krijgt. Dit is prima, volg je gevoel. Je kunt ook van kant veranderen terwijl je klopt. Als je begint met kloppen op de zijkant van je linkerhand, en je klopt dus met je rechterhand, dan is het daarna makkelijker om op de rechterkant van je lichaam te kloppen totdat je bij het okselpunt komt, dan is het met je rechterhand natuurlijk makkelijker om onder je linkeroksel te kloppen. Maak het jezelf makkelijk! Je klopt met 2 of 3 vingertoppen, zodat je altijd de juiste plek raakt. Mocht je twijfelen over het juiste punt, bijv. bij het sleutelbeen, dan kun je met vier vingers kloppen en een beetje heen-en-weer bewegen, zodat je een vrij groot gebied raakt. Dan weet je zeker dat je het juiste punt ook raakt. Je klopt ongeveer 5-7 keer per punt. Vaker is niet nodig, en je hoeft ook niet hard te kloppen. Sommige plekken zijn soms zelfs zo gevoelig, dat zachtjes kloppen al pijn doet. Dit is een indicatie dat dat juist heel belangrijke punten zijn, dus sla ze niet over! In dat geval kun je je vingers op die plek laten rusten gedurende een ademteug (vingers op de plek, adem in door je neus, uit door je mond, en herhaal het zinnetje in gedachten). Klop van boven naar beneden, op die manier leer je de punten het snelst en het makkelijkst. Je zult merken dat je de punten heel snel onthoudt en vanaf dat moment kun je EFTen wanneer je maar wilt! Op de illustraties staan vaste punten en optionele punten. Klop ze voorlopig allemaal alle genoemde punten zijn de punten die de grondlegger van EFT, Gary Craig, gebruikt. Een andere vorm van EFT, genoemd FasterEFT, laat de optionele punten weg. Je kunt voor jezelf eens uitproberen wat voor jou het verschil is, maar mijn advies is dat je je eerst de officiële EFT eigen maakt. Bij EFT is het de bedoeling dat je je aandacht vestigt op hoe je je voelt, zelfs als dat negatief of ongewenst is. Dit in tegenstelling tot veel andere populaire zelfhulpmethodes, waarbij je overal een positieve draai aan moet geven. Dan probeer je met wilskracht je emoties te veranderen, en dat is hard werken en maar gedeeltelijk succesvol. Door de aandacht te vestigen op dat wat ons dwarszit, en daarop te kloppen, kunnen we die belemmerende gevoelens ontladen, in feite neutraal maken. Als je van daaruit je concentreert op het gewenste en positieve tegengestelde, is dat veel effectiever. Als je bijvoorbeeld last hebt van de stank die uit een volle vuilnisbak walmt, kun je wel een grote bos heerlijk ruikende bloemen in je kamer neerzetten, maar als je de pure geur van de bloemen wil ruiken, is het veel effectiever om de vuilnisbak eerst te legen!

6 De 5 stappen van EFT 6 1 Kies de kwestie waarop je wilt kloppen. Bijvoorbeeld: ik heb last van mijn linkerschouder, of ik haal die hoge noot niet met zingen, of ik ben nog steeds boos op mijn partner terwijl die ruzie alweer een week geleden was. Zorg dat je één kwestie per keer pakt, want hoe meer je erbij haalt, hoe minder het resultaat. Denk maar aan tv kijken: dat kan ook niet op 2 zenders tegelijk... en als het al kan, krijg je van beide zenders nog niet de helft mee. 2 Voel voor jezelf in welke mate je er last van hebt. Kies een getal van 0 10 die voor jou aangeeft hoeveel last je ervan hebt: 0 is totaal geen last, en 10 is, beroerder kan het niet. Dit helpt je om na ieder rondje kloppen te kunnen testen wat je vooruitgang is. Als je bijvoorbeeld begint met een 8, en na een paar rondjes kloppen zit je op een 4, dan heb je in een paar minuten tijd wél mooi 50% vooruitgang geboekt! Voor zowel lichamelijke als emotionele kwesties kun je waarschijnlijk goed invoelen hoeveel last je ervan hebt om er een getal aan te geven. Gaat het erom dat je op een bepaald gebied je prestaties wilt vergroten, geef dan een getal aan hoe ver je voor je gevoel van je gewenste doel af staat 0 is je doel bereikt, 10 is dat haal ik nóóit. 3 De opstartzin. Hiermee starten we ieder rondje EFT. Dit helpt je om je aandacht helemaal te vestigen op de kwestie waaraan je wilt werken. Het doel ervan is ook, dat je enerzijds het probleem erkent, en anderzijds jezelf accepteert (of zou willen accepteren, ook al is het moeilijk), ondanks het probleem. De opstartzin is: Ik accepteer mezelf helemaal, ook al... waarbij je bij... invult wat de kwestie is die je wilt aanpakken, en daar vul je dus dingen in als: Last van je linkerschouder: Ik accepteer mezelf helemaal, ook al doet mijn linkerschouder pijn. Hoge noot niet halen met zingen: Ik accepteer mezelf helemaal, ook al knijpt mijn keel dicht als ik die hoge noot wil zingen. Nog steeds boos zijn na een ruzie: Ik accepteer mezelf helemaal, ook al ben ik nog steeds boos op mijn partner na die ruzie van vorige week. Je kunt flexibel zijn met de opstartzinnen, zolang je de kwestie opnoemt waarmee je wilt werken en de zelfacceptatie erin voorkomt. Uit het voorgaande voorbeeld kun je de laatste zin bijvoorbeeld ook zo formuleren: Hoewel ik nog steeds boos ben op... (naam partner), accepteer ik mezelf evengoed. Let op! Klop niet op een situatie waar je last van hebt, maar op wat het met jou doet, op de emotie of de lichamelijke gewaarwording. Bijvoorbeeld: NIET... Ik accepteer mezelf helemaal, ook al heeft mijn partner me bedrogen met een ander. WEL... Ik accepteer mezelf helemaal, ook al ben ik woest omdat mijn partner me heeft bedrogen met een ander.

7 4 De volgorde van het kloppen. Je klopt zachtjes, met twee vingers, een keer of 5-7 op ieder punt, terwijl je de herinneringszin herhaalt, en als laatste houd je je pols even vast terwijl je diep in- en uitademt. Het herhalen van dit zinnetje zorgt ervoor dat je afgestemd blijft op de kwestie waaraan je wilt werken. Als opfrisser, met de afkortingen erachter die ook in de illustratie worden gebruikt, en wat je doet per punt: 7 Kruin Binnenkant wenkbrauw (bw) Zijkant oog (zo) Onder oog (oo) Onder neus (on) Kin (k) Sleutelbeen (sb) Onder oksel (ok) Pols vasthouden (pv) pols vasthouden, diep inademen door je neus en weer uit door je mond De herinneringszin is de samenvatting van hoe je je voelt, nadat je de opstartzin hebt gezegd. Je herhaalt dit korte zinnetje op ieder punt dat je klopt. Om bij de 3 vorige voorbeelden te blijven: Deze pijn in mijn linkerschouder. Dichtgeknepen keel bij het zingen. Woest omdat hij/zij vreemd is gegaan. 5 De intensiteit opnieuw testen. Voordat je ging kloppen, had je een getal gegeven aan de mate waarin je last hebt van je probleem (stap 1). Voel na het kloppen nog een keertje, om te checken of de intensiteit is gezakt en hoeveel vooruitgang je hebt geboekt. Voel je wel dat de intensiteit afneemt, maar zit je nog niet op 0, klop dan nog een aantal rondjes tot je de 0 wel haalt, of totdat je op een bepaald niveau blijft steken. Bedenk dat je een beginner bent, en dat je misschien de eerste keer nog niet veel resultaat boekt. Dat geeft niet, het doel van deze handleiding is dat je bekend raakt met de methode zelf. Blijf het proberen, want EFT is bij veruit de meeste mensen effectief!

8 Als EFT niet lijkt te helpen 8 Als de intensiteit van je probleem niet daalt, je klachten niet verdwijnen en/of je prestaties niet verbetert, kan dat meerdere dingen betekenen: de kwestie waaraan je wilt werken, heeft te veel aspecten en je hebt ze nog niet allemaal aangepakt er zit een diepere kwestie onder, waar je zelf (nog) niet bij kunt emoties kunnen veranderen, bijv. van woede naar verdriet, waardoor het lijkt alsof je geen vooruitgang boekt terwijl de verschuiving laat zien dat er beweging in komt lichamelijke sensaties kunnen verhuizen, bijv. pijn in je schouder kan verplaatsen naar je onderrug, zodat het lijkt alsof het probleem alleen maar verplaatst als het om grotere problemen gaat, hebben we vaak een blinde vlek die ons belemmert om de kern van het probleem aan te pakken. Kom je alleen niet verder met EFT, of wil je graag een keertje samen kloppen, maak dan een afspraak voor een EFTconsult. Wil je liever eerst komen kennismaken? Dat kan natuurlijk ook, gratis en vrijblijvend. We kijken dan of de klik er is en kloppen een paar rondjes om te kijken of EFT bij jou past. Veel plezier en succes met kloppen! Disclaimer: gebruik deze handleiding met gezond verstand! Deze handleiding is bedoeld om je een gereedschap te geven waarmee je allerlei dagelijkse, belemmerende emoties en gedachten kunt transformeren naar een positief gevoel en meer energie. Neem geen risico s en ga niet alleen EFTen op herinneringen en situaties die heftig en/of traumatisch voor je zijn. Daarmee kun je jezelf nog verder van huis helpen. Twijfels? Maak dan eerst een afspraak, en gun jezelf een aantal consulten waarmee je weer beter in balans komt en zelfstandig verder kunt. Ik aanvaard geen verantwoordelijkheid voor (emotionele) schade die je jezelf en/of anderen toebrengt door middel van (het toepassen van informatie uit) deze handleiding. Meer informatie? Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een consult? Dan kun je me bellen: Of naar mij mailen: Mijn praktijkadres is in t Harde, tussen Harderwijk en Zwolle: Tra CX t Harde De informatie in deze handleiding is ontleend aan de tutorial van Gary Craig, grondlegger van EFT.

EFT kinderinstructiekaart voor pesten

EFT kinderinstructiekaart voor pesten EFT kinderinstructiekaart voor pesten EFT voor pesten EFT (Emotional Freedom Techniques) is een simpele techniek om het rotgevoel dat je hebt als je wordt gepest te verminderen of op te lossen. EFT kan

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Emoties

Worksheet EFT bij Emoties Worksheet EFT bij Emoties Inleiding Ik wil af van mijn angst, dit verdriet, deze onzekerheid, die twijfel.! Zo n bekende en begrijpelijke wens, sommige gevoelens en negatieve gedachten lijken soms al zo

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Inleiding Wat zijn overtuigingen eigenlijk? De meest eenvoudige omschrijving die voor mij werkt is: een overtuiging is een gedachte die vaak gedacht is en daardoor

Nadere informatie

Worksheet EFT bij herinnering

Worksheet EFT bij herinnering Worksheet EFT bij herinnering Inleiding: Ik heb een uitdaging wanneer het gaat over EFT en herinneringen en dat bij elkaar brengen in één oefening/worksheet. Daarom alvast deze aantekening: Dat gaat me

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Gronden

Worksheet EFT bij Gronden Worksheet EFT bij Gronden Inleiding: Het is zo verleidelijk om met je aandacht weg te willen als iets nu niet fijn is, zoals onrust, een bepaalde emotie, een vervelende situatie of een lichamelijk ongemak.

Nadere informatie

Inhoud. René Arns, De Kloplossing Ik help mensen vrij te worden van wat ze beperkt en zo hun volle potentieel te leven. www.dekloplossing.

Inhoud. René Arns, De Kloplossing Ik help mensen vrij te worden van wat ze beperkt en zo hun volle potentieel te leven. www.dekloplossing. 2 Inhoud Ik wil wel EFT leren maar dat moet wel snel kunnen!... 4 Waarom heb ik het (voor) recht om je dit te mogen uitleggen?... 6 Wat is EFT? Een korte uitleg.... 8 Waar kan ik EFT voor gebruiken?...

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go YOGA LIFESTYLE FEBRUARI 2017 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf Ga mee op reis in dit avontuur van zelfontwikkeling en persoonlijke groei!

Nadere informatie

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen.

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen. Oefening 1: Nodig: 2 personen en een boom of een huisdier: Zoek een plek op bij een boom of in de buurt bij je paard of ander huisdier waar je even niet gestoord wordt en veilig even je ogen dicht kunt

Nadere informatie

1 Wenkbrauw (neuszijde) - (nabij) Blaas2 (Bl2) - innerlijke beweging - hiermee wordt angst losgelaten en neemt moed toe

1 Wenkbrauw (neuszijde) - (nabij) Blaas2 (Bl2) - innerlijke beweging - hiermee wordt angst losgelaten en neemt moed toe De oude Chinezen hebben duizenden jaren geleden een gedetailleerd en accuraat beeld geschetst van de menselijke energiehuishouding. Aan de hand van meridianen (verticale energiebanen, die niet of nauwelijks

Nadere informatie

EFT een korte uitleg 1. Tapping Punten: Linda Hofker 2011 http://www.menopauzeinfo.com

EFT een korte uitleg 1. Tapping Punten: Linda Hofker 2011 http://www.menopauzeinfo.com EFT een korte uitleg 1 Tapping Punten: EFT een korte uitleg 2 INHOUD Inhoud... 2 EFT Korte introductie... 3 Hoe het werkt en wat het doet Denk je eens in dat er een medicijn zou bestaan dat op slag alle

Nadere informatie

7 HEERLIJKE ONTSPANNINGSOEFENINGEN

7 HEERLIJKE ONTSPANNINGSOEFENINGEN 7 HEERLIJKE ONTSPANNINGSOEFENINGEN VOOR THUIS OF OP JE WERK Kom tot rust met deze eenvoudige ontspanningsoefeningen Door te ontspannen krijgt je lichaam de mogelijkheid om zich te herstellen van de dagelijkse

Nadere informatie

DE KUNST VAN HET KLOPPEN EEN VERZAMELING TIPS EN AANWIJZINGEN OM JE EFT TECHNIEK TE VERBETEREN

DE KUNST VAN HET KLOPPEN EEN VERZAMELING TIPS EN AANWIJZINGEN OM JE EFT TECHNIEK TE VERBETEREN DE KUNST VAN HET KLOPPEN EEN VERZAMELING TIPS EN AANWIJZINGEN OM JE EFT TECHNIEK TE VERBETEREN Gabriëlle Rutten 2 Voor HB, mijn grootste fan èn criticaster Een boek gaat over wat je er zelf uithaalt. Niet

Nadere informatie

http://www.nietbangvoorangst.nl Stress en Overmatige Stress wat kun je er aan doen? Stress alleen is niet slecht en kan je helpen goed te presteren. Zolang stress wordt afgewisseld door voldoende perioden

Nadere informatie

Pak je klachten nog sneller aan

Pak je klachten nog sneller aan Januari 2012 Uitgegeven door Morpheus Instituut http://www.morpheus-emotionele-bevrijding.com 2 Het is niet toegestaan om deze manual te verkopen en / of door te verkopen. Het is tevens niet toegestaan

Nadere informatie

Bonus Rapport : Lichaam en geest in balans

Bonus Rapport : Lichaam en geest in balans Bonus Rapport : Lichaam en geest in balans Lichaam en geest weer in bala ans Wil je echt ontspannen, plof dan niet op de bank maar ontspan actief! Katjaa Callens Denk aub eventjes aan het milieu voor je

Nadere informatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie Hallo! Je houdt van je partner. Jullie zijn al geruime tijd samen en hebben misschien samen kinderen. Jullie leiden een druk bestaan en tijd

Nadere informatie

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training 2010 Marco Honkoop NLP coaching & training Introductie Dit ebook is gemaakt voor mensen die meer geluk in hun leven kunnen gebruiken. We kennen allemaal wel van die momenten dat het even tegen zit. Voor

Nadere informatie

1. Ik merk vaak dat ik probeer iets te bereiken wat op de een of andere manier op een mislukking uitloopt. -----

1. Ik merk vaak dat ik probeer iets te bereiken wat op de een of andere manier op een mislukking uitloopt. ----- Test: Je persoonlijke afweerprofiel Met de volgende test kun je bepalen welk afweermechanisme je het meest gebruikt. Iedereen gebruikt alle afweervormen, maar er bestaan verschillen in de frequentie waarmee

Nadere informatie

Beter leven, meer plezier

Beter leven, meer plezier Rob van Ginkel Training en Coaching Beter leven, meer plezier NLP strategieën voor een leven met plezier Inhoudsopgave Wat is NLP...3 De logica van angst...3 Vrijkomen van angst...3 Negatieve gevoelens

Nadere informatie

Verbeter Je Leven, Begin NU!

Verbeter Je Leven, Begin NU! i-senso Coaching & Training voor vrouwen Verbeter Je Leven, Begin NU! EFT, Dé Methode Om Meer Zelfvertrouwen, Geluk en Plezier In Je Leven Te Krijgen! Blijvend Meer Zelfvertrouwen, Meer Rust En Energie,

Nadere informatie

Verhoog je stofwisseling veilig met EFT September Uitgegeven door Morpheus Instituut

Verhoog je stofwisseling veilig met EFT September Uitgegeven door Morpheus Instituut Verhoog je stofwisseling veilig met EFT September 2012 Uitgegeven door Morpheus Instituut http://www.morpheus-emotionele-bevrijding.com 2 Het is niet toegestaan om deze manual te verkopen en / of door

Nadere informatie

Loslaten in 9 stappen en flowen vanuit hart & ziel

Loslaten in 9 stappen en flowen vanuit hart & ziel Tri of Light Loslaten in 9 stappen en flowen vanuit hart & ziel Loslaten is geen kwestie van wilskracht, maar kan je leren! Loslaten in 9 stappen Loslaten van woede, haat, verdriet, verwachtingen, schaamte,

Nadere informatie

Breng je onbewuste belemmeringen in beeld! Orang Malu Coaching

Breng je onbewuste belemmeringen in beeld! Orang Malu Coaching Breng je onbewuste belemmeringen in beeld! Orang Malu Coaching Ik zou die studie wel willen beginnen maar Ik weet niet waarom ik in deze baan blijf hangen Ik wil mijn leven drastisch omgooien maar ik kom

Nadere informatie

Doe Gelukkiger. Marco Honkoop NLP coaching & training

Doe Gelukkiger. Marco Honkoop NLP coaching & training 1 Inhoudsopgave 1. Introductie... 3 2. Je goed voelen om niets... 5 2.1 Gevoel trainen... 6 2.2 Strategie goed voelen... 7 3. Goede beslissingen nemen... 9 3.1 Strategie goede beslissingen nemen... 10

Nadere informatie

Affirmaties, welke passen bij mij?

Affirmaties, welke passen bij mij? Affirmaties, welke passen bij mij? Veel mensen maken gebruik van affirmaties, om hun gevoel, zelfbeeld en gedachten positief te beïnvloeden. Regelmatig hoor ik van cliënten, dat hoe vaak ze ook affirmeren,

Nadere informatie

Gefeliciteerd! Een kennismaking met de bijzondere techniek EFT.

Gefeliciteerd! Een kennismaking met de bijzondere techniek EFT. Je bent zwanger! Gefeliciteerd! Een bijzondere tijd. Vol verwachting kijk je uit naar het moment dat je je kind in je armen kan sluiten. Alleen nog even bevallen. Tja, en dat is nu precies waar je misschien

Nadere informatie

Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter

Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter Rekken is een essentieel onderdeel van een evenwichtig trainingsprogramma. Het dagelijks uitvoeren van rekoefeningen kan de flexibiliteit en gezonde gewrichten

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Denk jij dat je. vastloopt tijdens. je studie?

Denk jij dat je. vastloopt tijdens. je studie? Denk jij dat je vastloopt tijdens je studie? Soms loopt het leven niet zoals jij zou willen. Misschien ben je somber, twijfel je erover wie je bent, loopt het niet zo met contacten of worstel je met je

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding

Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding In de voorgaande mails heb je kunnen lezen over de kracht van je onderbewustzijn en hoe je jouw onderbewustzijn voor je kan laten werken. Je weet inmiddels

Nadere informatie

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen?

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Familie of naaste zijn van iemand die zichzelf beschadigt kan erg moeilijk zijn. Iemand van wie je houdt doet zichzelf pijn en het lijkt alsof je niks kunt

Nadere informatie

Beginnen met mediteren

Beginnen met mediteren Elke reis begint met een eerste stap Beginnen met mediteren Zwany Huiting 1 Inhoud 1. Iedereen kan mediteren 2. Waarom mediteren? 3. Ademen 4. Zitten 5. Klassieke zithoudingen 6. Zitten op een bankje,

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Zelfmassage: Kloppen langs meridianen

Zelfmassage: Kloppen langs meridianen Zelfmassage: Kloppen langs meridianen Klopmassage is een simpele en snelle manier om je beter in je lichaam te voelen. In 5 tot 10 minuten ga je al kloppend je hele lichaam bij langs en je kunt de massage

Nadere informatie

De Inner Child meditatie

De Inner Child meditatie De Inner Child meditatie copyright Indra T. Preiss volgens Indra Torsten Preiss copyright Indra T. Preiss Het innerlijke kind Veel mensen zitten met onvervulde verlangens die hun oorsprong hebben in hun

Nadere informatie

Inhoud. René Arns, De Kloplossing Ik help mensen van hun angsten af en hun volle potentieel te leven.

Inhoud. René Arns, De Kloplossing Ik help mensen van hun angsten af en hun volle potentieel te leven. 2 Inhoud Angsten regeren ons leven.... 4 Van je angst afraken; hoe doe je dat?... 7 Waarom heb ik het (voor) recht om je dit te mogen uitleggen?... 10 Wat is EFT? Een korte uitleg.... 13 Waar kan ik EFT

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering.

Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering. Bij SNAP leren we ouders en kinderen vaardigheden om problemen op te lossen en meer zelfcontrole te ontwikkelen. Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering. SNAP (STOP

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

CD Staande Yoga oefeningen (Joke Hellemans) tekstuitwerking

CD Staande Yoga oefeningen (Joke Hellemans) tekstuitwerking CD Staande Yoga oefeningen (Joke Hellemans) tekstuitwerking INLEIDING (Fragment 1. 1:01 min.) Je begint nu met de staande bewegingsoefeningen. Bedenk dat je dit doen in aandacht, bewust van elk moment.

Nadere informatie

Handvatten voor het omgaan met zelfbeschadiging

Handvatten voor het omgaan met zelfbeschadiging Handvatten voor het omgaan met zelfbeschadiging Als iemand in jouw omgeving zichzelf beschadigt is dat erg ingrijpend. Het kan allerlei emoties oproepen. Je bent misschien erg verdrietig, boos of je voelt

Nadere informatie

Over de arm en hand wrijven

Over de arm en hand wrijven Over de arm en hand wrijven Doel: stimuleren van aangedane hand en arm, aandacht op de arm. 1 Leg de niet-aangedane hand op de aangedane arm. Kijk naar uw arm. 2 Wrijf met hand over de arm tot aan de schouder

Nadere informatie

Inner Child meditatie

Inner Child meditatie De Inner Child meditatie Uit: Je Relatie Helen Een nieuwe weg naar heling van je relatievaardigheid Indra Torsten Preiss De Inner Child meditatie De Inner Child-meditatie is de meditatie bij uitstek om

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie

Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek

Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek De enige officiële training voor Troostbeesten. Lilian Kars, 1999 Illustraties: Rainer Harman Niets uit deze uitgave mag op enige wijze worden gebruikt of gedupliceerd

Nadere informatie

B R O C H U R E O N T S T R E S S E N

B R O C H U R E O N T S T R E S S E N HighCoaching Coaching op een hoger niveau B R O C H U R E O N T S T R E S S E N Verminderen van stress en verhoging van gezondheid 1 HighCoaching KvK nr. 51529904 Stress Management System Wat is stress?

Nadere informatie

Dit systeem is jouw onderbewustzijn

Dit systeem is jouw onderbewustzijn Besturingssysteem op de achtergrond Dagelijks open je het bureaublad op je pc of tabloid. Je start je mail en internet en ondertussen open je een game. Je mag er dagelijks op vertrouwen dat je pc doet

Nadere informatie

Yoga & Astrologie. Aardetekens: Stier, Maagd & Steenbok.

Yoga & Astrologie. Aardetekens: Stier, Maagd & Steenbok. Yoga & Astrologie Aardetekens: Stier, Maagd & Steenbok Stier 21 april - 20 mei Tijdens drukke periodes spelen bij een stier vaak klachten op aan keel, nek, hals, oren, tanden, schildklier en schouders.

Nadere informatie

Ruik nu aan de rozijn. Houd de rozijn onder je neus en merk bij elke inademing de geur ervan op. En kijk er nu nog eens naar.

Ruik nu aan de rozijn. Houd de rozijn onder je neus en merk bij elke inademing de geur ervan op. En kijk er nu nog eens naar. Tips en oefeningen voor thuis Mindfulness leert mensen te leven met aandacht en bewust met handelingen en gedachten in het hier en nu om te gaan. Dit kan sommige mensen wat zweverig in de oren klinken,

Nadere informatie

Cursus Rust. Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambitie KINDERGENEESKUNDE TELEFOONNUMMER 020-512 45 42

Cursus Rust. Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambitie KINDERGENEESKUNDE TELEFOONNUMMER 020-512 45 42 Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambitie Het Slotervaartziekenhuis, een opmerkelijk en ambitieus ziekenhuis in Amsterdam. In een informele en vertrouwde omgeving werken wij aan innovatieve medische

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

Kiezelsteenmeditatie voor een beginnersgeest Een oefening voor kinderen van alle leeftijden

Kiezelsteenmeditatie voor een beginnersgeest Een oefening voor kinderen van alle leeftijden Kiezelsteenmeditatie voor een beginnersgeest Een oefening voor kinderen van alle leeftijden door Thich Nhat Hanh Ik wil jullie vragen om het liedje te zingen over de bloem, de berg, het water en de ruimte.

Nadere informatie

Energiek de lente in!

Energiek de lente in! Miniboekje Energiek de lente in! 10 tips voor meer balans & energie Beste lezer, Dit boekje is een klein cadeautje voor u! De lente is weer begonnen en de bomen staan te popelen om uit te lopen. Koeien

Nadere informatie

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb je een vraag? Stel deze dan direct! Weet één van jullie

Nadere informatie

en doe dit steeds maar weer opnieuw, elke keer als je opmerkt dat je aandacht afdwaalt van je ademhaling 1min

en doe dit steeds maar weer opnieuw, elke keer als je opmerkt dat je aandacht afdwaalt van je ademhaling 1min Zitmeditatie 45min Je begint nu enige tijd te zitten in milde en open aandacht 5 Je oefent in wakkerheid, in aanwezig zijn, zonder iets te moeten 4 Je oefent in niet-doen 4 Neem als het kan een vaste plek

Nadere informatie

Relaxatie en ontspanning. voor ouder en kind

Relaxatie en ontspanning. voor ouder en kind Relaxatie en ontspanning voor ouder en kind door Sofie Possemiers www.elsole.be Deze oefening wordt aangeboden door Sofie Possemiers van El Sole. Wil je nog meer van zulke oefeningen ontvangen, schrijf

Nadere informatie

Deze gevoelens en emoties blijven bestaan totdat jij er aan toe bent om ze te uiten.

Deze gevoelens en emoties blijven bestaan totdat jij er aan toe bent om ze te uiten. Ik wil EmoKnallen. Sjoelen en uiten van emoties en gevoelens met jongeren en volwassenen. Benodigdheden: een sjoelbak en sjoelschijven. Te spelen op school, in jongeren en opvangcentra, in het gezin, bij

Nadere informatie

Seksualiteit: Grenzen en Wensen

Seksualiteit: Grenzen en Wensen IJBURGCOLLEGE.NL Seksualiteit: Grenzen en Wensen Leerlingen handleiding Michiel Kroon Lieve leerling, Het is belangrijk om op een open en goede manier over seks te kunnen praten. De lessenserie die in

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

DEEL 1: VINGERS EHBO 25 VEELVOORKOMENDE KLACHTEN SIMPEL ZELF OP TE LOSSEN ZONDER PILLEN OF INGEWIKKELDE OEFENINGEN

DEEL 1: VINGERS EHBO 25 VEELVOORKOMENDE KLACHTEN SIMPEL ZELF OP TE LOSSEN ZONDER PILLEN OF INGEWIKKELDE OEFENINGEN OUDE WIJSHEID IN EEN NIEUW JASJE DEEL 1: VINGERS EHBO 25 VEELVOORKOMENDE KLACHTEN SIMPEL ZELF OP TE LOSSEN ZONDER PILLEN OF INGEWIKKELDE OEFENINGEN Ongemak simpel oplossen door je vingers vast te houden

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Angst & Paniek

Online Psychologische Hulp Angst & Paniek Online Psychologische Hulp Angst & Paniek 2 Therapieland Therapieland Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Angst & Paniek van Therapieland. Je krijgt uitleg

Nadere informatie

Ga zitten of liggen zodat je je hand op je buik kan leggen, ter hoogte van je navel.

Ga zitten of liggen zodat je je hand op je buik kan leggen, ter hoogte van je navel. DE TECHNIEKEN) Alle technieken doe je zittend of liggend. Liefst waar het stil of rustig is, of waar je je voor je gevoel even kunt terugtrekken uit gesprekken. Wanneer je je ogen kunt sluiten werkt het

Nadere informatie

Week 1 Focus Mindfulness beoefenen

Week 1 Focus Mindfulness beoefenen Week 1 Focus Mindfulness beoefenen Vaak schenkt onze geest geen aandacht aan wat er nu gebeurt, maar denken we na over iets dat gebeurd is of maken we ons zorgen over de toekomst. Dat zorgt ervoor dat

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

VERLIES VAN EEN DIERBARE INFORMATIE OVER ROUWVERWERKING FRANCISCUS VLIETLAND

VERLIES VAN EEN DIERBARE INFORMATIE OVER ROUWVERWERKING FRANCISCUS VLIETLAND VERLIES VAN EEN DIERBARE INFORMATIE OVER ROUWVERWERKING FRANCISCUS VLIETLAND Verlies lijden en verdriet hebben Verlies lijden is iets dat de meeste van ons op een bepaald moment in hun leven meemaken en

Nadere informatie

Stap 3 De adem als anker

Stap 3 De adem als anker Stap 3 De adem als anker De verdeelde geest naar één punt brengen De adembeweging is vergelijkbaar met de beweging van de oceaan: je voelt in- en uitademing als eb en vloed, contractie en extensie, opname

Nadere informatie

Wat is assertiviteit en hoe kan het je helpen met je persoonlijke wellness?

Wat is assertiviteit en hoe kan het je helpen met je persoonlijke wellness? Wellness Ontwikkelings Activiteit Assertief zijn Hoe deze techniek je leven kan verbeteren Voordelen Meer zelfvertrouwen Meer geloof in je eigen kunnen Eerder nee durven te zeggen Vermindering van Weinig

Nadere informatie

Stap voor stap Ga voor de spiegel zitten of staan met uw armen ontspannen langs uw lichaam en bekijk uw borsten nauwkeurig.

Stap voor stap Ga voor de spiegel zitten of staan met uw armen ontspannen langs uw lichaam en bekijk uw borsten nauwkeurig. Borstzelfonderzoek Zelf uw borsten onderzoeken Wáár u uw borsten onderzoekt, maakt in principe niet uit: in bad, onder de douche, in een warme kamer op bed of voor de spiegel. Als het maar een plek is

Nadere informatie

Spanningshoofdpijn, Spierspanningshoofdpijn, Tension Headache, Cervicogene Cephalia

Spanningshoofdpijn, Spierspanningshoofdpijn, Tension Headache, Cervicogene Cephalia Spanningshoofdpijn, Spierspanningshoofdpijn, Tension Headache, Cervicogene Cephalia Spanningshoofdpijn wordt veroorzaakt door spierspanningen in de hals, de schouders en het hoofd. De hoofdpijn is vaak

Nadere informatie

Je lijf weet. wat jij vergeet. Jade Qigong Lifestyle

Je lijf weet. wat jij vergeet.  Jade Qigong Lifestyle Je lijf weet wat jij vergeet Jade Qigong Lifestyle www.jadeplaats.nl Hi, Dank je voor het aanvragen van dit ebook 'Uit je hoofd, in je lijf'. Misschien was je nieuwsgierig, en vroeg je het daarom aan.

Nadere informatie

Relax Acedemy. 10 inspirerende Relax Tips. Tip 1: Drink thee

Relax Acedemy. 10 inspirerende Relax Tips. Tip 1: Drink thee 10 inspirerende Relax Tips Wat leuk dat je je hebt ingeschreven voor onze 10 tips! Het zou toch fijn zijn als wij allemaal zo ontspannen zouden zijn dat je leven alleen nog maar uit genieten zou bestaan?

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding

Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding Verkeerde lichaamshoudingen veroorzaken klachten. Eén van de meest voorkomende verkeerde houdingen, wordt veroorzaakt door een naar vorend hangend hoofd,

Nadere informatie

Eenzaam. De les. Inhoud. Doel. Materiaal. Belangrijk. les

Eenzaam. De les. Inhoud. Doel. Materiaal. Belangrijk. les 8 Inhoud 1 Eenzaam De Soms ben je alleen en vind je dat fijn. Als alleen zijn niet prettig aanvoelt, als je niet in je eentje wilt zijn, dan voel je je eenzaam. In deze leren de leerlingen het verschil

Nadere informatie

Pak je klachten aan met TAT DEMO uitgave

Pak je klachten aan met TAT DEMO uitgave TAT manual Pak je klachten aan met TAT DEMO uitgave Uitgegeven door Morpheus Instituut www.morpheus-emotionele-bevrijding.com Fotografie: www.vianebloemfotografie.nl 2 Het is niet toegestaan om deze manual

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Mensen vinden het vaak prettig om elkaar aan te raken. Dat kan een knuffel zijn van je ouders, een vriendschappelijke stomp tijdens een stoeipartij met vrienden

Nadere informatie

CD Liggende Yoga oefeningen (Joke Hellemans) tekstuitwerking

CD Liggende Yoga oefeningen (Joke Hellemans) tekstuitwerking CD Liggende Yoga oefeningen (Joke Hellemans) tekstuitwerking INLEIDING (Fragment 1. 2:16 min.) We beginnen nu met de liggende bewegingsoefeningen. Sta jezelf toe deze oefeningen met dezelfde zorgzame aandacht

Nadere informatie

Weet wat je kan. Vooruit komen

Weet wat je kan. Vooruit komen Weet wat je kan Vooruit komen Vind je weg Hoofdstuk 5 beschrijft hoe je vooruit komt in je leven. Onderwerpen in dit hoofdstuk: Stripje: vind je weg. blz 2 Hoe kom je vooruit in je leven? blz 3 Zelfonderzoek:

Nadere informatie

De 5 beste ademhalingsoefeningen tegen stress

De 5 beste ademhalingsoefeningen tegen stress De 5 beste ademhalingsoefeningen tegen stress Januari 2013 Uitgegeven door Morpheus Instituut http://www.morpheus-emotionele-bevrijding.com 2 Het is niet toegestaan om deze manual te verkopen en / of door

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding en leeswijzer 2. Energie Psychologie 3. Gedachten jouw jouw 4. Verantwoordelijkheid

Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding en leeswijzer 2. Energie Psychologie 3. Gedachten jouw jouw 4. Verantwoordelijkheid Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Inleiding en leeswijzer 3 2. Energie Psychologie 7 3. Gedachten 10 Het zijn jouw gedachten die jouw wereld creëren 11 4. Verantwoordelijkheid 13 5. Persoonlijk Plan, jouw blauwdruk

Nadere informatie

affirmaties voor een gelukshuis

affirmaties voor een gelukshuis affirmaties voor een gelukshuis affirmeer de verkoop van je huidige huis affirmeer de aankoop van je droomhuis Edith Hagenaar Affirmeren Weet je niet wat affirmaties zijn? Lees dan dit artikel: http://www.palaysia.com/affirmatie/index.html#aff

Nadere informatie

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest 2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof Oefeningen voor een gezond lichaam en geest De Soldaat Dit is de eerste van de vier warming up oefeningen waarbij het doel is de hartslag te verhogen

Nadere informatie

Gronden aan het strand, via de elementen

Gronden aan het strand, via de elementen Gronden aan het strand, via de elementen Vakantie is vaak een welkome onderbreking van ons druk bestaan. Een bestaan waarin stress, zorgen van jezelf en anderen dagelijks een rol spelen. Dan wil je nu

Nadere informatie

Wat kan je als leidinggevende doen om psychosociale moeilijkheden bij medewerkers bespreekbaar te maken?

Wat kan je als leidinggevende doen om psychosociale moeilijkheden bij medewerkers bespreekbaar te maken? Infofiche werkgever_analyse Wat kan je als leidinggevende doen om psychosociale moeilijkheden bij medewerkers bespreekbaar te maken? Psychosociale moeilijkheden opmerken is geen evidentie. Evenmin is het

Nadere informatie

Een dierbare verliezen

Een dierbare verliezen Patiënteninformatie Een dierbare verliezen Informatie over het verlies van een dierbare en de gevoelens die u daarover kunt hebben Een dierbare verliezen Informatie over het verlies van een dierbare en

Nadere informatie

LUISTER DIEPER NAAR JE-ZELF

LUISTER DIEPER NAAR JE-ZELF LUISTER DIEPER NAAR JE-ZELF JAARTRAINING EFT* EFT-practitioner: Karin Van Baelen *Emotional Freedom Techniques In ons onderbewuste zitten allerlei angsten, onverwerkte conflicten en tegenstrijdige, beperkende

Nadere informatie

Hoe stop je negatieve gevoelens snel en gemakkelijk

Hoe stop je negatieve gevoelens snel en gemakkelijk Hoe stop je negatieve gevoelens snel en gemakkelijk Met eenvoudige NLP technieken Bas Smeets Introductie De mens is in staat tot emoties. Helaas wil ons brein wel eens aan de haal gaan met onze emoties

Nadere informatie

Het verlies van een dierbare

Het verlies van een dierbare Het verlies van een dierbare Het Zorgpad Stervensfase is gebaseerd op de Liverpool Care Pathway for the dying patient (LCP). De LCP is door het Erasmus MC Rotterdam en het IKNL locatie Rotterdam integraal

Nadere informatie

Kinderen op bezoek op de Intensive Care

Kinderen op bezoek op de Intensive Care Kinderen op bezoek op de Intensive Care Informatie voor ouders/verzorgers Als een ouder of een familielid op de Intensive Care is opgenomen, kan dit voor kinderen veel vragen oproepen. Kinderen hebben

Nadere informatie

HOOFDSTUK Introductie video. 2.Houding gitaarspelen linker hand

HOOFDSTUK Introductie video. 2.Houding gitaarspelen linker hand HOOFDSTUK 2 1. Introductie video 2.Houding gitaarspelen linker hand Als we kijken naar de houding van de linkerhand kunnen we het beste er even een A4 papiertje bij pakken. Bij de basis houding voor je

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie