Oostzaan Buiten gewoon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oostzaan Buiten gewoon"

Transcriptie

1 Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Aan de raad van de gemeente Oostzaan Kerkbuurt BD Oostzaan GESCAMO OP - 6 m^i 23;^ Gemeente Oostzaan Bezoekadres Postadres Gemeentehuis Kerkbuurt4, 1511 BD Oostzaan Postbus 20, AA Wormer Telefoon Fax E-maii Internet Uw kenmerk / Uw brief antwoord@over-gemeenten.nl Gebied en wijkzaken Ons kenmerk Datum 11 februari 2014 Onderwerp motie 29 en rapportages oud en nieuw Behandelend ambtenaar A. de Neef Afdeling Gebied en wijkzaken Geacht raadslid, Naar aanleiding van de ingediende motie 29/1 3 is tijdens oud en nieuw het kattenasiel en de directe omgeving diverse malen bezocht door de politie, BOA en diverse leden van de gemeenteraad. De rapportages treft u hierbij aan. Het college van burgemeester en wethouders wil u voorstellen om naar aanleiding van de rapportages een keuze te maken over de verdere gang van zaken, zodat deze motie kan worden afgerond. Het college van burgemeester en wethouders ziet als mogelijke keuzes: Uitvoering geven aan de motie 29/1 3 Deze keuze houdt in dat in de Algemeen Plaatselijke Verordening een artikel wordt opgenomen dat het verbied om vuurwerk in de nabijheid van dierenopvangcentra af te steken. Het kattenasiel ervaart met name in de maand december en dan vooral op oudejaarsdag en - nacht overlast van vuurwerk. De katten schrikken van het vuurwerk en zijn een aantal weken uit hun doen. Om dit verbod te kunnen handhaven zal handhavingcapaciteit moeten worden ingezet. Hiervoor is geen budget beschikbaar. Gekozen kan worden om in december te handhaven, waarbij gedacht wordt aan 3 keer per week een controle of alleen op oudejaarsdag - avond en -nacht. Na uur kan de politie inzetten op meldingen die binnenkomen. Indien er andere prioriteiten zijn dan zal de politie daar aan voorrang geven. Wilt u bij reacties altijd de datum en ons kenmerk vermelden.

2 Kosten De kosten voor de inzet van een BOA in de maand december bedraagt 3 x per week gedurende 4 weken a 2 uur per keer (bezoek en rapportage), zijnde 24 uur x het uurtarief van 42,66 = 1.023,84 De kosten voor de inzet van een BOA in de maand december bedraagt 3 bezoeken tijdens oudejaarsdag en - avond x 2 uur x het uurtarief 42,66 = 255,96. Afspraken maken tussen buren onder regie van de gemeente Een andere mogelijkheid is om onder regie van de gemeente de buren afspraken laten maken met de eigenaresse van het kattenasiel. Dit Is reeds eerder gebeurd in Tijdens het overleg eind zijn ook afspraken gemaakt. Een deel van deze afspraken is nagekomen. De onderlinge relatie maakt het echter moeilijk om partijen tot overeenstemming te krijgen. Geen uitvoering geven aan motie 29/13 De laatste keuze die aan de gemeenteraad wordt gegeven is om geen uitvoering te geven aan motie 29/13. De situatie blijft dan zoals deze nu is. Wanneer voor deze laatste optie gekozen wordt dan zou het asiel mogelijk andere maatregelen moeten nemen om de katten beter door de jaarwisseling te krijgen. De hokken kunnen worden afgeschermd zodat de katten de lichtflitsen niet meer zien. Er kan muziek worden gedraaid waardoor de knallen minder te horen zijn. Ook zijn er middelen verkrijgbaar die in het drinkwater van de katten gedaan kunnen worden en die zorgen voor een lichte sedatie. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, burgemeester en wethouder*;^ i Q ' )iuiw' R. Schaatsbergeh/_, P'j jytöfilmann secretaris gemeester pag. 2/2

3 < ',W/^ > Dierenasiel Amsterdam Noord & Oostzaan! xa//^' i yan Stichting Dierenleed Verslag van 31 december uur: Peter de Vries D 66, zag buiten in de tuin van de buren onbekende jongens vuurwerk gooien naar het asiel en sprak ze daarop aan uur: Marco Olij, op dat moment was het buiten heel rustig. We hebben met hem een bezoek gebracht aan Pantry 2; daar was geen kat te zien. Ze zaten allemaal verstopt onder de kooien of op zolder. Dit kwam door het vuurwerk bij de geluidswallen 's morgens om 11 uur uur: Joke Blom D66, is 10 minuten in het kantoor geweest en is niet naar buiten geweest uur belde Peter Visser en vroeg hoe het ging met het vuurwerk. We hebben hem bijgepraat. Rosemarijn Dral VVD hebben wij niet gezien uur: We hebben met de opsporingsambtenaar een goed gesprek gehad in het kantoor. Daarna zijn we naar buiten gegaan waar de beide buren met de kinderen met het vuurwerk bezig waren. Na 10 minuten in het donker te hebben gestaan, had ze genoeg gezien en zei dat dit naast het asiel niet kon en dat ze dit terug ging koppelen naar de gemeente en de politie uur: met Marja v. d. Pol meteen naar buiten gegaan. Vlak voordat ze aanbelde ging een enorme klapper af. Buiten hebben we nog een tijdje gestaan en was men nog steeds met vuurwerk bezig. Ze wist genoeg en zou dit verder bespreken uur Bert Gorter belde aan en zei dat als het nodig was ik hem moest bellen. Fam. Hartog was afwezig tot uur maar hebben vanaf dat moment vuurwerk afgestoken tot zeker uur. Ongeveer 5 vreemde jongens waren ook in de tuin van tot uur. Deze jongens kwamen en gingen alleen weer weg. Van uur tot uur enorme harde knallen zonder ophouden in hun voortuin. Fam. Fase is vanaf uur bezig geweest met vuurwerk aan de kant van het asiel achter de tuin van Fam. Hartog. Er waren daar jongens die via de tuin van Fase kwamen maar daar niet wonen, de dochtertjes waren er niet bij. 's Middags gooiden deze jongens in de wei achter het huis vuurwerk in een grote oude stenen put tot ongeveer uur. Vanaf uur tot uur was er vuurwerk voor de deur. Deze jongens aangesproken door Peter de Vries. Zuideinde 220, 1511 GM Oostzaan. Tel , Fax ING , ABN AMRO dierenleed@hetnet.nl. Intemet: en Beschermheer: Ivo de Wijs Acliefsinds1970. opgericht 11/11/1986 St registratie KvK Amsterdam Aangesloten bi) de SAZ (Stichting Amsterdamse Zwerfkatten) en het GODA (Gezamenlijk Overleg Dierenwelzijnsorganisaties Amsterdam) Onze stichting is aangemerkt als Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI conform art 6 33 Wet I B 2001 vnjstelling van schenkings- en successierechten)

4 Terugkoppelingen oudejaarsdag kattenasiel Hieronder het rooster van de mensen die op oudejaarsdag bij het kattenasiel in Oostzaan zijn langs geweest met hun korte terugkoppeling. 11:00 Peter de Vries (fraetieassistent D66) Ben langs geweest. Het waren nu de buurjongetjes, van twee huizen verder. Heb ook met ze gesproken. Afgesproken dat de harde knallen (thunderkings) niet meer zouden doen. Verder leek het rustig en daar kon kattenasiel goed mee leven. 13:00 Mareo Olij (wethouder) Langs geweest. Directe buren afwezig. Wel jongetjes met rugzakken die voorbij trekken. Rustig t.o.v. vorig jaar. Ook in de katenhol<cken gekeken, bijna geen kat te zien, allemaal onder de kooien gedoken. Even voor mijn bezoek was er overlast van de kant van Amsterdam. Vuurwerk werd tegen de geluidswal gegooid. 14:00 Joke van der Blom (D66 fractievoorzitter) Heb geen rooster gezien, maar wel langs geweest. Ben iets na 2 uur binnen geweest, had grote zak kattenvoer meegenomen. Het was rustig. Tegen 4 uur langs gereden. Ook toen rustig Peter Visser (wethouder) Peter Visser heeft telefonisch contact opgenomen met het kattenasiel. Geen noemenswaardige waardige problemen. Alleen bij een woning in de omgeving heftiger dan bij andere omgeving. Vroeg in de middag wat overlast van jongeren onder het viaduct. Ook overlast op de ringweg. 18:00 C.A.D. Heefer (BOA) Uitgebreid verslag van bezoek staat op volgende bladzijde. Dit verslag is vertrouwelijk tot de burgemeester als portefeuillehouder met de BOA heeft kunnen spreken. Dit is standaard procedure en betekent verder niet dat de inhoud van het verslag erg afwijkend is van de verslagen van de andere bezoekers. 18:15 Rosemarijn Dral (Raadslid VVD) Ik ben op 31 december 2013 om uur bij het asiel geweest, helaas was er niemand aanwezig. Op dat moment was het rustig rond het asiel. 20:00 Marja van der Pol (Raadslid GroenLinks) Ik ben er van tot 20,30 uur geweest. In die tijd was er siervuurwerk maar ook knallende pijlen, waarvan minstens 5 richting ( boven) het asiel werden afgestoken. Ook vond ik het vreemd dat er de meeste tijd geen volwassene bij de kinderen was. 22:45 Bert Gorter (wijkagent) Mondeling gevraagd of ik zijn twitterbericht mocht gebruiken als weergaven van zijn bezoek, dat mocht. Zijn twitterbericht was: "#Oud/Nieuw gesprek gehad met medewerker #dierenasiel Buurt hartelijk dank voor rekening houden met de dieren # vuurwerk Zo kan het ook!"

5 Per mail toevoeging: Gesprek gehad met eigenaresse dierenasiel. Was op dat moment geen vuurwerk overlast / geluiden...ook niet in de omgeving. Bevindingenrapport Betreffende de controle op; Naam: Dierenasiel Amsterdam-Noord /Oostzaan Adres: Zuideinde 220 PC/Plaats 1511GM te Oostzaan Ik, C.A.D. Heefer, met verbalisantennummer , controleur openbare ruimte van de gemeente Oostzaan, afdeling handhaving met als standplaats Oostzaan, tevens buitengewoon opsporingsambtenaar met nummer akte van beëdiging /0, verklaar het volgende; Op dinsdag 31 december 2013 omstreeks uur, was ik C.A.D. Heefer in uniform gekleed, bezig met de observatie van vuurwerkoverlast ter hoogte van bovengenoemd dierenasiel. Tijdens mijn aankomst in de buurt van het dierenasiel heb ik geen vuurwerk gezien en/of gehoord in de directe nabijheid van het dierenasiel. Omstreeks uur heb ik aangebeld bij de woning direct aangrenzend aan het asiel en daar sprak ik een persoon die mij later gaf op te zijn mevrouw I. Damstra, eigenaar van het dierenasiel. Samen met Mevrouw Damstra, ben ik binnen gegaan in het dierenasiel. Aldaar vertelde mevrouw Damstra mij, dat er al jaren problemen zijn met het afsteken van vuurwerk tijdens oudejaarsdag, waardoor de katten in het asiel heel gestrest raken. Ten tijde dat ik binnen in de ontvangstruimte van het asiel aanwezig was hebben wij, wel vuurwerk gehoord, maar dat geluid was afkomstig van de kant van Amsterdam. Mevrouw Damstra vertelde mij, dat ze overdag wel last hebben gehad van vuurwerk, dat werd afgestoken in de achtertuin van Zuideinde 218, door 4 jonge jongetjes, die daar volgens mevrouw Damstra niet wonen. Omstreeks uur, hoorde ik, meerdere vuurwerkknalletjes in de nabijheid van het asiel. Op mijn verzoek, liet mevrouw Damstra het asiel aan de buitenkant zien. Terwijl wij naar buiten liepen, hoorden wij beide het geluid van vuurpijlen en ander soortig vuurwerk. Ik zag

6 in de tuinen van Zuideinde 219 en 218 meerdere personen lopen, dat verschillende soorten vuurwerk aan het afsteken was. Ik zag dat de mensen ongeveer op de hoogte van de dierenverblijven stonden, waardoor het afgestoken vuurwerk soms recht boven de dierverblijven ontploften, wat een behoorlijk zwaar geluid gaf Dit betrof voornamelijk de vuurpijlen. Ik zag dat de rotjes in de richting van hun eigen achtertuin werden gegooid. Het geluidsniveau verschilde van een rotje tot zwaardere vuurpijlen met een behoorlijk knal en knettergeluid recht boven het asiel. Ik zag dat de katten niet zichtbaar in de dierenverblijven aanwezig waren, wat er op kan duiden dat de dieren behoorlijk schrikken van het vuurwerkgeluid. IK heb tussen en uur meerdere vuurwerkklappen boven het asiel en in de aangrenzende tuinen van nummers 219 en 218 gehoord en waargenomen. Omstreeks uur ben ik weggegaan bij het dierenasiel en heb toen geen vuurwerk meer waargenomen. Ik, had mevrouw Damstra medegedeeld dat ik rond uur nog een keer langs het asiel zou rijden, om te horen of er dan weer vuurwerk in de directe nabijheid van het asiel werd afgestoken. Omstreeks uur, was ik wederom aanwezig in de directe nabijheid van het dierenasiel. Ik heb toen geen vuurwerk gehoord en gezien, ook niet vanuit de tuinen van de buren van nummer 219 en 218. Omstreeks uur ben ik weggereden bij het asiel en hoorden toen nog steeds geen vuurwerk in de directe nabijheid van het asiel. Aldus op waarheid, opgemaakt en gesloten op 3 januari C.A.D. Heefer.

Raadsvoorstel. BOA Oostzaan. Veiligheid. Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Inzet BOA Oostzaan

Raadsvoorstel. BOA Oostzaan. Veiligheid. Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Inzet BOA Oostzaan Titel BOA Oostzaan Nummer 10 / 49 Datum 8 september 2010 Programma Fase Onderwerp Veiligheid Inzet BOA Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan

Nadere informatie

Overlast door vuurwerk in Gorinchem

Overlast door vuurwerk in Gorinchem Overlast door vuurwerk in Gorinchem Jaarwisseling 2018-2019 Meldpunt Vuurwerk Gorinchem Resultaten meldpunt vuurwerkoverlast Gorinchem, jaarwisseling 2018-2019 Marjo Molengraaf ChristenUnie/SGP en Rutger

Nadere informatie

HET MOET ANDERS! Minder overlast, meer veiligheid, meer plezier! Rapport vuurwerkmeldpunt. Ruben Woudsma CDA Huizen 1-9-2015

HET MOET ANDERS! Minder overlast, meer veiligheid, meer plezier! Rapport vuurwerkmeldpunt. Ruben Woudsma CDA Huizen 1-9-2015 2015 HET MOET ANDERS! Minder overlast, meer veiligheid, meer plezier! Rapport vuurwerkmeldpunt Ruben Woudsma CDA Huizen 1-9-2015 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 1.Inleiding... 3 2. Meldingen vuurwerkoverlast...

Nadere informatie

Raadsvoorstel Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Veiligheid. Handhaving

Raadsvoorstel Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Veiligheid. Handhaving Titel Activiteitenplan handhaving 2012 Nummer 12/32 Datum 23 april 2012 Programma Fase Onderwerp Veiligheid Handhaving Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers P. Visser

Raadsvoorstel. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers P. Visser Titel Vaststelling bestemmingsplan Noordeinde 41-43 Nummer 13/68 Datum 30 oktober 2013 Programma Fase Leefomgeving Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Noordeinde 41-43 Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

Knallen met je vrienden! Leuk, maar ook voor anderen?

Knallen met je vrienden! Leuk, maar ook voor anderen? Knallen met je vrienden! Leuk, maar ook voor anderen? Vooraf Oud en nieuw is leuk en gezellig: oliebollen eten, spelletjes doen, televisie kijken, met zijn allen aftellen tot twaalf uur en vuurwerk afsteken.

Nadere informatie

Werkstuk: Mees Swank Groep:7

Werkstuk: Mees Swank Groep:7 Werkstuk: Mees Swank Groep:7 Inhoudsopgave Inleiding bladzijde 1 Hoofdstuk 1: Hoe is vuurwerk ontstaan. bladzijde 2 Hoofdstuk 2: Soorten vuurwerk. bladzijde 3 Hoofdstuk 3: Illegaal vuurwerk. bladzijde

Nadere informatie

Gemeente Zandvoort. Geachte heer/mevrouw,

Gemeente Zandvoort. Geachte heer/mevrouw, Geachte heer/mevrouw, Veel mensen beleven plezier aan het afsteken van en het kijken naar vuurwerk. Een dergelijke beleving past bij een toeristisch dorp als Zandvoort. Helaas kan het afsteken van vuurwerk

Nadere informatie

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad Raadsplein besluitvormend Datum 4 april 2016 onderwerp Beleid t.a.v. dieren en huislijk geweld portefeuillehouder Filip van As informant Kruizinga, M (Marco) 2405 eenheid/afdeling Expertisecentrum ECA

Nadere informatie

Rapport. Datum: 3 december 1998 Rapportnummer: 1998/535

Rapport. Datum: 3 december 1998 Rapportnummer: 1998/535 Rapport Datum: 3 december 1998 Rapportnummer: 1998/535 2 Klacht Op 14 juli 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer V. te Amsterdam met een klacht over een gedraging van het regionale

Nadere informatie

Rapport. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoekschrift op 24 juni 2015. Het betreft de gemeente Almelo.

Rapport. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoekschrift op 24 juni 2015. Het betreft de gemeente Almelo. Dossiernummer 2015 046 Rapport Verzoekers De heer en mevrouw X hierna genoemd: verzoekers. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoekschrift op 24 juni 2015. Het betreft de gemeente Almelo.

Nadere informatie

Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders. Motie terugdringen van overlast, schade en gevaar door vuurwerk

Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders. Motie terugdringen van overlast, schade en gevaar door vuurwerk Informatienotitie AAN VAN Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders ONDERWERP Informatienotitie n.a.v. motie namens de fracties van GL, PvdA en CDA over het terugdringen van overlast, schade

Nadere informatie

RAPPORT VUURWERKMELDPUNT

RAPPORT VUURWERKMELDPUNT 2016 RAPPORT VUURWERKMELDPUNT Minder overlast, meer veiligheid, meer plezier! Rapport vuurwerkmeldpunt Ruben Woudsma CDA Huizen 30 januari 2016 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 1.Inleiding... 3 1.1. Achtergrond...

Nadere informatie

komt of bij welk programma het hoort.

komt of bij welk programma het hoort. Agendapunt Doel Onderwerp 10. RVS 07/04 Vaststelling verordening Verordening Wet Inburgering Oostzaan 2007 Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 14, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan

Nadere informatie

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson Meld seksueel misbruik aan de commissie-samson Help ons Mijn naam is Rieke Samson en ik wil je vragen om ons te helpen bij het onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Zelf ben ik voorzitter

Nadere informatie

Vi--{ 11 DEC 20" ĪJ INGEKOMEN. Buurtpreventie gemeente Heusden. Contactpersoon: Willem van Woerkom

Vi--{ 11 DEC 20 ĪJ INGEKOMEN. Buurtpreventie gemeente Heusden. Contactpersoon: Willem van Woerkom Buurtpreventie gemeente Heusden. Contactpersoon: Willem van Woerkom E-Mail: willemvanwoerkom@home.nl Mobiel: 06-16539066 INGEKOMEN 11 DEC 20" ĪJ Gemeente Vi--{ Heusden AAN: het college van burgemeester

Nadere informatie

Oostzaan Buiten gewoon

Oostzaan Buiten gewoon GESCAND OP Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad Oostzaan P/a Postbus 20 153OAA Wormeriand - 8 APR. Comeents Oostzaan Gemeentehuis ockadrcs Kerkbuurt 4, 1 511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek vuurwerkverbod. Standaard rapportage, Rapportage gesloten vragen. Amsterdam, 01-02-2013. slim en snel online onderzoek

Rapportage. Onderzoek vuurwerkverbod. Standaard rapportage, Rapportage gesloten vragen. Amsterdam, 01-02-2013. slim en snel online onderzoek Rapportage Amsterdam, 01-02-2013 Onderzoek vuurwerkverbod Standaard rapportage, Rapportage gesloten vragen Onderzoekstatistieken Afgeronde vragenlijsten 420 Waarvan met openlink 0 Laatste deelname 1 feb.

Nadere informatie

AGENDAPUNT NR: Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 25 november Pagina 1 van 6

AGENDAPUNT NR: Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 25 november Pagina 1 van 6 AGENDAPUNT NR: 2008.0.104.881 Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 25 november 2008 Pagina 1 van 6 Collegenota Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2008.0.104.881 Datum Zaaknummer 2008-11-01462

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij Titel Nummer 13/39 Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD Datum 15 mei 2013 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2012 van de GGD Zaanstreek-Waterland

Nadere informatie

Draagvlak vuurwerkverbod 2013

Draagvlak vuurwerkverbod 2013 Rapportage Amsterdam, 08-01-2014 Draagvlak vuurwerkverbod 2013 Standaard rapportage, Gesloten vragen Onderzoekstatistieken Verstuurde e-mails 8802 Afgeronde vragenlijsten 1668 Waarvan met openlink 0 Laatste

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Uitgangspunten inkoop jeugdzorg/awbz Za Wa. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij

Raadsvoorstel. Uitgangspunten inkoop jeugdzorg/awbz Za Wa. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij Titel Nummer 14/18 Uitgangspunten inkoop jeugdzorg/awbz Za Wa Datum 31 januari 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Uitgangspunten inkoop jeugdzorg en awbz Za Wa Gemeentehuis Bezoekadres

Nadere informatie

GESCAND OP 1 0 JUNI 2013. Gemeente Oostzaan P '

GESCAND OP 1 0 JUNI 2013. Gemeente Oostzaan P ' Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad Oostzaan GESCAND OP 1 0 JUNI 2013 Bezoe kadres Gemeente Oostzaan P ' Te Gemeentehuis Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan tadres Postbus 20, 1530 AA Wormer efoon 075

Nadere informatie

lllllllllllllllllllill 14.006591

lllllllllllllllllllill 14.006591 MOSZKOWICZ! i Mrt -n j! A D V O C A T E N U T R E C H T «Gemeente Utrecht ^ ^> Interne Bedrijven Juridische zaken Postbus 16200 3500 CE UTRECHT lllllllllllllllllllill 14.006591 Aangetekend verzenden nu

Nadere informatie

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Onderwerp Zaaknummer: CCTH01 Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Collegevoorstel Inleiding In de brief van

Nadere informatie

Van: M. Elberse Tel.nr.: 06-35113527 Nummer: 14A.00731

Van: M. Elberse Tel.nr.: 06-35113527 Nummer: 14A.00731 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. Elberse Tel.nr.: 06-35113527 Nummer: 14A.00731 Datum: 14 oktober 2014 Team: Jeugd, Leefbaarheid en Veiligheid Tekenstukken: Ja Bijlagen:

Nadere informatie

Bijlage VMBO-GL en TL

Bijlage VMBO-GL en TL Bijlage VMBO-GL en TL 2015 tijdvak 2 maatschappijleer 2 CSE GL en TL Bronnenboekje GT-0323-a-15-2-b Analyse maatschappelijk vraagstuk: vuurwerkoverlast 5 10 15 20 tekst 1 Eindstand vuurwerkoverlast: 89.623

Nadere informatie

De vraag is: Wat heeft u werkelijk nodig? Met hulp uit Mijn omgeving red ik Mijzelf prima. In deze brochure leest u hoe u uw zorg In eigen hand neemt.

De vraag is: Wat heeft u werkelijk nodig? Met hulp uit Mijn omgeving red ik Mijzelf prima. In deze brochure leest u hoe u uw zorg In eigen hand neemt. De vraag is: Wat heeft u werkelijk nodig? Met hulp uit Mijn omgeving red ik Mijzelf prima In deze brochure leest u hoe u uw zorg In eigen hand neemt. Wat heb ik werkelijk nodig? Niet uw beperking, maar

Nadere informatie

komt of bij welk programma het hoort.

komt of bij welk programma het hoort. Agendapunt Doel Onderwerp Vaststellen verordening Verordening individuele voorzieningen in het kader van de Wmo Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 14, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan

Nadere informatie

Inwonerszaken 1511 BE Oostzaan

Inwonerszaken 1511 BE Oostzaan Aan Adres het CDA Oostzaan t.a.v. de heer E. de Jong Kerkbuurt 44 Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan Telefoon 075-684 7777 Fax 075-684 7778 E-mail

Nadere informatie

Oostzaan Buiten gewoon

Oostzaan Buiten gewoon GESCAND OP Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan 1 8 NOV. 215 Gemeente Oostzaan Gemeentehuis ;adres Kerkbuurt 4, 1 5H BD Oostzaan Pöi adres Postbus 2, 1 53 AA Wormer Telefoon

Nadere informatie

Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan. P. Flens

Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan. P. Flens Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530 AA Wormer Telefoon 075 651 2100 Fax 075 651 2244 E-mail antwoord@over-gemeenten.nl

Nadere informatie

Onderzoek vuurwerkvrije zones

Onderzoek vuurwerkvrije zones Onderzoek vuurwerkvrije zones Inleiding In de raad is begin 2015 een vuurwerkmemo behandeld. Hierin zijn de overlastmeldingen opgenomen van de jaarwisseling 2014-2015. Ook is hierin aangegeven welke mogelijkheden

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Evaluatie jaarwisseling

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Evaluatie jaarwisseling AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 96747 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Onderwerp: Evaluatie jaarwisseling 2013-2014 Besluit: 1. Kennis te nemen van de evaluatie jaarwisseling

Nadere informatie

STADSPANEL HOORN OVER VUURWERK

STADSPANEL HOORN OVER VUURWERK STADSPANEL HOORN OVER VUURWERK Gemeente Hoorn September 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2017 / 169 Datum September 2017

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

GESCAND OP 15 JULI 2013

GESCAND OP 15 JULI 2013 GESCAND OP 15 JULI 2013 Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad Oostzaan Gemeente Oostzaan Bezoekadres Postadres Telefoon Fax E-mail Internet Gemeentehuis Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postbus 20,

Nadere informatie

Oostzaan Buiten gewoon

Oostzaan Buiten gewoon Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1 511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1 530 AA WortTier Telefoon 075 651 2100 Fax 075 651 2244 E-maii antwoord^oostzaan.nl

Nadere informatie

RAPPORT VUURWERKMELDPUNT

RAPPORT VUURWERKMELDPUNT 2017 RAPPORT VUURWERKMELDPUNT Minder overlast, meer veiligheid, meer plezier! Rapport vuurwerkmeldpunt Ruben Woudsma CDA Huizen 17 januari 2017 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 1.Inleiding... 3 1.1. Achtergrond...

Nadere informatie

2 Klopt het dat het verbod op het couperen van paardenstaarten massaal ontdoken wordt door de leden van de Koninklijke Vereniging?

2 Klopt het dat het verbod op het couperen van paardenstaarten massaal ontdoken wordt door de leden van de Koninklijke Vereniging? > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Directoraat-generaal Agro Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong Nummer 8 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken

Nadere informatie

Samengevat is er geen concrete aanleiding om vuurwerkvrije zones aan te wijzen.

Samengevat is er geen concrete aanleiding om vuurwerkvrije zones aan te wijzen. Zaaknummer 00484357 Onderwerp vuurwerkvrije zones en regels carbidschieten 2016 Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Op 22 december 2015 besloot de raad geen regels over carbidschieten in de Algemene

Nadere informatie

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen Bijna iedereen heeft buren. Zeker in een drukke stad als Den Haag. Iedereen leeft op zijn of haar eigen manier. De een heeft een groot gezin. De ander slaapt overdag. Weer een ander klust graag. Zoveel

Nadere informatie

Oostzaan Buiten gewoon

Oostzaan Buiten gewoon Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad GESCAND OP 2 4 APR. 20t4 Gemeente Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 5 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 530 AA Wormer Telefoon 075 65 200 Fax 075

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Centrale vuurwerkshow(s) rond jaarwisseling (Motie) Steller M.L. Doek en R.J. Bakker De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon (050) 367 55 24 Bijlage(n) 3 Ons kenmerk

Nadere informatie

oud en nieuw in de binnenstad,vuurwerkvrij De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050)

oud en nieuw in de binnenstad,vuurwerkvrij De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) oud en nieuw in de binnenstad,vuurwerkvrij F.C. Wortelboer De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 76 99 6520125 30-08-2017 - Geachte heer, mevrouw, In de raadscommissie d.d.

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 7. RVS 07/07 Besluitvorming Antennemasten mobiele telecommunicatie. P. Visser H. Boven 5 maart 2007. Geachte raadsleden,

Raadsvoorstel. 7. RVS 07/07 Besluitvorming Antennemasten mobiele telecommunicatie. P. Visser H. Boven 5 maart 2007. Geachte raadsleden, Agendapunt Doel Onderwerp 7. RVS 07/07 Besluitvorming Antennemasten mobiele telecommunicatie Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 14, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan Telefoon 075-684

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Visienota bestemmingsplan Buitengebied. Leefomgeving Ontwerp Vaststelling Visienota bestemmingsplan Buitengebied Oostzaan

Raadsvoorstel. Visienota bestemmingsplan Buitengebied. Leefomgeving Ontwerp Vaststelling Visienota bestemmingsplan Buitengebied Oostzaan Titel Visienota bestemmingsplan Buitengebied Nummer 11 38 Datum 29 juni 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Ontwerp Vaststelling Visienota bestemmingsplan Buitengebied Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres

Nadere informatie

ovb afd.ļ Oà &Í51İ kopie

ovb afd.ļ Oà &Í51İ kopie 2 9 MRT 2016 Gemeente Boxel t.a.v. de Gemeenteraad Postbus 10.000 5280 DA Boxtel ovb afd.ļ Oà &Í51İ kopie Datum: 24 maart 2016 III IIIIIIIIIIIII Onderwerp: Vuurwerkvrije zone Geitenwei Boxtel 16.0006734

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

stbus 1 3430 AA Bezoekadres Stac lein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl IBAN: NL49 BNGH 0285 0043 87 BIC: BNGHNL2G

stbus 1 3430 AA Bezoekadres Stac lein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl IBAN: NL49 BNGH 0285 0043 87 BIC: BNGHNL2G stbus 1 3430 AA Bezoekadres Stac lein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl IBAN: NL49 BNGH 0285 0043 87 BIC: BNGHNL2G m 20 15-104 Toezicht Veiligheid & Leefbaarheid Team Strategie & Ondersteuning Contactpersoon

Nadere informatie

Winkeliers over functioneren van politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa s)

Winkeliers over functioneren van politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa s) Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) Den Haag, augustus 2014 Winkeliers over functioneren van politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa s) 1 Het onderzoek In opdracht van de Stichting Maatschappij

Nadere informatie

28 maart Onderzoek: Verbod op werpbaar knalvuurwerk

28 maart Onderzoek: Verbod op werpbaar knalvuurwerk 28 maart 2018 Onderzoek: Verbod op werpbaar knalvuurwerk Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 55.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online

Nadere informatie

de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders 13 december Realisatie JOP in Groot-Ammers nabij sporthal De Reiger

de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders 13 december Realisatie JOP in Groot-Ammers nabij sporthal De Reiger collegebrief aan de raad Aan Van Datum Zaaknummer Onderwerp de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders 13 december 2014 168693 Realisatie JOP in Groot-Ammers nabij sporthal De Reiger Geachte

Nadere informatie

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost.

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost. Sherlock Holmes was een beroemde Engelse privédetective. Hij heeft niet echt bestaan. Maar de schrijver Arthur Conan Doyle kon zo goed schrijven, dat veel mensen dachten dat hij wél echt bestond. Sherlock

Nadere informatie

F. Steenbergen (R&B), V. Reintjes (R&B) Advies: In te stemmen met de voorgestelde beantwoording en deze via bijgaande RIB aan de raad te zenden.

F. Steenbergen (R&B), V. Reintjes (R&B) Advies: In te stemmen met de voorgestelde beantwoording en deze via bijgaande RIB aan de raad te zenden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 15A.00559 Datum: 27 mei 2015 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

VERZENDADVIES** Steller: J.Liezen Afdeling: O&S Verzendlijst: archief belanghebbende(n) Bestandsnaam: art. 32 vragen D'66 vuurwerk

VERZENDADVIES** Steller: J.Liezen Afdeling: O&S Verzendlijst: archief belanghebbende(n) Bestandsnaam: art. 32 vragen D'66 vuurwerk Steller: J.Liezen Afdeling: O&S Verzendlijst: archief belanghebbende(n) VERZENDADVIES** Bestandsnaam: art. 32 vragen D'66 vuurwerk Afschriften: 1. raadsleden via e-mail aan Gemeenteraad 2. 3. 4. 5. binnengekomen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma Titel Nummer 14/47 Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland Datum 22 mei 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2013 van de GGD Zaanstreek Waterland

Nadere informatie

f Postbus 15 ^^ ^1440 AA Purmerend PURMEREND» r telefoon ,, T T telefax gemeentebestuur

f Postbus 15 ^^ ^1440 AA Purmerend PURMEREND» r telefoon ,, T T telefax gemeentebestuur AA f Postbus 15 ^^ ^1440 AA Purmerend PURMEREND» r telefoon 0299-452452.,, T T telefax 0299-452124 gemeentebestuur Directie Concernstaf aan de gemeenteraad van Purmerend De heer Postbus 15 1440 AA PURMEREND

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober Lieve broer! 12-19 oktober Je bent nog maar 1 week weg, en ik mis je al! Hopelijk zie ik je nog terug! Ik heb gehoord dat er al heel wat mannen zijn gestorven! Jij nog niet,gelukkig! En,papa, alles goed

Nadere informatie

1. Vast te stellen de brief aan de raad over de uitkomst van de ronde tafel gesprekken.

1. Vast te stellen de brief aan de raad over de uitkomst van de ronde tafel gesprekken. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitkomst ronde tafel gesprekken aanwijzing vuurwerkvrije zones Programma Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Ter uitvoering van de moties tot het onderzoeken

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad.

Aan de Gemeenteraad. Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. : 27 september 2018 Commissievergadering d.d. : 13 september 2018 Commissie : Commissie Bestuur en Middelen Portefeuillehouder : Burgemeester E. Roest Programmaonderdeel

Nadere informatie

14R.00426. RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00426. Gemeente Woerden

14R.00426. RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00426. Gemeente Woerden RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00426 ^ 3 gemeente WOERDEN Van: college van burgemeester en wethouders Datum : 7 oktober 2014 Portefeuillehouder(s) : wethouder Koster Portefeuille(s)

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Koers in het sociale domein. Maatschappelijke participatie kaderstelling Koers in het sociale domein

Raadsvoorstel. Koers in het sociale domein. Maatschappelijke participatie kaderstelling Koers in het sociale domein Titel Nummer 14/63 Datum 21 augustus 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie kaderstelling Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530 AA Wormer

Nadere informatie

Openbaar. Brief aan raad over jaarwisseling en vuurwerk. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad.

Openbaar. Brief aan raad over jaarwisseling en vuurwerk. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief aan raad over jaarwisseling en vuurwerk Programma Veiligheid BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Op 28 januari j.l. is het onderwerp vuurwerk

Nadere informatie

Bert staat op een ladder. En trekt aan de planten die groeien in de dakgoot. Hij verstopt de luidspreker en het stopcontact achter de planten.

Bert staat op een ladder. En trekt aan de planten die groeien in de dakgoot. Hij verstopt de luidspreker en het stopcontact achter de planten. Helaas Wanneer besloot Bert om Lizzy te vermoorden? Vreemd. Hij herinnert zich het niet precies. Het was in ieder geval toen Lizzy dat wijf leerde kennen. Dat idiote wijf met haar rare verhalen. Bert staat

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

Evaluatie Oud op Nieuw

Evaluatie Oud op Nieuw Evaluatie Oud op Nieuw 2014 2015 De jaarwisseling is redelijk rustig verlopen. Dat is gebleken uit een evaluatie van politie, brandweer en gemeente. Zij werkten dit jaar voor de vijfde keer met een integraal

Nadere informatie

14R.00007. RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording 14R.00007. rtikel 40 vragen

14R.00007. RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording 14R.00007. rtikel 40 vragen RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording 14R.00007 Van: College van burgemeester en wethouders Datum 14 januari 2014 Portefeuillehouder(s) : V.J.H. Molkenboer Portefeuille(s) : Openbare orde en veiligheid

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie. Wijzigingen in structuur van Stichting SPOOR (openbaar onderwijs in de regio)

Raadsvoorstel. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie. Wijzigingen in structuur van Stichting SPOOR (openbaar onderwijs in de regio) Titel Nummer 11-71 Datum 17 oktober 2011 Programma Maatschappelijke participatie Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530 AA Wormer Telefoon 075 651 2100 Fax 075

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 24 november 2009 HT09.13453

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 24 november 2009 HT09.13453 Openbare Werken Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten Telefoon 030 639 26 11 Fax 030 639 28 99 E-mail: gemeentehuis@houten.nl Aangename Zaken B.V. Mevrouw S. Pulles Postbus 116 6860 AC OOSTERBEEK Datum

Nadere informatie

Gemeente Haarlem, Stadszaken. Economieen Cultuur

Gemeente Haarlem, Stadszaken. Economieen Cultuur Gemeente Haarlem, Stadszaken Economieen Cultuur Haarlem Retouradres Postbus 511,2003PB Haarlem Aan de heer T. Bruggeman, bestuurslid van de Gemeenschappelijke regeling Muziekcentrum Zuid- Kennemerland,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Keuzemogelijkheden besteding aandelen EZW 09/54 1 oktober 2009 Algemeen. Interne Dienstverlening Plooijer R.J. Monen 12 oktober 2009

Raadsvoorstel. Keuzemogelijkheden besteding aandelen EZW 09/54 1 oktober 2009 Algemeen. Interne Dienstverlening Plooijer R.J. Monen 12 oktober 2009 Titel Nummer Datum Programma Fase Onderwerp Keuzemogelijkheden besteding aandelen EZW 09/54 1 oktober 2009 Algemeen Bestedingsvoorstel opbrengst aandelen EZW Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511

Nadere informatie

Bedrijfsvoering met betrekking tot de Jaarstukken 2016.

Bedrijfsvoering met betrekking tot de Jaarstukken 2016. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530 AA Wormer Telefoon 075 651 2100 Fax 075 651 2244 E-mail antwoord@over-gemeenten.nl

Nadere informatie

Elly Tanger. Antwoord Gemeente Haarlem Verzonden: woensdag 9 april 2014 10:39 registratie. Onderwerp: Kattenverjager mag blijven piepen?

Elly Tanger. Antwoord Gemeente Haarlem Verzonden: woensdag 9 april 2014 10:39 registratie. Onderwerp: Kattenverjager mag blijven piepen? Elly Tanger Van: Antwoord Gemeente Haarlem Verzonden: woensdag 9 april 2014 10:39 Aan: registratie Onderwerp: Kattenverjager mag blijven piepen? Bijlagen: handleiding.pdf; frieschdagbladfrequentieaanpassing.pdf;

Nadere informatie

geven, wat hij op de display van zijn toestel controleerde. Dank u, ik bel u zo meteen terug. Hetgeen hij deed nadat hij het telefoonnummer had

geven, wat hij op de display van zijn toestel controleerde. Dank u, ik bel u zo meteen terug. Hetgeen hij deed nadat hij het telefoonnummer had Hoofdstuk 2 Daan van Tellingen, zei de rechercheur door de telefoon nadat hij eerst op de klok had gekeken. Het was zondagochtend nog voor negen uur in de morgen. Het gebeurde nooit dat hij rond dit vroege

Nadere informatie

Sent: woensdag 21 oktober 2015 22:08:10 From: Jasper en Astrid To: Bert Brok Cc: Subject: RE: Tijdelijke woonunit, Oude Trambaan te Esbeek

Sent: woensdag 21 oktober 2015 22:08:10 From: Jasper en Astrid To: Bert Brok Cc: Subject: RE: Tijdelijke woonunit, Oude Trambaan te Esbeek Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 21-10-2015 Sent: woensdag 21 oktober 2015 22:08:10 From: Jasper en Astrid To: Bert Brok Cc: Subject: RE: Tijdelijke woonunit, Oude Trambaan te Esbeek Geachte heer Brok,

Nadere informatie

06-22737640 Geraadpleegd. Advies: de aanvraag van het Kalsbeek College afwijzen d.m.v. bijgevoegde beschikking.

06-22737640 Geraadpleegd. Advies: de aanvraag van het Kalsbeek College afwijzen d.m.v. bijgevoegde beschikking. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: S. Sneep Tel.nr. : 06-22737640 Geraadpleegd consulent Datum: 4 november 2013 Team: OWZ Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: R.deJongh, C.Verhoeff,

Nadere informatie

Nieuwegein 20 15-228. Datum 7 mei 2015 Portefeuillehouder F.T.J.M. Backhuijs

Nieuwegein 20 15-228. Datum 7 mei 2015 Portefeuillehouder F.T.J.M. Backhuijs Nieuwegein 20 15-228 Aan De raad van de gemeente Nieuwegein Onderwerp Beantwoording brief ex art. 42 RvO van de fractie VSP d.d. 08-04-15 inzake asbest Batau alarmnummer onbereikbaar (zie 2015-181). Afdeling

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

BRIEFING. Van Hoofdkwartier Aan Vuurwerk Onderzoeksteam Projectnaam Vuurwerk2010

BRIEFING. Van Hoofdkwartier Aan Vuurwerk Onderzoeksteam Projectnaam Vuurwerk2010 BRIEFING Van Hoofdkwartier Aan Vuurwerk Onderzoeksteam Projectnaam Vuurwerk2010 Beste teamleden, Dit vuurwerkdossier is strikt vertrouwelijk. We hebben onderzoek gedaan naar vuurwerk bij de politie, de

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL

STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL SCHENKEN EN NALATEN HARDERWIJK Missie van de Stichting Vrienden van het St Jansdal Het bevorderen van het welzijn van de patiënten van het ziekenhuis St Jansdal Motto:

Nadere informatie

De wettelijke publicaties vindt u op overheid.nl. Abonneer u via

De wettelijke publicaties vindt u op overheid.nl. Abonneer u via gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken Mevrouw A. van der Post-Geitenbeek Slikhaak 17 2421 MA NIEUWKOOP datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) VERZONDEN 0 8 FĒB ř-.ì

Nadere informatie

De Contourennota van de gemeente Oostzaan is behandeld in de commissievergadering van 20 juni 2016.

De Contourennota van de gemeente Oostzaan is behandeld in de commissievergadering van 20 juni 2016. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530 AA Wormer Telefoon 075 651 2100 Fax 075 651 2244 E-mail antwoord@over-gemeenten.nl

Nadere informatie

Als burger/ondernemer vinden wij het niet meer dan normaal belasting te moeten betalen,daar staan we voor en dat doen we indien vereist.

Als burger/ondernemer vinden wij het niet meer dan normaal belasting te moeten betalen,daar staan we voor en dat doen we indien vereist. Aan de fractie van de WD Gemeente Teylingen Betreft:Ondernemersfonds Geachte fractie, Als burger/ondernemer vinden wij het niet meer dan normaal belasting te moeten betalen,daar Dat we als ondernemer gevestigd

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R.00406

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R.00406 4» RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R.00406 Van: college van burgemeester en wethouders ęemeente WOERDEN Datum : 20 juni 2017 Portefeuillehouder(s) : burgemeester Portefeuille(s)

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Ouderling van dienst is Burg Anker Diaken is Alma van Hengel De piano wordt bespeeld

Nadere informatie

WZS Uitgaand - 26804. Gemeente Amsterdam. Retouradres: B&W, Postbus 202, 1000 AE AMSTERDAM. Wmo Adviesraad. T.a.v. Mevrouw M.

WZS Uitgaand - 26804. Gemeente Amsterdam. Retouradres: B&W, Postbus 202, 1000 AE AMSTERDAM. Wmo Adviesraad. T.a.v. Mevrouw M. WZS Uitgaand - 26804 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 2 Bezoekadres Stadhuis,Amstel 1 1011 PN AMSTERDAM Gemeente Amsterdam Postbus 202 Wethouder E. van der Burg 1000 AE AMSTERDAM Portefeuille Zorg

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer 13 oktober 2010 OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland. Aan dhr. J. Brander Skoalleane 27 9247 CS URETERP Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen D 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Ohja... deburen! Tips en adviezen voor een gelukkig leven met de buren

Ohja... deburen! Tips en adviezen voor een gelukkig leven met de buren Ohja... deburen! Tips en adviezen voor een gelukkig leven met de buren Tips en adviezen voor een gelukkig leven met de buren Ohja... de buren! Je buren kies je niet uit. Ze komen gewoon naast, boven of

Nadere informatie

NR: /. //?^ O /y* 3y

NR: /. //?^ O /y* 3y pagina 1 van 1 - Doorgest.: Beoogde sluiting Grasshopper Van: an: Datum: 31-01-2012 15:23 Onderwerp: Doorgest.: Beoogde sluiting Grasshopper GEMEENTE EINDHOVEN svp inboeken NR: /. //?^ O /y* 3y >>>

Nadere informatie

RMC, werk aan je toekomst! Voortijdig SchoolVerlaten. Uitleg over RMC en startkwalificatie

RMC, werk aan je toekomst! Voortijdig SchoolVerlaten. Uitleg over RMC en startkwalificatie RMC, werk aan je toekomst! Voortijdig SchoolVerlaten Uitleg over RMC en startkwalificatie ALGEMEEN Elk jaar verlaten jongeren voortijdig, dus zonder een diploma van een beroepsopleiding, het onderwijs.

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt erover dat de gemeente Steenbergen heeft nagelaten verzoekster tijdig op de hoogte te brengen van een wijziging van het bestemmingsplan, waardoor verzoekster onnodig

Nadere informatie