Beleidsplan Nutsdepartement Bergum e.o.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan Nutsdepartement Bergum e.o."

Transcriptie

1 Beleidsplan Nutsdepartement Bergum e.o. RSIN: Doelstelling Het departement Bergum e.o. is een vereniging met statuten die zijn opgemaakt d.d Het departement stelt zich ten doel een actieve bijdrage te leveren aan het welzijn van mens en samenleving en het bevorderen van de onderlinge cohesie door culturele in brede zin en literaire programma s. Alle activiteiten van het departement zijn gericht op bovengenoemde doelstelling en hebben geen winstoogmerk. 2. Organisatie Het departement Bergum e.o. is lid van de Maatschappij tot Nut van t Algemeen. Het departement is een vereniging met leden. Jaarlijks houdt het departement een Algemene Ledenvergadering waarin verantwoording wordt afgelegd over het gevoerde beleid en activiteiten van het afgelopen jaar en het beleid voor het volgende jaar/jaren wordt vastgesteld. 3. Activiteiten De activiteiten van het departement zijn de volgende; - het organiseren - al dan niet in samenwerking met collega-organisatie (bibliotheek) van culturele evenementen, als muziek en zang, toneel en cabaret, voor haar leden en (bij uitzondering als bieb of anders) voor niet-leden - het organiseren van educatieve activiteiten zoals lezingen - het gebruik van de website voor historie van het landelijk nut en nut bergum, dorpsgeschiedenis in woord en beeld - het ondersteunen / vermelden van de activiteiten van de Friese Volkshogeschool in de bibliotheek - het ondersteunen van initiatieven en projecten in de samenleving die in lijn zijn met de doelstelling van het departement. 4. Inkomsten De inkomsten van het departement bestaan uit: a. de contributies van de leden; b. eventuele onkostenvergoedingen en incidentele uitkeringen van de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen c. indien het zich voordoet: erfstellingen, legaten en schenkingen; d. gekweekte renten en mogelijke dividenden; e. mogelijk andere baten. 5. Financieel beheer Het dagelijks beheer van de geldmiddelen van het departement is opgedragen aan de penningmeester. Het departementsbestuur regelt de taken en bevoegdheden van de

2 penningmeester. De door de bestuursleden en vrijwilligers - in het belang van het departement - gemaakte reis- en verblijfkosten worden vergoed overeenkomstig de door het departement vastgestelde normen. De gelden van het departement worden beheerd / belegd op een wijze waarbij de liquiditeit, soliditeit en rendement is gewaarborgd en het vermogen in stand wordt gehouden. Ter bevordering van de doelstelling en de werkzaamheid van het departement, kunnen mogelijk in beperkte mate uit het vermogen van het departement, mits dit, gelet op andere belangen, van voldoende omvang is, geldleningen worden verstrekt of giften worden verstrekt aan derden. Bestuur en bereikbaarheid departement Het bestuur van het departement bestaat uit de volgende personen: Voorzitter: Dhr. T. Doevendans, Klompmakkersstrjitte 38, 9251 EJ Burgum Tel.: Vicevoorzitter Mevr. N. van Huizen-Dijk, Markt 86, 9251 JS Burgum Secretaris: Mevr. G. Post, Nieuwstad 27, 9251 LP Burgum Penningmeester: Dhr. J. Algra, Zomerweg 9a, 9251 MG Burgum Bestuurslid notulist: Dhr. P. Heegstra, Noordersingel 39, 9251 BL Burgum Bestuurslid pr: Mevr. I. Holwerda, M. v. Coehoornlaan 2, 9251 LV Burgum Bestuurslid: Dhr. J. Klijn, Hooijengastrjitte 21, 9251 RE Burgum Bestuurslid Speel-o-theek: Mevr. E. Krol, it Hoarnleger 17, 9262 NZ Sumar Postadres secretariaat: Mevr. G. Post, website: Bijlagen: a) Overzicht activiteiten afgelopen seizoen b) Statuten c) Jaarrekening laatste boekjaar d. Uittreksel van de Kamer van Koop handel

3 NUT-kortingen op cursussen Volksuniversiteit Fryslân in Burgum Volksuniversiteiten zijn er voor iedereen ongeacht vooropleiding, leeftijd of achtergrond. U volgt cursussen samen met andere cursisten in een ongedwongen en gezellige sfeer. Dat maakt leren gemakkelijk en plezierig. Vanaf september start er weer een volledig programma met cursussen, workshops en lezingen. In Bibliotheek Burgum is het aanbod in als volgt: Talen: Engels voor basisgebruikers (20x) ma 29/9 t/m 9/3 Lezen & Schrijven: Friese literatuur in de 21e eeuw (3x) ma 2/2,2/3 en 30/3 Schrijven zonder fouten (3x) ma 9/3, 16/3 en 23/3 Lichaam & Geest: Mindfulness (3x) do 5/3, 12/3 en 19/3 Digitale ontwikkelingen: Kennismaken met uw Androidtablet (1x) ma 29/9 Kennismaken met uw ipad (1x) ma 6/10 Productief met uw Androidtablet (1x) ma 20/10 Productief met uw ipad (1x) ma 27/10 Werken met digitale foto s (1x) ma 1/12 Foto s online delen (1x) ma 19/1 Lifestyle: Een zilveren Sieraad maken (4x) ma 3/11 t/m 24/11 Solliciteren met behulp van LinkedIn (2x) ma 9/2 en 16/2 Bent u lid van de bibliotheek? Dan ontvangt u standaard 10% korting op alle aangeboden cursussen. Hiervoor dient u uw lidmaatschapsnummer te vermelden op de website of op het inschrijfformulier. U vindt het nummer op uw bibliotheekpas. Bovendien profiteert u als NUT-lid van 5% extra korting op alle cursussen die in Bibliotheek Burgum worden gegeven. Vermeld op het inschrijfformulier of op de website de actiecode Wij zien u graag in Burgum bij Volksuniversiteit Fryslân! Volksuniversiteit Fryslân is een initiatief van Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân en is aangesloten bij de Bond van Nederlandse Volksuniversiteiten. Voor meer informatie en inschrijven:

4

5 Jan Arendz en Marijke Geertsma, It Jubileum Woansdei 15 oktober & Tongersdei 16 oktober 2014 Oanfang oere De Pleats, grutte seal Allinne Nutleden Jan Arendz en Marijke Geertsma spylje harren eigen Jubileum Yn desimber 2012 hawwe Jan Arendz en Marijke Geertsma nei 38 jier ôfskied nommen fan Tryater. Se giene lykwols troch mei it spyljen fan toaniel en dêrom steane se dus yn 2014 fjirtich jier op de planken. Om dit te fieren komme se mei in sels skreaun stik oer in akteursechtpear, dat ek jubilearret. Dy akteurs hawwe harren sechtichjierrich jubileum, yn De man (Jan) wol it unike jubileum fiere, de frou (Marijke) hat der gjin nocht mear oan. Dizze foarstelling is foar in part basearre op de stikken, dy t se spile ha en dy t harren in skat oan ferhalen oplevere ha. Tagelyk ha dy stikken ynfloed hân op har deistich libben, lykas it akteurwêzen dat ek hân hat. Ommers, se binne net allinne kollega s, mar ek en foaral man en frou.

6 En net te ferjitten heit en mem fan twa bern, sels al pake en beppe. Dat allegearre hat ek de noadige ferhalen opsmiten. Sa is It Jubileum suver in kronyk wurden, net alllinne fan it (toaniel)libben fan in akteursechtpear, mar ek fan it Fryske kulturele libben, fan it feroarjende Fryslân. In kronyk fan it libben tusken 1974 en 2014, mar ek alfêst fan it libben - harren libben - tusken 2014 en De rezjy fan It Jubileum is yn hannen fan Bruun Kuijt, dy t ek Sterk Staaltsje regisearre hat. Kaartverstrekking voor één van de avonden is op zaterdag 27 september van uur in de bibliotheek te Burgum op vertoon van uw lidmaatschapskaart! (per adres maximaal twee kaarten)

7 Dichterscollectief, en muziek van Piet Kok & Roelof Reineman (i.s.m. de bibliotheek) Donderdag 13 november 2014 Aanvang uur Bibliotheek Opgave vooraf verplicht vanaf woensdag 29 oktober in de bibliotheek van Burgum. Nutleden gratis (leden dienen vooraf op vertoon van hun lidmaatschapskaart een entreebewijs op te halen in de bibliotheek) Leden bibliotheek 5,00 Niet-leden 6,00 En de wolken drijven weer.. Het dichterscollectief Fersfuotlings fierders wordt gevormd door een groep dichters die het voorrecht hebben gehad te mogen werken onder de bezielende leiding van Tsjêbbe Hettinga: zanger, muzikant, maar vooral dichter. Het collectief, met 2 dichters uit Burgum, brengt een scala aan gedichten in alle toonsoorten en stemmingen, zowel in het Fries als in het Nederlands. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Piet Kok en Roelof Reineman, twee muzikanten die al samen spelen sinds de jaren 80 van de vorige eeuw. Zij brengen o.a. songs van Bob Dylan ten gehore, uitnodigend om mee te zingen.

8 Lezing: Peter Schoorstra, Inca s en Incatrail Donderdag 27 november 2014 Aanvang uur Alleen Nutleden De Pleats, grote zaal Peter Schoorstra vertelt onder meer over de opkomst en neergang van deze cultuur en over de Incatrail, een bijzondere trektocht in Peru door een schitterend landschap. Hij vult zijn boeiende verhaal aan met fraai beeldmateriaal. De Incatrail is de naam van een fascinerende tocht in Peru, die gedeeltelijk de loop volgt van een oude Incaweg. Als berggids die dit Zuid-Amerikaanse land tweemaal per jaar bezoekt, kent Peter Schoorstra deze route op zijn duimpje. Aan de hand van een zelfgemaakte film neemt hij de aanwezigen enthousiast mee op reis. Het uiteindelijke doel is Machu Picchu, een Incastad die door zijn ligging nooit is gevonden door de Spaanse veroveraars en zo aan plundering en verwoesting is ontkomen. Sinds 1983 staat deze stad op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. De tocht gaat van start in de Peruaanse hoofdstad Lima, waar in ijskoud oceaanwater kan worden gezwommen tussen duizenden zeeleeuwen. Verder langs de kust gaat het op naar Nazca, waar tekeningen van soms wel 300 meter zijn gevonden. Door hun enorme afmetingen zijn deze alleen vanuit de lucht waarneembaar. De volgende halteplaats is Arequipa. Hier is een 14-jarig gemummificeerd meisje uit de Incatijd gevonden, uitstekend geconserveerd in het gletsjerijs waar ze 500 jaar geleden werd geofferd aan de zonnegod. In het op 3400 meter hoogte gelegen Cuzco begint de trail pas echt: acht dagen lopen door de Andes over smalle, onverharde paden. Een zware en indrukwekkende tocht, vooral vanwege de weersomstandigheden en hoogteverschillen, maar een waar paradijs voor de liefhebber van flora en fauna.

9 It Frija Koar en De Hellingbazen Donderdag 11 december 2014 Aanvang uur De Pleats, grote zaal Alleen Nutleden It Freya Koar uit Feanwâldsterwal is een popkoor dat bestaat uit vijftig zangeressen, een dirigente, een gitariste en een toetsenist. Het repertoire varieert van de jaren '60 tot en met hedendaagse muziek, in het Engels, Nederlands, maar ook in het Fries. De Hellingbazen uit Feanwâlden is een shantykoor dat bestaat uit 35 leden en 4 accordeonisten. Het geheel staat onder leiding van dirigente Tine Douwenga. Er worden bij voorkeur shanty s gezongen, maar er staan ook seasongs en Friese liedjes op het programma.

10 Nieuwjaars matinee Marcel Smit & De Hiele Hannel Gurbe & Gerbrich Zondag 11 januari 2015 Aanvang uur De Pleats, grote zaal Alleen Nutleden De Friese singer-songwriter Marcel Smit komt samen met De Hiele Hannel, zijn vaste muzikanten Wilt Dijk en Wander van Duin. De liedjes van Marcel zijn voornamelijk verhalende luisterliedjes uit het dagelijks leven, soms fleurig en cabaretesk maar ook serieus en voor velen herkenbaar. De liedjes zullen in de setting Marcel Smit met De Hiele Hannel worden gebracht met akoestische instrumenten als gitaar, mandoline, contrabas en banjo. Sinds een aantal jaren vormen de Drachtster zanger en liedjesschrijver Gurbe Douwstra en zangeres Gerbrich van Dekken een duo dat regelmatig optredens verzorgt. Gurbe Douwstra is vooral bekend van zijn repertoire van Friese luisterliedjes die soms melancholisch dan weer heel vrolijk van toon en inhoud zijn. Gerbrich van Dekken is een nog jonge zangeres uit Eastermar, die tegenwoordig in Leeuwarden woont. Zij zingt liedjes uit het country-genre met uitstapjes naar de folkmuziek.

11 Balkan buffet met wijnen en zigeunerorkest Frysk Csárdás Alleen Nutleden en bij voorinschrijving Donderdag 29 & Vrijdag 30 januari 2015 Aanvang uur De Pleats, grote zaal Met de Spaanse muziek, zang en flamenco en het heerlijke buffet nog vers in het geheugen, staat onze volgende en 6 e thema avond al weer in de steigers. Deze keer gaat het landenthema Cultuur & Culinair verstevigen elkaar richting Oost Europa naar de Balkan landen. De keuze voor de muziek is geworden het bekende zigeunerorkest Csardas, met voor sommige muzikanten Friese roots. Hun brede muzikale programma gaat ver over de provincie en landsgrenzen en bestaat uit zigeunermuziek uit Hongarije, Roemenië en Rusland, alsmede Yiddische en Klezmer liederen. Aan Eelke & Co van de Pleats vertrouwen we het meergangen buffet weer toe en zal z n fantasie vast verder gaan dan de ons bekende zigeunerschnitzel en goulash. Het blijft en blijkt elke keer weer een smaakpapillen prikkelende verrassing, maar door de diversiteit nooit een teleurstellende. Voor elk wat wils. Wijn historie: ooit is hier, wordt verondersteld, de wijncultuur zo n 2000 jaar geleden gebracht door de Romeinen en gedijde daar eeuwenlang prima met witte en rode wijnen. Maar recenter, na het uiteen vallen van het Oostblok eind vorige eeuw, moesten de Balkanlanden zich heroriënteren en de concurrentie aangaan met bestaande wijnlanden. Dat was nieuw, want voorheen werd alles van staatswege geregeld. Toch zijn de wijn producerende landen als Hongarije, Slovenië, Bulgarije, Roemenië, etc., met o.m. Europese kwekers op een niveau gekomen dat ze zich kunnen

12 meten met de rest van de wereld. De classificatie naar EEG normen op 5 niveaus geeft inzicht in kwaliteit en druivensoort. U zult er met explicatie van Eelke van kunnen proeven en zelf beoordelen of de wijnen zich mogen meten met van ouds bestaande wijn producerende landen. Dus ga mee en boek tijdig voor een virtuele reis over de grenzen en maak kennis met muziekcultuur en culinaire ontdekkingen. Zigeunerorkest Frysk Csárdás Zigeunerorkest Frysk Csárdás is een groep enthousiaste hobbymuzikanten uit de rijke oude traditie van zigeunerorkesten in Nederland. Zij spelen naar de stijl van Budapest en hebben een breed repertoire van Hongaarse en Roemeense zigeunermelodieën, Russische en Jiddische liederen, Klezmer, Weense klassiekers en operettemuziek. De naam lijkt op het Hongaarse friss csárdás wat snelle dans betekent. De woordspeling Frysk verwijst naar Fryslân waar het orkest in 1977 ontsproot. Regelmatige bezoeken aan Budapest en lessen van Hongaarse musici houdt de spelers fris, en dat is in hun spel te horen. Het afwisselende repertoire, de virtuoze solisten en hun samenspel maken het luisteren tot een waar genoegen. Pim Ferguson viool Paul Cornelissen cimbaal Hans van Lier contrabas Gijs Lichtenbeld altviool Willem Gülcher klarinet Diner (verplicht) 25,00 per persoon. Wijn en andere consumpties zijn voor eigen rekening. Het bijgevoegde gekleurde inschrijfformulier van 20 tot 25 oktober 2014 inleveren bij Nini van Huizen, Markt 86, Burgum of (voor de buiten leden) bel Per avond geldt een maximum van 125 gasten. Inschrijving op binnenkomst. Dus geef tijdig uw keuze avond door. En vol=vol.

13 Lezing: Janny van der Molen, Etty Hillesum (i.s.m. de bibliotheek) Woensdag 18 februari 2015 Aanvang uur Bibliotheek Opgave vooraf verplicht vanaf woensdag 4 februari in de bibliotheek van Burgum. Nutleden (leden dienen vooraf op vertoon van hun lidmaatschapskaart een entreebewijs op te halen in de bibliotheek) Leden bibliotheek 5,00 Niet-leden 6,00 Janny van der Molen is geboren op 11 oktober 1968 in Burgum. Na de middelbare school in Drachten ging ze naar de school voor Journalistiek in Utrecht en studeerde later theologie in Amsterdam. In 2001 studeerde ze af op een studie van Etty Hillesum. Tegenwoordig woont ze in de Knipe. Janny van der Molen schrijft vaak boeken, die een verband hebben met godsdienst of geschiedenis. Zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen. In haar boek Ik zou zo graag lang willen leven (2014), vertellen Janny van der Molen en Klaas Smelink het verhaal van Etty Hillesum. Klaas Smelink is de zoon van Etty s vriend Klaas, die het dagboek van Etty na de oorlog in bewaring kreeg. Etty begon in haar dagboek over vele onderwerpen te schrijven, toen het haar als Joodse vrouw duidelijk werd dat de nazi s uit waren op de vernietiging van de Joden. Eind 1943 kwam ze om in Auschwitz-Birkenau, 29 jaar oud. In haar lezing over Etty Hillesum vertelt Janny wie Etty was, over het werk dat ze heeft achtergelaten, over haar boodschap aan de wereld (evenals Anne Frank). En wat Janny persoonlijk raakt in dat werk.

14 Algemene jaarlijkse ledenvergadering Donderdag 12 maart 2015 Aanvang uur De Pleats, grote zaal Na de pauze zal mevrouw Saskia Bak, directeur van het Fries Museum een presentatie geven over het nieuw Fries Museum, de achtergronden, het gebouw, het publiek en het programma. Een gloednieuw museum in hartje stad. Met uiteenlopende tentoonstellingen komt de kunst, cultuur en geschiedenis in Friesland tot leven. Stoer, stug en eigenzinnig?

15 Muziek: GeDoBr Tiisdei 24 maart 2015 Oanfang oere De Pleats, grutte seal Allinne Nutleden Geert Hager, Douwe Wobbes en Brugt Vries vormen samen het illustere trio GeDoBr. Sy kinne elkoar fan froeger en troffen elkoar yn 2005 wer by de nijjiersrevu fan Koatstertille. Dêr skreau Geert sa'n protte ferskes dy 't Brugt dan op muzyk sette dat se it skande fûnen om dy lizze te litten. Mei Douwe as tenoar is yn 2008 sa it idee ûntstien om mei har trijen GeDoBr op te setten. It 'Buske fan de Baas', 'Rûge Reade Rinus', 'Suster fan der Bij' binne dêr moaie foarbylden fan, mar ek 'Lit my net efter as in frjemde' en 'Dy ferjitte kin ik net' komme út harren penne. By GeDoBr giet it altyd fan 't iene nei 't oare, oer alles en oer niks, fan kolder nei emoasje, mar it is altyd wurk fan eigen hân.

16

17

18

19 NUTSDEPARTfMENT BURGUM REKENING 2014 INKOMSTEN 2014 Saldo 1 jan (Bank+ Kas) Contributie 2014 Rente overboeking andere rek nut overboeking andere rek nut 6060, , , , , ,30 Totaal inko msten 16301,74 UITGAVEN 2014 Ro p Janze (optreden 2013) Hawar Flamenco (muziek buffet 23/1 en 24/1-2014) Krimp 13/2 en 14/ Oe oorlog van mijn vader Loes Artz-Dijk(26/2-2014) Muziek bij oorlog van mijn vader Lees Arzt ( ) Auke Zeldenrust (iedenvergaderingvergadering ) Mata Hari ( ) Extra voorstelling Mala Hari (Hu rdegaryp )) lt jubileum 15 en 16 okt 2014 Peter Schaarstra Inca's en incatrail lt Frija Kaar en de Hellingsbazen ( ) 591,15 370, , ,00 203,50 175,00 100, ,00 435, ,00 157,00 375, ,65 Attentie's artiesten/gasten Ledenvergadering 2014 Interpolis (verzekeringen) Drukwerk/administratiekosten Hoofdbestuur NUT {2013) Hoofdbestuur NUT (2014) Huur Pleats + huur media ap paratuur Consumptie gasten Bankkosten Bestuurskost en Bibliotheek nog verschuildigd 612,54 858, ,60 865, ,00 nog ve rschuldigd 1137,50 292,10 129,39 874,15 nog verschuldigd 6340, ,38 Banksaldo Kassaldo ,36 113,00 544,36 544,36 De kascommissie (. I...1

20 NUTSOEPARTEMENT BURGUM Begroting 2015 INKOMSTEN Contributie terugboeking rek speel-o-theek Rente Diversen UITGAVEN Marcel Smit & De Hiele Hannel, Gerbrich & Gurbe Buffet/Csardas 2x 29 en Bieb lezing Janny van der Molen Saskia Bak (jaarvergadering) Jaarvergadering {consumptie leden)l Gedobr Zijde route van Aly Wagenvoorde Provinciaal overleg met andere departementen Bieb lezing Siamese tweeling Sterke froulje Klein kunstkoor Afdracht nut (hoofdbestuur) Administratie kosten/drukwerk Huur Pleats t media apparatuur Bankkosten SM fonds Bestuurkostent media apparatuur Navordering 2014 Verzekering Attentie , ,48 Tekort

21 NUTSOEPARTEMENT BURGUM Totaal Ba lans 2014 Rabo rek courant Rabospaarrek. Rabo dep. Rek. Kas Rentelole le ning Speel o theek 1 jan , , ,00 81, , , , , ,00 96, , , ,30 Negatief saldo 5863,58 = Jaar 2013 afgesloten met negatief saldo van voorstellingen ipv 6

22 balans 0101 mutatie afschrijving balans inkomsten cont ributie 1345, , ,51 383, boete 97,2 82,3 nut ov inkomsten 10, , , rente -3,99 14, , ,31 uitgaven saldo 0101 onderdelen 19,33-10 kas 59,55 ad mi nistratie koste n 31,3 58,11 kas contant 50 reservering -4,54 0 bank 262,12 div kosten 29,6 11,89 spaarbank 3555,77 afschrijving 1450, ,51 speelgoed 1424 overschot -77,12-176, , , ,31 sa ldo 3112 kas 34,44 kas contant 50 bank 973,23 lening Jannie -11 spaarbank 2804,57 speelgoed , ,20-176,20 0,00

23 1 STATUTENWIJZIGING zaaknummer Heden, acht december tweeduizend veertien, verscheen voor mij, mr. Tjerk Albert Dantuma, notaris met plaats van vestiging de gemeente Tytsjerksteradiel: de heer Taeke Doevendans, wonende te Burgum (postcode: 9251 EJ), Klompmakkersstrjitte 38, geboren te Bergum op vijf september negentienhonderd vijftig, zich identificerend met paspoort afgegeven in de gemeente Tytsjerkstera- -- diel op vijf februari tweeduizend dertien onder nummer NW3K69P15, geldig tot - vijf februari tweeduizend achttien, ehuwd met mevrouw Thomaske Kolk; ten deze handelend als voorzitter van het Departement Bergum en omstreken der - maatschappij tot Nut van't Algemeen De verschenen persoon, handelend als gemeld, verklaarde dat in een bijzondere --- ledenvergadering op zes maart tweeduizend veertien gehouden, met algemene ---- stemmen is besloten de statuten van genoemde vereniging, te wijzigen Het besluit daartoe is genomen met inachtneming van de daartoe voorgeschreven - statutaire en wettelijke voorschriften Van gemeld besluit blijkt uit een door voorzitter en de secretaris getekend exemplaar van de notulen van bedoelde ledenvergadering, welke notulen aan deze akte zijn gehecht De verschenen persoon, handelend als gemeld, verklaarde: De statuten van genoemde vereniging zijn laatstelijk gewijzigd bij akte op dertig december negentienhonderd vierennegentig verleden voor de destijds -- te Burgum gevestigde notaris mr. Sieger Douwe Dantuma; Tijdens de op zes maart tweeduizend veertien en zevenentwintig maart tweeduizend veertien te Burgum gehouden Algemene Ledenvergadering is --- met algemene stemmen besloten tot wijziging van de statuten van de vereniging, van welk besluit blijkt uit voormeld aan deze akte te hechten uittreksel uit de notulen dier vergadering; Blijkens het aan deze akte gehecht stuk is de goedkeuring tot na te melden --- statutenwijziging van het Maatschappijbestuur verkregen; Het ontwerp der gewijzigde statuten is tijdig voor de gemelde vergadering ---- aan alle leden toegezonden en heeft bovendien gedurende de daartoe vereiste termijn ten huize van de secretaris van de vereniging ter inzage van de leden - gelegen, zodat aan alle vereisten voor de statutenwijziging is voldaan De verschenen persoon, handelend als gemeld, verklaarde dat de statuten voortaan zullen luiden als volgt: OPRICHTING EN NAAM Artikel De vereniging is opgericht op zesentwintig augustus zeventienhonderd negenennegentig Zij is genaamd: Vereniging "Departement Bergum e.o. der Maatschappij tot - Nut van 't Algemeen" ZETEL Artikel De vereniging is gevestigd in Burgum, gemeente Tytsjerksteradiel

24 STATUS Artikel De vereniging is lid van de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen, gevestigd te --- Amsterdam, kantoorhoudende te Edam en verklaart als zodanig de statuten van de Maatschappij, onder de naam "Wet der Maatschappij tot Nut van 't Algemeen", --- laatstelijk vastgesteld op twaalf mei tweeduizend één, vastgelegd in een akte van - statutenwijziging op achttien september tweeduizend één voor de destijds te Wedde, gemeente Bellingwedde, gevestigde notaris Meester H.T. Lutter, nadien -- gedeeltelijk gewijzigd op dertien mei tweeduizend zes, vastgelegd in een akte van statutenwijziging op elf juli tweeduizend zes verleden voor de te Leens, gemeente De Marne, gevestigde notaris Meester R. Greven, alsmede het op eerstgenoemde datum vastgestelde en op vierentwintig september tweeduizend één in werking --- getreden huishoudelijk reglement dier Maatschappij, te erkennen en te aanvaarden als grondslag van haar statuten en reglementen, zowel als van haar beleid en werkzaamheid BEGRIPSBEPALINGEN Artikel In deze statuten wordt in het vervolg verstaan onder: "Maatschappij": de voornoemde Maatschappij tot Nut van 't Algemeen; "Wet der Maatschappij": de statuten van de voornoemde vereniging "Maatschappij tot Nut van 't Algemeen"; "Maatschappijbestuur": het bestuur van de voornoemde Maatschappij tot Nut van 't Algemeen; "Huishoudelijk. Reglement." het voormelde huishoudelijk reglement der voornoemde Maatschappij tot Nut van 't Algemeen; "Ledenvergadering": de algemene vergadering van de leden der vereniging "Departement Bergum der Maatschappij tot Nut van 't Algemeen" DOEL Artikel De vereniging stelt zich ten doel in overeenstemming met de doelstelling van de -- Maatschappij, het welzijn, in de ruimste zin, van individu en samenleving te bevorderen Zij gaat daarbij uit van een gezindheid tot dienstverlening aan de medemens en --- van de onafhankelijkheid van enige groepering van levensbeschouwelijke, politieke of economische aard MIDDELEN Artikel De vereniging tracht haar doel te verwezenlijken: a. door middel van de eigen werkzaamheid en van die van haar instellingen; b. door deelname aan activiteiten, georganiseerd door het Maatschappijbestuur - of door het bestuur van het district waartoe de vereniging behoort; c. door samenwerking met andere organisaties, onder handhaving van de eigen - identiteit; d. door andere activiteiten die bevorderlijk kunnen zijn voor het bereiken van haar doeleinden

25 LEDEN Artikel De vereniging kent gewone leden, ereleden, jongerenleden en begunstigers Het lidmaatschap der vereniging is voorbehouden aan natuurlijke personen. --- GEWONE LEDEN Artikel Gewone leden der vereniging zijn zij, die zich ter verkrijging van het lidmaatschap hebben aangemeld bij het bestuur. Om tot het lidmaatschap te -- kunnen worden toegelaten, dienen zij de leeftijd van achttien jaren te hebben - bereikt De wijze van aanmelding ter verkrijging van het lidmaatschap als gewoon lid wordt geregeld in het huishoudelijk reglement Het lidmaatschap eindigt op de wijze als is aangegeven in artikel 2:35, eerste lid, van het Burgerlijk Wetboek. Artikel 2:35, leden 2 en 3 en artikel 2:36 van het Burgerlijk Wetboek zijn van overeenkomstige toepassing Gewone leden hebben het recht de ledenvergaderingen bij te wonen en aan de daarin te houden discussies en stemmingen deel te nemen, met inachtneming van de in het huishoudelijk reglement te stellen regels Gewone leden betalen een contributie, vastgesteld door de ledenvergadering. - ERELEDEN Artikel Gewone leden die zich voor de vereniging bijzonder verdienstelijk hebben --- gemaakt, kunnen tot erelid worden benoemd bij besluit van de ledenvergadering, op voordracht van het bestuur of van tenminste tien leden, - die hiertoe een schriftelijk verzoek, vergezeld van een toelichting, bij het bestuur hebben ingediend In bijzondere gevallen kan het gestelde in het vorige lid ook toepassing vinden ten aanzien van personen die geen lid zijn van de vereniging Het aantal Ereleden der vereniging kan niet groter zijn dan één/vijfde deel ---- van het totaal aantal leden, met een maximum van tien Ereleden hebben dezelfde rechten als gewone leden Ereleden betalen geen contributie JONGEREN LEDEN Artikel Personen beneden de leeftijd van achttien jaren, doch niet jonger dan vijftien - jaren, kunnen worden toegelaten tot het jongerenlidmaatschap Jongerenleden worden bij het bereiken van de achttienjarige leeftijd automatisch gewoon lid De wijze van aanmelding als jongerenlid wordt geregeld in het huishoudelijk reglement De jongerenleden zijn gerechtigd afzonderlijk te vergaderen. Zij kunnen uit -- hun midden een jongerencommissie benoemen, die aan het bestuur, gevraagd en ongevraagd voorstellen kan doen en advies kan geven De jongerenleden zijn gerechtigd aanwezig te zijn in ledenvergadering en aan de discussies deel te nemen. Zij hebben echter geen stemrecht

26 6. Jongerenleden betalen een contributie, vastgesteld door de ledenvergadering De jongerencommissie kan activiteiten ontwikkelen in overleg met het bestuur Alvorens verplichtingen aan te gaan, al dan niet van financiële aard, behoeft - de jongerencommissie de goedkeuring van het bestuur Indien de jongerencommissie voor eigen activiteiten geldmiddelen bijeen wil brengen, behoeft zij voor het beheer daarvan het toezicht van het bestuur, volgens regels in het huishoudelijk reglement te stellen BEGUNSTIGERS/DONATEURS Artikel Begunstigers, casu quo donateurs, zijn die rechts- en/of natuurlijke personen - die zich daartoe bij het bestuur hebben aangemeld en een jaarlijkse - door het bestuur vast te stellen - minimum bijdrage betalen Rechtspersonen kunnen slechts als begunstiger, casu quo donateur, worden --- toegelaten ORGANEN VAN BELEID EN BESTUUR Artikel De organen van beleid en bestuur der vereniging zijn: a. De ledenvergadering b. Het bestuur c. Het dagelijks bestuur LEDENVERGADERING Artikel Het beleid der vereniging wordt bepaald door de ledenvergadering. Aan haar komen alle bevoegdheden toe, die niet door de wet of deze statuten aan andere organen zijn opgedragen De ledenvergadering komt tenminste éénmaal per jaar bijeen en voorts zo ---- dikwijls als het bestuur dit nodig oordeelt Op schriftelijk verzoek van tenminste een zodanig aantal leden als bevoegd is tot het uitbrengen van een tiende gedeelte der stemmen in de ledenvergadering, is het bestuur verplicht tot het bijeenroepen van een ledenvergadering, op een termijn van niet langer dan vier weken Het verzoek bevat een opgave van de te behandelen onderwerpen Indien aan het verzoek binnen veertien dagen geen gevolg is gegeven kunnen de verzoekers zelf tot de bijeenroeping overgaan, op de wijze waarop het bestuur de ledenvergadering bijeenroept De leden worden voor de ledenvergadering ten minste veertien dagen van te - voren opgeroepen door middel van een persoonlijke schriftelijke oproeping -- dan wel door een mededeling in een ter plaatse veelgelezen blad Onverminderd het bepaalde in de artikelen 29, 30 en 32 dezer statuten, wordt al hetgeen verder het bijeenroepen en het houden der ledenvergadering en de besluitvorming daarin betreft, geregeld in het huishoudelijk reglement Van de ledenvergaderingen worden notulen gehouden, welke in de volgende - ledenvergadering aan goedkeuring worden onderworpen BESTUUR

27 Artikel Het bestuur der vereniging wordt door de ledenvergadering uit de leden benoemd. Het bestaat uit tenminste vijf personen De benoeming geschiedt uit een door het bestuur opgemaakte voordracht van zo mogelijk twee benoembare personen voor elk te benoemen bestuurslid Het lidmaatschap van het bestuur is onverenigbaar met het bekleden van een - bezoldigde functie in dienst der vereniging Indien het bestuur te eniger tijd uit minder dan vijf leden bestaat blijft het bevoegd. Alsdan dient zo spoedig mogelijk in de vacature te worden voorzien De bestuursleden worden benoemd voor een periode van vier jaren. Bij periodieke aftreding zijn zij eenmaal terstond herbenoembaar voor eenzelfde - periode. Indien het bestuur unaniem van gevoelen is, dat zulks in het belang is van de continuïteit in het bestuur, kan de ledenvergadering besluiten een aftredend bestuurslid, dat reeds eenmaal is herbenoemd, voor een derde periode te benoemen De periodieke aftreding geschiedt volgens een door het bestuur op te maken - rooster en gaat in op de dag der ledenvergadering waarin in de opvolging wordt voorzien Nieuw benoemde bestuursleden nemen op het rooster van aftreding de plaats in van degene(n) die zij zijn opgevolgd Al hetgeen verder betrekking heeft op de benoeming en de periodieke aftreding der bestuursleden wordt geregeld in het huishoudelijk reglement FUNCTIES IN HET BESTUUR Artikel De voorzitter van het bestuur wordt in die functie uit de bestuursleden benoemd -- door de ledenvergadering. Het bestuur benoemt uit zijn midden een vice voorzitter, een secretaris en een penningmeester, alsmede een plaatsvervanger ---- voor de beide laatstgenoemde functionarissen TAAK VAN HET BESTUUR Artikel Het bestuur is belast met de voorbereiding en de uitvoering van de besluiten - van de ledenvergadering Aan het bestuur is opgedragen: a. het voortdurend onderzoek met betrekking tot de vraag of zich binnen het werkgebied van de vereniging omstandigheden of ontwikkelingen voordoen, welke aanleiding geven tot enigerlei binnen de doelstelling ---- van de vereniging vallende activiteit; b. het onderhouden van de contacten met het Maatschappijbestuur, met het - bestuur van het district waartoe de vereniging behoort en met andere departementen der Maatschappij; c. het vertegenwoordigen van de vereniging in de ledenvergadering der Maatschappij en het vertegenwoordigen van de vereniging in de vergadering van de districtsraad van het district waartoe de vereniging --- behoort;

28 d. het houden van toezicht op de naleving van de statuten en reglementen -- van door de vereniging in het leven geroepen instellingen; e. het houden van toezicht op het functioneren van ingestelde commissies Het bestuur neemt bij de uitvoering van zijn taak de van toepassing zijnde ---- bepalingen in acht, opgenomen in de Wet der Maatschappij, in het Huishoudelijk Reglement, in deze statuten en in het huishoudelijk reglement. - BEVOEGDHEDEN VAN HET BESTUUR Artikel Het bestuur is krachtens delegatie door - of met goedkeuring van de ledenvergadering - bevoegd tot het doen van schenkingen, het verlenen van subsidies, het sluiten van overeenkomsten tot het verstrekken van geldleningen, -- het deelnemen in risicodragende ondernemingen, het aangaan van fusies, het aangaan van geldleningen, het verlenen van garanties. Voorts tot het nemen van -- besluiten tot het aangaan van overeenkomsten tot verkrijging, vervreemding en --- bezwaring van registergoederen en tot het aangaan van overeenkomsten waarbij -- de vereniging zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidsstelling voor een schuld van een ander ---- verbindt Op het ontbreken van de vereiste goedkeuring voor de laatstgenoemde besluiten -- kan door en tegen derden een beroep worden gedaan VERTEGENWOORDIGING Artikel Het bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte. De vertegenwoordigingsbevoegdheid komt mede toe aan twee gezamenlijk handelende leden van het dagelijks bestuur Onverminderd het bepaalde in artikel 21, tweede lid van deze statuten, kan --- het bestuur in bijzondere gevallen één zijner leden machtigen om ter uitvoering van een bepaald besluit de vereniging alleen te vertegenwoordigen. Van deze machtiging wordt in het besluit melding gemaakt SCHORSING EN ONTSLAG BESTUURSLEDEN Artikel Indien het bestuur van mening is dat een bestuurslid door zijn optreden de ---- vereniging schade toebrengt, dan wel in strijd handelt met de wetten, statuten en reglementen, welke op de vereniging van toepassing zijn kan het besluiten aan de ledenvergadering een voorstel te doen tot schorsing of ontslag van dat bestuurslid Het besluit als in het vorige lid bedoeld kan slechts tot stand komen bij meerderheid van tenminste twee/derde der schriftelijk uitgebrachte stemmen, in een vergadering waarin tenminste drie/vierde van het aantal zitting hebbende bestuursleden aanwezig is De ledenvergadering beslist op een voorstel als in het eerste lid van dit artikel bedoeld, met gewone meerderheid van stemmen BEEINDIGING LIDMAATSCHAP BESTUUR Artikel Het lidmaatschap van het bestuur eindigt:

29 a. door het einde van het lidmaatschap der vereniging; b. door ontslagname; c. door periodieke aftreding, niet gevolgd door herbenoeming; d. door een besluit tot ontslagverlening, genomen door de ledenvergadering; e. wanneer het lid krachtens rechterlijke uitspraak het beheer over zijn goederen heeft verloren Het bestuur kan beslissen dat het vermelde in het vorige lid sub e in een bepaald geval geen reden oplevert tot beëindiging van het bestuurslidmaatschap DAGELIJKS BESTUUR Artikel De voorzitter, de secretaris en de penningmeester vormen tezamen het dagelijks bestuur der vereniging Het dagelijks bestuur is belast met zaken van dagelijks beheer en beleid. Het - bereidt de vergaderingen van het bestuur voor en geeft uitvoering aan de door het bestuur genomen besluiten Het dagelijks bestuur neemt beslissingen in daartoe door het bestuur gedelegeerde zaken. Zaken als bedoeld in artikel 17 dezer statuten zijn van --- delegatie aan het dagelijks bestuur uitgezonderd VERGADERINGEN VAN BESTUUR EN DAGELIJKS BESTUUR Artikel Al hetgeen betreft de wijze van bijeenroepen en het houden van de vergaderingen van het bestuur en het dagelijks bestuur en de totstandkoming - der besluiten, wordt geregeld in het huishoudelijk reglement Van de vergaderingen van het bestuur worden notulen gehouden. De notulen worden in de volgende vergadering aan de goedkeuring van het bestuur onderworpen Van de vergaderingen van het dagelijks bestuur worden besluitenlijsten samengesteld, die ter kennis worden gebracht van het bestuur COMMISSIES Artikel Het bestuur kan zich doen bijstaan door één of meer commissies van advies -- en beheer Voor de commissies met een blijvende opdracht stelt het bestuur een reglement vast, waarin haar samenstelling, taak en werkwijze worden omschreven. Dit reglement mag niet in strijd zijn met enige wettelijke of statutaire bepaling welke op de vereniging van toepassing is. Het bestuur benoemt de leden dezer commissies. In elk daarvan heeft tenminste één bestuurslid zitting Voor de voorbereiding en/of uitvoering van taken welke naar hun aard of tijdsduur een beperkte strekking hebben, kan het bestuur commissies ad hoc - instellen. Het besluit tot instellen van een zodanige commissie regelt haar ---- samenstelling, haar opdracht en haar bevoegdheden. Het bestuur benoemt er - de leden van

30 4. Het bestuur is bevoegd een ingestelde commissie op te heffen, wanneer het de taak daarvan als geëindigd beschouwt of wanneer andere redenen van dwingende aard daartoe aanleiding geven INSTELLINGEN Artikel Bij besluit van de ledenvergadering kunnen, met toepassing van artikel 5 van het Huishoudelijk. Reglement. ter behartiging van bepaalde belangen instellingen in het leven worden geroepen Instellingen kunnen zowel wat haar structuur en doelstellingen als wat haar -- werkzaamheid betreft, nimmer in de plaats treden van de vereniging Instellingen kunnen niet met haar werkzaamheden beginnen, zolang aan de --- eisen welke in artikel 5 van het Huishoudelijk Reglement. zijn gesteld, niet is voldaan De instellingen brengen jaarlijks in de ledenvergadering verslag uit over het -- afgelopen jaar INKOMSTEN EN UITGAVEN Artikel De inkomsten der vereniging bestaan uit: a. de contributies der leden; b. bijdragen van begunstigers; c. subsidies en bijzondere bijdragen; d. opbrengsten van beleggingen en bezittingen; e. erfstellingen, legaten en schenkingen; f. andere baten De uitgaven der vereniging worden zoveel mogelijk gedaan op basis van een begroting, welke is goedgekeurd door de ledenvergadering Onverminderd het bepaalde in artikel 17 dezer statuten zullen in beginsel geen uitgaven worden gedaan welke rechtstreeks ten laste van het vermogen - komen Aan de vereniging opgekomen erfenissen mogen slechts onder het voorrecht - van boedelbeschrijving worden aanvaard Aan de vereniging opgekomen schenkingen en legaten mogen slechts worden aanvaard indien aan die schenkingen, casu quo legaten, geen lasten zijn verbonden. In bijzondere gevallen kan de ledenvergadering met een meerderheid van tenminste twee/derde gedeelte der geldig uitgebrachte stemmen besluiten een schenking of legaat toch onder de desbetreffende last - te aanvaarden BOEKHOUDING Artikel Van de vermogenstoestand der vereniging en van al hetgeen haar inkomsten - en uitgaven, zowel als haar bezittingen en beleggingen betreft, wordt op zodanige wijze boek gehouden dat daaruit te allen tijde haar rechten en verplichtingen en het door het bestuur gevoerde financiële beheer kunnen worden gekend

Jan Arendz en Marijke Geertsma, It Jubileum

Jan Arendz en Marijke Geertsma, It Jubileum Jan Arendz en Marijke Geertsma, It Jubileum Woansdei 15 oktober & Tongersdei 16 oktober 2014 Oanfang 20.00 oere De Pleats, grutte seal Allinne Nutleden Jan Arendz en Marijke Geertsma spylje harren eigen

Nadere informatie

STATUTEN DER VERENIGING DEPARTEMENT DOESBURG DER MAATSCHAPPIJ TOT NUT VAN T ALGEMEEN.

STATUTEN DER VERENIGING DEPARTEMENT DOESBURG DER MAATSCHAPPIJ TOT NUT VAN T ALGEMEEN. STATUTEN DER VERENIGING DEPARTEMENT DOESBURG DER MAATSCHAPPIJ TOT NUT VAN T ALGEMEEN. OPRICHTING EN NAAM Artikel 1 De vereniging is opgericht in 1809 Zij is genaamd Departement Doesburg der Maatschappij

Nadere informatie

Beleidsplan Nutsdepartement Bergum e.o.

Beleidsplan Nutsdepartement Bergum e.o. Beleidsplan Nutsdepartement Bergum e.o. RSIN: 40000954 1.Doelstelling Het departement Bergum e.o. is een vereniging met statuten die zijn opgemaakt d.d. 8.12.2014. Het departement stelt zich ten doel een

Nadere informatie

Statuten. Departement Langstraat der Maatschappij tot Nut van t Algemeen. Kortheidshalve genoemd. Nut Langstraat. Gevestigd te Waalwijk

Statuten. Departement Langstraat der Maatschappij tot Nut van t Algemeen. Kortheidshalve genoemd. Nut Langstraat. Gevestigd te Waalwijk Statuten Departement Langstraat der Maatschappij tot Nut van t Algemeen Kortheidshalve genoemd Nut Langstraat Gevestigd te Waalwijk Heden, twee-en-twintig november 1994 Verschenen voor mij, mr. Nico Leonardus

Nadere informatie

Beleidsplan Nutsdepartement Wieringermeer

Beleidsplan Nutsdepartement Wieringermeer RSIN: 819310992 Beleidsplan Nutsdepartement Wieringermeer 1.Doelstelling Het departement Wieringermeer is een vereniging met statuten die zijn opgemaakt d.d. 12 mei 2005. Het departement stelt zich ten

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR.

VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR. VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK. 2. De vereniging is gevestigd te s-heerenbroek.

Nadere informatie

Beleidsplan Nutsdepartement Middelstum

Beleidsplan Nutsdepartement Middelstum RSIN: 804988079 Beleidsplan Nutsdepartement Middelstum 1.Doelstelling Het departement Middelstum is een vereniging met statuten die zijn opgemaakt d.d. 6 mei 1996. De vereniging stelt zich ten doel, in

Nadere informatie

Beleidsplan Nutsdepartement Herwijnen

Beleidsplan Nutsdepartement Herwijnen Beleidsplan Nutsdepartement Herwijnen RSIN: 804089541 1.Doelstelling Het departement Herwijnen is een vereniging met statuten die zijn opgemaakt d.d. 16-11-1994. Het departement stelt zich ten doel, in

Nadere informatie

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging tot Ontwikkeling van het Reken/Wiskunde Onderwijs en is gevestigd te Utrecht. 2. De vereniging is aangegaan

Nadere informatie

Statuten Soerens Belang

Statuten Soerens Belang BIJLAGE 6 HUIDIGE STATUTEN VAN DE VERENIGING SOERENS BELANG Statuten Soerens Belang NAAM ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam "SOEREN`S BELANG" en is gevestigd te Laag Soeren, gemeente

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL

NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam. "NEDERLANDSE VERENIGING TOT ONTWIKKELING VAN HET REKEN/WISKUNDE ONDERWIJS" 2. De vereniging heeft haar zetel te Utrecht. 3. De vereniging

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

STATUTEN SGS Naam, zetel en duur

STATUTEN SGS Naam, zetel en duur STATUTEN SGS - 1 - STATUTEN SGS Naam, zetel en duur Artikel 1 De vereniging is opgericht op twee en twintig augustus negentienhonderd één en dertig en draagt de naam Stichts-Gooise Schaakbond en is gevestigd

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: ''VERENIGING NEDERLAND - NOORWEGEN". 2. Zij is gevestigd te Utrecht. DUUR Artikel 2 De vereniging

Nadere informatie

STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013)

STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013) STATUTEN STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013) Definitie Artikel 1 Schriftelijk 1. Onder schriftelijk wordt in deze statuten tevens verstaan een langs elektronische weg toegezonden

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING. Notariskantoor De Stigter Ref: 2008.000171.01/DS. : Stichting Rechtswinkel Rotterdam

STATUTENWIJZIGING. Notariskantoor De Stigter Ref: 2008.000171.01/DS. : Stichting Rechtswinkel Rotterdam Notariskantoor De Stigter Ref: 2008.000171.01/DS STATUTENWIJZIGING van gevestigd te : Stichting Rechtswinkel Rotterdam : Rotterdam Heden, verschenen voor mij, Mr Simon Wilhelmus de Stigter, notaris te

Nadere informatie

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES 2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Prioriteitsaandelen

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL Doorlopende tekst van de statuten van de stichting Stichting S.P.Y.N. Welfare Foundation, blijkens de akte van oprichting op 10 december 2004 verleden voor notaris mr J. Hagen te Vleuten, gemeente Utrecht.

Nadere informatie

Statuten Soerens Belang

Statuten Soerens Belang Statuten Soerens Belang NAAM ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam "SOEREN`S BELANG" en is gevestigd te Laag-Soeren, gemeente Rheden. Artikel 2 De vereniging is aangegaan voor onbepaalde

Nadere informatie

STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE

STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybalvereniging VIOS Eefde en is gevestigd in de gemeente Gorssel. DOEL Artikel 2 2.1 De vereniging

Nadere informatie

atuten Stichting Vrienden van het Reformatorisch Theologisches Predigerseminar

atuten Stichting Vrienden van het Reformatorisch Theologisches Predigerseminar 1 Statuten Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Vrienden van het Reformatorisch Theologisches Predigerseminar. 2. Zij heeft haar zetel te Kampen. Doel Artikel 2 1. De stichting heeft ten

Nadere informatie

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris],

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], 1. [naam], [functie], wonende te [adres], [postcode en plaats], geboren te [geboorteplaats] op geboorte[datum];

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE STICHTING WIJKRAAD ST. ANTONIUSVELD.

STATUTEN VAN DE STICHTING WIJKRAAD ST. ANTONIUSVELD. STATUTEN VAN DE STICHTING WIJKRAAD ST. ANTONIUSVELD. Datum van oprichting van de stichting is 23 februari 2000. STATUTEN. NAAM EN ZETEL EN DUUR. Artikel 1. 1. De stichting is genaamd: Stichting Wijkraad

Nadere informatie

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM - 1 - SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM STATUTEN Naam en zetel: Artikel 1: 1. De stichting draagt de naam: Stichting Jonge Balie Activiteiten

Nadere informatie

STATUTEN VELO VOLLEYBAL

STATUTEN VELO VOLLEYBAL Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybal Vereniging VELO. Zij is gevestigd te Wateringen. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Wateringen op 22 maart 1972; is aangegaan

Nadere informatie

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of Doorlopende tekst van de statuten van de Ter Aar, gemeente Nieuwkoop, gevestigde vereniging: Surfclub Ter Aar, zoals de zijn komen te luiden na de statutenwijziging geconstateerd bij akte op twaalf juni

Nadere informatie

Beleidsplan Nutsdepartement Wageningen RSIN

Beleidsplan Nutsdepartement Wageningen RSIN Beleidsplan Nutsdepartement Wageningen RSIN 816262652 1.Doelstelling Het departement Wageningen is een vereniging met statuten die zijn opgemaakt d.d.13 maart 2003. Het departement stelt zich ten doel

Nadere informatie

Beleidsplan Nutsdepartement Wassenaar

Beleidsplan Nutsdepartement Wassenaar RSIN: 40409180 Beleidsplan Nutsdepartement Wassenaar l.doelstelling Het departement Wassenaar is een vereniging met statuten die zijn opgemaakt d.d. 4 september 1987. Het departement stelt zich ten doel,

Nadere informatie

Voorstel wijziging Statuten:

Voorstel wijziging Statuten: Voorstel wijziging Statuten: Artikel 1 lid 1 wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt: "1. De Vereniging draagt de naam: Vereniging Industriële Raad voor de Olie- en Gasindustrie en Offshore Renewable

Nadere informatie

statutair gevestigd te Amsterdam,

statutair gevestigd te Amsterdam, 1 DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de vereniging: Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO), statutair gevestigd te Amsterdam, akte van statutenwijziging d.d. 3 februari 2011 verleden

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN

STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN 20140163 1 STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN doorlopende tekst van de statuten van de stichting: Stichting Meesman Beleggingsfondsen (vóór statutenwijziging genaamd: Stichting Bewaarder Meesman

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE HISTORISCHE VERENIGING HARDENBERG E.O.

STATUTEN VAN DE HISTORISCHE VERENIGING HARDENBERG E.O. STATUTEN VAN DE HISTORISCHE VERENIGING HARDENBERG E.O. De statuten zijn op 19 september 2003 notarieel vastgelegd voor notaris mr. H.H. Bulthuis. Art. 1. Naam en zetel. De vereniging draagt de naam Historische

Nadere informatie

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM Algemene bepalingen: Artikel 1. In deze statuten wordt verstaan onder de vereniging: Watersportvereniging Onderdendam. de statuten: de Statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

Stichting Gehandicaptenvervoer Barneveld Stichting Gehandicaptenvervoer Barneveld

Stichting Gehandicaptenvervoer Barneveld Stichting Gehandicaptenvervoer Barneveld Doorlopende tekst van de statuten van: de statutair te Barneveld gevestigde stichting: Stichting Gehandicaptenvervoer Barneveld, zoals de statuten zijn komen te luiden na de partiële statutenwijziging

Nadere informatie

Notarissen Amsterdamsestraatweg 472 3553 EM UTRECHT 030-2440745 - 1 -

Notarissen Amsterdamsestraatweg 472 3553 EM UTRECHT 030-2440745 - 1 - Koch en Compaijen Notarissen Amsterdamsestraatweg 472 3553 EM UTRECHT 030-2440745 - 1-2009.053989.01/TT Concept 10 juni 2009 STATUTENWIJZIGING Vandaag @, verschijnen voor mij, @, notaris gevestigd te Utrecht:

Nadere informatie

Statuten Bestuurdersvereniging ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013

Statuten Bestuurdersvereniging ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013 ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013 NAAM EN ZETEL. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam Bestuurdersvereniging ChristenUnie. 2. De vereniging heeft haar zetel in de gemeente Amersfoort. 3. In deze statuten

Nadere informatie

Statuten Vogelwacht Utrecht

Statuten Vogelwacht Utrecht Naam en zetel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam VOGELWACHT UTRECHT. Zij is gevestigd te Utrecht. Doel. Artikel 2. Het doel van de vereniging is de bescherming en verbetering van de levensvoorwaarden

Nadere informatie

OPRICHTING VERENIGING

OPRICHTING VERENIGING OPRICHTING VERENIGING Op negentwintig oktober negentienhonderdzevenennegentig zijn voor mij, Mr Robert Albert Vegter, notaris ter standplaats Middelburg, verschenen: De comparanten hebben verklaard een

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING STICHTING CAMPVUUR, statutair gevestigd in de gemeente Opsterland, opgericht bij akte verleden op zeven november tweeduizend zeven verleden voor mr.

Nadere informatie

STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR

STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Fotokring De Liemers. 2. Zij heeft haar zetel in Zevenaar. 3. De vereniging is opgericht op acht februari negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

ARTIKELEN 1 T/M 14 VAN DE STATUTEN

ARTIKELEN 1 T/M 14 VAN DE STATUTEN ARTIKELEN 1 T/M 14 VAN DE STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De stichting is genaamd: Stichting Vriendenkring Nederlands Goud-, Zilver- en Klokkenmuseum, en is gevestigd in de gemeente: Schoonhoven. DUUR

Nadere informatie

AKTE VAN OPRICHTING STICHTING HET MEERLANDENFONDS. De comparant verklaart een stichting op te richten, die wordt geregeerd door de volgende

AKTE VAN OPRICHTING STICHTING HET MEERLANDENFONDS. De comparant verklaart een stichting op te richten, die wordt geregeerd door de volgende AKTE VAN OPRICHTING STICHTING HET MEERLANDENFONDS De comparant verklaart een stichting op te richten, die wordt geregeerd door de volgende S T A T U T E N : Naam. Zetel. Artikel 1. De stichting draagt

Nadere informatie

STATUTEN. van de STICHTING HET VRIJE UNIVERSITEITSFONDS AMSTERDAM

STATUTEN. van de STICHTING HET VRIJE UNIVERSITEITSFONDS AMSTERDAM STATUTEN van de STICHTING HET VRIJE UNIVERSITEITSFONDS te AMSTERDAM STATUTEN van de STICHTING HET VRIJE UNIVERSITEITSFONDS te AMSTERDAM Laatstelijk gewijzigd bij notariële akte op 10 april 2001 1 2 STATUTEN

Nadere informatie

tweeduizend twaalf, verscheen voor mij, mr. Laurina Christina Klein, notaris te Amsterdam:

tweeduizend twaalf, verscheen voor mij, mr. Laurina Christina Klein, notaris te Amsterdam: 1 Statutenwijziging Machiavelli ER/LCK/36795/1 Heden * tweeduizend twaalf, verscheen voor mij, mr. Laurina Christina Klein, notaris te Amsterdam: * De comparant gaf te kennen: - door de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

STATUTEN Begripsbepalingen Naam en zetel Stichting HuurdersAdviesRaad Houten Doel

STATUTEN Begripsbepalingen Naam en zetel Stichting HuurdersAdviesRaad Houten Doel 1 Doorlopende tekst van de statuten van de te Houten gevestigde stichting: Stichting HuurdersAdviesRaad Houten, zoals deze luiden met ingang van 27 juni 2017. STATUTEN Begripsbepalingen Artikel 1 In deze

Nadere informatie

Artikel 14. In gevallen waarin deze statuten niet voorzien beslist het bestuur, met inachtneming van artikel 5 lid 1.

Artikel 14. In gevallen waarin deze statuten niet voorzien beslist het bestuur, met inachtneming van artikel 5 lid 1. STATUTEN van de Bewonersvereniging Vegetarisch Woonpark Ommershof, gevestigd te Oosterbeek, gemeente Renkum. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging.

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging. Statuten Zoals vastgesteld door het Congres bijeen op 16 december 1990 te Wageningen; waarna verleden in een akte houdende de oprichting van de vereniging, op 4 januari 1991 te Amsterdam; en voor het laatst

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam.

Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam. 1 Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam. Naam en zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de

Nadere informatie

Statuten van de vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB afdeling Veenendaal

Statuten van de vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB afdeling Veenendaal STATUTEN Opgesteld d.d. 12 mei 1993 (N.B! Hier is de Nieuwe naam van Het Venster nog niet in opgenomen) Statuten van de vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB afdeling Veenendaal Naam Artikel 1 De vereniging

Nadere informatie

Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven Vandaag, tweeduizendelf, verscheen voor mij, Mr. Hendrikus Aalbert van Ramshorst, notaris te Duiven: * De verschenen persoon

Nadere informatie

Beleidsplan Nutsdepartement Olst- Deventer

Beleidsplan Nutsdepartement Olst- Deventer RSIN 008101887 Beleidsplan Nutsdepartement Olst- Deventer 1.Doelstelling Het departement Olst-Deventer is een vereniging met statuten die zijn opgemaakt d.d. 27 december 1994. Het departement stelt zich

Nadere informatie

STATUTEN BVA. Statuten BVA

STATUTEN BVA. Statuten BVA STATUTEN BVA Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: BVA bond van adverteerders. Verkorte naam: BVA. 2. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. Duur Artikel 2 De vereniging, welke is

Nadere informatie

Statuten Historische Vereniging 'Bunscote'

Statuten Historische Vereniging 'Bunscote' Statuten Historische Vereniging 'Bunscote' Naam en zetel. Artikel 1. 1. De naam van de vereniging is: Historische Vereniging Bunscote. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Bunschoten. Doel. Artikel 2. 1.

Nadere informatie

Stichting theaterineziatief. Oprichting Stichting

Stichting theaterineziatief. Oprichting Stichting Stichting theaterineziatief Oprichting Stichting Het Stichtingsbestuur bestaat uit: Voorzitter: Bob de Boer Secretaris: Addie Birkhoff Penningmeester: Pia Laning Algemeen Bestuurslid: Mettje Gerlsma Naam

Nadere informatie

Bridgeclub IMP Statuten. STATUTEN Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 15 oktober 2007

Bridgeclub IMP Statuten. STATUTEN Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 15 oktober 2007 STATUTEN Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 15 oktober 2007 Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam BRIDGECLUB "INSPANNING MET PLEZIER". 2. Naar buiten treedt de vereniging

Nadere informatie

MIDDELEN Artikel 3 De vereniging tracht haar doel ondermeer te bereiken door: a. het houden van vergaderingen en studiedagen;

MIDDELEN Artikel 3 De vereniging tracht haar doel ondermeer te bereiken door: a. het houden van vergaderingen en studiedagen; STATUTEN 1/8 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: NESTORES. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht. DOEL Artikel 2 De vereniging stelt zich ten doel: a. het bevorderen

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Statuten Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Statuten Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Oudervereniging Basisschool "De Vlasbloem", hierna te noemen: "de vereniging". Zij heeft haar zetel

Nadere informatie

- 1 - STICHTING BEHEER SNS REAAL

- 1 - STICHTING BEHEER SNS REAAL - 1 - STATUTEN VAN STICHTING BEHEER SNS REAAL PHK/6006588/10100283.dlt met zetel te Utrecht, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 30 september 2009 voor mr. M.A.J. Cremers, notaris

Nadere informatie

JW/ OMZETTING VERENIGING IN STICHTING / VASTSTELLING STATUTEN

JW/ OMZETTING VERENIGING IN STICHTING / VASTSTELLING STATUTEN JW/16873.01-1 - OMZETTING VERENIGING IN STICHTING / VASTSTELLING STATUTEN Heden, [passeerdatum], verscheen voor mij, mr. Jeroen van der Weele, notaris te Lelystad: *** De comparant verklaarde: - dat de

Nadere informatie

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Algemene bepalingen Artikel 1. - Naam De vereniging draagt de naam: Bachelor Students of International Studies (afgekort

Nadere informatie

Dossiernummer Statutenwijziging. Heden, de veertiende januari tweeduizend elf, verscheen voor mij, mr Leendert Stanley van der MEIJ, notaris

Dossiernummer Statutenwijziging. Heden, de veertiende januari tweeduizend elf, verscheen voor mij, mr Leendert Stanley van der MEIJ, notaris Dossiernummer 5629. Statutenwijziging. Heden, de veertiende januari tweeduizend elf, verscheen voor mij, mr Leendert Stanley van der MEIJ, notaris met plaats van vestiging (Grijpskerk), gemeente Zuidhorn:--------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT.

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. De verkorte naam is: VSPVU. 2. De vereniging heeft haar zetel in Amsterdam. 3.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGELEMENT

HUISHOUDELIJK REGELEMENT HUISHOUDELIJK REGELEMENT E.H.B.O. vereniging Cuijk Cuijk, 7 juli 2003. Pagina 1 Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het

Nadere informatie

Schut van Os. notarissen. STATUTENWIJZIGING Stichting VEV AM Fonds "SVF"

Schut van Os. notarissen. STATUTENWIJZIGING Stichting VEV AM Fonds SVF L Schut van Os notarissen STATUTENWIJZIGING Stichting VEV AM Fonds "SVF" Kenmerk; 2010S1042785HR Dossier R236 STATUTENWIJZIGING Stichting VEV AM Fonds "SVF" n n nn i n Heden, zeventien december tweeduizend

Nadere informatie

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo.

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. 1 Doorlopende tekst van de statuten van Volleybalvereniging Gemini Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. www.berkelstede.nl Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

STICHTING Strategische Board Stedendriehoek

STICHTING Strategische Board Stedendriehoek STICHTING Strategische Board Stedendriehoek Heden, @ tweeduizend dertien verscheen voor mij, mr. Jan-Hein Brummelhuis, notaris te Deventer: @ De verschenen persoon verklaarde een stichting op te richten,

Nadere informatie

STATUTEN DER STICHTING GRONINGER POLITIEK JONGEREN KONTAKT

STATUTEN DER STICHTING GRONINGER POLITIEK JONGEREN KONTAKT STATUTEN DER STICHTING GRONINGER POLITIEK JONGEREN KONTAKT ARTIKEL 1. NAAM EN ZETEL 1. De stichting draagt de naam: Stichting Groninger Politiek Jongeren Kontakt. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Groningen.

Nadere informatie

STATUTEN Stichting Veteranen Purmerend (SVP). "de doelgroep"

STATUTEN Stichting Veteranen Purmerend (SVP). de doelgroep 1 STATUTEN Naam en Zetel ------------------------------------------------------------------------- Artikel 1 -------------------------------------------------------------------------------- 1. De stichting

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten van de Stichting Vrienden van Harmonie St. Caecilia, zoals vastgesteld in de oprichtingsakte op 24 september 2010

STATUTEN. Statuten van de Stichting Vrienden van Harmonie St. Caecilia, zoals vastgesteld in de oprichtingsakte op 24 september 2010 STATUTEN Statuten van de Stichting Vrienden van Harmonie St. Caecilia, zoals vastgesteld in de oprichtingsakte op 24 september 2010 Artikel 1: Naam en Zetel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Vrienden

Nadere informatie

dossier : 1 behandelaar :

dossier : 1 behandelaar : dossier : 1 Doorlopende tekst van de statuten van de stichting Stichting Kumbatio Nederland, zoals laatstelijk gewijzigd bij akte op tweeëntwintig augustus tweeduizend dertien voor mevrouw Mr Imke Maria

Nadere informatie

STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE

STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlands Instituut voor Biologie (bij afkorting: NIBI), 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht.

Nadere informatie

S T A T U T E N : 1. Naam. Zetel. 1.1 De stichting draagt de naam: Stichting Solus Non Solus. 1.2 Zij is gevestigd te Amsterdam. 2. Doel. 2.

S T A T U T E N : 1. Naam. Zetel. 1.1 De stichting draagt de naam: Stichting Solus Non Solus. 1.2 Zij is gevestigd te Amsterdam. 2. Doel. 2. S T A T U T E N : 1. Naam. Zetel. 1.1 De stichting draagt de naam: Stichting Solus Non Solus. 1.2 Zij is gevestigd te Amsterdam. 2. Doel. 2.1 De stichting heeft ten doel: (a) het goed functioneren van

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN BRONLAAK na statutenwijziging d.d. 16-04-2013

STICHTING VRIENDEN VAN BRONLAAK na statutenwijziging d.d. 16-04-2013 1 32145/RS/AS DOORLOPENDE TEKST VAN DE STICHTING: STICHTING VRIENDEN VAN BRONLAAK na statutenwijziging d.d. 16-04-2013 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Vrienden van Bronlaak.

Nadere informatie

Verschillen tussen kerkgenootschappen en modaliteiten of hun onderlinge verhoudingen doen binnen het terrein van de Bond niet ter zake.

Verschillen tussen kerkgenootschappen en modaliteiten of hun onderlinge verhoudingen doen binnen het terrein van de Bond niet ter zake. Statuten ARTIKEL 1 1. De vereniging draagt de naam: Bond van Nederlandse Predikanten. 2. De vereniging heeft haar zetel te s-gravenhage. 3. De vereniging stelt zich ten doel de behartiging van al die belangen,

Nadere informatie

MODEL BLAD - 1 - STATUTEN STICHTING

MODEL BLAD - 1 - STATUTEN STICHTING MODEL BLAD - 1 - STATUTEN STICHTING Heden, veertien mei tweeduizend twaalf, verschenen voor mij, mr. Jan Wim Weggemans, notaris gevestigd in de gemeente Bellingwedde: 1. de heer JAN LUIKENS, 2. de heer

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Heden, zeventien mei tweeduizend zeventien,...

Heden, zeventien mei tweeduizend zeventien,... ll OPRICHTING STICHTING Zaaknummer: 2017a21963 versie 25 april 2017 Heden, zeventien mei tweeduizend zeventien,...... verschenen voor mij, Mr JOHAN ANDRIES KOOL, notaris te Zeist:... 1. de heer Bodes Jacob

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING STICHTING KOPIE. de Kerf & van Sprang notarissen Dossier /pk/ijj

STATUTENWIJZIGING STICHTING KOPIE. de Kerf & van Sprang notarissen Dossier /pk/ijj - 1 - Dossier 2011.000927.01/pk/ijj KOPIE 7 september 2011 de Kerf & van Sprang notarissen Tilburg Tel. 013 5321155 Fax 013-5430308 STATUTENWIJZIGING STICHTING Heden,vierentwintig augustus tweeduizend

Nadere informatie

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Naam, zetel, duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Aziatische Sporten Arashi, en is gevestigd te Enschede. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Naam en Zetel Artikel

Naam en Zetel Artikel Naam en Zetel---------------------------------------------------- Artikel 1-------------------------------------------------------------- 1. De stichting draagt de naam: Stichting JCS.------------------

Nadere informatie

Statuten STICHTING SERVICE INSTITUUT VEILIGHEID, ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN GEZONDHEID

Statuten STICHTING SERVICE INSTITUUT VEILIGHEID, ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN GEZONDHEID Statuten STICHTING SERVICE INSTITUUT VEILIGHEID, ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN GEZONDHEID STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 De stichting draagt de naam: STICHTING SERVICE INSTITUUT VEILIGHEID. ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN

Nadere informatie

Concept d.d. 17 november Uitsluitend bestemd voor discussiedoeleinden

Concept d.d. 17 november Uitsluitend bestemd voor discussiedoeleinden 1 STATUTENWIJZIGING JURIDISCHE FACULTEIT DER AMSTERDAMSCHE STUDENTEN Heden, [*], verscheen voor mij, mr. Cornelia Holdinga, notaris te Amsterdam: [*]. De comparant verklaarde ter uitvoering van een besluit

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING Zaaknummer: 13843

STATUTENWIJZIGING Zaaknummer: 13843 1 STATUTENWIJZIGING Zaaknummer: 13843 Heden, elf mei tweeduizend elf, verscheen voor mij, mr. Willem Jan Velema, notaris gevestigd in de gemeente Noordenveld: mevrouw Margje van der Kaaden, geboren te

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE TE GEMEENTE SOEST GEVESTIGDE VERENIGING NEDERLANDSE VERENIGING VOOR NARCOLEPSIE

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE TE GEMEENTE SOEST GEVESTIGDE VERENIGING NEDERLANDSE VERENIGING VOOR NARCOLEPSIE 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE TE GEMEENTE SOEST GEVESTIGDE VERENIGING NEDERLANDSE VERENIGING VOOR NARCOLEPSIE zoals deze luiden na de statutenwijziging de dato * 2017 verleden voor mr. J.H.P.

Nadere informatie

Statuten. Vereniging: Wassenaarse Hengelsport Vereniging Gevestigd te Wassenaar.

Statuten. Vereniging: Wassenaarse Hengelsport Vereniging Gevestigd te Wassenaar. Statuten Vereniging: Wassenaarse Hengelsport Vereniging Gevestigd te Wassenaar. Naam, zetel en duur Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Wassenaarse Hengelsport Vereniging. Zij is gevestigd te Wassenaar.

Nadere informatie

2.1. De stichting heeft ten doel het doen van uitkeringen met een ideële of sociale strekking.

2.1. De stichting heeft ten doel het doen van uitkeringen met een ideële of sociale strekking. STATUTEN VAN STICHTING BEHEER SNS REAAL met zetel te Utrecht, zoals deze luiden na het verlijden van de akte van statutenwijziging verleden op 30 januari 2015 voor mr. M.A.J. Cremers, notaris te Amsterdam.

Nadere informatie

Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland

Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland blad 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Apeldoorn. Doel Artikel 2 1. De stichting heeft ten doel

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

- 1 - STATUTENWIJZIGING STICHTING 2001A11918 (ON97)

- 1 - STATUTENWIJZIGING STICHTING 2001A11918 (ON97) - 1 - STATUTENWIJZIGING STICHTING 2001A11918 (ON97) Heden, *, verschenen voor mij, *, notaris te *: * *volgens hun verklaring te dezen handelende in hun hoedanigheid van respectievelijk * en * van na te

Nadere informatie

Statuten. Nederlandse Beroepsvereniging van Leefstijlprofessionals (NBLP)

Statuten. Nederlandse Beroepsvereniging van Leefstijlprofessionals (NBLP) Statuten Nederlandse Beroepsvereniging van Leefstijlprofessionals (NBLP) Status: definitief Datum: 06 november 2010 Pagina 1/8 STATUTEN Artikel 1 NAAM EN ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: "NBLP -

Nadere informatie

Statuten Peak Oil Nederland

Statuten Peak Oil Nederland Statuten Peak Oil Nederland ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- NAAM, PLAATS EN DUUR Artikel 1

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE STICHTING KUNSTSPOOR NOORD-BEVELAND.

STATUTEN VAN DE STICHTING KUNSTSPOOR NOORD-BEVELAND. STATUTEN VAN DE STICHTING KUNSTSPOOR NOORD-BEVELAND. Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Kunstspoor Noord-Beveland. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente: Noord-Beveland.

Nadere informatie

STOOMWALSENCLUB NEDERLAND; VERENIGING TOT BEHOUD VAN STOOMWALSEN, LOCOMOBIELEN EN STOOMTRACTOREN,

STOOMWALSENCLUB NEDERLAND; VERENIGING TOT BEHOUD VAN STOOMWALSEN, LOCOMOBIELEN EN STOOMTRACTOREN, JB24128 Statutenwijziging KOPIE voor website Heden, vijftien december tweeduizend elf, verschenen voor mij, mr. Jan Karel Alexander Bouma, notaris in de gemeente Lingewaard: VERSCHENEN PERSONEN 1. de heer

Nadere informatie

Voorbeeld statuten van een coöperatieve woon-werkvereniging

Voorbeeld statuten van een coöperatieve woon-werkvereniging Voorbeeld statuten van een coöperatieve woon-werkvereniging Toelichting: deze statuten betreffen een eenvoudige coöperatieve vereniging waarbij voorzien is in een combinatie van wonen en werken. Voor de

Nadere informatie

STICHTING GOOISE SCHOLEN FEDERATIE

STICHTING GOOISE SCHOLEN FEDERATIE 1 DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de Stichting Gooise Scholen Federatie, zoals deze statuten luiden na de akte van statutenwijziging op 11 december 2018 voor mr. M.S.M. Bosse, notaris te Blaricum

Nadere informatie