NEM, PluX, 21MTC, NEXT18

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NEM, PluX, 21MTC, NEXT18"

Transcriptie

1 NEM, PluX, 21MTC, NEXT18 Tegenwoordig zijn zo'n beetje alle modellen voorzien van een connector voor het aansluiten van een locdecoder. De standaard connectoren maken het inbouwen en vervangen van een locdecoder een stuk makkelijker. Maar... een standaard zou geen standaard zijn als verschillende fabrikanten weer hun eigen standaard in het leven roepen. Hoe zit dat? De gestandaardiseerde connectoren kwamen we het eerst tegen in 2-rail modellen. Märklin heeft lang zijn modellen alleen direct bedraad. H0 modellen hadden (en hebben) een connector volgens de NEM 652 standaard, terwijl je in N modellen de kleinere NEM 651 vindt. Voor grotere schalen was een grotere variant bedacht (NEM 654,) die echter nauwelijks is toegepast. Na verloop van tijd ontstond er behoefte aan meer aansluitingen. Decoders kregen immers steeds meer functies en locomotieven meer toeters en bellen. Denk aan geluid, schijnwerpers, cabineverlichting, drijfwerkverlichting, beweegbare pantografen en op afstand bestuurbare koppelingen, etc. De acht pennen van de NEM 652 connector zijn dan echt te weinig. Dit heeft geresulteerd in connectoren met meer mogelijkheden: de 21MTC, de PluX serie en NEXT18.

2 NEM 652 De NEM 652 connector was de standaard voor schaal H0. De connector is gemeengoed in de modellen van de traditionele gelijkstroommerken; Märklin heeft nooit zijn modellen van zo'n standaard aansluiting willen voorzien. De NEM 652 connectoren zijn ook los te koop en zonder veel problemen in oudere modellen in te bouwen. De NEM 652 connector is ontwikkeld voor 2-rail modellen, maar kan ook zondermeer worden gebruikt op een Märklin baan. Voorwaarde is wel dat de loc is voorzien van een gelijkstroommotor, zoals een hoogvermogenaandrijving of een Faulhaber. De aansluitingen van de connector zijn zo gekozen dat het per ongeluk verkeerd insteken van de steker geen schade aan loc of decoder oplevert. NEM 652 connector 1 oranje Motoraansluiting 1 (rechts) 2 geel Frontverlichting achter 3 groen Extra functie (F1) 4 zwart Massa van de rails (links) 5 grijs Motoraansluiting 2 (links) 6 wit Frontverlichting voor 7 blauw Functiemassa 8 rood Voeding van de rails (rechts) Extra functieaansluitingen worden uitgevoerd als losse draadjes. Let bij het inbouwen van de connector goed op dat er geen verbinding mag zijn tussen de aansluitingen van de motor en het chassis of de rails. De lampjes mogen wel aan een kant met het chassis worden verbonden, maar dan moet je de functiemassa niet aansluiten. Het is beter om de lampjes volledig te isoleren en de functiemassa wel te gebruiken. Pas ook op dat de achterkant van de connector geen metalen delen raakt.

3 NEM 651 De kleinere NEM 651 connector is voor schaal N bedacht. Vanwege de beperkte ruimte is er geen rekening gehouden met extra functies en een aparte functiemassa. De decoders worden verkocht met draadjes en met een direct aan de decoder gesoldeerde stekker. Het ombouwen van oudere spoor N modellen zonder NEM 651 wil nog weleens lastig zijn. Het aansluiten van de decoder is vaak geen probleem, maar er is niet genoeg ruimte om de decoder een plaatsje te geven. Bij modellen met een NEM 651 connector heeft de fabrikant doorgaans wel rekening gehouden met het idee dat je een decoder in de loc wilt stoppen. NEM 651 connector 1 oranje Motoraansluiting 1 (rechts) 2 grijs Motoraansluiting 2 (links) 3 rood Voeding van de rails (rechts) 4 zwart Massa van de rails (links) 5 wit Frontverlichting voor 6 geel Frontverlichting achter Let er ook bij het ombouwen van N modellen goed op dat je alle aansluitingen tussen motor en rails verwijdert. Je krijgt anders een kortsluiting over de motoruitgangen die de decoder niet gaat overleven.

4 NEM Modern Train Connector (MTC of 21MTC) De 21-polige MTC connector is gebaseerd op een kleinere 22-polige connector. Om verkeerd aansluiten te voorkomen is één pennetje blind uitgevoerd. De C-Sinus motor van Märklin kan via de connector worden aangestuurd; hiervoor zijn extra aansluitingen voor de motor en de sensoren opgenomen. Helaas gaat dit wel ten koste van het aantal beschikbare functie-uitgangen en dat is precies de reden waarom andere fabrikanten de 21MTC niet zo zien zitten. Märklin lijkt ook zelf steeds meer van de C-Sinus motor af te stappen. Nog wat vaag is de 'Train Bus'. Blijkbaar is het de bedoeling om in de toekomst verschillende decoders in dezelfde trein met elkaar te laten communiceren. De steker zit in de loc, aan de decoder komt een passende connector. Een groot verschil met de NEM 652 connector is dat de decoder geen draden meer heeft; de connector zit altijd direct op de decoder gemonteerd. Rond de steker moet dan ook voldoende ruimte voor de decoder zijn. Naast de aansluitingen zijn daarom de afmetingen van de decoder vastgelegd. Er zijn drie standaard maten van MTC decoders voorzien. Maat 1 meet maximaal 20,5 x 15,5 mm, maat 2 hooguit 42,5 x 15,5 mm en maat 3 niet meer dan 30,0 x 22,0 mm. De decoder mag maximaal 6,5 mm dik zijn.

5 NEM De PluX familie De PluX connector is op twee punten opvallend anders dan de MTC connector. Ten eerste zijn de pennen anders genummerd en zit de blinde pen op een andere plaats. Ten tweede zit de steker aan de decoder en de connector in de loc. Precies andersom dus. De aansluitingen lijken slimmer gekozen. PluX is bedoeld voor modellen met een gewone gelijkstroommotor en houdt geen rekening met een C-Sinus motor. Zo zijn er meer functie-uitgangen beschikbaar. In de PluX standaard is niet een enkele connector gedefinieerd, maar een hele familie. In totaal zijn er vier varianten: PluX8, PluX12, PluX16 en PluX22. Decoders met minder functies kunnen toe met een kleinere stekker en minder ruimte. In principe past elke decoder op elke steker. Je zou dus een PluX8 in een PluX22 connector kunnen steken en andersom. In het eerste geval benut je niet alle mogelijkheden van de loc en in het tweede gebruik je niet alle functies van de decoder. Op de verpakking van de loc moet staan welke PluX connector erin zit. Net als bij de 21MTC connector zijn de afmetingen van de decoders vastgelegd. Voor PluX8 is de kleinste maximale maat (N) 15,0 x 9,0 x 3,5 mm en de grootste maat (H0/TT) 20,0 x 11,0 x 4,2 mm. PluX12 heeft een grootste maat van 20,0 x 11,0 x 4,2 mm. Plux16 kent een maximale maat voor decoders zonder geluid van 20,0 x 11,0 x 4,2 mm en voor decoders met geluid van 28,0 x 16,0 x 6,0 mm. Bij PluX22 mag de decoder 35,0 x 16,0 x 6,0 mm zijn. Een stukje kleiner dus dan de grootste maat bij de MTC connector.

6 Plux8 en PluX12 zul je met name in TT en N modellen tegenkomen, PluX16 en PluX22 in H0 modellen en groter. Van de PluX16 bestaat nog een variant, de PluX16S (S=Sound). De connector is gelijk, maar er wordt rekening gehouden met meer ruimte voor een geluidsdecoder.

7 NEM NEXT18 NEXT18 zul je met name tegenkomen in schaal N en TT en misschien in kleinere H0 modellen. De steker op decoder is een klontje plastic die in de connectoren in de loc valt. Zoals de naam al aangeeft, gaat deze standaard uit van 18 aansluitingen. Ze zijn zo gekozen dat het verkeerd insteken van decoder geen kortsluiting geeft. Naast de aansluitingen voor een klassieke gelijkstroom- of klokankermotor is er ruimte voor 7 functies. Naast de NEXT18 is er weer een NEXT18S bedacht voor decoders met geluid. Bij zo'n decoder worden twee functieuitgangen ingeruild voor een luidsprekeraansluiting. De afmetingen van de decoder en de plaats van de steker op de decoder zijn in NEM 662 vastgelegd. Een NEXT18 decoder mag maximaal 15,0 mm lang x 9,5 mm breed x 2,9 mm dik zijn. Voor NEXT18S (met geluid dus) geldt een maximum van 25,0 mm lang x 10,5 mm breed x 4,1 mm dik.

NEM connectoren en kabelkleuren

NEM connectoren en kabelkleuren NEM connectoren en kabelkleuren NEM 651 De NEM 651 is voor de kleiner schaal N bedacht. Wegens beperkte ruimte in de N- locomotieven is geen rekening gehouden met de extra functies en een aparte plus spanning.

Nadere informatie

Workshop Digitaal 18-12-2011

Workshop Digitaal 18-12-2011 Workshop Digitaal 18-12-2011 Informatie Handleiding Vereniging Spoorgroep Zwitserland Menno Jager Rev. 14-12-2011 Inhoudsopgave Inleiding digitaal versus analoog:... 3 Woord vooraf... 3 Verschil Analoog-Digitaal

Nadere informatie

Digitaal Modelsporen. Inleiding. Jan Boen, Ing, MSc

Digitaal Modelsporen. Inleiding. Jan Boen, Ing, MSc Digitaal Modelsporen Inleiding Jan Boen, Ing, MSc Agenda Een woordje geschiedenis De voornaamste standaarden Rijden, Melden en Sturen De bouwstenen Digitaal Rijden Combinatie met analoog Evolueren van

Nadere informatie

Ombouwen van locomotieven

Ombouwen van locomotieven Ombouwen van locomotieven In theorie Tweerail betekende in het analoge tijdperk, bijna altijd gelijkstroom, die van de ene rail via de wielen aan de ene zijde van de locomotief werd afgenomen, de motor

Nadere informatie

Ombouw MP3020 (Märklin 3389)

Ombouw MP3020 (Märklin 3389) Ik bezit een analoge motorpost van Mäklin en wil deze ombouwen naar digitaal. Het betreft het model met Marklin nr 3389 zoals hiernaast staat afgebeeld. Ik rij zelf 3rail waarbij de modellen digitaal worden

Nadere informatie

Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal.

Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal. Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal. van analoog naar digitaal, een handleiding die u stap voor stap laat zien dat ook u een lastige loc kunt ombouwen. Waarschijnlijk uw eerste trein liefde.

Nadere informatie

Ombouw Roco NMBS type 210 (reeks 60) naar AC digitaal

Ombouw Roco NMBS type 210 (reeks 60) naar AC digitaal Ombouw Roco NMBS type 210 (reeks 60) naar AC digitaal Onder catalogusnummer 43593 heeft Roco indertijd enkele modellen uitgebracht van de NMBS type 210 (latere reeks 60). Het model is analoog DC uitgevoerd,

Nadere informatie

Elektrische installatie op voertuigen

Elektrische installatie op voertuigen Elektrische installatie op voertuigen Doel Je kunt in een 12- of 24-voltinstallatie een storing opsporen en verhelpen. antwoorden Oriëntatie Voordat je met een trekker en een werktuig de openbare weg op

Nadere informatie

Ombouw NS 1205 (Märklin 3055)

Ombouw NS 1205 (Märklin 3055) De hier links getoonde NS serie 1200 locomotief is een model van Märklin en wel de 1205 met artikelcode 3055. Het betreft een analoog model die is voorzien van een grote schijfcollector motor (LFCM) Voor

Nadere informatie

Knipperende wagonverlichting

Knipperende wagonverlichting Knipperende wagonverlichting door Klaas Robers Binnenverlichting in personenwagens is schitterend. Speciaal in het donker spreekt een verlicht rijdende trein enorm aan. Het is dan jammer wanneer de lampjes

Nadere informatie

Hoe oudere Märklin locomotieven upgraden met de decoderset 60760?

Hoe oudere Märklin locomotieven upgraden met de decoderset 60760? Hoe oudere Märklin locomotieven upgraden met de decoderset 60760? Märklin heeft de serie 205 / reeks 55 van de NMBS in diverse kleurstellingen, en met verscheidene nummers uitgebracht. In 1997 werd onder

Nadere informatie

Decoder inbouw. Het ombouwen van een analoge tot een digitale loc. Jan Boen, Ing. voor het Locje Dilbeek

Decoder inbouw. Het ombouwen van een analoge tot een digitale loc. Jan Boen, Ing. voor het Locje Dilbeek Decoder inbouw Het ombouwen van een analoge tot een digitale loc Jan Boen, Ing. voor het Locje Dilbeek Wanneer? Indien je wil overgaan van analoog naar digitaal bedrijf. Het is niet zinvol je loc s te

Nadere informatie

Technische tekeningen & info

Technische tekeningen & info Connector voor aanhangwagen Volt / -polig ISO Remlichten Knipperlamp, links Linker achterlamp, contourlamp, breedtelamp en kentekenlamp Rechter achterlamp, contourlamp, breedtelamp en kentekenlamp L/ /

Nadere informatie

ALLES OVER Afleve 6 SEINEN

ALLES OVER Afleve 6 SEINEN ALLES OVER Afleve 6 SEINEN 32 ZIN IN SEINEN, AFLEVERING 6 Bij groen mag je oversteken... bij rood moet je wachten. Deze regel voor kinderen werkt ook voor treinen van Märklin, mits de nieuwe seinen juist

Nadere informatie

Stroomdetectie module Voor analoge en digitale banen

Stroomdetectie module Voor analoge en digitale banen Stroomdetectie module Voor analoge en digitale banen HDM10 Disclaimer van Aansprakelijkheid Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden

Nadere informatie

Installatie handleiding voor de I-FREE03TV tv on the move

Installatie handleiding voor de I-FREE03TV tv on the move Product: Toepassing: Functie: I-FREE03TV (Software V4.0.2R en hoger) Universele kabelset met losse verloop kabels om alle onderstaande genoemde auto s vrij te zetten. CAN Bus activatie van de TV Function

Nadere informatie

Hand-out Introductieworkshop LED programmeren

Hand-out Introductieworkshop LED programmeren Hand-out Introductieworkshop LED programmeren Inleiding Deze hand-out is bedoeld als naslag voor de introductie workshop LED programmeren. In deze handout vind je de uitleg over LEDs, Arduino s en LED

Nadere informatie

Inbouwen verlichting

Inbouwen verlichting Inbouwen verlichting Iedereen ontdekt dat werken met licht een modelbaan een heel nieuwe dimensie kan geven. Eén van de talloze mogelijkheden om licht te brengen op onze baan is het inbouwen van verlichting

Nadere informatie

Interieurverlichting H0

Interieurverlichting H0 Interieurverlichting H0 2010 LedBar de nieuwe generatie verlichting Verlichting speelt een essentiële rol bij het creëren van een specifieke sfeer op uw modelbaan. Verlichting wordt bij ons op een bijzondere,

Nadere informatie

Met de Central Station 3 bevredigt Märklin de meest uiteenlopende behoeften van de modelspoorders. We laten vier voorbeelden zien.

Met de Central Station 3 bevredigt Märklin de meest uiteenlopende behoeften van de modelspoorders. We laten vier voorbeelden zien. CENTRAL STATION 3, DEEL 3 Een stuurapparaat voor alle gevallen Met de Central Station 3 bevredigt Märklin de meest uiteenlopende behoeften van de modelspoorders. We laten vier voorbeelden zien. 16 märklin

Nadere informatie

Lezing door Chris Burger (ac.burger@kpnmail.nl) op 20 april 2013 voor HCCM te De Bilt.

Lezing door Chris Burger (ac.burger@kpnmail.nl) op 20 april 2013 voor HCCM te De Bilt. Hoe begin ik als ik een nieuwe modelbaan wil opzetten in Koploper? Hoe moet ik beginnen, waar moet ik aan denken, wat zijn de afwegingen die je moet maken? Voor welke systemen is het programma geschikt?

Nadere informatie

INSTEEKKAARTJES 33 QUAD FM3 HANDLEIDING

INSTEEKKAARTJES 33 QUAD FM3 HANDLEIDING Vintage Audio Repair Augustus 2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding.....3 Insteekkaartjes...3 & 4 Aansluiten 303...4, 5 & 6 Aansluiten 33...7 & 8 Kabels......7 & 8 Aansluiten FM3...9 Bediening Quad set...9 & 10

Nadere informatie

C494 Stekker voor kabelboom van cabine naar frame

C494 Stekker voor kabelboom van cabine naar frame is een 21-pens stekker die de carrosseriebouwer toegang geeft tot een aantal signalen en functies afhankelijk van de voertuigconfiguratie. Informatie over aansluiting van de stekker op de DIN-stekkers

Nadere informatie

Inbouwhandleiding Coming Home / Leaving Home module voor Citroën C1, Toyota Aygo en Peugeot 107.

Inbouwhandleiding Coming Home / Leaving Home module voor Citroën C1, Toyota Aygo en Peugeot 107. Inbouwhandleiding Coming Home / Leaving Home module voor Citroën C1, Toyota Aygo en Peugeot 107. Met deze handleiding is de module eenvoudig zelf te monteren, al is enige handigheid wel makkelijk Wat je

Nadere informatie

Digitale decoder voor magneetartikelen. Installatiehandleiding DIGITAL 2. Modellspielwaren GmbH Am Bahnhof 1 D- 35116 Hatzfeld www.viessmann-modell.

Digitale decoder voor magneetartikelen. Installatiehandleiding DIGITAL 2. Modellspielwaren GmbH Am Bahnhof 1 D- 35116 Hatzfeld www.viessmann-modell. Digitale decoder voor magneetartikelen 5211 Installatiehandleiding DIGITAL 2 Modellspielwaren GmbH Am Bahnhof 1 D- 35116 Hatzfeld www.viessmann-modell.de 1. Adressering Voorbeeld: instelling van de code

Nadere informatie

Montagevoorschriften

Montagevoorschriften Montagevoorschriften BCU Mont_BCU1_NL.Doc 1/9 Inhoudsopgave 1. Montage van de onderdelen... 3 2. Aansluitingen van de 8 polige stekker... 3 3. Aansluitingen van de 10 polige stekker... 4 4. Opstarten...

Nadere informatie

Parallelle poort interface.

Parallelle poort interface. Parallelle poort interface. Bouwbeschrijving van de print interface met transistoren en MR16 spots. Naam : Klas: 2008 EduTechSoft Pagina 2 van 10 Inleiding. Deze bouwbeschrijving hoort bij het project

Nadere informatie

UHLENBROCK VERKOOPPRIJSLIJST 2016

UHLENBROCK VERKOOPPRIJSLIJST 2016 UH00721 GT-X CONTROL RC ONTVANGER 69,99 5753013027216 UH14801 DRAAGTASSEN (500 st.) 0,00 4033405148011 UH16010 BOEK DIGITAL PRAXIS 29,95 4033405160105 UH16020 BOEK DIGITAL PRAXIS 2 24,95 4033405160204

Nadere informatie

LED Digitale display. Algemeen installatiediagram. Sensoren bereik. Display. 0.3-0.0 Gevaar. 1.5-1.1 Veilig. 2.5-1.6 Veilig. 1.0-0.4 Alarm.

LED Digitale display. Algemeen installatiediagram. Sensoren bereik. Display. 0.3-0.0 Gevaar. 1.5-1.1 Veilig. 2.5-1.6 Veilig. 1.0-0.4 Alarm. Algemeen installatiediagram LED Digitale display Display Hoofdunit 2.5-1.6 1.5-1.1 1.0-0.4 Alarm 0.3-0.0 Gevaar Belemmering Achteruitrijdlicht Links Midden links Middel rechts Rechts Sensoren bereik Sensor

Nadere informatie

Parallelle poort interface.

Parallelle poort interface. Parallelle poort interface. Bouwbeschrijving van de print interface met standaard led s. Naam : Klas: 2008 EduTechSoft Pagina 2 van 8 Inleiding. Deze bouwbeschrijving hoort bij het project Digitale Technieken

Nadere informatie

STAP 2 Controleer samen de inhoud van de kist met de materiaallijst. Als er iets niet klopt...meteen komen zeggen.

STAP 2 Controleer samen de inhoud van de kist met de materiaallijst. Als er iets niet klopt...meteen komen zeggen. 1 WAT GA JE DOEN? Je gaat aan de gang met stekkers en snoeren. Je leert hoe je die moet aansluiten. Hoe handig ben jij met een schroevendraaier? BELANGRIJK!!!! VOOR JE BEGINT, SPREKEN WE EERST IETS AF:

Nadere informatie

Uhlenbrock Consumentenprijslijst 2017

Uhlenbrock Consumentenprijslijst 2017 Art.nr. Omschrijving VE Barcode Adv. UH00701 GT-X CONTROL RC ONTVANGER HO 1 5753013027018 75,00 UH00721 GT-X CONTROL RC ONTVANGER 1 5753013027216 69,99 UH00722 GT-XCONTROL MAGN.ART.ONTV.(2017) * 1 5753013027223

Nadere informatie

Terugmeld module in combinatie met andere merken 13. Aansluiten van de meldingangen 14. In gebruik nemen en testen van de terugmeld module 16

Terugmeld module in combinatie met andere merken 13. Aansluiten van de meldingangen 14. In gebruik nemen en testen van de terugmeld module 16 06/2009 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

Handleiding DCC Functie-Decoder

Handleiding DCC Functie-Decoder Handleiding DCC Functie-Decoder datentec hnik Kreis cher Januar 2008- Kreischer Datentechnik. Alle Rechte, insbesondere das Recht der Vervielfältigung und Verbreitung sowie der Übersetzung vorbehalten.

Nadere informatie

De Robocar 600. Joystick type:1 voor oude-alu-600 of 600/700/ Geen stekertje dus eventueel kleur op kleur direct verbinden.

De Robocar 600. Joystick type:1 voor oude-alu-600 of 600/700/ Geen stekertje dus eventueel kleur op kleur direct verbinden. De Robocar 600 Joystick type;19 voor 600/700/1500 Geen stekertje dus kleur op kleur direct verbinden. Bij voorkeur type 37 gebruiken met stekertje 19>37 Joystick type:1 voor oude-alu-600 of 600/700/ 1500.

Nadere informatie

Inbouw - en gebruiksaanwijzing Art.Nr Handboek Versie 1.0 November 2004

Inbouw - en gebruiksaanwijzing Art.Nr Handboek Versie 1.0 November 2004 Inbouw - en gebruiksaanwijzing Art.Nr. 61600 Handboek Versie 1.0 November 2004 Gebruiksaanwijzing LokPilot mfx (61600) V1.0 11/2004 1 Algemene eigenschappen. De LokPilot mfx is speciaal ontworpen om ingezet

Nadere informatie

Sensoren bereik. Display status

Sensoren bereik. Display status Algemeen installatiediagram LED Digitale display Display Hoofdunit Bij het achteruit rijden zal het display weergeven: 1.5m Veilig Groen 1.3-1.4m Veilig Groen 1.0-1.2m Veilig Groen 0.7-0.9m Alarm Geel

Nadere informatie

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding Motor Scooter Alarm Systeem Installatie handleiding Aansluiten van draden en stekkers Stap 1 Basisunit.Basis unit aansluiten (speaker, sirene, antenne) en tijdelijk een plaats zoeken voor bevestiging (pas

Nadere informatie

Ronde installatiebuis

Ronde installatiebuis Ronde installatiebuis Waarvoor gebruiken we installatiebuis? Installaties kunnen worden aangelegd met kabels, maar voor woonhuizen worden meestal pvc-buizen met draad gebruikt. Door geïsoleerd draad in

Nadere informatie

KVT-524DVD KVT-554DVD

KVT-524DVD KVT-554DVD KVT-524DVD KVT-554DVD KVT-54DVDR MONITEUR AVEC RÉCEPTEUR DVD MANUEL D'INSTALLATION MONITOR MIT DVD-RECEIVER INSTALLATION-HANDBUCH MONITOR MET DVD-ONTVANGER INSTALLATIE HANDLEIDING MONITOR CON RICEVITORE

Nadere informatie

Alle gebruikte merknamen zijn geregistreerde merknamen van de bekende fabrikanten.

Alle gebruikte merknamen zijn geregistreerde merknamen van de bekende fabrikanten. 09/2018 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

De wereld van de seinen

De wereld van de seinen CS3 PRAKTISCH TOEPASSEN / DEEL 5 De wereld van de seinen De eerste stappen bij de uitrusting van onze voorbeeldmodelbaan met magneetartikelen zijn gezet door de inbouw van de wisselaandrijvingen. De volgende

Nadere informatie

DIGITAL 2. Digitale schakeldecoder. Gebruikershandleiding

DIGITAL 2. Digitale schakeldecoder. Gebruikershandleiding Digitale schakeldecoder 5213 Gebruikershandleiding DIGITAL 2 Dit product is geen speelgoed. Niet geschikt voor kinderen onder 14 jaar! Gebruiksaanwijzing bewaren! Modellspielwaren GmbH Am Bahnhof 1 D-

Nadere informatie

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen NCV 2.1 Nixie Klok extra montage aanwijzingen 1 NCV 2.1 Nixie Klok (IN-14 type cijferbuisjes) Volg de Engelse handleiding, dit zijn extra aanwijzingen voor de montage: Gebruik een puntige soldeerbout met

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +031 102927461 Fax. +031 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Functie decoder voor DCC systemen 4. Aansluiten van de decoder 4. Gebruik van LED strips 6

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Functie decoder voor DCC systemen 4. Aansluiten van de decoder 4. Gebruik van LED strips 6 12/2017 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

Mobile Control II. De Mobile Control II is verkrijgbaar met een draadloze acces-point (ref.: 51113) en zonder acces-point (ref.: 51114).

Mobile Control II. De Mobile Control II is verkrijgbaar met een draadloze acces-point (ref.: 51113) en zonder acces-point (ref.: 51114). NIEUW 2014 Op de volgende pagina s stellen we alle nieuwigheden voor. Wil U het volledige gamma van ESU kennen dan durven we U verzoeken ook de catalogus 2013 te willen downloaden. Hij is ter beschikking

Nadere informatie

Opmerking: afhankelijk van uw configuratie is de print voorzien van de benodigde componenten.

Opmerking: afhankelijk van uw configuratie is de print voorzien van de benodigde componenten. Gefeliciteerd met de aankoop van deze PC- I/ O kaart. Lees vóór u de kaart gaat installeren, de instructies in deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Bewaar de gebruiksaanwijzing voor latere naslag. Controleer

Nadere informatie

MRDIRECT BOOSTER. Handleiding. Werkt met de volgende systemen: Werkt niet met de volgende systemen: Werkt met de volgende protocollen:

MRDIRECT BOOSTER. Handleiding. Werkt met de volgende systemen: Werkt niet met de volgende systemen: Werkt met de volgende protocollen: Handleiding MRDIRECT BOOSTER Werkt met de volgende systemen: Het computerprogramma MRdirect Werkt niet met de volgende systemen: Alle systemen die MRdirect niet ondersteunt Werkt met de volgende protocollen:

Nadere informatie

Parallelle poort interface.

Parallelle poort interface. Parallelle poort interface. Bouwbeschrijving van de print interface met LUMI led s. Naam : Klas: 2008 EduTechSoft Pagina 2 van 8 Inleiding. Deze bouwbeschrijving hoort bij het project Digitale Technieken

Nadere informatie

De Robocar Joystick type:1 voor oude-alu-600 of 600/700/ Geen stekertje dus eventueel kleur op kleur direct verbinden.

De Robocar Joystick type:1 voor oude-alu-600 of 600/700/ Geen stekertje dus eventueel kleur op kleur direct verbinden. De Robocar 1500 Joystick type;19 voor 600/700/1500 Geen stekertje dus kleur op kleur direct verbinden. Bij voorkeur type 37 gebruiken met stekertje 19>37 Joystick type:1 voor oude-alu-600 of 600/700/ 1500.

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Wave Lights badge

Bouwbeschrijving Wave Lights badge Bouwbeschrijving Wave Lights badge Onderdelen Deze onderdelen heb je nodig: 9 + 4 weerstanden 2 diodes 3 drukknoppen 3 condensatoren 1 IC 1 IC-voet 2 batterijen 1 batterijhouder met plakband 1 printje

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPIO interface voor BrightSign - HD players

Gebruiksaanwijzing GPIO interface voor BrightSign - HD players Gebruiksaanwijzing GPIO interface voor BrightSign - HD players GPIO GPIO staat voor General Purpose interface, waarbij de I als een input signaal wordt aangeduid (bijvoorbeeld een maakcontact van een schakelaar

Nadere informatie

De juiste basis. Voorbeeldgetrouw rijden zorgt voor veel plezier. We laten zien hoe seingedeelten op de modelbaan het beseft kunnen worden ingericht.

De juiste basis. Voorbeeldgetrouw rijden zorgt voor veel plezier. We laten zien hoe seingedeelten op de modelbaan het beseft kunnen worden ingericht. CS3 PRAKTISCH TOEPASSEN/DEEL 5 De juiste basis Voorbeeldgetrouw rijden zorgt voor veel plezier. We laten zien hoe seingedeelten op de modelbaan het beseft kunnen worden ingericht. 18 märklin magazin 6.2018

Nadere informatie

2. Ga naar en like deze pagina. Zo blijf je ook via facebook op de hoogte van nieuwe berichten op het blog :-)

2. Ga naar   en like deze pagina. Zo blijf je ook via facebook op de hoogte van nieuwe berichten op het blog :-) Hallo, Koen Kuypers hier en allereerst bedankt voor het downloaden van dit gratis rapport. Je kunt dit rapport zien als het topje van de ijsberg als het gaat om het bouwen van een modelspoorbaan. 3 zaken

Nadere informatie

SPECIAL MOBILE STATION, DEEL 5. Schakelen en beheren

SPECIAL MOBILE STATION, DEEL 5. Schakelen en beheren MOBILE STATION, DEEL 5 Schakelen en beheren 32 Railwissel, groen licht en stopgebod: Pas met wissels en seinen is het spel met de modelbaan werkelijk compleet. Zo eenvoudig kunnen verschillende magneetartikelen

Nadere informatie

Maak van je Märklin locomotief een MärESU

Maak van je Märklin locomotief een MärESU Maak van je Märklin locomotief een MärESU Velen die opnieuw instappen in de wondere wereld van de modeltrein stellen vast dat de tijden erg veranderd zijn. Analoog rijden behoort vandaag voor een groot

Nadere informatie

DRC2200 Verlichting set NS2200

DRC2200 Verlichting set NS2200 HANDLEIDING DRC2200 Verlichting set NS2200 + Copyright 2005 2015 digikeijs, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van digikeijs is het niet toegestaan informatie,

Nadere informatie

Specifiek montagevoorschrift t.b.v. aangepaste Gold Automotive Cruise Control voor: Toyota. Deel B

Specifiek montagevoorschrift t.b.v. aangepaste Gold Automotive Cruise Control voor: Toyota. Deel B AP-800 Montage voorschrift Specifiek montagevoorschrift t.b.v. aangepaste Gold Automotive Cruise Control voor: Toyota Deel B 01810-AP800-01 B0 Inleiding De bijgevoegde kabelboom is geschikt voor de volgende

Nadere informatie

Om mee te beginnen, een auto, de Nissan Almera (2002):

Om mee te beginnen, een auto, de Nissan Almera (2002): Als tussendoortje, nu eens geen artikeltje over de wondere wereld van de IT maar een eentje over het inbouwen van een carkit - met bluetooth! - in een Nissan Almera. Om mee te beginnen, een auto, de Nissan

Nadere informatie

Aansluitvoorbeelden voor terugmeldmodules RM-DEC-88 en RM-DEC-88-Opto!

Aansluitvoorbeelden voor terugmeldmodules RM-DEC-88 en RM-DEC-88-Opto! Aansluitvoorbeelden voor terugmeldmodules RM-DEC- en RM-DEC--Opto!. Terugmeldmodule aan de digitaal-centrale aansluiten. Terugmeldmodule aan de MEMORY aansluiten. Terugmeldmodule aan de TERFACE aansluiten.

Nadere informatie

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Inbouw handleiding Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Eigenschappen: - Geen hitte-ontwikkeling (in tegenstelling tot andere modules)! - Instelbare helderheid van de US-Lights van

Nadere informatie

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Gebruik van de s88-n-16/cd terugmeldingsmodule 4. Aansluitingen s-88-n-16/cd 4

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Gebruik van de s88-n-16/cd terugmeldingsmodule 4. Aansluitingen s-88-n-16/cd 4 02/2010 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

Bouwbeschrijving. Servo Decoders

Bouwbeschrijving. Servo Decoders Bouwbeschrijving Servo Decoders vanaf maart 2010 Bouwbeschrijving Servo Decoders MatPwrDigiX Nieuwe versie vanaf Maart 2010 Voor S8DCC/MOT 8-voudige servo-decoder (alle 8 servo s) Voor S8-4DCC/MOT 4-voudige

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPIO interface voor BrightSign - HD players

Gebruiksaanwijzing GPIO interface voor BrightSign - HD players Gebruiksaanwijzing GPIO interface voor BrightSign - HD players GPIO GPIO staat voor General Purpose interface, waarbij de I als een input signaal wordt aangeduid (bijvoorbeeld een maakcontact van een schakelaar

Nadere informatie

The Pointer Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI.

The Pointer Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de. Pagina 1 van 12 Bevalt de The Pointer? Heb je leuke ideeën? Wil je laten zien wat je met jouw Pointer hebt gedaan? Laat het ons weten! Lees op de

Nadere informatie

Installation guide 3-fase railsystems

Installation guide 3-fase railsystems Installation guide 3-fase railsystems Voordat u begint Met deze handleiding willen wij u op weg helpen bij het installeren van de Global 3-fase rail en bijbehorende spots. Wij adviseren u om voordat u

Nadere informatie

Handleiding DinaSys DTC en DTS Draaischijfbesturing

Handleiding DinaSys DTC en DTS Draaischijfbesturing Inleiding PiCommIT heeft de DTC/DTS draaischijfbesturing ontwikkeld voor de Fleischmann/Märklin draaischijven voor schaal H0 en N. Bij de ontwikkeling was het belangrijkste uitgangspunt dat er geen aanpassingen

Nadere informatie

het begin van dit boek

het begin van dit boek De autisme survivalgids 9 het begin van dit boek Ken je dat gevoel? Je bent een kind. Een jongen of een meisje. Om je heen zijn er heel veel andere kinderen. Allemaal zien ze er net een beetje anders uit.

Nadere informatie

12.1 Input/output-kaart IOK. Informatieblad 12 input/output-kaart versie 1.0. Beperking aansprakelijkheid

12.1 Input/output-kaart IOK. Informatieblad 12 input/output-kaart versie 1.0. Beperking aansprakelijkheid Beperking aansprakelijkheid De aansprakelijkheid van het bestuur van de HCCM is beperkt als omschreven in informatieblad 1 12 Input/output-kaarten De uitgangen van de input/output-kaart (IOK) hebben dezelfde

Nadere informatie

Exalto Ruitenwisserbediening

Exalto Ruitenwisserbediening Exalto Ruitenwisserbediening Voor 2 tot 5 Ruitenwissers Artikelcode: 21021224 21031224 21041224 21051224 Quality arine Equipment Inhoud 1 Algemeen... 3 1.1 Eigenschappen... 3 1.2 Leveringsomvang... 3 2

Nadere informatie

STAP-VOOR-STAP EEN MODELSPOORBAAN BOUWEN - TWEEDE EDITIE - KOEN KUYPERS

STAP-VOOR-STAP EEN MODELSPOORBAAN BOUWEN - TWEEDE EDITIE - KOEN KUYPERS STAP-VOOR-STAP EEN MODELSPOORBAAN BOUWEN - TWEEDE EDITIE - KOEN KUYPERS BELANGRIJK Dit is GEEN gratis e-boek. Verspreiding van dit e-boek in welke wijze dan ook aan personen die niet betaald hebben voor

Nadere informatie

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op   Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 GPRS-A Universele monitoringsmodule Quick start De volledige handleiding is verkrijgbaar op www.osec.nl Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND

Nadere informatie

Inbouwontvanger RTS voor rolluiken

Inbouwontvanger RTS voor rolluiken Inbouwontvanger RTS voor rolluiken Installatiehandleiding Artikelnummer 1811244 Inbouwontvanger RTS voor rolluiken Te combineren met 1 standaard buismotor. Productvoordelen n Ideaal bij renovatie van een

Nadere informatie

Voor ieder de juiste

Voor ieder de juiste CENTRAL STATION 3, DEEL 4 Voor ieder de juiste Ook al biedt de Central Station 3 allerlei mogelijkheden voor de modelspoorder: getest wordt eerst het rijden. Dat doen wij ook, we houden ons echter daarvoor

Nadere informatie

Modelspoor en het digitale tijdperk. (Deel IV).

Modelspoor en het digitale tijdperk. (Deel IV). Modelspoor en het digitale tijdperk. (Deel IV). In de vorige delen hebben we kunnen zien hoe een meertreinen besturingssysteem in elkaar steekt en dat er nogal wat verschillen tussen (kunnen) zijn. Ondanks

Nadere informatie

Licht en donker. We willen onze verlichting langzaam laten aan en uit gaan. Daartoe hebben we een langzaam aan / langzaam uit - dimmer nodig.

Licht en donker. We willen onze verlichting langzaam laten aan en uit gaan. Daartoe hebben we een langzaam aan / langzaam uit - dimmer nodig. Licht en donker Lichtjes op onze modelbaan maken onze modelwereld vaak nog fascinerender. Straatverlichting, interieurverlichting in huizen en treinen, ze komen pas tot hun recht als het donker is. We

Nadere informatie

POPPIX-80. Bouwbeschrijving

POPPIX-80. Bouwbeschrijving POPPIX-8 Bouwbeschrijving POPPIX-8 27-2-2 Inleiding Diverse Brabantse zendamateurs hebben het idee opgepakt om een eigen variant van de 'Pixie' te maken. Aangestoken door Jos (PAZP), zijn PEKQP en PAPOP

Nadere informatie

Nederlands / Français.

Nederlands / Français. Handleiding manuel Nederlands / Français. ESU DECODER TESTER Deze Profi-Prüfstand is het ideale hulpmiddel om decoders te testen op uw digitaal systeem of de ESU LokProgrammerBox (53450-53451). Op de

Nadere informatie

KVT-829DVD B54-4556-00/00 (EV)

KVT-829DVD B54-4556-00/00 (EV) KVT-829DVD MONITEUR AVEC RÉCEPTEUR DVD MANUEL D'INSTALLATION MONITOR MIT DVD-RECEIVER INSTALLATION-HANDBUCH MONITOR MET DVD-ONTVANGER INSTALLATIE HANDLEIDING MONITOR CON RICEVITORE DVD MANUALE DI INSTALLAZIONE

Nadere informatie

DRC2400 Verlichtingset HANDLEIDING

DRC2400 Verlichtingset HANDLEIDING DRC2400 Verlichtingset HANDLEIDING (bovenstaande foto is niet digitaal bewerkt) www.digirails.nl Copyright Digirails, Netherlands All rights reserved Duplication is only allowed with written Authorization

Nadere informatie

Breadboard voeding 5V / 3,3V

Breadboard voeding 5V / 3,3V www.budgetronics.eu - www.budgetronics.nl - www.budgetronics.com - www.budgetronics.tel Breadboard voeding 5V / 3,3V Een handige breadboard voeding die je project van de juiste spanning voorziet. Het gewenste

Nadere informatie

aan/uit Uitvoering: opbouw Afmeting:165 x 35 x 25 mm Montagepatroon: Ø - Ø 130 mm 12V & 24V

aan/uit Uitvoering: opbouw Afmeting:165 x 35 x 25 mm Montagepatroon: Ø - Ø 130 mm 12V & 24V 001.330 serie aan/uit 42.2JA.001.330.001 42.2JA.001.330.031 Afmeting:165 x 35 x 25 mm Montagepatroon: Ø - Ø 130 mm 001.331 serie Afmeting: 217 x x 3 mm Montagepatroon: 4-gats Met verchroomde rand 42.2JA.001.331.011

Nadere informatie

Bouwbeschrijving. Functiebouwsteen FB-SW (vanaf maart 2010)

Bouwbeschrijving. Functiebouwsteen FB-SW (vanaf maart 2010) Bouwbeschrijving Functiebouwsteen FB-SW (vanaf maart 2010) Deze bouwsteen bezit alle functies welke tot nu toe beschikbaar waren in functiebouwstenen. Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van dit bouwpakket.

Nadere informatie

Het herkennen en loskoppelen Kabelverbinders

Het herkennen en loskoppelen Kabelverbinders Het herkennen en loskoppelen Kabelverbinders Maak kennis met de verschillende vormen van kabelaansluitingen gevonden in consumentenelektronica kennen, en leren om ze veilig te verbreken. Geschreven door:

Nadere informatie

WISSELDECODER. Handleiding

WISSELDECODER. Handleiding Handleiding WISSELDECODER Werkt met de volgende systemen: Alle systemen die het DCC protocol ondersteunen, o.a. Twincenter, Intellibox, Lokmaus, MRDirect. Zo goed als alle systemen ondersteunen tegenwoordig

Nadere informatie

Afmetingen. Beschikbare kleuren. Elektrische Specificaties. a b c kg. 40 mm 30 mm 250 mm 0,3. 40 mm 30 mm 500 mm 0,6. 40 mm 30 mm 750 mm 0,9

Afmetingen. Beschikbare kleuren. Elektrische Specificaties. a b c kg. 40 mm 30 mm 250 mm 0,3. 40 mm 30 mm 500 mm 0,6. 40 mm 30 mm 750 mm 0,9 Gebruiksaanwijzing Afmetingen a b c kg 40 mm 30 mm 250 mm 0,3 40 mm 30 mm 500 mm 0,6 40 mm 30 mm 750 mm 0,9 40 mm 30 mm 1000 mm 1,2 40 mm 30 mm 1250 mm 1,5 * Ook andere lengtes zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Nadere informatie

Gemotoriseerd roeren en malen

Gemotoriseerd roeren en malen Gemotoriseerd roeren en malen Na een aantal levendige discussies op onze clubavonden is ons aller belangstelling voor de technische kanten van onze brouwhobby bij een ieder weer levendig heb ik wel gemerkt.

Nadere informatie

NUMMER : 076/ DATUM : VERSIE NR : B

NUMMER : 076/ DATUM : VERSIE NR : B AUTOMERK TYPE VOYAGER CILINDERINHOUD 3300 AANTAL KLEPPEN 12 MOTORCODE 3.3V6 TRANSMISSIE TYPE AT TYPE VSI INJECTOREN ( RAIL NUMMER + KLEUR ) 2 x 180/30330 Oranje RETROFIT VERSIE ( LPG / CNG ) LPG BRANDSTOF

Nadere informatie

Demontage Creative ZEN Screen en Battery

Demontage Creative ZEN Screen en Battery Demontage Creative ZEN Screen en Battery In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u uw ZEN openen. Dit is de basis voor het vervangen van het scherm of de batterij. Geschreven door: Zootboy INTRODUCTIE

Nadere informatie

MODEL & TECHNIEK 16 12i_Maerklin Digital_MMint_ _120117_RZ_tg.indd :18

MODEL & TECHNIEK 16 12i_Maerklin Digital_MMint_ _120117_RZ_tg.indd :18 16 CS3 PRAKTISCH TOEPASSEN / DEEL 2 Stand van de wissels Nu het eerste ontwerp voor de modelbaan er is, wijden we ons in deel 2 van onze serie aan de wissels, een centrale component van de rails. Hoe bereiden

Nadere informatie

Bouwbeschrijving. Servo Decoders

Bouwbeschrijving. Servo Decoders Bouwbeschrijving Servo Decoders vanaf maart 2010 Bouwbeschrijving Servo Decoders MatPwrDigiX Nieuwe versie vanaf Maart 2010 Voor S8DCC/MOT 8-voudige servo-decoder (alle 8 servo s) Voor S8-4DCC/MOT 4-voudige

Nadere informatie

De agenda voor de bijeenkomst van 29 mei, met als hoofdthema wheateren van goederen wagon 4694 ziet er als volgt uit:

De agenda voor de bijeenkomst van 29 mei, met als hoofdthema wheateren van goederen wagon 4694 ziet er als volgt uit: Best Märklin Insider Clubleden, Een hartelijk welkom aan iedereen op deze Insider Club Meeting van mei 2015. De agenda voor de bijeenkomst van 29 mei, met als hoofdthema wheateren van goederen wagon 4694

Nadere informatie

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Sein decoder voor DCC systemen 4. Aansluitingen overzicht van de decoder 4. Aansluiten van de decoder 5

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Sein decoder voor DCC systemen 4. Aansluitingen overzicht van de decoder 4. Aansluiten van de decoder 5 08/2018 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

Aanbouw- en bedieningshandleiding

Aanbouw- en bedieningshandleiding Aanbouw- en bedieningshandleiding Uitbreiding - ISOBUS-contactdoos vooraan Stand: V3.20140428 30322559-02-NL Lees en volg deze bedieningshandleiding op. Bewaar deze bedieningshandleiding voor gebruik in

Nadere informatie

Onderdelenpakket hf kristal-oscillatoreenheid

Onderdelenpakket hf kristal-oscillatoreenheid Onderdelenpakket hf kristal-oscillatoreenheid NL 2933 HF-oscillatoreenheid voor een, met behulp van een kristal bepaalde, frequentie. Wordt geleverd inclusief een 4433 khz kristal. Te gebruiken in een

Nadere informatie

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent!

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent! DRAWDIO Een pen waarmee je muziek tekent! Handleiding BBZZZ.. Maak je eigen Drawdio! Deze handleiding helpt je bij het maken van je eigen Drawdio. LET WEL OP! Een soldeerbout wordt heel heet! Vraag een

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. LEDline. LEDline gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing.  LEDline. LEDline gebruiksaanwijzing 1 Gebruiksaanwijzing www.ledtechnic.be LEDline 2 1. Afmetingen: c a b a b c kg 40mm 30mm 250mm 0,3 40mm 30mm 500mm 0,6 40mm 30mm 750mm 0,9 40mm 30mm 1000mm 1,2 40mm 30mm 1250mm 1,5 Ook andere lengtes zijn

Nadere informatie

HUIDER-NIEUWSBRIEF 27 februari 2012.

HUIDER-NIEUWSBRIEF 27 februari 2012. Beste dames en heren, jongens en meisjes, In deze Huider-nieuwsbrief vindt u een overzicht van de belangrijkste (Nederlandse) nieuwe treinartikelen die in de loop van dit jaar zullen worden uitgebracht.

Nadere informatie