maart 2013 #2 Anneke Lunter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "maart 2013 #2 Anneke Lunter"

Transcriptie

1 maart 2013 #2 De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2013 Zaterdag 30 maart zijn we begonnen met de eerste wedstrijd van de UMCgolf-kalender, om nooit te vergeten! Toen ik uit de auto stapte dacht ik nog: wat doen we hier?? Sneeuw dwarrelde naar beneden en dat waren niet de eerste vlokken van die dag. Doen we dit vrijwillig? Zijn we wel normaal? All weather sport oké, maar er zijn toch grenzen? Gelukkig geen wind, wel frisse temperaturen. In het clubhuis van Veendam werden we echter warm onthaald met koffie en stoet, de wedstrijdcie had nog gauw even oranje ballen gescoord en legde uit dat we kaart liepen op wintergreens, waar de club ons een korting van 10 euro voor bood. De nieuwe handicaptelling was ingevoerd door hen: ik kreeg 64 slagen mee! Iedereen snapt nu waarom ik in de prijzen ben gevallen. Ik heb genoten van de wedstrijd en was niet de enige; ballen, zelfs op de fairway, moeten zoeken omdat ze omhuld waren met sneeuw overkomt je niet vaak. We trotseerden de elementen; winterse buitjes, een opstekende koude wind maar op de laatste holes toch echte zon en geen sneeuw meer te zien. Terug in het clubhuis met rode konen genieten van een drankje en de door onze club aangeboden tuintjes (lekker snacks met dip), en het gevoel wat een leuke dag, had ik niet willen missen. En dan ook nog winnen, ach man laat het seizoen maar komen. Anneke Lunter Agenda - 30 maart Veendam - 27april Tiendeveen - 25 mei Wiesmoor - 5 juni Ees - 27 juli Exloo - 31 aug. Roden - 20 sept. Papenburg - 26 okt. Duurswold

2 Foto s Veendam

3 Uitslag Veendam UMCGolf... ook voor jou!!!! Tegen gereduceerd tarief spelen op de mooiste banen van Noord-Nederland en Noord-Duitsland wie wil dat nu niet. UMCGolf biedt je de mogelijkheid om in 2013 in goed gezelschap van andere leden de uitdagingen van de mooie golfbanen van Veendam, Tiendeveen, Wiesmoor, Ees, Exloo, Roden, Papenburg en Duurswold aan te gaan. Waar een greenfee voor 18 holes al snel tegen de 45,- loopt betaal je als lid, bij deelname aan één van onze toernooien, een sterk gereduceerd bedrag.

4 Wat was het koud... hè? Zaterdagochtend 23 maart heeft UMCGolf zijn jaarlijkse golfclinic gehouden. Maar liefst 23 deelnemers hebben zich aangemeld, waarvan er uiteindelijk 17 kwamen opdagen. Dat er afvallers waren, was voor de PR-cie geen verrassing, immers er werden Siberische temperaturen verwacht, erg koud en een harde oosten wind. De 17 die-hards die wel waren komen opdagen hebben wij toch een leuke indruk kunnen geven van de ins- en outs van Golf. Na de ontvangst met koffie en een Drents Turfje, gingen zij aan de slag. Onder de enthousiaste leiding Ian Flegg, is er lekker geoefend op de afslag en de aanwezige leden van UMCGolf hebben ook zeer enthousiast geholpen met het chippen en putten. Maar het was wel erg koud, waardoor het lopen op de par3-baan onmogelijk was, er zat teveel vorst in de grond en de greenkeepers wilden de baan sparen, dus helaas. Ian heeft echter een goede oplossing gevonden voor dit probleem en neemt dan ook alle deelnemers mee voor een rondje wandelen op de baan, met uitleg. Hierdoor hebben de deelnemers een goede indruk kunnen krijgen wat het golfen zo mooi maakt, lekker bezig zijn in de natuur en de elementen trotseren. Weer of geen weer. Hierna weer verzamelen in het clubgebouw waar de koffie klaar staat en Ben nog het een en ander vertelt over UMCGolf. Hierna blijken er toch diverse deelnemers te zijn die wel iets zien in UMCGolf. Hopelijk kunnen wij hierdoor dan ook weer enkele nieuwe leden tegemoet zien. Uiteindelijk was het ondanks de extreme temperaturen toch een geslaagde clinic. Gaan we volgend jaar zeker weer doen.

5 Uitslag van de prijsvraag. Het juiste antwoord is C; U moet de bal spelen zoals hij ligt, want een speler mag de ligplaats van zijn bal NIET verbeteren ( regel 13-1/2). DE GELUKKIGE WINNAAR is door loting bepaald: Mike van Oploo Hoe heurt het eigenlijk? U speelt op een PAR-3 baan en bent bezig met het uit-holen. De flight achter u wil al gaan afslaan, mag dit? NEE, op een PAR-3 baan moet de spelende flight eerst hebben uit-geholed en de hole veilig hebben verlaten, VOORDAT de volgende flight mag afslaan Golfhumor Op een middag had een jonge enthousiaste golfer een paar uur over. Hij dacht dat hij, als hij opschoot, nog negen holes kon afwerken voordat hij naar huis moest. Net toen hij wilde afslaan, schuifelde een bejaarde heer de tee op en vroeg of hij met hem mee kon doen, aangezien hij ook alleen was. De jongeman stemde toe en tot zijn verrassing speelde de oude heer vlot mee. Ten slotte kwamen ze op de negende fairway en daar kwam de jongeman voor een probleem te staan; er stond een hoge dennenboom precies tussen zijn bal en de green. Terwijl de jonge speler stond te overdenken hoe hij moest slaan, zei de bejaarde man: Toen ik zo oud was als jij, sloeg ik de bal recht over die boom heen. De jongeman nam de handschoen op. Hij sloeg en de bal belandde met een klap tegen de top van de boomstam. Hij plofte op de grond, rolde terug en lag uiteindelijk stil op bijna dezelfde plek vanwaar hij was geslagen. Toen ik zo oud was als jij, vervolgde de oude baas, was die boom natuurlijk maar een meter hoog.

6 golftoernooi Martensplek op 27 april 2013 Beste UMCGolfers, Het toernooi op zaterdag 27 april wordt gespeeld op de schitterende baan van Martensplek te Tiendeveen. ( Dit toernooi is toegankelijk voor leden van UMCGolf die in het bezit zijn van handicap 54 of lager en eventuele introducés. De aankomst is vanaf 9:15 tot 9:45 uur in restaurant Martensplek waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee met iets lekkers. De eerste flight start om 10:00 uur. Opgeven en betalen Leden van UMCGolf betalen slechts 30,00- en voor introducés kost het 35,00 Opgave voor deze prachtige mogelijkheid om hier te spelen kan door: - inschrijven via de inschrijfmodule uiterlijk op zondag 20 april op - tevens moet het inschrijfgeld uiterlijk zondag 20 april worden overgemaakt op: Girorekening: Ten name van: UMCGolf subver van PV UMCG Onder vermelding van: Martensplek, naam speler(s) en eventuele naam introducé(s). - eventueel kan een mail gestuurd worden naar de wedstrijdcommissie UMCGolf (toernooi@umcgolf.nl) Graag tot ziens op de golfbaan van Martensplek, UMCGolf wedstrijdcommissie, Jannie de Groof, Ronald Küthe en Frits van Vianen.

7 Golfclub Martensplek - Tiendeveen Op zaterdag 30 maart is de golfbaan in Tiendeveen het decor voor de tweede wedstrijd van UMCGolf in Hieronder treft u informatie aan over de club en de baan. Golfbaan Martensplek Haarweg TP Tiendeveen Postbus BD Hoogeveen Tel: Historie 18 holes Golfbaan Martensplek Golfclub Martensplek is opgericht op 5 juni Op 24 september 2008 heeft de NGF ons de A-Status verleend. De baan is vernoemd naar de familie die vroeger eigenaar was van dit Drentse gebied, dat omgeven is door een prachtige natuur met vele bossen en vennen. Waar ligt de baan Golfclub Martensplek, ligt in Tiendeveen een dorpje in Drenthe (nabij Hoogeveen) Kenmerken baan De baan wordt omgeven door het natuurgebied de Goudplevier. De baan heeft een parkachtig karakter, met veel boeiende waterpartijen en schitterende vergezichten. Acuratesse en precisie zijn een must, ogenschijnlijk niet moeilijk, maar het vraagt het uiterste van de speler. Op de driving range met dubbele vloer) en de 9 holes par 3 baan kan naar hartenlust geoefend worden. Het clubhuis heeft een gezellig en ongedwongen sfeertje. Voor een overnachting staan hele mooie kamers tot uw beschikking. (ook voordelige combi arrangementen) Golfshop U vindt in onze golfshop een scala aan tassen en trolleys, golfclubs, golfboeken en DVD s, handschoenen en ballen, promotionele artikelen en accessoires. Een golfshop is geen goede golfshop zonder een grote keuze golfschoenen. Veelal uit voorraad leverbaar. Ook golfkleding, zowel modieus als functioneel, krijgt in de golfshop de aandacht die het verdient. Onze golfshop biedt een deskundig advies, topkwaliteit producten en een uitstekende service zijn onze handelsmerken!

8 CONCEPT Verslag Algemene Ledenvergadering UMCGolf op 30 januari 2013 Locatie: Onderwijscentrum UMCG, lokaal 10 Aanvang: uur Aanwezig: 17 leden (incl. bestuur) Opening en afmeldingen De voorzitter, Janny Huisman, opent de vergadering om uur en heet allen welkom, in het bijzonder Anneke Lunter en Mike van Oploo de nieuwe bestuursleden. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Er zijn 16 afmeldingen binnengekomen. Concept verslag ALV UMCGolf van 18 januari 2012 Het verslag wordt, met inachtneming van een tekstuele wijziging, vastgesteld. Jaarverslag UMCGolf 2012 Het jaarverslag wordt voor kennisgeving aangenomen. Naar aanleiding van het verslag: Frits merkt op dat hij de logica van het ledenbestand, zoals hier verwoordt, niet helemaal snapt. Liesbeth geeft tekst en uitleg. Ronald vraagt hoe het kan dat de contributie 2012 nog niet geheel binnen is. De penningmeester antwoordt, dat dit door functiewisselingen is gekomen. Financieel Jaarverslag 2012 Aan de hand van een presentatie geeft de penningmeester, Arnold Boom, een toelichting. Exploitatierekening 2012 Er is een afname van liquide middelen. De PV bijdrage (contributie) voor UMCGolf is nog niet binnen. De oorzaak hiervan is wisseling van functies binnen de PV. Begroting 2013 Rekeningen voor de contributie zullen dit jaar op tijd worden verzonden. 26 maart wordt ons financiële plaatje met het bestuur van de PV besproken. De penningmeester is bij de kascommissie geweest en overlegt de vergadering een getekende akkoordverklaring (door de heer B.J. Souman, de heer Janssen was verhinderd). De vergadering verleent de penningmeester décharge voor zijn taak in Het bestuur dankt de kascommissie voor haar werkzaamheden. Bestuurszaken De voorzitter meldt veranderingen in commissies/bestuur en welke taken het bestuur afgelopen jaar tot een goed einde heeft gebracht, nl. Anneke Lunter heeft in de DB plaatsgenomen als vice voorzitter. Mike van Oploo is de PR commissie komen versterken als achtervang voor Marvin Noordberger (website) en hij zal het uitgeven van de Flits op zich nemen. De ledenadministratie is nu volledig overgenomen door Liesbeth Dertien en Marjan Smits.

9 Een aantal commissies zijn samengevoegd, omdat veel taken elkaar overlapten, t.w. - de commissie PR&Communicatie en de GVB commissie zijn samengegaan en heet nu PR commissie. Janny Huisman zal voorlopig leiding geven aan deze commissie. - de Toernooicommissie en de Handicapcommissie vormen nu samen de Wedstrijdcommissie. Voor deze commissie zoeken wij nieuwe commissieleden. Frits van Vianen en Jannie de Groof zijn bereid gevonden om voor maximaal een jaar in de Wedstrijdcommissie te stappen. De drie taken van Frits van Vianen, vice-voorzitterschap, ledenadministratie en handicapcommissie, hebben we kunnen scheiden. De taakomschrijvingen van de nieuwe commissies staan op de website. Conclusie: er zijn nog twee vacatures. Het bestuur doet een dringende oproep aan de leden zich de melden voor een functie in de Wedstrijdcommissie. Vraag aan de ledenvergadering: wat vind u ervan als we de uitslagen namen van de toernooien met namen van de deelnemers op de website plaatsen? Deze vraag moeten wij u stellen in verband met privacy regels. De ledenvergadering vindt dat dit wel op de website geplaatst kan worden, maar dan wel met een regel erbij dat als men dit perse niet wil, men dit kan melden bij het secretariaat, zodat wij gedekt zijn voor eventuele problemen. Graag hadden wij als vereniging officieel afscheid willen nemen van Tessie Coolman, die ruim 8 jaar actief is geweest in de Toernooicommissie. Helaas kon zij deze vergadering niet aanwezig zijn. Het cadeau als dank voor haar inzet zullen wij haar zo spoedig mogelijk doen toekomen. Plannen voor 2013: Het organiseren van een clinic in maart voor het werven van nieuwe leden Het organiseren van een theorieavond voor de leden Het uitbrengen van 8 à 9 Golfflitsen Het zoeken naar nieuwe commissieleden Het organiseren van 8 toernooien Naar aanleiding van het eerste aandachtstreepje vraagt Frits van Vianen of UMCGolf eventuele nieuwe leden ook adviseert waar te gaan lessen, waar ze terecht kunnen? Ja, dat geven we zeker wel. Commissies: presentatie / planning 2013 Wedstrijdcommissie: Ronald Küthe deelt de wedstrijdkalenderkaart voor 2013 uit. Er staan 8 toernooien gepland, waarvan één op woensdag in Ees (midzomer toernooi met barbecue?) en één toernooi op vrijdag in Papenburg, Duitsland. De overige toernooien zijn op zaterdag.

10 Op zaterdag spelen heeft wel prijsconsequenties. Op de uitnodiging wordt vermeld welke spelvorm wordt gespeeld. De wedstrijdkalender staat ook op de website. Handicap: In Nederland zijn de NGF regels en handicap aangepast. NGF handicap wordt Na het behalen van je theorie examen krijg je handicap 54. Men moet minimaal 4 qualifying kaarten per jaar lopen om de handicap aangepast te krijgen. UMCGolf leden beginnen allemaal op 54. Handicap wordt genoteerd op de NGF site. Besloten is de handicap, net als de uitslagen, op de site te publiceren (met regeltje erbij). Marvin en Frits zullen dit regelen. Ledenadministratie: Het aantal leden op 30 december 2012 is 207. De ledenadministratie verzoekt de leden dringend adreswijzigingen en adressen door te geven aan de ledenadministratie. Dit kan via de mail. Het ledenbestand wordt o.a. ook gebruikt door de toernooicommissie. Leden, die lid worden van een andere club, zeggen vaak hun lidmaatschap op. Verder hebben we natuurlijk nog veel slapende leden. Het aantal leden is echter stabiel gebleven. Zo rond de 200. PR commissie: Ben Dertien doet namens de PR commissie het woord en hij kan melden, dat na de samenvoeging van PR en GVB commissie al verscheidene acties zijn ondernomen, zoals: De website van UMCGolf is weer up-to-date. Clinic in Assen is in de maak, datum moet nog geprikt worden. Theorieavond met Bob (B&S Golfacademy) wordt voorbereid. Speler en speelster van het jaar zijn vastgesteld: Albert Rijks (reden o.a. stabiliteit en betrokkenheid) en Marian Hegeman (idem en handicap gehaald). Actie wordt ondernomen om de Fairplay prijs weer te activeren. Rondvraag Jan Noordberger vraagt of de clinic niet via de website van de PV bekend gemaakt kan worden? Hij zal dit navragen bij de PV. Liesbeth Dertien vraagt of de wijziging van de Ledenadministratie op info@umcgolf.nl kan worden vermeld. Sluiting De voorzitter bedankt alle aanwezigen, verrast de commissieleden met een fles wijn als dank voor hun inzet in 2012, en sluit om uur de vergadering.

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst.

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst. september 2013 #7 Hoe heurt het eigenlijk Buggy s maken deel uit van het moderne spel. Tassen en andere producten worden speciaal voor buggy s ontworpen en op de meeste banen zijn ze beschikbaar. Buggy-etiquette

Nadere informatie

maart 2014 #1 de toernooien. Speler v.h Jaar - Jan Nieborg

maart 2014 #1 de toernooien. Speler v.h Jaar - Jan Nieborg maart 2014 #1 Forewoord Een paar maanden geleden wenste ik jullie een goed winterseizoen en sloot de Flits af met de woorden: Gezellige wintermaanden toegewenst en óók in de winter kan er gegolfd worden!

Nadere informatie

mei 2013 #4 Uitslag Tiendeveen Handdoek kwijt? Wie o wie is een handdoek kwijtgeraakt op de baan in Tiendeveen?

mei 2013 #4 Uitslag Tiendeveen Handdoek kwijt? Wie o wie is een handdoek kwijtgeraakt op de baan in Tiendeveen? mei 2013 #4 Uitslag Tiendeveen Handdoek kwijt? Wie o wie is een handdoek kwijtgeraakt op de baan in Tiendeveen? UMCGolf... ook voor jou!!!! Tegen gereduceerd tarief spelen op de mooiste banen van Noord-Nederland

Nadere informatie

februari 2013 #1 Wellicht in 2013?!

februari 2013 #1 Wellicht in 2013?! februari 2013 #1 Fore!woord van de voorzitter In het voorwoord voor de UMCGolf Flits heb ik een wat groter gehoor dan op de Algemene Ledenvergadering. Daar heeft het Bestuur en de commissies uitgedragen

Nadere informatie

oktober 2013 #8 krijgen, en dus weer over de green eindigen.

oktober 2013 #8 krijgen, en dus weer over de green eindigen. oktober 2013 #8 UMCGolf... ook voor jou!!!! Tegen gereduceerd tarief spelen op de mooiste banen van Noord-Nederland en Noord-Duitsland wie wil dat nu niet. UMCGolf biedt je de mogelijkheid om in 2013 in

Nadere informatie

augustus 2013 #6 zouden moeten leiden. Hij had een enorme wilskracht en was zeer strijdlustig. Helaas heeft hij de strijd moeten verliezen.

augustus 2013 #6 zouden moeten leiden. Hij had een enorme wilskracht en was zeer strijdlustig. Helaas heeft hij de strijd moeten verliezen. augustus 2013 #6 In memoriam Op donderdag 18 juli j.l. is Rob Kaptein, lid van UMCGolf en samen met zijn vrouw Hillie regelmatig aanwezig op onze toernooien, overleden na een ernstige ziekte. Rob was al

Nadere informatie

De ontvangst is om!8.00 en de start van de flights zal om ongeveer zijn

De ontvangst is om!8.00 en de start van de flights zal om ongeveer zijn juli 2014 #6 Ees Op woensdag 23 juli spelen we weer traditiegetrouw ons midzomergolftoernooi op de schitterende par3baan te Ees. Voor dit toernooi is een GVB niet nodig. Dus is het toernooi voor iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Nieuwsbrief September 2016 In deze uitgave Finales Matchplaykampioenschap 2016 Fotoboek Zomeravond wedstrijden Vacatures NGF competitie 2017 Familiegolf 18 september Agenda Finales Matchplaykampioenschap

Nadere informatie

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter.

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Mei 2017 Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Op 13 april ging de clubavond stablefordcompetitie van start.

Nadere informatie

De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub.

De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub. De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub. Over de hele week hebben we activiteiten georganiseerd en er is voor

Nadere informatie

Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht

Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht Het is voor ons heel belangrijk dat u zich als nieuwe Golfer snel thuis gaat voelen op International Golf Maastricht en bij Impact

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2015

NIEUWSBRIEF oktober 2015 NIEUWSBRIEF oktober 2015 Inhoud - Vossenjacht - Hole in one - Winterbeleid - Vissen - Wintertijd wedstrijden - Polo s - Gratis les - Algemene Ledenvergadering 18 november - Nieuws van de pro De Vossenjacht

Nadere informatie

Men dient in het bezit te zijn van het GVB om de 9 holes Bloembollenbaan te spelen.

Men dient in het bezit te zijn van het GVB om de 9 holes Bloembollenbaan te spelen. Sportief 1 Sportief Tespelduyn Golf De Bloembollenbaan is een uitdagende 9-holes Qualifying golfbaan van 1825 meter en par 32 (gemeten over 9 holes) met de NGF B-Status. De baan beschikt over: - Vijf par

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Het GVB is vanaf die

Nadere informatie

een topbaan op een toplocatie!

een topbaan op een toplocatie! Golfbaan Echt-Susteren, een topbaan op een toplocatie! Informatie 201 Overzicht pakketten Basis 75,- p/mnd PRO+ 83,35 p/mnd Alleen mogelijk met PRO 15,85 p/mnd Greenfee 79,00 p/mnd speelrechtcertificaat

Nadere informatie

GVB halen? de 15 meeste gestelde vragen

GVB halen? de 15 meeste gestelde vragen GVB halen? de 15 meeste gestelde vragen INHOUD 1. MAG IK ZONDER EEN GVB EN HCP 54 OP EEN GROTE GOLFBAAN SPELEN?... 3 2. MAG IK ZONDER EEN GVB OP EEN DRIVING RANGE BALLEN SLAAN?... 3 3. WAT MOET IK DOEN

Nadere informatie

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten Welkom Utrechtse Golfclub Amelisweerd De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een golfvereniging voor en door leden, die recreatief of prestatiegericht de golfsport beoefenen. Wij bieden gezelligheid en kwaliteit

Nadere informatie

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 :

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 : Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 : 1. Samenstelling van de jeugdcommissie. 2. Taakverdeling van de jeugdcommissie. 3.

Nadere informatie

Resultaten enquete wedstrijdcommissie 2012.

Resultaten enquete wedstrijdcommissie 2012. Resultaten enquete wedstrijdcommissie 2012. Bij deze ontvangt u de resultaten en conclusies naar aanleiding van de door de wedcie gehouden enquete. Een mooi aantal van 248 leden heeft de moeite genomen

Nadere informatie

Checklist GVB cursus. Samenvatting van de Golfregels

Checklist GVB cursus. Samenvatting van de Golfregels Checklist GVB cursus Samenvatting van de Golfregels Een woord vooraf Ga je een tweedaagse GVB cursus volgen, of ben je je aan het oriënteren? Dan is dit gidsje een ideaal hulpmiddel. Natuurlijk kun je

Nadere informatie

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten Welkom Utrechtse Golfclub Amelisweerd De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een golfvereniging voor en door leden, die recreatief of prestatiegericht de golfsport beoefenen. Wij bieden gezelligheid en kwaliteit

Nadere informatie

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten Welkom Utrechtse Golfclub Amelisweerd De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een golfvereniging voor en door leden, die recreatief of prestatiegericht de golfsport beoefenen. Wij bieden gezelligheid en kwaliteit

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2015

NIEUWSBRIEF december 2015 NIEUWSBRIEF december 2015 Inhoud - Verrassingswedstrijd - Brabant Golfvoordeel - Qualifying kaarten registreren met mobiele telefoon - Tips van de handicap- en regelcommissie - Gewijzigde golfregels per

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE. Materiaal / Ballen : Munt voor 26 golfballen 1,40 Huurprijs per golfclub 2,50

ALGEMENE INFORMATIE. Materiaal / Ballen : Munt voor 26 golfballen 1,40 Huurprijs per golfclub 2,50 ALGEMENE INFORMATIE De golfschool van Golf de Gulbergen wordt vertegenwoordigd door 4 PGA professionals. Het team bestaat uit Flip Klok, Cecil Brown, Bert van Zutphen en Ronald Dix. Met dit team zijn wij

Nadere informatie

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011:

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011: Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011: 1. Samenstelling van de jeugdcommissie. 2. Taakverdeling van de jeugdcommissie. 3.

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN. Informatie over lidmaatschap bij Golfclub Golfresidentie Dronten. Januari 2017.

INFORMATIEBULLETIN. Informatie over lidmaatschap bij Golfclub Golfresidentie Dronten. Januari 2017. INFORMATIEBULLETIN Informatie over lidmaatschap bij Golfclub Golfresidentie Dronten Januari 2017. Geachte belangstellende, Wij danken u voor uw interesse in het lidmaatschap van onze golfclub. Deze informatie

Nadere informatie

Damesdag Dinsdag 29 mei 2012. Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder..

Damesdag Dinsdag 29 mei 2012. Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder.. Damesdag Dinsdag 29 mei 2012 Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder.. De dag begon wat somber maar uiteindelijk viel het reuze mee. Temperaturen van 25 graden waren voorbij, het kwik zakte vandaag

Nadere informatie

JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER

JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER Een belangrijk besluit dat door de NGF is genomen, betreft de maatregel om het door velen gevreesde en stressvolle praktijkexamen op de baan per 1 juli

Nadere informatie

Juniorgolfschool. Actviteiten 2014

Juniorgolfschool. Actviteiten 2014 Juniorgolfschool Actviteiten 2014 Golf Puyenbroeck is een publieke, openbare golfbaan met als doel zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met de golfsport. De grootste aandacht wordt besteed aan de beginnende

Nadere informatie

Cursusinformatie 9-stappen-plan

Cursusinformatie 9-stappen-plan Het 9-stappenplan is een golfvaardigheidstraject dat is opgedeeld in negen handicap-categorieën (stappen), waarbij succesbeleving en spelplezier voorop staan. Het begint bij het eerste bezoek op de golfbaan,

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is in 2012 omgedoopt tot Clubhandicap 54. Wanneer je heden ten dage je

Nadere informatie

LoyalTee Winter Tour

LoyalTee Winter Tour Opzet: 14 wedstrijden tijdens de wintermaanden, elke wedstrijd plaatst de dagwinnaar van elke categorie zich voor de finale in maart bij BurgGolf. Data: Datum zaterdag 19 oktober 2013 zaterdag 26 oktober

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB De laatste tijd heeft de NGF veel vragen gekregen van golfers, clubs, golfbaaneigenaren en professionals over het toekomstbestendige GVB. Om u zo

Nadere informatie

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q)

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Overzicht wedstrijden van de Drentsche Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Nieuwjaarswedstrijd Wedstrijd georganiseerd door het bestuur van de Drentsche

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 53 dec15-jan16 Nieuwsbrief De Heensche Voorwoord van de redactie De redactie wenst alle leden van onze golfclub een heel goed en gezond Nieuwjaar met veel golfplezier!!! Engelbert, Rita en Wim Oliebollen

Nadere informatie

JEUGDSTAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR CLUBHANDICAP 54 (GVB)

JEUGDSTAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR CLUBHANDICAP 54 (GVB) HOE DIT STAPPENPLAN TE GEBRUIKEN Voor de jeugd tot 14 jaar hebben we het behalen van Clubhandicap 54 (GVB) in 5 stappen verdeeld; bij elke stap hoort een te behalen taslabel/pasje. Hieronder zijn voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 71 okt 2018 Nieuwsbrief De Heensche Kwartaalverslag van de dames-golfochtend over periode juli t/m september 2018 Dit derde kwartaal hebben we één keer Texas Scramble gespeeld. Het team van Jeanne

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54 DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54 Om u zo goed mogelijk van informatie te voorzien, hechten wij er veel belang aan u hierbij antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Het Golfvaardigheidsbewijs

Nadere informatie

10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch

10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch 10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch Zaterdag 28 juni vierden we het heugelijke feit dat onze Vrumona Heineken Golfvereniging 10 jaar bestaat. Om ons Lustrum een bijzonder tintje te geven had het bestuur

Nadere informatie

september 2014 #9 Fore!woord

september 2014 #9 Fore!woord september 2014 #9 Fore!woord Jammer dat het UMCGolf seizoen 2014 weer voorbij is. De wedstrijdcommissie heeft weer gezorgd dat we 8 prachtige toernooien hadden o.a. op bekende golfbanen zoals Tiendeveen,

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 Golfpark Weilenseind Inhoud - Strokeplay kampioenschappen - Nieuws van de golfschool Strokeplay kampioenschap In het weekend van 13 en 14 juni werden de strokeplay

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7.

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7. INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Woensdagavond Opstap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje Bokaal 9 Strokeplay Clubkampioenschap 10 Mixed Paren Wedstrijd 11

Nadere informatie

Uw belangstelling voor één van de mooiste en meest uitdagende golfbanen in de Achterhoek stellen wij zeer op prijs.

Uw belangstelling voor één van de mooiste en meest uitdagende golfbanen in de Achterhoek stellen wij zeer op prijs. Hengelo (Gld.), 16 augustus 2010 Geachte geïnteresseerde lezer, Uw belangstelling voor één van de mooiste en meest uitdagende golfbanen in de Achterhoek stellen wij zeer op prijs. Golfclub t Zelle is opgericht

Nadere informatie

Toernooien organiseren waar spelvreugde, gezelligheid en prestatie voorop staan

Toernooien organiseren waar spelvreugde, gezelligheid en prestatie voorop staan Toernooicommissie De toernooicommissie van t Weusthag is de commissie binnen de vereniging welke zich toelegt op de organisatie van eigen clubtoernooien en t Weusthag Open. De clubtoernooien hebben zowel

Nadere informatie

Handboek Rabbitcommissie

Handboek Rabbitcommissie Handboek Rabbitcommissie Inleiding...2 Doelstelling rabbitcommissie...2 Taakverdeling commissieleden...2 Procedure rabbitwedstrijden...2 Maandagwedstrijden...3 Donderdagavondwedstrijd...3 Handicap 54...3

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Daarnaast zijn er ontwikkelingen in de parkbeheercommissie, waardoor er enige personen voor langere of kortere tijd zijn uitgevallen.

Daarnaast zijn er ontwikkelingen in de parkbeheercommissie, waardoor er enige personen voor langere of kortere tijd zijn uitgevallen. Nieuwsbrief 5 - Mei 2019 In dit nummer: Van de voorzitter TOZ clubkampioenschappen (tennis en padel) Open dag padel TOZ Trianon SeniorPlus toernooi TOZ VACATURES bij commissies binnen onze tennisvereniging

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over de rating van kleuren tees voor zowel dames als heren

Meest gestelde vragen over de rating van kleuren tees voor zowel dames als heren Meest gestelde vragen over de rating van kleuren tees voor zowel dames als heren Hoe is de situatie tot heden? Veel clubs beschikken al over meerdere kleuren tees. Tot 2012 was er in ieder geval op alle

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

5-STAPPENPLAN: Van kennismaking tot het behalen van uw golfvaardigheidsbewijs (GVB)

5-STAPPENPLAN: Van kennismaking tot het behalen van uw golfvaardigheidsbewijs (GVB) Via initiaties (in groep vanaf 8 personen) of instappakketten (individueel voor 95 voor 7,5u les gespreid over 5 weken) Vrijblijvend een balletje komen slaan o 5 toegang driving range (DR) en putting green

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering ACGV

Algemene Ledenvergadering ACGV TurnAround DIGITAAL april 2015 Algemene Ledenvergadering ACGV Op woensdag 22 april 2015 is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van ACGV. Alle leden en ouders van jeugdleden zijn van harte uitgenodigd

Nadere informatie

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden:

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden: De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor wijzigingen in het reglement en programma aan te brengen. Ook moet zij een voorbehoud maken voor wijzigingen die kunnen plaats vinden en buiten haar competentie

Nadere informatie

vrienden van Anne van Dam

vrienden van Anne van Dam www.annevandam.com Anne van dam Van zwembad naar golfbaan is 19 jaar en woont haar hele leven al in Arnhem. Vanaf jongs af aan is ze sportief en heeft ze talent voor vrijwel alle sporten. Op een vakantie

Nadere informatie

JEUGD STAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR HANDICAP 54

JEUGD STAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR HANDICAP 54 HOE DIT STAPPENPLAN TE GEBRUIKEN: Verschillende niveau s Voor de jeugd tot 14 jaar hebben we het behalen van Handicap 54 in 5 stappen verdeeld. De reden om dit te doen is omdat het voor de jeugd leuk en

Nadere informatie

Samenvatting van de golfegels

Samenvatting van de golfegels Samenvatting van de golfegels Samenvatting golfregels Kennis van de golfregels is van groot belang bij golf. Niet alleen om het theorie examen met succes af te ronden maar ook tijdens het spelen. Je bent

Nadere informatie

HET PRIVÉ-LIDMAATSCHAP. Drentsche Golf & Country Club

HET PRIVÉ-LIDMAATSCHAP. Drentsche Golf & Country Club HET PRIVÉ-LIDMAATSCHAP Drentsche Golf & Country Club Drentsche Golf & Country Club Privé-lidmaatschap Golfvereniging De Drentsche In de bosrijke omgeving van Zeijen even ten noorden van Assen, bevindt

Nadere informatie

Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT

Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT Algemeen In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het Management van Golfclub Hoogland Amersfoort over de te nemen beslissing of maatregel.

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Informatie Businessclub Nieuwegeinse Golfclub

Informatie Businessclub Nieuwegeinse Golfclub Informatie Businessclub Nieuwegeinse Golfclub 2017 Informatie Businessclub Nieuwegeinse Golfclub 1 Welkom bij de Nieuwegeinse Golfclub, de meest uitdagende 9 holes verenigingsbaan in de regio. De Nieuwegeinse

Nadere informatie

Baanreglement. April 2016 versie 7

Baanreglement. April 2016 versie 7 Baanreglement April 2016 versie 7 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 1 Baanreglement... 3 Algemeen... 3 De Baan... 3 Veiligheid... 4 Wedstrijden... 5 2 Voorwoord Het baanreglement is de kapstok voor leden en

Nadere informatie

1. CLINIC met SNAG clubs en doelen. 15 min - Estafette slalom (Spelenderwijs Leren 1: les 01) met Rollerama

1. CLINIC met SNAG clubs en doelen. 15 min - Estafette slalom (Spelenderwijs Leren 1: les 01) met Rollerama Jeugd Clinics Om jeugd te laten kennismaken met golf, zijn verschillende clinics ontwikkeld van een uur. Voornaamste doelen zijn veiligheid en plezier. Er wordt gebruik gemaakt van SNAG materialen (info

Nadere informatie

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels Golfbegrippen Samenvatting van de Golfregels Albatros: een score van 3 slagen onder PAR op een hole Approach: een slag naar de green Apron: kort gemaaide gras rond de green. Het gras is korter dan de fairway

Nadere informatie

Lesaanbod 2013: STARTEN MET GOLF

Lesaanbod 2013: STARTEN MET GOLF 1. Clinic Aanbod Golfschool Zeewolde biedt twee standaard clinics aan: Voor de beginnende golfer Voor de golfer met golfervaring (maar zonder GBP) Golfers met handicap of GVB: Voor golfers die in het bezit

Nadere informatie

Golfschool. Puyenbroeck

Golfschool. Puyenbroeck Golfschool Puyenbroeck Inhoud 1. Woord vooraf 2. 5-stappenplan: hoe begin ik met golfen? 3. Persoonlijk opvolging De golfschool van de toekomst De provincie Oost-Vlaanderen is ervan overtuigd dat sporten

Nadere informatie

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren).

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren). Versie 2.0 d.d. 1-10-15 1.INLEIDING Het beleid van de Vereniging Country Golf Ees wordt geformuleerd in een beleidsplan dat elke drie jaar wordt geactualiseerd en vervolgens vastgesteld door de Algemene

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone) 13-06-2014 Agenda Nieuwe leerlingen 16 t/m 19-06 Avondvierdaagse 17-06 MR-vergadering 18-06 weekviering groep 8B 20-06 talentenkijker in gr. 6, 6/7 en 7 Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nadere informatie

Golfkuur. Nieuwsbrief. Golfclub de Kurenpolder. Jaargang 27 wintereditie 2018 NIEUWSBRIEF d.d

Golfkuur. Nieuwsbrief. Golfclub de Kurenpolder. Jaargang 27 wintereditie 2018 NIEUWSBRIEF d.d Golfkuur Golfclub de Kurenpolder Jaargang 27 wintereditie 2018 NIEUWSBRIEF d.d. 13-01-2017 Nieuwsbrief HOLLANDSWERK SALARIS ADMINISTRATIE DETACHERING OPLEIDING EN TRAINING HRM ADVISERING POSTBUS 666 4200

Nadere informatie

HET PRIVÉ-LIDMAATSCHAP. Drentsche Golf & Country Club

HET PRIVÉ-LIDMAATSCHAP. Drentsche Golf & Country Club HET PRIVÉ-LIDMAATSCHAP Drentsche Golf & Country Club Drentsche Golf & Country Club Privé-lidmaatschap Golfvereniging De Drentsche In de bosrijke omgeving van Zeijen even ten noorden van Assen, bevindt

Nadere informatie

GET OUT FIT hoe het zit en

GET OUT FIT hoe het zit en Ingezonden stuk Datum: 15 april 2012 Betreft Toelichting op jeugdprogramma Help het wordt druk bij TC Holten! en GET OUT FIT hoe het zit en Appeltaart uitverkocht! en Dubbele combi. De titels van dit stuk

Nadere informatie

Golfweek SPORTIEF. Culinair. genieten UITNODIGING & INFORMATIE

Golfweek SPORTIEF. Culinair. genieten UITNODIGING & INFORMATIE Golfweek UITNODIGING & INFORMATIE & 2015 SPORTIEF Culinair genieten In de week van maandag 31 augustus tot en met zaterdag 5 september kunt u deelnemen aan de wedstrijden voor het goede doel tijdens onze

Nadere informatie

Vele wegen leiden naar het Efteling Golfpark. Golfen Culinair genieten Vergaderingen en evenementen

Vele wegen leiden naar het Efteling Golfpark. Golfen Culinair genieten Vergaderingen en evenementen Efteling Golfpark Veldstraat 6, 5176 NB De Moer/Kaatsheuvel Postbus 18, 5170 AA Kaatsheuvel Nederland Reserveren en informatie: Telefoon: 0900-0161 (T 0,25 p.m.) Vanuit België: 0900-84037 (T 0,44 p.m.)

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari. Algemene Ledenvergadering op maandag 26 januari 2015

Nieuwsbrief januari. Algemene Ledenvergadering op maandag 26 januari 2015 View this email in your browser Nieuwsbrief januari Nieuwjaarstoernooi zaterdag 17 januari De Recom organiseert op deze dag voor Sla Raak'ers het openingstoernooi voor het tennisjaar 2015. We maken er

Nadere informatie

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Informeren = transparant communiceren Golfclub Nuclea Mol biedt zijn leden de mogelijkheid om golf in al zijn aspecten te leren. Om de nieuwe Nuclealeden, maar ook

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

PROGRAMMA PARTEETIME 2014 3 september tot en met 7 september MARBELLA, SPANJE

PROGRAMMA PARTEETIME 2014 3 september tot en met 7 september MARBELLA, SPANJE PROGRAMMA PARTEETIME 2014 3 september tot en met 7 september MARBELLA, SPANJE 1 Beste Parteetimeleden Het is bijna zo ver. Over enkele dagen staan we als PTT weer met z n allen 4 dagen in de 27ᵒ + te zweten

Nadere informatie

Alles Wat Je Wil Weten over de eendaagse GVB cursus

Alles Wat Je Wil Weten over de eendaagse GVB cursus Alles Wat Je Wil Weten over de eendaagse GVB cursus Samenvatting van de Golfregels INHOUD VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE EENDAAGSE GVB-CURSUS MET 100% GARANTIE... 3 HOE BEREID IK ME VOOR OP DE CURSUS?...

Nadere informatie

Het Rijk van Sybrook NATIONALE GOLFDAG. voor Brandweer Nederland in Twente

Het Rijk van Sybrook NATIONALE GOLFDAG. voor Brandweer Nederland in Twente NATIONALE GOLFDAG voor Brandweer Nederland in Twente Het kampioenschap (7 e keer) wordt gehouden op vrijdag 13 juni 2014 op de golfbanen van Het Rijk van Sybrook Voor informatie en aanmelden: p.peperkamp@brandweertwente.nl

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Golfvereniging De Swinkelsche JAARVERSLAG 2014. Someren, februari 2015 Wilhelmien Regtien de Lau: secretaris vereniging@golfbaandeswinkelsche.

Golfvereniging De Swinkelsche JAARVERSLAG 2014. Someren, februari 2015 Wilhelmien Regtien de Lau: secretaris vereniging@golfbaandeswinkelsche. Golfvereniging De Swinkelsche JAARVERSLAG 2014. Someren, februari 2015 Wilhelmien Regtien de Lau: secretaris vereniging@golfbaandeswinkelsche.nl 1 Jaarverslag secretariaat 2014. (Secretaris Wilhelmien

Nadere informatie

Informatie Business Membership 2013. Cruquius, 17 november 2013. Geachte heer, mevrouw,

Informatie Business Membership 2013. Cruquius, 17 november 2013. Geachte heer, mevrouw, Informatie Business Membership 2013 Cruquius, 17 november 2013 Geachte heer, mevrouw, Hierbij doen wij u met veel genoegen informatie toekomen over de Business Club Membershipmogelijkheden die de Haarlemmermeersche

Nadere informatie

UITGAVE SEPTEMBER 2018

UITGAVE SEPTEMBER 2018 UITGAVE SEPTEMBER 2018 Mocht u deze nieuwsbrieven niet meer wensen te ontvangen, stuur dan even uw afmelding aan: secretaris@shaile.nl ============================================================================

Nadere informatie

Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager

Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager Een belangrijk besluit dat door de NGF is genomen, betreft de maatregel om het door velen gevreesde en stressvolle praktijkexamen op de baan per 1 juli

Nadere informatie

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2013 : 1. Samenstelling van de jeugdcommissie. 2. Taakverdeling van de jeugdcommissie. 3.

Nadere informatie

Vergaderen op Landgoed Tespelduyn

Vergaderen op Landgoed Tespelduyn Vergaderen op Landgoed Tespelduyn Vergaderen op Landgoed Tespelduyn Op slechts een paar minuten afstand van het strand, te midden van de drukke Randstad, ligt het Landgoed Tespelduyn. Het is een oase van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2017

Nieuwsbrief Oktober 2017 Nieuwsbrief Oktober 2017 In deze uitgave En weer een nieuw baanrecord Nieuwe onderdelen wedstrijdkalender 2018 De Vossenjacht van 14 oktober De winter is in aantocht Algemene Ledenvergadering op 22 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 43 augustus 2014 Nieuwsbrief De Heensche LUSTRUM EDITIE Op 26 juli 2014 werd het vijfjarig bestaan van onze golfvereniging gevierd. Op deze warme, zonnige en zomerse dag werd over een drietal ronden

Nadere informatie

4 juli 2009 Accommodatie ALV

4 juli 2009 Accommodatie ALV 4 juli 2009 Accommodatie ALV G.C. de Semslanden Is tot nu toe de homecourse van de GSGV. De Semslanden ligt in Gasselternijveen. 18 holes Goedkope greenfee-tarieven (kosten voor 9 holes zijn euro 12.50)

Nadere informatie

CRAS&H BULLETIN XX januari 2011

CRAS&H BULLETIN XX januari 2011 CRAS&H BULLETIN XX januari 2011 EGA HANDICAP SYSTEEM Geldigheid van het EGA Handicapsysteem en Jaarlijkse Herziening In het CRAS&H-bulletin van december 2008 hebben wij u erop attent gemaakt dat de Handicap

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maart 2016

NIEUWSBRIEF maart 2016 ! NIEUWSBRIEF maart 2016 Inhoud Matchplay-club kampioenschap Golfclub Weilenseind Seizoensopening Algemene Ledenvergadering 16 maart De appelflappen club Vervolg etiquette Open dagen op 23 en 24 april

Nadere informatie

Zie bij Corporate extra s de voordelen van meerdere Corporate kaarten!

Zie bij Corporate extra s de voordelen van meerdere Corporate kaarten! Met 80 verlichte, verwarmde en overdekte Driving Range afslagplaatsen en een parkachtige 9 holes golfbaan is Golfcenter Seve de grootste trainingsaccommodatie van Nederland voorzien van de modernste technieken

Nadere informatie

Beleidsplan jeugd 1. Inleiding: Aan de bosrand van het dorp Geijsteren ligt de 18-holes golfbaan van Golf- en Countryclub Geijsteren.

Beleidsplan jeugd 1. Inleiding: Aan de bosrand van het dorp Geijsteren ligt de 18-holes golfbaan van Golf- en Countryclub Geijsteren. Beleidsplan jeugd 1. Inleiding: Aan de bosrand van het dorp Geijsteren ligt de 18-holes golfbaan van Golf- en Countryclub Geijsteren. De club is opgericht in 1974. Het terrein waarop de baan zich bevindt

Nadere informatie

Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan

Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan Wat komt er aan bod? 1. Het Nederlandse sportlandschap 2. Ontwikkelingen golf internationaal 3. Ontwikkelingen

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Golfclub Kagerzoom Warmond

Golfclub Kagerzoom Warmond Golfclub Kagerzoom Warmond Informatie bedrijfslidmaatschap, november 2010 De baan Golfclub Kagerzoom, opgericht in 1989 heeft vanaf 1994 de beschikking over de door Gerard Jol ontworpen 9 holes baan (maar

Nadere informatie