Verslag van projectbezoeken in Kenia 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van projectbezoeken in Kenia 2012"

Transcriptie

1 Verslag van projectbezoeken in Kenia 2012 Op zaterdag 25 februari 2012 was het dan zo ver. Met twee bestuursleden vertrokken we naar Kenia, vol van gezonde spanning en nieuwsgierigheid. Zeker wetend dat we na 2 drukke weken geïnspireerd terug zouden keren. Na een voorspoedige reis, konden we beginnen aan de projectbezoeken. Onze Keniaanse vertegenwoordiger Blasius Ooko, voorzitter van de BOK (Body of Knowledge), had een mooi programma opgesteld om zoveel mogelijk te kunnen zien en evalueren. Lagere scholen Een essentieel onderdeel van het programma was het bezoek aan lagere scholen. De Kano Plains, het werkgebied van de Stichting Ahero Friends, is een dichtbevolkt gebied met zeer veel lagere scholen. De steun aan deze scholen is een belangrijke pijler van Ahero Friends. Elk schoolbezoek was een klein feestje, met een hartelijke ontvangst, vaak met zang en dans, soms met gedichten. In de loop van de jaren hebben we veel zien verbeteren. Er is nu in 2012 bijvoorbeeld op elke school een voorziening voor schoon drinkwater. Gelukkig heeft o.a. de overheid zich hier voor ingezet. Ook hebben veel scholen watertanks met kraantjes eraan gekregen, om handen te kunnen wassen, een enorme verbetering van de hygiëne. Ondanks deze verbeteringen, blijft er een enorme armoede op scholen. Er zijn kleuters die les krijgen in vervallen lokalen, die officieel afgekeurd zijn (foto), omdat er geen alternatief is. En we bezochten een schoolterrein dat elk jaar weer meerdere keren overstroomt, met alle gevolgen van dien.

2 Scholen in Kenia bestaan soms voor een deel uit permanente klaslokalen. Hiermee worden lokalen bedoeld met muren van baksteen of van leem met cement. De dakbedekking bestaat uit golfplaten. Vaak is een groot deel van de gebouwen ook niet-permanent : dit betekent een houten constructie met wat leem/mest ertussen en soms nog een rieten dak. Elke school werkt aan de uitbreiding van permanente klaslokalen. Op alle bezochte scholen waren nieuwe lokalen te zien, met een dak van Ahero Friends erop. Gelukkig merkten we dat ons initiatief vaak gevolgd werd door nieuwe lokalen en daken van andere organisaties. Het viel op dat er op veel schoolterreinen bouwmaterialen klaar lagen, bijeengebracht door de ouders van de leerlingen. Om hiermee steeds verder te kunnen bouwen aan een gezonde leeromgeving voor hun kinderen. Inspirerende initiatieven die opvielen waren: Een erg afgelegen lagere school die gestart is om ook middelbare school te worden: een kleine groep leerlingen krijgt aparte middelbare schoollessen, omdat voor hen de bestaande middelbare scholen letterlijk niet bereikbaar zijn. Een school die zich inclusive noemt: deze school heeft een registratie om ook kinderen met een fysieke beperking (bv blind, rolstoelafhankelijk) te onderwijzen.

3 Een geweldige Tree Nursery : een kwekerij van bomen en planten op het schoolterrein, waarbij de leerlingen voor de planten (leren) zorgen en de opbrengst van de verkoop gebruikt wordt om te school te verbeteren. Ombaka Special School Ons pareltje onder de scholen is Ombaka Special Needs Unit of Ombaka Special School. Een school die enkele jaren geleden is opgezet om te voldoen aan een belangrijke behoefte: scholing voor kinderen met een verstandelijke en soms fysieke beperking. Natuurlijk hebben we deze kinderen bezocht en hun enthousiaste lerares ontmoet. We hebben genoten van de stralende ogen en de voordrachtjes van deze bijzondere kinderen. Inmiddels heeft de school al 38 leerlingen, waarvan er 25 blijven overnachten, gedurende weekdagen. Er is 1 zeer betrokken lerares, die door de overheid wordt betaald. Zij blijft dag en nacht op school om de kinderen les te geven en begeleiden. Alleen in het weekend is ze thuis bij haar eigen kinderen. Hiernaast is er op de school een huismoeder die de zorgtaken op zich neemt, een kok voor de maaltijden en een bewaker voor de nachtelijke uren. Deze 3 personeelsleden doen dit grotendeels op vrijwillige basis. Een structureel salaris is er nog niet. De lerares betaalt hen soms zelf. Er wordt gezocht naar financiën om hun salaris te betalen à 25 euro per maand.

4 Wij zijn blij dat het Ahero Friends in 2008 gelukt is om een mooi schoolgebouw te realiseren voor Ombaka. In 2012 is het ook gelukt om elektriciteit aan te sluiten voor Ombaka. De bedrading was helemaal gereed, tijdens ons bezoek. Nadien is het aansluiten afgerond en de elektriciteitsvoorziening werkt nu uitstekend. In de afgelopen jaren zijn er bedden aangeschaft met klamboes. Een deel van de kinderen slaapt echter bewust op de grond. Zij hebben epilepsie en moeten op matten/matrassen slapen i.v.m. valgevaar. Maïsmolen van Obugi De vrouwengroep van Obugi had voor ons een warm welkom in petto met gezang en gedans. Het was heerlijk om te zien dat dit een enthousiaste groep vrouwen is, waarvan de leden samen zorg dragen voor de maïsmolen. In deze molen wordt tegen betaling maïs tot meel vermalen. Van dit meel wordt het volksvoedsel van Kenia, ugali, gemaakt. Hiernaast maken de vrouwen manden en matten. Op deze manier creëren ze inkomen voor de hele groep. De boekhouding van de groep en de maïsmolen, zag er heel overzichtelijk uit. We waren blij dat er ook nieuwe plannen werden gepresenteerd, zoals het houden van kippen en verbouwen van gewassen. Deze groep bleek dus duidelijk gericht op vooruitgang.

5 Ziekenhuis van Awasi Natuurlijk waren we erg benieuwd naar de nieuwe kraamafdeling van het poliklinische ziekenhuis (dispensary) van Awasi. In het verleden heeft Ahero Friends de bouw van de polikliniek gefinancierd. In 2011 is het gebouw uitgebreid met 2 mooie ruimtes: een verloskamer voor 2 verlosbedden en 1 rustbed, met bijbehorende wastafels, douche en toilet. En aansluitend een kraamkamer voor 5 of 6 bedden, ook met sanitaire voorzieningen. Deze polikliniek heeft een belangrijke regiofunctie voor alle gemeenschappen rondom Awasi, ook als consultatiebureau. De mensen kennen het plaatselijke ziekenhuis goed en vrouwen bevallen steeds vaker in het ziekenhuis onder begeleiding van een verpleegkundige in plaats van thuis. Support Group Een hele belangrijke groep mensen, heeft ook haar standplaats in Awasi. Het gaat om de Support Group of Post Test Group. Deze groep bestaat uit 35 leden die allemaal HIV positief zijn. En positief op 2 manieren: positief getest, dus besmet met het AIDS virus. Maar ook positief in het leven staand. De groep wil meer openheid creëren over (leven met) HIV/AIDS. Zij vertelden tijdens ons bezoek dat ze streven naar: een gezonde gemeenschap, onderdak voor allen, voedselzekerheid, uitmuntende beschikbaarheid van anti-retrovirale medicijnen en een virusvrije samenleving in De leden van de Support Group proberen samen inkomen te genereren door allerlei activiteiten: ploegen van akkers met een ploeg en ossen (gefinancierd door Ahero Friends), vlechten van manden, verbouwen van groente. De groep is erin geslaagd om voor 1 van de leden een huis te bouwen.

6 APA-team Het Action Program Aids-team is een team van 8 gezondheidswerkers die voorlichting geven over HIV/AIDS en mensen ondersteunen. Hun salarissen worden betaald door vaste sponsoren van Ahero Friends. Ze bezoeken scholen om les te geven, ze bezoeken mensen thuis, ze stimuleren mensen om zich te laten testen op HIV en om behandelingen te ondergaan om verdere verspreiding van AIDS tegen te gaan. De huidige speerpunten zijn voorlichting over het voorkomen van besmetting van het kind van een zwangere moeder en het stimuleren van mannen om hen te laten besnijden. Er is in medisch onderzoek bewezen dat dit de kans op HIV overdracht vermindert en de overheid propageert dit momenteel. Wat opvalt, als we met de APA leden praten, is hun toegewijdheid. Ze zijn stuk voor stuk enthousiast, zien resultaat van hun werk en vormen samen een goed team. Ze vertellen dat er in de afgelopen jaren veel meer openheid is ontstaan over HIV/AIDS. Er wordt over gesproken. Dit is een hele goede zaak, maar het brengt wel weer problemen met zich mee. Mensen blijven zitten met veel vragen en ongerustheid. Het APA team probeert hierbij steun te bieden. De leden merken dat er veel gebruik wordt gemaakt van hun kennis, die zij up to date houden door cursussen. Als er bekend is dat er een APA lid komt om voorlichting te geven, staan er vaak al vele mensen klaar om dingen te kunnen vragen. De werkdruk is duidelijk toegenomen voor de APA s. Toch zitten ze vol met plannen: ze willen bijeenkomsten gaan organiseren om voorlichting te kunnen geven in grote groepen. Zo willen ze meer mensen bereiken. Er is aan Ahero Friends verzocht om financiering van zulke bijeenkomsten, evenals bekostiging van cursussen voor de APA-leden.

7 In 2011 is een workshop gehouden voor vertegenwoordigers van de jeugd in de Kano Plains. Deze workshop voldeed duidelijk aan een behoefte, want er kwamen meer jongeren opdagen dan er waren uitgenodigd. Hier zijn we erg blij mee, omdat de groep tussen de 18 en jaar de belangrijkste groep is, als het gaat om verspreiding van HIV. De jongeren kregen uitgebreide uitleg, bijvoorbeeld over de besnijdenis van mannen, zodat zij deze informatie weer verder konden verspreiden. APA hoopt dat het lukt om meer workshops in de toekomst te kunnen financieren om nog meer jongeren te bereiken. Hetzelfde geldt voor leraren. Zij kunnen de informatie verder verspreiden aan hun leerlingen, dus daarom probeert het APA team hen goed voor te lichten. Helaas worden leraren in Kenia nogal eens overgeplaatst naar andere scholen, zodat het steeds nodig is om de leraren in de Kano Plains bij te scholen. In aanwezigheid van alle APA-leden, werd ons projectbezoek na twee weken afgesloten. Alle projecten werden uitgebreid geëvalueerd tijdens de Evaluation and Planning workshop, onder supervisie van de voorzitter en leden van de BOK. We zagen verbeteringen op velerlei gebieden. Maar even zoveel plannen zijn er voor de toekomst. Wij voelen ons hierdoor geïnspireerd en gestimuleerd om door te gaan met het zoeken naar steun in Nederland voor alle mooie projecten in Kenia.

RAPPORTAGE PROJECT Bouw kantoor en 1 klaslokaal Thurdibuoro Primary School

RAPPORTAGE PROJECT Bouw kantoor en 1 klaslokaal Thurdibuoro Primary School Aanvrager RAPPORTAGE PROJECT Bouw kantoor en 1 klaslokaal Thurdibuoro Primary School Naam Stichting Stichting Buru Nyakwere Nederland Adres Houtmanstraat 3 Postcode & Plaats 4562 AE Hulst Telefoonnummer

Nadere informatie

CHRISTELIJKE GEZONDHEIDSORGANISATIE VAN KENIA (Christian Health Association of Kenya) PMTCT PROJECT VOORUITGANGS RAPPORT SEPT.

CHRISTELIJKE GEZONDHEIDSORGANISATIE VAN KENIA (Christian Health Association of Kenya) PMTCT PROJECT VOORUITGANGS RAPPORT SEPT. CHRISTELIJKE GEZONDHEIDSORGANISATIE VAN KENIA (Christian Health Association of Kenya) PMTCT PROJECT VOORUITGANGS RAPPORT SEPT. 2009 JUNI 2010 Voor ICCO en Kerkinactie, NEDERLAND 1 Datum: Juli 2010 PMTCT

Nadere informatie

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014 Voorwoord In het kader van de nieuwe ANBI-regeling per 1 januari 2014 zijn stichtingen met een ANBI status, zoals Stichting Furaha, verplicht hun jaarverslag te publiceren via internet. Stichting Furaha

Nadere informatie

Dagboek 5 27-31 juli 2015

Dagboek 5 27-31 juli 2015 Dagboek 5 27-31 juli 2015 s Morgens gaat rond een uur of 6 de wekker. Eigenlijk is dat niet nodig. We worden al vroeg in de morgen gewekt door de kraaiende hanen, blaffende honden, zingende monniken en

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 april 2015 Reisverslag Bert & Steven Beste mensen, Het is alweer bijna 8 weken geleden dat wij zijn teruggekomen uit Kenia. Even heen en weer. Een weekje, meer tijd konden we niet vrij krijgen. Beiden

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen Werken met zorg

Thuiszorg Groningen Werken met zorg Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Gestart als het Groene Kruis, hebben wij al meer dan 100 jaar ervaring met zorg thuis. Dichtbij en vertrouwd.thuiszorg Groningen

Nadere informatie

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2015

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2015 Voorwoord Stichting Furaha hoopt met de publicatie van dit jaarverslag te voldoen aan haar verplichting als stichting met een ANBI-status, haar jaarverslag op internet te publiceren. Gegevens van de stichting

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2 Nummer 5 februari 2007 Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania Afgelopen najaar is Lars (bestuurslid van Sharing Worlds) weer naar Tanzania geweest en heeft een inspirerend bezoek gebracht

Nadere informatie

Horst 2 2272 WN Voorburg. Dick Hagedooren (secretaris)

Horst 2 2272 WN Voorburg. Dick Hagedooren (secretaris) Gegevens project naam adres straat + huisnr. postcode + plaats Stichting Kids in Kenia Horst 2 2272 WN Voorburg telefoonnummer 070-3272910 of 06-15369182 email- adres bestuur organisatie contact persoon

Nadere informatie

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1 1 Stichting Sharing Worlds Oprichting van Stichting Sharing Worlds is ontstaan naar aanleiding van het vrijwilligerswerk van Lars Mokveld in Tanzania van 2002 tot en met 2004. In die periode zette hij

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 *

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Thuiszorg Groningen is er voor iedereen: ouders, kinderen, jonge gezinnen,

Nadere informatie

Wilt u ook sponsor worden of kent u iemand die sponsor wil worden van een schoolkind? Lees voor meer informatie de folder: Sponsor een kind

Wilt u ook sponsor worden of kent u iemand die sponsor wil worden van een schoolkind? Lees voor meer informatie de folder: Sponsor een kind Nieuwsbrief Februari 2015 Dag allen, Een nieuw jaar; een nieuw schooljaar met nieuwe kansen om verder te groeien. We zijn ontzettend blij dat steeds meer mensen ons leren kennen en onze stichting steunen.

Nadere informatie

Beste lezers, hier is de vierde nieuwsbrief van stichting Sharing Worlds met daarin een ooggetuigenverslag van Linda Buit.

Beste lezers, hier is de vierde nieuwsbrief van stichting Sharing Worlds met daarin een ooggetuigenverslag van Linda Buit. Nummer 4 oktober 2006 Bezoek aan Tanzania Beste lezers, hier is de vierde nieuwsbrief van stichting Sharing Worlds met daarin een ooggetuigenverslag van Linda Buit. Linda Buit heeft in 2005 stage gelopen

Nadere informatie

RAPPORTAGE PROJECT KLASLOKAAL NYAKWERE PS

RAPPORTAGE PROJECT KLASLOKAAL NYAKWERE PS RAPPORTAGE PROJECT KLASLOKAAL NYAKWERE PS Naam Stichting Stichting Buru Nyakwere Nederland Adres Houtmanstraat 3 Postcode & Plaats 4562 AE Hulst Telefoonnummer 06-51238968 Bankrekeningnummer NL31 RABO

Nadere informatie

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December Nieuwsbrief S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a December 2013 Onderwijs is het meest krachtige wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen Nelson Mandela www.facebook.com/projectgroepkenya

Nadere informatie

De termen HIV, Aids en Seropositief worden nogal eens door elkaar gebruikt. Toch zijn het niet dezelfde dingen.

De termen HIV, Aids en Seropositief worden nogal eens door elkaar gebruikt. Toch zijn het niet dezelfde dingen. Spreekbeurt door een scholier 1684 woorden 22 november 2002 7.2 312 keer beoordeeld Vak Nederlands Dit is een condoom, als je die niet gebruikt bij het vrijen kun je seksueel overdraagbare aandoeningen

Nadere informatie

Jaarrapportage.

Jaarrapportage. Jaarrapportage 2016 www.zambridgesenanga.org info@zambridgesenanga.org NL52 INGB 0009307883 of NL61 RABO 0138474702 t.n.v. Zambridge Senanga, Utrecht (ingeschreven bij de KvK en erkend als ANBI instelling)

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten beklimmen.

Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten beklimmen. Malindi, mei 2017 Jambo nieuwsbrieflezers ( Hallo in Swahili) Habari? ( Hoe gaat het? ) Mzuri sana ( Het gaat goed ) Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten

Nadere informatie

RAPPORTAGE PROJECT KAMTUDI

RAPPORTAGE PROJECT KAMTUDI Aanvrager RAPPORTAGE PROJECT KAMTUDI Naam Stichting Stichting Buru Nyakwere Nederland Adres Houtmanstraat 3 Postcode & Plaats 4562 AE Hulst Telefoonnummer 06-51238968 Bankrekeningnummer NL31 RABO 0330

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF April 2012

NIEUWSBRIEF April 2012 NIEUWSBRIEF April 2012 Beste donateurs en andere geïnteresseerde lezers, Met deze nieuwsbrief wil ik jullie op de hoogte brengen van de recente activiteiten van de Stichting Maji Maendeleo Afrika in Kenia

Nadere informatie

Verslag projectevaluatie 2007

Verslag projectevaluatie 2007 Verslag projectevaluatie 2007 Op 22 februari 2007 om 15.00 uur vertrek uit Groningen met de trein naar Schiphol. Het begin van de 17 daagse projectevaluatie. Het weer is somber en grauw. Hopelijk op weg

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LA SONRISA NARANJA

NIEUWSBRIEF LA SONRISA NARANJA NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 4 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 9 Nummer 4 december 2017 INHOUD 1. Public relations in Ecuador Public Relations in Ecuador 2. Bezoek van Wings of Support 3. Wereld Aids Dag 4. Berichten

Nadere informatie

Stichting Kinoni Kids

Stichting Kinoni Kids STICHTING KINONIKIDS Stichting Kinoni Kids Nieuwsbrief Maart 2018 Beste vrienden van Stichting KinonKids, Onze tweede nieuwsbrief is uit.het is ons weer gelukt! Veel leesplezier gewenst. Als u een idee

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen)

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Amateur wielrenner Robert Knol stapt op 24 januari 2011 op zijn fiets om binnen 80 dagen van Caïro naar Kaapstad te rijden. De

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ)

Jaarverslag 2014 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ) Jaarverslag 2014 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ) In het jaarverslag 2013 had het bestuur een aantal ambitieuze doelen voor 2014 genoteerd. In het verslagjaar zijn nagenoeg al deze doelen

Nadere informatie

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet!

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet! 0 NUMMER 37 Nieuwsbrief UP TO DATE In deze editie: Pagina 1: Voorwoord Belangrijke data Pagina 2: Waar we vandaan komen Pagina 3: Waar we vandaan komen Pagina 4: Waar we vandaan komen Pagina 5: Waar we

Nadere informatie

JAARVERSLAG UW GIFT OP DE JUISTE PLEK

JAARVERSLAG UW GIFT OP DE JUISTE PLEK JAARVERSLAG 2016 UW GIFT OP DE JUISTE PLEK Voorwoord Noer Foundation heeft een mooi jaar achter de rug! Een jaar waarin wij ons hebben kunnen inzetten voor weeskinderen, sociaal zwakkeren en gehandicapten.

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Antonius Ontwikkelingsfonds

Jaarverslag 2012 Antonius Ontwikkelingsfonds Jaarverslag 2012 Antonius Ontwikkelingsfonds 1 Inleiding De doelstelling van het Antonius Ontwikkelingsfonds (AOF) is: "het ondersteunen van lokale gezondheidszorg(projecten) in ontwikkelingslanden". De

Nadere informatie

I: Het project: Stepping stone

I: Het project: Stepping stone I: Het project: Stepping stone De Vitsangalaweni school De Vitsangalaweni basisschool ligt in het Kwale-district in Zuid-Oost Kenia tegen de grens met Tanzania. Het Kwale-district is één van de armste

Nadere informatie

Deze keer beginnen we de nieuwsbrief met een tweetal binnen gekomen verslagen van bezoeken aan de school in Gambia.

Deze keer beginnen we de nieuwsbrief met een tweetal binnen gekomen verslagen van bezoeken aan de school in Gambia. Nieuwsbrief 24 25 mar 2015 Deze keer beginnen we de nieuwsbrief met een tweetal binnen gekomen verslagen van bezoeken aan de school in Gambia. Even een weekje Gambia, samen met Edmée die ik er vorig jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 25.

Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 25. Dr. Louis Van Hecken Meerhout, 11-07-2015 Boerenkrijglaan, 64 BE-2450 Meerhout 00-32-14-30 00 17. e-mail: louis.van.hecken@skynet.be Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 25.

Nadere informatie

5-year plan 2016 t/m 2020 voor de bouw van de Jamiloschool en wijzigingen binnen de stichting

5-year plan 2016 t/m 2020 voor de bouw van de Jamiloschool en wijzigingen binnen de stichting 5-year plan 2016 t/m 2020 voor de bouw van de Jamiloschool en wijzigingen binnen de stichting Inleiding In 2008 is in de plaats Kisumu, Kenia de start gemaakt met het realiseren van een Nursery- en Primaryschool

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 7 September 2013 Als bestuurslid van de Chitimba Foundation wil ik deze keer het woord geven aan Chantal Huisman die samen met ons de projecten bezocht heeft in Chihanga.

Nadere informatie

Overleg met het schoolbestuur

Overleg met het schoolbestuur Dagboek 3 16 oktober 2017 Vandaag hebben we een viertal gasten op bezoek, namelijk Frank en Alie van Pijkeren en Yvonne en Dick, hun dochter en zoon. Ze zullen de komende drie dagen met ons meereizen langs

Nadere informatie

GIP heeft uw hulp nodig...

GIP heeft uw hulp nodig... GIP heeft uw hulp nodig... Kinderen in Wa (Ghana) stichting Even voorstellen Wie is Stichting GIP? GIP is een kleine stichting met zeer enthousiaste vrijwilligers. Die 0% overhead kosten heeft, al het

Nadere informatie

MEETING PROSPECTUS. IAS symposium 2017 Van Parijs naar Amsterdam.

MEETING PROSPECTUS. IAS symposium 2017 Van Parijs naar Amsterdam. IAS symposium 2017 Van Parijs naar Amsterdam 5 september 2017 (ovb) Amsterdam MEETING PROSPECTUS www.virology-education.nl www.expertmedicalevents.com ADVANCING HEALTH GLOBALLY THROUGH INNOVATIVE PROGRAMS

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Sponsors en andere geïnteresseerden, Voor u ligt een nieuwe nieuwsbrief van Stichting Moz Kids met daarin veel informatie over wat er de afgelopen tijd in Mozambique en

Nadere informatie

Bevallen in een kraamsuite. Bevallen in een kraamsuite

Bevallen in een kraamsuite. Bevallen in een kraamsuite Bevallen in een kraamsuite Bevallen in een kraamsuite 1 In het gebied Zuid-Hollandse eilanden en Schouwen-Duiveland is thuis bevallen niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld als u een medische indicatie heeft.

Nadere informatie

Internationalisering: onuitwisbare indrukken uit Ghana. Door mevrouw Van Houten

Internationalisering: onuitwisbare indrukken uit Ghana. Door mevrouw Van Houten Internationalisering: onuitwisbare indrukken uit Ghana Door mevrouw Van Houten Twee weken was ik in Noord Ghana om de docenten daar te helpen met hun onderwijs. De indrukken die ik daar heb opgedaan laten

Nadere informatie

Reis verslag Bosnië Dag 1

Reis verslag Bosnië Dag 1 Reis verslag Bosnië 2015 Dag 1 Wij, mijn schoonvader Wessel Koster, en ik zijn vrijdag 30 augustus om 07.00 vertrokken vanuit Hardenberg wij waren nog maar net 20 minuten onderweg toen we de eerste omleiding

Nadere informatie

Het Kinderrechten lespakket

Het Kinderrechten lespakket Het Kinderrechten lespakket want ieder kind kan de wereld in beweging brengen Multiple choice quiz Op www.kidsrights.nl/scholen vindt u quizvragen met multiple choice antwoorden, die uitnodigen tot doorpraten

Nadere informatie

Verslag Stichting Gurmuu 2013/ 2014. Activiteiten Ethiopië 2013/2014

Verslag Stichting Gurmuu 2013/ 2014. Activiteiten Ethiopië 2013/2014 Verslag Stichting Gurmuu 2013/ 2014 Stichting Gurmuu is opgericht in 2008 door een groep Oromos van Ethiopische afkomst die zich wilden inzetten voor landgenoten in zowel Ethiopië als Nederland. De Stichting

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2015

NIEUWSBRIEF MAART 2015 NIEUWSBRIEF MAART 2015 Beste nieuwsbrief lezers, Afgelopen december ben ik naar Ecuador geweest en heb ik de stichting bezocht!! In deze nieuwsbrief staan veel foto s zien die ik gemaakt heb tijdens mijn

Nadere informatie

ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond

ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond STICHTING ZOM Klein project, groot verschil ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond De 280 leerlingen van de St. George s Lower Basic School in Basse Santa Su hebben eindelijk na 2 jaar een eigen

Nadere informatie

CBR Effata werkt nauw samen met de gelijknamige niet-gouvernementele organisatie in Izzi Local Government Area, Ebonyi State, Nigeria.

CBR Effata werkt nauw samen met de gelijknamige niet-gouvernementele organisatie in Izzi Local Government Area, Ebonyi State, Nigeria. Jaarverslag 2013 Informatie algemeen CBR Effata, ook bekend als Effata Nigeria, is een Nederlandse stichting. CBR Effata heeft als doel om voorlichting te geven over en hulp te geven aan mensen met een

Nadere informatie

Poliklinische ingrepen

Poliklinische ingrepen Poliklinische ingrepen Chirurgie Beter voor elkaar 2 Deze folder geeft u informatie over de gang van zaken bij een poliklinische ingreep. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 7 mei 2005

Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 7 mei 2005 Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 7 mei 2005 Aan alle donateurs. Volgens onze gewoonte informeren wij u met een nieuwsbrief over de ontwikkelingen en de activiteiten van de Stichting IDA. De diverse projecten

Nadere informatie

Projecten Inhoudsopgave

Projecten Inhoudsopgave 1 Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave Projecten 2017 Voorwoord 3 Missie 3 Het Jaar 2017 3 Projecten 2017 4 Eenmalige schenkingen 10 Balans 11 Baten en lasten 12 Uitgaven per project 13 Stichting Child s Dream,

Nadere informatie

Het project waar wij als kunstenaars voor gaan schilderen

Het project waar wij als kunstenaars voor gaan schilderen Aan: Jos Soons Van: Dianne Lugard namens 4 van haar mede soroptimistegenoten. Ria Wigt, Denise van Reede, Helma Nijssen, Floor de Jager Datum: 30 augustus 2009 Het project waar wij als kunstenaars voor

Nadere informatie

Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016.

Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016. Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016. Deelnemers: José Boenders, Niek Kroep, Laura Kuipers, Christel Monnink en Ans Pol. Na een vroege treinreis op zaterdag 8 oktober jl. kwamen we in de

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Langzaam kwam het grote schip in beweging. Tientallen fietsers, waarvan de Wielerbroeders de vaste kern vormen, hadden inmiddels hun hut gevonden

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Doel: aanschaf van een nieuwe 2 e hands Ladajeep voor de thuiszorg.

Doel: aanschaf van een nieuwe 2 e hands Ladajeep voor de thuiszorg. Wie: Stichting ouderenzorg Moldavië (Nhadam) Waar: Omgeving Straseni, Moldavië Wat: Ladajeep voor de thuiszorg Wanneer: 2012 Website: http://www.nhadam.nl/ Moldavië, het armste land van Europa is een ex-sovjetrepubliek

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Informatie voor kraamvrouwen

Patiënteninformatie. Informatie voor kraamvrouwen Informatie voor kraamvrouwen De afdeling U bent als kraamvrouw opgenomen op de afdeling 1a, de moeder kind unit. Op deze afdeling worden zowel kinderen in de leeftijd van 4 t/m 16 jaar verpleegd als ook

Nadere informatie

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle Nummer 3 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Zoals we in onze vorige nieuwsbrief al vermelden zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018

Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018 Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018 Goed nieuws voor Ethiopië Ethiopië, met 100 miljoen inwoners het grootste land in de instabiele Hoorn van Afrika, heeft zich in een groot avontuur gestort. Na

Nadere informatie

Financieel verslag 2012

Financieel verslag 2012 Financieel verslag 2012 Inhoud Algemeen 3 Financiële onderbouwing 3 Verwachte ontwikkelingen 4 Financieel verslag 2012 5/6 Financiële onderbouwing en beleidsplan 2012 Sinds februari 2007, de oprichtingsdatum

Nadere informatie

Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique

Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique Contact details: Stichting Connect International Jan van Houtkade 50 2311 PE Leiden T: 071-5141111 W: www.connectinternational.nl

Nadere informatie

Maatschappelijke betrokkenheid in Tanzania

Maatschappelijke betrokkenheid in Tanzania Maatschappelijke betrokkenheid in Tanzania Tanzania heeft naast haar prachtige natuurreservaten de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, nog vele andere prachtige kanten welke je verliefd maken op dit

Nadere informatie

Beleidsplan Flame Foundation

Beleidsplan Flame Foundation Beleidsplan Flame Foundation Autheur: Bestuur Flame Foundation Revisie datum: 1-12-2018 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting The Flame Foundation. Het plan is opgesteld voor 5 jaar. Na deze

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting BarmHartBox

Jaarverslag Stichting BarmHartBox Jaarverslag 2012 Stichting BarmHartBox [Geef de naam van het bedrijf op] Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Missie, visie en kernwaarden... 2 3. Activiteiten... 3 4. Werkplaats Den Haag... 4 5. Toekomst BHB...

Nadere informatie

Rooming in partner op de kraamafdeling

Rooming in partner op de kraamafdeling Rooming in partner op de kraamafdeling Patiënteninformatie Partner overnachting Inhoudsopgave: 1 Welkom 2 Bevallen 3 Verblijfsduur en beschikbaarheid 4 Wensen 5 Partner op de kamer 6 Wat verwachten wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 7 december 2011. Beste vriendinnen en vrienden van KiBaHome,

Nieuwsbrief nr. 7 december 2011. Beste vriendinnen en vrienden van KiBaHome, Nieuwsbrief nr. 7 december 2011 Beste vriendinnen en vrienden van KiBaHome, Aan het einde van het jaar brengen we u ook nu weer graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het St. Kizito Babies

Nadere informatie

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 We zijn 1 week in Gambia geweest, wat natuurlijk vrij kort is. Maar helaas het is niet anders, we waren al lang blij dat we er weer waren en iedereen weer zagen. Natuurlijk

Nadere informatie

Beleidsplan SVK

Beleidsplan SVK Beleidsplan SVK 2016 2020 1 Competentie vorming 1.1 Doelstelling Ons lokale comité in Laos, de Khongdistrict Community Development Association (KCDA), draagt veel bij aan de ontwikkeling van het hele district.

Nadere informatie

Sponsoring voorbeeldmails

Sponsoring voorbeeldmails Sponsoring voorbeeldmails In dit document hebben we een aantal voorbeeldmails opgesteld, die je kunt sturen naar verschillende contacten voor sponsoring. Ter info: dance4life is een brandname en wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief December 2015 Beste geïnteresseerde, Gulu cung kede kidi adek A water pot cannot stand on its own without a support Een waterkruik kan niet zelfstandig staan zonder ondersteuning. (Luo gezegde)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019

NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019 NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019 Onder andere in deze nieuwsbrief: Welkom nieuwe kinderen Samenwerking Smallsteps Sociale veiligheid Staken Montessoriweetje Wachtlijst Connect logopedie Oproep denktank

Nadere informatie

UMC Kraamzorg. De zorgverzekering voor universitair medische centra

UMC Kraamzorg. De zorgverzekering voor universitair medische centra UMC Kraamzorg De zorgverzekering voor universitair medische centra De zorgverzekering voor universitair medische centra 3 Bij een speciale gebeurtenis hoort speciale zorg UMC Zorgverzekering feliciteert

Nadere informatie

Informatie Afdeling neurologie

Informatie Afdeling neurologie Informatie Afdeling neurologie Neurologie 4A.02 alle aandacht Informatie over de afdeling neurologie (4A.02) Hartelijk welkom, U bent opgenomen op de afdeling neurologie 4A neurologie. Graag willen wij

Nadere informatie

De Flatjes. Kom verder! www.ln5.nl SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers

De Flatjes. Kom verder! www.ln5.nl SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers De Flatjes SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl in bruikleen hebben, zoals een box, commode of ledikantje. Ook is er een basisinventaris

Nadere informatie

Redenen voor preventie. A) Jaarlijks worden nog steeds miljoenen mensen geïnfecteerd met HIV In 2007 werden 2.5 miljoen mensen geïnfecteerd

Redenen voor preventie. A) Jaarlijks worden nog steeds miljoenen mensen geïnfecteerd met HIV In 2007 werden 2.5 miljoen mensen geïnfecteerd Redenen voor preventie A) Jaarlijks worden nog steeds miljoenen mensen geïnfecteerd met HIV In 2007 werden 2.5 miljoen mensen geïnfecteerd UNAIDS, Global Report, 2008 Redenen voor preventie B) Aangezien

Nadere informatie

MEETING PROSPECTUS. IAS symposium 2017 Van Parijs naar Amsterdam.

MEETING PROSPECTUS. IAS symposium 2017 Van Parijs naar Amsterdam. IAS symposium 2017 Van Parijs naar Amsterdam 5 september 2017 (ovb) Amsterdam MEETING PROSPECTUS www.virology-education.nl www.expertmedicalevents.com ADVANCING HEALTH GLOBALLY THROUGH INNOVATIVE PROGRAMS

Nadere informatie

Verpleegkundig spreekuur. Voor vrouwen met gynaecologische kanker

Verpleegkundig spreekuur. Voor vrouwen met gynaecologische kanker Verpleegkundig spreekuur Voor vrouwen met gynaecologische kanker Verpleegkundig spreekuur Voor vrouwen met gynaecologische kanker Inleiding Uw behandelende gynaecoloog heeft u verteld dat er bij u (mogelijk)

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2009. Luchtfoto Makiungu Hospital, Tanzania. www.stichtingmakiungu.nl

Jaarverslag 2009. Luchtfoto Makiungu Hospital, Tanzania. www.stichtingmakiungu.nl Jaarverslag 2009 Luchtfoto Makiungu Hospital, Tanzania www.stichtingmakiungu.nl INHOUD Bestuursverslag 3 Jaarrekening 2009 6 Balans 6 Staat van Baten en Lasten 7 Toelichting op de Balans 8 Toelichting

Nadere informatie

EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL

EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL 26 EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL Marike Spruyt - de Kloe / Willemieke Reijnoudt De grootste kracht van christelijk onderwijs is dat het bijdraagt aan karakterverandering. Op onze school komen kinderen uit arme

Nadere informatie

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 DINKA SCHOOL is dit Schooljaar weer een stapje vooruit gegaan, er zijn nu 7 klassen in totaal: de Nursery klas voor de allerkleinste, de Pre Unit en de groepen

Nadere informatie

Wij een huis, zij een huis

Wij een huis, zij een huis Wij een huis, zij een huis Een huis in Bangladesh Stel je eens voor......dat je in Bangladesh woont in een huis zoals op deze foto; met een fundering en muren van leem en een rieten dak, dat nauwelijks

Nadere informatie

VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014

VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014 VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014 In deze verslagen kunt u lezen over de bevindingen tijdens het bezoek van de familie Veldman aan onze contacten in Roemenië en Oekraïne. Zaterdag 3

Nadere informatie

Wat is schurft? Hoe ontstaat schurft?

Wat is schurft? Hoe ontstaat schurft? Scabiës Wat is schurft? Schurft (officiële naam: scabiës) is een besmettelijke huidziekte, die wordt veroorzaakt door de schurftmijt. De aandoening jeukt heftig, vooral s nachts. Schurft is een vervelende,

Nadere informatie

Stichting Bocas Sanas gaat naar de Dominicaanse Republiek om kinderen te helpen met gebitsproblemen.

Stichting Bocas Sanas gaat naar de Dominicaanse Republiek om kinderen te helpen met gebitsproblemen. Cristina Vasquez-Doorman is de oprichtster van Bocas Sanas, zij is op het idee gekomen om een stichting op te richten voor kinderen die last van gebitsproblemen. Cristina komt zelf uit de Dominicaanse

Nadere informatie

Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging

Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging is voor mensen die een zware operatie

Nadere informatie

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 5 4. Organisatie 6 5. Financiën 7 Pagina 2 van!syntaxisfout,! 1. Inleiding In dit beleidsplan kunt u meer

Nadere informatie

Emotionele rollercoaster, de geboorte Ziekenhuis opname

Emotionele rollercoaster, de geboorte Ziekenhuis opname Emotionele rollercoaster, de geboorte Ziekenhuis opname En toen werd ik weer opgenomen in het ziekenhuis, nooit verwacht dat het allemaal zo anders zou gaan als gehoopt. Niet wetend hoelang ik in het ziekenhuis

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO Jaargang 21, Maand: juni 2015 Basisschool De Schare INFO Na een prachtige meimaand met veel vrije dagen en heel veel activiteiten als de lentemarkt en de sportdag, gaan we in juni een maand lang hard werken

Nadere informatie

Bevallen en verblijven op de suites

Bevallen en verblijven op de suites Bevallen en verblijven op de suites Welkom U bent vanwege uw bevalling opgenomen in het Flevoziekenhuis en verblijft in de kraamsuite van de afdeling verloskunde (G0). Het woord kraamsuite gebruiken we

Nadere informatie

100ste kind! Nyamira, september 2013. Jambo nieuwsbrieflezers! ( Hallo in het Kiswahili) Habari? (Hoe gaat het?) Nzuri Sana (Het gaat goed)

100ste kind! Nyamira, september 2013. Jambo nieuwsbrieflezers! ( Hallo in het Kiswahili) Habari? (Hoe gaat het?) Nzuri Sana (Het gaat goed) Nyamira, september 2013 Jambo nieuwsbrieflezers! ( Hallo in het Kiswahili) Habari? (Hoe gaat het?) Nzuri Sana (Het gaat goed) Vandaag wil ik u graag een nieuwsbrief schrijven over Nyamira. Iets vertellen

Nadere informatie

Omdat ieder kind recht heeft op ONDERWIJS

Omdat ieder kind recht heeft op ONDERWIJS Omdat ieder kind recht heeft op ONDERWIJS HET ONTSTAAN PROJECTEN Op 27 maart 2000, een aantal weken na hun bezoek aan Kenia, richt het kunstenaars echtpaar Hans en Marianne Houtkamp de op. Dit in een poging

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening Stichting Get On Hilversum

Rapport inzake de jaarrekening Stichting Get On Hilversum Rapport inzake de jaarrekening 2018 Stichting Get On Hilversum Inhoudsopgave Pagina Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2018 6 Staat van baten en lasten over 2018 7 Algemene toelichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting PHYSCI

Nieuwsbrief Stichting PHYSCI Nieuwsbrief Stichting PHYSCI Nummer 13, December 2018 Ru Paréstraat 35 2552 CP Den Haag Banknr NL75TRIO0197741142 ANBI nr 853250078 Lieve mensen, Zo aan het eind van het jaar en begin van het nieuwe jaar

Nadere informatie

Wijkcentrum en kindcentrum zuiderzee

Wijkcentrum en kindcentrum zuiderzee gemeente wijkcentrum en kindcentrum zuiderzee Wijkcentrum en Kindcentrum Zuiderzee U kunt de vorderingen dagelijks zien bij u in de wijk. Kindcentrum Zuiderzee is bijna klaar. Het Wijkcentrum heeft haar

Nadere informatie

POST-IAS SYMPOSIUM VAN MEXICO NAAR UTRECHT UTRECHT AUGUSTUS 2019 MEETING PROSPECTUS.

POST-IAS SYMPOSIUM VAN MEXICO NAAR UTRECHT UTRECHT AUGUSTUS 2019 MEETING PROSPECTUS. POST-IAS SYMPOSIUM VAN MEXICO NAAR UTRECHT UTRECHT AUGUSTUS 2019 MEETING PROSPECTUS INTRODUCTIE Vanf 24 juli 2019 zal het IAS Conference on HIV Science plaatsvinden in Mexico City, Mexico. Tijdens dit

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Mano a Mano Bolsward

JAARVERSLAG Stichting Mano a Mano Bolsward JAARVERSLAG 2016 Stichting Mano a Mano Bolsward Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan de inwoners van de Dominicaanse Republiek,

Nadere informatie