Namens alle lieve kinderen, leraren, verzorgers en bestuursleden, wensen wij u sfeervolle kerstdagen en een liefdevol en gezond 2013!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Namens alle lieve kinderen, leraren, verzorgers en bestuursleden, wensen wij u sfeervolle kerstdagen en een liefdevol en gezond 2013!"

Transcriptie

1 HOPEFUL CHILDREN CENTER CAMBODJA NIEUWSBRIEF DECEMBER 2012 De Meern, 24 december 2012 Wolweverslaan GK - De Meern +31 (0) info@hopefulchildrencenter.org Lieve vrienden van Stichting Hopeful Children Center, Aan het einde van dit jaar willen we u graag informeren over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar en de nieuwe plannen voor Was een zeer succesvol jaar, waarin we veel projecten hebben kunnen realiseren. Er zijn bijvoorbeeld toiletten en een watertoren gebouwd bij de high school, en we hebben het huizenproject voor arme gezinnen gerealiseerd. Voor het komend jaar staan er weer nieuwe projecten klaar, zoals het waterpompproject en het scholenproject. In deze nieuwsbrief is ook speciale aandacht voor de vrijwilligers die ieder op hun eigen manier een project hebben gerealiseerd en ondersteuning hebben geboden aan onze stichting. Onze stichting HCC draait uitsluitend op vrijwilligers, zowel in Nederland als in Cambodja. Alle vrijwilligers en bestuursleden betalen de reis- en verblijfskosten uit eigen zak, zodat alle giften en donaties voor 100% rechtstreeks naar de projecten gaan. Mede door de ondersteuning van de Wilde Ganzen, Impulsis, Gemeente Utrecht, het bedrijfsleven, donaties, giften, acties en de betrokkenheid van zo veel weldoeners en vrijwilligers hebben we in een relatief korte periode talrijke projecten kunnen realiseren. Wij hopen mede door uw steun bij te kunnen bijdragen aan een eerlijkere wereld. Namens alle lieve kinderen, leraren, verzorgers en bestuursleden, wensen wij u sfeervolle kerstdagen en een liefdevol en gezond 2013!

2 Ons Center: de school / het tehuis Er is altijd een gezellige drukte rond ons center. Het aantal leerlingen op onze school is enorm toegenomen; er zijn 300 leerlingen en de klassen zijn daardoor overvol. Voor veel kinderen is ons center tevens een ontmoetingsplaats waar ze met hun vriendjes kunnen spelen. De meeste kinderen uit omliggende dorpen gaan wel naar de openbare school, maar ze krijgen slechts drie uur les per dag, daarnaast zijn er regelmatig feestdagen, en is de kwaliteit van het onderwijssysteem ronduit slecht. In onze school wordt alleen Engelse les gegeven en er zijn zes verschillende klassen ingedeeld waar de kinderen op vijf verschillende niveaus Engelse les krijgen. Als er vrijwilligers zijn wordt er ook creatieve les gegeven, sport en spel beoefend, en worden computerlessen gegeven. Daarnaast geven we voorlichting op gebied van de algemene hygiëne, en over de rechten van het kind.

3 De verzorgers: Mr. en Mrs. Phart De zes weeskinderen, die intern wonen, maken het uitstekend. Ze worden liefdevol verzorgd door Mr. en Mrs. Phart, wiens huis naast ons Center staat. Daarnaast onderhoudt onze stichting vele andere kinderen die (half-) wees zijn en bij hun familie wonen, en andere arme, vaak verwaarloosde kinderen. Wij geven ze maandelijks rijst en stimuleren ze naar school te gaan; ze krijgen een schooluniform, schoenen, boeken en een fiets. Sad, sad story Tijdens huisbezoeken komen wij vaak hartverscheurende situaties tegen. Zo bezocht Carola Sokleap en zijn blinde oma. Zijn moeder is tijdens zijn geboorte overleden en zijn vader een half jaar later. Hij heeft dus nooit ouders gekend en is door zijn alleenstaande oma opgevoed. Hun hutje is ingestort en ligt ver weg in de rijstvelden, ze kunnen daar niet meer wonen. Ze hebben geen huis, geen inkomen, en zijn afhankelijk van een hapje rijst van de buren. Ze wonen heel primitief onder het huis van een ver familielid. Soklaep moet zijn eigen potje koken en soms gaat hij zelfs naar school zonder eten. Hij kan niet bij ons in het tehuis wonen, want hij moet voor zijn gehandicapte oma zorgen. Sokleap is al 16 jaar oud, maar ziet er vanwege zijn voedselgebrek uit als een kind van 12. Hij kijkt je verdrietig aan en er kan geen lachje af, ook niet als de kinderen hem proberen op te vrolijken, of toen wij hem nieuwe kleren gaven. Waarschijnlijk is hij behoorlijk getraumatiseerd. Sokleap komt nu elke dag met zijn nieuwe fiets naar ons center. Onze lieve verzorger, mevrouw Phart, vult zijn pannetjes dan met lekker eten.

4 Nieuwe website Onze stichting heeft een geheel nieuwe website en domeinnaam gekregen, zie Lex Reurings heeft als vrijwilliger deze geweldige klus op zich genomen en is weken lang bezig geweest met de opzet. Geweldig dat Lex zich zo inzet om een professionele website tot stand te brengen die zelfs compatibel met ipad en smartphone is. Wij zijn heel blij dat hij ook in de toekomst de website blijft updaten, zodat u op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen en de laatste nieuwtjes over onze stichting. Marcel Mooij, van Mooij Werkt uit de Meern heeft de nieuwe domeinnaam geregisterd en zal gratis de website voor onze stichting gaan hosten. Marcel en Lex, fantastisch mooij werk, wat jullie voor de Stichting HCC verricht hebben! Folder en kaarten Rik Gorree van Gorree Concepts uit Breda heeft voor onze stichting een nieuw logo ontworpen. Hij heeft ook het ontwerp gemaakt voor een folder en de donatie kaarten (zie hieronder). Tijdens acties, fondsenwerving en presentaties kunnen we die goed gebruiken. Rik, bedankt voor je geweldige bijdrage aan onze stichting! De kosten voor het afdrukken van de folders zijn betaald door De Lions club uit Breda, waarvoor onze hartelijke dank.

5 Sanitaire voorzieningen Angroka school In 2011 heeft onze stichting HCC een schoolgebouw geplaatst met vijf klaslokalen ter uitbreiding van de Angroka high school. Er zijn nu zes gebouwen met ieder vijf klaslokalen op het terrein van de secondary school en high school in Angroka. De school telt ruim 2200 leerlingen, en er staat nu een blok van 16 nieuwe toiletten voor de meisjes, een nieuw blok van 8 toiletten en een blok van 6 gerestaureerde toiletten voor de jongens. In totaal dus 30 toiletten. Wat was het probleem? Op het hele terrein was slechts één werkend toilet beschikbaar en was er helemaal geen watervoorziening. Het toiletgebouw verkeerde in zeer slechte staat en kon daardoor niet meer worden gebruikt. Het grootste probleem was dat er simpelweg geen water aanwezig was om door te spoelen en om schoon te maken. De kinderen deden hun behoeften in het land rondom de school en handen wassen was niet mogelijk. Door de slechte hygiëne kregen kinderen steeds buikgriep en andere infectieziekten waardoor het schoolverzuim toenam. Als de meisjes ongesteld waren, gingen ze meestal ook niet naar school omdat er geen voorzieningen waren. Kapot toiletgebouw: 1 werkend toilet voor Vele discussies met de directeuren en 2200 leerlingen. leraren. De bouw In februari werd begonnen met het drillen van een waterbron op 32 meter diepte. De watertoren moest sterk genoeg zijn voor de watertank van 7000 liter. Op de watertoren werd een betonnen paal bevestigd met een tableau waarop door Kamworks een zonne-energie installatie werden bevestigd. Door de aanleg van de waterpomp op zonne-energie wordt het water 24 uur per dag opgepompt.

6 Klaar voor hygiëne! In september, het begin van het nieuwe schooljaar, konden de toiletten in gebruik genomen worden. Er zijn de nodige schoonmaakartikelen aangeschaft en er is een rooster gemaakt, waarbij de jongens en de meisjes dagelijks per klas de schoonmaakbeurt hebben. Waarschijnlijk is er geen school op het platteland in Cambodja die zulke mooie toiletten heeft. Vrijwilligers Onze stichting werkt regelmatig met Nederlandse vrijwilligers, veelal hebben zij een sociologische of medische achtergrond. Wij geven de leerlingen lessen op gebied van de algemene hygiëne, met ondersteuning van Unicef. Door het geven van lessen en voorlichting hopen we de levensstandaard van de studenten te verhogen, zodat er minder ziekten zullen zijn en de leerpresentaties verbeteren. Met de directeur, leraren, leerlingen en onze vrijwilligers is er een warme band ontstaan en we hopen nog veel van elkaar te leren. Wij willen Conclusion, Gemeente Utrecht, Impulsis/ICCO, André en alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor het vertrouwen, de financiële ondersteuning, inzet en adviezen die de bouw van de sanitaire voorzieningen voor de secondary / high school in Angroka hebben mogelijk gemaakt!

7 Duurzame hulp voor de allerarmste Cambodjaanse gezinnen Door de donatie van het Goededoelenfonds voor ING medewerkers kregen 12 kansarme gezinnen een nieuw huis krijgen en een toekomstperspectief. In onze dorpen leven vele gezinnen ver beneden de armoedegrens. Ze hebben vaak niet de middelen om hun kinderen naar school te laten gaan en kunnen zichzelf met de grootste moeite onderhouden. Deze vicieuze cirkel van armoede van generatie op generatie willen wij doorbreken. We hebben samen met de lokale bevolking 12 nieuwe huizen gebouwd voor de meest arme gezinnen, meestal zijn dat weduwen, gehandicapten en zieke mensen. Waar nodig zijn waterpompen geïnstalleerd. De kinderen kregen een schooluniform, een fiets, een tas en boeken, zodat ook zij naar school kunnen. Samen met de betrokkenen hebben we gezocht naar de mogelijkheden om een eigen bedrijfje op te richten zodat ze zelfredzaam worden en niet tot in lengte van dagen afhankelijk zijn. Hieronder enkele voorbeelden van hun nieuwe huizen!

8 Koeienproject: duurzame bruikleen Een koe is in Cambodja een kostbaar bezit, het dier wordt gebruikt als trekdier voor de kar of ploeg op de rijstvelden. In de dorpen rondom ons centrum leven vele gezinnen ver beneden de armoedegrens; men leeft er van een kleine rijstoogst en er is nauwelijks werk. Wij willen deze vicieuze cirkel van armoede doorbreken door arme mensen een kleinschalig en duurzaam koeienproject aan te bieden. Een koe wordt aan deze gezinnen in bruikleen gegeven; deze koe wordt gedekt en gevaccineerd. Als er na 9 maanden een kalf wordt geboren, is dit kalf eigendom van de familie. De moeder koe wordt vervolgens aan een andere familie in bruikleen gegeven, en kan het proces opnieuw beginnen. Alle afspraken worden in een contact vastgelegd. Twee jaar geleden hebben we het koeienproject opgezet. Inmiddels is het succesvol gebleken: er zijn nu 6 kalfjes geboren, waarvan er drie oud en sterk genoeg zijn geworden om aan andere arme gezinnen te kunnen worden doorgegeven! We hopen ons koeienproject uit te kunnen breiden, en dat er ook komend jaar weldoeners zullen zijn die en koe voor een arm gezin wil kopen. Vanzelfsprekend krijgt de schenker van ons een leuke foto van de koe en het gezin, en kan aan de koe en naam worden gegeven. Dit jaar werden er 4 koeien geschonken door Human Capital Group, Rotaryclub Tervuren en een koe als verjaardagcadeautje door José Weerden en Ron de Wilde.

9 Studiebeurzenproject Vooral op het platteland schiet het onderwijs in Cambodja ernstig tekort. Vooral meisjes hebben in deze patriarchale cultuur weinig kans om uit de vicieuze cirkel van armoede te komen. Ze moeten meestal in de rijstvelden of in het huishouden werken of worden op jonge leeftijd uitgehuwelijkt. Arme kinderen komen vaak niet verder dan en paar jaar basisschool. De arme kinderen die wel met succes hun high school hebben kunnen afronden, kunnen veelal niet verder studeren omdat de ouders hun studie niet kunnen betalen. Wij willen deze kansarme maar talentvolle studenten een toekomstperspectief bieden door ze een studiebeurs te geven. Afhankelijk van de studiekeuze en de sociale achtergrond bedraagt het collegegeld 300 tot 600 per jaar. De looptijd van contract met de student is 4 jaar. Onze organisatie selecteert, volgt en controleert de prestaties van de student tijdens de duur van zijn/haar studie. Studie coach gezocht! Wij zijn op zoek naar weldoeners die een arme, maar talentvolle student willen coachen en het collegegeld voor de student willen betalen. Uiteraard krijgt u van onze stichting persoonlijke feedback d.m.v. foto s, verslag en een jaarlijkse rapportage. Daarnaast kunt u per rechtstreeks contact onderhouden met de student. We hebben inmiddels 7 studenten en studiebeurs kunnen geven, en hopen het komend jaar veel arme studenten een kans te bieden. Voor een arm, maar talentvol kind kunt u een wereld van verschil maken. Lees hieronder het verhaal van Sothea. Het verhaal van Sothea Sothea is half wees. Zijn moeder is ziek, waardoor ze niet kan werken. Ze woonden in een schamel hutje. Sothea zat op de high school en ging onregelmatige dagen naar school omdat hij de kost moest verdienen. Hij werkte al 4 jaar dag en nacht in een guesthouse waar hij per maand slechts 35 dollar verdiende. Carola kent hem al jaren en bleef hem volgen. Dit voorjaar hebben we hem gezegd dat hij beter kon stoppen met die drukke baan en dat hij zich moest richten op zijn school, anders zou hij nooit slagen voor zijn eindexamen. Om hem en zijn moeder te kunnen onderhouden hebben we hem 40 dollar per maand gegeven. Sothea spreekt goed Engels, is een harde werker en altijd positief. Gelukkig is Sothea geslaagd voor de high school, hij had een uitstekende cijferlijst! Per toeval hebben we een bijbaantje in een guesthouse in Phnom Penh voor hem kunnen regelen. Hij verdient nu 90 dollar per maand en deelt een kamertje met een medestudent voor 20 dollar. Hij gaat nu naar de Norton Universiteit en studeert Engels. Dankzij de donatie van Paul Le Marquand hebben we Sothea een studiebeurs kunnen geven. Hij is dolgelukkig dat hij deze kans gekregen heeft.

10 Waterpompen Schoon drinkwater voor de allerarmsten in Cambodja Goededoelenfonds voor ING medewerkers Ook dit jaar hebben we weer een aanvraag mogen indienen voor ons nieuwe project door bestuurslid Bart Käller, die werkzaam is bij de ING. Gelukkig werd onze aanvraag gehonoreerd en werden er via de kiesronde onder de ING werknemers voldoende stemmen uitgebracht waardoor we een prachtig budget ontvingen voor het plaatsen van 40 waterpompen. Luc Leijtens van Luciano Studio Productions had een indrukwekkend YouTube-filmpje gemaakt voor deze actie ( Wilde Ganzen heeft deze bijdrage vermeerderd zodat we in totaal 60 waterpompen kunnen gaan installeren. Wilde Ganzen ondersteunt concrete initiatieven en vooral kleinschalige projecten in Derde Wereldlanden. Vervuild drinkwater: bron van infectieziekten De lokale kindersterfte is hoog door het ontbreken van schoon drinkwater. In het vervuilde water zitten gevaarlijke bacteriën en parasieten die buikgriep, longontsteking, leverziekten en hersenontstekingen kunnen veroorzaken. Vooral in het droge, warme seizoen is schoon drinkwater schaars, en staan de natuurlijke waterbronnen en waterputten droog. Daarnaast zijn er veel te weinig waterpompen waardoor de kinderen en vrouwen dagelijks kilometers ver moeten lopen om schoon water te kunnen halen. Het enige water dat ze hebben, is het regenwater dat ze opvangen in het regenseizoen. Dit water wordt bewaard in open potten en is na maanden bewaren ernstig vervuild: kinderen kennen de gevaren niet en drinken dit op. Door het plaatsen van waterpompen en het aanbieden van waterfilters willen wij de arme lokale bevolking op het platteland toegang geven tot schoon drinkwater. Wij hopen daarmee de kindersterfte te verminderen en de algemene gezondheid te bevorderen. Door het lokale boorbedrijf wordt een waterput van 35 meter diepte geslagen, omdat het waterpeil in het droge seizoen dermate laag ligt. Van het opgepompte water wordt een watermonster genomen en in het laboratorium van RDI (zie getest. De touw-waterpomp is speciaal ontwikkeld voor ontwikkelingslanden omdat de pomp gemakkelijk te installeren is. In Cambodja worden deze pompen geproduceerd door de Nederlandse NGO Ideas at Work (zie Onze stichting heeft al meerdere touwwaterpompen geïnstalleerd en heeft hier ruim 4 jaar goede ervaring mee.

11 Nieuwe projecten Scholenproject Komend jaar starten wij met een nieuw project: School, a must for every Cambodian child. Dit project bestaat uit vijf onderdelen die ten doel hebben om alle kinderen op de vijf basisscholen in onze regio de mogelijkheid te geven om met plezier naar school te gaan. Onze stichting wil met dit project vooral een bijdrage leveren aan millenniumdoelstelling 2. Onderdeel I: Alle kinderen naar school Arme kinderen maken in Cambodja vaak hun school niet af. Ze volgen hooguit een paar jaar basisonderwijs en kunnen net als hun ouders niet lezen of schrijven. Deze kansarme gezinnen leven ver onder de armoedegrens en kunnen zich met de grootste moeite zelf onderhouden. Het betreft vaak sociaal zwakke, grote gezinnen, of gehandicapten, weduwen en een ouder gezinnen. Deze ouders stimuleren hun kinderen niet om naar school te gaan en hebben geen geld voor het schooluniform, de fiets, boeken en (helaas werkt dit zo in Cambodja:) om de leraren te betalen. De kinderen werken op de rijstvelden en in huishoudens of verzorgen dieren. Ze zijn kansloos en op sociaal gebied achtergesteld. Wij willen deze vicieuze cirkel van armoede doorbreken. Deze kinderen hebben alleen een toekomst als ze goed onderwijs kunnen volgen. Wij sporen deze kinderen op, geven ze een tweedehands fiets, een schooluniform, een tas, en boeken. Onderdeel II: Achterstallig onderhoud op de school herstellen Onze commune bestaat uit 11 dorpen en er wonen ongeveer 9000 inwoners. Meer dan 70% van deze bevolking bestaat uit kinderen. Er zijn vijf verschillende scholen voor het basisonderwijs (klas 1 t/m 6) met ruim 2000 leerlingen. Twee van deze scholen verkeren in een slechte staat van onderhoud. Elk schoolgebouw heeft vijf klaslokalen. In de muren zitten scheuren, het dak lekt, in de vloer zitten kuilen, en er staan kapotte tafels en stoelen. Onze vrijwilligers en de lokale bevolking gaan samen de herstelwerkzaamheden

12 uitvoeren, de muren een frisse kleur geven, en de gaten in de vloer egaliseren. De kapotte schoolmeubels, ramen en deuren worden waar mogelijk gerepareerd en deels vervangen. Onderdeel III: Renovatie toiletten en installatie water pompen Op de vijf basisscholen is de hygiëne ver te zoeken. Er zijn weinig toiletten, en als ze er zijn worden ze niet gebruikt omdat er geen water is om ze door te spoelen of schoon te maken. De toiletten zijn slecht gebouwd, hebben vaak plastic deuren die nagenoeg allemaal kapot zijn. De kinderen zijn gewend om hun behoeften in de rijstvelden te doen. Er is geen water aanwezig om handen te wassen en om schoon water te kunnen drinken. De kinderen drinken het vieze water in een vervuild meertje waarin gevaarlijke bacteriën en parasieten zitten die buikgriep, longontsteking, leverziekten en hersenontstekingen kunnen veroorzaken. Daarom plaatsen wij bij iedere school een dubbelhandige touw-waterpomp. Door het lokale boorbedrijf wordt een waterbron van 35 meter diepte geslagen. Van het opgepompte water wordt vervolgens een watermonster genomen en getest. Onderdeel IV: Speelplaats De kinderen die niet naar school gaan leven vaak in een sociaal isolement, ze komen niet verder dan de dorpen waar ze wonen. We willen de scholen aantrekkelijker maken door speeltoestellen te plaatsen waar de kinderen voor en na de lessen kunnen spelen, zodat het terrein van de school tevens een sociale ontmoetingsplaats wordt. Als een kind met plezier naar school gaat en kan leren en spelen ontwikkelt het zich beter. Onderdeel V: Voorlichting water, sanitaire voorzieningen en hygiëne Infectieziekten komen vaak voor in Cambodja, en op het gebied van de hygiëne is er nog veel te leren. Cambodjanen doen hun behoeften in de rijstvelden, omdat er geen toiletten zijn. Het besef over simpele voorzorgsmaatregelen, zoals handen wassen, is onvoldoende aanwezig. Op de scholen gaan Nederlandse vrijwilligers, samen met Cambodjaanse leraren, voorlichting geven over de noodzaak van schoon drinkwater en hygiëne. Ze maken daarbij gebruik van lesmateriaal (folders, posters, e.d.) die door Unicef ontwikkeld zijn. Er wordt voorlichting gegeven met behulp van dvd s over wassen, sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater.

13 Vrijwilligers Ook dit jaar waren er weer enthousiaste vrijwilligers actief in ons center, zij zijn bij ons altijd meer dan welkom. In een persoonlijk gesprek wordt, afhankelijk van hun interesse, ervaring en opleiding, vooraf met de vrijwilligers besproken voor welke activiteiten zij zich willen inzetten. Iedere vrijwilliger levert op zijn eigen manier een bijdrage en kan zelfstandig een project uitvoeren. Ze gaven bijvoorbeeld Engelse les, computerles, creatieve les of voorlichting op gebied van hygiëne. Sommigen gingen liever klussen, anderen hielden zich bezig met de logistieke uitvoering van de projecten waarvoor zij zelf de benodigde financiën hadden geworven. Dina Heule heeft begin dit jaar vrijwilligerswerk gedaan en heeft met de gezellige creatieve lessen en de Engelse lessen de kinderen een onvergetelijke tijd bezorgd. Haar vader Roeland Heule kwam zijn dochter bezoeken en was onder de indruk van haar inzet en activiteiten. Roeland heeft voor de Stichting HCC veel betekend en is al vanaf de eerste dag betrokken bij de kernactiviteiten. Voor een zeer groot deel van de projecten is financiering gevonden door de inzet van Roeland. Ook Laura en Brigitte (dochters van Carola) waren in diezelfde periode aanwezig. Zij kennen alle kinderen goed, omdat ze regelmatig werkzaam zijn in ons center. Lindelotte van der Meer onderbrak haar wereldreis om bij ons vrijwilligerswerk te komen doen. Ze was heel actief met het klussen en verven. In mei kwam Florine van Zoest ons team in Cambodja versterken, ze heeft les gegeven en de nodige aandacht aan de kinderen gegeven en ondersteuning geboden aan de diverse projecten.

14 Lisette de Greef heeft dit voorjaar voor een langere tijd vrijwilligerswerk gedaan. Ze heeft bij het bedrijf waar ze werkzaam is (Conclusion) een hele actie op touw gezet. De gehele opbrengst van haar acties werd ook nog eens verdubbeld door haar baas Wilma van Vuuren (Hucag). Met dit fantastische bedrag heeft Lisette in Phnom Penh een volgeladen truck met schooluniformen, fietsen voor arme kinderen en waterfilterpotten gekocht, daarnaast doneerde ze een koe aan een arm gezin, en liet ze een waterpomp voor de school plaatsen. Lisette nodigde Carola uit voor een gesprek met Murat Kiran, de directeur van Conclusion. Hij bood spontaan zijn hulp aan en doneerde een prachtig bedrag voor de bouw van de toiletten voor de Angroka High school. Daarnaast heeft Murat Kiran ons 20 laptops geschonken. We zijn hier ontzettend blij mee! De laptops zijn bestemd voor de studenten die van ons een studiebeurs hebben gekregen, en daarnaast voor de computerlessen op onze school.

15 Arno Tijssen en Tijmen Benthem waren in de zomermaanden werkzaam is ons center. In die vakantieperiode hebben Arno en Tijmen computerlessen gegeven aan de oudere leerlingen van onze school. Zij hadden speciaal lesmateriaal ontwikkeld en gaven les in kleine groepjes. Arno en Tijmen hebben met allerlei acties en via familie en vrienden veel geld opgehaald. Met deze donaties hebben ze een speeltuin kunnen plaatsen voor de Sireydamnak basisschool in Angtraw village. Nienke Koperberg heeft in diezelfde periode, naast het lesgeven, veel organisatorisch werk verricht en Channy ondersteund bij de diverse projecten zoals het scholenproject. Daarnaast heeft ze voor de vrijwilligers een informatiesysteem opgezet. André de Kimpe heeft zich in en rondom ons center bezig gehouden met allerlei klussen en hij heeft de laatste fase van de bouw van de toiletten voor de high school begeleid. André komt volgende maand weer terug en daar zijn we natuurlijk reuze blij mee.

16 Lisanne van der Hijden is heel actief geweest met het fondsen werven bij familie en vrienden. Mede door de donaties van Rotary Club Bussum, stichting Dorodarte en stichting Marez Oyens-Ittersum is er een groot bedrag bijeengebracht. Lisanne heeft van dit bedrag o.a. een speeltuin en twee waterpompen kunnen installeren voor de basisscholen in Spreybart en Podoh village. Daarnaast zijn er leerboekjes gekocht, wordt het jaarsalaris van Sopha (onze Engels leraar) gefinancierd, en zal er de komende maand een toiletgebouw voor een basisschool gebouwd worden.

17 Robin Govers is de afgelopen maanden zeer actief geweest, en heeft een aanzienlijk bedrag aan sponsorgeld van familie en vrienden opgehaald om haar eigen projecten van ons scholenproject te kunnen financieren. Zo heeft ze een speeltuin gekocht voor de basisschool, 20 fietsen en 200 schooluniformen voor de meest arme kinderen, twee boekenkasten, schoolboeken en een koe voor een arm gezin. Robin en Delfien hebben op onze school, en op de openbare middelbare scholen in onze dorpen, creatieve lessen en Engels gegeven. Delfien Indevuyst heeft een waterpomp voor de basisschool geïnstalleerd, welke is gedoneerd door de Gemeente waar zij woont, het Belgische Poperinge.

18 Nieuw dak In februari zal gestart worden met het vervangen van het dak van onze school annex tehuis. Het zinken dak moet verwijderd worden en er komt een geheel nieuw dak op van dakpannen. Het zinken dak is op veel plaatsen lek dat voor de nodige problemen en overlast zorgt. In het regenseizoen vallen de tropische regen als bakken uit de hemel een solide dak is daarom heel belangrijk. Daarnaast is het zinken dak erg heet omdat het de warmte vasthoudt en als het hard regent maakt het veel lawaai, waardoor er moeilijk les gegeven kan worden. In de maand februari is de kans op regen het geringst en start de verbouwing. Wij zijn heel blij met de donatie van de vrienden van Eva Verkuil en de Rotary Club Tervuren voor hun donaties ten behoeve voor het nieuwe dak. Het oude dak 2013 Belooft een succesvol en uitdagend jaar te worden met veel nieuwe projecten. Eind januari vertrekt Carola weer voor twee maanden naar Cambodja om ondersteuning te bieden aan de lokale medewerkers. Dankzij de enorme inzet van onze lokale manager Channy Kim, de vrijwilligers, en uw steun, kunnen we al onze projecten realiseren. Iedereen is meer dan welkom om ons project in Cambodja te bezoeken, de kinderen willen hun vrienden uit het verre Nederland graag ontmoeten! Namens ons bestuur, Carola Käller, Bart Käller en Dorine van Tuijn. Met dank aan Serge Steenen voor de nieuwsbrief.

De Meern, maart 2015. Multifunctionele bibliotheek voor Serey Damnak basisschool in Takeo

De Meern, maart 2015. Multifunctionele bibliotheek voor Serey Damnak basisschool in Takeo STICHTING HOPEFUL CHILDREN CENTER CAMBODJA Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, maart 2015 Multifunctionele

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF jan-april 2013

NIEUWSBRIEF jan-april 2013 NIEUWSBRIEF jan-april 2013 De Meern, 18 april 2013 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org Beste vrienden van Stichting Hopeful

Nadere informatie

Mede door uw steun hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan een eerlijkere wereld.

Mede door uw steun hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan een eerlijkere wereld. NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, 15 december 2015 Beste vrienden van Stichting Hopeful

Nadere informatie

Wij hopen mede door uw steun te kunnen bijdragen aan een eerlijkere wereld.

Wij hopen mede door uw steun te kunnen bijdragen aan een eerlijkere wereld. NIEUWSBRIEF NOVEMBER DECEMBER 2013 De Meern, 23 december 2013 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org Beste vrienden van Stichting

Nadere informatie

Bibliotheek en studentenhuis

Bibliotheek en studentenhuis JAARVERSLAG 2014 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, 3 april 2015 Bibliotheek en studentenhuis 2014 Was een zeer

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2. Dank u voor het maken waar van mijn droom.

Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2. Dank u voor het maken waar van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2 Dank u voor het maken waar van mijn droom. De droom van Wondem Wondem is vijf keer in Ethiopië geweest. Toen hij daar op bezoek was, werd hij heel

Nadere informatie

Nummer 9 Oktober 2012

Nummer 9 Oktober 2012 Nummer 9 Oktober 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een

Nadere informatie

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle Nummer 3 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Zoals we in onze vorige nieuwsbrief al vermelden zijn

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG. 1.1 Algemeen. 1.2 Informatie over de stichting. 1.3 Namen bestuurders

JAARREKENING Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG. 1.1 Algemeen. 1.2 Informatie over de stichting. 1.3 Namen bestuurders JAARREKENING 2012 Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2013 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei - oktober 2013

NIEUWSBRIEF mei - oktober 2013 NIEUWSBRIEF mei - oktober 2013 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, 5 oktober 2013 Beste vrienden van Stichting

Nadere informatie

Nummer 8 Juni 2012. Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl.

Nummer 8 Juni 2012. Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl. Nummer 8 Juni 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Postbank: 3183491 Beste Mensen, Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2014 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen)

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Amateur wielrenner Robert Knol stapt op 24 januari 2011 op zijn fiets om binnen 80 dagen van Caïro naar Kaapstad te rijden. De

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org De stichting Durlstone Foundation Zimbabwe heeft als doel: 1) kinderen uit kansarme gezinnen tenminste negen jaar basisonderwijs te geven in een veilige en

Nadere informatie

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 De nieuwe bibliotheek in Kobastil De nieuwe waterput in Kobastil 50 alleenstaande moeders Centrale toiletten en douchekamers Boeken in de nieuwe bibliotheek van Mezezo

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2015 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 1 STICHTING. "Dank u voor het waarmaken van mijn droom."

Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 1 STICHTING. Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 1 STICHTING "Dank u voor het waarmaken van mijn droom." . Stichting Wondem: verzorgt maandverband voor 500 schoolmeisjes ondersteunt meisjes met het mondig worden.

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

Stichting Bocas Sanas gaat naar de Dominicaanse Republiek om kinderen te helpen met gebitsproblemen.

Stichting Bocas Sanas gaat naar de Dominicaanse Republiek om kinderen te helpen met gebitsproblemen. Cristina Vasquez-Doorman is de oprichtster van Bocas Sanas, zij is op het idee gekomen om een stichting op te richten voor kinderen die last van gebitsproblemen. Cristina komt zelf uit de Dominicaanse

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Elke dag een stap verder. In deze editie: UP TO DATE NUMMER 45. Voorwoord

Nieuwsbrief. Elke dag een stap verder. In deze editie: UP TO DATE NUMMER 45. Voorwoord 0 NUMMER 45 Nieuwsbrief UP TO DATE Voorwoord Elke dag een stap verder. In deze editie: Pagina 1: Voorwoord Promotiefilm Pagina 2: Schoolkleding en lakens Werkbezoek Pagina 3 : Werkbezoek Kasten ChildRight

Nadere informatie

Projecten 2015. Spullen opsturen naar Cambodja met een containerschip. Nummer 12 november 2015

Projecten 2015. Spullen opsturen naar Cambodja met een containerschip. Nummer 12 november 2015 Nummer 12 november 2015 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Postbank: NL20INGB0003183491 Beste mensen, Van 3 t/m 24 juli 2015 zijn

Nadere informatie

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen.

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen. Nummer 6 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 12 mei 2015

NIEUWSBRIEF 12 mei 2015 NIEUWSBRIEF 12 mei 2015 Stand van zaken bij SOID en Veal Village School in Siem Reap, Cambodja SOID s Veal Village School Beste mensen, In deze Nieuwsbrief willen we jullie in het kort informeren over

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2016 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org

Nadere informatie

Prof. Heymans. Wij werken samen om de droom van Wondem waar te maken!

Prof. Heymans. Wij werken samen om de droom van Wondem waar te maken! Prof. Heymans Wij werken samen om de droom van Wondem waar te maken! Meer kansen voor talentvolle weesstudenten Stichting Wondem ondersteunt meer dan tien talentvolle weesstudenten uit Mezezo, Ethiopië.

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2016 www.stichtingmzeekambee.nl Inhoud Voorwoord 3 Studenten 4 Activiteiten 6 Jaarcijfers 8 Financieel overzicht 8 2 VOORWOORD Vijf jaar geleden is Stichting Mzee Kambee opgericht, een mooi

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2017 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Projecten Postbank: NL20INGB Spullen opsturen naar Cambodja met een containerschip. Nummer 13 november 2016

Nieuwsbrief. Projecten Postbank: NL20INGB Spullen opsturen naar Cambodja met een containerschip. Nummer 13 november 2016 Nieuwsbrief Nummer 13 november 2016 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-463247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Postbank: NL20INGB0003183491 Beste mensen, Van 9 t/m 19 september

Nadere informatie

Eerste verjaardag Stichting WATER

Eerste verjaardag Stichting WATER 1 November 2008 Tweede nieuwsbrief Eerste verjaardag Stichting WATER Een jaar geleden zaten een tweetal leden van onze vriendengroep bij de notaris en de oprichting van de Stichting WATER werd een feit.

Nadere informatie

STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008

STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008 STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008 Geachte lezer, In mei jl. zijn we opnieuw met een transport in Moldavië geweest. We hebben wederom veel schoolmeubilair kunnen brengen. De scholen zijn hier héél

Nadere informatie

Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja,

Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja, Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja, We vonden dat het tijd werd dat we jullie, sponsors van ons project, op de hoogte houden van wat er allemaal gebeurt

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2017 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2017 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015

Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015 Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015 Bezoek Wim en Gertie Dohmen aan SOID in Cambodja Wij staan op het punt om ons bezoek aan SOID in Cambodja af te ronden en wij willen jullie graag informeren over

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Beste vrienden, Huidige Situatie in het dorp :

Beste vrienden, Huidige Situatie in het dorp : Beste vrienden, Enige tijd geleden toonden jullie interesse voor ons project Hope for the children in Rong Vean, Cambodja. Daarom willen we jullie verder op de hoogte houden van de evolutie van ons project

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2014. De Meern, 20 december 2014. Beste vrienden van Stichting Hopeful Children Center,

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2014. De Meern, 20 december 2014. Beste vrienden van Stichting Hopeful Children Center, NIEUWSBRIEF DECEMBER 2014 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, 20 december 2014 Beste vrienden van Stichting Hopeful

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 DINKA SCHOOL is dit Schooljaar weer een stapje vooruit gegaan, er zijn nu 7 klassen in totaal: de Nursery klas voor de allerkleinste, de Pre Unit en de groepen

Nadere informatie

Sponsorloop 2014. Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014

Sponsorloop 2014. Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014 Onderwerp: Vastenactie en sponsorloop Sponsorloop 2014 Vastenactie Yojana en Simavi, 19 maart 2014 16.00-18.00 uur Hoofdgebouw Beste jongens en meisjes Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014

Nadere informatie

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Donderdag 22 maart 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Wereldwaterdag - Basisschool Heiende, Lokeren Geachte directeur en leerkrachten, Geachte burgemeester

Nadere informatie

Dagboek september 2016

Dagboek september 2016 Dagboek 20 21-22 september 2016 De komende dagen gaan we met de vrijwilligers de trainingen oefenen, die we de afgelopen dagen hebben gemaakt. We bezoeken elk district apart. Alle vrijwilligers uit dit

Nadere informatie

Dagboek 5 27-31 juli 2015

Dagboek 5 27-31 juli 2015 Dagboek 5 27-31 juli 2015 s Morgens gaat rond een uur of 6 de wekker. Eigenlijk is dat niet nodig. We worden al vroeg in de morgen gewekt door de kraaiende hanen, blaffende honden, zingende monniken en

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015. Change the game to change the community

Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015. Change the game to change the community Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015 Change the game to change the community Schoon water: de eerste stap naar een betere gezondheid Water voor mensen en dieren Volgens een recent rapport van

Nadere informatie

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet!

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet! 0 NUMMER 37 Nieuwsbrief UP TO DATE In deze editie: Pagina 1: Voorwoord Belangrijke data Pagina 2: Waar we vandaan komen Pagina 3: Waar we vandaan komen Pagina 4: Waar we vandaan komen Pagina 5: Waar we

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 2. Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 2. Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 2 Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Het eerste project was de bouw van de schoolbibliotheek in 2012. Dat heeft Stichting Wondem samen uitgevoerd met Partners

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

JBCF; Jeannine en Billy's Children's Foundation.

JBCF; Jeannine en Billy's Children's Foundation. De stichting Bodhisattva steunt de projecten voor kinderen in nood in Cambodja, die door de heer Billy Barnaart zijn opgericht. Dit houdt in dat alle netto opbrengsten van de stichting die verkregen worden

Nadere informatie

Little Stars Junior Academy

Little Stars Junior Academy September 2015 Het is alweer drie maanden geleden dat we u voor het laatst bijgepraat hebben over de activiteiten van de Joanne Foundation. Degenen die de website regelmatig bekijken of ons volgen op Facebook

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond

ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond STICHTING ZOM Klein project, groot verschil ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond De 280 leerlingen van de St. George s Lower Basic School in Basse Santa Su hebben eindelijk na 2 jaar een eigen

Nadere informatie

Joanne s Children Corner

Joanne s Children Corner Voor u ligt weer een nieuwsbrief met informatie over de activiteiten van de Joanne Foundation. Er zijn nieuwe ontwikkelingen te melden en mooie dingen gebeurd! Joanne s Children Corner Toch willen we ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

Vandaag wil ik jullie graag een overzicht geven van goede nieuwtjes en acties die er lopen.

Vandaag wil ik jullie graag een overzicht geven van goede nieuwtjes en acties die er lopen. Malindi, 7 juni 2017 Ik kon het eerst niet geloven... Ik heb een eigen matras... helemaal voor mij alleen... De kleintjes zijn nog elke dag helemaal verrukt en roepen bij het zien van hun bed steeds: Mine!

Nadere informatie

Verbeteren van water en sanitaire voorzieningen voor inwoners van district Mwanza, Malawi

Verbeteren van water en sanitaire voorzieningen voor inwoners van district Mwanza, Malawi Stichting FO4R Mwanza Malawi Fazantlaan 10 5056 JJ Berkel-Enschot Tel: 0135113449 E-mail: info@fo4rmalawi.nl www.fo4rmalawi.nl Verslagperiode: maart september 2010 Tussentijds verslag Verbeteren van water

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Thomas. Contactgegevens:

Jaarverslag 2014. Stichting Thomas. Contactgegevens: Jaarverslag 2014 Stichting Thomas Contactgegevens: Stichting Thomas Terrahof 13, 5044 RM Tilburg T: 06 1230 1226 E: info@stichting-thomas.nl W: www.stichting-thomas.nl KvK nummer: 41189730 RSIN: 009740235

Nadere informatie

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 Stichting Home Sweet Home, notarieel opgericht op 27 mei 2008 Adres: Pr Margrietstraat 9 6096AX Grathem Nederland Statutaire zetel: gemeente Helmond Inschrijving KvK nr.:

Nadere informatie

Nummer 1, januari 2015

Nummer 1, januari 2015 Nummer 1, januari 2015 De eerste paar weken van 2015 zijn alweer voorbij gegaan. En de plannen voor dit nieuwe jaar zijn al in volle gang. Ondanks het iets verlaat is, willen wij jullie graag hierbij nog

Nadere informatie

Louise bezoekt samen met zus Marjet projecten in Dzoole village maart 2018

Louise bezoekt samen met zus Marjet projecten in Dzoole village maart 2018 Louise bezoekt samen met zus Marjet projecten in Dzoole village maart 2018 Samen met haar zus Marjet is Louise weer voor een aantal weken in Dzoole village. Op 9 maart kwamen ze aan en zijn ze door Lemani

Nadere informatie

Er is een hoop werk verzet en een geweldig bedrag opgehaald voor Masakhane: 2500,-!

Er is een hoop werk verzet en een geweldig bedrag opgehaald voor Masakhane: 2500,-! Nieuwsbrief 19 maart 2015 Johan Willem Frisoschool in Leeuwarden in actie voor Masakhane. Op de Johan Willem Friso school in Leeuwarden is met een spetterende opening op maandag 16 maart 2015 de projectweek

Nadere informatie

Stichting Schoolproject Uganda

Stichting Schoolproject Uganda J A A R V E R S L A G 2 0 1 3 Stichting Schoolproject Uganda Secretariaat: Rivierlaan 119, 3207 BK Spijkenisse E-mail: info@schoolproject-uganda.nl Website: www.schoolproject-uganda.nl Jaarverslag 2013

Nadere informatie

Wij een huis, zij een huis

Wij een huis, zij een huis Wij een huis, zij een huis Een huis in Bangladesh Stel je eens voor......dat je in Bangladesh woont in een huis zoals op deze foto; met een fundering en muren van leem en een rieten dak, dat nauwelijks

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

GIP heeft uw hulp nodig...

GIP heeft uw hulp nodig... GIP heeft uw hulp nodig... Kinderen in Wa (Ghana) stichting Even voorstellen Wie is Stichting GIP? GIP is een kleine stichting met zeer enthousiaste vrijwilligers. Die 0% overhead kosten heeft, al het

Nadere informatie

Wandelen voor Water 2013

Wandelen voor Water 2013 Wandelen voor Water 2013 Eerst maar even voorstellen Frank van Batenburg Ondernemer: Bedrijfskundig Bureau Gastles over WATER Powerpoint, filmpjes, interactief met opdrachten Vragen mag je direct stellen

Nadere informatie

Speciale editie aardbeving

Speciale editie aardbeving Speciale editie aardbeving MEI 2015 Introductie Donaties Op 25 april en 12 mei hebben er zoals u weet twee zware aardbevingen van 7.8 en 7.4 op de schaal van Richter in Nepal plaatsgevonden. De eerste

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Inleiding Voor u ligt een beleidsplan van de Stichting Yagana World. Deze stichting is 31 augustus 2004 opgericht en gevestigd te Nieuw Vennep.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!!

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!! NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen Stichting Kans op Toekomst bestaat dit jaar 5 jaar. In die jaren heeft uw voetbal vereniging een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief SOID 3 februari 2017

Nieuwsbrief SOID 3 februari 2017 Nieuwsbrief SOID 3 februari 2017 Bezoek Wim en Gertie Dohmen aan SOID in Cambodja Beste mensen, Hierbij ons jaarlijkse verslag van ons verblijf bij SOID in Cambodja in de periode van 15 25 januari 2017.

Nadere informatie

Uit het voortgangsverslag 2012, van januari tot juni

Uit het voortgangsverslag 2012, van januari tot juni Uit het voortgangsverslag 2012, van januari tot juni Een verhaal over dorpsontwikkeling Mijn naam is Daw Htu Sent en ik woon in het dorp Hu Gyi. World Concern werkt in ons dorp sinds 2004. Ik ben één van

Nadere informatie

Schoon water voor iedereen?

Schoon water voor iedereen? Doelen Kerndoel 43: De leerlingen leren hoe je weer en klimaat kunt beschrijven met behulp van temperatuur, neerslag en wind. Kerndoel 47: De leerlingen leren de ruimtelijke inrichting van de eigen omgeving

Nadere informatie

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen 1 of 5 25/06/2015 20:54 Share Forward Digitaal Beste vrienden van Hellabeem, Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Helène

Nadere informatie

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 Stichting H.E.L.P. Malawi Nederland Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 H.E.L.P. Malawi, Nederland C. van Eesterenlaan 624 1019KD Amsterdam www.helpmalawi- nederland.nl info@helpmalawi- nederland.nl

Nadere informatie

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Children s Perfect Hope (CPH). Ook informeren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VANUIT DRIEWEGEN

NIEUWSBRIEF VANUIT DRIEWEGEN NIEUWSBRIEF VANUIT DRIEWEGEN (nr.30) (21-10-2016) Zoals inmiddels bekend zal zijn bij onze trouwe lezers schrijven wij twee maal per jaar een nieuwsbrief betreffende het Cornel Ngaleku Children Center

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2018 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2018 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

KIDSCREEN 52-items. Een Europees onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van kinderen & jongeren. Vragenlijst voor ouders

KIDSCREEN 52-items. Een Europees onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van kinderen & jongeren. Vragenlijst voor ouders KIDSCREEN 52-items Een Europees onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van kinderen & jongeren Vragenlijst voor ouders Page 1 of 8 Datum: Maand Jaar Beste ouders, Hoe gaat het met uw kind? Hoe voelt

Nadere informatie

Schoolresultaten. Chiang mai, september 2014.

Schoolresultaten. Chiang mai, september 2014. Chiang mai, september 2014. Schoolresultaten In de laatste nieuwsbrief heb ik vermeld dat er 10 kinderen/jongeren examen zouden doen en vervolgens bekijken, wat voor hen het vervolgtraject zou zijn. Hier

Nadere informatie

REDEMPTION CHILDREN S HOME

REDEMPTION CHILDREN S HOME REDEMPTION CHILDREN S HOME JAARVERSLAG 2015 P.O. Box DM 4, Damongo, Tel: (+233) 024 4726 732 Email: abrahamsaaka@gmail.com, redemptionchildren@gmail.com 1 Jaarverslag 2015 Redemption Children s Home 2015

Nadere informatie

Tussendoor hebben we veel gerealiseerde projecten kunnen bezoeken. In deze nieuwsbrief kunt u lezen wat wij dit jaar hebben gedaan.

Tussendoor hebben we veel gerealiseerde projecten kunnen bezoeken. In deze nieuwsbrief kunt u lezen wat wij dit jaar hebben gedaan. Nummer 11 December 2014 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Postbank: NL20INGB0003183491 Beste mensen, Van 14 t/m 30 november 2014

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Thomas, Contactgegevens:

Jaarplan Stichting Thomas, Contactgegevens: Jaarplan 2015 Stichting Thomas Contactgegevens: Stichting Thomas, Zandkasteel 152, 5658 BE in Eindhoven T: 06 1230 1226 E: info@stichting-thomas.nl W: www.stichting-thomas.nl KvK nummer: 41189730 RSIN:

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018 Nieuwsbrief maart 2018 10 jaar Futur We zijn alweer 10 jaar met de stichting Futur bezig om kansarme kinderen in noord Bali te helpen naar school te gaan. Terugkijkend hebben we dankzij uw donaties veel

Nadere informatie

Dagboek augustus 2015

Dagboek augustus 2015 Dagboek 10 14 augustus 2015 We gaan vandaag opnieuw een dag het veld in. We zijn niet helemaal klaargekomen met de bezoeken. Sinds begin dit jaar is ons werkgebied uitgebreid met 6 communes. In dit gebied

Nadere informatie

IMPACT EN EFFECT VAN HET SAMBURU CHILD SUPPORT PROGRAMMA

IMPACT EN EFFECT VAN HET SAMBURU CHILD SUPPORT PROGRAMMA IMPACT EN EFFECT VAN HET SAMBURU CHILD SUPPORT PROGRAMMA ANNELIE VAN DEN BOOGAARD SEPTEMBER 2014 ACHTERGROND In Kenia is het niet voor ieder kind vanzelfsprekend om naar school te kunnen gaan. Het basisonderwijs

Nadere informatie

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten,

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten, Holland address: c/o J.W. de Rijke Wieldijk 5 3218 LL Heenvliet Telefoon +31 181 661451 of +31 10 2831105 Email: jan.derijke@nl.rmi-global.com ABN AMRO bank 50.07.96.009 ING bank 68.20.43.486 Stichting

Nadere informatie

Stichting Kidz Active

Stichting Kidz Active Stichting Kidz Active Werkterrein voor vrijwilligers Vrijwillig Wereldwijd. Initiatiefnemers zijn Yvonne van Aalten-Hermans en haar dochter Patricia van Aalten. Nadat Patricia vrijwilligerswerk gedaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Aqua Vivenda Nr. 28, najaar 2011.

Nieuwsbrief Stichting Aqua Vivenda Nr. 28, najaar 2011. Nieuwsbrief Stichting Aqua Vivenda Nr. 28, najaar 2011. Uw gift is welkom op rekening 3454660 t.n.v. de postbank o.v.v. Stichting Aqua Vivenda s-hertogenbosch. Een mooi initiatief Elk jaar zetten de leerlingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 en Jaarrekening. Stichting Step One

Jaarverslag 2017 en Jaarrekening. Stichting Step One Jaarverslag 2017 en Jaarrekening Stichting Step One 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2.Verslag door de penningmeester over het boekjaar 2017 3. Resultatenrekening 6 3. Balans 7 2 1.Voorwoord In het volgende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December Nieuwsbrief S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a December 2013 Onderwijs is het meest krachtige wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen Nelson Mandela www.facebook.com/projectgroepkenya

Nadere informatie

Wij een huis, zij een huis

Wij een huis, zij een huis Wij een huis, zij een huis Een huis in Bangladesh Stel je eens voor......dat je in Bangladesh woont in een huis zoals op deze foto; met een fundering en muren van leem en een rieten dak, dat nauwelijks

Nadere informatie

Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique

Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique Contact details: Stichting Connect International Jan van Houtkade 50 2311 PE Leiden T: 071-5141111 W: www.connectinternational.nl

Nadere informatie

RUIRU EXTRA EDITIE BLESSED GENERATION

RUIRU EXTRA EDITIE BLESSED GENERATION a RUIRU EXTRA EDITIE BLESSED GENERATION 14 December 2012 Jambo rafiki wa Blessed Generation ( Hallo vrienden van Blessed Generation in Kiswahili) Habari gani? ( Hoe gaat het met jullie?.. Ja, ik breid

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting AKS 2013-2017

Beleidsplan Stichting AKS 2013-2017 Stichting Asian Kidz Support Penningkruid 20, 5721 RL ASTEN e-mail: info@asiankidzsupport.nl website: www.asiankidzsupport.nl IBAN: NL33INGB0005195037 Inhoudsopgave 1. Stichting Asian Kidz Support... 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018

Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018 Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018 Goed nieuws voor Ethiopië Ethiopië, met 100 miljoen inwoners het grootste land in de instabiele Hoorn van Afrika, heeft zich in een groot avontuur gestort. Na

Nadere informatie

Op bezoek bij de districtsgouverneur

Op bezoek bij de districtsgouverneur Dagboek 10 26 oktober 2018 We gaan vandaag het veld in. We bezoeken het district Stung Trang, ons verste werkgebied dat geleid wordt door mr. Sam Chet, bestuurslid van Spien. Allereerst rijden we naar

Nadere informatie

Eindverslag Watervoorziening voor de Ooffa School Wolaita, Ethiopia

Eindverslag Watervoorziening voor de Ooffa School Wolaita, Ethiopia Eindverslag Watervoorziening voor de Ooffa School Wolaita, Ethiopia Dit project is mogelijk gemaakt door een gift van de Dorpsschool te Bathmen. Dankzij deze gift beschikt de Ooffa school in Wolaita nu

Nadere informatie