Cirkelhark met één harkelement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cirkelhark met één harkelement"

Transcriptie

1 Cirkelhark met één harkelement V O E D E R W I N N I N G O P M A A T!

2 De cirkelharken van KUHN In de toekomst van de landbouw gaat niets de rentabiliteit van een investering te boven. KUHN geeft al sinds vele jaren de toon aan bij de techniek voor cirkelharken met gestuurde tanden en zal ook in de toekomst er alles aan blijven doen om u de mogelijkheden te geven gemakkelijker en sneller grote opbrengsten binnen te halen. De cirkelharken van KUHN bieden u daarvoor: Zorgvuldig harken om de voederwaarde te behouden - voor een gezond en smakelijk voer voor uw vee; Grote werkbreedte en extreme wendbaarheid om snel te werken voor zo laag mogelijke kosten; Zinvolle technische verbeteringen, zoals de tweevoudig vertraagde MASTERDRIVE aandrijving voor een lange levensduur van de machines en verlaging van de onderhoudskosten; Uitgerust met de spreekwoordelijke betrouwbaarheid en lange levensduur, voor het behoud van een duurzame slagvaardigheid en een hoge inruilwaarde. KUHN biedt u de oplossing voor het harken met in achtneming van de volgende daaraan te stellen eisen: KOSTENVERMINDERING PRAKTIJK GERICHT

3 COMFORTABEL GOEDE ADVIEZEN EN ONDERSTEUNING BETROUWBAARHEID / SERVICE

4 Cirkelharken 300 G GM Een klassieker met spreekwoordelijke betrouwbaarheid 3 Sinds de uitvinding van het harkprincipe met de gestuurde tandarmen zijn de KUHN-cirkelharken - wereldwijd - de beste keus voor de veehouders! De driepuntshark 300 vormt daarop geen uitzondering! Door zijn zorgvuldige werking, blijven de waardevolle voedingsstoffen bevattende bestanddelen in het ruwvoer volledig behouden. De beste voorwaarde voor smakelijk ruwvoerl! TECHNISCHE GEGEVENS 300 G 300 GM Werkbreedte incl. enkel zwad (m) 3,20 Aanbouw 3-punt, cat. I en II Aanbouwtype vaste driepuntsbok naloopbok Rotordoorsnede (m) 2,64 Aantal tandarmen 9 In hoogte verstelbare wielen zwenkbaar naloopbok Bandenmaat ballonbanden 15 x Transportbreedte (m) 2,75 Gewicht (kg)

5 4 300 GM met naloopbok: beweeglijk en stabiel Door de naloopinrichting (ook naloopbok genoemd) volgt de 300 GM in bochten en op vlakke percelen nauwkeurig het spoor van de trekker. Daardoor wordt de graszode gespaard en draagt het bij aan de vorming van strakke zwaden. - Flexibiliteit en wendbaarheid zijn geheel vergelijkbaar met die van een getrokken hark. - De wielen zijn star bevestigd en kunnen met een stelsegment zonder gereedschap in hoogte worden versteld. Werkbreedte: 3,20 m - Negen tandarmen, elk met 3 tanden, zorgen bij de modellen 300 G / GM voor een werkbreedte van 3,20 m. De tandarmen worden door een curvebaan gestuurd en komen daardoor zeer hoog boven de zwaden uit. - Met deze machine worden luchtige, strakke zwaden gevormd. Stenen komen niet in het gewas terecht. - Het uitklapbare zwadbord is in hoogte en rijrichting verstelbaar. Optimaal beschermde, onderhoudsvrije rotoraandrijving - De stuurelementen van de tandarmen zijn in een geheel gesloten en onderhoudsvrije aandrijving ondergebracht. - De lagers van de tandarmen zijn aan de boven- en onderkant van deze aandrijving bevestigd. 300 G met vaste driepuntsbok: licht en compact Standaard uitgerust met een vaste driepuntsbok is dit een lichte en compacte hark met een zeer gunstige afstand van het zwaartepunt tot de trekker. - Hij is met name geschikt voor lichtere trekkers. Door de vaste aanbouw kan hij op een helling niet wegglijden. - Deze hark is uitgerust met zwenkwielen, die afzonderlijk in hoogte verstelbaar zijn.

6 Cirkelharken 3201 G/GM GM Gemakkelijk en zeer praktisch in het gebruik 5 De cirkelharken 3201 en 3501 zijn bestemd voor lichte en middelzware trekkers. Met 9, resp. 10 tandarmen wordt op een breedte van 3,20 m, resp. 3,50 m gewerkt. Geheel gesloten aandrijvingen, voor het transport en wegzetten afneembare tandarmen, en een door een parallellogram gestuurd zwadbord... dat zijn de bijzondere kenmerken van de modellen 3201 en Gemakkelijk in het gebruik, veel bedieningscomfort - dit zijn harken voor middelgrote bedrijven. TECHNISCHE GEGEVENS 3201 G 3201 GM 3501 GM Werkbreedte incl. enkel zwad (m) 3,20 3,20 3,50 Aanbouw 3-punt, cat. I en II Aanbouwtype vast zwenkbaar zwenkbaar Rotordoorsnede (m) 2,64 2,64 2,90 Aantal tandarmen Bandenmaat ballonbanden 16x super ballonbanden 16x Gewicht (kg)

7 6 Rotorvergrendeling - Evenals alle andere KUHN-cirkelharken met handmatig omhoog geklapte beschermbeugels zijn de modellen 3201 G / GM standaard uitgerust met een rotorvergrendeling. Zodra de beschermbeugels opgeklapt zijn, is de rotor vergrendeld en kan hij niet meer draaien - dit voor uw veiligheid! - Als de aftakas per ongeluk zou worden ingeschakeld, beschermt de standaard aanwezige slipkoppeling de machine tegen beschadiging en u tegen verwondingen G met vaste driepuntsbok - Compacte bouwwijze, gunstige afstand van het zwaartepunt tot de trekker - voor de cirkelhark 3201 G zijn steile hellingen geen probleem. - Door de vaste aanbouw is wegglijden uitgesloten. - Met zwenkwielen - Harkhoogte-instelling zonder gereedschap Dit zwadbord heeft het in zich! - Het gepatenteerde zwadbord kan met behulp van een parallellogram heel gemakkelijk en zonder gereedschap worden versteld. Als hij verder van het harkelement af wordt gezet, verstelt hij zich automatisch naar achteren (of naar voren, als hij dicht bij het harkelement komt). - Op die manier staat het zwadbord altijd in de gunstigste stand voor het betreffende gewas. Minimale plaatsbehoefte - Voor het transport worden de beschermbeugels en het zwadbord eenvoudig naar boven geklapt. - De tandarmen kunnen zeer snel worden afgenomen en worden voor op de machine geplaatst. Daar zijn ze niet alleen weer snel terug te plaatsen, maar worden ze ook ruimtebesparend opgeborgen.

8 Cirkelharken 4121 GM GM Voor de hoogste eisen 7 De modellen 4121 GM (10 tandarmen - 4,10 m) en 4321 GM (12 tandarmen - 4,20 m) presteren op topniveau. De vele tandarmen maken grote rijsnelheden mogelijk, zonder toe te hoeven geven op de kwaliteit van het werk. Door de tangentiële plaatsing en de speciaal gevormde tandarmen met KUHNpatent, wordt het gewas optimaal opgenomen. Zo ontstaan goed gevormde, zeer luchtige zwaden. Bij beide modellen zorgt de nieuwe, exclusieve en door een patent beschermde MASTERDRIVE - aandrijving voor een rustige loop - zo kunt u in alle rust werken. TECHNISCHE GEGEVENS 4121 GM 4321 GM Werkbreedte incl. enkel zwad (m) 4,10 4,20 Aanbouw 3-punt, cat. I en II 3-punt, cat. II Rotordoorsnede (m) 3,20 3,40 Aantal tandarmen Tandem-wielstel extra uitvoering standaard uitvoering Bandenmaat super-ballonbanden 16x Gewicht (kg)

9 8 Een heel nieuw soort aandrijving De cirkelharken 4121 GM / 4321 GM zijn uitgerust met de nieuwe MASTERDRIVE -aandrijving. Deze aandrijving is geheel gesloten, helemaal nieuw ontworpen en speciaal voor capaciteitsharken bedoeld. Een grotere betrouwbaarheid en langere levensduur zijn het resultaat. Optimale capaciteit Breed, snel en door de naloopbok extreem mobiel - met de cirkelharken 4121 GM en 4321 GM zult u een optimale capaciteit kunnen bereiken. Zodat u uw kostbare tijd niet verspilt en zo zinvol mogelijk kunt besteden. Zwadbord moeiteloos opklapbaar Met ondersteuning van een veer kan het linker zwadbord met beschermbeugel gemakkelijk en eenvoudig worden opgeklapt. Naloopbok met stabilisatie - Een naloopbok met stabilisatie is bij het model 4121 op verzoek leverbaar en bij het model 4321 GM standaard aanwezig. De stabilisatie zorgt ervoor, dat de hark na het heffen veilig en schokvrij weer midden achter de trekker komt. - De modellen 4121 GM en 4321 GM zijn met hun sterke driepunts- en frameconstructie aan het prestatieniveau van deze capaciteitsharken aangepast.

10 Cirkelharken 4521 GM GTH Niet te overtreffen bedieningscomfort 9 Met 4,50 m werkbreedte, 13 tandarmen met elk 4 tanden en een standaard tandemonderstel, behoren de cirkelharken 4521 GM en de getrokken uitvoering 4521 GTH tot de cirkelharken met één element met de hoogste capaciteit, die er momenteel op de markt te koop zijn. Zelfs bij zeer hoge rijsnelheden valt hij op door zijn uitstekende aanpassing aan het terrein. Daarbij gaan de tanden met een altijd gelijkblijvende afstand over de grond - de graszode blijft intact, het gewas blijft schoon. Verdere pluspunten: de MASTERDRIVE -aandrijving voor een langere levensduur, en de gebogen, tangentiaal geplaatste tandarmen voor zuiver schoon harkwerk. Het getrokken model 4521 GTH is speciaal geschikt voor kleine trekkers. TECHNISCHE GEGEVENS 4521 GM 4521 GTH Werkbreedte incl. enkel zwad (m) 4,50 4,50 Aanbouw 3 punt, cat. I en II getrokken Rotordoorsnede (m) 3,65 Aantal tandarmen Tandemstel standaard standaard Bandenmaat super-ballonbanden 16x Hyperballonbanden 15x Gewicht (kg)

11 GTH: bodemvrijheid - meer dan voldoende! - De machine wordt horizontaal uitgeheven met twee hydraulische cilinders, die onderaan het wielstel en aan de trekboom zijn bevestigd. - Dat geeft een grote bodemvrijheid bij het transport en het probleemloos rijden over reeds gemaakte zwaden. Tandemstel standaard - Met de standaard aanwezige tandemstellen passen de cirkelharken 4521 GM / 4521 GTH zich gemakkelijk aan alle perceelsomstandigheden aan. De positieve invloed op de werksnelheid en de stabiliteit zal u beslist niet ontgaan! - Overigens: doordat de wielen zich vlakbij de tanden bevinden wordt het gewas zonder verliezen schoon opgenomen. Beschermbeugels opklappen - kinderspel! Met een dubbelwerkende hydraulische cilinder worden de beschermbeugels in de gewenste stand gebracht en het zwadbord in of uit geschoven. Bij het transport slechts 2,20 m breed - Voor het transport of het wegzetten van de hark, kunnen de tandarmen worden afgenomen en voor op de machine in de houders worden gestoken. Met opgeklapte beschermbeugels is de machine nog maar 2,20 m breed. - Tot de standaarduitrusting behoren vanzelfsprekend ook waarschuwingsborden en de verlichting.

12 Cirkelharken van KUHN Hierin schuilt de capaciteit van de KUHN-cirkelharken! 11 KUHN-cirkelhark: meer dan slechts een sterk punt Een uitgekiende, betrouwbaar beschermde techniek. Volledig gesloten aandrijving: de bewegende delen zijn volledig beschermd en hebben daardoor een langere levensduur; Stuurrollen met kogellagers en permanente smering, die altijd midden tegenover de rotoras staan: volledig onderhoudsvrij en slijtvast, doordat slechts geringe wrijvingskrachten optreden; Exact gevormde curvebaan voor de tandarmen: dat leidt tot strak gevormde zwaden in alle gewassen; Tweevoudige aandrijving via een set rechte tandwielen en een haakse aandrijving (MASTERDRIVE -aandrijving): optimale krachtoverbrenging: grotere gebruikszekerheid en stabiliteit bij intensief gebruik; Bevestiging van de tandarmen aan de bovenste en onderste helft ven de aandrijving: grote stevigheid; Tangentiaal geplaatste tandarmen: zeer schoon harken en een hogere werksnelheid. Doorsnede van de aandrijving bij 3201 / 3501 Vaste driepuntsbok... (G) De cirkelharken van de G-serie zijn voorzien van een vaste driepuntsbok en zwenkwielen. Ze zijn compact, licht en hebben een gunstige afstand van het zwaartepunt tot de trekker. Aanbevolen voor de aanbouw aan trekkers met weinig hefvermogen en voor het gebruik op steile hellingen....of naloopbok De cirkelharken met naloopinrichting en vaste wielen vertonen een rijgedrag dat vergelijkbaar is met een getrokken machine. Ze zijn enorm mobiel en zeer comfortabel in het gebruik. De kwaliteit van het werk blijft zelfs in de scherpste bochten goed. Met deze spoorvolgende machines zult u zeker uw harkcapaciteit kunnen verhogen. Een gepatenteerd zwadbord U wilt een zwadbord dat in elk gewas (veel, weinig, lang of kort) altijd in de juiste stand staat? Ja, maar wel snel graag! Dan is het parallellogram geleide, gepatenteerde zwadbord van KUHN voor harken met één harkelement precies geschikt voor u. Leverbaar voor de modellen 3201 / 3501 / 4121 / 4321 en 4521.

13 Voor een lange levensduur: geheel gesloten onderhoudsvrije vetbadaandrijving 12 Doorsnee van de MASTERDRIVE -aandrijving voor capaciteitsharken Hoogwaardige tanden Extra steunwiel Gunstige gewichtsverdeling - De tanden met drie grote veerwindingen voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Om ze sterker te maken worden ze na een warmtebehandeling op een speciale manier gehard. - Hun gebogen vorm zorgt voor schoon harkwerk en strak gevormde zwaden, zonder verliezen. Originele kwaliteitstanden herkent u aan het ingeperste KUHN-logo. De KUHN cirkelharken kunnen uitgerust worden met een extra steunwiel. De harkkwaliteit wordt daardoor nog verder verbeterd en de hark volgt nog nauwkeuriger de bodemoneffenheden. Bij alle harken met afneembare tandarmen worden deze voor aan de machine, dus gunstig voor de gewichtsverdeling, in een houder gestoken. Daardoor wordt ruimte bespaard en zijn ze te allen tijde gereed voor gebruik.

14 Cirkelharken van KUHN Bij KUHN niet het één óf het ander, maar alleen schoon harken en schoon ruwvoer 13 Het doel van iedere veehouder is om ruwvoer te winnen dat rijk is aan voedingstoffen, om zo de voerkosten per liter melk of per kilogram vlees zo laag mogelijk te houden. Bij onze cirkelharken houden wij compromisloos vast aan de eis dat kwaliteit en hoge capaciteit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wij willen ruwvoer bereiden: - Dat smakelijk, licht verteerbaar en rijk aan voedingstoffen is; - Waarbij het gevaar voor boterzuur in grassilage of stoffig hooi uitgesloten is. Maar ook een onbeschadigde en gezonde graszode achter laten, als uitgangsbasis voor de volgende snede: - Snellere hergroei; - Verbeteren van de stand van het gewas. De pluspunten van de nieuw ontwikkelde tangentiale plaatsing Dubbel gebogen tandarmen Doordat de tandarmen dubbel gebogen zijn, worden de tanden beduidend verder boven het zwad uitgeheven dan bij de veel gebruikte rechte tandarmen. Een beslissend voordeel, omdat: - Bijzonder volumineuze zwaden gemaakt kunnen worden; Tandarmen met een nieuw geconstrueerde tangentiale plaatsing: Een duidelijke verbetering van de zwadvorming De voordelen die de tangentiale plaatsing van de tandarmen met zich meebrengt zijn algemeen bekend. KUHN biedt u nu tandarmen waarvan de tangentiale plaatsing nog versterkt is. De tanden staan onder een nog gunstigere hoek t.o.v. het zwad, zodat een nog betere zwadvorm verkregen wordt. - Het gras wordt aan de rand van de rotor in het zwad geleid; - De zwadvorm is optimaal voor zowel grassilage als balen. - De zwadstructuur onberispelijk blijft; - De zwaden optimaal en zonder verliezen worden opgenomen. Uitgekiende techniek voor profijt in de stal

15 Voor u ontwikkeld - voor een steeds betere harkkwaliteit Optimaal gevormd zwad Zelfs grote zwaden zijn strak gevormd en luchtig. De beste voorwaarde voor een probleemloze opname door de oogstmachine. 14 KUHN-voordelen: Dankzij de dubbele gebogen tanden (ook een KUHN-patent) bij de cirkelharken ( 3501 / 4121 / 4321 en 4521) worden de tanden zwevend over het zwad geleid. Schoon harken Een breed wielstel en dicht bij de tanden lopende wielen zorgen voor schoon harkwerk. Daarbij strijken de tanden zo dicht mogelijk over de graszode. KUHN-voordelen: Daardoor worden ze gespaard en ontstaat minder slijtage, aangezien alle delen duidelijk minder worden belast. Snel en goed De voordelen van de 4 aan het onderstel in verstek gemonteerde wielen liggen voor de hand: - Geringe bodemdruk, - Optimale rijsnelheid, - Sparen van de graszode, - Schoon harkwerk, - Rustige, schokvrije loop van de machine op ongelijk land. Harkkwaliteit Ze garanderen een blijvende goede harkkwaliteit zonder beschadiging van de zode. En zelfs bij een zwaar gewas: het zwad wordt tot het laatst goed afgewerkt. Zelfs op plaatsen waar de tanden als gevolg van hun sterke belasting normaal gesproken te ver boven de grond zouden blijven. KUHN-voordeel: De harkdiepte kan onafhankelijk van elkaar aan de rechter en linker zijde worden ingesteld.

16 T E C H N I S C H E G E G E V E N S 300 G 300 GM 3201 G 3201 GM 3501 GM 4121 GM 4321 GM 4521 GM 4521 GTH Werkbreedte incl. enkel zwad (m) 3,20 3,50 4,10 4,20 4,50 4,50 Gem. zwadbreedte afhankelijk 0,80 0,90-1 0, van hoeveelheid gewas (m) tot 1 zwad tot 1,20 m tot 1,20 m tot 1,20 m rechts zwad zwad zwad rechts rechts rechts Aanbouw / cat. 3 punt, - cat. I en II 3 punt, - cat. II getrokken Naloopinrichting Met instelhendel afzonderlijk in hoogte - verstelbare wielen - - Vaste driepuntsbok Afzonderlijk in hoogte verstelbare zwenkwielen met stelbout Bandenmaat ballonbanden 15 x superballonbanden 16 x 6.50 x 8 hyperballonbanden 18 x 8,50-8 Hoogte-instelling van de cirkelhark hydraulisch Volledig gesloten aandrijvning MASTERDRIVE aandrijving met tweevoudige vertraging standaard Aantal tangentiaal geplaatste tandarmen Aantal tanden per tandarm Afneembare tandarmen - - Transportbreedte (m) 2,75 2,75 1,75 1,75 1,75 1,75 1,95 2,20 2,20 Gewicht met koppelingsas (kg) Koppelingsas Minimum vermogensbehoefte aan aftakas (kw/pk) Extra toebehoren: In de landen van de Europese Unie voldoen onze machines aan de EU-machinerichtlijn. Om specifieke machineonderdelen beter te kunnen laten zien, zijn in de afbeeldingen op onze folders, bepaalde beschermingsdelen weggelaten. Deze delen moeten volgens de voorschriften in de montage- en gebruiksaanwijzing gemonteerd worden. Alle machines worden volgens de in het desbetreffende land geldende voorschriften van de vereiste veiligheidsvoorzieningen voorzien. Wij behouden ons het recht voor om veranderingen ter verbetering van de machines door te voeren. De in deze folder afgebeelde machines en toebehoren kunnen door minimaal één patent en / of als gedeponeerd model beschermd zijn. Geregistreerd(e) merk(en). UW DEALER: met slipkoppeling 15/20 15/20 15/20 15/20 19/25 22/30 22/30 26/35 26/35 Extra steunwiel Tandemstel - - standaard standaard standaard Waarschuwingsborden en verlichting standaard standaard Naloopbok stabilisatie standaard standaard - Voor getrokken cirkelharken met twee harkelementen zijn speciale folders verkrijgbaar. KUHN S.A. - F Saverne Cedex Zedelgem Tel.: (050) Ciney Tel.: (083) Rijkevorsel Tel.: (03) BELGIE ReesinkTechnische Handel B.V. Loskade 6 Postbus 20, NL 7200 AA ZUTPHEN Telefoon : Telefax : Om het milieu te sparen, gebruiken wij uitsluitend chloorvrij papier / Printed in France NL Copyright KUHN 2007

GMD / FC. Maaicombinaties vanaf 7,00 m VOEDERWINNING OP MAAT!

GMD / FC. Maaicombinaties vanaf 7,00 m VOEDERWINNING OP MAAT! GMD / FC Maaicombinaties vanaf 7,00 m VOEDERWINNING OP MAAT! Aangebouwde schijvenmaaier- en maaiknikschuddercombinaties van KUHN Met werkbreedtes van 7,00 tot 8,80 meter kunnen de te maaien oppervlaktes

Nadere informatie

Schijvenmaaier GMD serie LIFT-CONTROL

Schijvenmaaier GMD serie LIFT-CONTROL Schijvenmaaier GMD serie LIFT-CONTROL VOEDERWINNING OP MAAT! GMD SCHIJVENMAAIER LIFT-CONTROL Verstandige veehouders weten het allang: een duurzame optimalisering van de opbrengst en efficiency kan alleen

Nadere informatie

LIBRE LX *INFMANU3819*

LIBRE LX *INFMANU3819* LIBRE LX VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Pride Leverancier: Adres: WAARSCHUWING! Het eerste afstellen van deze scootmobiel en het uitvoeren van alle in deze handleiding gegeven procedures dient door een goedgekeurde

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Rider 15V2. Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en gebruik de machine niet voor u alles duidelijk heeft begrepen.

Gebruiksaanwijzing Rider 15V2. Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en gebruik de machine niet voor u alles duidelijk heeft begrepen. Gebruiksaanwijzing Rider 15V2 Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en gebruik de machine niet voor u alles duidelijk heeft begrepen. Nederlands INHOUDSOPGAVE Gebruiksaanwijzing voor Rider 15V2 Inleiding...

Nadere informatie

De Vakantiefietser Amsterdam

De Vakantiefietser Amsterdam Wij willen, dat u comfortabel, gezond en met plezier fietst. Daarom ontwikkelen wij altijd nieuwe oplossingen voor stuursystemen en zorgen ervoor, dat fietsen Persoonlijkheden worden. Uw ergotec-vakhandelaar??

Nadere informatie

Plan/project-MER Afsluitdijk

Plan/project-MER Afsluitdijk Plan/project-MER Afsluitdijk Samenvatting Mei 2015 Plan/project-MER Afsluitdijk Samenvatting Mei 2015 Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu Inhoud 1 Planuitwerking Afsluitdijk: aanleiding

Nadere informatie

Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen. Kinderen klikvast in de auto

Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen. Kinderen klikvast in de auto Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen Kinderen klikvast in de auto Waar vind je wat? Inleiding voor ouders 3 Mijn kind weegt minder dan 13 kg: babyzitje tegen de rijrichting in 4 Mijn kind

Nadere informatie

INDUSTRIEBANDEN IN BEELD. Vereniging VACO, Bedrijfstakorganisatie. Archimedesweg 31, 2333 CM Leiden. voor de Banden- en Wielenbranche

INDUSTRIEBANDEN IN BEELD. Vereniging VACO, Bedrijfstakorganisatie. Archimedesweg 31, 2333 CM Leiden. voor de Banden- en Wielenbranche INDUSTRIEBANDEN Vereniging VACO, Bedrijfstakorganisatie voor de Banden- en Wielenbranche Postbus 33, 2300 AA Leiden Archimedesweg 31, 2333 CM Leiden 3 Telefoon (071) 568 69 70 Fax (071) 568 69 71 IN BEELD

Nadere informatie

HANDLEIDING. MULTIDISC is een geregistreerde merknaam waarvan het uitsluitend gebruiksrecht toekomt aan ondernemingen van het TULIP-concern.

HANDLEIDING. MULTIDISC is een geregistreerde merknaam waarvan het uitsluitend gebruiksrecht toekomt aan ondernemingen van het TULIP-concern. HANDLEIDING MULTIDISC is een geregistreerde merknaam waarvan het uitsluitend gebruiksrecht toekomt aan ondernemingen van het TULIP-concern. 2004. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

journaalnummer 1 april 2008

journaalnummer 1 april 2008 journaalnummer 1 april 2008 Caretrex kiest all-in huurcontract Universo: elektro trucks ook naar buiten Nieuw trekpaard 7-tons elektro trekker Crocs groeit explosief Jungheinrich richt in recordtijd twee

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Kopen op Internet Rechtswinkel de Clinic clinic.nl

Eerste Hulp Bij Kopen op Internet Rechtswinkel de Clinic clinic.nl + van De Clinic is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Daarmee staan we je toe om dit werk te kopiëren, distribueren, vertonen, en op te voeren, en

Nadere informatie

Vaste tand cultivatoren. Betrouwbaar en bedijfszeker

Vaste tand cultivatoren. Betrouwbaar en bedijfszeker Vaste tand cultivatoren Betrouwbaar en bedijfszeker Welsh/Burma Pionier Evers is met recht pionier op het gebied van de vaste tand cultivatoren. Al tientallen jaren heeft Evers een programma vaste tand

Nadere informatie

Gids met optimale richtlijnen voor hoogwerkers. Voorkomen van letsel doordat personen op het platform worden ingesloten of ingeklemd

Gids met optimale richtlijnen voor hoogwerkers. Voorkomen van letsel doordat personen op het platform worden ingesloten of ingeklemd Gids met optimale richtlijnen voor hoogwerkers Voorkomen van letsel doordat personen op het platform worden ingesloten of ingeklemd Strategisch forum voor Construction Plant Safety Group Ref. IPAF NLT1

Nadere informatie

VOORDAT U DE WASMACHINE IN GEBRUIK NEEMT 1.Verwijderen van de verpakking en inspectie

VOORDAT U DE WASMACHINE IN GEBRUIK NEEMT 1.Verwijderen van de verpakking en inspectie 30106300aNL.fm Page 1 Friday, January 8, 2010 5:08 PM GEBRUIKSOMSCHRIJVING Deze wasmachine is uitsluitend bestemd voor het wassen en centrifugeren van in de machine wasbaar wasgoed, in hoeveelheden die

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ICTWaarborg bij consumentenkoop

Algemene voorwaarden ICTWaarborg bij consumentenkoop Algemene voorwaarden ICTWaarborg hanteert consumentvriendelijke algemene voorwaarden. Dit wil zeggen dat ze zo duidelijk en begrijpelijk mogelijk zijn geschreven en de rechten van de consument op geen

Nadere informatie

Actuele bindstallen voor melkvee

Actuele bindstallen voor melkvee Actuele bindstallen voor melkvee Deze brochure wordt u aangeboden door: Vlaamse overheid Departement Landbouw en Visserij Afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling Burg. Van Gansberghelaan 115 A 9820 MERELBEKE

Nadere informatie

Fysieke belasting bij gebruik van Incontinentiemateriaal

Fysieke belasting bij gebruik van Incontinentiemateriaal Fysieke belasting bij gebruik van Incontinentiemateriaal Een vergelijking van de fysieke belasting bij gebruik van verschillende soorten incontinentiemateriaal waaronder de TENA Flex - onderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

Werkmap Europees Aanbesteden voor opdrachtgevers Aanbevelingen voor het selecteren van een architect BNA

Werkmap Europees Aanbesteden voor opdrachtgevers Aanbevelingen voor het selecteren van een architect BNA Werkmap Europees Aanbesteden voor opdrachtgevers Aanbevelingen voor het selecteren van een architect BNA BNA Inhoud Inhoud Inleiding Het proces van aanbesteden Het project De opdracht: uw ambities De procedure

Nadere informatie

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw De klant centraal bij financieel dienstverleners Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn

Nadere informatie

Eigen Eiwit Eerst. Onderzoeksrapport. Meer graseiwit voor een duurzamere melkveehouderij

Eigen Eiwit Eerst. Onderzoeksrapport. Meer graseiwit voor een duurzamere melkveehouderij Eigen Eiwit Eerst Onderzoeksrapport Meer graseiwit voor een duurzamere melkveehouderij Niek Konijn Jelle Koopman Bart Kistemaker Januari 2012 Meer graseiwit voor een duurzamere melkveehouderij Auteurs:

Nadere informatie

De jeugdzorg, langdurige zorg en ondersteuning over meded inging en samenwerking

De jeugdzorg, langdurige zorg en ondersteuning over meded inging en samenwerking De jeugdzorg, langdurige zorg en ondersteuning over meded inging en samenwerking mede Samenwerken: hoe doe je dat? De jeugdzorg, langdurige zorg en ondersteuning over mededinging en samenwerking Een verslag

Nadere informatie

Toezicht op herbeoordelingen door banken van rentederivaten bij het nietprofessionele

Toezicht op herbeoordelingen door banken van rentederivaten bij het nietprofessionele Rapportage rentederivatendienstverlening aan het MKB Toezicht op herbeoordelingen door banken van rentederivaten bij het nietprofessionele MKB Maart 2015 3333 Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert

Nadere informatie

De compacte vermogensautomaat 3VA

De compacte vermogensautomaat 3VA Totally Integrated Power SENTRON De compacte vermogensautomaat 3VA Een betrouwbaar systeem voor iedere toepassing Answers for infrastructure and cities. Inhoud 3VA 04 Energieverdeling op maat 05 Twee series,

Nadere informatie

ING Klantenraad. behoeften. Zwolle. Zwolle. wensen. wensen. verbeteren hypotheken. oud luisteren. September 2013. Programma.

ING Klantenraad. behoeften. Zwolle. Zwolle. wensen. wensen. verbeteren hypotheken. oud luisteren. September 2013. Programma. wensen wensen beleggen beleggen geld geld Zwolle Zwolle Amsterdam Amsterdam vragen mening vragen mening Den Bosch financiële sector Den Bosch financiële sector Op 17, 24 en 26 september hebben de eerste

Nadere informatie

www.rems.de Innovatieve producent van machines en gereedschappen voor de buisbewerking Catalogus

www.rems.de Innovatieve producent van machines en gereedschappen voor de buisbewerking Catalogus www.rems.de Innovatieve producent van machines en gereedschappen voor de buisbewerking 2015 Catalogus Inhoud Draadsnijden olgroeven 22 Zagen 54 Afkorten, aanschuinen, ontbramen 68 Monteren, testen, vullen,

Nadere informatie

Vluchten op rolletjes

Vluchten op rolletjes Vluchten op rolletjes een verkenning naar de mogelijkheden van roltrappen in vluchtroutes als gelijkwaardige oplossing Rijswijk, Mei 2007 Status: vastgesteld in LNB van de NVBR, 3 mei 2007 opdrachtgever:

Nadere informatie

Wat gebeurt er op mijn land? Informatie voor landeigenaren

Wat gebeurt er op mijn land? Informatie voor landeigenaren Wat gebeurt er op mijn land? Informatie voor landeigenaren Inhoud Inleiding Wat gebeurt er op mijn land? Inleiding 3 1 Waarom zijn er nieuwe verbindingen nodig? 4 2 Hoe komt een tracékeuze tot stand? 6

Nadere informatie

Handen en voeten aan beoordelen. handreiking invoering beoordelingssysteem in het hbo

Handen en voeten aan beoordelen. handreiking invoering beoordelingssysteem in het hbo Handen en voeten aan beoordelen handreiking invoering beoordelingssysteem in het hbo Inleiding In de cao voor het Hoger Beroepsonderwijs hebben cao partijen afspraken vastgelegd over de invoering van

Nadere informatie

Alles wat u over banden moet weten. Weetjes en tips voor uw veiligheid.

Alles wat u over banden moet weten. Weetjes en tips voor uw veiligheid. Alles wat u over banden moet weten. Weetjes en tips voor uw veiligheid. Inhoud Het belangrijkste onderdeel van uw auto is niet de motor. Banden............................................ 3 Banden van

Nadere informatie

Alles wat u over banden moet weten. Weetjes en tips voor uw veiligheid.

Alles wat u over banden moet weten. Weetjes en tips voor uw veiligheid. Alles wat u over banden moet weten. Weetjes en tips voor uw veiligheid. Inhoud Het belangrijkste onderdeel van uw auto is niet de motor. Banden............................................ 3 Banden van

Nadere informatie