Gelooft u in geïntegreerde Lead generatie?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gelooft u in geïntegreerde Lead generatie?"

Transcriptie

1 Gelooft u in geïntegreerde Lead generatie? Lead generatie waarbij u op korte en lange termijn overzicht en controle heeft, én ook een duidelijke ROI-berekening kunt maken van uw lead generatie activiteiten? Wij wel. Het succes en het meetbaar maken van de ROI bij lead generatie valt of staat bij een geïntegreerde aanpak: er mag geen enkele lead verloren gaan. Elk contactmoment dient op de juiste wijze te worden vastgelegd: wellicht speelt er op dit moment geen project maar bent u wel in staat om met het vastleggen van een (opt-in) adres een basis te leggen voor toekomstige nurturing campagnes. Uiteindelijk dient de verzamelde informatie in uw eigen CRM-systeem opgenomen te worden: het liefst volledig geautomatiseerd. Lead generatie vindt haar basis in een database die uw markt bevat. Resultaten van een campagne dienen terug te vloeien in die database: een dynamisch en lerend geïntegreerd systeem wat altijd kan worden geraadpleegd: from lead to cash!

2 Een aantal vragen vooraf: Hoe groot is uw markt eigenlijk? Hoe weet u zeker dat u alle relevante accounts in beeld heeft? Wat is de samenstelling van uw belangrijkste prospectbestand? Praat uw sales met de juiste mensen? Hoeveel mensen kent u nu echt binnen de belangrijke accounts? Wat zijn de relevante trends en ontwikkelingen in uw markt? Welke projecten spelen er binnen uw totale doelgroep en hoe blijft u hiervan op de hoogte? Verwachtingen In de wereld van lead generatie liggen de verwachtingen van de opdrachtgever soms niet in lijn met de resultaten die het telemarketingbureau in de praktijk haalt. Veel bedrijven hebben al ervaring met lead generatie campagnes die qua kwaliteit of kwantiteit niet voldoen aan de vooraf geformuleerde ideeën. In veel gevallen zal dit te maken hebben met het ontbreken van een aantal basis voorwaarden die van invloed zijn op het succes van de campagne. Bij het succesvol uitvoeren van een lead generatie campagne zijn vier factoren onderscheidend: 1. Een goede database: uw investering in telemarketing valt op dode grond als de doelgroep niet in lijn is met uw aanbod. 2. Goede agents: mensen die gewend zijn om inhoudelijk over uw markt en propositie te communiceren. 3. Goede processen: de ervaringen van uw campagne van vandaag vormen de basis voor het toekomstige succes van opvolgende campagnes. 4. Transparantie: volledige inzichtelijkheid in alle behaalde resultaten, niet alleen de leads. Belangrijk hierbij is dat alle neuzen voorafgaand aan de campagne één kant op wijzen. Betaalt u per afspraak? Dan is het denkbaar dat de kwaliteit van de gemaakte afspraken te wensen overlaat. Uw telemarketingbureau moet aan het einde van de maand namelijk wel de salarissen betalen van alle agents en is hiervoor afhankelijk van het aantal gemaakte afspraken, niet de kwaliteit hiervan. Betaalt u een prijs per uur of dag? Dan is het belangrijk om vooraf te praten over haalbare kwalitatieve doelstellingen en op basis hiervan de campagne in te richten. Zo voorkomt u discussies achteraf.

3 Segmentatie Het succes van uw campagnes staat of valt met het benaderen van de juiste mensen binnen de juiste accounts op het juiste moment. Als eerste stap brengt u uw markt en doelgroep duidelijk in kaart. Om dat scherp te doen is een overzicht nodig met daarin alle criteria om deze segmentatie goed uit te kunnen voeren. Pas dan kunt u ook bepalen op welke wijze, (e-dm, DM, Telemarketing, Inside sales, of combinaties) en met welke frequentie u uw markt het best kunt benaderen. Niet alleen selecteert u op branche, bedrijfsgrootte en de juiste beslissers. Met het oog op toenemende globalisering en decentrale DMU kijkt u tevens naar organisatiestructuur, hoofdvestigingen en concernrelaties. Tenslotte verfijnt u uw doelgroep verder door te selecteren op parameters omtrent het wagenpark die voor uw business van belang zijn. Vanzelfsprekend werpt dit alleen zijn vruchten af als uw afwegingen gebaseerd zijn op actuele, volledige en kwalitatief hoogstaande informatie. Veel bedrijven schrikken terug voor het investeren in externe lead generatie. Het aankopen van kwalitatieve data wordt in dit proces vaak gezien als extra kostenpost. Vreemd, aangezien de investering in goede data qua grootte in het niet valt bij de overige kosten van een structureel lead generatie programma. De aankoop van een goede externe database kost u gemiddeld tussen de 1,- en 4,- per record. De gemiddelde kosten van een outbound telefoontje naar een prospect door een gekwalificeerde agent bedragen tussen de 7,- en 10,-. De leads die hier uit voortkomen hebben normaal gezien een kostenplaatje van tussen de 250,- en 400,-. Naast deze out-of-pocket uitgaven zijn er natuurlijk ook de kosten in tijd die worden gemaakt als een account manager een bezoek aflegt. Al met al kost een new business bezoek conservatief berekend tussen de 500,- en 700,- per keer.

4 Iedere keer dat een account manager in de auto stapt en naar een prospect rijdt die onvoldoende is gekwalificeerd scoort hij dus niet alleen geen new business maar kost dit uw organisatie geld. Om de juiste accounts te kunnen benaderen dient uw organisatie te beschikken over een kwalitatieve database met daarin de juiste prospects. Indien u deze basisvoorwaarde niet op orde heeft zullen de gemaakte investeringen in lead generatie suboptimaal renderen. Geïntegreerde aanpak: Lead Nurturing De tijden dat een Lead generatie campagne bestond uit het nabellen van een lijstje zijn lang voorbij. Tegenwoordig gaat het in veel gevallen om geïntegreerde programma s, waarbinnen een veelvoud van contactmomenten aan bod komt. De kunst is om al deze contactmomenten op een zinvolle manier te bundelen en systematisch te verwerken tot leads. Hier komt Lead Nurturing om de hoek kijken. Bij Lead Nurturing is het van belang dat alle contactmomenten die uw organisatie met prospects heeft op dezelfde kwalitatieve manier worden verwerkt tot eenduidige leads. De aanleiding van het contactmoment kan van alles zijn: Whitepaper Download, een Twitter bericht, telefonisch contact of een beursbezoek. In alle gevallen dient de prospect eerst te worden geïdentificeerd om vervolgens middels een solide proces verder te informeren en te bewerken.

5 Binnen dit proces zorgt uw externe Lead Nurturing partij ervoor dat uw prospects op het juiste moment professioneel te woord worden gestaan. Uw Lead Nurturing organisatie werkt niet met een vast script maar met een Open-Interview techniek, waardoor een inhoudelijk gesprek ontstaat met uw prospect. Zolang er geen project speelt gaat de prospect terug in de lead machine om op een later moment opnieuw benaderd te worden. Alle relevante informatie die tijdens een contactmoment naar voren komt wordt vastgehouden om de volgende keer scherper te kunnen acteren. Zodra er een project gevonden is wordt de Marketing Qualified Lead doorgezet naar uw eigen sales organisatie, die met de lead aan de slag kan. Van belang hierbij is dat er aan beide kanten op basis van dezelfde criteria en parameters wordt afgesproken wat een lead is. Een algemeen geaccepteerde norm hiervoor is de BANT-methodiek: Budget: Authority: Need: Timeframe: Er is projectbudget gealloceerd. Er is gesproken met de DMU binnen het bedrijf. Er is een concrete behoefte/project geïdentificeerd. Het timeframe van het project is geïdentificeerd. Indien de Marketing Qualified Lead voldoet aan alle vooraf afgesproken criteria wordt deze een Sales Accepted Lead, waarmee uw eigen salesorganisatie aan de slag gaat. Als de Marketing Qualified Lead niet wordt geaccepteerd door uw salesmensen wordt deze teruggeplaatst in het proces om verder te worden gekwalificeerd. Op deze manier houdt u een vinger aan pols bij uw volledige doelgroep en kunt u zien welke interessante projecten spelen bij welke accounts.

6 Indien goed uitgevoerd, zorgt Lead Nurturing ervoor dat u altijd op de hoogte bent van relevante ontwikkelingen en dat u geen kansen hoeft te missen. Meten van de resultaten U kunt pas een uitspraak doen over het succes van uw campagnes als u weet welke opdrachten zijn gescoord op basis van de gemaakte leads. Om dit te kunnen doen dient u zorg te dragen voor een goede integratie van de informatie die uit de Lead Nurturing programma s komt met uw eigen CRM-systeem. Het is hierbij van belang dat u zoekt naar een leverancier die ervaring heeft met de integratie van leadresultaten in tools als MS CRM of Salesforce.com. Op basis van deze integratie kunt u binnen uw eigen CRM-omgeving meten wat de opbrengst per campagne of account is. U bent hier uiteraard afhankelijk van uw eigen salesmensen voor het invoeren van de juiste feedback op iedere lead. Met een volledige integratie van de resultaten in uw eigen CRM-omgeving bent u af van het bijhouden van Excel-lijstjes en kunt u derhalve een goede ROI berekening maken. Meten en transparantie Het managen van de informatie over welke organisatie voor welke campagne is gebeld met welk resultaat is essentieel. De distributie van de leads naar uw eigen CRM-systeem is van groot belang. Zorg ervoor dat leads automatisch in uw systeem terechtkomen en door uw salesorganisatie kunnen worden opgepakt: no lead lost! Gedurende het volledige proces dient u transparant inzicht te hebben in het verloop van de campagne. Hiervoor zijn Web based applicaties van essentieel belang. Daar waar nodig kan direct worden bijgestuurd.

7 Align Marketing en Sales Lead generation kent veel verborgen kosten. Nummer 1 kostenpost is het feit dat gegenereerde leads überhaupt niet worden opgevolgd door sales, laat staan dat ze converteren naar business. Lead generatie is geen doel op zich, maar een middel om de pipeline te genereren die uiteindelijk leidt tot omzet. Betrek sales daarom zoveel mogelijk bij de marketingprojecten. Zij dient ervan overtuigd te zijn dat lead generatie op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Stem om die reden ook de definitie van een Marketing Qualified lead altijd met sales af. Checklist selectie lead generatie bureau Weet u waar u op moet letten wanneer u op zoek gaat naar een lead generatie bureau? Met onderstaande checklist bent u goed voorbereid. Heeft het bureau aantoonbare ervaring in het bellen in relevante/ vergelijkbare B2B markten? Vraag om referenties. Is het mogelijk om het kantoor van het externe bureau te bezoeken en kennis te maken met het team dat voor u gaat bellen? Is er sprake van een transparante prijsstelling? Voorkom verrassingen. Welke database wordt er gebruikt? Komt deze van een onafhankelijke dataleverancier of wordt deze samengesteld op basis van andere door het bureau uitgevoerde campagnes? Is het bureau in staat uw doelgroep in een closed loop te nurturen en deze gegevens structureel vast te leggen? Hoe worden de resultaten van uw campagne aan u gerapporteerd? Hebt u dagelijks transparant inzicht in de voor u verzamelde informatie en leads? Zijn de resultaten na de campagne digitaal beschikbaar en te integreren in uw CRM-systeem? Wilt u deels uw business partners van leads voorzien? Let er dan op dat het bureau ervaring heeft met het registeren van multi-partner lead generatie campagnes. Heeft u de doelstellingen en verwachtingen van de actie helder? Zorg voor een goede afstemming tussen marketing, sales en eventuele business partners.

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING UW PARTNER IN B2B MARKETING INTELLIGENCE Inleiding Het vak van de B2B marketeer is uitdagend. Sinds de crisis zijn de budgetten structureel verlaagd.

Nadere informatie

WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU

WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU WHITEPAPER: TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMARKETINGBUREAU Telemarketing is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces.

Nadere informatie

Mijn sales structureel new business cold calling laten doen? (Lead creatie en lead nurturing in een B2B omgeving)

Mijn sales structureel new business cold calling laten doen? (Lead creatie en lead nurturing in een B2B omgeving) Mijn sales structureel new business cold calling laten doen? (Lead creatie en lead nurturing in een B2B omgeving) Door Olivier Arnolds, Eigenaar Datum 1 September 2012 Radarweg 525 1043 NZ Amsterdam 020-4499400

Nadere informatie

DE CRM PAKKETSELECTIE LEIDRAAD

DE CRM PAKKETSELECTIE LEIDRAAD DE CRM PAKKETSELECTIE LEIDRAAD de kracht van inzicht Inleiding Er zijn online vele mogelijkheden om CRM pakketten met elkaar te vergelijken. Dit is heel erg nuttig, het geeft veel informatie en het brengt

Nadere informatie

5 Mythes over Lead Nurturing

5 Mythes over Lead Nurturing 1. De kwaliteit van de door marketing gegenereerde leads is bedroevend! 2. Lead Nurturing is een marketing verantwoordelijkheid! 3. Sales gaat onzorgvuldig om met aangereikte leads! 4. Lead Nurturing leidt

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing?

Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing? Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing? Deze whitepaper helpt je: Belangrijke keuzes te maken voordat je start Het proces efficiënter in te richter Het resultaat

Nadere informatie

WHITEPAPER B2B MARKETING: KOSTENPOST OF WINSTKATALYSATOR?

WHITEPAPER B2B MARKETING: KOSTENPOST OF WINSTKATALYSATOR? WHITEPAPER B2B MARKETING: KOSTENPOST OF WINSTKATALYSATOR? UW PARTNER IN B2B MARKETING INTELLIGENCE Met het uitbreken van de crisis kwam er een einde aan de relatieve luxepositie van de marketeer. Accountability

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM Exact Synergy Enterprise Krachtiger Klantbeheer CRM 1 Inleiding Waar gaat het om? De klant komt op de eerste plaats. Maar geldt dat voor al uw klanten? En om hoeveel (potentiële) klanten gaat het; tientallen,

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames!

Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames! Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames! Wie wij zijn... ExpoSynergy is een onderdeel van de Online Leads Group (OLG). OLG is opgericht door Mike Stern, bekend door zijn boeken: In drie stappen naar

Nadere informatie

Introductie Automotive Barometer. 9 maart 2016

Introductie Automotive Barometer. 9 maart 2016 Introductie Automotive Barometer 9 maart 2016 CARMEN automotive Klantcontact center met ruim 10 jaar ervaring, 100% gespecialiseerd in de automobielbranche Werkt voor ruim de helft van de populaire automerken

Nadere informatie

Onze CRM oplossing. SalesManager Online. Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SALESMANAGER ONLINE INTRODUCTIE

Onze CRM oplossing. SalesManager Online. Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SALESMANAGER ONLINE INTRODUCTIE 1 SalesManager Online Onze CRM oplossing Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SalesManager Online maakt het eenvoudig om uw klanten en relaties structureel en overzichtelijk te beheren en te bedienen.

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

Een succesvolle leadcampagne in 6 stappen Een handleiding bij het starten van uw leadcampagne

Een succesvolle leadcampagne in 6 stappen Een handleiding bij het starten van uw leadcampagne Een succesvolle leadcampagne in 6 stappen Een handleiding bij het starten van uw leadcampagne Door: André de Ruijter, Productmanager Lead Generation @ Daisycon Nieuwe klanten komen u niet aanwaaien. Al

Nadere informatie

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software 4orange, 2014 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Hoe kunnen de juiste keuzes voor marketing software gemaakt worden? In

Nadere informatie

DE CRM CHECKLIST. de kracht van inzicht

DE CRM CHECKLIST. de kracht van inzicht DE CRM CHECKLIST de kracht van inzicht Inleiding Om een CRM traject een succes te maken is het de crux om te weten waar je naartoe wilt (beoogde situatie) en wat de huidige situatie is. Pas dan kun je

Nadere informatie

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes Let digital work fueld.nl LinkedIn inzetten als platform om het resultaat van digital marketing te vergroten, wordt regelmatig toegepast. Zeker, omdat het

Nadere informatie

Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls

Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google AdWords is hét betaalde advertentiekanaal van Google. Je wilt je advertenties tonen aan een relevant

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken. Patrick Dalle

Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken. Patrick Dalle Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken Patrick Dalle Inhoudsopgave Quote... 3 Business case... 3 Introductie... 3 Een nieuwe groeistrategie voor uw bedrijf... 4 Geïntegreerde CRM:

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software 4orange, 2014 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Hoe kunnen de juiste keuzes voor marketing software gemaakt worden? In

Nadere informatie

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes!

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Social Media Ontzorging voor bedrijven en ondernemers MKB-ers met ambitie zien hun kans: social

Nadere informatie

Klantgericht communiceren met donateurs

Klantgericht communiceren met donateurs Klantgericht communiceren met donateurs 4orange, 2016 4orange, 2013 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Klantgericht communiceren met donateurs Iedereen in de non-profit branche die

Nadere informatie

#leadday19. Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management

#leadday19. Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management #leadday19 Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management De data-driven B2B online marketing customer journey bij leadgeneratie B 2 B o n l i n e m a r

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

FileFrame Integratie emailcampagne management

FileFrame Integratie emailcampagne management FileFrame Integratie emailcampagne management 4orange, 2013 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl Fileframe integratie emailcampagne management Onderdeel van campagne management Inhoud

Nadere informatie

Klantcase Netaffairs. Meer en betere leads met lead nurturing voor owncloud. software.

Klantcase Netaffairs. Meer en betere leads met lead nurturing voor owncloud. software. Klantcase Netaffairs. Meer en betere leads met lead nurturing voor owncloud software. OwnCloud: kwalitatief hoogwaardige leads met lead nurturing campagne owncloud is een private cloudoplossing, aangeboden

Nadere informatie

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES Inleiding Digitalisering biedt kansen en uitdagingen voor sales. Waar verkopers vroeger nog koud acquireerden, maakt men nu steeds meer gebruik

Nadere informatie

De drie valkuilen van accountmanagers. Tips & tricks voor u en uw team! Telefoon:

De drie valkuilen van accountmanagers. Tips & tricks voor u en uw team! Telefoon: De drie valkuilen van accountmanagers Tips & tricks voor u en uw team! Telefoon: 070 850 66 00 E-mail: info@prospex.nl De drie valkuilen van accountmanagers Valkuilen bij commerciele acties Uit onderzoek

Nadere informatie

Vijf essentiële stappen in het moderne verkoopproces

Vijf essentiële stappen in het moderne verkoopproces Vijf essentiële stappen in het moderne verkoopproces Capelle aan den IJssel, 2 oktober 2014 Door: Wim van der Mark Programma - inhoud Inspelen op veranderend koopgedrag Vijf stappen in het moderne verkoopproces

Nadere informatie

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

Bespaar invoertijd en verbeter datakwaliteit van uw CRM systeem met Company Connectors

Bespaar invoertijd en verbeter datakwaliteit van uw CRM systeem met Company Connectors Bespaar invoertijd en verbeter datakwaliteit van uw CRM systeem met Company Connectors De grootste online database met informatie over 2 miljoen Nederlandse organisaties Company.info Derkinderenstraat

Nadere informatie

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Inhoud 1. Inbound vs. outbound marketing 3 2. Wat is inbound marketing? 4 3. Marketing tijdens een recessie 6 4. Inbound marketing in 2012 7 Over de auteur: Dennis

Nadere informatie

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Lead score Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. Boost uw B2B-leadgeneratie Slechts 4 tot 11% van al uw websitebezoekers

Nadere informatie

Checklist voor. de ontwikkeling van uw BUYER PERSONA S. Aangeboden door:

Checklist voor. de ontwikkeling van uw BUYER PERSONA S. Aangeboden door: Checklist voor de ontwikkeling van uw BUYER PERSONA S Aangeboden door: Kernvragen voor de ontwikkeling van uw buyer persona s! Het ontwikkelen van een buyer persona is een belangrijk onderdeel voor een

Nadere informatie

Whitepaper Mailtomarket

Whitepaper Mailtomarket Whitepaper Mailtomarket Inleiding Ik heb al een digitale nieuwsbrief moet ik dit lezen? Als u uw relaties directer en specifieker wilt benaderen met informatie die bij hen past, dan is e-mailmarketing

Nadere informatie

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING 17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING DE REIS VAN DE KLANT! CONCURRENTIE KOMT VAN ALLE KANTEN Door vercommercialisering van de markt en de enorme groei van het internet is er een nieuwe realiteit

Nadere informatie

Tips & Tricks Marketing

Tips & Tricks  Marketing Tips & Tricks E-mail Marketing PMU 06-12-2017 Aangenaam Josien Profijt- Heidekamp Sr. CRM Consultant Agenda 1. Vooruitblik 2018 op online marketing 2. Kracht van e-mail marketing 3. E-mail in het See Think

Nadere informatie

Cross-sell als motor van het bedrijf

Cross-sell als motor van het bedrijf Cross-sell als motor van het bedrijf Dit artikel is uitgekomen in Timetomarket, uitgegeven door VODW Marketing. Wilt u meer informatie of zoekt u een methode om meer te verkopen? Neem dan contact op met

Nadere informatie

NEXOR leaders in sales

NEXOR leaders in sales NEXOR leaders in sales Concept voorstel leadgeneratie bedrijfswagens voor Dennis van den Bos Anouk Hesper TITEL: Inhoud Introductie NEXOR Ons begrip van uw vraag Aanpak NEXOR NEXOR s methodieken & rapportages

Nadere informatie

Rapport Credit Management Software 2015-2016. Presentatie: Marcel Wiedenbrugge

Rapport Credit Management Software 2015-2016. Presentatie: Marcel Wiedenbrugge Rapport Credit Management Software 2015-2016 Presentatie: Marcel Wiedenbrugge Credit Expo, 5 november 2015 Agenda 1. Het rapport Credit Management Software 2. CMS. De huidige stand van zaken 3. Hoe ziet

Nadere informatie

Verkorte handleiding ITK module : Terugroep acties

Verkorte handleiding ITK module : Terugroep acties Verkorte handleiding ITK module : Terugroep acties Voorwoord InTimeKlantencontact maakt onderdeel uit van een brede Sales en Aftersales filosofie voor het autobedrijf. Door klanten actief te voorzien van

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht Hét Online Marketing Event 14 maart 2011 Utrecht Agenda Welkom Marketing en Sales 2011+ Bram van Ast Bezoekers zijn Zilver Leander Kolen Conversies zijn Goud Joyce Landhaar Juist gereedschap is het halve

Nadere informatie

Acrobat 8 voor marketingprofessionals

Acrobat 8 voor marketingprofessionals Acrobat 8 voor marketingprofessionals Colin van Oosterhout Business Development Manager Acrobat Monique Engelaar Marketing Manager Acrobat Adobe Systems Benelux 2006 Adobe Systems Incorporated. All Rights

Nadere informatie

Social Media in de Tuinbouw. Social media in de Tuinbouw

Social Media in de Tuinbouw. Social media in de Tuinbouw Social media in de Tuinbouw Inleiding: Dit onderzoek is uitgevoerd door Jan-Peter Steetskamp, in opdracht van Mariëlle van Leeuwen, zelfstandig professional op het gebied van marketing en online communicatie

Nadere informatie

Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls

Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls Samenvatting Web- en telefonische conversies Webconversies worden vaak gemeten met Google Analytics en AdWords. Maar

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

BASIS FUNCTIONALITEIT. Creëer kwalitatieve leads uit bezoekers van je website

BASIS FUNCTIONALITEIT. Creëer kwalitatieve leads uit bezoekers van je website INTRODUCTIE BASIS FUNCTIONALITEIT Creëer kwalitatieve leads uit bezoekers van je website B2B software voor het identificeren van SweetSpot prospects op je website Beschrijving van de basis functionaliteit

Nadere informatie

7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk.

7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk. Paul Tops 7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk. Agenda. 1. Introductie 2. Inbound marketing in de praktijk a. B2B Maxlead case b. B2C Ruiter Dakkapellen case 3. Andere

Nadere informatie

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie.

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data Door big data te verzamelen en om te zetten in werkelijk bruikbare smart data creëert u nieuwe inzichten,

Nadere informatie

WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE

WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE Data Driven Online Marketing voor B2B: 4 tips voor meer rendement met personalisatie B2B organisaties zijn

Nadere informatie

Korte kennismaking Agenda van gesprek overlopen. Rekruteren, selecteren, opleiden en begeleiden van ambitieus sales talent

Korte kennismaking Agenda van gesprek overlopen. Rekruteren, selecteren, opleiden en begeleiden van ambitieus sales talent Korte kennismaking Agenda van gesprek overlopen Rekruteren, selecteren, opleiden en begeleiden van ambitieus sales talent 1 Positioning statement in één zin Over Vendetium Wij inspireren en motiveren ambitieuze

Nadere informatie

Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports

Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports Roel Willems Consultant, OrangeValley 21 maart 2012 Even voorstellen Wat is Social Media Waarom Social Media marketing Social media web

Nadere informatie

Online Marketing in 1 Day

Online Marketing in 1 Day Online Marketing in 1 Day Mobile Facebook Display Conversion Welkom! PROGRAMMA 9.20-10.00 iprospect research paper Discovery; the World of Mobile Search and Advertising (Mark van Dijk, Managing Director,

Nadere informatie

7-staps campagne. Crossmedia / B2B

7-staps campagne. Crossmedia / B2B Case: 7-staps campagne Organisatie: Euro Mail Doel: Thema: Euro Mail positioneren als specialist in direct marketing oplossingen Crossmedia / B2B www.ddma.nl/kennisbankhome Opzet campagne Uitdaging Uit

Nadere informatie

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS PRODUCTSHEET DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS De Tablet Sales App (TSA) is een totaalplatform voor verkoopteams. Een app voor verkopers dus, die hen ondersteunt met alles wat zij nodig hebben. Het

Nadere informatie

Onze Project oplossing

Onze Project oplossing 1 SalesManager Online Onze Project oplossing Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SalesManager Online maakt het eenvoudig om uw klanten en relaties structureel en overzichtelijk te beheren en te bedienen.

Nadere informatie

Klaar staan voor de bewegende klant

Klaar staan voor de bewegende klant Klaar staan voor de bewegende klant 23 Maart 2016 Jaarbeurs - Utrecht Ger Nijkamp Sr. Online Marketeer Ricoh Nederland Marketing is niet veranderd Wat is mijn doel..? Waar zit mijn doelgroep..? Hoe ga

Nadere informatie

Whitepaper Marketing

Whitepaper Marketing Providing your knowledge, skills and business contacts Whitepaper Marketing 5 gouden tips uit de praktijk In 30 minuten Providing your knowledge, skills and business contacts Introductie Nicole Oude Reimerink

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 13 oktober 2015 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B...

Nadere informatie

Services. Kwettr Communicatie Kwettr Marketing Kwettr Data Analyses

Services. Kwettr Communicatie Kwettr Marketing Kwettr Data Analyses titel komt hier Wij zijn Kwettr. Online marketing bureau, gespecialiseerd in online betaal en beloon systemen voor social media. Kwettr maakt data analyses en voorspelt toekomstig koopgedrag op basis van

Nadere informatie

ROULARTA LEAD GENERATION

ROULARTA LEAD GENERATION ROULARTA LEAD GENERATION CONCEPT DATABASE Alle opt-in profielen binnen de database van Roularta Media Group Abonnees RMG titels RMG events RMG online contacts Gesegmenteerd content e-letters per subsegment

Nadere informatie

Effectiviteitsbarometer Rapport voorbereid voor Effie Belgium door Profacts 1 maart 2019

Effectiviteitsbarometer Rapport voorbereid voor Effie Belgium door Profacts 1 maart 2019 Effectiviteitsbarometer 2018 Rapport voorbereid voor Effie Belgium door Profacts 1 maart 2019 1 Achtergrond & objectieven Doel en context Effie Belgium was tot voor kort vooral gekend vanwege de prijzen

Nadere informatie

CRM vanuit organisatorisch perspectief

CRM vanuit organisatorisch perspectief Highlights survey CRM in Nederland 2009/2010 CRM vanuit organisatorisch perspectief MarketCap International BV 13 Januari 2010 AGENDA o over de survey en de populatie o actief met en focus op CRM o hulp

Nadere informatie

Klantcase. B2B lead nurturing campagne owncloud software. op z n internetst.

Klantcase. B2B lead nurturing campagne owncloud software. op z n internetst. Klantcase. B2B lead nurturing campagne owncloud software. 2 OwnCloud: kwalitatief hoogwaardige leads met lead nurturing campagne owncloud is een private cloudoplossing, aangeboden door Netaffairs, specialist

Nadere informatie

Samenvatting. Predictable. Revenue

Samenvatting. Predictable. Revenue Samenvatting Predictable Revenue Key Insights (1) Gebruik prospecting strategies voor doelgerichte accounts. Experimenteer met nieuwe benaderingen en maak de resultaten meetbaar. Minder meten, maar beter

Nadere informatie

Marketing en Sales in de Verhuur & Lease branche.

Marketing en Sales in de Verhuur & Lease branche. Graydon Brancheonderzoek 2014 Brancheonderzoek 2014. Marketing en Sales in de Verhuur & Lease branche. VERHUUR Voorwoord Bij deze bied ik u graag ons jaarlijks brancheonderzoek naar de Nederlandse en Belgische

Nadere informatie

CRM & Sales. 10 essentiële commerciële rapportages

CRM & Sales. 10 essentiële commerciële rapportages CRM & Sales 10 essentiële commerciële rapportages Met een nieuw jaar net gestart en de budgetten en targets vastgesteld, gaan de meeste salesteams er weer met enthousiasme tegenaan. Het is duidelijk welke

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google Analytics is een online tool van Google. De tool verzamelt statistieken

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Wrap It Up

INBOUND MARKETING. Wrap It Up Wrap It Up Wat Ú wilt Prospects winnen en klanten binden. Een nooit eindigend proces. Optimaal gebruik email-adressen Toekomstig gebruik Social Media. Daarnaast wordt het monitoren van Forums steeds belangrijker.

Nadere informatie

Google AdWords (SEA)

Google AdWords (SEA) Door op de juiste zoekwoorden te adverteren met Google Adwords kunt u uw business en enorme boost geven! In 9 pagina s wat Google AdWords is en waarom het zo belangrijk is. Inhoudsopgave Voorblad. Pagina

Nadere informatie

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW Leadgeneratie Benchmark 2016: Wat doen succesvolle bedrijven beter? Recentelijk is voor de zesde keer de Nationale B2B

Nadere informatie

Verbeter uw marketing en sales met

Verbeter uw marketing en sales met Verbeter uw marketing en sales met De grootste online database met informatie over 2 miljoen Nederlandse organisaties Company.info Derkinderenstraat 76 1062 BJ Amsterdam t: 020 2 400 400 e: info@company.info

Nadere informatie

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE DE KRACHT VAN PERSONALISATIE StoryMail behandelt in deze guide de belangrijkste resultaten uit het onderzoek De kracht van personalisatie van Forrester (2015). Forrester interviewde 101 beslissingsbevoegden

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer uw naam verkeerd gespeld wordt in een brief of wanneer u post ontvangt voor uw voorganger die al geruime tijd weg is. Dit soort

Nadere informatie

Branche-evaluatie Bel l m e m n ie i t e re r gis i t s e t r, r 1 1 j aar la l t a e t r

Branche-evaluatie Bel l m e m n ie i t e re r gis i t s e t r, r 1 1 j aar la l t a e t r Branche-evaluatie Bel me niet register, 1 jaar later Aanleiding Sinds 1 oktober 2010 is de invoering van het Bel-me-niet-registereen jaar geleden. Een evaluatie van de werking en de effecten van dit overheidsinitiatief

Nadere informatie

(Online) Verkoop & CRM. Woensdag 9 maart 2016

(Online) Verkoop & CRM. Woensdag 9 maart 2016 (Online) Verkoop & CRM Woensdag 9 maart 2016 Agenda Introductie Verkoop proces en CRM SAP B1 app Online? Vragen Introductie Marit Polman Xander van t Hof Jan Willem de Bruijn SAP B1 tips https://www.linkedin.com/today/author/13543797?trk=prof-sm

Nadere informatie

INDI Branche oplossing Automotive DM. René Stolp Corporate strategist RDC

INDI Branche oplossing Automotive DM. René Stolp Corporate strategist RDC INDI Branche oplossing Automotive DM René Stolp Corporate strategist RDC Even voorstellen RDC Automatiserin g Veertig jaar Automotive DM: Actueel autobezit = belangrijkste segmentatiekenmerk NAW-gegevens

Nadere informatie

LEADGENERATIE & MARKTINFORMATIE. in Bouw, Industrie of Facility

LEADGENERATIE & MARKTINFORMATIE. in Bouw, Industrie of Facility LEADGENERATIE & MARKTINFORMATIE in Bouw, Industrie of Facility Historie & introductie start in 1996 Focus op B2B segmenten 16 collega s Bouw Industrie Actief in Nederland & Vlaanderen Facilitair Sales

Nadere informatie

Marktbewerking met predictive modelling

Marktbewerking met predictive modelling Marktbewerking met predictive modelling ArboNed voorkomt, verlaagt en begeleidt verzuim 1.000 medewerkers [para]medisch corps van 700 professionals - online vragenlijsten - Telefonische vragenlijsten

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities

Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities Qurius heeft met Microsoft Dynamics CRM een kwaliteitsslag weten te maken. De onderlinge vestigingen communiceren nu beter

Nadere informatie

Content marketing trends 2017

Content marketing trends 2017 Content marketing trends 2017 Wat zijn de belangrijkste voorspelde trends? Het aantal organisaties dat zich de resultaten van content marketing inziet is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Hierdoor neemt

Nadere informatie

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf.

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. 5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. Retargeting is het process van het plaatsen van een tracking code op een website bezoeker zijn browser met de doelstelling om gerichte adverenties

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation

Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation 22 mei 2008 Qurius Page 1 Agenda Uitdagingen People Ready Business Integrated Innovation Case: FNV Bondgenoten Qurius en samenvatting Qurius Page 2 Uitdagingen

Nadere informatie

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing Complete en betaalbare MKB-oplossing De Oracle Business Intelligence Suite is een open en complete oplossing waarmee u iedereen binnen de organisatie van de juiste informatie kunt voorzien: De gegevens

Nadere informatie

Manpower OMG & Tripolis Solutions. Klantcase

Manpower OMG & Tripolis Solutions. Klantcase Manpower OMG & Tripolis Solutions Klantcase Doordat de consultants zelf op regionaal niveau de campagnes kunnen versturen, krijgen ze snel een haarscherp marktbeeld Manpower is een HR-dienstverlener met

Nadere informatie

Koopgids voor leadmanagement software

Koopgids voor leadmanagement software Koopgids voor leadmanagement software Inhoudsopgave 3. Introductie 4. Interfacing 5. Datakwaliteit 6. Proces controle 7. Marketing metrics 8. Change management Introductie De hedendaagse B2B marketeer

Nadere informatie

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing Haal het maximale uit je marketing budget Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing 1 Over Search Science en Sander, Search Science Team van ervaren online marketeers Ervaring in marketing en sales

Nadere informatie

Trends Top. Microsoft CRM. Een. geïntegreerde. oplossing. Een initiatief van. www.trendstop.be

Trends Top. Microsoft CRM. Een. geïntegreerde. oplossing. Een initiatief van. www.trendstop.be Trends Top Microsoft CRM Een geïntegreerde oplossing Een initiatief van www.trendstop.be Wie: 4 Microsoft Dynamics CRM 4 Trends Top 4 Travi@ta 4 Spectron Business Solutions Wat: Een interface tussen Microsoft

Nadere informatie

Round Table. Hoe vergroot je het succes van je marketing leads?

Round Table. Hoe vergroot je het succes van je marketing leads? Round Table Hoe vergroot je het succes van je marketing leads? 4 oktober 2018 Inhoudsopgave Inleiding 2 Samenvatting Round Table sessie 4 Verslag Round Table sessie 6 Worden leads voldoende opgevolgd?

Nadere informatie

DDMA Customer Data Award Case Vakmedianet 2016

DDMA Customer Data Award Case Vakmedianet 2016 DDMA Customer Data Award Case Vakmedianet 2016 Vakmedianet Ceesjan de Vos 10 november 2016 Amsterdam Vakmedianet B2B uitgeverij 1,2 miljoen lezers in 56 niches DDMA Customer Data Award 2016 We leveren

Nadere informatie