GEMEENTELIJK HAVENBEDRIJF ANTWERPEN HAVENHUIS ENTREPOTKAAI 1 B-2000 ANTWERPEN TEL FAX BTW BE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTELIJK HAVENBEDRIJF ANTWERPEN HAVENHUIS ENTREPOTKAAI 1 B-2000 ANTWERPEN TEL 32-3-205 20 11 FAX 32-3-205 20 28 BTW BE 248 399 380"

Transcriptie

1 GEMEENTELIJK HAVENBEDRIJF ANTWERPEN HAVENHUIS ENTREPOTKAAI 1 B-2000 ANTWERPEN TEL FAX BTW BE UITVOERINGSMODALITEITEN VAN DE TARIEFVERORDENING OP DE BINNENVAART Directiecomité van 11 december 2006

2 Blz.1 UITVOERINGSMODALITEITEN TARIEFVERORDENING OP DE BINNENVAART INHOUDSOPGAVE IN- EN UITMELDEN VAN VAARTUIGEN (ARTIKEL 3.)...2 REISWEG VOOR VAARTUIGEN IN DOORVAART (ARTIKEL )...4 BETALING VAN RECHTEN (ARTIKEL 4.2.)...5 VERBLIJF AAN HET TARIEF VOOR DE EERSTE MAAND VERBLIJF (ARTIKEL )...6 AFVALOPHALING EN DRINKWATERBEDELING (ARTIKEL 10.)...7 ELEKTRICITEITSKAARTEN (ARTIKEL 11.)...8 VRIJSTELLING WERFBEZOEK...9 JACHTHAVEN ANTWERPEN WILLEMDOK...10 VERLENGING 36 UREN TERMIJN (ZONDAGEN/FEESTDAGEN)...11

3 Blz.2 IN- EN UITMELDEN VAN VAARTUIGEN (ARTIKEL 3.) Het directiecomité, in uitvoering van artikel 3. van de "Tariefverordening op de binnenvaart", besluit dat het in- en uitmelden van vaartuigen op volgende plaatsen via de marifoon moet geschieden: bij het in- of uitvaren van de sluizen: Royerssluis VHF-kanaal 22 Boudewijnsluis VHF-kanaal 71 Van Cauwelaertsluis VHF-kanaal 71 Zandvlietsluis VHF-kanaal 79 Berendrechtsluis VHF-kanaal 79 Kallosluis VHF-kanaal 28 bij het in- en uitvaren van de haven langs Straatsburgdok: VHF-kanaal 20 bij het in- en uitvaren van het Asiadok via het Straatsburgdok: VHF-kanaal 20 bij het in- en uitvaren van het Deurganckdok VHF-kanaal 28 bij het aan- en afmeren op de rede linkeroever: VHF-kanaal 28 bij het aan- en afmeren aan de Scheldekaaien: VHF-kanaal 22 bij het aan- en afmeren aan de Scheldecontainerterminal: VHF-kanaal 79 bij het aan- en afmeren aan de Petroleuminrichtingen: VHF-kanaal 22 of telefonisch bij de havencontroleurs van het Straatsburgdok, dag en nacht, tel. +32 (0) bij het voorbijvaren van de Noordlandbrug: VHF-kanaal 2 Elke koerswijziging, nadat het vaartuig regelmatig werd ingemeld, moet ter kennis worden gebracht op één van voornoemde VHF-kanalen. Bij het in- en uitmelden zijn volgende inlichtingen te verstrekken: FD-nummer, naam en tonnenmaat van het vaartuig; herkomst; bestemming; lading, aard en hoeveelheid; doorvaart of verblijf in de haven. Voor duwkonvooien moeten de individuele gegevens van duwer en alle duwbakken worden gemeld en moet de totale lengte en breedte van het konvooi opgegeven worden. Wanneer het gebruik van de marifoon onmogelijk is of wanneer een oproep via de marifoon niet beantwoord wordt, moet steeds onmiddellijk telefonisch of ter plaatse beheer havenrechten (F/HR) op de hoogte worden gebracht op één van de volgende locaties: Straatsburgdok (dag en nacht) tel. : +32 (0)

4 Blz.3 Entrepotkaai 1 te B-2000 Antwerpen (tijdens de kantooruren) tel. : +32 (0) tel. : +32 (0) fax : +32 (0) mail : havenrechten@haven.antwerpen.be Kaai 170 (tijdens de kantooruren) tel. : +32 (0)

5 Blz.4 REISWEG VOOR VAARTUIGEN IN DOORVAART (ARTIKEL ) Vaartuigen in doorvaart moeten bij hun doortocht door het dokkencomplex van de haven van Antwerpen bindend volgende reiswegen volgen: Voor vaartuigen varend van de Schelde naar het Albertkanaal en in omgekeerde richting: versassen via Royerssluis en doorvaart via Amerikadok en Straatsburgdok; versassen via Van Cauwelaert- of Boudewijnsluis en doorvaart via Hansadok, doorsteek 5 de Havendok, 5 de Havendok, Noordkasteelbrug, Amerikadok, Straatsburgdok. Voor vaartuigen varend van de Schelde-Rijnverbinding naar het Albertkanaal en in omgekeerde richting: doorvaart via Kanaaldokken B3, B2, B1, Hansadok, doorsteek 5 de Havendok, 5 de Havendok, Noordkasteelbrug, Amerikadok en Straatsburgdok; Voor vaartuigen, behalve tankschepen, varend van de Schelde-Rijnverbinding naar de Schelde en in omgekeerde richting: versassen via Van Cauwelaert- of Boudewijnsluis en doorvaart via Kanaaldokken B3, B2, B1 en Hansadok of versassen via de Royerssluis en doorvaart via Kanaaldokken B3, B2, B1, Hansadok, doorsteek 5 de havendok, 5 de Havendok, Noordkasteelbrug en Amerikadok. Voor tankschepen en kustvaartuigen, varend van de Schelde-Rijnverbinding naar de Schelde en in omgekeerde richting: versassen via Van Cauwelaert- of Boudewijnsluis en doorvaart via Kanaaldokken B3, B2, B1 en Hansadok. Er kunnen altijd omwille van bijzondere omstandigheden door de havenkapiteinsdienst, zelfs bij eenvoudig mondeling gegeven bevelen in functie van de scheepvaartomstandigheden en de werking der kunstwerken (sluizen, bruggen), andere reiswegen worden opgelegd. Onder normale omstandigheden kunnen toelatingen tot afwijking van de hierboven vermelde voorgeschreven reiswegen enkel verleend worden door de havenkapitein-commandant of zijn vervanger, mits schriftelijk verzoek van de betrokken firma.

6 Blz.5 BETALING VAN RECHTEN (ARTIKEL 4.2.) De binnenscheepvaartrechten kunnen betaald worden: op een bankrekeningnummer van "Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen", Entrepotkaai 1, B-2000 Antwerpen; door het onderschrijven van een domiciliërings- of incasso-opdracht bij het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, inlichtingen te bekomen op het telefoonnummer +32 (0) of +32 (0) Bij betaling op de bankrekening moet het factuurnummer of de gestructureerde mededeling worden vermeld. De betaling van de verschuldigde rechten, die niet werden opgenomen in een gegroepeerde factuur, moet spontaan gebeuren, binnen de maand na aankomst in de haven.

7 Blz.6 VERBLIJF AAN HET TARIEF VOOR DE EERSTE MAAND VERBLIJF (ARTIKEL ) Algemene voorwaarden 1. Om met een vaartuig langer dan een maand in de haven te verblijven en de aanrekening van het dagtarief te vermijden, moet aan volgende voorwaarden worden voldaan: De aanvraag moet per brief, per fax bij beheer havenrechten (F/HR) of per aan gezonden worden. De aanvraag moet een omschrijving van het doel waarvoor het vaartuig in de haven zal gebruikt worden, vermelden. De aanvraag wordt maximaal met 1 maand terugwerkende kracht behandeld. 2. Een aanvraag wordt behandeld indien: het een aanvraag betreft voor: een vaartuig ingericht en/of gebruikt als woonschip indien o de bewoner schipper was van beroep en als dusdanig op rust gesteld is; o de bewoner eigenaar is van het woonschip of de lichter; hij mag geen andere vaartuigen en/of onroerende goederen aan wal in eigendom bezitten of er het vruchtgebruik van hebben en hij mag geen handelsactiviteiten uitoefenen; o zijn inkomen het maximum van het ouderdomspensioen niet overtreft; vaartuigen die tijdelijk onttrokken zijn aan het uitvoeren van handelsverrichtingen indien o vlottend en/of in droogdok herstellingen worden uitgevoerd of; o de vaartuigen in opbouw zijn of; o tijdelijk niet gevaren kan worden door een tekort aan bemanning, veroorzaakt door ziekte/hospitalisatie van de schipper, een lid van zijn gezin of van de bemanning; 3. Een aanvraag moet steeds vergezeld zijn van: een kopie van de meetbrief van het schip; het keuringsbewijs van het schip; bewijsstukken waarvoor de aanvraag ingediend wordt. 4. De eigenaar van het vaartuig alleen is verantwoordelijk, voor alle schade en/of ongevallen welke aan om 't even wie of wat zouden overkomen en die te wijten zouden kunnen zijn aan het gebruik of eenvoudig het bestaan van het betreffende vaartuig.

8 Blz.7 AFVALOPHALING EN DRINKWATERBEDELING (ARTIKEL 10.) Afvalophaling voor info en klachten tel.: +32 (0) (tijdens de kantooruren) +32 (0) (tijdens de kantooruren) aanvraag inzameling per vaartuig tel.: +32 (0) Drinkwaterbedeling Levering van drinkwater gebeurt: zonder bijkomende vergoeding via vaste waterleveringspunten aan de wal op volgende plaatsen: Kaai 75 ter hoogte van meerpaal 109 in het Amerikadok; Kaai 75 ter hoogte van meerpaal 119 in het Amerikadok; Kaai 427 ter hoogte van meerpaal 16 in het Marshalldok; Kaai 538 ter hoogte van het schuildok voor duwvaart in het Kanaaldok B1; Kaai 624 ter hoogte van meerpaal B109 in het Kanaaldok B2; Kaai 1103 ter hoogte van meerpaal 5 in het Waaslandkanaal; voor info tel.: +32 (0) (tijdens de kantooruren) zonder bijkomende vergoeding via waterboten enkel aan vaartuigen die verblijfsrechten betalen: voor info levering per waterboot tel.: +32 (0) Passagiersschepen mogen geen beroep doen op de waterboten voor het innemen van drinkwater. Zij kunnen enkel drinkwater innemen aan één van de vaste waterleveringspunten aan de wal.

9 Blz.8 ELEKTRICITEITSKAARTEN (ARTIKEL 11.) Elektriciteitskaarten kunnen aangekocht worden in het Havenhuis tijdens de kantooruren. Havenhuis Entrepotkaai Antwerpen tel

10 Blz.9 VRIJSTELLING WERFBEZOEK De termijn waarvoor een verblijfsrecht geldig is kan enkel onderbroken worden voor de periode waarin uitsluitend onderhoud en herstelling op een binnenlandse werf plaatsvindt en daarom het vaartuig droog op de helling wordt geplaatst. Wanneer de nodige bewijsstukken voorgelegd worden bij beheer havenrechten (F/HR), (o.a. het logboek en de factuur waarop duidelijk staat dat het vaartuig droog op de helling werd geplaatst), zal een aangepaste factuur opgesteld worden.

11 Blz.10 JACHTHAVEN ANTWERPEN WILLEMDOK Pleziervaartuigen die in de haven van Antwerpen verblijven moeten verplicht aanleggen in de jachthaven Antwerpen "Willemdok", afgekort tot JAW. Zij betalen havenrechten aan de beheerderuitbater van de jachthaven. Op voorwaarde dat geen inbreuken werden gepleegd tegen de bepalingen van de tariefverordening op de binnenvaart zijn zij geen binnenscheepvaartrechten verschuldigd aan het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. De jachthaven Antwerpen "Willemdok" wordt als concessionaris beheerd door Jachthaven Antwerpen Willemdok cv, Thonetlaan 133, B-2050 Antwerpen, tel. +32 (0) of +32 (0) (havenmeester jachthaven). Info op:

12 Blz.11 VERLENGING 36 UREN TERMIJN (ZONDAGEN/FEESTDAGEN) De uren die op zon- en feestdagen vallen worden buiten beschouwing gelaten voor vaartuigen die de haven verlaten binnen de 36 uren na aankomst in de haven. De uren die op zon- en feestdagen vallen worden wel meegerekend voor het bepalen van de verblijfsduur in de haven als tijdens deze uren geen vaarverbod bestaat op het Albertkanaal voor de beroepsvaart.

13 Blz.12 Overzicht van verordeningen en reglementen thans beschikbaar Verordeningen Tariefverordening op de zeeschepen. Tariefverordening op de binnenvaart. Tariefverordening op het slepen in de dokken. Verordening op het gebruiken van gronden in het havengebied. Verordening op het benutten van de kaaien en de afdaken in het havengebied. Verordening op het gebruik van de wal- en mobiele havenkranen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen in de haven. Verordening op het gebruik van de zelfvarende 800-tonshijsbok Brabo. Verordening op het gebruik van de 25/40-tons drijvende kranen Portunus en Titan. Tariefverordening voor het gebruik van de oliezuiger voor het reinigen van het dokwater. Politiereglementen Gemeentelijke havenpolitieverordening. Aanvullend reglement van het verkeer binnen de haven. Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden voor de concessies van magazijnen in het havengebied. Algemene voorwaarden voor concessies in het havengebied.

Tariefverordening. de binnenvaart. Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen www.havenvanantwerpen.be

Tariefverordening. de binnenvaart. Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen www.havenvanantwerpen.be Tariefverordening op de binnenvaart Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen www.havenvanantwerpen.be directiecomité van 10 december 2012 raad van bestuur van 18 december 2012 ingangsdatum : 1 januari 2013

Nadere informatie

Tariefverordening. de binnenvaart. Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen www.havenvanantwerpen.be

Tariefverordening. de binnenvaart. Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen www.havenvanantwerpen.be Tariefverordening op de binnenvaart Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen www.havenvanantwerpen.be directiecomité van 12 december 2011 raad van bestuur van 20 december 2011 ingangsdatum : 1 januari 2012

Nadere informatie

Tariefverordening. de binnenvaart. Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen www.havenvanantwerpen.be

Tariefverordening. de binnenvaart. Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen www.havenvanantwerpen.be Tariefverordening op de binnenvaart Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen www.havenvanantwerpen.be directiecomité van 2 december 2013 raad van bestuur van 16 december 2013 ingangsdatum : 1 januari 2014 Inhoudstafel

Nadere informatie

Tariefverordening op de binnenvaart

Tariefverordening op de binnenvaart Tariefverordening op de binnenvaart Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen www.portofantwerp.com directiecomité van 23 november 2014 raad van bestuur van 1 december 2014 ingangsdatum : 1 januari 2015 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Tariefverordening. op evenementen in de haven. directiecomité van 02 december 2013 raad van bestuur van : 16 december 2013

Tariefverordening. op evenementen in de haven. directiecomité van 02 december 2013 raad van bestuur van : 16 december 2013 Tariefverordening op evenementen in de haven directiecomité van 02 december 2013 raad van bestuur van : 16 december 2013 ingangsdatum : 1 januari 2014 Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Havenhuis Entrepotkaai

Nadere informatie

Tariefverordening op evenementen in de haven

Tariefverordening op evenementen in de haven Tariefverordening op evenementen in de haven directiecomité van 23 november 2014 raad van bestuur van 01 december 2014 ingangsdatum: 1 januari 2015 Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Havenhuis Entrepotkaai

Nadere informatie

Retributiereglement inname ligplaatsen stedelijk havengebied Antwerpen

Retributiereglement inname ligplaatsen stedelijk havengebied Antwerpen 1 Retributiereglement inname ligplaatsen stedelijk havengebied Antwerpen Artikel 1. Doel Vanaf heden en voor een termijn tot uiterlijk 31 december 2019 worden retributies aangerekend voor het innemen van

Nadere informatie

Tariefverordening op evenementen, foto- en filmopnames in de zeehaven

Tariefverordening op evenementen, foto- en filmopnames in de zeehaven Tariefverordening op evenementen, foto- en filmopnames in de zeehaven directiecomité van 20 november 2017 ingangsdatum 1 januari 2018 Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht Havenhuis Zaha Hadidplein

Nadere informatie

Tariefverordening. op evenementen in de haven

Tariefverordening. op evenementen in de haven Tariefverordening op evenementen in de haven directiecomité van 10 december 2012 raad van bestuur van : 18 december 2012 ingangsdatum : 1 januari 2013 Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Havenhuis Entrepotkaai

Nadere informatie

Tariefverordening op evenementen in de haven

Tariefverordening op evenementen in de haven Tariefverordening op evenementen in de haven raad van bestuur van 5 december 2016 ingangsdatum: 1 januari 2017 Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht Havenhuis Zaha Hadidplein 1 2030 Antwerpen T+3232052011

Nadere informatie

Tariefverordening op de binnenvaart

Tariefverordening op de binnenvaart Tariefverordening op de binnenvaart Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht www.portofantwerp.com raad van bestuur van 5 december 2016 ingangsdatum : 1 januari 2017 Inhoudsopgave Basisprincipes...

Nadere informatie

Tariefverordening. het slepen in de dokken. Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Tariefverordening. het slepen in de dokken. Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Tariefverordening op het slepen in de dokken Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen www.havenvanantwerpen.be directiecomité van 2 december 2013 raad van bestuur van 16 december 2013 i ngangsdatum : 1 januari

Nadere informatie

Gemeentelijke Havenpolitieverordening

Gemeentelijke Havenpolitieverordening Gemeentelijke Havenpolitieverordening Goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 13 september 2004 1 GEMEENTELIJKE HAVENPOLITIEVERORDENING Gemeenteraadsbesluit van 21 februari 2000 Nieuwe gemeentelijke

Nadere informatie

Traject Toegelaten afmetingen Verplicht lengte breedte diepgang varen uit de oever op minstens. Albertkanaal

Traject Toegelaten afmetingen Verplicht lengte breedte diepgang varen uit de oever op minstens. Albertkanaal Toegelaten afmetingen op de kanalen beheerd door nv De Scheepvaart I. Afmetingen In afwijking van artikel 1 2 en van artikel 2 van het Bijzonder Reglement van de kanalen beheerd door nv De Scheepvaart

Nadere informatie

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a en b, van de Gemeentewet;

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a en b, van de Gemeentewet; DE RAAD VAN DE GEMEENTE LEEUWARDERADEEL; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 november 2017 gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a en b, van de Gemeentewet; BESLUIT:

Nadere informatie

VERBETERLIJST. kaart: Westerschelde. INT 1478 (Belg. kaart 106) editie november 2015

VERBETERLIJST. kaart: Westerschelde. INT 1478 (Belg. kaart 106) editie november 2015 VERBETERLIJST kaart: Westerschelde INT 1478 (Belg. kaart 106) editie november 2015 Bijgewerkt t/m BaZ nr. 03/2016 van 04 februari 2016 De laatste versie van deze verbeteringen kan geraadpleegd worden op

Nadere informatie

Niet zwemmen in waterlopen

Niet zwemmen in waterlopen OOK AL VAN GEHOORD.. OF ERGENS GELEZEN? WATERWEGENVIGNET 2017 Herinnering! Binnenkort worden de dagen alweer wat langer en het weer wat milder, stilletjes aan de tijd dus om ons vaartuig alweer wat op

Nadere informatie

Havengeld. Verordening op de heffing en de invordering van havengeld 2016

Havengeld. Verordening op de heffing en de invordering van havengeld 2016 Gemeenteblad Texel 2016 nr 20 26-12-2015 INTREKKING Verordening op de heffing en de invordering van havengeld 2016 1Raadsbesluit Raadscommissie 28-10-2015/01-12-2015 Nummer 090 B Havengeld Gemeenteraad

Nadere informatie

Artikel 1 Aard van de heffing en belastbaar feit Artikel 2 Begripsbepalingen

Artikel 1 Aard van de heffing en belastbaar feit Artikel 2 Begripsbepalingen Artikel 1 Aard van de heffing en belastbaar feit Onder de naam kadegeld wordt een recht geheven ter zake van vaartuigen voor het gebruik van voor de openbare dienst bestemde kaden, die in eigendom zijn

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van binnenhavengeld Vlissingen 2019

Verordening op de heffing en invordering van binnenhavengeld Vlissingen 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Vlissingen Nr. 272226 18 december 2018 Verordening op de heffing en invordering van binnenhavengeld Vlissingen 2019 De raad van de gemeente Vlissingen; gelezen

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van haven- en kadegelden 2015

Verordening op de heffing en invordering van haven- en kadegelden 2015 CVDR Officiële uitgave van Elburg. Nr. CVDR344916_1 9 mei 2017 Verordening op de heffing en invordering van haven- en kadegelden 2015 De raad der gemeente Elburg; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

HAVENTARIEVEN HAVENTARIEVEN

HAVENTARIEVEN HAVENTARIEVEN HAVENTARIEVEN HAVENTARIEVEN maart 2009 Vaarrechten A. Voor de binnenvaart (prijs zonder BTW - 21%) Doorvaart met lading (per ton van 1.000 kg en per km) : 0,00025 minimum 4,00 Doorvaart zonder lading vaartuig

Nadere informatie

Retributiereglement inname ligplaatsen stedelijk havengebied Antwerpen

Retributiereglement inname ligplaatsen stedelijk havengebied Antwerpen 1 Retributiereglement inname ligplaatsen stedelijk havengebied Antwerpen Artikel 1. Doel Er worden door de stad Antwerpen vanaf 1 juli 2017 tot 31 december 2019 retributies aangerekend voor het innemen

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Verordening op de heffing en invordering van liggeld pleziervaartuigen Maassluis 2015

GEMEENTEBLAD. Verordening op de heffing en invordering van liggeld pleziervaartuigen Maassluis 2015 Officiële uitgave van de gemeente Maassluis GEMEENTEBLAD Nummer: 21 Datum bekendmaking: 2 juni 2015 Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van liggeld pleziervaartuigen Maassluis 2015 De Raad

Nadere informatie

Informatienota s voor havengebruikers

Informatienota s voor havengebruikers Informatienota s voor havengebruikers Bijgewerkt tot 08/02/2005 1. 15/05/02 Overdracht van zeeschepen. 2. 01/08/01 Internationaal verdrag inzake de burgerlijke aansprakelijkheid voor schade door verontreiniging

Nadere informatie

Verordening havengelden 2011

Verordening havengelden 2011 Verordening havengelden 2011 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de

Nadere informatie

Tariefverordening op het slepen in de dokken

Tariefverordening op het slepen in de dokken Tariefverordening op het slepen in de dokken Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht www.havenvanantwerpen.be raad van bestuur van 5 december 2016 ingangsdatum: 1 januari 2017 Inhoudstafel BASISPRINCIPES...3

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN HAVENGELD 2016 (VERORDENING HAVENGELD 2016)

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN HAVENGELD 2016 (VERORDENING HAVENGELD 2016) Raadsbesluit Zaak : 1229126 (418763) Raad volgnr. Behoort bij voorstel : 1229126 (418497) Datum B&W : 17 november 2015 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester

Nadere informatie

Antwerpen revalorizeert oudere dokken

Antwerpen revalorizeert oudere dokken De evolutie in de haven staat nooit stil Antwerpen revalorizeert oudere dokken Een haven is nooit af. Ze dient met name voortdurend În te spelen op de evolutie in' de scheepvaart en in de goederenoverslag,

Nadere informatie

Tariefverordening op het slepen in de dokken

Tariefverordening op het slepen in de dokken Tariefverordening op het slepen in de dokken Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht www.havenvanantwerpen.be raad van bestuur van 4 december 2017 ingangsdatum: 1 januari 2018 Inhoud BASISPRINCIPES...

Nadere informatie

Tariefverordening. het slepen in de dokken. Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Tariefverordening. het slepen in de dokken. Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Tariefverordening op het slepen in de dokken Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen www.havenvanantwerpen.be directiecomité van 3 december 2012 Raad van bestuur van 18 december 2012 ingangsdatum : 1 januari

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. gelet op het bepaalde in artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet, en 229a van de Gemeentewet; besluit:

GEMEENTEBLAD. gelet op het bepaalde in artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet, en 229a van de Gemeentewet; besluit: Officiële uitgave van de gemeente Maassluis GEMEENTEBLAD Nummer: 43 Datum bekendmaking: 18 december 2013 Onderwerp: Verordening binnenhavengeld 2014 De Raad van de gemeente Maassluis; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Binnenhavengeldverordening 2015 Gemeente Harlingen

Binnenhavengeldverordening 2015 Gemeente Harlingen GEEENTEBLAD Nr. 67987 26 november Officiële uitgave van gemeente Harlingen. 2014 Binnenhavengeldverordening 2015 Gemeente Harlingen Besluit van de gemeenteraad van Harlingen Onderwerp: Havengeldverordeningen

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Verordening havengelden Leeuwarden 2019

GEMEENTEBLAD. Nr Verordening havengelden Leeuwarden 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Leeuwarden Nr. 269105 14 december 2018 Verordening havengelden Leeuwarden 2019 DE RAAD VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN; gelezen het voorstel van burgemeester en

Nadere informatie

Infomoment Waterplan + - Steigers en walvoorzieningen. dinsdag 11 oktober 2011, 20 uur Havengebouw, Entrepotkaai 1, Antwerpen.

Infomoment Waterplan + - Steigers en walvoorzieningen. dinsdag 11 oktober 2011, 20 uur Havengebouw, Entrepotkaai 1, Antwerpen. Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Infomoment Waterplan + - Steigers en walvoorzieningen. dinsdag 11 oktober 2011, 20 uur Havengebouw, Entrepotkaai 1, Antwerpen. Aanwezigen

Nadere informatie

1. Hieronder is een verkeerssituatie afgebeeld. Geen van beide schepen volgt stuurboordwal. Geef aan welk vaartuig voorrang heeft.

1. Hieronder is een verkeerssituatie afgebeeld. Geen van beide schepen volgt stuurboordwal. Geef aan welk vaartuig voorrang heeft. 43 Examen maart 2013 ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 2 maart 2013 Opmerking: Tenzij anders vermeld hebben de vragen betrekking op het APSB. Verklaring van de gebruikte symbolen 1. Hieronder is een verkeerssituatie

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van scheepvaartrechten c.a. 2015, versie 2

Verordening op de heffing en de invordering van scheepvaartrechten c.a. 2015, versie 2 RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Weert; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 24 februari 2015; gelet op artikel 216 en 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a en b,

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van haven-, lig-, kade- en opslaggelden 2018

Verordening op de heffing en invordering van haven-, lig-, kade- en opslaggelden 2018 De raad van de gemeente Harderwijk; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 november 2017, nr. h170062002 gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a en b, van de Gemeentewet

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Verordening havengelden Leeuwarden 2016

GEMEENTEBLAD. Nr Verordening havengelden Leeuwarden 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leeuwarden. Nr. 122757 17 december 2015 Verordening havengelden Leeuwarden DE RAAD VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a en b, van de Gemeentewet;

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a en b, van de Gemeentewet; Verordening havengelden Leeuwarden DE RAAD VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 6 oktober 2015; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a en

Nadere informatie

nv De Scheepvaart : meren van vaartuigen op het Albertkanaal tussen Wijnegem en Antwerpen

nv De Scheepvaart : meren van vaartuigen op het Albertkanaal tussen Wijnegem en Antwerpen nv De Scheepvaart : meren van vaartuigen op het Albertkanaal tussen Wijnegem en Antwerpen I. Linkeroever 1. Zone opwaarts het sluizencomplex Wijnegem Zone van 50,00 meter opwaarts tot 500,00 meter opwaarts

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van havengelden 2017 De raad van de gemeente Haarlem;

Verordening op de heffing en de invordering van havengelden 2017 De raad van de gemeente Haarlem; Verordening op de heffing en de invordering van havengelden 2017 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 8 november 2016; gelet op artikel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punt strategische coördinatie Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van haven-, kade- en opslaggelden 2019

Verordening op de heffing en invordering van haven-, kade- en opslaggelden 2019 Verordening op de heffing en invordering van haven-, kade- en opslaggelden 2019 De Raad van de Gemeente Enschede; gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 20 november 2018;

Nadere informatie

Sleepverordening. In het kader van artikel , 2 van de. (Onderdeel 5.3 Slepen) Havenbedrijf Antwerpen

Sleepverordening. In het kader van artikel , 2 van de. (Onderdeel 5.3 Slepen) Havenbedrijf Antwerpen Sleepverordening In het kader van artikel 5.3.1.5, 2 van de Gemeentelijke Havenpolitieverordening (Onderdeel 5.3 Slepen) Havenbedrijf Antwerpen www.havenvanantwerpen.be Raad van Bestuur van 3 juli 2017

Nadere informatie

I) Scheepvaartsignalisatie aan de bruggen. 2 - Bruggen (behalve de Noordkasteel- en Lillobruggen)

I) Scheepvaartsignalisatie aan de bruggen. 2 - Bruggen (behalve de Noordkasteel- en Lillobruggen) I) Scheepvaartsignalisatie aan de bruggen 1 - Noordkasteel- en Lillobruggen 2 - Bruggen (behalve de Noordkasteel- en Lillobruggen) Aanduiding seinen en geulen Figuur 1.1 - Noordkasteelbruggen - zicht vanuit

Nadere informatie

VERORDENING HAVEN- EN KADEGELD 2007

VERORDENING HAVEN- EN KADEGELD 2007 Gemeentestukken: 2006 48B De raad van de gemeente Ridderkerk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 7 november 2006, nummer 48; gelet op artikel 229, aanhef, onderdelen

Nadere informatie

Raadsvoorstel 78J. Gemeenteraad. Vergadering 3 november Onderwerp : Verordening Scheepvaartrechten Helmond 2017

Raadsvoorstel 78J. Gemeenteraad. Vergadering 3 november Onderwerp : Verordening Scheepvaartrechten Helmond 2017 Raadsvoorstel 78J Vergadering 3 november 2016 Gemeenteraad Onderwerp : Verordening Scheepvaartrechten Helmond 2017 B&W vergadering : 11 oktober 2016 Dienst / afdeling : FIN.BEL Aan de gemeenteraad, In

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a en b van de Gemeentewet;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel a en b van de Gemeentewet; ote Ji Hof van *Twente., Onderwerp: Verordening haven-, kade- en opslaggelden 2019 Registratienummer: 705501 Vergadering: 27 november 2018 Agendapunt: 11 De raad van de gemeente Hof van Twente; gezien

Nadere informatie

Gezien de voordracht van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2017 (Gemeenteblad afd. 1, nr. 1449),

Gezien de voordracht van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2017 (Gemeenteblad afd. 1, nr. 1449), GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amsterdam Nr. 74205 16 april 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Amsterdam houdende regels omtrent binnenwatergeld voor de beroepsvaart Binnenwatergeldverordening

Nadere informatie

Artikel 1 Aard van de heffing en belastbaar feit. Artikel 2 Begripsbepalingen

Artikel 1 Aard van de heffing en belastbaar feit. Artikel 2 Begripsbepalingen Gemeente Harlingen Artikel 1 Aard van de heffing en belastbaar feit Onder de naam kadegeld wordt een recht geheven ter zake van vaartuigen voor het gebruik van voor de openbare dienst bestemde kaden,

Nadere informatie

Reglement kade- en ligplaatsgeld 2012

Reglement kade- en ligplaatsgeld 2012 Reglement kade- en ligplaatsgeld 2012 Delfzijl Eemshaven B. REGLEMENT KADE- EN LIGPLAATSGELD 2012 BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a) Aanvrager: de natuurlijke- of rechtspersoon

Nadere informatie

Verordening. Zelfvarende 800-tonshijsbok BRABO

Verordening. Zelfvarende 800-tonshijsbok BRABO Verordening Zelfvarende 800-tonshijsbok BRABO Raad van Bestuur 1 december 2014 Inhoudstafel Hoofdstuk 1: VOORWAARDEN GEBRUIK HIJSBOK... 3 artikel 1. Contact gegevens en definities... 3 artikel 2. Algemene

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van kadegeld Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Verordening op de heffing en invordering van kadegeld Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR601295_1 29 december 2017 Verordening op de heffing en invordering van kadegeld 2017 De Raad van de Gemeente Harlingen Gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 6 juni 2009

ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 6 juni 2009 Scheepvaartcontrole City atrium Vooruitgangstraat 56 1210 Brussel ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 6 juni 2009 Opmerking: De vermelding CEVNI heeft betrekking op de Europese reglementering en correspondeert

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van havengelden 2017

Verordening op de heffing en de invordering van havengelden 2017 Verordening op de heffing en de invordering van havengelden 2017 De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 november 2016; gelet op artikel

Nadere informatie

een schip dat is bestemd of geschikt is voor de vaart op zee;

een schip dat is bestemd of geschikt is voor de vaart op zee; CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR11962_5 23 februari 2016 Verordening binnenhavengeld 1995 G E M E E N TE B E S T U U R Nr. 3901 VERORDENING binnenhavengeld 1995. Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

VERBETERLIJST. INT Belg. 106 Kaart

VERBETERLIJST. INT Belg. 106 Kaart VERBETERLIJST INT 1478 - Belg. 106 Kaart Westerschelde Editie september 2017 Bijgewerkt t/m BaZ 25 / 2018 6 december 2018 De laatste versie van deze verbeteringen kan geraadpleegd worden op www.vlaamsehydrografie.be

Nadere informatie

VERORDENING HET GEBRUIKEN VAN GRONDEN IN HAVENGEBIED

VERORDENING HET GEBRUIKEN VAN GRONDEN IN HAVENGEBIED VERORDENING OP HET GEBRUIKEN VAN GRONDEN IN HET HAVENGEBIED Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen www.havenvanantwerpen.be Directiecomité van 21 oktober 2013 Raad van bestuur van 4 november 2013 Ingangsdatum

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 78666 VERORDENING SCHEEPVAARTRECHTEN 2015

GEMEENTEBLAD. Nr. 78666 VERORDENING SCHEEPVAARTRECHTEN 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nijmegen. Nr. 78666 22 december 2014 VERORDENING SCHEEPVAARTRECHTEN 2015 Hoofdstuk I Algemene bepalingen De Raad van de Gemeente Nijmegen, bijeen in zijn openbare

Nadere informatie

VERORDENING HET GEBRUIKEN VAN GRONDEN IN HAVENGEBIED

VERORDENING HET GEBRUIKEN VAN GRONDEN IN HAVENGEBIED VERORDENING OP HET GEBRUIKEN VAN GRONDEN IN HET HAVENGEBIED Havenbedrijf Antwerpen nv van publiek recht www.portofantwerp.com beslissing directiecomité d.d. 15 november 2017 Ingangsdatum : 1 januari 2018

Nadere informatie

Het Albertkanaal In de haven van Antwerpen: plannen voor de nabije en een verdere toekomst

Het Albertkanaal In de haven van Antwerpen: plannen voor de nabije en een verdere toekomst 5 jaar Albertkanaal Het Albertkanaal n de haven van Antwerpen: plannen voor de nabije en een verdere toekomst r. G. Thues _ De Alllwerpse haven is her westelijk sltlîfsfuk van het A/ber/kanaal: in de dokken

Nadere informatie

18 NOVEMBER Besluit van de Vlaamse Regering tot bekrachtiging van het tariefreglement voor het kanaal Brussel-Schelde

18 NOVEMBER Besluit van de Vlaamse Regering tot bekrachtiging van het tariefreglement voor het kanaal Brussel-Schelde MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 18 NOVEMBER 2005. - Besluit van de Vlaamse Regering tot bekrachtiging van het tariefreglement voor het kanaal Brussel-Schelde De Vlaamse Regering, Gelet op het decreet

Nadere informatie

Cijfers over de haven + verschillende functies en jobs in een haven

Cijfers over de haven + verschillende functies en jobs in een haven Cijfers over de haven + verschillende functies en jobs in een haven Cijfers over de haven? Kan je spelen met de cijfers van de haven van Antwerpen? Bekijk de volgende documenten en ook het brochuurtje

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artae Creations KvK-nummer: 60440422. Artikel 1. Toepassingsgebied

Algemene Voorwaarden Artae Creations KvK-nummer: 60440422. Artikel 1. Toepassingsgebied Algemene Voorwaarden Artae Creations KvK-nummer: 60440422 Artikel 1. Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten

Nadere informatie

Vlaamse vereniging tot het behoud. van historische vaartuigen vzw. Agenda: www.historisch-vaartuig.be

Vlaamse vereniging tot het behoud. van historische vaartuigen vzw. Agenda: www.historisch-vaartuig.be Vlaamse vereniging tot het behoud van historische vaartuigen vzw www.historisch-vaartuig.be Nieuwsbrief 28, januari 2009 Verantwoordelijke uitgever: Dirk Ramakers Agenda: Stroppentocht - 16-26/5/2009 Oostende

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 oktober 2013;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 oktober 2013; min mi iiiiiiii imí BM1302639 De raad van de gemeente Steenbergen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 oktober 2013; gelet op: artikel 147 Gemeentewet; artikel 229, eerste lid, aanhef

Nadere informatie

Gemeenteraad: 15 december Commissie: Samen Leven 1 december 2016

Gemeenteraad: 15 december Commissie: Samen Leven 1 december 2016 RAADSBESLUIT Onderwerp: Verordening haven- en kadegeld 2017 Gemeenteraad: 15 december 2016 Commissie: Samen Leven 1 december 2016 BBVnr: 1137584 Raadsbesluitnr: 1138869 De raad van de gemeente Ridderkerk;

Nadere informatie

Gemeente Tiel Verordening op de heffing en de invordering van haven-, kade- en

Gemeente Tiel Verordening op de heffing en de invordering van haven-, kade- en 1 van 5 29-7-2016 17:43 Zoek regelingen op overheid.nl Gemeente Tiel Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Verordening op de heffing en de invordering van haven-, kadeen

Nadere informatie

Informatie voor ouders, pleegouders en hulpverleners

Informatie voor ouders, pleegouders en hulpverleners Informatie voor ouders, pleegouders en hulpverleners Als ouders een tijdje niet zelf voor hun kinderen kunnen zorgen Het kan dat ouders door omstandigheden in moeilijkheden verkeren, of dreigen te komen,

Nadere informatie

VERORDENING OP HET GEBRUIK VAN DE ZELFVARENDE 25/40-TONS VLOTKRANEN PORTUNUS EN TITAN

VERORDENING OP HET GEBRUIK VAN DE ZELFVARENDE 25/40-TONS VLOTKRANEN PORTUNUS EN TITAN VERORDENING OP HET GEBRUIK VAN DE ZELFVARENDE 25/40-TONS VLOTKRANEN PORTUNUS EN TITAN Directiecomité van 10 december 2012 Raad van Bestuur van 18 december 2012 Verordening op het gebruik van de zelfvarende

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR603868_1. Verordening scheepvaartrechten 2018

CVDR. Nr. CVDR603868_1. Verordening scheepvaartrechten 2018 CVDR Officiële uitgave van Reimerswaal. Nr. CVDR603868_1 19 december 2018 Verordening scheepvaartrechten 2018 De raad van de gemeente Reimerswaal; gezien de voorstellen van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

VERBETERLIJST. Westerschelde Editie / oktober 2017

VERBETERLIJST. Westerschelde Editie / oktober 2017 VERBETERLIJST 104 Kaart Westerschelde Editie 2017 Bijgewerkt t/m BaZ 22 / 2017 26 oktober 2017 De laatste versie van deze verbeteringen kan geraadpleegd worden op www.vlaamsehydrografie.be 2017 15/200(T)

Nadere informatie

Overzicht tarieven Precario vergelijkbare gemeenten en andere overheidsinstanties

Overzicht tarieven Precario vergelijkbare gemeenten en andere overheidsinstanties Overzicht tarieven Precario vergelijkbare gemeenten en andere overheidsinstanties Inhoud vergelijkbare gemeenten en andere overheidsinstanties... 1 Leiden... 2 Amsterdam Stadsdeel Centrum... 2 Provincie

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van scheepvaartrechten 2016

Verordening op de heffing en de invordering van scheepvaartrechten 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Arnhem. Nr. 10292 28 januari 2016 Verordening op de heffing en de invordering van scheepvaartrechten 2016 Op 2 november 2015 heeft de gemeenteraad de 'Verordening

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van Brug-, schut- en havengelden 2018 gemeente Utrecht

Verordening op de heffing en invordering van Brug-, schut- en havengelden 2018 gemeente Utrecht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Utrecht Nr. 216318 7 december 2017 Verordening op de heffing en invordering van Brug-, schut- en havengelden 2018 gemeente Utrecht De raad van de gemeente

Nadere informatie

RAPPORT VAN EXPERTISE

RAPPORT VAN EXPERTISE Gemeente Heemstede Sneek, 21 mei 2013 afdeling juridische zaken Postbus 352, 2100 AJ Heemstede RAPPORT VAN EXPERTISE Opdrachtgever : Gemeente Heemstede Opdrachtdatum : 12-04-2013 Onze referentie : P13030

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 3 september 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 3 september 2014; Ontwerp raadsbesluit gemeente Utrecht Publiekszaken-Gemeentebelastingen, kenmerk: Verordening brug-, schut- en havengelden 2015 De raad van de gemeente Utrecht; gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Gebruik van de droogdokken van het gemeentelijk havenbedrijf Antwerpen

Gebruik van de droogdokken van het gemeentelijk havenbedrijf Antwerpen Gebruik van de droogdokken van het gemeentelijk havenbedrijf Antwerpen Ingangsdatum: 1 januari 2015 Droogdok nr.... Verblijf van... tot en met... Vaartuig... Nationaliteit... Tonnenmaat netto... Bruto...

Nadere informatie

Gemeentelijke Havenpolitieverordening 2015. 5.3 Slepen

Gemeentelijke Havenpolitieverordening 2015. 5.3 Slepen Gemeentelijke Havenpolitieverordening 2015 5.3 Slepen Agenda 1.BEPALINGEN TEN AANZIEN VAN DE ORGANISATIE VAN SLEEPDIENSTEN EN DE SLEEPDIENSTVERLENERS 2.BEPALINGEN TEN AANZIEN VAN HAVENGEBRUIKERS 1 BEPALINGEN

Nadere informatie

LIJST VAN HET MARIFOONNET BELGISCHE BINNENWATEREN

LIJST VAN HET MARIFOONNET BELGISCHE BINNENWATEREN LIJST VAN HET MARIFOONNET BELGISCHE BINNENWATEREN Waterweg Plaats Station Werkkanaal Contactkanaal of bijkomende info. Zeekanaal Brussel-Schelde Zeesluis Wintam 68 Centrale Zemst 25 melden Nijverheidsbrug

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN SCHEEPVAARTRECHTEN 2018

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN SCHEEPVAARTRECHTEN 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Arnhem Nr. 224570 19 december 2017 VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN SCHEEPVAARTRECHTEN 2018 DE RAAD VAN DE GEMEENTE ARNHEM Gelezen het voorstel

Nadere informatie

van het Benedenscheldebekken

van het Benedenscheldebekken van het Benedenscheldebekken van het Benedenscheldebekken Jaargang 1, nummer 1, december 2010 nummer 3, mei 2012 Naar een integrale aanpak voor de Benedenvliet Het deelbekken van de Benedenvliet wordt

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN SCHEEPVAARTRECHTEN 2019

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN SCHEEPVAARTRECHTEN 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Arnhem Nr. 273970 19 december 2018 VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN SCHEEPVAARTRECHTEN 2019 DE RAAD VAN DE GEMEENTE ARNHEM Gelezen het voorstel

Nadere informatie

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE ENERGIELABEL per 7 juli 2015

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE ENERGIELABEL per 7 juli 2015 REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE ENERGIELABEL per 7 juli 2015 Begripsomschrijving Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder: stichting : de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken; commissie

Nadere informatie

Besluit 2017-I-11. gezien de conclusies van de hoorzitting met het binnenvaartbedrijfsleven in maart 2017,

Besluit 2017-I-11. gezien de conclusies van de hoorzitting met het binnenvaartbedrijfsleven in maart 2017, Besluit 2017-I-11 De Centrale Commissie, gezien de RIS-strategie die door de CCR bij Besluit 2012-I-10 is aangenomen en het belang dat wordt toegekend aan het gebruik van elektronische meldingen, gezien

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 november 2014 (Gemeenteblad 2014, nr. );

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 november 2014 (Gemeenteblad 2014, nr. ); Onderwerp Datum 16 december 2014 Verordening op de heffing en invordering van Havengeld 2015 Pagina 1 van 6 De raad van Venray, Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 november 2014

Nadere informatie

De afrit Lillo naar de Scheldelaan richting Antwerpen en richting Zandvliet is afgesloten!

De afrit Lillo naar de Scheldelaan richting Antwerpen en richting Zandvliet is afgesloten! Beste bezoeker/standhouder, De wegenwerken in en rondom Antwerpen hebben ondertussen nationale faam. Zoals jullie in juli misschien al hebben ondervonden is Lillo Boekendorp hier niet van gespaard gebleven.

Nadere informatie

Kattendijksluis in ere hersteld. Renovatie 150 jaar oude sluis kadert in opwaardering het Eilandje

Kattendijksluis in ere hersteld. Renovatie 150 jaar oude sluis kadert in opwaardering het Eilandje Kattendijksluis in ere hersteld Renovatie 150 jaar oude sluis kadert in opwaardering het Eilandje Kattendijksluis begint aan tweede leven Toekomst De vernieuwing en heropening van de Kattendijksluis is

Nadere informatie

Back-up procedure. Melding Schip Haven van Rotterdam. Bezoek Schip. Contact. Het Port Community System (PCS) is niet beschikbaar

Back-up procedure. Melding Schip Haven van Rotterdam. Bezoek Schip. Contact. Het Port Community System (PCS) is niet beschikbaar 4 Melding Schip Haven van Rotterdam System Interface Web Interface De procedure is generiek. Het Port Community System (PCS) is niet beschikbaar Hoe te handelen tijdens de storing? U dient zelf te controleren

Nadere informatie

VERBETERLIJST. Westerschelde Editie september / december 2017

VERBETERLIJST. Westerschelde Editie september / december 2017 VERBETERLIJST INT 1478 Belg. 106 Kaart Westerschelde Editie september 2017 Bijgewerkt t/m BaZ 26 / 2017 21 december 2017 De laatste versie van deze verbeteringen kan geraadpleegd worden op www.vlaamsehydrografie.be

Nadere informatie

Verordening liggelden Colijnsplaat 2010 Raadsbesluit: 5 november 2009

Verordening liggelden Colijnsplaat 2010 Raadsbesluit: 5 november 2009 INHOUD Onderwerp Pagina Artikel 1 Aard van de heffingen, belastbare feiten 2 Artikel 2 Begripsbepalingen 2 Artikel 3 Belastingplicht 3 Artikel 4 Heffingsgrondslagen 3 Artikel 5 Tarieven 3 Artikel 6 Tarieftoepassing

Nadere informatie

Uitsluitend bestemd voor vakantieverblijf zonder pension, te betrekken door ten hoogste 4 volwassenen en 2 kinderen.

Uitsluitend bestemd voor vakantieverblijf zonder pension, te betrekken door ten hoogste 4 volwassenen en 2 kinderen. Huur-Overeenkomst Le Petit Morvan Ondergetekenden verklaren de volgende huurovereenkomst te zijn aangegaan met betrekking tot de vakantiewoning in Villapourçon (Frankrijk) 58370 - Avaux. Uitsluitend bestemd

Nadere informatie

Verordening scheepvaartrechten 2015

Verordening scheepvaartrechten 2015 De raad van de gemeente Reimerswaal; gezien de voorstellen van burgemeester en wethouders van 4 november 2014, nummer 14.021075; gelet op artikel 229, eerste lid, onderdeel a en b van de Gemeentewet b

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Algemeen Artikel 1 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door een algemene vergadering en zal alles regelen wat de inwendige dienst der vereniging betreft. Dit huishoudelijk

Nadere informatie

VTS Procedures Scheldemond.

VTS Procedures Scheldemond. VTS Procedures Scheldemond. Marifoon Procedures. Sector: Het VTS gebied van Scheldemond bestaat uit de volgende sectoren. Gebruik deze marifoonkanalen voor verkeersinformatie en de verplichte melding bij

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van binnenhavengelden 2016

Verordening op de heffing en de invordering van binnenhavengelden 2016 CVDR Officiële uitgave van Beverwijk. Nr. CVDR404956_1 29 januari 2019 Verordening op de heffing en de invordering van binnenhavengelden 2016 De raad van de gemeente Beverwijk; gezien het voorstel van

Nadere informatie

Beoogd resultaat Vaststellen van de verordening zodat in 2010 de belastingheffing plaats kan vinden.

Beoogd resultaat Vaststellen van de verordening zodat in 2010 de belastingheffing plaats kan vinden. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Verordening haven- en opslaggelden 2010 Raadsvergadering : 4 november 2009 Politieke markt d.d.: 21 oktober 2009 Agendapunt : 7 Portef.houder : wethouder Berkelder Voorstelnummer

Nadere informatie

WELKOM OP DE BOUWPLAATS VAN DE GROOTSTE SLUIS TER WERELD!

WELKOM OP DE BOUWPLAATS VAN DE GROOTSTE SLUIS TER WERELD! WELKOM OP DE BOUWPLAATS VAN DE GROOTSTE SLUIS TER WERELD! DEURGANCKDOKSLUIS Inhoud Ligging Noodzaak Een gigantisch werk! Projectbeschrijving Voorbereidende werken Bouw van de sluis Aanleg toegangsgeulen

Nadere informatie

Aan de slag met APICS

Aan de slag met APICS Aan de slag met APICS Basisopleiding AIR V 2012-01 Waarom deze cursus? 2 Als voorbereiding op het werken met APICS leert u in deze cursus meer over de werking van de volledige keten en over basisbegrippen

Nadere informatie