VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 10 APRIL 1996

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 10 APRIL 1996"

Transcriptie

1 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 10 APRIL 1996 Aanwezig: de leden: M.C. van Schendelen (voorzitter); J.P.J. Lagrand (gedeputeerde voor Economische Zaken); J. Achterstraat; H.W. Berkhout; M.J.C. Heeremans; R.H. Hofwijks; C. Kilinc; F.J.M. Lagas; P.J. Overakker; A.J. Smit; K.A. Springer; L.P. de Wit-de Rooij; J.P.M. van Wijk; A.H.M. Lauxtermann; D. Gök de adviseur : W. van der Kolk de SEON-secretaris: W.J. Dijkstra Communicatie de ambtenaren : M.A.S. Hoenson-Morselt : L.P. van der Linde; R. Cornfield; V.M. Wouters; T.P.A. Lips; H.C. de Wolf-Verberne Gem. Hilversum : N.P.M. Crone (i.v.m. agendapunt 3) 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering. -deelt mee dat bericht van verhindering is ontvangen van de dames Van Maastricht en Onstenk en van de heren Koetsier, Raasveld en Schipper. -maakt melding van een werkbezoek aan de Broekerveiling op maandagochtend 6 mei 1996, waar door de provinciale VVV het nieuwe beleidsplan en activiteiten zullen worden gepresenteerd. -meldt dat op 8 mei 1996 de gehele dag een extra vergadering van de PScommissie Openbaar Bestuur wordt gehouden. 's Ochtends staat reeds gepland een vergadering van de PS-commissie Economische Zaken & Werkgelegenheid. -zegt dat getracht zal worden het voorgenomen werkbezoek aan de callcenters te combineren met de juni-vergadering van de Statencommissie voor Economische Zaken en Werkgelegenheid. 2. Ingekomen post. Er zijn geen opmerkingen. 3. Voorwaardenscheppend Beleid: subsidie t.b.v. Havenkwartier Hilversum. dhr. Overakker: - laat zich kritisch uit over de slagvaardigheid van het gemeentebestuur van Hilversum waardoor reeds bedrijven uit die gemeente zijn vertrokken; - is verheugd dat nu eindelijk maatregelen worden voorgesteld ten gunste van de economische bedrijvigheid; -gaat akkoord met het verlenen van de bijdrage. dhr. Berkhout: -constateert een financieel gat indien de stirea-bijdrage niet zou doorgaan. -zegt dat transport over water een actueel onderwerp is. Het dempen van de havenarmen brengt met zich mee dat het transport over de weg zal toenemen. Hij benadrukt dat alle mogelijke transport-alternatieven bekeken moeten worden voor tot demping wordt besloten. dhr. Springer: -is verheugd dat deze bijdrage aan Hilversum verleend wordt.

2 2 -informeert hoe hoog dit project staat op de prioriteitenlijst van de provincie voor een stirea-bijdrage. dhr. Van Wijk: -stemt in met het verlenen van de bijdrage; -is wel verontrust over de situatie voor de woonbootbewoners eninformeert of de gemeente een plan voor hen klaar heeft liggen, bijv. m.b.t. de financiële vergoeding. dhr. Lagas: - verklaart zich akkoord met de voorgestelde bijdrage; -constateeert dat deze bijdrage is gekoppeld aan een eventuele toekenning van een subsidie uit de StiREA-regeling; -vraagt of het gebruikelijk is om dergelijke koppeling tussen verschillende subsidies aan te leggen. dhr. Gök: - kan zich vinden in het voorstel. dhr. Hofwijks: -is verheugd over deze bijdrage die mede kan zorgen voor een verbetering van het gebied; -mist in de stukken wel een visie over verdichting en bouwhoogte van dit gebied; -vraagt of er voorstellen worden gedaan de hoogte in te bouwen of wordt dat overgelaten aan de proceduregang; - Constateert dat het plan voldoet aan de in StiREA gestelde voorwaarden en wil in dat kader weten welke prioriteit de provincie aan dit project heeft gegegeven. dhr. V.d. Kolk: -staat positief tegenover het verstrekken van de bijdrage; -constateert dat de woonbootbewoners voorlopig in de 3e havenarm blijven. Vraagt of planologisch is afgedekt dat spanning tussen woonbootbewoners en gevestigde bedrijven niet uit de pas gaat lopen? -informeert naar het aantal op te leveren ha grond en de financiële consequenties indien er voor de woonboten alsnog plek gevonden wordt. -zegt dat er een goede samenwerking is met de gemeente Hilversum; -meldt dat het vertrek van het bedoelde bedrijf uit Hilversum niet te vermijden was aangezien het aanbod van de gemeente Rotterdam zeer hoog was; -constateert dat om de haven te bereiken vanaf de grote vaarwegen eerst enkele sluizen (met beperkte capaciteit) gepasseerd moeten worden waardoor de rol voor transport over water niet groot is; - geeft aan dat koppelsubsidies niet uitzonderlijk zijn. Vanuit de EU wordt bijvoorbeeld altijd de eis van medefinanciering door de regio gesteld; -zegt dat de totale StiREA-bijdrage voor heel Nederland 50 mln bedraagt. In een convenant is afgesproken dat de aanvragen voor stirea via de provincies lopen. Er is nog geen prioriteitsvolgorde gemaakt. Dit kan pas nadat ook alle andere projecten die bij de provincie worden aangemeld zullen worden; -is van mening dat dit project voldoet aan de voorwaarden die gesteld worden om in aanmerking te komen voor een stirea-bijdrage; -wijst erop dat Hilversum dit plan zonder stirea-bijdrage niet kan uitvoeren. dhr. Crone: -zegt dat naar de slibproblematiek een onderzoek wordt ingesteld. Hiervoor is een bedrag van 6 mln opgenomen; - meldt dat de woonbootbewoners van de 3e havenarm al het mogelijke doen om verplaatsing te voorkomen. Het dempen van de 3e havenarm zal pas

3 3 in de 2e fase worden opgenomen. Nu al is duidelijk dat voor meter effectieve opbrengst de kosten met 4 mln stijgen. Hij hoopt dat wanneer tot uitvoering van de 2e fase wordt overgegaan er voldoende geld beschikbaar zal zijn om tot demping over te gaan maar heeft daar grote twijfels over; -legt uit dat in het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan wordt aangegeven hoe hoog gebouwd mag worden; -zegt dat Hilversum wil starten met de uitvoering zodra de stirea-gelden beschikbaar zijn; -vindt het vanuit economische invalshoek beter de haven en havenarmen te dempen, mede gelet op de weinig havengerelateerde gebruikers. Zou men het gebruik van de haven willen stimuleren, dan zou er grond beschikbaar moeten zijn om havengerelateerde bedrijven aan te trekken, en die grond is er juist niet. Het dempen realiseert een grotere wekgelegenheid; - zegt dat er in het bestemmingsplan vanuit wordt gegaan dat de woonboten blijven liggen. Mocht het op lange termijn financieel mogelijk zijn de boten te verplaatsen dan zullen de bewoners het er mee eens moeten zijn. Het is niet de bedoeling verplaatsing via de rechter af te dwingen. 4. Europees Sociaal Fonds ADAPT/doelstelling 4 ; co-financiering 7 projecten dhr. Smit: -kan instemmen met het verstrekken van de co-financiering; -heeft de indruk dat de doelstellingen wel erg ambitieus zijn opgesteld. Er moet veel tegelijkertijd bereikt worden, èn werknemers scholen èn starters stimuleren; deze zaken liggen erg ver uiteen; -vraagt of er genoeg waarborgen zijn dat het VBO-niveau in de gaten wordt gehouden. Juist voor het MKB is dit van belang. dhr. Berkhout: -stemt in met verstrekking van de co-financiering; -is verheugd over de inzet van deze projecten. Neemt aan dat wordt bijgesteld op het moment dat zou blijken dat de doelstellingen niet gehaald worden. dhr. Springer: -stemt in met het verstrekken van de co-financiering; -zegt dat het CDA sterk hecht aan het innovatieve vermogen van het Noordhollandse bedrijfsleven, met name het MKB. dhr. Van Wijk: -kan zich vinden in het voorstel. dhr. Lagas: -kan zich vinden in het voorstel; -vindt het innovatieve vermogen van het MKB belangrijk. dhr. Gök: -kan zich vinden in het voorstel; -is verheugd over de genoemde ambities en met de differentiatie t.a.v. de projecten. mw. De Wit: -kan zich vinden in het voorstel. Vraagt waarom de co-financiering niet uit een bestaande begrotingspost kan worden gedekt; -vindt het een uitstekend resultaat dat met 6 mln zo'n 300 bedrijven worden bereikt; -wil weten wat het verschil is tussen de 2 projecten van de gemeente Zaanstad. Waarom niet als één project ingediend? -vraagt om een rapportage t.z.t. waarin staat aangegeven hoeveel werknemers zijn geschoold en hoeveel starters gestimuleerd.

4 4 dhr. V.d.Kolk: -gaat akkoord met het voorstel; -is verheugd dat ook de VHS Bergen zich nu inzet voor de genoemde activiteiten; -ondersteunt de vraag van PvdA-zijde voor het inbouwen van een meetpunt. -vindt het programma niet te ambitieus en heeft er vertrouwen in dat de doelstellingen gehaald zullen worden; -meldt dat we verplicht zijn een evaluatie op te stellen, welke ook in de Commissie EZ aan de orde zal komen; -zegt dat er geregeld overleg gevoerd wordt tussen het MKB en het VBO. Vindt het ook van belang dat de technologische kennis die binnen de provincie aanwezig is aan het MKB wordt verstrekt; X -stelt voor een lijst op te stellen van projecten welke buiten de provincie om tot stand komen; -legt uit dat in de vergadering van Gedeputeerde Staten van 4 juli 1995 is afgesproken co-financiering van projecten die in aanmerking komen voor subsidie uit Brussel, te financieren uit de saldi-reserve of de post onvoorzien; X -belooft uit te zoeken waarin het verschil zit tussen de 2 projecten van Zaanstad. De commissieleden worden hierover nog geïnformeerd; -stelt dat het onze taak is te kijken of het geld goed besteed wordt en ons niet te bemoeien met de nogal uiteenlopende doelstellingen van de projecten als deze al toegekend zijn; 5. Plan van aanpak convenant IPO-EZ "Ruimte voor Economische Activiteit" mw. Heeremans: -constateert dat het convenant de relatie provincie - Ez dient; -vindt de rekenmethode die wordt toegepast op het aantal m2 enigzins verwarrend; -wil dat het accent meer komt te liggen op de revitalisering van bedrijfsterreinen dan op de ontwikkeling van nieuwe terreinen; - constateert dat het bij de stimuleringsregeling om relatief geringe bedragen gaat; -benadrukt dat het convenant van weinig betekenis is voor de toeristische-recreatieve sector; -stemt in met het plan van aanpak. dhr. Gök: -is verheugd over dit convenant; -hecht er aan dat het accent ligt op duurzame economische activiteiten. dhr. Lagas: -kan zich vinden in het plan van aanpak; -mist hierin de kwestie van het verbeteren van de onderlinge afstemming van provinciegrensoverschrijdende aspecten van ruimtelijk economische relevante plannen. dhr. Van Wijk: -kan zich vinden in het plan van aanpak; -vraagt zich af of genoeg gedaan wordt voor de natuur en het toerisme. dhr. Achterstraat: -zegt dat de CDA-fractie op haar standpunt blijft staan dat er voor Noord-Holland 2 streekplannen moeten komen Noord-Holland-Noord en Noord-Holland Zuid; -hecht grote waarde aan een inventarisatie waaruit blijkt welke terreinen voor revitalisering in aanmerking komen en welke plekken

5 5 nog niet zijn opgevuld. Vraagt bij revitalisering ook aandacht voor het Fokker-terrein; -verzoekt relativerend om te gaan met de bedrijfsterreinen in het ROAgebied buiten Amsterdam en Haarlemmermeer; -vraagt aandacht voor "hoogwaardig toerisme" i.v.m. de werkgelegenheid; -pleit er voor voldoende geld ter beschikking te stellen voor de infrastructuur. dhr. Berkhout: -vraagt zich af of de eis, dat een project binnen anderhalf jaar in uitvoering wordt genomen, niet te kort is. Heeft de induk dat eeen vertraging wordt ingebouwd door de eis dat het project voldoende draagvlak moet hebben bij bestuur en bedrijfsleven; -verzoekt de tekst op pag. 7 van het plan van aanpak over de relatie met het ROA te wijzigen. Het is belangrijk samen met het ROA op te trekken, ook in relatie met Amsterdam; -onderstreept het standpunt van het CDA over de streekplannen; -zegt de roep om samenwerking al vijf jaar te horen. Wanneer is het zover? -wil weten of de stirea-aanvragen die binnen een week al moeten worden doorgestuurd naar de staatssecretaris, al vergezeld moeten zijn van een provinciaal advies. dhr. Smit: -is positief over de nota; -vindt het belangrijk dat het accent komt te liggen bij de revitalisering van bedrijfsterreinen. Wel zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Niet kost wat kost kleine bedrijfsterreinen in stand willen houden; -vraagt naar de rol van het IPO. dhr. V.d. Kolk: -vindt het een voordeel dat door het IPO-EZ convenant in deze commissie over ruimte gesproken kan worden. Hecht eraan dit onderwerp regelmatig te agenderen; -vraagt de inventarisatie van terreinen spoedig ter hand te nemen; -neemt aan dat bij de opstelling van een ontwikkelingsvisie Noord- Holland een economische paragraaf wordt opgenomen; -is benieuwd wanneer de door de staten aangenomen Nota Streekplanwerk wordt uitgevoerd. Acht een streekplan Noord-Holland-Zuid van groot belang; -vindt de tekst over de samenwerking met het ROA te bescheiden geformuleerd. -legt uit hoe het IPO-EZ convenant tot stand is gekomen; -zegt met revitalisering van bedrijfsterreinen aan te lopen tegen bv. de geluidhindernorm, de bereikbaarheid en de hoge kosten die bodemsanering met zich mee brengt; -is het ermee eens dat het beleid gericht moet zijn op duurzame economische activiteiten; ` -verwijst voor de samenwerking met andere provincies naar de laatste alinea van blz. 7 van het plan van aanpak; -zegt toe de formulering over samenwerking met het ROA te wijzigen; -zegt dat de kwestie over streekplannen thuis hoort in de statencommissie Ruimtelijke Ordening; -zegt met de wethouders EZ in het Gooi overeenstemming te hebben over de benodigde bedrijfsterreinen in deze regio; -is het ermee eens dat ook naar hoogwaardig toerisme wordt gekeken;

6 6 -is van mening dat de door het rijk gestelde criteria (een project moet binnen anderhalf jaar tot uitvoering komen en het project moet voldoende draagvlak hebben bij bestuur en bedrijfsleven) goed hanteerbaar zijn; -zegt toe terug te komen op de samenwerking op toeristisch gebied na de presentatie van het nieuwe beleidsplan van de provinciale VVV. dhr. Lips: -zegt dat de provinciale betrokkenheid bij de opstelling van de Regionaal-Economische ontwikkelingsstrategie voor het ROA-gebied" thans een stuk verbeterd is; -legt uit dat de provincie de StiREA-aanvragen in eerste instantie binnen een week zonder advies doorstuurt naar het ministerie (brievenbusfunctie), en dat later de provinciale prioriteiten binnen acht weken moeten worden vervat in een provinciaal advies; -wijst op een praktisch probleem t.a.v. de rol van de statencommissie bij de stirea-regeling omdat in 1996 projecten vóór 1 juni moeten worden ingediend en er weinig tijd is om in de juni-vergadering een provinciaal advies aan de commissie voor te leggen. 6. Concept-verslag van de vergadering van de statencommissie voor Economische Zaken & Werkgelegenheid d.d.13 maart dhr. Kilinc: -wil de volgende passage aangepast en aangevuld: "Er zijn op dit moment voldoende activiteiten ontplooid. En hopelijk kunnen er in de toekomst meer activiteiten ontplooid kunnen worden, waarvoor meer financiële middelen beschikbaar kunnen worden gesteld". dhr. Hofwijks: -mist bij punt 5 "Voorwaardenscheppend Beleid" de tekst dat de PvdAfractie akkoord gaat met het voorstel. Het verslag wordt met inachtneming van voorgaande wijzigingen vastgesteld. 7. Rondvraag: Dhr. Springer: -vraagt naar de stand van zaken m.b.t. de Rijkswerf in Den Helder i.v.m. behandeling van het slotbericht in de commissie Middelen. - zegt op 9 april j.l. overleg te hebben gehad met de heren Manderfeld en Kip. -legt uit dat het plan met de beoogde bouw van 350 woningen op het terrein waarschijnlijk gewijzigd wordt in de bouw van 150 à 250 woningen omdat de geluidhinder boven de 55 dba komt te liggen. -legt uit dat de besluitvorming in Brussel over het toekennen van enigerlei vorm van subsidie aan de Kop van Noord-Holland tot nu toe de nodige hobbels heeft gehad en ook nu nog voortdurende aandacht vraagt. Vervolgens sluit de voorzitter de vergadering. Titel:Verslag PS-cie. EZ d.d Datum:

7 7 Nummer: Documenttype:PS-cie-verslag

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 8 MEI 1996

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 8 MEI 1996 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 8 MEI 1996 Aanwezig: de leden: M.C. van Schendelen (voorzitter); J.P.J. Lagrand (gedeputeerde voor Economische

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 5 NOVEMBER 1997

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 5 NOVEMBER 1997 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 5 NOVEMBER 1997 Aanwezig: de leden: de adviseur: Communicatie: de ambtenaren: Gemeente Den Helder: M.C. van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 13 MAART 1996

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 13 MAART 1996 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 13 MAART 1996 Aanwezig: de leden: M.C. van Schendelen (voorzitter) J.P.J. Lagrand (gedeputeerde voor Economische

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel

Provinciale Staten van Overijssel www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 75 02 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum EMT/2005/1830

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 19 MAART 1997

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 19 MAART 1997 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE STATENCOMMISSIE VOOR ECONOMISCHE ZAKEN & WERKGELEGENHEID D.D. 19 MAART 1997 Aanwezig: de leden: M.C. van Schendelen (voorzitter); J.P.J. Lagrand (gedeputeerde Economische

Nadere informatie

- 1 PS2010RGW09. Datum : Nummer PS : PS2010RGW09 Afdeling : ILG Commissie : RGW Registratienummer : 2010INT Portefeuillehouder : Krol

- 1 PS2010RGW09. Datum : Nummer PS : PS2010RGW09 Afdeling : ILG Commissie : RGW Registratienummer : 2010INT Portefeuillehouder : Krol - 1 PS2010RGW09 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 02-03-2010 Nummer PS : PS2010RGW09 Afdeling : ILG Commissie : RGW Registratienummer : 2010INT256368 Portefeuillehouder : Krol Titel

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 65 Haarlem, 21 augustus 2001 Onderwerp: EU-programma innovatieve acties art. 4 EFRO Bijlage: ontwerpbesluit Inleiding Het EU-programma de regio s in de nieuwe

Nadere informatie

Besluit tot wijziging van de criteria voor subsidieverstrekking voor aansluiting van woonschepen op de gemeentelijk riolering. gfedcb.

Besluit tot wijziging van de criteria voor subsidieverstrekking voor aansluiting van woonschepen op de gemeentelijk riolering. gfedcb. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS_SI_GB Besluit tot wijziging van de criteria voor subsidieverstrekking voor aansluiting van woonschepen op de gemeentelijk riolering

Nadere informatie

(N.B. De rubrieken 1 t/m 4 altijd in deze volgorde uitwerken)

(N.B. De rubrieken 1 t/m 4 altijd in deze volgorde uitwerken) Nota PS-commissie Vergaderdatum 22 september 1999 Commissie voor Ruimtelijke Ordening en Bereikbaarheid Agendapunt nr. 6 Commissie nr. ROB/99/062 Onderwerp Masterplan Bedrijventerrein Crailo Opsteller/telefoon

Nadere informatie

SML09-30. Voorstel van GS aan PS: kennisnemen van bijgaande stukken op basis van actieve informatieplicht

SML09-30. Voorstel van GS aan PS: kennisnemen van bijgaande stukken op basis van actieve informatieplicht P TraD HoLLAND SML09-30 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving Registration ummer PZH-2009-209435 (DOS-2009-0001943) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

M.k.g. afwezig: De heer I.G. Mostert (vanaf punt 3) en mevrouw T. Veninga (gemeente Nieuwkoop).

M.k.g. afwezig: De heer I.G. Mostert (vanaf punt 3) en mevrouw T. Veninga (gemeente Nieuwkoop). Concept - BESLUITENLIJST Vergadering portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken d.d. 15 februari 2012 Aanwezig (leden PHO EZ): gemeente Alphen aan den Rijn: de heer T. Hoekstra gemeente Noordwijkerhout:

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME13-1 -

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME13-1 - PS2008MME13-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 6 mei 2008 Nummer PS : PS2008MME13 Afdeling : ECV Commissie : MME Registratienummer : 2008int221948 Portefeuillehouder : Ekkers Titel

Nadere informatie

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Provinciale Staten van Noord Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Bijlage: ontwerpbesluit 1. Inleiding Op 29 mei 2006 hebben PS

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel PS2008WMC16-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 15 april 2008 Nummer PS : PS2008WMC16 Afdeling : MOW Commissie : WMC Registratienummer : 2008INT216622 Portefeuillehouder : De Wilde

Nadere informatie

Tijdstip Onderwerp. 01. 10.30 Opening en mededelingen Bijgevoegd

Tijdstip Onderwerp. 01. 10.30 Opening en mededelingen Bijgevoegd Agenda bestuurlijke commissie Milieu en Mobiliteit Datum: donderdag 14 april 2011, 10.30 12.30 uur Plaats: VNG, Nassaulaan 12 Den Haag, Deetman zaal Tijdstip Onderwerp Bijlage 01. 10.30 Opening en mededelingen

Nadere informatie

Vereniging t is Over zonder Schie

Vereniging t is Over zonder Schie Vereniging t is Over zonder Schie Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland t.a.v. Mw. Ir. I.G.M. de Bondt Postbus 90602 2509 LP Den Haag Datum: 1 september 2013 Betreft: Uitspraak Raad van State Referentienr:

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN

PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN Concept PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN BELEIDSNOTITIE VAN GEDEPUTEERDE STATEN DECEMBER 2004 1. Doel en Aanleiding In haar brief van 11 november 2003 aan de Tweede Kamer heeft de Minister van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout Gedeputeerde Staten Contact mr. E. Sprietsma T 070-441 62 47 e.sprietsma@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de procedurevergadering van de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving van 23 november 2016

Besluitenlijst van de procedurevergadering van de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving van 23 november 2016 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter opent om 19:00 uur de vergadering en heet iedereen welkom. De commissie neemt kennis van de volgende mededelingen: - De commissie vergadert met de agenda die

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland ` Voordracht Haarlem, Onderwerp: Kaderstelling Europabeleid door Provinciale Staten Inleiding Op 11 juni 2007 jl. is door de commissie FEPO de werkgroep Europa ingesteld.

Nadere informatie

Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie door / vervolgprocedure. De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om uur.

Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie door / vervolgprocedure. De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om uur. 1 Opening a. Opening en mededelingen De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om 14.00 uur. Er zijn geen afmeldingen ontvangen. De volgende nagekomen stukken heeft u per e-mail ontvangen:

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit: Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Alex Jansen Telefoon 5113661 E-mail: a.jansen@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 2007/215162 Bijlage A B & W-vergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 19:00 uur Opening De voorzitter heet iedereen welkom

Nadere informatie

Procedure POP3-project Kavelruil Werkt!

Procedure POP3-project Kavelruil Werkt! Procedure POP3-project Kavelruil Werkt! Versie: januari 2017 (3) In 2016 heeft de Stichting ter Verbetering van de Agrarische Structuur (Stivas) binnen de Uitvoeringsregeling POP3 Noord-Holland Verbetering

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle Partijen: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, vertegenwoordigd door gedeputeerde de heer J.F. Weber, daartoe

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel van het college aan de raad Raadsvergadering d.d. 31 januari 2013 Agendapunt 06-03 Onderwerp: subsidie Veluws Bureau voor Toerisme, 2013 en 2014. Portefeuillehouder: C. van

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 19019149 *19019149* onderwerp voorgesteld besluit Wijziging en openstelling Subsidieregeling cofinanciering voor het Operationeel Programma

Nadere informatie

Onderwerp: Provinciale subsidie aan sanering riooloverstorten strand Wijk aan Zee en Egmond aan Zee

Onderwerp: Provinciale subsidie aan sanering riooloverstorten strand Wijk aan Zee en Egmond aan Zee Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 15 Haarlem, 29 oktober 2007 Onderwerp: Provinciale subsidie aan sanering riooloverstorten strand Wijk aan Zee en Egmond aan Zee Bijlage: - ontwerpbesluit

Nadere informatie

Jaarplan 2015 CRO Rotterdam The Hague Airport

Jaarplan 2015 CRO Rotterdam The Hague Airport Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Rotterdam Jaarplan 2015 CRO Rotterdam The Hague Airport Concept : 3 december 2014 Vastgesteld : Vergadering 11 december 2014 Opgemaakt : 15 december 2014 1. Inleiding

Nadere informatie

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen.

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen. Onderwerp Uitspraak RvS inzake wijzigingsbesluit Duinweg 56 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMM27 Inleiding Op 30 november 2010 heeft uw college besloten het wijzigingsbesluit Duinweg 56, Drunen vast te

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Secretaris : De heer J.W.C.J.M. de Kort (i.p.v. de heer M.J.P.M. Post) Leden : De heer

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 aanvang vergadering : 18.00 uur einde vergadering : 19.00 uur plaats : Zaal Beaune, Crowne Plaza

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten. Mei Ontwerpbesluit. Provinciale Staten van Zuid-Holland,

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten. Mei Ontwerpbesluit. Provinciale Staten van Zuid-Holland, Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering Mei 2009 Nummer 6060 onderwerp Subsidieverzoek Krimpen aan den IJssel innovatieve bestuurskrachtmeting 1 Ontwerpbesluit Provinciale

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning gemeente Kerkrade

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning gemeente Kerkrade Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning gemeente Kerkrade De raad van de gemeente Kerkrade gelet op artikel 33, derde lid, van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de volgende verordening:

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006 ~. Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 Voorstenr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006, Vaststelling intememeentelijk DlÎmtelijk structuurplan voor de gemeenten Obdam Wester

Nadere informatie

Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten

Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten Toelichting sleutelprojecten programma Stad en Regio 2012-2015/17 1 1 Inlichtingen bij dhr. A.J.H.P. Elferink, (026) 3599756, e-mailadres a.elferink@gelderland.nl

Nadere informatie

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling Statenvoorstel P r o v i n c i e F l e v o l a n d Statenvoorstel *450788* Aan: Provinciale Staten Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Nadere informatie

onderwerp Regeling financiële compensatie ruimte voor ruimte en lintbebouwing 201 1

onderwerp Regeling financiële compensatie ruimte voor ruimte en lintbebouwing 201 1 provincie Lr--,.-.- > ZUID HOLLAND Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering Februari 201 1 Nummer 6321 onderwerp Regeling financiële compensatie ruimte voor ruimte en lintbebouwing

Nadere informatie

Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019

Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019 Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019 A Algemeen A.1 Opening en mededelingen A.2 Besluitenlijst (incl. presentielijst) gezamenlijke vergadering Bestuurscommissie

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

Graag informeren wij u hierbij dat wij op 8 februari 2005 jl. het. voorontwerp streekplanuitwerking Bedrijventerrein Amstelveen Zuid

Graag informeren wij u hierbij dat wij op 8 februari 2005 jl. het. voorontwerp streekplanuitwerking Bedrijventerrein Amstelveen Zuid Gedeputeerde Staten Datum Ons kenmerk 2005 4448 Onderwerp voorontwerp streekplanuitwerking Bedrijventerrein Amstelveen Zuid Bezoekadres Houtplein 33 Provinciale Staten van Noord Holland T.a.v. de Statengriffier,

Nadere informatie

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 25 oktober 2017

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 25 oktober 2017 Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 25 oktober 2017 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, mevrouw Oosterop - van Leussen, opent de procedurevergadering om 14.00

Nadere informatie

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200 m2.

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200 m2. College Onderwerp: V20100312 Voorstel tot aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij de provincie voor vrijstelling van het bestemmingsplan voor de bouw van een opslagloods op terrein van Koninklijke

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 18 mei 2015

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 18 mei 2015 DATUM 18 mei 2015 PLAATS Enschede, kamer H 3.00 TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER De heer G.J. de Graaf SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 De heren G.J. de Graaf, J.H. Coes, H. van Agteren, R.G. Welten, M. Sijbom

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Raadsvoorstel *Z0245757025* Aan de raad Documentnummer : INT-15-22789 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Inleiding

Nadere informatie

Commissie voor Bestuur en Middelen

Commissie voor Bestuur en Middelen Griffie Commissie voor Bestuur en Middelen Datum commissievergadering : nvt DIS-stuknummer : 1166475 Behandelend ambtenaar : A.J. Brul Directie/afdeling : Nummer commissiestuk : Bm-0358 Datum : 30 januari

Nadere informatie

Stichting Behoud Houtmanpad e.o. KvK p/a Merkmanstraat 23, 2013 EA Haarlem Triodos Bank:

Stichting Behoud Houtmanpad e.o. KvK p/a Merkmanstraat 23, 2013 EA Haarlem Triodos Bank: Provincie Noord-Holland T.a.v. Mw. ir. E.A.H. ten Hag en college van Gedeputeerde Staten Dreef 3, Haarlem Postbus 123 2000 MD Haarlem Haarlem, 18 januari 2013 Betreft: Verstreken termijn - ILG subsidie

Nadere informatie

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde.

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV10.0167 Roden, 11 mei 2010 Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8

Nadere informatie

Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017

Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017 Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017 De gemeenteraden is gevraagd voor 1 oktober 2017 een reactie te geven. Alle gemeenteraden hebben

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid Aanwezig: Voorzitter: dhr. J. Buzepol Locogriffier: mw. A. van Wees (locogriffier) Leden:

Nadere informatie

Nota van Beantwoording Overlegreacties ex artikel 3.1.1 Bro. Concept- ontwerpbestemmingsplan Stadscentrum / Dorpsstraat

Nota van Beantwoording Overlegreacties ex artikel 3.1.1 Bro. Concept- ontwerpbestemmingsplan Stadscentrum / Dorpsstraat Nota van Beantwoording Overlegreacties ex artikel 3.1.1 Bro Concept- ontwerpbestemmingsplan Stadscentrum / Dorpsstraat Gemeente Zoetermeer Afdeling Stadsontwikkeling Februari 2013 1 Op 18 september 2012

Nadere informatie

Bijlagen: Ondertekende brief met verzoek om bijdrage uit het Provinciaal Herstructurerings Programma. Brief Gedeputeerde Staten van 21 maart 2012

Bijlagen: Ondertekende brief met verzoek om bijdrage uit het Provinciaal Herstructurerings Programma. Brief Gedeputeerde Staten van 21 maart 2012 svoorstel jaar stuknr. Onderwerp: Herstructurering bedrijventerrein De Tweeling Portefeuillehouder: B.R. Arends Beleid en Regie D. van Heteren, telefoon ((0591)68 93 13) Team Ruimtelijk Beleid Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Procedure POP3-project Kavelruil Werkt!

Procedure POP3-project Kavelruil Werkt! Procedure POP3-project Kavelruil Werkt! Versie: mei 2018 (4) In 2016 heeft de Stichting ter Verbetering van de Agrarische Structuur (Stivas) binnen de Uitvoeringsregeling POP3 Noord-Holland Verbetering

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact mw H.J.M. Tjauw Foe T 070-441 69 18 hjm.tjauwfoe@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Statencommissie voor Economische Zaken & Werkgelegenheid d.d. 10 december 1997

Verslag van de vergadering van de Statencommissie voor Economische Zaken & Werkgelegenheid d.d. 10 december 1997 Verslag van de vergadering van de Statencommissie voor Economische Zaken & Werkgelegenheid d.d. 10 december 1997 Aanwezig: de leden: de adviseur: Communicatie: de ambtenaren: gemeente Beverwijk: GHB Amsterdam:

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 18932633 *18932633* onderwerp Subsidie opruimen drugsafvaldumpingen Waterschap Scheldestromen (project Bronbestrijding Zeeland

Nadere informatie

Agendanummer: Registratienummer: Onderwerp: Maatschappelijk beleidskader. Purmerend, 27 oktober Aan de gemeenteraad van Purmerend,

Agendanummer: Registratienummer: Onderwerp: Maatschappelijk beleidskader. Purmerend, 27 oktober Aan de gemeenteraad van Purmerend, Agendanummer: 11-72 Registratienummer: 636378 Purmerend, 27 oktober 2011 Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling: In een snel veranderende wereld is de uitdaging dat iedereen mee

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Verslag Dagelijks Bestuur

Verslag Dagelijks Bestuur Verslag Dagelijks Bestuur Datum : Maandag 24 oktober 2011 Plaats : Regiokantoor, Bestuurskamer Tijdstip : 14.30 uur Voorzitter : drs. F.A.M. Kerckhaert, plv. Secretaris : K. de Vries, a.i. Aanwezig : heren:

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Wedeka bedrijven van 5 november 2015;

gelezen het voorstel van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Wedeka bedrijven van 5 november 2015; Het college van de gemeente Stadskanaal gelezen het voorstel van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Wedeka bedrijven van 5 november 2015; gelet op artikel 23 van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord

Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord Openbaar Embargo tot 1 oktober Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Contact: drs. J. van Straalen 070-441 61 92 j.van.straalen@pzh.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl

Nadere informatie

Inleiding. Partijen. Inhoud overeenkomst

Inleiding. Partijen. Inhoud overeenkomst Notitie bij raadsvoorstel Bestuursovereenkomst tussen de provincie Noord-Brabant en de gemeenten in de provincie Noord-Brabant in het kader van de uitvoering van reconstructieen gebiedsplannen ex artikel

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING ASBEST ERAF ZONNEPANELEN EROP ZUID-HOLLAND

PROVINCIAAL BLAD BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING ASBEST ERAF ZONNEPANELEN EROP ZUID-HOLLAND PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 1055 30 juni 2014 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING ASBEST ERAF ZONNEPANELEN EROP ZUID-HOLLAND Gedeputeerde

Nadere informatie

Onderwerp: Visie op herstart personenvervoer over water in het Noordzeekanaalgebied. Bijlagen: ontwerpbesluit, Visiedocument incl. bijlagen, motie 6-6

Onderwerp: Visie op herstart personenvervoer over water in het Noordzeekanaalgebied. Bijlagen: ontwerpbesluit, Visiedocument incl. bijlagen, motie 6-6 Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 8 september 2014 Onderwerp: Visie op herstart personenvervoer over water in het Noordzeekanaalgebied Bijlagen: ontwerpbesluit, Visiedocument incl. bijlagen,

Nadere informatie

Kerntaak/plandoel: Milieu, energie en klimaat: een energieneutraal Gelderland in 2050

Kerntaak/plandoel: Milieu, energie en klimaat: een energieneutraal Gelderland in 2050 STATENBRIEF Onderwerp: Rondvraag over windenergie in Zaltbommel en Apeldoorn Portefeuillehouder: J.J. van Dijk Kerntaak/plandoel: Milieu, energie en klimaat: een energieneutraal Gelderland in 2050 Doel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 9. Extra windturbines in gemeente Dalfsen. Datum: 25 maart Decosnummer: 7

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 9. Extra windturbines in gemeente Dalfsen. Datum: 25 maart Decosnummer: 7 Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 9 Onderwerp: Extra windturbines in gemeente Dalfsen Datum: 25 maart 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 7 Informant: Leonie van Dam

Nadere informatie

Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten 17-04-2012

Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten 17-04-2012 zaak_id bericht_nummer Collegevoorstel ECONOMIE, CULTUUR EN ARBEID Reg.nr. B&W d.d. 17-04-2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d.

Nadere informatie

Notulen Collegevergadering

Notulen Collegevergadering College van Burgemeester en Wethouders Notulen Collegevergadering Overleg Collegevergadering Datum 9 augustus 2005 Begintijd Eindtijd Aanwezig Afwezig Notulen Burgemeester P.J. Möhlmann, wethouder R.J.

Nadere informatie

Aanbiedingsbrief. Aan de raad.

Aanbiedingsbrief. Aan de raad. Sector: Stad Kerkrade, 23 maart 2011. Aanbiedingsbrief Aan de raad. Nr. 11it00170. Hierbij bieden wij u ter overweging en beslissing aan een ontwerpbesluit, nr. 11Rb012, betreffende de verklaring van geen

Nadere informatie

Gemeente ñ Bergen op Zoom

Gemeente ñ Bergen op Zoom Gemeente ñ Bergen op Zoom Voorlegger Onderwerp : Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'Villapark Reimerswaaľ Nummer voorstel! Afdeling : Stedelijke Ontwikkeling, Datum voorstel : 19 augustus 2014 Ruimtelijke

Nadere informatie

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013;

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013; Besluit van Gedeputeerde Staten van [datum], [registratienummer/kenmerk], tot wijziging van de Subsidieregeling asbest eraf zonnepanelen erop Zuid- Holland Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland;

Nadere informatie

(In 2009 werd nog een subsidie van voor de OMFL enerzijds en anderzijds een subsidie van voor Toerisme Flevoland toegewezen).

(In 2009 werd nog een subsidie van voor de OMFL enerzijds en anderzijds een subsidie van voor Toerisme Flevoland toegewezen). P R O V I N C I E F L E V O L A N D Agenda Onderwerp Subsidie 2010 OMFL Beslispunten 1. Kennisname van het jaarplan en de begroting 2010; 2. Voor 2010 een subsidie van maximaal 1.060.000 euro aan de OMFL

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011 Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15 Aan: De Gemeenteraad Vries, 21 juni 2011 Onderwerp: Verplaatsing agrarisch bedrijf familie Siegers en toepassing ruimte voor ruimte regeling Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Datum : 6 september 2005 Nummer PS : PS2005IME06 Dienst/sector : MEC/DER Commissie : IME

Datum : 6 september 2005 Nummer PS : PS2005IME06 Dienst/sector : MEC/DER Commissie : IME S T A T E N V O O R S T E L Datum : 6 september 2005 Nummer PS : PS2005IME06 Dienst/sector : MEC/DER Commissie : IME Registratienummer : 2005MEC001704i Portefeuillehouder: Ger Mik Titel : Projectvoorstel

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 6 oktober 2015, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 20:15 uur Wijzigingenregister: 13-10:

Nadere informatie

procedurevergadering overlegvergadering

procedurevergadering overlegvergadering Planning openstaande moties toezeggingen Statencommissie Ruimte en Leefomgeving Onderwerpen Uiterlijke Portefeuillehouder door GS Door GS aan te bieden onderwerpen aan de commissie Voorhangprocedure regionale

Nadere informatie

Verslag DB van 25 juni 2012

Verslag DB van 25 juni 2012 DATUM 25 juni 2012 PLAATS Kamer 506 TIJDSTIP 14.30 uur VOORZITTER F.A.M. Kerckhaert SECRETARIS dr. ing. G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG AFWEZIG de heren P.E.J. den Oudsten (vanaf agendapunt D-1), H. Van Agteren,

Nadere informatie

statenstukken Provinciale Staten 17-03-2006 WEB-265 behandeling: Heukelom, G.R.J. van Agenda nr: Vergadering GS: 31-01-2006 Nr: WEB0600499/2

statenstukken Provinciale Staten 17-03-2006 WEB-265 behandeling: Heukelom, G.R.J. van Agenda nr: Vergadering GS: 31-01-2006 Nr: WEB0600499/2 Provinciale Staten Gedeputeerde Vergadering PS: belast met Nr: 17-03-2006 WEB-265 behandeling: Heukelom, G.R.J. van Agenda nr: Vergadering GS: 31-01-2006 Nr: WEB0600499/2 Onderwerp: Provinciale stimuleringsregeling

Nadere informatie

SML NGEKOMEN 0 3 DEC Paraaf Provinciesecretaris

SML NGEKOMEN 0 3 DEC Paraaf Provinciesecretaris SML09-105 NGEKOMEN 0 3 DEC. 20119 5 -minuten versie voor Provinciale Staten P HOLLAND Directie DLB Afdeling (oud) Samenleving Registratienummer PZH-2009-142752985 (DOS-2009-0022939) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.1594 *B.18.1594* Landgraaf, 11 september 2018 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in Abdissenbosch

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

Projectnota Extra Investeringsimpuls Sociaal-culturele Infrastructuur CC 2 Verbetering van museumaanbod

Projectnota Extra Investeringsimpuls Sociaal-culturele Infrastructuur CC 2 Verbetering van museumaanbod Projectnota Extra Investeringsimpuls Sociaal-culturele Infrastructuur CC 2 Verbetering van museumaanbod Projectnota 3 Project: Verkadepaviljoen Zaans Museum Totale projectkosten: 3.575.000,- Provinciale

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. -Wijzigen van de verordening "Reïntegratie Anw-ers en niet-uitkeringsgerechtigden" in die zin dat volgende artikelen worden ingevoegd:

RAADSVOORSTEL. -Wijzigen van de verordening Reïntegratie Anw-ers en niet-uitkeringsgerechtigden in die zin dat volgende artikelen worden ingevoegd: Gemeente Bergen op Zoom RVB02-0046 ifcvirgadewng AUG. 2002 RAADSVOORSTEL Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp Penaal \: : Wijzigen van de verordening "Reïntegratie Anw-ers en nietuitkeringsgerechtigden"

Nadere informatie

De raad van de gemeente Tholen. Tholen, 19 september 2017

De raad van de gemeente Tholen. Tholen, 19 september 2017 No.: Portefeuillehouder: Wethouder C.L. van Dis MBA Afdeling: ROVH Behandelaar: E.J. de Hond MSc De raad van de gemeente Tholen Tholen, 19 september 2017 Onderwerp: Voorstel tot het vaststellen van de

Nadere informatie

Besluitvorming. Plafond/streefbedrag 10.000.000. Minimumbedrag 0

Besluitvorming. Plafond/streefbedrag 10.000.000. Minimumbedrag 0 Criteria Naam en nummer Soort Instellingsdatum Besluitvorming Nut en noodzaak Functie Doel Ambtelijk beheerder Voeding Toelichting B0442003 Reserve Cofinancieringsfonds Kennis en innovatie Bestemmingsreserve

Nadere informatie

Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp OBGZ financiële situatie. BW-nummer. Programma / Programmanummer Cultuur / 9530. Portefeuillehouder H.

Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp OBGZ financiële situatie. BW-nummer. Programma / Programmanummer Cultuur / 9530. Portefeuillehouder H. Openbaar Onderwerp OBGZ financiële situatie Programma / Programmanummer Cultuur / 9530 BW-nummer Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting De Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid (OBGZ) kende in 2009 een

Nadere informatie

Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard!

Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! > www.vrom.nl Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! 2e Tender Waddenfonds 8 september tot en met 17 oktober 2008 Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! 2e Tender

Nadere informatie

Er kan worden gesproken over al dan niet op de agenda vermelde onderwerpen.

Er kan worden gesproken over al dan niet op de agenda vermelde onderwerpen. Vergadering Oordeelsvorming Ruimte 10-09-2015 Plaats: Raadzaal Tijd: 20:00-23:30 Voorzitter: Commissiegriffier: dhr. F. Kromhout OORDEELSVORMENDE RAADSBIJEENKOMST RUIMTE Voorafgaande aan deze vergadering

Nadere informatie

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. (Tekst geldend op: 01-12-2014) Wet van 22 januari 2014, houdende regels omtrent de uitvoering van Europese verordeningen inzake financiële bijdragen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Uitvoeringswet

Nadere informatie

L. van Gerven raad september 2013

L. van Gerven raad september 2013 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email L. van Gerven 040-2083487 Lge@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Verordening Starterslening. 13raad00533 26 september

Nadere informatie