LinkedInhandboek Algemeen Groepen Aan de slag

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LinkedInhandboek Algemeen Groepen Aan de slag"

Transcriptie

1

2 LinkedInhandboek Dit handboek is geschreven voor een ieder die kennis wil maken met het medium LinkedIn. Op dit moment staat LinkedIn vooral bekend als een online cv, maar er zijn nog meer mogelijkheden om je voordeel te halen uit een profiel op LinkedIn. Algemeen Een LinkedIn account is gratis. Er zijn ook betaalde accounts, maar je kunt al genoeg met een gratis versie. De bedoeling van LinkedIn is dat je een profiel aanmaakt. Hierop kun je je werkverleden en ervaring op vermelden. Tevens kun je duidelijk maken op welke plekken je te vinden bent op het gebied van social media. Net als bij een sollicitatie maakt LinkedIn gebruik van recommendations. Op deze manier kunnen anderen lezen hoe collega s/klanten het vonden om met je te werken. Groepen Naast een eigen profiel kun je ook lid worden van verschillende groepen op LinkedIn. Er zijn stedelijke, regionale, branchegericht en beroepsgerichte groepen. Mocht je een groep missen, dan kun je ook zelf een eigen groep oprichten. Aan de slag Voor het gebruik van LinkedIn in zakelijke aangelegenheden is het belangrijk te weten wat je ermee kunt. In dit handboek krijg je een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Daarnaast is het goed om een doel vast te stellen. Wat wil jij bereiken met LinkedIn?

3 LinkedIn homepage

4 LinkedIn homepage Op de homepage vind je een overzicht van alle updates en zie je wat LinkedIn voor je heeft uitgezocht. Op de afbeelding staan verschillende pijltjes en nummers. Hieronder worden die verder uitgelegd. 1. Status update Bij de status update vermeld je waar je op dat moment mee bezig bent. Door andere leden te laten zien wat je doet en hoe je dat doet, kun je nieuwe klanten trekken. Plaats elke dag of 3 keer per week een nieuwe update om je connecties op de hoogte te houden. Sinds 1 juli 2012 is het niet meer mogelijk om je Twitterupdates op LinkedIn te laten verschijnen. Je kunt er nog wel voor kiezen om je LinkedIn-updates op Twitter te plaatsen. In dat geval vink je het knopje met het blauwe vogeltje aan. 2. Alle updates Hieronder zie je een lijst met alle updates van je connecties. Je krijgt alleen de laatste updates te zien. Hiermee zie je ook het nut van het zelf regelmatig vullen van een update. Anders verdwijn je van de lijst bij je andere connecties. Naast status updates zie je hier ook wie je connecties aan hun netwerk hebben toegevoegd. 3. Zoekfunctie De zoekfunctie op LinkedIn is uitgebreid. Je kunt aan de linkerkant van de balk aangeven waarop je wilt zoeken. Dat kunnen mensen zijn (zoals hij nu is ingesteld), maar ook bedrijven groepen of antwoorden. De zoekfunctie werkt niet optimaal, dus hij zal je niet altijd goede opties geven als je slechts de helft van een woord invult. 4. Mensen die je zou kunnen kennen Onder dit kopje geeft LinkedIn je handreikingen om meer bekenden te vinden. LinkedIn zoekt tussen je eigen connecties om te zien of er mensen bij zitten die jij ook kan kennen. Hier zitten vaak goede suggesties tussen. 5. Wie heeft je profiel bekeken? Nieuwsgierig hoe populair je bent op LinkedIn? Hier krijg je een overzicht hoeveel mensen je profiel bekeken hebben. Door op de tekst in het blauw te drukken krijg je de specificaties van het aantal mensen dat je profiel heeft bekeken. Je krijgt hier de namen te zijn of alleen anonieme gegevens. In Settings kun je aangeven hoe jij wil dat je op deze plek weergegeven wordt. Het is aan te raden om je naam te laten zien. Zo kunnen mensen jou ook terugvinden. 6. Banen die mogelijk interessant kunnen zijn LinkedIn is een ideale plek om banen te zoeken en te vinden. Onder dit kopje krijg je automatisch de laatste vacatures binnen die voor jou interessant kunnen zijn. Deze update kun je ook via de mail binnen krijgen. Dit regel je in Settings of Edit Profile (zie pag 7). 7. Mogelijk interessante groepen Om te zorgen dat je zoveel mogelijk zal doen met LinkedIn, geven ze zelf ook tips over de groepen die voor jou interessant kunnen zijn om te volgen.

5 LinkedIn Profiel

6 LinkedIn Profiel Onder het kopje Profile, vindt je het submenu Edit Profile. Hierin kun je profiel aanpassen en je werkervaring invullen. Als je klaar bent kun je onder Profile klikken op View Profile om te zien hoe anderen jouw profiel zien. 1. Naam en functie Bij de Edit achter je eigen naam kun je je gegevens aanpassen. Niet alleen je naam, maar ook je omschrijving kun je daar aanpassen. Dit is de omschrijving die anderen zien als ze op je naam zoeken. Zorg dus dat deze duidelijk weergeeft wat je doet. Je kunt ondernemer invullen, maar slimmer is om een omschrijving van je werkzaamheden te geven, zodat ze meteen weten wat je voor ze kunt betekenen. 2. Foto Een goede foto is belangrijk. Bedenk dat LinkedIn een zakelijk medium is waar vakantiefoto s niet echt geschikt zijn. Een foto waar je gezicht duidelijk te zien is, heeft de voorkeur. Zo kun je beter herkend worden. 3. Websites Via LinkedIn kun je je eigen website, blogsite, YouTubekanaal en Twitter promoten. Standaard staat de websiteomschrijving op Personal Website, maar door erop te klikken, krijg je meer mogelijkheden. Door Other te kiezen, kun je zelf een omschrijving te typen. Door duidelijk aan te geven welke link naar je website gaat en welke naar je blog of video s, zullen lezers sneller op je links klikken. 4. Samenvatting De samenvatting is de ideale plek om jezelf en je bedrijf te omschrijven. Leg hier duidelijk uit wat je voor klanten kunt betekenen. Leg je diensten uit en wat voor problemen je voor een klant kunt oplossen. Onder specialties kun je kort je sterke kanten benoemen. Voor de samenvatting kun je kiezen om een verhaal te schrijven of korte punten. Beide zie je voorbij komen op LinkedIn. Kies wat bij je past en hou vooral in je achterhoofd dat een potentiële klant binnen 10 seconden moet kunnen zien waarvoor hij je nodig heeft. 5. Applicaties Onder applications (in eerste instantie staat deze helemaal onder aan je profiel) kun je verschillende apps vinden. Zo heb je een Event kalender, kun je Polls toevoegen, presentaties en een Blog Link. Op deze manier kun je je werk al op je profiel laten zien en ook een update geven van de komende workshops/evenementen waar je heen gaat of die je zelf organiseert. Ik heb zelf gekozen voor Box.net Files. Hier kun je documenten plaatsen zoals je brochure en visitekaartje. 6. Compleet profiel Hier kun je zien of je profiel compleet is. Mocht je nog geen 100% hebben, dan krijg je tips over hoe je dat alsnog voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld door een recommendation te vragen. Dit is een aanbeveling die je kunt vragen van klanten en collega s. Dit hoef je niet terug te doen bij die persoon. Dat wordt nog wel eens gezien als vriendjespolitiek. 7. Jouw activiteiten In deze kolom wordt bijgehouden wat je gedaan hebt aan je profiel en als je Twitter gekoppeld hebt aan LinkedIn worden hier ook je tweets geplaatst. Bij Edit kun je bepalen wie deze activiteiten mogen zien.

7 8. Overig Voor de rest kun je in je profiel nog je werkervaring en educatie invullen. Doe dit zo compleet mogelijk, ook al lijken bepaalde banen/scholen niet direct het noemen waard. Je weet nooit waar mensen je van kunnen kennen of welk belang zij erbij hebben dat je een bepaald beroep hebt gehad. Ook kun je je interesses, groepen en persoonlijke informatie zoals je telefoonnummer en adres invullen. Voor een ondernemer is het noemen van een telefoonnummer aan te raden. Als er een zakelijk adres is, kun je deze ook invullen. Werk je vanuit huis, bedenk dan of je wilt dat je adres te vinden is op het Internet. Het is wel slim om je woonplaats in te vullen, omdat mensen zo kunnen kijken of je bij hen uit de regio komt. Onderaan bij Contact for: kun je aangeven welke informatie je van LinkedIn wilt ontvangen. 9. Volgorde aanpassen Het is mogelijk om de volgorde in je profiel aan te passen. Zo heb ik de documenten van Applications onder mijn Summary gezet, zodat ze goed opvallen. Wisselen doe je door met je muis op de titel te gaan staan. Dan verandert de muis in een kruis en kun je het desbetreffende onderdeel op een andere plek zetten. Dit kan ook met bijvoorbeeld de verschillende beroepen die je hebt ingevuld onder Experience. LinkedIn Contacten Onder dit kopje kun je je contacten bekijken, beheren en toevoegen. 1. Contacten Onder Connections kun je zien wie er in je netwerk zitten. Je krijgt een lijst in alfabetische volgorde te zien. Op het moment dat jij een uitnodiging verstuurd of je krijgt er een, dan staat erin waar je die persoon van kent. LinkedIn onthoudt dat en zo kun je in het overzicht ook zoeken naar alleen collega s of vrienden. Bij elke naam staat linksboven een vierkantje. Als je die aanvinkt, krijg je de optie om die persoon een direct bericht te sturen. Ook kun je de tags aanpassen, ofwel aangeven waar je die persoon van kent. Je krijgt dan dezelfde opties als in de uitnodiging. Om meerdere mensen uit je lijst in 1 keer een bericht te sturen, vink je de namen aan die het bericht moeten ontvangen. Door alleen op de naam of omschrijving van de persoon te klikken, opent een venster met daarin de verkorte gegevens uit zijn of haar profiel. 2. Contacten toevoegen Het toevoegen van contacten kan op twee manieren. Via Contacts > Connections en dan Import Connections of Contacts -> Add connections. Je kunt dan via je adres of met adressen mensen uitnodigen. Naast Add Connections heb je ook nog de subcategorieën: Colleagues, Alumni en People you may know. Onder Colleagues kijkt LinkedIn bij welke bedrijven je noemt onder je werkervaring en zoekt daar collega s voor je op. Onder Alumni (afgestudeerden) geeft LinkedIn een overzicht van mensen die op dezelfde school hebben gezeten. Deze gegevens zijn niet altijd correct. Onder People you may know krijg je hetzelfde overzicht als via het kopje op de Homepage.

8 LinkedIn Groepen Onder dit kopje kun je groepen beheren, toevoegen of zelf een groep beginnen. Het lid worden van groepen heeft als voordeel dat je kan werken aan naamsbekendheid. Ook kun je mensen uit je groep gemakkelijker uitnodigen als connectie door ze aan te vinden als Bekende uit groep. 1. Jouw Groepen Onder Your Groups staat een overzicht van alle groepen waar je lid van bent. Je kunt lid worden van 50 groepen. 2. Mogelijk interessante groepen Onder dit kopje geeft LinkedIn een overzicht van groepen die interessant kunnen zijn. Hierbij kijken ze naar je werkervaring, interesses en groepen waar je al lid van bent. 3. Groepenzoekmachine In de directory kun je meteen op zoek naar interessante groepen. Het is handig om regionale of plaatselijke groepen te volgen, omdat daar interessante potentiële klanten tussen zitten. De groepen zijn vaak groot, dus bij een leuke actie/discussie heb je ook meteen een groot bereik. Verder is het goed om een groep binnen je eigen branche te vinden om met lotgenoten te kunnen sparren. Ook kun je lid worden van groepen waar je je doelgroep kan vinden. Zo kun je heel gericht contact zoeken. 4. Eigen groep aanmaken Onder deze knop kun je zelf een groep maken. Soms bestaat de discussiegroep die jij voor ogen had nog niet of wil je je doelgroep bereiken onder een eigen groep. Je kunt kiezen voor een open groep als je wilt dat iedereen de discussies kan lezen en als je het laagdrempelig wilt houden. Om je leden van de groep meer exclusiviteit te geven bij bijvoorbeeld acties of vragen, dan kun je kiezen voor een Member-Only Group. 5. Instellingen groep Bij elke groep kun je apart je instellingen wijzigen onder de knop More ( zie knop 1). Daarna bepaal je zelf welke mailtjes je wel en niet wilt ontvangen van de groep (zie knop 2) en wil je de groep verlaten, dan klik je op Leave Group (zie knop 3).

9 LinkedIn Banen Voor een zakelijk netwerk als LinkedIn zijn banen erg belangrijk. Via dit platform kun je jezelf goed presenteren en wordt het je zo makkelijk mogelijk gemaakt om een baan te zoeken. 1. Find Jobs Onder Find Jobs kun je bij het zoekvenster naar banen zoeken. Onder de knop Search staat in kleine letters Advanced Search. Op deze manier kun je nog gerichter zoeken. Verder heb je boven in het blauw nog de woorden Saved Jobs, Saved Searches en Advanced Search. Onder de eerste twee kopjes kun je eerdere zoekresultaten bekijken. 2. Betaalde opties Job Seeker Premium, Post a Job, Find Talent en Recruiting Solutions zijn betaalde opties binnen LinkedIn. Manage a job is wel gratis, maar heeft pas zin als je Post a Job gebruikt hebt. LinkedIn Inbox Zie pagina 10 Linkedin Bedrijven Onder dit kopje kun je bedrijfsprofielen zoeken, maar ook je eigen bedrijfsprofiel aanmaken. 1. Zoek bedrijven Onder het kopje Search Companies kun je bedrijven zoeken. Ook krijg je hier een update van de bedrijven die je al volgt. Bovenaan staan de knoppen: Search Home (de pagina waar je nu bent), Search Companies en Following. Bij Search Companies kun je uitgebreider zoeken dan op de Homepagina en bij Following zie je de bedrijven die je al volgt. Op de homepage zie je rechtsonder de optie om een eigen bedrijfsprofiel te maken of te bewerken. 2. Eigen bedrijfsprofiel Op je eigen bedrijfsprofiel kun je meer vertellen over je onderneming. Je laat zien wie er werken door medewerkers uit te nodigen, je kunt je logo toevoegen en direct op de bedrijfspagina vacatures plaatsen (betaald) of producten en services laten zien. Onder Analytics kun je zien hoe vaak je bedrijfsprofiel per jaar bekeken wordt. Linkedin Nieuws Hieronder kun je een LinkedIn Today bekijken met het laatste nieuws, je bewaarde artikel of kijken wat LinkedIn signaleert. Linkedin More Hieronder kun je op zoek gaan naar antwoorden onder Answers of Learning Centre. De vragen moeten in het Engels gesteld worden. Je kunt ook naar de Nederlandse groep LinkedIn Tips, waar je je vragen in het Nederlands kunt stellen. Verder kun je hier je account upgraden en bekijken wat je met je talenten kunt onder Skills (Beta)

10 LinkedIn Inbox

11 LinkedIn Inbox In de Inbox kun je berichten versturen en worden je berichten en uitnodigingen bewaard. 1. Berichten Onder Messages zie je alle inkomende berichten. Ze staan automatisch ingesteld op datum. Als je Messages aanklikt, zie je aan de linkerkant een submenu met de kopjes Inbox, Sent, Archived en Trash. Onder Sent staan gestuurde mailtjes. Archived wordt hieronder apart behandeld en Trash zijn de verwijderde berichten. In dit submenu vind je alleen de verzonden en verwijderde berichten en geen uitnodigingen. 2. Uitnodigingen Onder het kopje Inivitations zie je of er nog uitnodigingen open staan die aan jouw gericht zijn. Meestal zal het bericht weergegeven worden: There are no pending invitations met daaronder de optie People you may know. Ook hier staat aan de linkerkant het submenu met Inbox, Sent, Archived en Trash. Nu vindt je onder Sent en Trash alleen verzonden en verwijderde uitnodigingen. 3. Bericht opstellen Met deze knop kun je een nieuw bericht versturen. Ook hier heb je bovenin de mogelijkheid om te kiezen voor Message of Invitation. Bij To: kun je de naam al gedeeltelijk intypen en wachten totdat LinkedIn de naam weergeeft of via de afbeelding van het boekje rechtstreeks in je Connecties zoeken. Nu nog een onderwerp en een bericht invullen en je kunt op Sent Message klikken. Bij de optie: Allow recipients to see each other s names and addresses kun je ervoor kiezen om je eigen adres zichtbaar te maken naar de persoon die je bericht ontvangt. Als je een zakelijk adres hebt ingevuld bij je settings, is het handig om deze optie aan te klikken. Dan hoef je niet elke keer naar de inbox toe, maar kun je elkaar ook rechtstreeks mailen. 4. Gearchiveerde uitnodigingen Onder Archived vind je de uitnodigingen die je gestuurd hebt. Achter de naam staat of de desbetreffende persoon je uitnodiging geaccepteerd heeft. Het maakt niet uit of je vanuit Message of Invitation op deze knop drukt, de inhoud blijft hetzelfde. 5. Zoekfunctie De algemene zoekfunctie past zich aan aan de pagina waarop je je bevindt. Vul je een zoekwoord in als je op de pagina Inbox bent, zoekt hij automatisch in de Inbox. Als je nu een persoon wilt zoeken, klik dan eerst aan de linkerkant op People en vul dan je zoekwoord in.

12 LinkedIn Settings

13 LinkedIn Settings Onder Settings vindt je de instellingen. Om bij Settings te komen klik je op het pijltje naast je eigen naam die rechts bovenin staat. Dan krijg je de opties Settings en Sign Out. 1. Algemene instellingen Op de homepage van Settings kun je je algemene instellingen wijzigen, zoals je adres en upgraden naar een betaalde versies. Onderin staan verschillende opties waar je meer instellingen kunt aanpassen. Onder Profile kun je aanpassingen doen die betrekking hebben tot je profiel. Zo kun je bepalen wie er bericht krijgen als je wijzigingen doet aan je profiel, wat anderen zien als jij hun profiel bekijkt, en of mensen je connecties mogen zien. 2. voorkeuren Onder dit kopje kun je aangeven hoeveel mails je van LinkedIn wilt ontvangen en over welk onderwerp. Ook kun je aangeven waar je wel en niet voor benaderd wilt worden. 3. Groepen, Bedrijven en Applicaties Dit kopje is er om de instellingen onder Groepen, Bedrijven en Applicaties te beheren. Handigste optie hieruit is het aangeven hoe vaak je groepmail wilt ontvangen (Set the frequency of group digest s). Hiermee kun je in 1 keer voor alle groepen aangeven hoe vaak je groepmail wilt ontvangen. 4. Accountinstellingen Onder Accountinstellingen kun je een paar belangrijke zaken regelen. Zo kun je aangeven dat je niet in advertenties van LinkedIn weergegeven wilt worden met naam en foto onder Private Controls. Ook kun je aangeven welke updates je wilt zien op de homepage. Verder kun je adressen toevoegen en je account opheffen. 5. Lees de instellingen na Onder je Settings zijn veel opties om aan te passen. Lees de opties een keer rustig door, zodat je weet waar je wel en niet voor gekozen hebt. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat ze automatisch voor advertenties van LinkedIn worden ingezet. Pas als je het vinkje uitzet, gebeurt dat niet meer. Ook is het goed om te beslissen of andere mensen mogen zien of je op hun profiel bent geweest, hoe je zichtbaar bent in de zoekfuncties van Google en hoeveel mail je wilt krijgen van Groepen, over banen en interessante artikelen. 6. Veelgestelde vragen In de rechterkolom vindt je veelgestelde vragen aan LinkedIn. Er is ook een helpdesk om je vragen te beantwoorden. De opbouw van LinkedIn is gecompliceerd en onnodig moeilijk. Schroom dus niet om je vraag te stellen.

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - ACCOUNT AANMAKEN...

INLEIDING... - 2 - ACCOUNT AANMAKEN... INDEX INLEIDING... - 2 - ACCOUNT AANMAKEN... - 3 - STAP 1: BASIS REGISTRATIE... - 3 - STAP 2: KIJK WIE JE AL KENT OP LINKEDIN... - 3 - STAP 3: BEVESTIG JE MAILADRES... - 4 - Meerdere e-mailadressen...

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

Haal meer uit je Linkedin bedrijfsprofiel

Haal meer uit je Linkedin bedrijfsprofiel Haal meer uit je Linkedin bedrijfsprofiel In 10 jaar tijd is het online zakelijke netwerk LinkedIn gegroeid tot meer dan 200 miljoen gebruikers. Ook in Nederland is het een populair netwerk. Zakelijke

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.2 24 juli 2011 Index Index... 2 Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht... 7 Menu... 8 Inrichten

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.3 mei 2013 Index Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht 7 Menu 8 Inrichten - Kolommen toevoegen

Nadere informatie

Netwerken met Linkedin

Netwerken met Linkedin Netwerken met Linkedin Linkedin is het standaardplatform voor zakelijk online netwerken geworden in Nederland. Per week komen er duizenden mensen bij. De kracht van Linkedin is het delen van netwerken,

Nadere informatie

perfect LinkedIn profiel

perfect LinkedIn profiel f 20 geheimen voor een perfect LinkedIn profiel Maaike Gulden Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wat kun je met LinkedIn? 4 Voordeel van een goed LinkedIn profiel 5 Een 100% LinkedIn profiel 5 20 Tips voor een

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

APRIL 2010. Handleiding Hoe LinkedIn te gebruiken? Tips & Trics

APRIL 2010. Handleiding Hoe LinkedIn te gebruiken? Tips & Trics APRIL 2010 Handleiding Hoe LinkedIn te gebruiken? Tips & Trics INLEIDING Deze handleiding is geschreven ter ondersteuning van de site www.linkedin.com. Je kunt je op deze website gratis registreren en

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Auteur: Leni Minderhoud info@45plusondernemer.nl Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Audio 3 Privacy Instellingen Welkom terug bij de derde audioles van de LinkedIn Profiel beginners cursus. De

Nadere informatie

perfect LinkedIn profiel

perfect LinkedIn profiel 20 geheimen voor een perfect LinkedIn profiel Maaike Gulden Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wat kun je met LinkedIn? 4 Voordeel van een goed LinkedIn profiel 5 Een 100% LinkedIn profiel 5 20 Tips voor een goed

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

Aanmelden bij LinkedIn

Aanmelden bij LinkedIn Aanmelden bij LinkedIn Wat is LinkedIn? In de vorige les hebben jullie kennisgemaakt met Facebook: een sociaal netwerk waarop je contact kan onderhouden met vrienden. LinkedIn is ook een sociaal netwerk

Nadere informatie

LinkedIn handleiding

LinkedIn handleiding LinkedIn handleiding Inhoud 3 Aanmelden en inloggen 4 Instellingen 6 Profielfoto 7 Algemene gegevens 8 Uw Public Profile 10 Summary (Samenvatting) 11 Experience 13 Skills & Endorsements 15 Additional info

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Introductie: Wat is Yammer?

Introductie: Wat is Yammer? Introductie: Wat is Yammer? Yammer is een middel om te communiceren, kennis te delen en van elkaar op de hoogte te blijven door het uitwisselen van korte berichten. Deze berichten komen in een berichtenlijst

Nadere informatie

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Breng jezelf en je bedrijf onder de aandacht bij LinkedIn. LinkedIn is voor iedereen die zichzelf, product of dienst en bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Met dit e-book laat ik

Nadere informatie

Instructie voor deelnemen aan Werkzaak Rivierenland LinkedIn-groep, Ons bouwplatform

Instructie voor deelnemen aan Werkzaak Rivierenland LinkedIn-groep, Ons bouwplatform Instructie voor deelnemen aan Werkzaak Rivierenland LinkedIn-groep, Ons bouwplatform Doe mee in de LinkedIn-groep van Werkzaak Rivierenland! Voorwoord Dit document bevat de instructie voor het aanmaken

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

LinkedIn wat kan ik ermee? Een korte samenvatting over netwerken met LinkedIn.

LinkedIn wat kan ik ermee? Een korte samenvatting over netwerken met LinkedIn. LinkedIn wat kan ik ermee? Een korte samenvatting over netwerken met LinkedIn. Astrid van der Windt 20-09-2013 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 LINKEDIN WAT KAN IK ERMEE?...2 LINKEDIN PROFIEL AANMAKEN...3

Nadere informatie

IN 7 STAPPEN NAAR EEN PROFESSIONEEL LINKEDIN PROFIEL

IN 7 STAPPEN NAAR EEN PROFESSIONEEL LINKEDIN PROFIEL IN 7 STAPPEN NAAR EEN PROFESSIONEEL LINKEDIN PROFIEL In 7 stappen naar een professioneel LinkedIn profiel! Om je positie op de (arbeids)markt te behouden en te versterken is online zichtbaarheid erg belangrijk.

Nadere informatie

Richt je LinkedIn-profiel in voor de lezer

Richt je LinkedIn-profiel in voor de lezer Richt je LinkedIn-profiel in voor de lezer Algemene vragen Wat wil je van je zakelijke (persoonlijke) netwerk? Wat vind je belangrijk dat mensen van jou en over jou weten? Wat wil je laten zien over je

Nadere informatie

LINKEDIN Handleiding

LINKEDIN Handleiding LINKEDIN Handleiding Inhoud 3.. Aanmelden en inloggen 4.. Taal 5.. Activiteiten broadcast 6.. E-mail adressen 7.. Profielfoto 9.. Profiel in twee talen opstellen 10.. Basisgegevens 12.. Je openbare profiel

Nadere informatie

ICT -idee 1. Om met Themeefy te kunnen werken moet je eerst een account aanvragen. Het aanvragen van een account is gratis en gaat als volgt.

ICT -idee 1. Om met Themeefy te kunnen werken moet je eerst een account aanvragen. Het aanvragen van een account is gratis en gaat als volgt. 1 Themeefy: Maak interactieve bladerboekjes met inhoud naar wens. Met Themeefy is het mogelijk om online interactieve bladerboekjes te maken. De inhoud van die boekjes kun je, op kleine onderdelen na,

Nadere informatie

Netwerken en solliciteren met LinkedIn

Netwerken en solliciteren met LinkedIn Methusalemlaan 88 7339 HE Ugchelen M 06 4777 6035 T 055 7074269 E info@hartebaan.nl W www.hartebaan.nl KvK 08159509 BTW NL1158.07.706.B02 ING 514 0226 Netwerken en solliciteren met LinkedIn Snel en effectief

Nadere informatie

Deelnemen aan de Ondernemen Zonder Grenzen competitie

Deelnemen aan de Ondernemen Zonder Grenzen competitie Deelnemen aan de Ondernemen Zonder Grenzen competitie Om mee te doen aan de businessplan competitie van Ondernemen Zonder Grenzen moet je je registreren als ondernemer op in de Ondernemen Zonder Grenzen

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Aan de slag met Linkedin

Aan de slag met Linkedin Aan de slag met Linkedin titel Aan de slag met Linkedin eerste druk augustus 2012 auteur Videoproduction zetwerk Fred Beumer Fred Beumer Digitaal Leerplein Twitter: @fred_beumer Facebook: facebook.com/digitaalleerplein

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Cursus Google Agenda. Lieve D Helft. ICT in het basisonderwijs

Cursus Google Agenda. Lieve D Helft. ICT in het basisonderwijs Cursus Google Agenda Lieve D Helft ICT in het basisonderwijs Auteur: Lieve D Helft Titel: Cursus Google Agenda April 2013 2013, Lieve D Helft Lieve.dhelft@telenet.be Alle rechten voorbehouden. Niets van

Nadere informatie

Checklist. Je eigen perfecte LinkedIn Profiel. Henk van der Duim

Checklist. Je eigen perfecte LinkedIn Profiel. Henk van der Duim Checklist Je eigen perfecte LinkedIn Profiel Henk van der Duim Je eigen perfecte LinkedIn profiel Met deze LinkedIn checklist kun je op een snelle, overzichtelijke manier een professioneel en pakkend LinkedIn

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

LINKEDIN SOCIAL SELLING

LINKEDIN SOCIAL SELLING LINKEDIN SOCIAL SELLING MEER VERKOPEN MET LINKEDIN INHOUD WAAROM SOCIAL SELLING RADARMARKETING EN SOCIAL SELLING DE REIS VAN DE KLANT WAAROM LINKEDIN JOUW SALES PROFIEL SAMEN NETWERKEN SAMENDELEN VIND

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL Inhoudsopgave Contents... 1 AANMELDEN... 2 Welkom op onze site!... 2 Mijn Profiel... 3 Basis gegevens:... 3 Profiel

Nadere informatie

SOCIALREADY. Gebruikershandleiding. SOCIALREADY is een product van Reclameplanner.nl

SOCIALREADY. Gebruikershandleiding. SOCIALREADY is een product van Reclameplanner.nl SOCIALREADY Gebruikershandleiding SOCIALREADY is een product van Reclameplanner.nl Inhoudsopgave Message Box My Contacts My Groups My Reports 3 10 11 12 Dit is uw home-screen. Als SocialReady wordt opgestart

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

LinkedIn. Hoe maak ik mijn bedrijfspagina aan?

LinkedIn. Hoe maak ik mijn bedrijfspagina aan? WIZZTIP LinkedIn. Hoe maak ik mijn bedrijfspagina aan? Wegwijzer Stap 1: LinkedIn-account aanmaken Een Stap afbeelding 2: Het e-mailadres is zoveel van meer je werkplaats waard toevoegen aan je persoonlijk

Nadere informatie

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 HANDLEIDING TRACK & INHOUDSOPGAVE Trigger Based Track & Trace e-mails 1. Track & Trace e-mails bewerken 2 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 2. Track

Nadere informatie

Handleiding BeSocialEasy

Handleiding BeSocialEasy Handleiding BeSocialEasy Het inlog scherm. Voeg hier je emailadres en wachtwoord in dat je per mail ontvangen hebt. Na inloggen kom je in het hoofdmenu terecht. Zoals je ziet heeft BeSocialEasy 5 tabbladen

Nadere informatie

Om op te warmen. Waarom? Introductie tot yammernetwerk Informatiemanagement Vlaamse overheid 31/10/2012. 6 november 2012

Om op te warmen. Waarom? Introductie tot yammernetwerk Informatiemanagement Vlaamse overheid 31/10/2012. 6 november 2012 Introductie tot yammernetwerk Informatiemanagement Vlaamse overheid 6 november 2012 Om op te warmen 1) Waar was je onlangs nog mee bezig op vlak van informatiebeheer? groene post-it 2) Noteer een probleem

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Op Internet bestaat Hyves al een aantal jaren. Daarin

Op Internet bestaat Hyves al een aantal jaren. Daarin Je komt het telkens weer tegen op allerlei plekken in de organisatie, collega s praten erover, maar je hebt je er zelf nog niet voor aangemeld. Wil je even kijken of je iets mist, lees dan dit artikel.

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken!

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken! Outlook 2011: E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek

Nadere informatie

LinkedIn handleiding voor de Groenteman

LinkedIn handleiding voor de Groenteman LinkedIn handleiding voor de Groenteman In deze speciale LinkedIn handleiding voor de groenteman leest u informatie wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist LinkedIn

Nadere informatie

Microsoft Office 365. Handleiding

Microsoft Office 365. Handleiding Dit document omvat een effiëciente handleiding voor de webinterface van Microsoft Office 365. Het mailsysteem, contacten beheren, agenda onderhouden en het gebruiken van de cloudservice OneDrive zijn de

Nadere informatie

Hoe moet ik mij aanmelden bij Twitter? Overtuigd van het feit dat Twitter voor u als molenaar veel kan betekenen? Tijd om een account aan te maken

Hoe moet ik mij aanmelden bij Twitter? Overtuigd van het feit dat Twitter voor u als molenaar veel kan betekenen? Tijd om een account aan te maken Waarom Twitter inzetten? Laat je volgers weten waar je molen mee bezig is en waar ze jouw molen voor kunnen inschakelen. Zoek de interactie met je volgers. Vraag ze om raad, ervaringen met jouw bedrijf

Nadere informatie

Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten.

Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten. Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten. Inhoud Hoofdstuk 1: Berichten versturen.... 2 1.1 Toelichting... 2 1.1 Hoe werkt berichten versturen?...

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers. Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op onze website kun je

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

Docnet handleiding 1

Docnet handleiding 1 Docnet handleiding 1 Inleiding... page 3 Homepagina.. page 4 Profiel...........page 5 Docbox..........page 6 Ontdek........page 7 Vraag en antwoord..... page 8 Contactgegevens........page 10 2 Ontdek Docnet

Nadere informatie

Symbol for Windows Planner Versie 0.8

Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Inhoud Inleiding... 3 1. Weergaven... 4 2. RealTime modus (de agenda raadplegen)... 6 2.1. Wat is een modus... 6 2.2. Eenvoudigste weergave... 6 2.3. Uitgebreidere

Nadere informatie

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f!

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f! E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek - distributielijst

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding...9 Pictogrammen in dit boek...10

Inhoud. Inleiding...9 Pictogrammen in dit boek...10 Inhoud Inleiding...9 Pictogrammen in dit boek...10 Hoofdstuk 1: De kracht van netwerken...13 Problemen bij netwerken...13 Wat is je doel?...14 Wie kan jou helpen?...15 Meten is weten...15 Basisprincipes

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

LinkedIn Checklist en Aanpak. Een hands-on-gidsje voor wie het beste uit LinkedIn wil halen

LinkedIn Checklist en Aanpak. Een hands-on-gidsje voor wie het beste uit LinkedIn wil halen LinkedIn Checklist en Aanpak Een hands-on-gidsje voor wie het beste uit LinkedIn wil halen Over de auteur Rijk Willemse is senior-adviseur en partner in LaVerbe. Hij is als adviseur veelvuldig betrokken

Nadere informatie

Evenementen publiceren en bewerken

Evenementen publiceren en bewerken Evenementen publiceren en bewerken Inloggen... 1 Aanmaken nieuw evenement... 1 Bewerken bestaande evenementen... 4 Deelnemerslijst printen... 5 Inloggen Stap 1. Ga naar http://www.healingarts.nl/mijn-account/

Nadere informatie

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK Laatst bijgewerkt: 29-01-2013 Inhoud 1. Hoe komt de klant bij het contactformulier? 3 2. Automatische toewijzingen 6 3. Overzicht agent interface 7 4. Hoe beantwoord

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Snel van start met Pinterest?

Snel van start met Pinterest? Handleiding Snel van start met Pinterest? Een foto zegt meer dan duizend woorden. Het klinkt als een cliché, maar klopt wel. Bij Pinterest draait het allemaal om deze foto s. Met dit platform verzamel

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here.

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here. Korte handleiding Dankjewel voor je interesse in onze internationale weblog en voor het feit dat je een account wilt aanmaken. Met deze handleiding gaat dat eenvoudig; je zult het zien! Een account aanmaken

Nadere informatie

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt.

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe$Krijg$Je$Meer$Zichtbaarheid$Via$Social$Media Inhoudsopgave Introductie! 3 Welke Sociale Netwerken?! 6 Twitter! 7 Facebook! 10 Linkedin! 12 Youtube!

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite 1 Mini-handleiding Hootsuite versie 1.4 januari 2014 2 Index Inleiding... 3 Goed om te weten voor je begint... 3 Een Hootsuite account maken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht...

Nadere informatie

Vodafone Thuis TV App

Vodafone Thuis TV App Vodafone Thuis TV App Gebruikershandleiding Vodafone Thuis TV App Inhoudsopgave 1. Ondersteuning 3 2. Installeren van de TV App 4 3. Verbind de Thuis TV App met je Interactieve Box 4 4. Het gebruik van

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Aan de slag met Social Media

Aan de slag met Social Media Welkom Aan de slag met Social Media Programma * Kennismaken * Social Media ontwikkelingen * Netwerken * Succesverhalen * Personal Branding * Het begin * LinkedIn * Twitter * Facebook * Communiceren * Richtlijnen

Nadere informatie

Wegwijs op LinkedIn. Voorwaarden aan verspreiding

Wegwijs op LinkedIn. Voorwaarden aan verspreiding Wegwijs op LinkedIn Voorwaarden aan verspreiding Je mag het e-book weggeven aan anderen of voorzien van een bronvermelding op je eigen site plaatsen. Beter is het om ze te verwijzen naar www.demarketingacademie.nl

Nadere informatie

20 MINUTES OF NETWORK ENHANCEMENT

20 MINUTES OF NETWORK ENHANCEMENT PERSONAL BRANDING 20 MINUTES OF NETWORK ENHANCEMENT 12 9 3 6 Begin je dag heel ontspannen met een kopje koffie of thee... en 20 minuten LinkedIn. 20 minuten is natuurlijk een gemiddelde; op drukke dagen

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw Februari 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van 24 september 2014 en 8 oktober

Nadere informatie

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS.

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. Er zijn te veel communicatiekanalen. Een normaal mens kan al die digitale input niet meer doeltreffend verwerken. Het slechte nieuws is: het wordt alleen maar meer.

Nadere informatie

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Pagina - 2 - Contents 1. Homepage... 3 1.1 Inloggen... 4 1.2 Nieuwsblok... 5 1.2 Menublok... 6 1.3 Poll... 6 1.5 Kalender... 7 1.6 Zoekbalk... 8 1.7 Navigatie m.b.v.

Nadere informatie

Op http://www.hyves.nl/hyvesense/ kun je lezen welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier kiezen tussen Promoot binnen Hyves en Je website promoten.

Op http://www.hyves.nl/hyvesense/ kun je lezen welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier kiezen tussen Promoot binnen Hyves en Je website promoten. Banners op Hyves Op Hyves kun je adverteren vanuit je eigen, persoonlijke profiel óf vanuit een zogenaamd corporate account. Hoe dit in zijn werk gaat wordt hieronder uitgelegd. Hyvesense Op http://www.hyves.nl/hyvesense/

Nadere informatie

Netwerk functionaliteit OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Netwerk functionaliteit OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Netwerk functionaliteit OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Maak een Google account aan of gebruik een bestaand account. Voorbeeld. Gebruikersnaam: fanvankustzeilen@gmail.com (tevens emailadres)

Maak een Google account aan of gebruik een bestaand account. Voorbeeld. Gebruikersnaam: fanvankustzeilen@gmail.com (tevens emailadres) Weblog voor kustzeilers Deze hand-out hoort bij de workshop Weblog voor kustzeilers gehouden tijdens de Heerendag 7 dec 2013. De workshop wordt gegeven door Joep Dirkx en Jan Kolthof. Inleiding Wat is

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

Het dashboard bestaat daarnaast uit een aantal vensters. De vensters kun je bedienen met het knopje (rechtsboven)

Het dashboard bestaat daarnaast uit een aantal vensters. De vensters kun je bedienen met het knopje (rechtsboven) Handleiding Websites voor Fotografen INLOGGEN * HOE LOG IK IN? Type achter je domeinnaam wp admin (bv www.websitesvoorfotografen.nl/wp admin)je kunt nu de inloggegevens die je gekregen hebt invullen. *WAT

Nadere informatie

Handleiding Vraagelkaar

Handleiding Vraagelkaar Handleiding Vraagelkaar Vraagelkaar, gewoon doen! Inhoud Registreren en inloggen... 4 Nieuw op Vraagelkaar?... 4 Inloggen via Sociaal Netwerk... 5 Registeren voor een e-mailaccount... 5 Inloggen lukt niet

Nadere informatie

LinkedIn Simpel 3: Meer met LinkedIn E-boekje voor starters

LinkedIn Simpel 3: Meer met LinkedIn E-boekje voor starters LinkedIn Simpel 3: Meer met LinkedIn E-boekje voor starters Annet van Betuw, 28 mei 2013 2 Dit e-boekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel 3: Meer met LinkedIn van 28 mei 2013. Het heeft dus

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

Google+: in 5 stappen een pagina voor je winkel

Google+: in 5 stappen een pagina voor je winkel Google+: in 5 stappen een pagina voor je winkel In dit artikel wordt uitgelegd hoe je voor je winkel een eigen Google+ pagina aan kunt maken. Let op: je moet een Google+ profiel hebben om een Google Pagina

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen.

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen. Een Jimdo website Pagina s opvullen Je hebt je navigatie aangepast. Nu moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de pagina s ook overeen komen met het menu. Om te beginnen wis je de inhoud die reeds op de

Nadere informatie

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET & Ontdek beleef het nieuwe INTRANET Waarom? WE HEBBEN EEN NIEUW INTRANET WAAROM? Omdat we vinden dat jij centraal mag staan! Net als je collega s beschik je over een hoop kennis, ervaring en ideeën. Daar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Een LinkedIn bedrijfspagina aanmaken. How To

Een LinkedIn bedrijfspagina aanmaken. How To Een LinkedIn bedrijfspagina aanmaken How To Over LinkedIn Met een eigen LinkedIn bedrijfspagina bereikt u potentieel 3,8 miljoen Nederlandse bezoekers per maand. DTG legt stapsgewijs uit hoe u een eigen

Nadere informatie