INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor deskundige communicatie B1 B3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor deskundige communicatie B1 B3"

Transcriptie

1 INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor deskundige communicatie B1 B3 1 contractuele functie (onbepaalde duur)

2 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout is dringend op zoek naar een deskundige communicatie. Wij kunnen u momenteel één voltijdse aanstelling in contractueel dienstverband aanbieden. Om u in onze werkkring te kunnen opnemen zijn wij ertoe gehouden om bepaalde procedures te volgen. U moet ondermeer slagen in een selectieproef. Hieronder wordt deze procedure in detail weergegeven. 2. AANWERVINGSVOORWAARDEN - Een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de functie waarvoor gesolliciteerd wordt. - Belg zijn of burger van een lidstaat van de Europese Economische Ruimte of van Zwitserland. - De burgerlijke en politieke rechten genieten. - Medisch geschikt zijn voor de uit te oefenen functie. - houder zijn van een bachelordiploma of een diploma hiermee gelijkgesteld in één van navolgende studierichtingen: - bachelor communicatiemanagement - bachelor in de journalistiek - slagen voor de selectieprocedure. 3. SELECTIEPROGRAMMA 1. Schriftelijk gedeelte: 50 punten - Gevalstudie: de kandidaat wordt geconfronteerd met een probleemsituatie die zich tijdens de uitoefening van de functie kan voordoen. De totale context van de problematiek wordt uitgebreid geschetst, waarna de kandidaat een oplossing uitwerkt en deze aan de hand van een verslag weergeeft: 25 punten. - grondige ondervraging over de kennis zoals vereist in het profiel van de functiebeschrijving: 25 punten. 2. Mondeling gedeelte: 50 punten - conversatie over zaken van algemene aard: 25 punten. - ad-hoc-gesprek om de persoonlijkheid en de overeenstemming van het profiel van de kandidaat met het profiel van de functie van de kandidaat te testen: 25 punten. De kandidaten dienen 50 % op elk gedeelte en op elke proef te behalen en 60 % op het totaal. 3. Psychotechnische proef Een gunstig resultaat behalen in een psychotechnische proef met betrekking tot de managements- en leiderscapaciteiten op niveau van de functie. De proef wordt afgenomen door een erkend extern selectiebureau zonder puntentoekenning, enkel met de vermelding geschikt of niet geschikt. Aan deze proef mogen alleen deelnemen de kandidaten die in zowel de schriftelijke als de mondelinge proef zijn geslaagd.

3 4. SALARISSCHAAL De huidige bruto aanvangsbezoldiging in salarisschaal B1 is 2.228,82 EUR (per maand). Voor de bepaling van de bezoldiging worden dienstjaren gepresteerd in de openbare sector en relevante privéjaren (voor max. negen jaar) in aanmerking genomen. Trap B1 Geïndexeerde Maandwedde B2 Geïndexeerde maandwedde B3 Geïndexeerde maandwedde , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,49 Na respectievelijk 4 en 18 jaar schaalanciënniteit is het mogelijk om functioneel door te stromen naar een hogere salarisschaal (B2 en B3). De hogere salarisschaal kan toegekend worden als een gunstig evaluatieresultaat werd bekomen. Als andere financiële voordelen voorzien wij maaltijdcheques (6 ), fietsvergoeding (0,21 /km), hospitalisatieverzekering, volledige terugbetaling abonnement openbaar vervoer.

4 5. FUNCTIEOMSCHRIJVING HOOFDDOEL VAN DE FUNCTIE De deskundige communicatie staat in voor de bevordering van de betrokkenheid van de bevolking bij het gemeentebeleid en het geven van de nodige signalen aan beleid en dienstverlening van de gemeente. Hij/zij is verantwoordelijk voor het uitbouwen van een geïntegreerd communicatiebeleid. Hij/zij zorgt voor de verbetering van de communicatie tussen de gemeentediensten. PLAATS IN DE ORGANISATIE De deskundige communicatie rapporteert rechtstreeks aan de coördinator interne zaken en burgerzaken. De functie is een expertfunctie, zonder leidinggevende verantwoordelijkheid. FUNCTIE-INHOUD (niet limitatief) Leidinggevende en/of coördinerende taken Geen. Adviserende - beleidsondersteunende taken Uitstippelen van een communicatiebeleid. Opmaken en actualiseren van een ontwerp van beleidsnota m.b.t. de gemeentelijke interne en externe communicatie. Uitvoerende taken Voorbereiden en opvolgen van het gemeentelijk communicatiebeleid. Controlerende taken Geen. Communicatieve taken Externe communicatie o De bevolking inlichten over het bestuurlijk handelen in alle fases van de besluitvorming en het behartigen van een positief imago in verband met alle beleidssectoren van de gemeente o Voorbereiden en coördineren van alle contacten met de pers en de media o Organiseren, begeleiden en activeren van inspraak van de burger in het gemeentelijk beleid: Coördineren van alle gemeentelijke inspraak- en adviesorganen Opstellen en opvolgen van inspraakkaarten/meldingskaarten Organiseren en begeleiden van inspraakprocessen in uitvoering of ter voorbereiding van beleidsopties met inbegrip van voorbereiding, verslaggeving en opvolging van hoorzittingen, inspraakvergaderingen en informatievergaderingen o Ondersteuning van de openbaarheid van bestuur: Informeren van de bevolking i.v.m. alle openbare en privédienstverlening op het grondgebied van de gemeente Beantwoorden van schriftelijke en mondelinge informatieve vragen Redactie van gemeentelijke publicaties, thematische informatiebrochures en huis-aan-huis folders

5 Redactie wegwijs-brochure Redactie van het gemeentelijke informatieblad Redactie wekelijkse gemeenteberichten Op punt zetten en onderhoud van de gemeentelijke website Organiseren van gemeentelijk informatie in de gemeentelijke gebouwen Organisatie van onthaalavonden voor nieuwe inwoners Organisatie van de gemeentelijke opendeurdag Vertalen van gemeentelijke beslissingen in sterke en gerichte communicatieve boodschappen naar de bevolking toe, o.a. voor het bekendmaken van nieuwe diensten of verordeningen Interne communicatie o Coördineren van alle communicatiekanalen en activiteiten tussen gemeente en bevolking (o.a. tijdschriften, thematische folders en brochures, jaarverslagen, kabelinformatie, tentoonstellingen en beurzen, wedstrijden, bewonersbrieven, hoorzittingen,...) o Ophalen, verzamelen en coördineren van informatie die naar de bevolking of naar andere diensten toe nuttig kan vertaald worden in sterke en gerichte communicatieve boodschappen waarin de diensten inhoudelijk en vormelijk goed naar voren komen, en in een effectieve en efficiënte mediamix o Coördineren en redactie gemeentelijke beleidsnota en gemeentelijk jaarverslag o Coördineren van sensibiliseringsacties m.b.t. milieu, afvalvoorkoming, verkeersveiligheid, o Verlenen van adviezen m.b.t. klantgerichte dienstverlening aan de burgers o Selecteren van doelgroepen voor gerichte beleidsinformatie o Alle personeelsleden voortdurend sensibiliseren om werk te maken van een goede interne en externe communicatie, en hiertoe de nodige voorstellen doen en instrumenten ontwikkelen o De afdelingshoofden in het managementteam en ad hoc informeren over aangelegenheden die leven bij de bevolking of bij andere diensten o Inschatten van de gevolgen van alle gemeentelijke activiteiten op het imago van de gemeentelijke diensten en het formuleren van voorstellen ter bijsturing o Opbouwen en bijhouden van alle informatiebestanden m.b.t. diverse interne en externe communicatiekanalen en activiteiten o Opbouwen en bijhouden van de huisbibliotheek FUNCTIEPROFIEL Vereiste vakkennis Grondige functiegerichte kennis van de specifieke wetgeving relevant voor de functie (vb. wetgeving openbaarheid van bestuur, ). Grondige administratieve vakkennis en vaardigheden die vereist zijn voor de uitvoering van de functie. Grondige kennis van de gangbare computerprogramma s, nodig voor de uitvoering van de taak. Competenties Onderstaande competenties worden geconcretiseerd in een aantal gedragscriteria die als voorbeeld dienen voor de definiëring ervan.

6 Kerncompetenties Zorgvuldigheid Werkt nauwgezet. Komt afspraken na. Controleert het eigen werk of laat dit controleren. Inschatten van de gevolgen van bepaalde acties. Loyaal handelen Verdedigt de genomen beslissingen, ook al staat hij/zij er niet helemaal achter. Volgt de geldende regels en procedures op correcte en objectieve wijze. Neemt contact op met hiërarchische overste wanneer men het niet eens is over de genomen beslissing en beargumenteert waarom. Staat kritisch tegenover reglementering indien deze niet toepasbaar is in concrete situaties. Doet voorstellen ter verbetering van de bestaande procedures. Handelt op een consequente wijze in overeenstemming met wat is afgesproken. Voert de genomen beslissingen nauwgezet uit. Gedrevenheid/ resultaatgerichtheid Voelt zich verantwoordelijk voor de kwaliteit van het afgeleverde werk. Controleert het eigen werk op fouten zodat een goed resultaat wordt afgeleverd. Zet zich in om de taken goed uit te voeren en de vooropgestelde doelen te bereiken. Doet voorstellen om de procedures te verbeteren. Ziet toe op een goed beheer en een goede opvolging van zijn werk. Is flexibel om zijn/haar taken tot een goed einde te brengen binnen het gestelde tijdsbestek. Neemt de verantwoordelijkheid voor de taken binnen zijn/haar activiteitendomein. Samenwerken Bespreekt problemen en dossiers met de andere teamleden om zo tot een oplossing te komen. Deelt zijn/haar ervaring met collega s. Deelt spontaan kennis en informatie met zowel onmiddellijke collega s als andere diensten en afdelingen. Werkt mee aan een goede teamgeest omdat hij/zij dit onontbeerlijk vindt voor een goede werking van de dienst. Integreert zich vlot in het team. Onderhoudt goede relaties met collega s. Werkt teamgericht, maar ontwijkt daarbij geen persoonlijke verantwoordelijkheden. Past de eigen doelstellingen in binnen de doelstellingen van het hele team. Competenties niveau B Analyseren Onderzoekt de verkregen informatie kritisch en vraagt extra informatie wanneer nodig. Onderzoekt informatie als er twijfel is over de echtheid, waarheid of duidelijkheid. Ontleedt informatie om verbanden te zien en het essentiële van het bijkomstige te onderscheiden. Onderscheidt relevante van irrelevante informatie binnen zijn/haar opdracht. Analyseert kritisch de gegevens en detecteert incoherenties. Ziet oorzaak-gevolg relaties in gegevens. Vindt snel de kern in een grote hoeveelheid informatie, waardoor pertinente conclusies kunnen getrokken worden.

7 Integreren Bedenkt verschillende alternatieven om een oplossing aan te reiken. Stelt alternatieven voor waar lacunes worden gevonden. Legt de juiste verbanden tussen de verschillende reglementeringen. Kan gefragmenteerde informatie integreren om tot een juiste conclusie te komen. Problemen oplossen Handelt de taken binnen zijn/haar activiteitendomein af zonder onnodig naar anderen te refereren. Laat zich niet afschrikken door onverwachte situaties. Weet op autonome wijze onverwachte situaties op te vangen. Vangt situaties die niet voorzien zijn in de procedures of reglementen succesvol op. Baseert zich op eigen ervaring om mogelijke alternatieven te vinden en de meeste geschikte oplossing toe te passen. Vindt een oplossing voor de problemen die voorkomen binnen de taakomschrijving. Implementeert pragmatische oplossingen binnen zijn/haar takenpakket. Lost problematische situaties op op basis van zijn/haar ervaring en kennis. Lost problemen op autonome wijze op alvorens ze aan de hiërarchische overste voor te leggen. Maakt afspraken omtrent hoe oplossingen geïmplementeerd worden, eventueel in samenwerking met andere instanties. Herkent nieuwe situaties en vangt ze op om toch tot de verwachte resultaten te komen. Beslissen Neemt een standpunt in indien de situatie dit vereist. Neemt tijdig de juiste beslissing, rekening houdend met alle informatie die ter beschikking staat. Zet acties doelgericht op gang van zodra hij/zij groen licht krijgt met oog voor de procedures en reglementen. Weegt de voor- en nadelen van de verschillende opties af. Organiseren Concretiseert de operationele beleidslijnen in concreet meetbare doelstellingen. Voorziet onverwachte omstandigheden bij het inplannen van taken. Handelt op een pro-actieve wijze bij het uitvoeren van taken. Plant taken op een logische, efficiënte en inzichtelijke wijze. Volgt de planning van de taken op. Klantvriendelijkheid Begrijpt snel de noden en wensen van de (interne) klant. Is het aanspreekpunt voor zijn/haar (interne) klanten. Biedt een snelle en gepersonaliseerde dienst aan de interne klant/burger aan. Lost een klacht of een vraag van de (interne) klanten zo snel mogelijk op en doet dit op een vriendelijke wijze. Voorziet de (interne) klant/burger van informatie zodat deze de nodige stappen kan ondernemen. Behandelt de verkregen informatie met de nodige discretie en legt de nodige gereserveerdheid aan de dag tegenover derden. Bouwt vertrouwen op door vragen op een correcte wijze te beantwoorden. Toont geen willekeur en behandelt iedereen gelijk door consequent te handelen. Neemt een hulpvaardige en vriendelijke houding aan tegenover interne en externe gesprekspartners/klanten.

8 De schriftelijke kandidaturen moeten: 6. INDIENEN VAN DE KANDIDATUUR - ofwel verzonden worden aan het college van burgemeester en schepenen, Kerkeneind 13 te 2920 Kalmthout, en uiterlijk ter post besteld zijn op donderdag 20 oktober ofwel ten laatste op donderdag 20 oktober 2011 tegen ontvangstbewijs afgegeven worden op het Gemeentehuis van Kalmthout, Personeelsdienst, Kerkeneind 13 te 2920 Kalmthout tijdens de openingsuren. Voeg bij uw kandidatuur ook een kopie van uw diploma en een recent uittreksel uit het strafregister. 7. BEOORDELING VAN DE INGEKOMEN KANDIDATUREN Het college van burgemeester en schepenen gaat onmiddellijk na de uiterste datum van indienen van de kandidaturen over tot de beoordeling van de geldigheid van de voorgelegde bewijzen. Op basis van die beoordeling wordt beslist welke kandidaten definitief tot de selectieprocedure worden toegelaten. 8. SELECTIEDATA U zal in de loop van oktober 2011 een uitnodiging krijgen met de exacte plaats en data van de selectieproeven. 9. AANWERVING De resultaten van de selectieproeven worden voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen waarna een keuze wordt gemaakt uit de geslaagde kandidaten. De overige geslaagde kandidaten komen in een werfreserve van twee jaar. U wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht. 10. ARBEIDSGENEESKUNDIG ONDERZOEK Voor indiensttreding moet u zich nog bij de arbeidsgeneesheer van het gemeentebestuur aanbieden voor een arbeidsgeneeskundig onderzoek. De medische geschiktheid moet vaststaan vóór de effectieve tewerkstelling bij de gemeente. 11. INDIENSTTREDING Het college van burgemeester en schepenen bepaalt de datum van indiensttreding. Als het geselecteerde personeelslid wegens een opzeggingstermijn bij een andere werkgever of wegens een andere geldige reden niet onmiddellijk in dienst kan treden dan wordt de concrete datum van indiensttreding in onderling akkoord aangepast. Voor de contractuele functies bedraagt de proeftijd 6 maanden. 12. MEER INLICHTINGEN Voor alle verdere inlichtingen in verband met deze vacature kan je contact opnemen met de personeelsdienst op het telefoonnummer 03/ of personeel@kalmthout.be.

DESKUNDIGE COMMUNICATIE

DESKUNDIGE COMMUNICATIE INFORMATIEFOLDER AANWERVINGSPROCEDURE DESKUNDIGE COMMUNICATIE (B1-B3) 1 voltijdse contractuele functie met aanleg werfreserve www.kalmthout.be/vacatures 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor groenbeheerder (m/v) (niveau B) 1 voltijdse contractuele functie + aanleg werfreserve

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor groenbeheerder (m/v) (niveau B) 1 voltijdse contractuele functie + aanleg werfreserve INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor groenbeheerder (m/v) (niveau B) 1 voltijdse contractuele functie + aanleg werfreserve 1 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor administratief verantwoordelijke Bosduin B1 B3

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor administratief verantwoordelijke Bosduin B1 B3 INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor administratief verantwoordelijke Bosduin B1 B3 1 contractuele functie (onbepaalde duur) 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor geschoold arbeider openbare werken (D1-D3) 1 voltijdse contractuele functie met aanleg werfreserve

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor geschoold arbeider openbare werken (D1-D3) 1 voltijdse contractuele functie met aanleg werfreserve INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor geschoold arbeider openbare werken (D1-D3) 1 voltijdse contractuele functie met aanleg werfreserve 1 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor arbeider openbare werken (D1-D3) 1 voltijdse contractuele functie met aanleg werfreserve

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor arbeider openbare werken (D1-D3) 1 voltijdse contractuele functie met aanleg werfreserve INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor arbeider openbare werken (D1-D3) 1 voltijdse contractuele functie met aanleg werfreserve 1 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor arbeider openbare werken (D1-D3) 2 voltijdse contractuele functies met aanleg werfreserve

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor arbeider openbare werken (D1-D3) 2 voltijdse contractuele functies met aanleg werfreserve INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor arbeider openbare werken (D1-D3) 2 voltijdse contractuele functies met aanleg werfreserve 1 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor schoonmaakster E1-E3

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor schoonmaakster E1-E3 INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor schoonmaakster E1-E3 2 halftijdse gesco functies 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout is dringend op zoek naar een schoonmaakster.

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor werkman openbare werken (m/v) (niveau E)

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor werkman openbare werken (m/v) (niveau E) INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor werkman openbare werken (m/v) (niveau E) 1 voltijdse gesubsidieerde contractuele functie + aanleg werfreserve 1 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor schoonmaker (m/v) (niveau D) 1 halftijdse contractuele functie + aanleg werfreserve

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor schoonmaker (m/v) (niveau D) 1 halftijdse contractuele functie + aanleg werfreserve INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor schoonmaker (m/v) (niveau D) 1 halftijdse contractuele functie + aanleg werfreserve 1 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor redder D1-D3

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor redder D1-D3 INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor redder D1-D3 2 haltijdse statutaire functies 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout is dringend op zoek naar 2 halftijdse

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor arbeider milieu en groen (D1-D3) 1 voltijdse contractuele functie met aanleg werfreserve

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor arbeider milieu en groen (D1-D3) 1 voltijdse contractuele functie met aanleg werfreserve INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor arbeider milieu en groen (D1-D3) 1 voltijdse contractuele functie met aanleg werfreserve 1 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout

Nadere informatie

SCHOONMAKER (m/v) (E1-E3)

SCHOONMAKER (m/v) (E1-E3) INFORMATIEFOLDER AANWERVINGSPROCEDURE SCHOONMAKER (m/v) (E1-E3) 1 halftijdse contractuele functie + aanleg werfreserve www.kalmthout.be/vacatures Het gemeentebestuur van Kalmthout werft aan: (met aanleg

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor administratief assistent/ambulancier D1-D3

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor administratief assistent/ambulancier D1-D3 INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor administratief assistent/ambulancier D1-D3 1 contractuele functie (onbepaalde duur) 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor diensthoofd milieu en groen B4 B5

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor diensthoofd milieu en groen B4 B5 INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor diensthoofd milieu en groen B4 B5 1 statutaire functie 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout is dringend op zoek naar een

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor deskundige ICT B1 B3

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor deskundige ICT B1 B3 INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor deskundige ICT B1 B3 1 contractuele functie (onbepaalde duur) 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout is dringend op zoek naar

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor assistent-dienstleider bibliotheek B1 B3

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor assistent-dienstleider bibliotheek B1 B3 INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor assistent-dienstleider bibliotheek B1 B3 1 statutaire functie 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout is dringend op zoek naar

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor hoger redder (D1-D3) 1 deeltijds 30,40/38 contractuele functie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor hoger redder (D1-D3) 1 deeltijds 30,40/38 contractuele functie INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor hoger redder (D1-D3) 1 deeltijds 30,40/38 contractuele functie 1 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout is dringend op zoek

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor werkman Gitok (m/v) (niveau E) 1 voltijdse gesubsidieerde contractuele functie Contract bepaalde duur

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor werkman Gitok (m/v) (niveau E) 1 voltijdse gesubsidieerde contractuele functie Contract bepaalde duur INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor werkman Gitok (m/v) (niveau E) 1 voltijdse gesubsidieerde contractuele functie Contract bepaalde duur 1 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor administratief medewerker milieu en groen C1 C3

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor administratief medewerker milieu en groen C1 C3 INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor administratief medewerker milieu en groen C1 C3 1 contractuele functie - halftijds (onbepaalde duur) 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur

Nadere informatie

Informatiebundel betreffende de aanwerving van 1 DT (19/38) contractuele dienstencentrumleider (m/v) niveau B1-B3

Informatiebundel betreffende de aanwerving van 1 DT (19/38) contractuele dienstencentrumleider (m/v) niveau B1-B3 Informatiebundel betreffende de aanwerving van 1 DT (19/38) contractuele dienstencentrumleider (m/v) niveau B1-B3 Sint Vincentius GZA Woongroep Kalmthout zal weldra starten met een nieuw dienstencentrum.

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor administratief medewerker evenementen C1 C3

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor administratief medewerker evenementen C1 C3 INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor administratief medewerker evenementen C1 C3 1 contractuele functie - voltijds (onbepaalde duur) 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor medewerker jeugddienst (m/v) (niveau C) 1 halftijdse contractuele functie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor medewerker jeugddienst (m/v) (niveau C) 1 halftijdse contractuele functie INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor medewerker jeugddienst (m/v) (niveau C) 1 halftijdse contractuele functie 1 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout is dringend

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor administratief medewerker burgerzaken C1 C3

INFORMATIEFOLDER. Aanwervingsprocedure. voor administratief medewerker burgerzaken C1 C3 INFORMATIEFOLDER Aanwervingsprocedure voor administratief medewerker burgerzaken C1 C3 2 contractuele functies - halftijds (onbepaalde duur) + aanleg werfreserve voor statutaire functie 1. VACANTVERKLARING

Nadere informatie

TECHNISCH - ADMINISTRATIEF VERANTWOORDELIJKE BOSDUIN (niveau C4-C5)

TECHNISCH - ADMINISTRATIEF VERANTWOORDELIJKE BOSDUIN (niveau C4-C5) INFORMATIEFOLDER AANWERVINGSPROCEDURE TECHNISCH - ADMINISTRATIEF VERANTWOORDELIJKE BOSDUIN (niveau C4-C5) 1 voltijdse contractuele functie met aanleg werfreserve www.kalmthout.be/vacatures 1. VACANTVERKLARING

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKETJE. Examen arbeidstrajectbegeleider (m/v) niveau B1-B3

INFORMATIEPAKKETJE. Examen arbeidstrajectbegeleider (m/v) niveau B1-B3 INFORMATIEPAKKETJE Examen arbeidstrajectbegeleider (m/v) niveau B1-B3-1 VTE (38/38) contractuele arbeidstrajectbegeleider, niveau B1-B3, onbepaalde duur - Aanleg van een werfreserve van 3 jaar, eventueel

Nadere informatie

Informatiebundel betreffende de aanwerving van 1 DT (30,40/38) contractuele maatschappelijk werker (m/v) niveau B1-B3

Informatiebundel betreffende de aanwerving van 1 DT (30,40/38) contractuele maatschappelijk werker (m/v) niveau B1-B3 Informatiebundel betreffende de aanwerving van 1 DT (30,40/38) contractuele maatschappelijk werker (m/v) niveau B1-B3 Wij zijn dringend op zoek naar een maatschappelijk werker ter versterking van onze

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK- MEDEWERKER (niveau C)

BIBLIOTHEEK- MEDEWERKER (niveau C) INFORMATIEFOLDER AANWERVINGSPROCEDURE BIBLIOTHEEK- MEDEWERKER (niveau C) 1 halftijdse contractuele functie met aanleg werfreserve 1 1. VACANTVERKLARING EN SELECTIEPROCEDURE Het gemeentebestuur van Kalmthout

Nadere informatie

INFORMATIEBUNDEL. Examen coördinator huistaakbegeleiding (m/v ) niveau B1-B3 deeltijds (19/38) contractueel onbepaalde duur

INFORMATIEBUNDEL. Examen coördinator huistaakbegeleiding (m/v ) niveau B1-B3 deeltijds (19/38) contractueel onbepaalde duur INFORMATIEBUNDEL Examen coördinator huistaakbegeleiding (m/v ) niveau B1-B3 deeltijds (19/38) contractueel onbepaalde duur met aanleg van een werfreserve van 3 jaar, eventueel verlengbaar met een periode

Nadere informatie

Functiebeschrijving Administratief medewerker dienst Burgerzaken Voltijds

Functiebeschrijving Administratief medewerker dienst Burgerzaken Voltijds Functiebeschrijving Administratief medewerker dienst Burgerzaken Voltijds 1. FUNCTIE Concrete functie: administratief medewerker dienst Burgerzaken Niveau: C1 - C3 Brutomaandwedde volgens barema (min.

Nadere informatie

Maatschappelijke Dienstverlening Diensthoofd Maatschappelijke Dienstverlening

Maatschappelijke Dienstverlening Diensthoofd Maatschappelijke Dienstverlening OCMW KALMTHOUT FUNCTIEBESCHRIJVING DIENST: FUNCTIEBENAMING: Maatschappelijke Dienstverlening Diensthoofd Maatschappelijke Dienstverlening 1. Hoofddoel van de functie De dynamiek op het vlak van maatschappelijke

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Maatschappelijk werk(st)er Graad B1-B3

INFORMATIEBERICHT. Maatschappelijk werk(st)er Graad B1-B3 INFORMATIEBERICHT Maatschappelijk werk(st)er Graad B1-B3 Het OCMW van Bever gaat over tot de aanwerving van een (m/v) maatschappelijk werk(st)er graad B1-B3 voltijdse contractuele functie met een wervingsreserve

Nadere informatie

Administratief medewerker (C1-3) Burgerzaken (m/v) Infobundel

Administratief medewerker (C1-3) Burgerzaken (m/v) Infobundel Administratief medewerker (C1-3) Burgerzaken (m/v) Infobundel Gemeentebestuur Sint-Laureins Het gemeentebestuur van Sint-Laureins gaat over tot de aanwerving van: Administratief medewerker (m/v) Burgerzaken

Nadere informatie

Gemeente Sint-Martens-Latem INFORMATIEBERICHT VRIJETIJDSCONSULENT

Gemeente Sint-Martens-Latem INFORMATIEBERICHT VRIJETIJDSCONSULENT INFORMATIEBERICHT VRIJETIJDSCONSULENT De gemeente Sint-Martens-Latem organiseert een selectieprocedure voor de aanwerving in de afdeling Welzijn, Burger en Vrije Tijd van een Vrijetijdsconsulent (m/v),

Nadere informatie

DESKUNDIGE COMMUNICATIE

DESKUNDIGE COMMUNICATIE Aanwerving van (m/v) DESKUNDIGE COMMUNICATIE voltijds contractuele aanwerving voor de duur van 1 jaar salarisschaal B1-B3 met aanleg wervingsreserve van 1 jaar (voor contractuele functies bepaalde duur)

Nadere informatie

Voltijds deskundige (m/v) secretariaat

Voltijds deskundige (m/v) secretariaat De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

2 deeltijds front-office medewerkers (m/v) Ruimte en Wonen

2 deeltijds front-office medewerkers (m/v) Ruimte en Wonen De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING COÖRDINATOR BURGERZAKEN (niveau B1-B3)

FUNCTIEBESCHRIJVING COÖRDINATOR BURGERZAKEN (niveau B1-B3) FUNCTIEBESCHRIJVING 1. FUNCTIEGEGEVENS Functienaam: coördinator burgerzaken Functiefamilie: leidinggevend Cluster: samenleven 2. DOELSTELLING VAN DE FUNCTIE Staat in voor de beleidsvoorbereiding en -uitvoering

Nadere informatie

moet toekomen bij het College van Burgemeester en Schepenen Gemeentepark 1 2990 Wuustwezel uiterlijk op 27 december 2015

moet toekomen bij het College van Burgemeester en Schepenen Gemeentepark 1 2990 Wuustwezel uiterlijk op 27 december 2015 GEMEENTE WUUSTWEZEL Aanwerving van (m/v) DESKUNDIGE COMMUNICATIE voltijds contractuele aanwerving met aanleg wervingsreserve van 3 jaar (voor contractuele functies) AANWERVINGSVOORWAARDEN: zie bijlage.

Nadere informatie

Voltijds administratief medewerker Publieke ruimte en Leefmilieu (vakdomein Openbare werken)

Voltijds administratief medewerker Publieke ruimte en Leefmilieu (vakdomein Openbare werken) De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

Selectieprocedure voor de functie van Administratief medewerker C1 C3 (m/v) ten behoeve van dienst onthaal en burgerzaken

Selectieprocedure voor de functie van Administratief medewerker C1 C3 (m/v) ten behoeve van dienst onthaal en burgerzaken Selectieprocedure voor de functie van Administratief medewerker C1 C3 (m/v) ten behoeve van dienst onthaal en burgerzaken 1 voltijdse - tijdelijke contractuele functie (vervanging ziekte) Er werd beslist

Nadere informatie

Administratief medewerker (C1-3) Personeel & Organisatie (m/v) Infobundel

Administratief medewerker (C1-3) Personeel & Organisatie (m/v) Infobundel Administratief medewerker (C1-3) Personeel & Organisatie (m/v) Infobundel Gemeentebestuur Sint-Laureins Het gemeentebestuur van Sint-Laureins gaat over tot de aanwerving van: Administratief medewerker

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT Hoofdanimator Graad C1 C3

INFORMATIEBERICHT Hoofdanimator Graad C1 C3 INFORMATIEBERICHT Hoofdanimator Graad C1 C3 Het stadsbestuur van Zottegem gaat over tot de aanwerving van een (m/v) hoofdanimator graad C1-C3 voltijdse contractuele functie met een wervingsreserve van

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING DESKUNDIGE COMMUNICATIE (niveau B1-B3)

FUNCTIEBESCHRIJVING DESKUNDIGE COMMUNICATIE (niveau B1-B3) FUNCTIEBESCHRIJVING DESKUNDIGE COMMUNICATIE (niveau B1-B3) 1. FUNCTIEGEGEVENS Functienaam: deskundige communicatie Cluster: ondersteuning Functiefamilie: deskundige 2. DOELSTELLING VAN DE FUNCTIE Staat

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Algemeen directeur Decretale graad. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Algemeen directeur Decretale graad. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Algemeen directeur Decretale graad Het gemeentebestuur Ledegem gaat over tot de aanwerving van een (m/v) algemeen directeur decretale graad voltijdse statutaire functie met een wervingsreserve

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Coördinator technische dienst Graad B1-B3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Coördinator technische dienst Graad B1-B3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Coördinator technische dienst Graad B1-B3 Het gemeentebestuur Herne gaat over tot de aanwerving van een (m/v) coördinator technische dienst graad B1-B3 voltijdse contractuele functie

Nadere informatie

Informatiebundel betreffende de aanwerving van 1 DT (19/38) contractuele administratief medewerker (m/v) niveau C1-C3

Informatiebundel betreffende de aanwerving van 1 DT (19/38) contractuele administratief medewerker (m/v) niveau C1-C3 Informatiebundel betreffende de aanwerving van 1 DT (19/38) contractuele administratief medewerker (m/v) niveau C1-C3 Wij zijn dringend op zoek naar een administratieve medewerker ter ondersteuning van

Nadere informatie

OCMW Sint-Martens-Latem INFORMATIEBERICHT MAATSCHAPPELIJK WERKER. Graad B1-B3 Voltijds Statutair

OCMW Sint-Martens-Latem INFORMATIEBERICHT MAATSCHAPPELIJK WERKER. Graad B1-B3 Voltijds Statutair OCMW Sint-Martens-Latem INFORMATIEBERICHT MAATSCHAPPELIJK WERKER Graad B1-B3 Voltijds Statutair 14 december 2018 Het OCMW van Sint-Martens-Latem gaat over tot de aanwerving van een (m/v) Maatschappelijk

Nadere informatie

Boekhouder (B1-3) Infobundel

Boekhouder (B1-3) Infobundel Boekhouder (B1-3) Infobundel Gemeente & OCMW SINT-LAUREINS Het gemeentebestuur van Sint-Laureins organiseert een selectieprocedure voor de aanleg van een wervingsreserve voor de functie van een (m/v):

Nadere informatie

AANWERVING TIJDELIJK ADMINISTRATIEF MEDEWERKER BURGERZAKEN 0,5 VE (M/V/X)

AANWERVING TIJDELIJK ADMINISTRATIEF MEDEWERKER BURGERZAKEN 0,5 VE (M/V/X) AANWERVING TIJDELIJK ADMINISTRATIEF MEDEWERKER BURGERZAKEN 0,5 VE (M/V/X) Niveau C1-C3 contractueel bepaalde duur (2 jaar) halftijds (17,5/35) Het Lokaal bestuur Stabroek gaat over tot de aanwerving van

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER VACATURE

INFORMATIEFOLDER VACATURE INFORMATIEFOLDER VACATURE Sportfunctionaris contractuele aanwerving ter vervanging van gedeeltelijke loopbaanvermindering deeltijdse opdracht 2/5 of twee dagen per week niveau B 1) Functiebeschrijving:

Nadere informatie

moet toekomen bij het College van Burgemeester en Schepenen Gemeentepark 1 2990 Wuustwezel uiterlijk op 20 april 2015

moet toekomen bij het College van Burgemeester en Schepenen Gemeentepark 1 2990 Wuustwezel uiterlijk op 20 april 2015 GEMEENTE WUUSTWEZEL Aanwerving van (m/v) ADMINISTRATIEF MEDEWERKER DIENST OPENBARE WERKEN (C1-C2-C3) 19/38: werkt elke voormiddag contractuele aanwerving met aanleg wervingsreserve van 3 jaar (voor contractuele

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Administratief medewerker Graad C1-C3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Administratief medewerker Graad C1-C3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Administratief medewerker Graad C1-C3 Stad Zottegem gaat over tot de aanleg van een wervingsreserve van 3 jaar, maximaal verlengbaar met 2 jaar, van een (m/v) administratief medewerker

Nadere informatie

Verantwoordelijke ICT B1-B3

Verantwoordelijke ICT B1-B3 A. Algemene toelatingsvoorwaarden Verantwoordelijke ICT B1-B3 een gedrag vertonen dat in overeenstemming is met de eisen van de functie waarvoor men solliciteert de burgerlijke en politieke rechten genieten

Nadere informatie

INFOBUNDEL voor vacature Deskundige communicatie (m/v) Contract onbepaalde duur 38/38 e. Interne organisatie communicatie

INFOBUNDEL voor vacature Deskundige communicatie (m/v) Contract onbepaalde duur 38/38 e. Interne organisatie communicatie Interne zaken Personeel Heuvelstraat 91 2530 Boechout Telefoon 03 460 06 11 Fax 03 460 06 97 info@boechout.be INFOBUNDEL voor vacature 2019-04 Functie Niveau en graad Afdeling Deskundige communicatie (m/v)

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT ASSISTENT-DIENSTLEIDER BIBLIOTHEEK. Graad B1-B3 voltijds contractueel. Opgemaakt op 01/03/2019 voor stad Zottegem VERTROUWELIJK

INFORMATIEBERICHT ASSISTENT-DIENSTLEIDER BIBLIOTHEEK. Graad B1-B3 voltijds contractueel. Opgemaakt op 01/03/2019 voor stad Zottegem VERTROUWELIJK INFORMATIEBERICHT ASSISTENT-DIENSTLEIDER BIBLIOTHEEK Graad B1-B3 voltijds contractueel Opgemaakt op 01/03/2019 voor stad Zottegem VERTROUWELIJK Inleiding gaat over tot de aanwerving van een (m/v) assistent-dienstleider

Nadere informatie

communicatiemedewerker

communicatiemedewerker Werken bij Stad Nieuwpoort Word jij onze nieuwe collega? Selectieprocedure via aanwerving van een communicatiemedewerker B1-B3 in contractueel dienstverband (voltijds) inlichtingenbrochure inlichtingenbrochure

Nadere informatie

Diensthoofd cultuur en toerisme (B1-B3)

Diensthoofd cultuur en toerisme (B1-B3) A. Algemene toelatingsvoorwaarden Diensthoofd cultuur en toerisme (B1-B3) een gedrag vertonen dat in overeenstemming is met de eisen van de functie waarvoor men solliciteert de burgerlijke en politieke

Nadere informatie

Informatiebundel aanwervingsexamen maatschappelijk werker algemene dienstverlening

Informatiebundel aanwervingsexamen maatschappelijk werker algemene dienstverlening OCMW ZELE Padweg 4a 9240 ZELE Informatiebundel aanwervingsexamen maatschappelijk werker algemene dienstverlening Inhoud 1. Functiebeschrijving 2. Toelatingsvoorwaarden 3. Aanwervingsvoorwaarden 4. Examenprogramma

Nadere informatie

Administratief medewerker

Administratief medewerker Administratief medewerker Info aan de kandidaten Kenmerken van de functie Salaris functie: administratief medewerker voor diverse diensten graad: administratief medewerker niveau: C rang: Cv salarisschaal:

Nadere informatie

INFOBUNDEL bij de selectieprocedure technisch assistent toezichter

INFOBUNDEL bij de selectieprocedure technisch assistent toezichter INFOBUNDEL bij de selectieprocedure technisch assistent toezichter Deeltijds (19u) contractueel D1-D3 A. Functiebeschrijving en competentieprofiel B. Aanwervingsvoorwaarden C. Examenprogramma D. Arbeids-

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Projectleider B December 2009 PROJECTLEIDER B 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Projectleider B

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT CENTRUMLEIDER LOKAAL DIENSTENCENTRUM. Graad B1-B3 voltijds contractueel onbepaalde duur. Opgemaakt op 22/02/2019 voor OCMW Wielsbeke

INFORMATIEBERICHT CENTRUMLEIDER LOKAAL DIENSTENCENTRUM. Graad B1-B3 voltijds contractueel onbepaalde duur. Opgemaakt op 22/02/2019 voor OCMW Wielsbeke INFORMATIEBERICHT CENTRUMLEIDER LOKAAL DIENSTENCENTRUM Graad B1-B3 voltijds contractueel onbepaalde duur Opgemaakt op 22/02/2019 voor VERTROUWELIJK Inleiding Het OCMW van Wielsbeke gaat over tot de aanwerving

Nadere informatie

THEATERTECHNICUS (m/v)

THEATERTECHNICUS (m/v) GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS THEATERTECHNICUS (m/v) I. Kenmerken van de functie functie: theatertechnicus graad: administratief medewerker niveau: C rang: Cv salarisschaal: C1/C3 tewerkstellingsbreuk: halftijds

Nadere informatie

LOGISTIEKE ONDERSTEUNING B

LOGISTIEKE ONDERSTEUNING B Functiefamilie: Niveau: LOGISTIEKE ONDERSTEUNING B Doel van de functiefamilie Instaan voor het beheer of verhuur van het materiaal en de technische installaties bij een dienst en erop toezien dat de administratieve

Nadere informatie

Openstaande functie : deskundige werftoezichter

Openstaande functie : deskundige werftoezichter Openstaande functie : deskundige werftoezichter Titel 1. Aanwervingsvoorwaarden. A. Algemene aanwervingsvoorwaarden : Om toegelaten te kunnen worden tot de betrekking van deskundige werftoezichter moet

Nadere informatie

ICT-VERANTWOORDELIJKE (B4-B5 CONTRACTUEEL VOLTIJDS 38U/WEEK)

ICT-VERANTWOORDELIJKE (B4-B5 CONTRACTUEEL VOLTIJDS 38U/WEEK) ICT-VERANTWOORDELIJKE (B4-B5 CONTRACTUEEL VOLTIJDS 38U/WEEK) De staat voor de samensmelting van de brandweerdiensten van de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke, Lokeren en Zele.

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT DIENSTHOOFD OMGEVING EN ECONOMIE/ OMGEVINGSMABTENAAR. Graad A1a-A3a voltijds statutair

INFORMATIEBERICHT DIENSTHOOFD OMGEVING EN ECONOMIE/ OMGEVINGSMABTENAAR. Graad A1a-A3a voltijds statutair INFORMATIEBERICHT DIENSTHOOFD OMGEVING EN ECONOMIE/ OMGEVINGSMABTENAAR Graad A1a-A3a voltijds statutair Opgemaakt op 23/05/2019 voor gemeente Keerbergen VERTROUWELIJK Inleiding Het gemeentebestuur van

Nadere informatie

Gemeentebestuur Ravels

Gemeentebestuur Ravels Gemeentebestuur Ravels Functiebeschrijving Afdeling Dienst Functiebenaming Ruimtelijke ordening en leefmilieu Milieu omgevingsambtenaar Milieu 1. Plaats in de organisatie De omgevingsambtenaar milieu rapporteert

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Afdelingshoofd vrije tijd Graad A4a-A4b. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Afdelingshoofd vrije tijd Graad A4a-A4b. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Afdelingshoofd vrije tijd Graad A4a-A4b Stad Zottegem gaat over tot de aanleg van een wervingsreserve van 3 jaar, maximaal verlengbaar met 2 jaar, van een (m/v) afdelingshoofd vrije tijd

Nadere informatie

Informatiebundel betreffende de aanwerving van 1 VT (38/38) contractuele intercultureel medewerker (m/v) niveau E1-E3

Informatiebundel betreffende de aanwerving van 1 VT (38/38) contractuele intercultureel medewerker (m/v) niveau E1-E3 Informatiebundel betreffende de aanwerving van 1 VT (38/38) contractuele intercultureel medewerker (m/v) niveau E1-E3 Wij zijn dringend op zoek naar een intercultureel medewerker, voor een voltijdse contractuele

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Deskundige patrimonium en uitbestede werken Graad B1-B3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Deskundige patrimonium en uitbestede werken Graad B1-B3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Deskundige patrimonium en uitbestede werken Graad B1-B3 Het gemeentebestuur van Herne gaat over tot de aanwerving van een (m/v) deskundige patrimonium en uitbestede werken graad B1-B3

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Coördinator sport Graad A1-A3

INFORMATIEBERICHT. Coördinator sport Graad A1-A3 INFORMATIEBERICHT Coördinator sport Graad A1-A3 Het stadbestuur van Zottegem gaat voor haar autonoom gemeentebedrijf over tot de aanwerving van een (m/v) coördinator sport graad A1-A3 voltijdse contractuele

Nadere informatie

ICT VERANTWOORDELIJKE (B4-B5 CONTRACTUEEL VOLTIJDS 38U/WEEK)

ICT VERANTWOORDELIJKE (B4-B5 CONTRACTUEEL VOLTIJDS 38U/WEEK) ICT VERANTWOORDELIJKE (B4-B5 CONTRACTUEEL VOLTIJDS 38U/WEEK) De staat voor de samensmelting van de brandweer- en ambulancediensten van de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke, Lokeren

Nadere informatie

Projectmedewerker lokaal cultuurbeleid

Projectmedewerker lokaal cultuurbeleid Projectmedewerker lokaal cultuurbeleid Voltijdse contractuele functie (B1 B3) Via aanwerving met aanleg wervingsreserve WAT HOUDT DE JOB IN? Als projectwerker lokaal cultuurbeleid werk je mee aan de doelstellingen

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Communicatieverantwoordelijke Graad A1-A3

INFORMATIEBERICHT. Communicatieverantwoordelijke Graad A1-A3 INFORMATIEBERICHT Communicatieverantwoordelijke Graad A1-A3 Stad Zottegem gaat over tot de aanleg van een (m/v) wervingsreserve van 3 jaar, maximaal verlengbaar met 2 jaar, van een (m/v) communicatieambtenaar

Nadere informatie

Gemeente Sint-Martens-Latem INFORMATIEBERICHT DESKUNDIGE PATRIMONIUM

Gemeente Sint-Martens-Latem INFORMATIEBERICHT DESKUNDIGE PATRIMONIUM INFORMATIEBERICHT DESKUNDIGE PATRIMONIUM De gemeente Sint-Martens-Latem organiseert een selectieprocedure voor de aanwerving in de afdeling Grondgebiedzaken van een deskundige patrimonium (m/v), één statutaire

Nadere informatie

Aanwerving van. 1 stafmedewerker projecten en organisatiebeheersing (A4a-A4b)

Aanwerving van. 1 stafmedewerker projecten en organisatiebeheersing (A4a-A4b) Aanwerving van 1 stafmedewerker projecten en organisatiebeheersing (A4a-A4b) voltijds - contractueel verband - onbepaalde duur + samenstelling wervingsreserve 2 jaar Het College van Burgemeester en Schepenen

Nadere informatie

Voltijds deskundige (m/v) Ruimtelijke ordening -

Voltijds deskundige (m/v) Ruimtelijke ordening - De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

PERSONEELSDIENST ADMINISTRATIEF CENTRUM ANTWERPSESTEENWEG KAPELLEN

PERSONEELSDIENST ADMINISTRATIEF CENTRUM ANTWERPSESTEENWEG KAPELLEN PERSONEELSDIENST ADMINISTRATIEF CENTRUM ANTWERPSESTEENWEG 130 2950 KAPELLEN FUNCTIE: VOLTIJDS (38/38) CONTRACTUEEL DIENSTHOOFD BIBLIOTHEEK NIVEAU A1a A2a INHOUD: 1. FUNCTIEOMSCHRIJVING 2. EXAMENPROGRAMMA

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Projectleider A1 December 2009 PROJECTLEIDER A1 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Projectleider

Nadere informatie

Boekhouder/Financieel Deskundige (m/v) Voltijds - Nederlandstalig Bij de steundienst van het hof van cassatie

Boekhouder/Financieel Deskundige (m/v) Voltijds - Nederlandstalig Bij de steundienst van het hof van cassatie Kelly Frison Attaché selectie Kelly.frison@just.fgov.be Boekhouder/Financieel Deskundige (m/v) Voltijds - Nederlandstalig Bij de steundienst van het hof van cassatie Inhoud van de functie Profiel Werkgever

Nadere informatie

Hoofddoel functie: je zal als vakman werkzaam zijn bij de dienst openbare werken, met name chauffeur van een gemeentelijk voertuig.

Hoofddoel functie: je zal als vakman werkzaam zijn bij de dienst openbare werken, met name chauffeur van een gemeentelijk voertuig. Aanwerving van (m/v) TECHNISCH ASSISTENT MAGAZIJN CHAUFFEUR voltijds contractuele aanwerving van onbepaalde duur salarisschaal D1-D3 met aanleg wervingsreserve van 3 jaar (voor contractuele functies) FUNCTIE

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Omgevingsambtenaar Graad B1-B3

INFORMATIEBERICHT. Omgevingsambtenaar Graad B1-B3 INFORMATIEBERICHT Omgevingsambtenaar Graad B1-B3 Stad Zottegem gaat over tot de aanwerving van een (m/v) omgevingsambtenaar graad B1-B3 voltijdse contractuele functie met een wervingsreserve van 3 jaar,

Nadere informatie

Schoonmaker E1-E3(m/v/x)

Schoonmaker E1-E3(m/v/x) Schoonmaker E1-E3(m/v/x) INLICHTINGENBROCHURE Wenst u ons poetsteam te versterken? Het gemeentebestuur Knesselare is op zoek naar een deeltijdse (19/38) betrekking van schoonmaker E1-E3, in contractueel

Nadere informatie

1 VOLTIJDS AFDELINGSHOOFD GRONDGEBONDEN ZAKEN (A4a-A4b) VOOR ONBEPAALDE DUUR, IN CONTRACTUEEL DIENSTVERBAND

1 VOLTIJDS AFDELINGSHOOFD GRONDGEBONDEN ZAKEN (A4a-A4b) VOOR ONBEPAALDE DUUR, IN CONTRACTUEEL DIENSTVERBAND GEMEENTE EN OCMW MALDEGEM ZIJN OP ZOEK NAAR : 1 VOLTIJDS AFDELINGSHOOFD GRONDGEBONDEN ZAKEN (A4a-A4b) VOOR ONBEPAALDE DUUR, IN CONTRACTUEEL DIENSTVERBAND Zowel vrouwelijke als mannelijke kandidaten komen

Nadere informatie

Diensthoofd interne werking en burgerzaken (B1-B3)

Diensthoofd interne werking en burgerzaken (B1-B3) Diensthoofd interne werking en burgerzaken (B1-B3) A. Algemene toelatingsvoorwaarden een gedrag vertonen dat in overeenstemming is met de eisen van de functie waarvoor men solliciteert de burgerlijke en

Nadere informatie

Als controleur instaan voor de budgetopvolging en controle van verschillende projecten of diensten

Als controleur instaan voor de budgetopvolging en controle van verschillende projecten of diensten Functiefamilie: Niveau: BUDGETBEHEER B Doel van de functiefamilie Coördinatie, ondersteuning, controle en uitvoering van verschillende taken binnen het boekhoudkundig en begrotingsproces van een dienst

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Dienstverantwoordelijke financiën Graad A1-A3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Dienstverantwoordelijke financiën Graad A1-A3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Dienstverantwoordelijke financiën Graad A1-A3 gaat over tot de aanwerving van een (m/v) dienstverantwoordelijke financiën graad A1-A3 voltijdse contractuele functie met een wervingsreserve

Nadere informatie

aanleg wervingsreserve van 3 jaar (voor contractuele functies)

aanleg wervingsreserve van 3 jaar (voor contractuele functies) Gemeente Wuustwezel gaat over tot de aanleg van een wervingsreserve (m/v) voor de contractuele betrekking van ADMINISTRATIEF MEDEWERKER GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK, WOORD EN DANS EN BEELDENDE KUNSTEN

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend A3 December 2009 LEIDINGGEVEND A3 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend

Nadere informatie

Technisch assistent gebouwen (D1-D3) m/v. 1. Inhoud

Technisch assistent gebouwen (D1-D3) m/v. 1. Inhoud Technisch assistent gebouwen (D1-D3) m/v INLICHTINGENBROCHURE Het stadsbestuur Eeklo verklaart 1 voltijdse contractuele betrekking van technisch assistent gebouwen open (D1-D3) m/v en legt een wervingsreserve

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT SPORTGEKWALIFICEERD AMBTENAAR. Graad B1-B3 voltijds contractueel. Opgemaakt op 01/03/2019 voor stad Zottegem VERTROUWELIJK

INFORMATIEBERICHT SPORTGEKWALIFICEERD AMBTENAAR. Graad B1-B3 voltijds contractueel. Opgemaakt op 01/03/2019 voor stad Zottegem VERTROUWELIJK INFORMATIEBERICHT SPORTGEKWALIFICEERD AMBTENAAR Graad B1-B3 voltijds contractueel Opgemaakt op 01/03/2019 voor stad Zottegem VERTROUWELIJK Inleiding gaat over tot de aanleg van een wervingsreserve van

Nadere informatie

Administratief medewerker sociale dienst (ref. 17soc) CONTRACTUEEL. C1-C3 voltijds (38/38)

Administratief medewerker sociale dienst (ref. 17soc) CONTRACTUEEL. C1-C3 voltijds (38/38) Administratief medewerker sociale dienst (ref. 17soc) CONTRACTUEEL C1-C3 voltijds (38/38) VOORWAARDEN & INLICHTINGEN Contact: Bram Vandendriessche personeelsdienst, 051 48 00 65, bram.vandendriessche@zonnebeke.be

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKETJE. Examen maatschappelijk werker (m/v) niveau B1-B3

INFORMATIEPAKKETJE. Examen maatschappelijk werker (m/v) niveau B1-B3 INFORMATIEPAKKETJE Examen maatschappelijk werker (m/v) niveau B1-B3 - Aanleg van een werfreserve van 3 jaar, eventueel verlengbaar met een periode van 2 jaar Naam : Adres :... Tel : e-mail :... 1 / 20

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Algemeen directeur Graad A5a-A5b

INFORMATIEBERICHT. Algemeen directeur Graad A5a-A5b INFORMATIEBERICHT Algemeen directeur Graad A5a-A5b gaat over tot de aanwerving van een (m/v) algemeen directeur graad A5a-A5b voltijdse contractuele functie met een wervingsreserve van 2 jaar, maximaal

Nadere informatie

Bibliotheekassistent C1-C3

Bibliotheekassistent C1-C3 A. Algemene toelatingsvoorwaarden Bibliotheekassistent C1-C3 een gedrag vertonen dat in overeenstemming is met de eisen van de functie waarvoor men solliciteert de burgerlijke en politieke rechten genieten

Nadere informatie