Bob Bron, directeur van Moët Hennessy Nederland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bob Bron, directeur van Moët Hennessy Nederland"

Transcriptie

1 De kunst van het blenden - een kijkje in de keuken van Moët Verslag van de NGS proeverij van basiswijnen voor Champagne Moët & Chandon Réserve Impérial, gehouden op 23 juni 2014 in Restaurant De Zwaan te Etten-Leur. Door Paul Op ten Berg Deze educatieve proeverij, mogelijk gemaakt door NGS hoofdsponsor Moët Hennessy Nederland, vond plaats in aanwezigheid van haar directeur Bob Bron. De presentatie was in handen van Champagne ambassadeur Niek Beute, die zoals we van hem gewend zijn een gedreven en zeer gemotiveerd verhaal voor de proevers had. Bob Bron, directeur van Moët Hennessy Nederland Niche product De Champagnestreek telt ha aan wijngaarden en is goed voor 10% van de wereldproductie aan mousserende wijnen. Toch vormen deze wijngaarden maar 4% van het totaal aan Franse wijngaarden en slechts 0,4% van het wereldareaal. We kunnen dan ook stellen dat Champagne een niche product is. Geschiedenis In 1743 begon Claude Moët een onderneming om wijn uit de Champagnestreek te transporteren naar Parijs. De overname van de abdij van Hautvillers was een belangrijke stap in de groei van het bedrijf. De Benedictijner monnik Pierre Pérignon wordt immers aangeduid als degene die het recept heeft bedacht voor de bereiding van Champagne, met de tweede gisting op fles. Naar hem werd de Champagne Dom Pérignon genoemd. Maar deze monnik is ook de uitvinder van de assemblage. Hij zorgde ervoor dat de opbrengst per hectare omlaag ging en introduceerde de Blanc de Noirs. Nieuw was ook dat hij de flessen afsloot met kurken.

2 Diversiteit Moët & Chandon bezit ha eigen wijngaarden in de 5 districten Montagne de Reims, Côte des Blancs, Vallée de la Marne, Côte de Sézanne en Aube. Maar dat is lang niet voldoende voor de productie. Er wordt dan ook sap aangekocht bij wijnboeren van in totaal circa ha. Van de eigen wijngaarden hebben 17 de Grand Cru status en 44 die van Premier Cru. Na de oogst worden de druiven zo snel mogelijk geperst, waarbij de eerste en de tweede persing apart worden gehouden. Moët beschikt daardoor over maar liefst cuvées, die alle apart worden vergist. Niek Beute Noordelijke wijnstreek In de Champagnestreek is de rijping van de druiven door de noordelijke ligging niet altijd optimaal. De oogstjaren verschillen per vallei sterk in kwaliteit. Maar Moët & Chandon heeft een sterke positie. Men beschikt door de grote diversiteit over een enorme hoeveelheid aan wijngaarden en druiven, die ook in minder goede oogstjaren een optimale selectie mogelijk maken. Daarin verschillen de Champagnehuizen ook van we wijnboeren, de eerste werken met continuïteit, de tweede met diversiteit. De Champagnestreek biedt beide mogelijkheden. Marktleider Bijna drie eeuwen na de oprichting is Moët & Chandon marktleider voor Champagne. De productie is maar liefst twee keer zo groot als die van de nummer twee, Veuve Clicquot, eveneens onderdeel van het LVMH concern. Sommeliers vinden grote producenten vaak afgezaagd, maar binnen het assortiment is een grote verscheidenheid te vinden.

3 Geen Champagneland Nederland is van origine Calvinistisch en geen Champagneland, we drinken per hoofd van de bevolking 1 glas per jaar. De Fransen drinken maar liefst 3 flessen per jaar en de Belgen 1 fles. De Nederlander moet dan ook gestimuleerd worden om Champagne te drinken. Dat lukt vaak beter met sterke merken. Je laat business liggen als je daar niet op inspeelt. Champagnehuizen versus kleine producenten De Champagnehuizen vinden het belangrijk dat hun huisstijl door de jaren heen zo veel mogelijk hetzelfde blijft. Dit is een unieke situatie in de wijnwereld. Binnen LVMH hebben alle huizen een eigen stijl, van Moët & Chandon via Mercier, Veuve Clicquot en Ruinart tot Dom Pérignon. Maar de betreffende stijl moet wel passen bij jouw smaak, en er is dan ook een grote verscheidenheid. Het is tegelijkertijd ook een marketing tool richting sommeliers.

4 De kunst van het blenden Het maken van een blend mag best een ambacht worden genoemd. Bij Moët & Chandon heeft Chef de Cave Benoît Gouez de leiding over een team van 18 oenologen. Zijn directe chef is Richard Geoffroy, Chef de Cave van Dom Pérignon. De ondergrondse kelders in Epernay zijn met 28 km lengte de omvangrijkste van de streek. De oenologen zijn voortdurend aan het proeven en brengen de cuvées door te blenden eerst terug naar 600 en vervolgens naar 60. Benoît Gouez heeft de stijl van Moët sinds zijn aantreden gewijzigd. De nadruk ligt nu meer op het karakter van het oogstjaar, terwijl eerder de continuïteit belangrijker was. Hij heeft daartoe meer vrijheid gekregen in het kiezen van basiswijnen. Zo besloot hij om van het atypische en zeer warme jaar 2003 toch vintage Champagne te produceren, die later overigens zeer goed werd beoordeeld. Hij brengt, net als voorheen, per decennium 6 of 7 vintage Champagnes uit (2002, 2003, 2004, 2006, 2008, 2009).

5 Rosé Benoît Gouez is dol op Champagne rosé. Maar de productie verschilt essentieel van de andere Champagne. In de Champagne wordt Blanc de Noirs gemaakt omdat de rode druiven meestal onvoldoende kwaliteit hebben voor rode wijn. Voor goede rode wijn moeten immers de juiste percelen van de wijngaard worden gekozen, met een laag rendement en rijpe druiven die zachte tannines geven. In 2007 bedroeg de productie van Champagne Rosé in de hele streek nog maar 3 procent en nu bijna 10 procent. Bij Moët & Chandon is dit nu bijna 20 procent, en het percentage groeit nog steeds. Bouwstenen De proeverij van vandaag betreft geen kant-en-klare wijnen, maar bouwstenen van de oogst Het zijn wijnen die je normaal gesproken nooit te proeven krijgt. Alle te proeven wijnen zijn blends van de diverse valleien, dorpen of stijlen. Ze hebben de eerste gisting achter de rug, inclusief malo. Zonder malo zijn de zuren nog veel heftiger. De wijnen hebben geen mousse en hebben nog geen dosage gehad. Deze bedraagt bij Moët 9 gr/l. Ruim 10 jaar geleden was dit nog 11 of meer gram. Het fruit is de laatste jaren rijper vanwege de klimaatsverandering en omdat de boeren er door training van overtuigd werden om rijper fruit te produceren, dus is er minder suiker vereist. Lastig jaar 2013 was net als elders in Frankrijk een lastig oogstjaar. De vruchtzetting van de pinot meunier was in juni, waarbij veel regen zorgde voor onregelmatige kwaliteit. Chardonnay en pinot noir hadden minder problemen. De tijd om te oogsten bedroeg slechts 3 weken. Proeverij We proeven van de drie druivenrassen telkens twee verschillende voorbeelden. Pinot meunier soepelheid, rondheid, vlezigheid, aroma s van wit fruit; van de Vallée de la Marne waar het na de winter het langste koud blijft en het groeiseizoen het kortste duurt. Deze wijnen zij al jong heel expressief, vrolijk en fruitig. Ze zijn gul, hebben een lagere zuurgraad dan de chardonnay en zijn minder krachtig dan de pinot noir.

6 Wijn 1 11% alcohol. Geur: gist, toast, kalksteen, mineraal, iets benauwd Smaak: strak, hoog zuur, streng, zilt, mineraal, iets snoepjes Wijn 2 - Geur: neutraler dan wijn 1, elegant, licht fruit, ingetogen Smaak: sappig, licht, frivool, zilt, rijp, expressief, neigt iets naar rosé, complexer Pinot noir body, structuur, intensiteit, aroma s van kersen Wijn 1 Uit de Aube, het meest zuidelijke deel van de Champagne met meer mergel in de bodem. Kleur: roodzweem Geur: expressief, stevig, kersen, amandelen, iets toast Smaak: hoge zuurgraad, krachtig fruit, stevig, zilt, streng, noten, rul mondgevoel met kruidigheid Wijn 2 Van Epernay en de Montagne de Reims. Een van de beste blends van Kleur: minder roodzweem Geur: minder kersenaroma, eleganter, meer diepgang en complexiteit Smaak: spel en sap ondanks de hoge zuurgraad, nog iets snoepjes-aroma, boeiende wijn, hechtere structuur dan bij wijn 1 Chardonnay verfijning, frisse zuurgraad, aroma s van citrus en witte bloemen Wijn 1 Van Cramant. Ligt nog op de lie, de malo is net klaar of nog net niet. Kleur: troebel geelgroen Geur: citrus, floraal, strak, expressief, gist Smaak: vet, stevige en krachtige zuren, aards, wollig, mokka Finale: stevig en lang, stenig, de zuren gaan lang door, je verlangt naar dosage Wijn 2 Van de Côte de Sézanne. Kleur: troebel geelgroen Geur: aromatischer, meer fruit, meer bloesem, stenig, zeer elegant en puur Smaak: sappig, hoge zuurgraad maar minder pregnant dan bij de pinot noir, minder ruggengraat

7 Finale: veel lengte, verfijnd, de zuren zijn verpakt met aangename zachtheid Vin de réserve blanc Deze wordt gebruikt voor continuïteit. Van de oogst 2012, reeds geblend inclusief malo, bewaard op rvs tank. Geen solera systeem of houtrijping (dat zou oxydatie geven) maar precisie en fruit. Wordt misschien ook gebruikt voor 2014 en Kleur: licht goudgeel, iets roodzweem Geur: vrij vol, citrus, toast Smaak: krachtig, vol, mineraal, vrij breed, iets kruidig, citrusschil Moët & Chandon Impérial Van ongeveer 2 jaar oude wijnen, assemblage van circa 1/3 chardonnay, 1/3 pinot noir en 1/3 pinot meunier. Nog zonder dosage, maar wel met liqueur de tirage. Klaar om minstens 24 maanden te rijpen sur lattes en na het dégorgement nog 6 maanden. Geur: citrus en toast Smaak: breed, vet, wat gist, kweepeer, grapefruitschil Uiteraard konden de aanwezigen na deze leerzame proeverij op het terras genieten van een heerlijk glas Champagne Moët & Chandon Réserve Impérial. Een fraai aperitief met een uitgekiende dosage, dat prima combineerde bij de diverse amuses.

8

9

10

11 De lunch Tonijn, komkommer, watermeloen, citroengras Rijpe tonen van tonijn, smeuïge, lobbige, ongezoete room, licht zoet van de watermeloen, knolachtig blad van waterkers met een bittertje, een luchtig en fris voorgerecht. **** Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2013 Stuivend, zeer rijp fruit, buxus, komkommer, fraaie zuurgraad, fris, mineraal en strak. Wijn & spijs - De zuivere smaken van het gerecht sluiten mooi aan bij de wijn, maar de meloen is net wat te zoet.

12 Griet, asperges, lamsoren, saus van morilles Goed geconcentreerde, romige saus, heerlijke Japanse paddestoelen. Een mooi en zeer smakelijk gerecht, licht, fris en speels. ****- Cloudy Bay Chardonnay 2012 Stevige groen-gele kleur. Zeer expressieve geur en smaak, rokerig, schil van witte grapefruit, mango, passiefruit. Flinke lengte, boterig, veel impact van de rijping op de lie, overrijp fruit met voldoende frisheid. Zoekt nog wat naar balans. Wijn & spijs - Bij vis, saus en lamsoren vormt de wijn een fraaie combinatie. Bij de asperges is de wijn echter iets te strak. In het algemeen behouden wijn en gerecht elk hun karakter. Lam, Opperdoezer ronde, ui, artisjokpuree Mooi rosé gebraden coteletten, gestoofde lamsschouder met rijpe tonen. **** Cloudy Bay Pinot Noir 2011 De kleur is voor een pinot noir tamelijk geconcentreerd. De neus heeft veel fruit van rijpe griotten met dierlijke tonen, rook, leer en specerijen. Vlezige smaak met een flinke zuurgraad, een stevig extract van kersen en goed geïntegreerd hout. Schone finale. Duidelijk beter dan vorige jaargangen. Wijn & spijs - De artisjokpuree, meestal lastig te combineren met wijn, doet het onverwacht goed bij de wijn. De geconcentreerde saus en het stoofvlees hebben echter veel bitters, die de aandacht opeisen.

13

14

15 Met dank aan: Bob Bron en zijn team van Moët Hennessy Nederland voor de boeiende en educatieve proeverij, het aangeboden aperitief en de wijnen bij de lunch; Champagne Ambassadeur Niek Beute voor zijn energieke presentatie en begeleiding van de proeverij; Roland Peijnenburg, eigenaar van Restaurant De Zwaan, voor het ter beschikking stellen van deze prachtige lokatie; Chef-kok Carlo Chantrel voor de uitstekende lunch; Maître-sommelier Willem-Jan Klomp voor de perfecte organisatie van proeverij, aperitief en lunch.

Lunch na jaarvergadering 2012 Verslag van de lunch, gehouden na de Algemene Leden Vergadering die plaats had op 6 februari 2012 in The Manhattan

Lunch na jaarvergadering 2012 Verslag van de lunch, gehouden na de Algemene Leden Vergadering die plaats had op 6 februari 2012 in The Manhattan Lunch na jaarvergadering 2012 Verslag van de lunch, gehouden na de Algemene Leden Vergadering die plaats had op 6 februari 2012 in The Manhattan Hotel te Rotterdam. Door Paul Op ten Berg. Aperitief Champagne

Nadere informatie

Op uitnodiging van Walraven Sax genoot ik van een fraaie lunch in combinatie met diverse Champagnes van het eminente huis Louis Roederer.

Op uitnodiging van Walraven Sax genoot ik van een fraaie lunch in combinatie met diverse Champagnes van het eminente huis Louis Roederer. Roederer lunch in restaurant Tunes Verslag van de lunchbijeenkomst op 1 juli 2014 in restaurant Tunes van het Conservatorium Hotel te Amsterdam Door Paul Op ten Berg Op uitnodiging van Walraven Sax genoot

Nadere informatie

Vinificatie Productie en export

Vinificatie Productie en export Bouza do Rei Bij dit in 1983 opgerichte bedrijf worden wij ontvangen door bedrijfsleider Isidoro Serantes Serantes. Het is een van de grootste privébedrijven van Rías Baixas. Bouza do Rei is pionier voor

Nadere informatie

Masterclass 160 jaar Pol Roger in Parkheuvel. Door Paul Op ten Berg

Masterclass 160 jaar Pol Roger in Parkheuvel. Door Paul Op ten Berg Masterclass 160 jaar Pol Roger in Parkheuvel Door Paul Op ten Berg Op 15 september 2010 organiseerde Verbunt Wijnkopers in Restaurant Parkheuvel te Rotterdam een boeiende masterclass over de Champagnes

Nadere informatie

Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich

Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich mag verheugen in duidelijke seizoenswisselingen: in de zomer warm en droog, in de winter koud en regenachtig. Het lijkt onbelangrijk,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Champagne Select September 2018

Nieuwsbrief Champagne Select September 2018 Nieuwsbrief Champagne Select September 2018 Welkom bij onze September nieuwsbrief! Dit keer hebben we wel een hele mooie aanbieding, praten we u bij over de laatste ontwikkelingen in de champagnewereld,

Nadere informatie

Wijnkaart. Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30. Chardonnay Principato Per glas 3.30. Pinot Blanc Dopff en irion Per glas 4,25

Wijnkaart. Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30. Chardonnay Principato Per glas 3.30. Pinot Blanc Dopff en irion Per glas 4,25 Wijnkaart Witte wijnen per glas of per fles: Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30 Per fles 16.25 : Wine of origin Robertson : Robertson (Zuid-Afrika) : Colombard 80% en sauvignon 20% : Lichte witte wijn

Nadere informatie

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk Witte wijnen Huiswijn: La Qroix d Argent Gascogne, Frankrijk Expressieve witte wijn met bloemen, wit fruit en citrus in het aroma. De smaak is levendig met een lekkere melange van citrusvruchten en tropisch

Nadere informatie

Huiswijnen. Onze wijnen zijn van Astrid Joosten en Thérèse Boer. Astrid & Thérèse huiswijn rood 3,50 20,00. Astrid & Thérèse huiswijn wit 3,50 20,00

Huiswijnen. Onze wijnen zijn van Astrid Joosten en Thérèse Boer. Astrid & Thérèse huiswijn rood 3,50 20,00. Astrid & Thérèse huiswijn wit 3,50 20,00 Huiswijnen Astrid & Thérèse huiswijn rood 3,50 20,00 Soepele fruitige rode wijn met wat stevigheid en een klein pepertje (syrah-grenache). Astrid & Thérèse huiswijn wit 3,50 20,00 Fruitige droge witte

Nadere informatie

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig, lichte

Nadere informatie

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Naturalys Chardonnay Deze frisse sappige biologisch chardonnay heeft mooie tonen van tropisch fruit. Naturalys Rosé Deze frisse biologische wijn

Nadere informatie

Proefdoos: Toscaanse top wijnen

Proefdoos: Toscaanse top wijnen Proefdoos: Toscaanse top wijnen 2009 Pianirossi Sidus DOC De CEO van Tod's & Hogan is de eigenaar van dit domein. Een middelzware fruitige wijn is de beste typering. Veel fruit, sap met mooie tonen van

Nadere informatie

WITTE WIJNEN Vignobles Mourat (biologische wijn) Les Amourettes Brisa Brisa Tamaral

WITTE WIJNEN Vignobles Mourat (biologische wijn) Les Amourettes Brisa Brisa Tamaral WITTE WIJNEN Val de Loire, Collection Blanc - Chenin Blanc, Chardonnay Stuivende geur met een heerlijk smaakpallet van jong tropisch wit en groen fruit, in de afdronk zacht en licht mineralig. Côtes de

Nadere informatie

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento Santa Caterina Chardonnay Igt Salento De wijnstreek Puglia in Zuid- Italië is gespecialiseerd in de productie van rode wijnen. De hoge temperaturen lijken minder geschikt voor de verbouw van witte druivensoorten.

Nadere informatie

BUBBELS. Rosanti Prosecco Spumante fles 30 glas 6,5 Italië - Treviso Frisse prosecco met tonen van citrusfruit en een verfijnde mousse.

BUBBELS. Rosanti Prosecco Spumante fles 30 glas 6,5 Italië - Treviso Frisse prosecco met tonen van citrusfruit en een verfijnde mousse. BUBBELS Rosanti Prosecco Spumante fles 30 glas 6,5 Italië - Treviso Frisse prosecco met tonen van citrusfruit en een verfijnde mousse. Rosanti Spumante Rosé Extra Dry fles 30 Italië - Treviso Licht roze

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE 8 MAART 2016 : NIEUWE TENDENSEN IN DE CHAMPAGNE.

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE 8 MAART 2016 : NIEUWE TENDENSEN IN DE CHAMPAGNE. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE 8 MAART 2016 : NIEUWE TENDENSEN IN DE CHAMPAGNE. Als we een degustatie over champagne willen geven dan kunnen wij uiteraard niemand beter vragen dan Gido, lid van onze wijnacademie.

Nadere informatie

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Huiswijnen wit Urmeneta, Sauvignon Blanc Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Een typisch Chileense Sauvignon. Hij is milddroog, makkelijk en zit vol exotische aroma s van onder andere passievrucht.

Nadere informatie

goed makers ausgetrunken! Gelber Muskateller 2011 PRIJS: EUR 12,-

goed makers ausgetrunken! Gelber Muskateller 2011 PRIJS: EUR 12,- Gelber Muskateller 2011 Zanderige klei met grind en mergel in de ondergrond. Geplant tussen 2002 en 2004. Guyot met enkele draagtak, volledig begroende bodem. Na korte rust en bezinktijd van de most vindt

Nadere informatie

WIJNKAART. Molenstraat GA Oss Tel. (0412)656830

WIJNKAART. Molenstraat GA Oss Tel. (0412)656830 WIJNKAART Molenstraat 17 5341 GA Oss Tel. (0412)656830 witte wijnen per glas Cogmans Kloof Kristal KB de Kuentz-bas : Wine of origin Robertson : Robertson : Zuid-Afrika : Colombard 80% en sauvignon 20%

Nadere informatie

SANCERRE WIJNEN VAN HET HUIS ALPHONSE MELLOT IN DE LOIRE 6 MEI 2014.

SANCERRE WIJNEN VAN HET HUIS ALPHONSE MELLOT IN DE LOIRE 6 MEI 2014. SANCERRE WIJNEN VAN HET HUIS ALPHONSE MELLOT IN DE LOIRE 6 MEI 2014. Vandaag zal onze voorzitter deze wijnen voorstellen. Het huis Mellot bestaat al sinds 1513, en het is de 19 de generatie die nu het

Nadere informatie

Presentatie PETER SPRONCK

Presentatie PETER SPRONCK Nederland nieuw wijnland Presentatie PETER SPRONCK Nederland nieuw wijnland Presentatie PETER SPRONCK Wijngaarden in Nederland 1997 2017 De nieuwe druivenrassen Johanniter Muscaris Riesel Solaris Lijkt

Nadere informatie

Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe

Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe Ons Lagerhuys is hèt restaurant in Garderen, waar je uit bent en je tegelijkertijd helemaal thuis voelt. Gezellig en gemoedelijk, dat is de sfeer, gekoppeld aan

Nadere informatie

Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Domaine peiriere merlot - IGP Pays d Oc Gris rosé - IGP Var

Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Domaine peiriere merlot - IGP Pays d Oc Gris rosé - IGP Var Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Heerlijke frisse witte wijn uit de Languedoc gemaakt van de Rhone druif viognier. De wijn heeft in de geur elementen van gedroogde perzik en abrikoos.

Nadere informatie

Huiswijn Wit en Rood

Huiswijn Wit en Rood Huiswijn Wit en Rood (Italie) Een heerlijke huiswijn, in de mond proef je een lichte aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en tijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk. Lekker

Nadere informatie

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn:

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn: Produktblad 1 van 61 Viña Ventisquero De wijngaard Ventisquero is het resultaat van een nieuwe uitdaging van Agrosuper, de grootste producent van verse voedingsmiddelen in Chili. Enthousiast over het idee

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Löwengang Chardonnay. Jaartal medium-vol, krachtig, droog

ARTIKELFICHE. Löwengang Chardonnay. Jaartal medium-vol, krachtig, droog Löwengang Chardonnay Jaartal 2014 medium-vol, krachtig, droog 100% chardonnay De Chardonnay Löwengang heeft een briljante, goudkleurige kleur. Complexe aroma's van rijp tropisch fruit, vanille, geroosterde

Nadere informatie

Studiereis Champagne

Studiereis Champagne Studiereis Champagne 31/05/2013 Machiel Lannoo Nr.2 7 Restaurantbedrijf en drankenkennis Schooljaar 2012 2013 Stageplaats Ferme St- Siméon Inleiding: Deze studie reis van 2 dagen naar de top huizen van

Nadere informatie

Wijngaarden Het landgoed omvat 130 ha, waarvan 38 ha beplant is met wijnstokken, inclusief 15 ha met sagrantino en 6 ha nieuwe aanplant met

Wijngaarden Het landgoed omvat 130 ha, waarvan 38 ha beplant is met wijnstokken, inclusief 15 ha met sagrantino en 6 ha nieuwe aanplant met Scacciadiavoli Dit historische bedrijf wordt geleid door Liù Pambuffetti (34 jaar) en haar neef Iacopo (36 jaar) is gevestigd in de omgeving van de plaats Bastardo en dateert uit 1884. Het is een van de

Nadere informatie

wijn www.waterreus.nl

wijn www.waterreus.nl wijn www.waterreus.nl wijn HUISWIJN Rood: Montado Tempranillo Gonzalez Byass, Toledo, Spanje Volle Tempranillo met de zoete smaak van chocolade die perfect in balans is met de aroma s van de bramen. glas

Nadere informatie

PROMOTIES GELDIG TOT 15 MAART 2011

PROMOTIES GELDIG TOT 15 MAART 2011 PROMOTIES GELDIG TOT 15 MAART 2011 Champagne J. de Telmont 75cl Ratafia de Champagne J. De Telmont 19,23 i.p.v. 20,36 Ratafia de Champagne Appellation d Origine Contrôlée Ratafia is een aangename Champagnelikeur

Nadere informatie

Chileense huis wijnen

Chileense huis wijnen Wijnkaart Chileense huis wijnen Pionero Viña Morande Chardonnay In deze droge witte wijn proeft u aroma's van fris fruit zoals perzik, peer, citrus en meloen. Smaaktype: soepel, aromatisch met houtrijping.

Nadere informatie

APERITIEF. Rosanti Hugo... 4,50 Fruitige en verfrissende wijncocktail. Vlierbloesem met prosecco.

APERITIEF. Rosanti Hugo... 4,50 Fruitige en verfrissende wijncocktail. Vlierbloesem met prosecco. APERITIEF Rosanti Hugo... 4,50 Fruitige en verfrissende wijncocktail. Vlierbloesem met prosecco. Rosanti Spritzzz... 4,50 Verfrissend aperitief, zoet met een licht bittertje. Prosecco en sinaasappel. Ibiza

Nadere informatie

Wijnregio : Elzas 3/8/99

Wijnregio : Elzas 3/8/99 Les Futailles Wijnregio : Elzas 3/8/99 1. Situering Ten Noordoosten in Frankrijk. Een lange smalle strook van ca. 125 km, voor de kenners van Straatsburg tot Mulhouse. Ten oosten van het Elzasgebied loopt

Nadere informatie

www.champastique.be Catalogus Particulieren 2015

www.champastique.be Catalogus Particulieren 2015 www.champastique.be Catalogus Particulieren 2015 Visie & Missie Champagnes aanbieden van kleine huizen uit de 4 microregios van de Champagnestreek met oog voor traditie, hun passie voor Champagne overbrengen

Nadere informatie

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco HUISWIJN Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Glas Fles Drostdy-Hof Chenin Blanc 3,50 17,50 Klosterhof Bereich Bernkastel 3,50 17,50 Rosé d Anjou Couperin 3,50 17,50

Nadere informatie

PROMOTIES GELDIG TOT 15 JANUARI 2011

PROMOTIES GELDIG TOT 15 JANUARI 2011 PROMOTIES GELDIG TOT 15 JANUARI 2011 Champagne J. de Telmont Champagnes worden gemaakt van de druivensoorten Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. Champagnes Grande Réserve rijpen gedurende 24 maanden

Nadere informatie

WineShare Stationsstraat 256 Rotselaar www.wineshare.be

WineShare Stationsstraat 256 Rotselaar www.wineshare.be WineShare Stationsstraat 256 Rotselaar www.wineshare.be Camas Sauvignon Blanc 2012 Oorsprong: Frankrijk (Limoux) Zilveren Medaille Concours de Paris Duurzame wijn: Protect Planet gecertifieerd door Veritas

Nadere informatie

Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano

Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano WINE BY Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano In de mond een wijn met structuur en een goede zuurgraad, laat een lange, aangename en aanhoudende nasmaak achter met duidelijke noten van exotische vruchten.

Nadere informatie

Proeverij Dit verslag is een weergave van de proefnotities van William Harink (WH) en Arno Aartsen (AA).

Proeverij Dit verslag is een weergave van de proefnotities van William Harink (WH) en Arno Aartsen (AA). Verslag van de NGS proeverij van Sauternes Premier Cru, gehouden op 7 december 1992 in restaurant De Bokkedoorns te Overveen. Door William Harink en Arno Aartsen. De wedergeboorte van de Sauternes ln de

Nadere informatie

De wijngaarden zijn gelegen in Martigné-Briand, het hart van de Anjou streek, vlakbij de stad Angers. Martigné-Briand is de grootste wijngemeente van

De wijngaarden zijn gelegen in Martigné-Briand, het hart van de Anjou streek, vlakbij de stad Angers. Martigné-Briand is de grootste wijngemeente van De wijngaarden zijn gelegen in Martigné-Briand, het hart van de Anjou streek, vlakbij de stad Angers. Martigné-Briand is de grootste wijngemeente van Anjou, Yves Matignon en zijn zus Hélène zijn de derde

Nadere informatie

Domaine La Meulière. Chablis Une exploitation Haute Valeur Environnementale

Domaine La Meulière. Chablis Une exploitation Haute Valeur Environnementale 2018-11-17 Chablis Domaine La Meulière Une exploitation Haute Valeur Environnementale Jos Daenekindt bracht Vincent Laroche mee van domaine La Meulière, Chablis. Met zijn broer Nicolas als wijnmaker runt

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE DOMAINE GRAND VENEUR DOOR WIJNHUIS VANDEN BULCKE.

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE DOMAINE GRAND VENEUR DOOR WIJNHUIS VANDEN BULCKE. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE DOMAINE GRAND VENEUR DOOR WIJNHUIS VANDEN BULCKE. Vanavond was het Wijnhuis Vanden Bulcke onze gastheer en wilde ons de wijnen van het Domaine Grand Veneur uit de Rhone streek, in

Nadere informatie

2014 Guilhem Blanc 4,50 17,50 23,50 Grenache Blanc Pays d Oc, Frankrijk Waaier van fris fruit, de sauvignon-tonen vallen op.

2014 Guilhem Blanc 4,50 17,50 23,50 Grenache Blanc Pays d Oc, Frankrijk Waaier van fris fruit, de sauvignon-tonen vallen op. Huiswijn wit glas karaf fles Mousserend glas fles 2014 Guilhem Blanc 4,50 17,50 23,50 Grenache Blanc Pays d Oc, Frankrijk Waaier van fris fruit, de sauvignon-tonen vallen op. 2013 Cava Raventós Roig Brut

Nadere informatie

MOUSSERENDE WIJN. Glas 4,50 Fles 25,00

MOUSSERENDE WIJN. Glas 4,50 Fles 25,00 MOUSSERENDE WIJN Heeft u iets te vieren? Een verjaardag, een trouwerij, een zakelijke deal of heeft u gewoon zin in een glas mousserende wijn? Dan hebben wij een heerlijke prosecco voor u geselecteerd.

Nadere informatie

WIJNKAART. Graag laten wij u kennismaken met een zorgvuldig samengestelde wijnselectie.

WIJNKAART. Graag laten wij u kennismaken met een zorgvuldig samengestelde wijnselectie. WIJNKAART Graag laten wij u kennismaken met een zorgvuldig samengestelde wijnselectie. Wijnen die onze gerechten op een harmonieuze manier compleet maken. Laat u verrassen en geniet van deze selectie exclusieve

Nadere informatie

Château Léoville Poyferré, 2ème Grand Cru Classé St. Julien

Château Léoville Poyferré, 2ème Grand Cru Classé St. Julien De verscheidenheid van de Médoc deel 3 Door Paul op ten Berg Château Léoville Poyferré, 2ème Grand Cru Classé St. Julien Op dit familiebedrijf van de Cuveliers werden wij ontvangen door oenologe Isabelle

Nadere informatie

MOUSSEREND. Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO

MOUSSEREND. Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO WIJNKAART MOUSSEREND Frizzante Pinot Nero 'Sacchetto' Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO Frizzante Prosecco 'Sacchetto' Fijne

Nadere informatie

Huiswijnen (ook per glas te bestellen)

Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Wijnkaart Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Opta Wit Dão Vinho Branco 2015 20,50 Sappige, droge witte wijn uit de Dão regio. Deze wijn is gemaakt van de Encruzado, Malvasia Fina en Cerceal Branco.

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Rosso del Duca. Jaartal DOP Montepulciano d Abruzzo

ARTIKELFICHE. Rosso del Duca. Jaartal DOP Montepulciano d Abruzzo Rosso del Duca Jaartal 2014 fris, subtiel, droog DOP Montepulciano d Abruzzo 100% montepulciano en is uitgegroeid tot moderne sterspeler van de Abruzzen. De Rosso del Duca heeft een donker robijnrode kleur.

Nadere informatie

A B. A Wijngaard aan De Molen B Wijngaard aan de Boshoek. C Wijngaard aan de Eekstraat D Wijngaard aan de Mussenhoevelaan

A B. A Wijngaard aan De Molen B Wijngaard aan de Boshoek. C Wijngaard aan de Eekstraat D Wijngaard aan de Mussenhoevelaan Situering wijngaarden D C A B A Wijngaard aan De Molen B Wijngaard aan de Boshoek C Wijngaard aan de Eekstraat D Wijngaard aan de Mussenhoevelaan Fietstocht langs onze wijngaarden A B C D Vertrek bij den

Nadere informatie

4,50 24,50 4,50 24,50

4,50 24,50 4,50 24,50 Land van herkomst: Italië Wijnstreek: Veneto Land van herkomst: Italië Wijnstreek: Veneto CA DEI NONI PROSECCO DEI COLLI TREVIGNANO Een milddroge, zacht mousserende wijn met ingetogen aroma s van appel

Nadere informatie

Lunch na de jaarvergadering van 2009 Door Paul Op ten Berg

Lunch na de jaarvergadering van 2009 Door Paul Op ten Berg Lunch na de jaarvergadering van 2009 Door Paul Op ten Berg Na de jaarvergadering van het NGS op 2 februari 2009, gehouden in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk, bleef vrijwel iedereen lunchen. Dat

Nadere informatie

Als voorbeeld zullen we Sancerre gebruiken. De bevindingen voor wat kleur en geur betreft, hebben we inmiddels in dit tabelletje ingevuld:

Als voorbeeld zullen we Sancerre gebruiken. De bevindingen voor wat kleur en geur betreft, hebben we inmiddels in dit tabelletje ingevuld: De kunst van het schrijven van een bruikbare proefnotitie door Cees van Casteren De grootste uitdaging van elke wijncursus voor mij is mijn studenten te leren een bruikbare proefnotitie te schrijven. Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Champagne Select April 2018

Nieuwsbrief Champagne Select April 2018 Nieuwsbrief Champagne Select April 2018 Welkom bij onze Lente nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief gaan we u weer informeren over de laatste ontwikkelingen, hebben we een mooie aanbieding en luiden we het

Nadere informatie

Vonkelwyn is de Afrikaanse vertaling van mousserende wijn en is tevens de verzamelnaam voor alle mousserende wijnsoorten uit Zuid-Afrika.

Vonkelwyn is de Afrikaanse vertaling van mousserende wijn en is tevens de verzamelnaam voor alle mousserende wijnsoorten uit Zuid-Afrika. VONKELWIJN Vonkelwyn is de Afrikaanse vertaling van mousserende wijn en is tevens de verzamelnaam voor alle mousserende wijnsoorten uit Zuid-Afrika. Naamgeving Zuid-Afrikaanse mousserende wijnen die volgens

Nadere informatie

VERSLAG DEGUSTATIE WITTE PESSAC-LEOGNAN OP 12/2/2019 DOOR PETER LESAGE.

VERSLAG DEGUSTATIE WITTE PESSAC-LEOGNAN OP 12/2/2019 DOOR PETER LESAGE. VERSLAG DEGUSTATIE WITTE PESSAC-LEOGNAN OP 12/2/2019 DOOR PETER LESAGE. Traditioneel start Peter Lesage ons nieuw seizoen bij de wijnacademie. Vanavond zal hij witte wijnen uit de Pessac-Leognan laten

Nadere informatie

Wijnpakket Chili. Soort: Rode wijn Druivensoorten: syrah Land: Chili Alcoholpercentage: 14% Inhoud: 0.75l

Wijnpakket Chili. Soort: Rode wijn Druivensoorten: syrah Land: Chili Alcoholpercentage: 14% Inhoud: 0.75l Wijnpakket Chili Castillo de Molina Syrah Reserva Druivensoorten: syrah Alcoholpercentage: 14% De Syrah komt uit de Pencahue regio in de Maule Valley. Hier is de Syrah in zijn element. Door de verkoelende

Nadere informatie

Wijnkaart. Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc. Glas : 4,00. Pichet : 7,00. Karaf : 13,00. Fles : 18,50

Wijnkaart. Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc. Glas : 4,00. Pichet : 7,00. Karaf : 13,00. Fles : 18,50 Wijnkaart Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc Glas : 4,00 Pichet : 7,00 Karaf : 13,00 Fles : 18,50 Witte Wijn : Chardonnay Deze Vin de Pays du Jardin de France is afkomstig uit de Loire streek en

Nadere informatie

Champagne Laherte: een wijnbouwersfamilie met een eeuwige queeste naar finesse in de wijn met respect voor de terroir!

Champagne Laherte: een wijnbouwersfamilie met een eeuwige queeste naar finesse in de wijn met respect voor de terroir! Champagne Laherte: een wijnbouwersfamilie met een eeuwige queeste naar finesse in de wijn met respect voor de terroir! rue des jardins - 51530 Chavot www.champagne-laherte.com gast: Thierry Laherte & echtgenote

Nadere informatie

- Wijnkaart - Wijn van de maand: Mousserend: Dominio de Verderubi, Verdejo 2014 (wit) Druiven: 100% Verdejo 4,- per glas 20,- per fles

- Wijnkaart - Wijn van de maand: Mousserend: Dominio de Verderubi, Verdejo 2014 (wit) Druiven: 100% Verdejo 4,- per glas 20,- per fles - Wijnkaart - Wijn van de maand: Dominio de Verderubi, Verdejo 2014 (wit) Druiven: 100% Verdejo 4,- per glas 20,- per fles Stuivende impressie van rijpe vruchten zoals perzik, peer en lichtjes banaan vermengd

Nadere informatie

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25 WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Pronol Frizzante 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco en de Frizzante druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig,

Nadere informatie

Wijnen Huiswijnen Diepe Gronde Zuid Afrika - Chenin Blanc Een vriendelijke mild droge, makkelijke witte wijn met verfrissende fruitige aroma s. Een altijd-goed wijn! Glas 3,20 Karaf 11,50 Fles 15,75 Moreau

Nadere informatie

Onze geselecteerde wijnen

Onze geselecteerde wijnen Onze geselecteerde wijnen CHAMPAGNE MOET ET CHANDON BRUT IMPERIAL Maison Moët et Chandon, Reims 66,00 Deze Moët et Chandon is een druivige frisse Champagne met een krachtige, maar elegante smaak. MOET

Nadere informatie

BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

BODEGAS FABRE SA  Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren 90 in Argentinië;

Nadere informatie

Nomad, Dealu Mare, Pinot Grigio, Roemenië Zacht-tropische aroma s met frisse zuren om de wijn spanning en balans te geven. Glas 3,95/Fles 22,50

Nomad, Dealu Mare, Pinot Grigio, Roemenië Zacht-tropische aroma s met frisse zuren om de wijn spanning en balans te geven. Glas 3,95/Fles 22,50 Geachte gast, Hierbij presenteren wij u met trots onze wijnkaart. Alle wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de seizoengerechten die wij serveren. Bij het selecteren van onze wijnen laten

Nadere informatie

Menu Brull. Duo van rund Carpaccio, tartaar, truffelmayonaise, gepofte quinoa. Pompoensoep Kastanje, pompoensoep, aceto (extra gerecht bij 4 gangen)

Menu Brull. Duo van rund Carpaccio, tartaar, truffelmayonaise, gepofte quinoa. Pompoensoep Kastanje, pompoensoep, aceto (extra gerecht bij 4 gangen) Menu Brull Duo van rund Carpaccio, tartaar, truffelmayonaise, gepofte quinoa Pompoensoep Kastanje, pompoensoep, aceto (extra gerecht bij 4 gangen) Twee bereidingen van het kloostervarken Kalfsjus, truffel

Nadere informatie

CASA SILVA FAMILY HUISWIJNEN

CASA SILVA FAMILY HUISWIJNEN CASA SILVA FAMILY HUISWIJNEN Casa Silva, Family white Deze Chardonnay (met 30% Semillion) is in prijs/kwaliteit een ware topper. Een wijn die u elke dag goed zal doen smaken. Niet te strak, mooi vol en

Nadere informatie

Wijnpakket Vol wit en fruitig

Wijnpakket Vol wit en fruitig Wijnpakket Vol wit en fruitig Villae Lanata Gavi di Gavi, La Toledana Druivensoorten: cortese Land: Italië Alcoholpercentage: 13% De geschiedenis van het landhuis Toledana in Gavi gaat terug tot de 16de

Nadere informatie

Aanbod nieuwe wijnen!

Aanbod nieuwe wijnen! NAJAARSACTIE PARELENDE WIJNEN Aanbod nieuwe wijnen! Ook dit jaar verkopen we een assortiment aan voortreffelijke parelende wijnen ten voordele van onze cliënten. Vorig jaar haalden we een winst van 3000

Nadere informatie

Limburgse wijnen. Mousserende wijnen Bubbelkes-wien

Limburgse wijnen. Mousserende wijnen Bubbelkes-wien Limburgse wijnen Mousserende wijnen Bubbelkes-wien De Limburgse bubbelkeswien heeft intussen zijn plaats veroverd. Het mag weliswaar geen champagne heten, maar intussen is menigeen ervan overtuigd dat

Nadere informatie

Tenuta Iuzzolini Ciro Calabria. Ciro Bianco. Productiegebied. Calabria, provincie Crotone, Ciro Marina Timpa Bianca. Druiven: Greco Bianco

Tenuta Iuzzolini Ciro Calabria. Ciro Bianco. Productiegebied. Calabria, provincie Crotone, Ciro Marina Timpa Bianca. Druiven: Greco Bianco Ciro Bianco Druiven: Greco Bianco Vinificatie: na handmatige oogst (eind september) zachte pressing, fermentatie bij gecontroleerde temperatuur, rijping in stalen vaten, één maand op fles bij gecontroleerde

Nadere informatie

Awards - Medailles DE WIJNGAARDEN OOGST

Awards - Medailles DE WIJNGAARDEN OOGST Bodegas Sottano Argeninië Een woordje uitleg KLIMAAT De Bodega Sottano staat aan de voet van het Andesgebergte in de Mendoza-vallei in Argentinië. In de subregio Perdriel heerst een bijzonder microklimaat.

Nadere informatie

VERSLAG DEGUSTATIE ZUID AFRIKAANSE WIJNEN DOOR LUC VANNEVEL OP 14/6/2016.

VERSLAG DEGUSTATIE ZUID AFRIKAANSE WIJNEN DOOR LUC VANNEVEL OP 14/6/2016. VERSLAG DEGUSTATIE ZUID AFRIKAANSE WIJNEN DOOR LUC VANNEVEL OP 14/6/2016. Vanavond zal dhr Luc Vannevel, invoerder en verkoper van wijnen, ons kennis laten maken met enkele van zijn Zuid Afrikaanse wijnen.

Nadere informatie

WIJNKAART --- WINE LIST --- CARTE DES VINS --- WEINKARTE

WIJNKAART --- WINE LIST --- CARTE DES VINS --- WEINKARTE WIJNKAART --- WINE LIST --- CARTE DES VINS --- WEINKARTE BUBBELS & COCKTAILS Palau Cava Semi Seco 5,50 30,00 Penedés Spanje Xarello, Macabeo, Parellada Deze Cava heeft een frisse mousse met een fijn floraal

Nadere informatie

WINE BY. watertip: chaudfontaine rood

WINE BY. watertip: chaudfontaine rood WINE BY watertip: chaudfontaine rood Fiano 12,5% vol 3.20 19.50 FIANO I.G.T. 85% FIANO 15% ANDERE WITTE DRUIVENSOORTEN In de mond een wijn met structuur en een goede zuurgraad, laat een lange, aangename

Nadere informatie

WIJNKAART --- WINE LIST --- CARTE DES VINS --- WEINKARTE

WIJNKAART --- WINE LIST --- CARTE DES VINS --- WEINKARTE WIJNKAART --- WINE LIST --- CARTE DES VINS --- WEINKARTE BUBBELS & COCKTAILS Veluwse Vreugde 6,50 39,50 Wekerom Nederland Johanniter, Riesel Deze bubbel heeft een frisse mousse met een fijn floraal en

Nadere informatie

VERSLAG DEGUSTATIE CHATEAUNEUF-DU-PAPE OP 11 APRIL 2017 DOOR ONZE VOORZITTER.

VERSLAG DEGUSTATIE CHATEAUNEUF-DU-PAPE OP 11 APRIL 2017 DOOR ONZE VOORZITTER. VERSLAG DEGUSTATIE CHATEAUNEUF-DU-PAPE OP 11 APRIL 2017 DOOR ONZE VOORZITTER. Jaarlijks geeft onze voorzitter een degustatie met als thema : Bordeaux 10 jaar oud! Daar 2007 in de Bordeaux een moeilijk

Nadere informatie

HEERLIJK ARGENTIJNS CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH

HEERLIJK ARGENTIJNS CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH Malbec, Syrah, Merlot Luján de Cujo, Mendoza CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH : Stevige en toch ook zachte wijn met veel rood fruit, een mild pepertje en van de Malbec herkenbare kracht in smaak en afdronk

Nadere informatie

I S T A C H E C O C K T A I L S & B U R G E R S

I S T A C H E C O C K T A I L S & B U R G E R S P I S T A C H E C O C K T A I L S & B U R G E R S WIT URMENETA SAUVIGNON BLANC Geurige sauvignon met het exotische van passievrucht en het frisse van grapefruit. Makkelijk met milde afdronk. VENEA VITALI

Nadere informatie

Cava Brut Nature Gran Reserva, Jané Ventura, Spanje 14,40. Importeur J.J.C. Kwast Wijnkopers.

Cava Brut Nature Gran Reserva, Jané Ventura, Spanje 14,40. Importeur J.J.C. Kwast Wijnkopers. Champagne & mousserende wijn Verslag van de NGS blindproeverij van Champagnes en mousserende wijnen, gehouden op 18 november 2007 tijdens de manifestatie Champagne aan Zee en Sprankelend in Hotels van

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DUBL Brut fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DOP Sannio 100% falanghina bevindt zich in het hart van Campanië, op zo n tiental De Dubl Falaghina heeft een briljante lichtgele kleur en een fijne

Nadere informatie

Wijnhuis Bodega Salentein. Wijnhuis Bodega Salentein. Wijnhuis Laurent Miquel. Wijnhuis Laurent Miquel

Wijnhuis Bodega Salentein. Wijnhuis Bodega Salentein. Wijnhuis Laurent Miquel. Wijnhuis Laurent Miquel Wijnhuis Bodega Salentein Wijnhuis Bodega Salentein Aan de voet van het Andesgebergte bevindt zich het eigenzinnige wijnhuis Bodega Salentein met klassiek gecultiveerde wijnen op premium niveau. De filosofie

Nadere informatie

Huiswijnen Familie Excellor sauvignon blanc Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Clauduis Morand merlot - Pays d Oc Gris rosé - IGP Var

Huiswijnen Familie Excellor sauvignon blanc Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Clauduis Morand merlot - Pays d Oc Gris rosé - IGP Var Huiswijnen Familie Excellor sauvignon blanc Droge witte wijn uit het zuidwesten van Frankrijk. Typische tonen van de sauvignon druif, zoals kruisbessen en citrus fruit. Mooi droog en niet te zwaar. Prima

Nadere informatie

Wijnpakket Frankrijk wit

Wijnpakket Frankrijk wit Wijnpakket Frankrijk wit Monterre, Viognier Druivensoorten: viognier De Monterre Viognier heeft een bouquet van zacht fruit en florale tonen. Het is een droge wijn met een frisse en fruitige smaak. Heerlijk

Nadere informatie

De Etna wijnen van Tenuta delle Terre Nere Door Paul Op ten Berg

De Etna wijnen van Tenuta delle Terre Nere Door Paul Op ten Berg De Etna wijnen van Tenuta delle Terre Nere Door Paul Op ten Berg Sinds kort worden de wijnen van Tenuta delle Terre Nere in Nederland geïmporteerd door Les Généreux. Volgens velen een van de beste producenten

Nadere informatie

VERSLAG DEGUSTATIE SAUVIGNON OVER GANS DE WERELD DOOR ONZE VOORZITTER.

VERSLAG DEGUSTATIE SAUVIGNON OVER GANS DE WERELD DOOR ONZE VOORZITTER. VERSLAG DEGUSTATIE SAUVIGNON OVER GANS DE WERELD DOOR ONZE VOORZITTER. Vanavond zal Jan ons laten kennis maken met sauvignons van over gans de wereld! Hij heeft 24 wijnen mee, die hij over 6 flights heeft

Nadere informatie

Menu Brull. Duo van rund Carpaccio, tartaar, truffelmayonaise, gepofte quinoa. Pompoensoep Kastanje, pompoensoep, aceto (extra gerecht bij 4 gangen)

Menu Brull. Duo van rund Carpaccio, tartaar, truffelmayonaise, gepofte quinoa. Pompoensoep Kastanje, pompoensoep, aceto (extra gerecht bij 4 gangen) Menu Brull Duo van rund Carpaccio, tartaar, truffelmayonaise, gepofte quinoa Pompoensoep Kastanje, pompoensoep, aceto (extra gerecht bij 4 gangen) Twee bereidingen van het kloostervarken Kalfsjus, truffel

Nadere informatie

Bertani Due Uve 2013. Alcoholpercentage:12,5% Inhoud:75cl

Bertani Due Uve 2013. Alcoholpercentage:12,5% Inhoud:75cl Aan de basis stonden de twee gebroeders Bertani, die na een studie in Frankrijk bij professor Guyot rond 1860 naar hun geboortestreek terugkeerden. Met alle opgedane kennis speelden ze een pioniersrol

Nadere informatie

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel.

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel. Azienda Agricola COFFELE Soave Veneto Soave Spumante Brut DOC Droge wijn, met een frisse structuur, volhardend, evenwichtig, met een aangename amandel nasmaak. Een voluptueuze en sierlijke interpretatie

Nadere informatie

Mousserende Wijnen Pagina 1 van 12 maart 2005

Mousserende Wijnen Pagina 1 van 12 maart 2005 Bespreking : Mousserende wijnen Spreker : Stefan Audenaert Code : 4 Datum : 03/05/2005 1. Inleiding 2. De Methode Champenoise 3. De drie grote landen 3.1 Spanje --> Cava 3.2 Italië --> Spumante --> Prosecco

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DUBL Brut fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DOP Sannio 100% falanghina bevindt zich in het hart van Campanië, op zo n tiental De Dubl Falaghina heeft een briljante lichtgele kleur en een fijne

Nadere informatie

Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een deel van een heuvel in de gemeente Castellinaldo.

Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een deel van een heuvel in de gemeente Castellinaldo. Een familiebedrijf ontstaan aan het eind van de jaren 80 en op dit moment nog steeds geleid door Fiorella, haar broer en haar twee zonen Alessandro en Alberto. Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een

Nadere informatie

Vandaag is het onze voorzitter die een degustatie zal geven over CHABLIS. We proeven 7 premier crus en 8 grand crus.

Vandaag is het onze voorzitter die een degustatie zal geven over CHABLIS. We proeven 7 premier crus en 8 grand crus. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE CHABLIS OP 4 JUNI 2013. Vandaag is het onze voorzitter die een degustatie zal geven over CHABLIS. We proeven 7 premier crus en 8 grand crus. De wijngaarden van de Chablis zijn de

Nadere informatie

Presentatie SOPHIE PLUIM

Presentatie SOPHIE PLUIM AUSTRALIAN VALLEY WINES Presentatie SOPHIE PLUIM http://www.australianvalleywines.nl/nl/ AUSTRALIE WIJNLAND MET DIVERSITEIT Australië is het wijnsucces van de afgelopen decennia. Niet alleen in kwantiteit,

Nadere informatie

Wine & Bubbels. drankenkaart

Wine & Bubbels. drankenkaart Wine & Bubbels drankenkaart Proeverij 4 Heerlijke wijnen proeven Niet één maar diverse heerlijke wijnen proeven en natuurlijk serveren wij hier passende hapjes bij! Proeverij 29,50 p.p. (minimaal 6 personen)

Nadere informatie

Wijnpakket Noord-Frankrijk

Wijnpakket Noord-Frankrijk Wijnpakket Noord-Frankrijk Bouchard Père & Fils Bourgogne, La Vignée blanc Druivensoorten: chardonnay Een aromatische, ronde, niet te zware wijn met een fris en delicaat bouquet van bloemen, geel fruit

Nadere informatie

Nu 10% korting én uniek lotnummer bij aankoop van iedere 6 flessen Dal Cero

Nu 10% korting én uniek lotnummer bij aankoop van iedere 6 flessen Dal Cero Nu 10% korting én uniek lotnummer bij aankoop van iedere 6 flessen Dal Cero MARTIN WAßMER Kwaliteit uit Baden In het uiterste zuidwesten van Baden ligt het gebied Markgräflerland. In een prachtige omgeving

Nadere informatie

Cave de l Ormarine is opgericht in 1922, het is een samensmelting van 3 domeinen. Namelijk de domeinen van Cave de Cournonterral, Cave de Pinet et

Cave de l Ormarine is opgericht in 1922, het is een samensmelting van 3 domeinen. Namelijk de domeinen van Cave de Cournonterral, Cave de Pinet et Cave de l Ormarine is opgericht in 1922, het is een samensmelting van 3 domeinen. Namelijk de domeinen van Cave de Cournonterral, Cave de Pinet et Cave de Villeveyrac. Totale oppervlakte wijngaarden bedraagt

Nadere informatie

WIT Cogmans Kloof ækristalæ Colombard-Sauvignon Zuid-Afrika Paul de Wet, Robertson Sappig, frisdroog en iets stuivend.. glas 3,70 karaf 4,00 fles 9,75

WIT Cogmans Kloof ækristalæ Colombard-Sauvignon Zuid-Afrika Paul de Wet, Robertson Sappig, frisdroog en iets stuivend.. glas 3,70 karaf 4,00 fles 9,75 Affourtit schenkt per glasà. WIT Cogmans Kloof ækristalæ Colombard-Sauvignon Zuid-Afrika Paul de Wet, Robertson Sappig, frisdroog en iets stuivend.. glas 3,70 karaf 4,00 fles 9,75 Frankrijk Chardonnay

Nadere informatie

U kunt ervan op aan dat alle medewerkers zich vol enthousiasme zullen inzetten om uw beleving compleet te maken.

U kunt ervan op aan dat alle medewerkers zich vol enthousiasme zullen inzetten om uw beleving compleet te maken. Van harte welkom in restaurant Entre Nous! De naam zegt het al, onder ons : een gezellige plek om samen te zijn en te genieten van elkaar en van het prachtige Zuid-Limburg. De chef streeft ernaar al het

Nadere informatie