Afgoden: hoe word ik gelukkig? Denkstof Seizoen 2 aflevering 1 op 13 mei 2012 materiaal voor de groepsleider

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afgoden: hoe word ik gelukkig? Denkstof Seizoen 2 aflevering 1 op 13 mei 2012 materiaal voor de groepsleider"

Transcriptie

1 Afgoden: hoe word ik gelukkig? Denkstof Seizoen 2 aflevering 1 op 13 mei 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Godencollagel 2 Mail aan je favoriete magazine 3 Denkstof video 4 De Bijbel over afgoden 5 Money, money, money... 6 Meer informatie over afgoden en gelukkig zijn Hoor jij ze ook? De stemmetjes die de hele dag door tegen je fluisteren: Als je mij hebt, wordt je pas echt gelukkig. Een mooie telefoon. Schoonheid. Seks. Belangrijk zijn. Kennis. Waar vind jij je voldoening in? Wat maakt jou gelukkig? Wie mag er God zijn in jouw leven? Wist je dat jongeren tussen de jaar ook wel Generatie Nooitgenoeg worden genoemd? Kenmerk van deze groep: geluk vind je in status en bezit en je bent je eigen god.

2 1 2 Mail Godencollage aan je favoriete magazine Wist je dat ons woord lucifer afkomstig is van de bijnaam van de specialist in vuur ; Satan, oftewel Lucifer? 3 Afgoden: hoe word ik gelukkig? Spreker: Jurjen van Houwelingen Ik hoor stemmetjes. De hele dag door fluisteren ze tegen me: Weet je, dit gaat werken. Als je mij hebt Ik vervul jouw verlangens. Dit geeft pas echt voldoening Een mooie telefoon, zegt dat tegen me. Een dure auto. Dat ene grote huis. Schoonheid. Seks. Belangrijk zijn. Kennis. Als ik dat heb dán ben ik binnen Als ik dat haal Als ik haar heb Als hij me ziet staan De halve bijbel gaat over nepgoden. Het volk Israël liet zich telkens weer opnieuw verleiden om ze te aanbidden. Raar, want het waren nogal veeleisende goden. De priesters van Baäl gingen zo ver, dat ze zichzelf met messen sneden. Moloch, een andere god, vroeg zelfs dat je je oudste kind offerde. Waarom? Waarom zou je dat in vredesnaam doen? Waarom zou je die goden aanbidden? Omdat goden sterren zijn in verleiden. Als je aan mij offert dan geef ik jou En dan kwam er een enorme belofte. Een goede oogst. Geluk. Succes. Als jij dit doet Dan geef ik jou En die beloftes waren zo groot, dan ging je wel offeren, hoe extreem ook. Waren ze idioot toen? Mwa Mensen snijden zich nog steeds. Laten halve lichaamsdelen weghalen of opvullen om er maar mooier uit te zien. Schoonheid is een dwingende god die grote offers eist Welk supermodel kan nog genieten van een lekkere dikke muffin? En die Moloch is er ook nog steeds. Hoeveel kinderen komen niet stelselmatig aandacht tekort omdat papa en mama opgaan in hun werk? Ze worden min of meer opgeofferd voor de carrière. De nepgoden in de bijbelse tijd lijken ouderwets, maar zo veel is er niet veranderd Ik zag op een dag in onze kerk een gitarist op het podium staan en toen was er ook dat stemmetje: Als ik daar nou ook zou staan dan doe ik ertoe. Ben ik belangrijk. Word ik gezien. Dus een paar maanden later stond ik daar. En dat gaf voldoening. Even. Want voor ik het wist, was het alweer gewoon en dus kwam er een nieuw stemmetje: Als je nou eens bandleider zou zijn dan Dus enkele maanden later, ja hoor, ik was de leider Maar continu bezig zijn met wat mensen van je vinden, dat is een hoog offer. Ik werd er doodmoe van. Het gaf voldoening, zeker. Maar telkens eventjes. En dan moest ik weer op zoek naar iets nieuws. Dus moest ik spreker worden! Oh, dat gaf voldoening, tuurlijk. Ik voelde me belangrijk. Ik deed ertoe. Tot ook dat opdroogde. Nepgoden beloven veel. Maar ze vragen ook veel. Erg veel. En uiteindelijk geven ze verdraaid weinig.

3 Het gekke was, toen ik het uiteindelijk tot spreker had geschopt, ging ik spreken over een hele andere God. En ik begon mezelf af te vragen Wat nu als er een God is die wel doet wat hij belooft. Die gééft in plaats van neemt... Die geen offers vraagt, niets, maar gewoon gratis geeft. Wat als er een God is zo vol leven en liefde is, dat hij mijn offers helemaal niet nodig heeft om te bestaan. Een God die ik niet gemaakt heb, maar die mij gemaakt heeft en weet waar ík naar verlang. Wat als er een God is die geen offers vraagt... maar zelf het offer is... Wat als er een God is die zover gaat dat hij zelf mens wordt. Op zoek naar mijn hart, jouw hart. Die bereidt is zijn leven daarvoor te geven. Die zich in de boeien laat slaan, laat martelen, laat doden, allemaal om mijn liefde te winnen. Wat als je zo kunt geloven, dat je niet onderhandelt met God, maar gewoon puur ontvangt. Wat als er een God is die geen offers vraagt maar zelf het offer is 1 Wat is volgens jou de boodschap van deze video? 2 Wat vind je er lastig of vervelend aan? Wat spreekt je aan? 3 Waar denk je aan bij nepgoden? Wat heb jij met dit onderwerp? 4 De Bijbel over afgoden Afgoderij heeft alles te maken met de volgorde die je geeft aan goden in je leven. Ook in de bijbel is afgoderij een bekend verschijnsel. Lees Deuteronomium 4:6-9: Luister, Israël: de HEER, onze God, de HEER is de enige! Heb daarom de HEER lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Houd de geboden die ik u vandaag opleg steeds in gedachten. Prent ze uw kinderen in en spreek er steeds over, thuis en onderweg, als u naar bed gaat en als u opstaat. Draag ze als een teken om uw arm en als een band op uw voorhoofd. Schrijf ze op de deurposten van uw huis en op de poorten van de stad. Je zou dit gedeelte kunnen zien als de eerste geloofsbelijdenis die op schrift is gezet. Binnen het Joodse geloof is het nog steeds een belangrijke tekst. Met het Luister Israël! (Shema Yisraël) begint elk ochtend- en avondgebed. Vers vier vormt zelfs de essentie van wat ze geloven: de Heer is de enige. No other gods allowed. Voor die Ene God zet je heel je hart, ziel en al je krachten in. Heb je wel eens rondgelopen in een synagoge of in Israël? Dan weet je dat gelovige joden tot op de dag van vandaag doen wat hier staat: ze dragen het teken van Gods geboden op hun hoofd, arm en deurpost. 1 Wat versta jij onder God liefhebben? Hoe heb jij God lief? 2 Wat betekent God liefhebben met je hart, ziel en al je kracht? 3 Welke nepgoden staan bij jou in de weg om God op nr.1 te zetten? 4 Waarom wil God de enige zijn, denk je? Het beeld van een liefdesrelatie kan je helpen bij het begrijpen van deze vraag. 5 Wat kan jij doen om niet afgeleid te worden door nepgoden? Welke rol speelt Jezus daarin?

4 In Lucas 16:10-13 legt Jezus, in een soort offline Denkstof-serie, zijn leerlingen een principe van zijn koninkrijk uit. Wat betekent het als je hem volgt en God liefhebt? Je stapt hier in een soort cursus discipel-zijn, met dit keer als focus: geld. Lees het gedeelte uit Lucas: Wie betrouwbaar is in het geringste, is ook betrouwbaar als het om veel gaat, en wie oneerlijk is in het geringste is ook oneerlijk als het om veel gaat. Als jullie onbetrouwbaar blijken in de omgang met de valse mammon, wie zal jullie dan werkelijk belangrijke dingen toevertrouwen? En als jullie onbetrouwbaar blijken met wat een ander toebehoort, wie zal jullie dan geven wat jullie zelf toekomt? Geen enkele knecht kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten. Jullie kunnen niet God dienen én de mammon. Jezus is duidelijk. Je hoeft niet zonder geld te leven, sterker nog, gebruik het slim als het je uitkomt (vers 9), maar zorg dat je er niet aan vastgelijmd komt te zitten. Als dat wel gebeurt, dan kan het wel een afgod voor je worden, als een geldduivel (mammon) zijn. 1 Wanneer wordt geld een afgod volgens jou? 2 Welke invloed heeft geld op jouw leven? 3 Hoe je omgaat met geld, laat ook zien hoe je met andere dingen omgaat. Op welke andere gebieden loop jij het risico dat iets een nepgod voor je wordt? 5 Money, money, money... Wist je dat het gelukshormoon dopamine aangewakkerd wordt door heerlijke geuren, romantische muziek, sensuele aanraking, hemelse smaken en mooie kunst?

5 6 Meer informatie over afgoden en gelukkig zijn Blood, Sweat & Luxuries Een gelikte smartphone, een paar flitsende sneakers en de nodige bling bling? Waar komen ze eigenlijk vandaan? In Blood, Sweat & Luxuries zetten zes jonge Britse consumenten hun luxeleventje aan de kant om in Azië en Afrika te gaan wonen en werken. Ze verblijven in lemen hutjes en gaan voor een hongerloontje aan de slag. Ontdek met ze mee welk verhaal van onrecht er achter de spullen zit die zij zo graag willen hebben en als een afgod voor ze zijn. De serie wordt uitgezonden door BNN. Namaakgoden Boekentip: Namaakgoden van Tim Keller. De titel zegt eigenlijk al genoeg. Deze predikant uit New York beschrijft op eigentijdse manier hoe allerlei afgoden invloed kunnen hebben op je leven, maar ook hoe je daar los van kunt komen. Denkstof Seizoen 2 Bekijk de video s en bijbehorende bijbelstudies op 1 Afgoden: hoe word ik gelukkig? Jurjen van Houwelingen 2 Wel of niet naar de hel? Almatine Leene 3 Is God fair-trade? Rikko Voorberg 4 Geloof in je eigen talent! Joëlle Rothuizen 5 Heilig door het lint Corjan Matsinger 6 Verkering: test of jullie echt matchen Francien van der Valk 7 Pasen: de ontdekking van nieuw leven! Reinier Sonneveld 8 Ben jij een superchristen? Jurjen van Houwelingen 9 God is geen watje, hij oordeelt ook Rikko Voorberg 10 Lang leve de zondag, wat een rust! Almatine Leene 11 God heeft veel gezichten Corjan Matsinger 12 Statusupdate: ik wil meer, nieuw en beter! Joëlle Rothuizen 13 Afkicken van een pornoverslaving; het kan! Reinier Sonneveld 14 Pinksteren: Ssst, God praat tegen je Francien van der Valk 15 Mooi weer spelen Jurjen van Houwelingen Colofon Auteur en presentator filmpje: Jurjen van Houwelingen Productie & Eindredactie: Evangelische Omroep (Ellen Danhof), Zendtijd voor Kerken (Aart Wiersma) Bijbelstudie: André Maliepaard

Afgoden: hoe word ik gelukkig? Denkstof Seizoen 2 aflevering 1 op 13 mei 2012 materiaal voor de groepsleider

Afgoden: hoe word ik gelukkig? Denkstof Seizoen 2 aflevering 1 op 13 mei 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 1 Afgoden: hoe word ik gelukkig? Denkstof Seizoen 2 aflevering 1 op 13 mei 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Godencollagel 2 Mail aan je favoriete magazine 3 Denkstof

Nadere informatie

Verkering: test of jullie echt matchen! Denkstof Seizoen 2 aflevering 6 op 1 april 2012 materiaal voor de groepsleider

Verkering: test of jullie echt matchen! Denkstof Seizoen 2 aflevering 6 op 1 april 2012 materiaal voor de groepsleider Verkering: test of jullie echt matchen! Denkstof Seizoen 2 aflevering 6 op 1 april 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Aan wie zit jij vast? 2 Ik ben het er mee... (on)eens! 3 Denkstof video 4

Nadere informatie

Waarom zoveel religies? Denkstof Seizoen 3 aflevering 4 op 7 oktober 2012 materiaal voor de groepsleden

Waarom zoveel religies? Denkstof Seizoen 3 aflevering 4 op 7 oktober 2012 materiaal voor de groepsleden Studiemateriaal Denkstof: les 4 Waarom zoveel religies? Denkstof Seizoen 3 aflevering 4 op 7 oktober 2012 materiaal voor de groepsleden Agenda 1 Wat is religie? 2 Wat weet jij van andere godsdiensten?

Nadere informatie

Wel of niet naar de hel? Denkstof Seizoen 2 aflevering 2 op 2 maart 2012 materiaal voor de groepsleider

Wel of niet naar de hel? Denkstof Seizoen 2 aflevering 2 op 2 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Wel of niet naar de hel? Denkstof Seizoen 2 aflevering 2 op 2 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Jouw beeld van de hel 2 Wat weet jij van de hel? 3 Denkstof video 4 De Bijbel over de hel

Nadere informatie

Waarom naar de kerk? Denkstof Seizoen 3 aflevering 12 op 2 december 2012 materiaal voor de groepsleden

Waarom naar de kerk? Denkstof Seizoen 3 aflevering 12 op 2 december 2012 materiaal voor de groepsleden Studiemateriaal Denkstof: les 12 Waarom naar de kerk? Denkstof Seizoen 3 aflevering 12 op 2 december 2012 materiaal voor de groepsleden Agenda 1 De ideale kerk 2 Denkstof-video 3 De bijbel over de kerk

Nadere informatie

Statusupdate: ik wil meer, nieuwer, beter! Denkstof Seizoen 2 aflevering 12 op 13 mei 2012 materiaal voor de groepsleden

Statusupdate: ik wil meer, nieuwer, beter! Denkstof Seizoen 2 aflevering 12 op 13 mei 2012 materiaal voor de groepsleden Statusupdate: ik wil meer, nieuwer, beter! Denkstof Seizoen 2 aflevering 12 op 13 mei 2012 materiaal voor de groepsleden Agenda 1 Wat er op 29 augustus 2011 gebeurde 2 Danken 3 Denkstof video 4 De Bijbel

Nadere informatie

Pinksteren: Ssst, God praat tegen je Denkstof Seizoen 2 aflevering 14 op 27 mei 2012 materiaal voor de groepsleider

Pinksteren: Ssst, God praat tegen je Denkstof Seizoen 2 aflevering 14 op 27 mei 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 14 Pinksteren: Ssst, God praat tegen je Denkstof Seizoen 2 aflevering 14 op 27 mei 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Hoe praat God 2 Hints 3 Denkstof video 4 De

Nadere informatie

Ben jij een superchristen? Denkstof Seizoen 2 aflevering 8 op 15 april 2012 materiaal voor de groepsleden

Ben jij een superchristen? Denkstof Seizoen 2 aflevering 8 op 15 april 2012 materiaal voor de groepsleden Ben jij een superchristen? Denkstof Seizoen 2 aflevering 8 op 15 april 2012 materiaal voor de groepsleden Agenda 1 Tien goede dingen 2 Klein is fijn! 3 Denkstof video 4 De Bijbel over superchristenen 5

Nadere informatie

Mooi weer spelen Denkstof Seizoen 2 aflevering 15 op 3 juni 2012 materiaal voor de groepsleden

Mooi weer spelen Denkstof Seizoen 2 aflevering 15 op 3 juni 2012 materiaal voor de groepsleden Mooi weer spelen Denkstof Seizoen 2 aflevering 15 op 3 juni 2012 materiaal voor de groepsleden Agenda 1 Mijn geheim 2 Fotoselectie voor facebook 3 Denkstof video 4 De Bijbel over mooi weer spelen 5 Een

Nadere informatie

Lang leve de zondag Denkstof Seizoen 2 aflevering 10 op 29 april 2012 materiaal voor de groepsleden

Lang leve de zondag Denkstof Seizoen 2 aflevering 10 op 29 april 2012 materiaal voor de groepsleden Lang leve de zondag Denkstof Seizoen 2 aflevering 10 op 29 april 2012 materiaal voor de groepsleden Agenda 1 Stilte 2 Debat over zondagsrust 3 Denkstof video 4 De Bijbel over rust 5 Een dagje media-vasten

Nadere informatie

God is geen watje, Hij oordeelt ook! Denkstof Seizoen 2 aflevering 9 op 22 april 2012 materiaal voor de groepsleden

God is geen watje, Hij oordeelt ook! Denkstof Seizoen 2 aflevering 9 op 22 april 2012 materiaal voor de groepsleden God is geen watje, Hij oordeelt ook! Denkstof Seizoen 2 aflevering 9 op 22 april 2012 materiaal voor de groepsleden Agenda 1 Wat zie jij? 2 Jij bent de jury 3 Denkstof video 4 De Bijbel over oordelen 5

Nadere informatie

Wel of niet naar de hel? Denkstof Seizoen 2 aflevering 2 op 2 maart 2012 materiaal voor de groepsleider

Wel of niet naar de hel? Denkstof Seizoen 2 aflevering 2 op 2 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 2 Wel of naar de hel? Denkstof Seizoen 2 aflevering 2 op 2 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Jouw beeld van de hel 2 Wat weet jij van de hel? 3 Denkstof video

Nadere informatie

God heeft veel gezichten Denkstof Seizoen 2 aflevering 11 op 6 mei 2012 materiaal voor de groepsleden

God heeft veel gezichten Denkstof Seizoen 2 aflevering 11 op 6 mei 2012 materiaal voor de groepsleden God heeft veel gezichten Denkstof Seizoen 2 aflevering 11 op 6 mei 2012 materiaal voor de groepsleden Agenda 1 Roept u maar! 2 Van bries tot storm 3 Denkstof video 4 De Bijbel over Gods eigenschappen 5

Nadere informatie

God heeft veel gezichten Denkstof Seizoen 2 aflevering 11 op 6 mei 2012 materiaal voor de groepsleider

God heeft veel gezichten Denkstof Seizoen 2 aflevering 11 op 6 mei 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 11 God heeft veel gezichten Denkstof Seizoen 2 aflevering 11 op 6 mei 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Roept u maar! 2 Van bries tot storm 3 Denkstof video 4 De

Nadere informatie

Geloog in je eigen talent Denkstof Seizoen 2 aflevering 4 op 18 maart 2012 materiaal voor de groepsleider

Geloog in je eigen talent Denkstof Seizoen 2 aflevering 4 op 18 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Geloog in je eigen talent Denkstof Seizoen 2 aflevering 4 op 18 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Mijn droombaan 2 Talentencheck 3 Denkstof video 4 De Bijbel over talent 5 Vragen voor

Nadere informatie

Gods liefde is geen ruilhandel Denkstof Seizoen 3 aflevering 10 op 18 november 2012 materiaal voor de groepsleden

Gods liefde is geen ruilhandel Denkstof Seizoen 3 aflevering 10 op 18 november 2012 materiaal voor de groepsleden Studiemateriaal Denkstof: les 10 Gods liefde is geen ruilhandel Denkstof Seizoen 3 aflevering 10 op 18 november 2012 materiaal voor de groepsleden Agenda 1 Een wonderlijk cadeau 2 Denkstof-video 3 De Bijbel

Nadere informatie

Loskomen van een pornoverslaving, het kan! Denkstof Seizoen 2 Aflevering 13 op 20 mei 2012 materiaal voor de groepsleden

Loskomen van een pornoverslaving, het kan! Denkstof Seizoen 2 Aflevering 13 op 20 mei 2012 materiaal voor de groepsleden Loskomen van een pornoverslaving, het kan! Denkstof Seizoen 2 Aflevering 13 op 20 mei 2012 materiaal voor de groepsleden Agenda 1 Wist je dat 2 Lootjes trekken 3 Denkstof video 4 De Bijbel over loskomen

Nadere informatie

Wat betekend Pasen? Denkstof Seizoen 3 aflevering 8 op 4 november 2012 materiaal voor de groepsleden

Wat betekend Pasen? Denkstof Seizoen 3 aflevering 8 op 4 november 2012 materiaal voor de groepsleden Studiemateriaal Denkstof: les 8 Wat betekend Pasen? Denkstof Seizoen 3 aflevering 8 op 4 november 2012 materiaal voor de groepsleden Agenda 1 Mooier, nieuwer en beter 2 Discussie 3 Denkstof-video 4 De

Nadere informatie

Mooi weer spelen Denkstof Seizoen 2 aflevering 15 op 3 juni 2012 materiaal voor de groepsleider

Mooi weer spelen Denkstof Seizoen 2 aflevering 15 op 3 juni 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 15 Mooi weer spelen Denkstof Seizoen 2 aflevering 15 op 3 juni 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Mijn geheim 2 Fotoselectie voor facebook 3 Denkstof video 4 De

Nadere informatie

Een stoomcursus Bijbel Denkstof Seizoen 3 aflevering 13 op 9 december 2012 materiaal voor de groepsleden

Een stoomcursus Bijbel Denkstof Seizoen 3 aflevering 13 op 9 december 2012 materiaal voor de groepsleden Studiemateriaal Denkstof: les 13 Een stoomcursus Bijbel Denkstof Seizoen 3 aflevering 13 op 9 december 2012 materiaal voor de groepsleden Agenda 1 Mijn boek 2 Zoek in de Bijbel 3 Denkstof-video 4 De bijbel

Nadere informatie

Gods liefde is geen ruilhandel Denkstof Seizoen 3 aflevering 10 op 18 november 2012 materiaal voor de groepsleider

Gods liefde is geen ruilhandel Denkstof Seizoen 3 aflevering 10 op 18 november 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 10 Gods liefde is geen ruilhandel Denkstof Seizoen 3 aflevering 10 op 18 november 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Een wonderlijk cadeau 2 Denkstof-video 3 De

Nadere informatie

Waarom zou je geloven? Denkstof Seizoen 3 aflevering 5 op 14 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider

Waarom zou je geloven? Denkstof Seizoen 3 aflevering 5 op 14 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 5 Waarom zou je geloven? Denkstof Seizoen 3 aflevering 5 op 14 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Liplezen 2 Wat geen oog heeft gezien 3 Denkstof-video 4

Nadere informatie

Pasen: de ontdekking van nieuw leven! Denkstof Seizoen 2 aflevering 7 op 8 april 2012 materiaal voor de groepsleider

Pasen: de ontdekking van nieuw leven! Denkstof Seizoen 2 aflevering 7 op 8 april 2012 materiaal voor de groepsleider Pasen: de ontdekking van nieuw leven! Denkstof Seizoen 2 aflevering 7 op 8 april 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Wat zie jij? 2 Daar sta ik op! 3 Denkstof video 4 De Bijbel over nieuw leven

Nadere informatie

Waarom hebben christenen rituelen? Denkstof Seizoen 3 aflevering 11 op 25 november 2012 materiaal voor de groepsleden

Waarom hebben christenen rituelen? Denkstof Seizoen 3 aflevering 11 op 25 november 2012 materiaal voor de groepsleden Studiemateriaal Denkstof: les 11 Waarom hebben christenen rituelen? Denkstof Seizoen 3 aflevering 11 op 25 november 2012 materiaal voor de groepsleden Agenda 1 Eten met betekenis 2 Kies je rituelen 3 Denkstof-video

Nadere informatie

Waarom hebben christenen rituelen? Denkstof Seizoen 3 aflevering 11 op 25 november 2012 materiaal voor de groepsleider

Waarom hebben christenen rituelen? Denkstof Seizoen 3 aflevering 11 op 25 november 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 11 Waarom hebben christenen rituelen? Denkstof Seizoen 3 aflevering 11 op 25 november 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Eten met betekenis 2 Kies je rituelen 3

Nadere informatie

Lang leve de zondag Denkstof Seizoen 2 aflevering 10 op 29 april 2012 materiaal voor de groepsleider

Lang leve de zondag Denkstof Seizoen 2 aflevering 10 op 29 april 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 10 Lang leve de zondag Denkstof Seizoen 2 aflevering 10 op 29 april 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Stilte 2 Debat over zondagsrust 3 Denkstof video 4 De Bijbel

Nadere informatie

Verkering: test of jullie echt matchen! Denkstof Seizoen 2 aflevering 6 op 1 april 2012 materiaal voor de groepsleider

Verkering: test of jullie echt matchen! Denkstof Seizoen 2 aflevering 6 op 1 april 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 6 Verkering: test of jullie echt matchen! Denkstof Seizoen 2 aflevering 6 op 1 april 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Aan wie zit jij vast? 2 Ik ben het er mee...

Nadere informatie

Is God fairtrade? Denkstof Seizoen 2 aflevering 3 op 11 maart 2012 materiaal voor de groepsleider

Is God fairtrade? Denkstof Seizoen 2 aflevering 3 op 11 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Is God fairtrade? Denkstof Seizoen 2 aflevering 3 op 11 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Wie voor jou werkt 2 Via-via-via-via-via 3 Denkstof video 4 De Bijbel over slavernij 5 Vrijheid

Nadere informatie

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente Geloven kun je niet alleen! Stap 1 Jouw kijk op de wereld 15 min. Kijken in de spiegel naar jezelf Wat vind je van je eigen lichaam? Wat vind je mooi? Als je zou mogen kiezen, welk deel zou je dan weghalen?

Nadere informatie

Wat betekend Pasen? Denkstof Seizoen 3 aflevering 8 op 4 november 2012 materiaal voor de groepsleider

Wat betekend Pasen? Denkstof Seizoen 3 aflevering 8 op 4 november 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 8 Wat betekend Pasen? Denkstof Seizoen 3 aflevering 8 op 4 november 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Mooier, nieuwer en beter 2 Discussie 3 Denkstof-video 4 De

Nadere informatie

Waarom zoveel religies? Denkstof Seizoen 3 aflevering 4 op 7 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider

Waarom zoveel religies? Denkstof Seizoen 3 aflevering 4 op 7 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 4 Waarom zoveel religies? Denkstof Seizoen 3 aflevering 4 op 7 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Wat is religie? 2 Wat weet jij van andere godsdiensten?

Nadere informatie

Is God fairtrade? Denkstof Seizoen 2 aflevering 3 op 11 maart 2012 materiaal voor de groepsleider

Is God fairtrade? Denkstof Seizoen 2 aflevering 3 op 11 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 3 Is God fairtrade? Denkstof Seizoen 2 aflevering 3 op 11 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Wie voor jou werkt 2 Via-via-via-via-via 3 Denkstof video 4 De

Nadere informatie

Heilig door het lint... Denkstof Seizoen 2 aflevering 5 op 25 maart 2012 materiaal voor de groepsleider

Heilig door het lint... Denkstof Seizoen 2 aflevering 5 op 25 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Heilig door het lint... Denkstof Seizoen 2 aflevering 5 op 25 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Wat maakt jou boos? 2 Mijn kennen = weten dat...! 3 Denkstof video 4 De Bijbel over heilig

Nadere informatie

God is geen watje, Hij oordeelt ook! Denkstof Seizoen 2 aflevering 9 op 22 april 2012 materiaal voor de groepsleider

God is geen watje, Hij oordeelt ook! Denkstof Seizoen 2 aflevering 9 op 22 april 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 9 God is geen watje, Hij oordeelt ook! Denkstof Seizoen 2 aflevering 9 op 22 april 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Wat zie jij? 2 Jij bent de jury 3 Denkstof

Nadere informatie

Loskomen van een pornoverslaving, het kan! Denkstof Seizoen 2 Aflevering 13 op 20 mei 2012 materiaal voor de groepsleider

Loskomen van een pornoverslaving, het kan! Denkstof Seizoen 2 Aflevering 13 op 20 mei 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 13 Loskomen van een pornoverslaving, het kan! Denkstof Seizoen 2 Aflevering 13 op 20 mei 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Wist je dat 2 Lootjes trekken 3 Denkstof

Nadere informatie

Heilig door het lint... Denkstof Seizoen 2 aflevering 5 op 25 maart 2012 materiaal voor de groepsleider

Heilig door het lint... Denkstof Seizoen 2 aflevering 5 op 25 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 5 Heilig door het lint... Denkstof Seizoen 2 aflevering 5 op 25 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Wat maakt jou boos? 2 Mijn kennen = weten dat...! 3 Denkstof

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Geloog in je eigen talent Denkstof Seizoen 2 aflevering 4 op 18 maart 2012 materiaal voor de groepsleider

Geloog in je eigen talent Denkstof Seizoen 2 aflevering 4 op 18 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 4 Geloog in je eigen talent Denkstof Seizoen 2 aflevering 4 op 18 maart 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Mijn droombaan 2 Talentencheck 3 Denkstof video 4 De Bijbel

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Onrecht: Vecht ertegen! Denkstof Seizoen 3 aflevering 6 op 21 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider

Onrecht: Vecht ertegen! Denkstof Seizoen 3 aflevering 6 op 21 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 6 Onrecht: Vecht ertegen! Denkstof Seizoen 3 aflevering 6 op 21 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Vals beschuldigd 2 Geraakt 3 Denkstof-video 4 De Bijbel

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL.

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL. Liefde Ik laat je nooit in de steek. Ik zal je helpen. Jij bent mijn beste vriendin. Het mooiste wat ik heb, geef ik aan jou. Ik ben verliefd... Ik heb alles voor je over. IK HOU VAN JOU! Ik bid voor je.

Nadere informatie

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 God en je naasten liefhebben LES 3 DEEL 5 DISCIPLE OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 Wat leer

Nadere informatie

Pasen: de ontdekking van nieuw leven! Denkstof Seizoen 2 aflevering 7 op 8 april 2012 materiaal voor de groepsleider

Pasen: de ontdekking van nieuw leven! Denkstof Seizoen 2 aflevering 7 op 8 april 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 7 Pasen: de ontdekking van nieuw leven! Denkstof Seizoen 2 aflevering 7 op 8 april 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Wat zie jij? 2 Daar sta ik op! 3 Denkstof video

Nadere informatie

Waarom zijn we hier op aarde?

Waarom zijn we hier op aarde? Waarom zijn we hier op aarde? Wat is de zin van ons tijdelijk bestaan op aarde? Wat is het doel van dit leven? Velen verzinnen zelf een antwoord. Maar heb je iets aan verzinsels?? Godsdiensten beweren

Nadere informatie

Wie is God? Denkstof Seizoen 3 aflevering 1 op 16 september 2012 materiaal voor de groepsleider

Wie is God? Denkstof Seizoen 3 aflevering 1 op 16 september 2012 materiaal voor de groepsleider Wie is God? Denkstof Seizoen 3 aflevering 1 op 16 september 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Beeld van God 2 Stellingen over Goe 3 Denkstof-video 4 De Bijbel over God 5 God is geen witte man

Nadere informatie

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk GEWASSEN IN WATER Inhoud: Vanuit de dopeling gezien een statement dat hij in het watergraf alles wat oud is achter zich laat. Hij weet niet alles, kent nog niet

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Zondeval: waarom gaan de dingen mis? Denkstof Seizoen 3 aflevering 3 op 30 september 2012 materiaal voor de groepsleider

Zondeval: waarom gaan de dingen mis? Denkstof Seizoen 3 aflevering 3 op 30 september 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 3 Zondeval: waarom gaan de dingen mis? Denkstof Seizoen 3 aflevering 3 op 30 september 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Naar wie luister jij? 2 De 7 hoofdzonden

Nadere informatie

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn?

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn? Voor 16 jaar en ouder! Zondag 24 Zondag 24 gaat over de goede werken. Zondag 24 vraag en antwoord 62, 63 en 64. Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk

Nadere informatie

Statusupdate: ik wil meer, nieuwer, beter! Denkstof Seizoen 2 aflevering 12 op 13 mei 2012 materiaal voor de groepsleider

Statusupdate: ik wil meer, nieuwer, beter! Denkstof Seizoen 2 aflevering 12 op 13 mei 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 12 Statusupdate: ik wil meer, nieuwer, beter! Denkstof Seizoen 2 aflevering 12 op 13 mei 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Wat er op 29 augustus 2011 gebeurde 2

Nadere informatie

Hemelvaart en Pinksteren: Jezus gaat undercover in jouw leven Denkstof Seizoen 3 aflevering 9 op 11 november 2012 materiaal voor de groepsleden

Hemelvaart en Pinksteren: Jezus gaat undercover in jouw leven Denkstof Seizoen 3 aflevering 9 op 11 november 2012 materiaal voor de groepsleden Studiemateriaal Denkstof: les 9 Hemelvaart en Pinksteren: Jezus gaat undercover in jouw leven Denkstof Seizoen 3 aflevering 9 op 11 november 2012 materiaal voor de groepsleden Agenda 1 Feestdag 2 De Hemelvaart

Nadere informatie

Traject24-4 oktober 2015

Traject24-4 oktober 2015 Traject24-4 oktober 2015 Matteüs 11:1-6 Toen Jezus uitgesproken was en de twaalf leerlingen zijn opdrachten had gegeven, trok hij weer verder om in hun steden onderricht te geven en er het goede nieuws

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Relatie <> Religie. Beste Galsem,

Relatie <> Religie. Beste Galsem, RelatieReligie BesteGalsem, Hetfeitdatjouwpatientnuopeenchristelijkevenementisisnietongevaarlijk.Hetgeestelijke levenvanjouwpatientzalgrotesprongenmakennaarhetkampvandevijandtoe.watikjou aanraadisomditnietafteremmen,maaromdittebederven.brengjouwpatientincontactmet

Nadere informatie

Neem nu even tijd om de Heilige Geest te vragen je te helpen bij deze studie en inzicht te geven in zowel het Woord als in je eigen leven.

Neem nu even tijd om de Heilige Geest te vragen je te helpen bij deze studie en inzicht te geven in zowel het Woord als in je eigen leven. Doel B: Relatie met Jezus de Koning : studenten ontwikkelen zich, vanuit een persoonlijke overtuiging, als leerling, vertrouweling en toegewijde volgeling van Jezus op elk terrein van hun leven. Doel van

Nadere informatie

Wie is God? Denkstof Seizoen 3 aflevering 1 op 16 september 2012 materiaal voor de groepsleider

Wie is God? Denkstof Seizoen 3 aflevering 1 op 16 september 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 1 Wie is God? Denkstof Seizoen 3 aflevering 1 op 16 september 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Beeld van God 2 Stellingen over God 3 Denkstof-video 4 De Bijbel

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie

Waarom zou je geloven? Denkstof Seizoen 3 aflevering 5 op 14 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider

Waarom zou je geloven? Denkstof Seizoen 3 aflevering 5 op 14 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 5 Waarom zou je geloven? Denkstof Seizoen 3 aflevering 5 op 14 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Liplezen 2 Wat geen oog heeft gezien 3 Denkstof-video 4

Nadere informatie

Gelezen: Deuteronomium 6: 1-9 en Johannes 13:31-35

Gelezen: Deuteronomium 6: 1-9 en Johannes 13:31-35 Vijfde zondag van Pasen, 24 april 2016 in de Martinikerk Aan deze dienst werkte Allart Dijkstra mee die in onze gemeente stage loopt. Ds Jan Willem Nieboer Gelezen: Deuteronomium 6: 1-9 en Johannes 13:31-35

Nadere informatie

In gesprek met God. In gesprek met God. In gesprek met God. m n. Marlies Medema & Agnes Huizenga

In gesprek met God. In gesprek met God. In gesprek met God. m n. Marlies Medema & Agnes Huizenga Voelt bidden voor jou soms als het doen van een lange reeks verzoekjes aan God? Mis je inspiratie om met God in gesprek te gaan? Dit werkboekje geeft je handvatten om je gesprekken met God eens over een

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen. Thema aan jou gelijk... (Pnr. 1316) Markus 12: 28-34 Uitgesproken 8 november 2009 in het Open Hof te Kampen

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen. Thema aan jou gelijk... (Pnr. 1316) Markus 12: 28-34 Uitgesproken 8 november 2009 in het Open Hof te Kampen Thema (Pnr. 1316) Markus 12: 28-34 Uitgesproken 8 november 2009 in het Open Hof te Kampen Ouderling van dienst Muzikale begeleiding Nanda Tegelaar Henk Kamphof U luistert naar: een opname van de morgendienst

Nadere informatie

Ben jij een superchristen? Denkstof Seizoen 2 aflevering 8 op 15 april 2012 materiaal voor de groepsleider

Ben jij een superchristen? Denkstof Seizoen 2 aflevering 8 op 15 april 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 8 Ben jij een superchristen? Denkstof Seizoen 2 aflevering 8 op 15 april 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Tien goede dingen 2 Klein is fijn! 3 Denkstof video 4

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR Geef Gods beloften voor jou nooit op! MIRANDA TOLLENAAR Geef nooit op! Tollenaar, Miranda ISBN 978-90-6353-630-5 NUR 713 Boekverzorging: Studio Vrolijk, Margreet Kattouw De bijbelteksten in deze uitgave

Nadere informatie

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Jezus en jij Tekst: Willem de Vink Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Vooraf Jezus en jij Minidagboek Vink, Willem de ISBN 978-90-8601-101-8 NUR 248, 707 Boekverzorging: Marian

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze cursus is geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Voorwoord Met oprechte blijdschap schrijf ik het voorwoord voor dit boek. Ik ken Henk Rothuizen al vele jaren en heb hem zien opgroeien tot een man van God, met een bediening die verder reikt dan zijn

Nadere informatie

Het belangrijkste verhaal is eigenlijk een samenvatting van alles wat Hij gedaan heeft

Het belangrijkste verhaal is eigenlijk een samenvatting van alles wat Hij gedaan heeft Kunt u mij een (voor u) belangrijk verhaal over Jezus vertellen? Het belangrijkste verhaal is eigenlijk een samenvatting van alles wat Hij gedaan heeft Zijn twee belangrijkste geboden: Heb je God lief

Nadere informatie

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen Liturgie Emmen, 13 september 2015 (buitendienst) Thema: samen onderweg (startzondag) 1. Votum 2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen 3. Zingen: Sela: breng

Nadere informatie

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin Met Deliver zingen we voor de dienst; Dat is genade! - Opwekking 722 Heer ik dank U Voor wat U heeft gedaan Ik kon niet doorgaan op eigen kracht Maar dankzij Jezus mag ik nu voor U staan U spreekt mij

Nadere informatie

Hemelvaart en Pinksteren: Jezus gaat undercover in jouw leven Denkstof Seizoen 3 aflevering 9 op 11 november 2012 materiaal voor de groepsleider

Hemelvaart en Pinksteren: Jezus gaat undercover in jouw leven Denkstof Seizoen 3 aflevering 9 op 11 november 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 9 Hemelvaart en Pinksteren: Jezus gaat undercover in jouw leven Denkstof Seizoen 3 aflevering 9 op 11 november 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Feestdag 2 De Hemelvaart

Nadere informatie

Onrecht: Vecht ertegen! Denkstof Seizoen 3 aflevering 6 op 21 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider

Onrecht: Vecht ertegen! Denkstof Seizoen 3 aflevering 6 op 21 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 6 Onrecht: Vecht ertegen! Denkstof Seizoen 3 aflevering 6 op 21 oktober 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Vals beschuldigd 2 Geraakt 3 Denkstof-video 4 De Bijbel

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente Bijbelstudie 1 Korintiërs Diversiteit in de kerk is van alle tijden. En nu onze cultuur en de kerk minder goed op elkaar aansluiten dan wel eens gedacht, worden we vaker bepaald bij de verschillen tussen

Nadere informatie

DE WIJZE KONING SALOMO

DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven.

Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven. Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven. 11 video s 11 schrijfoefeningen 11 affirmaties 11 inspiratie-quotes SHINEYOURLIGHTNOW.NL Dit is je Flow Dagboek voor de Fuck

Nadere informatie

Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10

Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10 Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10 Verkondiging Geef me meer geloof God. Het is één van de meest gevaarlijke vragen die je aan God kunt stellen. Ik kan je van te voren zeggen:

Nadere informatie

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde.

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde. Mt.5:16 De Week van gebed voor de eenheid van alle kerken. Ieder jaar is dit gebed in dezelfde week in januari. Het zal puur toeval zijn, maar ieder jaar valt ook de actie Kerkbalans in deze periode. Met

Nadere informatie

Maak je eigen gebedsriem

Maak je eigen gebedsriem Maak je eigen gebedsriem 1 Blad 1 Hoe te maken? 1. Kleur de plattegrond van het gebedsriemdoosje in. 2. Knip de onderdelen 1 en 2 van het werkblad uit. Dit zijn het bovenste en onderste gedeelte van het

Nadere informatie

HC zd. 6 nr. 32. dia 1

HC zd. 6 nr. 32. dia 1 HC zd. 6 nr. 32 wie Jezus wil kennen moet de verhalen over hem lezen beschreven door Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes terecht worden ze evangelisten genoemd ze beschrijven het evangelie ze vertellen

Nadere informatie

screensh Spreken met je Vader Het gebed dat Jezus leert Wie bidt tot wie?

screensh Spreken met je Vader Het gebed dat Jezus leert Wie bidt tot wie? 110 Hoofdstuk 18 Bidden Ik probeer het wel: elke dag bidden, maar soms komt het er gewoon niet van. Vaak weet ik niet goed wat ik moet bidden. En hoort God me wel? Doet Hij wel iets met mijn gebed? screensh

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse 21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse Votum en groet Ps. 65,1 (U luistert als wij bidden) De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag.

Nadere informatie

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou Paasviering 2016 Bij U komen Jezus, ik wil heel dicht bij u komen in uw nabijheid wil k zijn. Zo dicht bij U voel 'k uw liefde stromen, U maakt mij heilig en rein In de schuilplaats van de Allerhoogste

Nadere informatie

Het is nog in de Paastijd - maar met de schriftlezing uit Johannes zijn we weer terug in de geschiedenis van Jezus vóór zijn lijden en sterven.

Het is nog in de Paastijd - maar met de schriftlezing uit Johannes zijn we weer terug in de geschiedenis van Jezus vóór zijn lijden en sterven. Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Het is de vijfde zondag van Pasen. Zondag Cantate -oftewel: Zing! Dat hebben we gedaan, met Psalm 98 die ons daartoe oproept, met andere liederen. Dat doen we graag

Nadere informatie

De toekomst: een nieuwe hemel en een nieuwe aarde Denkstof Seizoen 3 aflevering 14 op 16 december 2012 materiaal voor de groepsleider

De toekomst: een nieuwe hemel en een nieuwe aarde Denkstof Seizoen 3 aflevering 14 op 16 december 2012 materiaal voor de groepsleider Studiemateriaal Denkstof: les 14 De toekomst: een nieuwe hemel en een nieuwe aarde Denkstof Seizoen 3 aflevering 14 op 16 december 2012 materiaal voor de groepsleider Agenda 1 Wat blijft 2 De late prijs

Nadere informatie

VERLIEZEN: De waarde van geven in een wereld van ontvangen

VERLIEZEN: De waarde van geven in een wereld van ontvangen VERLIEZEN: De waarde van geven in een wereld van ontvangen Wees niet bang, al vormen jullie maar een klein groepje. Want jullie Vader is zo goed geweest Zijn koninkrijk voor je open te stellen. Verkoop

Nadere informatie

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2015 Ds. W.E. den Hertogschool Lichtjes, lichtjes overal Kerstfeest is het nu Jezus is geboren Zeggen zij aan U Groep 1/2 Welkom Kim & Jake Openingsgebed Gebed door groep 6 (1) Lieve Here God,

Nadere informatie

Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23

Voor de dienst: Laat Het Zien van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 1 Een psalm van David. De HEER is mijn herder, het

Nadere informatie

Vijf redenen waarom dit waar is

Vijf redenen waarom dit waar is Les 14 Eeuwige zekerheid Vijf redenen waarom dit waar is In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Is de echte (ware) gelovige voor eeuwig veilig en geborgen in Christus? Voor

Nadere informatie

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DEEL 4 DISCIPLE MENTOR In Gen 1, 2 en 3 lezen we direct hoe God denkt over de mens. Hij laat zien wie we zijn, waar we voor gemaakt zijn en wat onze bestemming in het

Nadere informatie

De eerste liefde van God

De eerste liefde van God De eerste liefde van God Trouwpreek over 1 Johannes 3:16 (ds. Jos Douma) gehouden in de trouwdienst van Jeroen en Marjoke Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop. God is

Nadere informatie