Schijvenmaaier GMD serie LIFT-CONTROL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schijvenmaaier GMD serie LIFT-CONTROL"

Transcriptie

1 Schijvenmaaier GMD serie LIFT-CONTROL VOEDERWINNING OP MAAT!

2 GMD SCHIJVENMAAIER LIFT-CONTROL Verstandige veehouders weten het allang: een duurzame optimalisering van de opbrengst en efficiency kan alleen succes hebben wanneer de voerkwaliteit goed is. Dat geldt vandaag de dag steeds vaker. Als eerste schakel bij de voerderwinning, is het maaien van cruciaal belang. Het moment van maaien moet zo gekozen worden, dat het gewas de juiste rijpheid heeft, en er een periode van goed weer in het verschiet ligt. Zeker onder Nederlandse omstandigheden betekent dit, dat er grote oppervlaktes in een korte tijd gemaaid moeten worden. Hierdoor kan het gemaaide gewas zo gelijkmatig mogelijk gedroogd worden en kunnen de korte mooi weer periodes zo optimaal mogelijk benut worden. Met de betrouwbaarheid van een KUHN maaier zit men daarmee aan de veilige kant. Vooral bij de voederwinning moet iedere gewasvervuiling voorkomen worden, energieverliezen tijdens de oogst moeten met duur krachtvoer gecompenseerd worden, wanneer men de prestaties van de dieren op niveau wil houden. De maaibalkontlasting LIFT-CONTROL van KUHN voorkomt dit probleem. Dit unieke systeem heeft zich snel in de praktijk bewezen. Hogere voedingstofgehaltes en smaakvoller voer zijn de beslissende voordelen, die ook in de vakbladen lovend naar voren worden gebracht. Geen wonder dat de serie GMD LIFT- CONTROL maaiers in de huidige markt een maatstaaf zijn voor bodemaanpassing en maaikwaliteit. Want deze maaiers hebben de techniek, die aan de verwachtingen van de veeleisende veehouders voldoen. KUHN biedt u de oplossing voor het maaien rekeninghoudend met uw eisen: Kostenbesparing Praktijkgericht

3 Comfortabel Goede adviezen en ondersteuning Betrouwbaarheid en service

4 GMD SCHIJVENMAAIER LIFT-CONTROL Hydropneumatische maaibalkontlasting : met de Het productieresultaat van een veehouderijbedrijf hangt af van de hoeveelheid ruwvoer in de sleufsilo, balensilage en of hooi dat er beschikbaar is. Waar het op aankomt is: uit het gewonnen ruwvoer een zo groot mogelijke hoeveelheid melk en of vlees te produceren. Daarbij komt het niet alleen op de voeropname aan, maar ook op het feit dat de dieren een zo hoog mogelijke voedingswaarde uit het voer halen. Alleen dan is de productie ook efficiënt, omdat zo op de gift van duur aangekocht krachtvoer bespaard kan worden. 3 OPGENOMEN ENERGIE PER KOE PER JAAR 2060 UFL 4 tot 2% minder voervervuiling = winst van 82,-/ha In Duitsland werd een regio met intensieve weidegebieden onderzocht, om inzicht te krijgen in hoeverre de kwaliteit van ruwvoer invloed heeft op het financieel resultaat van een melkveebedrijf. Daarbij werden twee verschillende ruwvoerkwaliteiten vergeleken: één met 2% en een andere met 4% vervuilingsgraad. Allereerst werd bepaald wat het verschil in voedingswaarde is van ruwvoer met een geringe kwaliteit t.o.v. dat met een hogere kwaliteit. Daarna werd berekend wat het kost om het verschil aan voedingswaarde in het rantsoen aan te vullen. Resultaat : 82 per ha per jaar! 2400 UFL Onderzocht door de Landwirtschaftskammer Weser-Ems 2227 UFL + 38 / per koe per jaar 9 UFL 8,4 UFL ENERGIE PER KG DROGE STOF 8,7 UFL + 44 / per koe per jaar 2000 UFL 8 UFL 4 % voervervuiling 2 % voervervuiling 4 % voervervuiling 2 % voervervuiling De oplossing: - Maaibalkontlasting de unieke KUHN techniek Beter maaien - Hogere voerkwaliteit: minder voervervuiling, hogere energiewaarde, grotere voeropname door het vee. - Meer voer per hectare: sparen van de grasnerf, snellere hergroei. Kosten besparen - Geringer brandstofverbruik - Geringere slijtage van de glijsloffen - Geringere weerstand - Hogere werksnelheid - Geringere reparatiekosten door de actieve NON-STOP obstakelbeveiliging. Een grotere arbeidsverlichting - Groter bedieningscomfort. - Exactere afstelling dankzij de manometer - NON-STOP obstakelbeveiliging.

5 speciale Kuhn techniek Een geniale techniek, die alleen door KUHN geleverd wordt! Het LIFT-CONTROL systeem is veel meer dan een maaibalkontlasting, de conventionele ontlastingsveer is door accumulatoren vervangen. Het onderscheidende pluspunt van het LIFT-CONTROL systeem is de specialistische en exclusieve KUHN techniek. De KUHN constructeurs hebben een hydropneumatische balkdrukinstelling ontwikkeld, die zich constant aanpast aan de inwerkende belastingen op de maaibalk. De voordelen, die daaruit voortkomen, zijn eenvoudig onverslaanbaar: gelijkmatige ontlasting constante bodemdruk nauwkeurige bodemaanpassing minder voervervuiling sparende behandeling van de grasnerf Eenvoudige en precieze bodemdruk aanpassing De bodemdrukinstelling is bij wisselende omstandigheden d.m.v het drukvat nauwkeurig vanaf de bestuurdersstoel in te stellen. Op plekken met een hogere bodemvochtigheid kan de bodemdruk zo sterk verminderd worden, dat het opschuiven van grond en de daaruit voortvloeiende voervervuiling vermeden wordt. Ook de weerstand en de slijtage van de glijsloffen, alsmede de trekkracht kunnen hierdoor beduidend verminderd worden. 2 1 René Walter «Projectleider in de ontwikkelingsafdeling Bij onze ontwikkelingswerkzaamheden wilden we een systeem ontwerpen, dat de maaibalkontlasting zo optimaliseert, dat er werkelijk alleen kwaliteitsvoer geoogst wordt, en dat ook gelijktijdig als NON-STOP obstakelbeveiliging werkt. Tijdens het testen van de eerste prototypen hebben we ons van de ongelooflijke prestaties van de techniek kunnen overtuigen. «4 Hoe functioneert dat in de praktijk? Wanneer de maaibalk over de grond glijdt, ondervindt deze weerstand, hoe hoger deze kracht wordt, des te sterker wordt de ontlasting van de maaibalk, door de unieke en exclusieve LIFT-CONTROL - Techniek. Zo kunt u rustig maaien: de AKTIEVE NON-STOP- Obstakelbeveiliging Wij van KUHN weten, dat geen veehouder zich midden in het seizoen een schade aan zijn maaier veroorloven kan, ongeacht, of een obstakel of een rijfout daar de oorzaak van is. Onze LIFT-CONTOL modellen beschikken daarom over een actieve obstakelbeveiliging, die de maaier bij een aanraking van een obstakel tot 25 naar achteren laat wegzwenken. Bij het in werking treden van het systeem verhoogt gelijktijdig het ontlastingssysteem zich, zodat het obstakel glijdend voorbijgereden kan worden, zonder dat er schade aan de maaibalk of het frame kan ontstaan. Na het voorbijrijden van het obstakel zwenkt de maaier automatisch weer terug in de werkstand, zonder te stoppen of met de trekker achteruit te rijden!

6 GMD SCHIJVENMAAIER LIFT-CONTROL bij de GMD serie 1010: je van het! 5 De geringe afstand tussen de van elkaar af draaiende schijven geeft vooral bij kort en licht voer een nauwkeurige overlapping van de maaibanen, dit voorkomt tevens het meeslepen van het gemaaide gewas. Verschillende afstanden tussen de maaischijven KUHN-Patent Met deze gepatenteerde ontwikkeling bewijst KUHN eens te meer een niet te evenaren ervaring te hebben in het fabriceren van schijvenmaaiers. PROTECTADRIVE Overbelastingsbescherming In het maaiseizoen komt het op iedere minuut aan! Alle maaischijfassen beschikken daarom direct boven de lagers over een nauwkeurig berekend breekpunt, die bij een heftige botsing tegen een obstakel voor het afbreken van de as zorgt. Zo blijven de dure tandwielen in de maaibalk onbeschadigd. Tussen de naar elkaar toe draaiende schijven, is de afstand tussen de schijven groter, i.v.m. de doorvoer van de hoeveelheid gemaaid gewas. Hierdoor wordt het gemaaide gewas vlot naar achter doorgevoerd waardoor men goede voorwaarden schept voor een goed maaibeeld en een vlotte doorgang tijdens het maaien. Olie vervangen in de maaibalk? Bij KUHN geen thema! De OPTIDISC - maaibalk is zo geconstrueerd en getest, dat het smeermiddel niet meer vervangen hoeft te worden. Onderhoud hiervoor kunt u gewoon vergeten! Het vervangen van de aandrijfmodules is eenvoudig, prijsgunstig en in minder dan 15 minuten te doen. Extreme zekerheid! Voor de aandrijving van de schijven komen alleen uitsluitend solide tandwielen met een grote doorsnede in aanmerking; dit geldt voor de tussentandwielen evenzo als voor de tandwielen onder de schijven. Zowel de krachtoverbrenging als ook de stootvastheid zijn daardoor optimaal met als resultaat een extreem hoge bedrijfszekerheid en een lange levensduur. Snelle demontage De maaischijflagering kan compleet uitgebouwd worden, zodat ook de tussentandwielen voor reparatiewerkzaamheden gemakkelijk toegankelijk zijn. Een maaier voor perfectionisten NIEUW Alle maaiers uit de serie LIFT-CONTROL zijn uitgevoerd met nieuwe maaischijven, een optimale vormgeving en langere messen, die een uitstekende maaikwaliteit waarborgen. Een maaier voor de echte perfectionisten! De nieuwe facetten dragen bij aan een effiënte doorstroom.

7 of bouten = altijd een 100% veilige mesbevestiging Mesbevestiging naar wens De maaiers in de serie LIFT-CONTROL zijn in Nederland met het messensnelwisselsysteem uitgerust. KUHN heeft er alles aangedaan, om een evenzo veilige mesbevestiging te garanderen als bij een boutbevestiging: Messensnelwisselsysteem FAST-FIT Drievoudige veiligheid Door de hoge voorspanning van de sterke bladveren is er gegarandeerd constant contact tussen de messen en de veren. Door een rand onder de mesbout wordt voorkomen, dat het mes vanaf de bout naar beneden weg kan springen. De bladveer kan alleen op een bepaald punt over de bocht van de beschermslof naar onder gebogen worden. Bij een hoge draaisnelheid van de schijf bestaat er geen gevaar, dat de mesbevestiging zich ongewild opent. Om te voorkomen dat hoge onderhoudskosten ontstaan, kunnen de mesbouten apart vervangen worden. Door de compacte bouwwijze van het messensnelwisselsysteem blijft een hoge maaikwaliteit gegarandeerd. 6 Boutbevestiging Ingebouwde levensverzekering De maaischijflagers zijn middels lange bouten bevestigt. Een absoluut betrouwbare bevestiging van de bouten wordt gegarandeerd, doordat ze in het balkprofiel gemonteerd zitten. Voordelen: - Geen uitscheuren of vervormen van de lasdelen. - Extra versterking van het profiel van de balk, daardoor een geringere belasting van de tandwielen. - Geringere onderhoudskosten, zeer lange levensduur.

8 GMD SCHIJVENMAAIER LIFT-CONTROL Pendelende middenophanging: perfect gelijkmatig verdeeld gewicht Noodzakelijk voor een betrouwbare maaibalkontlasting, is een gelijkmatige verdeling van de bodemdruk over de balkbreedte op de grond. Bij de serie LIFT-CONTROL is de maaier precies in het midden van zijn zwaartepunt opgehangen. Daardoor is een uitstekende maaikwaliteit over de totale maaibreedte gegarandeerd. 7 De maaiunit beschikt over een grote verticale pendel mogelijkheid, wat ook bij grote werkbreedtes tot 4,35 m een perfect maaiwerk levert. Bedieningscomfort voldoet aan de hoogste eisen De bediening is zo eenvoudig mogelijk, het aantal hydraulische aansluitingen is tot een minimum beperkt. Via één hydraulisch stuurventiel wordt de maaier op de kopakker uitgeheven. Met minstens 40 cm bodemvrijheid kunnen de reeds gemaaide zwaden probleemloos worden overgestoken. Beschermdoeken van de beste kwaliteit Veiligheid staat bij KUHN volledig op de voorgrond. De slijt- en slagvastheid van onze beschermdoeken liggen duidelijk boven de norm van het wettelijk voorgeschrevene en ook boven de norm van de meeste andere fabrikanten één van de vele pluspunten, waardoor een hoge inruilwaarde voor een KUHN maaier verkregen wordt. Ook bij de veiligheid tijdens het transport over de weg zijn er bij KUHN geen compromissen. Dit bewijzen de volgende details: - een direct in het beschermdoek geïntegreerd waarschuwingsbord - een op de buitenste beschermbeugel aangebracht achterlicht.

9 8

10 GMD SCHIJVENMAAIER LIFT-CONTROL GMD 2810: Maaikwaliteit van hoog niveau! Kwaliteit van werk en compacte afmetingen zijn de essentiële kenmerken van dit model. De GMD 2810 is voor trekkers vanaf 70 pk (51kW) ontworpen en geschikt voor de meest diverse maaiomstandigheden. De ophanging van de maaier heeft een groot pendelbereik en samen met de maaibalkontlasting LIFT-CONTROL zorgen ze voor een perfekte bodemaanpassing, die aan de hoogste eisen voldoet. Bouwwijze solide en betrouwbaar! Frame en draagarm zijn zeer sterk, de naam KUHN waardig. Functionaliteit en een lange levensduur zijn gegarandeerd. Onderhoud? Bijna verwaarloosbaar! Alleen elke 250 werkuren de kruiskoppelingen van de tussenassen smeren dat was het dan!

11 10 Veilig op de weg! Na het horizontaal naar achteren wegzwenken, hangt de maaier precies midden achter de trekker en is daardoor probleemloos over de weg te transporteren. De maaier wordt mechanisch vergrendeld om per ongeluk uitzwenken te voorkomen, tevens wordt de pendelophanging geblokkeerd, veiligheid voor alles.

12 GMD SCHIJVENMAAIER LIFT-CONTROL GMD 3110/3510 de juiste keus voor trekkervermogen vanaf 90 pk! 11 Eenvoudig en veilig af te bouwen! Brede wegzetsteunen zorgen voor een stabiele positie van de afgekoppelde maaier. Het afkoppelen van de trekker gebeurt in de transportstand, zodat de machine ook in smalle machinebergingen weggezet kan worden. Optimaal gebruik van de maaibreedte Twee aanbouwmogelijkheden zorgen voor een betere aanpassing aan de trekkerbreedte en bieden extra speelruimte bij gelijktijdige inzet van een frontmaaier.

13 Met de nieuwe OPTIDISC maaibalk en de maaibalkontlasting LIFT-CONTROL zijn de types GMD 3110/3510 echte professionals, waardoor ze tot grote prestaties in staat zijn. Een keuze, die u in geen geval zal berouwen, want deze machines overtreffen alle verwachtingen. Met 3,10 m resp. 3,51 m werkbreedte zijn ze perfect aangepast aan de eisen van middelgrote bedrijven met een trekkervermogen boven de 66 kw/90 pk. 12 Oogsten in plaats van wachten! Ook bij deze types beperkt zich het onderhoud enkel tot het smeren van de kruiskoppelingen van de tussenas, en dat maar elke 250 werkuren. Een essentiële tijdwinst midden in het oogstseizoen.

14 GMD SCHIJVENMAAIER LIFT-CONTROL GMD 4010/4410 de grootste capaciteit met maximaal 10 maaischijven! Als eigenaar van een GMD 4010 resp kunt u goed alle maatstaven vergeten, die u tot nu toe aan de capaciteit van een maaier geëist zou hebben. Een capaciteit van boven de 5 ha per uur met een driepunts machine dat overtreft alles van wat er tot nu toe mogelijk was. Wanneer ook dat niet voldoende is, kunt u ook zonder probleem voor op de trekker een frontmaaier GMD 802 F aanbouwen, werkbreedte 3,11 m, om zo een totale breedte van 7,20 m te behalen. Met deze werkbreedte komt u dicht bij de prestatie van een triplecombinatie in de buurt, dit echter met duidelijk geringere kosten per ha! 13 Transportdemping Hoge rijsnelheden tijdens het transport over de weg horen er vandaag de dag gewoon bij. KUHN heeft de types GMD 4010 en 4410 met een hydropneumatische stootdemper uitgevoerd, die een hoog rijcomfort garanderen.

15 10/10 pour une MAXI précision 14 Bedieningscomfort voor vlot maaiwerk Het wenden en keren op de kopakker moet snel en eenvoudig gaan. De GMD 4010 en 4410 zijn daarom uitgevoerd met een hefcilinder tussen draagarm en frame, hiermee kan de maaiunit 40 cm boven de grond geheven worden. De bediening gaat via één enkelwerkend stuurventiel.

16 TECHNISCHE GEGEVENS GMD 2810 GMD 3110 GMD 3510 GMD 4010 GMD 4410 Werkbreedte (m) 2,67 3,10 3,51 3,95 4,35 Aanbouwcategorie driepuntsaanbouw - cat. 2 driepuntsaanbouw - cat.3 Zijdelings verstelbare aanbouwpennen Standaard Aantal maaischijven Aftakastoerental (min -1 ) of 540* 1000 Aandrijving van de maaibalk Aandrijving door binnenste maaischijf Bescherming van de aandrijving PROTECTADRIVE systeem Omzetten naar transportstand hydraulisch 90 zwenkbaar naar achteren Automatische maaibalkvergrendeling in de transportstand - Standaard Hydropneumatische balkbeveiliging met geïntegreerde NON-STOP obstakelbeveiliging Standaard Zwadschijven binnen en buiten buiten Gemiddelde zwadbreedte 1,70 2,30 2,80 3,30 3,70 Geïntegreerde hydraulische heffing Standaard Waarschuwingsborden en verlichting Standaard Gewicht (kg) Benodigde hydrauliekaansluiting 1 DW stuurventiel 1 DW en 1 EW stuurventiel Vermogens behoefte trekker (kw/pk) 51/70 60/80 67/90 81/110 90/120 * Aftakastoerentallen per land verschillend Extra toebehoren: verhoogde maaischijf voor het reduceren van de zwadbreedte tot ca. 2,00 m bij GMD 3110 en tot ca. 3,00 m bij GMD Verhoogde glijsloffenset voor maaihoogte van 30 tot 85 mm. Met innovatieve KUHN servicepunten* kunt u voordelen en rentabiliteit van uw KUHN machines verder optimaliseren. * Sommige service mogelijkheden zijn nog niet in alle landen beschikbaar In de landen van de Europese Unie voldoen onze machines aan de EU-machinerichtlijn. Om specifieke machineonderdelen beter te kunnen laten zien, zijn in de afbeeldingen op onze folders, bepaalde beschermingsdelen weggelaten. Deze delen moeten volgens de voorschriften in de montage- en gebruiksaanwijzing gemonteerd worden. Alle machines worden volgens de in het desbetreffende land geldende voorschriften van de vereiste veiligheidsvoorzieningen voorzien. Wij behouden ons het recht voor om veranderingen ter verbetering van de machines door te voeren. De in deze folder afgebeelde machines en toebehoren kunnen door minimaal één patent en / of als gedeponeerd model beschermd zijn. Geregistreerd(e) merk(en). UW DEALER: KUHN S.A. - F Saverne Cedex Het verschil met KUHN service - Compleet advies door regelmatig geschoolde en goed geïnformeerde dealers. - Het doel, met u aan uw behoefte de best passende machine uit te kiezen. - Omvangrijke begrijpbare technische documentatie zodat u uw machine het beste leert kennen en het best mogelijke gebruik ervan kan maken. - Een 24 uurs onderdelenservice op 7 dagen inde week en faire onderdelenprijzen. - Omvangrijke veiligheid met de KUHN garantieverlenging - de Online techniek diagnose en informatie ingang van uw KUHN delers voor snelle hulp bij alle storingen. - KUHN een breed spectrum passende financieringsoplossingen voor ieders Behoefte Zedelgem Tel.: (050) Ciney Tel.: (083) BELGIE Reesink Technische Handel B.V. Loskade 6 Postbus 20, NL 7200 AA ZUTPHEN Telefoon : Telefax : Om het milieu te sparen, gebruiken wij uitsluitend chloorvrij papier / Printed in France NL Copyright KUHN 2011

GMD / FC. Maaicombinaties vanaf 7,00 m VOEDERWINNING OP MAAT!

GMD / FC. Maaicombinaties vanaf 7,00 m VOEDERWINNING OP MAAT! GMD / FC Maaicombinaties vanaf 7,00 m VOEDERWINNING OP MAAT! Aangebouwde schijvenmaaier- en maaiknikschuddercombinaties van KUHN Met werkbreedtes van 7,00 tot 8,80 meter kunnen de te maaien oppervlaktes

Nadere informatie

Cirkelhark met één harkelement

Cirkelhark met één harkelement Cirkelhark met één harkelement V O E D E R W I N N I N G O P M A A T! De cirkelharken van KUHN In de toekomst van de landbouw gaat niets de rentabiliteit van een investering te boven. KUHN geeft al sinds

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Rider 15V2. Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en gebruik de machine niet voor u alles duidelijk heeft begrepen.

Gebruiksaanwijzing Rider 15V2. Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en gebruik de machine niet voor u alles duidelijk heeft begrepen. Gebruiksaanwijzing Rider 15V2 Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en gebruik de machine niet voor u alles duidelijk heeft begrepen. Nederlands INHOUDSOPGAVE Gebruiksaanwijzing voor Rider 15V2 Inleiding...

Nadere informatie

LIBRE LX *INFMANU3819*

LIBRE LX *INFMANU3819* LIBRE LX VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Pride Leverancier: Adres: WAARSCHUWING! Het eerste afstellen van deze scootmobiel en het uitvoeren van alle in deze handleiding gegeven procedures dient door een goedgekeurde

Nadere informatie

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server?

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Whitepaper Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Wanneer een kantoorserver moet worden vervangen, staat het management daarbij voor de keuze om op de traditionele manier te blijven

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Kopen op Internet Rechtswinkel de Clinic clinic.nl

Eerste Hulp Bij Kopen op Internet Rechtswinkel de Clinic clinic.nl + van De Clinic is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Daarmee staan we je toe om dit werk te kopiëren, distribueren, vertonen, en op te voeren, en

Nadere informatie

Frank Verhoeven en Jet Proost. Werkboek studiegroepen melkveehouders. Samen werken. Gebaseerd op ervaringen van milieucoöperaties VEL en VANLA

Frank Verhoeven en Jet Proost. Werkboek studiegroepen melkveehouders. Samen werken. Gebaseerd op ervaringen van milieucoöperaties VEL en VANLA Werkboek studiegroepen melkveehouders Frank Verhoeven en Jet Proost Samen werken Gebaseerd op ervaringen van milieucoöperaties VEL en VANLA De eerste keer: opstart 1 colofon Inhoudsopgave pagina 7 Samen

Nadere informatie

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD)

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD) Hoe? Zo! Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat is BYOD? 4 3 Hoe kun je BYOD zinvol inzetten? 7 4 Wat zijn de consequenties van de invoering van BYOD? 10 5 Hoe werkt BYOD voor medewerkers? 14 6 Hoe kan ik BYOD

Nadere informatie

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw De klant centraal bij financieel dienstverleners Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn

Nadere informatie

journaalnummer 1 april 2008

journaalnummer 1 april 2008 journaalnummer 1 april 2008 Caretrex kiest all-in huurcontract Universo: elektro trucks ook naar buiten Nieuw trekpaard 7-tons elektro trekker Crocs groeit explosief Jungheinrich richt in recordtijd twee

Nadere informatie

Handreiking Functiecreatie bij NS

Handreiking Functiecreatie bij NS Handreiking Functiecreatie bij NS Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst Voorwoord Colofon In opdracht van NS Auteur: Dr. Brigitte van Lierop Omslagfoto: Maikel Bader, Maikel Bader maakt

Nadere informatie

'Een kwestie van goed regelen' Over multiprobleemgezinnen, coördinatie van zorg en gezinscoaching Handreiking bij implementatie

'Een kwestie van goed regelen' Over multiprobleemgezinnen, coördinatie van zorg en gezinscoaching Handreiking bij implementatie 'Een kwestie van goed regelen' Over multiprobleemgezinnen, coördinatie van zorg en gezinscoaching Handreiking bij implementatie Colofon Deze uitgave is opgesteld in opdracht van de tijdelijke stuurgroep

Nadere informatie

Een analyse van bedrijfsstijlen in de melkveehouderij Wageningen UR Dirksen Management Support

Een analyse van bedrijfsstijlen in de melkveehouderij Wageningen UR Dirksen Management Support Bouwen aan een betere balans Een analyse van bedrijfsstijlen in de melkveehouderij Wageningen UR Dirksen Management Support 1 Bouwen aan een betere balans Een analyse van bedrijfsstijlen in de melkveehouderij

Nadere informatie

Wat gebeurt er op mijn land? Informatie voor landeigenaren

Wat gebeurt er op mijn land? Informatie voor landeigenaren Wat gebeurt er op mijn land? Informatie voor landeigenaren Inhoud Inleiding Wat gebeurt er op mijn land? Inleiding 3 1 Waarom zijn er nieuwe verbindingen nodig? 4 2 Hoe komt een tracékeuze tot stand? 6

Nadere informatie

Sieformatie 6-7. Nederland kan op duurzaamheidsvlak een belangrijkere rol spelen. Nieuwe directeur Siemens Industry Automation & Drive Technologies

Sieformatie 6-7. Nederland kan op duurzaamheidsvlak een belangrijkere rol spelen. Nieuwe directeur Siemens Industry Automation & Drive Technologies Sieformatie Klankbord voor klanten - Jaargang 39, december 2010 www.siemens.com www.siemens.nl/industry Nieuwe directeur Siemens Industry Automation & Drive Technologies Nederland kan op duurzaamheidsvlak

Nadere informatie

De compacte vermogensautomaat 3VA

De compacte vermogensautomaat 3VA Totally Integrated Power SENTRON De compacte vermogensautomaat 3VA Een betrouwbaar systeem voor iedere toepassing Answers for infrastructure and cities. Inhoud 3VA 04 Energieverdeling op maat 05 Twee series,

Nadere informatie

SCANNERS SOFTWARE MATERIALEN SNELLE EN ADEQUATE SERVICE

SCANNERS SOFTWARE MATERIALEN SNELLE EN ADEQUATE SERVICE WE TAKE CARE Werkplaatsinrichting voor: podotherapie, orthopedie en podologie FREESSYSTEMEN SCANNERS SOFTWARE MATERIALEN SNELLE EN ADEQUATE SERVICE www.orthodutch.com WE TAKE CARE... PARTNERSHIP MACHINES,

Nadere informatie

Woningaanpassingen van A-Z

Woningaanpassingen van A-Z Woningaanpassingen van A-Z 1 Inleiding Deze publicatie is bedoeld als ondersteuning bij het realiseren van een woningaanpassing in een zelfstandige woning voor volwassenen en kinderen. Heeft u of uw kind

Nadere informatie

De positie van de overheid Caribisch Nederland als werkgever

De positie van de overheid Caribisch Nederland als werkgever De positie van de overheid Caribisch Nederland als werkgever Opdrachtgever: Rijksdienst Caribisch Nederland, Openbare Lichamen Bonaire, St. Eustatius, Saba en ROA CN Rotterdam, 29 mei 2013 De positie

Nadere informatie

Plan/project-MER Afsluitdijk

Plan/project-MER Afsluitdijk Plan/project-MER Afsluitdijk Samenvatting Mei 2015 Plan/project-MER Afsluitdijk Samenvatting Mei 2015 Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu Inhoud 1 Planuitwerking Afsluitdijk: aanleiding

Nadere informatie

journaalnummer 2 juni-juli 2008

journaalnummer 2 juni-juli 2008 CeMAT terugblik journaalnummer 2 juni-juli 2008 Jungheinrich pakt uit met nieuwe modellen Red Swan blijft intern transport optimaliseren Zilveren prijs Internationale servicewedstrijd Van Vliet kiest LPG

Nadere informatie

Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt?

Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt? Dit rapport is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen worden gebruikt met bronvermelding. Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt? Monique Heijmans Geeke Waverijn Lieke van Houtum ISBN 978-94-6122-248-0

Nadere informatie

Fysieke belasting bij gebruik van Incontinentiemateriaal

Fysieke belasting bij gebruik van Incontinentiemateriaal Fysieke belasting bij gebruik van Incontinentiemateriaal Een vergelijking van de fysieke belasting bij gebruik van verschillende soorten incontinentiemateriaal waaronder de TENA Flex - onderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

Actuele bindstallen voor melkvee

Actuele bindstallen voor melkvee Actuele bindstallen voor melkvee Deze brochure wordt u aangeboden door: Vlaamse overheid Departement Landbouw en Visserij Afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling Burg. Van Gansberghelaan 115 A 9820 MERELBEKE

Nadere informatie

Zijn ERP Systemen log?

Zijn ERP Systemen log? Zijn ERP Systemen log? Intelligent op weg Waar gaat het om? ERP is een verzamelnaam voor toepassingen welke door organisaties worden gebruikt ter ondersteuning van de primaire bedrijfsprocessen. Een aantal

Nadere informatie

Machine-investeringen. - Regel alles in één keer goed. Samen zorgen we ervoor dat uw machine zichzelf snel terugverdient. Veel sneller.

Machine-investeringen. - Regel alles in één keer goed. Samen zorgen we ervoor dat uw machine zichzelf snel terugverdient. Veel sneller. Machine-investeringen - Regel alles in één keer goed Samen zorgen we ervoor dat uw machine zichzelf snel terugverdient. Veel sneller. Wist u dat u zich in 12 minuten 12 maanden tijd kunt besparen? Als

Nadere informatie

Ouderen over ondersteuning en zorg

Ouderen over ondersteuning en zorg Ouderen over ondersteuning en zorg Kwaliteitscriteria voor ondersteuning en zorg vanuit ouderenperspectief met extra aandacht voor kwetsbare ouderen, waaronder migrantenouderen CSO Zorgbelang Nederland

Nadere informatie

PROJECTEVALUATIE FOCUS OP WERK

PROJECTEVALUATIE FOCUS OP WERK PROJECTEVALUATIE FOCUS OP WERK GGz Eindhoven Caroline Place en Harry Michon Trimbos-instituut, Utrecht 2013 Colofon Financiering Dit onderzoek is onderdeel van en financieel mogelijk gemaakt door het Programma

Nadere informatie

Vluchten op rolletjes

Vluchten op rolletjes Vluchten op rolletjes een verkenning naar de mogelijkheden van roltrappen in vluchtroutes als gelijkwaardige oplossing Rijswijk, Mei 2007 Status: vastgesteld in LNB van de NVBR, 3 mei 2007 opdrachtgever:

Nadere informatie

Duurzaam Ondernemen bij Macintosh Retail Group N.V.

Duurzaam Ondernemen bij Macintosh Retail Group N.V. Duurzaam Ondernemen bij Macintosh Retail Group N.V. over backstage BACK stage In dit verslag kijken we terug op vijf jaar Duurzaam Ondernemen bij Macintosh Retail Group. We geven hierin uitleg van ons

Nadere informatie