1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders"

Transcriptie

1 Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 18 september 2018 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders Op 20 december 2017 heeft uw college de ondersteuning van de Werkgroep opvang statushouders (WOS) en de uitvoering van het project 'Taalcoaches' in een enkelvoudige, onderhandse aanbesteding gegund aan ContourdeTwern (CdT). In deze aanbesteding zijn zaken niet helemaal goed gelopen. Er is ingekocht op resultaat en niet op aantal uren. Desondanks heeft CdT een te laag bedrag geoffreerd, en is het aantal uren ondersteuning aan de WOS van 42 uur per week in de afgelopen jaren, teruggegaan naar 11 uur per week in CdT kan daardoor het resultaat (begeleiding van de vrijwilligers) niet behalen. CdT en de WOS zijn in overleg getreden met de gemeente Goirle met het verzoek om de offerte te mogen aan passen. De gemeente Goirle heeft hierin toegestemd. Reden hiervoor is het gedeelde inzicht dat de resultaten niet behaald kunnen worden binnen het gegunde budget. CdT heeft een nieuwe offerte ingediend, waar ook de WOS en de gemeente zich in kunnen vinden. De offerte leggen wij nu aan uw college voor. 1 De ondersteuning van de Werkgroep opvang statushouders te gunnen aan ContourdeTwern, conform de door hen ingediende offerte; 2 De hieraan verbonden kosten voor 2018 à ,00 te dekken uit de middelen zoals beschreven onder 'financiën'; 3 De hieraan verbonden kosten voor 2019 à ,00 te dekken uit de middelen zoals beschreven onder 'financiën'; 4 De uitvoering van het project 'Taalcoaches' te gunnen aan ContourdeTwern, conform de door hen op 2 oktober 2017 ingediende offerte; 5 De aan het project 'Taalcoaches' verbonden kosten à ,00 te dekken uit de middelen zoals beschreven onder 'financiën'; 6 Zowel ContourdeTwern als de Werkgroep opvang statushouders inlichten per brief.

2 2 MDV Zelfredzaamheid en integratie van vergunninghouders Uit een recente publicatie van het CBS blijkt dat het landelijke beeld is dat maar een zeer beperkt gedeelte van de vergunninghouders er in slaagt om een betaalde baan te vinden. Dit is in Goirle niet anders. De Werkgroep Opvang Statushouders (WOS) vraagt in een notitie (zie bijlage) aandacht voor dit probleem. Rond een aantal thema's zijn er knelpunten te benoemen die niet bijdragen aan integratie. In het bestuursakkoord Goirle "Duurzaam en dienstbaar" wordt het integratievraagstuk niet genoemd, toch is er alle aanleiding om dit vraagstuk de aandacht te geven die het verdient. Bijvoorbeeld ook in de gedachte van de inclusieagenda. Voorgesteld wordt om gedurende ten minste 3 jaren extra hierop in te zetten en er financiële middelen voor beschikbaar te stellen. In afwijking 1 Kennis te nemen van de notitie van de werkgroep opvang statushouders over zelfredzaamheid en integratie van statushouders in Goirle. 2 Kennis te nemen van de overige vraagstukken rond de integratie van vergunninghouders. 3 Een plan van aanpak op te laten stellen om te komen tot een integrale aanpak van de integratie. 4 Coördinator integratie vergunninghouders aan te stellen voor 2 dagen in de week, voorlopig voor de duur van twee jaar. 5 In de begroting 2019 aan de Raad voor te stellen om met ingang van het begrotingsjaar 2019 gedurende 3 jaar ,00 per jaar extra ter beschikking te stellen ten laste van de reserve sociaal domein. 6 De raad nu alvast over dit besluit te informeren via een raadsinformatiebrief

3 3 ONT Bestemmingsplan Dorpstraat 59 (Riel) Het bestemmingsplan 'Dorpstraat 59' voorziet in de bouw van maximaal twee woningen aan de Dorpstraat en Ronde Akkers te Riel. Dit bestemmingsplan is klaar om ten behoeve van de inspraak ter inzage te worden gelegd. Tegelijkertijd kan op grond van het Besluit ruimtelijke ordening overleg worden gevoerd met verschillende instanties. Tenslotte worden ten behoeve van een vlot verloop van de verdere procedure een aantal punten nu al ter besluitvorming voorgelegd zodat daarvoor niet telkens een terugkoppeling met uw college hoeft plaats te vinden. 1. In te stemmen met het concept-bestemmingsplan. 2. Inspraak en overleg op grond van het Besluit ruimtelijke ordening te starten. 3. In te stemmen met de beschreven vervolgprocedure. 4 ONT Verhogen bijdrage beheer en onderhoud recreatieve routestructuren De provincie Noord-Brabant en de Brabantse gemeenten werken in Routebureau Brabant (RBB) samen aan het behouden, promoten, onderzoeken en (door)ontwikkelen van maar liefst kilometer aan bewegwijzerde fiets-, wandel-, vaar-, mountainbike- en paardrijdroutes in Noord-Brabant. In het Routebureau Brabant zijn de gemeenten vertegenwoordigd door een bestuurlijke en ambtelijke afvaardiging vanuit de regio's. Routebureau Brabant (RBB) verzorgt in opdracht van de negen gemeenten in de regio Hart van Brabant tevens het beheer en onderhoud van de routestructuren. Hierover is in 2014 een overeenkomst gesloten tussen RBB en de negen gemeenten. 1 De condities rondom het beheer en onderhoud van de recreatieve routenetwerken gelijk te trekken met de andere regio's in Brabant; 2 In 2018 eenmalig een extra bijdrage te leveren van 0,045 per inwoner; 3 Vanaf 2019 structureel een bedrag van 0,095 per inwoner extra beschikbaar te stellen voor het beheer en onderhoud van de routestructuren (De totale bijdrage komt hiermee op 0,18 per inwoner); 4 Bovengenoemde te verwerken in een geactualiseerde overeenkomst voor beheer en onderhoud; 5 Wethouder Grootswagers (gemeente Loon op Zand) te machtigen namens de regiogemeenten deze overeenkomst te ondertekenen.

4 5 VVH Beslissing op bezwaar tegen verlengen beslistermijn De heer X heeft op 11 juni 2018 een aanvraag omgevingsvergunning voor het kappen van een eikenboom op het perceel Doctor Keyzerlaan x te Goirle ingediend. De termijn voor het nemen van een beslissing op die aanvraag bedraagt acht weken. Op grond van artikel 3.9, tweede lid van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht kan het bevoegd gezag die termijn eenmaal met ten hoogste zes weken verlengen. Bij besluit van 16 juli 2018 heeft het college de termijn voor het nemen van een beslissing op de aanvraag met zes weken verlengd. Tegen dit besluit tot het verlengen van de beslistermijn heeft de heer X bezwaar gemaakt. De commissie voor bezwaarschriften heeft een advies uitgebracht over het bezwaar tegen het verlengen van de beslistermijn. 1 De heer X in zijn bezwaren niet-ontvankelijk te verklaren; 2 Af te zien van het houden van een hoorzitting over het bezwaar; 3 De beslissing tot verlenging van de beslistermijn inzake de aanvraag om een kapvergunning in stand te laten.

5 6 VVH Opleggen herplantplicht De eigenaar van het perceel Doctor Keyzerlaan heeft in februari 2017 een omgevingsvergunning aangevraagd voor het vellen of te doen vellen (kappen) van negen bomen op het perceel Doctor Keyzerlaan x te Goirle. Twee van deze bomen bleken vergunningsvrij, voor vijf bomen is een vergunning verleend, en voor twee bomen is de vergunning geweigerd. Een van de geweigerde bomen staat op een plek waar betrokkene een overdekt terras bij zijn toekomstige woning wenst te bouwen. Tegen de weigering van de twee bomen heeft de eigenaar bezwaar gemaakt, en vervolgens beroep aangetekend. Hangende het beroep heeft de eigenaar gemeld, en heeft de toezichthouder geconstateerd, dat één van de bomen die niet gekapt mocht worden, onherstelbaar beschadigd is. Het betreft de boom op de plek van het gewenste terras. Door het beschadigen is er sprake van een overtreding van het verbod om te vellen zonder vergunning uit de Wabo en de APV. Voorgesteld wordt om aan de eigenaar een herplantplicht op te leggen waarin deze de plicht opgelegd krijgt om de beschadigde, niet langer levensvatbare en risicovolle boom te verwijderen, inclusief de wortelkluit, en om hiervoor een andere boom van de soort zomereik (Quercus robur) met een stamomtrek van cm (gemeten op een hoogte van 1,30 meter van de voet van de stam) terug te planten op dezelfde locatie als de huidige boom. Aan de eigenaar van het perceel plaatselijk bekend als Doctor Keyzerlaan x een herplantplicht op te leggen waarin deze verplicht wordt om de beschadigde, niet langer levensvatbare en risicovolle boom, bekend als boom nummer 4, te verwijderen, inclusief de wortelkluit, en om hiervoor een andere boom van de soort zomereik (Quercus robur) met een stamomtrek van cm (gemeten op een hoogte van 1,30 meter van de voet van de stam) terug te planten op dezelfde locatie als de huidige boom.

6 7 VVH Weigeren aanvraag omgevingsvergunning (kapvergunning) Op 11 juni 2018 is een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning voor het vellen van een (beschadigde) eikenboom (boom nummer 4) op het perceel plaatselijk bekend als Doctor Keyzerlaan X te Goirle. In een eerder besluit heeft uw college besloten om de eigenaar van het perceel een herplantplicht op te leggen waarmee deze verplicht wordt om de beschadigde boom waarop de aanvraag betrekking heeft te kappen en een nieuwe boom te herplanten op dezelfde locatie. In de APV is bepaald dat de vergunningplicht voor het vellen van een houtopstand niet geldt voor een houtopstand die geveld moet worden krachtens een aanschrijving van het bevoegd gezag. Op grond van de aanschrijving met de herplantplicht geldt voor het vellen van de boom geen vergunningsplicht meer. De aanvraag om een vergunning moet daarom geweigerd te worden. De aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het vellen van een (beschadigde) eikenboom (boom nummer 4) op het perceel plaatselijk bekend als Doctor Keyzerlaan x te Goirle te weigeren.

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Kadernota Diamantgroep 2019 Op 1 februari 2018 ontving het college, conform afspraak, de Kadernota van de Diamantgroep voor 2019. De informatie uit de Kadernota kan worden gebruikt bij het opstellen

Nadere informatie

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle)

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle) Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 27 februari 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy Voor u ligt, ter vaststelling,

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Beslissing op bezwaarschrift inzake omgevingsvergunning bouw Dr. Keyzerlaan 23 te Goirle Bij besluit van 10 juli 2013 heeft het college een omgevingsvergunning verleend voor het renoveren, uitbreiden

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Wavin Diensten B.V. Aangevraagde activiteiten : Aanleggen in- en uitrit en vellen van een eikenboom Locatie : J.C. Kellerlaan

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad datum vergadering: 5 juli 2011 portefeuillehouder: Wethouder B. Buiting agendanummer: 08 volgnummer: 7654 onderwerp: Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke verordening

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1 ONT Akkoord plan van aanpak verhoogde asielinstroom Het concept-plan van aanpak verhoogde asielinstroom is besproken met de gemeenteraad. De raad heeft geen wensen en bedenkingen meegegeven aan B&W.

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Aanschaf dienstvoertuig t.b.v. toezicht en handhaving VVH Van meerdere kanten zijn wij er op gewezen dat het uit veiligheidsoverwegingen in toenemende mate ongewenst is dat de toezichthouders/handhavers

Nadere informatie

1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie

1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 29 mei 2018 Nr. afd. agendapunt/besluit 1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie Inleiding Er is in

Nadere informatie

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle 1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle Er zijn bezwaren ingediend tegen de weigering aan aanvrager een omgevingsvergunning te verlenen voor het kappen van een populier op de locatie

Nadere informatie

1M1.1 Zoetermeer OMGEVINGSVERGUNNING

1M1.1 Zoetermeer OMGEVINGSVERGUNNING 41>, gemeente 1M1.1 Zoetermeer 3 _ 2-0 I? 1 6 DEC. 2016 OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 15 november 2016; dossiernummer : WB20160693;

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKENS W AARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VA EKENS W AARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V VERZONDEN GEMEENTE VA EKENS W AARD 3 1 AÜG, 2016 BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2016.0129 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.18 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Weigering kandelaberen, verlenen kap

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Weigering kandelaberen, verlenen kap Besluit d.d. 19 november 2018 O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Weigering kandelaberen, verlenen kap Wij weigeren de omgevingsvergunning voor het kandelaberen van 2 lindebomen. Maar verlenen de omgevingsvergunning

Nadere informatie

Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO)

Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO) Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO) Datum voorstel : 30 augustus 2010 Raadsvergadering d.d. : 5 oktober 2010 Volgnummer : 2010R0044, agendanummer 8 Taakveld : VROM Portefeuillehouder

Nadere informatie

1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel

1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 13 maart 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel Op grond

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Rockwool B.V. te Roermond. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Rockwool B.V. te Roermond. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteiten uitvoeren van een werk en het vellen of doen vellen van een houtopstand Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2016-0059

Nadere informatie

41> it gemeente opp, OMGEVINGSVERGUNNING. : gemeente Zoetermeer t.a.v. De heer A.M. Kroon Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer;

41> it gemeente opp, OMGEVINGSVERGUNNING. : gemeente Zoetermeer t.a.v. De heer A.M. Kroon Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer; 41> it gemeente opp, II Zoetermeer 2 7 JULI 2016 OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 14 juli 2016; dossiernummer : WB20160397; van : gemeente

Nadere informatie

gemeente %a" Zoetermeer : gemeente Zoetermeer de heer A. M. Kroon : Stadhuisplein 1, 2711EC Zoetermeer; : het kappen van 3 bomen;

gemeente %a Zoetermeer : gemeente Zoetermeer de heer A. M. Kroon : Stadhuisplein 1, 2711EC Zoetermeer; : het kappen van 3 bomen; - gemeente %a" Zoetermeer 4 JAN. 2O1 OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 7 januari 2016; dossiernummer : WB20160007; van : gemeente Zoetermeer

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. Utrechtseweg AR ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: 14ink15152

TenneT TSO B.V. Utrechtseweg AR ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: 14ink15152 TenneT TSO B.V. Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: 0316-291663 Ons kenmerk: 20140206 Behorend bij: 14ink15152 Uw kenmerk: Uw brief van: Bijlage(n): Onderwerp: Ontwerpbesluit

Nadere informatie

Omgevingsvergunning kappen van een boom en een singel van 150 m2 bestaande uit wilg, veldesdoorn, eik en es, staande nabij de Liemersweg in Wehl

Omgevingsvergunning kappen van een boom en een singel van 150 m2 bestaande uit wilg, veldesdoorn, eik en es, staande nabij de Liemersweg in Wehl Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM uw brief van: 10 november 2014 datum: onderwerp: Omgevingsvergunning uitgebreide procedure nummer: 20140716/ 2015.16308 inlichtingen

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden. VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 12 september een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een. De aanvraag gaat over nabij Van Heemstraweg 2 te Weurt

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W14/008605)

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W14/008605) OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W14/008605) Aanvraag Op 16 mei 2014 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen/verplaatsen van lichtmasten, het kappen van 2 tweestamberken en

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Netwerkbijeenkomst sociaal domein We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een goede ondersteuning voor onze inwoners. Dat heeft vruchten afgeworpen, zoals ook blijkt uit onze benoeming

Nadere informatie

Omgevingsvergunning kappen van een beuk, staande aan de Keppelseweg ongenummerd in Doetinchem

Omgevingsvergunning kappen van een beuk, staande aan de Keppelseweg ongenummerd in Doetinchem Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM uw brief van: 10 november 2014 datum: onderwerp: Omgevingsvergunning uitgebreide procedure nummer: 20140718 / 2015.16314 inlichtingen

Nadere informatie

Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert. Utrechtseweg AR ARNHEM. Geachte mevrouw Van Zundert,

Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert. Utrechtseweg AR ARNHEM. Geachte mevrouw Van Zundert, Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM uw brief van: 10 november 2014 datum: onderwerp: Omgevingsvergunning uitgebreide procedure nummer: 20140715 / 2015.16305 inlichtingen

Nadere informatie

bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen

bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen Zaaknummer: OLOGYD35 Onderwerp: bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen Collegevoorstel Inleiding Op 25 mei 2012 is een omgevingsvergunning verleend voor een

Nadere informatie

Afdeling Ruimte en Bouwen Onderwerp Kenmerk Datum Publicatie, ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening Naleven voorschriften Hebt u nog vragen?

Afdeling Ruimte en Bouwen Onderwerp Kenmerk Datum Publicatie, ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening Naleven voorschriften Hebt u nog vragen? Gemeente Hengelo Afdeling Projecten en Subsidies De heer I. Heijenrath Postbus 18 7550 AA Hengelo Afdeling Ruimte en Bouwen Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Kenmerk Datum Toezending besluit op uw aanvraag

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Uitgebreide voorbereidingsprocedure en een verklaring van geen bedenkingen Angelique Braams Afdeling Vergunningen & Uitvoering 10 maart 2011 voor 1 oktober

Nadere informatie

Bomenkapbeleid gemeente Bergeijk Bijbehorende informatie dorpskern Walik

Bomenkapbeleid gemeente Bergeijk Bijbehorende informatie dorpskern Walik Bomenkapbeleid gemeente Bergeijk Bijbehorende informatie dorpskern Walik 1. Inleiding Het is een landelijke trend dat er steeds minder regels komen voor vooral burgers. Minder regels wie wil dit nou niet?

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A gemeente Baarn Programma Fysiek Domein juni 2015 1 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...5 1.1 Ter plaatse geldende bestemmingsplan...5 1.2 Procedure...5 2 De ingekomen zienswijzen...6

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Waterschap Groot Salland Aangevraagde activiteiten : Het kappen van twee bomen Locatie : Spoolderenkweg 1 te Zwolle Datum

Nadere informatie

2. Inspraaknotitie. 4. Concept raadsbesluit

2. Inspraaknotitie. 4. Concept raadsbesluit Voorstel aan : Gemeenteraad van 27 juni 2016 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 13 juni 2016 Nummer : 29 Onderwerp : Deregulering kapregels Bijlage(n) : 1. Wijzigingsverordening 2. Inspraaknotitie

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Informatie van het college aan de raad. Portefeuillehouder: mr. A. Hoogendoorn Kenmerk 91136/191792

GEMEENTE OLDEBROEK. Informatie van het college aan de raad. Portefeuillehouder: mr. A. Hoogendoorn Kenmerk 91136/191792 GEMEENTE OLDEBROEK Onderwerp: Aanpassing Kapverordening. Informatie van het college aan de raad Portefeuillehouder: mr. A. Hoogendoorn Kenmerk 91136/191792 Samenvatting Aanleiding om te informeren De gemeentelijke

Nadere informatie

het kappen van een boom en een singel, staande nabij de Liemersweg in Wehl. Het gaat hier om kadastraal perceel: Wehl, sectie L, nummer 277.

het kappen van een boom en een singel, staande nabij de Liemersweg in Wehl. Het gaat hier om kadastraal perceel: Wehl, sectie L, nummer 277. ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van een boom en een singel van 150 m2 bestaande uit wilg, veldesdoorn, eik en es, staande nabij de Liemersweg in Wehl Aanvraag Op 10 november 2014 is een aanvraag om

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 in overeenstemming met het ontwerpbesluit wijzigen.

gemeente Eindhoven Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 in overeenstemming met het ontwerpbesluit wijzigen. gemeente Eindhoven Openbare Orde & Veiligheid Raadsnummer 10R4049 Inboeknummer 10BST01104 Beslisdatum B&W 26 oktober 2010 Dossiernummer 043.252 Raadsvoorsteltot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert. Utrechtseweg AR ARNHEM. Geachte mevrouw Van Zundert,

Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert. Utrechtseweg AR ARNHEM. Geachte mevrouw Van Zundert, Tennet Tso Bv Mevrouw E. van Zundert Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM uw brief van: 10 november 2014 datum: onderwerp: Omgevingsvergunning uitgebreide procedure nummer: 20140717 / 2015.16310 inlichtingen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen Zaaknummer: 2016-0039 Kenmerk: 2016/27473d.d.7 april 2016 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. PQ Silicas B.V. te Maastricht. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. PQ Silicas B.V. te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit vellen en of doen vellen van een houtopstand PQ Silicas B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2016-601087 Kenmerk: 2016/80928

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2107728/3365174 op een aanvraag voor een omgevingsvergunning ex artikel 2.2, lid 1, onder g (houtopstand te vellen of

Nadere informatie

Gemeente Leiden T.a.v. de heer G. Wilbrink Admiraal Banckertweg SR Leiden. Geachte heer Wilbrink,

Gemeente Leiden T.a.v. de heer G. Wilbrink Admiraal Banckertweg SR Leiden. Geachte heer Wilbrink, Gemeente Leiden T.a.v. de heer G. Wilbrink Admiraal Banckertweg 15 2315 SR Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden

Nadere informatie

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 16 oktober 2015

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 16 oktober 2015 O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 7856-2015, 16 oktober 2015 Op 28 juli 2015 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het kappen van ca. 1000 bomen waarvan

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van de Bomenverordening Gemeente Boxmeer Nummer:

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van de Bomenverordening Gemeente Boxmeer Nummer: Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van de Bomenverordening Gemeente Boxmeer 2006. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 27 juni 2006 Aanleiding Momenteel is met betrekking

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl

ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl Aanvraag Op.. maart 2015 is een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend ten behoeve van het

Nadere informatie

Gemeente Leiden t.a.v. G. Wilbrink Admiraal Banckertweg SR Leiden. Geachte heer Wilbrink,

Gemeente Leiden t.a.v. G. Wilbrink Admiraal Banckertweg SR Leiden. Geachte heer Wilbrink, Gemeente Leiden t.a.v. G. Wilbrink Admiraal Banckertweg 15 2315 SR Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071

Nadere informatie

Begrenzing Bebouwde kom Wet Natuurbescherming, onderdeel Houtopstanden en 2 e wijziging APV, Hoofdstuk 4, afd. 3 Het bewaren van houtopstanden

Begrenzing Bebouwde kom Wet Natuurbescherming, onderdeel Houtopstanden en 2 e wijziging APV, Hoofdstuk 4, afd. 3 Het bewaren van houtopstanden Onderwerp Portefeuillehouder Broekhuizen en Siebenga Datum collegebesluit 21 februari 2017 Opsteller mevr. H. Huisman Registratie GF17.20016 Agendapunt Begrenzing Bebouwde kom Wet Natuurbescherming, onderdeel

Nadere informatie

verzenddatum 21 september 2011 Dossier D Zaaknummer / Ons kenmerk / MW Behandeld door mevrouw A.

verzenddatum 21 september 2011 Dossier D Zaaknummer / Ons kenmerk / MW Behandeld door mevrouw A. Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid WA m WA Gemeente Dordrecht Stadsbeheer t.a.v. de heer G.C. Bas Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Noordendijk 250 Postbus 550 3300 AN Dordrecht T [078] 770 85 85 F [078] 770

Nadere informatie

2. ONT Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Boschkens-Surfplas"

2. ONT Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Boschkens-Surfplas 1. MDV Samenwerking arbeidsparticipatie Alle colleges in de regio Midden-Brabant hebben in oktober 2017 besloten tot implementatie van een regionale werkgeversdienstverlening. De achtergronden, stand van

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit vellen en/of doen vellen van een houtopstand

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit vellen en/of doen vellen van een houtopstand Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit vellen en/of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen en Echt-Susteren Zaaknummer:

Nadere informatie

Gasunie Transport Services B.V. t.a.v. de heer K. C.M van Houten Postbus AD GRONINGEN. Geachte heer Van Houten,

Gasunie Transport Services B.V. t.a.v. de heer K. C.M van Houten Postbus AD GRONINGEN. Geachte heer Van Houten, Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Gasunie Transport Services B.V. t.a.v. de heer K. C.M van Houten Postbus 181 9700 AD GRONINGEN Onderwerp Besluit verlening kapvergunning kappen van bomen bij gasontvangststation

Nadere informatie

Het verlenen van de omgevingsvergunning Turfmarkt. Geachte heer [Geanonimiseerd],

Het verlenen van de omgevingsvergunning Turfmarkt. Geachte heer [Geanonimiseerd], Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum 22 februari 2017 Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen - Onderwerp Het verlenen van de omgevingsvergunning Turfmarkt Geachte

Nadere informatie

Stichting Beheer Wetenschappelijk Centrum Watergraafsmeer T.a.v. de heer A.J. van Rijn Postbus DB AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning

Stichting Beheer Wetenschappelijk Centrum Watergraafsmeer T.a.v. de heer A.J. van Rijn Postbus DB AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting Beheer Wetenschappelijk Centrum Watergraafsmeer T.a.v. de heer A.J. van Rijn Postbus 41882 1009 DB AMSTERDAM Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl

Nadere informatie

Datum. Besluit Wij besluiten de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Hieronder vermelden wij de procedure waarop dit besluit is gebaseerd.

Datum. Besluit Wij besluiten de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Hieronder vermelden wij de procedure waarop dit besluit is gebaseerd. Vergunningen, Toezicht en Handhaving Afdeling Vergunningen Ons Kenmerk HZ_WABO-l 7-24754 JTLgJTL Gemeente Utrecht Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Bijlage(n) Leges Geachte 1 set gewaarmerkte stukken

Nadere informatie

Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4

Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4 Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4 verordening tot tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening 2008 Status In werking Algemene informatie Met deze verordening wordt de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl

ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl Aanvraag Op 17 april 2015 is een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend ten behoeve van

Nadere informatie

gemeente Peel en Maas

gemeente Peel en Maas Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 26 augustus 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de aanleg van een regenwaterbuffer aan de Bloemendaalseweg te Meijel op

Nadere informatie

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning voor Spaarwaterstraat 200

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning voor Spaarwaterstraat 200 Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum Zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen Zie documentenlijst Onderwerp Het verlenen van de gevraagde

Nadere informatie

Omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders van Teylingen hebben een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van: aanvrager : Gemeente Teylingen adres : Wilhelminalaan 25 plaats : 2171 CS Sassenheim

Nadere informatie

OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK

OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK 0 7 JUL 2015 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK BESCHIKKING Activiteit bouwen Markerkant 15 15 in Almere Inhoud A. OMGEVINGSVERGUNNING BESLUIT...2 1. Onderwerp...2 2. Inhoud aanvraag omgevingsvergunning...2

Nadere informatie

tegen de uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland van 25 april 2013 in zaak nr. 12/641 in het geding tussen:

tegen de uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland van 25 april 2013 in zaak nr. 12/641 in het geding tussen: ECLI:NL:RVS:2014:539 Instantie Raad van State Datum uitspraak 19-02-2014 Datum publicatie 19-02-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201304989/1/A1 Omgevingsrecht Hoger

Nadere informatie

v«d 1 8 SEP Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

v«d 1 8 SEP Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden ÉrUtrecht rti Vergunningen, Toezicht en Handhaving Afdeling Vergunningen Ons Kenmerk HZ.WABO-1 7-21072 Gemeente Utrecht Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Bijlage(n) Leges 030-286 6948 1 set gewaarmerkte

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Born. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Born. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit vellen en/of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Born Zaaknummer: 2016-602653 Kenmerk: 2017/3657

Nadere informatie

Gemeente Leiden t.a.v. F. Hövelmann Postbus PC Leiden. Geachte heer Hövelmann,

Gemeente Leiden t.a.v. F. Hövelmann Postbus PC Leiden. Geachte heer Hövelmann, Gemeente Leiden t.a.v. F. Hövelmann Postbus 9100 2300 PC Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Ons kenmerk OD40 / W.Z / D uw kenmerk OLO

Ons kenmerk OD40 / W.Z / D uw kenmerk OLO *D180182835* Tweede Walstraat 14 6511 LV Nijmegen Telefoon 024-7517700 E-mail info@odrn.nl Postadres Postbus 1603 6501 BP Nijmegen Datum 19 maart 2018 Onderwerp besluit omgevingsvergunning Kappen Adres

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 339696 Dossier: OV16160 Documentnummer: 339696BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 15 november 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitvoeren

Nadere informatie

Voorwaarden U dient te voldoen aan de algemene voorschriften zoals opgenomen in het vergunning blad Voorschriften

Voorwaarden U dient te voldoen aan de algemene voorschriften zoals opgenomen in het vergunning blad Voorschriften .. Zaak: 344135 Dossier: OV16180 Documentnummer: 344135BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 27 december 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het vellen of

Nadere informatie

BESLUIT VERLENING OMGEVINGSVERGUNNING

BESLUIT VERLENING OMGEVINGSVERGUNNING Postbus 1 19 7120 AC Aalten T (0543) 49 33 33 E gemeente@aalten.nl www.aalten.nl BESLUIT VERLENING OMGEVINGSVERGUNNING Op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) GEMEENTE AALTEN besluitdatum:

Nadere informatie

Voor zover de aan de vergunning verbonden delen van de vergunningaanvraag niet in

Voor zover de aan de vergunning verbonden delen van de vergunningaanvraag niet in BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING VERLENEN Onderwerp Op 1 december 215 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Waterschap Aa en Maas. Het betreft het kappen van bomen. De aanvraag gaat over

Nadere informatie

Geachte [Geanonimiseerd],

Geachte [Geanonimiseerd], Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Datum zie documentenlijst Uw brief van Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen zie documentenlijst Onderwerp Het verlenen van de gevraagde

Nadere informatie

Telefoonnummer: Behorend bij: Uw brief van:

Telefoonnummer: Behorend bij: Uw brief van: Gemeentehuis Bergvredestraat 10 TenneT TSO B.V. Postbus 718 6800 AS ARNHEM Postadres F 6942 GK Didam Postbus 47 6940 BA Didam (0316) 291 391 (0316) 291 388 E www.montferland.info gemeente@montferland.info

Nadere informatie

Gemeente Leiden. t.a.v. S Berg Stationsplein AJ LEIDEN. Geachte mevrouw, heer,

Gemeente Leiden. t.a.v. S Berg Stationsplein AJ LEIDEN. Geachte mevrouw, heer, Gemeente Leiden t.a.v. S Berg Stationsplein 107 2312 AJ LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 071-5165165 bodvs@leiden.nl

Nadere informatie

GEMEENTE TILBURG VERZONDEN 26 NOV 20(3. Besluit omgevingsrecht(vergunning) WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT

GEMEENTE TILBURG VERZONDEN 26 NOV 20(3. Besluit omgevingsrecht(vergunning) WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Besluit omgevingsrecht(vergunning) VERZONDEN 26 NOV 20(3 Gemeente : Tilburg Datum : 22 november 2018 Kenmerk : Z-HZ WABO-2018-04084 DIT BESLUIT, OF EEN KOPIE HIERVAN,

Nadere informatie

Uitspraak. RECHTBANK ZWOLLE-LELYSTAD Sector Bestuursrecht Registratienummer: Awb 10/895. uitspraak van de enkelvoudige kamer in de zaak tussen

Uitspraak. RECHTBANK ZWOLLE-LELYSTAD Sector Bestuursrecht Registratienummer: Awb 10/895. uitspraak van de enkelvoudige kamer in de zaak tussen ECLI:NL:RBZLY:2011:BQ6190 Instantie Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum uitspraak 22-04-2011 Datum publicatie 26-05-2011 Zaaknummer Awb 10/895 Rechtsgebieden Bestuursrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 6-11-2018 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Bezuidenhoutseweg 490

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Bezuidenhoutseweg 490 Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen zie documentenlijst Onderwerp Het verlenen van de gevraagde

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 703342 1. Inleiding Op 24 mei 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouwen van een brug, het aanleggen van infrastructuur en het verwijderen

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 5 juli 2016 aanvangstijd: 09:00

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 5 juli 2016 aanvangstijd: 09:00 Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 5 juli 2016 aanvangstijd: 09:00 Aanwezig Mevrouw A. De heer K. Kasteleijn De heer F.J.

Nadere informatie

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Waalsdorperweg 104

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Waalsdorperweg 104 Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen - Onderwerp Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning

Nadere informatie

Verlenging beslistermijn Wij hebben de behandeltermijn van het plan met 6 weken verlengd tot uiterlijk 16 februari 2016.

Verlenging beslistermijn Wij hebben de behandeltermijn van het plan met 6 weken verlengd tot uiterlijk 16 februari 2016. Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Gemeente Amsterdam De heer M. van der Post Postbus 79092 1070 NC Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Geachte heer Van

Nadere informatie

Jaarverantwoording kinderopvang Antwoorden aanvullende vragen cie P&C 11 april Week mei Portefeuillehouder.

Jaarverantwoording kinderopvang Antwoorden aanvullende vragen cie P&C 11 april Week mei Portefeuillehouder. Week 19 09 mei 2017 Jaarverantwoording kinderopvang 2016 Harry Oosterman 1. De gemeentelijke jaarverantwoording 2016 vast te stellen. 2. Akkoord te gaan met het vrijgeven van de aangeleverde toezichtinformatie

Nadere informatie

In de Algemene Plaatselijke Verordening staat in Afdeling 3 (Het bewaren van houtopstanden), artikel 4:10 (begripsbepalingen):

In de Algemene Plaatselijke Verordening staat in Afdeling 3 (Het bewaren van houtopstanden), artikel 4:10 (begripsbepalingen): SCHRIFTELIJKE VRAGEN 14 juli 2014 Geacht college, In de Algemene Plaatselijke Verordening staat in Afdeling 3 (Het bewaren van houtopstanden), artikel 4:10 (begripsbepalingen): 'd. boom: (z) een houtachtig,

Nadere informatie

Stichting Alrijne Zorggroep t.a.v. S.G. de Jong Houtlaan CK Leiden. Geachte heer de Jong,

Stichting Alrijne Zorggroep t.a.v. S.G. de Jong Houtlaan CK Leiden. Geachte heer de Jong, Stichting Alrijne Zorggroep t.a.v. S.G. de Jong Houtlaan 55 2334 CK Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie

Datum. Besluit Wij besluiten de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Hieronder vermelden wij de procedure waarop dit besluit is gebaseerd.

Datum. Besluit Wij besluiten de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Hieronder vermelden wij de procedure waarop dit besluit is gebaseerd. Vergunningen, Toezicht en Handhaving Afdeling Vergunningen Ons Kenmerk HZJ/VABO-1 7-3871 3 Stadsplateau 1 3521 AZ UTRECHT Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Bijlage(n) Leges Geachte 030-286 6948 @utrecht.nl

Nadere informatie

gemeente Katwijk:Kor\vnq\r\ Julianalaan 3, 2224 EW Katwijk, Postbus 589, 2220 AN Katwijk, website:

gemeente Katwijk:Kor\vnq\r\ Julianalaan 3, 2224 EW Katwijk, Postbus 589, 2220 AN Katwijk, website: g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 970399 1. Inleiding Op 15 mei 2017 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een hegconstructie op het perceel Boerslaan

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Hieronder vermelden wij de procedure waarop dit besluit is gebaseerd.

Besluit Wij besluiten de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Hieronder vermelden wij de procedure waarop dit besluit is gebaseerd. Vergunningen, Toezicht en Handhaving Afdeling Vergunningen Postadres Postbus 8406, 3503RK Utrecht Telefoon 14030 Web: www.utrecht.nl Gemeente Utrecht N. Wieling Kantonnaleweg 7 3542 DB UTRECHT Behandeld

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan de Wabo

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan de Wabo Aan de Raad Made, 7 september 2010 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 23 september 2010 Nummer raadsnota: 12 Onderwerp: Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan

Nadere informatie

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Vlierboomstraat 474. Geachte heer [Geanonimiseerd],

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Vlierboomstraat 474. Geachte heer [Geanonimiseerd], Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum Zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen Zie documentenlijst Onderwerp Het verlenen van de gevraagde

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 907474 1. Inleiding Op 5 april 2017 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een buitenzuil met de logo's van de huurders van 't

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : A. Talen Recycling Aangevraagde activiteiten : Het aanleggen van twee in- en uitritten Locatie : Burgemeester Niemeijerstraat

Nadere informatie

AEB Exploitatie B.V. t.a.v. de heer F.M. Rijkhoff Postbus HG Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte heer Rijkhof,

AEB Exploitatie B.V. t.a.v. de heer F.M. Rijkhoff Postbus HG Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte heer Rijkhof, Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam AEB Exploitatie B.V. t.a.v. de heer F.M. Rijkhoff Postbus 58292 1040 HG Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Geachte

Nadere informatie

Stadhuis Gemeente Amsterdam t.a.v. de heer M. Aly Postbus AC Amsterdam

Stadhuis Gemeente Amsterdam t.a.v. de heer M. Aly Postbus AC Amsterdam Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stadhuis Gemeente Amsterdam t.a.v. de heer M. Aly Postbus 121 1000 AC Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Contactpersoon R. Kramer Contactgegevens

Nadere informatie

Zaak: Dossier: OV17205 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning

Zaak: Dossier: OV17205 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning .. Zaak: 398047 Dossier: OV17205 Documentnummer: 398047BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 15 november 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 1 december Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 1 december Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 1 december 2015 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

gestreefd wordt naar vermindering en vereenvoudiging van regelgeving;

gestreefd wordt naar vermindering en vereenvoudiging van regelgeving; raadsbesluit 2017, nr. II-7 De raad van de gemeente Winterswijk; overwegende dat: gestreefd wordt naar vermindering en vereenvoudiging van regelgeving; in artikel 2 van de Bomenverordening een vergunningsplicht

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 21 augustus 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 21 augustus 2018 PRESENTIELIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 21 augustus 2018 gemeentesecretaris K. Radstake wethouder J. Verwoort wethouder F. Bal wethouder S. Dinjens wethouder M. Steijn Afwezig: Burgemeester F.C. Dales

Nadere informatie

Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend)

Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend) *D170120715* W.Z16.103615.01 / D170120715 Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend) Wij hebben op 11 oktober 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van

Nadere informatie

1. BDO Opheffing gemeenschappelijke regeling ICT met Tilburg

1. BDO Opheffing gemeenschappelijke regeling ICT met Tilburg 1. BDO Opheffing gemeenschappelijke regeling ICT met Tilburg De raad van de gemeente Goirle heeft op 13 maart 2018 besloten om voor het opheffen van de bestaande gemeenschappelijke regeling met Tilburg,

Nadere informatie

(REGULIER) Burgemeester en wethouders besluiten de gevraagde vergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen

(REGULIER) Burgemeester en wethouders besluiten de gevraagde vergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen Project: nr. W 25130 Olo nr: 2720817 TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING (REGULIER) BESLUIT Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss hebben op 22 december 2016 van het St. Sebastiaan Gilde, Kromstraat

Nadere informatie

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (gedeeltelijk verleend)

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (gedeeltelijk verleend) D161188889 *D161188889* Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (gedeeltelijk verleend) Wij hebben op 24 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het herinrichten en vervangen

Nadere informatie

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd.

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd. VERZONDEN -6 JUN 2018 Onderwerp Datum Brief bij besluit 5 juni 2018 Ons kenmerk OLO kenmerk Z-HZ_WABO-2018-01178 3585573 Stichting Tennisaccommodatie Tilburg Afdeling Algemeen nummer T.a.v De heer T P.F.

Nadere informatie