HER-INSTALLATIE VAN EEN PC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HER-INSTALLATIE VAN EEN PC"

Transcriptie

1 HER-INSTALLATIE VAN EEN PC INSTALLATIE PROCEDURE In het netwerk van Unilogic kunt u een pc automatisch opnieuw laten installeren. Hoe installeert u de pc opnieuw: Let op: 1. Ze de PC aan. 2. Druk direct nadat de PC is ingeschakeld een aantal keren op F12 tot dat er DHCP op het scherm staat en er IP adres wordt toegekend aan de pc. Voor sommige systemen moet er een andere toets worden ingedrukt dan F12. Dit kan bijvoorbeeld F6 of F10 zijn waarna een boot menu verschijnt en u vervolgens de Netwerkkaart moet selecteren. Bij vragen kunt u contact opnemen met Unilogic. Windows wordt vervolgens geheel automatisch geïnstalleerd. Na de installatie zal de pc automatisch worden uitgeschakeld waarna de pc weer bruikbaar is. Afhankelijk van het type pc zal de installatie procedure 15 tot 45 minuten duren. U kunt meerdere Pc s tegelijk her-installeren. Echter als er meer dan 5 worden aangezet zullen de overige Pc s in een wacht rij worden geplaatst. Hierdoor wordt het netwerk efficiënter gebruikt. De zesde Pc zal zijn image gaan binnen halen nadat de eerste hiermee klaar is. De zevende pc zal dan zijn image gaan binnen halen als de tweede Pc hiermee klaar is. Etc.. De volgorde vanaf de zesde Pc is willekeurig en het maakt dus niet uit welke pc eerder wordt aangezet. Bij een pas geïnstalleerde pc moet u rekening houden dat bepaalde programma s opnieuw geïnstalleerd moeten worden. Dit gaat geheel automatisch bij het aanklikken van de het gewenste programma. Afhankelijk van het pakket kan dit een paar seconden tot een paar minuten duren. Diverse AVG (virusscanner) en Windows updates worden tevens op de achtergrond geïnstalleerd. Het systeem zal de eerste paar dagen dus trager kunnen functioneren.

2 RANDAPPARATUUR Randapparatuur (b.v. printer of scanner) die aan een werkstation is gekoppeld zal tijdens de her-installatie automatisch worden geïnstalleerd. Voorwaarden is dat de randapparatuur AAN staat tijdens het installatie proces. Er bestaat een kans dat de randapparatuur tijdens de installatie niet wordt herkent omdat het merk/type bij ons niet bekend is. De drivers moeten dan handmatig na de installatie via het beheerder account geïnstalleerd worden. Het is ook mogelijk dat Unilogic de installatie voor u uitvoert. Hiervoor kunt u een call aanmaken waarbij u het merk/type randapparatuur en het IP adres van de gekoppelde PC aan ons doorgeeft. Zorg er dan voor dat de Pc aanstaat zodat wij deze kunnen overnemen. We istalleren dan de randapparatuur en zullen er voor zorgen dat de drivers in onze database worden opgenomen. Dit betekend dat bij een eerst volgende her-installatie de printer of scanner wel automatisch geïnstalleerd wordt. LOKALE DATA Bij laptops kan het voorkomen dat gebruikers software hebben geïnstalleerd onder een lokaal account. Tevens kunnen er documenten op de hardeschijf zijn opgeslagen. Controleer voor de herinstallatie of er eventuele aanwezig data moet worden bewaard. U dient hier zelf een back-up van te maken door de data bijvoorbeeld op een USB stick te plaatsen.

3 TOOLKIT In de map Toolkit (onder Start>Programma s) bevinden zich een aantal opties. RESOLUTIE AANPASSEN Hiermee kunt u de resolutie van het scherm aanpassen. De meeste schermen staan standaard ingesteld op een resolutie van 1024 x bits. Een hogere resolutie kan ervoor zorgen dat het beeld scherper wordt en dat u meer informatie op het scherm krijgt. Het nadeel hiervan is dat de letters kleiner worden. Indien de standaard resolutie niet gewenst is kunt u dit dus zelf aanpassen. FLASHPLAYER 10 Standaard staat Flashplayer 9 op de computer. Indien u versie 10 wilt gebruiken kunt u op de Flashplayer 10 snelkoppeling klikken in de map Toolkit. Flashplayer zal automatisch geïnstalleerd worden voor de desbetreffende computer. Op aanvraag kan Unilogic ervoor zorgen dat Flashplayer op alle computer binnen u netwerk automatisch wordt voorzien van versie 10. INSTALL MS COMPATIBILITY PACK OFFICE 2007 Indien u met Office 2007 documenten werkt en deze toch graag wilt openen en bewerken, dan kunt u de MS Compatibility Pack installeren. Dit pakket zorgt ervoor dat u met Office 2003 (o.a. Word) een Office 2007 document kunt openen. Unilogic kan er voor zorgen dat het pakket automatisch op alle pc s wordt geïnstalleerd. Dit is alleen aan te rade als veel gebruikers met Office 2007 documenten werken. IPADRES OPVRAGEN Hiermee kunt u het IPadres en andere gegevens tonen die betrekking hebben op het netwerk. Unilogic kan voor ondersteuning vragen om het IPadres van een pc of laptop.

4 OUTLOOK PROFIEL RESETTEN Bij problemen met Outlook kunt u voordat er een call wordt aangemaakt op Outlook profiel resetten klikken. Het Outlook profiel zal verwijderd worden waarna Outlook automatisch wordt opgestart. Outlook zal u vervolgens vragen om u gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw in te voeren. Dit zijn dezelfde inlog gegevens als waar u zich mee op de computer aanmeld. Indien de problemen niet zijn verholpen kunt u een call aanmaken. PRINTER DRIVERS OPSCHONEN Indien er problemen zijn met printers of er zijn printers geïnstalleerd die niet meer gebruikt worden dan kunt u op Printers Drivers Opschonen klikken. Alle aanwezige printers worden verwijderd en vervolgens opnieuw toegevoegd. PROFIEL OPSCHONEN Het kan voorkomen dat een Windows profiel beschadigd raakt door een storing in het netwerk of een conflict met een software pakket. In de meeste gevallen ontdekt u een beschadigd profiel als Windows foutmeldingen vertoond die zich alleen onder u gebruikersaccount voordoen op meerdere Pc s. Indien de foutmeldingen op dezelfde pc ook verschijnen bij een ander gebruikersaccount dan zal de oorzaak ergens anders liggen. Een beschadigd profiel kan er o.a. ook voor zorgen dat u niet meer toegang heeft tot bepaalde internet websites, mijn documenten, data schijf, printers of zelfs het start-menu. Indien u in het Start-Menu niet bij Start>Programma s>toolit kunt komen zult u contact moeten opnemen met Unilogic. U kunt dan namelijk niet meer klikken op Profiel Opschonen. UNILOGIC HELP Voor Unilogic en u kan het makkelijk zijn om de pc op afstand te laten over nemen door Unilogic. Wij kunnen op deze manier u snel helpen en een eventueel probleem makkelijker oplossen. Indien Unilogic hier gebruik van wilt maken zal er contact worden opgenomen met de school. U dient vervolgens op Unilogic Help te klikken waarna er om een sessienummer wordt gevraagd. Dit sessienummer krijgt u van Unilogic telefonisch door. De muis en het toetsenbord kan vervolgens op afstand bestuurd worden om zo het probleem te onderzoeken/verhelpen. WINRAR Winrar is een pakket dat gebruikt wordt voor het in en uitpakken van RAR bestanden. Door er op te klikken wordt het automatisch geïnstalleerd.

5 BACKUP Elke nacht (7 dagen per week) wordt er een volledige Backup gemaakt van de server. Alle aanwezige data op de server zal worden veiliggesteld, dus ook uw Mijn Documenten. De oudste back-up is 30 dagen oud. We kunnen dus data terughalen van maximaal 30 dagen geleden. U dient een call aan te maken bij een beschadigd bestand of een bestand/map dat een gebruiker per ongeluk heeft gewijzigd/verwijderd. Vermeld duidelijk in de call welke bestanden/mappen u graag uit de backup wilt terug hebben. Geef tevens de datum aan waarvan u de back-up wilt hebben. Wij zorgen er vervolgens voor dat zo snel mogelijk de bestanden/mappen worden terug geplaatst. DIGIBORDEN Het kan voorkomen dat de pen van een Digibord niet goed functioneert. De pen kan bijvoorbeeld haperen of schrijft zelfs helemaal niet. Voordat u contact opneemt met Unilogic kunt u het onderstaande stappen eerst zelf doorlopen om het probleem op te lossen. 1. Controleer of de verbinding van het digibord naar de pc goed is ingeplugd. Afhankelijk van het type digibord kan dit een USB of seriële kabel zijn. Vergis u niet met de VGA kabel die er veel op lijkt. Een seriële stekker is bijna altijd een female en een VGA stekker een male. Tevens bevat een VGA stekker meer contactpunten dan een seriële stekker. USB Serieel VGA 2. De meeste digiborden hebben een aparte stroom kabel. Koppel deze een aantal seconden los en plug deze vervolgens weer in. Het bord wordt zo gereset wat eventuele problemen kan verhelpen. 3. Probeer een andere pen van een ander bord binnen de school. Indien het bord daarna correct functioneert ligt de oorzaak bij de pen. 4. Heutink (HD-Borden) hebben verschillende versies van borden gemaakt met verschillende stuurprogramma s. Indien u een Heutkink bord heeft en geen verbinding krijgt met het bord en de bovenstaande stappen hebt doorlopen, dan bestaat de kans dat de verkeerde versie van het stuurprogramma is geïnstalleerd. Heutink heeft sinds kort een nieuwe versie uitgebracht die geschikt is voor alle borden. Om deze versie te installeren kunt u contact opnemen met Unilogic.

6 NETWERKOMSCHRIJVING In een TOP-ICT 2 glas omgeving bevind zich de server niet op de school maar in het datacenter van Unilogic Networks te Sittard. Op de school bevinden zich alleen een aantal switches, werkstations, printers en eventuele overige randapparatuur. Een glasvezel lijn zorgt voor betrouwbare en snelle verbinding tussen de patchkast op school en het datacenter te Sittard. De mijn documenten, programma s, databases en overige data van gebruikers worden opgeslagen in het datacenter. Tevens worden hier elke dag back-up s gemaakt van de volledige servers. Bij het aanklikken van een software pakket op een werkstation volgt een automatische installatie waarbij er via de glasvezel lijn de data wordt aangeleverd. Veel pakketten worden geïnstalleerd op de hardeschijf van het werkstation om zo de werking van het programma te versnellen. Hieronder vind u een schema van het TOP-ICT 2 netwerk: BEHEER Unilogic zal de taken van het beheer zoveel mogelijk op zich nemen. Wij installeren voor u de aangevraagde software en zorgen dat het netwerk probleemloos blijft draaien. Bij incidenten, vragen of wijzigingen kunt u een call aanmaken via de onderwijs site. Wij zullen de call zo spoedig mogelijk in behandeling nemen en u zult altijd per mail of telefonisch een afhandelings bericht ontvangen.

7 BEHEERDERS ACCOUNT Het TOP-ICT 2 concept beschikt over een beheerders account. Het wachtwoord voor dit account kunt u wijzigingen in Schoolbeheer (zie handleiding Schoolbeheer). U kunt op elke pc binnen het netwerk inloggen met de gebruikersnaam beheerder en het bijbehorende wachtwoord. Met dit account kunt u hardware installeren en heeft u volledige toegang tot een aantal netwerk locaties. Hieronder vind u een overzicht: Station Netwerkpad Toegang Omschrijving F \\nt2000\users\ De aangemelde Hierin bevinden zich de documenten, outlook archieven, favorieten gebruikersnaam gebruiker en applicatie data van de gebruiker die op het moment is aangemeld op de Pc. G \\nt2000\public Iedereen Op deze locatie heeft iedereen toegang (ook de leerlingen). De public schijf is bedoeld voor het tijdelijk plaatsen van documenten die voor iedereen bedoeld zijn. Tevens kan het makkelijk zijn om snel bestanden uit te wisselen met andere gebruikers. L \\nt2000\data Verschillend per map. Beheerder heeft rechten tot alle mappen. Op de data locatie bevinden zich voor elke groep (o.a administratie, docenten etc..) aparte mappen. Hierin kunnen documenten worden opgeslagen die alleen voor een bepaalde groep zijn bedoeld. De rechten voor gebruikers kunnen per map op aanvraag worden aangepast. De standaard rechten vind u in het onderstaande overzicht. Map: Administratie Directie Docenten Leerlingen OOP Overig Lees en schrijf rechten: Beheerder, Administratie, Directie Beheerder, Directie Beheerder, Docenten, Administratie, Directie Iedereen Beheerder, OOP, Administratie, Directie Beheerder, Overig, Directie O \\nt2000\stdprofile Beheerder, alleen in de map Background en favorieten In de map background kunt u een achtergrond plaatsen voor iedere groep. Dit kunnen alleen Bitmap (.bmp) bestanden zijn dus geen JPEG (.jpg) bestanden. De naam van de afbeelding dient exact hetzelfde te zijn als een van de groepen in schoolbeheer. Na het plaatsen van een bmp bestand zal nadat de gebruikers opnieuw inloggen de achtergrond worden ingeladen. Indien u geen achtergrond wenst kunt u de bmp bestanden verwijderen. De volgende bestandsnamen kunnen gebruikt worden: Administratie.bmp Directie.bmp Docenten.bmp Leerlingen.bmp OOP.bmp Overig.bmp

8 H \\nt2000\apps Beheerder Programma s die op het netwerk draaien worden op deze locatie opgeslagen. Hier bevinden zich ook de databases van diverse Educatieve pakketten. U \\nt2000\users Beheerder toegang tot alle mappen. Docenten, Directie en administratie toegang tot de leerling mappen. I \\nt2000\cds Beheerder alleen leesrechten In deze map bevinden zich alle gebruikersmappen die de data van station F bevatten. Op deze lokatie bevinden zich virtuele CD s/dvd s en eventuele licenties.

9 GEBRUIK KIDSWEB HET ACTIVEREN VAN KIDSWEB Kidsweb is zeer eenvoudig te activeren via schoolbeheer. Als eerste dient u uiteraard ingelogd te zijn in schoolbeheer om de wijziging door te kunnen voeren. Vervolgens dient u het volgende uit te voeren: Selecteer de aan te passen groep. Scroll naar onderaan de pagina. Hier heeft u onderaan in hoofdstuk 5 de optie webpagina s staan, deze dient u aan te vinken. Nadat u deze aangevinkt heeft klikt u op de knop verzend wijzigingen, en vervolgens op Er staan items in de wachtrij! Klik hier om deze te verzenden. De wijzigingen zijn nu doorgevoerd en de Kidsweb is actief voor de geselecteerd groep.

10 KIDSWEB IN DE PRAKTIJK Kinderen kunnen eenvoudig met een website maken met bijvoorbeeld Microsoft Office Frontpage of Word. Deze website dient dan opgeslagen te worden in de map Mijn Webs. De hoofdpagina dient default.htm genoemd te worden om zodat deze website benaderbaar is op het web. De algemene kidsweb site is te benaderen via kidsweb.domeinnaam.nl. Als u deze website in de adresbalk van Internet Explorer invoerd komt u op een pagina waarop alle groepen staan die kidsweb geactiveerd hebben. Klikt u op zo n groep dan krijgt u een overzicht te zien van alle gebruikers waarvoor kidsweb is geactiveerd. Unilogic biedt alleen de dienst aan, Wij hebben helaas geen templates voor het ontwerpen van een kidsweb website, dit is geheel aan de school.

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding MRS Software 4.4 MRS-N1210 Inhoudsopgave Inleiding... 4 Voor de installatie... 4 De database... 4 Firebird... 4 Installatiebestanden... 4 Externe bestanden... 4 De juiste werkomgeving...

Nadere informatie

// Mamut Business Software. Updatehandleiding

// Mamut Business Software. Updatehandleiding // Mamut Business Software Updatehandleiding Inhoud Over updates naar een nieuwe versie 3 Back-up maken 6 Update naar de laatste versie 8 Verplaats het programma naar een andere computer/server 15 Zo verplaatst

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Informatiegids. Edugrip 2.0 Informatiegids voor de Oriënterende gebruiker

Informatiegids. Edugrip 2.0 Informatiegids voor de Oriënterende gebruiker I Informatiegids Edugrip 2.0 Informatiegids voor de Oriënterende gebruiker titel Edugrip 2.0 Informatiegids voor de Oriënterende gebruiker versie februari 2013 auteur Unilogic redactie Interoffice & Management,

Nadere informatie

Digitaal schoolbord. Tips & Tricks

Digitaal schoolbord. Tips & Tricks Digitaal schoolbord Tips & Tricks Digitaal schoolbord - Inhoudsopgave HD Bord software installeren binnen Deklas.Nu... 4 HD Bord software installeren op een stand-alone systeem... 5 - Installatie vanaf

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

Handleiding Internet Type Ubee EVW3200

Handleiding Internet Type Ubee EVW3200 Handleiding Internet Type Ubee EVW3200 Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD...4 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN...4 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...5 4. INLOGGEN...9 5. GEBRUIK VAN DE BACK-UP SOFTWARE...12 6. BACK-UP TAAK INSTELLINGEN...14

Nadere informatie

Beheerdershandleiding

Beheerdershandleiding Beheerdershandleiding OpusFlowCRM binnen een NT Netwerk en/of Terminal Server DEZE HANDLEIDING IS NIET BEDOELD VOOR INSTALLATIE OP LATOPS/OFFLINE WERKSTATIONS! OpusFlowCRM is een product van: OpusFlow

Nadere informatie

Handleiding. Voor Windows en Mac. LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl

Handleiding. Voor Windows en Mac. LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl Handleiding Voor Windows en Mac LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl Voor vragen stuurt u een e-mail naar support@liveschijf.nl Inhoud Online Backup

Nadere informatie

Handleiding Internet. Type Ubee EVW3210

Handleiding Internet. Type Ubee EVW3210 Handleiding Internet Type Ubee EVW3210 Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding internet

Gebruikershandleiding internet Gebruikershandleiding internet Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens in op

Nadere informatie

EPLAN Education 1.9.10

EPLAN Education 1.9.10 EPLAN Education 1.9.10 -Begeleidend document- v1.0 2009 EPLAN Software & Service Benelux INHOUDSOPGAVE 1. INZICHT DATASTRUCTUUR EPLAN EDUCATION 4 1.1. PROGRAMMA - LICENTIE EPLAN 4 1.1.1. STAND ALONE 4

Nadere informatie

Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding...4 2 Hosting Control Panel...5 2.1 Toegang tot Control Panel...5 2.2 Mogelijkheden Control Panel...7 3 Uw Website maken

Nadere informatie

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1 Pagina 1 Online Back up Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Voorwoord.. Blz. 3 Minimale systeemeisen...blz. 4 Installatie van Webcreating Easy Back-Up..Blz. 5 Inloggen..Blz.

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Installatie op een stand-alone computer. Installatie. Compad Bakkerij Installatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Installatie op een stand-alone computer. Installatie. Compad Bakkerij Installatie Compad Bakkerij Installatie Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 23 mei 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 16 juli 2012 Definitief Carol Esmeijer Waarschuwingen toegevoegd Inleiding

Nadere informatie

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Backup Zeker V1.3 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1.0 Backup Zeker - Installatie... 4 1.1 Systeemeisen... 4 1.2 Setup / Installatie... 4 1.3 Eerste start - Registratie

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor de systeembeheerder. ExamenTester 2.11

Installatiehandleiding voor de systeembeheerder. ExamenTester 2.11 Installatiehandleiding voor de systeembeheerder EamenTester 2.11 ICTeamenhelpdesk Het gebruik van EamenTester 2.11 bij de eamens wordt ondersteund door de ICTeamenhelpdesk. Informatie over de bereikbaarheid

Nadere informatie

1.4.1.12 ICT boekje gebruik gmail, telefonie,livedrive 1 van 17. ICT boekje gebruik: Gmail Telefonie Livedrive Digiboard

1.4.1.12 ICT boekje gebruik gmail, telefonie,livedrive 1 van 17. ICT boekje gebruik: Gmail Telefonie Livedrive Digiboard 1.4.1.12 ICT boekje gebruik gmail, telefonie,livedrive 1 van 17 ICT boekje gebruik: Gmail Telefonie Livedrive Digiboard 1.4.1.12 ICT boekje gebruik gmail, telefonie,livedrive 2 van 17 Gebruik gmail Binnen

Nadere informatie

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding I nho udso pg av e 1 Inleiding... 3 2 Zelfservice ICT-Diensten... 4 Toegang tot de Zelfservice ICT module... 4 Beginscherm Control Panel... 5 3

Nadere informatie

Activboard, activ Primary Handleiding & digibord-links

Activboard, activ Primary Handleiding & digibord-links Edumaat Tel: 079 360 37 18 Sloepkade 37 06 1343 55 86 2725EX, Zoetermeer Mail: info@edumaat.nl Activboard, activ Primary Handleiding & digibord-links LET OP: Deze handleiding bevat verwijzingen naar opdrachten

Nadere informatie

Startgidsen & Tutorials

Startgidsen & Tutorials Startgidsen & Tutorials Bevat o.a. DirectAdmin, FTP, Webmail, Windows Live Mail, PHPMyAdmin en Rapifia klantenpaneel uitleg. Naam: Hoofdstukken Pagina: 1. Inleiding 2 2. Benodigde programma s 3 3. DirectAdmin

Nadere informatie

Handleiding Notebook

Handleiding Notebook Handleiding Notebook Project Notebook 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor studenten van de Hogeschool Zuyd die in het bezit zijn van een notebook. In deze handleiding kunt u een aantal praktische

Nadere informatie

Installatiehandleiding 3.0.0. Fidura Enterprise

Installatiehandleiding 3.0.0. Fidura Enterprise Fidura Enterprise Revisie datum: 28 maart 2012 cversie: 1.1 Inhoudsopgave INSTALLATIEHANDLEIDING 3.0.0...1 FIDURA ENTERPRISE...1 INHOUDSOPGAVE...2 INHOUDSOPGAVE...3 BIJLAGE(N):...5 1 INLEIDING...6 1.1

Nadere informatie

EM4484 Draadloze Internet Camera

EM4484 Draadloze Internet Camera EM4484 Draadloze Internet Camera 2 NEDERLANDS EM4484 Draadloze Internet Camera Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOBOARD SOFTWARE

HANDLEIDING INFOBOARD SOFTWARE HANDLEIDING INFOBOARD SOFTWARE Versie 2.14 / oktober 2006 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... pag. 3 2. SYSTEEM VEREISTEN... pag. 3 3. INSTALLEREN VAN DE SOFTWARE... pag. 4 4. OPSTARTEN VAN DE SOFTWARE... pag.

Nadere informatie

Xelion 6.4 Handleiding Installatie en Beheer April 2014

Xelion 6.4 Handleiding Installatie en Beheer April 2014 Xelion 6.4 Handleiding Installatie en Beheer April 2014 Document versie 6.4 Gedetailleerd overzicht van alle beheerfuncties van Xelion 6. Dit document is bedoeld voor beheerders en operators Ten geleide

Nadere informatie

RS DigiTac Digitale Tachograaf Software

RS DigiTac Digitale Tachograaf Software Page 1 of 23 RS DigiTac Digitale Tachograaf Software Handleiding Page 2 of 23 Beste Gebruiker, Gefeliciteerd! U heeft een goede keuze gemaakt om met de RoadSoft oplossingen te gaan werken. Wij zullen er

Nadere informatie