GEMENGD HUWELIJK TUSSEN GEDOOPTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMENGD HUWELIJK TUSSEN GEDOOPTEN"

Transcriptie

1 DOC. X. GEMENGD HUWELIJK TUSSEN GEDOOPTEN Datum van het huwelijk, In de parochiekerk: Te (postnummer, deelgemeente en fusiegemeente) Bisdom: I. IDENTITEIT Katholieke partner Niet-katholieke partner 1. Naam: 1. Naam: Voornamen: Voornamen: Zoon/dochter van Zoon/dochter van en en Geboren te: Geboren te: op op 2. Gedoopt: plaats 2. Gedoopt in (naam van kerkgenootschap) datum adres en parochie van de ouders ten tijde van uw doopsel plaats datum Kunt U een doopbewijs voorleggen? Belijdenis gedaan (naam van kerkgenootschap): Gevormd: plaats datum plaats datum 3. Huidig adres: 3. Huidig adres: Parochie: Tot welke plaatselijke gemeente behoort U? Wie is daarvan de kerkelijke bedienaar? Naam: Adres: (1) 4. Waar gaat U wonen na het huwelijk? (1) Indien hij persoonlijk aan het onderhoud deelneemt, zal men als antwoord op de vraag toevoegen: hier aanwezig. Indien een ander bedienaar bij het onderhoud aanwezig is, zal ook zijn naam en adres in nota worden opgegeven, met het oog op een eventuele gezamenlijke pas torale begeleiding.

2 II. STATUS LIBER VAN DE VERLOOFDEN 5. Noot: de vraag 5 is belangrijk om uit te maken of een der partners of beiden niet door een voorafgaande huwelijksband verhinderd zijn om te huwen. Ook een niet-kerkelijk huwelijk kan in bepaalde gevallen een geldige verbintenis zijn. De burgerlijke echtscheiding maakt nog niet kerkelijk vrij. Katholieke partner Hebt u vroeger reeds een kerkelijk huwelijk Niet-katholieke partner Hebt u vroeger reeds een huwelijk aangegaan? aangegaan? Met wie? Is uw vorige echtgenoot(ote) overleden? Met wie? Behorend tot welk christelijk kerkgenootschap of niet-christelijke godsdienst? Hebt u vroeger reeds een burgerlijk huwelijk Was deze persoon gedoopt? In welk kerkgenootschap? aangegaan? Hoe werd dit huwelijk ontbonden? Met wie? Hoe werd dit burgerlijk huwelijk ontbonden? 6. Bestaat er een huwelijksbeletsel? 6. Bestaat er een huwelijksbeletsel? 7. Stemt u vrij toe in het huwelijk? 7. Stemt u vrij toe in het huwelijk? 8. Wordt het burgerlijk huwelijk door iets verhinderd? Waar en wanneer zal dit gesloten worden?

3 III. DE WAARDE VAN HET CHRISTELIJK HUWELIJK De verloofden zullen onderricht worden over de doeleinden en de wezenlijke eigenschappen van het huwelijk: geen van beiden mag deze doeleinden of eigenschappen uitsluiten (cfr can. 1125, 3 e ). 9. Hier vraagt de priester naar hun godsdienstige vorming en of zij een huwelijksvoorbereiding hebben gevolgd of denken te volgen. - Hij noteert: 10. Vervolgens houdt de priester hun de christelijke leer omtrent het huwelijk voor: in het huwelijk verbinden zich één man en één vrouw voor het leven, in volledige liefde en trouw. Het huwelijk is van nature uit gericht op kinderzegen. - Hier zal de priester duidelijk vermelden of de verloofden deze leer aanvaarden of reserves doen gelden; deze eventuele reserves zullen uitdrukkelijk genoteerd worden. IV. HET DOOPSEL EN DE CHRISTELIJKE OPVOEDING VAN DE KINDEREN De priester, als verantwoordelijk katholiek zielzorger, moet in dit gesprek de katholieke partner herinneren aan de ernstige verplichting om het katholiek geloof trouw te blijven, en ervoor te zorgen - voor zover dit van hem (haar) afhangt - dat de kinderen in de Katholieke Kerk worden gedoopt en opgevoed. De katholieke verloofde belooft in deze zin te zullen handelen. De niet-katholieke partner moet hierover op de hoogte gebracht worden. Tegelijk echter zal de katholiek zich duidelijk rekenschap geven van de concrete christelijke trouw en verantwoordelijkheid waardoor de partner uit de andere kerk gebonden is. De opvoeding van de kinderen behoort wezenlijk tot de taak van beide echtgenoten; zij mogen deze niet verwaarlozen. Bij het nemen van de uiteindelijke beslissing inzake doop en opvoeding, spelen ook andere belangrijke beschouwingen mee. Zo kan het gebeuren dat de kinderen, na ernstig onderling beraad van de huwelijkspartners en na consultatie van anderen, toch in de niet-katholieke kerk of gemeenschap zullen worden gedoopt en opgevoed. Ook in dit geval blijft de katholieke partner ertoe gehouden om in het gezin een daadwerkelijk getuigenis af te leggen van christelijk leven in de katholieke kerk (Pastorale nota, nr. 7; cfr can. 1125, 1 e -2 e ). 11. Na deze uiteenzetting en het gesprek dat daarop volgt, zal de priester noteren tot welk besluit de verloofden kwamen of nu komen in verband met het doopsel en de christelijke opvoeding van de kinderen; hoe zij dit motiveren en hoe de katholieke partner zijn (haar) verplichting zal nakomen. V. VIERING VAN HET HUWELIJK 12. Indien het huwelijk in de katholieke kerk plaatsheeft, zal men navraag doen of er een deelname van de niet-katholieke bedienaar voorzien wordt (naam en adres) en of de eucharistieviering wenselijk is. 13. De plaatselijke Ordinaris heeft de bevoegdheid om bij een gemengd huwelijk van de canonieke vorm te ontslaan wanneer ernstige moeilijkheden verhinderen dat deze vorm zou worden onderhouden (can. 1127, 2). Vragen de verloofden ontslagen te worden van de canonieke vorm en om welke reden?

4 Zal in dit geval na het burgerlijk huwelijk een liturgische viering plaatshebben in de niet-katholieke kerk? (naam en adres van de kerk, van de bedienaar). Is er een deelname van de katholieke priester bij deze plechtigheid voorzien? 14. In geval van dispensatie van de canonieke vorm: beloven de aanstaande gehuwden, binnen de maand na hun huwelijk, een officieel attest van hun huwelijk voor te leggen aan de pastoor van de katholieke partner? 15. Delegatie om voor te gaan in de huwelijksritus, te geven door de pastoor van de parochie waar het huwelijk plaats heeft. Ik, ondergetekende, pastoor van de parochie te, delegeer hiermede om, in mijn parochie, namens de Kerk, op geldige wijze, als getuige op te treden bij het geven van de wederzijdse huwelijkstoestemming van de hiervoor vermelde verloofden. L+S Te, op (Handtekening van de pastoor) 16. Toelating om te huwen buiten de parochie(s) van de verloofden, te geven door de pastoor van de bruid of van de bruidegom. Ondergetekende verleent hiermede de toelating voor de viering van voormeld huwelijk in de parochie te L+S Te, op (Handtekening van de pastoor) 17. Toelating om te huwen in het buitenland of met iemand die in het buitenland woont, te geven door de Ordinaris van de bruid of van de bruidegom. Visis documentis huic Curiae exhibitis, permittimus ut matrimonium, de quo in protocollo, contrahatur (servatis de jure servandis) in paroecia loci Datum die L+S (Subscriptio Ordinarii) VI. EINDADVIES VAN DE PRIESTER, SPECIAAL WAT IV EN V BETREFT (mee te delen aan de verloofden en door hen voor kennisname te ondertekenen). Plaats en datum: Handtekening van de pastoor of zijn afgevaardigde, en van de verloofden, NOOT. - Dit rapport zal samen met de aanvraag tot toelating naar het bisschoppelijk ordinariaat gezonden worden. De curia zal daarna het document terugbezorgen, aan de pastoor van de katholieke partner die het in het archief zal bewaren.

5 Bijvoegsel bij DOC. X. AANVRAAG VAN TOELATING bij gemengd huwelijk tussen twee gedoopten Aan de Ordinaris van Vermits de hierna vermelde personen het huwelijk wensen aan te gaan, vraag ik de toelating aan ten voordele van katholiek(e) en parochiaan(ane) van zodat deze op wettige wijze kan huwen met lid van een oosterse (niet katholieke) kerk - van een protestantse kerk - van een kerk behorend tot de anglicaanse communio (*). De gesteltenissen van de verloofden in verband met het doopsel en de opvoeding van de kinderen zijn vermeld in bijgaand rapport en kunnen als volgt worden samengevat: 1. Bij dit huwelijk tussen christenen is de eucharistieviering wenselijk (*). 2. De dispensatie van de canonieke huwelijksvorm wordt eveneens aangevraagd (*). De reden staat vermeld in het rapport, nl. Het huwelijk a) zal alleen burgerlijk gesloten worden (*) b) zal bevestigd worden in de volgende niet-katholieke kerk (*): Plaats parochie Datum Handtekening van de pastoor of zijn afgevaardigde, (*) Het onnodige doorhalen.

6

HUWELIJK TUSSEN KATHOLIEK EN ONGEDOOPTE

HUWELIJK TUSSEN KATHOLIEK EN ONGEDOOPTE DOC. XI. HUWELIJK TUSSEN KATHOLIEK EN ONGEDOOPTE Datum van het huwelijk: In de parochiekerk: Te: (postnummer, deelgemeente en fusiegemeente) Bisdom: I. IDENTITEIT Katholieke partner Ongedoopte partner

Nadere informatie

HUWELIJK. Datum van het huwelijk, In de parochiekerk: Te (postnummer, deelgemeente en fusiegemeente) Bisdom: VAN. (Naam en voornamen van de bruid)

HUWELIJK. Datum van het huwelijk, In de parochiekerk: Te (postnummer, deelgemeente en fusiegemeente) Bisdom: VAN. (Naam en voornamen van de bruid) DOC. VII. HUWELIJK Datum van het huwelijk, In de parochiekerk: Te (postnummer, deelgemeente en fusiegemeente) Bisdom: VAN (Naam en voornamen van de bruidegom) (Naam en voornamen van de bruid) Huidig adres:

Nadere informatie

Trouwen voor de Kerk. een praktische wegwijzer. Deze praktische wegwijzer is een uitgave van de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal

Trouwen voor de Kerk. een praktische wegwijzer. Deze praktische wegwijzer is een uitgave van de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal Trouwen voor de Kerk Deze praktische wegwijzer is een uitgave van de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal een praktische wegwijzer Sint-Michielsstraat 6 bus 3101 3000 Leuven Tel. 016 32 84 30 E-mail:

Nadere informatie

De procedure m.b.t. in- en uitschrijven en andere veel gestelde vragen m.b.t. de kerkledenadministratie van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland

De procedure m.b.t. in- en uitschrijven en andere veel gestelde vragen m.b.t. de kerkledenadministratie van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland De procedure m.b.t. in- en uitschrijven en andere veel gestelde vragen m.b.t. de kerkledenadministratie van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland De kerkledenadministratie van de Rooms-Katholieke Kerk

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten Sacramenten IIn de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de In het evangelie willen Farizeeën Jezus op de proef stellen zeven sacramenten. Sacramenten met een

Nadere informatie

Trouwen voor de Kerk. een praktische wegwijzer

Trouwen voor de Kerk. een praktische wegwijzer Trouwen voor de Kerk een praktische wegwijzer Trouwen voor de Kerk in vier stappen De voorbereiding op een kerkelijk huwelijk verloopt niet overal op dezelfde manier, maar algemeen kun je deze vier stappen

Nadere informatie

Trouwen voor de Kerk. een praktische wegwijzer. Deze praktische wegwijzer is een uitgave van de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal vzw

Trouwen voor de Kerk. een praktische wegwijzer. Deze praktische wegwijzer is een uitgave van de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal vzw Trouwen voor de Kerk Deze praktische wegwijzer is een uitgave van de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal vzw een praktische wegwijzer Sint-Michielsstraat 6 bus 3101 3000 Leuven Tel. 016 32 84 30

Nadere informatie

Trouwen voor de Kerk. een praktische wegwijzer

Trouwen voor de Kerk. een praktische wegwijzer Trouwen voor de Kerk een praktische wegwijzer Trouwen voor de Kerk stapsgewijs In de voorbereiding op een kerkelijk huwelijk kun je in het algemeen deze stappen onderscheiden. De aanvraag De aanvraag tot

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten In de Bijbel In het evangelie willen Farizeeën Jezus op de proef stellen met een vraag over het huwelijk (Mt. 19, 1-6; Mc. 10, 1-12): staat het een man vrij zijn

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden.

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. Adventactie. In de voorbereidingsweken op het feest van kerstmis willen de geloofsgemeenschappen

Nadere informatie

Doopsel volgens het canoniek recht. Olav Boelens *

Doopsel volgens het canoniek recht. Olav Boelens * Doopsel volgens het canoniek recht Olav Boelens * Het doopsel is het sacrament waardoor de mens opgenomen wordt binnen het christendom. Binnen de katholieke kerk wordt de gedoopte enerzijds ingelijfd in

Nadere informatie

o gebrek aan verwantschap: de wet verbiedt huwelijken tussen mensen die onderling een te nauwe bloedband of aanverwantschap hebben.

o gebrek aan verwantschap: de wet verbiedt huwelijken tussen mensen die onderling een te nauwe bloedband of aanverwantschap hebben. Het huwelijk Wilt u uw relatie officieel regelen, dan kunt u trouwen, een geregistreerd partnerschap aangaan of een samenlevingscontract opstellen. U kunt ook gaan samenwonen zonder zonder een contract

Nadere informatie

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter 3de aanzet Toen Jezus op zekere dag aan zijn leerlingen vroeg maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?, was het Petrus die namens allen antwoordde: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God. Petrus sprak

Nadere informatie

ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten

ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten Naam: Evaluatie Datum: ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten B 1. Laat de kinderen tot Mij komen, zei Jezus De kerkgemeenschap zegt, zoals Jezus, tegen kinderen en jongeren:

Nadere informatie

Het huwelijk, goed nieuws

Het huwelijk, goed nieuws Het huwelijk, goed nieuws Op weg naar een kerkelijk huwelijk DE DRIE HALTES In de periode van de huwelijksvoorbereiding vormen drie haltes de basis voor het contact tussen het koppel en de lokale geloofsgemeenschap

Nadere informatie

Generale regeling voor het gastlidmaatschap. als bedoeld in ordinantie 2-3-3

Generale regeling voor het gastlidmaatschap. als bedoeld in ordinantie 2-3-3 Generale regeling voor het gastlidmaatschap als bedoeld in ordinantie 2-3-3 Inhoudsopgave Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Kerken wier leden voor

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

BISDOM AANVRAAG VAN HET KERKELIJK MANDAAT VOOR HET GEVEN VAN ROOMS-KATHOLIEKE GODSDIENST

BISDOM AANVRAAG VAN HET KERKELIJK MANDAAT VOOR HET GEVEN VAN ROOMS-KATHOLIEKE GODSDIENST EXEMPLAAR BISDOM 1 van 2 BISDOM AANVRAAG VAN HET KERKELIJK MANDAAT VOOR HET GEVEN VAN ROOMS-KATHOLIEKE GODSDIENST Naam : Geboorteplaats en datum :, Adres Telefoon / Fax : / Ik verlang rooms-katholiek godsdienstonderricht

Nadere informatie

Handreiking bij een spirituele zoektocht.

Handreiking bij een spirituele zoektocht. Handreiking bij een spirituele zoektocht. Deze handreiking hoort bij: Oud- en nieuw- katholiek. De spirituele zoektocht van die andere katholieken. Door Joris Vercammen. Valkhof pers 2011. Het boek is

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap (zonder opgave verblijfsrecht) BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2.

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap (zonder opgave verblijfsrecht) BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2. Deel Partner U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan (E.U.-onderdaan); of u heeft een verblijfsvergunning regulier voor onbepaalde tijd of een verblijfsvergunning asiel

Nadere informatie

Mijlpalen. Mijlpalen & sacramenten

Mijlpalen. Mijlpalen & sacramenten Mijlpalen Mijlpalen & sacramenten Als christenen worden we telkens opnieuw uitgenodigd om te groeien in geloof, om de rijkdom van ons geloof te ontdekken en te verdiepen. De kerk kent zeven sacramenten:

Nadere informatie

[1] BSN (indien bekend)

[1] BSN (indien bekend) [1] U bezit niet de Nederlandse nationaliteit; u bent geen gemeenschapsonderdaan; u heeft geen verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd of u bent permanent woonachtig in het buitenland.

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap

Melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap [1] U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan; of u heeft een verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd Melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap

Nadere informatie

Het sacrament van het huwelijk. God die Liefde is. Huwelijksliefde. gewekt door. gedragen door. bekrachtigd door. gesterkt door.

Het sacrament van het huwelijk. God die Liefde is. Huwelijksliefde. gewekt door. gedragen door. bekrachtigd door. gesterkt door. Het sacrament van het huwelijk Huwelijksliefde gewekt door gedragen door bekrachtigd door gesterkt door verruimd door verrijkt door behoed in geborgen in God die Liefde is. 1. Trouwen in de kerk Trouwen,

Nadere informatie

PASTORAAL WERKERS EN WERKSTERS IN HET AARTSBISDOM MECHELEN-BRUSSEL PASTORAAL WERK(ST)ER IN DE TERRITORIALE PASTORAAL

PASTORAAL WERKERS EN WERKSTERS IN HET AARTSBISDOM MECHELEN-BRUSSEL PASTORAAL WERK(ST)ER IN DE TERRITORIALE PASTORAAL PASTORAAL WERKERS EN WERKSTERS IN HET AARTSBISDOM MECHELEN-BRUSSEL PASTORAAL WERK(ST)ER IN DE TERRITORIALE PASTORAAL 1. Vooraf: enkele begripsbepalingen... 2 1.1. Vicariale verantwoordelijke voor de pastoraal

Nadere informatie

De ongeldigverklaring. van een huwelijk. Aartsbisdom Utrecht Officialaat Postbus 14019 3508 SB UTRECHT

De ongeldigverklaring. van een huwelijk. Aartsbisdom Utrecht Officialaat Postbus 14019 3508 SB UTRECHT De ongeldigverklaring van een huwelijk Aartsbisdom Utrecht Officialaat Postbus 14019 3508 SB UTRECHT Inhoud 1 DE KATHOLIEKE KERK OVER HUWELIJK EN ECHTSCHEIDING... 3 2 PROCEDURES TOT ONGELDIGVERKLARING

Nadere informatie

Aangifte ondertrouw. 1. Persoonsgegevens. Ondergetekenden Echtgenoot of partner A Echtgenoot of partner B

Aangifte ondertrouw. 1. Persoonsgegevens. Ondergetekenden Echtgenoot of partner A Echtgenoot of partner B Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel t.a.v. de afdeling Publiekszaken/Cluster Burgerzaken Postbus 5 5480 AA Schijndel Aangifte ondertrouw Voorwaarden voor het doen van schriftelijke

Nadere informatie

5. DOOPSEL Herwerkte versie juni 2010

5. DOOPSEL Herwerkte versie juni 2010 5. DOOPSEL Herwerkte versie juni 2010 1. Doopsel van volwassenen - Opdat een volwassene gedoopt kan worden, moet hij de wil geuit hebben om het doopsel te ontvangen, voldoende onderricht zijn in de geloofswaarheden

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2. Voorna(a)m(en) 3. Geboortedatum 4. Nationaliteit(en) 7

Melding van voorgenomen huwelijk BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2. Voorna(a)m(en) 3. Geboortedatum 4. Nationaliteit(en) 7 Aanstaande echtgeno(o)t(e) Melding van voorgenomen huwelijk BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, - land 5, postcode, woonplaats en land 6 Nationaliteit(en) 7 Burgerlijke

Nadere informatie

Geloven in een leefbare gemeenschap Mariënheem

Geloven in een leefbare gemeenschap Mariënheem Geloven in een leefbare gemeenschap Mariënheem Beste inwoner van Mariënheem, Wij nodigen u uit om mee te doen aan dit plaatselijke onderzoek naar Geloven in een leefbare gemeenschap Mariënheem. Dit onderzoek

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap. BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2. Geboortedatum 3. Nationaliteit(en) 4

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap. BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2. Geboortedatum 3. Nationaliteit(en) 4 Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Aanstaande echtgenoot / partner BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2 3 Nationaliteit(en) 4 Burgerlijke staat ongehuwd / geen geregistreerd partnerschap

Nadere informatie

Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping

Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping 2016-2017 Lambertuskerk - Rotterdam Catechese Geloofsvorming Inleidingen Verdieping Locatie en contactgegevens Kerk Oostzeedijk beneden 3 (geen brievenbus) Pastorie Hoflaan 121 3062 JE Rotterdam (bezoek-

Nadere informatie

INFORMATIE OVER DE VERWERKING VAN UW GEGEVENS IN DE CONTEXT VAN DE EERSTE COMMUNIEPASTORAAL

INFORMATIE OVER DE VERWERKING VAN UW GEGEVENS IN DE CONTEXT VAN DE EERSTE COMMUNIEPASTORAAL INFORMATIE OVER DE VERWERKING VAN UW GEGEVENS IN DE CONTEXT VAN DE EERSTE COMMUNIEPASTORAAL Conform de Privacywet van 8 december 1992 (B.S. 13 maart 1993) dient u in te stemmen met de verwerking van uw

Nadere informatie

LEER HEM KENNEN 27 bewaarexemplaar. Wijkgemeente Ichthus Noordwijk. Ds. F. van Roest zondag 26 april

LEER HEM KENNEN 27 bewaarexemplaar. Wijkgemeente Ichthus Noordwijk. Ds. F. van Roest zondag 26 april LEER HEM KENNEN 27 bewaarexemplaar Wijkgemeente Ichthus Noordwijk 1 Ds. F. van Roest zondag 26 april Voeg U bij Hem, bij de levende stenen die door de mensen werd afgekeurd maar door God werd uitgekozen

Nadere informatie

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit.

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. In de linker kolom zie je hieronder de data, uren en kerken waarop gedoopt wordt. In de rechterkolom zie je dat bij elke doopdatum een voorbereidingsavond hoort. Daar

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1964 Nr. 165

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1964 Nr. 165 53 (1962) Nr. 2 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 1964 Nr. 165 A. TITEL Verdrag inzake de huwelijkstoestemming, de minimum-leeftijd waarop een huwelijk mag worden aangegaan en de

Nadere informatie

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is:

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Een symbool is iets wat je helpt herinneren of je in

Nadere informatie

Cursusbeschrijving

Cursusbeschrijving Cursusbeschrijving 2019-2020 Jaar 2 Voorwoord In dit overzicht van het tweede cursusjaar wordt een serie vakken aangeboden. Er is gekozen om voort te bouwen op het fundament dat in het eerste basisjaar

Nadere informatie

Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie. Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze.

Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie. Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze. 2 KERKELIJKE HUWELIJKSSLUITING TIJDENS EEN DOOPSEL Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie Begroeting P. In de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. A. Amen. Welkomstwoord

Nadere informatie

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's)

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's) Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's) Achtergrond In 1811 werd in de meeste delen van Nederland de Burgerlijke Stand ingevoerd. De overheid had op dat moment nauwelijks gegevens over de

Nadere informatie

Programma informatiebijeenkomst H. Vormsel Voorburg/Leidschendam

Programma informatiebijeenkomst H. Vormsel Voorburg/Leidschendam Welkom Programma informatiebijeenkomst H. Vormsel Voorburg/Leidschendam Voorstellen Intro Hoe het was, heel vroeger, nog niet zo lang geleden. Geschiedenis van het H. Vormsel Voorbereiding via de scholen

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap Melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd Aanstaande echtgenoot of partner 1 Geboortedatum Geboorteplaats Straat en huisnummer Postcode Woonplaats Nationaliteit(en) Burgerlijke staat (streep door

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Let op: reserveer eerst de datum van het huwelijk / geregistreerd partnerschap U bezit niet de Nederlandse nationaliteit; of u bent geen gemeenschapsonderdaan;

Nadere informatie

Generale regeling voor samenwerking en federatie. als bedoeld in ordinantie

Generale regeling voor samenwerking en federatie. als bedoeld in ordinantie Generale regeling voor samenwerking en federatie als bedoeld in ordinantie 2-11-7 Inhoudsopgave I. SAMENWERKING Artikel 1. Artikel 2. Algemeen Gemeenschappelijke kerkdiensten II. NAUWE SAMENWERKING (FEDERATIE)

Nadere informatie

Aanvraag om vooruitbetaling van gewaarborgd kraamgeld

Aanvraag om vooruitbetaling van gewaarborgd kraamgeld Aanvraag om vooruitbetaling van gewaarborgd kraamgeld door de aanstaande moeder in te vullen datum dossiernr. contact telefoon fax e-mail dossierbeheerder Met dit formulier kunt u als moeder vooruitbetaling

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk/ geregistreerd partnerschap (kort)

Melding voorgenomen huwelijk/ geregistreerd partnerschap (kort) Melding voorgenomen huwelijk/ geregistreerd partnerschap (kort) Dit formulier opsturen naar: Gemeente Heerlen Afdeling Publiekszaken Postbus 1 6400 AA Heerlen 14 045 +31(0)45 560 50 40 www.heerlen.nl Pagina

Nadere informatie

Melding van een voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap* echtgenoot / partner 1. Aanstaande echtgenoot / partner 1* BSN 1.

Melding van een voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap* echtgenoot / partner 1. Aanstaande echtgenoot / partner 1* BSN 1. Deze melding van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap bestaat uit 5 bladen. U dient al deze bladen volledig in te vullen! Vervolgens dient u deze in te leveren / in te zenden naar de gemeente

Nadere informatie

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof Zondag 19 januari 2014 Viering in de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen Paulusgemeenschap en Protestantse Gemeente de Eshof Hoevelaken Thema: Is Christus dan verdeeld? (1 Kor. 1,13) 1 / 7

Nadere informatie

Formulier Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Formulier Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Formulier Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan; of u heeft een verblijfsvergunning regulier of asiel voor

Nadere informatie

INFO. Ondertrouw Huwelijksvoltrekking en Partnerschapsregistratie

INFO. Ondertrouw Huwelijksvoltrekking en Partnerschapsregistratie INFO Ondertrouw Huwelijksvoltrekking en Partnerschapsregistratie 2014 Begrippenlijst Gemeenschap van goederen Vanaf het ogenblik van de huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie bestaat tussen de echtgenoten/partners

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

theologische uitgeverij NARRATIO

theologische uitgeverij NARRATIO ELKAAR DE RECHTERHAND GEVEN Gespreks- en leesmateriaal bij de voorbereiding op de kerkelijke huwelijksinzegening Drs. K.H.W. Klaassens Hervormd predikant te Vorden theologische uitgeverij NARRATIO illustraties:

Nadere informatie

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken In 1811 werd in de meeste delen van Nederland de Burgerlijke Stand ingevoerd. De overheid had op dat moment nauwelijks gegevens over de inwoners. Er werden

Nadere informatie

Stappenplan catechumenaatsweg

Stappenplan catechumenaatsweg Stappenplan catechumenaatsweg o Iemand biedt zich aan om gedoopt te worden. Hij neemt contact op met de pastoor, de diaken, de parochieassistent, een parochiaan of het parochievicariaat. Met wie hij ook

Nadere informatie

2015-2016. Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping

2015-2016. Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping 2015-2016 Lambertuskerk - Rotterdam Catechese Geloofsvorming Inleidingen Verdieping Locatie en contactgegevens Kerk Oostzeedijk beneden 3 (geen brievenbus) Pastorie Hoflaan 121 3062 JE Rotterdam (bezoek-

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Aanstaande echtgenoot / partner 1 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, - land 5, postcode, woonplaats en land 6 Nationaliteit(en)

Nadere informatie

Welkom op de gemeentevergadering! Het onderwerp voor vanavond is: Huwelijk en Echtscheiding

Welkom op de gemeentevergadering! Het onderwerp voor vanavond is: Huwelijk en Echtscheiding Welkom op de gemeentevergadering! Het onderwerp voor vanavond is: Huwelijk en Echtscheiding Zingen: Psalm 51: 4 en 5 Afsluiten met gebed Programma: Opening Zingen: Psalm 51: 1 en 3 Gebed Inleiding door

Nadere informatie

Wat telt is de binnenkant van de Kerk in China niet de show op het podium Door: Jeroom Heyndrickx, Scheutist Verbiest Instituut KULeuven

Wat telt is de binnenkant van de Kerk in China niet de show op het podium Door: Jeroom Heyndrickx, Scheutist Verbiest Instituut KULeuven Wat telt is de binnenkant van de Kerk in China niet de show op het podium Door: Jeroom Heyndrickx, Scheutist Verbiest Instituut KULeuven Wat U leest in de media over de Kerk in China blijft meestal beperkt

Nadere informatie

Overeenkomst vrijwilligerswerk

Overeenkomst vrijwilligerswerk Bijlage I Overeenkomst vrijwilligerswerk Parochie.naam invullen.vertegenwoordigd door: Speerpunt: Roeping en Vorming Jeugd en Jongeren Kerk en Samenleving Huwelijk en Gezin Hierna te noemen: de organisatie

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Aanstaande echtgenoot / partner 1 BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2 1 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, - land 5, postcode, woonplaats en

Nadere informatie

Rooms-katholieke parochie Sint Jan, Sint Pieter en Sint Catharina ( Catharina tot juni 1763)

Rooms-katholieke parochie Sint Jan, Sint Pieter en Sint Catharina ( Catharina tot juni 1763) 1.1 s-hertogenbosch 1.1.1 Dopen Voor de duidelijkheid is er voor gekozen om de registers respectievelijk chronologisch per religie en parochie weer te geven. Het is dus van belang meerdere series te raadplegen.

Nadere informatie

Privacyverklaring R.-K. Parochies

Privacyverklaring R.-K. Parochies AVG: PRIVACY-WETGEVING Eind mei 2018 is de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden. Hieronder een verwijzing naar een website en naar enkele documenten betreffende de bescherming

Nadere informatie

Huwelijk en samenwonen, echtscheiding en hertrouwen, gemengde relaties

Huwelijk en samenwonen, echtscheiding en hertrouwen, gemengde relaties Huwelijk en samenwonen, echtscheiding en hertrouwen, gemengde relaties Een beleidsplan van de kerkenraad van de Vrije Evangelische Gemeente te Oldebroek Inleiding Het huwelijk staat in onze tijd onder

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk. bekend) Geslachtsnaam 2. Voorna(a)m(en) 3. Geboortedatum 4. Nationaliteit(en) 7

Melding van voorgenomen huwelijk. bekend) Geslachtsnaam 2. Voorna(a)m(en) 3. Geboortedatum 4. Nationaliteit(en) 7 Aanstaande echtgeno(o)t(e) 1 Melding van voorgenomen huwelijk BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2 1 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, - land 5 6 Nationaliteit(en) 7 Burgerlijke staat ongehuwd / geen geregistreerd

Nadere informatie

Naar een Pastorale Eenheid. Deurne Borgerhout extra muros

Naar een Pastorale Eenheid. Deurne Borgerhout extra muros Naar een Pastorale Eenheid Deurne Borgerhout extra muros Als je iets over de kerk leest dan gaat dat meestal over treurige feitelijkheid maar dat weten wij intussen wel. Ik stel dus voor dat we het daar

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

Kerncijfers Rooms-Katholieke Kerk 2011

Kerncijfers Rooms-Katholieke Kerk 2011 Kerncijfers Rooms-Katholieke Kerk 2011 Rapport nr. 625, oktober 2012 drs. Joris Kregting Jolanda Massaar-Remmerswaal Inhoudsopgave Kerncijfers Rooms-Katholieke Kerk 2011 4 1 Toelichting 7 2 Aantal katholieken

Nadere informatie

Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap

Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap Aanstaande partner 1 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, - land 5 6 Nationaliteit(en) 7 Burgerlijke staat ongehuwd / geen geregistreerd

Nadere informatie

Doopregister van Wilhelmina Degens en dochter Anna Hendrika Korssen. Stamreeks Degens - Korssen - Tempelaars

Doopregister van Wilhelmina Degens en dochter Anna Hendrika Korssen. Stamreeks Degens - Korssen - Tempelaars Doopregister van Wilhelmina Degens en dochter Anna Hendrika Korssen Stamreeks Degens - Korssen - Tempelaars 1. Pieter Degens (geboren in 1680) x Elisabeth Bronckhorst (geboren te Dordrecht op 1-5- 1707).

Nadere informatie

Diocesaan Vormingscentrum `s-hertogenbosch

Diocesaan Vormingscentrum `s-hertogenbosch Cursusaanbod Diocesaan Vormingscentrum `s-hertogenbosch Studiejaar 2012-2013 CURSUS GROEIEN IN GELOOF In september 2012 opnieuw van start Wil jij Jezus Christus als leidraad van je leven? Vind je het moeilijk

Nadere informatie

Het canoniek recht voorzag er in dat elke personele prelatuur geregeld wordt door het algemeen recht van de Kerk en door de eigen statuten.

Het canoniek recht voorzag er in dat elke personele prelatuur geregeld wordt door het algemeen recht van de Kerk en door de eigen statuten. Home - Heilige Jozefmaria - Opus Dei - Personele prelatuur Personele prelatuur 23-4-2010 Oorsprong Het conciliair decreet Presbyterorum ordinis (7-12-1965), nr. 10, bepaalde dat voor het bevorderen van

Nadere informatie

Huwelijks volgens het canoniek recht. Olav Boelens * Inhoud

Huwelijks volgens het canoniek recht. Olav Boelens * Inhoud Huwelijks volgens het canoniek recht Olav Boelens * Inhoud Geschiedenis 2 Aard van het huwelijkssacrament 4 Geldigheid 6 Pastorale zorg vooraf 7 Trouwverlof 9 Beletselen Beletselen in het algemeen 11 Beletselen

Nadere informatie

Kop D/2008/1671/5 20 1

Kop D/2008/1671/5 20 1 Kop D/2008/1671/5 20 1 INHOUDSTAFEL Inleiding p. 3 De catechumeen en de gelovige gemeenschap p. 4 Wat beogen we met het catechumenaat? p. 5 De catechumenaatsweg p. 7 De verschillende betrokkenen p. 12

Nadere informatie

Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde

Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde -2- Wensen bij overlijden en uitvaart Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde Waarom dit boekje Nabestaanden weten soms niet wat de wensen van de overledene

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap IN TE VULLEN DOOR AANSTAANDE ECHTGENOOT / PARTNER 1 U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan (E.U.-onderdaan);

Nadere informatie

P.E. & Catechese. kansen & mogelijkheden

P.E. & Catechese. kansen & mogelijkheden P.E. & Catechese kansen & mogelijkheden Leidraad: pastorale brief Vragen en uitdagingen hebben te maken met de zin zelf van ons bestaan als kerk. Hoe kunnen we vandaag het evangelie ontdekken als een woord

Nadere informatie

GEGEVENSSTAAT HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP

GEGEVENSSTAAT HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP Wanneer dit formulier invullen? Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap aan wilt gaan in de gemeente Lansingerland of in een andere gemeente. Overige informatie Meer informatie over trouwen

Nadere informatie

VRAGENLIJST voor het opstellen van een levenstestament / algemene volmacht

VRAGENLIJST voor het opstellen van een levenstestament / algemene volmacht VRAGENLIJST voor het opstellen van een levenstestament / algemene volmacht Deze vragenlijst is niet geschikt voor ondernemers die in hun testament wensen ten aanzien van hun onderneming wensen te regelen.

Nadere informatie

BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2. Voorna(a)m(en) 3. Geboortedatum 4. Geboorteplaats, - land Adres, postcode, woonplaats en land Nationaliteit(en) 7

BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2. Voorna(a)m(en) 3. Geboortedatum 4. Geboorteplaats, - land Adres, postcode, woonplaats en land Nationaliteit(en) 7 U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan; of u hebt een verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd. Melding van voorgenomen huwelijk /partnerschap Aanstaande

Nadere informatie

Aanvraag om kraamgeld

Aanvraag om kraamgeld T 078 15 40 25 F 078 15 50 25 www.xerius.be kinderbijslag@xerius.be Model E Dossiernummer / Met dit formulier kunt u kraamgeld aanvragen als: werknemer (of ambtenaar) zelfstandige werkloze invalide gepensioneerde

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap IN TE VULLEN DOOR AANSTAANDE ECHTGENOOT / PARTNER U bezit niet de Nederlandse nationaliteit; u bent geen gemeenschapsonderdaan (E.U.-onderdaan);

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

WAT TE DOEN? Het huwelijk. MAS_mariages_NL.indd 1 16/07/15 10:21

WAT TE DOEN? Het huwelijk. MAS_mariages_NL.indd 1 16/07/15 10:21 WAT TE DOEN? Het huwelijk MAS_mariages_NL.indd 1 16/07/15 10:21 Het huwelijk... WAT TE DOEN? 2 MAS_mariages_NL.indd 2 16/07/15 10:21 Aan de toekomstige bruid, aan de toekomstige bruidegom, ullie hebben

Nadere informatie

Informatie-bijeenkomst voor nieuw benoemde leden van kerkbesturen in het bisdom van s-hertogenbosch

Informatie-bijeenkomst voor nieuw benoemde leden van kerkbesturen in het bisdom van s-hertogenbosch Welkom in de Bisdomzaal Informatie-bijeenkomst voor nieuw benoemde leden van kerkbesturen in het bisdom van s-hertogenbosch Programma 19.30 u. Opening met gebed 19.35 u. Toelichting programma 19.40 u.

Nadere informatie

BSN (indien bekend) Achternaam 2. Voorna(a)m(en) 3. Geboortedatum 4. Geboorteplaats, - land 5. Nationaliteit(en) 7

BSN (indien bekend) Achternaam 2. Voorna(a)m(en) 3. Geboortedatum 4. Geboorteplaats, - land 5. Nationaliteit(en) 7 Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap (*) (*) doorhalen wat niet van toepassing is. Aanstaande echtgenoot / partner 1 BSN (indien bekend) Achternaam 2 1 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats,

Nadere informatie

Aanvraag om kraamgeld voor werknemers

Aanvraag om kraamgeld voor werknemers Aanvraag om kraamgeld voor werknemers contact telefoon dossiernummer Met dit formulier vraagt u kraamgeld aan als werknemer. Wie als werknemer werkloos, invalide of gepensioneerd is, blijft voor de Kinderbijslagwet

Nadere informatie

2. Als ik nu voor mijn kind(kinderen) een school moest kiezen zou mijn voorkeur weer uitgaan naar een katholieke school

2. Als ik nu voor mijn kind(kinderen) een school moest kiezen zou mijn voorkeur weer uitgaan naar een katholieke school Ouder-enquête betreffende identiteit en levensbeschouwing Paus Joannesschool Ingeleverd: 133 formulieren, 35 ouders hebben aanvullende opmerkingen gemaakt (26%). Ingevuld op een 5-puntsschaal. 1= helemaal

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk

Melding van voorgenomen huwelijk Melding van voorgenomen huwelijk Aanstaande echtgeno(o)t(e) 1 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, - land 5 Nationaliteit(en) 7 6 Burgerlijke staat ongehuwd / geen geregistreerd partnerschap

Nadere informatie

Cijfers. Kerkbalans 2015

Cijfers. Kerkbalans 2015 Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland Cijfers Kerkbalans 2015 Mr. J.L.W.M. Zuijdwijk R.-K. Economencollege Inleiding In 2017 wordt voor de 44 e maal de landelijke actie Kerkbalans gehouden. Aan

Nadere informatie

Enquête Oud-Katholieke Parochie H. Willibrordus

Enquête Oud-Katholieke Parochie H. Willibrordus Enquête Oud-Katholieke Parochie H. Willibrordus Het kerkbestuur wil graag een beleid opstellen voor de toekomst van onze kerk en parochie. Daarvoor stellen we uw mening erg op prijs. Misschien komt u niet

Nadere informatie

Achternaam en voorna(a)m(en) ouder 1 (vader)

Achternaam en voorna(a)m(en) ouder 1 (vader) Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap (*) (*) doorhalen wat niet van toepassing is. Aanstaande echtgenoot / partner 1 BSN (indien bekend) Achternaam 2 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats,

Nadere informatie

Aanstaande Echtgeno(o)t(e) /partner 1

Aanstaande Echtgeno(o)t(e) /partner 1 [huw/12] Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap (GP) Voeg kopieën van geldige legitimatiebewijzen van de aanstaande echtgenoten/partners én getuigen bij. Gemeente huwelijk/gp : Soest

Nadere informatie

Lambertuskerk - Rotterdam

Lambertuskerk - Rotterdam 2015 Lambertuskerk - Rotterdam Catechese Geloofsvorming Inleidingen Verdieping Locatie en contactgegevens Kerk Oostzeedijk beneden 3 (geen brievenbus) Pastorie Hoflaan 121 3062 JE Rotterdam (bezoek- en

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

Informatiebrochure Katholiek Worden

Informatiebrochure Katholiek Worden Parochie Sint Christoffel Informatiebrochure Katholiek Worden St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent

Nadere informatie

Formulier Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Formulier Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Formulier Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan; of u heeft een verblijfsvergunning regulier of asiel voor

Nadere informatie

Het sacrament ommekeer en sjaloom

Het sacrament ommekeer en sjaloom We ontdekken de rode draad "Sacramenten ommekeer en sjaloom BENODIGDHEDEN: Blz 2-11 afgeprint Bij wijding tot het ambt Een bol koord Jezus, het oersacrament Het sacrament verandert de ontvanger 16. De

Nadere informatie