Schadeverzekering voor Werknemers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schadeverzekering voor Werknemers"

Transcriptie

1 Schadeverzekering voor Werknemers Werkgevers worden steeds vaker met succes verplicht de schade te vergoeden die ontstaat doordat een werknemer een ongeval overkomt tijdens werkzaamheden, maar bijvoorbeeld ook tijdens personeelsuitjes. Ook als er géén aansprakelijkheid is. Er zijn hierover inmiddels veel rechterlijke uitspraken. Deze verplichting vloeit voort uit het beginsel van Goed Werkgeverschap dat in het Burgerlijk Wetboek is vastgelegd (artikel 7:611 BW). Als u als werkgever op dit punt nalatig bent, en dus geen of onvoldoende verzekeringen voor uw werknemers sluit, is dit een grond voor aansprakelijkheid. De werkgever dient dan de schade van zijn werknemers zelf te vergoeden. Wat betekent dit voor de werkgever? Als een werknemer schade lijdt door of in verband met de uitoefening van zijn werkzaamheden zal de rechter niet alleen bekijken of de werkgever direct aansprakelijk is voor de geleden schade, bijvoorbeeld omdat er sprake was van gevaarlijke arbeidsomstandigheden. Hij zal ook beoordelen of de werkgever zijn werknemers adequaat heeft verzekerd of had kunnen verzekeren. Het kan dus zo zijn dat er geen directe aansprakelijkheid is omdat de werkgever met betrekking tot het ontstaan van de schade zelf geen enkel verwijt treft, maar dat vervolgens toch aansprakelijkheid ontstaat door slecht werkgeverschap omdat er onvoldoende verzekeringen zijn gesloten. De standaard Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven biedt volgens recente jurisprudentie tegen deze aansprakelijkheid geen dekking. Dat betekent dat de werkgever de schade zelf moet dragen. Oplossing Als werkgever kunt u zich tegen dit risico wapenen door naast de Aansprakelijkheidsverzekering de Schadeverzekering Voor Werknemers af te sluiten. In dat geval heeft u uw werkgeversaansprakelijkheid compleet afgedekt. De basis is de Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB). Deze algemene aansprakelijkheidsverzekering is onmisbaar voor de werkgever. Gedekt is onder meer de werkgeversaansprakelijkheid voor zaakschade of letselschade die werknemers oplopen tijdens hun werkzaamheden, bijvoorbeeld door een arbeidsongeval (artikel 7:658 BW). Uitgesloten zijn onder andere ongevallen veroorzaakt met of door een motorrijtuig. Sommige verzekeraars kennen ook meer specifieke uitsluitingen, bijvoorbeeld voor bepaalde beroepsziekten of aansprakelijkheid op grond van Goed Werkgeverschap. In antwoord op uitspraken van de Hoge Raad is de Schadeverzekering Voor Werknemers (SVW) als aanvulling op de AVB ontwikkeld. Met deze verzekeringen bent u er zeker van, dat u zich als een goed werkgever heeft opgesteld en uw werknemers adequaat heeft verzekerd. Gedekt is een ongeval die werknemers overkomt tijdens of door de uitoefening van de werkzaamheden of activiteiten die gerelateerd zijn aan het bedrijf. Als u deze verzekering afsluit is ook uw aansprakelijkheid op grond van Goed Werkgeverschap verzekerd.

2 Productinhoudelijk informatie Soort verzekering De schadeverzekering voor werknemers zorgt ervoor dat de schade die werknemers leiden als gevolg van een bedrijfsongeval wordt vergoed. Ongeacht de vraag wie er aansprakelijk is. Complementair aan de AVB Deze verzekering biedt alleen dekking als geen sprake is van een schade waarvoor de werkgever, als hij wordt aangesproken, aansprakelijk zou zijn wegens schending van zijn zorgplicht voor veilige arbeidsomstandigheden als bedoeld in artikel 7:658 Burgerlijk Wetboek. Deze aansprakelijkheid is al gedekt op de Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB). Waarom dit product? Van werkgevers wordt in toenemende mate door de rechter verwacht dat zij hun medewerkers goed verzekerd hebben, ongeacht hun juridische aansprakelijkheid voor het ontstaan van schade. Dit wordt Goed Werkgeverschap genoemd en is geregeld in artikel 7:611 Burgerlijk Wetboek. Wie zijn verzekerd? Personen met wie de verzekeringnemer een arbeidsovereenkomst heeft. Hieronder vallen ook DGA s met een minderheidsbelang, ZZP ers die als werknemer worden gezien, oproepkrachten en dergelijke. Personen met wie verzekeringnemer geen arbeidsovereenkomst heeft, zoals stagiairs, uitzendkrachten, gedetacheerden en dergelijke, zijn ook meeverzekerd. Ook vrijwilligers die aantoonbaar in de administratie voorkomen vallen onder de verzekerden. Wie zijn niet verzekerd? Alle personen die niet worden gekwalificeerd als werknemer, zoals DGA s met een meerderheidsbelang, vennoten van een VOF, maten van een maatschap en ZZP ers die als zelfstandige worden gezien. Wat is er gedekt? Er is dekking voor zaak- en personenschade als gevolg van een ongeval tijdens of door de uitoefening van de werkzaamheden ten behoeve van de werkgever, of werkzaamheden die gerelateerd zijn aan het bedrijf. Schade vanwege schending zorgplicht voor veilige arbeidsomstandigheden als bedoeld in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek is niet gedekt. Die is al verzekerd op de AVB. Is aansprakelijkheid vereist? Nee, de schadeverzekering voor werknemers is een schadeverzekering waarbij geen aansprakelijkheidsvereiste nodig is. Wat valt onder uitoefening van de werkzaamheden ten behoeve van de verzekeringnemer? Alle dagelijkse gangbare werkzaamheden en bedrijfsactiviteiten, inclusief onderbrekingen, volgens de bedrijfshoedanigheid. Wat valt onder bedrijfsgerelateerde activiteiten? bedrijfsuitjes. bedrijfsfestiviteiten. bedrijfsopleidingen. woon/werkverkeer ongeacht vervoermiddel. zakenreizen. Wat valt buiten de dekking? Buiten de dekking valt onder andere: alle ongevallen overkomen in privé-tijd; gebeurtenissen die niet onder de definitie van het begrip ongeval vallen, zoals beroepsziekte(n); een aanspraak in situaties waarbij de beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet of niet geheel uitkeert als gevolg van bijvoorbeeld: niet of te laat betalen van de premie; het niet nakomen van in de AVB neergelegde verplichtingen; de toepasselijkheid van een eigen risico.

3 Dekkingskenmerken Wat is het standaard te verzekeren bedrag? Wat is de contractsduur ,00 maximaal per gebeurtenis. Eén jaar doorlopend, met stilzwijgende verlenging voor dezelfde duur. Voor verzekerde is de verzekering na het eerste jaar dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 30 dagen. Is het verzekerd bedrag gelimiteerd per verzekeringsjaar? Ja, het verzekerd bedrag is gelimiteerd per gebeurtenis met een maximum van 2 x het verzekerd bedrag per verzekeringsjaar per polis. Eigen risico s 250,- voor zaakschade per gebeurtenis, tenzij verzekerde ook personenschade heeft geleden ,- voor schade aan zaken van de DGA die onder de begripsomschrijving verzekerden is genoemd. Wat is het dekkingsgebied? Wereldwijd Jaarlijkse vaststelling van de premie De premie wordt jaarlijks per 1 januari vastgesteld aan de hand van een jaarlijkse opgave van het aantal bedrijfsmotorrijtuigen en het aantal Fte s. Fiscaal Op een eventuele uitkering wordt loonheffing (en zo nodig ZVW-premie) ingehouden. De daadwerkelijke schade wordt netto uitgekeerd. Uitkeringsgerechtigden Het vaststellen wie er recht heeft op een schadevergoeding, gebeurt conform het Burgerlijk Recht. Bij overlijden zijn dit in beginsel de perso(o)n(en) met wie verzekerde duurzaam samenwoonde.

4 Enkele voorbeelden uit de praktijk Langs de slijter De directeur vraagt een medewerker om tijdens kantoortijd voor een jarige relatie even langs de slijter te lopen voor een fles wijn. Als ze terug naar kantoor loopt, komt ze lelijk ten val en loopt een dwarslaesie op. Als gevolg hiervan kan ze haar werk niet meer uitvoeren. De directeur voelt zich medeverantwoordelijk, vooral omdat de medewerker thuis achterblijft met de zorg voor twee kindjes. Hij veronderstelt verzekerd te zijn. De werkgever is echter niet aansprakelijk op grond van artikel 7:658 BW. Hij heeft het namelijk niet in de hand gehad om maatregelen te treffen ter voorkoming van het ongeval. De standaard-avb keert dus niet uit. Er is weliswaar een WIA, maar die betaalt niet alles. De medewerker valt terug in inkomen en eist een schadevergoeding. Volgens de rechtspraak heeft de werkgever op grond van goed werkgeverschap artikel 7:611 BW (indirect) een plicht om zorg te dragen voor een behoorlijke verzekering van werknemers voor de gevolgen van een dergelijk ongeval. Heeft hij dit niet gedaan, dan is hij aansprakelijk voor hetgeen deze verzekering zou hebben gedekt. De standaard-avb komt niet op voor deze schade. Schade die het gevolg is van het niet hebben van een behoorlijke verzekering wordt namelijk gekwalificeerd als zuivere vermogensschade. Een standaard-avb komt slechts op voor materiële schade en/of letsel. Als de werkgever in dit voorbeeld een Schadeverzekering Voor Werknemers had afgesloten, dan zou de medewerker direct een beroep op de dekking hebben kunnen doen, onafhankelijk van de vraag of de werkgever aansprakelijk is voor de gevolgen van het ongeval. Om nog maar niet te spreken van de tijd die er mee gemoeid is om haar gelijk te krijgen via de rechter en de hoge kosten die hiermee gepaard kunnen gaan. Stagiaire fietst naar huis Een stagiaire fietst vanuit haar werk naar huis. Onderweg glijdt ze uit en komt ze lelijk ten val. Een dwarslaesie is het gevolg en zij kan haar werk niet meer uitvoeren. De werkgever is niet aansprakelijk overeenkomstig artikel 7:658 BW maar ook niet conform artikel 7:611 BW (direct en indirect). Dat komt omdat de rechtspraak tot nog toe schades in verband met woon/werkverkeer (nog) niet koppelt aan de opgedragen werkzaamheden van de werknemer. De werkgever is dus (nog) niet verplicht om een behoorlijke verzekering af te sluiten. Een van de problemen die spelen is dat op dit moment niet duidelijk is wat woon/werkverkeer precies is. Duidelijk is wel dat de standaard-avb niet opkomt voor deze schade. Er is weliswaar een WIA, maar die betaalt niet alle schade. De stagiaire kan niemand aanspreken voor de schade. Vooruitlopend op mogelijke rechtspraak dat bepaalde situaties wel binnen de reikwijdte van artikel 7:611 BW dienen te vallen, komt de SVW al wel op voor deze schade. Een gezellig bedrijfsuitje Een bedrijf bestaat 25 jaar en wil dat met werknemers vieren in een pretpark. Het bedrijfsuitje vindt plaats op zaterdag en iedereen gaat vrijwillig mee. Eén van de activiteiten is vuurspuwen. Dit loopt verkeerd af voor een medewerker die zijn mond en een deel van zijn gezicht verbrandt. Hij houdt er blijvend letsel aan over. De verbrande werknemer klaagt het bedrijf aan, maar dat is niet aansprakelijk. Het bedrijf heeft aan de zorgplicht voldaan, omdat alle voorzorgmaatregelen getroffen zijn om ongevallen te voorkomen (artikel 7:658 BW). De standaard-avb van het bedrijf keert dus niets uit. De werknemers kozen vrijwillig deze vuurdoop te onder gaan. De rechter acht het passen bij goed werkgeverschap (artikel 7:611 BW indirect) om zorg te dragen voor een behoorlijke verzekering voor die feestdag. De werkgever in dit voorbeeld had nog geen SVW. Deze had direct dekking verleend zonder discussie over de schade en zonder tussenkomst van de rechter en de hiermee gepaard gaande hoge kosten.

5 Enkele voorbeelden uit de praktijk Zakenreis Een medewerker van een groot accountantskantoor neemt op verzoek van dit kantoor deel aan een tweedaags congres in Thailand. s Morgens pakt hij de taxi van zijn hotel naar de congreszaal. De taxichauffeur wurmt zich handig door het chaotische verkeer heen, maar vergeet voorrang te geven waar het wel hoort en moet plotseling uitwijken voor een van rechts komende stadsbus. De taxi rijdt tegen een boom aan. De medewerker houdt er blijvend letsel aan over. Hij spreekt zijn werkgever aan voor de door hem geleden schade, nadat duidelijk is geworden dat verhaal op de onverzekerde taxichauffeur onmogelijk bleek. De werkgever kan niet aansprakelijk worden gehouden op grond van artikel 7:658 BW, omdat hij geen zeggenschap heeft over de verkeersveiligheid en dus keert de standaard-avb niet uit. Indien het accountantskantoor geen behoorlijke verzekering heeft afgesloten voor de gevolgen van het ongeval, kan het aansprakelijk worden gehouden voor hetgeen deze verzekering zou hebben gedekt overeenkomstig artikel 7:611 BW (indirect). Zou een SVW zijn afgesloten, dan had deze medewerker direct een beroep op de dekking kunnen doen en zich de moeite kunnen besparen zijn gelijk te krijgen via de rechter. Taart snijden op het werk Uitzendkracht Kees verrast zijn collega s met een zelfgebakken taart. Hij pakt een mes uit de keuken van de inlener, die hier optreedt als de feitelijke werkgever. Hij schiet helaas uit bij het aansnijden en snijdt hierbij twee rechtervingertoppen af. Kees is data entry medewerker en kan als gevolg van het letsel zijn functie niet meer uitoefenen. Kees verliest zijn baan en dus ook zijn inkomsten. Zijn uitzendbureau heeft alle verantwoordelijkheid bij de inlener gelegd. De inlener is hier niet voor aansprakelijk conform artikel 7:658 BW en de standaard-avb keert dus niets uit. De werkgever hoeft niet te waarschuwen voor gevaren van algemene bekendheid, zoals de risico s die verbonden zijn aan het gebruik van een scherp mes. Op grond van de rechtspraak heeft de werkgever nog geen verplichting om zorg te dragen voor een behoorlijke verzekering van werknemers voor de gevolgen van een dergelijk ongeval. De SVW vergoedt deze schade wel, ondanks het feit dat de werkgever hier niet aansprakelijk is en ondanks het feit dat de verzekeringsplicht hier (nog) ontbreekt.

6 Vragen Heeft u vragen of wilt u een toelichting, neemt u dan gerust contact op met onze adviseurs van de Bedrijvenadviesgroep. Zij zijn bereikbaar per telefoon: en per bag@kettlitz-wulfse.nl. Of kijk op Contactgegevens Kettlitz Wulfse Verzekeringen B.V. Bedrijvenadviesgroep Postbus AH Nieuwegein Telefoon: Mail: bag@kettlitz-wulfse.nl De informatie in deze brochure is door Kettlitz Wulfse Verzekeringen met de grootste zorg samengesteld. In voorkomende gevallen zijn de van toepassing zijnde dekkingen en voorwaarden van de verzekeraar bepalend.

Schadeverzekering voor Werknemers.

Schadeverzekering voor Werknemers. Schadeverzekering voor Werknemers Speciaal voor uw medewerkers Dé schadeverzekering voor werknemers Werkgevers worden steeds vaker met succes verplicht de schade te vergoeden die ontstaat doordat een werknemer

Nadere informatie

Werknemers schade verzekering. Specialist in bedrijfsmatig verzekeren

Werknemers schade verzekering. Specialist in bedrijfsmatig verzekeren Werknemers schade verzekering Specialist in bedrijfsmatig verzekeren Maat werk verzekerd Werknemersschadeverzekering De werkgever draait steeds vaker op voor kosten als gevolg van ongelukken van werknemers

Nadere informatie

Verzekerd van goed werkgeverschap

Verzekerd van goed werkgeverschap Werknemersschadeverzekering erzekerd van goed werkgeverschap De werkgever draait steeds vaker op voor kosten als gevolg van ongelukken van werknemers die op het eerste gezicht niet direct met het werk

Nadere informatie

Hoe verzeker je goed werkgeverschap?

Hoe verzeker je goed werkgeverschap? Hoe verzeker je goed werkgeverschap? De werknemersschadeverzekering van Nassau Als het ingewikkeld wordt, zijn wij op ons best. De werkgever draait steeds vaker op voor kosten als gevolg van ongelukken

Nadere informatie

a.s.r. Verkeersschadeverzekering voor werknemers

a.s.r. Verkeersschadeverzekering voor werknemers a.s.r. Verkeersschadeverzekering voor werknemers Waarom hebt u een a.s.r. Verkeersschadeverzekering voor werknemers nodig? Een belangrijke uitsluiting op de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Nadere informatie

Amerikaanse toestanden? mr. Mirjam Snel-de Kroon Deventer, 25 april 2012

Amerikaanse toestanden? mr. Mirjam Snel-de Kroon Deventer, 25 april 2012 Amerikaanse toestanden? mr. Mirjam Snel-de Kroon Deventer, 25 april 2012 Amerikaanse toestanden? Claimcultuur, het maar raak claimen? Ook in Nederland toenemend claimbewustzijn bij burgers en bedrijven.

Nadere informatie

Verkeersverzekering SVI Plus

Verkeersverzekering SVI Plus Verkeersverzekering SVI Plus Geruststellende extra zekerheid voor al uw reizende medewerkers Citaat Je staat er niet vaak bij stil, maar elke dag zijn vaak tientallen medewerkers en vrijwilligers voor

Nadere informatie

N.V. Univé Schade. Voorwaarden Werknemersschadeverzekering versie 1

N.V. Univé Schade. Voorwaarden Werknemersschadeverzekering versie 1 N.V. Univé Schade Voorwaarden Werknemersschadeverzekering versie 1 Het is belangrijk om te weten wat u en uw werknemers kunnen verwachten van deze werknemersschadeverzekering. In deze voorwaarden staat

Nadere informatie

Risico s en aansprakelijkheid

Risico s en aansprakelijkheid Risico s en aansprakelijkheid voor een flexibele onderneming in de Grafische sector Mirelle van Gemert, segmentmanager HI&D Mark Hoogeveen, accountmanager HI&D Inhoud Introductie Risico s in bedrijfsvoering

Nadere informatie

Voorwaarden Werknemersschadeverzekering

Voorwaarden Werknemersschadeverzekering N.V. Univé Schade Voorwaarden Werknemersschadeverzekering Versie 1 2202.03/18 Pagina 2/9 Het is belangrijk om te weten wat u en uw werknemers kunnen verwachten van deze werknemersschadeverzekering. In

Nadere informatie

WVA-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw WERKGEVERSAANSPRAKE- LIJKHEIDSVERZEKERING MOTORRIJTUIGEN AGRARISCH BEDRIJF

WVA-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw WERKGEVERSAANSPRAKE- LIJKHEIDSVERZEKERING MOTORRIJTUIGEN AGRARISCH BEDRIJF WVA-0116 Bijzondere voorwaarden bij uw WERKGEVERSAANSPRAKE- LIJKHEIDSVERZEKERING MOTORRIJTUIGEN AGRARISCH BEDRIJF 1 INHOUDSOPGAVE WAAROM DEZE VOORWAARDEN BELANGRIJK VOOR U ZIJN 3 MIJN VERZEKERING 1. Wat

Nadere informatie

KENNISBROCHURE WEGAS XL. De personeelsschadeverzekering

KENNISBROCHURE WEGAS XL. De personeelsschadeverzekering KENNISBROCHURE WEGAS XL De personeelsschadeverzekering Versie 12-2018 WEGAS XL Primair DE PERSONEELSSCHADEVERZEKERING WEGAS XL Primair dekt de schade die een volgens de wet aan zijn werknemers moet vergoeden

Nadere informatie

AWG Aansprakelijkheid voor Werkgevers

AWG Aansprakelijkheid voor Werkgevers AWG 16-01 Aansprakelijkheid voor Werkgevers Voorwaarden verzekering Aansprakelijkheid voor Werkgevers AWG 16-01 1/4 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik

Nadere informatie

Even voorstellen. Speciaal voor leden van de VMO

Even voorstellen. Speciaal voor leden van de VMO Even voorstellen. Speciaal voor leden van de VMO 1 Inhoud Even voorstellen. 3 Even voorstellen. Speciaal voor leden van de VMO. 4 Even de extra voordelen op een rij. 5 Brand- en Bedrijfsschadeverzekering.

Nadere informatie

Ongevallenverzekering Collectief

Ongevallenverzekering Collectief Collectieve ongevallenverzekering Informatie voor de werkgever Ongevallenverzekering Collectief Met preventieve diensten en dekkingen voor werkhervatting 2 Ongevallenverzekering Collectief Voorkomt waar

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Tytsjerksteradiel

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Tytsjerksteradiel De Vrijwilligersverzekering Gemeente Tytsjerksteradiel Algemeen...3 Pakket 1 De Vrijwilliger...4 Pakket 2 De Organisatie...7 Pakket 3 Rechtsbijstandverzekering...12 Vragen...13 Schade...14 Algemeen Definitie

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden Verkeersschadeverzekering voor Werknemers

Bijzondere Voorwaarden Verkeersschadeverzekering voor Werknemers Bijzondere Voorwaarden Verkeersschadeverzekering voor Werknemers 1/5 Deze Bijzondere voorwaarden horen bij uw Verkeerschadeverzekering voor Werknemers. Ook de Algemene voorwaarden Bedrijfsverzekeringen

Nadere informatie

De verzekerings(on)mogelijkheden van werkgeversaansprakelijkheid

De verzekerings(on)mogelijkheden van werkgeversaansprakelijkheid De verzekerings(on)mogelijkheden van werkgeversaansprakelijkheid drs V.G.J. (Vincent) Zwijnenberg 8 april 2010 Onderwerpen 1. De behoorlijke verzekering volgens de Hoge Raad 2. De behoorlijke verzekering

Nadere informatie

Ongevallenverzekering Collectief

Ongevallenverzekering Collectief Collectieve ongevallenverzekering Informatie voor de werkgever Ongevallenverzekering Collectief Met preventieve diensten en dekkingen voor werkhervatting Ongevallenverzekering Collectief Voorkomt waar

Nadere informatie

AANHANGSEL 1 Vnab-nummer 628 123 700. Door bemiddeling van MultiCover verzekeren ondergetekenden, hierna verzekeraars genoemd, als volgt:

AANHANGSEL 1 Vnab-nummer 628 123 700. Door bemiddeling van MultiCover verzekeren ondergetekenden, hierna verzekeraars genoemd, als volgt: AANHANGSEL 1 Vnab-nummer 628 123 700 Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en beroepen Door bemiddeling van MultiCover verzekeren ondergetekenden, hierna verzekeraars genoemd, als volgt: VERZEKERINGNEMER

Nadere informatie

AVB-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw AANSPRAKELIJK- HEIDSVERZEKERING BEDRIJF

AVB-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw AANSPRAKELIJK- HEIDSVERZEKERING BEDRIJF AVB-0116 Bijzondere voorwaarden bij uw AANSPRAKELIJK- HEIDSVERZEKERING BEDRIJF 1 INHOUDSOPGAVE WAAROM DEZE VOORWAARDEN BELANGRIJK VOOR U ZIJN 3 MIJN VERZEKERING 1. Wat verzeker ik met de Aansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

Verzekeren kan anders. Collectieve verzekeringen van Interpolis voor hockeyverenigingen.

Verzekeren kan anders. Collectieve verzekeringen van Interpolis voor hockeyverenigingen. Verzekeren kan anders. Collectieve verzekeringen van Interpolis voor hockeyverenigingen. 1 1 Visie van Interpolis op verzekeren 2 Collectieve aansprakelijkheidsverzekering Sporten is gezond. En hockey

Nadere informatie

Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering. voor medewerker-verkeersdeelnemer

Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering. voor medewerker-verkeersdeelnemer Klaverblad Verzekeringen Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering voor medewerker-verkeersdeelnemer Polisvoorwaarden nr. WA 14 sinds 1850 Afrikaweg 2 Postbus 3012, 2700 KV Zoetermeer Bedankt voor uw keuze

Nadere informatie

Verkeersschadeverzekering voor werknemers

Verkeersschadeverzekering voor werknemers Verkeersschadeverzekering voor werknemers Verkeersschadeverzekering voor werknemers Een belangrijke uitsluiting op de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is het gebruik van motorrijtuigen. Een

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering

De Vrijwilligersverzekering De Vrijwilligersverzekering Uitgebreide dekking Gemeente Tytsjerksteradiel ALGEMEEN... 3 PAKKET 1 DE VRIJWILLIGER... 4 SCHADEVERZEKERING VRIJWILLIGERS... 4 AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING PARTICULIEREN...

Nadere informatie

WERKGEVERS- AANSPRAKELIJKHEID

WERKGEVERS- AANSPRAKELIJKHEID WERKGEVERS- AANSPRAKELIJKHEID door Mariken Peters sectie aansprakelijkheid, verzekeringen en (letsel)schade STELLING 1 Als de werknemer een arbeidsongeval op de werkplek overkomt, is de werkgever altijd

Nadere informatie

Versie 4 januari 2013

Versie 4 januari 2013 Versie 4 januari 2013 STRAND - Wie is hoofdelijk aansprakelijk bij ongevallen veroorzaakt door brigadeleden? Kan dit ook de betreffende dagcommandant of meest ervaren brigadelid zijn? - Zijn personen die

Nadere informatie

DUPLICAATPOLIS. Gemeente Deventer Postbus 5000 7400 GC DEVENTER

DUPLICAATPOLIS. Gemeente Deventer Postbus 5000 7400 GC DEVENTER MEEÙS Assurantiën BV Verzekeringnemer Gemeente Deventer Postbus 5000 7400 GC DEVENTER Laan van N.O.I. 123 Postbus 93424 2509 AK Den Haag T +31(0)70 302 89 10 F +31(0)70 361 50 81 I www.meeus.com ABN-AMRO

Nadere informatie

Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) OVZ verzekeringen

Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) OVZ verzekeringen Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) OVZ verzekeringen 1 Productwijzer Schadeverzekering Inzittenden (SVI) Wat leest u in deze productwijzer? In de productwijzer vindt u algemene informatie

Nadere informatie

Verkeersschadeverzekering voor werknemers

Verkeersschadeverzekering voor werknemers Verkeersschadeverzekering voor werknemers Verkeersschadeverzekering voor werknemers Een belangrijke uitsluiting op de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is het gebruik van motorrijtuigen. Een

Nadere informatie

Goed Werkgeverschapverzekering. Een verzekering die aansluit bij de uitgebreide zorgplicht van werkgevers richting medewerkers

Goed Werkgeverschapverzekering. Een verzekering die aansluit bij de uitgebreide zorgplicht van werkgevers richting medewerkers Goed Werkgeverschapverzekering. Een verzekering die aansluit bij de uitgebreide zorgplicht van werkgevers richting medewerkers Inhoud Aangescherpte aansprakelijkheid richting medewerkers. 3 Goed werkgeverschap...

Nadere informatie

De positie van ZZP ers in letselschadetrajecten. Laurien Dufour en Nikolai Pott

De positie van ZZP ers in letselschadetrajecten. Laurien Dufour en Nikolai Pott De positie van ZZP ers in letselschadetrajecten Laurien Dufour en Nikolai Pott dufour@wijadvocaten.nl pott@pottexpertise.nl Te bespreken onderwerpen Wie of wat is een ZZP er? Grondslagen voor vergoeding

Nadere informatie

Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering

Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering Pleziervaartuigenverzekering Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de pleziervaartuigenverzekering. Welke

Nadere informatie

Productwijzer. Pleziervaartuigverzekering

Productwijzer. Pleziervaartuigverzekering Productwijzer Pleziervaartuigverzekering I Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de pleziervaartuigenverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI)

Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de schadeverzekering inzittenden (SVI). Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

Datum 8 juni 2011 Onderwerp De op het goed werkgeverschap gebaseerde verzekeringsplicht

Datum 8 juni 2011 Onderwerp De op het goed werkgeverschap gebaseerde verzekeringsplicht 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG sector privaatrecht Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus

Nadere informatie

BedrijvenTotaalPakket

BedrijvenTotaalPakket BedrijvenTotaalPakket Het BedrijvenTotaalPakket is met 14 dekkingen de onmisbare pakketpolis voor elke ondernemer. De verzekeringen sluiten naadloos op elkaar aan en bevatten hierdoor geen dubbele dekkingen.

Nadere informatie

N.V. Surinaamse Assurantie Maatschappij

N.V. Surinaamse Assurantie Maatschappij Algemene Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven en Beroepen Artikel 1: Verzekerden Verzekerden krachtens deze verzekering zijn: - de verzekeringnemer (met wie de verzekering is aangegaan),

Nadere informatie

Werkgerelateerde verkeersongevallen. Lisette de Haan, 11 mei 2017, NIS bijeenkomst

Werkgerelateerde verkeersongevallen. Lisette de Haan, 11 mei 2017, NIS bijeenkomst Werkgerelateerde verkeersongevallen Lisette de Haan, 11 mei 2017, NIS bijeenkomst U kent het wel, zo n typisch Zeeuwse weg Verkeersongevallen zitten in een klein hoekje Wat nu bij (letsel)schade? Allerlei

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering

De Vrijwilligersverzekering De Vrijwilligersverzekering Uitgebreide dekking ALGEMEEN... 3 PAKKET 1 DE VRIJWILLIGER... 4 SCHADEVERZEKERING VRIJWILLIGERS... 4 AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING PARTICULIEREN... 5 ONGEVALLEN INZITTENDENVERZEKERING...

Nadere informatie

POLIS Delta Lloyd Schadeverzekering N.V. DATUM 15 juli 2015. Stammerhove 3 1112 VA DIEMEN. Eigenaar/exploitant van een asbestverwijderingsbedrijf.

POLIS Delta Lloyd Schadeverzekering N.V. DATUM 15 juli 2015. Stammerhove 3 1112 VA DIEMEN. Eigenaar/exploitant van een asbestverwijderingsbedrijf. POLIS AANSPRAKELIJKHEID VOOR BEDRIJVEN Polisnummer Ingangsdatum wijziging 6 juli 2015 Verzekeringsadviseur Mauritz Financieel Adviesbureau te BUSSUM Verzekeringnemer Asbestverwijdering Amstelland B.V.

Nadere informatie

Clausule 6801 Amlin BAV waarnemers (2015-07)

Clausule 6801 Amlin BAV waarnemers (2015-07) Clausule 6801 Amlin BAV waarnemers (2015-07) Activiteiten Binnen het raam van de voorwaarden zijn verzekerd de gevolgen van aansprakelijkheid voortvloeiende uit reguliere werkzaamheden volgens algemeen

Nadere informatie

Productwijzer Ongevallenverzekering inzittenden (OVI)

Productwijzer Ongevallenverzekering inzittenden (OVI) Ongevallenverzekering inzittenden (OVI) Productwijzer Ongevallenverzekering inzittenden (OVI) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de ongevallenverzekering

Nadere informatie

Informatiebrochure. Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten

Informatiebrochure. Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten Informatiebrochure 2011 Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten Waarom is de VNG Vrijwilligerspolis ontwikkeld? Nederland telt ruim vier miljoen vrijwilligers, die actief zijn in diverse verenigingen,

Nadere informatie

Bijlage A: Sluitnota AVB

Bijlage A: Sluitnota AVB Bijlage A: Sluitnota AVB Bijlage behorende bij de aanbestedingsleidraad 28 september 2019 t.b.v. de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven ten name van de Kamer van Koophandel Verzekeringnemer :

Nadere informatie

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven Wat verzekert de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven? Wij verzekeren de aansprakelijkheid van jou en je medewerkers voor het beschadigen van goederen

Nadere informatie

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de aansprakelijkheidsverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

Informatie Rotterdamse Vrijwilligersverzekering

Informatie Rotterdamse Vrijwilligersverzekering Informatie Rotterdamse Vrijwilligersverzekering PAGINA 2/5 De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat Rotterdamse vrijwilligers goed verzekerd zijn. Daarom is er de Rotterdamse Vrijwilligersverzekering:

Nadere informatie

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP)

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de

Nadere informatie

LWV Voorprogramma. Het nieuwe werken. Rob Brouwer, 8 mei 2012. Voor de inhoud van deze presentatie, wordt geen aansprakelijkheid aanvaard

LWV Voorprogramma. Het nieuwe werken. Rob Brouwer, 8 mei 2012. Voor de inhoud van deze presentatie, wordt geen aansprakelijkheid aanvaard LWV Voorprogramma Het nieuwe werken Rob Brouwer, 8 mei 2012 1 Het nieuwe werken Ontwikkelingen > Hoger opgeleid > Deeltijd > Thuiswerken > Work/life balance > Andere eisen aan het werk 2 Het nieuwe werken

Nadere informatie

Verzekeren? Verzekeringen

Verzekeren? Verzekeringen Verzekeren? Verzekeringen Risico afdekken Welke risico s lopen vrijwilligers en organisa6e? Pas als u weet welke risico s er zijn, kunt u beoordelen welke verzekeringen zinvol zijn om af te sluiten. Soms

Nadere informatie

De ZZP er in het verkeer. VNAB beursdag Dinsdag 20 maart 2018 Chris Banis

De ZZP er in het verkeer. VNAB beursdag Dinsdag 20 maart 2018 Chris Banis De ZZP er in het verkeer VNAB beursdag Dinsdag 20 maart 2018 Chris Banis en de (mogelijke) noodzaak van de SVI Stelling: Een ZZP er die als bestuurder van een voertuig van zijn opdrachtgever een eenzijdig

Nadere informatie

Productwijzer Motorrijtuigenverzekering (WAM-verzekering)

Productwijzer Motorrijtuigenverzekering (WAM-verzekering) Productwijzer Motorrijtuigenverzekering (WAM-verzekering) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de motorrijtuigenverzekering. Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

Studentenpakket. Wij zien meer dan een scherpe premie. + snelle schadeafhandeling + afgestemd op jouw situatie + overzichtelijke polis

Studentenpakket. Wij zien meer dan een scherpe premie. + snelle schadeafhandeling + afgestemd op jouw situatie + overzichtelijke polis Verzekeringspakket voor studenten Studentenpakket Wij zien meer dan een scherpe premie + snelle schadeafhandeling + afgestemd op jouw situatie + overzichtelijke polis VERZEKERINGEN Verzekerd van het beste.

Nadere informatie

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering. Particulier (AVP)

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering. Particulier (AVP) Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de aansprakelijkheidsverzekering. Welke risico s

Nadere informatie

Ongevallenverzekering Collectief

Ongevallenverzekering Collectief Collectieve ongevallenverzekering Informatie voor de werkgever Ongevallenverzekering Collectief Met preventieve diensten en dekkingen voor werkhervatting 2 Ongevallenverzekering Collectief Voorkomt waar

Nadere informatie

DEKKINGSOVERZICHT VRIJWILLIGERSPOLIS

DEKKINGSOVERZICHT VRIJWILLIGERSPOLIS DEKKINGSOVERZICHT VRIJWILLIGERSPOLIS Inhoudsopgave 1. Algemene uitgangspunten... 3 2. Ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor Vrijwilligers... 4 3. Aansprakelijkheidsverzekering voor Vrijwilligers...

Nadere informatie

Rialto.Tóch verzekerd. Polisvoorwaarden Schadeverzekering inzittenden

Rialto.Tóch verzekerd. Polisvoorwaarden Schadeverzekering inzittenden Rialto.Tóch verzekerd Polisvoorwaarden Schadeverzekering inzittenden Dit zijn de polisvoorwaarden van de Schadeverzekering Inzittenden. U vindt hier wanneer u en verzekerden recht hebben op een uitkering

Nadere informatie

Voordelen. - Aanvullende dekkingen voor cascoschade aan de motorrijtuigen van je klanten. - Een no-claimkorting van 30%.

Voordelen. - Aanvullende dekkingen voor cascoschade aan de motorrijtuigen van je klanten. - Een no-claimkorting van 30%. Garageverzekering Wat verzekert de Garageverzekering? Garagebedrijven lopen specifieke bedrijfsrisico s. Ondanks dat je personeel goed opgeleid is en werkt volgens de veiligheidsvoorschriften, kan een

Nadere informatie

Aansprakelijkheid Onderwijsinstelling

Aansprakelijkheid Onderwijsinstelling Aansprakelijkheid Onderwijsinstelling Het belang van een goede aansprakelijkheidsverzekering Arbo en Onderwijswet De Arbo- en Onderwijswet schrijft uw onderwijsinstelling een wettelijke zorgplicht voor.

Nadere informatie

Woongarant. Hypotheekbeschermingsplan 2015

Woongarant. Hypotheekbeschermingsplan 2015 Woongarant Hypotheekbeschermingsplan 2015 Woongarant Woongarant staat garant voor onafhankelijke, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. De opgebouwde expertise stelt ons in staat om excellente producten

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de Collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers.

Nadere informatie

Ongevallenverzekering Collectief

Ongevallenverzekering Collectief Collectieve ongevallenverzekering Informatie voor de werkgever Ongevallenverzekering Collectief Met preventieve diensten en dekkingen voor werkhervatting 2 Ongevallenverzekering Collectief Voorkomt waar

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden Bedrijfsaansprakelijkheid (RV-AVB-2017)

Bijzondere Voorwaarden Bedrijfsaansprakelijkheid (RV-AVB-2017) Bijzondere Voorwaarden Bedrijfsaansprakelijkheid (RV-AVB-2017) Behorende bij de Algemene Voorwaarden (AVW) alsmede Voorwaarden Aansprakelijkheid (AAN) Artikel 1 Specifieke begripsomschrijvingen 1.1 Cliëntenobjecten

Nadere informatie

Woongarant. Hypotheekbeschermingsplan 2013

Woongarant. Hypotheekbeschermingsplan 2013 Woongarant Hypotheekbeschermingsplan 2013 Woongarant Woongarant staat garant voor onafhankelijke, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. De opgebouwde expertise stelt ons in staat om excellente producten

Nadere informatie

AVL-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw AANSPRAKELIJK- HEIDSVERZEKERING AGRARISCH BEDRIJF

AVL-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw AANSPRAKELIJK- HEIDSVERZEKERING AGRARISCH BEDRIJF AVL-0116 Bijzondere voorwaarden bij uw AANSPRAKELIJK- HEIDSVERZEKERING AGRARISCH BEDRIJF 1 INHOUDSOPGAVE WAAROM DEZE VOORWAARDEN BELANGRIJK VOOR U ZIJN 3 MIJN VERZEKERING 1. Wat verzeker ik met de Aansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

Informatiebrochure. Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten

Informatiebrochure. Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten Informatiebrochure 2011 Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten Waarom is de VNG Vrijwilligerspolis ontwikkeld? Nederland telt ruim vier miljoen vrijwilligers, die actief zijn in diverse verenigingen,

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over Vrijwilligersverzekering. mei 2013

Veel gestelde vragen over Vrijwilligersverzekering. mei 2013 Veel gestelde vragen over Vrijwilligersverzekering mei 2013 Veel gestelde vragen over Vrijwilligersverzekering Hoe moet ik mij aanmelden voor de verzekering? Aanmelding voor de verzekering is niet nodig.

Nadere informatie

Schadeverzekering In-/Opzittenden

Schadeverzekering In-/Opzittenden Schadeverzekering In-/Opzittenden Bijzondere Voorwaarden SVI15 Inhoudsopgave I Algemeen 4 1.1 Welke voorwaarden gelden? 4 1.2 Wat bedoelen wij met: 4 II Verzekering 5 2.1 Wie is verzekerd? 5 2.2 Waar

Nadere informatie

Individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering Productwijzer Individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Nadere informatie

Aansprakelijkheid bij Arbeidsongevallen

Aansprakelijkheid bij Arbeidsongevallen Congres Veiligheid & Toezicht 10 november 2014 Aansprakelijkheid bij Arbeidsongevallen Mr. E.H. de Joode Inleiding Veiligheid & Toezicht Op de werkvloer Ondergeschiktheid werknemer Zorgplicht werkgever

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Eindhoven

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Eindhoven De Vrijwilligersverzekering Gemeente Eindhoven ALGEMEEN... 3 PAKKET 1 DE VRIJWILLIGER... 4 PAKKET 2 DE ORGANISATIE... 6 PAKKET 3 RECHTSBIJSTANDVERZEKERING... 9 VRAGEN... 10 SCHADE... 10 Algemeen Definitie

Nadere informatie

Informatiebrochure. Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten

Informatiebrochure. Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten Informatiebrochure Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten Waarom is de VNG Vrijwilligerspolis ontwikkeld? Nederland telt ruim vier miljoen vrijwilligers, die actief zijn in diverse verenigingen,

Nadere informatie

WIA Opvang Polis Collectief. Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen.

WIA Opvang Polis Collectief. Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen. WIA Opvang Polis Collectief Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen. Inleiding Extra zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Hopelijk krijgt u er nooit mee te maken. Maar het is natuurlijk

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering

De Vrijwilligersverzekering De Vrijwilligersverzekering Onderdeel van Collectiviteit Vrijwilligersverzekering Servicepunt71 Gemeente Zoeterwoude 1 ALGEMEEN... 3 PAKKET 1 DE VRIJWILLIGER... 4 PAKKET 2 DE ORGANISATIE... 6 PAKKET 3

Nadere informatie

Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering voor medewerkerverkeersdeelnemer

Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering voor medewerkerverkeersdeelnemer Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering voor medewerkerverkeersdeelnemer Polisvoorwaarden nr. WA 18 Bedankt voor uw keuze voor Klaverblad Verzekeringen. Bij ons heeft u gewoon een goede verzekering. Als

Nadere informatie

Financiële voordelen voor de aansprakelijke verzekeraar bij letsel en overlijdensschade? Door: mr. Nicole M. Bilo

Financiële voordelen voor de aansprakelijke verzekeraar bij letsel en overlijdensschade? Door: mr. Nicole M. Bilo Financiële voordelen voor de aansprakelijke verzekeraar bij letsel en overlijdensschade? Door: mr. Nicole M. Bilo 1. Tendens: de aansprakelijke verzekeraar draagt meer en meer zelf de kosten. 2. Geschiedenis:

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid)

Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de collectieve

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Schadeverzekering Inzittenden

Polisvoorwaarden Schadeverzekering Inzittenden Polisvoorwaarden Schadeverzekering Inzittenden VPPSVI1401 - SAA Assuradeuren Inhoudsopgave Begripsomschrijvingen 3 Omschrijving van de dekking 3 Uitsluitingen 3 Schade 4 Premie 4 Herziening van tarieven

Nadere informatie

Beknopt overzicht NOV Verzekeringspakket

Beknopt overzicht NOV Verzekeringspakket ALGEMEEN De verzekeringen kunnen gesloten worden door organisaties welke zich richten op vrijwilligerswerk. Premievervaldatum: De jaarlijkse premievervaldatum is 1 oktober. Eens per 3 jaar zal ter berekening

Nadere informatie

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM MODEL Detacheringovereenkomst Dit model kunt u ook vinden op www.uwv.nl. 1. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

Nadere informatie

Presentatie kunt u downloaden op: www.fosagverzekeringsdienst.nl of www.noaverzekeringsdienst.nl. Onder het kopje: nieuws

Presentatie kunt u downloaden op: www.fosagverzekeringsdienst.nl of www.noaverzekeringsdienst.nl. Onder het kopje: nieuws Presentatie kunt u downloaden op: www.fosagverzekeringsdienst.nl of www.noaverzekeringsdienst.nl Onder het kopje: nieuws Hoe werken wij? WUTHRICH werkt o.a. samen met: uw brancheorganisatie FOSAG en NOA

Nadere informatie

Productkaart Collectieve en Persoonlijke Ongevallenverzekering

Productkaart Collectieve en Persoonlijke Ongevallenverzekering Productkaart Collectieve en Persoonlijke Ongevallenverzekering Volmachten De verzekering biedt financiële zekerheid bij ongevallen De voordelen op een rij Wereldwijde dekking, 24 uur per dag. Ongeval als

Nadere informatie

Maar wij hebben alles goed geregeld. juridische zaken waar Stichtingen Present mee te maken kunnen krijgen

Maar wij hebben alles goed geregeld. juridische zaken waar Stichtingen Present mee te maken kunnen krijgen Maar wij hebben alles goed geregeld toch? juridische zaken waar Stichtingen Present mee te maken kunnen krijgen Achtergrond Jurist (privaatrecht en strafrecht) Register-Expert Nostimos Letselschadedeskundigen

Nadere informatie

Productwijzer individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Productwijzer individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering Productwijzer individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging voor Farmaceutische Geneeskunde (NVFG) ZZP Café 15 januari 2019

Nederlandse Vereniging voor Farmaceutische Geneeskunde (NVFG) ZZP Café 15 januari 2019 Nederlandse Vereniging voor Farmaceutische Geneeskunde (NVFG) ZZP Café 15 januari 2019 Inleiding Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

SVSO. Presentatie kunt u downloaden op: www.fosagverzekeringsdienst.nl. Onder het kopje: nieuws. FOSAG-Verzekeringsdienst

SVSO. Presentatie kunt u downloaden op: www.fosagverzekeringsdienst.nl. Onder het kopje: nieuws. FOSAG-Verzekeringsdienst SVSO FOSAG-Verzekeringsdienst Presentatie kunt u downloaden op: www.fosagverzekeringsdienst.nl Onder het kopje: nieuws FOSAG-Verzekeringsdienst SVSO Hoe werkt FOSAG Verzekeringsdienst FOSAG Verzekeringsdienst:

Nadere informatie

NATIONALE VAN 1903. Nationale van 1903: benut de voordelen van het collectief

NATIONALE VAN 1903. Nationale van 1903: benut de voordelen van het collectief NATIONALE VAN 1903 Nationale van 1903: benut de voordelen van het collectief Nationale van 1903: benut de voordelen van het collectief Nationale van 1903 Coöperatieve U.A., en haar rechtsvoorgangers, biedt

Nadere informatie

Raetsheren van Orden B.V. Registermakelaar in Assurantiën. Arcadialaan 36a 1813 KN Alkmaar Postbus 1015 1810 KA Alkmaar

Raetsheren van Orden B.V. Registermakelaar in Assurantiën. Arcadialaan 36a 1813 KN Alkmaar Postbus 1015 1810 KA Alkmaar DEKKINGSOVERZICHT VRIJWILLIGERSPOLIS Raetsheren van Orden B.V. Registermakelaar in Assurantiën Arcadialaan 36a 1813 KN Alkmaar Postbus 1015 1810 KA Alkmaar T: 072 54 14 151 F: 072 54 08 266 home@rhvo.nl

Nadere informatie

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIAaanvulling

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIAaanvulling Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIAaanvulling Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling.

Nadere informatie

Workshop: Risicobeheersing met leveringsvoorwaarden

Workshop: Risicobeheersing met leveringsvoorwaarden Workshop: Risicobeheersing met leveringsvoorwaarden Aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven (AVB) Voor bedrijven speelt het risico van contractuele aansprakelijkheid een grote rol. Bedrijven hebben

Nadere informatie

Productwijzer Betalingsbeschermingsverzekering

Productwijzer Betalingsbeschermingsverzekering Productwijzer Betalingsbeschermingsverzekering (BBV) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de Betalingsbeschermingsverzekering. Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

Productwijzer Aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer en bagagewagen

Productwijzer Aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer en bagagewagen Aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer en bagagewagen Productwijzer Aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer en bagagewagen Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht Vrijwilligersverzekering

Dekkingsoverzicht Vrijwilligersverzekering Dekkingsoverzicht Vrijwilligersverzekering Arcadialaan 36a 1813 KN Alkmaar Postbus 1015 1810 KA Alkmaar T 072 541 41 51 F 072 540 82 66 home@raetsheren.nl www.raetsheren.nl Datum 6 april 2017 KvK Alkmaar

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2011-346 d.d. 2 december 2011 (mr. P.A. Offers, voorzitter, mr. B.F. Keulen en mr. A.W.H. Vink, leden, en mr.drs. D.J. Olthoff, secretaris)

Nadere informatie

Een compleet pakket van verzekeringen

Een compleet pakket van verzekeringen Voordelen Zeer compleet Een compleet pakket van verzekeringen U wilt natuurlijk Dat kan met het de zorgeloos wonen. Maar Bruyn Verzekeringspakket die in ons er kan altijd iets gebeuren wat schade volmachtbedrijf

Nadere informatie

motorrijtuigverzekering

motorrijtuigverzekering motorrijtuigverzekering Wetgeving: WAM WVW (art. 185) Doel: beschermen van andere verkeers-deelnemers tegen de financiële gevolgen van schade met of door een motorrijtuig Actuarieel Instituut 1 Wettelijke

Nadere informatie