Verkennend bodemonderzoek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verkennend bodemonderzoek"

Transcriptie

1

2 Verkennend bodemonderzoek Conform NEN 5740 Auteur: Controle: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Mevr. L.J.T.H. van den Broek Dhr. J.P.G.M. van Rozendaal Veldwerk: Dhr. B. de Koning Dhr. T. van Breugel Opdrachtgever: Kuiper Compagnons T.a.v. Dhr. R. Begheyn Postbus HB Rotterdam Verkennend bodemonderzoek Locatie: Projectnummer: Noordelijke randweg N444 te Voorhout Datum: 3 204

3 Samenvatting Ter plaatse van Noordelijke randweg N444 te Voorhout is een verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 uitgevoerd. Voor de uitvoer van het bodemonderzoek is een vooronderzoek conform NEN 5725 uitgevoerd. Op basis van het vooronderzoek is de onderzoeksstrategie bepaald. De locatie heeft een oppervlakte van m 2 en is in gebruik voor agrarische doeleinden. Naar aanleiding van de geplande ontwikkelingen is de locatie onderzocht. Het doel van het onderzoek is om aan te tonen dat op de locatie redelijkerwijs geen verontreinigende stoffen aanwezig zijn in de grond of het grondwater in gehaltes boven respectievelijk de achtergrondwaarden en de streefwaarden. Op 2 november 203 is reeds door Terra Milieu een verkennend bodemonderzoek gerapporteerd (Tm VBO RAP.), betreffende de locatie van de nieuw aan te leggen randweg. De Omgevingsdienst heeft geadviseerd om ook ter plaatse van de toekomstige ecologische zone (het groene gebied tussen de Leidsevaart en de nieuwe weg) een verkennend bodemonderzoek uit te voeren. Tijdens het verkennend bodemonderzoek is de volgende onderzoeksstrategie gehanteerd; Strategie voor een grootschalige onverdachte locatie (ONV). Op basis van het uitgevoerde onderzoek en de analyseresultaten kan worden geconcludeerd dat in de grond enkele verhogingen ten opzichte van de achtergrondwaarde worden aangetroffen. In het grondwater worden enkele verhogingen ten opzichte van de streefwaarde aangetroffen. De locatie kan daarom niet meer als onverdacht worden beschouwd. Ter plaatse van de onderzoekslocatie is op een asbestinventarisatie (ASB, ) uitgevoerd, waarbij een drietal asbestverdachte schuren zijn onderzocht. Ter plaatse van een tweetal van deze schuren is een onderzoek naar asbest in bodem (AIB, ) uitgevoerd. Wij adviseren ter plaatse van de derde schuur ook een onderzoek naar asbest in bodem uit te voeren (ter plaatse van deze locatie is ook los asbest aangetroffen). Ook wordt op de onderzoekslocatie een halfverharding aangetroffen welke uit puinhoudend materiaal bestaat. Omdat geen uitspraak kan worden gedaan over de mogelijke aanwezigheid van asbest in de bodem ter plaatse van de halfverharding wordt geadviseerd hier een onderzoek naar asbest in bodem cf. de NEN 5707 uit te voeren. Alle rechten zijn uitdrukkelijk voorbehouden aan Terra milieu BV. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/ of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van Terra milieu BV.

4 Inhoud. Inleiding Vooronderzoek Onderzoeklocatie Omgeving onderzoeklocatie Conclusie vooronderzoek Veldwerkzaamheden Onderzoeksstrategie Veldwerk ten behoeve van de grond Veldwerk ten behoeve van het grondwater Analyseresultaten Toetsing analyseresultaten Interpretatie analyseresultaten Conclusie en aanbevelingen... 9 Bijlagen. Ligging onderzoekslocatie 2. Situatie uitgevoerd bodemonderzoek 3. Vooronderzoek 4. Veldwerkverslag 5. Boorstaten 6. Analysecertificaten 7. Getoetste analyseresultaten 8. Foto s onderzoekslocatie 9. Certificaten veldwerk

5 . Inleiding In uw opdracht heeft Terra Milieu een verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 uitgevoerd op de locatie Noordelijke randweg N444 te Voorhout. De locatie is in gebruik voor agrarische doeleinden. De ligging van de onderzoekslocatie is weergegeven in bijlage. De situatie van het uitgevoerde bodemonderzoek is weergegeven in bijlage 2. Het bodemonderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van de geplande ontwikkelingen op de locatie. In 203 is er door Terra Milieu een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd ter plaatse van de toekomstige randweg. Aanvullend op het voorgaande onderzoek wordt in dit verkennend bodemonderzoek de toekomstige ecologische zone onderzocht. Het doel van het bodemonderzoek is om aan te tonen dat op de locatie redelijkerwijs geen verontreinigende stoffen aanwezig zijn in de grond of het grondwater in gehaltes boven respectievelijk de achtergrondwaarden en de streefwaarden. Onderzoekslocatie: Noordelijke randweg N444 te Voorhout Projectnummer:

6 2. Vooronderzoek Het vooronderzoek is uitgevoerd op basis van de NEN 5725, het vooronderzoek is verder uitgewerkt in bijlage 3. Het vooronderzoek bestaat o.a. uit het opvragen van bodeminformatie bij de Omgevingsdienst West Holland. 2. Onderzoeklocatie De locatie is in het verleden in gebruik geweest voor agrarische doeleinden, tijdens de uitvoer van het onderzoek was de locatie nog steeds hoofdzakelijk in gebruik voor agrarische doeleinden. De locatie zal in de toekomst worden gebruikt voor infrastructurele doeleinden. Op 2 november 203 is door Terra Milieu een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd (Tm VBO RAP.), betreffende de locatie van de nieuw aan te leggen randweg. De Omgevingsdienst heeft geadviseerd om ter plaatse van de toekomstige ecologische zone (het groene gebied tussen de Leidsevaart en de nieuwe weg) een verkennend bodemonderzoek uit te voeren. Op basis van het uitgevoerde onderzoek en de analyseresultaten kan worden geconcludeerd dat zowel in de grond als het grondwater enkele parameters verhoogd worden aangetroffen. De locatie kan daarom niet meer als onverdacht worden beschouwd. Hiervoor is echter geen aanvullend onderzoek benodigd. Tijdens het veldwerk zijn tevens enkele verdachte deellocaties aangetroffen, hier is geadviseerd aanvullend onderzoek uit te voeren. Ter plaatse van twee deellocaties is bebouwing (schuurtje) met asbestverdachte platen aangetroffen. Ter plaatse van de schuurtjes is een asbestinventarisatie (ASB) en een onderzoek naar asbest in de bodem conform NEN 5707 (AIB) uitgevoerd. Tijdens de asbestinventarisatie op is een derde asbesthoudende schuur ter plaatse van de onderzoekslocatie aangetroffen en geïnventariseerd. 2.2 Omgeving onderzoeklocatie De omgeving van de locatie is in gebruik voor agrarische doeleinden en woondoeleinden. In de directe omgeving van de onderzoeklocatie (straal van 00 meter) zijn geen relevante gegevens bekend met betrekking tot de bodem. Onderzoekslocatie: Noordelijke randweg N444 te Voorhout 2 Projectnummer:

7 2.3 Conclusie vooronderzoek Nabij de onderzoeklocatie (op dezelfde percelen) zijn in het verleden verschillende bodemonderzoeken uitgevoerd. De uitgevoerde bodemonderzoeken zijn geconcentreerd op de verdachte activiteiten/deellocaties ter plaatse van of nabij de op de percelen aanwezige bebouwing. Het onderzochte traject bevindt zich ter plaatse van het onverdachte gedeelte (voornamelijk in gebruik als weiland) van de verschillende percelen. Gezien het gebruik van de onderzoeklocatie wordt de strategie voor een onverdachte locatie gehanteerd. Onderzoekslocatie: Noordelijke randweg N444 te Voorhout 3 Projectnummer:

8 3. Veldwerkzaamheden De veldwerkzaamheden zijn uitgevoerd door dhr. B. de Koning en dhr. T. van Breugel van Terra Milieu, geregistreerd als erkend monsternemers. Terra Milieu is gecertificeerd conform de BRL SIKB 2000, protocol 200, 2002, 2003 en 208. De certificaten zijn opgenomen in bijlage 9. De veldwerkgegevens zijn opgenomen in bijlage 4, foto s van de locatie zijn opgenomen in bijlage Onderzoeksstrategie Op basis van het vooronderzoek kan de locatie als onverdacht worden beschouwd. Tijdens het verkennend bodemonderzoek is de volgende onderzoeksstrategie gehanteerd; Strategie voor een grootschalige onverdachte locatie (GR ONV). Naar aanleiding van de oppervlakte van de onderzoekslocatie zijn de volgende boringen en analyses verricht. Oppervlakte locatie m 2 Boring tot 0,5 m Aantal boringen Boring tot 2,0 m of grondwater boring met peilbuis Aantal analyses Grond Grondwater 2 Bovengrond Ondergrond De analyses van de grond zijn aangeleverd conform het standaard pakket grond; 2 De analyses van het grondwater zijn aangeleverd conform het standaard pakket grondwater 3.2 Veldwerk ten behoeve van de grond Het veldwerk ten behoeve van de monstername van de grond en het plaatsen van de peilbuis voor de monstername van het grondwater zijn uitgevoerd op 5 en 6 oktober 204. De grond is globaal opgebouwd uit matig fijn, zwak siltig zand. De boorstaten van de boringen zijn opgenomen in bijlage 5. Tijdens het uitvoeren van het veldwerk zijn de volgende bijzonderheden waargenomen: Boring Traject (cm mv) Zintuiglijke waarneming B cm Puin zwak B cm Puin zwak B cm Puin zwak, baksteenpuin zwak B cm Baksteenpuin zwak B cm Baksteenpuin zwak Ter plaatse van de onderzoekslocatie wordt een halfverharding van puinhoudend materiaal aangetroffen. Deze halfverharding is niet meegenomen in onderhavig bodemonderzoek. Onderzoekslocatie: Noordelijke randweg N444 te Voorhout 4 Projectnummer:

9 Uiteindelijk zijn de volgende grondmonsters samengesteld en aangeleverd ter analyse op een standaard pakket grond, incl. lutum + organische stof. Monster Boven Traject Opgebouwd uit boringen Zintuiglijke waarneming /ondergrond (cm mv) MB Bovengrond 0 50 B02, B09, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9 MB2 Bovengrond 0 50 B03, B04, B0, B2, B22, B23, B24, B25, B26 MB3 Bovengrond 0 50 B06, B, B27, B28, B29, B30, B3, B33 MB4 Bovengrond 0 50 B07, B08, B2, B34, B35, B36, B37, B38, B39, B40 B05. Bovengrond 0 40 B05. Puin (zwak) MO Ondergrond B0, B02, 03, 0 Veen MO2 Ondergrond B04, B09 Klei MO3 Ondergrond B05, B06, B07 Veen MO4 Ondergrond B04, B06, B08, B09, B Zand De boringen B0 en B0a zijn ter plaatse van de stookplaats gezet. In deze boringen worden in de bovenlaag geen bijzonderheden waargenomen. B0 is meegenomen in het mengmonster MB2. Onderzoekslocatie: Noordelijke randweg N444 te Voorhout 5 Projectnummer:

10 3.3 Veldwerk ten behoeve van het grondwater Het veldwerk ten behoeve van de monstername van het grondwater is uitgevoerd op 23 oktober 204. Tijdens het uitvoeren van de grondwatermonstername en veldmetingen zijn geen bijzonderheden waargenomen. Tijdens de monstername van het grondwater zijn de onderstaande metingen verricht. Peilfilter Filterstelling (cm mv) Grondwaterstand (cm mv) Ec (µs/cm) ph Temperatuur ( o C) Troebelheid (NTU) B ,25 4 Helder B ,30 3,8 Helder B ,4 3,6 Helder B ,50 3, Helder B ,50 3,9 Helder B ,42 3,9 Helder B ,55 3,6 Helder B ,29 3,7 Helder Het grondwater is geanalyseerd op het Standaard pakket grondwater. Onderzoekslocatie: Noordelijke randweg N444 te Voorhout 6 Projectnummer:

11 4. Analyseresultaten De analyses zijn uitgevoerd door een erkend laboratorium (geaccrediteerd conform AS3000), de analysecertificaten zijn opgenomen in bijlage Toetsing analyseresultaten De analyseresultaten zijn getoetst aan de streef en interventiewaarden, zoals deze zijn opgenomen in de Circulaire bodemsanering 203 en de Regeling bodemkwaliteit. De getoetste analyseresultaten zijn opgenomen in bijlage 7. De parameters welke verhoogd ten opzichte van de achtergrond / streefwaarde, tussenwaarde of interventiewaarde worden aangetroffen zijn in onderstaande tabel weergegeven. Monstercode Parameter Overschrijding van (waarde in mg/kg ds.) Grond Achtergrondwaarde Tussenwaarde Interventiewaarde MB Kwik 0,6 Lood 78 MB2 Kobalt 5,9 Kwik 0,3 Lood 35 MB3 Kwik 0,2 MB4 Kwik 0,77 Lood 49 B05. Kwik 0,3 Lood 46 MO Kobalt 9,8 Molybdeen 2,3 Nikkel 5 MO2 MO3 Kobalt 3 Molybdeen,8 MO4 PCB 0,0052 Grondwater Parameter Overschrijding van (waarde in µg/l) Streefwaarde Tussenwaarde Interventiewaarde B0 Kwik 0,074 B02 B03 B04 B05 B06 Xylenen (Som) 0,6 B07 B08 Afhankelijk van de mate van verontreiniging wordt de aangetroffen concentratie van de parameter die verhoogd is aangetroffen in onderstaande tabel weergegeven (bijvoorbeeld bij een verhoging van de achtergrondwaarde wordt de concentratie teruggevonden in de tabel onder Achtergrondwaarde), als geen parameters verhoogd zijn aangetroffen wordt dit aangegeven met een. Onderzoekslocatie: Noordelijke randweg N444 te Voorhout 7 Projectnummer:

12 4.2 Interpretatie analyseresultaten Op basis van de analyseresultaten kan worden geconcludeerd dat in de bovengrond verhogingen van kwik, lood en kobalt t.o.v. de achtergrondwaarde worden aangetroffen. In de ondergrond verhogingen van kobalt, molybdeen, nikkel en PCB s t.o.v. de achtergrondwaarde worden aangetroffen. In het grondwater worden enkel in de peilbuizen B0 en B06 verhogingen van kwik resp. xylenen ten opzichte van de streefwaarde aangetroffen. Onderzoekslocatie: Noordelijke randweg N444 te Voorhout 8 Projectnummer:

13 5. Conclusie en aanbevelingen Op basis van het uitgevoerde onderzoek kan worden geconcludeerd dat in de grond enkele verhogingen ten opzichte van de achtergrondwaarde worden aangetroffen. In het grondwater worden enkele verhogingen ten opzichte van de streefwaarde aangetroffen. De locatie kan daarom niet meer als onverdacht worden beschouwd. Ter plaatse van de onderzoekslocatie is op een asbestinventarisatie (ASB, ) uitgevoerd, waarbij een drietal asbestverdachte schuren zijn onderzocht. Ter plaatse van een tweetal van deze schuren is een onderzoek naar asbest in bodem (AIB, ) uitgevoerd. Wij adviseren ter plaatse van de derde schuur ook een onderzoek naar asbest in bodem uit te voeren (ter plaatse van deze locatie is los asbest aangetroffen). Ook wordt op de onderzoekslocatie een halfverharding aangetroffen welke uit puinhoudend materiaal bestaat. Omdat geen uitspraak kan worden gedaan over de mogelijke aanwezigheid van asbest in de bodem ter plaatse van de halfverharding wordt geadviseerd hier een onderzoek naar asbest in bodem cf. de NEN 5707 uit te voeren. Algemeen Het onderzoek is met de grootst mogelijke nauwkeurigheid en conform de daarvoor opgestelde normen en richtlijnen uitgevoerd. Tijdens het verkennend onderzoek is echter slechts een beperkt aantal boringen geplaatst en analyses ingezet. Hierdoor blijft het, ondanks de zorgvuldigheid waarmee het onderzoek is uitgevoerd, mogelijk dat de bodemopbouw / bodemkwaliteit lokaal afwijkt van de resultaten van dit verkennend bodemonderzoek. Hierdoor kan niet geheel uitgesloten worden dat er op de locatie een verontreiniging aanwezig is die bij dit onderzoek niet is aangetroffen. Terra Milieu bv acht zich niet aansprakelijk voor eventueel hieruit voortvloeiende (financiële) schade. Onderzoekslocatie: Noordelijke randweg N444 te Voorhout 9 Projectnummer:

14 Bijlage. Ligging onderzoekslocatie Kadastrale kaart + omgeving onderzoekslocatie

15 Uittreksel Kadastrale Kaart 908 Uw referentie: Tm m 0 m 50 m Deze kaart is noordgericht Perceelnummer Huisnummer Vastgestelde kadastrale grens Voorlopige kadastrale grens Administratieve kadastrale grens Bebouwing Overige topografie Voor een eensluidend uittreksel, Apeldoorn, 3 april 203 De bewaarder van het kadaster en de openbare registers Schaal :000 Kadastrale gemeente Sectie Perceel VOORHOUT A 506 Aan dit uittreksel kunnen geen betrouwbare maten worden ontleend. De Dienst voor het kadaster en de openbare registers behoudt zich de intellectuele eigendomsrechten voor, waaronder het auteursrecht en het databankenrecht.

16 Uittreksel Kadastrale Kaart Uw referentie: Tm Leidse Vaart a Leidsevaart m 20 m 00 m Deze kaart is noordgericht Perceelnummer Huisnummer Vastgestelde kadastrale grens Voorlopige kadastrale grens Administratieve kadastrale grens Bebouwing Overige topografie Voor een eensluidend uittreksel, Apeldoorn, 3 april 203 De bewaarder van het kadaster en de openbare registers Schaal :2000 Kadastrale gemeente Sectie Perceel VOORHOUT A 203 Aan dit uittreksel kunnen geen betrouwbare maten worden ontleend. De Dienst voor het kadaster en de openbare registers behoudt zich de intellectuele eigendomsrechten voor, waaronder het auteursrecht en het databankenrecht.

17 Uittreksel Kadastrale Kaart 2 Uw referentie: Tm Leidse Vaart m 20 m 00 m Deze kaart is noordgericht Perceelnummer Huisnummer Vastgestelde kadastrale grens Voorlopige kadastrale grens Administratieve kadastrale grens Bebouwing Overige topografie Voor een eensluidend uittreksel, Apeldoorn, 3 april 203 De bewaarder van het kadaster en de openbare registers Schaal :2000 Kadastrale gemeente Sectie Perceel VOORHOUT A 495 Aan dit uittreksel kunnen geen betrouwbare maten worden ontleend. De Dienst voor het kadaster en de openbare registers behoudt zich de intellectuele eigendomsrechten voor, waaronder het auteursrecht en het databankenrecht.

18 Uittreksel Kadastrale Kaart Uw referentie: Tm Zwetter Molentocht Leidsevaart hgb m 20 m 00 m Deze kaart is noordgericht Perceelnummer Huisnummer Vastgestelde kadastrale grens Voorlopige kadastrale grens Administratieve kadastrale grens Bebouwing Overige topografie Voor een eensluidend uittreksel, Apeldoorn, 3 april 203 De bewaarder van het kadaster en de openbare registers Schaal :2000 Kadastrale gemeente Sectie Perceel VOORHOUT A 796 Aan dit uittreksel kunnen geen betrouwbare maten worden ontleend. De Dienst voor het kadaster en de openbare registers behoudt zich de intellectuele eigendomsrechten voor, waaronder het auteursrecht en het databankenrecht.

19 Omgevingskaart Klantreferentie: Tm m 25 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal : 2500 Hier bevindt zich Kadastraal object VOORHOUT A 796 De auteursrechten en databankenrechten zijn voorbehouden aan de Topografische Dienst Kadaster.

20 Bijlage 2. Situatie uitgevoerd bodemonderzoek Locatie boringen + peilbuizen, alsmede bijzonderheden locatie

21

22

23 Bijlage 3. Vooronderzoek Resultaten vooronderzoek conform NEN 5725

24 Vooronderzoek Op grond van de basisinformatie is beoordeeld dat de locatie als onverdacht kan worden beschouwd. Ten behoeve van de te onderzoeken locatie is een beperkt vooronderzoek uitgevoerd. Ten behoeve van het uitgevoerde vooronderzoek zijn de volgende bronnen geraadpleegd: Kadastrale gegevens; Bodemrapportage bij de Omgevingsdienst West Holland; Voormalig bodemgebruik De bodem ter plaatse van de onderzoekslocatie is in het verleden gebruikt voor agrarische doeleinden. Gezien het gebruik worden geen ondergrondse tanks verwacht. Gezien het gebruik van de locatie worden er geen asbesthoudende materialen verwacht. De onderzoekslocatie heeft een lage archeologische verwachtingswaarde. De locatie is niet verdacht met betrekking tot de aanwezigheid van explosieven. Huidig bodemgebruik De locatie is momenteel in gebruik voor agrarische doeleinden. De locatie zal in de toekomst in gebruik worden genomen voor infrastructurele doeleinden. Gegevens met betrekking tot de bodem De directe omgeving van de locatie is in gebruik voor woondoeleinden en agrarische doeleinden. Binnen een straal van 00 meter zijn de volgende relevante gegevens van de bodem bekend: Bodemonderzoek Verdachte activiteiten Periode Boekenburglaan 55/55a Verkennend onderzoek NEN 5740, Chemielinco, stortplaats puin en/of nr , bouw en sloopafval op land Verkennend onderzoek NVN 5740, Ibozo, erfverharding puin en/of NL2562/rp, bouw en sloopafval Nul situatieonderzoek, Heijmans, jala2/masa5/44068, Nader onderzoek, BKH, nr. B , Verkennend onderzoek NEN 5740, BKH, B025707/756R, Nul situatieonderzoek, Heijmans, jala2/diku/43545,

25 Bodemonderzoek Verdachte activiteiten Periode Boekenburglaan 57 Nader onderzoek, BKH, nr. MI257007, demping met puin en/of bouw 978 huidig en sloopafval Verkennend onderzoek NVN5740, Brandstoftank (bovengronds) Heijmans, nr. MI Verkennend onderzoek NVN5740, Bloembollen en 95 huidig BLGG, nr , bloemknollenkwekerij Verkennend onderzoek NEN 5740m Heijmans, nr. jave/bmi/35604, 2003 Vervolg: Opstellen saneringsplan Boekenburglaan 6 Nul situatieonderzoek, CBB, nr , Vervolg: Oriënterend onderzoek Bestrijdingsmiddelenopslagplaats Glastuinbouw 980 huidig Bloembollen en bloemknollenkwekerij Petroleum of kerosinetank (bovengronds) Boekenburglaan 65 Verkennend onderzoek NEN 5740, Chemielinco, nr , Verkennend onderzoek NVN 5740, IGN, nr. MW , Nader onderzoek, IGN, nr. MW97.550, Vervolg: Uitvoeren historisch onderzoek demping bloembollen en 99? bloemknollenkwekerij Meidoornrode 39 4 Verkennend onderzoek NVN 5740, Heijmans, nr. AP/DK/736/ Vervolg: Voldoende onderzocht bloembollen en bloemknollenkwekerij demping met agrarisch afval en/of takkenbossen ophooglaag met puin en/of bouw en sloopafval

26 Bodemonderzoek Verdachte activiteiten Periode Meidoornrode 43 Verkennend onderzoek NVN 5740, CBB, nr. 0742, 994 Vervolg: Voldoende onderzocht Spoorlaan 9 Voorhout Verkennend onderzoek NVN 5740, BKH, nr. MI257006, Vervolg: Voldoende onderzocht Spoorlaan 2 Voorhout Verkennend onderzoek NVN 5740, Van der Helm, nr. 9379, BOOT, Van der Helm, nr. LEEV0202/9409, Vervolg: Uitvoeren historisch onderzoek Bloembollen en bloemknollenkwekerij Bestrijdingsmiddelenopslagplaats Brandstoftank (bovengronds) Stortplaats in water Hbo tank (bovengronds) 989 huidig demping 969 huidig Hbo tank (ondergronds) glastuinbouw 989 huidig Spoorlaan Voorhout Verkennend onderzoek NVN 5740, BLGG, nr , Glastuinbouw 979 huidig Bloembollen en? 972 bloemknollenkwekerij Indicatief onderzoek, Ibozo, nr. NL2462, hbo tank (bovengronds) Vervolg: Uitvoeren oriënterend onderzoek Spoorlaan 3 Voorhout Verkennend onderzoek NVN 5740, Ibozo, nr. NL2500/rp, Vervolg: Voldoende onderzocht Leidsevaart ong. (sectie A ) Voorhout Verkennend onderzoek NVN 5740, BKH, nr. MO25700, Vervolg: Voldoende onderzocht

27 Bodemopbouw en geohydrologie De bodemopbouw en geohydrologie kan worden teruggevonden in de Grondwaterkaart van Nederland, blad 30D, 30 Oost, 3 West (Den Haag Utrecht). De regionale geohydrologische opbouw is in onderstaande tabel opgenomen. Laag Deklaag (0 5 m mv) Eerste watervoerende pakket (5 50 m mv) Eerste scheidende laag (50 70 m mv) Tweede watervoerende pakket (70? m mv) Geohydrologische beschrijving In het algemeen slecht tot matig doorlatende deklaag, gevormd door fijn tot uiterst fijn zand. De laag maakt onderdeel uit van de Westlandformatie. Het watervoerende pakket wordt gevormd door goed doorlatende pleistocene afzettingen tussen de slecht doorlatende deklaag en de scheidende laag. De laag is opgebouwd uit matig grove tot matig fijne zanden. Het doorlaatvermogen (kd waarde) wordt geschat op 00 m 2 /d. De scheidende laag van het eerste en tweede watervoerende pakket bestaat uit kleiige en zandige afzettingen, met inschakelingen van veen. Het tweede watervoerende pakket wordt globaal gevormd door goed doorlatende afzettingen (grind of slibhoudende fijne tot grove zandhoudende afzettingen) onder de scheidende laag

28 Conclusie vooronderzoek In de nabijheid van de onderzoekslocatie hebben verschillende verdachte activiteiten plaatsgevonden. Gezien de afstand van deze activiteiten tot aan de onderzoekslocatie hebben deze geen negatief effect gehad op de bodemkwaliteit binnen de onderzoekslocatie en kan de locatie als grootschalig onverdacht worden beschouwd.

29 Bijlage 4. Veldwerkverslag Veldwerkverslag

30

31

32

33

34 Bijlage 5. Boorstaten Boorstaten (conform NEN 504)

35 boorstaten Boring B0 (300cm) datum: Maaiveld (:50) 50cm 00cm 50 cm50cm Weiland Zs2h 2 Kz Vk Vk Kz3 Zand, matig siltig, zwak humeus. Grijs-donkerbruin. Klei, zwak zandig. Donkergrijs. Veen, zwak kleiig. Donkerbruin. Veen, zwak kleiig. Donkerbruin. Plantenresten matig. Klei, sterk zandig. Grijs. Puin zwak. Puin zwak cm 200cm 250cm Zs Zand, zwak siltig. Grijs. Klei laagjes. Zuigerboor. 300cm 300cm Boormeester: Bram de Koning cm Laatste watermonster: Temperatuur: 4 [ C ] ph waarde: 7.2 [ - ] Geleiding: 662 [ µs/cm ] Helderheid: helder Kleur: kleurloos Toestroming: goed Af/voorpompvolume: 500 [ cl ] Afpomptijd: 0 [ min ] projectnummer locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu blad /6 locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

36 boorstaten Boring B02 (300cm) datum: Maaiveld (:50) 50cm 00cm 50 cm50cm 200cm Weiland Zs2h 2 Kz Vk Vk Kz3 Zand, matig siltig, zwak humeus. Grijs-donkerbruin. Klei, zwak zandig. Donkergrijs. Veen, zwak kleiig. Donkerbruin. Veen, zwak kleiig. Donkerbruin. Plantenresten matig. Klei, sterk zandig. Grijs. Plantenresten zwak cm 250cm Zs Zand, zwak siltig. Grijs. Klei laagjes. Zuigerboor. 300cm 300cm Boormeester: Bram de Koning cm Laatste watermonster: Temperatuur: 3.8 [ C ] ph waarde: 7.3 [ - ] Geleiding: 444 [ µs/cm ] Helderheid: helder Kleur: kleurloos Toestroming: goed Af/voorpompvolume: 500 [ cl ] Afpomptijd: 0 [ min ] projectnummer locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu blad 2/6 locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

37 boorstaten Boring B03 (300cm) datum: Maaiveld (:50) 50cm 00cm Weiland W Zs2h 2 Kz Vk Vk Zand, matig siltig, zwak humeus. Beige-donkerbruin. Klei, zwak zandig. Bruin-donkergrijs. Veen, zwak kleiig. Donkerbruin. Veen, zwak kleiig. Donkerbruin cm50cm 200cm Zk Zand, kleiig. Grijs. Plantenresten zwak. 200cm 250cm Zs Zand, zwak siltig. Grijs. Klei laagjes. Zuigerboor. 300cm 300cm Boormeester: Bram de Koning cm Laatste watermonster: Temperatuur: 3.6 [ C ] ph waarde: 7.4 [ - ] Geleiding: 304 [ µs/cm ] Helderheid: helder Kleur: kleurloos Toestroming: goed Af/voorpompvolume: 500 [ cl ] Afpomptijd: 0 [ min ] projectnummer locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu blad 3/6 locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

38 boorstaten Boring B04 (300cm) datum: Maaiveld (:50) 50cm 00cm Weiland Zs 2 Zs Kz3 Zand, zwak siltig. Grijs-donkerbruin. Zand, zwak siltig. Donkergrijs. Klei, sterk zandig. Donkerbruin. Veen laagjes cm50cm 200cm Kz Kz3 Klei, matig zandig. Grijs. Plantenresten matig. Klei, sterk zandig. Grijs. Plantenresten zwak. 200cm 250cm Zs Zand, zwak siltig. Grijs. Klei laagjes. Zuigerboor. 300cm 300cm Boormeester: Bram de Koning cm Laatste watermonster: Temperatuur: 3. [ C ] ph waarde: 7.5 [ - ] Geleiding: 44 [ µs/cm ] Helderheid: helder Kleur: kleurloos Toestroming: goed Af/voorpompvolume: 500 [ cl ] Afpomptijd: 0 [ min ] projectnummer locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu blad 4/6 locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

39 boorstaten Boring B05 (300cm) datum: Maaiveld (:50) 50cm 00cm 50 cm50cm 200cm Weiland Zs2h 2 Kz Vk Vk Zk 6 Kz Zand, matig siltig, zwak humeus. Grijs-donkerbruin. Klei, zwak zandig. Bruin-donkergrijs. Veen, zwak kleiig. Donkerbruin. Veen, zwak kleiig. Donkerbruin. Plantenresten matig. Zand, kleiig. Lichtgrijs. Klei, matig zandig. Lichtgrijs. Klei laagjes. Zuigerboor. Puin zwak. Puin zwak cm 250cm Kz2 Klei, matig zandig. Lichtgrijs. Klei laagjes. Zuigerboor. 300cm 300cm Boormeester: Bram de Koning cm Laatste watermonster: Temperatuur: 3.9 [ C ] ph waarde: 7.5 [ - ] Geleiding: 86 [ µs/cm ] Helderheid: helder Kleur: kleurloos Toestroming: goed Af/voorpompvolume: 500 [ cl ] Afpomptijd: 0 [ min ] projectnummer locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu blad 5/6 locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

40 boorstaten Boring B06 (300cm) datum: Maaiveld (:50) 50cm 00cm 50 cm50cm Weiland Zs2h 2 Kz Vk Vk Zs Zand, matig siltig, zwak humeus. Grijs-donkerbruin. Klei, zwak zandig. Bruin-donkergrijs. Veen, zwak kleiig. Donkerbruin. Veen, zwak kleiig. Donkerbruin. Plantenresten matig. Zand, zwak siltig. Lichtgrijs. Puin zwak. Puin zwak cm 200cm 250cm Kz2 Klei, matig zandig. Lichtgrijs. Klei laagjes. Zuigerboor. 300cm 300cm Boormeester: Bram de Koning cm Laatste watermonster: Temperatuur: 3.9 [ C ] ph waarde: 7.4 [ - ] Geleiding: 350 [ µs/cm ] Helderheid: helder Kleur: kleurloos Toestroming: goed Af/voorpompvolume: 500 [ cl ] Afpomptijd: 0 [ min ] projectnummer locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu blad 6/6 locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

41 boorstaten Boring B07 (300cm) datum: Maaiveld (:50) 50cm 00cm 50 cm50cm Weiland Zs2h 2 Kz Vz Vk Kz2 Zand, matig siltig, zwak humeus. Grijs-donkerbruin. Klei, zwak zandig. Bruin-donkergrijs. Veen, zwak zandig. Donkerbruin. Veen, zwak kleiig. Donkerbruin. Plantenresten matig. Klei, matig zandig. Lichtgrijs. Puin zwak. Puin zwak cm 200cm 250cm Kz2 Klei, matig zandig. Lichtgrijs. Klei laagjes. Zuigerboor. Zs Zand, zwak siltig. Grijs. Zuigerboor. 300cm 300cm Boormeester: Bram de Koning cm Laatste watermonster: Temperatuur: 3.6 [ C ] ph waarde: 7.6 [ - ] Geleiding: 80 [ µs/cm ] Helderheid: helder Kleur: kleurloos Toestroming: goed Af/voorpompvolume: 500 [ cl ] Afpomptijd: 0 [ min ] projectnummer locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu blad 7/6 locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

42 boorstaten Boring B08 (300cm) datum: Maaiveld (:50) 50cm 00cm 50 cm50cm Weiland Zs2h Zs Vk Zk Zand, matig siltig, zwak humeus. Grijs-donkerbruin. Zand, matig siltig. Bruin-donkergrijs. Veen, zwak kleiig. Donkerbruin. Plantenresten matig. Zand, kleiig. Lichtgrijs. Puin zwak cm 200cm Kz2 Klei, matig zandig. Lichtgrijs. Klei laagjes. Zuigerboor. 250cm Zs Zand, zwak siltig. Grijs. Zuigerboor. 300cm 300cm Boormeester: Bram de Koning cm Laatste watermonster: Temperatuur: 3.7 [ C ] ph waarde: 7.3 [ - ] Geleiding: 232 [ µs/cm ] Helderheid: helder Kleur: kleurloos Toestroming: goed Af/voorpompvolume: 500 [ cl ] Afpomptijd: 0 [ min ] Boring B09 (200cm) datum: (:50) 50cm 00cm Zsh Zs Zs Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. Zand, zwak siltig. Donkergrijs. Zand, zwak siltig. Donkergrijs. 50cm Kz3 Klei, sterk zandig. Grijs. Plantenresten zwak. 200cm Boormeester: Bram de Koning projectnummer locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu blad 8/6 locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

43 boorstaten Boring B0 (200cm) datum: (:50) 50cm Zsh Kz3 Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. Klei, sterk zandig. Donkergrijs. Plantenresten zwak. 00cm Zs Vz Zand, zwak siltig. Donkergrijs. Veen, zwak zandig. Grijs-donkerbruin. Plantenresten zwak. Puin zwak, baksteenpuin zwak. 50cm Vz Veen, zwak zandig. Grijs-donkerbruin. Plantenresten zwak. 200cm Boormeester: Bram de Koning Boring B0a (50cm) datum: Maaiveld (:50) 50cm Zsh Kz2 Zand, zwak siltig, zwak humeus. Donkerbruin. Klei, matig zandig. Grijs-bruin. Boormeester: Bram de Koning Boring B (200cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. 50cm 00cm Kz Vz Klei, sterk zandig. Bruin-donkergrijs. Plantenresten zwak. Veen, zwak zandig. Donkerbruin. 50cm Zs Zand, zwak siltig. Grijs. Plantenresten zwak. 200cm Boormeester: Bram de Koning Kz3 Klei, sterk zandig. Bruin-grijs. Plantenresten zwak. Boring B2 (200cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. 50cm 00cm Zsh Zs2h2 Zand, zwak siltig, matig humeus. Bruin-donkergrijs. Plantenresten zwak. Zand, matig siltig, matig humeus. Donkerbruin. 50cm Zs Zand, zwak siltig. Bruin-grijs. Plantenresten zwak. 200cm Boormeester: Bram de Koning projectnummer locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu blad 9/6 locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

44 boorstaten Boring B3 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Grijs-donkerbruin. Roest sporen. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B4 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Grijs-donkerbruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B5 (50cm) datum: (:50) Zs2h Zand, matig siltig, zwak humeus. Grijs-donkerbruin. Roest sporen. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B6 (50cm) datum: (:50) Zs2 Zand, matig siltig. Grijs-bruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning projectnummer blad 0/6 locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

45 boorstaten Boring B7 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Donkerbruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B8 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Donkerbruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B9 (50cm) datum: (:50) Zs2h Zand, matig siltig, zwak humeus. Grijs-donkerbruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B20 (50cm) datum: (:50) Zkh Zand, kleiig, zwak humeus. Donkerbruin. Baksteenpuin zwak. 50cm Boormeester: Bram de Koning projectnummer blad /6 locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

46 boorstaten Boring B2 (50cm) datum: (:50) Zs Zand, zwak siltig. Bruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B22 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Donkerbruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B23 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Donkerbruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B24 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Donkerbruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning projectnummer blad 2/6 locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

47 boorstaten Boring B25 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Donkerbruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B26 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Donkerbruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B27 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Donkerbruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B28 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning projectnummer blad 3/6 locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

48 boorstaten Boring B29 (50cm) datum: (:50) Zs Zand, zwak siltig. Bruin. Schelpen zwak. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B30 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B3 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B32 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. Baksteenpuin zwak. 50cm Boormeester: Bram de Koning projectnummer blad 4/6 locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

49 boorstaten Boring B33 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B34 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B35 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B36 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning projectnummer blad 5/6 locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

50 boorstaten Boring B37 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B38 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B39 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning Boring B40 (50cm) datum: (:50) Zsh Zand, zwak siltig, zwak humeus. Bruin. 50cm Boormeester: Bram de Koning projectnummer blad 6/6 locatie Noordelijke randweg, Voorhout opdrachtgever Kuiper Compagnons bureau Terra Milieu locatieadres postcode / plaats land getekend volgens NEN 504

51 SMART Boorstatenlegenda Classificaties volgens de (Lutum+Silt)-Zand-Grind-driehoek Grind Grind, siltig Classificaties volgens de Lutum-Silt-Zand-driehoek Klei Klei, zwak siltig Grind, zwak zandig Grind, matig zandig Grind, sterk zandig Klei, matig siltig Klei, sterk siltig Klei, uiterst siltig Grind, uiterst zandig Grind als toevoeging zwak grindig matig grindig sterk grindig Klei, zwak zandig Klei, matig zandig Klei, sterk zandig Zand Zand, kleiig Classificaties volgens de OS-Lutum-(Silt+Zand)-driehoek Veen Mineraalarm veen Zand, zwak siltig Zand, matig siltig Zand, sterk siltig Veen, zwak kleiig Zand, uiterst siltig Veen, sterk kleiig Veen, zwak zandig Veen, sterk zandig Leem Leem, zwak zandig Leem, sterk zandig Veen als toevoeging Bijzondere lagen zwak humeus Grind matig humeus Asfalt sterk humeus Granulaat Laagaanduidingen Laag zonder dikte (folie, geodoek) Proefsleuf (PS) Slakken Tegel Bestrating Peilbuizen ww: 5 l mv.+0cm Boorgat afgesloten Hoeveelheid werkwater ~ ~ Water Slib Anders Hoogte boven het maaiveld Peilbuis Bentoniet Casing Bentoniet Filter Filtergrind Grondwaterstand Monsters Detectie Geroerd grondmonster Steekbus Olie/water-reactie = zwak 2 = matig 3 = sterk 4 = uiterst PID waarden < 0,2 ppm 0,2 -,0 ppm,0-2,0 ppm 2,0-0 ppm > 0 ppm getekend volgens NEN 504

52 Bijlage 6. Analysecertificaten Analysecertificaten Laboratorium

53 Terra Milieu BV T.a.v. Teun Breugel van Heesakkerstraat AG VEGHEL Analysecertificaat Datum: Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek. Certificaatnummer/Versie / Uw project/verslagnummer Uw projectnaam Noordelijke randweg, Voorhout Uw ordernummer Monster(s) ontvangen Dit certificaat mag uitsluitend in zijn geheel worden gereproduceerd. De grondmonsters worden tot 6 weken na datum ontvangst bewaard en watermonsters tot 2 weken na datum ontvangst. Zonder tegenbericht worden de monsters nadien afgevoerd. Indien de monsters langer bewaard dienen te blijven verzoeken wij U dit exemplaar uiterlijk week voor afloop van de standaardbewaarperiode ondertekend aan ons te retourneren. Voor de kosten van het langer bewaren van monsters verwijzen wij naar de prijslijst. Bewaren tot: Datum: Naam: Handtekening: Wij vertrouwen erop uw opdracht hiermee naar verwachting te hebben uitgevoerd, mocht U naar aanleiding van dit analysecertificaat nog vragen hebben verzoeken wij U contact op te nemen met de afdeling Verkoop en Advies. Met vriendelijke groet, Eurofins Analytico B.V. Ing. A. Veldhuizen Technical Manager Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) BNP Paribas S.A Fax +3 (0) VAT/BTW No. NL B0 info-env@eurofins.nl KvK No Site IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

54 Analysecertificaat Uw project/verslagnummer Uw projectnaam Uw ordernummer Monsternemer Monstermatrix Certificaatnummer/Versie / Noordelijke randweg, Voorhout Startdatum Rapportagedatum /07:45 Bijlage A,B,C Teun van Breugel Pagina /2 Grond; Grond (AS3000) Analyse Voorbehandeling Cryogeen malen AS3000 Eenheid Uitgevoerd Uitgevoerd Uitgevoerd Uitgevoerd Uitgevoerd Bodemkundige analyses S Droge stof % (m/m) S Organische stof % (m/m) ds Q Gloeirest % (m/m) ds S Korrelgrootte < 2 µm (Lutum) % (m/m) ds < Metalen S Barium (Ba) mg/kg ds 25 < <20 S Cadmium (Cd) mg/kg ds 0.2 <0.20 < <0.20 S Kobalt (Co) mg/kg ds <3.0 <3.0 <3.0 S Koper (Cu) mg/kg ds S Kwik (Hg) mg/kg ds S Molybdeen (Mo) mg/kg ds <.5 <.5 <.5 <.5 <.5 S Nikkel (Ni) mg/kg ds S Lood (Pb) mg/kg ds S Zink (Zn) mg/kg ds Minerale olie Minerale olie (C0-C2) Minerale olie (C2-C6) Minerale olie (C6-C2) Minerale olie (C2-C30) Minerale olie (C30-C35) Minerale olie (C35-C40) mg/kg ds <3.0 <3.0 <3.0 <3.0 <3.0 mg/kg ds <5.0 <5.0 <5.0 <5.0 <5.0 mg/kg ds <5.0 <5.0 <5.0 <5.0 <5.0 mg/kg ds < < < 2 < mg/kg ds < <5.0 mg/kg ds <6.0 <6.0 <6.0 <6.0 <6.0 S Minerale olie totaal (C0-C40) mg/kg ds <35 <35 <35 <35 <35 Polychloorbifenylen, PCB S PCB 28 mg/kg ds <0.000 <0.000 <0.000 <0.000 <0.000 S PCB 52 mg/kg ds <0.000 <0.000 <0.000 <0.000 <0.000 S PCB 0 mg/kg ds <0.000 <0.000 <0.000 <0.000 <0.000 S PCB 8 mg/kg ds <0.000 <0.000 <0.000 <0.000 <0.000 Nr. Monsteromschrijving Datum monstername Monster nr MB MB2 MB3 MB4 B05. 5-Oct Oct Oct Oct Oct Q: door RvA geaccrediteerde verrichting A: AP04 erkende verrichting S: AS 3000 erkende verrichting Eurofins Analytico B.V. Dit certificaat mag uitsluitend in zijn geheel worden gereproduceerd. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV). TESTEN RvA L00

55 Analysecertificaat Uw project/verslagnummer Uw projectnaam Uw ordernummer Monsternemer Monstermatrix Certificaatnummer/Versie / Noordelijke randweg, Voorhout Startdatum Rapportagedatum /07:45 Bijlage A,B,C Teun van Breugel Pagina 2/2 Grond; Grond (AS3000) Analyse Eenheid S PCB 38 mg/kg ds <0.000 <0.000 < <0.000 S PCB 53 mg/kg ds <0.000 <0.000 < <0.000 S PCB 80 mg/kg ds <0.000 <0.000 < <0.000 S PCB (som 7) (factor 0,7) Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen, PAK ) ) mg/kg ds S Naftaleen mg/kg ds <0.050 <0.050 <0.050 <0.050 <0.050 S Fenanthreen mg/kg ds <0.050 <0.050 < <0.050 S Anthraceen mg/kg ds <0.050 <0.050 <0.050 <0.050 <0.050 S Fluorantheen mg/kg ds <0.050 S Benzo(a)anthraceen mg/kg ds < <0.050 S Chryseen mg/kg ds < <0.050 S Benzo(k)fluorantheen mg/kg ds <0.050 < <0.050 <0.050 S Benzo(a)pyreen mg/kg ds < <0.050 S Benzo(ghi)peryleen mg/kg ds 0.06 < <0.050 S Indeno(23-cd)pyreen mg/kg ds < <0.050 S PAK VROM (0) (factor 0,7) mg/kg ds ) ) ) Nr. Monsteromschrijving Datum monstername Monster nr MB MB2 MB3 MB4 B05. 5-Oct Oct Oct Oct Oct Q: door RvA geaccrediteerde verrichting A: AP04 erkende verrichting S: AS 3000 erkende verrichting Eurofins Analytico B.V. Dit certificaat mag uitsluitend in zijn geheel worden gereproduceerd. Akkoord Pr.coörd. VA Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV). TESTEN RvA L00

56 Bijlage (A) met deelmonsterinformatie behorende bij analysecertificaat / Pagina / Monster nr. Boornr Omschrijving Van Tot Barcode Monsteromschrijving 833 B09.(0-50) B3.(0-50) B02.(0-40) B4.(0-50) B5.(0-50) B6.(0-50) B7.(0-50) B8.(0-50) B9.(0-50) B03.(0-50) B04.(0-50) B0.(0-20) B2.(0-50) B22.(0-50) B23.(0-50) B24.(0-50) B25.(0-50) B26.(0-50) B06.(0-50) B.(0-50) B27.(0-50) B28.(0-50) B29.(0-50) B30.(0-50) B3.(0-50) B33.(0-50) B07.(0-50) B08.(0-50) B2.(0-50) B34.(0-50) B35.(0-50) B36.(0-50) B37.(0-50) B38.(0-50) B39.(0-50) B40.(0-50) B05.(0-40) MB MB2 MB3 MB4 B05. Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

57 Bijlage (B) met opmerkingen behorende bij analysecertificaat / Pagina / Opmerking ) De toetswaarde van de som is gelijk aan de sommatie van 0,7*RG Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

58 . Bijlage (C) met methodeverwijzingen behorende bij analysecertificaat / Pagina / Analyse Methode Techniek Methode referentie Cryogeen malen AS3000 W006 Voorbehandeling Cf. AS3000 Droge Stof W004 Gravimetrie Cf. pb en gw. NEN-ISO 465 Organische stof (gloeirest) W009 Gravimetrie Cf. pb en cf. NEN 5754 Lutum (fractie < 2 µm) W07 Sedimentatie Cf. pb en cf. NEN 5753 Barium (Ba) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Cadmium (Cd) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Kobalt (Co) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Koper (Cu) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Kwik (Hg) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Molybdeen (Mo) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Nikkel (Ni) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Lood (Pb) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Zink (Zn) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Minerale Olie (GC) (C0 - C40) W0202 GC-FID Cf. pb en cf. NEN 6978 PCB (7) W027 GC-MS Cf. pb en gw. NEN 6980 PAK (0 VROM) W027 GC-MS Cf. pb en gw. NEN-ISO 8287 PAK som AS3000/AP04 W027 GC-MS Cf. pb en gw. NEN-ISO 8287 Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

59 Terra Milieu BV T.a.v. Joris van Rozendaal Postbus AG VEGHEL Analysecertificaat Datum: Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek. Certificaatnummer/Versie / Uw project/verslagnummer Uw projectnaam Noordelijke Randweg N 444, Voorhout Uw ordernummer Monster(s) ontvangen Dit certificaat mag uitsluitend in zijn geheel worden gereproduceerd. De grondmonsters worden tot 6 weken na datum ontvangst bewaard en watermonsters tot 2 weken na datum ontvangst. Zonder tegenbericht worden de monsters nadien afgevoerd. Indien de monsters langer bewaard dienen te blijven verzoeken wij U dit exemplaar uiterlijk week voor afloop van de standaardbewaarperiode ondertekend aan ons te retourneren. Voor de kosten van het langer bewaren van monsters verwijzen wij naar de prijslijst. Bewaren tot: Datum: Naam: Handtekening: Wij vertrouwen erop uw opdracht hiermee naar verwachting te hebben uitgevoerd, mocht U naar aanleiding van dit analysecertificaat nog vragen hebben verzoeken wij U contact op te nemen met de afdeling Verkoop en Advies. Met vriendelijke groet, Eurofins Analytico B.V. Ing. A. Veldhuizen Technical Manager Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) BNP Paribas S.A Fax +3 (0) VAT/BTW No. NL B0 info-env@eurofins.nl KvK No Site IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

60 Analysecertificaat Uw project/verslagnummer Uw projectnaam Uw ordernummer Monsternemer Monstermatrix Certificaatnummer/Versie / Noordelijke Randweg N 444, Voorhout Startdatum Rapportagedatum /7:2 Bijlage A,B,C Bram de Koning Pagina /2 Grond; Grond (AS3000) Analyse Voorbehandeling Cryogeen malen AS3000 Eenheid Uitgevoerd Uitgevoerd Uitgevoerd Uitgevoerd Bodemkundige analyses S Droge stof % (m/m) S Droge stof % (m/m) S Organische stof % (m/m) ds Q Gloeirest % (m/m) ds S Korrelgrootte < 2 µm (Lutum) % (m/m) ds < Metalen S Barium (Ba) mg/kg ds <20 22 S Cadmium (Cd) mg/kg ds <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S Kobalt (Co) mg/kg ds S Koper (Cu) mg/kg ds 0 <5.0 < S Kwik (Hg) mg/kg ds < S Molybdeen (Mo) mg/kg ds 2.3 <.5.8 <.5 S Nikkel (Ni) mg/kg ds 5 4 < S Lood (Pb) mg/kg ds 20 3 <0 20 S Zink (Zn) mg/kg ds <20 44 Minerale olie Minerale olie (C0-C2) Minerale olie (C2-C6) Minerale olie (C6-C2) Minerale olie (C2-C30) Minerale olie (C30-C35) Minerale olie (C35-C40) mg/kg ds <2 4.6 <5 4.9 mg/kg ds <20 <5.0 <25 <5.0 mg/kg ds <20 <5.0 <25 <5.0 mg/kg ds 49 2 <55 < mg/kg ds mg/kg ds <24 <6.0 <30 <6.0 S Minerale olie totaal (C0-C40) mg/kg ds <40 37 <80 <35 S Chromatogram olie (GC) Polychloorbifenylen, PCB PCB 28 Zie bijl. mg/kg ds <0.000 <0.000 < S PCB 52 mg/kg ds <0.000 <0.000 <0.000 < ) Nr Monsteromschrijving MO MO2 MO3 Datum monstername Monster nr. 5-Oct Oct Oct MO4 5-Oct Eurofins Analytico B.V. Q: door RvA geaccrediteerde verrichting A: AP04 erkende verrichting S: AS 3000 erkende verrichting Dit certificaat mag uitsluitend in zijn geheel worden gereproduceerd. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV). TESTEN RvA L00

61 Analysecertificaat Uw project/verslagnummer Uw projectnaam Uw ordernummer Monsternemer Monstermatrix Certificaatnummer/Versie / Noordelijke Randweg N 444, Voorhout Startdatum Rapportagedatum /7:2 Bijlage A,B,C Bram de Koning Pagina 2/2 Grond; Grond (AS3000) Analyse Eenheid S PCB 0 mg/kg ds <0.000 <0.000 <0.000 <0.000 S PCB 8 mg/kg ds <0.000 <0.000 <0.000 <0.000 S PCB 38 mg/kg ds <0.000 <0.000 <0.000 <0.000 S PCB 53 mg/kg ds <0.000 <0.000 <0.000 <0.000 S PCB 80 mg/kg ds <0.000 <0.000 <0.000 <0.000 S PCB (som 7) (factor 0,7) Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen, PAK ) mg/kg ds S Naftaleen mg/kg ds <0.050 <0.050 <0.050 <0.050 S Fenanthreen mg/kg ds < < S Anthraceen mg/kg ds <0.050 <0.050 <0.050 <0.050 S Fluorantheen mg/kg ds <0.050 < S Benzo(a)anthraceen mg/kg ds <0.050 <0.050 < S Chryseen mg/kg ds <0.050 <0.050 < S Benzo(k)fluorantheen mg/kg ds <0.050 <0.050 < S Benzo(a)pyreen mg/kg ds <0.050 <0.050 < S Benzo(ghi)peryleen mg/kg ds <0.050 <0.050 < S Indeno(23-cd)pyreen mg/kg ds <0.050 <0.050 < S PAK VROM (0) (factor 0,7) mg/kg ds ) ) ) Nr Monsteromschrijving MO MO2 MO3 Datum monstername Monster nr. 5-Oct Oct Oct MO4 5-Oct Eurofins Analytico B.V. Q: door RvA geaccrediteerde verrichting A: AP04 erkende verrichting S: AS 3000 erkende verrichting Dit certificaat mag uitsluitend in zijn geheel worden gereproduceerd. Akkoord Pr.coörd. VA Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV). TESTEN RvA L00

62 Bijlage (A) met deelmonsterinformatie behorende bij analysecertificaat / Pagina / Monster nr. Boornr Omschrijving Van Tot Barcode Monsteromschrijving B03.3( B03.4( B0.3( B0.4( B0.4( B0.5( B02.3( B02.4( B04.3( B04.4( B04.5( B09.4( B05.3( B05.4( B06.3( B06.4( B07.3( B07.4( B04.2( B06.5( B08.2( B08.4( B09.2( B09.3( B.4( B2.4( MO MO2 MO3 MO4 Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

63 Bijlage (B) met opmerkingen behorende bij analysecertificaat / Pagina / Opmerking ) De toetswaarde van de som is gelijk aan de sommatie van 0,7*RG Opmerking 2) PCB 28 kan positief beïnvloed worden door PCB 3. Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

64 . Bijlage (C) met methodeverwijzingen behorende bij analysecertificaat / Pagina / Analyse Methode Techniek Methode referentie Cryogeen malen AS3000 W006 Voorbehandeling Cf. AS3000 Droge Stof W004 Gravimetrie Cf. pb en gw. NEN-ISO 465 Droge stof W004 Gravimetrie Cf. pb en gw. NEN-ISO 465 Organische stof (gloeirest) W009 Gravimetrie Cf. pb en cf. NEN 5754 Lutum (fractie < 2 µm) W07 Sedimentatie Cf. pb en cf. NEN 5753 Barium (Ba) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Cadmium (Cd) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Kobalt (Co) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Koper (Cu) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Kwik (Hg) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Molybdeen (Mo) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Nikkel (Ni) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Lood (Pb) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Zink (Zn) W0423 ICP-MS Cf. pb en cf. NEN-EN-ISO Minerale Olie (GC) (C0 - C40) W0202 GC-FID Cf. pb en cf. NEN 6978 Chromatogram MO (GC) W0202 GC-FID Eigen methode PCB (7) W027 GC-MS Cf. pb en gw. NEN 6980 PAK (0 VROM) W027 GC-MS Cf. pb en gw. NEN-ISO 8287 PAK som AS3000/AP04 W027 GC-MS Cf. pb en gw. NEN-ISO 8287 Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

65 Chromatogram TPH/ Mineral Oil Sample ID.: R_020 /v Mislukt Certificate no.: Sample description.: MO2 V pa 000 C0 C0-C2 C2-C6 C6-C2 C2-30 C30-C35 C35-C40 C pa Minutes pa C0-C2 C2-C6 C6-C2 C C40 pa C30-C35 C35-C40 0 C Minutes

66 Terra Milieu BV T.a.v. Teun Breugel van Postbus AG VEGHEL Analysecertificaat Datum: Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek. Certificaatnummer/Versie / Uw project/verslagnummer Uw projectnaam Noordelijke randweg, Voorhout Uw ordernummer Monster(s) ontvangen Dit certificaat mag uitsluitend in zijn geheel worden gereproduceerd. De grondmonsters worden tot 6 weken na datum ontvangst bewaard en watermonsters tot 2 weken na datum ontvangst. Zonder tegenbericht worden de monsters nadien afgevoerd. Indien de monsters langer bewaard dienen te blijven verzoeken wij U dit exemplaar uiterlijk week voor afloop van de standaardbewaarperiode ondertekend aan ons te retourneren. Voor de kosten van het langer bewaren van monsters verwijzen wij naar de prijslijst. Bewaren tot: Datum: Naam: Handtekening: Wij vertrouwen erop uw opdracht hiermee naar verwachting te hebben uitgevoerd, mocht U naar aanleiding van dit analysecertificaat nog vragen hebben verzoeken wij U contact op te nemen met de afdeling Verkoop en Advies. Met vriendelijke groet, Eurofins Analytico B.V. Ing. A. Veldhuizen Technical Manager Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) BNP Paribas S.A Fax +3 (0) VAT/BTW No. NL B0 info-env@eurofins.nl KvK No Site IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

67 Analysecertificaat Uw project/verslagnummer Uw projectnaam Uw ordernummer Monsternemer Monstermatrix Certificaatnummer/Versie / Noordelijke randweg, Voorhout Startdatum Rapportagedatum 03204/3:0 Bijlage A,B,C Bram de Koning Pagina /4 Water; Water (AS3000) Analyse Eenheid Metalen S Barium (Ba) µg/l S Cadmium (Cd) µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S Kobalt (Co) µg/l <2.0 <2.0 <2.0 <2.0 <2.0 S Koper (Cu) µg/l <2.0 <2.0 <2.0 <2.0 <2.0 S Kwik (Hg) µg/l <0.050 <0.050 <0.050 <0.050 S Molybdeen (Mo) µg/l 2.3 <2.0 <2.0 <2.0 <2.0 S Nikkel (Ni) µg/l <3.0 <3.0 <3.0 <3.0 <3.0 S Lood (Pb) µg/l <2.0 <2.0 <2.0 <2.0 <2.0 S Zink (Zn) µg/l <0 <0 <0 <0 <0 Vluchtige Aromatische Koolwaterstoffen S Benzeen µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S Tolueen µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S Ethylbenzeen µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S o-xyleen µg/l <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 S m,p-xyleen µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S Xylenen (som) factor 0,7 BTEX (som) ) ) µg/l µg/l <0.90 <0.90 <0.90 <0.90 <0.90 S Naftaleen µg/l <0.020 <0.020 <0.020 <0.020 <0.020 S Styreen µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 Vluchtige organische halogeenkoolwaterstoffen S Dichloormethaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S Trichloormethaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S Tetrachloormethaan µg/l <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 S Trichlooretheen µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S Tetrachlooretheen µg/l <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 S,-Dichloorethaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S,2-Dichloorethaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S,,-Trichloorethaan µg/l <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 S,,2-Trichloorethaan µg/l <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 S cis,2-dichlooretheen µg/l <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 Nr Monsteromschrijving B0: PB B02: PB2 B03: PB3 B04: PB4 B05: PB5 23-Oct Eurofins Analytico B.V. Q: door RvA geaccrediteerde verrichting A: AP04 erkende verrichting S: AS 3000 erkende verrichting ) ) Datum monstername 23-Oct Oct Oct Oct-204 Dit certificaat mag uitsluitend in zijn geheel worden gereproduceerd. ) Monster nr Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV). TESTEN RvA L00

68 Analysecertificaat Uw project/verslagnummer Uw projectnaam Uw ordernummer Monsternemer Monstermatrix Certificaatnummer/Versie / Noordelijke randweg, Voorhout Startdatum Rapportagedatum 03204/3:0 Bijlage A,B,C Bram de Koning Pagina 2/4 Water; Water (AS3000) Analyse Eenheid S trans,2-dichlooretheen µg/l <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 CKW (som) µg/l <.6 <.6 <.6 <.6 <.6 S Tribroommethaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S Vinylchloride µg/l <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 S,-Dichlooretheen µg/l <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 <0.0 S,2-Dichloorethenen (Som) factor 0,7 ) ) µg/l S,-Dichloorpropaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S,2-Dichloorpropaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S,3-Dichloorpropaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 <0.20 S Dichloorpropanen som factor 0.7 µg/l Minerale olie Minerale olie (C0-C2) Minerale olie (C2-C6) Minerale olie (C6-C2) Minerale olie (C2-C30) Minerale olie (C30-C35) Minerale olie (C35-C40) µg/l <4.0 <4.0 <4.0 < µg/l <7.0 <7.0 <7.0 <7.0 2 µg/l < <8.0 0 <8.0 µg/l <5 <5 <5 <5 <5 µg/l <8.0 <8.0 <8.0 <8.0 <8.0 µg/l <8.0 <8.0 <8.0 <8.0 <8.0 S Minerale olie totaal (C0-C40) µg/l <50 <50 <50 <50 <50 ) ) ) Nr. Monsteromschrijving Datum monstername Monster nr B0: PB B02: PB2 B03: PB3 B04: PB4 B05: PB5 23-Oct Oct Oct Oct Oct Q: door RvA geaccrediteerde verrichting A: AP04 erkende verrichting S: AS 3000 erkende verrichting Eurofins Analytico B.V. Dit certificaat mag uitsluitend in zijn geheel worden gereproduceerd. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV). TESTEN RvA L00

69 Analysecertificaat Uw project/verslagnummer Uw projectnaam Uw ordernummer Monsternemer Monstermatrix Certificaatnummer/Versie / Noordelijke randweg, Voorhout Startdatum Rapportagedatum 03204/3:0 Bijlage A,B,C Bram de Koning Pagina 3/4 Water; Water (AS3000) Analyse Eenheid Metalen S Barium (Ba) µg/l 45 <20 24 S Cadmium (Cd) µg/l <0.20 <0.20 <0.20 S Kobalt (Co) µg/l <2.0 <2.0 <2.0 S Koper (Cu) µg/l <2.0 <2.0 <2.0 S Kwik (Hg) µg/l <0.050 <0.050 <0.050 S Molybdeen (Mo) µg/l <2.0 <2.0 <2.0 S Nikkel (Ni) µg/l <3.0 <3.0 <3.0 S Lood (Pb) µg/l <2.0 <2.0 <2.0 S Zink (Zn) µg/l <0 <0 <0 Vluchtige Aromatische Koolwaterstoffen S Benzeen µg/l <0.20 <0.20 <0.20 S Tolueen µg/l <0.20 <0.20 <0.20 S Ethylbenzeen µg/l <0.20 <0.20 <0.20 S o-xyleen µg/l 0.3 <0.0 <0.0 S m,p-xyleen µg/l 0.29 <0.20 <0.20 S Xylenen (som) factor 0,7 BTEX (som) µg/l µg/l <0.90 <0.90 <0.90 S Naftaleen µg/l <0.020 <0.020 <0.020 S Styreen µg/l <0.20 <0.20 <0.20 Vluchtige organische halogeenkoolwaterstoffen S Dichloormethaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 S Trichloormethaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 S Tetrachloormethaan µg/l <0.0 <0.0 <0.0 S Trichlooretheen µg/l <0.20 <0.20 <0.20 S Tetrachlooretheen µg/l <0.0 <0.0 <0.0 S,-Dichloorethaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 S,2-Dichloorethaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 S,,-Trichloorethaan µg/l <0.0 <0.0 <0.0 S,,2-Trichloorethaan µg/l <0.0 <0.0 <0.0 S cis,2-dichlooretheen µg/l <0.0 <0.0 <0.0 ) ) Nr Monsteromschrijving B06: PB6 B07: PB7 Datum monstername Monster nr. 23-Oct Oct B08: PB8 23-Oct Eurofins Analytico B.V. Q: door RvA geaccrediteerde verrichting A: AP04 erkende verrichting S: AS 3000 erkende verrichting Dit certificaat mag uitsluitend in zijn geheel worden gereproduceerd. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV). TESTEN RvA L00

70 Analysecertificaat Uw project/verslagnummer Uw projectnaam Uw ordernummer Monsternemer Monstermatrix Certificaatnummer/Versie / Noordelijke randweg, Voorhout Startdatum Rapportagedatum 03204/3:0 Bijlage A,B,C Bram de Koning Pagina 4/4 Water; Water (AS3000) Analyse Eenheid S trans,2-dichlooretheen µg/l <0.0 <0.0 <0.0 CKW (som) µg/l <.6 <.6 <.6 S Tribroommethaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 S Vinylchloride µg/l <0.0 <0.0 <0.0 S,-Dichlooretheen µg/l <0.0 <0.0 <0.0 S,2-Dichloorethenen (Som) factor 0,7 ) µg/l S,-Dichloorpropaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 S,2-Dichloorpropaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 S,3-Dichloorpropaan µg/l <0.20 <0.20 <0.20 S Dichloorpropanen som factor 0.7 µg/l ) ) S Minerale olie Minerale olie (C0-C2) Minerale olie (C2-C6) Minerale olie (C6-C2) Minerale olie (C2-C30) Minerale olie (C30-C35) Minerale olie (C35-C40) Minerale olie totaal (C0-C40) µg/l 7.9 < µg/l <7.0 <7.0 µg/l <8.0 <8.0 <8.0 µg/l <5 <5 <5 µg/l <8.0 <8.0 <8.0 µg/l <8.0 <8.0 <8.0 2) µg/l <50 <50 <50 Nr Monsteromschrijving B06: PB6 B07: PB7 Datum monstername Monster nr. 23-Oct Oct B08: PB8 23-Oct Eurofins Analytico B.V. Q: door RvA geaccrediteerde verrichting A: AP04 erkende verrichting S: AS 3000 erkende verrichting Dit certificaat mag uitsluitend in zijn geheel worden gereproduceerd. Akkoord Pr.coörd. GW Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV). TESTEN RvA L00

71 Bijlage (A) met deelmonsterinformatie behorende bij analysecertificaat / Pagina / Monster nr. Boornr Omschrijving Van Tot Barcode Monsteromschrijving B0: PB B0-PB B0-PB B02: PB B02-PB B02-PB B03: PB B03-PB B03-PB B04: PB B04-PB B04-PB B05: PB B05-PB B05-PB B06: PB B06-PB B06-PB B07: PB B07-PB B07-PB B08: PB B08-PB B08-PB B0: PB B02: PB2 B03: PB3 B04: PB4 B05: PB5 B06: PB6 B07: PB7 B08: PB8 Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

72 Bijlage (B) met opmerkingen behorende bij analysecertificaat / Pagina / Opmerking ) De toetswaarde van de som is gelijk aan de sommatie van 0,7*RG Opmerking 2) Vluchtige oliefractie aanwezig. Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

73 . Bijlage (C) met methodeverwijzingen behorende bij analysecertificaat / Pagina / Analyse Methode Techniek Methode referentie Xylenen som AS3000 W0254 HS-GC-MS Cf. pb 330- Aromaten (BTEXN) W0254 HS-GC-MS Cf. pb 330- Barium (Ba) W042 ICP-MS Cf. pb 30-3 en cf. NEN-EN-ISO Cadmium (Cd) W042 ICP-MS Cf. pb 30-3 en cf. NEN-EN-ISO Cobalt (Co) W042 ICP-MS Cf. pb 30-3 en cf. NEN-EN-ISO Koper (Cu) W042 ICP-MS Cf. pb 30-3 en cf. NEN-EN-ISO Kwik (Hg) W042 ICP-MS Cf. pb 30-3 en cf. NEN-EN-ISO Molybdeen (Mo) W042 ICP-MS Cf. pb 30-3 en cf. NEN-EN-ISO Nikkel (Ni) W042 ICP-MS Cf. pb 30-3 en cf. NEN-EN-ISO Lood (Pb) W042 ICP-MS Cf. pb 30-3 en cf. NEN-EN-ISO Zink (Zn) W042 ICP-MS Cf. pb 30-3 en cf. NEN-EN-ISO Styreen W0254 HS-GC-MS Cf. pb 330- VOCl () W0254 HS-GC-MS Cf. pb 330- Tribroommethaan (Bromoform) W0254 HS-GC-MS Cf. pb 330- Vinylchloride W0254 HS-GC-MS Cf. pb 330-,-Dichlooretheen W0254 HS-GC-MS Cf. pb 330- DiClEtheen som AS3000 W0254 HS-GC-MS Cf. pb 330-,-Dichloorpropaan W0254 HS-GC-MS Cf. pb 330-,2-Dichloorpropaan W0254 HS-GC-MS Cf. pb 330-,3-Dichloorpropaan W0254 HS-GC-MS Cf. pb 330- DiChlprop. som AS300 W0254 HS-GC-MS Cf. pb en gw. NEN EN ISO 5680 Minerale Olie (GC) (C0 - C40) W025 LVI-GC-FID Cf. pb 30-5 Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +3 (0) Fax +3 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B0 KvK No IBAN: NL7BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 400: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

74 Bijlage 7. Getoetste analyseresultaten De analyseresultaten getoetst aan de Wet bodembescherming

75 Toetsing: BoToVa Wbb 204 bodem Uw projectnummer Projectnaam Noordelijke randweg, Voorhout Ordernummer Datum monstername Monsternemer Teun van Breugel Certificaatnummer Startdatum Rapportagedatum Analyse Eenheid (MB) GSSD Oordeel 2 (MB2) GSSD Oordeel 3 (MB3) GSSD Oordeel 4 (MB4) GSSD Oordeel 5 (B05.) GSSD Oordeel Bodemtype correctie Organische stof 6,6 0 3,3 0 3,5 0 5,2 0 5,4 0 Korrelgrootte < 2 µm (Lutum) 4,8 0 3, ,5 0 3,8 0 Voorbehandeling Cryogeen malen AS3000 Uitgevoerd 0 Uitgevoerd 0 Uitgevoerd 0 Uitgevoerd 0 Uitgevoerd 0 Bodemkundige analyses Droge stof % (m/m) 74,2 0 8,7 0 82,9 0 76,7 0 77,4 0 Organische stof % (m/m) ds 6,6 6,6 3,3 3,3 3,5 3,5 5,2 5,2 5,4 5,4 Gloeirest % (m/m) ds ,5 0 96,6 0 94,5 0 94,3 0 Korrelgrootte < 2 µm (Lutum) % (m/m) ds 4,8 4,8 3,6 3,6 <2,0,4 3,5 3,5 3,8 3,8 Metalen Barium (Ba) mg/kg ds 25 7,76 <20 45, , ,5 <20 44,29 Cadmium (Cd) mg/kg ds 0,2 0,288 - <0,20 0, <0,20 0,2254-0,23 0, <0,20 0, Kobalt (Co) mg/kg ds 3, 8,343-5,9 7,65 * <3,0 7,383 - <3,0 6,342 - <3,0 6,68 - Koper (Cu) mg/kg ds 3 2,43-20,69-7,5 4, ,93-9,3 - Kwik (Hg) mg/kg ds 0,6 0,224 * 0,3 0,459 * 0,2 0,703 * 0,77,053 * 0,3 0,768 * Molybdeen (Mo) mg/kg ds <,5,05 - <,5,05 - <,5,05 - <,5,05 - <,5,05 - Nikkel (Ni) mg/kg ds 6,6 5,6-7 8,0-5,3 5,46-7,5 9,44-5,8 4,7 - Lood (Pb) mg/kg ds * 35 52,28 * 23 35, ,95 * 46 66,05 * Zink (Zn) mg/kg ds 4 77, , ,7-57 6, ,37 - Minerale olie Minerale olie (C0-C2) mg/kg ds <3,0 0 <3,0 0 <3,0 0 <3,0 0 <3,0 0 Minerale olie (C2-C6) mg/kg ds <5,0 0 <5,0 0 <5,0 0 <5,0 0 <5,0 0 Minerale olie (C6-C2) mg/kg ds <5,0 0 <5,0 0 <5,0 0 <5,0 0 <5,0 0 Minerale olie (C2-C30) mg/kg ds < 0 < 0 < < 0 Minerale olie (C30-C35) mg/kg ds <5,0 0 7,3 0 6,5 0 6,3 0 <5,0 0 Minerale olie (C35-C40) mg/kg ds <6,0 0 <6,0 0 <6,0 0 <6,0 0 <6,0 0 Minerale olie totaal (C0-C40) mg/kg ds <35 37,2 - <35 74,24 - < <35 47,2 - <35 45,37 - Polychloorbifenylen, PCB PCB 28 mg/kg ds <0,000 0,0006 <0,000 0,0022 <0,000 0,002 <0,000 0,00346 <0,000 0,00296 PCB 52 mg/kg ds <0,000 0,0006 <0,000 0,0022 <0,000 0,002 <0,000 0,00346 <0,000 0,00296 PCB 0 mg/kg ds <0,000 0,0006 <0,000 0,0022 <0,000 0,002 <0,000 0,00346 <0,000 0,00296 PCB 8 mg/kg ds <0,000 0,0006 <0,000 0,0022 <0,000 0,002 <0,000 0,00346 <0,000 0,00296 PCB 38 mg/kg ds <0,000 0,0006 <0,000 0,0022 <0,000 0,002 0,00 0,00923 <0,000 0,00296 PCB 53 mg/kg ds <0,000 0,0006 <0,000 0,0022 <0,000 0,002 0,003 0,0025 <0,000 0,00296 PCB 80 mg/kg ds <0,000 0,0006 <0,000 0,0022 <0,000 0,002 0,00 0,00923 <0,000 0,00296 PCB (som 7) (factor 0,7) mg/kg ds 0,0049 0, ,0049 0,0485-0,0049 0,04-0,006 0,073-0,0049 0, Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen, PAK Naftaleen mg/kg ds <0,050 0,035 <0,050 0,035 <0,050 0,035 <0,050 0,035 <0,050 0,035 Fenanthreen mg/kg ds <0,050 0,035 <0,050 0,035 <0,050 0,035 0,06 0,06 <0,050 0,035 Anthraceen mg/kg ds <0,050 0,035 <0,050 0,035 <0,050 0,035 <0,050 0,035 <0,050 0,035 Fluorantheen mg/kg ds 0, 0, 0,063 0,063 0,5 0,5 0,6 0,6 <0,050 0,035 Benzo(a)anthraceen mg/kg ds 0,062 0,062 <0,050 0,035 0,094 0,094 0,09 0,09 <0,050 0,035 Chryseen mg/kg ds 0,074 0,074 <0,050 0,035 0, 0, 0, 0, <0,050 0,035 Benzo(k)fluorantheen mg/kg ds <0,050 0,035 <0,050 0,035 0,055 0,055 <0,050 0,035 <0,050 0,035 Benzo(a)pyreen mg/kg ds 0,064 0,064 <0,050 0,035 0, 0, 0,088 0,088 <0,050 0,035 Benzo(ghi)peryleen mg/kg ds 0,06 0,06 <0,050 0,035 0,088 0,088 0,087 0,087 <0,050 0,035 Indeno(23-cd)pyreen mg/kg ds 0,054 0,054 <0,050 0,035 0,096 0,096 0,08 0,08 <0,050 0,035 PAK VROM (0) (factor 0,7) mg/kg ds 0,56 0,565-0,38 0,378-0,8 0,798-0,77 0,772-0,35 0,35 - Legenda Nr. Monster Analytico-nr MB MB MB MB B Verklaring van de gebruikte tekens: niet getoetst kleiner dan of gelijk aan achtergrondwaarde - groter dan achtergrondwaarde * groter dan tussenwaarde ** groter dan interventiewaarde *** GSSD = Gehalte gestandaardiseerd naar standaardbodem Deze toetsing is m.b.v. BoToVa uitgevoerd, Zie voor info: Eurofins Analytico B.V. is niet verantwoordelijk voor de uitkomst van deze toetsing. Mocht u een probleem in deze toetsing signaleren, dan verzoeken wij u vriendelijk dit door te geven aan pais.helpdesk@analytico.com

76 Toetsing: BoToVa Wbb (vigerend) bodem Uw projectnummer Projectnaam Noordelijke Randweg N 444, Voorhout Ordernummer Datum monstername Monsternemer Bram de Koning Certificaatnummer Startdatum Rapportagedatum Analyse Eenheid (MO) GSSD Oordeel 2 (MO2) GSSD Oordeel 3 (MO3) GSSD Oordeel 4 (MO4) GSSD Oordeel Bodemtype correctie Organische stof 54,7 0 6,3 0 73,7 0 2,4 0 Korrelgrootte < 2 µm (Lutum) 2 0 7,2 0 7, 0 2,5 0 Voorbehandeling Cryogeen malen AS3000 Uitgevoerd 0 Uitgevoerd 0 Uitgevoerd 0 Uitgevoerd 0 Bodemkundige analyses Droge stof % (m/m) 20, 0 0 5,4 0 0 Organische stof % (m/m) ds 54,7 54,7 6,3 6,3 73,7 73,7 2,4 2,4 Gloeirest % (m/m) ds 45,3 0 93,2 0 25,8 0 97,4 0 Korrelgrootte < 2 µm (Lutum) % (m/m) ds <2,0,4 7,2 7,2 7, 7, 2,5 2,5 Droge stof % (m/m) 0 6, ,5 0 Metalen Barium (Ba) mg/kg ds 33 27, ,7 <20 33, ,24 Cadmium (Cd) mg/kg ds <0,20 0, <0,20 0,886 - <0,20 0, <0,20 0, Kobalt (Co) mg/kg ds 9,8 34,45 * 4, 9, ,34 * 3,4,33 - Koper (Cu) mg/kg ds 0 7,344 - <5,0 5,455 - <5,0,985-7, 4,25 - Kwik (Hg) mg/kg ds 0,086 0, ,057 0, <0,050 0, , 0,42 - Molybdeen (Mo) mg/kg ds 2,3 2,3 * <,5,05 -,8,8 * <,5,05 - Nikkel (Ni) mg/kg ds 5 43,75 * 4 28,49 - <4,0 5,73-9,2 25,76 - Lood (Pb) mg/kg ds 20 5,93-3 7,4 - <0 4, ,97 - Zink (Zn) mg/kg ds 55 55, ,82 - <20 0, ,8 - Minerale olie Minerale olie (C0-C2) mg/kg ds <2 0 4,6 0 <5 0 4,9 0 Minerale olie (C2-C6) mg/kg ds <20 0 <5,0 0 <25 0 <5,0 0 Minerale olie (C6-C2) mg/kg ds <20 0 <5,0 0 <25 0 <5,0 0 Minerale olie (C2-C30) mg/kg ds <55 0 < 0 Minerale olie (C30-C35) mg/kg ds , ,2 0 Minerale olie (C35-C40) mg/kg ds <24 0 <6,0 0 <30 0 <6,0 0 Minerale olie totaal (C0-C40) mg/kg ds <40 32, ,73 - < <35 02, - Chromatogram olie (GC) 0 Zie bijl Polychloorbifenylen, PCB PCB 28 mg/kg ds <0,000 0, <0,000 0,00 <0,000 0, ,00 0,00467 PCB 52 mg/kg ds <0,000 0, <0,000 0,00 <0,000 0, <0,000 0,00297 PCB 0 mg/kg ds <0,000 0, <0,000 0,00 <0,000 0, <0,000 0,00297 PCB 8 mg/kg ds <0,000 0, <0,000 0,00 <0,000 0, <0,000 0,00297 PCB 38 mg/kg ds <0,000 0, <0,000 0,00 <0,000 0, <0,000 0,00297 PCB 53 mg/kg ds <0,000 0, <0,000 0,00 <0,000 0, <0,000 0,00297 PCB 80 mg/kg ds <0,000 0, <0,000 0,00 <0,000 0, <0,000 0,00297 PCB (som 7) (factor 0,7) mg/kg ds 0,0049 0, ,0049 0, ,0049 0, ,0052 0,0267 * Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen, PAK Naftaleen mg/kg ds <0,050 0,067 <0,050 0,035 <0,050 0,067 <0,050 0,035 Fenanthreen mg/kg ds <0,050 0,067 0,058 0,058 <0,050 0,067 0,4 0,4 Anthraceen mg/kg ds <0,050 0,067 <0,050 0,035 <0,050 0,067 <0,050 0,035 Fluorantheen mg/kg ds 0,067 0,02233 <0,050 0,035 <0,050 0,067 0,3 0,3 Benzo(a)anthraceen mg/kg ds <0,050 0,067 <0,050 0,035 <0,050 0,067 0,5 0,5 Chryseen mg/kg ds <0,050 0,067 <0,050 0,035 <0,050 0,067 0,9 0,9 Benzo(k)fluorantheen mg/kg ds <0,050 0,067 <0,050 0,035 <0,050 0,067 0,08 0,08 Benzo(a)pyreen mg/kg ds <0,050 0,067 <0,050 0,035 <0,050 0,067 0,4 0,4 Benzo(ghi)peryleen mg/kg ds <0,050 0,067 <0,050 0,035 <0,050 0,067 0, 0, Indeno(23-cd)pyreen mg/kg ds <0,050 0,067 <0,050 0,035 <0,050 0,067 0,2 0,2 PAK VROM (0) (factor 0,7) mg/kg ds 0,38 0,273-0,37 0,373-0,35 0,67 -,3,29 - Legenda Nr. Monster Analytico-nr MO MO MO MO Verklaring van de gebruikte tekens: niet getoetst kleiner dan of gelijk aan achtergrondwaarde - groter dan achtergrondwaarde * groter dan tussenwaarde ** groter dan interventiewaarde *** GSSD = Gehalte gestandaardiseerd naar standaardbodem Deze toetsing is m.b.v. BoToVa uitgevoerd, Zie voor info: Eurofins Analytico B.V. is niet verantwoordelijk voor de uitkomst van deze toetsing. Mocht u een probleem in deze toetsing signaleren, dan verzoeken wij u vriendelijk dit door te geven aan pais.helpdesk@analytico.com

77 Toetsing: BoToVa Wbb 204 grondwater Projectnummer Projectnaam Noordelijke randweg, Voorhout Ordernummer Datum monstername Monsternemer Bram de Koning Certificaatnummer Startdatum Rapportagedatum Analyse Eenheid GSSD Oordeel Metalen Barium (Ba) µg/l Cadmium (Cd) µg/l <0,20 0,400 Kobalt (Co) µg/l <2,0,400 Koper (Cu) µg/l <2,0,400 Kwik (Hg) µg/l 0,074 0,0740 * Molybdeen (Mo) µg/l 2,3 2,300 Nikkel (Ni) µg/l <3,0 2,00 Lood (Pb) µg/l <2,0,400 Zink (Zn) µg/l <0 7 Vluchtige Aromatische Koolwaterstoffen Benzeen µg/l <0,20 0,400 Tolueen µg/l <0,20 0,400 Ethylbenzeen µg/l <0,20 0,400 o Xyleen µg/l <0,0 0,0700 m,p Xyleen µg/l <0,20 0,400 Xylenen (som) factor 0,7 µg/l 0,2 0,200 BTEX (som) µg/l <0,90 0,6300 Naftaleen µg/l <0,020 0,040 Styreen µg/l <0,20 0,400 Vluchtige organische halogeenkoolwaterstoffen Dichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Trichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Tetrachloormethaan µg/l <0,0 0,0700 Trichlooretheen µg/l <0,20 0,400 Tetrachlooretheen µg/l <0,0 0,0700, Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,, Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700,,2 Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700 cis,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 trans,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 CKW (som) µg/l <,6,20 Tribroommethaan µg/l <0,20 0,400 Vinylchloride µg/l <0,0 0,0700, Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700,2 Dichloorethenen (Som) factor 0,7 µg/l 0,4 0,400, Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,3 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400 Dichloorpropanen som factor 0.7 µg/l 0,42 0,4200 Minerale olie Minerale olie (C0 C2) µg/l <4,0 Minerale olie (C2 C6) µg/l <7,0 Minerale olie (C6 C2) µg/l <8,0 Minerale olie (C2 C30) µg/l <5 Minerale olie (C30 C35) µg/l <8,0 Minerale olie (C35 C40) µg/l <8,0 Minerale olie totaal (C0 C40) µg/l <50 35 Legenda Nr. Monster Analytico nr B0: PB kleiner dan of gelijk aan streefwaarde Eindoordeel groter dan streefwaarde * Overschrijding Streefwaarde groter dan tussenwaarde ** groter dan interventiewaarde *** Deze toetsing is uitgevoerd met behulp van BoToVa. Zie voor info: ondergrond/bbk/instrumenten/botova/ Eurofins Analytico B.V. is niet verantwoordelijk voor de uitkomst van deze toetsing. Mocht u een probleem in deze toetsing signaleren, dan verzoeken wij u vriendelijk dit door te geven aan pais.helpdesk@eurofins.com

78 Toetsing: BoToVa Wbb 204 grondwater Projectnummer Projectnaam Noordelijke randweg, Voorhout Ordernummer Datum monstername Monsternemer Bram de Koning Certificaatnummer Startdatum Rapportagedatum Analyse Eenheid 2 GSSD Oordeel Metalen Barium (Ba) µg/l Cadmium (Cd) µg/l <0,20 0,400 Kobalt (Co) µg/l <2,0,400 Koper (Cu) µg/l <2,0,400 Kwik (Hg) µg/l <0,050 0,0350 Molybdeen (Mo) µg/l <2,0,400 Nikkel (Ni) µg/l <3,0 2,00 Lood (Pb) µg/l <2,0,400 Zink (Zn) µg/l <0 7 Vluchtige Aromatische Koolwaterstoffen Benzeen µg/l <0,20 0,400 Tolueen µg/l <0,20 0,400 Ethylbenzeen µg/l <0,20 0,400 o Xyleen µg/l <0,0 0,0700 m,p Xyleen µg/l <0,20 0,400 Xylenen (som) factor 0,7 µg/l 0,2 0,200 BTEX (som) µg/l <0,90 0,6300 Naftaleen µg/l <0,020 0,040 Styreen µg/l <0,20 0,400 Vluchtige organische halogeenkoolwaterstoffen Dichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Trichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Tetrachloormethaan µg/l <0,0 0,0700 Trichlooretheen µg/l <0,20 0,400 Tetrachlooretheen µg/l <0,0 0,0700, Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,, Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700,,2 Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700 cis,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 trans,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 CKW (som) µg/l <,6,20 Tribroommethaan µg/l <0,20 0,400 Vinylchloride µg/l <0,0 0,0700, Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700,2 Dichloorethenen (Som) factor 0,7 µg/l 0,4 0,400, Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,3 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400 Dichloorpropanen som factor 0.7 µg/l 0,42 0,4200 Minerale olie Minerale olie (C0 C2) µg/l <4,0 Minerale olie (C2 C6) µg/l <7,0 Minerale olie (C6 C2) µg/l 9,2 Minerale olie (C2 C30) µg/l <5 Minerale olie (C30 C35) µg/l <8,0 Minerale olie (C35 C40) µg/l <8,0 Minerale olie totaal (C0 C40) µg/l <50 35 Legenda Nr. Monster Analytico nr 2 B02: PB kleiner dan of gelijk aan streefwaarde Eindoordeel groter dan streefwaarde * Voldoet aan Streefwaarde groter dan tussenwaarde ** groter dan interventiewaarde *** Deze toetsing is uitgevoerd met behulp van BoToVa. Zie voor info: ondergrond/bbk/instrumenten/botova/ Eurofins Analytico B.V. is niet verantwoordelijk voor de uitkomst van deze toetsing. Mocht u een probleem in deze toetsing signaleren, dan verzoeken wij u vriendelijk dit door te geven aan pais.helpdesk@eurofins.com

79 Toetsing: BoToVa Wbb 204 grondwater Projectnummer Projectnaam Noordelijke randweg, Voorhout Ordernummer Datum monstername Monsternemer Bram de Koning Certificaatnummer Startdatum Rapportagedatum Analyse Eenheid 3 GSSD Oordeel Metalen Barium (Ba) µg/l Cadmium (Cd) µg/l <0,20 0,400 Kobalt (Co) µg/l <2,0,400 Koper (Cu) µg/l <2,0,400 Kwik (Hg) µg/l <0,050 0,0350 Molybdeen (Mo) µg/l <2,0,400 Nikkel (Ni) µg/l <3,0 2,00 Lood (Pb) µg/l <2,0,400 Zink (Zn) µg/l <0 7 Vluchtige Aromatische Koolwaterstoffen Benzeen µg/l <0,20 0,400 Tolueen µg/l <0,20 0,400 Ethylbenzeen µg/l <0,20 0,400 o Xyleen µg/l <0,0 0,0700 m,p Xyleen µg/l <0,20 0,400 Xylenen (som) factor 0,7 µg/l 0,2 0,200 BTEX (som) µg/l <0,90 0,6300 Naftaleen µg/l <0,020 0,040 Styreen µg/l <0,20 0,400 Vluchtige organische halogeenkoolwaterstoffen Dichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Trichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Tetrachloormethaan µg/l <0,0 0,0700 Trichlooretheen µg/l <0,20 0,400 Tetrachlooretheen µg/l <0,0 0,0700, Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,, Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700,,2 Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700 cis,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 trans,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 CKW (som) µg/l <,6,20 Tribroommethaan µg/l <0,20 0,400 Vinylchloride µg/l <0,0 0,0700, Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700,2 Dichloorethenen (Som) factor 0,7 µg/l 0,4 0,400, Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,3 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400 Dichloorpropanen som factor 0.7 µg/l 0,42 0,4200 Minerale olie Minerale olie (C0 C2) µg/l <4,0 Minerale olie (C2 C6) µg/l <7,0 Minerale olie (C6 C2) µg/l <8,0 Minerale olie (C2 C30) µg/l <5 Minerale olie (C30 C35) µg/l <8,0 Minerale olie (C35 C40) µg/l <8,0 Minerale olie totaal (C0 C40) µg/l <50 35 Legenda Nr. Monster Analytico nr 3 B03: PB kleiner dan of gelijk aan streefwaarde Eindoordeel groter dan streefwaarde * Voldoet aan Streefwaarde groter dan tussenwaarde ** groter dan interventiewaarde *** Deze toetsing is uitgevoerd met behulp van BoToVa. Zie voor info: ondergrond/bbk/instrumenten/botova/ Eurofins Analytico B.V. is niet verantwoordelijk voor de uitkomst van deze toetsing. Mocht u een probleem in deze toetsing signaleren, dan verzoeken wij u vriendelijk dit door te geven aan pais.helpdesk@eurofins.com

80 Toetsing: BoToVa Wbb 204 grondwater Projectnummer Projectnaam Noordelijke randweg, Voorhout Ordernummer Datum monstername Monsternemer Bram de Koning Certificaatnummer Startdatum Rapportagedatum Analyse Eenheid 4 GSSD Oordeel Metalen Barium (Ba) µg/l Cadmium (Cd) µg/l <0,20 0,400 Kobalt (Co) µg/l <2,0,400 Koper (Cu) µg/l <2,0,400 Kwik (Hg) µg/l <0,050 0,0350 Molybdeen (Mo) µg/l <2,0,400 Nikkel (Ni) µg/l <3,0 2,00 Lood (Pb) µg/l <2,0,400 Zink (Zn) µg/l <0 7 Vluchtige Aromatische Koolwaterstoffen Benzeen µg/l <0,20 0,400 Tolueen µg/l <0,20 0,400 Ethylbenzeen µg/l <0,20 0,400 o Xyleen µg/l <0,0 0,0700 m,p Xyleen µg/l <0,20 0,400 Xylenen (som) factor 0,7 µg/l 0,2 0,200 BTEX (som) µg/l <0,90 0,6300 Naftaleen µg/l <0,020 0,040 Styreen µg/l <0,20 0,400 Vluchtige organische halogeenkoolwaterstoffen Dichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Trichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Tetrachloormethaan µg/l <0,0 0,0700 Trichlooretheen µg/l <0,20 0,400 Tetrachlooretheen µg/l <0,0 0,0700, Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,, Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700,,2 Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700 cis,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 trans,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 CKW (som) µg/l <,6,20 Tribroommethaan µg/l <0,20 0,400 Vinylchloride µg/l <0,0 0,0700, Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700,2 Dichloorethenen (Som) factor 0,7 µg/l 0,4 0,400, Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,3 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400 Dichloorpropanen som factor 0.7 µg/l 0,42 0,4200 Minerale olie Minerale olie (C0 C2) µg/l <4,0 Minerale olie (C2 C6) µg/l <7,0 Minerale olie (C6 C2) µg/l 0 Minerale olie (C2 C30) µg/l <5 Minerale olie (C30 C35) µg/l <8,0 Minerale olie (C35 C40) µg/l <8,0 Minerale olie totaal (C0 C40) µg/l <50 35 Legenda Nr. Monster Analytico nr 4 B04: PB kleiner dan of gelijk aan streefwaarde Eindoordeel groter dan streefwaarde * Voldoet aan Streefwaarde groter dan tussenwaarde ** groter dan interventiewaarde *** Deze toetsing is uitgevoerd met behulp van BoToVa. Zie voor info: ondergrond/bbk/instrumenten/botova/ Eurofins Analytico B.V. is niet verantwoordelijk voor de uitkomst van deze toetsing. Mocht u een probleem in deze toetsing signaleren, dan verzoeken wij u vriendelijk dit door te geven aan pais.helpdesk@eurofins.com

81 Toetsing: BoToVa Wbb 204 grondwater Projectnummer Projectnaam Noordelijke randweg, Voorhout Ordernummer Datum monstername Monsternemer Bram de Koning Certificaatnummer Startdatum Rapportagedatum Analyse Eenheid 5 GSSD Oordeel Metalen Barium (Ba) µg/l Cadmium (Cd) µg/l <0,20 0,400 Kobalt (Co) µg/l <2,0,400 Koper (Cu) µg/l <2,0,400 Kwik (Hg) µg/l <0,050 0,0350 Molybdeen (Mo) µg/l <2,0,400 Nikkel (Ni) µg/l <3,0 2,00 Lood (Pb) µg/l <2,0,400 Zink (Zn) µg/l <0 7 Vluchtige Aromatische Koolwaterstoffen Benzeen µg/l <0,20 0,400 Tolueen µg/l <0,20 0,400 Ethylbenzeen µg/l <0,20 0,400 o Xyleen µg/l <0,0 0,0700 m,p Xyleen µg/l <0,20 0,400 Xylenen (som) factor 0,7 µg/l 0,2 0,200 BTEX (som) µg/l <0,90 0,6300 Naftaleen µg/l <0,020 0,040 Styreen µg/l <0,20 0,400 Vluchtige organische halogeenkoolwaterstoffen Dichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Trichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Tetrachloormethaan µg/l <0,0 0,0700 Trichlooretheen µg/l <0,20 0,400 Tetrachlooretheen µg/l <0,0 0,0700, Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,, Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700,,2 Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700 cis,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 trans,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 CKW (som) µg/l <,6,20 Tribroommethaan µg/l <0,20 0,400 Vinylchloride µg/l <0,0 0,0700, Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700,2 Dichloorethenen (Som) factor 0,7 µg/l 0,4 0,400, Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,3 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400 Dichloorpropanen som factor 0.7 µg/l 0,42 0,4200 Minerale olie Minerale olie (C0 C2) µg/l 7,8 Minerale olie (C2 C6) µg/l 2 Minerale olie (C6 C2) µg/l <8,0 Minerale olie (C2 C30) µg/l <5 Minerale olie (C30 C35) µg/l <8,0 Minerale olie (C35 C40) µg/l <8,0 Minerale olie totaal (C0 C40) µg/l <50 35 Legenda Nr. Monster Analytico nr 5 B05: PB kleiner dan of gelijk aan streefwaarde Eindoordeel groter dan streefwaarde * Voldoet aan Streefwaarde groter dan tussenwaarde ** groter dan interventiewaarde *** Deze toetsing is uitgevoerd met behulp van BoToVa. Zie voor info: ondergrond/bbk/instrumenten/botova/ Eurofins Analytico B.V. is niet verantwoordelijk voor de uitkomst van deze toetsing. Mocht u een probleem in deze toetsing signaleren, dan verzoeken wij u vriendelijk dit door te geven aan pais.helpdesk@eurofins.com

82 Toetsing: BoToVa Wbb 204 grondwater Projectnummer Projectnaam Noordelijke randweg, Voorhout Ordernummer Datum monstername Monsternemer Bram de Koning Certificaatnummer Startdatum Rapportagedatum Analyse Eenheid 6 GSSD Oordeel Metalen Barium (Ba) µg/l Cadmium (Cd) µg/l <0,20 0,400 Kobalt (Co) µg/l <2,0,400 Koper (Cu) µg/l <2,0,400 Kwik (Hg) µg/l <0,050 0,0350 Molybdeen (Mo) µg/l <2,0,400 Nikkel (Ni) µg/l <3,0 2,00 Lood (Pb) µg/l <2,0,400 Zink (Zn) µg/l <0 7 Vluchtige Aromatische Koolwaterstoffen Benzeen µg/l <0,20 0,400 Tolueen µg/l <0,20 0,400 Ethylbenzeen µg/l <0,20 0,400 o Xyleen µg/l 0,3 0,300 m,p Xyleen µg/l 0,29 0,2900 Xylenen (som) factor 0,7 µg/l 0,6 0,6000 * BTEX (som) µg/l <0,90 0,6300 Naftaleen µg/l <0,020 0,040 Styreen µg/l <0,20 0,400 Vluchtige organische halogeenkoolwaterstoffen Dichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Trichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Tetrachloormethaan µg/l <0,0 0,0700 Trichlooretheen µg/l <0,20 0,400 Tetrachlooretheen µg/l <0,0 0,0700, Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,, Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700,,2 Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700 cis,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 trans,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 CKW (som) µg/l <,6,20 Tribroommethaan µg/l <0,20 0,400 Vinylchloride µg/l <0,0 0,0700, Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700,2 Dichloorethenen (Som) factor 0,7 µg/l 0,4 0,400, Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,3 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400 Dichloorpropanen som factor 0.7 µg/l 0,42 0,4200 Minerale olie Minerale olie (C0 C2) µg/l 7,9 Minerale olie (C2 C6) µg/l Minerale olie (C6 C2) µg/l <8,0 Minerale olie (C2 C30) µg/l <5 Minerale olie (C30 C35) µg/l <8,0 Minerale olie (C35 C40) µg/l <8,0 Minerale olie totaal (C0 C40) µg/l <50 35 Legenda Nr. Monster Analytico nr 6 B06: PB kleiner dan of gelijk aan streefwaarde Eindoordeel groter dan streefwaarde * Overschrijding Streefwaarde groter dan tussenwaarde ** groter dan interventiewaarde *** Deze toetsing is uitgevoerd met behulp van BoToVa. Zie voor info: ondergrond/bbk/instrumenten/botova/ Eurofins Analytico B.V. is niet verantwoordelijk voor de uitkomst van deze toetsing. Mocht u een probleem in deze toetsing signaleren, dan verzoeken wij u vriendelijk dit door te geven aan pais.helpdesk@eurofins.com

83 Toetsing: BoToVa Wbb 204 grondwater Projectnummer Projectnaam Noordelijke randweg, Voorhout Ordernummer Datum monstername Monsternemer Bram de Koning Certificaatnummer Startdatum Rapportagedatum Analyse Eenheid 7 GSSD Oordeel Metalen Barium (Ba) µg/l <20 4 Cadmium (Cd) µg/l <0,20 0,400 Kobalt (Co) µg/l <2,0,400 Koper (Cu) µg/l <2,0,400 Kwik (Hg) µg/l <0,050 0,0350 Molybdeen (Mo) µg/l <2,0,400 Nikkel (Ni) µg/l <3,0 2,00 Lood (Pb) µg/l <2,0,400 Zink (Zn) µg/l <0 7 Vluchtige Aromatische Koolwaterstoffen Benzeen µg/l <0,20 0,400 Tolueen µg/l <0,20 0,400 Ethylbenzeen µg/l <0,20 0,400 o Xyleen µg/l <0,0 0,0700 m,p Xyleen µg/l <0,20 0,400 Xylenen (som) factor 0,7 µg/l 0,2 0,200 BTEX (som) µg/l <0,90 0,6300 Naftaleen µg/l <0,020 0,040 Styreen µg/l <0,20 0,400 Vluchtige organische halogeenkoolwaterstoffen Dichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Trichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Tetrachloormethaan µg/l <0,0 0,0700 Trichlooretheen µg/l <0,20 0,400 Tetrachlooretheen µg/l <0,0 0,0700, Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,, Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700,,2 Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700 cis,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 trans,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 CKW (som) µg/l <,6,20 Tribroommethaan µg/l <0,20 0,400 Vinylchloride µg/l <0,0 0,0700, Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700,2 Dichloorethenen (Som) factor 0,7 µg/l 0,4 0,400, Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,3 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400 Dichloorpropanen som factor 0.7 µg/l 0,42 0,4200 Minerale olie Minerale olie (C0 C2) µg/l <4,0 Minerale olie (C2 C6) µg/l <7,0 Minerale olie (C6 C2) µg/l <8,0 Minerale olie (C2 C30) µg/l <5 Minerale olie (C30 C35) µg/l <8,0 Minerale olie (C35 C40) µg/l <8,0 Minerale olie totaal (C0 C40) µg/l <50 35 Legenda Nr. Monster Analytico nr 7 B07: PB kleiner dan of gelijk aan streefwaarde Eindoordeel groter dan streefwaarde * Voldoet aan Streefwaarde groter dan tussenwaarde ** groter dan interventiewaarde *** Deze toetsing is uitgevoerd met behulp van BoToVa. Zie voor info: ondergrond/bbk/instrumenten/botova/ Eurofins Analytico B.V. is niet verantwoordelijk voor de uitkomst van deze toetsing. Mocht u een probleem in deze toetsing signaleren, dan verzoeken wij u vriendelijk dit door te geven aan pais.helpdesk@eurofins.com

84 Toetsing: BoToVa Wbb 204 grondwater Projectnummer Projectnaam Noordelijke randweg, Voorhout Ordernummer Datum monstername Monsternemer Bram de Koning Certificaatnummer Startdatum Rapportagedatum Analyse Eenheid 8 GSSD Oordeel Metalen Barium (Ba) µg/l Cadmium (Cd) µg/l <0,20 0,400 Kobalt (Co) µg/l <2,0,400 Koper (Cu) µg/l <2,0,400 Kwik (Hg) µg/l <0,050 0,0350 Molybdeen (Mo) µg/l <2,0,400 Nikkel (Ni) µg/l <3,0 2,00 Lood (Pb) µg/l <2,0,400 Zink (Zn) µg/l <0 7 Vluchtige Aromatische Koolwaterstoffen Benzeen µg/l <0,20 0,400 Tolueen µg/l <0,20 0,400 Ethylbenzeen µg/l <0,20 0,400 o Xyleen µg/l <0,0 0,0700 m,p Xyleen µg/l <0,20 0,400 Xylenen (som) factor 0,7 µg/l 0,2 0,200 BTEX (som) µg/l <0,90 0,6300 Naftaleen µg/l <0,020 0,040 Styreen µg/l <0,20 0,400 Vluchtige organische halogeenkoolwaterstoffen Dichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Trichloormethaan µg/l <0,20 0,400 Tetrachloormethaan µg/l <0,0 0,0700 Trichlooretheen µg/l <0,20 0,400 Tetrachlooretheen µg/l <0,0 0,0700, Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorethaan µg/l <0,20 0,400,, Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700,,2 Trichloorethaan µg/l <0,0 0,0700 cis,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 trans,2 Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700 CKW (som) µg/l <,6,20 Tribroommethaan µg/l <0,20 0,400 Vinylchloride µg/l <0,0 0,0700, Dichlooretheen µg/l <0,0 0,0700,2 Dichloorethenen (Som) factor 0,7 µg/l 0,4 0,400, Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,2 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400,3 Dichloorpropaan µg/l <0,20 0,400 Dichloorpropanen som factor 0.7 µg/l 0,42 0,4200 Minerale olie Minerale olie (C0 C2) µg/l 5,8 Minerale olie (C2 C6) µg/l <7,0 Minerale olie (C6 C2) µg/l <8,0 Minerale olie (C2 C30) µg/l <5 Minerale olie (C30 C35) µg/l <8,0 Minerale olie (C35 C40) µg/l <8,0 Minerale olie totaal (C0 C40) µg/l <50 35 Legenda Nr. Monster Analytico nr 8 B08: PB kleiner dan of gelijk aan streefwaarde Eindoordeel groter dan streefwaarde * Voldoet aan Streefwaarde groter dan tussenwaarde ** groter dan interventiewaarde *** Deze toetsing is uitgevoerd met behulp van BoToVa. Zie voor info: ondergrond/bbk/instrumenten/botova/ Eurofins Analytico B.V. is niet verantwoordelijk voor de uitkomst van deze toetsing. Mocht u een probleem in deze toetsing signaleren, dan verzoeken wij u vriendelijk dit door te geven aan pais.helpdesk@eurofins.com

85 Bijlage 8. Foto s onderzoekslocatie Fotoblad met foto s van de onderzochte locatie

86

87

88 Bijlage 9. Certificaten veldwerk Certificaat BRL SIKB 2000

89

90

91

Milieutechniek ZVS Eemnes BV BO Baarn, Wildenburglaan 1. Boring: 101. Boring: 102. Boring: 103. Boring: 104. Boring: 105.

Milieutechniek ZVS Eemnes BV BO Baarn, Wildenburglaan 1. Boring: 101. Boring: 102. Boring: 103. Boring: 104. Boring: 105. BO435 Milieutechniek ZVS Eemnes BV Boring: Boring: 2 5 8 5 5 klinker Zand, matig fijn, zwak siltig, bruinbeige, Zand, matig fijn, zwak siltig, sterk puinhoudend, bruin, 5 5 gras Zand, matig fijn, zwak

Nadere informatie

Onderwerp: Aanvullend bodemonderzoek Winkel, 28 oktober 2014 Werfplein 5 te Zwartewaal Onze referentie:

Onderwerp: Aanvullend bodemonderzoek Winkel, 28 oktober 2014 Werfplein 5 te Zwartewaal Onze referentie: Bilfinger Industrial Services Werfplein 5 Zwartewaal Onderwerp: Aanvullend bodemonderzoek Winkel, 28 oktober 2014 Werfplein 5 te Zwartewaal Onze referentie: 051002522 Geachte heer van Ruitenburg, Hierbij

Nadere informatie

P Hengelo - Torenlaan 62 Sportpark Slangenbeek P

P Hengelo - Torenlaan 62 Sportpark Slangenbeek P BOOT Org. Ingenieursburo T.a.v. E. Janssen Postbus 59 39 AM VEENENDAAL Analysecertificaat Datum: 5-Jul-217 Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek. Certificaatnummer/Versie

Nadere informatie

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: 1333 m 125 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal 1: 125 Hier bevindt zich Kadastraal object BAARN K 1263 Smutslaan 8, 3743 CG BAARN

Nadere informatie

Analysecertificaat. Infrasoil - Veenendaal T.a.v. H. Liesveld Postbus NK VEENENDAAL. Datum:

Analysecertificaat. Infrasoil - Veenendaal T.a.v. H. Liesveld Postbus NK VEENENDAAL. Datum: Infrasoil - Veenendaal T.a.v. H. Liesveld Postbus 49 39 NK VEENENDAAL Analysecertificaat Datum: 1-9-214 Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek. Certificaatnummer/Versie

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Conform NEN 5740 Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Dhr. J.P.G.M. van Rozendaal Veldwerk: Dhr. Ing. T. van Breugel Dhr. J.P.G.M. van Rozendaal Opdrachtgever: Van Gessel

Nadere informatie

Hierbij willen wij u de resultaten doen toekomen van het actualiserend onderzoek aan de Johannes Keizerhof te Handel.

Hierbij willen wij u de resultaten doen toekomen van het actualiserend onderzoek aan de Johannes Keizerhof te Handel. Gemeente Gemert-Bakel, T.a.v. de heer M. Emonds, Postbus 1, 542 DA GEMERT. Onze ref: PH-16332 Uw ref: Betreft: Actualiserend onderzoek Johannes Keizershof Handel Asten, 18 mei 216 Geachte heer M. Emonds,

Nadere informatie

BO14168. Milieutechniek ZVS Eemnes BV. Amersfoort, Heiligenbergerwerg 113. Boring: 301. Boring: 302. Datum: 05-11-2014

BO14168. Milieutechniek ZVS Eemnes BV. Amersfoort, Heiligenbergerwerg 113. Boring: 301. Boring: 302. Datum: 05-11-2014 BO14168 Milieutechniek ZVS Eemnes BV Boring: 301 Datum: 05-11-2014 Boring: 302 Datum: 05-11-2014 0 1 0 tuin Zand, matig fijn, zwak humeus, zwak grindig, donkerbruin, Edelmanboor 0 1 0 40 tuin Zand, matig

Nadere informatie

Happy Duck Wasplein Industrieweg AD DUIVENDRECHT

Happy Duck Wasplein Industrieweg AD DUIVENDRECHT Happy Duck Wasplein Industrieweg 9 1115 AD DUIVENDRECHT Eemnes, 16 mei 217 Ref: AF/53br17/21838 Betreft : Resultaten slibmonster uit OBA Werk : Duivendrecht, Industrieweg 9 Projectnr. : PK17136 Geachte

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Conform NEN 5740 Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Dhr. J.P.G.M. van Rozendaal Veldwerk: Dhr. B. Brouwer Dhr. J. van Rozendaal Opdrachtgever: Rozendaal Agri BV T.a.v.

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Diverse locaties te Schermerhorn Projectnummer:

Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Diverse locaties te Schermerhorn Projectnummer: Verkennend bodemonderzoek conform NEN 574 Diverse locaties te Schermerhorn Projectnummer: 512315 Opdrachtgever: Opdrachtnemer/Rapporteur: Auteur: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Postbus 25 17

Nadere informatie

Bureau Schmidt T.a.v. de heer R. Schmidt Westersingel CK LEEUWARDEN

Bureau Schmidt T.a.v. de heer R. Schmidt Westersingel CK LEEUWARDEN WMR Rinsumageest B.V. Postbus 5 9104 ZG DAMWÂLD Van Aylvawei 40 9105 KT RINSUMAGEAST Tel. (0511) 42 50 50 Fax (0511) 42 41 84 Internet : www.wmr.nl E-mail : milieu@wmr.nl Bureau Schmidt T.a.v. de heer

Nadere informatie

Hierbij doe ik u het verslag toekomen van het uitgevoerde actualisatie bodemonderzoek op de bovengenoemde locatie.

Hierbij doe ik u het verslag toekomen van het uitgevoerde actualisatie bodemonderzoek op de bovengenoemde locatie. Gemeente Moerdijk Afdeling Ruimtelijke & Maatschappelijke Ontwikkeling T.a.v. Dhr. L. Willems Postbus 4 4760 AA Zevenbergen Ons kenmerk :.r Beh. door : R.A.C. Hereijgers Datum : 7 maart 07 Betreft : Actualisatie

Nadere informatie

Analysecertificaat. Milieutechniek Rouwmaat b.v. T.a.v. Nico Looman Postbus AB GROENLO. Datum:

Analysecertificaat. Milieutechniek Rouwmaat b.v. T.a.v. Nico Looman Postbus AB GROENLO. Datum: Milieutechniek Rouwmaat b.v. T.a.v. Nico Looman Postbus 74 7140 AB GROENLO Analysecertificaat Datum: 27-05-2014 Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek. Certificaatnummer/Versie

Nadere informatie

Hierbij willen wij u de resultaten doen toekomen van het actualiserend bodemonderzoek aan de Teutonenhof te Gemert.

Hierbij willen wij u de resultaten doen toekomen van het actualiserend bodemonderzoek aan de Teutonenhof te Gemert. Dhr. P. van Schijndel, Asten, 18 maart 216 Onze ref: PH-16178 Uw ref: Betreft: Actualiserend bodemonderzoek Teutonenhof Geachte heer van Schijndel, Hierbij willen wij u de resultaten doen toekomen van

Nadere informatie

Bijlage 1. Regionale situatie met aanduiding onderzoekslocatie Nunspeterweg 15 te Elburg Projectnummer: 162294/AM 183200 183700 184200 184700 185200 185700 186200 /. LOKATIE 492000 492500 493000 493500

Nadere informatie

BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE 1 blad 1 van 1 Onderzoekslocatie Onderdeel : Locatiekaart Schaal : 1:25.000 (Bron: Topografische kaart van Nederland) Projectnummer : 2016.0200 Opdrachtgever : De heer A.

Nadere informatie

Bouwbedrijf Swart T.a.v. de heer T. Offringa Grote Hornstweg 19 D 9261 VW EASTERMAR

Bouwbedrijf Swart T.a.v. de heer T. Offringa Grote Hornstweg 19 D 9261 VW EASTERMAR WMR Rinsumageest B.V. Postbus 5 9104 ZG DAMWÂLD Van Aylvawei 40 9105 KT RINSUMAGEAST Tel. (0511) 42 50 50 Fax (0511) 42 41 84 Internet : www.wmr.nl E-mail : milieu@wmr.nl Bouwbedrijf Swart T.a.v. de heer

Nadere informatie

Bijlage 5 Briefrapport resultaten bodemsanering (fase 2)

Bijlage 5 Briefrapport resultaten bodemsanering (fase 2) Bijlage 5 Briefrapport resultaten bodemsanering (fase 2) Wijngaard, ontwerp 385 Gemeente Huizen t.a.v. de heer W. Menzel Postbus 5 1270 AA HUIZEN Eemnes, 21 februari 2018 Ref: AV/53br18/21938 Betreft

Nadere informatie

Op basis van deze resultaten kan bevoegd gezag een definitief oordeel vellen over de uitkomsten van de uitgevoerde onderzoeken.

Op basis van deze resultaten kan bevoegd gezag een definitief oordeel vellen over de uitkomsten van de uitgevoerde onderzoeken. Portaal Vastgoed Ontwikkeling t.a.v. mevrouw Bloeme Benjamins Postbus 375 3900 AJ Veenendaal kenmerk: 09/200202/EB Amsterdam, 25 februari 2009 onderwerp: rapportage nader bodemonderzoek Nic. Beetsstraat

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Conform NEN 5740 Auteur: Dhr. Ing. J.M.H. van Abeelen Controle: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Veldwerk: Dhr. B. Brouwer Opdrachtgever: Kuiper Compagnons Postbus 13042 3004 HA Rotterdam

Nadere informatie

BIJLAGE - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: bo4242 m 25 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal : 25 Hier bevindt zich Kadastraal object AMERSFOORT G 2496 Kortenaerstraat, 384 TL AMERSFOORT

Nadere informatie

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: offerte baarn 0 m 125 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal 1: 12500 Hier bevindt zich Kadastraal object BAARN M 3189 August Janssenweg

Nadere informatie

Bijlage 2 Briefrapport nader bodemonderzoek (zware metalen)

Bijlage 2 Briefrapport nader bodemonderzoek (zware metalen) Bijlage Briefrapport nader bodemonderzoek (zware metalen) Wijngaard, ontwerp 44 Gemeente Huizen T.a.v. de heer W. Menzel Postbus 5 7 AA Huizen PJ Milieu BV Nijverheidsstraat 386 RJ Nijkerk Telefoon: 33-4585

Nadere informatie

Bijlage 20 bij besluit 2015/1273-V1 V&V

Bijlage 20 bij besluit 2015/1273-V1 V&V Bijlage 2 bij besluit 215/1273-V1 V&V BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE 1 blad 1 van 1 Onderzoekslocatie Onderdeel : Locatiekaart Schaal : 1:25. (Bron: Topografische kaart van Nederland) Projectnummer

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Bram Streeflandweg 3b4 noord te Renkum

Verkennend bodemonderzoek Bram Streeflandweg 3b4 noord te Renkum Verkennend bodemonderzoek Bram Streeflandweg 3b4 noord te Renkum Gemeente Renkum Projectnummer: P2296.01 Datum: 20 augustus 2015 Versie: definitief Verkennend bodemonderzoek Bram Streeflandweg 3b4 noord

Nadere informatie

Buro SRO. Boxmeer, 28 april resultaten herbemonstering grondwater peilbuis A01 Project: definitief, versie D1.

Buro SRO. Boxmeer, 28 april resultaten herbemonstering grondwater peilbuis A01 Project: definitief, versie D1. Buro SRO Boxmeer, 28 april 2017 Betreft: resultaten herbemonstering grondwater peilbuis A01 Project: 3192.001 Status: definitief, versie D1 Geachte mevrouw Hierbij ontvangt u de resultaten betreffende

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Conform NEN 5740 Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Dhr. Mr. Ing. O.L.H. Verhagen Veldwerk: Dhr. B. de Koning Opdrachtgever: Familie Monteiro Haegens Nistelrodesedijk

Nadere informatie

801/288 Mi!ieutechlliek lvs Eemnes B V 7 CONCLUSIES EN AANBEVELINGEN In opdracht van de heer J. Bruinekool heeft Milieutechniek ZYS Eemnes BY in september 20 II een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

m BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE 1 blad 1 van 1 Onderzoekslocatie Onderdeel : Locatiekaart Schaal : 1:25.000 (Bron: Topografische kaart van Nederland) Projectnummer : 2017.0030 Opdrachtgever : De heer

Nadere informatie

Mochten er van uw kant nog vragen zijn, dan vernemen wij dat graag. Langs deze weg willen wij u bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.

Mochten er van uw kant nog vragen zijn, dan vernemen wij dat graag. Langs deze weg willen wij u bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. T 0541-295599 F 0541-294549 E info@terra-agribusiness.nl www.terra-agribusiness.nl Ootmarsum, 20 maart 2015 Pardijs, J. t.a.v. Dhr. Pardijs Beckenstraat 1 7233 PC Vierakker Betreft: Aanvullend wateronderzoek

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Conform NEN 5740 Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Dhr. Mr. Ing. O.L.H. Verhagen Veldwerk: Dhr. B. de Koning Opdrachtgever: Kuiper Compagnons Van Nelleweg 3042 3044

Nadere informatie

Meco Groep T.a.v. de heer J. Kooij Postbus AK HUIZEN

Meco Groep T.a.v. de heer J. Kooij Postbus AK HUIZEN Meco Groep T.a.v. de heer J. Kooij Postbus 449 1270 AK HUIZEN Ref: JM/53br14/21625 Eemnes, 2 juni 2016 Betreft Werk Project Locatie : Aanvullend grondwateronderzoek : Verlengde Houtsnip te Soest : BO16088

Nadere informatie

BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE 1 blad 1 van 1 Onderzoekslocatie Onderdeel : Locatiekaart Schaal : 1:25.000 (Bron: Topografische kaart van Nederland) Projectnummer : 2016.0387 Opdrachtgever : De heer H.

Nadere informatie

Achterstraat 28 Hoeksestraat 5 (1) Herinrichtingslocatie (2) Verontreiniging met koper (grond) (3) Verontreiniging met cadmium en zink (grondwater) BIJLAGE 3 BOORSTATEN Bijlage 3 Boring:

Nadere informatie

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie -

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: bo15196 0 m 125 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal 1: 12500 Hier bevindt zich Kadastraal object AMERSFOORT H 4538 Frans Halsstraat,

Nadere informatie

Gemeente Vlaardingen tav dhr E. Warnaar sectie Voorbereiding & Realisatie Postbus EB Vlaardingen

Gemeente Vlaardingen tav dhr E. Warnaar sectie Voorbereiding & Realisatie Postbus EB Vlaardingen Gemeente Vlaardingen tav dhr E. Warnaar sectie Voorbereiding & Realisatie Postbus 1002 3130 EB Vlaardingen betreft : aanvullend grondonderzoek (nikkel) Vijfsluizen referentie: 16-2009N pagina: 1/3 Geldermalsen,

Nadere informatie

Betreft: resultaten aanvullend bodemonderzoek 1/2

Betreft: resultaten aanvullend bodemonderzoek 1/2 Kruse Milieu BV Bezoekadres: Huyerenseweg 33 7678 SC Geesteren Internet: info@krusegroep.nl www.krusegroep.nl De heer D.W. Kooiker Schapendijk 4 7715 PT Punthorst Postadres: Postbus 51 7650 AB Tubbergen

Nadere informatie

BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE blad van Onderzoekslocatie Onderdeel : Locatiekaart Schaal : :25. (Bron: Topografische kaart van Nederland) Projectnummer : 27.33 Opdrachtgever : Cremerhoeve VOF BIJLAGE

Nadere informatie

O.G. Mij. Th. G. van den Bosch B.V. LEGENDA. voormalige zinkput. drain pompput. grens monstername wand ontgravingscontour

O.G. Mij. Th. G. van den Bosch B.V. LEGENDA. voormalige zinkput. drain pompput. grens monstername wand ontgravingscontour W1 W2 CP3 onv. CP1 voormalige zinkput W1 B11 3,5 W2 onv. CP2 CP4 N W1 W2 3,5 W1 B11 N LEGENDA N drain pompput grens monstername wand ontgravingscontour ontgravingsdiepte (m-mv) monster putwand monster

Nadere informatie

Nader bodemonderzoek. Conform NTA Nader bodemonderzoek. Dhr. Ing. J.M.H. van Abeelen. Dhr. J. van Rozendaal. Dhr. M.

Nader bodemonderzoek. Conform NTA Nader bodemonderzoek. Dhr. Ing. J.M.H. van Abeelen. Dhr. J. van Rozendaal. Dhr. M. Nader bodemonderzoek Conform NTA 5755 Auteur: Dhr. Ing. J.M.H. van Abeelen Controle: Dhr. J. van Rozendaal Veldwerk: Dhr. M. van Kordelaar Opdrachtgever: Kuiper Compagnons Postbus 13042 3004 HA Rotterdam

Nadere informatie

BIJLAGE - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart m 25 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal : 25 Hier bevindt zich Kadastraal object BUNSCHOTEN M 974 Kerkepad, EEMDIJK De auteursrechten en databankenrechten

Nadere informatie

BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE 1 blad 1 van 1 Onderzoekslocatie Onderdeel Schaal Projectnummer Opdrachtgever : : : : Locatiekaart 1:25.000 (Bron: Topografische kaart van Nederland) 2015.0552 De heer B.

Nadere informatie

Partijkeuring Azewijnsestraat Gendringen Depot 1 / Achterhoeks Padvast 0-6 mm

Partijkeuring Azewijnsestraat Gendringen Depot 1 / Achterhoeks Padvast 0-6 mm Partijkeuring Azewijnsestraat Gendringen Depot 1 / Achterhoeks Padvast 0-6 mm Partijkeuring conform: BRL1000, protocol 1001, versie 2.1, 12-12-2013 Opdrachtgever: Contactpersoon: Opdrachtnemer: Contactpersoon:

Nadere informatie

Gemeente Voorst T.a.v. de heer N. Wisselink Postbus HA Twello

Gemeente Voorst T.a.v. de heer N. Wisselink Postbus HA Twello DE KLINKER MILIEU Onderdeel van Wissels Groep Verlengde Ooyerhoekseweg 9 7207 BJ Zutphen Tel. (0575) 51 72 98 IBAN NL21INGB0659597411 K.v.K. 08046310 B.T.W. nr. NL 8083.56.872.B.01 info@deklinker.com www.deklinker.com

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek conform NEN Locatie: St. Maartensweg te Sint Maartensbrug. Projectnummer: C

Verkennend bodemonderzoek conform NEN Locatie: St. Maartensweg te Sint Maartensbrug. Projectnummer: C B i j l a g e 2 : B o d e m o n d e r z o e k e n B o d e m A d v i e s Verkennend bodemonderzoek conform NEN 574 Locatie: St. Maartensweg te Sint Maartensbrug Projectnummer: 5 1977C Opdrachtgever: Gemeente

Nadere informatie

Gemeente Maasdriel p/a Omgevingsdienst Regio Rivierenland tav mevr E.H.M. (Elise) Timmerman postbus HG Tiel

Gemeente Maasdriel p/a Omgevingsdienst Regio Rivierenland tav mevr E.H.M. (Elise) Timmerman postbus HG Tiel Gemeente Maasdriel p/a Omgevingsdienst Regio Rivierenland tav mevr E.H.M. (Elise) Timmerman postbus 6267 4000 HG Tiel betreft : bodemonderzoek Meikersstraat ong. referentie: 14-2161 pagina: 1/3 Geldermalsen,

Nadere informatie

ES1609/002 VLA 5496 Vlaams Brabant

ES1609/002 VLA 5496 Vlaams Brabant Envirosoil NV T.a.v. Koen Batsleer Siemenslaan 13 B-82 Oostkamp BELGIË Analysecertificaat Datum: 12-Oct-216 Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek. Certificaatnummer/Versie

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek ter plaatse van (een deel van) vier percelen aan de Grolloërstraat 5 in Rolde

Verkennend bodemonderzoek ter plaatse van (een deel van) vier percelen aan de Grolloërstraat 5 in Rolde Verkennend bodemonderzoek ter plaatse van (een deel van) vier percelen aan de Grolloërstraat 5 in Rolde Opdrachtgever: De heer C. Martinus Nieuweweg 60 9364 PD NUIS Dossiernummer: 123182/FV COLOFON Project:

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Conform NEN 5740 Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Dhr. Mr. Ing. O.L.H. Verhagen Veldwerk: Dhr. B. Brouwer Opdrachtgever: Kuiper Compagnons T.a.v. Rogier Begheyn

Nadere informatie

Bestemmingsplan Singel 1 Vreeland

Bestemmingsplan Singel 1 Vreeland Gemeente Stichtse Vecht Bestemmingsplan Singel 1 Vreeland Bijlagen bij toelichting Juli 2018 NL.IMRO.1904.BPSingel1VLD-VG01 Kenmerk 1904-06-TB01 Projectnummer 1904-06 Toelichting Inhoudsopgave Bijlage

Nadere informatie

Onderwerp: Aanvullend bodemonderzoek Winkel, 6 september 2012 Kooiweg 5 te Castricum Onze referentie:

Onderwerp: Aanvullend bodemonderzoek Winkel, 6 september 2012 Kooiweg 5 te Castricum Onze referentie: Dhr. R. Koole Kon. Wilhelminalaan 11 1901 DM Castricum Onderwerp: Aanvullend bodemonderzoek Winkel, 6 september 2012 Kooiweg 5 te Castricum Onze referentie: 051002036 Geachte heer Koole, Op de bovenstaande

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Eltenseweg 14 / Past. van Sonsbeeckstraat 51 (2 bouwkavels) te Stokkum Gemeente Montferland Projectnummer: P2182.01 Datum: 6 november 2014 Versie: definitief Verkennend bodemonderzoek

Nadere informatie

Hoste Milieutechniek BV. Postbus AD Boskoop telefoon: fax: Verkennend bodemonderzoek

Hoste Milieutechniek BV. Postbus AD Boskoop telefoon: fax: Verkennend bodemonderzoek Hoste Milieutechniek BV Postbus 177 2770 AD Boskoop telefoon: 0172-211356 fax: 0172-210610 email: info@hoste.nl Verkennend bodemonderzoek in het kader van de voorgenomen sloop en nieuwbouw van een clubgebouw

Nadere informatie

Overzicht monitoringreeks

Overzicht monitoringreeks Bijlage 1: Overzicht monitoringreeks Tabel: analyseresultaten (concentraties in µg/l) Monster Minerale olie Benzeen Tolueen Ethylbenzeen Xylenen (Olie vluchtig) CP3 (3,0-5,0) 14-08-01 0,3 0,2 05-05-04

Nadere informatie

Verkennend en aanvullend bodemonderzoek

Verkennend en aanvullend bodemonderzoek Verkennend en aanvullend bodemonderzoek Hunderenslaan 7 te Twello Gemeente Voorst Projectnummer: P2155.01 Datum: 4 augustus 2014 Versie: concept Verkennend en aanvullend bodemonderzoek Hunderenslaan 7

Nadere informatie

Verkennend- en aanvullend bodemonderzoek

Verkennend- en aanvullend bodemonderzoek Verkennend- en aanvullend bodemonderzoek Bergerdensestraat (Kad. perceel A473) te Bemmel Gemeente Lingewaard Projectnummer: P2290.01 Datum: 20 juli 2015 Versie: definitief Verkennend- en aanvullend bodemonderzoek

Nadere informatie

BIJLAGE 3 BOORSTATEN Bijlage 3 Boring: 01 Boring: 02 0 1 0 braak Veen, zwak zandig, sporen puin, sporen kolengruis, donkerbruin, Edelmanboor 0 1 0 10 braak Zand, lichtgrijs, Edelmanboor, Cunetzand Zand,

Nadere informatie

ing. J.A. Slotboom-Van Vliet

ing. J.A. Slotboom-Van Vliet VERKENNEND BODEMONDERZOEK Korte Brinkweg 51 Soest kenmerk PJ Milieu BV: 167591A opdrachtgever: Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. te Amersfoort datum rapport: 15 december 216 kenmerk: status: 167591A Definitief

Nadere informatie

Projectnummer: B Opgesteld door: Ons kenmerk: Kopieën aan:

Projectnummer: B Opgesteld door: Ons kenmerk: Kopieën aan: MEMO ARCADIS NEDERLAND BV Stationsplein 18d Postbus 1632 6201 BP Maastricht Tel 043 3523 300 Fax 043 3639 981 www.arcadis.nl Onderwerp: Resultaten bodemonderzoek riool Ankerkade te Maastricht Maastricht,

Nadere informatie

Hierbij willen wij u de resultaten doen toekomen van het onderzoek naar zware metalen aan de JF Kennedylaan 5 te Valkenswaard.

Hierbij willen wij u de resultaten doen toekomen van het onderzoek naar zware metalen aan de JF Kennedylaan 5 te Valkenswaard. Tilburgs Truck Parts, T.a.v. de heer F. Tilburgs, Dorpsstraat 19, 5556 VL Valkenswaard. Onze ref: Uw ref: Betreft: BB-1727 metalen Kennedylaan Asten, 21 maart 217 Geachte heer Tilburgs, Hierbij willen

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek. in het kader van de voorgenomen nieuwbouw op de locatie. Sikkel ongenummerd te Hazerswoude-Dorp

Verkennend bodemonderzoek. in het kader van de voorgenomen nieuwbouw op de locatie. Sikkel ongenummerd te Hazerswoude-Dorp Verkennend bodemonderzoek in het kader van de voorgenomen nieuwbouw op de locatie Sikkel ongenummerd te Hazerswoude-Dorp Verkennend bodemonderzoek in het kader van de voorgenomen nieuwbouw op de locatie

Nadere informatie

DHV B.V. Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE

DHV B.V. Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE DHV B.V. BIJLAGE 1 Regionale tekening Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE21259-1 - DHV B.V. BIJLAGE 2 Situatietekening met boringen en peilbuis Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat

Nadere informatie

Martens Aannemingsbedrijf bv t.a.v. de heer M. Martens Postbus AB Lekkerkerk.

Martens Aannemingsbedrijf bv t.a.v. de heer M. Martens Postbus AB Lekkerkerk. Martens Aannemingsbedrijf bv t.a.v. de heer M. Martens Postbus 2582 294 AB Lekkerkerk E-mail: m.martens@martens-bouw.nl Project: 1796MAR; IPB Baan 2 Rotterdam Betreft: briefrapport indicatief bodemonderzoek

Nadere informatie

ing. M.J. Gorter ing. M.W. Dorland

ing. M.J. Gorter ing. M.W. Dorland VERKENNEND BODEMONDERZOEK Nieuwbouw windturbine 3 Westervoortsedijk 73 Arnhem kenmerk PJ Milieu BV: 1243220A opdrachtgever: Raedthuys Groep B.V. te Enschede datum rapport: 12 januari 2017 kenmerk: 1243220A_versie

Nadere informatie

ing. M.J. Gorter ing. M.W. Dorland

ing. M.J. Gorter ing. M.W. Dorland VERKENNEND BODEMONDERZOEK Nieuwbouw windturbine 3 Westervoortsedijk 73 Arnhem kenmerk PJ Milieu BV: 1243220A opdrachtgever: Raedthuys Groep B.V. te Enschede datum rapport: 12 januari 2017 kenmerk: 1243220A_versie

Nadere informatie

Driebergse Weg- en Waterbouw BV tav dhr H. ten Klooster postbus AA Driebergen

Driebergse Weg- en Waterbouw BV tav dhr H. ten Klooster postbus AA Driebergen Driebergse Weg- en Waterbouw BV tav dhr H. ten Klooster postbus 47 3970 AA Driebergen betreft : indicatieve- keuring verdachte grond Ratelaar referentie: 16-1023A pagina: 1/3 Geldermalsen, 11 april 2016

Nadere informatie

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie -

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: bo14347 m 125 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal 1: 125 Hier bevindt zich Kadastraal object SOEST G 9311 Nieuweweg 6A, SOEST CC-BY

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Conform NEN 5740 Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Dhr. Mr. Ing. O.L.H. Verhagen Veldwerk: Dhr. R.L.P. van Meurs Opdrachtgever: Planomar BV mevr. N. van de Goor Obrechtstraat

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de rapportage van het bodemonderzoek ter plaatse van de aan te leggen Parkeergarage Ravel te Amsterdam.

Hierbij ontvangt u de rapportage van het bodemonderzoek ter plaatse van de aan te leggen Parkeergarage Ravel te Amsterdam. Castor (Cross Towers) BV T.a.v. de heer J. Snijders Suikersilo-Oost 32 1165 MS HALFWEG Plaats en datum Referentienummer Kenmerk Alkmaar, 22 maart 216 GM-34882 34882 Betreft Bodemonderzoek Parkeergarage

Nadere informatie

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ BIJLAGE 3 BOORSTATEN Bijlage 3 Boring: 01 Boring: 02 0 0 braak Zand, zeer fijn, matig siltig, zwak humeus, lichtbruin, Edelmanboor 0 0 5 15 tegel Zand, matig fijn, zwak siltig, beige, Edelmanboor,

Nadere informatie

BIJLAGE I LOCATIEKAART 0 2,5 5 7,5 10 12,5 BIJLAGE 3 BOORSTATEN Bijlage 3 Boring: 01 Boring: 02 0 1 0 braak Zand, matig fijn, zwak siltig, zwak humeus, sporen puin, sporen kolengruis, donker beigebruin,

Nadere informatie

Het Zand 3811 GC AMERSFOORT. plaatse van. met onder meer een loodgehalte. het NEN. pakket. Beoordeling NVT Voldoet Troebel T 0547

Het Zand 3811 GC AMERSFOORT. plaatse van. met onder meer een loodgehalte. het NEN. pakket. Beoordeling NVT Voldoet Troebel T 0547 mro B.V. De heer H. van Veldhuisen Het Zand 30 3811 GC AMERSFOORT Laren, 27 juli 2017 Ooldselaan 12a 7245 PR Laren T 0547 261 888 info@vdpoelmilieu.nl www.vdpoelmilieu.nl BANK: NL16 TRIO 0391171747 BTW:

Nadere informatie

BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE 1 blad 1 van 1 Onderzoekslocatie Onderdeel : Locatiekaart Schaal : 1:25. (Bron: Topografische kaart van Nederland) Projectnummer : 217.6 Opdrachtgever : Van Dun Advies B.V.

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Locatie: Dennenstraat, beukenstraat, Plantage te Beverwijk Projectnummer:

Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Locatie: Dennenstraat, beukenstraat, Plantage te Beverwijk Projectnummer: Bodem Belang BV Korfwaterweg 27 1755 LC Petten Tel: 224 531 274 info@bodembelang.nl www.bodembelang.nl ONDERINGEN MILIEUONDERZOEK ANERINGEN DUURZAME ENERGIE AARDWARMTE Verkennend bodemonderzoek conform

Nadere informatie

H. Mark MSc

H. Mark MSc VERKENNEND BODEMONDERZOEK Hessenweg 2 Hierden kenmerk PJ Milieu BV: 166511A opdrachtgever: de heer E. Smink te Hierden datum rapport: 31 oktober 216 kenmerk: status: 166511A Definitief uitgevoerd door:

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek conform de NEN 5740 aan de Soesterengweg 6 te Soest

Verkennend bodemonderzoek conform de NEN 5740 aan de Soesterengweg 6 te Soest Verkennend bodemonderzoek conform de NEN 574 aan de Soesterengweg 6 te Soest Opdrachtgever : De heer A. Lanser Soesterengweg 6 3764 TB SOEST Contactpersoon : De heer J. Brandsen (BMU Groep) Tel : 346-3554

Nadere informatie

Gelria Beheer T.a.v. de heer A. Pondes Klaasbos SZ LICHTENVOORDE

Gelria Beheer T.a.v. de heer A. Pondes Klaasbos SZ LICHTENVOORDE DE KLINKER MILIEU Onderdeel van Wissels Groep Verlengde Ooyerhoekseweg 9 7207 BJ Zutphen Tel. (0575) 51 72 98 IBAN: NL21INGB0659597411 K.v.K. 08046310 B.T.W. nr. NL 8083.56.872.B.01 info@deklinker.com

Nadere informatie

Tekeningen Situatietekening met boringen en peilbuis

Tekeningen Situatietekening met boringen en peilbuis Rapport Verkennend bodemonderzoek St. Jacobsstraat 1a te Galder Projectnr. 246859-04 10 december 2012, revisie 00 Inhoud blz. 1 Inleiding... 2 2 Vooronderzoek... 3 2.1 Algemeen... 3 2.2 Terreinbeschrijving...

Nadere informatie

H. Mark MSc H. Mark MSc

H. Mark MSc H. Mark MSc VERKENNEND BODEM- EN ASBEST IN GRONDONDERZOEK Telgterweg 315 Ermelo kenmerk PJ Milieu BV: 1537401A opdrachtgever: Dhr. G. Verhoef te Ermelo datum rapport: 13 augustus 2015 kenmerk: status: 1537401A Definitief

Nadere informatie

BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE 1 blad 1 van 1 Onderzoekslocatie Onderdeel Schaal Projectnummer Opdrachtgever : : : : Locatiekaart 1:25. (Bron: Topografische kaart van Nederland) 216.25 Maatschap Langelaan

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Zandstraat 126 in Beneden-Leeuwen

Verkennend bodemonderzoek Zandstraat 126 in Beneden-Leeuwen Verkennend bodemonderzoek Zandstraat 126 in Beneden-Leeuwen ONDERDEEL VAN ORTAGEO GROEP WWW.ORTAGEO.NL Envita Almelo B.V. Envita Nijmegen B.V. Einsteinstraat 12a 7601 PR ALMELO Metaalweg 18 6551 AD WEURT

Nadere informatie

ing. J.A. Slotboom-Van Vliet ing. J.A. Slotboom-Van Vliet

ing. J.A. Slotboom-Van Vliet ing. J.A. Slotboom-Van Vliet VERKENNEND BODEMONDERZOEK De Biezenkamp Leusden kenmerk PJ Milieu BV: 15352A opdrachtgever: Gemeente Leusden te Leusden datum rapport: 25 februari 215 kenmerk: status: 15352A Definitief uitgevoerd door:

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de resultaten betreffende de herbemonstering van het grondwater aan de Dongenseweg tussen nrs. 1 en 3 te Kaatsheuvel.

Hierbij ontvangt u de resultaten betreffende de herbemonstering van het grondwater aan de Dongenseweg tussen nrs. 1 en 3 te Kaatsheuvel. Van den Berg Advies in Ruimtelijke Ordening b.v. T.a.v. Dhr. J. van den Berg Nachtegaal 32 4284 XD Rijswijk (NB) Boxmeer, 21 december 2016 Betreft: rapportage herbemonstering grondwater Status: definitief,

Nadere informatie

Hierbij doen wij u de resultaten toekomen van het nader bodemonderzoek op het sportpark De Koepel te Vught.

Hierbij doen wij u de resultaten toekomen van het nader bodemonderzoek op het sportpark De Koepel te Vught. Gemeente Vught T.a.v. heer R. Agterdenbos Postbus 10100 5260 GA VUGHT Heeswijk, 15 juni 2009 Behandeld door : BER Onze ref. : 54161/256445.2 Betreft : Nader bodemonderzoek sportpark De Koepel te Vught

Nadere informatie

Historisch bodemonderzoek

Historisch bodemonderzoek Historisch bodemonderzoek Vooronderzoek conform NEN 5725 Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Locatiebezoek: Dhr. J.P.G.M. van Rozendaal Dhr. R. van Meurs Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Opdrachtgever:

Nadere informatie

Datum: dinsdag 9 februari 2016 Kenmerk: NAP00315\160202_112230_BRIEF Uw kenmerk: zinkspot Ermelo. Geachte heer Savelkoel,

Datum: dinsdag 9 februari 2016 Kenmerk: NAP00315\160202_112230_BRIEF Uw kenmerk: zinkspot Ermelo. Geachte heer Savelkoel, Nijhuis Apeldoorn BV t.a.v. de heer R. Savelkoel Postbus 623 7300 AP Apeldoorn Datum: dinsdag 9 februari 2016 Kenmerk: NAP00315\160202_112230_BRIEF Uw kenmerk: zinkspot Ermelo Geachte heer Savelkoel, Hierbij

Nadere informatie

Bijlage (B) met opmerkingen behorende bij analysecertificaat /1

Bijlage (B) met opmerkingen behorende bij analysecertificaat /1 Bijlage (B) met opmerkingen behorende bij analysecertificaat 2016045132/1 Pagina 1/1 Opmerking 1) De toetswaarde van de som is gelijk aan de sommatie van 0,7*RG Eurofins Analytico B.V. Gildeweg 44-46 3771

Nadere informatie

Inspectie van de bodem middels verkennend bodemonderzoek ter plaatse van de Prinsenstraat (ongenummerd) te Zundert

Inspectie van de bodem middels verkennend bodemonderzoek ter plaatse van de Prinsenstraat (ongenummerd) te Zundert Inspectie van de bodem middels verkennend bodemonderzoek ter plaatse van de Prinsenstraat (ongenummerd) te Zundert Rapport 46275, 24 juni 24 Opdrachtgever Provincie Noord-Brabant Cluster Projecten en Vastgoed

Nadere informatie

Kramer Bouw B.V. te Amsterdam (Zuidoost)

Kramer Bouw B.V. te Amsterdam (Zuidoost) VERKENNEND BODEMONDERZOEK Pieter de Hoochstraat 11 Amsterdam Kenmerk: 1333601A Opdrachtgever: Datum rapport: Status: Uitvoering: Projectleider en rapporteur: Kramer Bouw B.V. te Amsterdam (Zuidoost) 12

Nadere informatie

Nader bodemonderzoek Generaal Urquhartlaan 21 te Oosterbeek

Nader bodemonderzoek Generaal Urquhartlaan 21 te Oosterbeek Nader bodemonderzoek Generaal Urquhartlaan 21 te Oosterbeek Gemeente Renkum Projectnummer: P2379.02 Datum: 1 juli 2016 Versie: definitief Nader bodemonderzoek Generaal Urquhartlaan 21 te Oosterbeek Gemeente

Nadere informatie

VERKENNEND EN NADER BODEMONDERZOEK EN VERKENNEND ONDERZOEK ASBEST

VERKENNEND EN NADER BODEMONDERZOEK EN VERKENNEND ONDERZOEK ASBEST VERKENNEND EN NADER BODEMONDERZOEK EN VERKENNEND ONDERZOEK ASBEST STADSDEEL NIEUW WEST 18 december 213 7746923:A B235.7.3 Verkennend en nader bodemonderzoek en verkennend onderzoek asbest Inhoud 1 Inleiding...

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Kanaalpark 143 te Leiden Gegevens opdrachtgever SNS REAAL p/a: DTZ Zadelhof Property Management B.V. Postbus 19160 3501 DD Utrecht Contactpersoon: Dhr. T.H.P. de Haan Contactpersonen

Nadere informatie

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: boofferte 0 m 125 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal 1: 12500 Hier bevindt zich Kadastraal object HILVERSUM O 1422 Nieuwe Havenweg

Nadere informatie

A.H.M. Rijkers, T.a.v. de heer Rijkers, Zeelbergseweg 20, 5555 LC Valkenswaard. Asten, 11 april Geachte heer Rijkers,

A.H.M. Rijkers, T.a.v. de heer Rijkers, Zeelbergseweg 20, 5555 LC Valkenswaard. Asten, 11 april Geachte heer Rijkers, A.H.M. Rijkers, T.a.v. de heer Rijkers, Zeelbergseweg 2, 5555 LC Valkenswaard. Onze ref: Uw ref: Betreft: BB-17239 resultaten onderzoek Asten, 11 april 217 Geachte heer Rijkers, Hierbij willen wij u de

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Enterveenweg - Rijssen

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Enterveenweg - Rijssen RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Enterveenweg - Rijssen Opdrachtgever: Danielwerkt Locatie: Enterveenweg Rijssen November 2013 Kruse Milieu BV Bezoekadres: Huyerenseweg 33 7678 SC Geesteren

Nadere informatie

: Briefrapportage indicatief onderzoek Kortedijk 46 te Vlaardingen

: Briefrapportage indicatief onderzoek Kortedijk 46 te Vlaardingen De heer M. de Wilt Nijverheidsstraat 65 3316 AP Dordtrecht Per e-mail : p/a jsoeters@jansoeters.nl (27 pagina s) Datum : 24 juni 214 Onze referentie : 15723 Contactpersoon : mevrouw ing. L. Kruse Betreft

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Badweg - Enschede

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Badweg - Enschede RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Badweg - Enschede Opdrachtgever: Loonbedrijf Hoenink Locatie: Badweg Enschede Juli 2014 Kruse Milieu BV Bezoekadres: Huyerenseweg 33 7678 SC Geesteren

Nadere informatie

1. Aanleiding en doel

1. Aanleiding en doel Gemeente Beverwijk Postbus 450 1940 AL BEVERWIJK Monitorweg 29 1322 BK Almere Postbus 10044 1301 AA ALMERE T (036) 530 80 00 F (036) 533 81 89 info.nl@anteagroup.com www.anteagroup.nl datum 4 november

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Conform NEN 5740 Auteur: Mevr. Ba. L. van den Broek Controle: Dhr. Mr. Ing. O.L.H. Verhagen Veldwerk: Dhr. B. de Koning, Dhr. B. Brouwer Opdrachtgever: Eric de Langen Lechstraat

Nadere informatie