Groen4Life biedt ruimte voor workshops tijdens Culturele week

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Groen4Life biedt ruimte voor workshops tijdens Culturele week"

Transcriptie

1 Groen4Life biedt ruimte voor workshops tijdens Culturele week Op 16 juli, tijdens de zomervakantie, vonden er bij Groen4Life twee leuke workshops plaats voor kinderen van Spring Kinderopvang en andere kinderen die zich hadden opgegeven voor vakantieopvang. De workshops Window Farming en Vlinderworkshop waren georganiseerd door Stichting Beeld en maakten onderdeel uit van de Culturele Week - Culturele Carrousel De Culturele Week wordt al vijf jaar georganiseerd door Spring Kinderopvang in samenwerking met CultuurContact (een onderwijsbureau voor cultuureducatie, een bemiddelaar tussen onderwijs en culturele aanbieders). Tijdens deze week komen kinderen in aanraking met kunst, cultuur en natuur. Dit jaar namen voor het eerst meerdere organisaties deel aan het programma. De hoofdorganisatie was in handen van CultuurContact Helmond. Stichting Beeld werkte hierin o.a. samen met Groen4Life, Kunstkwartier, Annatheater, Gemeentemuseum Helmond en de Bibliotheek Helmond-Peel. Op al deze locaties konden kinderen in de week van juli leuke workshops beleven! De kinderen vermaakten zich prima en hebben op creatieve wijze tijdens de workshops Window farming en Vlinderworkshop geleerd waar ons eten vandaan komt en dat vlinders erg belangrijk zijn voor de natuur.

2 Helmond, goed op weg! Europese Mobiliteitsweek 15 t/m 21 september Helmond De Europese Mobiliteitsweek heeft zich in heel Europa ontwikkeld tot dé gelegenheid voor gemeenten, bewoners, ondernemers, scholen en verenigingen om wandelen, fietsen, openbaar vervoer, autodelen, bewust autogebruik en anders omgaan met mobiliteit te promoten. Helmond is binnen Nederland en zelfs binnen Europa bekend als Automotivestad. Ook in Helmond wordt met diverse activiteiten tijdens de Europese Mobiliteitsweek aandacht besteed aan duurzame mobiliteit. In opdracht van Gemeente Helmond heeft Duurzaamheidscentrum Groen4Life een programma samengesteld. Hieronder een korte samenvatting van deze zes activiteiten. Voor uitgebreide informatie over het programma en data ga naar: 1) Groene Voetstappen verzamelen Van 15 tot en met 19 september gaan bijna 1500 leerlingen van 6 Helmondse basisscholen zoveel mogelijk te voet, met de fiets of op een andere duurzame manier naar school. Zij laten hiermee aan alle volwassenen zien hoe het beter kan. Veel stoppende en optrekkende auto s voor hun school zijn slecht voor de luchtkwaliteit en de verkeersveiligheid. Elke keer dat een leerling niet met de auto naar school komt, verdienen leerlingen een groene voetstap voor de school. De school die aan het eind van de week gemiddeld de meeste voetstappen heeft verdiend, wint een bijzondere wisselbokaal. Deze is gemaakt van oude fietsbanden en wordt in oktober uitgereikt door milieusuperheld Mr. Green samen met de wethouder van Duurzaamheid, de heer Smeulders. Deelnemende basisscholen: De Wilhelminaschool, OBS De Lindt, OBS t Hout, OBS de Straap, SBO de Toermalijn en Orthopedagogisch Onderwijsinstituut De Hilt. 2) Groene theatervoorstelling PLANKGAS! Op dinsdagmiddag 16 september bezoeken meer dan 200 leerlingen van Groep 5 en 6 een wel heel bijzondere theatervoorstelling, een kindercabaret over duurzaam vervoer. In Wijkhuis-Brede School de Fonkel kijken ze naar het verhaal van David en Marcel, die zich met de leerlingen afvragen wat er gebeurt als het groen om ons heen verdwijnt. Op hun weg komen ze allerlei mensen tegen die niet goed aan ons milieu denken. Het is hoog tijd voor een oplossing. Samen met de leerlingen gaan David en Marcel op zoek. PLANKGAS! is een educatieve, groene theatervoorstelling speciaal geschreven door het duo Stormkracht 2 (David Vermeulen en Marcel Harmsen) voor de middenbouw van het basisonderwijs. Meer informatie:

3 3) Live Game in Leonardusbuurt Op 17 september laat buro_smeulders_smolders, kinderen van Groep 7 en 8 uit de Leonardusbuurt, middels een Live Game, op een bijzondere manier kennismaken met hun leefomgeving. Met behulp van een voetstappenteller en een kompas vervullen ze opdrachten in de wijk. Hiermee doen ze ontdekkingen op het gebied van het oude verleden van de wijk en komen in contact met buurtbewoners die ook medewerking verlenen bij de opdrachten. Verschillende culturen ontmoeten elkaar. De Live Game maakt onderdeel uit van het buurtkunstproject Vliegertapijt. Dit project is mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, het Prins Bernard Cultuurfonds, de Rabobank en Gemeente Helmond. Het bestrijkt een periode van drie jaar ( ) waarin verschillende activiteiten plaatsvinden en diverse groepen bewoners uit de wijk betrokken worden. Allen met het doel sociale verbinding en cohesie te zoeken met inzet van diverse gereedschappen en tools binnen kunst en cultuur. Het project is ontwikkeld door buro_smeulders_smolders in samenwerking met LEVgroep Helmond. Meer informatie: 4) Fietsevent Speelhuisplein Op donderdagmiddag 18 september pakken kinderen van Groep 7 en 8 de fiets om naar het Speelhuisplein te gaan. Daar maken ze kennis met wel heel bijzondere fietsen! Er is natuurlijk veel meer dan de gewone fiets. Wat dacht je van een ligfiets, een bakfiets met biologisch ijs of zelfs een fiets waarmee je je eigen schilderij kunt maken? De leerlingen zien in verschillende stands hoeveel mogelijkheden er zijn en mogen een aantal fietsen ook uitproberen! Weet jij veel over fietsen? Je komt erachter tijdens de fietsquiz. Toppers tijdens het Fietsevent is de Slowbiking Contest, een theatrale performance en wedstrijd waarbij het publiek wordt uitgedaagd om mee te doen. Cyclefun met muziek! Het Fietsevent voor Groep 7 en 8 start om uur en duurt tot uur. Daarna krijgen andere kinderen en ouders, winkelend publiek en alle passanten de gelegenheid om het Fietsevent ook te bezoeken en eventueel deel te nemen aan activiteiten tot uur. Extra activiteit: Om uur is de prijsuitreiking van de Dikke Banden Race, die op 29 juli plaatsvond tijdens de Bavaria Profronde Stiphout. Mis het niet! Meer informatie:

4 5) Band op spanning Eén van de makkelijkste manieren om milieuvriendelijker met de auto op pad te gaan is op tijd de bandenspanning te laten checken. Een te lage bandenspanning zorgt voor een hoger brandstofverbruik en daardoor voor meer CO2-uitstoot. Daarnaast wordt de remweg langer en is het dus onveiliger. Op zaterdag 20 september kan iedereen tussen en uur gratis de bandenspanning laten testen en in orde laten maken op het parkeerterrein van Albert Heijn XL aan de Torenstraat. Er is ook iets leuks te doen voor kinderen rondom bewegen en verbranden van calorieën! 6) Leerlingen Technasium Dr.-Knippenbergcollege doen onderzoek over elektrische auto s Op 1 september zijn 4e jaars leerlingen van het Technasium Dr.-Knippenbergbergcollege gestart met een onderzoek naar elektrische auto s. Opdrachtgever Groen4Life begeleidt samen met docenten, de leerlingen in hun leerproces naar een tastbaar eindproduct. Woensdag 17 september voeren de leerlingen testen uit op de elektrische auto Twizy, beschikbaar gesteld door Automotive Campus. Hierdoor komen zij alles te weten over technische gegevens van deze praktische elektrische stadsauto. In het onderzoek vergelijken zij elektrische auto's met auto s die rijden op fossiele brandstoffen. De leerlingen maken een informatieboekje en een voorlichtingsfilmpje. Deze producten zullen in de praktijk gebruikt worden door Groen4Life. Daarmee wordt de schoolopdracht heel concreet voor de leerlingen. Als afsluiting geven de leerlingen in november een presentatie bij de Automotive Campus aan de Steenovenweg in Helmond. Dit doen zij voor Gemeente Helmond, het bedrijfsleven en Groen4Life. Meer informatie: Glas scheiden Glas scheiden wordt nu nog makkelijker. Heb je een fles op potje met nog wat restjes erin? Geen probleem. Doe de dop of deksel erop en breng het naar de glasbak. Het glas schoon spoelen hoeft dus niet meer. Hoewel veel mensen denken dat glas goed wordt gescheiden, zit er in Nederland nog steeds 150 miljoen kilo glas in het restafval. De wettelijke doelstelling in Nederland is 90% hergebruik van glas. De laatste jaren zit dat op 80-83%. Dat percentage moet dus omhoog. De Helmonder brengt jaarlijks ongeveer 18 kg glas per persoon naar de glasbak. Dat zou eigenlijk 24 kg moeten zijn.

5 Waarom verdwijnt er glas in het restafval? Uit onderzoek blijkt dat vooral glazen potjes met restjes en dekseltje in het restafval verdwijnen. De glasrecyclers willen dat glas graag hebben. En ze kunnen dit ook verwerken, de sorteertechnieken hebben immers niet stilgestaan in de afgelopen 20 jaar. Bacteriën doen zich tegoed aan de restjes en magneten zorgen voor het uitsorteren van de deksels en doppen. Ook is onderzocht waaróm mensen de potjes met restjes en deksel in het restafval gooien. Als belangrijkste redenen geven zij aan dat zij de moeite niet willen nemen om het glas schoon te spoelen en dat zij ook vraagtekens zetten bij de milieueffecten van spoelen (warm water gebruik en organisch afval in het water). De oplossing is simpel: het glas schoon spoelen is niet meer nodig, ook met restjes en dekseltje mag het glas in de glasbak. Zo wordt glas scheiden nog makkelijker. Meer informatie over glas scheiden zie: en SMO zorgtuinderij de Bundertjes wordt ecologisch kennis- en ontmoetingscentrum Groen4Life is op dit moment diverse partijen letterlijk op locatie aan het verbinden op het terrein van SMO zorgtuinderij de Bundertjes in Helmond. Deze locatie aan de Bosselaan langs het kanaal wordt getransformeerd naar een ecologisch kennis- en ontmoetingscentrum. Organisaties zoals de Sprenk (Herboristen opleiding uit de Mortel) VELT Gemert en Green Art Company (kleinschalige duurzame paddenstoelen kwekerij) slaan de handen ineen om een aanbod te creëren met workshop, lezingen, excursies en biologische proeverijen. De outdoor aquaponincs, die op dit moment gebouwd wordt door de deelnemers van de SMO, samen met Groen4Life, is bijna gereed. Groen4Life gaat met de biologen van de van Rijsingengroep, lezingen en workshops geven hoe je zelf je eigen vis en groenten kunt kweken op een duurzame manier. Door de prachtige ligging langs het Rondje Helmond, wordt SMO zorgtuiderij de Bundertjes een mooie plek waar biologische produkten gekocht kunnen worden en waar in het voorjaar van 2015 een biologische theeschenkerij wordt gestart. SMO de Bundertjes wordt hierdoor een ontmoetingsplek worden voor alle Helmonders en daarbuiten.

6 Gezondheidslezingen met gastspreker Leo van der Zijde Leo van der Zijde heeft sinds 1990 een natuurgeneeskundige praktijk in Eindhoven. In 1994 richtte hij Ortholon op en in 2008 de Stichting Circadian. Circadian houdt zich in het bijzonder bezig met inzicht in ziekte en gezondheid, hormonen spelen hierin een centrale rol. Leo is al lange tijd een zeer bevlogen spreker over dit onderwerp! Hij schreef inmiddels verschillende boeken en geeft lezingen door heel het land. Donderdag 25 september : Overgewicht, hart- en vaatziekten Donderdag 23 oktober : Mannelijke en vrouwelijke hormonen Donderdag 27 november : Allergie / Auto-immuunziektes Donderdag 18 december : Stress / Burn-out Kosten : 10 euro (bij aanvang enkel contante betaling mogelijk) Bij bezoek alle 4 avonden, 30 euro. Start : 19:00 uur (Groen4Life is vanaf 18:30 geopend) Inschrijven: via gezondheidswinkel Terralife, facebook of via educatie@groen4life.nl In de pauze en na afloop kan (tegen betaling) biologische koffie, thee en sap aan de bar besteld worden. Wist u dat... - Er weer paddenstoelenpakketten besteld kunnen worden... - Mr. Green op 12 september rondrijdt in zijn Twizy door heel Helmond op jacht naar Mr. Smog... - Er een duurzame outdoor vis en kweek installatie wordt gebouwd door Groen4Life in diezelfde SMO de Bundertjes met excursies voor scholen en volwassenen... - Technasium Dr.-Knippenbergcollege onderzoek doet naar elektrisch rijden in opdracht van Groen4Life... - Er bij Groen4Life vanaf september 7 nieuwe stagiares zijn gestart, afkomstig van de Groene Campus... - De werknemers bij Groen4Life mee doen met het Low Car diet ( - Op 7 september de eerste Soet op Suyt Market (Foodmarket) op Suytkade (Cacaokade 1) plaatsvindt... - Het Energiehuisje vanaf medio september 2014 te huur is voor scholen, bedrijven en (non)profit organisaties. Zeer geschikt als educatie tool over duurzame toepassingen op het gebied van energie. Voor meer informatie, stuur een mailtje naar educatie@groen4life.nl... - Groen4Life sinds 16 augustus één jaar bestaat! Aanleveren kopij voor de Nieuwsbrief Heeft u een interessant bericht met betrekking tot duurzaamheid dat u graag in onze Nieuwsbrief geplaatst zou willen zien? Stuur dan het bericht voor de 25 e van de maand in een mailbericht door naar info@groen4life.nl met als subject / onderwerp Bericht voor redactie. De redactie behoudt zich het recht voor om berichten in te korten, te redigeren of niet te plaatsen.

Nieuwsbrief Jrg 2 September 2015. Groen4Life T 0492-320154 Keizerin Marialaan 3A E info@groen4life.nl 1 5702 NR Helmond I www.groen4life.

Nieuwsbrief Jrg 2 September 2015. Groen4Life T 0492-320154 Keizerin Marialaan 3A E info@groen4life.nl 1 5702 NR Helmond I www.groen4life. Groen4Life op nieuwe locatie De huisvesting van Groen4Life op de nieuwe locatie is gereed. De afgelopen weken is er hard gewerkt om alles op orde te krijgen en in te richten. Na 2 ½ jaar in het stedelijk

Nadere informatie

Terugblik op Helmond, goed op weg! Europese Mobiliteitsweek 15 t/m 21 september 2014 - Helmond. Groene Voetstappen verzamelen

Terugblik op Helmond, goed op weg! Europese Mobiliteitsweek 15 t/m 21 september 2014 - Helmond. Groene Voetstappen verzamelen Terralife organiseert gezondheidslezingen bij Groen4Life De komende maanden organiseert gezondheidswinkel Terralife een aantal gezondheidslezingen met als gastspreker Leo van der Zijde. Leo heeft sinds

Nadere informatie

Tweewekelijks bulletin van de Wilhelminaschool Nr september 2014

Tweewekelijks bulletin van de Wilhelminaschool Nr september 2014 Tweewekelijks bulletin van de Wilhelminaschool Nr. 2 18 september 2014 bulletin@wilhelminaschool.nl Kinderpostzegels Vanaf woensdag 24 september zullen de kinderen van groep 7 en 8 met de bestellijst kinderpostzegels

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jrg 2 December 2015

Nieuwsbrief Jrg 2 December 2015 Helmond goed op weg! Verslag activiteiten Europese Mobiliteitsweek 2015 Van 14-20 september 2015 was het weer zover: de Europese Mobiliteitsweek met het daarbij behorende project Helmond, goed op weg.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijklab Tuinstad Staalwijk februari 2017

Nieuwsbrief Wijklab Tuinstad Staalwijk februari 2017 Nieuwsbrief Wijklab Tuinstad Staalwijk februari 2017 De Schillenboerproef Op woensdagochtend 5 april a,s. start in Staalwijk (begrensd door Herenstraat, Witte Singel en Schelpenkade/Andries Schotkade)

Nadere informatie

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK?

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? Hoi, ik ben Maarten Milieu. Ik werk voor Cyclus en haal bij jou thuis het afval op. De ene dag leeg ik groene minicontainers met een zijlader. De andere dag zie je me zakken

Nadere informatie

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen?

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dagboek Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dat het klimaat verandert is een feit. Je hoort het overal om je

Nadere informatie

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Algemeen nieuws De kop is er af! Het schooljaar is alweer twee weken oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen.

Nadere informatie

De eerste activiteiten op het plein

De eerste activiteiten op het plein Nieuwsbrief Agenda week 20 t/m 21 vrijdag 13 mei 2016 nummer 371 week 19 16 mei tweede Pinksterdag-de school is gesloten 17 mei inloopochtend (9.00-10.00 en van 10.15-11.15) ********************************************************************

Nadere informatie

Ontdek waar een kleine school groot in is.

Ontdek waar een kleine school groot in is. Ontdek waar een kleine school groot in is. Openbare basisschool De Bongerd is een kleine school. Gelukkig maar. Want klein is het nieuwe groot. Klein zijn biedt kansen om het anders te doen. Met meer aandacht

Nadere informatie

Coolsingel 65 3012 AC Rotterdam T (010) 27 59 000 welcome@0-to-9.nl www.0-to-9.nl gevestigd in:

Coolsingel 65 3012 AC Rotterdam T (010) 27 59 000 welcome@0-to-9.nl www.0-to-9.nl gevestigd in: Omschrijving Cliënt Roteb Omschrijving Stadskrant Ordernummer 155.00.021 Datum 17 september 2012 Afval in de juiste bak Dat doe je goed! Binnenkort kunnen we niet meer om afvalscheiden

Nadere informatie

ALGEMEEN: Met vriendelijke groet, Berry Hakkeling directeur

ALGEMEEN: Met vriendelijke groet, Berry Hakkeling directeur ARTikel is de nieuwsbrief van IKC De Ark. Mei 2017, nr. 38 Kalender belangrijke data: ALGEMEEN: Basisschool: Donderdag 25 en vrijdag 26 mei - Hemelvaart (alle kinderen zijn vrij). Donderdag 1 juni - Groepen

Nadere informatie

Zwerfafvalactie Helmondse basisscholen

Zwerfafvalactie Helmondse basisscholen Zwerfafvalactie Helmondse basisscholen Vanaf maart 2016 zijn er weer presentaties Zwerfafval geweest voor de basisscholen in Helmond. Groen4Life werkt hierin nauw samen met de gemeente Helmond. De leerlingen

Nadere informatie

A1 Wat is de boodschap van de Plastic Soup Surfer? Zijn boodschap/missie is om aandacht te vragen voor plastic afval in zee

A1 Wat is de boodschap van de Plastic Soup Surfer? Zijn boodschap/missie is om aandacht te vragen voor plastic afval in zee ANTWOORDMODEL PROEFLES PLASTIC SOUP SURFER mei 2016 Antwoordmodel opdracht A (T1) A1 Wat is de boodschap van de Plastic Soup Surfer? Zijn boodschap/missie is om aandacht te vragen voor plastic afval in

Nadere informatie

Wij zijn een Mooi Schoon school

Wij zijn een Mooi Schoon school Wij zijn een Mooi Schoon school Lesbrief groepen 4, 5 en 6 WIJ ZIJN SUPPORTER VAN MOOI SCHOON Lesbrief groepen 4, 5 en 6 Onderwerp: Zwerfvuil. Doelgroep: Groepen 4, 5 en 6. Lesdoel: Inhoud: Tijdsduur:

Nadere informatie

Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA

Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA Kinderen die een spreekbeurt willen geven Wat een goed idee! Je wilt je spreekbeurt houden over afval, afvalscheiding of recycling. Een super interessant onderwerp

Nadere informatie

Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA

Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA Kinderen die een spreekbeurt willen geven Waar op de wereld wordt het afval nog verwerkt op de manier van vroeger? Wat een goed idee! Je wilt je spreekbeurt

Nadere informatie

Groep 8. jouw. school! Leerlingmiddagen Informatieavond ouders. openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo

Groep 8. jouw. school! Leerlingmiddagen Informatieavond ouders. openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo Groep 8 Leerlingmiddagen Informatieavond ouders openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo jouw school! Informatieavond ouders groep 8 Woensdag 18 november 2015 en woensdag 27

Nadere informatie

Hoi afvalkameraden! Leuk, zo'n afvalladder! Wiiiiiiiiii! Terwijl ik hier hang, kan jij misschien de ontbrekende woorden invullen!

Hoi afvalkameraden! Leuk, zo'n afvalladder! Wiiiiiiiiii! Terwijl ik hier hang, kan jij misschien de ontbrekende woorden invullen! 1. Voorko op de afval-ladder Hoi afvalkameraden! Leuk, zo'n afvalladder! Wiiiiiiiiii! Terwijl ik hier hang, kan jij misschien de ontbrekende woorden invullen! Wat moeten we aanvangen met ons afval? Het

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2001

Stadsenquête Leiden 2001 Hoofdstuk 9. Milieu Samenvatting De Milieustraat is een (vrij nieuwe) voorziening waar bewoners zich kunnen ontdoen van hun grof huishoudelijk afval. Ruim twee op de tien Leidenaren heeft hier al eens

Nadere informatie

1 1. Bent u een man of een vrouw? 1 antwoord per respondent. Aantal respondenten: 405. Antwoord Aantal Percentage. 1. Vrouw 238 59% 2.

1 1. Bent u een man of een vrouw? 1 antwoord per respondent. Aantal respondenten: 405. Antwoord Aantal Percentage. 1. Vrouw 238 59% 2. 1 1. Bent u een man of een vrouw? Aantal respondenten: 405 Antwoord Aantal Percentage 1. Vrouw 238 59% 2. Man 167 41% 2 2. Wat is uw leeftijd? Aantal respondenten: 414 1. 20 jaar en jonger 0 0% 2. 20-29

Nadere informatie

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

Afval scheiden. Yvonn van de Grootevheen. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/75826

Afval scheiden. Yvonn van de Grootevheen. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/75826 Auteur Yvonn van de Grootevheen Laatst gewijzigd 25 May 2016 Licentie CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie Webadres http://maken.wikiwijs.nl/75826 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein.

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM Het Erasmus Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie kiest voor het Technasium van Het Erasmus, kiest voor Vijf uur per week het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 20 september 2016 Nr. 3

Nieuwsbrief Dinsdag 20 september 2016 Nr. 3 Nieuwsbrief Dinsdag 20 september 2016 Nr. 3 Belangrijke data Elke eerste schooldag na de vakantie is het luizencontrole. Woensdag 21 september Informatiemiddag 14.30 uur of -avond 18.00 uur groepen 4,

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2015 2016 (Blok 2)

PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2015 2016 (Blok 2) PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2015 2016 (Blok 2) Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje van de Brede School Assendelft Zuid 2015 2016, BLOK 2 (januari - mei 2016) De

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - augustus 2015

Activiteiten bij De Helderse Vallei - augustus 2015 zaterdag 1 augustus: Watergeheimen zaterdag 1 augustus: Met de kippen op stok! 16.30 uur Elke middag brengen onze dierverzorgers de dieren naar hun stallen, stokken en hokken. Normaal gesproken gebeurt

Nadere informatie

Schoolthema Samen maken we vrienden Maandag 10 september zijn we in alle groepen met het schoolthema Samen maken we vrienden gestart.

Schoolthema Samen maken we vrienden Maandag 10 september zijn we in alle groepen met het schoolthema Samen maken we vrienden gestart. Jaargang 6 nummer 7 18 september 2018 Algemeen nieuws Het schooljaar is alweer een aantal weken oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen. Brengen

Nadere informatie

LEREN DOOR DOEN! het werkt VOOR GROEN, TECHNIEK, ZORG, HANDEL, HORECA, VERZORGING, TRANSPORT ONTWIKKELING KANSEN

LEREN DOOR DOEN! het werkt VOOR GROEN, TECHNIEK, ZORG, HANDEL, HORECA, VERZORGING, TRANSPORT ONTWIKKELING KANSEN LEREN DOOR DOEN! SAMEN ONTWIKKELING KANSEN het werkt VOOR GROEN, TECHNIEK, ZORG, HANDEL, HORECA, VERZORGING, TRANSPORT Eigen coach Wat zijn jouw wensen en dromen? Wat wil je bereiken? Samen met jou en

Nadere informatie

Wat moet je doen? Lees de informatie in dit pakketje

Wat moet je doen? Lees de informatie in dit pakketje AFVAL Wat moet je doen? Lees de informatie in dit pakketje Zoek meer informatie op de computer en bekijk filmpjes over het onderwerp (achterin deze lesbrief staan websites en links voor filmpjes) Overleg

Nadere informatie

Leer nu poepen en plassen zoals het moet, dan gaat het de rest van je leven goed

Leer nu poepen en plassen zoals het moet, dan gaat het de rest van je leven goed Leer nu poepen en plassen zoals het moet, dan gaat het de rest van je leven goed Gebruiksaanwijzing bij het poepwerkboek (print deze gebruiksaanwijzing uit en leg hem in je werkboek). Goed plassen en poepen

Nadere informatie

Jouw ecologische voetstap

Jouw ecologische voetstap Jouw ecologische voetstap Een project van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem Najaar 16 Doelgroep: basisonderwijs: groepen t/m 8 Jaargetijde: najaar/ winter Plaats: op school. Dit project is een voorbereiding

Nadere informatie

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Sociale activiteiten Frequentie Organisatie doelgroep rol vrijwilligers Samen Spelen Eerste streven openingstijden van maart tot oktober: Woensdag: 12:00

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - juni 2018

Nieuwsbrief 10 - juni 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 10 - juni 2018 Beste ouders en verzorgers, De zomervakantie komt alweer aardig dichtbij en ook wij zijn langzaamaan bezig met de afsluiting

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Week van de facultatieve LOL-gesprekken. Dinsdag 21 juni. Woensdag 29 juni

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Week van de facultatieve LOL-gesprekken. Dinsdag 21 juni. Woensdag 29 juni Info Bron Amersfoort-Vathorst 16 juni 2016 Uitgave 38, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin voor

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

jaargang 22 november 2016 nummer 4

jaargang 22 november 2016 nummer 4 jaargang 22 november 2016 nummer 4 A G E N D A Voor een goed actueel overzicht van de belangrijke data verwijzen we u graag naar de onlinekalender op onze website www.sboderegenboog.cnsede.nl Dag ouders

Nadere informatie

Hoe stel je prioriteiten?

Hoe stel je prioriteiten? Hoe stel je prioriteiten? Wat heb je eraan? In deze les leer je hoe je prioriteiten stelt, dus te kiezen welke dingen het belangrijkst zijn om te doen. Dat is handig als je meer moet doen dan waar je eigenlijk

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 14

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 14 Activiteiten Walcheren September 14 zon 7 sept Rondje fietsen op Walcheren Zou u best mooie fietstochten willen maken, maar doet u dat liever niet alleen? Fiets dan mee met 'Fietsen op Walcheren'. Dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Van afval naar grondstof. Informatie en tips over GFT scheiden

Van afval naar grondstof. Informatie en tips over GFT scheiden Van afval naar grondstof Informatie en tips over GFT scheiden Korte berichten Circulaire economie: Van Afval Naar Grondstof De Rijksoverheid heeft met de gemeente in Nederland afgesproken dat in 2020 maximaal

Nadere informatie

Mocht u nog specifieke vragen en/of opmerkingen hebben dan sta ik u graag te woord.

Mocht u nog specifieke vragen en/of opmerkingen hebben dan sta ik u graag te woord. Ridderhofnieuws maart 2015 Inhoud Voorwoord Petitie Muziekplein moet speelplein worden Kerstactie Pasen Schaatsen met de groepen 6 W4Kangaroe rekenwedstrijd Informatie avond zonnepanelen blz 1 2 3 4 5

Nadere informatie

Gemiddelde score ecologische voetafdruk Toermalijn

Gemiddelde score ecologische voetafdruk Toermalijn Gemiddelde score ecologische voetafdruk Ruimte! Je woont in. een appartement of een klein huis met 1 à 2 slaapkamers? 2 punten 34 punten een groot appartement of een huis met 3 à 4 slaapkamers? 3 punten

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

DOE MEE MET HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP

DOE MEE MET HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP DOE MEE MET HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP» WAT IS HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP? ZO DOE JE ALS ORGANISATIE MEE Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. In het eerste weekend van oktober

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Sauwerd, februari 2015

Sauwerd, februari 2015 Sauwerd, februari 2015 Van de directeur Op je kop in de prullenbak! Drie weken lang heeft de container van de actie recycleplan op ons schoolplein gestaan. En wat werd er flink gesjouwd met oude elektrische

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

British Carparts Day

British Carparts Day Het succes van de gezamenlijke Onderdelendag 2017 van de Austin Healey Owners Club Nederland (AHOCN) en de TR Club Holland (TRCH ) heeft beide clubs doen besluiten om dit jaar het evenement grootser op

Nadere informatie

Zoek de. 10 verschillen

Zoek de. 10 verschillen oek de 10 verschillen 4 Wecycle-woordzoeker Kun jij alle woorden vinden in deze Wecycle-woordzoeker? De woorden staan van links naar rechts, van boven naar benden, schuin en van achter naar voren. Streep

Nadere informatie

UITNODIGING JAARLIJKSE EM OPEN DAGEN. Het is weer zover! EM Open Dagen! Presentatie van de nieuwste EM consumenten produkten!

UITNODIGING JAARLIJKSE EM OPEN DAGEN. Het is weer zover! EM Open Dagen! Presentatie van de nieuwste EM consumenten produkten! UITNODIGING JAARLIJKSE EM OPEN DAGEN Het is weer zover! EM Open Dagen! Op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei bent u weer van harte welkom op onze jaarlijkse EM Open Dagen op de Japanse Esdoorn Kwekerij van

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Peutergym 9.00 uur 11.00 uur. Open avond 18.00-20.00 uur. De Vissersingel 1, 7942EA Meppel. Nieuwsbrief 3 2-10-2015.

Peutergym 9.00 uur 11.00 uur. Open avond 18.00-20.00 uur. De Vissersingel 1, 7942EA Meppel. Nieuwsbrief 3 2-10-2015. Nieuwsbrief 3 2-10-2015 De Vissersingel 1, 7942EA Meppel www.kctalent.nl T: 0522-251716 Geachte ouder(s) verzorger(s) Oktobermaand Kindermaand! Ik hoor verschillende reacties dat het eigenlijk iedere maand

Nadere informatie

18 T/M 21 AUGUSTUS 2015 BRUGKLAS INTRODUCTIE

18 T/M 21 AUGUSTUS 2015 BRUGKLAS INTRODUCTIE 18 T/M 21 AUGUSTUS 2015 BRUGKLAS INTRODUCTIE INHOUDSOPGAVE blz. 3 blz. 4 Programma dinsdag 18 augustus 09:15 uur aanwezig in de aula Lokaal verdeling mentor klassen blz. 5 Logboek dag 1 blz. 6 Programma

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 8 september t/m 17 oktober 2014 Vervelen is geen optie! Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei

Nadere informatie

Deze dag zijn er docenten aanwezig die later in de maand muzieklessen gaan geven.

Deze dag zijn er docenten aanwezig die later in de maand muzieklessen gaan geven. Nieuwsbrief 2 oktober 2015 Driejarigen groep Driesprong Even voor de zomervakantie heb ik u verteld over de ontwikkelingen rond een Driesprong op de Ceder. Een stap naar het integreren van onderwijs en

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

WWW.HOPE-XXL.COM. Mede mogelijk gemaakt door de Iona Stichting en Vos/Abb

WWW.HOPE-XXL.COM. Mede mogelijk gemaakt door de Iona Stichting en Vos/Abb De meeste mensen in Nederland hebben het goed voor elkaar. We hebben genoeg eten, we hoeven niet bang te zijn voor oorlog en we zijn dan ook tevreden met ons leven. Maar dat is niet overal op de wereld

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 4 maart t/m 26 april 2013 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is een nieuw knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops. Deze keer

Nadere informatie

Sheet 2: Bekijk met de kinderen de tussenstand van Afval the Game op Instagram en/of Facebook. Hoe gaat het bij de kinderen met inzamelen?

Sheet 2: Bekijk met de kinderen de tussenstand van Afval the Game op Instagram en/of Facebook. Hoe gaat het bij de kinderen met inzamelen? Afval the Game Docentenhandleiding les 2 Duur Voor deze les hebt u ongeveer 80 minuten nodig. Leerdoelen De kinderen hebben in de vorige les geleerd dat het belangrijk is om plastic te scheiden, zodat

Nadere informatie

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws November 2016 Jaargang 2, Nr. 13 Inhoud Flessenactie. 2 Personele zaken.... 2 Peutermiddag. 2 Social schools.... 3 Buurtsportclub.. 4 Nationaal schoolontbijt.4

Nadere informatie

In de periode tot en met 19 april vieren de volgende leerlingen hun verjaardag:

In de periode tot en met 19 april vieren de volgende leerlingen hun verjaardag: BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEKEN Do 5-4 Workshops hiphop/streetdance Vr 6-4 Ma 9-4 Deze week: pré-adviezen groep 7 Di 10-4 Wo 11-4 Do 12-4 Girlsday groep 7 Vr 13-4 Staking; de school is deze dag niet open.

Nadere informatie

We leren met en van elkaar! Agenda: Ik speel, ik deel en ik werk, samen staan we sterk!

We leren met en van elkaar! Agenda: Ik speel, ik deel en ik werk, samen staan we sterk! Schooljaar 2014-2015 Nr. 02 Het schooljaar is begonnen! Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar de eerste schoolweek zit er schooljaar al weer op. 2010-2011 Best een spannende week met veel nieuwe

Nadere informatie

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop Ook u kunt nog veel kilo s scheiden Veel Amsterdammers scheiden hun afval al. De een wat meer, de ander wat minder. Toch komt er nog steeds veel herbruikbaar

Nadere informatie

Wingerd nieuws Kerstkaarten naar Opella

Wingerd nieuws Kerstkaarten naar Opella Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd 22 december 2016 Jaargang 22, nummer 6 Wingerd nieuws Kerstkaarten naar Opella Gisteren hebben we alle kaarten uit de boom naar de mensen bij Opella gebracht.

Nadere informatie

Week van Respect. 10 tot en met 15 november 2014. Voorbeelden van activiteiten in de Week van Respect!

Week van Respect. 10 tot en met 15 november 2014. Voorbeelden van activiteiten in de Week van Respect! Week van Respect 10 tot en met 15 november 2014 Breedwijs, de Brede School in Zuid-Berghuizen organiseert rond de dag van respect op 13 november een Week van Respect. Bij respect denken we aan normen en

Nadere informatie

AFSPRAKENBOEKJE. Vrije basisschool De Lettertrein, Engsbergen. Beste ouders,

AFSPRAKENBOEKJE. Vrije basisschool De Lettertrein, Engsbergen. Beste ouders, Beste ouders, In dit boekje kan je de afspraken lezen die we met de kinderen maakten om er een fijn schooljaar van te maken. Mogen wij vragen dat u het boekje doorleest en tekent voor kennisname. Vrije

Nadere informatie

Stevige basis voor je toekomst

Stevige basis voor je toekomst Stevige basis voor je toekomst Technologie ipad Jij de baas Loopbaan Oriëntatie Begeleiding met mavo of mavo + op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Een stevige

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

Grafiek 15.1a Bekendheid met en bezoek aan kringloopwinkel Het Warenhuis, in procenten 47% 57% 0% 25% 50% 75% 100%

Grafiek 15.1a Bekendheid met en bezoek aan kringloopwinkel Het Warenhuis, in procenten 47% 57% 0% 25% 50% 75% 100% 15 AFVALINZAMELING EN KRINGLOOPWINKEL Om het scheiden en hergebruik van huishoudelijk restafval te stimuleren, wordt regelmatig onderzocht hoe de bewoners van Leiden met hun afval omgaan. Het is inmiddels

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

De tussenstand VOLG DE WEDSTRIJD VIA

De tussenstand VOLG DE WEDSTRIJD VIA LES 2 De tussenstand Wat gaan we doen vandaag? MEER LEREN OVER TEXTIELAFVAL KENNISMAKEN MET VERSCHILLENDE SOORTEN TEXTIEL EEN EIGEN KWARTETSPEL MAKEN (EN ZO BONUSPUNTEN VERDIENEN VOOR AFVAL THE GAME!)

Nadere informatie

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Koffiehuis & branderij Coffyn is al jaren een geliefde plek in Nijmegen. Gasten komen bij Coffyn genieten

Nadere informatie

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE 3 WEKEN SUPER GEZOND ETEN, GEEN HONGER EN TOCH VET VERBRANDEN. Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals met andere

Nadere informatie

Het technasium op het Dr. Nassau College

Het technasium op het Dr. Nassau College Het technasium op het Dr. Nassau College Locatie Quintus Locatie Beilen Locatie Oost-Drenthe Gieten Locatie Noord-Drenthe Norg Wat is het technasium? In de eerste jaren van het technasium zijn de opdrachten

Nadere informatie

Koningin Beatrixschool

Koningin Beatrixschool Nieuwsbrief 7 2-10-2015 Koningin Beatrixschool De Vissersingel 1, 7942EA Meppel www.beatrixschoolmeppel.nl T: 0522-251716 Geachte ouder(s) verzorger(s) Oktobermaand Kindermaand! Ik hoor verschillende reacties

Nadere informatie

Week van Respect. 10 tot en met 15 november 2014. Voorbeelden van activiteiten in de Week van Respect!

Week van Respect. 10 tot en met 15 november 2014. Voorbeelden van activiteiten in de Week van Respect! Week van Respect 10 tot en met 15 november 2014 Breedwijs, de Brede School in Zuid-Berghuizen organiseert rond de dag van respect op 13 november een Week van Respect. Bij respect denken we aan normen en

Nadere informatie

Project: W.I.F.E.S. (Women Initiatives For Enviromental Sustainability)

Project: W.I.F.E.S. (Women Initiatives For Enviromental Sustainability) Brittenoord 21 3079 KA Rotterdam The Netherlands Tel.: +31 (0)6 17 44 60 18 GreenWaters@Green-Waters.org www.green-waters.org GREEN WATERS FOUNDATION Brittenoord 21 3079KA Rotterdam Nederland Tel. +31(0)617446018

Nadere informatie

Ervaar de Pro s van Profile

Ervaar de Pro s van Profile Ervaar de Pro s van Profile Ervaar de Pro s van Profile Profile is al jaren hét adres voor scherp geprijsde, kwalitatief hoogwaardige autobanden en velgen. Maar wist je dat je bij steeds meer van onze

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2004

Stadsenquête Leiden 2004 Hoofdstuk 16. Milieu Samenvatting Leiden heeft een Milieustraat aan de J.C. Rijpstraat. Vergeleken met voorgaande jaren zijn zowel de bekendheid als het gebruik verder toegenomen. In de Stadsenquête van

Nadere informatie

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Sociale activiteiten Frequentie Organisatie doelgroep rol vrijwilligers Samen Spelen Openingstijden van 31 maart t/m 27 Alle kinderen van 2 Minimaal 2 vrijwilligers

Nadere informatie

Welkom! Vanmorgen zijn we het nieuwe jaar gestart met een feestelijk tintje. Schooljaar staan we namelijk stil bij het 40 jarig jubileum

Welkom! Vanmorgen zijn we het nieuwe jaar gestart met een feestelijk tintje. Schooljaar staan we namelijk stil bij het 40 jarig jubileum Welkom! Vanmorgen zijn we het nieuwe jaar gestart met een feestelijk tintje. Schooljaar 2018-2019 staan we namelijk stil bij het 40 jarig jubileum van OBS De Korenbloem. Na de onthulling van de jubileumbanner

Nadere informatie

Slecht Voldoende Goed Weet niet Wat vindt u van de gezondheid- en zorgvoorzieningen 4% 36% 56% 4% Wat vindt u van het aanbod aan gezondheid- en

Slecht Voldoende Goed Weet niet Wat vindt u van de gezondheid- en zorgvoorzieningen 4% 36% 56% 4% Wat vindt u van het aanbod aan gezondheid- en Enquête Schuytgraaf Bewoners van Schuytgraaf hebben de enquête ingevuld. In totaal waren er 144 respondenten. Hieronder vind je de belangrijkste conclusies en opmerkingen die uit de enquête naar voren

Nadere informatie

Sportdag Vrijdag 22 april wordt op sportpark Den Dries een grote Valkenswaardse Sportdag georganiseerd!

Sportdag Vrijdag 22 april wordt op sportpark Den Dries een grote Valkenswaardse Sportdag georganiseerd! Kindcentrum de Grasspriet van de Venstraat 9 5555KK VALKENSWAARD Tel. 040-2012908 e-mail: infodegrasspriet@skozok.nl website: www.degrasspriet.nl 2015-2016 Nummer 16 20 april 2016 In dit nummer: Belangrijke

Nadere informatie

Meenedelingen 163 1 november 2015

Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS Daltonschool de Meene - Frans Halsstraat 25 7021 DL Zelhem Tel. 0314-622 002 - info@cbsdemeene.nl - www.cbsdemeene.nl Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS "De Meene" - Frans Halsstraat 25-7021 L Zelhem

Nadere informatie

Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh

Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh Beste lezer, Dit jaar is tot nu toe vol activiteiten geweest en er staat ook nog van alles te gebeuren! Expositie Het weekend van 13 en 14 mei in de Oude School te Kortenhoef,

Nadere informatie

Beste lid van de Gezinsbond

Beste lid van de Gezinsbond Website: www.gezinsbond.be/diepenbeek Informatie: houben.jan@telenet.be of info@gezinsbond-diepenbeek.be Volg ons op facebook: gezinsbond Diepenbeek Voor de kinderoppasdienst: www.kinderoppasdienst.be

Nadere informatie

hoge stroming Fase Ontdek en onderzoek

hoge stroming Fase Ontdek en onderzoek Groep 7 & 8 Team van maximaal 4 leerlingen Leerling materiaal TECHNIEK TOERNOOI hoge stroming Fase Ontdek en onderzoek Verdeel de rollen Je werkt in een groepje van vier leerlingen. Iedereen in je groepje

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten Marktplaats Duttendel & Wittebrug September 2015 Versie 1.0

Onderzoeksresultaten Marktplaats Duttendel & Wittebrug September 2015 Versie 1.0 Onderzoeksresultaten Marktplaats Duttendel & Wittebrug September 2015 Versie 1.0 2 Index 1. Introductie 2. Profiel respondent & wijk 3. Shopgedrag 4. Productbehoefte (wat en waar) 5. Biologische markten

Nadere informatie

Inleiding. Geschiedenis. De Bowlingbaan

Inleiding. Geschiedenis. De Bowlingbaan Inhoudsopgave: Inleiding Geschiedenis De bowlingbaan Ikzelf Slot Bijlage: folder van bowlingcentrum Tiel Computertekening van pindek van bovenaf gezien Computertekening van de bowlingbaan van bovenaf gezien

Nadere informatie

Weekinfo 4 vrijdag 28 september 2012 Belangrijke data:

Weekinfo 4 vrijdag 28 september 2012 Belangrijke data: Weekinfo 4 vrijdag 28 september 2012 Belangrijke data: 1 okt: Meester John afwezig ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam " 075-6169431 @ info@de-windroos.nl 2 okt: Groep 7/8 naar de Papiermolen

Nadere informatie

Aanbod NME voorjaar 2014

Aanbod NME voorjaar 2014 Aanbod NME voorjaar 2014 Natuur- en milieueducatie (NME) Heemtuin Muntendam biedt een aanvulling op het reguliere schoolprogramma. We richten ons in de lessen vooral op zaken die in de klas minder snel

Nadere informatie

ALGEMEEN:

ALGEMEEN: ARTikel is de nieuwsbrief van IKC De Ark. Maart 2017, nr. 36 Kalender belangrijke data: ALGEMEEN: Basisschool: Woensdag 8 maart - Start project. Woensdag 29 maart - Kijkavond project. Vrijdag 14 april

Nadere informatie

Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten.

Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten. Bij hoofdstuk 16 - vragen. : Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten. Hoor je mensen vragen stellen?

Nadere informatie

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden.

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. Januari 2016 nr 7 OPROEP In deze nieuwsbrief wil ik ook graag een oproep

Nadere informatie