1. Is mijn kind klaar voor de kleuterschool?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Is mijn kind klaar voor de kleuterschool?"

Transcriptie

1

2 Inhoud 1. Is mijn kind klaar voor de kleuterschool? 2. Wanneer mag mijn kind naar de kleuterschool? 3. Vragen van ouders 4. Wie zorgt er voor mijn kind? 5. Stage 6. Hoe bereid ik mijn kind voor? 7. Hoe neem ik afscheid aan de schoolpoort? 8. Wat brengt je kind mee naar school? 9. Wat leert je kind in de onthaalklas? 10. Hoe verloopt een schooldag? 11. Verjaardag vieren in de klas 12. Verteltas 13. Jules gaat logeren 14. Werkzak 15. Nieuwsbrief, themabriefje, heen- en weermapje, oudercontact 16. Schooluren en voor- en naschoolse opvang 17. Website 18. Hoe steun ik mijn kind? 19. Wat leert mijn kind in de andere kleuterklassen?

3 1. Is mijn kind klaar voor de kleuterschool? Alle kinderen mogen naar de onthaalklas komen tussen 2,5 en 3 jaar. Je twijfelt of je kind er klaar voor is? Kom gerust naar onze school en praat eens met de juf of directie. Wat kan je kind al? de jas en muts aandoen de schooltas terugvinden tussen andere schooltassen met andere kinderen spelen zeggen als het naar toilet moet gaan enkele uren zonder mama of papa begrijpen dat mama of papa straks terugkomt hele of halve dagen wakker blijven Kan je kind al enkele activiteiten van dit lijstje? Dat is een signaal dat het klaar is voor de school.

4 2. Wanneer mag mijn kind naar de kleuterschool? Als je kind 2 jaar en 6 maanden oud is, mag het naar de kleuterschool. Let op, je mag niet zomaar een dag kiezen. Er zijn 7 instapmomenten op een jaar. - De eerste schooldag na de zomervakantie - De eerste schooldag na de herfstvakantie - De eerste schooldag na de kerstvakantie - De eerste schooldag van februari - De eerste schooldag na de krokusvakantie - De eerste schooldag na de paasvakantie - De eerste schooldag na Hemelvaartsdag

5 3. Vragen van ouders Mijn kind heeft bijzondere noden (allergie, epilepsie, een leer- of ontwikkelingsprobleem, ). Kan het naar een gewone kleuterschool? Dat kan zeker, maar bespreek dit met de juf en de directie voor het instapmoment. Mijn kind is niet zindelijk. Wat nu? Wij vragen om vooraf aan de zindelijkheid te werken zodat de kleuter zelf naar het toilet kan gaan en ook zegt wanneer hij/zij moet. Wanneer de juf vaak broeken moet verversen, blijft er niet veel tijd over voor de klaswerking. Mijn kind is ziek. Wat nu? Thuisblijven of naar school? Wanneer je kleuter licht verkouden is, hoef je hem niet thuis te houden. Heeft hij koorts? Dan blijft hij thuis tot hij genezen is. Zo niet, maakt hij de andere vriendjes van de klas toch maar ziek en voelt hij zich ellendig op school. Een doktersattest? Dat is niet nodig, maar gelieve wel de school te verwittigen via de websiterubriek afwezigheden: Wachtwoord: sintgoedele

6 Is de kleuterschool verplicht? Neen, de kleuterschool is niet verplicht. Maar je kind leert er veel. Kleuters leren samen spelen, ruzie oplossen en zelfstandig werken. Ze leren ook hun bewegingen controleren en pikken veel nieuwe woorden op. Vanaf 6 jaar hebben kinderen leerplicht, dan moeten ze verplicht naar school. Mijn kind spreekt geen Nederlands. Mag het naar de kleuterschool? Ja, dat mag. Maar door jullie keuze voor een Nederlandstalige school engageren jullie je om jullie kind én de school te ondersteunen in het leerproces van de Nederlandse taal. Kinderen pikken een taal snel op. Je moet je kind hierbij wel helpen. - Zorg ervoor dat je kind zo vaak mogelijk naar school komt. - Laat je kind naar Nederlandstalige programma s op televisie kijken. Laat het Nederlandstalige kinderliedjes beluisteren. - Ga af en toe naar de bibliotheek en haal eens een tof prentenboek om voor te lezen, een Nederlandstalige cd of een leuke Nederlandstalige kinderfilm (Nijntje, Musti, Plop, ) - Respecteer de schooltaal en spreek Nederlands met je kind tijdens een schoolactiviteit, bij het brengen en halen van je kind

7 - De school helpt je graag bij het zoeken naar een gepaste cursus Nederlands in uw woon- of werkomgeving.

8 4. Wie zorgt er voor mijn kind? Je kapoen zit in de onthaalklas bij juf Elke K0B (links) of juf Ellen K0A (rechts) Jules is onze klaspop. Hij gaat op vrijdag bij een kindje uit de klas logeren. Juf Sandra is onze kinderverzorgster. Zij komt op dinsdag en donderdag mee helpen in de klas met knutselen, jassen aantrekken, het tien-uurtje, wondjes verzorgen, kindjes troosten en nog zoveel meer. Juf Marjolein is de leerkracht Bewegingsopvoeding (BWO). Zij leert je peuter bewegen tijdens zijn sportlessen. Gokondersteuning Zij helpt kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Juf Sandy, de coördinator van de zorg/gokwerking op school + ondersteuning van zorgleerlingen en beleid op leerkracht- en schoolniveau.

9 Juf An is onze gokjuf. Zij helpt kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Tijdens oudergesprekken zal u haar ontmoeten. Juf Margot is onze muzische juf. Zij zal muzische lesjes geven zoals; zingen, dansen, muziek maken, toneel spelen, Juf Yente, juf Elfi en juf Ayla gaan samen met de kindjes naar de warme refter en (juf Yente, juf Sandra en juf Elfi) doen de ochtendbewaking. s Avonds kan je je kind bij hen terugvinden tussen 15.20u en 18u. Verwittig hen, alstublieft, wanneer je uitzonderlijk niet tijdig (vóór 18u) je kind kan ophalen. GSM Juf Yente: , GSM juf Elfi: Juf Magda is de directrice van de Heilig- Hartschool. Zij leidt onze school en bespreekt met de juffen en de meesters hoe ze goed onderwijs kunnen geven aan alle kinderen. Jullie kunnen altijd bij haar terecht met vragen en opmerkingen. Juf Ilse is de secretaresse van de school. Bij haar kan je terecht voor alle vragen rond de schoolfacturen en de schoolverzekering.

10 Juf Georgette is de onderhoudsmedewerker van de school. 5. Stage Soms gebeurt het dat studenten van de hogeschool stage komen lopen op onze school. Wanneer dit het geval is, krijg je zeker een briefje mee naar huis waarin staat welke periode de stagiair(e) in de klas zal zijn. Het spreekt voor zich dat ik steeds in de buurt zal zijn wanneer er een stagiair(e) in ons klasje komt.

11 6. Hoe bereid ik mijn kind voor? Naar school gaan is een grote stap. Hieronder volgen enkele tips om de overgang wat makkelijker te laten verlopen. Leer je kind al - de muts opzetten - de jas/broek uit- en aantrekken - eigen spulletjes herkennen - met andere kinderen spelen - afscheid nemen - zeggen wanneer het naar het toilet moet Vertel ook regelmatig over de kleuterschool. Oefen met het openen en sluiten van de schooltas. Maak duidelijk dat mama of papa straks terugkomt.

12 7. Hoe neem ik afscheid aan de schoolpoort? - Hou je sterk, ontspan en wees vriendelijk. - Laat zien dat je de leerkracht vertrouwt. - Hou het afscheid kort, stel het niet uit. - Vertel duidelijk dat jij (oma of ) je kind komt ophalen - Zeg je kind op voorhand duidelijk dat het blijft eten op school, naar de naschoolse opvang gaat - Geef zijn lievelingsknuffel of doekje mee. Jouw zakdoek kan ook wonderen doen als troost. Eventueel een tutje. - Wees op tijd zodat het afscheid rustig verloopt en je kind niets mist van het ochtendritueel. - Doe thuis zo gewoon mogelijk over naar school gaan. Alle kinderen gaan naar school, je bent zelf ook geweest. Zeg je mag naar school gaan en niet je moet naar school gaan. Naar school gaan is een grote verandering voor je kind. Misschien huilt je kind vaak, is het sneller moe, plast het weer in bed Dat is normaal. Meestal zijn die problemen na enkele weken over. Laat je kind regelmatig naar school gaan. Dan hoeft het zich niet telkens opnieuw aan te passen aan het ritme, de afspraken en de klasgenootjes. Geef mij een kusje aan de poort en ga dan snel weer voort. Dag mama, dag papa, ga nu maar vlug. Voor je t weet zie je me hier terug.

13 8. Wat brengt je kind mee naar school? Wanneer nieuwe kleuters voor het eerst naar school komen, vraag ik om het volgende mee te brengen: - Familiefoto s (namen niet vergeten te noteren zodat ik weet hoe je kind deze mensen aanspreekt) - Natte doekjes - Doos zakdoekjes - Reserve kledij (onderbroek, hemdje, kousen, broek, T- shirt, trui) met naam tekenen, aub! Niet vergeten om overal de naam van je kind op te vermelden (zeker en vast de voornaam)

14 Kies een boekentas die je kind zelf kan openen en sluiten, met stevige draagriemen, zonder wieltjes. Vergeet niet om op alles de naam van je kind te zetten. Een schooldag is een heel drukke dag. Wen je kind al aan het uur van slapengaan. Tot 4 jaar heeft jouw kapoen gemiddeld 12u slaap nodig!

15 9. Wat leert je kind in de onthaalklas? In de hoekjes leert je kind: - eigen fantasie uiten - fantasie gebruiken - speelgoed uithalen en opbergen - samen spelen met anderen - ontdekken wat het leuk vindt - opdrachten begrijpen en uitvoeren -... In de kring leert je kind: - naar anderen luisteren en naar verhalen luisteren - zelf iets vertellen - de beurt afwachten - nieuwe woorden oefenen en gebruiken -... Tijdens het turnen leert je kind: - het lichaam ontdekken - eigen bewegingen coördineren -... Tijdens de hele dag leert je kind: - afspraken naleven - hulp vragen -...

16 10. Hoe verloopt een schooldag? De ochtendopvang start om 7u30. Om 8u35 rinkelt de schoolbel. De kleuters komen naar de klas en de schooldag begint. De eerste week van een instapmoment komen de kleuters in de klas rond 8u15, samen met hun klasjuf. In de tweede week zal de klasjuf op de speelplaats te vinden zijn om 8u15. Vanaf de derde week zetten de kleuters hun eigen stapjes op de kleuterspeelplaats. We gaan samen naar toilet. Eens ze terug aan hun kapstok zijn, nemen de kinderen hun mapje uit hun schooltas. De juf komt langs om te kijken of er een berichtje in staat. Wanneer we de klas binnenstappen, nemen de kinderen plaats in de kring. Onthaalmoment in de kring: we zingen samen goeie morgen. We maken klaspop Jules wakker. Daarna kijken we wie er vandaag in het klasje is: we zeggen goeiemorgen aan de juf en leggen onze klasknuffel in de zetel bij Jules. We kijken samen naar de daglijn a.d.h.v. foto s. We sluiten het onthaal af met een bewegingsliedje: Handjes zwaaien heen en weer

17 Op maandag worden er twee foto s uit een zakje getrokken. De ene kleuter mag op woensdag de verteltas mee naar huis nemen, de andere mag vrijdag de logeertas samen met Jules mee naar huis nemen. Na het weekend komen beide tassen terug We spelen in de hoekjes van de klas We ruimen alles op, wanneer het opruimlied wordt opgezet. We nemen onze schooltas en maken hem samen leeg. Wiens boekentas leeg is, neemt zijn fruitdoosje en eet zijn fruit op. Wie klaar is, legt zijn doosje weer terug in de schooltas en neemt zijn flesje water. We maken nog even tijd voor het toilet. Daarna nemen we onze jas mee in de klas en trekken de jassen aan om buiten te gaan spelen.

18 We gaan een kwartiertje buiten spelen op de speelplaats We gaan samen naar het toilet. Nog tijd om even te spelen en te werken in de hoekjes van de klas. We sluiten de voormiddag af met een muzikaal moment: samen zingen, een versje vertellen, een zintuiglijk spel spelen, bewegingsdansjes maken We dekken de tafels voor het middageten. Kleuters die warm eten doen hun jas aan, de andere maken eventueel nog een toiletbezoek. Kleuters die thuis gaan eten, mag je om 12u00 afhalen in de klas. Boterhammen eten in de klas Speeltijd op de speelplaats of in de tuin.

19 Toiletbezoek Vrijspel in de hoekjes van de klas We ruimen alles op, wanneer het opruimlied wordt opgezet Afsluiten van de dag: We leggen Jules en de knuffels van de kleuters weer terug in het bed We doen onze jas aan en nemen onze schooltas mee naar buiten. Tot morgen allemaal!

20 11. Verjaardag vieren in de klas De verjaardag van jullie kleuter laten we niet zomaar voorbijgaan. De juf geeft op voorhand een briefje mee met de vraag of jullie al dan niet op de voorziene dag de verjaardag van je kleuter in de klas willen vieren. We zingen samen verjaardagsliedjes, maken vuurwerk met onze handen, De vriendjes van de klas maken ook een groepswerkje voor de jarige en natuurlijk krijgt het een verjaardagskroon. Jullie mogen een cake, een droge wafel, een koek of iets gezond mee naar school brengen om te trakteren. Opgelet: er worden geen zakjes snoep of chips aan de kleuters uitgedeeld. Een cadeautje voor de klas is ook vrijblijvend. Eventueel een leuk boek, gezelschapspel

21 12. Verteltas Een verteltas is een tas met een prentenboek. In de tas vind je ook materialen en spelletjes rond het thema van het boek. Iedereen mag de tas een keertje mee naar huis nemen. De kinderen kunnen er thuis samen met mama of papa uit vertellen, mee spelen, in werken,... Waarom geven we een verteltas mee naar huis? - Lees en voorleesplezier vergroten: door de verteltas wordt de leesbeleving van kind en ouder gestimuleerd en geprikkeld. Kinderen ervaren boeken op een plezierige, spannende manier. Dit stimuleert kinderen om meer te lezen en ouders om meer voor te lezen. - Taalontwikkeling van ouder en kind: de verteltas biedt veel materialen aan om op een speelse manier de woordenschat, het taalbegrip en het taalgebruik van kind en ouder te bevorderen. - Ouderparticipatie en ouderbetrokkenheid: De ouders worden betrokken bij het onderwijs en bij de ontwikkeling van hun kind. Door de verteltas wordt het klasgebeuren doorgetrokken naar de thuissituatie. Hoe lang mag je de tas lenen? Je krijgt de verteltas op woensdag mee naar huis en we verwachten ze op maandag na het weekend terug op school. Je mag de tas dus 5 dagen thuis houden. Het is erg belangrijk dat je de tas netjes houdt en dat je ervoor zorgt dat er geen materiaal verloren of stuk gaat. Alles wordt nagekeken en terug mee naar school gebracht. Hoe kan je de verteltas gebruiken? - Lees samen met je kind het prentenboek. Je kan ook samen het verhaal bekijken of beluisteren met CD.

22 - Daarna kunnen jullie aan de slag gaan met de andere materialen in de tas. - Na afloop zou het leuk zijn om het evaluatieblaadje in te vullen samen met je kleuter. Hopelijk beleven jullie samen veel plezier aan de verteltas! 13. Jules gaat logeren Jules, onze klaspop, heeft een grote betekenis voor de kindjes. Hij is een echt maatje voor hen. De kleuters kunnen voor hem (leren) zorgen, hem geheimen vertellen, verdriet met hem delen (Jules kan immers heel goed troosten), helpen bepaalde problemen te overwinnen en nog veel meer. Hij speelt in ons klasje dan ook een belangrijke rol. Jules mag elk weekend met een kleuter mee naar huis om er het hele weekend te spelen. De kindjes kunnen heel wat leuke dingen doen met Jules zoals knuffelen, spelen, liedjes zingen, hem wassen, aankleden, eten geven,... Kortom, goed voor hem zorgen. Op maandag komt Jules echter altijd terug naar school! In het logeerboekje mogen jullie graag de belevenissen vertellen en, wat zeker leuk is, enkele foto s of tekening bij kleven. Geschreven en afgebeelde ervaringen van het afgelopen weekend worden in de kring voorgelezen en bekeken. De kinderen komen op die manier persoonlijk in beeld en er is even aandacht voor de wereld van thuis, die voor kinderen o

23 zo belangrijk is! Alle kindjes van de klas luisteren aandachtig, want Jules is een beetje van hen allemaal. En als het weer weekend is, dan wordt er opnieuw een ander kindje erg blij gemaakt! Alvast bedankt voor jullie gastvrijheid, want Jules komt graag bij iedereen logeren! Hopelijk beleven jullie een fijne tijd samen! 14. Werkzak Voor de vakantie krijgt je kind de werkzak mee naar huis. Hierin zitten al de werkjes die het de afgelopen weken in de klas heeft gemaakt. Je maakt deze zak thuis leeg. De tekeningen en werkjes blijven thuis, maar de werkzak wordt zo snel mogelijk terug mee naar school gegeven. Na de vakantie brengt je kind de werkzak weer LEEG mee naar school. Juf Ellen/juf Elke

24 15. Nieuwsbrief, themabriefje, heen- en weermapje, oudercontact Op vrijdag krijgen jullie via mail een algemene nieuwsbrief en een wekelijks prikbord. Hierin staat wat we de week nadien in de klas gaan doen. Bij allerlei staan soms taakjes om materialen mee te brengen, eventueel voor te bereiden. Het heen- en weermapje graag dagelijks leeg maken. Bij een berichtje: gelieve een paraaf te zetten, zodat ik weet dat je alles gelezen hebt en terug in de boekentas van je kind hebt gestoken. In het mapje steekt een fiche. Hierop mag je gerust iets neerpennen. Dit kan zowel een mededeling als een vraag zijn. De mapjes worden elke dag nagekeken en beantwoord. Spreek gerust de juf s ochtends of na school aan op de speelplaats indien je met een vraag zit. Op het oudercontact: dit is een belangrijk moment waar je samen met de juf je kind bespreekt. Wat zie je thuis? Wat ziet de juf in de klas? Hoe is je kind tussen klasgenootjes? Spreek je geen Nederlands? Neem dan een vriend of familielid mee die voor jou kan vertalen. Deze moet wel ouders zijn dan 18jaar.

25 16. Schooluren en voor- en naschoolse opvang Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag: Vrijdag: 8u35 12u00 en 13u25 15u20 8u35 12u00 en 13u25 15u20 8u35 12u10 8u35 12u00 en 13u25 15u 8u35 12u00 en 13u25 15u20 Indien je je kind op maandag-, dinsdag- donderdag- of vrijdagmiddag wil komen afhalen, kan dit om 12u in de klas. s Avonds (avondbewaking) van 15.(20)u tot 17.30u kan je je kind op de kleuterspeelplaats ophalen, bij goed weer op het grasplein (maandag en donderdag). Bij vriesweer zitten de kleuters in de speelzaal. Daar krijgen ze hun koek en mogen ze nadien met speelgoed spelen. Tussen u 18 u kan je je kind op de grote speelplaats afhalen bij juf Yente en juf Elfi. Op woensdagmiddag kan je je kind op de kleuterspeelplaats komen afhalen tussen u en 13 u. Mag ik vragen dat wanneer je je kind ophaalt, je dit ook meedeelt aan de juf die op dat moment toezicht doet? Bedankt hiervoor.

26 17. Website Onze school heeft een website waarop je ook steeds informatie kan terugvinden zoals de nieuwsbrief, de schoolbrochure, het menu van de warme refter, foto s van de klas,. Ga zeker eens een kijkje nemen op (via kleuterschool en dan naar beneden scrollen en klikken op K0A (juf Ellen) of K0B (juf Elke). 18. Hoe steun ik mijn kind? - Zullen we samen spelen? Zorg voor een veilige en leuke thuis. Een plaats waar je kind zich goed voelt. Laat je kind actief zijn en allerlei nieuwe dingen ontdekken. - Flink van jou! Om te leren heeft je kind aanmoediging en steun nodig. - Los jij alle kleine dagelijkse probleempjes van je kind zelf op? Of stimuleer je het om zelf een oplossing te zoeken? Ook dat is steunen.

27 - Dat mag niet. Leer je kind wat mag en niet mag. Dat lukt het best als het dagelijkse leven voorspelbaar en duidelijk is. - Dat kan je zelf, probeer maar. Ken jij je kind? Weet je wat je op zijn leeftijd kan verwachten (dat het al zonder morsen eet, zijn eigen sokken aantrekt )? Verwacht niet meer, maar ook niet minder dan wat je kind aankan. - Morgen verwen ik mezelf. Mama of papa zijn vraagt veel energie. Maar je hebt ook recht op tijd voor jezelf, je partner, vriendschap en ontspanning. Kinderen hoeven niet je hele leven te bepalen. Denk ook eens aan jezelf.

28 19. Wat leert mijn kind in de andere kleuterklassen? Stap voor stap op zijn eigen tempo zal je kind nog veel ontdekken in de kleuterschool. Je kind: - voelt en experimenteert met verf, klei, pareltjes, - went aan de schoolse opdrachten - traint zijn geheugen met versjes en liedjes - leert zijn taakjes afwerken - leert er zijn potlood juist vasthouden - ontdekt rijmwoorden (zon rijmt op ton bijvoorbeeld) - leert zijn lichaam te gebruiken: hinkelen, bal opvangen,... - wordt aangemoedigd om zijn plan te trekken: veters strikken, - durft te praten voor de hele klas - denkt na over oplossingen voor kleine problemen - oefent eenvoudige schrijfbewegingen - leert steeds meer abstracte begrippen: meer, minder, hoger, kleiner, - leert nieuwe woorden bij - merkt het verschil tussen klanken (het verschil tussen f en v bijvoorbeeld) -... De kleuterschool is een hele goede voorbereiding op het eerste leerjaar.

29 Heilig-Hartschool Jette Heilig-Hartlaan Jette Tel: 02/ directie@heilighartjette.be Website:

Voor het eerst naar school Welkom in de onthaalklas!

Voor het eerst naar school Welkom in de onthaalklas! INFOBROCHURE Voor het eerst naar school Welkom in de onthaalklas! Heilighart school Jette Heilighartlaan 6 1090 Jette Inhoud 1. Is mijn kind klaar voor de kleuterschool?... 2 2. Wanneer mag mijn kind naar

Nadere informatie

Voor het eerst naar school Welkom in de onthaalklas!

Voor het eerst naar school Welkom in de onthaalklas! INFOBROCHURE Voor het eerst naar school Welkom in de onthaalklas! Heilighart school Jette Heilighartlaan 6 1090 Jette Inhoud 1. Is mijn kind klaar voor de kleuterschool?... 2 2. Wanneer mag mijn kind naar

Nadere informatie

1. Welkom in de oranje klas

1. Welkom in de oranje klas Mijn klasje: Inhoudstafel 1. Welkom in de oranje klas 2. Wie is wie 3. Onze klaspop Jules 4. De 1 ste schooldag 5. Wat zit er in de boekentas van mijn kleuter 6. Heen en weer tasje 7. Liedjes en versjes

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ )

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ ) Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel G.H.Verwilghenlaan 37 3630 Maasmechelen tel: 089/76.08.32 (Italiaans Centrum 089/76.47.67) 2 Dag vriendjes en vriendinnetjes, dag mama s en papa s Het is bijna zover!

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

De eerste schooldag voor uw kapoen!

De eerste schooldag voor uw kapoen! De eerste schooldag voor uw kapoen! Binnenkort gaat uw kapoen voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter en voor u. Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: Zal mijn kindje wenen?

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterschool

Een dagje in de kleuterschool Een dagje in de kleuterschool *Parkeren doen we op de parking Achter Kennes. Welkom vanaf 8.30u.... de kleuters en hun ouders komen binnen langs de zwarte poorten 1 en 2 aan de parking achter de parochiezaal

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

Jules gaat naar school!

Jules gaat naar school! Jules gaat naar school! Arthur Puesstraat 46a 1502 Lembeek tel 02 356 41 85 Dag kleine peuter en beste ouder(s) Ik ben Jules, de klaspop, ik vind het heel fijn in de peuterklas. Jij bent nu al groot en

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

Welkom. In onze kleuterschool. GO! t Krekeltje

Welkom. In onze kleuterschool. GO! t Krekeltje GO! t Krekeltje BSGO t Krekeltje Uitbreidingsstraat 40 2850 Boom 03/ 844 20 22 E-mail: directeur@hetkrekeltje.be www.hetkrekeltje.be Welkom In onze kleuterschool Voorwoord Wij heten u van harte welkom

Nadere informatie

Mijn kind gaat voor het eerst naar de kleuterklas. Startertips voor de ouders

Mijn kind gaat voor het eerst naar de kleuterklas. Startertips voor de ouders Mijn kind gaat voor het eerst naar de kleuterklas Startertips voor de ouders Is mijn kind klaar voor de kleuterschool? Kijk in het lijstje wat je kind al kan. Kan je verschillende zaken aanduiden? Een

Nadere informatie

Welkom in de kleuterklas

Welkom in de kleuterklas Welkom in de kleuterklas Industrielaan 31, 1070 Anderlecht Tel:02/521.82.98 Fax :02/521.82.99 secretariaat.brussel@bslucerna.be directie.brussel@bslucerna.be 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

VOOR HET EERST NAAR SCHOOL. Tips en weetjes voor ouders en hun kleuter

VOOR HET EERST NAAR SCHOOL. Tips en weetjes voor ouders en hun kleuter VOOR HET EERST NAAR SCHOOL Tips en weetjes voor ouders en hun kleuter Hallo, dit boekje is voor jou, mama en/of papa van een kleine uk. Binnenkort mag die voor het eerst naar de school. Dat bijzondere

Nadere informatie

Welkom in onze onthaalklas!

Welkom in onze onthaalklas! Welkom in onze onthaalklas! e-mail: gbs.depuzzel.vorst@gmail.com 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en onze onthaalklas.

Nadere informatie

Je Peuter mag nu naar school

Je Peuter mag nu naar school Je Peuter mag nu naar school Binnenkort gaat je kind voor het eerst naar school. Een grote stap voor je kind en voor jou. Een nieuwe situatie, die veel vragen kan oproepen. Elke dag vroeg opstaan, het

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

We zingen, dansen, schilderen en kleven. Oh ja, hier valt heel wat te beleven. Lieve kleine kleuters, neem je jas en boekentas.

We zingen, dansen, schilderen en kleven. Oh ja, hier valt heel wat te beleven. Lieve kleine kleuters, neem je jas en boekentas. Mijn klasje: Inhoudstafel 1. Welkom in de oranje klas 2. Wie is wie 3. Onze klaspop Jules 4. De 1 ste schooldag 5. Wat zit er in de boekentas van mijn kleuter 6. Heen en weer tasje 7. Fotoboek 8. Liedjes

Nadere informatie

Welkom in de Juleskes klas

Welkom in de Juleskes klas Welkom in de Juleskes klas De eerste schooldag voor uw kapoen! Uw kapoen komt voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter én voor u! Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: zal

Nadere informatie

Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly

Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly In de eerste kleuterklas is het vooral belangrijk dat de kleuters zich veilig en goed voelen:het welbevinden van de kleuters staat

Nadere informatie

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE WeLkOm In HeT KlAsJe VaN JuF MeLaNiE Dag vriendjes en vriendinnetjes, mama s, papa s Het is bijna zover! Een speciale dag voor jullie klein kapoentje. Jullie kleuter mag voor het eerst of weer naar school.

Nadere informatie

VOOR HET EERST NAAR SCHOOL Tips en weetjes voor ouders en hun kleuter

VOOR HET EERST NAAR SCHOOL Tips en weetjes voor ouders en hun kleuter VOOR HET EERST NAAR SCHOOL Tips en weetjes voor ouders en hun kleuter Hallo, dit boekje is voor jou, mama en/of papa van een kleine uk. Binnenkort mag die voor het eerst naar school en dat bijzonder moment

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 2 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets

Nadere informatie

Voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Hallo, lieve kleuter, voor jou is het een grote dag,voor het eerst naar de kleuterklas. Een dag zonder mama en papa. Een dag tussen andere kindjes, Een dag met

Nadere informatie

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje GO! t Krekeltje BSGO t Krekeltje Uitbreidingsstraat 40 2850 Boom 03/ 844 20 22 Email: directeur@hetkrekeltje.be www.hetkrekeltje.be Welkom in de tweede kleuterklas 2 Voorwoord Wij heten u van harte welkom

Nadere informatie

Welkom op onze school!

Welkom op onze school! Basisschool DE BRUG Statiestraat 35A 1740 Ternat 02 582 93 29 myriam.cobbaert@debrugternat.be pascal.blijkers@debrugternat.be Welkom op onze school! or Voor het eerst naar school is een grote stap! Met

Nadere informatie

Voor het eerst naar de kleuterschool

Voor het eerst naar de kleuterschool Voor het eerst naar de kleuterschool 1. Welkom EEN NIEUWE JUF VOOR J U L E S Welkom in de eerste kleuterklas! Je zal merken dat er van deze jonge kinderen al veel wordt verwacht. Toch willen we sterk

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Sancta Maria Kleuterschool Sint-Pietersnieuwstraat 4 9600 Ronse 055/23 38 97 kleuterschool@sanctamaria.info website : www.sanctamaria.info Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Beste ouders,

Nadere informatie

WELKOM. in de eerste kleuterklas!

WELKOM. in de eerste kleuterklas! WELKOM in de eerste kleuterklas! Bij juf Lore & Jules Beste mama en papa, Allereerst wil ik u welkom heten in de 1 ste kleuterklas. Samen met Jules zal uw kapoen dit schooljaar ongetwijfeld leuke momenten

Nadere informatie

De eerste keer naar school

De eerste keer naar school De eerste keer naar school Mag je kleuter naar school? Als je kind 2 jaar en 6 maanden oud is, mag het naar de kleuterschool. Niet op zomaar een dag. Er zijn 7 instapmomentjes. - De eerste schooldag na

Nadere informatie

Infobrochure 1 ste kleuterklas

Infobrochure 1 ste kleuterklas Infobrochure 1 ste kleuterklas 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en de 1 ste kleuterklas. We wensen jullie veel plezier

Nadere informatie

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes:

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Lieve mama en papa, Mijn eerste dag in de snoeziewoezieklas bij juf Els zit er alweer op en ik ben er zeker van dat ik het daar enorm naar mijn zin zal hebben!! Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Dit

Nadere informatie

Welkom In de eerste kleuterklas

Welkom In de eerste kleuterklas DE HOEKSTEEN Bezoek nu onze website: www.dehoeksteen-boom.be Welkom In de eerste kleuterklas Een dynamische school voor muzikale en creatieve kinderen 24 GO! De Hoeksteen Tuyaertsstraat 53 2850 Boom T

Nadere informatie

Het weetjes en ideetjesboek voor mama en papa!

Het weetjes en ideetjesboek voor mama en papa! Het weetjes en ideetjesboek voor mama en papa! 1. Bereid je kleuter voor! 2. In de schooltas... 3. Afscheid nemen 4. Nog enkele tips 5. Verjaardag vieren 6. Praktische info 1. Bereid je kleuter voor...

Nadere informatie

Gesubs. Vrije Kleuterschool Carillolei AARTSELAAR Tel.: 03/ Website:

Gesubs. Vrije Kleuterschool Carillolei AARTSELAAR Tel.: 03/ Website: Gesubs. Vrije Kleuterschool Carillolei 16 2630 AARTSELAAR Tel.: 03/887.58.04 Website: www.pippovzw.be 2 INHOUD: Wat biedt onze school aan uw kind? 4 Wanneer mag mijn kind naar de kleuterschool? 5 Hoe schrijf

Nadere informatie

MET JULES OP STAP IN DE TOEKOMST EEN INFORMATIEBROCHURE VOOR DE ALLERKLEINSTEN SCHOOLJAAR 2014-2015

MET JULES OP STAP IN DE TOEKOMST EEN INFORMATIEBROCHURE VOOR DE ALLERKLEINSTEN SCHOOLJAAR 2014-2015 MET JULES OP STAP IN DE TOEKOMST EEN INFORMATIEBROCHURE VOOR DE ALLERKLEINSTEN SCHOOLJAAR 2014-2015 Basisschool De Toekomst Kerkhofstraat 51 8580 Avelgem T 056 65 01 40 T 056 65 01 41 F 056 64 41 02 bs.avelgem@g-o.be

Nadere informatie

K L E U T E R S C H O O L

K L E U T E R S C H O O L K L E U T E R S C H O O L Sint-Jan Berchmanscollege PRAKTISCHE AFSPRAKEN SCHOOLJAAR 2017-2018 tel: O2/511.47.98 e-mail: kleuterschool@sjbbrussel.be website: www.sjbbrussel.be Beste ouders, In dit document

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter

Nadere informatie

De eerste schooldag van uw kapoen!

De eerste schooldag van uw kapoen! De eerste schooldag van uw kapoen! Binnenkort gaat uw kapoen voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter en voor u. Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: Zal mijn kindje wenen?

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

VRIJE KATHOLIEKE SCHOLEN VAN ZWEVEZELE

VRIJE KATHOLIEKE SCHOLEN VAN ZWEVEZELE Hallo, mama of papa van een kleine uk. Binnenkort mag die voor het eerst naar school. Dat bijzondere moment bezorgt je misschien ook veel vragen. Daarop willen we hier een antwoord geven. Met praktische

Nadere informatie

Naar school Mijn buikje kriebelt! Welkom in de 2 de kleuterklas. Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. s Morgens kom ik graag op tijd in de klas

Naar school Mijn buikje kriebelt! Welkom in de 2 de kleuterklas. Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. s Morgens kom ik graag op tijd in de klas Welkom in de 2 de kleuterklas. Naar school Mijn buikje kriebelt! s Morgens kom ik graag op tijd in de klas met mijn jas en mijn boekentas! Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. Afscheid nemen mag

Nadere informatie

Wie is wie? Hoe bereid ik mijn kind voor?

Wie is wie? Hoe bereid ik mijn kind voor? Welkom Dag kleine kapoen! Dag mama, dag papa,... Dag oma, dag opa, Wij zijn blij dat je naar onze school het Palet komt. Voor het eerst naar school gaan is een grote stap Ik kan mij best voorstellen dat

Nadere informatie

Welkom in ons klasje. Voormiddag

Welkom in ons klasje. Voormiddag Welkom in ons klasje Iedere morgen worden onze kleinste kleuters opgevangen in ons klasje. Dit telkens van 8 uur tot 8.30 uur. Om 8.30 begint onze school. Wij starten eerst met een toiletbezoek. Voormiddag

Nadere informatie

Voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Voor de eerste keer naar de kleuterklas! 1kka bij Juf Demelza 1kkb bij Juf Flore 1kkc bij Juf Rosanna Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Hallo, lieve kleuter, voor jou is het een grote dag, voor het eerst naar de kleuterklas. Een dag zonder

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

Welkom in de Windroos

Welkom in de Windroos Welkom in de Windroos Bij juf Nathalie in de bijtjesklas 2 Inhoudstafel : 1 Schooluren P. 4 2 Wat zit er in onze boekentas P.6 3 Klasjes p. 8 4 bewegingsopvoeding p. 8 5 Verjaardag p. 9 6 Nuttige weetjes

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 17-2018 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets of te voet naar school gebracht. Voor de veiligheid

Nadere informatie

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Beste ouders Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Graag willen we onze instapkleuterklas aan jullie voorstellen. Beleef een boeiende dag en ervaar wat wij uw

Nadere informatie

K L E U T E R S C H O O L

K L E U T E R S C H O O L K L E U T E R S C H O O L Sint-Jan Berchmanscollege PRAKTISCHE AFSPRAKEN SCHOOLJAAR 2016-2017 tel: O2/511.47.98 e-mail: kleuterschool.sjb@dommel.be website: www.sjbbrussel.be Beste ouders, In dit document

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Welkom in K1 bij juf Nathalie

Welkom in K1 bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen - 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be - www.wingerdterhagen.be Welkom in K1 bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Sancta Maria Kleuterschool Sint-Pietersnieuwstraat 4 9600 Ronse 055/23 38 97 kleuterschool@sanctamaria.info website : www.sanctamaria.info Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Beste ouders,

Nadere informatie

K L E U T E R S C H O O L

K L E U T E R S C H O O L K L E U T E R S C H O O L Sint-Jan Berchmanscollege PRAKTISCHE AFSPRAKEN SCHOOLJAAR 2015-2016 tel: O2/511.47.98 e-mail: kleuterschool.sjb@dommel.be website: www.sjbbrussel.be Beste ouders, In dit boekje

Nadere informatie

WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS

WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! ------------------------------------ INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS WAT BRENG IK MEE NAAR DE KLAS? EEN BOEKENTAS Zelfredzaamheid is heel belangrijk

Nadere informatie

Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat 28 1500 Halle www.zilverberkhalle.be info.zilverberk@g-o.be 02/356.78.89 02/361.15.76

Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat 28 1500 Halle www.zilverberkhalle.be info.zilverberk@g-o.be 02/356.78.89 02/361.15.76 Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat 28 1500 Halle www.zilverberkhalle.be info.zilverberk@g-o.be 02/356.78.89 02/361.15.76 Ik ga naar school! Infobrochure : peuterklas Algemene inlichtingen over de

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Een handje een knipoog een knuffel, een kus. Dag juf, dag vriendjes, hier ben ik dus! De eerste keer naar onze school

Een handje een knipoog een knuffel, een kus. Dag juf, dag vriendjes, hier ben ik dus! De eerste keer naar onze school Een handje een knipoog een knuffel, een kus. Dag juf, dag vriendjes, hier ben ik dus! De eerste keer naar onze school 1 Dag mama en papa, Je kleuter komt weldra naar school! Leuk! Waarschijnlijk heb je

Nadere informatie

- Aanwezigheidskalender + register: de kleuters hangen hun foto aan een bord wanneer de juf de namen overloopt.

- Aanwezigheidskalender + register: de kleuters hangen hun foto aan een bord wanneer de juf de namen overloopt. De kleuters zijn dol op hem. Jules wordt overal bij betrokken. s Morgens maken we hem wakker, hij speelt gans de dag mee en s avonds stoppen we hem terug in zijn bedje. Jules is meer dan enkel een klaspop.

Nadere informatie

Peuterklas/ eerste kleuterklas WELKOM!

Peuterklas/ eerste kleuterklas WELKOM! Wenboekje BS De Dialoog Peuterklas/ eerste kleuterklas WELKOM! 1 Meester Luc en juf Gwendoline 2 Ik ben Jules, de klaspop. Ik vind het superleuk in de klas van juf Gwendoline en meester Luc. Binnenkort

Nadere informatie

WELKOM IN DE PEUTERKLAS!

WELKOM IN DE PEUTERKLAS! WELKOM IN DE PEUTERKLAS! Even voorstellen Juf Sophie: Klasjuf peuterklas Juf Maud: Klasjuf 1 ste kleuterklas Juf Veerle: Kinderverzorgster Juf Greet: Turnjuf Grootste taak peuterjuf Veiligheid bieden Zich

Nadere informatie

ONTHAALBOEKJE NIJNTJESKLAS

ONTHAALBOEKJE NIJNTJESKLAS Mijn school: Vrije basisschool Heilig Graf Tramstraat 36 2300 Turnhout 014 41 96 68 www.heilig-graf.be tram@heilig-graf.be Mijn klas: Mijn juf: de nijntjesklas Heidi Hapers Mijn kenteken: Inhoud: 1. Schooluren.

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom Voor het eerst naar school gaan is een grote stap Als ouder heb je misschien heel wat vragen Hopelijk kan ik u hier wat op weg helpen. We heten u alvast van harte welkom

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen NIEUWSBRIEF 11 Einde 2016-2017 Beste Noordlandertjes, beste allen, Ooit leerde ik op school dat een kalenderjaar uit 12 maanden bestaat. Meester Seeuws (mijn meester van het eerste leerjaar) leerde me

Nadere informatie

SAMEN VOOR HET EERST NAAR SCHOOL!

SAMEN VOOR HET EERST NAAR SCHOOL! SAMEN VOOR HET EERST NAAR SCHOOL! Kind geborgen en gekoesterd thuis bij mama en papa Groeiend elke dag een beetje groter elke dag een beetje sterker je wil horen je wil zien jouw wereld Ontdekkend stap

Nadere informatie

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen.

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen. INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, We kijken er naar uit om een heel schooljaar lang samen te werken met jullie kleuters in onze klas! We zullen zeker mooie momenten beleven! Het reilen en zeilen van onze

Nadere informatie

Schoolafspraken. voor. leerlingen 1-2-3

Schoolafspraken. voor. leerlingen 1-2-3 Schoolafspraken voor leerlingen 1-2-3 Wanneer kan ik in de school binnen? s Morgens om 8.00u. s Middags om 13.00u. Wanneer beginnen en eindigen de lessen? s Morgens starten we om 8.30u. s Middags stoppen

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring. Gezellig bij

Nadere informatie

DE OMGEVING VAN DE PEUTERKLAS

DE OMGEVING VAN DE PEUTERKLAS DE OMGEVING VAN DE PEUTERKLAS Bij rustig weer spelen de peuters graag buiten. Bij regen of bij koud weer spelen de kleinste kleuters tijdens de speeltijd in de overdekte en verwarmde zaal. De peuters,

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Biesweide Kloosterlaan Beselare 057/

Vrije Basisschool De Biesweide Kloosterlaan Beselare 057/ Vrije Basisschool De Biesweide Kloosterlaan 4 8980 Beselare 057/46 64 56 Beste ouders, Binnenkort mag uw kindje naar school. We willen u graag even onze school voorstellen. - Welke gezichten zijn er allemaal?

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders, In dit boekje wil ik even de werking van ons klasje toelichten.

Nadere informatie

VOOR HET EERST NAAR DE KLEUTERSCHOOL. Update 25 juni 2013

VOOR HET EERST NAAR DE KLEUTERSCHOOL. Update 25 juni 2013 VOOR HET EERST NAAR DE KLEUTERSCHOOL Update 25 juni 2013 Huis van Mini OCMW Kampenhout februari 2013 - Probeer zoveel mogelijk aandacht te hebben voor je nieuwe schoolgangertje. De meeste problemen gaan

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2015-2016 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

Naar school-tips (om bij te houden)

Naar school-tips (om bij te houden) Naar school-tips (om bij te houden) Tof. Je kind is een peuter. En je kijkt uit naar een school. Spannend. Deze bundel is voor ouders die het beste met hun kind voor hebben. Informeren Inschrijven Voorbereiden

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

Mijn kleine klas-atlas. Jongste kleuters Klas Sarah en Sylke

Mijn kleine klas-atlas. Jongste kleuters Klas Sarah en Sylke Mijn kleine klas-atlas Jongste kleuters Klas Sarah en Sylke Welkom lieve kleuter kleine bengel grote engel! Welkom mama! Welkom papa! Jullie hebben voor onze school gekozen. Dat is beslist een zeer goede

Nadere informatie

Welkom in K1bij juf Nathalie

Welkom in K1bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Welkom in K1bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we de dag

Nadere informatie

Welkom in de rupsenklas!

Welkom in de rupsenklas! Welkom in de rupsenklas! Beste mama en papa, WELKOM IN DE RUPSENKLAS! In deze infobundel zet ik alles even op een rijtje voor de mama s en de papa s. Ook voor jullie zal het een speciale dag worden. Ik

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Bewaar dit boekje. Ook krijgt u af en toe het

Nadere informatie

Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT

Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT s Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT Sint-Jozefinstituut Jacob Jordaensstraat 75-77 2018 Antwerpen 03/233 32 52 http://www.sintjozefinstituut.be Het kleuterteam : Juf Kristel K1A Juf Heidi /Juf Christin

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be WELKOM IN K1 Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring.

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

De eerste schooldag voor uw kleine kapoen!

De eerste schooldag voor uw kleine kapoen! Zandstraat 25A 9930 ZOMERGEM tel: 09/372 71 53 www.zandloper.be De eerste schooldag voor uw kleine kapoen! Binnenkort gaat uw kapoen voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter én voor u!

Nadere informatie

Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement.

Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. W a t z i t e r i n m i j n s c h o o l t a s? Lunchpakket

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar Schooljaar 2018-2019 Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Beste ouders, Het is bijna zover. Je kind mag voor het eerst naar de kleuterschool! Het schoolteam, de juf en klaspop Jules

Nadere informatie

Jules is een lief kereltje dat graag speelt, ook alleen, maar eigenlijk nog veel liever met vriendjes en vriendinnetjes. We volgen kleine Jules op zijn ontdekkingstocht in basisschool Het Klavertje Vier

Nadere informatie

Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas! Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas! Basisschool De Notelaar Schoolstraat 40 9950 Waarschoot Tel: 09/377.27.96 www.notelaar-waarschoot.be Contactpersoon: Eef De Lathouwer - Lieselot

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Uw kapoen mag binnenkort voor de eerste keer naar school!! Met deze brochure willen we u wegwijs maken in onze school en in onze kleuterklassen.

Uw kapoen mag binnenkort voor de eerste keer naar school!! Met deze brochure willen we u wegwijs maken in onze school en in onze kleuterklassen. Beste ouders, Uw kapoen mag binnenkort voor de eerste keer naar school!! Met deze brochure willen we u wegwijs maken in onze school en in onze kleuterklassen. Neem deze brochure rustig door. Heeft u nog

Nadere informatie

Lieve kleuter, welkom in de tweede kleuterklas.

Lieve kleuter, welkom in de tweede kleuterklas. Lieve kleuter, welkom in de tweede kleuterklas. Ik tel reeds een tijdje af om samen met jou en ook met je mama en papa van start te gaan op 3 september. We gaan samen spelen met poppen, met treinen en

Nadere informatie

Welkom In de derde kleuterklas

Welkom In de derde kleuterklas DE HOEKSTEEN Bezoek nu onze website: www.dehoeksteen-boom.be Welkom In de derde kleuterklas Een dynamische school voor muzikale en creatieve kinderen 24 GO! De Hoeksteen Tuyaertsstraat 53 2850 Boom T 03

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie