SAMEN MET JE BUURT MEER AUTOMINDEREN. AAN DE SLAG MET DE FIETSKEUKEN. WIE HEB JE NODIG?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SAMEN MET JE BUURT MEER AUTOMINDEREN. AAN DE SLAG MET DE FIETSKEUKEN. WIE HEB JE NODIG?"

Transcriptie

1 SAMEN MET JE BUURT MEER AUTOMINDEREN. AAN DE SLAG MET DE FIETSKEUKEN. Hallo, ik ben Jonathan Stuyven. In 2011 startte ik met een aantal vrienden Fietskeuken Antwerpen op. Een Fietskeuken is een plek waar mensen zelf hun fiets kunnen herstellen, met hulp en uitleg van vrijwilligers. Ik wil jullie graag inspireren om in je eigen buurt een Fietskeuken te beginnen. Hieronder kan je lezen hoe wij dit hebben aangepakt. WIE HEB JE NODIG? Het is niet zo moeilijk een fietskeuken te beginnen. Met een paar mensen die zin hebben om af en toe eens aan een fiets te sleutelen, ben je al een heel eind op weg. Niet iedereen die meehielp met de opstart, is er nu nog bij. Mensen verhuizen, krijgen een gezin of kunnen zich om andere redenen niet meer voor de fietskeuken engageren. Momenteel zijn we met een klein kernteam. Praat over je ideeën, en vind zo vrienden die anderen vrijwillig willen tonen hoe ze hun eigen fiets kunnen herstellen. Ken je mensen die zin hebben om mee te helpen, maar hebben ze (nog) geen technische kennis van fietsen? Geen probleem, ook voor hen zijn er genoeg nuttige taken: logistiek of communicatie, bijvoorbeeld Belangrijk is dat je met je vrijwilligers een groep vormt. Dit kan bijvoorbeeld door met je fietskeuken ook af en toe eens samen te koken. Levens veranderen en daardoor vallen vrijwilligers al eens weg. Speel hier tijdig op in door via diverse communicatiekanalen regelmatig een oproep te verspreiden voor nieuwe vrijwilligers. Je kan ook jaarlijks infomomenten of startvergaderingen organiseren, om de drempel te verlagen voor potentieel geïnteresseerden. Probeer gericht op zoek te gaan naar mensen die graag aan fietsen werken: studenten richting mechanica, avondschool fietsherstellingen, enzovoort. Sluit coalities met andere organisaties niet uit. Dit kan helpen bij het vinden van nieuwe vrijwilligers, een eigen locatie,... Om nieuwe vrijwilligers wegwijs te maken, kun je een vrijwilligers handleiding voorzien met de visie en afspraken. Kom af en toe samen met al je vrijwilligers op formele en/of informele manier om dingen te bespreken, samen te eten, noem maar op. De lokale fietshandelaars zien ons niet als een bedreiging, maar als mede-ambassadeurs om meer mensen op de fiets krijgen. Maak van begin af aan je initiatief bekend bij de lokale fietshandelaars, en wijs hen op de verschillen: bij een fietskeuken herstellen mensen zelf hun fiets, mensen kunnen geen fiets afleveren en ophalen. Koop je materiaal aan bij de lokale fietshandelaar. Zo hebben zij niet het gevoel dat zij inkomsten verliezen.

2 WAT HEB JE NODIG? Eén van de initiatiefnemers stelde al zijn eigen werkmateriaal ter beschikking van de fietskeuken. Zo konden we heel snel aan de slag. Met de fondsen die we inzamelen kopen we meer en meer reserveonderdelen en gespecialiseerd gereedschap aan, zodat mensen ook gevorderde herstellingen kunnen doen. We willen zoveel mogelijk oude fietsen en onderdelen recycleren. Reduce, re-use, recycle! Met een gewone gereedschapskoffer kan je al heel wat eenvoudige herstellingen uitvoeren. Je kan ook bij familie en vrienden vragen of zij bepaalde werktuigen dubbel hebben, en daarmee een eigen werkkoffer voor de fietskeuken samenstellen. Een lokale fietshandelaar heeft misschien nog wat afgeschreven of verouderd materiaal ter beschikking dat jullie goed kunnen gebruiken. Dit gereedschap materiaal heb je nodig om met een fietskeuken aan de slag te gaan: inbus-sleutels steeksleutels schroevendraaiers fietspomp (knip)tangen bandenlichters spaaksleutels pedaalsleutel cranktrekker cranktrekker ketting pons kettingzweep bottom crank trekker balhoofdsleutel(s) ijzerzaag smeerolie... Met deze werktuigen kun je complexere reparaties uitvoeren: fietsstandaard wielrichter momentsleutel dopsleutelset slijpschijf laspost Banden worden geplakt, niet zomaar vervangen. Onderdelen die vervangen moeten worden, worden in de mate van het mogelijke gerecupereerd van oude fietsen. Indien recuperatie niet mogelijk is, is het de fietseigenaar die de onderdelen aankoopt, bij voorkeur bij de lokale fietshandelaar. Op termijn kun je met je fietskeuken wat kleine reserveonderdelen aankopen die je aan aankoopprijs doorverkoopt. In een fietskeuken kunnen mensen uit de buurt zelf hun eigen fiets herstellen, met uitleg van een vrijwilliger. de fietskeuken in actie

3 WAAR VINDT JE PROJECT PLAATS? De eerste fietskeukens vonden buiten plaats bij het voedselcollectief De Beek. In het weekend stelden we onze fietskeuken op bij festivals en buurtactiviteiten. Zoek voor de eerste fietskeukens aansluiting bij bestaande activiteiten. Zo bereik je onmiddellijk een eerste publiek en maak je je initiatief bekend. Met een bakfiets of fietskar breng je je materiaal ter plekke. Toen het kouder en donkerder werd, hebben we bij het jongerencultuurcentrum KAVKA onderdak gezocht. We gebruiken hier op afspraak een multifunctionele ruimte. Je kan je fietskeuken organiseren in een ruimte die ook voor andere activiteiten gebruikt wordt. Dit heeft wel als nadeel dat je elke activiteit goed moet plannen: er moeten afspraken gemaakt worden voor het gebruik van de zaal, je moet je materiaal klaarzetten en opruimen, enzovoort. Vraag aan je gemeentebestuur of er in de gemeente een ruimte is die je kan gebruiken. Ook bij bijvoorbeeld scholen of cultuurcentra kun je je informeren. Een fietskeuken kan in de winter ook plaatsvinden in een garage bij iemand thuis, en in de zomer in de tuin of het park. Als we een eigen ruimte hadden, zouden we meer kunnen doen en meer een eigen identiteit hebben als fietskeuken. Naarmate je meer materiaal verzameld, groeit de behoefte aan een eigen ruimte om alles te stockeren. Zonder eigen ruimte kan je geen oude fietsen verzamelen, strippen en de onderdelen recupereren. Je hebt hier ook meer de vrijheid om occasioneel een fietskeuken te organiseren. We zijn blij dat we bij KAVKA een ruimte kunnen gebruiken, maar de locatie vlak bij de Groenplaats is niet ideaal. Hou bij de zoektocht naar een eigen locatie rekening met de situering. Iemand met een kapotte fiets gaat geen kilometers wandelen om de fiets te laten herstellen. Je locatie bevindt zich dus het best in of vlak bij een dichtbevolkte buurt. Je kan je Fietskeuken beginnen met een gewone gereedschapskoffer. Hiermee kun je al heel wat eenvoudige herstellingen uitvoeren.

4 WANNEER VOER JE JE PROJECT UIT? We maakten een lijstje met wat we nodig hadden om de fietskeuken te starten: vrijwilligers, wat materiaal, en een planning waar en wanneer we gaan staan. We konden eigenlijk al heel snel aan de slag. Wie graag een fietskeuken wil organiseren, kan behoorlijk snel starten. Van zodra je mensen en materiaal hebt, is het enkel nog een kwestie van waar en wanneer je fietskeuken openhoudt. Het is interessant om bij de start je karretje aan andere initiatieven te hangen. Dit zorgt voor meer publiek, samenwerking met organisaties, contact met mensen,... Om aansluiting te vinden bij bestaande activiteiten zijn de lente en de zomer de beste periodes. We merken dat het goed is om op een vaste moment en op een vaste locatie open te zijn. Dat is duidelijk en zorgt ervoor dat je als Fietskeuken herkenbaarder wordt. Voor de mensen die hun fiets in de Fietskeuken willen komen herstellen, is het interessant om te kunnen rekenen op vaste openingstijden en een vaste plek. Samen met je vrijwilligers zoek je een vaste frequentie om de fietskeuken open te houden. Daarnaast kun je ook een evenementenkalender vastleggen met buurtactiviteiten. We zijn nu met een klein kernteam van 6 personen, en hebben daarom onze openingsuren bijgestuurd. We zijn nu enkel nog op dinsdagavond open, en niet meer op zaterdag om de 2 weken. Hou rekening met de inzet van je vrijwilligers. Je kan niet vaker een fietskeuken organiseren dan je vrijwilligers zich hiervoor kunnen vrijmaken. Voor mensen die hun fiets komen herstellen zijn vaste plaats en openingstijden gemakkelijk.

5 WAT KOST HET ALLEMAAL? Mensen hoeven voor een herstelling bij de Fietskeuken niet te betalen, we werken met vrije bijdrages. Zo hebben we voor één van onze eerste herstellingen in de dollars in plaats van euro s gekregen. Je gaat aan de slag met je eigen werkmateriaal, je hebt dus geen subsidies nodig om een fietskeuken op te starten. Wel vraag je aan iedereen die zijn fiets bij de fietskeuken herstelt een vrije bijdrage. Zo verzamel je een budget voor de aankoop van meer gespecialiseerd werkmateriaal. Omdat we op een bepaald moment heel veel aanvragen begonnen te krijgen om langs te gaan bij scholen, bedrijven, evenementen,... hebben we besloten om voor de Fietskeukens op afroep een bijdrage te vragen. We hebben hiervoor richtprijzen, afhankelijk van de soort opdrachtgever. Naarmate je fietskeuken bekender wordt, zul je door je gemeente, bedrijven of verenigingen gevraagd worden om bij hen een fietskeuken te organiseren. Je kan overwegen om hiervoor een bijdrage te vragen, zodat je verder kunt investeren in werkmateriaal. Sinds eind 2013 zijn we een officiële vzw. Dat is niet nodig, maar op een bepaald moment wel interessant omdat je opdrachten krijgt van lokale overheden en bedrijven. Naarmate je een eigen locatie hebt of meer en meer opdrachten doet, kun je overwegen om je feitelijke vereniging op een andere manier te organiseren. Dit kan bijvoorbeeld als een vzw of een coöperatie. Zo zorg je voor een transparanter beheer van je verenging. Via de burgerbegroting hebben we een project ingediend om een tour te doen van de pleintjes in district Antwerpen. Je kan met je fietskeuken proberen om activiteiten te organiseren waarvoor je subsidies ontvangt van de gemeente. Andere mogelijkheden om fondsen binnen te halen: giften, sponsors, lidmaatschap, fietsenverkoop, organisatie van fuif, verkoop van producten, benefietactie,... Met de inkomsten van de vrije bijdrages kun je beetje bij beetje meer gespecialiseerd materiaal aankopen.

6 HOE MAAK JE JE INITIATIEF BEKEND? De start van de fietskeuken werd opgemerkt door lokale journalisten, die vaak rondlopen op evenementen en buurtfeesten. We kregen heel wat aandacht in de pers, niet enkel lokaal maar zelfs internationaal. Zorg ervoor dat er van bij de start online meer info over de werking is terug te vinden. Je kan de sociale media gebruiken (facebook, twitter, instagram, tumblr, medium, ), zelf een blogwebsite beginnen (wp.com, blogspot.com, tumblr, ) Is er iemand in je vriendenkring het idee van de fietskeuken wel zeer genegen, maar hebben ze geen technische kennis van fietsen? Wie weet is dit dan wel de persoon die zich graag wil bezighouden met de communicatie over je project. Iedere keer dat we open zijn, maken we een evenement aan op onze Facebookpagina. Zo weten de mensen wanneer we open zijn. Communiceer dynamisch over je Fietskeuken. Post regelmatig verslagen of aankondigingen op je website of Facebookpagina, zo zien de mensen dat er van alles gebeurt. MEER INFO Heb je na het lezen van deze fiche nog meer specifieke vragen die je mij wil stellen? Je kan mij via mail contacteren: info@fietskeukenantwerpen.eu. Je kan natuurlijk ook eens langskomen bij de Fietskeuken Antwerpen. Check en rpen voor de laatste actuele informatie over waar en wanneer onze fietskeuken plaatsvindt. De informatie in deze fiche kwam tot stand op basis van het interview met Fietskeuken Antwerpen en de handleiding How to Start a Bike Kitchen (te vinden via Je kan je natuurlijk ook informeren bij andere fietskeukens in binnenen buitenland, om te weten te komen hoe zij het aanpakken. Je hebt fietskeukens die 24u/24u open zijn, die met een lidmaatschap werken, Via Google kun je met de volgende zoektermen meer info vinden: Fietskeuken Gent, Fietskeuken Antwerpen, Cycloperativa Brussel, bike kitchen, bike church, how to start a bike kitchen,... Heb je nog vragen en geraak je niet verder? Netwerk Duurzame Mobiliteit probeert je graag verder te helpen: info@duurzamemobiliteit.be, 09/ Communiceer over de activiteiten van je Fietskeuken. Zo zien de mensen dat er van alles gebeurt.

SAMEN MET JE BUURT MEER AUTOMINDEREN. AAN DE SLAG MET BAKFIETSDELEN. WAT HEB JE NODIG?

SAMEN MET JE BUURT MEER AUTOMINDEREN. AAN DE SLAG MET BAKFIETSDELEN. WAT HEB JE NODIG? SAMEN MET JE BUURT MEER AUTOMINDEREN. AAN DE SLAG MET BAKFIETSDELEN. Ik ben Koen Janssens. Ik woon in één van de dichtbevolkste wijken in de 19de-eeuwse gordel van Gent, de Rabotwijk. In 2010 kwam ik met

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving Een eigen huis.. Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving M.H. Kwekkeboom (red.) A.H. de Boer (SCP) C.van Campen

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Romp. Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel. Kop

Romp. Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel. Kop Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel Tijd: 55 60 minuten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Kop Introductie Wie ben jij online? Introduceer het onderwerp kort: Wie ben jij online? Bijna iedereen heeft een of meerdere

Nadere informatie

Hoe gebruik je sociale media in je KSA-groep? KSA Nationaal vzw

Hoe gebruik je sociale media in je KSA-groep? KSA Nationaal vzw Hoe gebruik je sociale media in je KSA-groep? Vooruitgangstraat 225 1030 Brussel (T) 02 201 15 10 info@ksa.be www.ksa.be 1. Hoe te gebruiken? Sociale media zijn alomtegenwoordig. Ze zijn niet meer weg

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Plezier! Netwerken. Verhuizen. Nebula. Daelzicht Inspiratiedagen. Jaargang 4 Nummer 1 mei 2014. Voor mensen die plezier hebben in hun leven!

Plezier! Netwerken. Verhuizen. Nebula. Daelzicht Inspiratiedagen. Jaargang 4 Nummer 1 mei 2014. Voor mensen die plezier hebben in hun leven! Plezier! Voor mensen die plezier hebben in hun leven! Jaargang 4 Nummer 1 mei 2014 Netwerken Verhuizen Nebula Daelzicht Inspiratiedagen Plezier is het cliëntenblad van Daelzicht www.daelzicht.nl/plezier

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Behaal in 6 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

UITNODIGING OM MEE TE DOEN AAN SMILES4SALE

UITNODIGING OM MEE TE DOEN AAN SMILES4SALE UITNODIGING OM MEE TE DOEN AAN SMILES4SALE Hoi mensen die goeie dingen doen! Wij zijn Wonder en we realiseren verrassende projecten voor een mooiere wereld. Misschien ken je ons wel of één van onze initiatieven

Nadere informatie

Sponsoractie Oranje Fonds

Sponsoractie Oranje Fonds Sponsoractie Oranje Fonds Handboek Wat fijn dat uw school voor het Oranje Fonds mee doet! Als school organiseert u vaker een evenement. U weet als geen ander hoeveel tijd en moeite er in de organisatie

Nadere informatie

INTRO LOES THIERRY MARK

INTRO LOES THIERRY MARK INZICHTEN INTRO In dit document staan acht inzichten die de resultaten zijn van het onderzoek dat drie studenten van de Hogeschool Utrecht hebben gedaan naar de leden van WattsNext. De inzichten zijn

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART

CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART Fietsenzonderleeftijd.be MENSEN WARM MAKEN VOOR FIETSEN ZONDER LEEFTIJD Communiceren met de (toekomstige) betrokkenen kan vanaf je ervoor gaat om Fietsen

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Behaal in 4 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour?

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? FAQ BIKETOUR 2015 1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? 2. Hoe kan ik mijn profielpagina delen met anderen? 3. Hoe kan ik mijn profielfoto wijzigen? 4. Hoe kan ik de naam

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

Promotieplanning Darren Arendse

Promotieplanning Darren Arendse Promotieplanning Darren Arendse 1 Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Hoofdstuk 1 Onderzoek Blz. 4,5,6 Hoofdstuk 2 Strokenplanning ZIE EXCEL BESTAND Hoofdstuk 3 Uitvoering ZIE EXCEL BESTAND, 7,8,9 Hoofdstuk

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

27 juni 2015. Onderzoek: Maatregelen tegen eenzaamheid

27 juni 2015. Onderzoek: Maatregelen tegen eenzaamheid 27 juni 2015 Onderzoek: Maatregelen tegen eenzaamheid Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Ga door met mijn strijd. Amyotrofische Laterale Sclerose. www.als.nl. Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland

Ga door met mijn strijd. Amyotrofische Laterale Sclerose. www.als.nl. Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland Ga door met mijn strijd Amyotrofische Laterale Sclerose Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland www.als.nl Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij

Nadere informatie

Strategieplan Happie. Happie met elkaar!

Strategieplan Happie. Happie met elkaar! Strategieplan Happie Happie met elkaar! Tilburg 30-10-2012 Inhoud Inleiding...3 Visie...3 Missie...5 Tijdsgeest en timing...5 Zorg voor onze bezoekers...5 Journalistieke relevantie...6 Taal en content...6

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 eenvoudige versie Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2016 gaan doen, en wat beter of anders kan in de zorg. Het

Nadere informatie

Sociale media kansen voor de politie

Sociale media kansen voor de politie Sociale media kansen voor de politie Marc van Daele Politiecongres 2013 Vlaamse Stichting Verkeerskunde dinsdag 5 november 2013 communicatie Antwerpen online # fotografie KORTOM sociale media crisiscommunicatie

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Waar kan je vrijwilligerswerk doen?

Waar kan je vrijwilligerswerk doen? werk vrijwilligers Je wil je graag inzetten als vrijwilliger, maar je hebt geen idee waar? Nochtans zijn er mogelijkheden genoeg. Rechten en plichten van de vrijwilliger: nooit van gehoord? Toch zijn er

Nadere informatie

Bel 078 15 50 10. Surf www.citycareplus.be

Bel 078 15 50 10. Surf www.citycareplus.be In alle comfort thuis wonen CARE - voor mantelzorgers & zorgbehoevenden... die genieten van hun moment Bel 078 15 50 10 Surf www.citycareplus.be City Care Plus is een eigentijdse, onafhankelijke organisatie

Nadere informatie

IT S ABOUT YOUR TIME HI THERE.

IT S ABOUT YOUR TIME HI THERE. DE FETCH FEITEN. IT S ABOUT YOUR TIME HI THERE. Deze FETCH Feiten hebben jou bereikt om één van de volgende redenen. Eén: jij realiseert je dat het moment is aangebroken om tijdrovende dagelijkse bezigheden

Nadere informatie

Het praktische gebruik van de computer

Het praktische gebruik van de computer Het praktische gebruik van de computer Wil je een brief typen of iets opzoeken, maar heb je de computer nog maar weinig van dichtbij bekeken? Praten je kinderen ook over Twitter of Facebook en hoor je

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING INTRODUCTIE INTRODUCTIE Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie in actie willen komen voor Spieren voor Spieren! Zoals

Nadere informatie

Hoe vraag je subsidies aan?

Hoe vraag je subsidies aan? 1 Hoe vraag je subsidies aan? Startgids Heb je een idee voor een project? Zoek je nog extra geld? In Borgerhout kan je subsidies aanvragen om projecten te organiseren. We weten dat zo n aanvraag ingewikkeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN.

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN. Nieuwsbrief PGB WMO en ZIN. De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom de AWBZ zorg. Dit is het potje met geld waaruit ook de begeleiding bij Hoeve de Kaolder door wordt gefinancierd. De AWBZ

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen?

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen? Vrijwilligerswerk Wie kan er op jou rekenen? Alles over vrijwilligerswerk Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk tel. 03 218 59 01 www.vrijwilligersweb.be www.vrijwilligerswetgeving.be Provinciale Steunpunten

Nadere informatie

Kinderen en vrijwillige terugkeer Tips voor ouders die vrijwillig terugkeren met minderjarige kinderen

Kinderen en vrijwillige terugkeer Tips voor ouders die vrijwillig terugkeren met minderjarige kinderen Kinderen en vrijwillige terugkeer Tips voor ouders die vrijwillig terugkeren met minderjarige kinderen Deze brochure kan ook ondersteunend zijn voor iedereen die met het gezin in contact komt: maatschappelijk

Nadere informatie

Zorg voor een ander begint bij jezelf!

Zorg voor een ander begint bij jezelf! Zorg voor een ander begint bij jezelf! Zelfzorg voor mantelzorgers Zelfzorg Zorg je thuis voor iemand die je dierbaar is? Of voor iemand in je omgeving? Dan ben je waarschijnlijk een mantelzorger. Mantelzorg

Nadere informatie

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook Voorbeeldbericht Facebook - Ik ga 1 uur non-stop dansen op het dance4life event voor een wereld zonder aids! Als ik 50 euro heb ingezameld, ben ik daarbij en zorg ik ervoor dat maar liefst 5 leeftijdsgenoten

Nadere informatie

Cursusgids - Social Medi lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.

Cursusgids - Social Medi lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein. Titel Cursusgids - Social Medi lessen Eerste druk November 2015 Auteur Fred Beumer Digitaal Leerplein Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.nl Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

WERK AAN DE WINKEL Hoe vind je een job?

WERK AAN DE WINKEL Hoe vind je een job? Hoe vind je een job? Inhoud Doelgroep Vakgebied Duur Materialen Doelen De leerlingen exploreren de verschillende manieren om aan een baan te geraken. Ze vertrekken van hun eigen ervaringen, interviewen

Nadere informatie

Hoe social media integreren in een JCI-omgeving. Overzicht. Wie ben ik? Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI. Wie ben ik?

Hoe social media integreren in een JCI-omgeving. Overzicht. Wie ben ik? Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI. Wie ben ik? Hoe social media integreren in een JCI-omgeving Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI 1 Overzicht Wie ben ik? Social media? Social media binnen JCI? Let s get loud(er) 2 Wie ben ik?

Nadere informatie

Help! Ik organiseer...

Help! Ik organiseer... Organisatiegids - Subsidiewijzer versie 2015 Help! Ik organiseer... Gemeente Elsene Diensten en schepen Nederlandstalige Aangelegenheden en Wijkleven Schepen Maite Morren Vooraf Onder de noemer RE:SACE

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Walk4Food Handleiding

Walk4Food Handleiding Walk4Food Handleiding Inhoud Inleiding 3 1. Wat is Walk4Food? 3 2. Samenstelling team 4 3. De organisatie stap voor stap 4 4. Na afloop van de sponsorloop 5 5. Tips 6 Bijlage: Opzet persbericht 7 2 Inleiding

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE PROMOTIEPLAN PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE Om een groot succes te maken van de Doelpuntactie is het belangrijk dat er veel reuring ontstaat rondom deze actie bij jullie club. Daarvoor is dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 2de jaargang nr. 3 Zomer 2015 INHOUDSOPGAVE

NIEUWSBRIEF. 2de jaargang nr. 3 Zomer 2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE Voorwoord Verslag Familiedag 30 mei jl Website Medical Alert Oproep Vriendenboekje Steun hard nodig Conferentie SMs, Birmingham 2015 Evenementen Tips VOORWOORD Voor u "ligt" de 3de Nieuwsbrief,

Nadere informatie

Visie creëren BRUIDEGOM

Visie creëren BRUIDEGOM Visie creëren BRUIDEGOM Hoe ik de bruiloft voor mij zie De bestemming Ik wil in het buitenland trouwen omdat: ik zon wil / het land een speciale betekenis heeft / ik een grote familie heb en niet iedereen

Nadere informatie

26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld.

26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld. Resultaat Vragenlijst: Waarom doe je mee met de lokale energiecoöperatie? 26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld. 1. Ik ben op de volgende manier betrokken bij de lokale

Nadere informatie

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen?

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte 2016 2017 Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte Genieten van groen Ben je graag actief in de groene buitenruimte? In de zon, maar ook in weer en wind? Maak jij (vak)

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen regel van de week Ik houd me aan de regels van de school. belangrijke data 15 september informatieavond voorgezet onderwijs voor de ouders uit groep 7 en 8 24 september informatieavond social media 7 oktober

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk leven

Voorstelling Onafhankelijk leven Voorstelling Onafhankelijk leven Inhoudsopgave 1. Wat is Onafhankelijk leven?... 3 2. Waarom is Onafhankelijk Leven belangrijk?... 4 3.1. Met een persoonlijk assistentie budget (PAB) kan je onafhankelijk

Nadere informatie

Inspirerende trends. Webcare met Voxtron en Engagor

Inspirerende trends. Webcare met Voxtron en Engagor Inspirerende s Webcare met Voxtron en Engagor Webcare met Voxtron en Engagor Facebook, Twitter, blogs en fora: voor de consument zijn het nieuwe kanalen om over een bedrijf te praten en om producten en

Nadere informatie

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Mijn Hummelboekje HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Dit is Hummeltje. Hummeltje kan eventjes niet bij zijn mama en papa wonen, omdat zij nu niet voor hem kunnen zorgen. Daarom komt Hummeltje naar t Hummelhuis.

Nadere informatie

Is iemand in jouw omgeving verslaafd?

Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Verslaafd aan Jou ondersteunt en informeert de omgeving van verslaafden. Vaak gaat alle aandacht uit naar de verslaafde en daardoor wordt soms niet gezien dat familie

Nadere informatie

Lisa Brille en Sara Claerhout

Lisa Brille en Sara Claerhout Lisa Brille en Sara Claerhout Facebook voor in de klas Een overzicht van de didactische mogelijkheden Wat kunnen de leerlingen doen? - Rollenspelen: Laat de leerlingen eens een Shakesperiaanse tragedie

Nadere informatie

Dag scouters. Een Stevige Linker!!

Dag scouters. Een Stevige Linker!! Dag scouters De lente komt alweer volop binnengedraafd en daar zijn we zeer blij mee. De maand mei heeft weer heel wat voor ons in petto. Een boel verlengde weekends die voor de meesten een scoutig kleurtje

Nadere informatie

Welkom bij. Mijn puber en de sociale media hoe ga ik daar mee om? Gaby Herweijer

Welkom bij. Mijn puber en de sociale media hoe ga ik daar mee om? Gaby Herweijer Welkom bij Mijn puber en de sociale media hoe ga ik daar mee om? Gaby Herweijer Welkom in de Puberteit Pubers ondergaan veel veranderingen Vrienden School Lichamelijk Seksualiteit Hersenen Pubers vragen

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

www.rkdiaconie.nl/ bewust worden/ kunnen/ specifieke activiteit uitvoeren

www.rkdiaconie.nl/ bewust worden/ kunnen/ specifieke activiteit uitvoeren Een activiteit: het plan en de praktijk Situering Diaconie is het Goede Doen. Dat vergt dus activiteiten. Nu is het maken van een plan één en de uitvoering ervan iets anders. Er zijn minder vrijwilligers

Nadere informatie

Voor jongeren in het praktijkonderwijs. Nederlandse soldaten naar Mali

Voor jongeren in het praktijkonderwijs. Nederlandse soldaten naar Mali PrO -weekkrant Week 45 november 2013 Voor jongeren in het praktijkonderwijs 4-1 0 november 2013 Eenvoudig Communiceren Nederlandse soldaten naar Mali Foto: ANP In Mali helpen buitenlandse soldaten de inwoners.

Nadere informatie

Wie wij zijn, van Je mag er zijn

Wie wij zijn, van Je mag er zijn Wie wij zijn, van Je mag er zijn Kledingmagazijn Je mag er zijn is er voor pleegouders maar vooral voor de pleegkinderen om te voorzien in de praktische hulp wanneer een kind bij een pleeggezin geplaatst

Nadere informatie

Schoolkrant. Oktober 2015. Lees alles over goedkoopste VR Bril & 10 tips voor de vakantie!

Schoolkrant. Oktober 2015. Lees alles over goedkoopste VR Bril & 10 tips voor de vakantie! Schoolkrant. Nr.5 Oktober 2015 Lees alles over goedkoopste VR Bril & 10 tips voor de vakantie! 2 Inhoudsopgave Interview met Jager & Jager P.4 Herfstactiviteiten P.7 Google Cardboard P.10 De vraag P.11

Nadere informatie

De online tool voor leerlingen om de wereld te verbeteren!

De online tool voor leerlingen om de wereld te verbeteren! De online tool voor leerlingen om de wereld te verbeteren! Wat is Treemagotchi? Treemagotchi is een persoonlijk online boom, die bloeit en groeit als je duurzame acties uitvoert. Elke week wordt er een

Nadere informatie

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder.

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Onderzoek in opdracht van TNT Post Onderwerp: Verjaardagen Datum: 26 juli 2010 Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Informatie over de onderzoeksopzet

Nadere informatie

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving Een eigen huis.. Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving M.H. Kwekkeboom (red.) A.H. de Boer (SCP) C.van Campen

Nadere informatie

Eigen en WIJze buurten

Eigen en WIJze buurten Eigen en WIJze buurten Swingen met de kracht en kennis van de wijk. Van en Voor wijkbewoners. Marjanne van Ginneken Community en netwerk leider van Makers en Doeners Grote Beer 980, 3067 MB Rotterdam,

Nadere informatie

GEEFSAMEN VIAGEEF.NL

GEEFSAMEN VIAGEEF.NL 01 ACTIEVOERDERS Actievoerders over GeefSamen 02 PAKKETTEN Pakketten voor diverse partijen 03 KOM IN ACTIE! Genoeg info, kom in actie! 04 MEER INFO Achtergrondinformatie 05 VOORBEELDEN www.geef.nl & cliniclowns.geef.nl

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN

ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN IN DEZE GIDS: ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN WOORD VOORAF Je zet mee je schouders onder Music For Life 2011. Dat is goed nieuws voor de 1,5 miljoen kinderen die jaarlijks

Nadere informatie

CMDIAD2Q4 INTERACTION DESIGN. Corine Vuijk 0800337 CMD4b

CMDIAD2Q4 INTERACTION DESIGN. Corine Vuijk 0800337 CMD4b CMDIAD2Q4 INTERACTION DESIGN Corine Vuijk 0800337 CMD4b DEELOPDRACHT 1: CONCEPTONTWIKKELING Beschrijf het concept van jouw WBJ app op basis van bovenstaande opdrachtomschrijving.maak duidelijk waarom reizigers,

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken Sociale Media voor beginners starten met sociale netwerken Voorstelling Welke sociale media kennen jullie? Programma 1 - Algemeen: Nik 2 - Facebook voor jou en je vereniging: Laurien 3 - Twitter voor jou

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

Even kijken waar wij staan?

Even kijken waar wij staan? Even kijken waar wij staan? Het is nieuw omarmen of verwerpen? Het is wel een beetje eng! Ik heb geen zin om via Facebook te vernemen dat iemand een moeilijke stoelgang heeft. Privé is Privé en dat blijft

Nadere informatie

Aantal enquêtes 70 60 50 40 30 20 10 0 Gemaakt Teruggekregen 2

Aantal enquêtes 70 60 50 40 30 20 10 0 Gemaakt Teruggekregen 2 Chiro Liezele Aantal enquêtes 7 3 1 Gemaakt Teruggekregen Enquête Chiro Liezele 3 Aantal leden 9 8 7 3 1 Wie vult de enquête in? 3 1 1 Mama Papa Samen Prijs lidgeld 3 3 1 1 Te duur Goed Te weinig Blanco

Nadere informatie

Wat staat waar? Beste StationsChef,

Wat staat waar? Beste StationsChef, Beste StationsChef, Super dat je een KinderzwerfboekStation bent begonnen! Deze Wegwijzer geeft je tips en trucs om er een succes van te maken. Lees het op je gemak door en bewaar het goed! Binnenkort

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

De logo s heb ik zelf gemaakt.

De logo s heb ik zelf gemaakt. Voorwoord: Mijn tijdschrift gaat vooral over YouTube, want dat is een van mijn grootste hobby s. Ook zit er veel van mijn persoonlijkheid in. Voor deze opdracht heb ik vooral naar mezelf gekeken en het

Nadere informatie

Sponsordossier. Project 14712

Sponsordossier. Project 14712 Project 14712 Sponsordossier Voor een tweede leven na orgaantransplantatie! Een project ten voordele van Transplantoux o.l.v. prof. dr. Monbaliu UZ Leuven. Project In samenwerking met het Leuvens Universiteitsfonds

Nadere informatie

HOE VRAAG IK INFORMATIE OP BIJ DE STAD GENT? V.u. : Paul Teerlinck, stadssecretaris - Stadhuis - Botermarkt 1, 9000 Gent - 2015.

HOE VRAAG IK INFORMATIE OP BIJ DE STAD GENT? V.u. : Paul Teerlinck, stadssecretaris - Stadhuis - Botermarkt 1, 9000 Gent - 2015. HOE VRAAG IK INFORMATIE OP BIJ DE STAD GENT? V.u. : Paul Teerlinck, stadssecretaris - Stadhuis - Botermarkt 1, 9000 Gent - 2015 Tips & tricks 00919 Tips voor een geslaagde studieopdracht INLEIDING Wil

Nadere informatie