VMB2BLE. Eigenschappen van de rolluikmodule VMB2BLE. (screenshots van velbuslink 8.19) By KRIS DAELMAN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VMB2BLE. Eigenschappen van de rolluikmodule VMB2BLE. (screenshots van velbuslink 8.19) By KRIS DAELMAN"

Transcriptie

1 VMB2BLE Eigenschappen van de rolluikmodule VMB2BLE (screenshots van velbuslink 8.19) By KRIS DAELMAN

2 A. Inleiding B. Eigenschappen C. Configuratie Algemeen Alarmen Zonsopgang/zonsondergang Kalender D. Acties A. Inleiding De VMB2BLE is de opvolger van de VMB2BL. Adresseren gebeurt elektronisch via velbuslink, er zijn geen directe ingangen meer en er is heel wat extra functionaliteit. Om zijn voorganger te laten reageren op bijv zonsopgang, diende er een knop gekoppeld te worden als OMHOOG die dan op het juiste tijdstip (zonsopgang in dit geval) virtueel (door de drukknopmodule zelf) bediend werd. De nieuwe VMB2BLE heeft een eigen interne klok en kalender waar hij kan op reageren. Deze module kan gebruikt worden voor zowel rolluiken als screens. B. Eigenschappen Onmiddellijk omhoog/omlaag Ga naar positie (%) Selecteerbare modus 1 tot 3 (reageren op bepaalde reeksen van drukknoppen) Vergrendel/ontgrendel mogelijkheden Geforceerd omhoog/omlaag (alarm toepassingen) Onderdrukken met voorkeurpositie Reageren op alarm1 of alarm2 tijden (beiden kunnen onderdeel van een alarm groep zijn) Reageren op zonsopgang/zonsondergang Reageren op tijden (alarm, zonsopgang,...) kan aan en uit gezet worden door in- of uitgangen. C. Configuratie Algemeen De configuratiedialoog verschijnt door een VMB2BLE te selecteren en op het tandwieltje te drukken.

3 Op de TAB s bovenaan kan u het gewenste rolluikkanaal selecteren. Op de TAB s links kan u Algemeen kiezen en de naam al ingeven. Dit is de naam die zal verschijnen in velbuslink maar ook op het scherm van uw homecenter applicatie (indien aanwezig). De totale tijdsduur is standaard 30 seconden. Dit is de tijdsduur dat het relais in de OMHOOG of OMLAAG stand zal staan indien geactiveerd. De afwikkeltijd en openingstijd maken hier deel van uit. De afwikkeltijd is de tijd (in seconden) dat het rolluik nodig heeft alvorens je beweging kan zien (de beweging bevindt zich in de rolluikkast). De openingstijd is de tijd (in seconden) dat enkel de ribbels onderaan het rolluik zich openen of sluiten. Als er geen gebruik gemaakt wordt van specifieke posities (bijv ga naar 20%) hoeft u deze waarden niet in te vullen. Alarmen In deze TAB (links) bevindt zich alle informatie van de alarmtijden. Hier kan u zowel voor alarm1 als alarm2 een wektijd en bedtijd ingeven (inclusief een offset).

4 Alarmtijden kunnen ook lid gemaakt worden van alarmgroep 1 of 2. Wordt de wek- of bedtijd ergens gewijzigd bij een lid van deze alarmgroep, dan zullen alle andere leden ook een aangepaste wek- of bedtijd krijgen. De offset blijft steeds de door u ingegeven waarde (per module). Het reageren op alarmtijden kan geactiveerd worden door het aankruissen van het betreffende selectievakje maar ook door willekeurige in- of uitgangen (een drukknop of relaiskanaal). OPGELET: Van zodra u een willekeurig kanaal (in- of uitgang) hebt gebruikt om het reageren op alarmtijden aan of uit te zetten, zal velbuslink dit niet langer kunnen. U moet vanaf dan steeds werken met gekoppelde kanalen (drukknopen of relaiskanalen). Indien de rolluikmodule zowel reageert op alarmtijden als op zonsopgangstijden, zal het rolluik omhoog gaan bij zonsopgang (als deze later is dan de wektijd) of op de wektijd (als deze later is dan de zonsopgang). Zonsopgang en zonsondergang Het reageren op zonsopgang of zonsondergang kan geactiveerd worden door het aankruissen van het betreffende selectievakje in deze TAB (links) maar ook door willekeurige in- of uitgangen (drukknop of relaiskanaal). U kan hier eveneens een offset ingeven indien u wil afwijken van de reeds voorgeprogrammeerde tijden. OPGELET: Van zodra u een willekeurig kanaal (in- of uitgang) hebt gebruikt om het reageren op zonsopgang of zonsondergang aan of uit te zetten, zal velbuslink dit niet langer kunnen. U moet vanaf dan steeds werken met gekoppelde kanalen (drukknopen of relaiskanalen). Indien de rolluikmodule zowel reageert op alarmtijden als op zonsopgangstijden, zal het rolluik omhoog gaan bij zonsopgang (als deze later is dan de wektijd) of op de wektijd (als deze later is dan de zonsopgang).

5 Kalender Via deze TAB (bovenaan rechts) kan u de voorgeprogrammeerde tijden terug vinden voor zowel zonsopgang als zonsondergang. Deze tijden liggen reeds vast voor de streek van Brussel. U kan in uw programma gebruik maken van deze tijden en een verschiltijd (offset) instellen of deze manueel aanpassen door er op te dubbelklikken. Let er dan wel op dat het verschil tussen 2 opeenvolgende tijdstippen nooit meer dan 120 minuten is.

6 D. Acties In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de VMB2BLE maar liefst 105 mogelijke acties. De meest gebruikte zijn direct selecteerbaar. Bij veel acties heeft u ook de mogelijkheid om een inschakelvertraging in te geven. Dit maakt het mogelijk om elk rolluik op een ander tijdstip te laten starten zodat de piekstroom beperkt blijft (bijvoorbeeld tijdens een alles omhoog).

7 Algemeen Veelgebruikte acties / vergelijkbaar met zijn voorganger VMB2BL 1 Omhoog: Bij bediening zal het rolluik omhoog gaan. Als het naar beneden aan het gaan was, zal het stoppen. 2 Onmiddellijk omhoog: Bij bediening zal het rolluik omhoog gaan. Als het naar beneden aan het gaan was, zal het omschakelen en naar omhoog gaan. Deze actie is interessant indien tijdsgekoppeld zodat u zeker bent van de richting. 4 Omlaag: Bij bediening zal het rolluik omlaag gaan. Als het naar omhoog aan het gaan was, zal het stoppen. 5 Onmiddellijk omlaag: Bij bediening zal het rolluik omlaag gaan. Als het naar boven aan het gaan was, zal het omschakelen en naar omlaag gaan. Deze actie is interessant indien tijdsgekoppeld zodat u zeker bent van de richting. 7 Omhoog/omlaag: Typisch voor 1-knops bediening. Bij bediening zal het rolluik omhoog OF omlaag gaan (afhankelijk van wat het de vorige keer deed). Indien het rolluik aan het bewegen was, zal het stoppen.

8 Algemeen (uitgebreid) Algemene acties uitgebreid met specifieke posities 1, 2, 4, 5, 7: zie ALGEMEEN 3 Onmiddellijk omhoog bij openen contact: Bij openen contact zal het rolluik omhoog gaan. Als het naar beneden aan het gaan was, zal het omschakelen en naar omhoog gaan. 6 Onmiddellijk omlaag bij openen contact: Bij openen contact zal het rolluik omlaag gaan. Als het naar boven aan het gaan was, zal het omschakelen en naar omlaag gaan. 8 Ga naar positie: Bij bediening zal het rolluik naar een specifieke positie gaan. In dit geval dient u ook de afwikkeltijd (beweging in rolluikkast) en openingstijd (beweging van ribbels) in te geven, zoniet zal het openingspercentage niet correct zijn. De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden van zodra de gewenste positie bereikt is. Dit is een nuttige actie voor sferen. 9 Ga naar positie bij openen contact: Bij openen contact zal het rolluik naar een specifieke positie gaan. In dit geval dient u ook de afwikkeltijd (beweging in rolluikkast) en openingstijd (beweging van ribbels) in te geven, zoniet zal het openingspercentage niet correct zijn. De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden van zodra de gewenste positie bereikt is. Dit is een nuttige actie voor sferen. Acties in mode 1, mode 2, mode 3 + modus selectie Deze rolluikmodule kan in mode 1 tot 3 gezet worden (standaard = geen mode). Als ze in mode 1 staat, zal ze niet reageren op een actie van een andere mode. De algemene acties (geen mode) zullen altijd werken. Bijvoorbeeld: Drukknop A is gekoppeld als 11.onmiddellijk omhoog in mode 1 en wordt virtueel bediend bij zonsopgang Drukknop B is gekoppeld als 25.onmiddellijk omhoog in mode 2 en wordt virtueel bediend om 08h00 Drukknop C is gekoppeld als 19.selecteer mode 1 Drukknop D is gekoppeld als 33.selecteer mode 2 Het bedienen van drukknop C zal mode 1 activeren en het rolluik zal steeds omhoog gaan bij zonsopgang. Het bedienen van drukknop D zal mode 2 activeren en het rolluik zal steeds omhoog gaan om 08h00. Dit is een nuttige werking voor mensen die werken in ploegen of voor bewoningsimulatie. Je kan nog verder gaan: Drukknop D kan virtueel bediend worden elke vrijdagavond en drukknop C kan virtueel bediend worden elke zondagavond. Tijdens de week zullen de rolluiken dan omhoog gaan bij zonsopgang en tijdens het weekend om 08h00. (Bovenstaande werking kan ook bereikt worden door te schakelen tussen programma 1 en 2 in een gekoppelde drukknopmodule) Acties in modus selectie voor mode 1 (mode 2 en mode 3 zijn gelijkaardig): 19 Selecteer mode 1: Bij bediening zal de module mode 1 activeren. Andere modes zullen gedeactiveerd worden, de algemene acties zullen ook nog steeds werken. De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden.

9 20 Selecteer mode 1 bij openen contact: Bij openen contact zal de module mode 1 activeren. Andere modes zullen gedeactiveerd worden, de algemene acties zullen ook nog steeds werken. De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden. 21 Selecteer/deselecteer mode 1: Bij bediening zal mode 1 geactiveerd of gedeactiveerd worden, afhankelijk van zijn status. De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden van zodra mode 1 actief is. 22 Deselecteer alle modes: bij bediening is geen enkele mode actief (mode 1,2 of 3 zal gedeactiveerd worden). De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden tot zolang geen mode actief is. 23 Deselecteer alle modes bij openen contact: Bij openen contact is geen enkele mode actief (mode 1,2 of 3 zal gedeactiveerd worden). De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden tot zolang geen mode actief is. Vergrendelen/ontgrendelen Deze rolluikmodule kan vergrendeld of ontgrendeld worden gebruikmakend van drukknoppen of contacten. Indien vergrendeld zal de rolluikmodule niet langer bedienbaar zijn en direct stoppen. Zelfs geforceerde acties zullen niet langer werken. Deze functie is nuttig ter beveiliging indien de rolluikmodule gebruikt wordt voor bepaalde types van poorten. 48 Vergrendel bij gesloten contact: Tot zolang het contact gesloten is (of de drukknop ingedrukt), zal de module vergrendeld zijn. 49 Vergrendel bij open contact: Tot zolang het contact open is (of de drukknop losgelaten), zal de module vergrendeld zijn. 50 Vergrendel: Bij bediening wordt de module vergrendeld. De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden tot zolang de module vergrendeld is. Deze vergrendel status kan tijdelijk gemaakt worden door het ingeven van een tijdsduur (standaard = continu). 51 Vergrendel/ontgrendel: Bij bediening zal de module vergrendeld of ontgrendeld zijn afhankelijk van zijn status. De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden tot zolang de module vergrendeld is. Deze vergrendel status kan tijdelijk gemaakt worden door het ingeven van een tijdsduur (standaard = continu). 52 Ontgrendel: bij bediening zal de module ontgrendelen. Geforceerd omhoog / geforceerd omlaag Deze rolluikmodule heeft geforceerde acties die gestart kunnen worden door een drukknop of contact. Deze geforceerde acties hebben voorrang op de normale en onderdrukte acties en kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als windbeveiliging. Geforceerd omhoog heeft voorrang op geforceerd omlaag. Alleen de vergrendel acties hebben voorrang op de geforceerde acties. 53 Geforceerd omhoog bij gesloten contact: Tot zolang het contact gesloten is (of de drukknop ingedrukt), zal het rolluik omhoog gaan. Na de totale tijdsduur (zie configuratie) zal het rolluik stoppen. Als het contact wordt geopend tijdens deze totale tijdsduur zal het toch blijven omhoog gaan tot het einde ervan maar ondertussen wel kunnen reageren op mogelijke andere bedieningen.

10 54 Geforceerd omhoog bij open contact: Tot zolang het contact open is (of de drukknop losgelaten), zal het rolluik omhoog gaan. Na de totale tijdsduur (zie configuratie) zal het rolluik stoppen. Als het contact wordt gesloten tijdens deze totale tijdsduur zal het toch blijven omhoog gaan tot het einde ervan maar ondertussen wel kunnen reageren op mogelijke andere bedieningen. 55 Geforceerd omhoog: Bij bediening zal het rolluik omhoog gaan. Het zal zijn totale tijdsduur doorlopen en enkel reageren op 57.Geforceerd omhoog opheffen en vergrendel acties (tijdens deze totale tijdsduur en er na). De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden tot zolang het rolluik in geforceerd omhoog staat. Deze actie kan tijdelijk gemaakt worden door het ingeven van een tijdsduur (standaard = continu). 56 In- of uitschakelen geforceerd omhoog: Bij bediening zal het rolluik werken als 55.Geforceerd omhoog (zie boven) OF 57.Geforceerd omhoog opheffen (zie beneden) afhankelijk van zijn status. 57 Geforceerd omhoog opheffen: bij bediening zal het rolluik zijn geforceerd omhoog werking opheffen. Als het rolluik naar omhoog aan het gaan was, zal het zijn totale tijdsduur volledig doorlopen. Als het rolluik niet in een geforceerde modus stond, zal deze drukknop geen effect hebben. 58 Geforceerd omlaag bij gesloten contact: Tot zolang het contact gesloten is (of de drukknop ingedrukt), zal het rolluik omlaag gaan. Na de totale tijdsduur (zie configuratie) zal het rolluik stoppen. Als het contact wordt geopend tijdens deze totale tijdsduur zal het toch blijven omlaag gaan tot het einde ervan maar ondertussen wel kunnen reageren op mogelijke andere bedieningen. 59 Geforceerd omlaag bij open contact: Tot zolang het contact open is (of de drukknop losgelaten), zal het rolluik omlaag gaan. Na de totale tijdsduur (zie configuratie) zal het rolluik stoppen. Als het contact wordt gesloten tijdens deze totale tijdsduur zal het toch blijven omlaag gaan tot het einde ervan maar ondertussen wel kunnen reageren op mogelijke andere bedieningen. 60 Geforceerd omlaag: Bij bediening zal het rolluik omlaag gaan. Het zal zijn totale tijdsduur doorlopen en enkel reageren op 62.Geforceerd omlaag opheffen en vergrendel acties (tijdens deze totale tijdsduur en er na). De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden tot zolang het rolluik in geforceerd omlaag staat. Deze actie kan tijdelijk gemaakt worden door het ingeven van een tijdsduur (standaard = continu). 61 In- of uitschakelen geforceerd omlaag: Bij bediening zal het rolluik werken als 60.Geforceerd omlaag (zie boven) OF 62.Geforceerd omlaag opheffen (zie beneden) afhankelijk van zijn status. 62 Geforceerd omlaag opheffen: bij bediening zal het rolluik zijn geforceerd omlaag werking opheffen. Als het rolluik naar omlaag aan het gaan was, zal het zijn totale tijdsduur volledig doorlopen. Als het rolluik niet in een geforceerde modus stond, zal deze drukknop geen effect hebben. Onderdrukken Deze rolluikmodule kan ook in een onderdruk modus gezet worden. In deze modus zal de module zijn relais contacten uitschakelen maar intern toch blijven verder werken (het weet zijn positie die het zou gehad hebben zonder het onderdrukken van zijn uitgang). Van zodra deze onderdruk modus wordt opgeheven, zal het rolluik naar de stand gaan dat het anders gehad zou hebben. Onderdrukken maar eerst omhoog/omlaag acties zorgen ervoor dat het rolluik tijdens het onderdrukken omhoog of omlaag staat.

11 Geforceerde en vergrendel acties hebben voorrang op onderdruk acties. Bijvoorbeeld: Drukknop A is gekoppeld als 2.Onmiddellijk omhoog en wordt virtueel bediend bij zonsopgang. Drukknop B (aangesloten op mijn schemersensor) is gekoppeld als 73.Onderdrukken maar eerst omlaag bij gesloten contact. Bij zonsopgang zal het rolluik omhoog gaan uitgezonderd als het nog te donker is ( door schemerschakelaar). Van zodra het klaar genoeg is, zal het rolluik omhoog gaan. 63 Onderdrukken bij gesloten contact: Tot zolang het contact gesloten is (of de drukknop ingedrukt), zal het rolluik niet bewegen. Intern blijft het echter verder werken en onthoudt continu de gewenste positie. Van zodra het contact open gaat, zal het rolluik naar deze positie gaan. 64 Onderdrukken bij open contact: Tot zolang het contact open is (of de drukknop losgelaten), zal het rolluik niet bewegen. Intern blijft het echter verder werken en onthoudt continu de gewenste positie. Van zodra het contact open gaat, zal het rolluik naar deze positie gaan. 65 Onderdrukken: Bij bediening zal het rolluik niet langer bewegen. Intern blijft het echter verder werken en onthoudt het continu de gewenste positie. De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden tot zolang het rolluik zich in de onderdruk modus bevindt. Deze onderdruk modus kan tijdelijk gemaakt worden door het ingeven van tijdsduur (standaard = continu). 66 In- of uitschakelen van de onderdrukmodus: Bij bediening zal het rolluik werken als 65.Onderdrukken (zie boven) OF 67.Onderdrukken opheffen (zie beneden) afhankelijk van zijn status. 67 Onderdrukken opheffen: Bij bediening zal de rolluikmodule zijn onderdruk modus opheffen. Intern bleef het steeds gewoon verder werken en het zal het rolluik naar deze positie brengen. Alarm1, 2 omhoog/omlaag Zoals reeds besproken in C(Configuratie/Alarmen) kan deze module reageren op alarmen (2 wektijden en 2 bedtijden). Deze alarmtijden kunnen uniek zijn of de alarmtijden volgen van de alarmgroep (als ze hier lid van zijn). Het reageren op deze alarmtijden kan geactiveerd of gedeactiveerd worden, gebruikmakend van een drukknop of contact. Voorbeeld van een alarmgroep: Mijn rolluikmodule en temperatuursensor zijn beiden lid van alarmgroep1. Elke morgen om wektijd1 zal het rolluik omhoog gaan en om wektijd1-30minuten zal mijn temperatuursensor omschakelen naar comfortmodus. Als ik bovenstaande gebeurtenissen 1 uur later wil laten doorgaan, moet ik enkel maar wektijd1 met 1 uur verhogen (in een willekeurige module van alarmgroep1). Indien de rolluikmodule zowel reageert op alarmtijden als op zonsopgangstijden, zal het rolluik omhoog gaan bij zonsopgang (als deze later is dan de wektijd) of op de wektijd (als deze later is dan de zonsopgang). Acties voor alarm 1 omhoog/omlaag (alarm 2 omhoog/omlaag is gelijkaardig)

12 78 Activeer alarm 1 bij gesloten contact: Tot zolang het contact gesloten is (of de drukknop ingedrukt), zal de rolluikmodule reageren op alarm 1 tijden. 79 Activeer alarm 1 bij open contact: Tot zolang het contact open is (of de drukknop losgelaten), zal de rolluikmodle reageren op alarm 1 tijden. 80 deactiveer alarm 1 bij gesloten contact: Tot zolang het contact gesloten is (of de drukknop ingedrukt), zal de rolluikmodule NIET reageren op alarm 1 tijden. Het openen van dit contact zal alarm 1 tijden activeren, onafhankelijk van zijn status! 81 deactiveer alarm 1 bij open contact: Tot zolang het contact open is (of de drukknop losgelaten), zal de rolluikmodule NIET reageren op alarm 1 tijden. Het sluiten van dit contact zal alarm 1 tijden activeren, onafhankelijk van zijn status! 82 Activeer alarm 1: Bij bediening zal de rolluikmodule reageren op alarm 1 tijden. De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden tot zolang de module reageert op alarm 1 tijden. 83 Activeer/deactiveer alarm 1: Bij bediening zal de rolluikmodule werken als 82.Activeer alarm 1 (zie boven) OF 84.deactiveer alarm 1 (zie beneden) afhankelijk van zijn status. 84 Deactiveer alarm 1: Bij bediening zal de rolluikmodule niet langer reageren op alarm 1 tijden. De Feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden tot zolang de module hier niet op reageert. Zonsopgang/zonsondergang Zoals reeds besproken in C (configuratie/zonsop-en ondergang) kan deze module reageren op zonsopgang en zonsondergang. Het reageren op deze tijden kan geactiveerd of gedeactiveerd worden, gebruikmakend van een drukknop of contact. Indien de rolluikmodule zowel reageert op alarmtijden als op zonsopgangstijden, zal het rolluik omhoog gaan bij zonsopgang (als deze later is dan de wektijd) of op de wektijd (als deze later is dan de zonsopgang). Acties voor zonsopgang (zonsondergang is gelijkaardig): 92 Activeer zonsopgangactie bij gesloten contact: tot zolang het contact gesloten is (of de drukknop ingedrukt), zal het rolluik omhoog gaan bij zonsopgang (zonsopgangtijdstip van de interne kalender). 93 Activeer zonsopgangactie bij open contact: tot zolang het contact open is (of de drukknop losgelaten), zal het rolluik omhoog gaan bij zonsopgang (zonsopgangtijdstip van de interne kalender). Het sluiten van dit contact zal de zonsopgang activeren (onafhankelijk van zijn status). 94 Deactiveer zonsopgangactie bij gesloten contact: Tot zolang het contact gesloten is (of de drukknop ingedrukt), zal het rolluik niet omhoog gaan bij zonsopgang (zonopgangstijdstip van de interne kalender). Het openen van dit contact zal de zonsopgang activeren (onafhankelijk van zijn status). 95 Deactiveer zonsopgangactie bij open contact: Tot zolang het contact open is (of de drukknop losgelaten), zal het rolluik niet omhoog gaan bij zonsopgang (zonopgangstijdstip van de interne kalender). Het sluiten van dit contact zal de zonsopgang activeren (onafhankelijk van zijn status).

13 96 Activeer zonsopgangactie: bij bediening zal het rolluik omhoog gaan bij zonsopgang (zonsopgangtijdstip van de interne kalender). De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden tot zolang het rolluik hier op reageert. 97 Activeer/deactiveer zonsopgangactie: Bij bediening zal de rolluikmodule werken als 96.Activeer zonsopgangactie (zie boven) OF 98.Deactiveer zonsopgangactie (zie beneden) afhankelijk van zijn status. 98 Deactiveer zonsopgangactie: Bij bediening zal het rolluik niet langer omhoog gaan bij zonsopgang (zonsopgangtijdstip van de interne kalender). De feedbackled van de gekoppelde drukknop zal branden tot zolang het rolluik hier niet op reageert.

VMB1BLS 1-kanaals rolluiksturing voor universele montage. Handleiding

VMB1BLS 1-kanaals rolluiksturing voor universele montage. Handleiding VMB1BLS 1-kanaals rolluiksturing voor universele montage Handleiding Inhoud 1. Beschrijving... 3 2. Onderdelen... 3 3. Aansluitschema s... 2 3.1. In een Velbus domotica-installatie... 2 3.2. Standalone...

Nadere informatie

Eigenschappen en configuratie van de VMB8PBU, VMB6PBN en VMB2PB(A)N

Eigenschappen en configuratie van de VMB8PBU, VMB6PBN en VMB2PB(A)N VMB8PBU VMB6PBN VMB2PB(A)N Eigenschappen en configuratie van de VMB8PBU, VMB6PBN en VMB2PB(A)N (screenshots van velbuslink 8.19) BY KRIS DAELMAN A. Inleiding B. Eigenschappen C. Configuratieinstellingen

Nadere informatie

Drukknopinterface voor. drukknop

Drukknopinterface voor. drukknop Drukknopinterface voor 6/4 voudige NIKO drukknop VMB6PBN Uitgebreide gebruikershandleiding die alle mogelijkheden van deze drukknopinterfacemodule uitlegt, hoe het mogelijk is om 6 voudige of 4 voudige

Nadere informatie

Eigenschappen en configuratie van de VMBGPODW en VMBGPODB

Eigenschappen en configuratie van de VMBGPODW en VMBGPODB Eigenschappen en configuratie van de VMBGPODW en VMBGPODB Gebaseerd op velbuslink 8.20 Snelgids A. Algemeen 1. Inleiding 2. adressering 3. eigenschappen B. Bedieningen en menu 1. Pagina (max 8) met bedieningen

Nadere informatie

Applicatiesoftware Tebis

Applicatiesoftware Tebis 5 Applicatiesoftware Tebis STXB322 V 1.x 2 ingangen / Schakeluitgang inbouw, 2-v LED (licht / jal. / venti.) (Status indicatie) STXB344 V 1.x 4 ingangen / Schakeluitgang inbouw, 4-v LED (licht / jal. /

Nadere informatie

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Inhoud verpakking: Alarmunit Sirene Handzender ( 2 stuks) Kabels incl. zekeringen Zoekfunctie Stil alarm Startblokkering Paniek functie Anti carjacking Aansturing

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING. Elektronisch slot Multicode. think safe

GEBRUIKERSHANDLEIDING. Elektronisch slot Multicode. think safe GEBRUIKERSHANDLEIDING Elektronisch slot Multicode think safe Gebruikershandleiding elektronisch slot Multicode Algemeen Het slot werkt met een 6- of 7-cijferige code of een 6- of 7-letterige code. Elke

Nadere informatie

Inhoud: 1. Aansluiting van de controller VMB1TC p.4. 2. Aansluiting van de sensor, bedienings- en indicatieoverzicht p.5. 3. Adressering p.

Inhoud: 1. Aansluiting van de controller VMB1TC p.4. 2. Aansluiting van de sensor, bedienings- en indicatieoverzicht p.5. 3. Adressering p. VELBUS "MULTIROOM" MULTIROOM" TEMPERATUURCONTROLLER NEDERLANDS VMBTC VMBTS NEDERLANDS Voor dit temperatuurregelsysteem zijn verschillende handleidingen beschikbaar:. Snelstartgids. Deze vindt u in de verpakking

Nadere informatie

Integratie van Net2 met een inbraakalarmsysteem

Integratie van Net2 met een inbraakalarmsysteem Integratie van met een inbraakalarm Overzicht kan controleren of het inbraakalarm in of uit geschakeld is. Als het alarm aan staat zal alleen toegang verlenen aan gebruikers die gemachtigd zijn om het

Nadere informatie

Twee rolluiken lokaal en centraal bedienen

Twee rolluiken lokaal en centraal bedienen Twee rolluiken lokaal en centraal bedienen 0B1. Beschrijving: In de woonkamer en in de keuken hebben we telkens een rolluik. We plaatsen in die ruimtes ook telkens een 2-voudige drukknop. Kort links drukken

Nadere informatie

Applicatiesoftware Tebis

Applicatiesoftware Tebis 5 Applicatiesoftware Tebis Beschrijving van producten met RF ingang Productcode Productbenaming TR302 A / B 2 batterij / RF KN uitgangen TR304 A / B 4 batterij / RF KN uitgangen TDxxx 2 / 4 / 6 -voudige

Nadere informatie

ikitlux LUXOM COMFORT KIT

ikitlux LUXOM COMFORT KIT ikitlux LUXOM COMFORT KIT Op een creatieve manier kies je samen met de installateur voor een duurzaam wooncomfort. Zorgeloos gebruiksgemak dat is afgestemd op de behoeften en het levensritme van je familie.

Nadere informatie

4-kanaals dimmerstuurmodule met 0 of 1 tot 10V-uitgangen voor het Velbus-systeem

4-kanaals dimmerstuurmodule met 0 of 1 tot 10V-uitgangen voor het Velbus-systeem VMB4DC 4-kanaals dimmerstuurmodule met 0 of 1 tot 10V-uitgangen voor het Velbus-systeem INHOUD INHOUD... 2 OMSCHRIJVING... 3 EIGENSCHAPPEN... 3 VELBUSEIGENSCHAPPEN... 5 OVERZICHT... 6 LEDINDICATIE... 7

Nadere informatie

Het Keypad (met segmenten)

Het Keypad (met segmenten) Het Keypad (met segmenten) Het JABLOTRON 100 systeem kan worden gebruikt met verschillende type keypads waarmee het systeem kan worden bediend, en die informatie geven omtrent de status van het systeem

Nadere informatie

domovea Programmatie tebis

domovea Programmatie tebis domovea Programmatie tebis INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE Pagina 1. INLEIDING... 2 2. WEBCONFIGURATIETOOL... 3 3. DAGPROGRAMMA... 5 4. STANDAARD WEEK... 10 5. KALENDER... 18 6. HOME STATUS... 22 7. FILTERS

Nadere informatie

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarmsysteem met afstandsbediening leidraad bij het instellen - Dutch Geachte klant, In deze handleiding vindt u de informatie en bedieningen die nodig

Nadere informatie

PRO 4000. NOORD 137 2931 SJ KRIMPEN a/d LEK TELEFOON: 0180593913 FAX: 0180593266 INTERNET: WWW.PRO-REC.NL

PRO 4000. NOORD 137 2931 SJ KRIMPEN a/d LEK TELEFOON: 0180593913 FAX: 0180593266 INTERNET: WWW.PRO-REC.NL PRO 4000 NOORD 137 2931 SJ KRIMPEN a/d LEK TELEFOON: 0180593913 FAX: 0180593266 INTERNET: WWW.PRO-REC.NL 1 1.0 BELANGRIJKE EIGENSCHAPPEN VAN HET PRO 4000 SYSTEEM - H.264 compressie techniek full D1 - Volledig

Nadere informatie

Handleiding digicode: Promi500 Kaarten en codes

Handleiding digicode: Promi500 Kaarten en codes Handleiding digicode: Promi500 Kaarten en codes 1 I. Presentatie A. Beschrijving Presentatie: Klavier met 12 toetsen en zoemer. Voeding: 12Vdc of ac. Uitgangen: 2 relays, contact R T 3A/125V. Toegangscodes:

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing van Digitale Alarmklok NIKKEI NR05WE

Gebruiksaanwijzing van Digitale Alarmklok NIKKEI NR05WE Gebruiksaanwijzing van Digitale Alarmklok NIKKEI NR05WE Gefeliciteerd met de aanschaf van uw NR05WE Digitale Alarmklok. De kenmerken van het model NR05WE bevatten: - LED-display-verlichting voor nachtverlichting

Nadere informatie

Draadloze buitensirene

Draadloze buitensirene Draadloze buitensirene Beschrijving Met de buitensirene (vermogen 104 db op 1 m) kan de aandacht getrokken worden van omstaanders wanneer een alarm afgaat. Dit gebeurt door het activeren van het geïntegreerde

Nadere informatie

nl BeknOpte handleiding

nl BeknOpte handleiding Beknopte handleiding nl MODI EN WEERGAVEN TIJD leeg weekdag datum seconden dubbele tijd tijden van zonsopgang en zonsondergang stopwatch dagteller KOMPAS leeg koers in graden tijd hoogtemeter leeg logboekfunctie

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

HANDLEIDING VASCO TIMER MODULE TIMER MODULE

HANDLEIDING VASCO TIMER MODULE TIMER MODULE HANDLEIDING VASCO TIMER MODULE TIMER MODULE INHOUDSTABEL 1. INLEIDING 01 2. VEILIGHEID 01 3. WERKING 01 4. OBOUW 02 ALGEMEEN 02 MAATTEKENING 02 MONTAGE 02 ELEKTRISCH SCHEMA 04 4.1 AANSLUITING D300E II

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Copyright RETEG b.v. Bedieningshandleiding voor de Display s 1 Rev 2.0, 06-07-2006 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING...

Nadere informatie

VERSA / VERSA Plus Verkorte gebruikershandleiding

VERSA / VERSA Plus Verkorte gebruikershandleiding int-tsg_gv_nl 05/15 Bediendeel INT-TSG Firmware versie 1.03 VERSA / VERSA Plus Verkorte gebruikershandleiding SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. 58 320 94 00 www.satel.eu WAARSCHUWINGEN

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Kamerthermostaat EKRTW

GEBRUIKSAANWIJZING. Kamerthermostaat EKRTW GEBRUIKSAANWIJZING 1 1 2 3 1 2 4 1 2 1 2 3 4 5 6 7 8 11 12 13 14 9 10 15 16 17 18 19 20 21 22 23 2 WAARSCHUWINGEN Laat de thermostaat nooit nat worden; anders loopt u risico op een elektrische schok of

Nadere informatie

Sigma CP K and Sigma CP T series

Sigma CP K and Sigma CP T series Sigma CP K and Sigma CP T series Brandmeldcentrale Gebruikers Handleiding DOCUMENT REFERENCE K6800-08 (Man-1082) MODEL NUMBERS K11020M2, K11040M2, K11080M2 T11020M2, T11040M2, T11080M2 191108V1.0FN Brand

Nadere informatie

Venstergedrag. Mike McBride Jost Schenck Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf

Venstergedrag. Mike McBride Jost Schenck Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf Mike McBride Jost Schenck Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf 2 Inhoudsopgave 1 Venstergedrag 4 1.1 Focus............................................. 4 1.1.1 Beleid voor focus..................................

Nadere informatie

Cobra Alarm 4627. Gebruikers Handleiding

Cobra Alarm 4627. Gebruikers Handleiding Cobra Alarm 4627 Gebruikers Handleiding Clifford Electronics Benelux BV Tel.+31 20 40 40 919 info@clifford.nl ISO 9001:2008 Cobra Alarmsysteem: Diefstal is de laatste tijd explosief gestegen. CAN Bus manipulatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Copyright TEF Nederland erland B.V. Inhoud: 1.1. Omschrijving Bediening Brandmeldcentrale 1.2. Alarmsituatie 1.3. Reset de brandmeldcentrale 1.4. Starten

Nadere informatie

TVB, 04/11/2014. Qbus Cloud Activatie & Configuratie

TVB, 04/11/2014. Qbus Cloud Activatie & Configuratie TVB, 04/11/2014 Qbus Cloud Activatie & Configuratie Door de ethernetpoort van de Controller CTD01E, CTD01E+, CTD02E, CTD03E te verbinden met de router in het lokale netwerk, zal deze controller zichzelf

Nadere informatie

Montagevoorschriften

Montagevoorschriften Montagevoorschriften BCU Mont_BCU1_NL.Doc 1/9 Inhoudsopgave 1. Montage van de onderdelen... 3 2. Aansluitingen van de 8 polige stekker... 3 3. Aansluitingen van de 10 polige stekker... 4 4. Opstarten...

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Vacature van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Vacature kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

TaHoma Connect & Sensoren. Installatiehandleiding

TaHoma Connect & Sensoren. Installatiehandleiding TaHoma Connect & Sensoren Installatiehandleiding TaHoma Connect Bedankt voor uw aanschaf van de Somfy TaHoma. Dit product is ontwikkeld en geproduceerd door Somfy, in overeenstemming met de kwaliteitsnorm

Nadere informatie

Otc TopEnd voor Windows-95/98/XP

Otc TopEnd voor Windows-95/98/XP Otc TopEnd voor Windows-95/98/XP Opticom Engineering B.V. 1 Programma handleiding Het kan voorkomen dat bepaalde informatie in deze handleiding niet geheel overeenkomt met de werking van het programma.

Nadere informatie

FAQ. Het lezen van deze FAQ

FAQ. Het lezen van deze FAQ FAQ Deze handleiding is slechts ter aanvulling op de, bij de telefoon geleverde, HTC handleiding. Voor instellingen en functies die zich niet in deze handleiding bevinden wordt u verwezen naar de HTC handleiding.

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie

Programmeerapparaat Tebis TX100

Programmeerapparaat Tebis TX100 5 Programmeerapparaat Tebis TX100 Detector verlichting radio quicklink Elektrische / mechanische eigenschappen: zie productblad Productcode Productbenaming TX100 versie TP product RF product TRC321B RF

Nadere informatie

Handleiding van het elektronisch slot DFS SB

Handleiding van het elektronisch slot DFS SB 3 (data-interface) Batterijhouder open Toetsenbord Batterijhouder dicht ALGEMEEN Het slot werkt met een 7-cijferige code of met een woord bestaande uit zeven letters. Elke druk op de knop wordt met een

Nadere informatie

Deel V. Cursusbeheer. Handleiding CVOSoft en CVOSoft.NET. Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 1/11

Deel V. Cursusbeheer. Handleiding CVOSoft en CVOSoft.NET. Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 1/11 Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 1/11 Handleiding CVOSoft en CVOSoft.NET Deel V Cursusbeheer Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 2/11 1 Cursussen 1.1 Inleiding Beheer van cursussen omvat 4 onderdelen:

Nadere informatie

Verkorte Gebruiker Handleiding

Verkorte Gebruiker Handleiding Verkorte Gebruiker Handleiding Inhoud Algemeen... 3 Het keypad... 3 Functietoetsen... 4 Cijfertoetsen... 4 Navigatietoetsen... 4 LCD scherm... 4 Signalisatie LED s... 6 Noodtoetsen... 6 De verschillende

Nadere informatie

TVB, 05/02/2014. Qbus Cloud Activatie

TVB, 05/02/2014. Qbus Cloud Activatie TVB, 05/02/2014 Qbus Cloud Activatie Door de ethernetpoort van de Controller CTD01E, CTD01E+, CTD02E, CTD03E te verbinden met de router in het lokale netwerk, zal deze controller zichzelf aanmelden aan

Nadere informatie

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN AFTER SALES SERVICE INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN DISTRIBUTEUR NIEUWE AUTO'S - Afleveringstechnicus - Coördinator terugroepacties CITROËN ERKEND REPARATEURS - Servicemanager - Technisch

Nadere informatie

Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen?

Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen? Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen? Opmerking: u kunt zich op 2 manieren verbinden met internet: Via het 3G netwerk van mobiele telefonie: nationale

Nadere informatie

De Deskline configurator Advanced handleiding

De Deskline configurator Advanced handleiding De Deskline configurator Advanced handleiding Deze handleiding is voor versie 1.2.3 en hoger Zorg dat er een USB2LIN is aangesloten op de computer ( Gebruik versie 1.66 en hoger ) Zorg dat er geen andere

Nadere informatie

MH200N MH200N. Gebruikshandleiding 05/10-01 PC

MH200N MH200N. Gebruikshandleiding 05/10-01 PC MH200N MH200N Gebruikshandleiding 05/10-01 PC 2 MH200N Gebruikshandleiding Inhoud Beschrijving van de MH200N 4 1. Gebruik van de MH200N met Webpagina s vanop Personal computer 5 2. Basisfuncties 7 2.1

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing RGB(W) controller type LLD-10Z

Gebruiksaanwijzing RGB(W) controller type LLD-10Z Gebruiksaanwijzing RGB(W) controller type LLD-10Z Deze professionele controller kan zowel als enkelvoudige controller als meervoudige controller worden toegepast. Bij meerdere controllers is het mogelijk

Nadere informatie

De nieuwe Cardsoft (vanaf Prosoft 3.4.16)

De nieuwe Cardsoft (vanaf Prosoft 3.4.16) De nieuwe Cardsoft (vanaf Prosoft 3.4.16) Het luik Cardsoft onder Prosoft werd vanaf PROSOFT 3.4.16 flink uitgebreid. Om de verschillende stappen duidelijk te maken, duiden we dit graag aan de hand van

Nadere informatie

ELVA Security 03 886 66 56 www.elva.be

ELVA Security 03 886 66 56 www.elva.be Gebruikershandleiding INIM Smartline brandmeldcentrale. 1. Front brandmeldcentrale 1 2. Bediening: A Sleutel Niveau 1 Niveau 2 Toetsen B C 4 scroll toetsen Stop sirene D Reset E F Evacuatie Onderzoek deze

Nadere informatie

Afstelbare parameters - Alarm en centrale vergrendeling

Afstelbare parameters - Alarm en centrale vergrendeling Inleiding Inleiding De lijst van afstelbare parameters is beperkt tot die parameters die relevant worden geacht voor carrosseriebouwers. Bezoek voor meer informatie over de huidige parameters voor een

Nadere informatie

ES-K1A. Draadloze keypad. www.etiger.com

ES-K1A. Draadloze keypad. www.etiger.com ES-K1A Draadloze keypad www.etiger.com NL Voorwoord Hartelijk dank voor uw aankoop van de ES-K1A. De ES-K1A is een keypad waarmee u uw alarmsysteem kunt inschakelen en uitschakelen, ook in de Thuismodus.

Nadere informatie

Met het MKP-300 bediendeel kunt u het MICRA Alarmsysteem bedienen. Deze werkt alleen als de MICRA module in de alarm module mode is ingesteld.

Met het MKP-300 bediendeel kunt u het MICRA Alarmsysteem bedienen. Deze werkt alleen als de MICRA module in de alarm module mode is ingesteld. MKP-300 DRAADLOOS BEDIENDEEL MKP300_NL 03/12 Met het MKP-300 bediendeel kunt u het MICRA Alarmsysteem bedienen. Deze werkt alleen als de MICRA module in de alarm module mode is ingesteld. 1. Eigenschappen

Nadere informatie

Module nr. 3319 3319-1

Module nr. 3319 3319-1 Module nr. 3319 3319-1 OVER DEZE GEBRUIKSAANWIJZING Knopbedieningen worden aangegeven door gebruikmaking van de letters zoals in de illustratie getoond. Alle displays in deze gebruiksaanwijzing worden

Nadere informatie

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Belangrijke informatie Gefeliciteerd met de aankoop van uw voertuig beveiligingsysteem. Het is ontworpen om jaren van probleemloze

Nadere informatie

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 27/03/2014 GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema s 2. Specificaties Voedingsspanning -24 Vac-dc Stroomverbruik Maximum 250 ma, nominaal 55 ma GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900

Nadere informatie

AluTech 500 Series Gebruikershandleiding.

AluTech 500 Series Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. AluTech 3400 serie (opbouw) AluTech 3500 serie (inbouw) AluTech 540 AluTech 540/O Inhoud Pagina Overzicht bedieningselementen 2 Rugleuning instellen 3 Hoogte voetensteun instellen

Nadere informatie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen Een aanwezigheidssimulatie werkt preventief tegen inbraak en kunt u met e-domotica realiseren in elk type woning. Deze geavanceerde aanwezigheidssimulatie

Nadere informatie

TOUCH LCD WALL CONTROLLER for Online Controller

TOUCH LCD WALL CONTROLLER for Online Controller TOUCH LCD WALL CONTROLLER for Online Controller KBRC01A GEBRUIKERSMANUAAL 1. Beschrijving van de Aanraakscherm aan de wand (Touch LCD Wall Controller) Aanraakscherm aan de wand is een accessoire van de

Nadere informatie

Personal Positioning Alarm PPA - Basic. Gebruikshandleiding. Alert Servicesthe Securitas Monitoring Company

Personal Positioning Alarm PPA - Basic. Gebruikshandleiding. Alert Servicesthe Securitas Monitoring Company Personal Positioning Alarm PPA - Basic Gebruikshandleiding Alert Servicesthe Securitas Monitoring Company Alert Servicesthe Securitas Monitoring Company Algemeen De PPA-Basic (of Personal Positioning Alarm

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem VM-320 VM-670 VM-372M1 VM-670M1 / VM-670M4 AX-361 GEBRUIKERS HANDLEIDING 2 Functies VM-320 VM-670 VM-372M1 VM-670M1 / VM-670M4 AX-361 1 Microfoon 8 Luidspreker 2 Indicatie-led s

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Handleiding: MC5508.20070830 v2.0a. Pagina - 1 -

Inhoudsopgave. Handleiding: MC5508.20070830 v2.0a. Pagina - 1 - Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...2 UITVOERING...2 MC55081...2 MC55082...2 AANSPRAKELIJKHEID EN GARANTIE...2 ALGEMENE WERKING...3 Maximale stuurtijd beveiliging...3 Omschakel beveiliging...3

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing & Installatiehandleiding. TC - 6 Telecontroller

Gebruiksaanwijzing & Installatiehandleiding. TC - 6 Telecontroller Gebruiksaanwijzing & Installatiehandleiding TC - 6 Telecontroller Algemene informatie TC - 6 Met de TC-6 telecontroller is het mogelijk om op afstand via de telefoonlijn een 6- tal elektrische apparaten

Nadere informatie

Handleiding voor Scherm PowerPoint 2007

Handleiding voor Scherm PowerPoint 2007 Handleiding voor Scherm PowerPoint 2007 1. Voorbereiding Alle foto s in de presentatie moeten in hetzelfde formaat (landschapformaat) en grootte zijn. Verklein dus eerst de foto s in een ander programma

Nadere informatie

Audit Automation. Nieuwsbrief WKB Audit Pack v4.4 SP2. www.kluwer.be/software

Audit Automation. Nieuwsbrief WKB Audit Pack v4.4 SP2. www.kluwer.be/software Audit Automation Nieuwsbrief WKB Audit Pack v4.4 SP2 www.kluwer.be/software Inhoudsopgave MASTERPACK WKB13... 2 NIEUWE PROGRAMMA S... 2 Nieuwe en aangepaste Checklists en programma s... 2 Main index...

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl

www.klikaanklikuit.nl www.klikaanklikuit.nl ICS-2000 CONFIGUREREN VN HET BEVEILIGINGSSYSTEEM versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen OCTOPUS CONTROL STTION 1. Voorbereiding Zorg

Nadere informatie

Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM

Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM H6716G Uw voertuig is voorzien van een uiterst verfijnd elektronisch diefstalalarm en motor-immobilisatiesysteem. Tevens beschikt het voertuig over een aantal extra veiligheidssystemen.

Nadere informatie

DGT Dynamics 2 - Handleiding

DGT Dynamics 2 - Handleiding DGT Dynamics 2 - Handleiding 1. Aanmelden 1. Ga naar http://dgtdynamics.digitopia.be/ (of http://www.pharmatopia.be voor apothekers) 2. Vul uw gebruikersnaam (e-mailadres) en uw paswoord in. De home pagina

Nadere informatie

istorage datashur Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Pagina 1 www.e-quipment.eu

istorage datashur Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Pagina 1 www.e-quipment.eu Gebruikershandleiding Pagina 1 www.e-quipment.eu istorage datashur Gebruikershandleiding Copyright istorage Limited 2011, 2012. Alle rechten voorbehouden. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft

Nadere informatie

Belangrijkste kenmerken: 1. Ondersteuning van GSM- en PSTN-netwerken 2. Quad-band: 850/900/1800/1900 MHz 3. Registratie van 2 voiceberichten (elk

Belangrijkste kenmerken: 1. Ondersteuning van GSM- en PSTN-netwerken 2. Quad-band: 850/900/1800/1900 MHz 3. Registratie van 2 voiceberichten (elk ARTIKEL: GSM-4IN Belangrijkste kenmerken: 1. Ondersteuning van GSM- en PSTN-netwerken 2. Quad-band: 850/900/1800/1900 MHz 3. Registratie van 2 voiceberichten (elk max. 1 minuut) 4. 20 nummers in het geheugen

Nadere informatie

Iparadox : de app om uw alarmsysteem te bedienen vanop uw smartphone

Iparadox : de app om uw alarmsysteem te bedienen vanop uw smartphone Iparadox : de app om uw alarmsysteem te bedienen vanop uw smartphone Iparadox geeft jou als gebruiker een directe, continu en vanop afstand beheerbare toegang tot jou alarmsystemen. Iparadox bied tal van

Nadere informatie

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren Wat is KPN SmartLife? KPN SmartLife is er op gericht je leven makkelijker te maken met diensten voor in- en om het huis die je bedient met je

Nadere informatie

BELTRACE FACTURATIE 1. Samenvattende beschrijving van het proces

BELTRACE FACTURATIE 1. Samenvattende beschrijving van het proces BELTRACE FACTURATIE Onderstaande bespreekt opzoeken facturatie en beheer facturatie van de Sanitracetoepassing, of hoe men kan komen tot de elektronische facturatie. Men start in het hoofdmenu steeds vanuit

Nadere informatie

Model: TouchPad Centrale bedieningseenheid met touchscreen Installatie en bediening

Model: TouchPad Centrale bedieningseenheid met touchscreen Installatie en bediening 1. Inleiding Model: TouchPad Centrale bedieningseenheid met touchscreen Installatie en bediening Het Heatmiser TouchPad is onze centrale stuureenheid voor bediening van uw verwarmingssysteem via het netwerk.

Nadere informatie

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren Inleer handleiding Draadloze zoneregelaar HCE80 Handleiding bij het inleren Wat doen we eerst? 1. Het aansluiten van de motoren MT4-230-NC op de HCE80!!!! 2. Op 1 zone kunnen maximaal 3 motoren MT4-230-NC

Nadere informatie

14 Oefeningen. 14.1 Basisinstructies

14 Oefeningen. 14.1 Basisinstructies nleiding in de PLC 14 Oefeningen 14.1 Basisinstructies 1. Aan ingang 124.0 sluiten we een NO drukknop (S1) aan, op 124.1 een NC (S2). Maak nu een programma zodanig dat 124.0 hoog is als we drukknop S1

Nadere informatie

Triggers en Acties gebruiken

Triggers en Acties gebruiken Triggers en Acties gebruiken Belangrijke opmerking De Servercomputer moet altijd draaien, anders kan Triggers en Acties niet correct werken. Triggers en Acties is een krachtige functie. Hij kan gebruikt

Nadere informatie

Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards

Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleidingding Effectief en gebruiksvriendelijk Het in uw voertuig gemonteerde Cobra alarmsysteem biedt een simpele, maar uiterst effectieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

MiBlock gebruikershandleiding

MiBlock gebruikershandleiding MiBlock gebruikershandleiding MiBlock gebruikshandleiding Manage all things moving MiBlock-UM-1 Product beschrijving De MiBlock startonderbreker voorziet in een betrouwbare bescherming van het voertuig

Nadere informatie

parameters instellen van RSA H Z

parameters instellen van RSA H Z s instellen van RSA H Z 2. Parameters instellen Opmerking: de eindelopen van de motor moeten ingesteld zijn alvorens de s te veranderen. Hoe door de menu's navigeren : hogere te gaan lagere te gaan Eens

Nadere informatie

Uw persoonlijke account

Uw persoonlijke account Uw persoonlijke account 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Inloggen Mijnsmartalarm... 4 2. Aansluiten basiscentrale... 5 2.1 Model zwart... 5 2.2 Model wit... 5 3. Bediening alarmsysteem... 6 3.1 Alarm... 7 2.1.1

Nadere informatie

De knoppen op de ipad

De knoppen op de ipad De knoppen op de ipad Voordat we de functionaliteiten van de ipad bespreken, geven we een korte uitleg over de knoppen die je op de ipad vindt. Op de volgende pagina staat een grote afbeelding met uitleg.

Nadere informatie

Room Controller NEW BEDIENING 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N I S O 9 00 1

Room Controller NEW BEDIENING 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N I S O 9 00 1 LLOYD'S REGISTER QUALITY ASSURANCE Room Controller NEW I S O 9 00 1 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N BEDIENING Bediening Deze regelaars werken alleen met de volgende typen binnenunits: 42HMC---N

Nadere informatie

GfS Nooduitgang beveiliging

GfS Nooduitgang beveiliging GfS Nooduitgang beveiliging GfS Nooduitgang beveiliging (1) Paniekbeslag heeft als functie om in geval van nood een veilige en doeltreffende vluchtweg te bieden. De Europese normering beschrijft dat deuren

Nadere informatie

Remote Powercontrol for TCP/IP networks

Remote Powercontrol for TCP/IP networks Remote Powercontrol for TCP/IP networks Gebruikershandleiding 1. Opening instructies..... 1.1 Verbinding De IP Power Switch (IPPS) moet verbonden zijn met het lichtnet (230V) en het gewenste ethernet.

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 1.0 Datum : 03-07-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.3 Schakeltijd... 10 2.4

Nadere informatie

Toepassingsvoorbeelden

Toepassingsvoorbeelden Toepassingsvoorbeelden met draadloze KNX-componenten en quicklink V1.1-1 - Inhoudsopgave Inhoudsopgave...- 2 - Inleiding...- 3-1. Verlichting geschakeld door meerdere bewegingsmelders...- 4-2. Plaatsing

Nadere informatie

Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI

Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI I. Functies FM 2-weg autoalarm. 2. Alarm aan (stil) Druk nogmaals 1x op de knop van de afstandbediening om alarm in AUTO Localiseren status te activeren, indien

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) Internet Control Station Kijk regelmatig op www.klikaanklikuit.nl voor updates Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) ICS-1000 Het grootste gemak in draadloos schakelen. Eenvoudig uit te breiden

Nadere informatie

Hardware toetsen Met deze toets kan u op elk moment terugkeren naar de beginpagina van het menu (scherm Kamers).

Hardware toetsen Met deze toets kan u op elk moment terugkeren naar de beginpagina van het menu (scherm Kamers). Proficiat met de aankoop van uw Philips Pronto, met dit toestel is het mogelijk uw Nikobus systeem draadloos aan te sturen. Door middel van de intuïtieve grafische interface krijgt u de controle over alle

Nadere informatie

BELTRACE FACTURATIE 1. Samenvattende beschrijving van het proces

BELTRACE FACTURATIE 1. Samenvattende beschrijving van het proces BELTRACE FACTURATIE Onderstaande bespreekt opzoeken facturatie en beheer facturatie van de Sanitracetoepassing, of hoe men kan komen tot de elektronische facturatie. Men start in het hoofdmenu steeds vanuit

Nadere informatie

A.n.B. Security n.v. Rue de Joie, 21 4000 Luik België. Tel. +32 4 229 37 97 Fax. +32 4 229 50 94. info@anb-sa.be www.anb-sa.be.

A.n.B. Security n.v. Rue de Joie, 21 4000 Luik België. Tel. +32 4 229 37 97 Fax. +32 4 229 50 94. info@anb-sa.be www.anb-sa.be. A.n.B. Security n.v. Rue de Joie, 21 4000 Luik België Tel. +32 4 229 37 97 Fax. +32 4 229 50 94 info@anb-sa.be www.anb-sa.be Opties Catalogus MiniDo Jaar 2007 BTW 424 592 259 RCLg 204 179 Fortis 240-0388800-28

Nadere informatie

M-Check Service Manager Gebruikershandleiding

M-Check Service Manager Gebruikershandleiding M-Check Service Manager Gebruikershandleiding 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Installeren van de software 3 3.1 Activeren van de software 3 4. Communicatie met M-Check 4 4.1 Aansluiten

Nadere informatie

Relaismodule CP24. Aansluitklemmen. Toepassingsgebieden

Relaismodule CP24. Aansluitklemmen. Toepassingsgebieden elaismodule CP24 Toepassingsgebieden De relaismodule CP24 heeft 4 relaisuitgangen. Deze uitgangen kunnen rechtstreeks de verschillende lastkringen schakelen. In de meeste gevallen zijn het de lichtkringen

Nadere informatie

GEEMARC Wake n shake gti

GEEMARC Wake n shake gti GEEMARC Wake n shake gti Wekker met grote display 1 INHOUDSOPGAVE 1.0. INLEIDING 2.0. BESCHRIJVING VAN DE WAKE N SHAKE WEKKER 3.0. HET TELEFOONTOESTEL CONNECTEREN 4.0. DE TIJD INSTELLEN 5.0. HET ALARM

Nadere informatie

CHECKLIST: DEELNEMEN AAN EEN OMGEKEERDE

CHECKLIST: DEELNEMEN AAN EEN OMGEKEERDE CHECKLIST: DEELNEMEN AAN EEN OMGEKEERDE ELEKTRONISCHE VEILING 1 Inleiding... 1 2 Wat hebt u nodig?... 1 3 Wat is een omgekeerde elektronische veiling... 2 4 Hoe deelnemen aan een omgekeerde elektronische

Nadere informatie