Nieuwsbrief april 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief april 2015"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief april 2015 Stedelijke Basisschool Eksaarde VOORWOORD Beste ouders, leerlingen en sympathisanten, Nog even zinderen we na van het voorbije schoolfeest Aan jullie allen, hartelijk dank voor de massale opkomst! Zowel jullie kind(eren) als het hele leerkrachtenteam had er al weken naar uitgekeken. Vele voorbereidingen werden getroffen: eetfestijn voorbereid, dansjes ingeoefend, spelenmarkt uitgewerkt, Ook dankzij de vele hulp van de ouderraad en bereidwillige ouders (die heerlijke taarten bakten), werd het weerom een groot succes. De opbrengst komt uiteraard ten goede aan al onze kinderen. Nogmaals hartelijk dank! Onze school viel weerom in de prijzen. Met meer dan 400 leerlingen uit verschillende scholen van Lokeren namen ook wij deel aan de tekenwedstrijd van de Lionsclub met het 5 de en 6 de lj. Uit die meer dan 400 inzendingen koos de jury 25 winnaars. Alleen al onze school mocht hiervan 5 winnaars afvaardigen die allen een mooie attentie kregen. En zelfs tot onze grote verbazing, kaapten we voor de 2 de maal op rij de hoofdprijs weg. Aan alle deelnemers van het 5 de en 6 de lj. een pluim voor jullie inzet en aan de winnaars en de hoofdwinnaar: super! We zijn fier op onze leerlingen met hun tekentalenten! Foto s van het schoolfeest, prijsuitreiking en nog meer activiteiten vind je op onze website: April wordt een korte schoolmaand. Toch een maand met héél wat feestelingen. Plechtige communie, Lentefeest en feest van de Vrijzinnige Jeugd. Voor al die leerlingen alvast een dikke proficiat! Een fijne en zonnige paasvakantie voor iedereen, we zien jullie graag terug op maandag 20 april! Veerle Bogaert Directeur NIEUWS BEDANKT! Het afgelopen 'feest'weekend was een groot succes! Via deze weg willen wij iedereen hiervoor van harte bedanken! Onder het rubriekje grootouder- en schoolfeest kan je nog vele mooie sfeerfoto's terugvinden. Tot aan de paasvakantie kunnen nog tombolaprijzen worden afgehaald op het secretariaat van de school.

2 PLECHTIGE COMMUNIE Deze leerlingen vieren hun Plechtige Communie op zondag 19 april 2015: Mathias Baert, Sarah Batselier, Gianni Beda, Tomasz Daniel, Aïda De Picker, Lander D'Hondt, Hannah Everaert, Amélie Francet, Laura Marchand, Pierrick Van Hoecke, Lies Van Peteghem, Febe Verbuyst, Evi Verhaegen, Senne Yzewyn, Jens Cornelis, Ditte Buyssens, Indra Everaet, Alice Laceur, Lien Leys, Linde Rogiers, Kobe Van den Broeck, Lynn Weyns, Kimberly Willaert. Van harte proficiat! LENTEFEEST Deze leerlingen vieren hun Lentefeest op zaterdag 25 april: Nanou De Winne, Maite Meersschaert, Tristan Poppe, Stella Bundervoet, Maaike De Maesschalck, Jana De Ryck, Finn De Vylder, Aiko Poels, Ricki Raymaekers, Annabel Vercauteren, Kasper Vervaele, Kyra Vispoel. Van harte proficiat! FEEST VAN DE VRIJZINNIGE JEUGD Deze leerlingen vieren het feest van de vrijzinnige jeugd op 25 april: Kay De Caigny, Tibbe Goemaere, Chayton Gommers, Lore Linthout, Nona Van den Berghe, Simone Van Goethem, Joran Van Pollaert, Fleur Van Reybrouck. Een dikke proficiat! GROOTOUDER- EN SCHOOLFEEST! (DEEL 1) Het was een geslaagd grootouder- en schoolfeest. Ons sprookjesthema zorgde voor veel kleur en gezelligheid op het podium. Geniet maar mee. SFEERBEELDEN OPTREDEN SCHOOLFEEST (DEEL 2) Meer foto's terug te vinden op de website ( SFEERBEELDEN UIT DE PEUTERKLAS TIJDENS HET AANKLEDEN OP HET SCHOOLFEEST. Ons grootouder- en schoolfeest zorgde voor leuke sfeerbeelden. Geniet maar mee!

3 TEKENWEDSTRIJD LIONSCLUB Met meer dan 400 leerlingen uit vele Lokerse scholen namen ook wij deel aan de tekenwedstrijd van de Lionsclub van Lokeren. Uit deze vele inzendingen werden er 25 winnaars van verschillende scholen gekozen. Onze school mocht hiervan maar liefst 5 winnaars afvaardigen! Jorne van Bouchaute, Lotte Brioen en Florine Van Peteghem uit het 5de lj. en Ditte Buyssens en Alice Laceur uit het 6de lj! Op zaterdagmorgen 28/3 werden we op de prijsuitreiking in het Cultureel Centrum uitgenodigd. Tot onze grote verbazing kaapten we voor het 2de jaar op rij zelfs de hoofdprijs weg (van alle deelnemende leerlingen en scholen, werd Alice hiervoor uitgekozen!) Alle 5 de winnaars kregen een waardebon en de school een mooi bedrag van 200, die uiteraard integraal naar de werking van de ouderraad gaat. Met dank aan alle leerlingen van het 5de en 6de lj voor hun deelname, nogmaals proficiat aan de winnaars en als kers op de taart ook de hoofdwinnaar. Wat een creatieve leerlingen hebben we toch op onze school, zijn we best fier op! MEGAFUIF OP 2 APRIL VOOR HET 6DE LEERJAAR In het 6de leerjaar werd deze week, met een laatste les, het MEGA-project afgesloten. Op donderdag 2 april worden onze leerlingen van het 6de en hun ouders uitgenodigd op de MEGA-fuif. Deze vindt plaats in de polyvalente zaal in de Sportlaan en start om uur. Ambiance verzekerd! THEMAWEKEN "MIJN LICHAAM EN ZIEK ZIJN" IN DE PEUTERKLAS. Tijdens deze themaweken weken konden onze peuters volop experimenteren. Ze leerden het lichaam kennen, trokken een doktersjas aan en waanden zich even een echte dokter. Ook vierden we drie jarigen: Briek De Clippeleir, Liv en Mateo Van Acker. BEZOEK MOERBEI 6DE LEERJAAR Onze leerlingen van het 6de leerjaar waren te gast in Middenschool De Moerbei. Ze volgden een aantal lessen en konden zo als eens genieten van een dagje in het middelbaar. Het werd een hele toffe, leerrijke voormiddag.

4 CARNAVAL IN DE EERSTE KLEUTERKLAS. Voor de eerste keer carnaval vieren op school was een echte beleving voor de kleuters. We kregen ook bezoek van juf Kim en mochten 2 jarigen vieren: Briek en Aure. Ons carnavalfeest was leuk, in open lucht en onder een stralende zon. Kijk maar mee! ZUMBA IN HET 5DE EN 6DE LEERJAAR Elien De Vos, stagiair van klas 6A, bezorgde de leerlingen van 5 en 6 een supertoffe, sportieve namiddag. Ze deden zumba en leerden allerlei coole moves. Dank je wel! TWEEDE KLEUTERKLAS OP DE BOERDERIJ Stevige schoenen en warme speelkledij aan? Klaar om op stap te gaan naar de boerderij van Danny en Carine Hillaert, bij de kerk van Eksaarde. We zien niet alleen de koeien maar we mogen ze ook hooi geven en wie durft, kan ze ook wel eens strelen. De kalfjes stelen de harten van de kleuters! Boer Danny helpt en vertelt over wat ze verder nog eten en laat ons ook de geitjes, de tractors en het melkhuis zien. Hier mogen we allemaal een bekertje dagverse melk proeven en dat smaakt heerlijk! En wat wordt er onder andere gemaakt van die lekkere melk? Juist, chocomelk en... hmmm ijsjes. We krijgen er enkele mee om op school op te smullen. De wandeling terug naar school duurt iets langer dan 's morgens, maar we zien enkel blije gezichtjes. Het hooi in de haren en het zagemeel in de laarsjes nemen we er graag bij ;-). DE BOEKENTOTEM OP ONS GEZELLIGE LEESPLEINTJE. Deze week werd ons leesplein officieel geopend met de boekentotem die gemaakt werd door een aantal handige Harry's van het VTI Lokeren. Op deze foto's poseren onze jaarthemafiguren samen met enkele leerkrachten van het VTI. We zetten daarmee ons jaarthema in de kijker 'Niemand kan leven zonder dromen'. Stap jij ook mee in onze sprookjeswereld?

5 TWEEDE LEERJAAR NAAR DE BIBLIOTHEEK IN LOKEREN Tijdens de jaarlijkse jeugdboekenweek werden de leerlingen van het 2de leerjaar ondergedompeld in de wereld van de boeken... Er werden leuke verhalen voorgelezen, ze leerden verschillende soorten boeken met hun thema's kennen en lazen natuurlijk ook zelf ook hele leuke boeken! Daarbij mocht een bezoek aan de bibliotheek natuurlijk niet ontbreken. We kregen een leuke rondleiding met een muziekpak als verkenningsspel. Enkele sfeerbeelden... VIJFDE LEERJAAR NAAR 'THE AMERICAN GAMES' Op maandag 2 maart fietste het 5de leerjaar naar de sporthal te Lokeren. Daar maakten we kennis met allerlei Amerikaanse spelen, zoals baseball, basketbal,... De foto's laten duidelijk zien dat onze kinderen al deze sporten konden smaken. VIJFDE LEERJAAR NAAR VTI LOKEREN Op woensdag 11 maart fietsten we naar het VTI te Lokeren voor de 'Doe-dagen'. We maakten er kennis met allerlei technische snufjes. Zo leerden we hoe een elektrische stroomkring werkt, hoe een lasser te werk gaat. We zagen chemische reacties, konden insnijdingen in houtwerk programmeren, mochten met 'Lego Mindstorm' werken en nog veel meer... 3E LEERJAAR: DE KILOMETER Het derde leerjaar leerde in de rekenles over de kilometer. Maar hoeveel meter is 1 kilometer? Is 1 kilometer ver om te stappen, is 1 kilometer ver om te lopen? We telden onze stappen tot we aan 1 kilometer zaten en daarna hebben we nog een loopwedstrijdje gehouden.

6 4E LEERJAAR: AFVAL RECYCLEREN TOT ROBOTS Naar aanleiding van ons thema 'afval en recyclage' maakten we in het 4e leerjaar robots van afval. We smeten eerst al ons afval op een grote tafel en toverden onze klas om tot een echt laboratorium. Hierin werden de mooiste robots ontworpen. Proficiat aan al deze creatieve breinen! NIEUW LEVEN! Heel leuk nieuws. Er zijn lammetjes geboren bij Lowie Van Overloop. Een ideaal moment om dit nieuwe leven eens te bezoeken. Maar er waren niet alleen lammetjes. Ook kippen, konijnen, kuikentjes,... waren van de partij. Bedankt Jo voor de rondleiding en de lekkere cake! Als afsluiter van de voormiddag namen we ook nog een kijkje bij de koeien op de boerderij van Danny Hillaert. 3E LEERJAAR OP BOERDERIJBEZOEK In de klas leerden we over de koe. We ontdekten welke dingen allemaal gemaakt worden van de koe, wat een koe eet, de delen van de koe... Daarom gingen we op 31 maart een kijkje nemen op de boerderij. Daar maakten we kennis met de koeien (van kalfje, pink, vaars tot koe), het eten van de koe, de melkput. We vonden het allemaal super interessant. De boerin nodigde ons ook uit om om 18u eens een kijkje te komen nemen naar het melken, want dat konden we jammer genoeg niet 'live' zien. Enkele leerlingen gingen dan ook 's avonds terug naar de boerderij. Wat een gemotiveerde en geïnteresseerde leerlingen zitten er in het derde leerjaar! DE PAASHAAS OP SCHOOL Grote paniek op woensdagmorgen! De leerlingen van het 1 tot en met het 3e leerjaar kregen een brief van de paasklok. De paashazen waren de weg kwijt geraakt en daarom zouden er dit jaar geen paaseieren zijn. Gelukkig konden de leerlingen op zoek. Door de gele paaseitjes te volgen vonden ze de paashazen en de eieren! Het was een fijne zoektocht.

7 PAASHAAS OP SCHOOL! Het was even schrikken want op woensdag 1 april stond de paashaas voor onze deur! Neen, het was geen aprilgrap, het was de echte paashaas! Hij verstopte onze mandjes en vulde die met een lekker chocoladen ei. De kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar hebben veel plezier beleefd aan een paaszoektocht. Op het einde van de zoektocht werden ook zei beloond met wat lekkers van de paashaas! SOEP MAKEN MET 1STE KLEUTERKLAS A EN B De muisjes en kikkertjes gingen samen aan de slag en maakten lekkere tomatensoep in de klas! De balletjes mochten we zeker niet vergeten! Smakelijk! THEMA DE DOKTER IN DE KIKKERKLAS Oei oei oei... Onze klaspop Jules is ziek! Rode vlekjes overal... Dit mochten we zelf ook eens uitproberen met druppeltellers! KOT KOT KEDEI, DE KIPPEN LEGGEN EEN EI IN 1STE KLEUTER A EN B De muisjes en kikkertjes van juf Chantal en juf Eline leerden twee weken over kippen en eieren. We brachten een bezoekje aan het kippenhok van juf Nancy. Haar man Eric en dochter Fien maakten tijd om ons te tonen wat de kippen eten, waar ze hun eitjes leggen. Het werd een zonnige wandeling en een heel fijn bezoekje waarvoor dank! De kippen van juf Hilde deden die week extra hun best om zoveel mogelijk eitjes te leggen zodat we voor onze kleuters iets lekkers konden klaarmaken in de klas. Een gebakken eitje op een toast werd gesmaakt door onze kleuters! Tijdens de tweede week mocht er ook al eens een eitje van chocola bij zijn! Dank u wel paashaas voor jouw bezoekje!

8 GEBOORTE: Julien, 1e kleinzoon van meester Philippe die sinds vorig jaar met pensioen is. Van harte proficiat! OVERLIJDENSBERICHT: Mevrouw Monique Spittael, schoonmoeder van juf Veerle (1e lja). onze oprechte deelneming. TE ONTHOUDEN DATA Paasklokken e leerjaar: Megafuif (18u45 - Sportlaan 2) e + 2e leerjaar: filmvoorstelling (beloning zichtbaarheidsactie) netbalfinale (leerlingen vs. leerkrachten) tot Paasvakantie Plechtige communie Zwemmen 3e kleuter Zwemmen 1/ e leerjaar: BIB Eksaarde e leerjaar: film CCL e leerjaar: zangrepetitie 1e communie (9U) Feest van de vrijzinnige jeugd Lentefeest e leerjaar: zangrepetitie 1e communie (13u30) e leerjaar: verkeerspark e leerjaar: studiereis te Gent leerlingenraad Medisch onderzoek 1e kleuters Openklasdag voor (groot)ouders SVS Danone Nations Cup (Sporting Lokeren, 5-6lj) e leerjaar: repetitie 1e communie (KERK) - namiddag Rapport Zwemmen 3/ Feest van de arbeid

Stedelijke Basisschool Eksaarde

Stedelijke Basisschool Eksaarde Nieuwsbrief mei 2015 Stedelijke Basisschool Eksaarde VOORWOORD Beste ouders, leerlingen en sympathisanten, Na de paasvakantie zijn we weer met volle moed gestart en zitten we in de laatste rechte lijn

Nadere informatie

Stedelijke Basisschool Eksaarde

Stedelijke Basisschool Eksaarde Nieuwsbrief maart Stedelijke Basisschool Eksaarde VOORWOORD Beste ouders en leerlingen, Stilaan begint de koorts te stijgen nee, niet dat ik ziek word, maar het foute grootouder- en schoolfeest komt nu

Nadere informatie

Stedelijke Basisschool Eksaarde

Stedelijke Basisschool Eksaarde Nieuwsbrief april Stedelijke Basisschool Eksaarde VOORWOORD Beste ouders en leerlingen, Ons foute schoolfeest was een gigantisch succes! Kleuters en leerlingen zetten hun beste beentje voor en dansten

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief april 2017 Nieuwsbrief april 2017 Stedelijke Basisschool Eksaarde VOORWOORD Beste ouders, leerlingen en sympathisanten, Sterren in Wonderland! En of al onze kleuters en leerlingen schitterden op het grootouder- en

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie Nieuwsbrief M A A R T - A P R I L 2 0 1 6 Woordje van de directie Veertigdagentijd Over de zin van de vasten. De veertigdagentijd is een uitnodiging om eens van levensritme te veranderen, een tijd om eens

Nadere informatie

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE. PASEN APRIL 2019

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE.   PASEN APRIL 2019 PASEN APRIL 2019 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Wat vliegt de tijd! Het is alweer begin april en LEVEN DE LENTE! Ik denk spontaan aan volgende dingen : een voorjaarszonnetje,

Nadere informatie

Kalender. Paasvakantie. Boerderijklassen en bosklassen van woensdag, 17 april tot en met vrijdag, 19 april 2013. Vrije dag woensdag, 1 mei 2013

Kalender. Paasvakantie. Boerderijklassen en bosklassen van woensdag, 17 april tot en met vrijdag, 19 april 2013. Vrije dag woensdag, 1 mei 2013 Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 Paasvakantie Kalender van zaterdag, 30 maart tot en met zondag, 14 april 2013 Boerderijklassen en bosklassen van woensdag, 17 april tot en met vrijdag, 19 april

Nadere informatie

PASEN MAART 2018 HORIZONTAAL

PASEN MAART 2018 HORIZONTAAL PASEN MAART 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Wat vliegt de tijd! Het is alweer eind maart. De lange winter is eindelijk voorbij en we overwonnen de bijbehorende microben.

Nadere informatie

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land.

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land. Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 26 maart 2012 Kalender Paasvakantie van zaterdag; 31 maart 2012 tot en met zondag, 15 april 2012 Instap nieuwe kleuters maandag, 16 april 2012 Projectweek van

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief februari 2018 Nieuwsbrief februari 2018 Stedelijke Basisschool Eksaarde VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en sympathisanten, De maand januari loopt op zijn einde. Kleuters, leerlingen en het hele schoolteam zijn het

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 31 maart 2017 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2016

BROEDERLIJK DELEN 2016 Kleuterkrant maart 2015 BROEDERLIJK DELEN 2016 In deze campagne maakten onze kleuters kennis met Eilin uit Colombia. Onze kleuters knutselden allemaal een baston. Dit is een stok met twee linten die symbool

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Stedelijke Basisschool Eksaarde VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en sympathisanten, Op vrijdag 2/12 kijken we alweer héél hard uit naar de komst van de Sint en zijn zwarte pieten.

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART Beste ouders en grootouders De maand maart

Nadere informatie

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF Activiteitenkalender De Klimtoren Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : info@vks-klimtoren.be Website : www.vks-klimtoren.be Ma.

Nadere informatie

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar Beste ouders, Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar 2010-2011. Ook een voorlopig voorstel van de verdeling van de schoolbevolking

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF februari Lichtmis

NIEUWSBRIEF februari Lichtmis NIEUWSBRIEF februari 2018 Onderwijs op maat Kennismakingsdagen Lichtmis Klas 5 en klas 6 gaan deze maand proeven van het secundair onderwijs in Oudenaarde. Het helpt de kinderen om een bewuste studiekeuze

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje maart 2016

Inlichtingenblaadje maart 2016 Inlichtingenblaadje maart 2016 Uitgegeven op: 25 februari 2016 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte VOORWOORDJE Een nieuwe maand gaat beginnen Een veelbelovende maand, eentje waarin de lente gaat ontspringen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 14/2012-2013 Fijne start 3de trimester! In dit nummer: Nieuws administratie Interessante informatie: - 29/4: Evacuatieoefening - 1/5: geen school - 8/5 t.e.m.12/5:

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be Nu de winter stilaan achter de rug is en de lente zich van zijn mooiste kant laat zien, voelen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 7 MAART 2015 JEUGDBOEKENWEEK 2015 De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Beste ouders, Beste vrienden, Carine Favoreel Directeur

Beste ouders, Beste vrienden, Carine Favoreel Directeur Volkslaan 27 8930 Menen - 056/513578 10 februari 2012 Kalender Krokusvakantie van zaterdag, 18 februari 2012 tot en met zondag, 26 februari 2012 Instap nieuwe kleuters maandag, 27 februari 2012 Schoolfeest

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 NIEUWSBRIEF december 2014 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Basisschool O.-L.-V.-Presentatie Plezantstraat 135, 9100 St-Niklaas Tel 03 760 08 73 basisschool.plezant@olvp.be www.olvp.be MAART Start 2 de inschrijvingsperiode : Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 2017

NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 G.B.S.-DE VLIEGER Mgr. Heylenstraat 22 2460 KASTERLEE Tel.014/85.00.67 Tel/Fax secretariaat 014/84.26.34 E-mail: devlieger@skynet.be Website: www.gbsdevlieger.be Schooljaar 2016-2017 NIEUWSBRIEF JANUARI

Nadere informatie

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen mei nummer 13 Inhoudstafel: 1. Inhoudstafel 2. Nieuws uit De kring 3. Kinderen in beeld 4. Wist-je-weetjes 5. Ouderparticipatie 6. Niet te missen 7. Kinderpagina Nieuws uit de kring: Noteer het alvast

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP NIEUWS BRIEF 2011 02 16 NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP Nieuws uit de oudste kleutergroep.. Om de voorbije week kort samen te vatten is er maar 1 woord nodig! FEEST FEEST en nog eens FEEST. Er werden

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

PASEN MAART 2017 HORIZONTAAL

PASEN MAART 2017 HORIZONTAAL PASEN MAART 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Wat vliegt de tijd! Het is alweer eind maart. We overwonnen de griep en konden al van een warm lentezonnetje genieten!

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Kleuterkrant januari februari 2019 SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Elk jaar plaatst Broederlijk Delen een land in de kijker. Dit jaar gaat onze aandacht naar het Zuid-Amerikaanse land Guatemala. Ook onze school

Nadere informatie

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen.

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Samen met jullie willen we graag even terugblikken

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief november 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Joepie, onze Kerstspecial komt stilletjes aan dichterbij en wij kijken

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 18 januari tot vrijdag 22 januari Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nu Juleske terug genezen is en zijn rode vlekjes allemaal weg zijn, is hij enorm

Nadere informatie

Wij wensen iedereen een Zalig Pasen!

Wij wensen iedereen een Zalig Pasen! Zegersblaadje: APRIL 2011 KALENDER vrijdag 01 april 2011 zaterdag 02 april 2011 zondag 03 april 2011 maandag 04 april 2011 dinsdag 05 april 2011 woensdag 06 april 2011 donderdag 07 april 2011 vrijdag 08

Nadere informatie

e-mail : directeur@heiligharttemse.be website : www.heiligharttemse.be

e-mail : directeur@heiligharttemse.be website : www.heiligharttemse.be Van Harte februari schooljaar 2010-2011 e-mail : directeur@heiligharttemse.be website : www.heiligharttemse.be Familiaal nieuws Gedenken wij in ons gebed: Katleen De Buyser, 37 jaar, doopmeter van Wannes

Nadere informatie

Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht.

Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Ik denk dan stiekem bij mezelf, zo moest het altijd zijn: Een zee van licht waar je ook

Nadere informatie

INFOKRANT NOVEMBER 2015

INFOKRANT NOVEMBER 2015 INFOKRANT NOVEMBER 2015 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be Beste ouders

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

We blikken nog even terug!

We blikken nog even terug! Maandbrief : april 2017 Daar is de lente, daar is de zon Elke dag weer, als dat eens kon. De vogels die fluiten, de blaadjes die groeien, De vlinders komen naar de bloemen die bloeien! Lentekriebel kom

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2015 Inhoud Paasvakantie p 1 Openklasdag kleuters p 2 Paasontbijt en eitjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Samen met ouders, verantwoordelijken en vrijwilligers vormen we een sliert, doorheen een landschap, met mooie horizonten, hellingen en soms obstakels.

Samen met ouders, verantwoordelijken en vrijwilligers vormen we een sliert, doorheen een landschap, met mooie horizonten, hellingen en soms obstakels. Beste ouders, Liefste kinderen Het schooljaar is pakweg 2 maanden lopend; 115 kleuters en 208 kinderen in het lager onderwijs, schaven hun eigen ikje bij. Samen streven wij naar een hechte band, waarbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Inhoud. Maart Paasvakantie

Nieuwsbrief. Inhoud. Maart Paasvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Maart 2016 Inhoud P1: Paasvakantie P2: Techno-Trailer P3: Jeugdboekenweek - Bib

Nadere informatie

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik voel me Mos: Verluchten is noodzakelijk! Met het raampje open, gaat de vieze lucht lopen! Activiteitenkalender kleuters - Dinsdag 18 april:

Nadere informatie

Dinsdag 28 april is er om 20u oudervereniging. Jij komt toch ook? A G E N D A E D I T O R I A A L M E N U D E A D L I N E S

Dinsdag 28 april is er om 20u oudervereniging. Jij komt toch ook? A G E N D A E D I T O R I A A L M E N U D E A D L I N E S 20 e jaargang nummer 28/ 24 april 2015 redactie: Katrien E D I T O R I A A L Martine en het team wenst alle feestelingen dit weekend een superdag. Ook een heel dikke proficiat aan de ouders en familie.

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 kameleon.team@g-o.be Leefschool Kameleon Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Instapdata nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Ruben Elien Jens Nore Sfea Lenne Nio Tieme Bas - Lies

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Ruben Elien Jens Nore Sfea Lenne Nio Tieme Bas - Lies KUNST Ook dit jaar waren de kleuters van de laatste kleuterklassen van onze school drie weken lang echte kunstenaars. En wat hebben deze kleuters zo allemaal rond het thema Kunst gedaan? Van de stad Genk

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Gildenstraat 24 3660 Oudsbergen Vrijdag 5 april 2019 VEILIG IN HET VERKEER Om onze leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar te wijzen

Nadere informatie

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes,

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes, Fladderkrant oktober 2018 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13.03.2015

Nieuwsbrief 13.03.2015 Nieuwsbrief 13.03.2015 Beste ouders, Theater spektakel komt nu wel erg dichtbij. De eerste algemene repetitie is heel vlot verlopen, waardoor wij een goed resultaat verwachten op de eigenlijke voorstellingen

Nadere informatie

K1A L6: Generale repetitie schoolfeest

K1A L6: Generale repetitie schoolfeest NIEUWSBRIEF April 2018 Agenda Paasvakantie van zaterdag 31/03/2018 t.e.m. zondag 15/04/2018 Ma 16/04 Di 17/04 Wo 18/04 Do 19/04 Vr 20/04 Wo 25/04 Do 26/04 Vr 27/04 Ma 30/04 Di 01/05 Wo 02/05 Do 03/05 L5

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2018

NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 4 juni Dinsdag 5 juni Donderdag 7 juni NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Agenda Juni 2018 Medisch schooltoezicht

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. Juni Juli - Augustus Beste (groot)ouders Het

Nadere informatie

www.klaverdries.be Nieuwsbrief KLAVERDRIES. NIEUWE WEBSITE Vakantie. April, mei, juni 2013 Onderwijs Stad Gent

www.klaverdries.be Nieuwsbrief KLAVERDRIES. NIEUWE WEBSITE Vakantie. April, mei, juni 2013 Onderwijs Stad Gent Onderwijs Stad Gent April, mei, juni 01 Jaargang 14 nr. Nieuwsbrief KLAVERDRIES. In dit nummer: Vanaf 1 april gaat onze nieuwe website life. Samen met een tweede stedelijke school maken we deel uit van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 - April - mei: schooljaar Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief voor de maand april en de maand mei.

Nieuwsbrief 8 - April - mei: schooljaar Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief voor de maand april en de maand mei. Nieuwsbrief 8 - April - mei: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief voor de maand april en de maand mei. Deze brief is ook terug te vinden op onze website. Op de agenda: 15 april instapdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief Nieuwsbrief september Nieuwsbrief De laatste dagen van de maand september staan al voor de deur. Met deze nieuwsbrief blikken we kort terug, maar kijken vooral vooruit wat dit schooljaar nog brengen mag.

Nadere informatie

Dikke truiendag. In dit nummer: Carnaval 1. Dikke truiendag 1. Vanuit de zorgwerking. Wij leven mee 3

Dikke truiendag. In dit nummer: Carnaval 1. Dikke truiendag 1. Vanuit de zorgwerking. Wij leven mee 3 Nieuwsbrief 9/2016-2017 In dit nummer: Carnaval 1 Dikke truiendag 1 Vanuit de zorgwerking 2 Complimentendag 2 Nieuws vanuit de OR 2 Wij leven mee 3 Website 3 Vraagje vanuit 3KO 3 Helm op fluo top 3 Op

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

t GraGo tje juni 2018

t GraGo tje juni 2018 t GraGo tje juni 2018 Kleuterschool Grammene Grijsbulckstraat 3 051 63 64 17 Lagere school Gottem Ardense Jagersstraat 6 051 63 51 47 www.wongrago.be directie@wongrago.be PEUTER- & EERSTE KLEUTERKLAS Dieren

Nadere informatie

Nieuwsbrief November - december

Nieuwsbrief November - december Nieuwsbrief November - december Wafelverkoop Zoals elk schooljaar wordt er op school een wafelverkoop georganiseerd, ten voordele van de plattelandsklas van ons 5 de leerjaar. De kinderen verkopen lekkere

Nadere informatie

Een activiteit waarbij gezondheid/hygiëne en ouderbetrokkenheid gecombineerd worden. 06/10/11 Een boswandeling (i.s.m. SVS) met ouders en leerlingen.

Een activiteit waarbij gezondheid/hygiëne en ouderbetrokkenheid gecombineerd worden. 06/10/11 Een boswandeling (i.s.m. SVS) met ouders en leerlingen. Een activiteit waarbij gezondheid/hygiëne en ouderbetrokkenheid gecombineerd worden. 06/10/11 Een boswandeling (i.s.m. SVS) met ouders en leerlingen. Een activiteit waarbij gezondheid/hygiëne en ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding Nieuwsbrief JAARGANG 15, NR 7 MAART 2014 MILLEKEMOL Moet er nog taart zijn? In dit nummer: Spelen met taal 2 Zondag 23 maart werden een recordaantal taarten en pizza s rondgebracht: liefst 1140 stuks verdwenen

Nadere informatie

5 / /12 / 2017

5 / /12 / 2017 5 / 2017-2018 19 /12 / 2017 We ronden af Inschrijvingen 2016 Welkom Sociale vaardigheden Leren leren Warme chocomelk Lezen Belangrijke data Dankwoord vanuit MIN Wij ronden stilaan af. Hiermee vinden jullie

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/ 4/2018-2019 Nieuwsbrief Met oma en opa op wereldreis! Op vrijdag 19 oktober gaan onze kleuters samen met hun grootouders de wereld rond! De gate van Bollenboom airlines staat vanaf 13.30u open. De incheckbalie

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2019

NIEUWSBRIEF juni 2019 NIEUWSBRIEF juni 2019 Voetje voor voetje, met volgehouden inzet, stapten we van september naar juni. Alles wat we dit schooljaar leerden, stoppen we in ons rugzakje en sterkt ons in onze tocht naar de

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 30 maart 2018 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie