HANDLEIDING DUOPOOLING.NL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING DUOPOOLING.NL"

Transcriptie

1 HANDLEIDING DUOPOOLING.NL Inloggen. 1 Nadat u een inlogcode heeft ontvangen kunt u gebruik gaan maken van de geautomatiseerde gegevensuitwisseling via duopooling.nl. Met de toegezonden inlogcode en het wachtwoord logt u in op de site, die dan nog geen gegevens bevat. Schoolgegevens. Allereerst klikt u op het tabblad schoolgegevens en vervolgens op wijzigen. Hier ziet u uw schoolgegevens. Controleer -en wijzig zo nodig- uw gegevens en sla de wijzigingen op. Het is van belang om deze gegevens correct ingevuld te hebben, omdat andere scholen deze gegevens nodig hebben voor het versturen van de examenwerken waarvoor uw school de 2 e correctie gaat verrichten. Uw brinnummer kunt u niet wijzigen. Als dat niet correct is neemt u contact op met Duopooling.nl Uw gegevens. Klik op het tabblad eigen gegevens en vervolgens op wijzigen. Hier ziet u de gegevens die u heeft opgegeven bij uw aanmelding. Deze gegevens kunt u hier wijzigen. Tevens kunt u hier uw wachtwoord wijzigen. Als u uw wachtwoord wijzigt onthoud of noteer dan uw nieuwe wachtwoord. Wij hebben dat wachtwoord niet en wij sturen u ook geen bevestiging. Wel kunt u op de homepage een nieuw wachtwoord aanvragen. Sla uw wijzigingen op. Importeren van examengroepen. U kunt de vakken, examinatoren en examengroepen in één keer importeren met behulp van een csv bestand. U kunt dat csv bestand wellicht exporteren uit uw schooladministratiesysteem (Magister biedt daartoe uitgebreide mogelijkheden) of uit uw roosterprogramma. Maar zelfs als dat allemaal niet kan, kunt u zelf in Excel alle benodigde gegevens zetten, dit opslaan als csv bestand (opslaan als en kies csv) en vervolgens importeren in Duopooling. Daarvoor hebben wij al een sjabloon voor u gemaakt dat u kunt downloaden en waarin u uw gegevens kunt invoeren. Ga daarvoor naar examengroepen intern en klik op importeren groepen en klik op het onderstreepte voorbeeldbestand in de tekst. Over het importeren van groepen is een instructievideo beschikbaar op de site onder het tabblad Help en op de homepage onder hoe werkt duopooling. Wij adviseren u deze video te bekijken alvorens u begint met het importeren van gegevens. Na het importeren zijn alle gegevens van uw school voor de 2 e correctie in één keer beschikbaar: eindexamengroepen, aantal leerlingen per cluster/klas, examinatoren en hun contactgegevens, de vakken met vak codes etc.

2 Handmatig invoeren van uw examengroepen. 2 Als u besluit uw groepen handmatig in te voeren, dan dient u eerst de vakken en de examinatoren toe te voegen. Toevoegen van vakken. Klik op het tabblad vakken. U ziet nog geen vakken. Klik op toevoegen vak. Vul de omschrijving van het vak en de afkorting in, zoals die op uw school gangbaar zijn. Doe dit voor alle vakken waarin leerlingen centraal schriftelijk eindexamen afleggen. U kunt de gegevens van een vak wijzigen door op de omschrijving (onderstreept) van het vak te klikken. Een vak verwijderen kunt doen door op het prullenbakje rechts te klikken. Toevoegen van examinatoren. Klik op examinatoren. U ziet hier nu alleen uw eigen gegevens. Ook al bent u geen examinator. Verwijder deze gegevens niet, omdat deze gegevens zijn gekoppeld aan uw registratiegegevens en zonder deze kunt u niet meer inloggen. Klik op toevoegen examinator. Hier vult u de gegevens van uw examinatoren in en sla deze op. De rood omrande velden zijn verplicht. Deze gegevens zijn noodzakelijk om tot uitwisseling te kunnen komen. Het adres is ook een verplicht veld. Via dit e- mailadres ontvangt de examinator een persoonlijke inlogcode en wachtwoord. Daarmee kan ook hij/zij inloggen op de site. Daar kan door de examinator worden gekeken naar de eigen gegevens en op een later tijdstip naar de contactgegevens van zijn of haar gecommitteerde (2 e corrector) en naar de gegevens van de school waaraan het examenwerk moet worden gestuurd. Evenzo kan de examinator de contactgegevens inzien van de afzender van het eindexamenwerk waarvoor hij/zij de 2 e corrector is. Uw examinatoren kunnen op duopooling.nl niets wijzigen. Dat kan alleen de aangemelde coördinator, u dus. U kunt de gegevens van uw examinatoren later weer wijzigen door op de naam of voorletters (onderstreept) te klikken en verwijderen kan door het prullenbakje aan te klikken. Importeren examinatoren. U kunt uw examinatoren ook importeren met behulp van een csv bestand. Ga daarvoor naar examinatoren en klik op importeren examinatoren en klik op het onderstreepte download voorbeeldbestand bovenaan in het pop-up venster, of pas de headers aan voor uw bestand. Over het importeren van examinatoren is een instructievideo beschikbaar op de site onder het tabblad Help en op de homepage onder hoe werkt duopooling. Wij adviseren u deze video te bekijken alvorens u begint met het importeren van examinatoren.

3 Toevoegen examengroepen. 3 Als u uw examinatoren en vakken heeft ingevoerd kunt u uw examengroepen gaan toevoegen. Klik op examengroepen intern en op toevoegen groep. De schoolsoort of afdeling kiest u uit een keuzelijst. Ook het vak kiest u uit een keuzelijst. Dit zijn de vakken die u eerder zelf heeft ingevoerd. Het aantal leerling en het veld klas/cluster vult u vrij in met de gegevens uit uw schooladministratie of uw roosterprogramma. De examinator kiest u uit de lijst met examinatoren die u zelf heeft ingevoerd. De school extern kunt u pas invullen als u van Duo weet aan welke scholen u uw werken moet sturen. De track & trace code en de datum vult u in als u het werk verstuurd. U slaat uw groepsgegevens op en vervolgt met het toevoegen van groepen, totdat u al uw examengroepen heeft ingevoerd. De eerste drie velden bij het invoeren zijn verplicht, omdat het systeem deze gebruikt voor de werking van het programma. U kunt uw examengroepen weer wijzigen door op het onderstreepte deel te klikken en verwijderen door op het prullenbakje te klikken. Als u met de cursor over de naam van de examinator gaat en over de naam van de school, dan ziet u een pop-up venster met de onderliggende gegevens. Uitwisselen gegevens. In maart krijgt u van Duo per schoolsoort en per vak de scholen waaraan u werk ter 2 e correctie moet versturen. De gegevens over de scholen waarvan u werk gaat ontvangen heeft u eigenlijk niet meer nodig. Dat regelt vanaf nu het systeem van Duopooling. U kunt deze gegevens wel gebruiken ter controle. Toevoegen scholen. Klik op het tabblad scholen en op toevoegen scholen. Door de eerste letters van uw 2 e correctieschool in te typen vindt u snel uw scholen. Denk daarbij aan eventuele voorvoegsels als: SG. CHR. RSG. CSG. SINT. DE, HET. Heeft u de school gevonden dan klikt u deze aan en slaat de school op. Zo verder voor alle scholen waaraan u werk gaat versturen. Alle scholen die u hier toevoegt ontvangen namens u een mail, waarin u hen uitnodigt gebruik te maken van Duopooling.nl voor het uitwisselen van de poolinggegevens. Koppelen scholen. Ga terug naar examengroepen intern en klik op het onderstreepte gedeelte van een examengroep. In het veld school extern kiest u nu de school uit de lijst die voor deze groep de 2 e correctie gaat verrichten. Klik de school aan en sla de gegevens op.

4 Koppelen gecommitteerden. 4 Zodra u de 2 e correctieschool heeft gekoppeld aan een examengroep ziet die school uw gegevens van die examengroep, inclusief de contactgegevens van de examinator door met de cursor over zijn/haar naam te gaan. De andere school kan nu een gecommitteerde aan deze groep koppelen. Evenzo ziet u de gegevens van de examengroepen waarvoor uw examinatoren gecommitteerden zijn. Aan deze groepen koppelt u uw examinatoren als gecommitteerde. Klik daarvoor op examengroepen extern en klik op het pennetje onder wijzig. In het veld gecommitteerde kunt uit de keuzelijst uw examinator kiezen die de 2 e correctie gaat verrichten. Klik deze aan en sla de gegevens op. Vanaf dat moment ziet de andere school op het scherm interne examengroepen uw examinator als 2 e corrector staan, inclusief de contactgegevens, door de cursor op de naam te plaatsen. Kort samengevat: Onder examengroepen intern ziet u de gegevens van de scholen waaraan u werk verstuurt. In het scherm examengroepen extern ziet u alle gegevens van de scholen waarvan u werk ontvangt. HET UITWISSELEN VAN POOLINGGEGEVENS IS HIERMEE VOLTOOID! MAAR ER KAN NOG MEER..

5 Printen. 5 Op duopooling.nl zijn verschillende sjablonen te downloaden en te koppelen (mailmerge) aan de gegevensbestanden om etiketten, lijsten, begeleidingsbrieven en verklaringen tweede correctie te printen. Gaat u daarvoor naar het tabblad printen onder examengroepen intern. Verzenddatum en track & tracenummer. Om de verzenddatum en het track & tracenummer in te voeren klikt u op examengroepen intern en klikt u in de meest linkse kolom op een examengroep (onderstreept) in het pop-up venster kunt u de verzenddatum en het t&t nummer invoeren en opslaan. Handig voor u zelf, want u kunt in één oogopslag zien dat het betreffende werk weg is. Handig ook voor de ontvangende school, want die kan vanaf dat moment zien dat het werk onderweg is en via t&t zelfs achterhalen waar de envelop zich bevindt. De school die het werk ontvangt, corrigeert en weer terugstuurt vult de datum van verzending en het t&t weer in en u kunt zien dat het werk er aan zit te komen. U hoeft dus niet meer achter uw werken aan te bellen. Als de werken weer op school terug zijn, dan vult u onder examengroepen intern de kolom datum retour in. Zo houdt u precies overzicht over welke werken nog retour moeten komen Het tweede tijdvak. Ook de gegevensuitwisseling voor het tweede tijdvak wordt nu makkelijker en sneller. Op de vrijdagmiddag of maandagochtend voor de herexamens past u alleen nog maar het aantal leerlingen aan. Bij de groepen waar geen leerlingen herexamen doen kunt u kiezen of u deze verwijderd of het aantal leerlingen op nul zet. Indien u het volgende schooljaar grotendeels dezelfde examengroepen verwacht is het misschien handig de groepen te laten staan en het aantal op nul te zetten. Dan hoeft u volgend jaar alleen wat aanpassingen te verrichten en niet alles opnieuw in te voeren of te importeren. In ieder geval kunnen zowel de 2 e correctiescholen, als uw examinatoren, als de gecommitteerden meteen zien of en hoeveel werken zij kunnen verwachten.

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding Octopusverantwoordelijke:

Handleiding Octopusverantwoordelijke: Handleiding Octopusverantwoordelijke: Digitaal leerplatform www.octopusverkeersland.be Octopusplan (Voetgangersbeweging vzw Verkeerspedagogisch Instituut vzw) Generaal Capiaumontstraat 11b1 2600 Antwerpen-Berchem

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.be. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard instellingen

Nadere informatie

1 School aanmaken. 1.1 Directeur aanmelden

1 School aanmaken. 1.1 Directeur aanmelden Inhoudsopgave 1 School aanmaken... 2 1.1 Directeur aanmelden... 2 1.2 School aanmelden... 3 2 Invoeren van gegevens... 5 2.1 Via EDEX... 5 2.1.1 Leraren importeren... 6 2.1.2 Leerlingen importeren... 7

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.nl. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard verzendadres

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.nl. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard verzendadres

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost

In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Pakketten. Met MijnPost kunt

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Handleiding aanmelden klassen via de LAKS-Portal

Handleiding aanmelden klassen via de LAKS-Portal Handleiding aanmelden klassen via de LAKS-Portal Van 30 november t/m 18 december 2015 kunt u uw klassen aanmelden voor de LAKS-Monitor 2016. Per mail heeft u het wachtwoord en inlogcode per aangemelde

Nadere informatie

OVM 2.0. Stappenplan. Leerling exporteren en importeren

OVM 2.0. Stappenplan. Leerling exporteren en importeren OVM 2.0 Stappenplan Leerling exporteren en importeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 Voorbereiding... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Downloaden... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

Handleiding KIJK! webbased

Handleiding KIJK! webbased Handleiding KIJK! webbased 1 Copyright Bazalt november 2013 Inhoud Welkom... 3 1. Inloggen en uitloggen... 4 2. Gebruikers invoeren... 5 3. Groepen invoeren... 6 4. Gebruikers koppelen aan groepen... 7

Nadere informatie

Handleiding ATA-Nederland

Handleiding ATA-Nederland Handleiding ATA-Nederland Inhoudsopagve 1. Start 1 1.1. Toegang tot ATA-Nederland en Aanmelding 1 2. Carnet-ATA aanvragen 3 2.1. Inloggen in ATA-Nederland 3 2.2. Nieuw Carnet-ATA aanvragen 4 2.2.1 Stap

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING NME-GIDS DE ULEBELT DEVENTER

BEKNOPTE HANDLEIDING NME-GIDS DE ULEBELT DEVENTER BEKNOPTE HANDLEIDING NME-GIDS DE ULEBELT DEVENTER U komt op de NME-gids via de startpagina van De Ulebelt (www.ulebelt.nl). Boven aan de pagina vindt u het tabblad NME-gids. U komt dan op de startpagina

Nadere informatie

Aanmelden voor IEP Eindtoets 2019 via de IEP-portal Inschrijven van de leerlingen (importeren van de leerlinggegevens)

Aanmelden voor IEP Eindtoets 2019 via de IEP-portal Inschrijven van de leerlingen (importeren van de leerlinggegevens) Aanmelden IEP Eindtoets 2019 -Stappenplan- Welkom bij de IEP! De aanmelding van de IEP Eindtoets verloopt via het IEP-portal. De aanmelding bestaat uit twee fases: Fase 1 Fase 2 Aanmelden voor IEP Eindtoets

Nadere informatie

Handleiding Blink Studio

Handleiding Blink Studio Handleiding Blink Studio Versie 1.2 Algemene functies Blink Studio Introductie Blink Studio biedt verschillende mogelijkheden aan leerkrachten. Blink Studio is de startpagina voor alle Blink lesmethodes.

Nadere informatie

Scovr discover English

Scovr discover English Scovr discover English v. 2.1 Augustus 2012 Inhoudsopgave Snel aan de slag met Scovr... 3 Ondersteuning, FAQ s en contact... 3 Inloggen... 4 Welkomstscherm... 5 Docenten... 5 Leerling... 5 Starten met

Nadere informatie

Handleiding voor accountants

Handleiding voor accountants Handleiding voor accountants Deze handleiding is bedoeld voor accountants met een account op e-boekhouden.nl. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Boekhouden Factureren Ledenadministratie Beheer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Inhoud 1 Bezoeker aanmelden via uw persoonlijke pagina op internet... 3 1.1 Introductie persoonlijke pagina... 3 1.2 Aanmelden

Nadere informatie

Handleiding. Mijn NTI

Handleiding. Mijn NTI Handleiding Mijn NTI Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk augustus 2013 2013, NTI bv, Leiden Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een

Nadere informatie

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Stichting Stem Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden versie 160628 Stem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 Handleiding website Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 In deze handleiding website wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u als lid kunt inloggen op de website van Sociëteit De Witte alsmede

Nadere informatie

Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen

Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen Index Inleiding 1 Stap 1: Inloggen 2 Stap 2: Dashboard 3 Stap 3: SMS Center 4 Stap 4: Nieuw bericht (ongepersonaliseerd) 5 Stap 5: Importeer CSV 7 Stap 6: Het

Nadere informatie

Handleiding Opgavenportaal

Handleiding Opgavenportaal Handleiding Opgavenportaal Inhoudsopgave Inloggen Opgavenportaal 2 Voorwaarden Opgavenportaal 3 Vragen Nationaal (W)EEE Register 4 Mijn Merken 4 Voor de eerste keer opgave doen 5 Nieuwe opgave 6 Een nieuw

Nadere informatie

Login. Login pagina Bardiensten On-Line. Alvorens men met het bardiensten on-line programma kan werken dient men eerst in te loggen.

Login. Login pagina Bardiensten On-Line. Alvorens men met het bardiensten on-line programma kan werken dient men eerst in te loggen. INHOUDSOPGAVE Login... 2 Gebruikte symbolen... 3 Bewerken diensten... 5 Bewerken evenementen... 6 Bewerken ledensoort... 7 Bewerken tijden... 8 Schema soort... 9 Schema schema tijden... 10 Bewerken Verenigings

Nadere informatie

Welkom! Wat super dat jullie aan de slag gaan met de Typetuin!

Welkom! Wat super dat jullie aan de slag gaan met de Typetuin! 1 Welkom! Wat super dat jullie aan de slag gaan met de Typetuin! Als jouw organisatie voor het eerst gaat starten met de Typetuin dan moet er het één en ander worden ingevoerd, voordat de leerlingen en

Nadere informatie

Instructieblad aanmelden

Instructieblad aanmelden 5.0 E-mail aanmelden E-mail registreren en aanmelden Met een e-mailadres kun je post versturen en ontvangen met je computer. Je hebt daarvoor je eigen e-mailadres nodig en een e-mailadres van de persoon

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

HANDLEIDING HEUTINK.NL BESTELLIJSTEN

HANDLEIDING HEUTINK.NL BESTELLIJSTEN HANDLEIDING HEUTINK.NL BESTELLIJSTEN Geachte relatie, Bijgaand vindt u de handleiding bestellijsten. In deze handleiding gaan wij dieper in op het beheren en gebruiken van meerdere bestellijsten, het kopiëren

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Account aanmaken/ inloggen 1. Ga naar sbaweb.nl en klik in de onderstaande banner op de homepage op Wat is het leerplein? als

Nadere informatie

Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis

Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis 1.1 Inleiding Schoolenik.nl is het sociale netwerk van jouw school. In Schoolenik.nl

Nadere informatie

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden Support Note Rekeningschema importeren in Davilex Online In deze Support Note leest u hoe u een rekeningschema importeert in Davilex Online en wordt toegelicht welke voorwaarden bij de import gelden. Davilex

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

Onze Leerkrachten. Geen Informat of iomniwize

Onze Leerkrachten. Geen Informat of iomniwize Onze Leerkrachten Onze Leerkrachten Geen Informat of iomniwize Hier kan je als beheerder de gegevens van alle leerkrachten zien. De lijst toont volgende informatie: De naam van de leerkracht Het e-mail

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Handleiding Magister Ouders

Handleiding Magister Ouders Handleiding Magister Ouders Helicon opleidingen maakt gebruik van het programma Magister. Daarmee kunt u via internet de behaalde cijfers, het huiswerk en de agenda van uw kind bekijken. Dit document beschrijft

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bardiensten Invullen Bardienst...5 Bardiensten Mijn Bardiensten...6 Bardiensten Mijn Gegevens...7 Bardiensten Mijn Verhinderingen...8

Nadere informatie

Handleiding MijnExTh voor medewerkers van onderwijsinstellingen

Handleiding MijnExTh voor medewerkers van onderwijsinstellingen Handleiding MijnExTH [versie 1.1] Inhoudsopgave 1.1 Registreren 1.2 Inloggen 1.3 Onderhoud account 2 Kandidaten 3 Groepen 4.1 Aanmeldingen 4.2 Examenmomenten op locatie 5 Uitnodigingen 6.1 E-mail notificaties

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding DDD voor het VMBO. Het gebruik van het DDD wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen we het DDD ondersteunen

Nadere informatie

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken.

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken. Start je eigen team! Motiveer je medewerkers, collega s, sportmaatjes of vrienden om ook dementievriendelijk te worden door ze uit te nodigen om een gratis online training te volgen door middel van het

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants

e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants Deze handleiding is bedoeld voor accountants met een abonnement op e-boekhouden.nl. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Boekhouden Factureren Ledenadministratie

Nadere informatie

Mijn PostNL is de vernieuwde omgeving waar u eenvoudig al uw post- en pakketzaken regelt.

Mijn PostNL is de vernieuwde omgeving waar u eenvoudig al uw post- en pakketzaken regelt. Stappenkaart Voor beheerders Mijn PostNL is de vernieuwde omgeving waar u eenvoudig al uw post- en pakketzaken regelt. De voordelen op een rij: Een website voor al uw post- en pakketzaken Gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Stichting Stem Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden versie 160628 Stem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding e-boekhouden.

Gebruikershandleiding e-boekhouden. Gebruikershandleiding e-boekhouden. Hoofdstuk 1 (pagina 2 t/m 5): - Inloggen - Wachtwoord aanvragen - Uitleg tabbladen Hoofdstuk 2 (pagina 5 t/m 10): - Overzicht van de ledenlijst - Ledenlijst inzien -

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Handleiding Wolf 2016

Handleiding Wolf 2016 Handleiding Wolf 2016 Bestemd voor de accountbeheerder/examensecretaris Inhoud Inleiding... 2 Instructie accountbeheerder... 2 Wat is anders?... 2 I Werkzaamheden accountbeheerder in vogelvlucht... 3 Ad

Nadere informatie

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Stichting Stem versie 190521 Stem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Handleiding aanmelden klassen. LAKS-monitor 2018

Handleiding aanmelden klassen. LAKS-monitor 2018 Handleiding aanmelden klassen LAKS-monitor 2018 Inhoud Welke informatie per klas aanleveren?... 3 Hoe informatie per klas aan leveren?... 3 Stap 1: Surf naar de LAKS-Portal: http://portal.laks-monitor.nl/...

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.1 Datum : mei 2015. Portero Beheerdershandleiding v 1.0 28-5-2015 Pagina 1 van 11

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.1 Datum : mei 2015. Portero Beheerdershandleiding v 1.0 28-5-2015 Pagina 1 van 11 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.1 Datum : mei 2015 Portero Beheerdershandleiding v 1.0 28-5-2015 Pagina 1 van 11 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

2016 KindKans SWV VO Deventer (VO2303)

2016 KindKans SWV VO Deventer (VO2303) 1. Ga naar www.kindkans.net, klik op de juiste organisatie (fig. 1) en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord, klik op aanmelden (fig. 2) Je bent nu succesvol aangemeld als (naam, functie) in de regio

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Versie: Technopark 1.0 Datum: 01-12-2014 Inleiding OBD-Personeelsdiensten maakt gebruik van een digitaal urendeclaratie systeem. De flexwerker voert zijn uren aan het einde

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.nl. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard verzendadres

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudstafel I. Aanmelden op de portal site van Sanoma Media... 3 II. CertiONE Bizmail in één oogopslag... 4 III. Controleren/wijzigen gebruikersgegevens... 5 IV. Aanmaken e-factuur

Nadere informatie

In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost

In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Pakketten. Met MijnPost kunt

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding

Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding Datum: 16-06-2014 Versie 1.0 Pagina: 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Dagoverzicht 18 Browser 3 Dagoverzicht Printen verzendetiketten 20 Inloggen 3 Dagoverzicht

Nadere informatie

Handleiding Liquid Office

Handleiding Liquid Office Handleiding Liquid Office Netbebeheerders Elektriciteit en/of Gas U heeft twee opties voor het invullen van het informatieverzoek Prestaties Facturering : - U kunt de data zelf handmatig in de Liquid Office

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

/ handleiding. /versie /05/2019

/ handleiding. /versie /05/2019 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET BERICHTEN EN CONTACTEN /versie 1.0 27/05/2019 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 De Contactenmodule 4 2.1 Mijn organisatiegegevens beheren 4 2.1.1 Organisatiegegevens beheren

Nadere informatie

Handleiding Webmodule

Handleiding Webmodule Handleiding Webmodule Start www.nationalewaarborg.nl/conservatrix.php Systeemeis van uw internet webbrowser Minimaal Internet Explorer 8. Indien u bij het invoeren van de aanvraag een foutmelding krijgt

Nadere informatie

In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL

In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL Mijn PostNL is de online omgeving waar u snel en gemakkelijk uw post- en pakketzaken kunt regelen. Stappenkaart Aangetekende post Met deze stappenkaart

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda...

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda... Assen, augustus 2013 Handleiding Magister voor personeel 2 Inhoud Inloggen in Magister... 3 Leerlingen... 5 Cijfers... 8 Aanwezigheid... 11 Personeel... 12 Agenda... 12 Beheer... 12 Handleiding Magister

Nadere informatie

Handleiding webshop. Om in te loggen gaat u naar de volgende website: http://webshop.sibo.nl.testbyte.nl

Handleiding webshop. Om in te loggen gaat u naar de volgende website: http://webshop.sibo.nl.testbyte.nl Om in te loggen gaat u naar de volgende website: http://webshop.sibo.nl.testbyte.nl Handleiding webshop Of klikt u op de SIBO Website http://www.sibo.nl/webshop.aspx op de Webshop button: U wordt dan verder

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.00 april 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CQ-index Dyslexie

Gebruikershandleiding CQ-index Dyslexie Gebruikershandleiding CQ-index Dyslexie Inhoud 1 Eerste keer inloggen... 2 2 Inloggen... 3 3 Uitnodiging versturen... 4 3.1 Een uitnodiging versturen... 4 3.2 Meerdere uitnodigingen versturen... 4 4 Overzicht

Nadere informatie

Handleiding Wolf 2018

Handleiding Wolf 2018 Handleiding Wolf 2018 Bestemd voor de accountbeheerder/examensecretaris Inhoud Inleiding... 2 Instructie voor de Wolf-accountbeheerder... 2 Wat is anders?... 2 Werkzaamheden van de Wolf-accountbeheerder

Nadere informatie

Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN

Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN Inhoudsopgave 1. Inloggen en gebruikersbeheer... 3 1.1. Inloggen... 3 1.2. Uitloggen... 3 1.3. Wachtwoord vergeten/verlopen... 3 1.4. Een nieuw wachtwoord instellen...

Nadere informatie

BAS Online handleiding versie 2015.2.01

BAS Online handleiding versie 2015.2.01 BASonline Handleiding Versie 2015.2.01 Inhoudsopgave 1. Inlogscherm... 3 2. Menu... 4 3. Printerinstellingen... 5 4. Ontvangers en afwijkende afzenders... 6 4.1 Ontvangers... 6 4.2 Afwijkende afzenders...

Nadere informatie

Handleiding Internet bestel Horesca Smulders

Handleiding Internet bestel Horesca Smulders Handleiding Internet bestel Horesca Smulders 1 Inloggen: Om in te kunnen loggen hebt u een inlogcode nodig. Deze kunt u aanvragen/wordt verstrekt door Horesca Smulders. Toets in de adresbalk van uw internetbrowser

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Inhoud 1 Bezoeker aanmelden via uw persoonlijke pagina op internet... 3 1.1 Introductie persoonlijke pagina... 3 1.2 Aanmelden

Nadere informatie

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER Bedrijven toevoegen aan het Risico Register Er bestaan verschillende manieren om bedrijven aan het Risico Register toe te voegen. Handmatig Wanneer u een rapport

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTRANET KLANTEN

HANDLEIDING EXTRANET KLANTEN HANDLEIDING EXTRANET KLANTEN INHOUDSTAFEL 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 HOE LOGT U IN OP UW KLANTENZONE? UW PERSOONLIJKE GEGEVENS WIJZIGEN EEN VERTEGENWOORDIGER AANMAKEN DE BEDRIJFSSTRUCTUUR WIJZIGEN/AANPASSEN

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register.

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Zorginstituut Nederland Handleiding Zorginzicht - Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Versie 1.0 23-01-15 Handleiding Zorginzicht.nl

Nadere informatie

Handleiding extranet klanten

Handleiding extranet klanten Handleiding extranet klanten Inhoudstafel 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 HOE LOGT U IN OP UW KLANTENZONE? UW PERSOONLIJKE GEGEVENS WIJZIGEN EEN VERTEGENWOORDIGER AANMAKEN DE BEDRIJFSSTRUCTUUR WIJZIGEN/AANPASSEN

Nadere informatie

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws 14-09-2017 Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is webmail?... 3 Hoe gebruikt u webmail?... 3 Hoe veilig is webmail?... 3 Kunt u uw eigen adresboek gebruiken bij webmail?... 3 Inloggen...

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen?

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen? Handleiding data-export uit magister naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export uit Magister naar

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren...

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren... Handleiding OSO 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Stap 1: Functie aanvragen... 4 4. Stap 2: Certificaat installeren... 5 5. Stap 3: URL registreren... 6 6. Overstapdossier klaarzetten

Nadere informatie

Handleiding Accountants & Boekhouders

Handleiding Accountants & Boekhouders Handleiding Accountants & Boekhouders Inhoud Welkom bij e-boekhouden.nl... 2 1 Inrichten standaard rekeningschema... 3 1.1 Aanpassen standaard rekeningschema... 3 1.2 Importeren standaard rekeningschema...

Nadere informatie