2. Hoe moet je dit experimentele stagewerkboek gebruiken?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Hoe moet je dit experimentele stagewerkboek gebruiken?"

Transcriptie

1 Inleiding: 1. Voorwoord Voor je ligt het experimentele stagewerkboek voor je stage. Het is een werkboek waarin een aantal aanwijzingen en regels staan waaraan je je tijdens de stage moet houden. Lees ze eerst GOED door. Heb je vragen, stel ze dan aan bijv. je docent. 2. Hoe moet je dit experimentele stagewerkboek gebruiken? In dit stageboek zijn de volgende onderdelen opgenomen: - een aantal bladen: Het titelblad met je naam en de schoolgegevens. Een aantal aandachtspunten die je tijdens de stage kunt gebruiken. Op dit blad staan een aantal aandachtspunten waar je voor, tijdens en na de stage vooral op moet letten. Een leerlingenlijst. Hierop vind je je nummer, dat correspondeert met de stageplanning. Een checklist met een tijdsplanning. Op dit blad staat precies aangegeven wat je wanneer moet doen voor, tijdens en na je stage. Een stageplanning met data waarop je bij bedrijven bent. Een blad met gegevens over het bedrijf. - Een aantal bladen voor het dagelijkse stagedagboek - Een evaluatieformulier. Hierop moet je na je stage een aantal vragen invullen en een kort verslag opschrijven. - De stageopdrachten die je uit moet voeren. Voor elke stagebedrijf krijg je weer een aantal nieuwe bladen. Dit zijn de bladen met bedrijfsgegevens (S-09), je evaluatieblad (S-12), het voorblad / vervolgbladen voor het stageverslag en eventuele nieuwe opdrachten. Lees dit boekje eerst zorgvuldig door. Vul, waar mogelijk, alvast de gegevens in. De stage in het derde leerjaar is vooral bedoeld om je kennis te laten maken met een aantal bedrijven uit de wereld van transport en logistiek. De stageopdrachten zijn zo opgezet dat je in een korte tijd veel dingen kunt leren. Voer ze daarom ook uit, niet voor je docent of je begeleider, maar vooral voor jezelf.

2 Aanwijzingen voor de stagiair Hieronder staan een aantal veiligheids- en gedragsregels waar je je aan moet houden tijdens de stage. Je bent bij het stageverlenende bedrijf te gast. Gedraag je daar dan ook naar. Wanneer je je aan deze regels houdt, kan je een hoop leren. Heb je vragen, stel ze dan aan je stagebegeleider. 1. Neem persoonlijk contact op met het bedrijf in de week voorafgaande aan de stageperiode. Maak een afspraak voor de eerste kennismaking. Bespreek hier o.a. de werktijden, de werkkleding e.d. en noteer deze gegevens op blad S-10 bij de Bedrijfsgegevens. 2. Maak een afspraak wanneer je bij je stagebegeleider met vragen over je werkzaamheden e.d. kunt komen. 3. Voer de gegeven opdrachten en aanwijzingen van je stagebegeleider uit. 4. Werk overal en altijd op en veilige en gezonde manier. 5. Als je iets niet weet, of als je ergens over twijfelt, vraagt het dan. 6. Zorg dat je altijd op tijd bent. 7. Volg de regels van het bedrijf op (helm, schoeisel e.d.). 8. Wanneer je ziek bent, moet je VOOR aanvang van je werktijd HET STAGEADRES EN DE SCHOOL waarschuwen. (Telefoonnummers staan in dit experimentele stagewerkboek.) 9. Laat de stagebegeleider in het bedrijf de uitgevoerde opdrachten ondertekenen. 10. Houd het overzicht van stageopdrachten dagelijks bij en geef het de laatste werkdag aan je stagebegeleider. Hij kan je werk dan beoordelen en ondertekenen. Neem het de eerste schooldag na de stage weer mee naar school en lever het in bij de stagedocent. 11. Als er in het bedrijf problemen ontstaan, neem dan ALTIJD contact op met je stagebegeleider of met je stagedocent. (Telefoonnummer staat in dit experimentele stagewerkboek). 12. Bedenk dat je een gast in het bedrijf bent. Gedraag je daarom op een manier zoals een goede gast dat behoort te doen.

3 Bedrijfsgegevens: Naam bedrijf: Adres: Postcode en plaats: Telefoonnummer: Telefaxnummer: Directeur: Stagebegeleider: Werktijden: Beschermende / verplichte Kleding: Verplicht / Niet verplicht ¹ Veiligheidsschoeisel: Verplicht / Niet verplicht ¹ Veiligheidsbril: Verplicht / Niet verplicht ¹ Andere veiligheidsvoorzieningen: Bijzondere voorschriften: ¹ = doorhalen wat niet van toepassing is.

4 Aanwijzingen stageverslag: 1. Wat moet er in staan? Na de stageperiode moet je een stageverslag maken. Verwerk verder de volgende vragen in je verslag: 1. Wat heb je zoal moeten doen? 2. Wat vond je het leukste om te doen? 3. Vond je het prettig om in dit bedrijf te werken? (Waarom?) 4. a. Welke risico s voor de veiligheid en het milieu ben je tegen gekomen? b. Is er in het bedrijf iets aan gedaan? c. Zo ja, geef daar dan enkele voorbeelden van. d. Zo nee, wat zou er volgend jou gedaan kunnen worden? 5. Inhoudsopgave: Een voorbeeld van een inhoudsopgave vind je hieronder. Je mag natuurlijk ook je eigen indeling maken!! 1. Titelpagina (zie S-10 blad 2 van 2). 2. Inhoudsopgave. 3. Het stagebedrijf (met bijv. een foto van het bedrijf). 4. De uitgevoerde opdrachten. 5. Samenstelling personeel en de sfeer in het bedrijf. 6. Gebruik de ingevulde dagboekbladen (S-11) als hulpmiddel en voeg ze bij het verslag. 7. Specialiteiten van het bedrijf. 8. Werk en rusttijden. 9. Begeleiding. 10. Het evaluatieformulier (S-12). 11. Het zelfevaluatieformulier (S-13). Geef op de bladen aan of je inzicht hebt gekregen: In de aard van het beroep of het beroepenveld dat je hebt gekozen. Of je goed om kon gaan met de drukte en het werktempo in het bedrijf. Of je goed kon opschieten met je collega s en leidinggevenden. 2. Hoe moet de vormgeving van het stageverslag zijn? De vormgeving moet netjes en verzorgd zijn. Let op het volgende: 1. Zorg voor een goede lay-out van de tekst. 2. Zorg ervoor dat de pagina s genummerd zijn. 3. Gebruik niet al te lange zinnen. 4. Geef uitleg van tekeningen, figuren, tabellen enz. 5. Zorg voor een goed taalgebruik. 6. Laat het verslag eventueel eerst aan een ander lezen voor je het inlevert.

5 Titelpagina stageverslag: Titel: Leerlinggegevens: Naam: Adres: Postcode / plaats: Telefoon: Leeftijd: Klas: Soort stage: Leerjaar: Bedrijfsgegevens: Naam bedrijf: Adres: Postcode / plaats: Telefoonnummer: Begeleider stagiair:

6 Model stagedagboek: DAGBOEK: 1 ste dag dag 200. De eerste uren heb ik de volgende werkzaamheden gegaan: Verder was ik behulpzaam bij het maken van: Het moeilijkste vandaag was: Helemaal zelfstandig heb ik: Met eigen woorden wil ik het volgende nog aanvullen:

7 DAGBOEK: 2 de dag dag 200. De volgende dingen waren vandaag voor mij nieuw: Ik heb vandaag de volgende machines / gereedschappen gebruikt: Een tegenvaller vandaag was: Helemaal zelfstandig heb ik: Met eigen woorden wil ik het volgende nog aanvullen:

8 DAGBOEK: 3 de dag dag 200. Met plezier heb ik vandaag het volgende gedaan: - - Het werktempo was vandaag: - - Tijdens het werk mag ik wel / niet roken en eten, ik vind dat erg moeilijk omdat: - - Tegenvallers vandaag waren: Het volgende heb ik vandaag geleerd: Van de opdrachten in het experimentele stagewerkboek heb ik al gemaakt: Met eigen woorden wil ik het volgende nog aanvullen:

9 DAGBOEK: 4 de dag dag 200. Geef op deze dag precies op wat je van uur tot uur gedaan hebt, sommige werkzaamheden kunnen natuurlijk korter dan een uur duren uur uur uur uur uur Van de opdrachten uit dit experimentele stagewerkboek heb ik de volgende opdrachten al gemaakt: Vandaag heb ik de volgende machines / gereedschappen gebruikt:

10 DAGBOEK: 5 de dag dag 200. Het leukste werk om met andere te doen vind ik: - - Het liefste had ik vandaag het volgende gedaan: - - De makkelijkste dingen die ik vandaag gedaan heb zijn: - - Ik heb vandaag het volgende geleerd: De werktijden vallen me erg mee / tegen omdat, Van de stageopdrachten heb ik de volgende opdracht(en) gemaakt: Met eigen woorden wil ik het volgende nog aanvullen:

11 DAGBOEK: 6 de dag dag 200. De eerste uren heb ik het volgende gedaan: - - Tegenvallers waren: - - Het moeilijkste vandaag was: - - Helemaal zelfstandig heb ik: Van de opdrachten uit dit experimentele stagewerkboek heb ik de volgende opdrachten al gemaakt: Met eigen woorden wil ik het volgende nog aanvullen:

12 DAGBOEK: 7 de dag dag 200. Vandaag waren de volgende werkzaamheden en / of producten hetzelfde als voorgaande dagen: - - De meeste afwisseling komt door: - - Moeilijk vond ik vandaag: - - Ik mag het volgende zelfstandig doen: De specialiteiten van het stagebedrijf / instelling zijn: Van de stageopdrachten heb ik de volgende opdracht(en) gemaakt: Met eigen woorden wil ik het volgende nog aanvullen:

13 DAGBOEK: 8 ste dag dag 200. Probeer in een gesprekje erachter te komen hoe je collega s in dit beroep zijn terecht gekomen. Om je een beetje op weg te helpen hebben we enkele vragen voor je gemaakt, je kunt ze natuurlijk met eigen vragen aanvullen. 1. Wat is de functie? Wat voor soort werk doet zij / hij? Wat voor opleiding heeft zij / hij, welk advies heeft zij / hij voor jou? Hoe is zij / hij in dit werk terecht gekomen? 5. Eigen vraag: 1. Wat is de functie? 2. Wat voor soort werk doet zij / hij? 3. Wat voor opleiding heeft zij / hij, welk advies heeft zij / hij voor jou? 4. Hoe is zij / hij in dit werk terecht gekomen? Eigen vraag:

14 DAGBOEK: 9 de dag dag 200. Probeer in een gesprekje erachter te komen hoe je collega s in dit beroep zijn terecht gekomen. Om je een beetje op weg te helpen hebben we enkele vragen voor je gemaakt, je kunt ze natuurlijk met eigen vragen aanvullen. 1. Wat is de functie? - 2. Wat voor soort werk doet zij / hij? - 3. Wat voor opleiding heeft zij / hij, welk advies heeft zij / hij voor jou? - 4. Hoe is zij / hij in dit werk terecht gekomen? 5. Eigen vraag: Van de opdrachten uit dit experimentele stagewerkboek moet ik de volgende opdrachten nog maken: Met eigen woorden wil ik het volgende nog aanvullen: - -

15 DAGBOEK: 10 de dag dag 200. De plezierigste dingen van de afgelopen week waren: - - Het werk dat ik de afgelopen dagen gedaan heb ligt mij wel / niet omdat: - - De makkelijkste dingen die ik gedaan heb zijn: - - Ik heb de volgende dingen geleerd: Ik ben blij / ik vind het jammer dat de stage is afgelopen, omdat: Met eigen woorden wil ik het volgende nog aanvullen:

16 Evaluatie stage: Naam stagiair: Stagebedrijf: Hoe was de sfeer in het bedrijf? Hoe was de begeleiding door de stagebegeleider? Hoe was de begeleiding door de stagedocent?

17 Wat vond je van de opdrachten? Heb je alle opdrachten kunnen uitvoeren? Welke werkzaamheden vond je het leukst? Waarom? Welke werkzaamheden vond je het vervelendst? Waarom?

18 Zelfbeoordelingformulier: We willen van jou nu ook weten hoe de stage bevallen is. Vul daarom een of meerdere rondjes in. Op de open ruimte kan je je eigen aanvulling / opmerkingen geven. Succes. 1. Hoe heb je het werk, dat je werd opgedragen, gedaan? o Goed o Redelijk goed o Matig o 2. Heb je bij het uitvoeren van de opdrachten hulp nodig gehad? o Veel hulp o Weinig hulp o Geen hulp o 3. Hoe heb je het werk ervaren? o Veel plezier o Met plezier o Met weinig plezier o 4. Heb je zelf initiatief (zelf iets ondernemen) getoond? o Veel initiatief o Soms wel initiatief o Weinig initiatief o 5. Hoe was het werk tempo waarop je het werk hebt uitgevoerd? o Hoog tempo o Normaal o Langzaam o

19 6. Over op tijd komen gesproken.. o Altijd op tijd o Soms te laat o Vaak te laat o 7. Hoe heb je je werk uitgevoerd? o Keurig uitgevoerd o Netjes uitgevoerd o Beetje slordig uitgevoerd 8. Over je uiterlijk. Hoe zag je er uit? o Keurig verzorgd o Voldoende verzorgd o Een beetje slordig o 9. Verzuim, (ofwel wegblijven) o Niet verzuimd o Een enkel uurtje weggebleven o Veel weggebleven o 10. Hoe heb je meegedraaid in het bedrijf? o Vanaf het begin heel goed meegedraaid o Gaandeweg steeds beter meegedraaid o Ik heb het niet zo naar m n zin gehad, dus niet lekker meegedraaid. o 11. Heb je met je collega s kunnen opschieten? o Goed kunnen opschieten o Redelijk goed kunnen opschieten o Niet kunnen opschieten o

20 12. Hoe heb je met het leidinggevend personeel kunnen opschieten? o Goed kunnen opschieten o Redelijk goed kunnen opschieten o Niet kunnen opschieten o 13. Als er problemen waren, hoe werd je dan door collega s opgevangen? o Uitstekend opgevangen o Goed opgevangen o Niet zo best opgevangen o 14. Als je in dit bedrijf een baan aangeboden zou krijgen, zou je die dan aannemen? o Ja, omdat o Misschien, omdat o Onder voorwaarden, nl.: o Nee, want: Gebruik de ruimte hieronder om aanvullende opmerkingen te maken (waar moeten we bijv. volgend jaar meer op letten?)

21 Beroepsoriënterende stageopdrachten: 1. Checklist veiligheid -, gezondheid en milieu aspecten.

22 Checklist veiligheid -, gezondheid en milieu aspecten: Punten Ja / nee Opmerkingen Machine / gereedschap Zit er een beveiliging op? Is het makkelijk te bedienen? Kan je het snel en veilig aan en uitzetten? De werkruimte Is er een brandblusapparaat? Is er een nooduitgang? Is de vloer opgeruimd? Ligt er los gereedschap / kabel of rommel op de grond? Geluid Kun je elkaar op één meter afstand nog verstaan? Heb je er last van tijdens het werk? Zijn er gehoorbeschermers? Lichamelijke belasting Moet je bijna de hele dag staan? Moet je bijna de hele dag zitten? Is er veel zwaar tilwerk? Zijn er hulpmiddelen? (Binnen) klimaat Tocht het? Is het te warm? Is het te koud? Is het benauwd? Gevaarlijke stoffen Zijn ze apart opgeslagen? Zit er een etiket op? Zijn er persoonlijke beschermingsmiddelen?

23 Punten Ja / nee Opmerkingen Milieu Is er gescheiden afvalinzameling? Probeert men milieuvriendelijker stoffen te gebruiken? Wordt er onnodig energie verbruikt?

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: Maak een inhoudsopgave zoals hieronder is afgebeeld. Indien nodig je eigen onderdelen tussen voegen en uiteindelijk de inhoudsopgave

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege. 12 t/m 16 oktober 2015. Naam: Klas 3:

Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege. 12 t/m 16 oktober 2015. Naam: Klas 3: Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege 12 t/m 16 oktober 2015 Naam: Klas 3: DIT STAGEVERSLAG IS VAN Naam Emailadres Telefoon Klas MIJN STAGE DOE IK BIJ Naam organisatie Soort bedrijf Adres Plaats

Nadere informatie

STAGE WERKBOEK theoretische leerweg LEERJAAR 3

STAGE WERKBOEK theoretische leerweg LEERJAAR 3 STAGE WERKBOEK LEERJAAR 3 Stamgegegevens Leerling Naam : Adres : Postcode en plaats : Geboortedatum : Telefoonnummer : School Naam : Bonaventuracollege Adres : Boerhaavelaan 44 Postcode en plaats : 2334

Nadere informatie

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: Maak een inhoudsopgave zoals hieronder is afgebeeld. Indien nodig je eigen onderdelen tussen voegen en uiteindelijk de inhoudsopgave

Nadere informatie

stageboekje STAGE sector economie administratief 3 e klas Handel en Administratie Naam: Klas: (administratief)

stageboekje STAGE sector economie administratief 3 e klas Handel en Administratie Naam: Klas: (administratief) 3 e klas Handel en Administratie stageboekje (administratief) Naam: Klas: stage klas 3 HA (administratief) herzien 2011 1 VOORWOORD Wanneer je net begonnen bent op een nieuwe werkplek zul je aan veel dingen

Nadere informatie

LOB. Stagewerkboek Loopbaan oriëntatie en-begeleiding(lob) Wie kan mij daarbij helpen? Wat kan ik? Hoe kan ik dat doen? Waar kan ik dat doen?

LOB. Stagewerkboek Loopbaan oriëntatie en-begeleiding(lob) Wie kan mij daarbij helpen? Wat kan ik? Hoe kan ik dat doen? Waar kan ik dat doen? Stagewerkboek Loopbaan oriëntatie en-begeleiding(lob) Wie kan mij daarbij helpen? Wat kan ik? Hoe kan ik dat doen? LOB Waar kan ik dat doen? Wat wil ik? Naam: Klas: DIT STAGEWERKBOEK IS VAN Naam: Adres:

Nadere informatie

Naam:. Woonplaats: Telefoon: Naam organisatie: Plaats: E-mail:. Functie:. Telefoonnummer:...

Naam:. Woonplaats: Telefoon: Naam organisatie: Plaats: E-mail:. Functie:. Telefoonnummer:... ALGEMEEN DIT STAGEBOEK IS VAN Naam: Adres: Woonplaats: Telefoon: Klas:.. MIJN STAGE DOE IK BIJ Naam organisatie: Adres: Plaats: Telefoon: E-mail:......... MIJN STAGEBEGELEIDER IS Naam:. Functie:. Telefoonnummer:...

Nadere informatie

STAGEBOEK CONTACTPERSONEN SCHOOL GEGEVENS LEERLING. Van der Meij College

STAGEBOEK CONTACTPERSONEN SCHOOL GEGEVENS LEERLING. Van der Meij College 1 STAGEBOEK Naam : Van der Meij College Adres : Gravin Jacobastraat 1 1823 DS ALKMAAR telefoon 072-5675570 fax 072-5675571 CONTACTPERSONEN SCHOOL Stage coördinator Docent Techniek Breed BWI Docent Techniek

Nadere informatie

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS:

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Inhoudsopgave Gegevens van het talent, de school en het leerbedrijf... 1 Belangrijke regels... 3 Wat wordt er van je verwacht als je stageloopt?... 4 Verslagonderdeel A...

Nadere informatie

S T A G E W E R K B O E K

S T A G E W E R K B O E K Oriëntatie op werk en beroep S T A G E W E R K B O E K Naam: Klas: Havo 4 Week 16-20 november 2015 INHOUD 1. De stage ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE... 1 GEGEVENS VAN DE LEERLING... 3 DOEL VAN DE STAGE... 4 INSTRUCTIE... 5 AFSPRAKEN... 6 AANWEZIGHEIDSFORMULIER WEEK 1...

INHOUDSOPGAVE... 1 GEGEVENS VAN DE LEERLING... 3 DOEL VAN DE STAGE... 4 INSTRUCTIE... 5 AFSPRAKEN... 6 AANWEZIGHEIDSFORMULIER WEEK 1... 2015-2016 Naam: Klas:.... INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 GEGEVENS VAN DE LEERLING... 3 DOEL VAN DE STAGE... 4 INSTRUCTIE... 5 AFSPRAKEN... 6 AANWEZIGHEIDSFORMULIER WEEK 1... 8 AANWEZIGHEIDSFORMULIER

Nadere informatie

STAGE sector economiedetailhandel/bedrijven/instellingen. Stageboekje detailhandel/bedrijven/instellingen 3 E KLAS HA/MC. Sector economie.

STAGE sector economiedetailhandel/bedrijven/instellingen. Stageboekje detailhandel/bedrijven/instellingen 3 E KLAS HA/MC. Sector economie. Stageboekje detailhandel/bedrijven/instellingen 3 E KLAS HA/MC Sector economie Naam: Klas: DETAILHANDEL/BEDRIJVEN/INSTELLINGEN klas 3 MC/HA herzien 2010 1 Voorwoord Wanneer je net begonnen bent op een

Nadere informatie

STAGEBOEK 2014 VAN AFDELING..

STAGEBOEK 2014 VAN AFDELING.. STAGEBOEK 2014 VAN AFDELING.. Stageboek 2014 1 Gegevens Leerling Naam -------------------------------------------------------------------------------------- Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage.

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage. Je kunt een woordenlijst aanleggen. Je kunt een evaluatie invullen. Je weet wat formeel en informeel betekent. Je kunt een interview op je stageplaats

Nadere informatie

STAGEBOEK MaS+ Samenwerking tussen leerlingen van Pleincollege Nuenen en van Novaliscollege Eindhoven. Klas :

STAGEBOEK MaS+ Samenwerking tussen leerlingen van Pleincollege Nuenen en van Novaliscollege Eindhoven. Klas : STAGEBOEK MaS+ Samenwerking tussen leerlingen van Pleincollege Nuenen en van Novaliscollege Eindhoven Naam : Klas : Pleincollege Nuenen Novalis College Sportlaan 8 Sterrenlaan 16 5670 AA Nuenen 5631 KA

Nadere informatie

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Naam Klas Mentor Waar loop jij stage? Naam 1 e stagebedrijf Adres Telefoon Stagebegeleider Startdatum stage Einddatum stage Aantal stagedagen

Nadere informatie

STAGEBOEKJE 2016 / 2017

STAGEBOEKJE 2016 / 2017 STAGEBOEKJE 2016 / 2017 Naam: Klas: Bedrijf / Instelling: 1 Dit stageboekje is voor jou gemaakt. Aan de hand van een logboek en een aantal opdrachten hopen we dat je zoveel mogelijk van je stage kunt leren.

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren!

maandag 11 mei inleveren! maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... Stageboek 2015 1 Gegevens Leerling Naam -------------------------------------------------------------------------------------- Adres Postcode Woonplaats

Nadere informatie

LINT STAGEBOEK VAN Techniek. Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider (s )

LINT STAGEBOEK VAN Techniek. Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider (s ) LINT STAGEBOEK VAN Techniek Deel 2 inleveren op maandag 24 maart! Je laatste stage dag is vrijdag 28 maart! Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider

Nadere informatie

STAGEWERKBOEK. Piter Jelles YnSicht Prinsessenweg EG Leeuwarden

STAGEWERKBOEK. Piter Jelles YnSicht Prinsessenweg EG Leeuwarden STAGEWERKBOEK Piter Jelles YnSicht Prinsessenweg 4 8931 EG Leeuwarden STAGEWERKBOEK van klas Piter Jelles YnSicht Prinsessenweg 4 8931 EG Leeuwarden tel 058-8801500 ynsicht@pj.nl Stagewerkboek Piter Jelles

Nadere informatie

WERKEN IN DE ZORG EN WELZIJN

WERKEN IN DE ZORG EN WELZIJN WERKEN IN DE ZORG EN WELZIJN Kinderopvang Het stageboek Stage is leren in de praktijk. Je maakt kennis met het werk wat jij misschien in de toekomst zou willen gaan doen. Het stageboek is bedoeld als hulpmiddel

Nadere informatie

Werk Oriëntatie Project 2014-2015 E R VMBO T3 K B O E K

Werk Oriëntatie Project 2014-2015 E R VMBO T3 K B O E K Werk Oriëntatie Project 2014-2015 E R VMBO T3 K B O E K Naam: Klas: 19 t/m 23 januari 2015 INLEIDING Werk Oriëntatie Project Het Werk Oriëntatie Project is een voorbereiding op jullie studie- en beroepskeuze

Nadere informatie

LINT STAGEBOEK VAN ZORG EN WELZIJN

LINT STAGEBOEK VAN ZORG EN WELZIJN LINT STAGEBOEK 2013-2014 VAN ZORG EN WELZIJN Gegevens Leerling Naam -------------------- Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling / leerweg School Naam schoolbegeleider E. Venema adres

Nadere informatie

WERKEN IN DE ZORG EN WELZIJN

WERKEN IN DE ZORG EN WELZIJN Het stageboek Stage is leren in de praktijk. Je maakt kennis met het werk wat jij misschien in de toekomst zou willen gaan doen. Het stageboek is bedoeld als hulpmiddel bij het leren. Met behulp van stageopdrachten

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN

LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN WAAROM DIT BOEKJE? 1. Denk jij, na het lezen van deze bladzijde dat dit boekje nuttig voor jou kan zijn? a. Ja,.. b. Nee, want c. Dat weet ik nog niet, omdat 2. Wat hoop jij na

Nadere informatie

STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas:

STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas: STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas: Waarom een stageperiode Het vmbo-onderwijs bereidt leerlingen voor op een vervolgopleiding in het MBO. In dat kader wordt er voor de leerlingen van 3 mavo in maart 2016

Nadere informatie

Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode:

Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: INHOUD INHOUD... 1 RICHTLIJNEN... 2 BEOORDELING... 2 VOORWOORD... 3 Vertel wie je bent, welke opleiding je volgt en op welke school je zit.... 3 Waarom heb je dit bedrijf

Nadere informatie

STAGEBOEK BEROEPSGERICHT D&P LEERJAAR 3 SAENREDAM COLLEGE

STAGEBOEK BEROEPSGERICHT D&P LEERJAAR 3 SAENREDAM COLLEGE STAGEBOEK BEROEPSGERICHT D&P LEERJAAR 3 SAENREDAM COLLEGE Adressen & contactpersonen Gegevens stagiair Naam: Klas: Adres: Telefoonnummer: Mobiel: Email: Gegevens school School: Saenredam College Adres:

Nadere informatie

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl STAGE-INFORMATIEBOEK Klas 10 2014/2015 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Stageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet

Nadere informatie

STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016. Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen.

STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016. Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen. STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016 Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen. Voor iedere stage is een nieuw stagecontract vereist! Naam

Nadere informatie

Dag met de chauffeur mee!

Dag met de chauffeur mee! Dag met de chauffeur mee! Naam leerling: Klas: Datum: - - Naam bedrijf: Naam chauffeur: Je gaat binnenkort een dag met een chauffeur mee. Het is de bedoeling dat je een dag lang nader kennis maakt, en

Nadere informatie

STAGEBOEK CONTACTPERSONEN SCHOOL GEGEVENS LEERLING. Van der Meij College

STAGEBOEK CONTACTPERSONEN SCHOOL GEGEVENS LEERLING. Van der Meij College STAGEBOEK Naam : Van der Meij College Adres : Gravin Jacobastraat 1 1823 DS ALKMAAR 072-5675570 info@vandermeijcollege.nl CONTACTPERSONEN SCHOOL Stage coördinator Docent Techniek Breed BWI Docent Techniek

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Eén dag werken in het magazijn!

Eén dag werken in het magazijn! Eén dag werken in het magazijn! Naam leerling: Klas: Datum: - - Naam bedrijf: Naam stagebegeleider: Je gaat binnenkort een dag werken in een magazijn. Het is de bedoeling dat je een dag lang nader kennis

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKESTAGE

MAATSCHAPPELIJKESTAGE MAATSCHAPPELIJKESTAGE schooljaar 015-016 voor leerlingen uit het derde leerjaar. Contactpersoon Maatschappelijke stage: dhr./mevr... Telefoonnummer: Contactpersoon Zwin College, mevr. H. Roodbeen 0117-454555,

Nadere informatie

STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van:

STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 14 24 april 2014 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 Inleiding Van 14 tot en met 24 april 2014 ga jij 7 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Werkboek Buitenschoolsleren Het Buurthuis. Wat ga ik doen?

Werkboek Buitenschoolsleren Het Buurthuis. Wat ga ik doen? Werkboek Buitenschoolsleren Het Buurthuis Wat ga ik doen? Zorg en Welzijn Leerjaar 3 en 4 Inhoudsopgave Op stage gaan, hoe doe je dat?... 2 Inleiding... 3 Voorbereiding buitenschoolsleren... 4 Over welke

Nadere informatie

STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 11 21 april 2016 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 11 tot en met 21 april 2016 ga jij 9 dagen stage lopen.

Nadere informatie

STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 16 19 april 2018 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 16 tot en met 19 april 2018 ga jij 4 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Naam : Klas : Mentor : Het Hooghuis Stadion Stageboek Leerjaar 3

Naam : Klas : Mentor : Het Hooghuis Stadion Stageboek Leerjaar 3 Naam : Klas : Mentor : Het Hooghuis Stadion Stageboek Leerjaar 3 VOORWOORD Beste leerling, In het kader van het LOB programma ga je dit schooljaar op arbeidsoriëntatie of stage. Je mag het ook snuffelstage

Nadere informatie

Stagelogboek Leerjaar 3. Oriëntatie op Leren en Werken Afdeling Commercie Dienstverlening

Stagelogboek Leerjaar 3. Oriëntatie op Leren en Werken Afdeling Commercie Dienstverlening Stagelogboek Leerjaar 3 Oriëntatie op Leren en Werken Afdeling Commercie Dienstverlening Naam: Klas: Stageplaats: Stagebegeleidende docent: Inhoud: Inleiding algemene informatie beroepsoriënterende stage

Nadere informatie

Stageboek GL

Stageboek GL Stageboek GL 2016-2017 Lever dit stageboek uiterlijk dinsdag 9 mei in bij jouw afdeling Met de handtekening van de stagebegeleider! Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Stageboek van:

Nadere informatie

Stage is leren in de praktijk. Je maakt kennis met het werk wat jij misschien in de toekomst zou willen gaan doen.

Stage is leren in de praktijk. Je maakt kennis met het werk wat jij misschien in de toekomst zou willen gaan doen. Het stageboek Stage is leren in de praktijk. Je maakt kennis met het werk wat jij misschien in de toekomst zou willen gaan doen. Het stageboek is bedoeld als hulpmiddel bij het leren. Met behulp van stageopdrachten

Nadere informatie

Stageverslag bedrijfsoriëntatie

Stageverslag bedrijfsoriëntatie Stageverslag bedrijfsoriëntatie Naam: Klas: Een onderdeel van je stage is het maken van een verslag. Als hulp daarvoor gebruik je het stageboekje en deze verslagrichtlijnen. Lever aan het einde van je

Nadere informatie

Stagedagboek NAAM: BEDRIJF: PERIODE: TRAJECT:

Stagedagboek NAAM: BEDRIJF: PERIODE: TRAJECT: Stagedagboek NAAM: BEDRIJF: PERIODE: TRAJECT: The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Werkboek Buitenschoolsleren Het Woonzorgcentrum. Wat ga ik doen? Zorg en Welzijn Leerjaar 3 en 4

Werkboek Buitenschoolsleren Het Woonzorgcentrum. Wat ga ik doen? Zorg en Welzijn Leerjaar 3 en 4 Werkboek Buitenschoolsleren Het Woonzorgcentrum Wat ga ik doen? Zorg en Welzijn Leerjaar 3 en 4 Inhoudsopgave Op stage gaan, hoe doe je dat?... 2 Inleiding... 3 Voorbereiding buitenschoolsleren... 4 Over

Nadere informatie

STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 15 17 april 2019 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 15 tot en met 17 april 2019 ga jij 3 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Werkboek Buitenschoolsleren De Voedingsdienst. Wat ga ik doen? Zorg en Welzijn

Werkboek Buitenschoolsleren De Voedingsdienst. Wat ga ik doen? Zorg en Welzijn Werkboek Buitenschoolsleren De Voedingsdienst Wat ga ik doen? Zorg en Welzijn Leerjaar 3 en 4 Inhoudsopgave Op stage gaan, hoe doe je dat?... 2 Inleiding... 3 Voorbereiding buitenschoolsleren... 4 Over

Nadere informatie

STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 8 11 OKTOBER 2018 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 8 tot en met 11 oktober 2018 ga jij 5 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Stageboek Lever dit stageboek uiterlijk dinsdag 9 mei in bij jouw afdeling Met de handtekening van de stagebegeleider!

Stageboek Lever dit stageboek uiterlijk dinsdag 9 mei in bij jouw afdeling Met de handtekening van de stagebegeleider! Stageboek 2016-2017 Lever dit stageboek uiterlijk dinsdag 9 mei in bij jouw afdeling Met de handtekening van de stagebegeleider! Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Stageboek van: Afdeling:

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT?

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? JE KUNT VEEL MEER DAN JE DENKT Formulieren Maatschappelijke Stage Schooljaar 2012-2013 Naam leerling : School: klas 1 EIGEN VACATURE-FORMULIER Stel dat je al voetbaltrainer

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties DE NIEUWE VESTE, LOCATIE HARDENBERG Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties 2011 D E N I E U W E V E S T E, P I E T H E I N S T R A A T 1, 7772 ZJ H A R D E N B E R G. T EL. 0523-262170

Nadere informatie

Snuffelstage leerjaar 2

Snuffelstage leerjaar 2 Snuffelstage leerjaar 2 Naam Klas STAGEOVEREENKOMST Jouw gegevens Naam Klas Op deze datum ga ik stage lopen: Van uur tot uur. Gegevens van de stageplek Naam bedrijf Straat Postcode Plaats Contactpersoon

Nadere informatie

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl STAGE-INOFRMATIEBOEK Klas 11 2013/2014 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Stageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Stageverslag klas 9 Parcival College 2013 Inhoudsopgave Stages Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Tijdens je stage Doel van de stage Stageprogramma Voorbereiding en afsluiting Waar moet je op letten

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE

MAATSCHAPPELIJKE STAGE MAATSCHAPPELIJKE STAGE HET BETERE WERK! logboek havo-3 / vwo-3 2010-2011 Comenius College Lijstersingel 18 Naam : Klas : 1 motto: leren van jezelf, leren met elkaar en leren in de wereld 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

STAGE. Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs

STAGE. Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs STAGE 2015 2016 Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Uw zoon /dochter/pupil begint na de zomervakantie in de derde klas. Dat

Nadere informatie

Stageboek Ilex college

Stageboek Ilex college Stageboek Ilex college 2017-2018 Leerjaar 3 Inhoudsopgave Opzet van de stage... 4 Planning... 5 Stageverslag... 7 Stageovereenkomst... 8 Dagverslagen... 11 Stageopdrachten... 53 Stageopdracht 1 De stageplek...

Nadere informatie

Klas 10 STAGE 2013/2014

Klas 10 STAGE 2013/2014 Klas 10 STAGE 2013/2014 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Stageplaats bij : Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan

Nadere informatie

Werkboek LEVEL BLOK NAAM GROEP

Werkboek LEVEL BLOK NAAM GROEP Werkboek LEVEL BLOK NAAM GROEP Dit leerlingwerkboek is een onderdeel van Levelwerk, een uitgave van Eduforce. Auteur: Jan Kuipers Vormgeving: Eduforce Druk: Cedin Eduforce 2014 Uitgeverij Eduforce Lavendelheide

Nadere informatie

STAGE OPDRACHT KLAS 3

STAGE OPDRACHT KLAS 3 STAGE OPDRACHT KLAS 3 AFDELING ZORG & WELZIJN Juni 2018 NAAM: KLAS: 1 Vooraf Van 11 juni tot en met 27 juni 2018 loop je stage in klas 3, in de door jou gekozen leerroute. Deze stage duurt 13 schooldagen.

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Heerbeeck college Best Schooljaar 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! -handen ineen -elkaar helpen -samenwerken -iets voor een ander doen -sociaal Stage coördinator: mevr. A. Luteyn

Nadere informatie

STAGEWERKBOEK. Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan GL Zeist Telefoon: mail:

STAGEWERKBOEK. Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan GL Zeist Telefoon: mail: STAGEWERKBOEK STAGE-INOFRMATIEBOEK Klas 11 2014/2015 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Stageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2014-2015

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2014-2015 WAT GA JE DOEN? De maatschappelijke stage is een stage waarin jij vrijwilligerswerk gaat doen. Dat vrijwilligerswerk kan er op heel veel verschillende manieren uitzien.

Nadere informatie

Stageboek Ilex college

Stageboek Ilex college Stageboek Ilex college 2017-2018 Leerjaar 4 Inhoudsopgave Opzet van de stage... 4 Planning... 5 Stageverslag... 7 Stageovereenkomst... 8 Dagverslagen... 11 Stageopdrachten... 44 Stageopdracht 1 De stageplek...

Nadere informatie

Stagepaspoort. Voor de leerlingen van de 4e klas van het Trivium College. 2014 Trivium College locatie Trias

Stagepaspoort. Voor de leerlingen van de 4e klas van het Trivium College. 2014 Trivium College locatie Trias Stagepaspoort Voor de leerlingen van de 4e klas van het Trivium College. 2014 Trivium College locatie Trias 1 Neem deze punten zorgvuldig door 1. Gedraag je correct en beleefd. Steek geen handen in je

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE (MaS) STAGEBOEKJE. Van

MAATSCHAPPELIJKE STAGE (MaS) STAGEBOEKJE. Van MAATSCHAPPELIJKE STAGE (MaS) STAGEBOEKJE Van -------------------------------------------------------------------------- Klas -------------------------------------------------------------------------- School

Nadere informatie

Stageverslag (boekje) HBR klas 3

Stageverslag (boekje) HBR klas 3 Stageverslag (boekje) HBR klas 3 Slot, Anka Van der Meij College Inhoudsopgave 1 Waarom werkoriëntatie?... 2 Doelstelling... 2 Tijdsduur van de werkoriëntatie... 2 Verzekering... 2 Absentie... 2 Begeleiding...

Nadere informatie

de Maatschappelijke Stage (MaS)

de Maatschappelijke Stage (MaS) de Maatschappelijke Stage (MaS) Pagina 1 van 9 Overeenkomst maatschappelijke stage School School: Elzendaalcollege locatie Gennep Adres: Stiemensweg 40, 6591 MD Gennep Naam begeleider: Mevr. J. van Orsouw

Nadere informatie

STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen.

STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen. STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2019-2020 Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen. Voor iedere stage is een nieuw stagecontract vereist! Naam

Nadere informatie

Stageverslag (boekje) consumptief

Stageverslag (boekje) consumptief Stageverslag (boekje) consumptief Inhoudsopgave 1 Waarom werkoriëntatie?... 2 Doelstelling... 2 Tijdsduur van de werkoriëntatie... 2 Verzekering... 2 Absentie... 2 Begeleiding... 2 2 Beoordeling... 3 Organisatie

Nadere informatie

1. Portfolio van de leerling 1

1. Portfolio van de leerling 1 1. Portfolio van de leerling 1 Handleiding voor de leerling Dit is het doorstroomportfolio van de leerling. Om je in te schrijven voor een mbo-opleiding moet je dit portfolio zo volledig mogelijk invullen.

Nadere informatie

Leerjaar 5: Stageboek Assistent Schilderen voor leerroute A

Leerjaar 5: Stageboek Assistent Schilderen voor leerroute A Leerjaar 5: Stageboek Assistent Schilderen voor leerroute A Thema 7: Klussen in en om het huis Stageboek van: Bij stagebedrijf: Stageperiode: Stagebeoordeling door: In dit stageboek

Nadere informatie

2010-2011. Maatschappelijke Stage Stanislas College Pijnacker

2010-2011. Maatschappelijke Stage Stanislas College Pijnacker 2010-2011 Maatschappelijke Stage Stanislas College Pijnacker Dit stage boek is van: Naam:..Klas. E-mail.. Maatschappelijke stage 1 Inleiding Onze maatschappij draait om meer dan alleen werken voor de centen.

Nadere informatie

Stageboekje 4 e klas. Schooljaar 2015-2016

Stageboekje 4 e klas. Schooljaar 2015-2016 Stageboekje 4 e klas Schooljaar 2015-2016 Naam: Klas:.. Leerlijnen: Zelfstandig werken, controleren/reflecteren Plannen en organiseren Initiatief nemen Samenwerken en overleggen Dienstverlenend handelen

Nadere informatie

1. Portfolio van de leerling

1. Portfolio van de leerling 1 Handleiding voor de leerling Dit is het doorstroomportfolio van de leerling. Om je in te schrijven voor een mbo-opleiding moet je dit portfolio zo volledig mogelijk invullen. Vraag je decaan / mentor

Nadere informatie

STAGEWERKBOEK 2017 NAAM: STAGE HAVO-3 januari 2017

STAGEWERKBOEK 2017 NAAM: STAGE HAVO-3 januari 2017 STAGEWERKBOEK 2017 NAAM: STAGE HAVO-3 januari 2017 CSG Augustinus SUU/GRD/BEI 2016-2017 1 2 INHOUDSOPGAVE Bedankbrief 4 Doel van de stage 5 Praktijkovereenkomst CSG Augustinus 6 Regels 8 Belangrijke adressen

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

STAGE KLAS 3 HA/MC BEDIENING

STAGE KLAS 3 HA/MC BEDIENING Sector economie Stageboekje (bediening/horeca) Naam: Klas: BEDIENING-HORECA 1 OPDRACHTEN Voorbereiding Wanneer je net begonnen bent op een nieuwe werkplek zul je aan veel dingen moeten wennen. Er zijn

Nadere informatie

STAGE Werkboek. Leerjaar 3. Beroepsoriënterende stage Van Maerlantlyceum. Maart 2015

STAGE Werkboek. Leerjaar 3. Beroepsoriënterende stage Van Maerlantlyceum. Maart 2015 STAGE Werkboek Beroepsoriënterende stage Van Maerlantlyceum Maart 2015 Leerjaar 3 Inleiding Nu je stageadres bekend is, willen wij in dit stagewerkboek graag even stilstaan bij de doelstelling van deze

Nadere informatie

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4)

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Ik kreeg vanaf de eerste dag een fijn gevoel bij deze school. Er hangt een gezellige sfeer. Je wordt goed opgevangen door de docenten. Als je ergens mee zit kan

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKESTAGE

MAATSCHAPPELIJKESTAGE Zomer MaS MAATSCHAPPELIJKESTAGE schooljaar 2017-2018 voor leerlingen uit het derde leerjaar. Contactpersoon van de Maatschappelijke stage: dhr./mevr... Telefoonnummer: Contact Zwin-College; 0117-454555

Nadere informatie

www.keiinde maatschappij.nl

www.keiinde maatschappij.nl LOGBOEK MAATSCHAPPELIJKE STAGE www.keiinde maatschappij.nl Inleiding Wat is het verschil tussen stagelopen en maatschappelijke stage? Een gewone stage bereidt je voor op een beroep of beroepskeuze. Maatschappelijke

Nadere informatie

Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014

Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014 Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014 naam stagiaire naam: Anne bersée stagebedrijf naam: Dierenasiel adres: Keesomstraat 5 plaats: Zandvoort telefoonnummer: 023 5343440 stagebegeleider:

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo loopbaanoriëntatie

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo loopbaanoriëntatie euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo loopbaanoriëntatie Op acht bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd. Wanneer de werkboeken

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage Klas: Mentor: Stageboek Naam: 2 Welkom bij de Maatschappelijke Stage! In dit informatieboekje staat (bijna) alles wat je moet weten over de maatschappelijke stage. Bewaar het goed,

Nadere informatie

Voorwoord 3. Voor de stage 4 1. Persoonlijke gegevens en stage gegevens 5 2. Stageles. 6

Voorwoord 3. Voor de stage 4 1. Persoonlijke gegevens en stage gegevens 5 2. Stageles. 6 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Voor de stage 4 1. Persoonlijke gegevens en stage gegevens 5 2. Stageles. 6 Tijdens de stage 12 3. Dagjournaals. 13 - inhaaldagjournaals 22 4. Stageopdrachten - Stageopdracht

Nadere informatie

BPV GIDS ICT Opleidingen

BPV GIDS ICT Opleidingen Versie 1.1 januari 2019 BPV GIDS ICT Opleidingen Stageperiode 2019 2 ICT-Beheerder / Netwerkbeheerder / Applicatieontwikkelaar Regio College Zaandam Inhoudsopgave Inleiding 3 Belangrijke data tijdens de

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Leerlijn werken Pedologisch Instituut, CED-Groep

Leerlijn werken Pedologisch Instituut, CED-Groep WERKEN In deze leerlijn wordt onder werken verstaan het werken in een dagverblijf, een sociale werkplaats of in het vrije bedrijf. Daarbij is de verwachting dat wat onder niveau 11 en 12 staat met name

Nadere informatie

Branche Algemeen. Leerling: Klas: Stageadres: School:

Branche Algemeen. Leerling: Klas: Stageadres: School: Branche Algemeen. Leerling: Klas: Stageadres: School: INHOUD Gegevens van de leerling, school en het leerbedrijf pag 3 Voorwoord pag 4 Doel van de stage pag 5 Alles over de stage pag 6-8 Voorbereidingsopdrachten

Nadere informatie

Wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je tijdens het gesprek minder gespannen bent.

Wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je tijdens het gesprek minder gespannen bent. Handleiding motivatieformulier Inleiding Het is zo ver, je mag beginnen met je stageperiode. Je hebt een motivatiebrief met CV verstuurd naar een kinderopvangorganisatie en bent uitgenodigd voor een motivatiegesprek.

Nadere informatie

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE PRESENTATIE BEROEPENSTAGE Naam Klas Inleiding In de week van 13 februari ga je je klas vertellen en laten zien waar je stage hebt gelopen en hoe je dit hebt ervaren. Deze presentatie met powerpoint duurt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stagewerkboek AKA 2013-2014

Inhoudsopgave. Stagewerkboek AKA 2013-2014 Stagewerkboek AKA 2013-2014 Inhoudsopgave De onderdelen... 3 Handleiding voor het stageadres... 5 Oriëntatieopdrachten... 10 CAO en ARBO opdrachten... 18 Differentiatie opdrachten... 24 Beroepshoudingopdrachten...

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKESTAGE

MAATSCHAPPELIJKESTAGE MAATSCHAPPELIJKESTAGE schooljaar 2018-2019 voor leerlingen uit het derde leerjaar. Contact: begeleider van de MaS-organisatie: dhr./mevr... Telefoonnummer: Contact: Zwin College mevr. H. Roodbeen 0117-454555

Nadere informatie

Goed voorbeeld van een stageovereenkomst

Goed voorbeeld van een stageovereenkomst Goed voorbeeld van een stageovereenkomst Vaak kun je de stageovereenkomst van de opleiding gebruiken. Is die niet voorhanden, gebruik dan deze overeenkomst als uitgangspunt. 1. De onderwijsinstelling Naam

Nadere informatie